Új privát üzeneted érkezett!

jó reggelt

zombiniki jelentkezik :shock: édesbogár hajnal 2kor úgy döntött íhes...naja ofkorz reggel 6kor jóreggelt volt...nekem ez olyan koráááááááááááán van :?

karamalz télleg jó, egyet ittam 6 óra múlva Pamela Anderson szindrómám lett...

Kép
Kép
mniki84
 
 


Jó reggelt!
Netti,
a Sinlac pl. előetetésnek is jó, nagyon bukós babának, mi pl. ezért kaptuk. DE (és KATA, ez most elsősorban neked szól): a dokinéni 2 hónaposan (!) írta fel Kamillának ezt a tejpépet, amit a (profitorientált, tehát a saját termékét nyilván fényező) gyártó szerint is csak 4 hós kor után lehet adni! Ezért én úgy döntöttem, tök mindegy, hány év tapasztalat áll a dokinéni háta mögött (idős hölgyről van szó), én ezt a dobozt ki nem nyitom, amíg K be nem tölti a 4 hónapot... (más kérdés, h most már nem nagyon van rá szüksége) :D A lényeg csak annyi, h érdemes mindig több véleményt meghallgatni (különösen azért, mert a védőnő nem orvos, és -főleg, ha idősebb- nem biztos, h tisztában van a legújabb dolgokkal) - a végén persze mindenki azt és úgy ad a gyerkőcének, ahogy ő a legjobbnak gondolja.

De a különböző véleményeken sztem nem kell megsértődni, és ezért itthagyni minket...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Emese, hat lehet novekedesi ugras! gondolom akkor vissza all a rendes kerek vagasba :roll: de aztan lehet kevesebbet is eszik es igy hamarabb megehezik! vagy mindketto :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 

 
 

Harhaj,

mi közel lakunk a Délihez, ha gondolod én vállalom a feladatot! :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


zsuci, koszi, azt hiszem igy mar ertem a sinlac ertelmet! biztos lesz meg par ilyen okos kerdesem :oops:

sztem is mindenki azt ad amit akar tulkepp a gyerekenek,de velemenyek biztosan mindig lesznek! sztem senki nem bantasbol irja le.. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti, :lol:
Most az én okos kérdéseim jönnek: a tehéntejet szerintetek lehet helyettesíteni rizs- vagy zabtejjel? Esetleg kókusztejjel? És mi van a nem tehén-eredetű tejjel (pl. kecsketej)? És mi az egészségesebb: az ultrapasztőrözött (bolti, dobozos) tej vagy a friss, sk otthon forralt, magas zsírtartalmú tej?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Niki,
üdvözöllek a klubban... Bogi is ezt játsza mostanság...

emese1979
 
 


zsuci, feltett kerdeseidre a valaszok engem is erdekelnek!! remelem hamarosan vki ad is ra ! :D

Emese,Niki, es meg en akadtam ma ki h miert haromnegyed 7 kor kelt :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Annus, Netti
hogy álltok a fogzással?
Látszik vmi a Lányok ínyén?

emese1979
 
 


Kata, ezt most találtam a neten, talán megmagyarázza, hogy a védőnőd 40 éves tapasztalata néha miért hátrány inkább, mint előny:

"De akkor a szuleink miert adtak mar 2 honaposan gyumolcslevet?
A 2. vilaghaboru utan vilagszerte kialakult egy uj taplalasi iranyzat, amelynek megfelelıen az elvalasztast mar 2-3 honaposan elkezdtek az anyak. A picik mar szuletestıl kezdve kaptak az anyatej melle teat cumisuvegben, ha nem volt anyatej akkor higitott tehentejet kaptak a
picik (az akkori tapszerek meg meglehetısen kezdetlegesen voltak, hasfajast, emesztesi gondokat okoztak a babanak). 2 honapos kortol gyumolcslevet, 3 honaposan gyumolcspepet reszelt keksszel, babapiskotaval keverve, ezt kovetıen fızelekeket kaptak a picik. Ez nem azert volt igy, mert ez az egeszseges, erre van szuksege a babanak!!! Az ok abban keresendı, hogy nem letezett a jelenlegi szocialis ellatorendszer, az anyak mar a baba 3-6 honapos koraban gyakran visszamentek dolgozni, a picire a nagyszulők vigyaztak, vagy
bolcsodebe kerult. Ha korulnezunk a vilagban a fejlett nyugati orszagokban azert terjedt el a tapszerezes, mert az anyak kenytelenek hamar visszamenni dolgozni, igy nem szoptathatjak a kicsit akar evekig igeny szerint."

Kép

Kép
zsüci
 
 


Emese, Boronak latszik, meg erezni,de picike,viszont azota ugye nem visit egesznap. ellenben tegnap megint elkezdodott.. es multkor is ez volt.. par napig bedagad jobban neki es sokat sir vagyis visit.... aztan jon 2-3 nagyon huzos nap es utana jobb. remelem legalabb most is igy lesz.. de most nem latok semmit. total nem birok belenezni se..... azt nem mondta senki h egy gyerek szajaba ilyen nehez nezelodni :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


na enyimlili úgy döntöttt behozza a nemalvást, már szunyál is...feküdt akanapén, befordult és elaludt...imádom hogy magától elcsiccsan..nade épp mennünk kéne nagyiékhoz...hmmm...nincs szivem felébreszteni, de nem fogunk odaérni...megpróbálom valahogy álmában átrkani a hordozóba.... :roll: :shock:

Kép
Kép
mniki84
 
 


hozzátápis téma: én sem mondok semmit...4 hónapos koráig én tuti nem adok semmit (mondjuk nemhizsem hogy elfogadná a kis Csöcsfüggelékem 8) ) ha van tejci akkor 5-6 hóig csak tejcsi...utána kostolgatás...szoktatás, vagyis szopi után pár kanál...nem előtte mert az már elválasztás...nekem azt mondta védőnő azért "kellene" ilyenkor kezdeni, mert ekkor mág fogékonyak az új ízekre, nem lesznek "válogatósak" mert majdnem minden ízlik nekik, mert újdonság, később macerásabb...én még messze vagyok, hátradölők... 8)

valaki viszi babóját bébiúszni? mi kell nekik? van ilyen picikre is olyan vízbe való pelus, amivel nem a vízben köt ki a cucc, vagy kell fürdőruci is( jajj olyan édeset néztem ki a tecsoban :oops: )

Kép
Kép
mniki84
 
 


MNiki,
van fürdőpelus, a DM-ben többfélét is lehet kapni (Babylove, Huggies...) Ebben elméletileg benne marad az "anyag", de pluszban lehet ráadni fürdőgatyót, de van olyan uszi (pl. MOMWellness), ahol kifejezetten biciklisgatyót (!) kérnek, gondolom mivel az leér a piciknek térdig-bokáig... A fürdőruha aranyos (nekünk is van), de "higiéniai" szempontból nem sokat ér, mert ha a cucc megindult kifelé a fürdőpelusból, akkor a szimpla fürdőruci nem sokat tart vissza... :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Niki, nem kell nekik furdoruci :D

Netti
Kép
maumau
 
 


na ilyet meg nem hallottam, tok jol allna a kis husgolyomon egy tapados gatyo :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti,
nekem uez jutott eszembe, de én eddig sehol nem láttam ilyen apró méretű gatyókát, pedig mindenhol kerestem! :roll:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Halihó!
Manó tegnap nagyon nyűgös volt....megint. :cry: :? Nem igazán tudom mi lehet vele pontosan.Reggel ébredt fél 7-kor, én meg hulla voltam.Most se sokkal jobb,de össze kell kaparnom magam.
Teljesen megbénít ez a hajcihő. :cry:
Na megyek összeszedem magam.Szép napot mindenkinek!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Zsüci!A Tescóban szokott lenni mini fürdőgatyó.Én nem tervezek babauszit,mert ha víz alá kéne pl. mennem ott halnék meg stb.
De vettem jövő nyárra egy tuti kis bermuda szerűt neki.Abban naggggyon vagyány!!!!!! :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


A fürdőpelusban csak a kaki marad meg, a pisi kifolyik tudtommal. És jól megszívja magát vízzel. Elég viccesen néz ki a gyereken. :lol: Mindegy, a kaki a lényeg. Bár azt nem tudom, hogy a folyós anyatejes cucc hogy marad meg benne??? De lehet, ezért kell a tapadós naci is.

Heni: én is a helyedben inkább az orvostól érdeklődnék és nem a "tapasztalt" anyukáktól. Ki mondta, hogy valaki, aki felnevelt valahogy 1-2 gyereket, hasznosabb tanácsot tud adni, mint egy szakember, akinek ez a munkája? Ebből a szempontból abszolút még ránk se hallgass, hanem inkább olyanra, akinek megvan hozzá a képzettsége. Én is mondhatok bármit, mi a garancia rá, hogy igaz is? (Legalábbis ebben a témában. :wink: ) Az meg egyszerűen borzasztó, ha valaki egy hónapos babának tejbegrízt ad. :shock: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! És nézd meg az összetevőket, mielőtt odaadod Nadinnak. Van amúgy külön a babaételek között túrókrém, vagy csinálhatsz magad is, nem kell megvenni a Túrórudit és a Danoninot. Persze ezeket is sokkal, de sokkal később lehet csak adni! És ahogy írták már a többiek, az, hogy azonnali reakció nem volt Nadinnál, nem jelenti azt, hogy később nem lesz. Ha jól tudom, nemcsak a tehéntejjel szembeni érzékenység alakulhat ki, hanem bármilyen más ételallergia, vagy akár más allergiára való fogékonyság is. Ha nem gyarapszik megfelelően, akkor kérd ki az orvos tanácsát, hogy mit tegyél, lehet, hogy orvosi vizsgálatra van szüksége. Bár a havi fél kiló szerintem nem kevés.

Zsüci: szerintem a rizstej helyettesítheti a tehéntejet, azzal is higíthatsz majd főzeléket (bár én csak simán főzőlével csináltam, az a legegyszerűbb). A zabtej is jó, gondolom, de talán azt majd csak később célszerű. A szójatej is megfelelő lehet, csak azzal megint az a baj, hogy a szója is allergizálhat, szóval mégse. Rizstejet simán lehet kapni, én zabtejet még sose láttam, de spec. üzletekben biztos van. A kecsketejről én azt olvastam, hogy az ugyanúgy allergizál, az csak tévhit, hogy jobb, mint a tehéntej.
Én a tehéntejet 1 éves kor után már nem higítva adtam Tücinek, a védőnő is ezt mondta, hogy adhatom, a higítás igazából a piciknél volt régen, de akkor már nem szokás adni tehéntejet. Igaz, Tüci nem iszik túl sok tejet, kakaót, főleg nem ivatt 1 éves kora közelében. Szóval nagy dózisban nem kap tehéntejet. Tejbegrízt főztem neki, de mivel mindig olyan keveset evett egyszerre, az sem volt sok mennyiségileg. A teljes tejjel az van, hogy ki kell próbálni, bírja-e a gyerek pocija. Van, aki fosik tőle. Nekem az a véleményem, hogy ha megbízható helyről szerzed be, akkor inkább az, mint a bolti. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Na jó reggelt!

Na kipróbálom én is ezt a Karamalzt!Remélem bevélik!!!Merre keressem a tescoban????

Heni!
Szerintem se hallgass a rokonokra!!!Nekem is ők mondtak ilyeneket...de tényleg nem szabad!!!A dokinak meg feltétlenül mondd el h mit adsz a babának,ha más nem azért h tudjon róla!!!!Azt gondoltam h nem váltottad ki az étkezést a túrórudival,de itt nem úgy kell elképzelni h adod neki és pl rosszul lesz,vagy pöttyös.Persze van ilyen is,de a kis emésztő rendszere ezt nem bírja!!!És mondjuk 15 év múlva majd minden baja lesz és járkálhattok az orvoshoz!!!!Nem véletlen h annyi az emésztőrendszeri beteg,hogy egy egyszerű kaját se bír el egyesek gyomra.Szerintem az se normális h vkinek minden héten megy vmitől a hasa....Tehát ez később fog előjönni!!!Tehát tényleg,érdemes lenne kikérni más véleményét,szerintem ilyen helyzetekben leginkább egy orvost célszerű megkérdezni!!!!Amúgy van egy cikk itt a főoldalon a táplálkozásról.Abban a túrórudit 2 éves korban ajánlja csak!!!Érdemes szerintem elgondolkozni és utána olvasni!Az persze helyes h fokozatosan,apránként adod neki a dolgokat.De hidd el,tényleg elég neki az anyatej v tápszer!!!
Abban meg biztos vagyok h nem adnál olyat neki amivel ártasz neki,de azt hiszem kicsit félretájékoztattak ebben a kaja dologban....Mindezeket azért mondjuk neked hogy később se legyen baja Nadinnak!!!Próbálj venni esetleg egy könyvet a hozzátáplálásról(egy mostani kiadásút,ne egy 20 évvel ezelöttit),vagy a neten olvass utána,nagyon jó kis cikkek vannak ám!!!Táblázatok mit mikor lehet adni és hogyan,vagy tényleg a védőnőt,gyerekorvost megkérdezni.Ők biztos segítenek hogyan csináld!!!!
Tudom hogy jót akarsz Nadinkának,ezért is olvass picit utána!!!!Azzal meg ne foglalkozz hogy mit mondanak a szomszédok stb.
Amúgy lassan 4 hós lesz Nadin is és akkor el lehet kezdeni a dolgokat ha szeretnéd,csak nézz utána h mi a legjobb a babának!!!!
Meg ha van bármi kérdésed akkor nyugodtan kérdezz!!!Vannak itt jó kis orvosok a csapatban,szerintem akárki szívesen válaszol!

Amúgy tudom h nehéz,mert nekem is a rokonság szinte nekem esett h mért nem adok neki tehéntejet...merthogy szerintük semmi baja nem lesz a gyereknek...na had ne mondjam amíg ott voltam vkinek mindig volt vmi baja...hol az egyiknek fájt a gyomra hol a másiknak....mondtam is nekik h na ezért nem adok a babának tehéntejet.....
Meg h adjak neki tejbegrízt hígítva....nem is értettem mért kéne,hiszen ott a tejem!!!Most az h odaadtam neki üvegből amit lefejtem mért baj::Nem értette h helyette mért kéne adnom tejbegrízt.....

Blogban van Nadinról kép??Mindjárt megyek és meglesem!!!!Szófosás vége! 8) :lol: :lol:

Emese!
Szerintem 3 hós ugrás...nálunk is volt h korábban kelt hajnalban,de ezt kb 2szer csinálta csak,utána visszaállt.Meg sűrűbben evett,volt h 1,5-2 óránként...gondolom szaporította magának...csak nálam 2szeres ugrás volt...mert közben a meleg miatt alapból kevesebbet avatt,bejött a hüvős és többet akart+a 3 hós grás..és szerintem emiatt szenvedünk mégmindig....de esténként most elkezdtem fejni megint,hátha helyrejön!Na meg tök idegbajos vagyok apa nélkül...ez se tesz jót...ma reggel is felbosszantott....már megint h lehet nem jön ma...mondtam neki h ha nem jön akkor nem lesz jó vége...nehogy már olyan nagy kérés legyen h 2 napot velünk töltsön 1 hónapban.....mondtamh nem érdekel h nincs kész,ott a nagybátyja fejezze be ahogy tudja :evil:

Na lejárt a mosásom és még van 3 ablakom a nappaliban.... :arrow:

annus11
 
 


Kutyafüle,
babuszin sztem csak a gyerkőcnek "kell" víz alá mennie, neked nem! (Legalábbis nagyon remélem, mert én ezt a feladatot -ferde orrsövényemnek hála- még ma sem tudom orrbefogás nélkül abszolválni) :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Annus,
Karamalz ott van az alkojholmentes söröknél, van natúr meg citromos, nekem a natúr jobban ízlik :) De ízlések és pofonok :)

Na akkor reméljük, Miki hazajön ma! Máskülönben öntsd a babgulyást a fejére :) Na viccet félretéve, bizti jön már!

Na ez a 3 hós ugrás mizéria már hétfő óta tart, rendeződhetne igazán már... De érdekes, h napközben nem eszik többet, annyi, h picivel korábban csak, mint egyébként.

emese1979
 
 


Jó reggelt!

Korán kelő sorstársak: Zsombi minden reggel 5-kor kel, és nem mindig alszik vissza, ha igen akkor is csak hétig...Ááááá, nem vagyok hulla... :? Ma pl visszaaludt 7-ig, ki vagyok simulva 8)

Heni, Kata, tényleg ne vegyétek sértésnek a sok hsz-t, mindenki jót akar Nektek és a Babáitoknak. A tudomány tényleg folyamatosan változik, amit 20 éve jónak gondoltak, mára már tudjuk, hogy nem annyira az. Ha már egyre többet tudnak az okosok, éljünk a lehetőséggel, hogy a mai tudásunk szerinti legjobbat tegyük! Aztán 20 év múlva lehet, hogy ennél is lesz jobb. Egy tuti, az anyatejnél soha... :lol:

Annus, veszélyes hely ez a mamami.hu, pelenkák, kendők... Húúú, ha sok pénzem lenne...

Tinu, engem lehet, hogy érdkelne majd ringató. Mi XVIII. ker-ben lakunk, de van busz a Kökire. (Én egyébként az Újhegyi ltp-től nem messze nőttem fel :) )

Ancsi

KépKép
k.ancsi
 
 


Előttem már leirtátok, amit akartam, én csak annyit teszek hozzá Heni irományához hogy lehet ösztönből nevelni, de azért nem árt némi szakirodalmat, vagy szakértőket is megkérdezni... nem is idegelem ezen tovább magam... :evil:
Vendég
 


Annus, tényleg próbálj meg nem idegeskedni, a tejcin kívül a szépségednek is árt :D

Nálunk is nyűglődős az evés egy pár hete. Kb 5 perc után hanyatt vágja magát, kicsit nyivákol, aztán még szív 3-t és újra ugyanez. 3-4 próba után már sír. Átteszem másik oldalra (hozzáteszem előtte 1 ciciből szopizott csak) ott ugynezt eljátszuk. Utánavan hogy 2,5, de van, hogy 4 órát is kibír... Közben meg hízik rendesen. Valaki vélemény???

Ancsi

KépKép
k.ancsi
 
 


Ancsi, ha hizik akkor sok gond nem lehet,de lehet jobb szeretne Zsombi ha omlene a szajaba a hamii :lol: vagy enne meg tobbet is :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Ancsi,
Bogi nagy ritkán csinál iylet, mikor már nehezebben jön a tejcsi. Ha hízik rendesen, nagy baj nem lehet!

Bogi mániája mostanság, h szopi közben elkezd nézelődni... elnézelődik 5 percet, majd eszik tovább...

emese1979
 
 


Még egy érdekesség a hozzátápláláshoz:

http://www.mamami.hu/cikkek/szoptatas/2 ... k/#more-21

Eszerint a legújabb (divat?)irányzat az, hogy csak hat hónapos kor után kezdjük a hozzátáplálást, de azonnal szilárd ételekkel, semmi pép, püré és főleg nem kanállal etessük a gyereket, hanem hagyjuk, hogy ő maga fogja meg és tegye a szájába a falatokat (ezért kell szilárdnak lennie a kajának).
Hát, nem tudom... :roll: :roll:

Kép

Kép
zsüci
 
 


zsuci, nagyon szeep a vonalzod :wink:

cikk erdekes :roll: bar aranyos ahogy maguk esznek,de sztem raernek kesobb is!
Engem anyum ugy etetett h volt elottem is hami meg az o kezeben is.. egyertelmuen az kerult csak a szamba rendesen amit o beletett! ami elottem volt azzal pedig probalkoztam a szamba talalni, meg mashova is :roll: :lol: kisebb nagyobb sikerekkel. mondjuk elveztem az etetest!

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti,
köszi! :lol: :lol:

Ami a cikket illeti, én alapvetően nem vagyok híve a "mindent hagyjunk rá a gyerekre, hadd csinálja úgy, ahogy neki jólesik" mozgalomnak. Szerintem a gyerkőcnek igenis szüksége van irányításra, szabályokra. Ha anno anyámék mindent rám hagytak volna... Bakker, szerintem már nem is élnék... :roll: :roll:

Kép

Kép
zsüci
 
 


hat meg mennyit enne ugy ha ra lenne hagyva?? :D en nem kezdenem el szilard etelekkel! :roll:
aztan biztos van aki igen :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Lányok kész vagyok!!! Riki tegnap óta bealszik kajálás közben úgy 10 perc után. Aztán persze nyivákol jóval hamarabb újra kajáért.De így kb. 5x kellene ennie egy nap. De így sincs elég tejem,és nekem nem szaporodik a gyakoribb szoptatással sőt. Mit kezdjek ezzel a kismanóval? Vagy lehet, hogy a meleg megint? :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Az usziba a babának úszópelenka kell. Álltalában ott helyben is árulnak, de lehet venni nem túl olcsón.

http://www.happy-baby.hu/index.php?cPath=160

Szerintem egész cukik és sokáig használhatók.

Kép
Kép
incike
 
 


Netti, Emese, én is erre tudok csak gondolni, hogy nem ömlik... Lehet, én is kipróbálom ezt a Karamalzot. Vesztenivalóm nincs.

Zsüci, én is ennek vagyok a híve. Nem árt a gyereknek, ha vannak korlátok, szabályok, sőt!

Ancsi

KépKép
k.ancsi
 
 


https://www.r-med.com/index.php?prodid= ... ookie_loop

http://www.babyaruhaz.hu/baby-termek.php?amenu=5&kat=29

http://www.joababanak.hu/312-uszopelenk ... lenka.html

http://www.minimano.hu/kereses/

Érdemes a pelenkát beszerezni, mert a helyszínen álltalában többe kerül, mint boltban. Annó(2006-ban) Marcinál 5000.- volt a helszínen.
Moshatót éedemes venni.

Kép
Kép
incike
 
 


Jesszu!
Ilyen drága ez az úszópelus?? :shock: Magamnak nem veszek ennyiért :lol: :lol:

Ancsi!
Igen,mamai jó...sok érdekes dologgal

Zsüci!
Szerintem ez már az h átesik az ember a ló másik oldalára...amúgy is most az van érvényben...szóval h 2 éves korig szoptassunk...na nekem ez is sok!Persze bizti van aki sokáig szoptat,de nem tudom elképzelni h a gyerkőc odarohan ,feltép az ingem és szopizik amikor ő akar.....Vhol olvastam,talán kismamában.Egy nő 10 évig szoptatott folyamatosan és 3 gyerkőce van....


Képzeljétek!Iza a szájába tette a cumiját!!!!!! :lol: :lol: :lol: Kis ügyi!!!Cumiláncon lógott a cumija,de nem kellett neki,a kezét szopizta,rágcsálta végig,erre jövünk haza a boltból nézem,egyszer csak feltűnik h a szájában a cumi :lol: :lol: :lol: :lol: Hogy tette bele???És mikor????2 mpre fordulok el és lemaradok a nagy attrakcióról :wink: :lol: 8)

Most is az oldalán alszik,megzabálom!!Majd dobok képet is róla!!!! :wink:

annus11
 
 


Buta technikai kérdés:hogy ül fel egy gyerek???És előbb csak úgy ül h te felülteted és megtartja majd a hátát?Vagy vhogy felül?


Tegnap egész nap forgolódott....csak ugye vissza még nem megy,de nagyon édi!!!Csak kicsi a kiságy ehhez a mutatványhoz...mindig a falvédőrl szedem le....vagyis rácsvédő! :roll:

És olyat csinál h az oldalán van és megemeli a fejét :shock: nagyon durva!!Tök magasra!!!Mintha kinyomná magát a kezén......

annus11
 
 


ó köszönöm az uszis válaszokat...de ez nem olyan kidobós hanem megszáradés jó lesz újra meg újra...vehetek 6+ kilósat vagy még kiesik belőle? (most, kereken...ööö..6,01 kg)

enyimlili is azt csinálja, szopi 5perc, rámnéz vigyorog beszélgetünk 5 percet majd ráveti magát megint...ezt eljátszuk párszor..közben persze kakilunkis egy nagyot...meg beszélget a cicimmel (folyamatosan mondja neki hogy HEŐAGÚMMM)

karamalz: a tescoban, sőparban, kaisersban a dobozos söröknél ez az utsó...én citromosat vettem, szerintem szörnyűűűm párom szerint húdefini...szóval hm...A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT! ugyebár... :roll:

Kép
Kép
mniki84
 
 


http://www.joababanak.hu/312-uszopelenk ... lenka.html

őt választottam jó csajos :D akkor elfelejtem a tesco-s hiperbuggyosfenekű rózsaszin csodacsinit, meg a bikinit is... :roll: :wink:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Annus: több technika is van a felülésre. Általában a négykézlábból ülnek ki (rugózik és aztán a seggére megy a testsúly és onnan felemeli a gerincét, fejét. De a trükkösebbek először felállnak és onnan visszatottyannak. Legalábbis hallottam ilyenről is. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Nekünk kidobhatós úszópelusunk van. Ilyet még nem is láttam. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Akarom mondani, egyszer használatos, mert ugye ezt is ki lehet dobni. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


tinu :D :D :D :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki
A méretek így vannak az úszópelusoknál:
S (3-9 kg), L (8-15 kg), XL (15+ kg)

Kép
Kép
incike
 
 


Nincs kedve valakinek a környéken babauszizni? Hozzám 3 uszi is közel van, asszem mindháromban van babaúszás. Az Újhegyi uszoda, a Kispesti uszoda és a Köszi vagy mi, ott még sose voltam, de asszem az is nekem csak egy busz.

Ancsi: a Ringató okés, mondjuk még ráér, fiatalkák a gyerkők. Én úgy vettem észre Tücinél, hogy csak bőven egy éves kora után érdeklődött a dolog iránt. Igaz, a honlapon az van, hogy igazából a szülőknek szól, hogy meg lehet tanulni ott a mondókákat. De azért mégis a gyereknek is végig kell bírnia. Asszem olyan 8 hós lehetett, mikor először elvittem. Tavasszal vittem még egyszer el, akkor hihetetlen élvezte!!!

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu,
az lehetséges, h a baba előbb tudja megtartani magát ülésben, mint ahogy magától fel tudna ülni?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Iza még mindig alszik :shock: 10 előtt egypicivel evett....
Elmentünk boltba,hazajöttünk,letettem,el is aludt rögtön....azóta csucsukál....bizti vmi front jön vagy passz!

Ja amúgy a fog egyenlőre enyni.Mármint azóta nem fáj neki és nem vettem észre edig mást....majd 3án megnézi a doki és megmondja a tutit!!! :wink:

Tinu!
Egyszer voltam egy ilyenen a szomszédasszonnyal,a születés hetén belül volt ingyenes.Fel is vettem videóra,akkor Márk 7-8 hónapos volt,és akkor már tényleg élvezte!

annus11
 
 


http://www.beszed.hu/csecsemo_es_kisgye ... sfejlodese
Itt van egy jó kis tábli a mozgásfejlődésről!

annus11
 
 


http://www.informed.hu/eletmod/care/dev

Itt is jól össze van foglalva!!

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: