Új privát üzeneted érkezett!

amiota rajott h tud igy sikongatni meg visitani..... azota be nem all a szaja :roll: neha annyira bele eli magat h sztem ossze veszik a forgoval es veszekszik vele.. aztan kacerkodik.. mosolyog ra meg ilyenek es minden oke!! :lol: en aldom ezt a forgot..... nalunk nagyon bejott. van masik forgonk is.. le se szrja :lol: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Kata!
Darált kekszet miért teszel bele? Az csak szénhidrát! Nincs benne semmi vitamin, nyomelem, vagy rost, ami hasznos lenne.

Én vsz. majd 4-5 hónaptól, a doki utasítása alapján fogok, talán préselt-szűrt almalevet adni kanállal Lilinek 1 nap max 1szer 3-4 kanállal max.....nem szeretném ha kikezdené a gyomrát és a bélflóráját.

De hangsúlyozom, mindenki a saját legjobb tudása alapján csinálja, de szerintem azért olvassatok utána min. a neten, mielőtt elkezditek a hozzátáplálást.... :roll:

Kép
mozza
 
 


Hát ha nem 40 év tapasztalat lenne a védőnő háta mögött én sem álltam volna neki elhihetitek.Na mindegy.Nem ezt akartam de ez lett abból hogy leirtam mi van velünk.Pedig jol indult minden mikor először irtam ide.Ez van.
Vigyázzatok magatokra és a babákra.
Sziasztok

Kép
kata840725
 
 

 
 

Kata: el ne menj emiatt! Akár meg is fontolhatnád, amit írtunk. :wink: A védőnőd tanácsolta ezeket? :roll: Lehet, hogy nem igen olvasott utána az újabb áramlatoknak. Pedig ezeket mi sem az ujjunkból szoptuk ki, hanem egyszerűen ma már sokkal több mindent lehet tudni az allergiákról pl. és ezekhez az információkhoz pedig hozzá lehet jutni. De nemcsak a neten lehet erről olvasni, egy csomó tájékoztató anyagban is benne vannak már, és az én védőnőm is hasonlóan gondolkozik és tanácsolta annak idején Tücivel. Igaz, ő a tojást hamarabb mondta, én csak 1 éves kora után adtam neki, de bumm, ez legyen az egyetlen eltérésünk.

Kép
Kép
tinu
 
 


Petra!
Oké,jó jövőhét is!!!

Jaj ma délután kész voltam...Iza folyton átfordul miután reggel rájött hogy vegye ki a kezét....na ebből vana gond,met vissza még nem tud fordulni...egész nap ezt játszotta...délután meg aludni se nagyon tudott,nem tudta eldönteni hason,háton v oldalt :roll: :lol: MOst épp háton aludt el...kíváncsi vagyok meddig bírja így :roll: Közben függönyt mostam,levenni,feltenni...fő a babgulyás is...akkor beállított a szomszédasszonyom is,közben hívott az uram meg apum....Izát mindeközben fürdettem,etettem....mért van csak 2 kezem??????ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁEzek után fogalmam nincs ehető lesz e a gulyás....függönyök már fenn.....vacsi,pihi,tüzijáték tvből,fejés,alvás..... :arrow:

annus11
 
 


Kata, nem kell elmenni!!!! mindenkinek van velemenye es azt altalaban meg is osztja :wink: nincs ezzel semmi problema! nem csak te vagy itt az egyeduli aki adott mar tejen es tapszeren kivul mast a babonak!
Es ahogy mozza is irta, mindenki maga donti el h hogyan taplalja!
Teny h daralt kekszet en se adnek mert semmi olyan nincs benne amire szuksege van. na de en kesobb se fogom etetni edessegel nagyon :roll:

tenyleg, akartam kerdezni h van koztetek vegetarianus?!

en lanyom ilyenkor mar olyan almos h enni se akar nagyon. bar most 100mlt megevett.. es total kidolt. epp alszik apa vallan. "bufizik"

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

Mi ma kint voltunk megnézni a repülőket. Marcinak nagyon tetszett s csak úgy visított a nevetéstől, mikor elröpült 1 előttünk a Duna felett. Apja nyakából nézte, mi meg Benjivel távolabb lesátoroztunk az árnyékban. Igaz így én csak a nagyon magasan repülőket láttam , de engem annyira nem is érdekelt. A tüzijátékra nem megyünk jó lesz az a tévéből is.


Heni

Amennyiben jót akarsz a babádnak , Ne adj neki tejterméket. A babakaják nem véletlen vannak kitalálva a korukhoz. Így csak ártasz neki. Lehet ezért nem alszik annyit, mert te azt hiszed jól lakott és valójában csak az édes nyomta el kicsit az éhségérzetét és még enne valami neki valót aminek tápértéke is van.
A védőnőd nem világosított föl vagy nem mondtad el neki?
Bocs, ha letolásnak hangzik a hozzászólásom, de én csak segíteni szeretnék neked, hogy a jó irányba fordítsd a baba etetését.

Kata
Semmi gond nincs a te etetéseddel. Mindenki a saját elképzelése alapján csinálja ,amit akar. Én is turbóztam annak idején a babakaját piskótával és lám nem lett semmi baja Marcinak. Gondolom te sem adnál neki olyat amiről tudod, hogy allergizálná.
Ne sértődj meg és ne is menj el!
A mi dokinőnk is több mint 40 éve van a pályán és biztos vagyok benne, hogy szóvá tette volna , ha valamit nem jól csinálok.
Gondolom tejpépet már azért is adsz neki, mert a többi nem igazán laktatja.
A tejpép is hasonló összetételű, mint a tápszer csak sűrűbb. Marci nagyon szerette.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.08.20 18:46-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Kata!
Nehogy lelépj!!!Ebben a hozzátáplálásban nem lesz 2 egyforma ember...mindenki máskor és máshogy fog majd neki,ehhez jönnek a babók egyéni igényei is!De előre látom h lesz itt még 1-2 sértődés 8) :roll:
Amúgy 2 védőnő se mond egyet,nem még 2 újdonsült anyuka...a többgyerekesekről ne is beszéljünk,hiszen nekik már alapból van egyfajta tapasztalatuk.De az is lehet h a második babónál totál máshogy kell majd csinálniuk....

Én a múltkor már kifejtettem h itt generációs probléma van.Pont azért mert más volt a szokás 60,40 de 20 éve is!De fejlődött a világ,az orvostudomány,a babakaják,a tápi stb.Na meg maga az élet is más mint anno 50 éve....Több az allergiás,nagyobb a szmog,az UV sugárzás stb.

Amúgy Karcagon ilyeneket mondtak nekem is h adjak tehéntejet a gyereknek hígítva,meg tejbegrízt hígan,meg hasonlók.És h karácsonykor már eszi a túrórudit :lol: Aztán néztek rám hülyén h én ugyan nem adok neki :lol: :lol:

Azon is meglepődtek h nem adok neki teát már a 2.héten....mostanában kezdtem neki adni vmit a meleg miatt....de ő cicimániás inkább :lol: :lol:

Na szófosás vége!

Amúgy darált kekszet szoktak tenni a pürékbe...azt nem tom mikortól,pontosabban babapiskótát reszelve!

annus11
 
 


Netti: én vega voltam 13 évig, de már nem. :)

Inci: én is reszeltem néhanapján kekszet joghurtba TÜcinek, de nem 3 hónapos korában!!! Azért van különbség szerintem. Persze előbb-utóbb minden gyerek mindent fog enni, de épp az a lényeg, hogy mikor adod neki. Ebben a korban még nincs szükség arra, hogy felturbózd a kaját, hiszen még csak szoktatás lehetséges amúgy is a tápszer mellett máshoz. De a fő tápláléknak a tápszernek kell lennie és nem a gyüminek.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu: es h h mar nem? en se vagyok nem azert kerdezem, csak utalom a hust.. vagyis van amikor megeszem,de nem izliiiiiik. felvagottakkal semmi bajom meg sok minden massal sem.. :roll:
de kicsinek sem ettem meg.. 13-14 eves voltam amikor magamtol hozza nyultam :lol: csak Borokarol jutott eszembe... h adok en majd hust neki ha en se szeretem :roll:
Anyum sem rajongott erte,de nekem adott de eltoltam.. :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


A tejpépnek nem hiszem, hogy ugyanaz lenne az összetétele, mint a tápszernek. Legalábbis nem hiszem, hogy olyan édes, mint a tejpép. A tápszernek kell laktatnia és nem a cukros tejpépnek... :roll: És azt is megnézném, hogy egy tejpép dobozára mi van írva, hogy hány hós kortól van?

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu
Nálunk a tápszer nem maradt meg Marciban, ahogy bement jött is ki. Így kénytelenek voltunk elekzdeni a babakaját és most Benjivel is ez a helyzet. Így a dokinő utasítására kezdtük el.
Én már kóstoltam tejpépet és nem mindegyik édes. Gondolom függ attól is, hogy ki gyártja.
1 szóval sem mondtam, hogy ugyan z csak hasonló összetételű.

Kép
Kép
incike
 
 


REndben, visszavonom, megnéztem, sokféle tejpép van, és a kezdők cukormentesek és 4 hós (!) kortól vannak. Én csak a 8 hós kortól adhatót ismertem, mert korábban eszemben sem jutott ilyesmit megvásárolni és adni a gyerekemnek.

Netti: nem tudom, Kínában besokalltam. Nagyon kevés kaja volt, amit meg tudtam enni hús nélkül és egyszerűen megkívántam a csirkelevest. :oops: Tüci sem rajong a husiért. AZ állaga valahogy nem tetszik neki. A nagyon puha, omlós husit megeszi és a felvágottakat, virslit.

Kép
Kép
tinu
 
 


Sinlac-kal lehet besűríteni a pépeket. Receptre adják , legalább is nekünk receptre írta ki a dokinő.
Házilag is lehet babakaját készíteni zöldségből v. gyümiből nem kell feltétlen készen venni. Annó Marcinál még volt időm főzni neki külön, Benjinél majd meglátjuk, hogy alakul.Bár, ha kezdődik az ovi akkor már lesz időm a külön főzésre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.08.20 19:09-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Egyik unokahugom se ette a húst sokáig...csak virsli ,párizsi....aztán most már eszi!

Én meg ilyenről h tejpép itt hallottam először :oops:
Amúgy meg vmit adni kell a gyereknek...ha nincs tej akkor muszáj!!!Nekem is még mindig vacakol a tejem...már 1 hónapja :roll: Igaz a lefejtből pótolok neki,de akkor is sz*r így.....

Na meg én annyira várom a hozzátápit!!!Imádok szoptatni,de imádok főzni is!Alig várom h kutyulhassak neki vmit 8) És lássam rajta h ez fini volt neki!Amúgy 1-2 hónap és kezdődik a hozzátápi....tök izgi lesz :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!!

Lenne egy gyors kérésem hozzátok.Teszveszen vettem egy pelenkázó táskát, de miután megnyertem utána vettem csak észre, illetve az eladó mondta, hogy személyesen tudom csak átvenni mert ő nem akarja postázni.Sajna Budapestre kellene elmenni érte, de a pici miatt nem tudok, párom meg el van havazva és nem tud fél napot erre áldozni a meló miatt.A Déli pályaudvar vagy Népliget környéke lenne jó az eladónak.Ha valamelyikőtök elvállalná ezt a kis utat és feladná nekem postán nagyon meghálálnám.Persze minden postai költséget állok csak nagyon jó lenne ha valaki eljuttatná nekem.Én voltam a hülye hogy nem figyeltem oda, de későbánat.Ha valaki tudna segíteni tényleg nagyon megköszönném.

Tinu,
örülök hogy látlak.Nagyon szép Csongi baba.

Hozzátáplálás,
szerintem 3-4 hónapos gyereknek már lehet adni kóstolónak valami gyümit.Mi őszibarackozunk.Nagyon szereti és mivel nehezen kakilt a gyümölcs segít neki hogy könnyebben menjenek a dolgok.

Köszönöm még egyszer ha valaki tud segíteni.
Jó éjt mindenkinek!

KépKép
harhaj
 
 


Annus: én is ugyanígy voltam Tücinél, hogy nagyon vártam már a hozzátápit! :lol: Ezért kezdtem már 5 hósan adni neki gyümilét. De most nem fogok, mert rájöttem, hogy felesleges rohanni. 1 hónap nekem ide vagy oda nem számít, de a gyereknek lehet, hogy igen. Meg miért kezdjek el valamit hamarabb csak azért, mert ÉN már úgy várom. Lehet, hogy ő nem. :P Mondjuk Tüci mindig elfogadott mindent, és én is szívesen kutyultam, de egy idő után azért leapadt a lelkesedésem, mert mindenből csak keveset evett. Én meg ehettem meg a maradékot. Volt, hogy szerintem tök finom volt (emlékszem egy jó kis cukkinis, krumplis csirkekutyvalékra .... hmm), de a gyerek egy-két kanál után nem ette tovább. Nálunk biztos bejátszott az is, hogy Tüci össze-vissza szopizott, viszont a hozzátápik mindig azonos időben voltak, emiatt nyilván volt, mikor éhesebb volt, mint máskor. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Annus még: én azt is tökre élveztem, hogy mindig előre megterveztem egy hétre, hogy miket fogok adni reggeli - ebéd - uzsi stb. Tücinek és jó volt kitalálni, hogy majd miket főzök. Meg mikor mit vezetek be, kitalálni hozzá mindenfélét, hogy ne legyen uncsi (mármint nekem, nem hiszem, hogy neki az lett volna :lol: ), de mindenféle tápanyag meglegyen. Szóval lekötötte az energiáimat. :P Most már nem olyan izgi, mert bármit ehet és csak főzök magunknak, aztán vagy eszik belőle, vagy nem. Ma nem evett semmi főtt kaját. :roll:

Kép
Kép
tinu
 
 


Én amúgy 5 hósan gondoltam elkezdeni a kóstolót....de ez függ a tejcitől is,ha lenne elég akkor várnék még vele....na majd meglátjuk!Amíg a fagyóban és a ciciben levő elég addig nem agyalok ezen!!!! :lol:

annus11
 
 


Tinu!
Én is akarok majd menniívmi ringató félére.Már néztem h itt a ferencvárosi művházban mi van.Van egy olyan ami 6 hós kortól van,csütörtök 9től ha jól tudom...majd lehet egyszer arra nézek és megnézem!Lehet nyáron ezek nincsenek is...azt nem tudom!

annus11
 
 


Annus: igen, általában van nyári szünet, de már lassan szeptember! :)

Beírtam a keresőbe, hogy "hozzátáplálás" és végignéztem jó sok oldalt, de sehol nem olvastam olyat, hogy 4 hós kor előtt lehetne adni pépeket! Sehol. Én nem értem, hogy akkor miért ajánlják egyes védőnők ezt? :roll: Ez elég egyöntetűnek tűnik azért, hogy ma ez az elfogadott álláspont és meg is van indokolva. Szóval nem értem tényleg.

Kép
Kép
tinu
 
 


Hű, 6000!!! Akkor most be is fejezem - mára legalábbis. :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tinu
 
 


Ez a hozzataplalas izgalmas tema lesz mikor majd mar mindenki benne lesz vmilyen szinten. Remelem nem lesznek sertodesek :lol:
en majd a jovohonap vege fele gondoltam h kosolgatunk gyumit ilyesmi. A tejpepet meg mindig nem ertem :roll: tapszer helyett van? vagy az is az? vagy mi?? :D a sinlacrol sincs semmi foglamam. az mire van??

Netti
Kép
maumau
 
 


Tinu!
Ezen felesleges agyalnod!!!!Te akkor adod amikor akarod!!!!Szerintem ne filózz ezen feleslegesen! :wink:

Netti!
Ne aggodj,én se tudom 8)

annus11
 
 


Annus :D akkor jooo, gondolom ha szuksegem lesz ra akkor majd megtudom!! :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti

Ezt találtam neked:

Sinlac

A Sinlac egy pép alapanyag, ami csecsemőknek van kitalálva, patikai forgalomban kapható csak. Jó készítmény, mégha tápszernek is nevezik. A gyerek jobban jár egy ilyen biztosan steril és ellenőrzött körülmények között előállított szerrel, mint a bio(?)rizsporral, ami vajon mitől bio. Szerintem Sinlac-t kapjon a baba. Üdvözlettel dr Sebő Zsuzsanna

Kép
Kép
incike
 
 


incike, es a pepbe miert kell sinlac? de nehogy koteledesnek vegye valaki! en total nem ertek ehez..... itt hallottam eloszor :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


A pépbe nem kell. Evvel tudsz besűríteni, pépet csinálni.

Kép
Kép
incike
 
 


Netti!
Azt hiszem ezt még tanulni kell,kezdem analfabétának érezni magam.....ennek utána olvasok holnap :wink: Na mentem csicsikálni!

annus11
 
 


incike,na nem ertem teljesen :lol: :lol: ha a pepbe nem kell akkoooor miert kell a pepet besuriteni vele?!!! szamomra most igy hirtelen ugyanaz a ketto :roll: :lol: hudesotetvagyok......
kimuvelem magam a temaban! igerem :D

Annus :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Még ezt is találtam róla:

SINLAC
Vényköteles

Betegtájékoztató:

Fehérjetartalomban gazdag, aminosavakban megfelelő arányú, magas energiabevitelt biztosító, tápanyag összetételében kiegyensúlyozott, speciális tápszer. Rizs- és szentjánoskenyérmag-alapú, tehéntej-, szójafehérje- és laktózmentes pép, mely táplálékfehérje-allergiában, illetve laktózintoleranciában, malabsorptióban szenvedő 4 hónapos kor feletti csecsemők, gyermekek és felnőttek kiegészítő táplálkozására alkalmas.

Javallat: Táplálékfehérje iránti túlérzékenység kezelése és megelőzése, laktózintolerancia, vegetáriánus táplálkozás kiegészítése.
Ellenjavallat: A rizs és/vagy a szentjánoskenyérmag fehérjéivel szembeni túlérzékenység, glukóz fruktóz és szacharózintolerancia. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas sem gyermekek, sem felnőttek számára. Felhasználás: 48 g (5 evőkanál) sinlac por + 150 ml (felforralt, majd 50 C fokra lehűtött) víz. Különböző ételek elkészítésére is használható.

Összetevők: Rizsliszt (részben maltózra és glukózra lebontva), szentjánoskenyérmag-őrlemény, szacharóz, növényi zsiradék, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok. Glutén-, színezőanyag- és tartósítószermentes.
Összetétel 100 g kész pépre:
Energia 413 kJ (100 kcal)
Fehérje 3,7 g: Rizsfehérje 0,8 g, Szentjánoskenyérfamag fehérje 2,8 g
Szénhidrát 16,3 g: szacharóz 4 g, keményítő 11,8 g
Zsír 2,2 g: Linolsav 0,5 g
Élelmi rost 0,8 g
Ásványi anyagok és nyomelemek: Na 34 mg, K 98 mg, Ca 134 mg, Cl 3,8 mg, P 85 mg, Mg 22 mg, Fe 2,4 mg, I 8,75 mcg, Zn 1,7 mg.
Vitaminok: A-vitamin 108 mcg, E-vitamin 0,5 mg, C-vitamin 12 mg, B1-vitamin 0,19 mg, B2-vitamin 0,07 mg, Niacin 1 mg, B6-vitamin 0,07 mg, Folsav 5,3 mcg, B12-vitamin 0,18 mcg, Biotin 6 mcg, Pantothensav 0,36 mg
Energiamegoszlás: Fehérje 15, zsír 20, szénhidrát 65 energia%.

Kép
Kép
incike
 
 


Tinu!
A különböző korú védőnők különböző dolgokat mondanak, ajánalank. Idősebbek nemigen néznek utána az új ajánlásoknak sajnos!
(tisztelet a kivételnek)

2008-as ajánlás szerint 4 hó előtt CSAK ANYATEJ VAGY TÁPSZER, csak szopó csecsemő lehetőleg 6 hós koráig, de min 4 hós koráig ne kapjon SEMMI MÁST (se vizet, se teát, semmit). Utána gyümilevek, zöldségek, főzelékek. LISZT terén változott, azt irják az okosok, hogy 4-7 hó között kéne bevezetni a lisztes ételeket, mert kutatások szerint a lisztérzékenység kialakulása nagyobb valószinűségű, ha ezt követően kapják a babák... Eddig a 8 hót ajánlották, hogy addig NE kapjon lisztes ételt. TEJtermékeket 1 év UTÁN, akkor sem szintejjel kezdeni. Szóval sok a vélemény, csak nem biztos, hogy up-to-date....

Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, csak utána ne panaszkodjon...
Vendég
 


Netti
Ennek a segítségével tudsz pl. főzeléket készíteni a babának. Liszt, rántás helyett evvel teszed pépessé a kaját. Magában is adható.

Kép
Kép
incike
 
 


Nekem Marci már elmúlt 1 éves mikor 1/4-es tejet kapott és így folyamatosan lett hozzátáplálva. Viszont tojást később, mert én tojásallergiás voltam kicsinek így evvel óvatosan bántam.

Kép
Kép
incike
 
 


Azthiszem mar ertem igy.. szoval magaban is lehet,de pepesitesre is jo :roll: en bele fogok ezekbe zavarodni :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok! Na ma is a lakás ügyében jártunk el.Felvázoltuk a pasinak milyen koncepciót képzelünk el.Nem zárkózott el ő sem, így akkor jövő héten elkezdünk alkudni az árról. Muszáj húzni az időt, mert a mi lakásunkra nemigen van érdeklődő.
Lányok, szabad kérnem valamit???? Itt többször volt már a szókimondásból gond és sértődés.(többek közt részemről is :oops: ) Tudjátok nem baj, sőt jó, ha valaki elmondja a véleményét, azért vagyunk itt. Csak nem mindegy hogyan. Lehetne, hogy ne fogalmazzunk túl keményen egyes reagálásokban??Mert ez egy tök jó társaság lenne itt. De vagyunk néhányan, akik érzékenyebbek és sértődékenyebbek vagyunk.Ne rontsuk el ezzel ok??? LÉGYSZIIII!!!!!!
Annus,nekem is megy el a tejem. Mondjuk most a fejőm sem százas, meg keveset ittam.Holnaptól belehúzok, iszok sokat,meg próbálok minden evés után próbálok fejni. De én is a fagyómból élek. :cry: :cry: Én 4,5-5 hónaposan terveztem kezdeni a hozzátáplálást. De majd azt veszem alapnak,amit a dokinő mond.Meg ha tart még a tejem,akkor hátha kihúznánk 6 hónapig. :roll: Az lenne az igazi!!!! :lol: De manó rengeteget enne egész nap. Nem bírják a jányok. :lol: :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Netti,
tyű, 12 óráért irigy :) Bogi 10kor alszik be, reggel fél8-nál késöbb még nem evett :) pedig egy 10-es ébredést el tudnék asszem viselni :)
Na mondjuk a mai 5 órás kelés... kemény volt!
De most beájult szopi közben :shock:

Kata,
sztm ne menj el - eddig is voltak eltérések a vélemények közt, ez után is lesznek, nem vagyunk egyformák! :wink:

Hozzátáplálás,
hát jó lesz az bizti :) még szerencse, h Steve mindenevő, asszem lesz egyszer-kétszer jó napja! :D :D Én is csak 6 hós kora után szeretném, addig igya csak a tejcsit :)
Ezt találtam mág, nem tudom, milyen lehet, mindjárt letöltöm:
http://www.kismamablog.hu/konyvek

Annus,
nekem ami bevált - Adraci által ajánlott malátaital (Karamalz). Tescóban lehet kapni, üvegje 189 Ft, 6 db. van egy csomagban. Én kúraszerűen szoktam, három egymást követő napon iszom (napi 1 üveget), nekem nagyon jól bevált!!

emese1979
 
 


Sziasztok!

Csak bejelentkezem, hogy élünk mi is.... :oops: :oops:

Babák nagyon szépek! :D

Annus!
Utólag is nagyon köszönjük a vendéglátást, szuper jó volt a buli :wink: :D

Vanni!
Hétfőn én mennék szívesen talira, de a fiúk is még itthon vannak, szóval nem akarok három gyerekkel rád rontani :(
Remélem a mellgyuszi már a múlté!

Anikó!
Bográcsos partyban benne vagyok :wink:

Mi kijöttünk a telekre, végre apa megcsinálta, hogy itt is van net, az iphone-t összekötötte a laptoppal :P

Mozza!
Babatornázó van a teszveszen is, ott is árul a csaj :wink:

Na nálam is elkezdődött a kevés a tej probléma sajna :(
Tudtam, hogy ez lesz, amint Léna átalussza az éjszakát.......mármint 12 órát alszik egyhuzamban.
Nem is értem, úgy érzem, hogy alig eszik, tök leveset nyel, de elég neki, nem reklamál, hogy kevés, pedig tutira kevesebbet eszik, érzem.
Lemérni se merem, hogy mennyit, nehogy még jobban parázzak miatta.
Most este is szerintem kb. 10-10 kortyot szívott cicinként
:(
Na majd meglátjuk, hogy alakul.....felkelni hajnalban egyszerűen nem bírok fejni :?

Balatoni képeket majd próbálok kicsinyíteni és párat feltöltök.

Hozzátáplálásra nem is írok semmit.......
Én nem vagyok paramami, 5,5 hósan kezdtük a hozzátáplálást a fiúkkal is, gyorsan is haladtam vele, de 4 hós kor előtt én sem értem, miért kell bármit tejen, vagy tápszeren kívül adni a gyereknek?????? Még akkor is korai, nem hogy előtte...

A sinlac egyébként nagyon jó, fiúk is azt ették. Ugyanaz, mint a tejpép, csak nem tej alapú. Vízzel összekevered és kész a pép. Meg sűrítésre is nagyon jó. Volt, hogy a tápszert sűrítettem vele, mivel Noel nem itta meg cumisüvegből, se pohárból, viszont kanállal lecsúszott neki.

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Emese!
Most én is iszom a Karamalz-ot :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Barbi,
helló :)
Nem lehet, hogy napközben eszik annyit, h elég Neki? Bogi is kevesebbet szopizik este :)

Na ettől félek én is, h elkezd majd csökkenni, hajnali kelés pedig nem fog menni... ha 5kor kel a gyerek, akkor is muszáj még d.e. aludnom 1-2 órát, mert kikészülök teljesen délutánra :? :shock:

emese1979
 
 


Jajj,mi megnéztük manóstól a tüzijátékot a tetőről.Komolyan a tető közepén álltam,de így is reszkettem,és szorítottam magamhoz manót. Asszem van egy pici tériszonyom.
Behalok amúgy a gyereknek. Kint voltunk délután a Tiszaparton sétálni,üvöltött a hangszóróból az zene, zsibongott a tömeg.Szerintetek felébredt rá.Áááááá.Aludt békésen. :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


na beleolvasgattam ebbe a könyvbe... hát, a fehérrépa főzelék mennyei lehet :)

emese1979
 
 


Emese, en imadom mikor este beajul, olyan edes akkor!! :P Boro este alig eszik.. cici is eleg neki :roll:
de hat hiziiiiiik.. tokas :lol:

Niki, Riki jol nyomta akkor :lol:

na megyek apazni :roll:

joejt!!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Barbapapa
Persze, ha nincs rá ok akkor tökéletes az anyatej vagy tápszer. Mi speciális esetek vagyunk. Nálam végig lett próbálva mind a 2 gyerenél az összes tápszer és, hát sajnos nem vállt be. Mint írtam be ment és jött is ki szinte rögtön, de valamit ennie kell ami meg is marad benne, így jutottunk a dokinővel arra, hogy akkor bébikaja. Azóta nincs gond és bent is marad a pocakban.

Kutyafüle
Benjit sem zavarta a tömeg és zaj sem. Úgy szunyált, mint akit fejbevertek.

Kép
Kép
incike
 
 


na még 1 kép, ezen szoktam röhögni - szopi közben, sztm a nagy koncentráció miatt, Bogi a lábujjait mindig össze-vissza hajtogatja :)
Kép

emese1979
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a hozzászólásokat és a Jó tanácsokat de én sem úgy kezdtem ezeket a dolgokat adni hogy a kaját elvettem tőle és helyette kapta no meg nem 1 egész túrórudit kapott első alkalommal hanem szoktattam mindig emeltem neki egy kicsit ha allergiás lett volna rá akkor kiütést okozott volna nála de semmi baja meg már uh tejcsit is kapott azt is úgy hogy először 20 tej és 50 baba víz és minden nap emeltem egy picit a bébiételt is hígítottam tápszerrel szintén így és most már meg eszik 1 egész üveggel sárgarépa főzeléket, alma burgonyát és a kedvencét a sütőtököt! Nálunk minden baba ennyi idősen kap már tejterméket és hála Istennek egyiknek sincs semmi baja! És nem is olvastátok el figyelmesen amit írtam mert azt is leírtam hogy már nem kap csak nagyon ritkán túrórudit is meg danonínót is! De Tegnap meg ma most elég jól evett 600 lenne az adagja és már 700-at evett ma is és tegnap is remélem ez most egy darabig így marad! A túrórudit a kezzemmel nyomom szét és úgy adom a szájába csipkodom neki de a csokit leveszem róla természetesen!

Amúgy nem haragszom a kritikákért nem vagyunk egyformák és mindannyiónknak más a véleménye is ez természetes DE semmi olyat nem teszek amivel ártanék a babámnak csak olyan dolgokat adok neki amiben biztos vagyok hogy semmi baja nem lesz tőle nyílván ha valami is kiütést vagy hasfájást vagy hasmenést okozna még ha picit is adok belőle neki akkor egy jódarabik nem adok neki!

Ma elmentünk a városligetbe és amikor jöttünk hazafelé beugrottunk kajálni a Mekibe Nadinka 180 tápszert becsápolt 3x kellett csinálnom neki mert ugye először csak annyit csináltunk amennyit szokott enni de az kevés volt és még 1x 30-at meg 1x 60-at csinálni kelett neki szegénykének utána fájt is egy picikét a pocikája ugye ahogy hirtelen megterhelte a picike gyomrát a sok tápszerrel de most már el tudott aludni!

Azért még nem sok mindent merek neki adni meg bébi ételből is ha újat adok neki szoktatom pl.: már ilyen idősen kaphatna tejbegrízt felesbe (fele UH tej mert azt nem kell forralni fele babavíz mert ugye azt sem)de azt még nem merek adni neki! Most mondták párom bátjának a nevelt lánya 24.- én szült meg és már a múlthéten tejbegrízt kapott na azért én ezt már túlzásnak tartom ő még olyan picike mert koraszülött is na meg nem is szoktatták úgy ahogy én Nadint a tejcsihez hanem kapásból 150 tejbegrízt adtak neki! Én csak akkor kezdtem neki ilyeneket adni amikor betöltötte a 3 hónapot addig nem mertem semmivel sem reszkérozni de a többiek már akkor is noszogattak hogy ne féltsem már annyira azt a gyereket nyugodtan adhatok neki ilyeneket kutya baja se lesz tőle és így is lett még ki sem csapta és még a pocija sem fájt tőle!

Doki: Köszönöm hogy segítettetek! Annus a te dokid érdekelne meg Dóri lehet a tiéd is nem annyira ragaszkodom a 2-es nőihez
de nyugodtan írhattok még nekem tök mindegy ki az csak megbízható legyen és körültekintő más nem érdekel ja és ne a pénzre utazzon amennyit szánok rá azt úgy is oda adom neki! Meg ha reális ár a tarifa akkor azt is!

Nagyon édik a Babócáitok én úgy el tudom nézegetni őket olyan Drágák kis Édesek :) Képet most nem tudok felrakni mert anyuéknál vagyunk de holnap már megyünk haza ha nem felejtem el és lesz is időm minden képp dobok fel már egy párszor egyébként próbáltam csak nem jött össze! Egyébként a blogba leírtam a szüléstörténetemet én is csak már veletek nem tudtam közölni hogy akit érdekel az elolvashatja! Szarakodott akkor pont a net és nem akart hozzátok bengedni utána meg már nem tudtam írni mert 3. 4. próbálkozásom után feladtam mivel Nadinkámnak mindig akkor jutott a kis eszébe valami amikor leültem hogy írok nektek mindig ezt műveli egyem a kis szivét! :D De nem baj szivesen foglalkozok vele egész nap csak hát jól tudom vár a házi munka is de nekem ő az első és csak utána a többi dolog!

Bocsi ha megint sok voltam de szófosásom van :D és ezeket most leszerettem volna írni nektek mert nem tudom mikor tudok jönni legközelebb!

Puszi mindnkinek És szép Álmokat!!!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Na még annyit hogy vissza olvastam még az utcsó oldalt mert azon csak átszaladtam!

Én kajcsi helyett soha nem adtam neki semmit csak ha megette az adagját ha nem akkor nem kapott semmit és most hogy keveseket evett már nem is kapott főzelékeken kívül semmit azt is csak ebédre kap tápszerrel hígítva a nasikat meg csak tizórainál kapta 9-10 óra felé mert nálunk 11és 13 óra között van az ebéd! És én ezt nem magamtól adtam neki hanem más anyukák akik tapasztaltabbak nálam ők ajánlották sőt volt aki már korábban adott tejet a babájánák amikor kicsi volt mint amikor én elkezdtem Nadinnál volt több olyan anyuka is aki csak azt adott a babájának és semmi bajuk nem volt tőle sőt 1 kg-okat híztak havonta szóval Nadin nem azért nem hízik sokat mert én ilyenek adok neki hanem egyszerűen ennyit tud ő az elején sem hízott mióta megszületett hetente csak 11-15 dekákat hízik na meg 1-2 centiket 3 hetesen volt 47 centi most 16 hetes és 57.5 centi volt két héttel ezelőtt már 62-es ruhácskák kellenek rá! ő inkább nő mint hízik amit kell azt meghízza a minimumot a havi fél kilót csak a dokinője nincs megelégedve a hízásával és ezálltal én sem! Egyébként nem tud se a védőnő sem pedig a dokinő hogy ilyeneket ezsik már a gyerek!

de én jól tudom hogy nem attól nem kell neki a kaja mert már legalább 2 hete nem kapott semmit és ugyan úgy keveset evett most talán megemeli az adagját nem akarom elkiabálni de reménykedek benne hogy most amit megevett két napja szinten tartja jó lenne és továbra is ennyit fog enni! Egyébként meg a védőnénije jól meg van elégedve vele is és velem is mert azt mondta hogy gyönyörűen fejlődik ez a kis Manóka! Ha valami gondott észlelt volna akkor biztos vagyok benne hogy nem ezt mondta volna!

Kutyafüle: Jól esett amit írtál!

Na megyek én is alcsizni! Sziasztok!

Kép


Kép
picihencso
Hatvan
 
 


Jó reggelt mindenkinek!

Tegnap futóversenyen voltunk. Hanna olyan jó kislány volt,hogy csak na. :) Elnézegetett a kocsiban és nem sírt,csak mikor megéhezett.
Apa harmadik lett a korosztályában. Tök jó! :)

Hanna is jól bírta a zajt és a tömeget. A füle mellet szólt a hangszóró ezerrel,de ő aludt nyugodtan.

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


:shock: :shock: :shock:

picihencso, akkoris ha jelenleg nem jelentkezik semmifele allergia a picinel, kesobb lehet!! sokkal komolyabb problemai lehetnek.....
nalunk a szomszednotol kezdve mindenki azzal jon miert nem eszik ezt meg azt, ok mar adtak stb... de ezeknek nem kell "bedolni", Ha utana olvasol interneten vagy megkerdezed a dokit biztos nem fogjak azt javasolni h ilyen pici baba ehet ilyeneket. Akkor sem ha mar megette az adagjat! egyszeruen nem nekik valo etelekrol irtal... en egyebkent a hozzataplalas menetet hosszabnak kepzelem.

Most hirtelen ezt talaltam, de ajanlom figyelmedbe! es hidd en nem bantaskent irom!!

http://www.kismamablog.hu/nem-kategoriz ... s-tablazat

ezeket az eteleket amiket te adsz neki az o emesztorendszere nem kepes feldolgozni!!
Ma mar sokkal tobbet tudnak az allergiakrol mint regen! De persze a te dontesed, te dontod el mit adsz a babadnak. En nem mernem, pedig nalunk sincs allergia a csaladban.

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok!

Susycat,
Apa akkor ügyi volt :)

hát, én nem tudom mi van Bogival, ma is kelt 2.30-kor hajnalban :( utána visszaaludt, de negyed6-körül már nüglődött, de csak 6 fele keltünk, most fejeztük be a kajcsit, mert még elnézelődött meg magyarázott a kiságyában.

Szerintetek lehetséges, h a 3 hós növekedési ugrás? Ezen a héten már másodjára kelt ilyen korén, meg volt két 5 órás kelés is, a szokásos átlag 7-hez képest...Hát remélem, és utána megy minden a régi kerékvágásban :) Kicsit talán nyűgösebb is az átlagnál :( Remélem, nem a tejcsi kezd neki kevés lenni...
Akinél volt, Nála hogyan zajlott le?

Na megyek le a boltba, gyerek úgysem alszik :(

emese1979
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: