Új privát üzeneted érkezett!

nócika: drukkolok, hogy minnél hamarabb hazamehessetek Regivel!

margit: gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Botond Attilához! gyors lábadozást! :wink:

kovisziszka

Sziasztok!

Margit,
Nagy gratula, gyors felépülést és sok tejet! :)

Rilla,
Mennek a drukkok, ügyesek lesztek!

Madaran,
Radiohead :lol: Nálunk Ábel Kispált, Quimbyt, Alanist hallgatott. Na jó, azért direkt hallgattam Szalóki Ágit is, mert őt nagyon szeretem :) Kíváncsi vagyok, majd mit fog felismerni később. Egyébként pedig kitartás!!! Ami a látogatók leszerelését illeti, nekem eléggé nehezen megy. A család még OK, bár bennük meg az a rossz, hogy soha nem tudom pontosan, hogy mikor jönnek. A barátok meg állandóan hívogatnak, hogy mi van, hogy vagyunk, nem is jut eszükbe, hogy nem tudom felkapkodni a telefont. :evil:

Bim-bam,
ez az előreesés dolog eléggé ijesztően hangzik, még az a jó, hogy nem fáj. Nagyon sajnálom, hogy kijött nálad a dolog. :(

Lina,
nekem ráírták a zárójelentésemre, hogy 6 hét kímélet, pihenés és házasélet tilalom :) Persze azt nem tudom, hogy mi minősül kíméletnek :)

Kovisziszka,
nálunk is bukott Ábel nagyon nagyot, de még a kórházban, így aztán ott szerencsére rögtön meg is tudtam kérdezni, hogy mi van. Mondjuk igazán durván csak akkor fordult elő, amikor tápszert kapott üvegből.

Tündi,
mennek a drukkok holnapra! Én császár után szerencsére nagyon hamar (5 percen belül) megkaptam Ábelt, és végig velem is volt, de mondjuk a Telkiben az a jó, hogy apa is bent tudott lenni velünk végig, így nem is volt belőle gond, hogy ott van a pici.

Apropó, császár, Csajok, az normális, hogy nekem a hegem szinte egyáltalán nem érződik már, ellenben fölötte, ahol olyan plöttyedt a bőr, ott érzékenynek érzem egyfolytában. Mintha megütöttek volna, vagy vmi ilyesmi. Egy helyen tisztára olyan sárgás színem is van, mint akinek épp most gyógyul egy sérülése. Mondjuk azt tudni kell, hogy én olyan fajta vagyok, hogy ha csak valaminek nekikoccanok már tiszta kék-zöld leszek. Csak az furcsa, hogy azt gondolnám, hogy inkább a sebnek kellene fájnia.

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake:nekem a köldököm volt kék zöld foltos :D
A bőrőmet a varrás fölött még mindig egy kicsit érzeknynek érzempedig nálam már több mint 2 jhónapja volt.
Én is kérdeztem más császárosolat és azt mondták teljsen normális lehet,hogy fél évig is eltart.
Vendég

Tündi,
hát persze, hogy írhatsz, itthon leszünk (mondjuk hol lennénk :shock: ), és várni fogom.

Flake,
a 6 hét házasélet és ülőfürdőtilalmat nekem is mondta a dokim, de ennyi. Meg is bolondulnék, ha feküdgetnem kellene. Ma egy 15 percet aludtam még délelőtt, de ennyi. Most gyerkőcök alszanak, anyu itt van segíteni, férjem is itthon, szóval most még ok.

Csajok,
megnyugodtam. Azt hiszem nekem tök felesleges fejnem. Mikor Levi végez a szopival, és már nem hajlandó enni, akkor én még úgy látom, hogy jön a tej. Úgyhogy apát megkértem, hogy most szopi után ő tápiztasson, és én gyorsan megnézem, hogy mennyit hagyott benne Levi. Na 20 percig fejtem, és a 2 ciciből lejött kb. 5 ml. Na ezért nem fogok görcsölni. Csak Lilinél legalább cicinként volt 70 ml, most meg a kettőben, pedig Levi tud is szopizni. Igaz Lilinél ez kb 3-4 hónapos korában volt.

Margit,
gratulálok, gyors felépülést kívánok!!!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Itigram, nagy gratula, sok boldogságot és egészséget kívánok Nektek!

Rilla, szerintem már Neked is gratulálhatok, de azért drukkolok is még! :)

Bikmakk, Baratodildi - aranyosak vagytok, ahogy így bíztatjátok egymást! :lol: Én is szorítok értetek, hogy mielőbb változás álljon be a 2in1 helyzeteteket illetően!

Egy kis helyzetjelentés rólunk is:
Tegnap viszonyleg rossz napja volt Bettinek: szinte egész nap ébren volt, sokat sírt. Az elméletem: egybefolyt a kaja utáni hasfájós sírás a kaja előtti éhség miatti sírással... Kb. óránként evett. Cserébe viszont éjjel nagyon jól aludt: kb. 10től fél4ig, aztán már csak reggel ébredt! :) Szóval valamit valamiért! :) (Persze reggelre a cicijeim jól megduzzadtak, és a melltartóbetéteket is mázsás súllyal dobtam ki...)

Egy kicsit had panaszkodjam én is:
anyósom és apósom mániákusan, minden adandó alkalommal elmondják, hogy adjak már a gyereknek egy kis vizet, meg teát. Persze én minden alkalommal elmondom, hogy az anyatejben minden fontos tápanyag, így víz is megfelelő mennyiségben van és nincs szüksége ezen kívül másra Bettinek. De ilyen melegben igenis adjunk neki vizet - már hoztak is egy üveg Hipp babavizet... Hogy megnyugodjanak, mondtam nekik, hogy ha látom rajta, hogy nagyon szomljas, akkor majd adok neki. Persze ha szomjas, akkor először is mellre teszem, azzal persze mindig megelégedik!
Ráadásul már sógoromat (férjem tesóját) is belázíthatták, mert tegnap már ő is ezzel az adjunk-neki-vizet témával jött... :?
Nem értem, hogy miért csak az én családom tudja megérteni, hogy nem 30 évvel ezelőtt élünk, amikor valóban divat volt a kisbabáknak vizet, teát, sőt narancslevet is adni... :roll:
Na mindegy, értem én, hogy csak jót akarnak, de ...

Valaki közületek ad a babának külön vizet is?

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk,hátha holnapra történik valami nálatok is! :)

Lina,akkor üzenek majd :) Így sztem sincs értelme a fejésnek,annak meg pláne nincs,hogy ezen idegeskedj!

Flake,nálunk nem lehet bent apa,csak az őrzőbe jöhetnek látogatók.És ahogy kikerülünk az osztályra oda már nem jöhet látogató,csak ugye mi mehetünk ki.
Én császi után sokáig nem éreztem azon a részen semmit.De ezt mondta is a doki,hogy normális.

Nócikáéknak drukkok,hogy hamar felépüljön Regi!!!!

Ádibaba,köszi az erőt!Rám fér,mert a gyerekágyas időszaktól nagyon be vok c@rva :( Nekem az a halálom..már most azon izélem magam,hogy csak ne bőgjek 5 napig :?
szurkolok neked,hogy a héten legyen vmi :)

Sziszka,nálunk is volt anno ilyen Lucussal,hogy orrán-száján jött a tej,de ő kissé mohóka volt :? Én is megijedtem párszor.

Margit,gratulálok Botond születéséhez!!!Jó egészséget és sok sok tejcsikét! Gyors felépülést!

Megyek folytatom a ligth-os takarítgatásomat,pakolásomat....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tundi24 2009.08.18 15:59-kor.

Kép
Kép
tundi24

HMBori:jól teszed ,hogy nem adsz vizet vagy teát Bettinek!!!
Én sem adtam ill adok.

Tündi.holnapra mennek a drukkok.Azt lehet tudni,hogy mikor lesz a császár?
Vendég

Tundi:
Akkor holnapra drukkolok! Vasarnap kell befekudni, csak 29-en indijak a szulest, ha addig semmi nem lenne, de azert ezt nem hiszem, hogy sor kerulhet ra. :roll:

Margit gratulalok Botondhoz!!!

Rilla neked is nagyon nagyon drukkolok!!!!

bikmakk:
Egy fajast sikerul az nst-vel kimutatni... vegig mozgott Robi kozben... Itthon vagyok, delutani alvas utan most nem erosodtek a kemenyedesek, inkabb ritkultak. :roll: Varok turelmetlenul, lehet meg elmegyek ma valahova, hogy farasszam magam, meg hatni tudjon a gravitacio kicsit.

baratodildi

Sziasztok, Kismamák és Anyukák,

hazajöttünk! Nagyon boldog vagyok, hogy túléltem az I. Klinika csecsemőosztályán eltöltött napokat. Szerencsére itt van velem Tücsök, a világ csodája, aki 15 évig is üvölthetne, az sem számítana, annyira örülünk neki (ráadásul nem is üvölt, rendes gyerek :wink: ). Most még visszaolvasok, kicsit megnyugszom, kiheverem az elmúlt 5 napot, de rövidesen jövök egy szüléstörténettel én is. Addig is teszek fel képet Tücsökről, azaz Ákoskáról, aki nagyon jó természetű-, okos és kedves kisfiú.

Annyit azért elöljáróban ideírok: Sissi, köszönöm az sms-ket, rengeteget jelentettek nekem, megvigasztaltak, megerősítettek, és most külön is tudom értékelni, hogy időt szakítottál rám, hiszen látom, milyen sok mindent csinál egy anya! :lol:

Itt a két kép, mely azt a címet is viselhetné: Első esténk otthon a Plútó kutyás pizsiben

Mindenkinek üdv!!!

Ági

Kép Kép
goldplast

Margit gratulasok szép jót :P

Goldplastigazán szép Ákoska büszke lehetsz rá :P :P

Sissi de meg akkarom mutatni egy nőgyogyinak is be is vagyok már jelentkezve a barinőm orvosához csütörtök reggelre.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Hmbori szerintem jól teszed,hogy nem adsz neki vizet a legjobb szomjoltó az anyatej :P ha szomjasak akkor úgyis csak az elejét szívják ki mert a vége felé van a tápanyagban gazdag tejcsi :P

Valaki kérdezte a látogatási dolgokat otthon a rokonokkal..én most sokkal lazábban veszem fel mint az elsővel...nem tudom miért de most sokkal természetesebb minden és már amikor hazajöttünk rá 2 nappal fogadtam az embereket..most meg hétvégén szülinapoztunk és voltunk egy páran..igaz mindenkit lecsekkoltam ,hogy nem e beteg :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok

Nócikáéknak drukkok,hogy minden rendbe legyen és hamar hazakerülhessen pici lány.

Margit, Gratulálok az egész családnak, Gyors felépülést!
Tündi Holnapra mennek a drukkok, hogy minden gördülékenyem menjen
Rilla remélem már babázol, ha nem akkor minden jót neked.

Hmbori: Víz vagy tea nálunk is örök téma. De én bőszen bólogatok, azt nem kap vizet főleg nem teát pici lány. Nekem mondjuk védőnővel is van olyan dolgom amire én bólogatók és csinálom megszokásból. Jó tudom nekem könnyű hisz 4. lányka. De első lánynál is ugyanilyen makacs és saját fejem után menő voltam. Mai napig nem bántam meg.

Én megpróbálom , tudatosan azt csinálni amit ÉN jónak tartok , a többiek meg had beszéljenek. Tudom ez iszonyú nehéz, de ki kell tartani saját akaratunk mellett. Nekem mondjuk KOS-ként nem olyan nehéz makacsnak lennem.

Goldplast tündér a fiucska.

Kenderike
Kép
kenderike

Goldplast, üdv újra köztünk! Hogy milyen aranyos ez a turcsi-orrú Ákos!!! Egy igazi kismanó! :) Gratulálok! Remélem, nem volt nagyon durva az 5 nap a kórházban... :roll: És előre is köszi a szüléstörténetet - nagy izgalommal várom, biztos nagyon élethű lesz, mert olyan jól tudsz fogalmazni!!! :)

Kép

Kép
hmbori

Rilla még nem adott hírt magáról , de remélem ,hogy azért mert babáznak és nincs rá még idejük!

Margit
Hatalmas Gratuláció Neked a kisfiad születéséhez!
Jó egészséget, sok tejcsit és minden jót nektek!

Goldplast
Nagyon Édes a kicsid :D

Kép
noki&potyi

Margit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Gratulálok Botond születéséhezé, sok boldogságot és hipergyors felépülést kívánok Neked!!

Rillának továbbra is megy a drukk! Bár már sztem is kezében lehet a csöppség!!

Tünde :lol: :lol: holnap Veled lélekben!!!!! :lol: :lol:

Goldplast :lol: De jó Nektek, már otthon vagytok!! Aztán gyere és mesélj!! Picúr tényleg naggggyon édi!!! :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

születéséhezé=születéséhez :oops: :oops:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

És néhány kép a kicsi lánykámról :D
Kép
Kép
Kép
Apa kedvenc képe :D
Kép

Kép
noki&potyi

Margit, gratulálok, gyors felépülést, hosszú, boldog életet a picurnak, és sok tejcsit!!

Goldplast, Ákos nagyon helyes! Várjuk a sztorit. :)

Ildi, sajnálom, hogy nálad sincs semmi.... :( Nekem a mai egész napom tök átlagos, semmi különösebb fájás vagy ilyesmi. Csak a nagy álmosság az éjszakának köszönhetően. Aludtam egyet délelőtt és egyet délután is.... :)

Bori,
én sem adnék neki vizet, a már többször reklámozott szoptatós könyvemben is azt mondják, hogy szomjoltásnak teljesen jó a szoptatás - ha csak ez a szerepe, akkor akár soronkívül is van, rövid ideig tart, és a baba csak a legelejét szívja ki, ami nagyon híg, pont erre van.

Kép
bikmakk

Rékababa nagyon kis tündérke. :) :) :)

Kép
bikmakk

sziszka:
Timi is nagy bukos baba volt. nem voltunk 2 napja sem otthn a korhazbol, amikor sugarban kihanyta a kajat... Aztan volt meg parszor, hogy annyira bukott a kisagyban, hogy azt hittem sosem hagyja abba a fuldoklast. Remesen ijeszto.
Nekem az valt be, hogy ilyenkor amilyen gyorsan csak lehetett ratettem az orrszivo-porszivora es az jol leszivta a kis orrabol a trutyit es kapott utana levegot rendesen...
Meg az is segitett, hogy megemeltunk az agy egyik veget, amiben fekudt. Mondjuk bukni utana is bukott, de ilyen hanyasos remuletek utan amar nem voltak szerencsere.

goldplast:
Gyonyoru hajasbaba Akoska!

Nocikaeknak sok kitartast! Mar remeltem, hogy regen otthon vannak. :cry:

hmbori:
Ami a viz temat illeti en nem zarkozom ilyen nagyon el attol, hogy nagy kanikulaban vizet is adjak a picurnak. Amikor Timi szuletett majdnem 30 fok volt a lakasban, naluk meg ugye nem latszik mikor izzadnak. Szoval en anno a vedono es a gyerekorvos tanacsara adtam neki vizet is a szopi melle, de nem sokaig csak tenyleg az orult kanikulaban. A cicit en ugye menetrendszeruen 3 iletve 4 orankent tudtam neki csak adni, raadasul lefejt tejcit, tehat nalam nem volt anno lehetoseg az igeny szerinti szopira. Ha ugy tudtam volna szopiztatni valoszinu nem adtam volna, meg nem is hiszem, hogy tanacsoljak nekem. Bar egy baratnom mondta, hogy o adott nyaron a lanyainak vizet inni es meseszeruen szopiztak meg attol es jol is fejlodtek. :roll: A tea megint mas tema, azt nem adnek. :roll: A narancslet meg nem tudom honnan veszik, de az meg anyatejen keresztul is kicsipheti a kis popojukat...

baratodildi

noki:
Rekababa nagyon edes. Az a mosolygos kep az nagyon nagyon edes!!! :)

baratodildi

Barátodildi,
jaj, pont most ittam meg egy grapefruit lét. Én csavartam. Lehet, hogy nem kellett volna??? Amúgy Levi úgy néz ki, hogy nem egy hasfájós fajta (már az lenne, ha lenne???), nem is bukik, és evés után ahogy felveszem, már jön is a böfi. Így még nem igazán figyeltem oda, hogy mit eszem, tejet is szoktam inni.

Hmbori,
én ugye nem nagyon tudok szoptatni, de itatásra még én is az anyatejet használom. Arra pont elég. Levi 4 óránként eszik cici+tápit, és közte azért egyszer még szopik. Úgyhogy cicik 2 óránként ki vannak ürítve, nem tudom, miért nem szaporodik jobban.

Noki,
nagyon édes Réka.
Majd este megpróbálok én is képeket feltenni, de csak percekre szoktam ideülni a gép elé a két gyerkőc mellől. Mondjuk most Lili 4,5 órát aludt délután :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Margit
Gratulálok!

Nagyon szépek a babák :lol: :lol: :lol: :lol:

Kismamiknak kitartást!

Víz-tea
Én csak szoptatom Milit. Nem tudom, mennyit eszik, nem mérem... és azt se tudom, mennyi tejem van...nem fejek... DE... nagyon boldog vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

A látogatás témához még hozzászólva: mi mindenkinek mondtuk, hogy ha meg akarja nézni a babát, akkor jöjjenek be a kórházba, mert utána pár hét szünet lesz.
Párom még a szülőket sem akarja engedni hozzánk legalább két-három hétig, ebből lesz még gond szerintem :shock: De igazából jót akar, mert nagyon fogjuk az elején félteni a Picúrt a külvilágtól (bár lehet, hogy nem kellene ennyire, ki tudja??)
Én azért azt gondolom, hogy a legszűkebb rokonság (szülők, testvérek) azért hadd jöjjenek el, de szigorú kézmosás, meg semmi köhögés, meg tüsszögés, és rövid látogatások...
A barátok meg ismerősök meg úgyis kibírják azt a pár hetet, abból biztos nem lesz gond.

Vizet, teát én sem szeretnék adni Marcibabának.

Margit: gratulálok a babához!!!!

Rilla: vajon hol tarthatnak?

Ágota: eltűntetek nagyon, remélem minden ok??

Kata: te is el vagy kicsit tűnve mostanság :D

Bim-bam: drukkolok, hogy mihamarabb megoldódjon a méh-előreesés, reméljük gyorsan meg tudják oldani!!!

Ma én is óriási menetet csináltam: voltam az IKEÁ-ban, az OBI-ban, az Europarkban és zöldségesnél is :shock: Teljesen kész voltam mikor hazajöttem, úgyhogy gyorsan le is feküdtem :lol:
Reggel voltunk védőnéninél, azt mondta, hogy szerinte elindult lefelé a hasam :lol: Hát úgy legyen!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

A Babafalva.hu-val tudja valaki, hogy mi a gond? Megint nem látszanak a vonalzók és az oldal sem jön be...

Kép

Kép
dbea

Bea,
babafalva: írtak valami üzenetet, hogy felújítják a rendszerüket, mert már túlságosan le van terhelve, és a múlt heti akadozások azét voltak, és hogy majd hétvégén ezért nem fog jól menni, de utána viszont hűdejó lesz... Na, hát hétvégén működtek a vonalzóik, most viszont nem.... :?

Rilla?

Kép
bikmakk

Dbea
Nálunk folyamatosan van látogatás és mi is sokat közlekedünk Milivel. :wink:
Szülőket meg érdemes beengedni.. hacsak nem a párod akar mindent csinálni otthon...főzés, mosás, takarítás... :wink:
Nekem nagyon jól jön, hogy főznek, takarítanak, vasalnak helyettem...nekem lényegében csak a babával kell foglalkoznom...
Vendég

Dbea,
hozzánk a sógoromék beállítottak egy 7 éves gyerekkel, amikor kb. 2,5 órája jöttünk haza a kórházból. És nem is tudtam róla, a férjem elfelejtett szólni. Próbáltam kultúráltan viselkedni, de előtte, mikor megtudtam, szó szerint zokogtam, hogy ez volt az egyetlen kérésem, hogy azt a 4 napot hagyják már meg nekünk. Ugye ott van Lili is, és én érte izgultam a legjobban, hogy nehogy elrontsuk ezt a tesókérdést, és ebbe nem hiányoztak a látogatók. A sógornőmék sem bírták ki, jöttek vasárnap. Az én családom valahogy megértette.

Mi még nem is vittük ki Levit, csak vasárnap, mikor visszavittük a köldökét kitisztítani. Csak olyan rossz, még nyeklik a hordozóban, és hátra van kötve Lili mellé, tehát nem is látjuk. Ráadásul ha a férjem mögé kötjük, akkor a férjemnek úgy kell vezetni, mint a 70 éves kalapos öreguraknak, belegyógyulva a kormányba, ha meg Lilit tesszük mögé, az ő lábai nem férnek el. Szóval valószínű Pötty elöl fog utazni, én a férjem mögött, és akkor látom is, meg el is férünk. Az én autómban meg mindenképpen elöl lesz, mert hátul nem elég az öv.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A szülős dolgot én is max. a látogatás erejéig gondolnám...
Párom édesanyja sajnos már nem él, Apukája nyilván nem jön át takarítani :D
A szüleim meg vidékiek, és nem szeretném, ha Anyukám ideköltözne hozzánk. Tudom, hogy ő amellett, hogy nagyon jót akar, mindenbe beleszól és ha nem úgy van, ahogy ő mondja, akkor megsértődik, ez meg azért sok lenne. Úgyhogy inkább megoldjuk ketten valahogy. Párom azt mondta, hogy ezen ne aggódjak. Takarítani jönnek segíteni, ha kell, főzni ő nagyon jól tud, a mosást meg elintézi a mosógép :lol:
Legalábbis most így látom, aztán meglátjuk, hogyan alakul Marcibaba születése után... :lol: :lol:
Azért én bizakodok :D

Kép

Kép
dbea

Mások vagyunk :wink:
Vendég

Latogatok:
Hat en mindenkit hivtam azonnal, de a legtobben igy is a korhazban latogattak meg, vagy vartak par hetet mire jottek. :roll: Anyosomat es anyukamat mindig szivesen latom, mert a segitseguk mindenfele szempontbol jol jott akkor es most is tuti igy lesz.
Anyukam mar elore betervezte, hogy 2 het szabira megy, amig a korhazban vagyok, meg utana osszesen legalabb addig Timi miatt nem kell izgulni.
Anyosomat is szeretnem, ha hosszabb idore jonne segiteni, legalabb Timit lekotne, de azert masban is biztos segitene... :roll: Timinel sajnos csak 3 napig volt, most is orulnek ha hosszabb idore jonne., kivancsi vagyok mennyire fog tudni???
Ferjecskem max 5 nap szabit fog kivenni, ugye vallalkozokent napidijban szamoljak el a fizujat igy nem mindegy mennyit van itthon. :(
Ugy emlekszem 6 hetig azert mindenfelekeppen jol jott mar 1 gyerek mellett is a segitseg, most meg kettovel. :roll: :lol:

baratodildi

Dbea,
A helyzet nálunk a tietekéhez hasonló. Nekem anyukám meghalt, a férjem szülei vidéken vannak. Nem mondom, hogy néha nem jönne jól a segítség, de mi kifejezetten jól megvagyunk ketten. Mondjuk ehhez az is kell, hogy a párom tényleg sokat dolgozik a háztartásban. Egy kicsit izgultam a szülés előtt, hogyan fogunk mindent megoldani, de egyelőre egészen jól megy. Nem mondom, hogy ez az ideális, de ha nincsen más... Szóval fel a fejjel, szerintem így is lehet :)

Adri

Kép
Kép
flake76

Előre is köszi a drukkokat csajok! :) Azt hiszem rám fog férni!!!
Remélem Rilláék már túl vannak a dolgon!!!

Goldplast,nagyon édes Ákos baba!Azt hiszem megértelek az 5 nappal kapcsolatban,igaz még nem írtad le,hogy mi is volt.De én is ettől tartok,hogy bírom majd a bentlétet :?

Noki,Réka baba is édike :) Az ásítós nagggyoon cuki :wink:

Sissi,sajnos pontos időt nem tudok,csak annyit,hogy ugye reggel 7re kell mennem éhgyomorra.Abban bízom,hogy megyünk is fel a szülőszobára,előkélszítenek és megyek a műtőbe!!!

Kata,még jó,hogy boldog vagy! :) :wink: :P

Ildi,29.-ig csak nem marad bent babóca!!!

Látogatók,én nem bánom,hogyha jönnek,jöhetnek a kórházba meg itthon is.Apa már más tészta..ő nemigen örül a látogatóknak egy ideig itthon..

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Regen nem jelentkeztem mar. :)

Vegre hazaengedtek minket a korhazbol. Sajnos most nincs erom meg idom, hogy visszaolvassak mindent, de remelem holnap mar sikerul.

Kepeket teszek majd fel, de meg nem raktuk fel oket a gepre.

Remelem nem remitek meg senkit, ha leirom a szulestortenetemet.
Szoval, csutortok delutan 2 korul kezdodott a dolog, akkor ereztem eloszor fajasokat ugyanis. Nem nagyon foglalkoztam veluk, mert volt mar ilyen maskor is es mar nem igazan hittem, hogy egyszer tenyleg eljon a pillanat amikor mar nemcsak joslofajasokkal van dolgom. Aznap este 8 korul mikor David elment dolgozni, ossze-vissza de megis csak jottek a fajasok. Ejfel korul mar elkezdtem leirogatni, hogy mikor jonnek, hatha talalok valami rendszert kozottuk, de meg mindig teljes volt a kaosz. Volt amikor 3 perc telt el ket fajas kozott, volt amikor 20... Viszont aludni nem tudtam toluk egyaltalan mert egyre erosebbek lettek. Ezert pentek kora reggel bementunk a korhazba. Rovid vizsgalat utan kozoltek, hogy egy ujjnyira vagyok tagulva es, hogy valoszinuleg ebbol ma meg nem lesz baba, szoval apuka nyugodtan menjen haza es majd idoben szolnak neki, hogy ha jonnie kell. Szoval David hazament.
En meg maradtam a vajudoban. Aznap meg egyszer vizsgaltak meg estefele, de az eredmeny meg mindig ugyanaz. Napkozben kaptam homeos bogyokat, hogy mire azt nem tudom pontosan.
A fajasok meg egyre erosodtek. Keso este atraktak a nogyogyaszati osztalyra mondvan, hogy pihenjek, mert igy nem lesz jo a dolog. Persze... hogy pihenjek, ha szetvet a fajdalom x percenkent? Aztan csak egyre erosodtek a fajasok. Vissza is mentem egyszer a szuloszobara ejjel, hogy keptelen vagyok aludni mar a masodik ejszaka, kozben persze bogtem, mert a faradtsagtol meg a a fajasoktol mar elegge kiborultam... Visszakuldtek, hogy meg mindig egy ujjnyira vagyok nyitva, zuhanyozzak le meleg vizzel es pihenjek... Mondanom sem kell, hogy a meleg zuhany semmit sem ert en meg egyre rosszabbul lettem, mert pihenni semmit sem tudtam a fajasok meg a maradek energiamat is leszivtak. Aztan egyszer csak olyan 3.30 fele jott egy nagyon durvanak tuno fajas, es ereztem, hogy valami pukkant odalent, kb 2 perc mulva pedig elontott a magzatviz. Na ekkor szepen visszamentem a szuloszobara, hogy bar pihenni tovabbra sem sikerult, de elfolyt a magzatvizem. Helyzet meg mindig egy ujjnyira voltam nyitva... Kezdtem teljesen feladni a remenyt. Ekkorra mar szinte folyton csak sirtam a faradtsagtol vagy jajgattam a fajasoktol. Kb olyan 9 ora fele mar nagyon hangosan jajgattam amikor megint megvizsgaltak, ekkor mar vegre 2 ujjnyira voltam tagulva. Vegre szolhattam Davidnek, hogy johet. Kozben elokeszitett a szuleszno, aztan bekisert a szuloszobara es felfektetett az agyra. Kb egy ora mulva erkezett meg David, de lehet, hogy volt az tobb is. Sajnos az idoerzekem kozben elveszett. En szerintem mindenki masnal hangosabb voltam... A vege fele mar olyan hangokat adtam ki, hogy magam is meglepodtem. Kaptam infuziot cukros vizzel, hogy kicsit feltoltsenek energiaval, meg oxitocyn-t hogy gyorsitsak egy kicsit a dolgot mivel mar nagyon ki voltam merulve. Plusz kaptam valami olyan injekciot amitol a fajasok kozti szunetben el tudtam aludni ezzel is nyerven egy kis energiat. Mire a tolofajasok jottek mar tenyleg ugy orditottam mint valami oroszlan. Aztan egyszercsak abbahagytam es mintha tokeletesen urava valtam volna a helyzetnek a kitolasra koncentraltam. Nem tudom hanyadik tolofajasra szuletett meg Zara, mert keptelen voltam szamolni... Azt viszont tudom, hogy nagyon nagy erot adott az amikor megfoghattam a kis fejet mar. Onnantol kezdve mar mintha nem is lett volna fajdalom. MEGSZULETETT, en pedig ugy megkonnyebbultem. Ramtettek, meleg volt es selymes es edesen sirt aztan meg nezett a vilagra a nagy szemeivel. David teljesen elolvadt tole... Pacava folyik a lanyatol. :)
Halasnak kell lennem a szulesznoknek akik ket napon at segitettek nekem, es az orvosomnak, hogy nem hagytak, hogy csaszar legyen a dologbol, hogy ok mindvegig hittek abban, hogy meg tudom csinalni.

Hat nagyjabol ennyi... :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Azt azert hozza kell tennem, hogy eszembe jutott, hogy akkor en most kilogok a topikbol, mert nem szultem gyorsan... :) 48 ora semmikeppen sem nevezheto annak. :)

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Sziasztok Lányok!

Elcsentem a férjem netét egy kicsit.

Mindenkinek Gratulálok így utólag is sajna visszaolvasni nem sikerült de a képeket megnéztem gyönyörű gyerekeink vannak!!!!!!

Sajna nem sok tejem van már a kórházból csomókkal jöttem haza és hiába maszírozgatom meg fejem nem igazán múlik lázas is voltam tegnap éjszaka, remélem ma nem leszek mert akkor vissza kell mennem a kórházba, alig van tejem és nem tudom mit csináljak, hogy megint legyen. Tanácstalan vagyok. Tudtok nekem valami jó tanáccsal szolgálni?

A szülésről: Szerdán du elkezdett keményedni a pocakom meg leszakadni a derekam olyan 4 körül beált rendszeres 15 percesekre. Felhívtam a szülésznőm, hogy mi legyen mondta második babánál gyorsabbak az események menjek be a kórházba ő is indul balcsiról de azért nem kell annnyira sietnem, hát én gyors zuhanyoztam fazonigazítás lent aztán beindultunk a kórházba. Olyan fél 8 után értünk be megvizsgált az ügyeletes doki, aztán közölte bő két ujjnyira nyitva vagyok, a szülésznőm mondta, hogy akkor maradok ebből bébi lesz hamarosan, nemsokára beért a dokim is tömve voltak a szülőszobák a csak az Ikea szoba volt szabad olyan negyed 9-kor burkot repesztett a dokim ekkor már bő 3 ujjnyira voltam nyitva mikor közölte, hogy konzultál az apjával mert kezet fogott Marcussal és ha nem mozdul akkor császár lesz. Bejött az Apukája aki fődoki a kórházba ő is megfogta a kezét, de azzal a lendülettel félre is nyomta a gyereket majd be cartam annyira fájt de Marcus elmozdult hála istennek. Mivel komplikált szülőnő voltam ezért az egyik csajszival cseréltünk szobát átkerültem egy rendes szülőszobára. Beindultak az események ez olyan 9, fél 10 körül volt bekötötték az oxitocynt aztán jöttek a fájások egyre gyakrabban, de bő 4 ujjnyinl megállt, megnézett a doki aztán megbeszélte a szülésznőmmel hogy ha nem lesz változás akkor vagy császár vagy kézzel rásegít a tágulásra na a másodikat választottam, minden fájásnál segített a szülésznőm tágulni, nehezen ment és iszonyúan fájt hát lányok én sírtam kapaszkodtam a férjem nyakába és sírtam, hogy én ezt már nem bírom menjünk haza. nagynehezen eltünt a méhszájam aztán jöhetett a kitolás, hát az sem volt semmi de már közeledet a vége minden erőmet összeszedtem és csak nyomtam ha jöttek a fájások. Kijött Marcus feje és nemjöttek a fájások csak kisidő múlva hát én akkor már teljesen bekómáltam nem igazán vlotam magamnál, zsibbadta nyakam rosszul lettem, de mivel még Marcusom bent volt összeszedtem a maradék erőmet és a következő fájásoknál kibújt végre 23.15-kor. Annyira édes volt az első perctől cuppogott a kis éhenkórászom, annyira megkönnyebbültem, hogy vége nincs több fájdalom és ott van a kezembe kárpótolt a kis édesm minden fájdalomért amit érezetm. Csodálatos volt, megint átélni az első perceket együtt, de mégegyszer nem csinálnám végig. Ha nem lett volna ott a párom nem is tudom mi lett volna velem bátorított, hogy milyen ügyes vagyok és már nincs sok hátra, ez olyan sok erőt adott nekem igaz végg bőgtem az egészet mert szerintem azért nem vagyok olyan erős sőt!
Gátmetszésem nem volt viszon két öltésem lett mert kicsit repedtem mikor Marcus nem akart tovább jönni. Megis jegyeztem a dokimnak mikor varrt, hogy nagy szerencséje van, hogy levan kötve a lábam :oops: De jól vette, csak viccc volt...........
Elég hamar meg lett Marcus de kemény menet volt számomra.

Bocsi ha sok voltam. De nem tudom mikor jövök legközelebb.

Remélem rilla is babázik már.

Mindenkinek nagyon csodaszép a babácskája a mi topikunkban csak gyönyörűséges csemeték vannak.

Puszi
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Noki: Annyirahasonlít rád Réka baba. NA meg azuh-s képekre. :lol:

Kép
Kép
beusmimi

Láyok jó volt olvasni a szüléstörténeteket.Nem semmi dolgokon mentek keresztül.

Tündi:holnapra nagy drukk!!!!

Margit küldött 2 képet a Picurról felteszem ide.
Nagyon édes kisbaba :D Kép Botond Kép Boti
Vendég

Látogatás:Márknál anyum és a párom is segitett.Alátogatok is szép soirban jöttek.Én nem bántam.

Atinál más volt a helyzet miután hazahoztuk apa volt itthon velünk 2 hete majd anyum jött 1 héten keresztül.
De bevallom ha Ati időre jön biztos jobban kellett volna a segitség (mindegy milyen módon született volna) mivel én emlékszem Márknál eléggé fáradt voltam.
Most aránylag "kipihentnek"mondhattam magam.
Vendég

orew:
Huuu, hat valami ilyesmire szamitottam nalad, amikor csak nem akart jonni az az sms, hogy megszultel... Nagyon szuper dokid van, hogy nem repesztett burkot, hanem kivart es az is klassz, hogy Te vegig birtad csinalni ezt a hosszu idot!
nalam Timinel csak 14 ora volt, de az is vegtelennek tunt...
Hat nem sikerult beernem a korhazba mire hazajottel, de nagyon jo, hogy mar legalabb itthon vagy. :) Itt sokkal konnyebben fog minden menni, mint bent.

beusmimi:
A Te torteneted sem semmi, az a tagitas resz kulonosen nem tunik konnyunek. Miert kellett tagitani??? Ezt nem igazan ertem, na mindegy, biztos oka volt. Nalam anno 4 ujjnyinal alltak le a folyamatok es csak sok sok ora utan magatol tunt el a mehszaj. Engem nem tagitottak, de akkor is nagyon kemeny volt.
Ami a cici gondot illeti. Forro vizu zuhany ala alljal be es maszirozzad magadnak a cicidet, finom korkoros mozdulatokkal. Az egyik kezeddel tamasszad ala, aztan a masik kezeddel 2-3 ujjaddal irjal le koroket. Annyira nyomkodjad csak, hogy ne fajjon, de azert hatarozottan. Az egesz cicdet maszirozzad at. Esetleg a bimbo kornyeket is puhitsad fel szopi elott. Nem tudom a kezi fejest tudod e, de azokkal a mozdulatokkal elindithatod a tejcsorgast meg szopi elott. Aztan probaljal szoptatni. A baba alla mindig a csomo fele legyen. Ha pl fent van a csomo akkor hassal szopjon es a laba a fejed folott legyen. Ha oldalt van a csomo, akkor arra legyen az alla, ez nagyon fontos, mert onnan sziv a legerosebben, ahol az alla van. Szoptatasok utan pedig mindig teljesen fejjed ki az egyik cicit, amibol eloszor szopizott. sajnos amig lazad van, vagy piros a melled, addig ejjel is fejni kene oket. A laz nagyon gaz, nekem volt 2x mellgyulladasom, komolyan kell venni. A csomokat esetleg ket szopi kozott lehet jegelni, vagy borogatni. De ez apasztja a tejcit, tehat semmikeppen ne az egesz melledet borogassad. Ha ugy erzed vissza kell menni vele a korhazba ne hezitaljal, de elvileg ott max lefejik neked, meg ugyanigy atmaszirozzak. A vedono segitett nekem anno. Ha jo a vedonod, o elvileg ki kell, hogy jojjon es segitsen neked ilyen helyzetben.
Nagyon szoritok, hogy sikeruljon egy komolyabb gyuladast megusznod...
Ja es meg annyi, hogy nem apadt el hirtelen a tejed, csak nem tud kijonni... Ezert kell masszirozni, hogy felszabaduljon az a tejcsatorna. Ha csak az egyik melled csomos, akkor mindig abbol szopiztassal par napig eloszor, es minden 2. alkalommal fejjed le a masik cicit is. A csomosat azt minden szopi utan. Ha mind a ketto csomos, akkor csak az egyiket fejjed ki.
Ja es nezzed meg a mellbimbot, hogy van e rajta berepedes. Ha van, akkor ket szopi kozott sudocremmel, vagy negranormonnal kend be es jo alaposan mosd le szopik elott. Allitolag azon tud konnyen folmenni a gyulladas... :roll:
Most nem jut mas az eszembe, remelem segiteni tudtam. En anno tul erosen massziroztam a mellemet, nekem komolyan be is verzett tole, feldagadt, 39 fokos lazam volt 3 hetes gyerek mellett 1 nappal a koltozesunk elott... Iszonyatos volt, az ellensegemnek sem kivanom...

tundi:
Drukk reggelre!!! Varom a hireket!

baratodildi

Írtam Tündinek, hogy gondolunk rá, de nem válaszolt, lehet, hogy most már történnek az események.

Beusmimi,
nekem is kevés tejem van, de nem is volt soha sok, szóval ennek is örülök. Olyan 60-70 egy etetésre, a többi tápszer. De nekem egy darab csomó sincs benne, semmi, Levi üresre szívja.

De tényleg, azt nem értem, hogy tegnap elindultam fürdeni, és magától elkezdett folyni mind a kettő. (pedig még közöm nem volt a zuhanyhoz, csak indultam). Akkor hogy lehet benne ennyire kevés??? :shock:

Beus, Orew,
nem semmi szüléstörténetek. Ehhez képest az én fájás nélküli 3,5 órám nokedli.

Beus,
Lili nekem is úgy született, hogy a keze jött előre (kéz+35-ös fejkörfogat), és 4 kiló volt , de semmi gondot nem okozott azon kívül, hogy a körmével végigszántotta a méhszájat és a hüvely falát, tehát a doki vagy 45 percig túlórázott rajta, mire helyrehozta.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ildi: köszönöm a válaszod, a cicigondra. Sajna megint lázas voltam ma megyek be a kórházba megnéz a dokim. Remélem nem kell visszamennünk. A tágítás azért kellett mert nem igazán szabad szenveszteni engem írtam már, hogy van a fejemben egy születési rendellnesség ami ájulást meg egyéb dolgokat produkál, ezért szültem Mimit edával, de most nem kértem és ezért kellett gyorsan szülnöm.Nehogy valami komlikáció lépjen fel. A férjem meg a családom is hülyének nézett de megakartam próbálni természetesen szülni, hát elég carul sikerült. De megvan és ez a lényeg.
Mégegyszer köszi.

Szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Rilla tegnap hajnalban írt,hogy
20:20-kor 3400grammal 53cm-vel megszületett Kristóf :D

Itt is szeretnék neki minden jót kívánni amit csak lehet!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára noki&potyi 2009.08.19 09:01-kor.

Kép
noki&potyi

Noki,
biztos, hogy 5400 gramm?????????????
Mert akkor nem semmi Rilla kisfia, Levi elbújhat mellette...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Rilla, gratulálok, sok boldogságot és sok tejet kívánok!!
5400 g??

Kép
bikmakk

Rilla:
Gratulalok! Mondjuk a 4500 is sok, de az 5400 ???

bikmakk:
Te is meg itt?
Nalam ejjel csak orankent volt eros fajas, a tobbi az enyhe volt, tudtam toluk aludni is, ugyhgy ma sokkal frissebb vagyok.
3 korul volt egy nagyon eros fajos kemenyedesem, ami utan rohantam a WC-re, azt hittem ki sem erek. :roll: Aztan meg semmi...
Hat nem is tudom ma mire szamitok. :(

beusmimi:
Ugyan miert sikerult volna carul, van egy szep egeszseges babad!? :)

baratodildi

Csajok,
én olyan boldog vagyok!!! Ettem reggel két szelet fehér kenyeret cukros teával, és 5,8 lett a cukrom!!! :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Rilla: gratulálok, szép nagy babád lett!!!

Lányok, elég hülye érzés kezd lenni, hogy egy egyre fogyó kismama-listán fityeg a nevem... Már csak kilencen vagyunk. Nem tudom, hogy ki írta, hogy ő lesz az utolsó, de pont az jutott eszembe, hogy ha nálunk nem történik semmi, akkor csak szept. 8-án indítanak, így lehet, hogy nem is augusztusi baba lesz Marci.

Bea

Kép

Kép
dbea

Húúúú,de ciki!
3400gramm!!!
Ne haragudjatok :oops: Főképpen Rillától elnézést :oops:

Kép
noki&potyi

dbea:
Kepzelheted igy 4 nap plusszal milyen buta erzes :lol: :wink:
Ami vigasztal, hogy elobb utobb mindannyian lekerulunk a masik listara... :roll: :wink:

Rilla:
A 3400 is szep suly :)

baratodildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?