Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Rumpusz, nyugi, biztos minden rendben lesz az AFP-vel.
Látom Léna már válaszolt a legtöbb kérdésedre, csak kiegészítésképpen. Az egyágyas szülőszobában van egy bordásfal. Én kedden szültem és szombaton mehettünk haza. Én kb egy hónappal a szülés előtt foglaltattam szobát. Bár aztán mégsem oda kerültem, mert éppen mindegyik tele volt. De szerencsére az elsőn van egy 5 ágyas ingyenes baba-mama szoba, ott voltam. Egyébként telefonon is lehet szobát foglalni.
Én is azt mondanám, hogy nézétek meg a szülőszobát. Legalábbis nekem megnyugvás volt, hogy tudtam, hogy merre kell majd mennem.

Kriszti, gratula a fiúcskához! Kép

Judit, te mikorra is vagy kiírva pontosan? Már nincs sok hátra, ugye? Kitartás! Kép

Rékacs, szülésznőválasztáshoz szerintem kérdezd meg a dokidat, hogy ő kit javasolna. Nekem Fehérfi Krisztit javasolta a dokim. De sajna mire megkértem, már betelt. Tehát tényleg időben le kell foglalni. Aztán úgy alakult, hogy éppen ő volt az ügyeletes, így mégis nála szültem.

Pusza,
Tünde
rtünde

Tünde, Léna, köszi a megnyugatató sok-sok infót. Olyan jó a tapasztalataitokból okulni, mert én még ugye nem szültem eddig, tehát azt sem tudom mi vár rám, és a kórházat sem ismerem. Nade ezen majd változtatunk!

Akkor ezek szerint elsősorban a szülésznő választás a sürgős, én mindenképpen szeretnék választott szülésznőt, és jó lenne olyat, akiben szintén meg tudok bízni. Majd azért megkérdezem Olsavszky doktort is, hogy kit ajánl (én hozzá járok).
A szobát még ráérek lefoglalni úgy látszik.
Jó hétvégét nektek:
R.
rumpusz

Rumpusz!

Bocsi, ha esetleg ismétlen Lénát vagy Tündét, de így a kéthetes baba mellett nem vagyok agyilag mindig a topon. Szülésznő ügyben tényleg érdemes mielőbb lépned, mert azt a megengedett öt hely viszonylag gyorsan be szokott telni. Én is azt ajánlom, hogy először kérdezd meg az orvosod, hogy ő kivel szeret dolgozni. A szobafoglalást ráérsz egy-másfél hónappal előtte elintézni a nagy esemény előtt. A programozott császármetszésnek rengeteg oka lehet: bizonyos szembetegségek, előző műtétek, súlyos téraránytalanság. De erről nyugodtan kérdezd meg a doktorod, amennyire én ismerem, töviről hegyire el fogja neked mondani az összes indikációt. Az egyágyas szülőszoba tényleg sokkal kellemesebb, mert van hozzá külön WC és zuhanyzó, meg nincsenek idegenek a függönyön túl sem.

A fizetős szobában a baba veled lehet egész nap a vizitet és a fürdetést leszámítva. Ha esetleg császár lenne a dolog vége, akkor első éjszaka biztos, hogy nem hagyják nálad a babát.

Ha még van kérdésed, nyugodtan kérdezz, akár e-mailban is (cím a profilomban).

Üdv:

Zita
pzita

Tünde,
hát azért az még nincs olyan közel, de azért már visszafelé számolunk, az utolsó vizsgálat alapján aug 28. egyébként szept. 5, majd meglátjuk, hogy hogy dönt a gyermek, de mát nagyon várjuk. Olyan kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz természetre és kire fog hasonlítani. Most már nagyon erőseket rugdos, néha nagyon nagy fájdalmat tud okozni, az apukája is csak néz hogy milyen ereje van a gyermeknek.

Szülésznővel kapcsolaban, ha jól tudom a Fehérfi Krisztinek már januárra is van foglalása, úgyhogy aki őt szeretné az iparkodjon.

A bent maradást én úgy tudom, hogy rendes szülésnél, a szülés napja + 4 nap, a császárt nem tudom.

Léna,

akkor valószínű félre informáltak, de lehet hogy az ő gyerekük nem volt annyira érzékeny ezen a területen. Mindegy én is úgy gondolom, hogy az arany a logikus.

Pusza:
Judi

KépKép
KépKép
ytong

szia Judit, hát drukkolok, hogy a babád jobban fogja viselni, mint Sára, lehet, hogy egész más nem tetszett neki, nem tudom, mert mi ajtón kivül voltunk.Lehet, hogy jobb isKép

Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Megtaláltam a gyümölcsös leírást, a babaszoba.hu-n, babakonyha, ügyeljünk a tárolásra című cikkben, bár itt azt írja, hogy akár fél évig is tárolhatjuk, úgy hogy nem veszít értékes élelmi tartalmukból, csak nem emlékszem, hogy tényleg ezt olvastam e a múltkor.

Léna,
én bizti együtt fogok sírni a gyerekkel, ha ő is fog, borzasztó látvány lehetett, bár azt mondják jobb ilyen picinek, mint ha már idősebb. Lehet ha ott lehettél volna mellette és el tudod terelni a figyelmét akkor tényleg másképp reagál, de ezt már soha nem fogjuk megtudni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Judit!

Írtam e-mail-t neked tegnap este, de valamiért visszapattant. Változott a címed?

Rumpusz!

Elfelejtettem írni. Ha a babával és veled is minden OK, akkor sima szülés után 4., császár után 5. napon hazaengednek. A szülés napját 0. napnak kell számolni.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok

Eltűntem egy ideje,de azért olvasgattam az írásaitokat.Mindenkinek gratulálok a gyönyörű babájához.Nekünk már csak 4 hét van vissza a nagy találkozásig.Várom már,de azért hiányozni fog a pocakom.Nagyon megszoktam a benti ficergéseket.Minden készen van a fogadására csak be kell tenni a kiságyba.

Szeretném megkérdezni,hogy ismeri-e valaki Szabolcsiné Jolika szülésznőt?Ki mit tud róla?

Mindenkinek kellemes hétvégét kivánok.Használjátok ki,hogy süt a nap.

Orsy
negro

Sziasztok!
Régóta követem a csevegést, gondoltam itt az idő, hogy bekapcsolódjak. Babát várok, 5-6 hetes és 21-re vagyunk visszarendelve, feljebb láttam valakinél hasonló paramétereket.
Van egy 16 hónapos fiam, szóval nem vagyok teljesen kezdő, mégis újra aggasztanak dolgok. Nem vagyok tisztában a terhességi hetek számításával, örülnék ha valaki felvilágosítana. Nem szeretném eltolni az AFP időpontját, és az a tapasztalatom, hogy a legjobb orvos mellett is jó, ha az ember figyel magára.
Ja, a fiam egész télen ette a nyáron lefagyasztott őszibarackot. Csak egy baj volt vele, hogy hamar elfogyott.
Oliva
oliva

Sziasztok!

Rendszeresen olvaslak benneteket, most hírt is adok magamról. A napokban betöltöm a 38. hetet, egyre nagyobb izgalommal várom a szülést, ami nagy valószínűséggel programozott császár lesz Feerenczi dokinál, ha a kicsi fiam nem előzi meg a megbeszélt időpontot, ami még nincs. Közben azon is izgulok, hogyan fogja viselni a 20 hónapos lányom azt az egy hetet itthon nélkülem, arra nem is merek gondolni, hogy mi lesz utána. Majd beszámolok.
Üdv.:
Polka
polka3

Zita,

nem változott a címem, nem tudom miért nem jött át, talán most már majd tudsz küldeni.

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Oliva!

A terhességi hetek: az első hét első napja az utolsó mensid első napja. A 16. heted ehhez számold!!!

Köszi mindenkinek a biztatást a szopival kapcs., de úgy tűnik, napi 3-nál többre már nm fóutja, bármit teszeik is. Az üveg meg horror, a kanálból adott kaját meg egysz. kiköpi. De hát csak nem hal éhen...
jarenata

Sziasztok kismamik,
no nálunk élesedik a helyzet, a lányom jul.8-ra van kiírva, bár még semmi jel nem utal arra, hogy a kölök valóban ki is bújik ekkor. Végülis nem fogadtunk szülésznőt, mert a gyerek az utolsó pillanatban fordult be, addig úgy hittük úgyis császár lesz, de tán csak nem olyan nagy baj... ha a szülséznő nem fogadott, hanem "csak úgy" nagyon rendes, akkor utólag menniyt illik neki adni? Foglaltunk 1 vagy 2 személyes szobát előre, mennyi az esély arra, hogy akkora szülésdömping lesz, hogy mégsem kap ilyet?

Más... tudom jól, - mert már megírtátok - hogy vajúdás alatt tilos inni (szvsz marhaság), de ajövő hétre kánikulát jósoltak ha dögmelegben vajúdik a lányom, hogyan lehet szerét ejteni, hogy a szülésznő ádáz ellenőrzése mellett mégiscsak igyon a szerencsétlen?

Más..
A születendőnek mit kell eleve bevinni? És azt rögtön a bevonuláskor be kell vinni, vagy behozhatjuk utólag?

A szüléshez mit kell bevinni a mamának? Már van összekészítve egy csomag, de lehet lényeges dolgokat kifelejtettünk belőle...

Van még valami praktikus tanács - midnegy mi ami eszetekbe jut?
Irjatok szegény jövendő nagyinak meg a szülés előtti pániklban leledző lányának...Kép
alice_cs

Szia, Alice!

Rokonszenvezek veled a neved okán.
Szóval:

Szülésznőt fogadjatok. Ha csaszi lesz, úgyse hívod fel. Kell vinni: popsikendő( van kis csomag is, a neve nem jut esszembe, de fehér, az tuti, a többi pénzkidobás), aztán pelus- a lehető legkevesebb, mert semmit sem KAPTOK VISZA. sAJNOS, AZ A TAPASZTALATOM, HOGY A MINDENT BEVIBVŐ " HÜLYÉKBŐL" FEDEZIK A többiek gyermekeinek ellátását is.

Szülés után: Maci kávé, törölköző, egyéb ruhák. Esetleg jég.
Pánikra meg semmi ok. Ez az ország legjobb kórháza, bár n egy itt lévő dokival elfogult vagyok - de ez a legjobb kh. mindenkinek.
jarenata

Szia Aliz!

Csatlakozom Renátához, belőllünk tartják el a többi(hát, ide most eszembe jutott 1 jelző, de inkább nem írom).Szerintem mikor szül a lányod, kopogj be a cscsemősök ajtaján és kérdezd meg a nővért, mert nekem kellett vinni pelust, hintőport, fürdetőt, krémet, törlőkendőt.Viszont, akik utánnam jöttek pár nappal nekik csak pelus kellett.(szerintem ekkora volt a felhalmozódott termékek mennyisége).
Elvileg azért nem lehet enni és inni vajúdás alatt, mert mi van ha sürgős csm lesz, viszont nekem a szülésznőm engedte, hogy egy nagyon picit néha igyak, és ehettem szöllő cukrot is, és csm lett, és nem lett belőlle gond, pedig mondtuk az altatóorvosnak.Azt hiszem egyebként az altatás miatt nem lehet.
Az, hogy mekkora dömping lesz mikor ott vagytok teljesen kiszámíthatatlan.
Drukkolok a lányodnak, aztán ha meg volt a nagy esemény, gyere, mesélj.Hogy nincs semmi jel, nem jelent semmit, bármelyik pillanat lehet az.

Puszi, Léna

nuska

Szia Léna

Azt szereném kérdezni,hogy bevitt pelust,törlőkendőt a csecsemősnek kell odadni?Nem Te pelenkázod a babát,ha éjjel-nappalosban vagy?Úgy működik,mint az oviban,hogy beviszed a tisztasági csomit és majd "szétosztják" ?Lehet hogy tök hülyének nézel hogy ilyeneket kérdezek,de nem értem.

Orsy
negro

Sziasztok!
Kicsit eltüntem, de galériát csináltatunk, meg a cserépkályhát korszerűsítjük..:S

Köszönöm a sok gratulációtKép
Csöpp nagyon rendes babaKép Én azt hittem, a másodiknál már nem lesz hányinger meg ilyenekKép tévedtemKép

Drukkolok a finishelőknek!!!Kép

Tisztasági csomag ababának:
nekem adtak egy listát, hogy mit kell vinnem. A szülésznőtől kérjetek ti is!Kép

Alice!
Vegyetek Tena betéthez való hálós bugyit a lányodnak, én kettővel kihúztam. Meg Tena betétet. Szerintem az a legjobb a szülés utáni vérzésre!

Puszi mindenkinek!Kép
Emő+Csöpp (aki kb. 7 hetes)

hicudzsi

Sziasztok!

Judit, bocsi, akkor összekevertelek valakivel. Úgy emlékeztem, hogy július eleje, de tévedtem. De azért az a szept 5 sincs már olyan messze! Kép

Oliva, üdv közöttünk! Gratula az újabb pocaklakódhoz! Kép Neked ki az orvosod?

Renáta, ez a napi 3 is azért több a semminél. A kanalat pedig majd megszokja egyszer. Kitartás!

Polka drukk neked! Kép

Alice, a lányodnak is megy a drukk! Elég nehéz kiszámítani, hogy éppen szülésdömping lesz-e. Én is foglaltam szobát, de mégsem volt szabad hely. Akkor azt mondták, hogy majd ha valaki hazamegy, átkerülhetek, de végül maradtam az elsőn, ott van egy ingyenes 5 ágyas baba-mama szoba.

A szülés után kaptunk egy listát, hogy mit kérnek, azon ezek voltak:
1 cs. nadrágpelenka
1 cs. popsitörlő
1 popsikrém
babafürdető

Én reggel szültem és délután hozták be a cuccokat utólag.

Orsy, ha baba-mamás szobában vagy, akkor elég néhány pelust és a fürdetőt leadni, a többi marad nálad. Legalábbis nálam így volt.

Pusza,
Tünde
rtünde

L-E-B-I--L-I-N-C-S-E-L-Ö!!!!!!!!!!-ek vagytok!
Tegnap du.5 óta lógok a neten és olvaslak Benneteket. Egyesével, aprólékékosan...
Nagyon rátok kattantam...

Sziasztok! 36.hét, drKósa+Horváthné Mária bábaasszony, Július 30.-ezek a paramétereim.
NAGYON sokat segít a tapasztalatotok. Egyenlöre még csak kórházat és szülés illetöen.
Szép lassan kezdek lemondani az álomszülésröl, ugymint: mütös-neonfény-sokk mellözése, vagy h még "krémesen" szopizhasson egy keveset, és ne túrják-fúrják orrát-száját szondákkal. Vagy talán mégis lehetséges a mütöslepedöt pihe-puha piros törcsire cserélni bebugyolálára?
Kinek van tapasztalata Schöfiböl egy kis "új"ról?

Tim
timili

Sziasztok!
VisszanéztemKép

A babacsomaghoz annyi még, hogy kaptok a kórházban majd ajándékcsomagot. Ha nem az elején adjátok le a csomagotokat a csecsemősöknek, hanem később, akkor az ajándékba kapott mintadarabokat érdemes odaadni fürdetőnek stb.
Én rendes nagy fürdetőt, hintőport stb-t vittem, de utólag láttam, hogy nem kellett volnaKép

Ezt még régebben írtam egy másik topicba, nem tudom ki lehetett ez a szülésznő, de nagy bunkó volt. Ha lehet, kerüljétekKép

"Nekem csak egy emberrel kapcsolatban volt rossz tapasztalatom a kórházban.
A császár előtti éjjel az éjszakás szülésznő (nagyobbdarab, hosszú fekete hajú, mogorva nő) tette fel a CTG-t és mivel a lányom nem mocorgott nem volt semmi jel.
Miután párszor morogva odajött és megbökdösött, letépte rólam a tappancsokat és elküldött, mondván:
- hát én nem fogok ezzel szórakozni. . .
Képzelhetitek, hogy egész éjjel virrasztottam, nincs-e valami baja a babámnakKép(((
Azt hittem kiszakad a szívem, mert hiába kérdezgettem, hogy mi történik akkor most, hogy jól, van-e a baba, egyszerűen a csajszi elhajtottKép((("

Timili!
Az álomszülésről:
ha sikerül kifognod az egyágyast és a szülésznőddel meg tudod beszélni, szerintem lehet engedményeket kérniKép

Nekem is a csaszinál nagyon mondták, hogy nem lehet bent az apuka, azután a dokim mégis elintézte, hogy bent legyenKép

Sok sikert!Kép

hicudzsi

Sziasztok!

Kedved kaptam Edtől és elmentem anyukámékhoz 1 hétre vidékre a gyerkőccel. Tényleg pihentető volt, Bence egész nap levegőn volt és a hintaágyban órákat aludt!
Köszi csajok a tippeket!

Orsy, én Jolikánál szültem. Nem volt fogadott csak hozzá kerültem. Amikor kiderült, hogy szülés lesz azt mondta, hogy ha mindent úgy csinálok ahogy mondja akkor délre babám lesz. Ez volt 7kor és 10.42re meg is lett. Rutinos,tapasztalt, 30 éve csinálja,kedves olyan pótanya típus. A szobatársamnak berepedt a hüvelyboltozata én tök féltem ettől, de mondta, hogy nála ilyen még nem volt nyugodjak meg. Sajnos mikor én szültem hóvihar lett, özönlöttek utánam a szülő nők, szerencsére még elfoglaltam az 1 ágyas szülőszobát, mert az érkezési sorrendben van-de ő egyedül lett az egész folyosóra, de azért gyakran benézett. Szerintem neki is köszönhetem, hogy könnyen szültem. Szülni egyébként fentebb írtam azért félek, mert túl sokat olvastam komplikáció lehetőségekről, meg azért tényleg csak ki kell jönnie a babának és én nem tágultam rendesen. De ez nyilván alkati kérdés. De mindentől függetlenül életem legemlékzetesebb napjai voltak.

Alíz, szülés után a khban jó ha van nálatok bimbókrém és bimbóvédő. Mellszívót ott is lehet venni :Medelát, nagyon jó a szívóereje a kézinek!

Rumpusz, amikot bemész a khba előszőr a vizsgálóban megnéz az ügyeletes, ha azt mondják, hogy megindult a szülés akkot kerülsz a szülőszobára. Itt nincs vajúdó mint az István khban. Engem ctg-tek a 3 gyasba, mert 1 nappal előbb befektett a doktor bácsim, mert messze lakunk, és a másik 2 ágyon szültek,elég izgi volt.Lehet, hogy ezért szültem meg másnap.

A babának cuccokról: ne aggódjatok úgyis szólnak a csecsemősők érte. Láttam minden baba azt kapja amit visznek neki a kis kosár alá teszik a csecsemősök. Én fizetősbe voltam és ott nem pelenkáztunk, de az utolsó 2 nap nappal velem volt a bébi és elkértem a popsi krémet + a többit.

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Köszi Hicu,
Ez a "nagyobbdarab,fekete" lehet, aki nekem jutott. Eddig 2 x találkoztam vele, de mindegyik alkalommal elég kedves volt. Annyira azért nem voltam töle oda, mint Kósától (aki azóta is legkedvesebb a szívemnek).

Nem tudom Ti hogy voltatok vele, de én MOST úgy érzem, bárkit elküldök melegebb éghajlatra ha nem úgy áll hozzá(m) ahogy a helyzet megkivánja. Elvégre miért is fizetek...? Persze az könnyen lehet, h ott, helyben, mikor épp meghalni köszülök, inamba száll a bátorság és lapítok majd, és mindegy lesz, csak valaki segitsen...
Más is volt igy vele? Harcias amazonból valóban nyulat gyártanak a fájások? Vagy azért mégsem veszti el az ember teljesen az eszét és vhol hü marad önmagához?

Milyenek a harmadikon a növérek? Ki segit ha a Pici nem "harap" a cicire? Csecsemösnövér? Szoptatós növér :-)?
Ki tudja,h mit csinálnak a bébivel amikor miután kikapják elviszik "rendberakni"? Azt hallottam 2 gyerekorvos van össz. És az egyiket jobb nem kérdezni semmiröl, mert csak elrettent mint a mesekönyvbeli boszorkány...Igaz ez?
timili

Sziasztok!

Timili, ki segít szoptatni?Őszintén?Az ég világon senki.Nekem egyedül a választott szülésznőm jött minden nap és ő segített, mutatta hogyan kell, legalábbis az akkori szoptatásoknál, amikor ott volt.Császárt követő második szoptatásra már éhesen hozták ki a lányomat, de egy teljesen kezdő anyuka, aki a fejét se emelheti fel a párnáról, mozdulni még nem tud, hogy tud szoptatni egy újszülötett?Képesek voltak végig hallgatni, hogy valamelyik baba az 1 órás szoptatási időt szó szerint végig üvöltötte, de néha úgy, hogy levegőt se bírt venni.És SENKI nem tévedt még véletlenül se az örző közelébe.Hát ennyit róluk.És elhiszem, hogy sok a munkájuk, de volt olyan este(9 óra körül), hogy mentünk a szobatársammal CTG-re és az egész szülészeti rész teljesen üres volt.A felvételi vizsgálótól kezdve a szülőszobáig minden(nem tudom, ha vki akkor ment volna szülni mit csinált volna)és végül az ügyeleteseket a növérszobába az osztályon találtuk meg.Nem akarlak elrémiszteni, azért meséltem el, hogy sokat ne várj.

Puszi, Léna

nuska

Uristen, Léna, EZ BORZASZTO!!! Mekkora egy marha vagyok h oda megyek szülni...
Van ugyan még egy pár hetem...arra gondoltam, körülnézek másik kh-ban is...de Kósát nem vihetem akárhova magammal. Vagy? Esetleg Telkibe, azt tudom.
A MÁV kh-ról hallottam/olvastam XXI. sz-i, modern dolgokat, de ott csak "odavalósi" doki szülhet, nem?
Nem nagyon tudom, hogy vannak ezek a dolgok.

De egyébként: HONNAN KÉNE EGY VADONATUJ MAMÁNAK TUDNIA MIT, HOGYAN CSINÁLJON EGY PICIVEL HA NEM AKAR,NEM TUD SZOPNI, STB...????? Miért vannak ezek ott? Míért hívják ezt csecsemö&anyavédelmi kp.nak? HOL VAN EUROPA???
timili

Sziasztok!

Na megint itt vagyok!
A szoptatás tényleg gáz tud lenni. Nekem a 4. napon evett előszőr egészen addig mindig aludt amikor kihozták amikor magam mellett tartottam akkor pedig nem akart szopizni. A végére már mindegyik csecsemőshöz volt szerencsém.Szóltunk, hogy segítsenek és valamelyik mindig jött, miután kiadták a babákat. Próbbálták beletuszkolni a cicit, csípkedték, csikizték, még az egyik le is vetkőztette a pólyából, hogy hátha a hideg meghozza a kedvét, de semmi. Egyébként az első 2 nap kapnak csak tejet, a babák utána cukros vizet.
Mindjárt jövök és folyt.

Barbi
Kép
Kép
barbic

MIt gondoltok kislányok, a jövő heti hirtelen kánikula alőcsalogat néhány kölköt??? Kép
Ma mindenesetre feltöltöttük a mobil meencét, hátha felmelegszik holnap-holnaputánra annyira, hogy a lányom még szülés előtt egy kicsit lubickolhasson benne...

Azt hiszem, amiket tanécsoltatok (hálós bugyi 2, Tena betét, Garmastan vagy milyen kenőcs, szőlőcukor, citrom, buborék nélküli ásványvíz) már ott pihen a sportszatyorban, a babának meg majd veszünk kisadag fürdetőt meg ilyesmiket, és van egy bontott csomag noname Metro eldobható pelenka (egy nálunk vendégeskedő kisbabán próbáltuk ki, műxik), majd azt visszük be a kórházba. Mi a textilpelenkákra rendezkedtünk be úgy, hogy éjszakára és elmenetelre eldobhatót fog használni a lányom, szóval van már mindenféle itthon.

Drukkoljatok nekünk, szegény éppen bepánikolt lányomnak meg nekem bepánikolt leendő nagymaminak! Kép Kép Kép

(Már olyan közel az IDŐ!!!)
alice_cs

Barbic!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat!!Kép

Timili!
Semmiképp nem akartalak megijeszteniKép Nem tudotam, hogy ez a nő az. Mindenesetre azt hallottam róla, hogy ha fizetség van kilátásban akkor bűbájosKép

A szoptatásról:
más kórházakban sem sietneka segítségedre. Én a szülésznőmet kértem meg: Szabó Tündit, aki a szabadnapján is bejött segíteni fejni. És ő mozgosította az össze harmadik emeleti nővérkét, hogy esténként a sebkezelésem után segítsenek fejniKép

Szóval az nagyon jó voltKép

A kórház, azt nem szabad elfelejteni, hogy a szuper orvosgárda mellett itt van Budapesten az egyik PIC-es osztály, ahova a koraszülött vagy a problémás csecsemőket viszik!
A MÁV-ban nincs. Én is a dokim és emiatt az osztály miatt szülök itt újra!Kép

Alice!
Semmi pánik!!
Minden szuper lesz!!

hicudzsi

Timili, Barbic,
nem volt VÉLETLENÜL sárga a babátok??? Mert ha besárgul, akkor biza csak alszik és nem szopik, lehet vele akármit csinálni...

és kérlek azért ne pánikoljatok be a kórház miatt. Higyjétek el, hacsak nem mentek el félmillióért szülni a Telki magánkórházba, mindenütt nagyjából ughyanannyi esélyetek van arra, hogy kifogtok egy fáradt rosszkedvű szülésznőt, vagy egy agyonstrapált csecsemőst...

(A lányomnak is Kósa az orvosa mellesleg)

Nekem az első gyerekem jól szopott, elég volt csak egyszer megmutatni, a többit ő tudta, a második gyerek meg besárgult és nem szopott az istennek se, csak aludt, tekerhették az orrát, húzkodhatták a fejbőrét, csinálhattak vele akármit. Ez az állapot otthon is folytatódott, a kórházban azzal indítottak haza, hogy ez a sárgaság majd "levonul egy hónap alatt"... hát túl soká nem bírtam idegekkel, kivertem a nagy hisztit, a férjem meg berohant a csecsemógondozóba, ahol az ügyeletes orvos a kezébe nyomott 2 doboz C vitamin injekciót. Ezt kellett két óránként 2 ml.es adagokban a baba szájába tölteni... órák alatt vonult le róla a sárgaság, és rózsaszínesedett ki a bőre... (MOst speciel - annak ellenére hogy manapásg erről érdekes módon senki nem hallott) - ÉN már felirattam és ki is váltottam 2 doboz C vitamin injekciót, és bizony, ha sárgán jön haza a kölök, be is adjuk neki. Tán csak nem mérgezem meg C vitaminnal, az vízben oldódó vitamin, a felesleget kipisili...
alice_cs

Barbic, CUKROS VIIIIIZ????
Jézus..Mária!!! És mi van akkor ha mondjuk az én bébim egy átlagos(?) 3200gr-al jön világra és NEM kérek neki sem tejet sem CUKROS VIZET(brrrr...)2dl-s "ásványvizes" cucliból? (Mintha ilyeneket láttam volna egy uh.elött a fsz.-en 20-as sorokban egy tálcán)
Mi van ha nekem spec. ez a "heppem" hogy ne adjanak neki semmit csak csócsikálja a ciciböl az elötejet(?) amig igazi nem jön? Biztosíték lehet erre ha az elejétöl mellettem van a Pirinyó?

Mellesleg, Mária (bába)asszony szerintem levágta már h tölem csurran-cseppen, de lehet h azt nem h KIZÁRÓLAG teljesítményhez mérten...esetleg azt sem tartom elképzelhetetlennek, h ha NAAAAGYON jól csinálja amit csinál, többet kapjon mint maga a "nagyfehér"... SZerintetek? Végül is a dokiknak fizet az ember rendesen a terhesgondozás alatt. Lehet h túl arrogáns vagyok, de ez van. Minden sejtem utál kiszolgáltatott lenni és most attól tartok a legjobban, mások intézkednek majd rólam...Uhhhh

Alice, ez a C-vit. dolog nem lehet szerintem rossz. Meg is jegyzem magamnak...lehet hogy mi is "berizsülünk" majd...
Bár én böszen olvasom a germán "szakirodalmat"...de ott sem tesznek említést róla. A lánynak meg mondd meg relaxáljon, s közben társalogjon alfában a bébivel h segítsék egymást a "munka" közben...és igy minden szépen le lesz zsírozva...
(Járok anya-magzat kapcsolatanalizisre, majd aug.ban tudok érdemlegeset nyilatkozni, mennyit ért. Ide most tennék egy smiley-t, de nemtom hogy kell)

A németeknél csak arról irnak h legjobb ha 6 hónapig mást sem kap a bébi mint anyatejet és kánikula ide vagy oda, NEM kell se viz sem tea...

Akkor a PIC miatt maradok a Schöfiben és nem veszünk fel mégsem kölcsönt, h Telkiben szüljünk...mert ha bármi van NE múljon a Picim élete a péntek du.-i Bp-i forgalmon a nénósautóban...
timili

Barbic, Timili!
Tavaly októberben csipkebogyóteát adtak a babáknak, de megkértek, hogyha lehet cicire tegyük ha szomjas.
A pótlásnál MINDIG anyatejet adtak az utolsó napon is!! Kivéve egyszer amikor elfogyott hétvégén akészlet, akkor tápszert kaptak a babók!!!

Cukros víz fel sem merült!!!

hicudzsi

Csipkebogyóteát adtak a baba-mama szobába, hogy végszükség esetén azt adjunk a babának.

Egyébként le kell vinni mindenképp minden szopi után! Lemérik, hogy mennyit evett és kérhetsz pótlást ha az kevés!!Kép

hicudzsi

Hicu,kinek kevés a szopás? Nekik (csecsemösöknek) vagy nekem?

Én ugyan már csak unakozásból is,(Ok meg hogy megkóstoljam) de egy hónapja megvettem az ÖKO-TEST (független német tesztmagazin)szerinti legjobb babyteát (Milupa Instant Bauchwohl-Tee, vagy Fenchel(édeskömény)tea ugyancsak Milupától, de nem nagyon szeretnék hozzányúlni...(Még van idöm és türelmem roppant tudományosan kutatni a babának adható és rákenhetö kemikáliákat:-)
Akár hiszitek, akár nem fürdetö, popókrém és babaolaj téren a drágák (Penaten, bebe ;mindkettö Johnson termék) végeztek a legrosszabb jelyen. => tartalmazzák a legtöbb káros, allergizáló anyagot. Ezen téren egyébként a dm és a rossmann "házi" márkái mindig az elsök között voltak. Nektek mi a tapasztalatotok?
Egyébként velem Mária (bába) nyomatékosan közölte (kb. 2 hónapja) hogy a kh alaphelyzetböl nem használ Johnson termékeket mert állati eredetü zsiradékot tartalmaznak. Hm?
timili

Na, sikerült megnyugtatni!
Timili, nem tudom a pótlás mennyire kötelező jellegű. Visszatérve a szoptatásra tényleg sokat ültek az ágyamnál, hogy segítsenek+ meg kell tanulni, mert mérhető szopi mennyiség nélkül nem tanácsolják a hazamenetelt. Mi kedden mehettünk volna haza mikor bejött a gyerekorvos és megkérdezte,hogy akarom hazavinni a babát mikor 400grt fogyott.Én addig nem tudtam erről- addig más számot mondtak, és teljesen kiborultam, sírtam + sikerült összeveszni 1 csomó emberrel.Nem a dokibá tehetett róla de aznap még 3x visszajött bocsánatot kérni, hogy megsiratott.A csecsemősök se tehettek róla, hogy csak 4. nap kezdett enni a manókám. Azt , hogy 1 nap alatt mennyit fogyhat 1 baba pedig nem tudom 1szer elmérte vki.Összegezve: mindenhol van 1-2 nem odavaló ember, de nagyon sok kedvességet, szakértelmet, odafigyelést kaptam!
Az egyik "nem kedves" egyébként, a szülésznő volt akit írtatok, miatta inkább megvártam a következő műszakot a szüléssel és csak akkor mentem oda.

A kiszolgáltatottságon pedig sokat segít, ha ott van az ember mellet az apuka!

Alíz, drukkolok a lányodnak!!!
Nekem Bence nem sárgult be, alapból volt ilyen, de hazajövetel után 1 hónap alatt több mint másfél kilót hízottt, most lesz 4 hónapos és 7500gr.Szóval itthon elég, ha gyarapsszik!:-)

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Emő, igazad van cukros teát adtak, nem vizet. A babák ellátása nekem úgy tűnt csecsemőstől függött pl. vki nem akarta, hogy kivegyük a pólyából, valaki pedig mondta, hogy pelenkázzunk.

Barbi
Kép
Kép
barbic

Timili!
Az első hat hónapban CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a gyógyszertári fürdetők, kencék jók!!!
Illatosítómentes popsitörlőt vegyetek, vagy kifejezetten hipoallergént (Dm-es, vagy Nivea szerintem a legjobb).
Sajna a kórházba csak olyat tudsz vinni, amit drogériákban vehetsz, de tényleg a legjobbak a legegyszerűbbek (Dm saját márkája a Babylove) és azt kis kiszerelésben is lehet kapni!Kép

A szopi a babának lehet kevés. Édua nagyon sírt ha éhes voltKép ezt észreveszik rajtuk, meg megpróbálnak adni neki anyatejcsit és ha nem fogadja el akkor nem éhes márKép

Barbic!
Dudu is sokat fogyott, ugyanis nem volt elég tejem, szinte semmi, de mi is kiharcoltuk a hazamenetelt.Kép

hicudzsi

Timili, egyébként rosszul írtam, 2 óránként kellet 2 ml C vitamint adni szájon át a babának, most vettem észre.... bocs.
alice_cs

Én nem tudom, Barbi , de azt hallom mindenhol hogy az nem abnormális dolog ha a picik az elsö pár napon (föleg a kh-ban ) veszitenek a súlyukból,söt a szülést megelözö pár napban direkt erre "gyúrnak", mármint azért szednek magukra egy jó adad zsirréteget, h a NAGYUTAZÁST átvészeljék - beleértve ebbe az elsö pár napot is amig a mamiknak "csak" elötejük van.
HOgyhogy hogy akarod hazavinni a bébit?!-Hát a kis bébihordóban; nem??
Vagy túl okos vagyok? Majd jól letörik a (kos)szarvaimat???
timili

KIslányok, a babák szinte MINDIG vesztenek a súlyukból a szülés után, az a kivétel, ha nem... mikor megszületnek, ödémásak, a víz lemegy belőlük, és persze benne van a pakliban, hogy a tejbelövellés általában a 3.-4- napon történik, addig csak a folyadékigényüket elégítik ki.

MIkor hazaadják őket, a 10% súlyveszteség a NORMÁLIS. Csak úgy mondom...

Más...
Jobb lenne nektek is, ha nem állandóan azon görcsölnétek, hogy hogyan is viselkednek veletek a kórházi személyzetek... tapasztalatból tudom, hogy egy két igazán durva dologtól eltekintve, az embernek akkor kisebb gondja is nagyobb annál, hogy éppen X szülésznő milyen kedves vagy Y műtős mit is mond... nektek nem az a feladatotok most, hogy bebiztosítsátok, hogy mennél aranyosabban viselkedjenek veletek, hanem az a feladatotok - és majd tapasztalni fogjátok, hogy a szülés 3. szakaszában, a kitolásnál, meg azt megelőzően ez igenis egy munka, egy parancs, amit a természet rótt ki rátok - hogy megszüljétek a gyereketeket. Jóval természetesebb lesz egyébként ezt megtenni, mint erről most beszélni...
alice_cs

Sziasztok!

No sikerült mindent elolvasnom.
Újra itthon vagyunk - sajnos. De nem baj, mert pénteken megint útra kelünk. Igaz most csak egy hétvégére, de legalább megint a szabadban leszünk és ismét sátorral.

Barbi, örülök neki, hogy kedvet kaptál egy kis szabadsághoz. Ugye milyen jó kikapcsolódni???

Mindenkinek ajánlom!!!

Tipp: fürdőkád helyett én felfújható medencében fürdettem a lánykát. Sokkal kisebb helyen elfér a kocsiban. A tescoban kb 600 ftért lehet kapni. Nekünk bevált. 1 hátránya azért van: a földre kell letenni és így elég nehéz a fürdetés.

Timili, mi semmilyen boltban kapható terméket nem használunk, csak gyógyszertárit, amit a doktornő felír receptre. Amúgy én nem szeretem ezeket a pecsmegeket magamon sem, így a bébit sem kenegetem agyon.
A kórházról a többiek már mindent elmondtak, de én a magam részéről örülök neki, hogy semmiről sem tudtam a szülés előtt (a fórumot sem nagyon olvastam) Így ugyan minden meglepi volt, nem volt viszonyítási alapom. Én a kórházban nem tudtam szoptatni, de ahogy betettem a lakásba a lábam, azonnal lett tejem és minden úgy ment, ahogy mennie kellett. Senki nem segített. Te és a babád meg tudjátok oldani. Hidd el!

Alice, az én lányom a kórházban ha velem volt csak aludt és nem szopott és nem sárgult be. Valószinű mindig kapott valamit enni.

Tünde, nem akarom elkiabálni, de ha jól láttam a zheredményet, csak 3 lesz augusztusban.:-))

Kincső rengeteget fejlődött az 1 hetes nyaralás alatt. Magától elaludt az ágyon, keveset sírt és még sorolhatnám. Csak rászokott a cumira. Ez van.

Jól elszóltam magam, mert felsírt.
Jó éjt mindenkinek.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Igen veszíthet, de, ha jól emlékszem csak 10 %-ot , amit mi 50 grammal túlléptünk. A dokibá csak féltette a babát, mert mondta, hogy ha következő nap se szopik akkor besárgulhat, lázasodhat és rohanhatunk be 1 khba. Ő csak lelkiismeretes volt, csak én meg tudtam hogy otthon minden jó lesz és már nagyon menni akartam...
Ne aggódj senki nem akarja majd letörni a szarvadat!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Köszke Barbi.

Alice, én NAGYON félek a khtól! Még soha (kipp-kopp) nem voltam egy estét sem...Persze h az lesz a legfontosabb hogy fújd-told-nyomd, de még van 4 hetem, hát min törjem a fejem? A Picu jól van bent, így fél 10-12 körül meg föleg, az ujjaim mint 10 db party/mini debreceni...tehát viz hegyekben...Épp csalánteát szürcsölök segítség képpen...a málnalevél-teám még ázik( állítólag napi 3-4 csésze lazítja a szülés közben igénybevett izmokat)...élek mint "terhes anya a vízben" :-)))

Ed, rögtön az elejétöl medencében pancsiztok esténként? És minden este felfujjátok?

Apropo: CUMI...hogy is van ez? Hogy szokik rá a cumira? HOgy egyszercsak nem bírom tovább hogy sír, semmi nemsegít és akkor benyomok neki egy cumit? ès onnantól nem engedi el?? vagy hogy ?

JAJ!!! Inkább lennék már túl mint innen.!

Van esetleg vki vonalban akivel randizhatok elöreláthatólag 30-körül a harmadikon?
timili

Lányok,
Igaza van Alicenak, felesleges görcsölni. Mert mi van akkor, ha...??? Ember tervez...!
Én a második terhesség alatt is csak uhra akarok bemenni a kórházba, nem akarok tudni a szülőszobáról semmit és még sorolhatnám, hogy mit nem akarok tudni. Persze akkor már saját tapasztalatokkal fogok bemenni.

Sőt, mi a férjemmel annyira szeretjük a meglepiket, hogy a szülőágyon tudtuk meg, hogy lányunk van. Nem kérdeztük meg a baba nemét, folyamatosan ment a találgatás, bár mi fiúra számítottunk. Úgyhogy dupla öröm és meglepetés volt az a nap.

Uff, én szóltam.

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed, képzeld végre meglátta a gépen Kincsőt Bence!Teljesen rápörgött mosolygott és nyújtotta a kezét Apóca meg is örökítette a pillanatot!Tényleg ügyes, ha magától elalszik!!!

Tünde, az nagyon jó, hogy Kitti is ilyen szépen alszik és rendesen eszik:-) mi holnap kapjuk a szurit, remélem nem lázasodik be.

Barbi
Kép
Kép
barbic

Timili, én csak a nyaralásra mondtam. A fürdőkád rengeteg helyet elfoglal az autóban. Az kéne még csak! Itthon gyönyörű kék kádunk van. Amúgy a kempingben sem kellett minden este felfújni, elég 1*.

cumi: A leányzó eleinte egész nap a cicin lógott, a dokinéni mondta, hogy próbáljuk ki. + mostanában egész nap az ujja a szájában lóg. Nem tudom melyik a jobb, ujj vagy cumi.
No most itt egy újabb felmerülő kérdés.
Vélemények?

Edina
Kép
Kép
ed26

Barbi, elég kellemetlen emeleteságy alsó ágyán görnyedt háttal szoptatni + altatni=> szopi után mellé feküdtem, énekeltem neki, simogattam és néhány perc múlva aludt.
Örülök neki, hogy tetszik a lányom a fiadnak. Sajna most nem készült kép, mert nem volt gépünk, mert tesómék elkérték. Majd a köv túráról.
Mi kedden megyünk szurira.

Edina
Kép
Kép
ed26

Nagy szívás lesz holnap fut a lakás én meg itt lógok. Azt mondják cumiról könnyebb leszoktatni majd. Nekem is folyton cicizett volna,de nem tudott mert spriccelt a tejem,: üvöltés és akkor jött a cumi. Van, hogy folyton a szájába van van úgy hogy egész nap nincs. Mostanában cicin alszik cel cumi helyett mert már beállt a tejci.De állítólag ez sem jó legjobb, ha magától alszik. Megoldódott a net probléma mert hallom felkelt jó éjt!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ed, JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Talán azért tünök ilyen hülyének, mert épp egy hónapja gondolkodom, mi lesz a fürdéssel, mivel az én fürdöszobám olyan picuri hogy a babafürdökád csak a nagy fürdökádban fér el. De akkor MI HOL fürdünk?? Tehát nem tudom hol tárolni a minikádat. Plafonra húzni gurtnival - mint anyukám 1973ban- nem szeretném... és mivel nem találtam eddig jobbat, így a netröl vettem egy polistyrol golyókkal töltött mini matracot amit a vizzel telitett nagykádba tennék és 8-10 kilósig megbizhatóan tartja a babát...ezért gondoltam h talán hasonló okból neked ez a felfújható medence jött jobban be...tudom hogy bolond vagyok...
timili

Lányok! HELP!
Ha olyan light-os menzesz-esen fáj a derekam...az MI?
Elöfájás? Jóslófájás? Vagy egyszerüen a 45.óra üléstöl van amit a gép elött töltök??
OK, akkor már azt is tudom hogy az elsö 6 hónapban CSAK gyógyszertári cucc a tuti. AZ akkor MIÉrt nem jó a kh-nak...?
Szólna még valaki vmit arról h mi történik a picivel a kiemelés és a pólyábatevés között?
Köszi
timili

Timili, kelj fel a gép elől, és mars lefeküdni.
Light-os menzesz fájás lehet a szülés előjele is, de míg semmi nem csöpög belőled (véres taknyosszerű akármi - ez a nyákdugó, vizenyős valami akár kis részletekben, akár egyszerre mint a vítzözön - ez a magzatvíz - avagy erős vérzés - utóübbi kettőnél AZONNAL!!!! kórház - ) addig ez sima jóslófájás.

És ne görcsölj már annyit arról, mi is lesz veled meg a babával. Inkább arra gondolj, hogy akármi is történik, az már eddig is megtörtént több milliárdnyi asszonnyal és ujszülöttel a világ különböző pontjain, és mégis... mégis mégis mennyi szép kisgyerek futkos az utakon és mennyi boldog anyuka van.

(Te emlékjszela saját születésedre? Ugye hogy nem. Vigasztalásul még annyit is elárulok, hogy az ember agya 3 éves korban gyakorlatilag mindent töröl - azaz az ember nem nagyon képes később 3 éves kor előtti élményekre visszaemlékezni...) Szóval nyugi, nem fog történni sem veled, sem a babáddal semmi jóvátehetetelen na.
Jóéjt! Kép
alice_cs

Megyek már Alice, megyek...bár az uram még festi a babaszobát...addig a pihenésnek ugyis löttek...
valahol azt olvastam, amelyik nö kenyeret tud szelni, az szülni is tud...háát, biztos ffi volt az illetö...

Mindenkinek, köszönöm...Jó estét, jó éjszakát, jó éjszakai szoptatást!Bye!
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?