orew:
Huuu, hat valami ilyesmire szamitottam nalad, amikor csak nem akart jonni az az sms, hogy megszultel... Nagyon szuper dokid van, hogy nem repesztett burkot, hanem kivart es az is klassz, hogy Te vegig birtad csinalni ezt a hosszu idot!
nalam Timinel csak 14 ora volt, de az is vegtelennek tunt...
Hat nem sikerult beernem a korhazba mire hazajottel, de nagyon jo, hogy mar legalabb itthon vagy.
Itt sokkal konnyebben fog minden menni, mint bent.
beusmimi:
A Te torteneted sem semmi, az a tagitas resz kulonosen nem tunik konnyunek. Miert kellett tagitani??? Ezt nem igazan ertem, na mindegy, biztos oka volt. Nalam anno 4 ujjnyinal alltak le a folyamatok es csak sok sok ora utan magatol tunt el a mehszaj. Engem nem tagitottak, de akkor is nagyon kemeny volt.
Ami a cici gondot illeti. Forro vizu zuhany ala alljal be es maszirozzad magadnak a cicidet, finom korkoros mozdulatokkal. Az egyik kezeddel tamasszad ala, aztan a masik kezeddel 2-3 ujjaddal irjal le koroket. Annyira nyomkodjad csak, hogy ne fajjon, de azert hatarozottan. Az egesz cicdet maszirozzad at. Esetleg a bimbo kornyeket is puhitsad fel szopi elott. Nem tudom a kezi fejest tudod e, de azokkal a mozdulatokkal elindithatod a tejcsorgast meg szopi elott. Aztan probaljal szoptatni. A baba alla mindig a csomo fele legyen. Ha pl fent van a csomo akkor hassal szopjon es a laba a fejed folott legyen. Ha oldalt van a csomo, akkor arra legyen az alla, ez nagyon fontos, mert onnan sziv a legerosebben, ahol az alla van. Szoptatasok utan pedig mindig teljesen fejjed ki az egyik cicit, amibol eloszor szopizott. sajnos amig lazad van, vagy piros a melled, addig ejjel is fejni kene oket. A laz nagyon gaz, nekem volt 2x mellgyulladasom, komolyan kell venni. A csomokat esetleg ket szopi kozott lehet jegelni, vagy borogatni. De ez apasztja a tejcit, tehat semmikeppen ne az egesz melledet borogassad. Ha ugy erzed vissza kell menni vele a korhazba ne hezitaljal, de elvileg ott max lefejik neked, meg ugyanigy atmaszirozzak. A vedono segitett nekem anno. Ha jo a vedonod, o elvileg ki kell, hogy jojjon es segitsen neked ilyen helyzetben.
Nagyon szoritok, hogy sikeruljon egy komolyabb gyuladast megusznod...
Ja es meg annyi, hogy nem apadt el hirtelen a tejed, csak nem tud kijonni... Ezert kell masszirozni, hogy felszabaduljon az a tejcsatorna. Ha csak az egyik melled csomos, akkor mindig abbol szopiztassal par napig eloszor, es minden 2. alkalommal fejjed le a masik cicit is. A csomosat azt minden szopi utan. Ha mind a ketto csomos, akkor csak az egyiket fejjed ki.
Ja es nezzed meg a mellbimbot, hogy van e rajta berepedes. Ha van, akkor ket szopi kozott sudocremmel, vagy negranormonnal kend be es jo alaposan mosd le szopik elott. Allitolag azon tud konnyen folmenni a gyulladas...
Most nem jut mas az eszembe, remelem segiteni tudtam. En anno tul erosen massziroztam a mellemet, nekem komolyan be is verzett tole, feldagadt, 39 fokos lazam volt 3 hetes gyerek mellett 1 nappal a koltozesunk elott... Iszonyatos volt, az ellensegemnek sem kivanom...
tundi:
Drukk reggelre!!! Varom a hireket!