Új privát üzeneted érkezett!

Babcika, szólok!
A strepto kötelező!!

Bibi, Lillus biztosan hamar megszokja!! És jó, hogy ilyen jól elvan, ez a kalózos aranyos!!

Köszi Mabe!

Drukkolok a vizsgálatosoknak, h minden ok legyen, ha most nem is úgy tűnik, akkor is!

Babaszobák tetszenek!

Azért vagyok most ilyen "beszédes", mert a nagy porolás miatt kizavartak a lakásból, így felmarkoltam anyu laptopját és a kertben ücsörgök!!

floranan

Sziasztok!

Kata: Örülök, hogy szimpatikusnak tűnik a doktornő, remélem élőben is az lesz.
Láttuk tegnap dolgoztak rendesen nálatok, arra görkoriztunk Annával. Mármint csak ő, én sétáltam. Hogy álltok?

Madar, Andi: Köszi, én is tudom, hogy az a jó, ha hagyjuk a babát, tudja ő mikor kell jönni.

Ma az NST-n úgy mozgott, hogy az elején a szívhangot úgy kellett üldözni. :lol:

Flora: TGYÁS-t nemcsak szülés után lehet intézni? Addig szülési szabi lehet, de ahhoz nem kell papír. Legalábbis nekem bent a mhelyen ezt mondták. Aztán ki tudja???

Mindenkinek szép éjszakát!
Sziasztok

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

szerintetek?:

a dokival megbeszéltem, hogy ha beindul a szülés - főleg éjszakára gondolok-, akkor írány a kórház, őt ne hívjam, majd ha bent megvizsgáltak, őt onnan értesítik.

De a fogadott szülésznőmmel ilyenről nem beszéltem még. Szerintetek? Őt felhívjam? Nekem az lenne a logikus, hiszen azért fogadtam, hogy velem legyen az elejétől... és ha éjszaka indul meg a szülés, akkor keltsem fel??

Ez hogy szokott lenni?

t-pk

Bibi: Még eszembe jutott a Fantacolor, nem tudom, ismered-e. Én bogyódugogatónak is szoktam hívni. Andris ezt is nagyon szereti, ha segítek neki, együtt rakunk ki képeket, ha egyedül játszik, akkor pedig csak úgy kreatívan rakosgat.

http://pinokkio-webaruhaz.hu/index.php? ... 1&Itemid=1

Vagy ha szereti a matricázást, akkor vannak nagyon jó matricaragasztgatós albumok. Nagyon sokféle van az Alexandrában, oldalukon meg is nézheted. Sokhoz oda van írva a korosztály, de Andris már 2 évesen csinálgatta a 3 éveseknek valókat.

Kép

Kép
hgrita

Köszi Floranan, hogy majd felvilágosítasz!! Én már voltam bent és kaptam nyomtatványokat amit a munkáltatónak kell kitölteni , aláírni.

Taranee! A Tgyást, nekem azt mondták lehet igényelni 28 nappal a szülés várható időpontja előtt és ez jár a szülési szabira, ha jól mondta az ügyintéző!!

Madar gratulálok az eredményhez és az új időponthoz is.

Szerintem most nekem is volt 2 jóslóm, nem volt kellemes, de nekem rosszabb egy fogfájás, és anno ezt mondtam az első szülésnél is, én a nagyon éles, nyilalló fájdalmat nem bírom, a tompábbakat inkább, és ha jól emlékszem anno tompa volt, de erős nagyon.

Imola! Neked most meg van bocsátva a távollét!! Szolgáld a kis hercegnődet, az a legfontosabb.
Azért egy kérdés, ha benézel: Nálunk Db-ben van e ilyen strepto szűrés, anno Janival nem volt.

Brumi!! Remélem Lilla szemecskéje hamar rendbe jön. Még jó,hogy idejében és így "csak" 2 óra naponta.

Ma be vagyok én is fionásodva rendesen, de nagyon érdekel mi törnténik itt.

Apa főz!!! Ismeritek a lepcsánkát? Azt csinálja (bocsi diétások)

Kép
babcika

[quote="floranan"] írta:floranan
[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Flora: Azért megnyugtatlak egy kicsit OEP-pel kapcsolatban; két hete voltunk (TGyás, GYEDről kellett igazolás a munkaügynek). Légkondis, kényelmes a hely, és bár sokan voltak előttem gyorsan sorrakerültem. 8 ablaknál dolgoztak egyszerre. Reménykedhetsz, hogy nem lesz horror. Ha kocsival mész, pont a bejárattal szemben (a Teve utca bal oldalán, rögtön az utca elején ha behajtasz a körút felől) van egy őrzött, nagy parkoló, ha jól emlékszem 250 Ft/ óra. Onnan 2 perc alatt át tudsz sétálni. Ha viszel minden papírt, nem tudnak rögtön intézkedni, hogy ne kelljen újra bemenned?

Köszi! :)
Én utoljára januárban voltam, meg előtte, akkor borzalmas volt, büdös, tömeg, és kb 10%-nak elegendő szék :evil: remélem akkor ez javult!! Vagy lehet, h más részleg, nekem TB kérédsem volt akkor.
Sajnos nem vagyok benne biztos, h mit is kell vinnem, és alá kell-e írjon valamit a főnököm, ezért be kell menjek...

Ahol én voltam, az a Teve utcai bejáratok közül az egyes ügyfélszolgálat, a kettesnél intézik pl. a TAJ kártyát. Az egyesben nagyon rendben volt minden, még tiszta mosdó is van és messze nem annyi ember, mint a másiknál. Ott hallottam, hogy jöttek az emberek Tgyást intézni. Remélem oda kell menned, mert akkor nem lesz gond.

Kép

Kép
hgrita

Így intéződik a szülési szabadság:

"Kell kérni a munkáltatótól foglalkoztatói igazolást tgyás igényléséhez.Figyelj oda,hogy minden oldalt írjanak alá és pecsételjenek le és pontosan töltsék ki.Kell egy pótlap is amit ehhez csatolnak-abban a fizetésed van hónapra lebontva.Ez kell a munkáltatótól.Kell a háziorvostól egy rózsaszínű papír amit te is mondassz,hogy terhesállományba vesz fel-ez olyan mint az első táppénzes papír,kivéve,hogy feltüntetik rajta a szülés várható időpontját.KEll a terhes kiskönyvről egy másolat-azt hiszem az első és második oldalról-ahol az időpont van feltüntetve.Ennyi kell ha 28nappal előtte igényeled,DE ha megszületik a baba kell egy igénylés,amit te töltessz ki a baba adataival stb..,a kházi igazolás amit távozáskor adnak..sztem egy fénymásolat elég-mert ez kell sok helyre majd még,és a baba iratai ,ha jól tudom taj szám lakcímkártya.Elvileg ennyi de ha felhívod a tbt elmondják.Az eleje tuti ,mert én is most igényeltem meg 28nappal előtte."

ezt a netről szedtem

Kép
babcika

Babcika,
Mi ez a lepcsánka? Valami krumplisra gondolok,éás nagyon jól hangzik! (írsz róla bővebben? :P köszi :D )

KépKép
csikipetra

Kép
v.andi

Sziasztok lányok! Bexiék ma megvették a babakocsit és a hordozót! Kép Kép

Kép
lipót beatrix

Petra!

Nálunk annyiból áll, hogy lereszeled a krumplit, liszt hozzá, hogy a levét elvegye, és pici só, max bors, és kisütöd palacsintasütőben. Imádom!!! Vannak bonyolultabb változatok baconnal stb....

Beatrix, nagyon szépek a babacuccok!!!

Kép
babcika

Petra: Mi görhönynek hivjuk,és csak tojást,sót,tejfölt és lisztet adunk hozzá a lereszelt krumplihoz! Olajban kanálal lesimitva sütjük és teával fogyaszuk! Bex már napok óta mondja hogy csináljunk mert nagyon szereti!

Kép
lipót beatrix

Babcika: Köszi! Lassan, de eldöntötték,hogy melyik legyen! Az a lényeg,hogy beváljon! :D

Kép
lipót beatrix

Sziasztok,

Andi, Babcika, Bex anyukája (ha jól emlékszem) köszi az infókat,nálunk is tócsninak hívják,de mi is kicsit másképp készítjük.
Majdnem úgy,mint a görhönyt,csak kefírrel és nem tejföllel.
Lám lám......ahány ház, meg vidék vagy tájegység, annyi szokás!! :D
És ez tök jó...

Amúgy amióta a férjemnek megmutattam a receptet, azóta ő készíti általában. Imádja a fűszeres cuccokat (nem nagyon érdekli ,hogy egészséges vagy nem egészséges),és telerakja vegetával, borssal, köménnyel is néha,meg hagymakockával.De így is nagyon fincsi!!!
Mi tejfölt szoktunk mellé kínálni.

KépKép
csikipetra

Nálunk is kizárólag apa készíti!

Kép
babcika

Szép estét kismamik!

Csunyeszka, megy a drukk, hogy pici babák még maradjanak egy kicsit bent.

Andi, én is tegnap mostam ki az első babaruha adagot, nagyon egyre járt az agyunk :) :)
(és én is lefotóztam rögtön az első mosást, mondván, tök szuper, hogy idáig már eljutottunk :) )

Flora, drukk, hogy ne kelljen sokat várni az oep-nél!
Festés: remélem most már nem lesznek bonyodalmak
:!:

Bibi, szegény Lillus, bizti nagyon nehéz lehet így az elején megszokni a ragasztást.

Madar, nagyon jó fej dokid van, hogy egyből rábólintott az időpont módosításra :wink:

Manó, jó pihit a balcsin :!:

Beszéltem Aranynappal is, jól vannak, lehet, hogy pici baba náluk sem akar a kiírás napjáig bent maradni (méhszáj kezd simulni, de még zárt szerencsére - remélem nem baj, hogy ezt tolmácsoltam), majd meglátjuk.
Egy súlyban vannak a babáink, náluk is 2500 grammos volt a picúr :)
Imoláéknak nagy gratulát küld, és persze mindenkit nagyon puszil
:!:
Fagyizásban ő is benne lenne, de náluk is vannak könnyebb meg nehezebb napok, mint itt mindannyiunknál, szóval nem mer ő sem fix időpontot mondani, ha lesz időpont, és tud, akkor jönni fog.

Bex, nagyon szép a babakocsi

Picasa: még nem jutottam a képek megnézéséhez, de hamarosan pótolni fogom

Andi, örülök, hogy megvan a kiságy :)

Ja, elkiabáltam a gyomorégést, hogy eddig nem volt vészes, ma rendesen bepótoltam, ülve, fekve, már mindenhogy van. Van, hogy pár percre jobb, utána megint elég car...
Mindjárt iszom egy kis tejet.

No, és akkor a méreteink:

TAD: 91,6 mm
BPD: 91,6 mm
HC: 307,2 mm
AC: 307,2 mm
FL: 66,4 mm

Pont az nevettem, hogy Manónál is egyenlő volt a HC és az AC
:)

Flow normális, átlagos mennyiségű magzatvíz, szépen elkezdett beilleszkedni a buksi (azt tudtam eddig is, hogy lent van, de még nem gondoltam, hogy már fúrja is be magát :) - bár nálunk ez a csaszi miatt nem olyan nagyon fontos).

Bocs, ha most másra nem reagáltam, de szita az agyam

Ja, Pancsika, szorítunk, hogy minden ok legyen :!: [/url]
Vendég

Irigylek mindenkit, aki jól aludt. :oops: Na, de majd ma én is :)

Rita: írom ám majd a spirituális véleményt, csak ahhoz kellene egy kis nyugi. :wink:
NST-vel biztos minden rendben lesz. :)
Ajánlást kösz :)

Andi: kösz az infót. Nekünk is ez a színvilágunk, majd én is teszek fel képeket. :)

Floranan: én is így gondolom, úgyhogy egyáltalán nem leszek szomorú, ha annak ellenére, hogy most aug. 25-re tettük át a nagy eseményt, mondjuk aug. 24-én Veronika beindul ... akkor ez az Ő választása. :wink:
Jaj, de rég hívtál minket Istennőknek. Már hiányzott :)
Festés: végeredményről fotót kéretik feltenni.

Bibi: együttérzek, tegnap este, éjjel én is hasonló kínokat éltem meg. Valahogy Julcsinál nem emlékszem ilyen fájdalmakra. :oops: Vagy csak simán öregszem? :wink:
Jaj, de édes Lilla a képen. :) :) :)

Dorka: erre már én is gondoltam, hogy szeptember végén, októberben azért majd nem kell ennyit olvasnunk ... mindenki szokja majd az új ütemet és jó ha napi egyszer rá tudunk nézni a topicra. :wink:

Süti: alvást kihagyni? :shock: Bűn lenne. :) Na, jó, vannak esetek, amikor nem. :wink:

Boboka: de jó, szép méret. :) :wink:

Babcika: étvágytalanság? nálam is ... én ezt a melegnek tudom be .. de annyira nem bánom. :wink:
Dolgozol még? Ohhh, nem lehet könnyű ... kitartás! Szép lassan az átállítás működni fog. :)
És nem baj, ha hosszút írsz. :wink:
Én nem ismerem a lepcsánkát, de nagyon kíváncsi vagyok :) .. ahh, most olvastam Andit, tócsni OK ... szeressük mi is :)

Scooper: nagyon drukkolok én is. Vigyázz magatokra.

Astrid: NST eredmény - izgalmas Neked is. :)

Manó: nagyon irigyellek a Balaton miatt. :wink: De jó pihenést 8) és Te is vigyázz magatokra.

Viki: rám is a frász jött volna. :? strepto: az a lényeg, hogy időben kiderült és megoldható.

Lili: Julcsi győzőtt, lesz új cicánk a hétvégén. :) Na, nehéz dolga azért nem volt, apa nagyon szereti a cicákat és én is birom őket. :) Majd teszek fel róla képet.

Kata: mi van veled? Olyan keveset írsz. :(

t-pk: szülésznőt kell hívnod olyankor szerintem, de azért beszélj vele majd erről.

Bex és Beatrix: szépeket vásároltatok. :)

KépKép
KépKép
madar

Kriszti hol van? Írt valamit, hogy nem lesz? Olyan szita az én agyam is. :?

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Elvileg minden oké, bár alig paraszt ügyeletes orvos nem mondott semmit, hogy mit látott uh-n, meg a második ctg-n. :evil: Ügyeletes szülésznő szerint jó a ctg-m, lehet, melege van a kicsinek, azért volt 200 néha a pulzusa, ha mocorgott. 1 hét múlva újra ctg...
Fél 6-tól 8 ig vártam az orvosra :evil: A nagy semmiért!!!! Azért legalább egy méhszájvizsgálat, vagy dögölj meg vagy valami... A papírra is csak annyit írt, hogy normál mennyiségű mvíz, és 90 bpd. Jaj, és anamnézis: 28 hét :evil: Pedig ugattam, hogy 38., meg kérdezte, mikorra vagyok kiírva, meg látta uh-n :evil: :evil:

A lényeg, hogy elvileg oké minden (csak szólt volna, ha valami nem jó)

És... Ceglédi szülészeti osztály 90 %-ban óóóóóóóóómagyar társaság. Volt egy "nő", saját felelősségre el akart menni. Kérdezi a doki, hány éves?? Mondja 16. Doki: gyám itt van? Nincs.... Akkor maga nem megy sehova! :lol: Erre az apuka: De hát én vagyok a gyám ( a hülye azt hitte, hogy a gyerek apját kérdezik, hogy ott van-e), de még vállok, folyamatban van a vállás. Kérdezi tőle is a doki, hány éves? 17 :lol: :lol: :lol:
Na ezekből a dolgokból kiindulva úgy döntöttem, hogy pesten a bajcsyban fogok szülni, állandó lakcím szerint úgy is oda tartozom. Ha hétfőig nem szülök, akkor beköltözöm nagyanyámhoz. Nem akarok ilyen társaságban, ilyen paraszt orvosok között szülni.

Megyek pihizek, majd holnap visszaolvasok!

Jóéjt!

KépKép
Kép
scooper

Scooper: szép történetek. :shock: De a lényeg, hogy Veled és Noncsival minden rendben. Azért vigyázz magadra, ne idegeskedj és sok-sok pihi. :)

Én megyek .... zuhany .... alvás ... legalábbis megpróbálom. :roll:
Jó éjt. :)

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Ez a hülye startlap....... Írtam, de elveszett, mert nem engedi mégegyszer megnyitni a babanetet így sorry akire nem reagálok.
Látom anyu beelőzött. Hát nem vagyunk egyszerűek, de végre megvan. Kint áll a járgány az előszobában. Nekünk azért tetszett meg, mert jó nagy hely van benne, a kerekei nagyok, így terepre (falura) jó lesz.
Tegnap elhoztuk babaruhákat is, nagyon sok szépet kaptam, még kis zoknikat is. :lol: :lol: Így tényleg nem sokmindent kell venni, talán 1-2 csomag bodyt.
T-pk szülésznőt nekünk akkor kell hívni akár éjszaka is, ha már 10 percesek a fájások.
Babcika köszi. Látszik kékmániás vagyok, bár a hordozót párom választotta. Vettünk még kis plüss plédet is, annyira finom megfogni, hát az is kék. Kiskád is, ágynemű is. :oops:
Madar nagyon örülök, hogy doki ilyen rugalmas volt. De reméljük addig Veronika eldönti neki mi a jó.
Milyen macsek témáról maradtam le? Pedig visszaolvastam....
Bibi nagyon jól lekötöttétek Lillust, reméljük holnap is sikerül, nagyon hosszú a 3 hónap. De a kalózosdi nagyon jó ötlet. :D
Süti a neted szarakodik megint vagy hol jársz? Füvezni már sötét van. :lol:
Andi, nagyon-nagyon tetszik a szoba. Így, ahogy van szuper! Imádni fogja!
Petra mit számít az egészséges táplálkozás, ha ilyen finomakról beszélünk? :oops: Én is nagyon szeressem borssal is.
Floranan, nem irigykedem. Örülök, hogy jól bírjátok a strapát. Én már attól kivagyok, hogy nem tudok pihenni, mert a szomszédba a munkások egymással ordítoznak.
Boboka neked is köszi. Gyomorsav... :evil: Én ma gondoltam Kriszti tanácsára, a pattogatott kukoricára, mert már sok lesz a gyógyszerből. Nekem tejtől alapból hányingerem van.
Tényleg Kriszta hol vagy? Remélem jól vagy.
Csunyeszka? Többiek???
Ja, már én bokám is dagad, tegnap kezdte és mára sem apadt, pedig egséz nap nem csináltam semmit! Eszem a dinnyét, szőlőt, almát...
Nálunk sem volt szó szűrésről, ezért rákérdeztem és azt mondták, hogy 36. héten. Oké. De ettől nem nyugodtam meg, mert elvileg mensestől számolják, akkor most pénteken töltöm a 36+0. De kiskönyvem szerint meg mégis valahogy a fogantatástól számolják, akkor meg 34+0. És Tomi nem marad bennt még 4 hétig az tuti. Egyre jobban ezt érzem. Ahogy kinézek, amilyen a közérzetem...
Az arcom egész idő alatt szép volt, most meg tele vagyok ragyákkal, megjelent egy barna folt is, ami eddig nem volt... Nem vagyok túl nyugodt.
bex13

[quote="t-pk"]s írta:t-pkzerintetek?:

a dokival megbeszéltem, hogy ha beindul a szülés - főleg éjszakára gondolok-, akkor írány a kórház, őt ne hívjam, majd ha bent megvizsgáltak, őt onnan értesítik.

De a fogadott szülésznőmmel ilyenről nem beszéltem még. Szerintetek? Őt felhívjam? Nekem az lenne a logikus, hiszen azért fogadtam, hogy velem legyen az elejétől... és ha éjszaka indul meg a szülés, akkor keltsem fel??

Ez hogy szokott lenni?

Kata: én este fél8 körül mentem be, de nem tudtam pontosan, hogy szülni megyünk, ezért : előtte a dokit hívtam, ő mondta, hogy menjek be, rögtön utána a szülésznőmet, hogy lehet, hogy esemény van ... éjjel nem hívtam volna a dokit sem és őt sem, csak megyek, de mi NEM Veszprémből mentünk, a TI esetetek azért más !!! ... amikor beértünk, ott az ügyeletes szülésznő megvizsgált, és akkor mondta, hogy szülünk, mi akkor szóltunk a szülésznőnek, aki egy órán belül bent volt, és ő csak akkor szólt a dokinak, amikor már látta, hogy szükség lesz rá : kb 11 körül érkezhetett a dokim ... TEHÁT: szerintem nap közben a dokidnak is érdemes szólni, de éjjel hagyni kell aludni, amennyit csak lehet ... a szülésznőddel pedgi beszélj holnap, hogy mikor hívd !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Bibi: Még eszembe jutott a Fantacolor, nem tudom, ismered-e. Én bogyódugogatónak is szoktam hívni. Andris ezt is nagyon szereti, ha segítek neki, együtt rakunk ki képeket, ha egyedül játszik, akkor pedig csak úgy kreatívan rakosgat.

http://pinokkio-webaruhaz.hu/index.php? ... 1&Itemid=1

Vagy ha szereti a matricázást, akkor vannak nagyon jó matricaragasztgatós albumok. Nagyon sokféle van az Alexandrában, oldalukon meg is nézheted. Sokhoz oda van írva a korosztály, de Andris már 2 évesen csinálgatta a 3 éveseknek valókat.

A Pötyi kirakó nagyon tetszik, szerintem neki is tetszene, egy ilyet biztosan beszerzek ... meg a vizes kifestő is jó lehet :) ... a matricák még nem érdeklik, inkább a puzzle, de a nagyobb, térbeli rakosgatós dolgokat szereti ... még egyszer köszi a tippet !!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Megvagyok! Nem szülök, mondtam betartom a "20 előtt semmiképp" szlogenem :wink:

Ma délután minden mindegy alapon elmentünk a fiúkkal pecázni. Olyan jó volt a szabadban, tópart...reménykedtem nem fogunk halat, mert az az én posztom pucolni...és akkor jött egy jótékony bácsi és kaptunk tőle vagy 5kg kárászt :evil:

Nekiugrottam a fűzfa alatt és megpucoltam, kibeleztem...én nem viszek a tiszta lakásba ilyen munkát!

Szóval halak hűtőben, gyerekek ágyban, párom is ágyban...nekem meg semmi rossz érzésem nincs, pedig frontot jósoltak.

Scooper: Örülök, hogy nincs semmi gond. Nekem a kicsiknél a Bricanyl gyogyó csinált eszméletlen szívverést.

Manó: Ezek szerint te is fitt mami vagy, aki még bevállalja a Balcsit :wink: (és igazad van)

Boboka: Nekünk ekkora BPD-t mértek (mindhárom csemetém ilyen kaliberű fejjel született) de majd 3 kilósan :wink:

Kata: Ha éjszaka indul meg a szülésed, akkor jogos, hogy előbb bemenjetek a kórházba, az ügyeletes megvizsgál és akkor kell hívni a dokit és a szülésznődet! Ezért vannak megfogadva.
És reménykedjünk, hogy be is érnek, nincsenek lerészegedve...stb...(elnézést volt olyan szülés, mikor a doki nem merte felvállalni, hogy bemegy, tudjátok ezek a fránya több napos ünnepek).
DE ne izgulj, nem megy olyan eszméletlen gyorsan, még akkor sem, ha nem érzel fájdalmat, de kontrakciót kell érezned(lehet simán kellemetlen és nem fájdalmas), mert valamitől tágul a nő.
Egyébként már szépen megszülheted őket, ha a doki máshogy nem rendelkezik(drukkolok, hogy sima és könnyű szülésed legyen).

Kriszti: Nekem is hiányzol! Merre jársz?

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka

[quote="scooper"]S írta:scooperziasztok!

Elvileg minden oké, bár alig paraszt ügyeletes orvos nem mondott semmit, hogy mit látott uh-n, meg a második ctg-n. :evil: Ügyeletes szülésznő szerint jó a ctg-m, lehet, melege van a kicsinek, azért volt 200 néha a pulzusa, ha mocorgott. 1 hét múlva újra ctg...
Fél 6-tól 8 ig vártam az orvosra :evil: A nagy semmiért!!!! Azért legalább egy méhszájvizsgálat, vagy dögölj meg vagy valami... A papírra is csak annyit írt, hogy normál mennyiségű mvíz, és 90 bpd. Jaj, és anamnézis: 28 hét :evil: Pedig ugattam, hogy 38., meg kérdezte, mikorra vagyok kiírva, meg látta uh-n :evil: :evil:

A lényeg, hogy elvileg oké minden (csak szólt volna, ha valami nem jó)

És... Ceglédi szülészeti osztály 90 %-ban óóóóóóóóómagyar társaság. Volt egy "nő", saját felelősségre el akart menni. Kérdezi a doki, hány éves?? Mondja 16. Doki: gyám itt van? Nincs.... Akkor maga nem megy sehova! :lol: Erre az apuka: De hát én vagyok a gyám ( a hülye azt hitte, hogy a gyerek apját kérdezik, hogy ott van-e), de még vállok, folyamatban van a vállás. Kérdezi tőle is a doki, hány éves? 17 :lol: :lol: :lol:
Na ezekből a dolgokból kiindulva úgy döntöttem, hogy pesten a bajcsyban fogok szülni, állandó lakcím szerint úgy is oda tartozom. Ha hétfőig nem szülök, akkor beköltözöm nagyanyámhoz. Nem akarok ilyen társaságban, ilyen paraszt orvosok között szülni.

Megyek pihizek, majd holnap visszaolvasok!

Jóéjt!

Annamari: most kapcsolatsm ki a mobilom, mert vártam eddig, hogy esetleg jön SMS ... jó azért, hogy nem kellett bent maradnod, és igen: ilyen előzmények után lehet, én is kórházat váltanék ... mármint a figyelem hiánya miatt ... azért az nagyon nem mindegy, hogy 28 vagy 38, és komolyan nem vizsgált meg ??? :roll:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Csajszik, kidőlök, reggel folyt köv, nem tudok többet ülni, elnézést attól, akinek nem reagáltam !!! ... jó éjt, pussza :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Én sem tudom hol lehet Kriszti, remélem minden ok velük :!:

Csunyeszka, nem semmi csaj vagy te hallod e :!: :!: :!: :)

Halat pucolni még nem terhesen is eléggé "róka komás" tud lenni, hát még így :roll: :roll:
Le a kalappal előtted, hogy bevállaltad :)

Én pecázni már azért nem merek eljárni apával, mert a természetben a pisilés már nem nagyon megy. Olyankor már kb. huszonnyolcadik-harmincadik héttől úgy éreztem, hogy szétszakadok lent, na meg a végén a felállás guggolásból elég furi volt, igaz apa segített felállni, de még úgyis nehezen ment :)

Scooper, jól teszed a kórház és doki váltást, azért ennyi figyelmet el lehetne várni egy ügyeletestől is :roll:

Bex, két-három napja nekem is kijöttek a ragyáim, meg apróbb miteszerek, amik hál Istennek eddig elkerültek (talán a terhesség elején volt egy két patim, utána eltűntek ha jól emlékszem).

Lassan én is bedobom a szunyát, jóccakát mindenkinek (ja, tegnap én is óránként felébredtem, szerintem már annyira vártam az uh-ot, hogy emiatt nem tudtam aludni, nehogy elaludjak reggel :lol: )
Vendég

Sziasztok!

Az estém kicsit mozgalmasra sikeredett... :) :) :)

Apika melo után (5 után) hazahozta a pelenkázót és a polcot, amit tegnap szereltünk össze... (majd holnap fotózok.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Lemostuk... közben felbuzdultam, hogy végre lesz hova pakolnom... moshatok!!!! beraktam egy adag mosást... aztán mégegyet.... :) :) :) kiteregettem... olyan jó érzés....
Jaaaaaaaaaaaaaaaaa kórházi csomagom is kész!!!! :) :) :)

Férjuram kitalálta ezútán, hogy utazzunk egy kicsit és hozzuk haza a hordozhatós kiságyunkat és a matracot... (a tesóméknak adtuk kölcsön amíg itthon voltak... de nem nálunk laktak.... ) ez 25-25 km volt oda vissza...

Közben én felhívtam a dokimat... ( mert Astrid betetted a bogarat a fülembe :wink: :wink: :wink: ) és megkérdeztem tőle, hogy tulajdonképpen mi a bajom... strepto... baci... vagy mi????!!!! Erre ő azt mondta, hogy baci... és nyugodjak meg bárkivel előfordul... nem "tisztaság" függő... merthogy mondtam, hogy tök vigyázok meg minden... :? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
De megnyugtatott... :)

Scooper.... kórház... :evil: :evil: :evil: szerintem is válts!!!

Móni... örülök, hogy dokid jó fej volt és változtatott időpontot... :) aztán még Veronika dönthet.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Dorka... tároló... :evil: :evil: :evil: :evil: lövésem sincs mit csinálnék.... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kriszti... hooooool vagy?????

Bex... szépek ma szerzemények... :) :) :)

Lepcsánka.... nyam.... nyam.... éhes vok.... :roll: :roll: :roll: :roll: nálunk is hasonló... tacs, tócsni, palanéca... stb neveken ismerem... imádom.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lili.... kíváncsi vok a holnapi uh-ra... ez a 98 nem semmi.... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Asszem elteszem magam én is... holnap nst... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Jó éjt!
vikiviktor

Köszönöm a sok drukkot, és aggódást!!!!!

Bibi: Köszi, hogy "ügyeletben" voltál :lol: Hála istennek, nem volt sükség rá. És igen, tényleg nem vizsgált meg. Egy sima 2d uh-t csinlt, de arról sem mondott semmit, hogy mit lát :evil: Én meg majd megpusztultam az idegeskedéstől. Amúgy ez a doki volt az, akinél első uh-n voltam 6 hetesen. Kérdezte, hogy mi a bajom. Mondom, úgy néz ki, hgy babát várok, erre ő: azt majd én egmondom magának :evil: Szóval már akkor is tapló volt. De mindegy...
Mondjuk Bajcsy se egyszerű eset, ott a Nyitraitól nyilik a bicska a zsebembe, de ott legalább kevesebb az ómagyar. (nem vagyok fajgyülőlő, van köztük sok normális, de van neg tapasztalatom velük bőven)
Lánykádnak meg kitartás! Remélem, használ a ragacsos kezelés a szemének!

Süti:Köszi a tippeket, holnap átnézem őket!

Lapizé :lol: : Hasonlót én is szoktam, én főt krumlit összetörve keverek liszttel, sóval, és azt sütöm ki. Ezt a verziót nagyon szeretjük!

Másra most nem nagyon emléxem... :oops:

KépKép
Kép
scooper

Jó éjszakát! :)

Jelentem megvagyunk, egyben vagyunk, és köszönjük szépen a hiányolást :)

Az történt, hogy ma volt a házassági évfordulónk, s ennek örömére kirándultunk egy naaaaaaaaagyot, s este értünk haza :) Szilvásváradra mentünk, valami fantasztikus és isteni és csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla, mennyire jól esett és kikapcsolt :)
Majd teleszórom az oldalt képekkel holnap délután, ha tetszik, ha nem tetszik :lol: :lol: :lol: :lol:

holnap 9re megyünk nst, meg ctg, aztán valami ebéd, meg spájz kipakolás, s után jövök magunkatmutogatni :D :D

Örülök, hogy mindenki egyben és jól van!

vicger

Ja, és nem fogjátok elhinni!!!!!!!!!!!!!!
NÁLAM VANNAK A TÁPPÉNZES PAPÍROK! MÁR CSAK FEL KELL ADNOM :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper

Bex,köszi a hiányolást,net továbbra se az igazi,de most kaptam egy kis melót,azzal foglalatoskodtam du-este.Visszaolvasni meg csak mostanra sikerült!!!

Viszont reagálni nem tudok,mert mennem kell aludni,holnap vér és vizelet vizsgálat és ctg.

Ha tudok du jövök én is!!!

sutimano76

Kép

Szép jó reggelt!!!

sutimano76

Minekután,elfelejtettem a reggeli pisit félrerakni,így most nem tudok vér-és vizeletvizsgálatra menni a ctg előtt,gondoltam benézek. :shock: De hogy mindenki alszik ????????ÉBRESZTŐ,már a lányom is fent van!!!!!!!!

sutimano76

Süti: nem okoztál csalódást ezzel a 0:52-es bejelentkezéssel :) Te zártál, Te nyitottál. :wink:

Olyan nagyon jót aludtam. :) Most megyek visszaolvasni.

KépKép
KépKép
madar

Bex: semmi extra nincs cica ügyben, csak nekem baromira tetszett Lili Tánya cicája és erről jutott eszembe, hogy megosztom vele a hírt, hogy nálunk nemcsak gyerekfronton lesz szaporodás, hanem cica is jön, persze szigorúan a kertbe és a kerthez tartozó kisházba.

Kata: én azt mondom, hogy szülésznőt hívhatod, szerintem éjjel is, nem véletlenül választottál, hanem azért, hogy legyen ott, ha szükség van rá. De ha rákérdezel nála, beszélsz erről vele, akkor még egyértelműbb a dolog. :wink:

Csunyeszka: rendes kislány vagy, 20-ig márcsak 1 nap. :wink:
Halpucolás - nem semmi vagy :) na, ez az, amire engem nem nagyon lehetne rávenni. :oops:

Boboka: elképzeltem a szabadban pisilést, meg ahogy apa felhúz :lol: :lol: :lol:

Viki: nagyon szorgos voltál tegnap. A kórházi csomagot én már az autóban hurcolom néhány napja ... biztos, ami biztos. :wink:

Kriszti: na, jó, ezt elfogadjuk igazolt távollétnek. :) Ügyesek legyetek az NST-n, és gyüjjenek azok a képek. :wink:

Scooper: táppénzes papír - juhééééjjjjjj!!!!! :D :D :D

Nekünk 10 órára ígérte magát a védőnő, remélem, pontos lesz, mert 12-kor Budán van egy megbeszélésem, 11-kor tervezek indulni itthonról. Aztán még fodrász, mert ugye holnap lesz a tüzijáték néző buli, mégiscsak nézzek ki valahogy :wink: ... majd este azért jövök, apa és Julcsi terveznek egy kora esti biciklizést, akkor lesz egy kis időm. :)

KépKép
KépKép
madar

Jó reggelt!

Brumi,olyan édes Lilla a festegetős képen.Biztos hamar meggyógyul,ha ilyen ügyes kislány lesz minden nap.

Boboka,jó nagy már a lánykád.Örülök,hogy minden rendben veletek.Kíváncsi leszek Junior mekkora?!

Scooper,engem is megijesztettél,de örülök,hogy a pici jól van.A doki,meg hát :twisted: :twisted: :twisted: nagyon csúnyát tudnék most írni.Persze Massa orvosait kitüntették :twisted: :twisted: :twisted: Hol élünk????!!!

Floranan,szegény fiúk.Most kezdhetik elölről?! Kíváncsi vagyok a falfestésre majd :wink:

Rita,mai NST-hez Kép Kép Kép

Manó :shock: :shock: Balcsi :lol: Vigyázzatok magatokra és jó pihenést.Lehet,hogy utolsó Balcsis hétvége lesz? :wink:

Lili,kíváncsi leszek a mai UH-ra.Majd gyere,és mesélj.

Dorka,lehet,hogy inkább a vizsgálattól lehet.Embere válogatja,nekem eddig mindig volt méhszáj vizsgálat,de soha semmi nem volt utána.A nyákdugeszt még sose láttam,de mások által elmondottakból,olyan kocsonyás szerű.Nem lehetett kellemes a vizsgálat. Babakocsi :evil: Top termék lista nem rossz ötlet :idea: :idea: :idea: :!:

Babcika,kötelező a szűrés.Nekem is levették a múlt hét kedden,és hétfőn hívott a dokim az eredménnyel.

Madar,szuper,hogy a dokid ilyen jófej volt.Veronika így nyert egy teljes napot. Gödöllő-Telki táv 45 perc........Raikkönen :lol: :lol: :lol: Klassz,hogy sikerült pihenned éjjel.Ezek szerint friss vagy és üde :))))))

Csunyeszka,aztaaa micsoda nap!!!Örülök,hogy ennyire jól vagytok.Szófogadóak a gyerekeid :)

Scooper,amit te lapizének hívsz,az a krumplilángos :wink: :lol:

Kriszti,gratulálok a házassági évfordulótokhoz.Még nagyon sok sok boldog évet kívánok nektek így együtt! NST után gyere.

Én tegnap nem voltam közösségi ember.Igyekeztem bepótolni a lemaradásom.Ma csak a gyerek dokihoz megyek a receptekért,itthon kicsi telefonos munka,és ennyi.Mosok,kivasalom a textil pelusokat.Nem viszem túlzásba.

Kép
v.andi

Jó reggelt!

Tara, szerintem élőben is szimpi lesz. Hétvégén takarítunk,jövő héten költözünk. :D

Madar, kicsit mozgalmasak a napjaim. Tesóméknál vagyok hétközben babázok ezerrel, és a kis lurkó leköti az időmet, míg hugi, intézi a dolgát. Jövő kedd, izgi nagyon, drukkolok!

Boboka, Aranynapot üdvözöljük, szép mérete van a babójának.

Scooper, örülök h otthon vagy!!

Vicger, Boldog Házasságit!!

Megyek nst-re, leveszik a kenetet. Majd jelentkezem.

kispiskóta

Feladom.... :oops:

kispiskóta

Kata: most már hiába álcázod magad :wink: no, csak ügyesen, várunk a hírekkel.

KépKép
KépKép
madar

Andi: csak szép nyugiban. :wink:

KépKép
KépKép
madar

Kata,ezt még gyakorolni kell Kép Kép Kép Doki után jer :wink:

Kép
v.andi

Szülésznő: ha van fogadott, akkor ő az, akivel elsőként érdemes konzultálni. Ő abban is tud segíteni, hogy kell-e indulni. Nekünk ő volt az, akit bármikor hívhattunk.
Az akkori orvosom meg mindig mondta, hogy mikor mennyivel előbb hívjuk, pl. a 2. szülésnél Balaton környékén volt, akkor mondta, hogy úgy kell szólnunk, hogy felérjen, így az 5-7 perces nem túl erős fájásoknál szóltunk, amikor mi is indultunk (nekünk is 3/4 óra volt min. a kórház).
De az utolsó szülésemnél csak azért volt az az orvos is, akivel beszéltem, mert bent volt épp... Akkor is a szülésznővel értekeztünk, ő bent volt (amúgy meg a kórháztól 5 percre lakott), de mivel 4 ujjnyival értünk be, orvos nem ért volna már be. Ügyeletesre készültünk, szóval külön öröm volt, hogy az orvos már ott volt.

Bex!

Jó a hordozó És a kocsi is.

Scooper!

Jó, hogy minden rendben.

Viki!

Nem akartalak megijeszteni, a strepto szerintem komolyabb dolog, de akármi is van, legyen kikezelve.
Én is eléggé be voltam gazolva, amikor az orvosom elkezdte sorolni, mim van, és hogy kell mégy egy kenetvétel, hogy még egyet kiszűrjenek (az hál Istennek negatív lett)... Mert egyébként én is vigyázok, a férjem is vigyáz (mi vagyunk azok, akik hogy ne legyen terhesség alatt semmi baciátadás, óvszert használunk :D ilyenkor, edig hát uyge pont ilyenkor lehetne nyugodtan anélkül), szóval én is azt gondolom, nem tisztaságfüggő.

Astrid

Kép
astrid

Ja, azt nem is írtam, hogy tök jól aludtam :), de látszik, hogy holnap aug. 20-a van, mert arra ébredtem, hogy egy helikopter olyan hangosan jön, hogy az az érzésem volt, a tetőnkön megy majd keresztül... :(:( (nem tudom, mennyire lehetett alacsonyan).
Ők is, kötelékben repülő gépek és a műrepülők is gyakorlatoznak napok óta.

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!
Mónika, jó, hogy ilyen jó fej dokid van :wink:

ne haragudjatok,nem tudok reagálni, egészen máshol járnak a gondolataim. Meghalt egy barátunk 44 évesen, 6 kisgyereke van

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szép jó reggelt! :)

Csajok, én olyan büszke vagyok Bibikére: reggel ébredés után úgy döntöttem: nem csinálok ilyen nagy faxnit a ragasztgatásból, hanem megpróbálom teljesen természetesen kezelni a dolgot: tehát mától a reggeli rutin része, hogy kap egy matricát a szemére, és ő a kiskalóz ... és képzeljétek: fél órája rajta van, nem akarja leszedni, mindent csinál vele :shock: :lol: :lol: :lol:

Nst-seknek megy a drukk

Kriszti: én lenni irigy nagyin Szilvásvárad miatt !!!! ... várom a képeket, hogy még sárga is legyek :lol: :lol: :lol: .... Ilyen boldog és szép házassági évfordulókat kívánok nektek még nagyon sok-sok évig, mint a mostani volt !!! :)

Csunyi: csirkét (HA nagyon muszáj lenne pl háború lenne ... ) le tudom vágni, meg tudom kopasztani, kit tudom belezni, de a hal .... húúúúúúú, imádom a halas kajákat, de a nyers haltól egyszerűen annyira undorodom, hogy nem bírok hozzáérni :roll: :shock: ... MINDEN ELISMERÉSEM a tegnapi mutatványod miatt !!! :)

Andi: szerintem is aaaannnnyira cukifej :) ... csak olyan rossz így látni, főleg apikát viseli meg a dolog ... :cry:

Móni: írod a tüzijáték-néző bulit, ha jól vettem ki, itt lesz nálatok ... milyen tüzijáték lesz itt a közelben, amit látni lehet ??? ... Gödöllőn? ... (tavaly nem voltunk itthon 20-án, ezért nem tudom még, mi is lesz itt akkor ) :)

Süti: reggeli pisi :twisted:

Viki: jó kis elfoglaltságot találtatok magatoknak tegnap estére : de én is így voltam vele: annnnyira jó a babaszobát rendezgetni, az ember másképp érzi a fáradtságot is :)

Valaki kérdezte régebben, hogy mivel mossuk le a bútorokat a babaszobában: én Domestos 24 -et hígítok langyos vízzel, egész híg koncentrációban ezzel törlöm a port, ezzel mosom le a bútorokat ... ami közvetlenül érintkezik a babával: tehát, amit a szájába vesz, az mikrós sterilizáló (kivéve a cicim :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Megjöttem a vizsgálatról (már aludtam is egyet a korán kelésre)!! A tegnapi doki tényleg nem volt a toppon, soha többet nem megyek máshoz csak azért, hogy gyorsabban végezzek!!!
bpd:91, hcq: 90, fl: 67.
Mindjárt jobban hangzik. Dokinénim is nézett nagyot, mikor meglátta a tegnapi eredményt... Harmadikán kell ctg-re mennem, méhszáj 3000, magzatvíz normális, flow is normális, a lepény tökéletesen ép hátsó fali, Fruzsi folyamatosan az ujját szopizza minden UH-n, remélem marad az ujjacskából valami, mire kijön... szóval minden csodás.
Ennyit rólam! A macskának örülök madar, biztos nagy arc lesz és nagyon jót fog tenni Julcsinak, most, hogy jön a tesó :-) A legjobbkor döntöttetek így szerintem! Ja, és persze az időpontnak is nagyon örülök!!!!!!
Csunyi, t-pk, scooper (a kórház sztori nagyon durva...), örülök, hogy minden ok!!
Bex, jók a cuccok :) :)

Kép
lili34

hcq=thq.. de gondolom ráértettétek :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
lili34

Anna: nem is tudom, mit mondjak ... :cry: :cry: :cry: ... baleset volt?

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Scooper, végre, hurrááááá!!!!! Add fel minél előbb. Örülök, hogy minden oké veletek.
Csenyeszka halpucolás...... Bibivel ellentétben én a csirkét sem. :oops: Én a nyers hústól undorodom, nem tudom miért. Kész kínszenvedés húst darabolnom. :oops:
Bibi annyira tetszik, ahogy állsz a dolgokhoz... Csak nehogy az legyen, hogy le se akarja majd venni. :lol:
Kata várunk az eredményekkel.
Viki tök jó!!! :D Én is a komodót várom, lemosom és utána mosom a rucikat. Ha minden jól megy, akkor 2-3 nap és itt lesz. És akkor lesz Tomi sarok is kialakítva. :lol: :lol:
Nem baj Kata, már tudjuk, hogy Te vagy!
Anna nagyon sajnálom!
Kriszta NAGYON BOLDOG HÁZASSÁGIT!!!!! Szilvásvárad miatt én is nagyon irigy, már régebben volt róla szó, akkor írtam is, hogy milyen régóta szeretnék eljutni oda. Sok-sok éve... Várjuk a képeket!!!
Süti nekem nem kellett reggeli első vizelet, én az sztk-ban kaptam poharat. Érdekes volt... :D
Csinálj valamit a nettel és gyere sűrűbben.
bex13

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?