Új privát üzeneted érkezett!

Puszedli: óvatosan a vassal Nándinak. Pocsék, sügősségi terepszemlén voltunk anno Edinával a gyerekkórházban. Vas okozta. Igaz, neki határeset volt a vas szintje, bár legalább ellenőrízvce volt vérből.
Mikor Adria volt pindur, akkor állambácsi kötelezően adta minden bébnek. Én pedig megtagadtam még a vas cseppek átvételét is a rendelőből. Nem akartam újból kórházasdi kilátást magunknak.

Kép
kissmanó
 
 


a tápszerben van vas, bízom benne, hogy nem kell adni neki.
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

Csillag, gratula az etetőszékhez! Szerintem nagyon jó vételt csináltál, majd küldj képet!

Manó, teljesen egyetértek veled: ha valaki több gyereket tervez, hosszú távon megéri a minőségi cuccokra beruházni!

Írjátok a 3-as pelusokat....mi már 4-est hordunk. :) Kis dagadék! Ma lemértem a barátnőmnél 7400 gramm volt, igaz pelusban...szóval anélkül mondjuk 7300 lehet.

Benta, jó hogy jöttél! Kitartást!
Én ettem szilvás gombócot is, de az sem segített...

Nekem is még van egy kis tejci, de hogy meddig nem tudom.
More milkre már nem ruházunk be, azért sem mert a barátnőmnek újra burtál mennyiségű teje van (ma ott voltam, majd kicsordult a medela tartálya, és kiderült, hogy az csak 1 cici...), így újra telerakta a fagyasztóját és mi is kapunk.
Napi legalább 1 adag még sokáig lesz!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 

 
 

Nahh....ismét én, s most jó a kedvem. Ma hajnalban (még sötét volt) kezdte idegesen forgatni a fejét a fiam, meg a kezeit-lábait csapkodni (így tesz mikor aludna is, de már éhes).
Ekkor vettem észre, hogy az esti szopi az ugye bal ciciből zajlott (beteszem az ágyába, én lefekszem az enyémbe mellé, s úgy cicizünk...s az ágyunk bal oldalán van a kiságy), s jobb cicim pedig kemény. Megtapiztam, s kis csomókat éreztem benne. Jó jel. Fiam beemeltem az ágyunk közepére, jobb cicire rácsatlakoztattam, jókat kortyolt belőle, s a bal cici csöpögni kezdett. Kis mohóm bezabált, majd büfiztetni próbáltam, erre felébredt teljesen, majd betettem az ágyijába, s ismét jött a kéz-láb csapkodás. Cicire rá, s még egy hatalmasat kajált. Az előbb ébresztett ismét a csapkodásaival, úgy bekajált a jobb ciciből (most nyugiban evett, no levegő nyelés), s úgy helyben be is ájult.
Lefotóztam: íme

Kép

ott a tejecske a szája szélén. Nahh...ezt most sikerülot visszaküzdenünk, bár tegnap már azt hittem leszakad a mellbimbóm, annyit volt kénytelen lóginyászni rajta. Hát kemény napok állnak mögöttünk, s az a baj, hogy semmi garancia arra, hogy nem ismétlődik meg a bújócska.
Most csak azért írtam ezt, hogy tanusítsam: kitartó munkával lehet azért eredményt elérni. Csak ez a kitartásos dolog kétszemélyes. A babák azért álltalában (enyémek meg az olvasottak alapján álltalánosítok...persze kiivételek vannak) kitartóak, az anyukák (meg a paramanci rokonok) azok akik a cumisüveghez nyúlnak.
Írtam, hogy én is. Igen, de másodszor már elutasította a fiam, akkor mikor úgy gondoltam, hogy azért jó lenne mégiscsak valamicske legyen a pocóban azon felül amit talán kínkeservesen kiszípózik belőlem, hát kapott mokkáskanállal. Nehéz ügy, de úgy is került valami a pocóba.
Ja, s még egy érdekesség: szervezetem kedvébe járván, tegnap asszem símán 1 liter alatt volt a folyadékbevitelem.
Na, ezeken a történéseken szerintem egy szoptatási tanácsadó sem igazodna ki.
S ami kimaradt: 2 napig megemeltem a More Milk adagomat: tegnapelőtt este 4 kapszula, tegnap reggel 3, délben elfelejtettem bevenni, estefele pedig ismét 3.
Ma reggel veszek még 3-at, délben nem, este 2, holnap reggel 2, délben 1, este 2. Hétfőt majd meglátom.

Kép
kissmanó
 
 


Manó, gratulálok!

Az ilyen kitartó munkáért kijár a jutalom! :)

Végre hétvége és most itthon van Viktor! :) Majd megpróbálok benézni!

Szép hétvégét mindenkinek!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Noémi: köszi!

Amúgy még egy ok ami a szopi mellett szól, s ezúttal nem a gyerek érdekeiről, hanem az anya oldalán áll. Éspedig aszongyák az okosak, hogy a mellrák kialakulásának a kockázatát csökkenti a szoptatás.
Ez most onnan jutott eszembe, hogy sógornőmnek tavaly decemberben csomót fedeztek fel a mellében, s ma mondja anyukám, hogy a húgomnak is tegnap egy kisujj méretű csomót tapintottak ki. Szóval most ha hazamegy Bp-re, akkor irány a kivizsgálások sora. Sóginőm legutoljára mikor kérdeztem, nem válaszolt, hanem témát váltott. Remélem semmi gond nincs azért, miképp a húgomnál is remélem nem lesz komoly a dolog.
Anyai nagyszüleim bőr illetve csontrákban szenvedtek. Tehát elviekben van félnivalóm.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!
Hű, Manó, milyen szörnyűségek voltak a családotokban! De persze Nálatok szerencsére nem lesz semmi baj. Egy ilyen stramm pörgős családot, mint a Tiétek, nagy ívben elkerül minden rossz, ez tuti!

Még mi is 3-as pelust hordunk, bár úgy látom, talán egy-két hétig még, mert egyre kisebb, de jó még, a babakocsi mózese viszont nem lesz már sokáig jó Beninek sem. Sőt, a kocsiba a bébihordozó is csak 10 kg-ig érvényes, úgyhogy lassan azt is cserélni kell...

Benta, örülök, hogy jelentkeztél. Sokat gondoltam ám Rád.

Heni

Kép
szheni
 
 


Heni,
köszönöm, nagyon aranyos vagy! Nem akarok itt panaszkodni, de nagyon nehéz. Még akkor is, ha számítani lehetett rá, erre nem lehet felkészülni. Ráadásul a középsőm igen érzékeny kisfiú, ha én sírok, ő is. És a temetésig még legalább 3 hét :cry: .

Ma nagyon jót kirándultunk, az alcsúti arborétumban voltunk meg itt:

http://mezitlabaspark.hu/

Kivételesen Benjámin nem ordított az autóban, remélem kezdi megszokni.

Manó,
ügyesek vagytok!

Benta

Kép
benta
 
 


Benta: Beni sem élvezi az autózást? Akkor haverséget köthet enyimfiammal.
Húgodról azért majd lökj ide is egy infót mikor meglesz a bébi.
Ugye megteszed? Én úgy élveztem az utolsó 2 szülésem, így minden szüléshez úgy drukkolok.
Múlt szombati bulin is volt egy kismami, sajna veszélyeztetett terhes, placenta nem húzódott még fel (december elejére van kiírva, még max 1 hétig emelkedhet, ha nem, akkor tök gáz), méhszáj nagyon laza. Hát én nagyon féltem a csajt. Tudom, hogy jó kezekben van (enyimdoki övédoki is egyben), de sajna a dokik sem kisistenek.

Holnap megyünk a Szent Anna tóhoz. Előtte a szüleimtől összeszedjük a csajokat, majd este visszaszállítjuk.
Majd hozok nektek képeket.

Pussza, jó éjt! s akiknek szükségük van rá: sok tejecskét!

Kép
kissmanó
 
 


Finoman szólva nem élvezi :roll: Szigorúan alvásidőben indulunk, max. 40 percet bír. Utána egy ideig lekötik a tesók, de aztán jajj nekünk. Rövidtávon meg nyekeg. Szerintem a hason alvás miatt, ami ugye hordozóban lehetetlen.

Tesómról rögtön szólok, nagyon izgulok!

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Manó, fantasztikus vagy, örülök, hogy van tejcsi, és drukkolok, hogy minél tovább legyen!!!! Ismerősödnek szorítok, hogy ne legyen semmi baj!

Benta: húgodról majd írj nekünk légyszi légyszi, én is szívesen olvasnék róla :) és természetesen drukkolok Neki is, hogy olyan szülése legyen, amire mindig meghatódva emlékszik vissza (mint én :) )

Manó, Benta, végre van valami, amit az én fiam szeret, és ez az autózás, eddig mindig végigaludta az utakat :)

Mi nemrég kezdtük a hármas pelust. Egy darabig még jó lesz, a Huggies-os tök nagy, a fél gyerek pelusban van, ha ráadom :)
A héten csak 130 grammot hízott Dávid, a kórházi napok hatása :( De szerencsére már minden rendben, lassan férjecském is kilábal a vírusból. Remélem most már békén hagynak minket a betegségek egy időre...

Jó éjszakát!
magdii
 
 


Hmmm...hason alvás...lehet ez az oka, bár azt hiszem mégsem.
egyszerűen kinyújtott pozicióban szeret lenni. legyen az hason vagy háton. pihiszéket még most is csak úgy elviseli. nem is tudom, hogy egyáltalán fogja-e szeretni.
bár 2 hordozónk van, az egyik 0-10, a másik 0-13. Nos, a kisebb valahogy nekem is, neki is szimpibb. Mintha inkább feküdne benne mint ülne. Hát ha nem én vezetek, akkor mindig mellette ülök, s próbálom lekötni a figyelmét. Ma bejött a talp csiklandozás, pocin fogócskázás. Meg nézett rajtam hatalmas nagyokat. Ugye hétfő óta nem autóztunk, akkor meg én vezettem. Hátr rendesből ma a kocsiban láttam a tekintetén, hogy "ki vagy te ismerős idegen?". Ugyanis házból kimenve szemüveget teszek. Szemcsivel meg fura voltam a drágámnak.

Megnéztem ezt a mezítlábas park weboldalt. Ötletes dolog, s mily klassz, hogy támogatókkal vitelezték ki, s nincs belépő szedés. Gondolom azért szájról szájra terjesztik az emberek eme jó kis hely lelőhelyét.

Magdi: s na és, ha csak 130. Képzeld el, ha stagnálna, avagy Isten őrízz, többet lettetek volna a kórházban, s esett volna a súlya. Én nem is mérem már a gyereket, csak havonta, pont a hófordulón. Hízik amennyit hízik. Ellenben az elmúlt hónapban centire is gyúrt, 6 centit nyúlt, s "teljesítette" bőven a rendelőben a banyek elvárását.
Ennek ellenére a 2-es Pampers 94 db-os csomijából még símán el bírjuk használni a maradék negyed zacskót ami még van. Utána most a Huggiest láttam olcsóbban, azt próbáljuk.

Na, most már ténytleg mentem.

Kép
kissmanó
 
 


Manó, semmi gond ám a 130 grammal :) Csak a kórházzal! Egyébként Dávid jó húsos baba, még kis tokája is van, szóval semmi kivetnivalót nem találhat benne védőnéni, ha jön a 3 hós látogatásra. Ha meg talál, hát talál :) Tényleg látni a babáinkon, hogy jól fejlődnek, ki-ki a saját üteme szerint :)
Én minden csütörtökön, a hétfordulókon mérem, védőnő szokott hívni, és kérdezi, én mondom, ő örül, ennyit megér :D Jövőhét kedden megyek hozzá, akkor visszaviszem a mérleget, úgyhogy ez volt az utolsó mérésünk :)
Én is megyek már, fekszem lefelé, holnap jön anyósom, pizzát csinálunk, lesz vele tennivaló, rápihenek :)
Tojásos nokedli végül ma volt, remélem lesz hatása a tejcsire! (ha már van, legyen még több, mintha telhetetlen lennék :) )
magdii
 
 


Jó reggelt!

Manó,
érezzétek jól magatokat! Felkészültél már az ovira/sulira?

Magdi,
írok tesómról, bárcsak már lenne mit! Hihetetlen, hogy a nagymamám, anyukám, én, tesóm, mind túlhordósak vagyunk. Mint a tehenek, 10 hó nálunk a terhesség. A szopival nagyon ügyes vagy, és a kórházat is sikeresen megoldottad! Mert az hihetetlen erős jellemre vall, hogy nehezített pályán így szoptatni tudtad kisfiadat! Pizzából küldhetnél, szólj, mikor nyissam az ablakot!

Pelusból még nem találtam meg az igazit. Az egyikből kipisil, a másik bumszli a seggén, a harmadik a nyakáig ér. Vettem pár hete 2-es Hxggies-t, 3-6 kg, akkor volt B. 5 kg. Hát a pocakján nem ért össze. Így a tesóm jár jól, aki megkapja a számunkra nem használhatót.
Akinek pocakos, de rövid bébije van, írja meg légyszi, melyik pelus működik náluk! Benjámin még mindig csak 60 cm.

Szép vasárnapot!

Benta

Kép
benta
 
 


Lányok,
tesóm a kórházban! Bár leálltak a fájások, már nem engedik haza! Nagyon-nagyon szorítsatok! Úgy izgulok! Hihetetlen a világ, egy lélek megy, egy lélek jön!

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Benta, nagyon drukkolok neki!

Nekem a DM-es pelus jött be. Áron nagyon pocakos, de mondjuk hosszú is. Én kb. 68 cm-et mértem - na nem pontos, álmában mellé tettem a cm-t.
Szegénykén ma éjjelre a 3-as volt adva, tiszta piros volt a lába. Szóval miután ma elfogy az utolsó pár darab, már nem is veszek másikat. Jön a 4-es.


Olyan jó, hogy végre nincs az a hőség, így Áron is 1/2 7-ig aludt. :)
Megyek, ma takarítós napom van!

Puszi!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Hú, Benta drukkolok tesódnak!!!!! Már a szűz csillagjegyben fog születni a kisbabája :)

A pelusokkal én is bajban vagyok... de eddig, a hármasból a Pampers sleep and play fajta jött be a legjobban. Dávid 59 cm,így rá is hosszú pl. a huggies, a libero és a dm-es pelus is.

Noémi, a takarításért nem irigyellek, én pénteken csináltam, de már lehetne megint :shock: :roll:

Benta, a tenger gyümölcse pizza negyed óra múlva kész :) Ha a sonkásat jobban szereted, az kb. 40 perc múlva repülhet :D

Ez a kórházi esemény engem is meglepett. Nagyon örültem, hogy volt tejcsi Dávidnak. Így is nagyon cicifüggő, szinte csak úgy tud megnyugodni, ha szopizik, ráadásul abban a helyzetben még nagyobb szüksége volt rá, szinte csak aludt és szopizott :)
magdii
 
 


Benta: tesódnak megy a drukk!

Nekünk a DM-es 3-as pelus jó. Nándi is inkább széltében hosszabb :lol:.Mi sztem 58 cm körül járunk.

Ha gondolod, postázok neked belőle, hogy megnézd.

A tescos 3as pelus még nagy rá hosszában.
Vendég
 


Magdi,
inkább sonkásat kérek szépen, az összes ablak nyitva, küldheted!

Puszedli,
ha küldenél egyet, azt megköszönném nagyon! Pont írtam Noéminek, hogy postázna-e, de így akkor elfogadom tőled, hálás köszönet! Cserébe egy 3-as Pampers, Libero?

Noémi,
akkor semmis a privi, köszi!

A tescos nekünk is nagyon hosszú, pedig betáraztam 4-5 cs-gal belőle.

Tesóm alakul, alakul.

Benta

Kép
benta
 
 


Hajrá, Benta tesója!!!

Mi kaptunk ajszeba kb 170 db pampers 3at össz, na persze, ez az, ami totál ereszt. Még van vagy 110 db, és itt kínldok vele, mert elég hamar pisis (és olykor ugye más) lesz minden. Borcsa múltkor István hasán volt, aki egyszer csak azt vette észre, h a gyerek lábán folyik végig a sz@r... hát rohant vele a pelenkázóhoz... :lol:

Képzeljétek, ma reggel 7kor evett Borcsa, utána visszatettem a kiságyba, és még visszafeküdtem én is, de néztem, mit csinál. A körforgó állatait püfölte, és örült, amikor megmozdultak, valamint nagyon gondolkodott, és leste a kezeit. Aztán, én meg mernék rá esküdni, tudatosan kezdte el ütögetni az állatkákat!! :lol: :lol: :lol:

Tegnap a viasat 3on döbbenetes filmbe láttam bele, azt hittem, ilyen nincs is, még most is sokkol: Amcsiban vannak olyanok, akik élethű baba-babákat vesznek!! Saját örömükre, öregasszonyok,, de fiatalabbak is. Van egy nőci, aki ilyeneket készít, akár fénykép alapján az unoka mását, még súlyra is annyit, mint születéskor... ÉS tányleg teljesen élethűen néznek ki-félelmetes... Ja, és akkor vezsnek ezeknek babaágyat, meg ruhákat, az egyik dili 40 év körüli nőci a Harrodsban vesz ruhákat, és azt mondta, h így éri meg igazán, mert ezek így nem koszolődnak... és van vagy 5 babakocsija is, és kimegy egy-egy műgyerekkel az utcára sétálni, tolja a bébkocsiban! ... dili, én szóhoz se tudtam jutni. Ja, és ez a nőci pl. még simán csinálhatna hyereket a férjével, vagy örökbefogadhatna... Csak az ugye olyan vesződségekkel is járna, mint pelenkacsere (bár lemernék rá esküdni, h bepelenkázta a babáit!), etetés, meg ugye, megnőne a kisbaba... EZ kész...

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


A mózest már mi is majdnem kinőttük, meg az autóshordozó szűkítője is kezd kicsi lenni... Borcsa nagy iramban nő, már most 12 cm-rel hosszabb, mint születéskor, és az utóbbi 2 hétben nagyon rákapcsolt. Ja, és ma egész jól emelte a fejét hason, és gyorsan felkaptam a síróroham előtt :D

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!

Jó rég voltam, mert anyuéknál töltöttük a hosszú hétvégét.

Nem is tudok mindenre reagálni, mert hál' Istennek nem halódik a topic. :wink:

Tejcsi!

Annyira sajnálom, hogy ennyien szenvedünk vele, de úgy hallottam, hogy 3 hónapig a legfontosabb. Persze jó lenne minél több ideig szoptatni... :roll: Viszont azt jó olvasni, hogy mennyi mindent megtesz mindenki, hogy megmaradjon a tej.

(ha kicsit értelmetlenül írok az azért van, mert alig tudok idefigyelni. Anyósom kezében Noé, gügyögnek ezerrel, apósom meg nézbe valami műsort a tvben, de nem hallja a gügyögéstől ezért ezerrel felnyomta a hangerőt. :roll: :evil: Szóval így tudjak idefigyelni...)

Noémi!

Nálunk ugyanaz van, mint nálatok. Múltkor tévedtem, hogy a mensi miatt nem fogadja el a cicit. Tulajdonképpen az a helyzet, hogy szerintem most jött rá, hogy a cumisüvegből mennyivel könnyebben jön bármi, így most minden etetés hiszti. (nagyon ritka, hogy nyugisan zajlik) Én azt csinálom, hogy kéznél a cumisüveg, és ha behisztizik a cicin, akkor egy pillanatra bedugom a szájába, majd megint jöhet a cici. De ezt nem sokáig lehet csinálni, mert rájön a csalásra hamar, nade azért próbálkozom...

No, mennem kell, mert anyósom eddig bírta...

Kép
Kép
tabati
 
 


Nagynéni lettem :lol: Keresztfiam megszületett, egészséges és jól vannak! Csajok, én annyira izgultam, hogy az eszméletlen. Nem tudok még részleteket, de alig várom, hogy beszélhessek a tesómmal. Most még a megfigyelőben vannak.

Csillag,
ez a sima Pampers vagy a narancs zacsis? Hason fekve fejemelő kislányodnak nagy gratuláció, nagyon örülök! Hamarosan könnyebb lesz, amikor köré rakhatsz csábító tárgyakat, amiket csak ekkor láthat.

Tabati,
én sokkal rosszabbul bírom, ha van itt valaki /anyu, anyós/, nem tudok úgy ráhangolódni a gyerekre. Megfelelési kényszerem hajt olyankor, nem az ösztönöm.

Hát, holnapra elkérem a védőnő mérlegét, és megnézem, mennyi az annyi. Fogalmam sincs, jók-e a megérzéseim. Néha biztos nem lakik jól, mert őrült sírás van szopi után, megeszik 80-100 tápot, és utána boldog. Holnap kiderül.

Benta

Kép
benta
 
 


Nahhhhh...erről lemaradtam. Mármint Benta tesónak és a bébinek a szülés-születés izgulásról.
No, de akkor kívánjak nekik elégséges, hosszú életű tejecskét, sok egészséget.
Benta: telhetetlen vagyok: kérhetném a publikus részleteket is a nagy eseményről? Milyen nevet kapott a bébi?

Ez a pelus téma kész röhely: mi is ugye elhaladtuk a 6 kilót, s a 3-6 kilós pampers még jó.
Lányoknál mindig a felső kiló határ előtt egy kilóval már váltani kellett, mert nem volt jó.
De ez a 3-as Tescos tényleg iszonyat nagy. Olyan mintha rövid szárú kertészgatyát adnék a gyerekre.

Kisfiam reggel indulás előtt annyit zabált, hogy szépen beültem előre apa mellé, s ő egyedül szépen elvolt hátul míg összeszedtük a tesókat. Aztán a parkolótól le a tóig már bevágta a durcit, apa tolta a bébjárgányt, én meg ölemben púpoltam a fiam, s szidtam magam amiért a hordozókendő itthon a szekrényben.
Aztán szenvedett is szegénykém, hülyeanyja tegnapelőtt jól bezabált szilvából. Hát kínozták a szelek a gyereket. De azért aludt a bébjárgányban hason, meg aludt az izolíron a földön, meg csomót lóginyászott a cicin. Hazaindulás előtt is jól bezabált, s hazáig áldott jó fiúcska volt a kocsiban. Na, majd máskor is jövök ide indulás előtt panaszra, hátha ez a titok nyitja. Itthon ismét alig lehetett rólam lecsatlakoztatni, most ki van feszülve, szóltam apának nehogy tűvel közelítsen felé, mert tuti szétdurran.
Ömlik az eső, de a mai nap extra jó idő volt, a lányok fürödtek a tóban, én nem is hittem még ilyen "meleg" (már amennyire a Szent Anna tó meleg tud lenni) lesz így aug. második felében.

Na, jó éjt nektek, s egy csodálatos hetet!

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok végre bébi alszik...apán :D

Ki fogtok röhögni mi még mindig 2-es pelust használunk. Még van egy fél csomi, aztán megnézem, hogy hogyan áll a 3-as. Hupilila tesco, nagyon elégedett vagyok vele. Hatalmas adag kakikat és pisiket fog fel. (No persze minden alkalom után éjjel-nappal hangosan követeli a cserét. :D

Ugyebár Emma vékonykább így még csak most kezdett el egy kicsit szorosabb lenni combikában, derékban még beér.

64 cm-esek vagyunk és 4740 a ma mért súlyunk. A forgás már nem probléma, leteszem hanyatt aludni és arra fordul, amerre akar. :) Hasra még kínlódva megy, segíteni kell. Viszont a cumikáját már tömködi vissza a szájába, ha kiesik. :D Kiváncsi vagyok ilyen ügyes marad-e a későbbiekben is. (Ma meglestük apát borotválkozás közben, és hangosan "dumált" neki :D )

Ja mesi :( 4. napja Niagara :( :( :( Iszonyú és tök olyan érzésem van, mint közvetlen szülés előtt. (tudjátok, nem voltak fájásaim, csak olyan furi érzés)

Rohanok, nyöszörög :?
Vendég
 


Sziasztok! Nàlatok is erös fronthatàs van? Ma 11-ig aludtunk kisfiammal, majd ö kisebb megszakitàsokkal egész nap aludt, vagy ha fenn volt is àsitott!

Benta, gratulàlok a keresztmamasàghoz! Elsö keresztgyerek?

Ezt a fejemelgetös gyakorlatot mi sem szerettük, amig hasra fektettem, hamar jött a nyafi. Ha a levegöbe emelem, és a làbfejeit egyik kézzel fogom, a màsikkal meg a a mellkasàt tàmasztom alà, na ez nagyon bejön neki - itt ugye muszàj is tartani a fejecskéjét a levegöben, de olyan érdeklödéssel fedezi fel a vilàgot alatta! :lol:
Azt viszont nem tudom, nem àrt-e neki, ha nagyon behomorit. 1-2 percig nézelödik igy naponta. Szerintetek?

Képzeljétek, tegnap elkezdtem megint inni a szopis teàt, mivel màr csak ritkàn fàj a poci. Annyi tejcsi lett, éjjel nem gyöztem fejni, màr 2 tele cumisüveg van a hütöben. Olyannyira szokatlan ez nàlam, hogy pl. azt sem tudom, meddig lehet hütve tartani a lefejt tejet. Màr kiboritottam a tegnapit, mert utànpotlàs is van, szopi utàn meg màr nem kér potlàst. Persze jo lenne elraktàrozni inséges idökre, de most épp nyaralunk...

A szàjpenészröl mit tudtok? Attol nem viszkethet a szàjpadlàsa? Mindig ledugja az ujjàt s mintha vakarnà belül...

Ja, és màr kétszer is kilenctöl fél ötig kihuztuk!!! a fél kettes etetésnél nyöszörgött, de a cumira azonnal visszaaludt!
Megyek is altatni a dràgàt!
preta
 
 


Ádámka 3600 gramm, 58 cm, és biztosan gyönyörű, de még nem láttam. Itt várom a képet róla. 22 órás ment volt, és nehezen született meg, de jól vannak mindketten.

Preta,
a tejhez gratula! Szuper ügyes vagy! A szájpenész fehér folt, és nagyon nehéz ledörzsölni. A büfi is ott maradhat, de az dörzsölés nélkül lejön.

Manó,
majd csak megszokják az autót ezek a kis drágák! Jó napotok lehetett! Akkor a héten még 1 gyerekes leszel?

Amadea-ról van híre valakinek?

Benta

Kép
benta
 
 


Anuk: minden car utolér? Niagara....pfújjj...64 centi....kész manöken a lédy.

Preta: fejemelgetés nem szeretéssel nem vagytok egyedül. Gézu inkább leteszi, s úgy nézelődik, s vagy belealszik, vagy jön a hiszti.
Szájpenész cudar is tud lenni, időben kell elkapni a grabancát s ecsetelni. meg anya cickóját is, mert ellenkező esetben oda-vissza adogatjátok egymásnak.
már ha épp szájpenész amit nyomozol. Benta amúgy megírta a tutit.

Szopis tea ivászat eredényéhez elismerésem. Tudom milyen nagy érték az ilyen. Hűtőszekrányben állítólag 24 óra. 3 csillagos fagyóban pár hónap, mínusz 18 fókán meg akár 1 év is.

Mi cumi nélkül is 13 napja átalukáljuk az éccakákat. Még tejkrízisben is. Ugye nem kiabáltam el?

Benta: jó hosszú pasas Ádám gyerek. És mint minden újszülött, az anyukájának a legszebb. De különben is tuti csudiszép. Ujj, azt a 22 órás menetet azért nem irígylem. Jó, hogy jól vannak.
Nem is 1 hétig leszek 1 gyerekes. Nem tudom meddig. Ugyanis itt a suli szept. 14-én kezdődik. S az ovi is a drágámnak.
Asszem pacigolósat nem tettem nektek:

Kép

paci bamba képet vág, no de nem neki volt szülinapja :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Benta!

Gratula ! :D

Hát...megfelelési kényszer nekem is van...de próbálok kis önbizalmat csepegtetni magamba, hogy mindent jól csinálok. szerencsére férjem maximálisan segít és támogat.

˙(bocsi a kisbetűkért előre is, de fél kézzel írok)

Anuk!

Akkor én nyertem a ciki kategóriában, ugyanis mi még mindig az 1es huggiest használjuk. :oops: 5 kiló felett van Noé, de ez jó rá. Pedig nem kicsi baba...Próbáltuk a 2es liberót, meg a tescósat, de mindkettőből kifolyt a kaki oldalt. :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tényleg, màsod/többedrendü anyukàk, nektek lassan késziteni kell a tesokat oviba, isibe. Hogy oldjàtok meg a picivel. Szàllitjàtok a nagyokat kocsival, vagy csak otthonrol kell öket utnak inditani?
Akàrmelyik is, gondolom nem egyszerü megszervezni a reggelt!

Tabati, Anuk! Nehogy màr ciki legyen a kicsi pellus :P szerintem a testalkati különbségek màris làthatoak lennének a babàinkon, ha egymàs mellé fektetnénk öket.
A 3-as Tescos mellett tegnap vettem egy Libero 2-est, erre ez meg kicsi, pedig 90 darabos :roll:
Viszont az autos hordozoba nagyon is jo lesz a magas hàtu Tescos, mert ott ha belebarnit, az tuti lefolyik a hàta közepéig!

Szàjpenész: a szàja szélén kell, hogy megjelenjen? mert akkor itt nem is erröl van szo, még jo, hogy ràkérdeztem. Nekünk a szàjpadlàs viszket, vagy vmi belül. Mindegy, megprobàlom a cumit gyakrabban fertötleniteni, meg a kezét nem endedni bekapni - na ez màr nehezebb feladat.

Tejci: ja, megfogadvàn tanàcsotokat, többet iszom vizbol is, mint amit kivànok, és tökéletesen stresszmentes itthon lennem anyukàméknàl, lehet, ez is közrejàtszik. Szoval csak semmi hàzimunka!:wink:
preta
 
 


No, elkiabáltam, hogy műkszik a szopi (hiszti) közben szájába dugom a cumisüveget dolog... :evil: Pedig már azt is próbáltam, hogy az üres cumisüveget dugtam a szájába, hogy "nesze ebből nem jön semmi, ugye hogy jobb a cici, abból lassabban, meg melósabban, de jön valami" :lol: Persze ez sem hatott, mert ha már egyszer jött abból is, akkor gondolja, hogy feltölthető. :lol: No mindegy, egyszer fenn, egyszer lenn... :roll:

Kissmanó!

Én azt gondolom nekünk van szájpenészünk, a tanácsadó is azt mondta, viszont a doki szerint nem az... :roll: lekaparni még nem próbáltam, azt hogyan kell? :oops: Pelust az ujjamra és úgy nyúljak a szájába? Jujjj, előre hallom, hogy fog visítani... :?

Cuki a kislányod azon a bamba pacin. :lol:

Preta!

Gratula a tejcsihez. :wink: És ráadásul csak elkezdted meginni?? :shock: Én már iszom egy ideje, de nem tapasztalok változást... :roll:

Csillag!

hihetetlen sztori!!!! :shock: :lol: Én ilyet gyerekkoromban csináltam a babáimmal, és igen, be is pelusoztam őket. :lol:

Puszedli!

Sajnálom tejcsit... :( Hogy történt??? Egyik napról a másikra kevesebb, vagy hirtelen? Fejéssel nem lehet(ett volna) visszahozni?

Magdi!

Jó, hogy Dáviddal túlvagytok a betegségen, az viszont nem jó, hogy párod is ilyen beteg lett... :x És milyen óvintézkedések kellenek ilyenkor, hogy nehogy visszakapja tőle újra Dávid? Se puszi se pá? Neked sem? Vigyázz magadra nehogy te is elkapd!!

Kép
Kép
tabati
 
 


Preta!

Nálunk a nyelve nagyon lepedéskes, meg belül az ínye egy helyen, megmutatta a tanácsadó, láttam is, de a doki azt mondta, hogy nem az... Most már csak a nyelvén látom a lepedéket.

Stresszmentes környezet nem rossz, hajrá!!! :wink: Házimunkát én is hanyagolom... :oops: :lol:

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati: sajnálom, hogy rafkós lett szopi ügyben Noé.
Kérhetem kisfiad 1 hós adatait a tábliba?
Ja, s üdv a 2 hósak táborában :wink:

Kép
kissmanó
 
 


Hello!

Tegnap egész napos fennlét és nyűglődés után éjjel megint beájulós alvás. Kb. egy hete nem kell altatni, fürdés, kajcsi, és már szinte alszik is. Hajnalban annyit kakilt, hogy a hálózsák is tiszta olyan lett, és aludt utána mint a bunda. Éjjel mostanában 7-9 órákat alszik.

Tabati: észrevettem, hogy összement a cicim, mert a szopis melltartóban úgy kellett megkeresni, és terhesen meg jó volt. Nem mindig vettem fel melltartót, csak ha olyan helyre mentem, ált. sport melltartóban nyomom. Fejtem is, de nagyon nem küzdöttem érte :oops: , más lett volna ha csak anyatejes, akkor másképp álltam volna hozzá. És Nándi egyszer csak el kezdett szopi közben nyűglődni, rángatózni és persze üvölteni. Mivel mérlegem nincs, nem tudtam mennyit szopik, mondom fejéssel megnézem mennyi jön ki. Még 10 ml sem jött össze a kettőből. És így el is maradt szép lassan a szopi. Utáltam, hogy szinte végigsírja, nyűglődik...Néha megnéztem mennyi van benne, de egy idő után már szinte semmi sem jött. Ittam szopis teát, alk.mentes sört is. Homeos bogyóról letettem, mivel szülés után sem használt. Úgy látszik ennyire lettem kódolva. Pedig nagyon szerettem volna, ha csak anyatejes lett volna...ez van.

Manó: az a beájulós kép nagyon jó! meg a pacis is!

Magdi: jobbulást nektek!

Benta: gratula tesódéknak! Szép hosszú bébi! meg neked is nagynéni!

Ácicáék még 1-es pelusban nyomják.
Vendég
 


Jó reggelt!

Azért vicces ez a pelus ügy...1től 4ig minden van itt.
Nekem nem hosszú egyik sem...de pl. a Huggies, amit Tabati használ már újszülötten is túl szoros volt, pedig Áron 3300-al született. Szóval tényleg sokat számít az alak.

Benta, oké töröltem - de egyébként szívesen küldök!
Gratulálok a babához!

Mi ma reggel már jó nagyot sétáltunk. Kiváltottunk 4 doboz tápszert. Vasárnap utazunk, már nagyon várom. Remélem jó idő is lesz.
Mondjuk viszünk társast, meg lesz jó nagy kert, ha nem is lehet fürödni a Balcsiban, azért remélem jól elleszünk! :)

Tegnap elkezdtem a takarítást, de ma még folytatom. De végre kitakarítottuk a kanapét és a szőnyeget is! :) Már nagyon ráfért, mert egyiken sem volt túl sok büfimentes terület! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Puszedli!

Nálunk is ha van egy nagy adag kaki, akkor teljesen beájul Noé. :lol: Gondolom ilyenkor megkönnyebbülnek, hogy kijött belőlük. :lol:

Tejcsit tényleg sajnálom, de meg is riaszt picit, mert nekem is hisztizik, de én a cumizavarra fogom, meg persze én utána mindig kifejem amit bennehagy. Hát nem az a nagy mennyiség, max 80 jön össze, de ennyi csak akkor, ha 3 óránál több telik el a fejések, vagy szopizások között. Az általános a 30 körüli. :( Viszont teljesen megértelek, egyáltalán nem ítéllek el, mert nem küzdöttél tovább. Én is nehezen bírom, sajnos egyre nehezebben. :( Párom mondja mindig, hogy nem baj, ha hisztizik, kínlódjak vele, ne adjam neki a lefejtet, vagy a tápit rögtön, hátha. De az a helyzet, hogy egyre korábban kezd el hisztizni a cicin, este, írtam is, már az elején rákezdte. Gondoltam reggelre kialussza magát, hát... fél órát bírta, aztán megint rákezdte. :( Viszont érdekes, hogy éjszaka csak cicizik, és akkor nem is kell neki mindkét cici, csak az egyikből eszik, majd alszik. :shock: Ráadásul cicizett, majd még 40 et ki tudtam fejni ugyanabból a mellemből. Gondolom akkor sok lehetett benne, ha neki is elég volt, meg ki is tudtam fejni... :roll: Mérni már én sem mérem, mert besokalltam. Csak felidegesített, hogy úgy rugdal, hogy sosem tudtam pontosan lemérni, akkor meg semmi értelme.

Ja! És a fejés akkor fárasztó, ha semmit nem cicizik, mert elvitte a védőnő a gépi fejőt (kellett egy mellgyuszis anyukának) így most kézzel fejem, ami jó, csak fárasztó.

Neked mit mondott a védőnő, mikor kezdheted a hozzátáplálást?

Noémi? Te rákérdeztél már erre? Többiek, aki nem csak anyatejes...volt már erről szó a tanácsadáson?


Valaki használt már nagy teljesítményű (kb. 200 ezer forintos) gépi fejőt, amit általában a védőnők adnak, vagy kölcsönözni lehet? Csak érdekelne, hogy ha veszek egy normál gépi fejőt, akkor az mennyire gyengébben szív, mint ez? Mert ha csak annyi a különbség a gépi és a kézi fejő között, hogy nem mozgatod a kezed, azért nem olyan fárasztó, akkor nekem a gépi sem ér semmit... Talán nekem nehezebben jön a tejem, lehet Noé is azért hisztizik...

Kissmanó!

Jó, összeszedem az egyhós adatokat és küldöm a 2 hóssal egy ütt. :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Én nem használtam olyat, de azt mondják az ipari az brutális. Kézivel nem fejtem, kézzel sem, csak gépivel-kölcsönbe kaptam. Különbséget nem tok tenni, de nekem a gépi jó volt.

Csodálkozom is, hogy még mindig bírod. Ügyes vagy!
80! 40! Hú, én örültem, ha kijött fejéssel 20. Ez elég ritka számba ment.

Én már kb. egy hónap után meguntam, hogy olyan vagyok mint egy fejős tehén, ráadásul nincs is mit tejelnem. Addig bírtam, hogy minden szopi után fejtem, vagyis majdnem minden után, mert éjszaka nem volt hozzá kedvem.

Nándi egy hónapja kap anyatejet, hozunk neki, nem messze lakik egy anyuka, aki ad le az anyatejgyűjtőbe is, meg így is, csak érte kell menni.

Még nem kérdeztem meg a hozzátáplálást, majd két hét múlva a tanácsadáson. Sztem két hónap, vagyis másfél, és kapni fog almát.

Megyek mosogatni, mert úgy néz ki, h elaludt a bébim. Ráadásul ez sem egyszerű menet, most 5 napig megint nincs meleg vizünk. Az esti fürdés mindannyiunknak lesz vagy 3 óra!
Vendég
 


Sziasztok!

Benta, hatalmas gratulációm tesódnak Ádám babához! Legyenek nagyon-nagyon boldogok, és sok-sok tejcsit kívánok Nekik (vagyis pont annyit, amire Ádám babának szüksége van)

Manó, édes a pacis kép! :)

Tabati, kitartást kívánok a tejcsihez! Bár tudom, nem könnyű, én is sokszor feladni készülök, aztán valami mindig ad erőt, hogy próbáljak minél többet kihozni magamból :)
Sajnos nálunk is 2-3 alkalommal tápszerrel pótolni kell :( Pedig ettem tojásos nokedlit meg a pizzának is jó vastag tésztája volt, de ettől, úgy látszik, nekem csak a seggem nő :D :D
Úgy néz ki, a vírus távozott köreinkből. Párom jól van, Dávid is, remélem úgy ötven évig ez így is marad :) Egyébként Dávid állítólag nem kapja vissza a vírust az apjától, mivel nagy valószínűséggel ugyanazt kapták meg. Én szerencsére jól vagyok, a négynapos ünnepet szinte külön töltöttük Tibivel, én a nappaliban aludtam, Tibi meg szinte egész nap a hálóban volt. Remélem ez elég volt ahhoz, hogy legalább én elkerüljem a betegséget!

Noémi: a pelus dolog tényleg kész vicc... azt hittem, ha az egyesből megtaláltam az igazit, majd a többi méretből is veszem ugyanazt a fajtát... erre minden méretből más-más márka válik be :shock: Mi nemrég vettünk egy kanapét, és tudod mivel avattuk fel? Dávid másnap egy hatalmasat bukott, telibe az egészet, ahogy kell :) EGy percre lemerevedtem, hogy ajajajmitcsináljak? De szerencsére ki tudtam szedni belőle :) Azóta letakartuk, bár így sok értelme van, hogy új :D

Jó étvágyat az ebédhez!
magdii
 
 


Tabati, én az elején fejtem kézzel - illetve nem fejtem, csak előmasszíroztam, a fejéshez hasonló mozdulatokkal, és akkor is jött tej.
Szerintem ég és föld a kéz és a gép között a különbség, bár az is igaz, hogy a gép egy igazi bimbógyilkos. Az első hónapban nagyon fájt a mellbimbóm, de most már szinte nem is érzem.
Én mindenképpen úgy gondolom nagyon kellett a mellszívó - medela mini electric. Mivel mi több babát szeretnénk meg is veszem az ikres barátnőmtől!

Magdii, én is letakartam. Olyan undorítóan nézett ki a sok folt. Így legalább a pléd alatt tiszta.
Nekem a DM-es eddig minden méretben bejött.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Magdi!

Kanapé! :lol: :lol: Majd ha már felnő Dávid és nem eszi le semmivel, akkor levehetitek a takarót és mutogathatjátok a látogatóknak, hogy milyen szép új kanapétok van. :lol: Mi ezért szeretnénk bőrből. Bár baromi drága, de férjemmel megbeszéltük, hogy a házunkba mindenből inkább megvesszük a drágábbat, meg tartósabbat, mintsem évente kelljen például parkettázni.

Nekem már annyira elegem van ebből az állandó szoptatási problémáimból, és mégis mindig akad nálam is valami ami miatt nem adom fel. Hát anyák lettünk vagy mifene... :lol:

Most kaptam újabb két jótanácsot is. Leírom hátha valakinek épp ez válik be, én meg mindent kipróbálok amit mondanak. Az egyik az, hogy éjszaka is fel kell kelni fejni, hiába alussza át a babu az éjszakát, mert akkor több tej termelődik, s ha jól megtelik a cici, azt úgy érzékeli, hogy több termelődik mint amennyire szükség van, így leáll a termelődés. A másik meg az, hogy csurig kell fejni, addig amíg már egyáltalán nem jön semmi a ciciből, és még üresen is fejni egy darabig. Meglátjuk beválik e, majd beszámolok.

(Noé érdekes volt, ilyet még sosem csinált. Úgy sírt, mint aki fel akar kelni, szóval nem csak álomból felébredés volt. Kihoztam, nyitogatta is a szemét, mosolygott, olyan édes volt, még amikor ki sem nyitotta a szemét, csak a hangomat hallotta akkor is mosolygott, naggyon jól esett. :oops: 8) :D . Aztán fogtam magát és a kezemben visszaaludt. Gondoltam leteszem a nappaliba, tuti újra felébred, de nem, azóta is itt alszik mellettem. :lol: )

Az jó, ha már nem beteg senki sem, reméljük te sem kaptad el. :wink:

Puszedli!

Hát igen, éjszaka nekem is elég nehéz felkelni, még szoptatni is. Én néha szégyellem magam, mert egyáltalán nem érzem meghatónak a szoptatást...ne ítéljetek el, de nekem csak a szükséges rossz. Biztos az átéltek hatása, de valahogy csak Noé miatt csinálom, hogy termelődjön elég tejem. Az, hogy testközelség meg ilyesmi azért nem hat meg, mert bármikor magamhoz ölelem és megvan az is, nem kell ahhoz szoptatás... Nekem az egész kényelmetlen is, mert nem találok olyan testhelyzetet, ami kényelmes lenne. Szerettem volna fekve szoptatni, hát nem megy. Na, most tényleg felkelt, majd még jövök.

Kép
Kép
tabati
 
 


Tabati: ne szökj a torkomnak.
De akkor megvan a hunyó. Mármint a szopis nehézségek hunyója. Ha szükséges rossznak érzed meg, azt a szervezeted teljes széltében-hosszában átérzi, s ő is rosszat (kevés tejet) cselekszik.
Azt hiszem én is tudom, hogy mi volt a múlt heti tejpangás oka.
A sok gyerek itthon, Gréti ébresztett mielőtt kialudtam volna magam, s kezdett nem is kicsit hisztis lenni. A középsőm is eltanulta a hisztit, bármiért cirkuszolt, ordítozott a tesókkal...hogy lehetek én így nyugiban.
Ráadásul ugye Gréti most kezdte el a szobatisztaságot, naná akkor szól, hogy pisi vagy kaki, mikor épp kezdjük a szopit.
Szal szopj nyugiban kisfiam, csak épp anyád nem tud termelni.
Most ismét nyugi van itthon, van tej is. S inni sem iszom írdatlan mennyiségeket (ma talán egy pohár víz ment le, s délben 3 óra van).

na, szuri(k) megvolt(ak).
mindkét combiját megdöfte az a csúnya némber.
első után még úgy ahogy sikerült megvígasztalnom, de mikor a másik combit is tű érte, hát kezdtek remegni az ablakok. ennyire asszem 2x láttam ordítani a fiam. de nekem furi, ott nem is jöttem rá, csak miután eljöttünk: nem katunk polio cseppeket. s nem hívták fel a figyelmünk, hogy 2 órát semmi kaja, meg 6 hétig no szuri.
s ennek utána is néztem: ááááá, el sem fogom dobni az agyamat....
az oltási kalendárium az oltások honlapján 2005-ös évre van kiírva.
s van a poliora (gyermekbénulás) vonatkozóan írva, hogy lehet cseppekben avagy szuriban.
szuriban lehet külön vagy a dtp-vel egyidejűleg.
minden szuri központilag van leosztva, kivéve a polio-t. azt helyi szinten döntik el, hogy melyik fajtát kell kapni.
ez a hülye banyek meg nem mondott semmit.
most honnan a kicsi búbánatból fogom tudni, hogy kapott-e a gyerek, vagy se?
utólag meg bármit is beadhat nekem, nem tudom leellenőrizni.
ááááá, dobom el az agyamat.
felhívom a Gréti keresztanyuját, a gyerekkórházban dolgozik a sebészeten, talán csak tudja, avagy meg tudja érdeklődni, hogy Brassóban mi a trendi.

Kép
kissmanó
 
 


A DM-es pelusból tényleg minden méret jó nálunk is.

Tabati: én is így érzem, éreztem, bár még mindig lelkiismeretfurdalásom van néha, h oan jól szopik, tanítani sem kellett...és nem tudtam szoptatni, mert nem lett mit adnom neki, nem tudom kielégíteni a fiam igényét...
én sem találtam felemelő élménynek a szoptatást. csak küszködésnek, de Nándinak kellett. Biztos azért, mert nem volt elég a tej, és utána még tápot is csinálni, addig a fiam meg üvölt...

és a tesközelséget meg lehet teremteni szopi nélkül is :wink:.

Textilbőröset kell venni :wink: , az is lemosható, de olcsóbb mint a bőrkanapék.
Vendég
 


Tabati ne szégyelld magad! Én ugyan így voltam az elején. Egy szükséges rossznak tartottam: zavart, hogy fáj, hogy mennyit szenvedek Áronnal, mert állandóan elaludt, meg hogy folyamatosan rám van utalva. Lehet ezt valaki pozitívnak éli meg, engem zavart.
Aztán Áron kb. 4 hetes volt, mikor elvittem a munkahelyemre. Véletlenül belecsúsztunk az evés időbe: cici elő, megszoptattam - gondolom az aggódás miatt, hogy jól fog-e lakni, volt elég tejem. Ráadásul addigra a fájdalom is elmúlt, és a tempója is gyorsult. Szóval azóta azt mondom tényleg jó dolog, de talán erre kevésbé készítik fel az anyákat mint pl. a szülésre.
Jó tudom, aki hüvelyi úton szült, az megkűzdőtt rendesen, de az mégiscsak 1 nap, a szoptatás pedig jóval hosszabb idő. Szóval az én véleményem az, hogy sokkal több segítséget kéne az anyáknak adni, és akkor menne.
Érdekes, hogy a LLL honlapján olvastam, hogy minden nő képes szoptatni, és újrakezdeni a szoptatást, sőt még a nagymama is!! Ez azért érdekes...
De az is igaz, hogy a kényelem nagy úr! Én csodálom Kismanót a kitartásáért. Lehet, hogy nekem is lenne elég tejem, de nincs ekkora kitartásom, és azonnal a táp után nyúlok!

Szóval azt mondom, ez nem fenékig tejfel, és akinek sok teje van, és nem kell érte kűzdenie, annak biztosan ez egy csodálatos dolog.
Nekem az elején maga volt a pokol, most meg már jó lenne, de most meg tejem nincs.
Mindegy, a következő bébivel majd jobban csinálom! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


s aki tényleg tápszerezni kényszerül: a babák tényleg nem az anyatej miatt ragaszkodnak anyucihoz. ez náluk ösztönösen vagy jön, vagy se (nem a pár hónaposra, hanem nagyobbakra gondolok).
Edina alig 1 hónappal szopizott kevesebbet mint Adri, de ő egy rideg, bújni ritkán (szinte alig) képes teremtés.
A tengeren este 11-kor épp grilleztünk (aznap mikor apa nem volt), megittunk egy pohár (én csak fél pohár) borocskát, s dumcsiztunk.
egyszer a lányom odarohan hozzám, beleül az ölembe (már ettől ledöbbentem), majd szorította a nyakam, s az arcát az enyémhez dugta. Néztem mint a luki nyúl, hogy akkormostmivan :shock: :shock: :shock: :roll: :roll:
Kérdeztem tőle, de ő csak hallgatott, vagy annyit mondott: semmi. Én meg éreztem, hogy ez nem igaz, kérdezgettem vagy 5-10 percen keresztül, hogy mi a hátsó szándéka, mit akar (egyébként ő mikor valamit akar is csak símán követel, akkor sem tud doromboló kiscica lenni). Végül kiderült: egy piszok drága vízipisztolyra fájt a foga. Na, nem kapta meg, hisz az ilyen játékok vásárlását 3-al kell megszorozni, s ahhoz baromi húzós összeget kellett volna leperkálni.
Szóval Adrikám tök bújós, rettenet anyás, s őt is 3,5 hós koráig szoptattam, azután a cumisüveg volt ilyen téren az anyukája.
Tehát ebből a szempontból nincs igaza annak, aki erre hívatkozva nyomatja a szopit.

Kép
kissmanó
 
 


Csillag: ez a film..biztos durva lehetett, vagyis nemis a film, hanem, hogy ilyenre képesek emberek :shock: .
Vendég
 


Noémi, teljesen egyetértek Veled, a szoptatásról én szinte semmit nem tudtam, amíg el nem kezdtük... mivel nem ment, hát utánajártam, mit lehet tennit, és természetesen a fórum is sokat segített. Most már tudom, hogy ezt sokkal de sokkal előbb kellett volna, még pocakosan...

Tabati, szerintem se szégyelld magad a szopi miatt! Mindenki másképp éli meg, és ha valaki elítél ezért, az megérdemli! Én egyébként nagyon pozitívan élem meg a szoptatást (mondjuk az első pár héten nem ezt mondtam volna), még sincs elég tejci :( Lehet tudat alatt én is feladtam már??? (szerintem a kórházban nálam is a stressz miatt termelődött több tej, illetve Dávidnak is kevesebb kellett, valószínű ezért volt elég akkor)
Egyik ismerős mondta, hogy barátnőjének két hónap után indult be a tej, addig alig volt, utána annyi lett, hogy egy másik babának is folyamatosan tud adni. Nos, erre is csak a szokásos kérdés: ki érti ezt??? :)

Manó: szegény kisfiad, ahogy olvastam soraid, eszembe jutott, Dávid milyen keservesen sírt az oltásoktól :( De Géza baba már biztos szopizott azóta egy jót és az igazak álmát alussza :)

Az anyatejre mondják azt is, hogy sokkal egészségesebbek azok a babák, akik nem tápszert kapnak... nos, én egy csepp anyatejet sem kaptam amióta élek, még sincs szinte soha semmi bajom (kopp - kopp). Így mondhatom, hogy magamból indulok ki, ha azt mondom, ez sem 1000%... :) ráadásul ismerek olyan gyerkőcöt, akit két évig szoptatott az anyukája, mégis állandóan beteg...
magdii
 
 


Benta: gratulálok tesódnak! Nem lehetett egy könnyű menet!!

Puszedli: hát igen... és főleg, hogy teljesen élethű babák! Én azokat, akik ilyet vesznek pszichológushoz küldeném...

Szoptatás: hát nekem em a kedvencem, régebben még ki is voltam akadva, most olyan szükséges, nem utált, de nem is annyira kedvelt. De mégis van elég tejcsi Borcsának. Igazából az motivál, hogy ez neki mennyire fontos. Az ölelgetés stb meg úgyis megvan másképp is.
De azon én is egy csomót gondolkodtam, hogy nem készítik fel igazán az anyákat, apákat a szülőségre. Jó, nyilván nem lehet teljesen felkészíteni, de azért egy-két infóval többet nyomathatnának. És így nem látom sok értelmét a védőnőknek, mert elég kevés az, ak itényleg csinál valamit. Én speciel csak két értelmessel találkoztam össz-vissz, mindkettő vezető védőnő, tehát viszonylag keveset vannak az anyukákkal... Azt hiszem, azoknak, akik már anyukák, kell segíteni azokat, akik hátrébb járnak a sorban, máshogy nem megy.

Magdi: nagyon tetszik az új vonalzód!! És reméljük, hogy a betgségnek tényleg vége!

Manó
: pónigols kép édes.

Autó: Borcsa szeret autózni, rögtön bealszik. TEgnapelőtt kb 2 perc alatt bealudt, majd mikor megálltam, azonnal felsírt, hogy anya, menj már tovább! és miután elindultam, megint elaludt. Remélem, később is megőrzi eme jó szokását, mert Szombathelyre 5 óra az út minimum.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


A játszószőnyeg a kedvencünk pár napja, teszek fel ott készült képet :)


Kép

Kép

Kép
magdii
 
 


Kissmanó!

Lehet, hogy igazad van, és azért kínlódok a tejjel, de nem tudok mit csinálni. Állandóan próbálkoztam, hogy milyen póz lenne a jó. Fekve nem megy, mert kicsúszik a cicim a szájából (lehet, hogy ez is cicifüggő), ülve csak úgy megy, hogy a jobból hónaljtartásban (még ez a legkényelmesebb) a balból meg simán, de akkor is fognom kell a cicit végig, hogy ne essen ki a szájából. És végig előredőlök, mert a gravitáció ugyebár...érzem, hogy ha egyenesen ülnék, vagy próbáltam már hátradőlve, akkor Noénak nem jó, talán tényleg nehezebben jön a tej. És mindezekből az következik, hogy időre szoptatok. Bámulom az órát, hogy leteljen a negyed óra egyik negyed óra másik cici. :roll: Marha kényelmetlen. Tudnék tovább is szoptatni, próbáltam, de Noé egész nap rajtalenne, nem köpi ki a cicit, ha elég neki. Kivéve ha elalszik rajta, de ez ritkán fordul elő, és akkor sem kiköpi, hanem inkább enged a vákuumból, mert elaludt. Mostanság a fél óra cicizést egy órára emeltem (feltéve ha nincs előbb hiszti), de pl. éjszaka fizikailag nem bírom csak a fél órát. Nem bírok olyan kényelmetlen pózban ülni félkómásan álmomból felébredve. Nappal még kibírom. Én is imádnám, egész nap rajtam lóghatna akár, ha találnék egy kényelmes pózt. tanácsadó is azt mondta, hogy jók a pózok nincs baj velük. Mondtam neki, hogy kényelmetlen, erre Noé alá rakott egy párnát. nem mondom, egy fokkal jobb lett, de nem az igazi. Van aki éjjel is maga mellé veszi, s közben alszik, én is vágynék erre, na akkor tuti elég lenne neki a tejem. :lol:

Szerinted a szoptanít készülék segíthetne a cumizavaros problémáimon? Abból a csőből milyen intenzitással jön a tej? Mert ha szerinted beválna, vagy ha tényleg komolyan gondoltad, akkor kipróbálnám. (persze ha postán fel lehet adni, minden költséged állnám természetesen...)

Noémi!

Én meg pont úgy vagyok, hogy az elején mennyit szenvedtem, akkor nagyon vágytam rá, hogy szoptathassak. Most meg amikor tudnék, kevés a tejem, Noé már hozzászokott a cumisüveghez és egy 5 kilós babával kell megtalálnom a megfelelő szoptatási pozíciót. (talán könnyebb lett volna egy 3 kilóssal variálni) Én is pont így gondolom, hogy a következő babuval minden másképp lesz már a kórházban résen leszek. Egyébként a szoptatási tanácsadó is azt mondta, hogy akinek ennyi nehézsége volt, abból lesznek a legjobb szopis tanácsadók. :lol:

Puszedli!

Nekem is azt mondták, hogy Noé jól szopizik... :roll: És én sem szeretem míg megcsinálom a tápszert bömbizik, mert még éhes maradt. Na, azt már megtanultam, hogy előre kimérem a cumisüvegbe a vizet, Noé a kezemben és fél kézzel bele tudom már rakni a tápszert, így csak nyügös, nem üvölt. :roll:

Kép
Kép
tabati
 
 


Magdi!

Hát ha a barátnődnek 2 hónap után indult be a teje, akkor most megint adtál nekem egy löket optimizmust, hátha nekünk is így lesz. :lol:

Milyen édes Dávid! :D Mi is nagyon várjuk már a játszószőnyeget, biztos élvezni fogja Noé is. (barátnőm Svájcban él, ajándékba hozza és a lelkemre kötötte, hogy mindenkinek mondjam meg, hogy ilyet ne vegyenek ajándékba, mert már van, csak ritkán jönnek haza :wink: Jaj, tényleg Manó, te ismered is őt, mert 2007 júliusban szült ő is :D )

Csillag!

Én bevallom őszintén, hogy olvasgattam a szopi témáról várandósságom alatt is, meg volt róla szó itt is a fórumon, de a lelkem mélyén legyintettem mindenre, hogy majd kialakul, nem lehet olyan bonyolult dolog. :oops: Persze azért, mert erről is már annyiféle álláspont volt, csak egyik mellből szoptatni, mindkettőből, és még sorolhatnám, és ezért gondoltam úgy, hogy majd kialakul...hát jól kialakult mondhatom.... :lol: Halvány fogalmam sem volt semmiről. A mellszívót is csak azért akartam bevinni a kórházba, hogy ha valami miatt Noé nem tudna szopizni, akkor leszívjam neki, úgy adjam oda. Még kiskanalat is akartam bevinni, hogy ne cumisüvegből adjam. Persze aztán olyan hirtelen kerültem kórházba, hogy még nem sterilizáltam ki az eszközöket, ergo nem voltak benne a táskában, de nem is tartottam fontosnak, mert Noé szopizott "rendesen", akkor minek fejjek???? Azt nem gondoltam, hogy utána ki kellenne fejni a maradékot, meg nem is mondták a csecsemősök sem, mert szerintük nem volt elég tejem. Nem a francokat.....akkor még volt... Most már tudom, hogy a második babánál, be is tartom, hogy fejőgép meg kiskanál be a kórházba, és cumisüveget látni sem akarok... :evil:

Kép
Kép
tabati
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?