Új privát üzeneted érkezett!

[quote="dorkamartini"]
írta:
dorkamartini
nnnya mi is tennap voltunk dokinál

méhszáj hátrafelé és 2111........
viszont most valamit nem értek..... a dokim szinte legyintett erre az értékre, a hátrafelé dolog viszont nem tecc neki

viszont ebben a leírásban:
000 zárt méhszáj, a méhnyak 3 ujjnyi
2000 zárt méhszáj, a méhnyak 2 ujjnyi
1000 zárt méhszáj, a méhnyak 1 ujjnyi
3100 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
2100 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
1100 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső méhszáj, a középső és belső méhszáj még zárt
3110 3 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
1110 1 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt
3111 3 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
2111 2 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj
1111 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj

egy teljesen nyitott méhszáj????
Most akkor ezzel mit lehet és mit nem? Dokim semmi korlátozást nem említett.....

A dokim nekem is mondott -illetve a szülésznőnek- valamit, ami még hátrafelé van vagy hátra hajlik - nem tom pontosan.

Az mi lehet, mit jelenthet?

Szerintem, ha nyitott már a méhszáj, akkor biztos nem lehet fürdeni és no sex....

t-pk

"Hátrafelé van": maga a méhszáj van még magasan, nehezen elérhetően. A szülés közeledtével lejjebb jön. Ez persze nem jelent előre semmit a szülés időpontjára vonatkozóan, hisz akár a méhszáj állapota, ez is hamar változhat.
(Nekem a 36. héten a kenetvételnél mondta a dokinéni, hogy próbáljak úgy helyezkedni, hogy le tudja venni a kenetet, mert azt egész a méhszájtól kell, és az ilyenkor teljesen természetes módon még elég elérhetetlenül hátul van).
Ebben nem vagyok biztos, de lehet, hogy ha valakinek "leszáll a pocija" az azzal is együtt jár, hogy a méhszáj is előre jön. De lehet, hogy nincs összefüggés, szóval anélkül is előrébb jöhet vagy azzal együtt sem.
Nyitott méhszájnál a ferőzésveszélyes dolgokat érdemes kerülni, azért én nem mondanám, hogy no sex, fürcsi de óvatosan (pl. fürdőben már nem, de otthon kádban (ha ugye csak mi fürdünk benne és tisztán van tartva) igen). De persze mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja... (Nekem elég próbatétel a szülés utáni 6 hét, mert nagyon szeretek fürdeni, de akkor nem lehet, és nem is szoktam, szóval előtte azért amjg csak lehet fürcsizem. Az előzőnél vajúdáskor is nagyon jó volt pocira csorgatni a forró vizet (igaz nem volt burokrepedés).)

Astrid

Kép
astrid

Sziasztok!

Még nem volt időm visszaolvasni (röpke 2 napot kellene :lol: )

Megjöttünk a dokitól, 2500 grammosak vagyunk :lol: minden ok szerencsére :lol:

Majd adatokat meg sztárfotót teszek fel, bár a kisasszony eléggé szégyenlős volt, takarta az orcáját rendesen 8) 8) 8)

Remélem mindenkivel minden ok :wink:

Majd jövök, ha sikerült visszaolvasni
Vendég

igen, Dorka, ez is fejben dől el :wink:
Szerintem a hátrafelé álló méhszáj sem jelent semmi különöst, nekem is úgy szokott állni, és onnan lehet tudni, hogy már közel a szülés, hogy előre és középre jön. 2 ujjnyi a "pulcsinyakból" még elég sok, akkor is, ha a méhszáj is nyitva van. (Úgy kell elképzelni, mintha egy garbóból kéne kibújni a babának, először elsimul - ez most nálad a két ujjnyi vagy centi, bocs, nem jegyeztem meg - aztán kitágul - ekkor mondják, hogy ennyi meg ennyi ujjnyira vagy centire vagy nyitva / a centi kétszerese az ujjnak/)

Astrid, én a 4. óta fürdök szülés után, és nagyon jó, és nem volt soha semmi gond (addig én sem mertem, akkor kaptam más jellegű információt), ja és együtt a babával :wink: (a'sszem ettől falra mászna egy-két gyerekorvos :lol: ), még szopni is szoktak a kádban, nagyon vicces. :wink:

Én is voltam reggel vérvételen, CTG-n (NST), baba jól van, méhtevékenység görbe majdnem vízszintes, én még nem szülök. Jövő kedden megyek megint, meg lettem fenyegetve egy méhszáj vizsgálattal, de hát ilyenkor már néha én is kiváncsi vagyok, hogy hogy állunk.

Délután elvisszük a nagyfiunkat (8éves) Sopronba a tesómhoz, hadd nyaraljon még egy kicsit suli előtt :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Flora, annyira jó, hogy ilyen jól bírod a festéssel járó dolgokat :D

Andi, nagyon aranyos ez a matrica, nagyon szép, nagyon tetszik :D :D :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Meg a többi gyerekszoba is, mind nagyon szépek! :D (mi még a gyerekszobákkal sehogyse állunk, az elején úgyis velem alszik, Anna Rékát meg nem akarom sürgetni a kiköltözéssel, nagyon nem szeretném, ha félreértené, épp elég gond, hogy nem tudjuk fenntartani a szobáját, amíg ő a koleszban van)

Jé, olyan a méhem mint egy golyó és csöppet sem fáj :lol: :lol: Pont ilyen összehúzódásokat akarok végig!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Sziasztok!

Gondoltam benézek már én is, próbáltam visszaolvasni, de nem ment. Próbálok keveset gép előtt ülni, mert akkor méginkább dagad a lábam, de így is eléggé, más tünetem nincs hál Istennek semmi. Meg kell várnunk az ovit,meg doki bácsit.

Kérdés: Érezni lehet azt valahonnan,hogy magas a vérnyomi, mert én nem érzek semmit csak dagadok, de azt is leginkább csak a lábfejem, ha sokat ülök. Hétvégén pörögtem, és egyáltalán nem dagadtam. :) Csak már nem nagyon bírok pörögni.

Dorka, az írt értékeken kívül vannak még értékek, tehát a pl. 2111, az nyak 2 , méhszáj belső külső 1,1. Tesóm értéke pl. az utolsó előtti nap pont 2111 volt, és utolsó nap váltott 1222, de még így is haza engedte a doki, és mondta,hogy este tuti jönnek, de addig nyugodtan legyen otthon. És éjszaka mentek is. Ezért választottam én is ezt a dokit, nagyon rendes, és nem fog bent feleslegesen, és ez nekem nagyon fontos a kisfiam miatt.

Ti nem vagytok mostanában kicsit étvágytalanok? Én nagyon, és gyakori a hascsikarás szerűségem, de nem megy a hasam, csak olyan furcsa néha.

Blankicicamica még nem illeszkedett be, az tuti, lent nem érzek semmit szinte, így félek is hogy haránt van.

Holnap megyek NST-re és dokihoz, pici utánfutómmal, remélem nem lesz méhszáj túrka, mert azt a fiam nem tudom hogy tolerálná. Egy uh-t viszont szeretnék de nagyon, de lehet azt is a jövő hétre tetetem, mert ha nem engedik be a gyereket akkor én sem megyek. Nem gondolják komolyan, hogy a sok ember között kint hagyon egy 4 éves gyereket. Ki tudja kinek tetszik meg. Meg bőgne is utánam. Apa sajnos nem tud velünk jönni.

Van már valaki közülünk TGYÁS-en? Szülés előtt 28 nappal már igényelhető, és nekem a főnök mondta hogy igényeljem ,legalább már nem neki kell fizetni azt az 1 hónapot sem. Sajnos carul áll a cég nagyon. Még nem kaptam meg a júli fizumat sem.

Képzeljétek, végre hétvégén megcsináltuk a babasarkot, de még sok minden hátra van. Viszont Janó fiammal lesz egy kis gond. Azt mondja majd akkor alszik külön szobában, ha 5 éves lesz. Így nem tudom hogy lesz, ha mindkét gyerek velünk akar majd aludni. Lehet,hogy az első időkben apa+ Janó külön szoba, és én+ Blanki is külön. Aztán hátha megszokják mindketten a saját helyüket.

Madar. Nálunk is megy az átállítás Minimaxra, viszont a 2 mese vagy akár 3 az nem megy. Nekem folyton e-mail-eznem és telefonálnom kell, mert ugye dolgozok még, csak megengedhetem magamnak az elműlt 8 évre való tekinetettel,hogy a gyerek is velem van viszem minden hova stb. Így Janó mesét néz, meg játszik, játszunk, de a tv sajnos megy folyamatosan.

Bocs a hosszúért!!! Ha esetleg nem jövök már ma akkor szorítsatok nst-re és hogy Janó jól bírja!!

pusza

Kép
babcika

Sziasztok!

Gyors jelentés:

200 felett volt a szívhang amikor nagyon mocizott, ezért be kell mennem a kórházba :cry: Remélem semmi komoly, bár eszembe jutott, hogy lehet, rá van tekeredve a zsinór a nyakára, és amikor nagyon mocorog, rászorul :cry:
MIndenesetre felrakom a ctg-leletet, remélem nem komoly és hazaengednek, akkor írok, ha nem, Bibi száma megvan, írok neki sms-t.

KépKép
Kép
scooper

Scooper: Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen Noémivel. :!: Mindenképp jelentkezz, mert izgulunk érted!

Flóra: Nagyon kíváncsi vagyok én is falfestményekre, és ügyik vagytok, hogy haladtok szépen!

Babcika: Nem lehet egy fáklyásmenet Janót magaddal vinni vizsgálatra. Szurkolok, hogy jól bírja a gyűrődést.

Dorka: Nekem is ezt mondta a doki a 2100as értéknél pénteken, hogy hátul van a méhszáj. Szóval, nem vagy egyedi eset. :lol: Annyit mondott, hogy eddig egyenesen elérte az ujjával, most meg kicsit felfelé is kell nyúlnia. Nem mondta, hogy ez gond lenne (így remélem nem is az). És nekem emiatt most fájdalmasabb is volt a vizsgálat. Neked nem?

Boboka: Gratulálok a 2,5 kilóhoz! Andris is 2490 volt 34+0án, ez már szép kis súly. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Anna!

És mennyi vérzésed van akkor még? Mert nekem elg sok, és elég sokáig szokott lenni.
Milyen jellegű más infot kaptál? Mert eddig nekem minden orvos a 6 hetet mondta, hogy addig nem lehet, és még mástól sem hallottam soha, hogy neki engedték volna.
Babával én is fürdök a későbbiekben, és a szopizás olyankor nem elkerülhető :wink: :D

Nst: én is voltam tegnap. Dóra rendes volt, szép görbénk lett. Nekem voltak pont 5 perces jóslóim (férjem látta a görbén, én nem is nagyon éreztem, az érzékelő fej jobban nyomta a pocim, mint az összehúzódás :D), de még nagyon pici dombocskákkal. Férjem megnyugtattam, hogy ilyen többször volt már, azért nem is szóltam, de ez nem utal a következő 1 órában való szülésre. :D:D Nem is szültünk!

Babci!

Én voltam a múltkor kenetvételen és méhszájvizsgálaton 2 gyerekkel, de nem volt gond. Ők a függöny mögött ültek...
UH-ra meg csak beengedik a gyereket!

Scooper!

Ha a zsinór rajta van, akkor szerintem csökken a szívhang (nálam a 2-nál ezért lett császár).
Remélem nem lesz veletek semmi gond!!! :):):)

Astrid

Kép
astrid

gmail-ra feldobtam a ctg-t

KépKép
Kép
scooper

Kösz az eddigi válaszokat csajok!!!

Scooper minél előbb jelentkezz!!! Szerintem áramlásos uh lesz nem? Ha nst gond van akkor azt csinálnak, ha jól emlékszem. Bár nekem akkor nem mozgott a baba az volt a gond.

Kép
babcika

Scooper: Nem értek a dolgokhoz sajnos, annyit tudok csak, hogy nekem a 160ra azt mondta a doki, hogy rendben. A 200 kicsit soknak tűnik tényleg. Továbbra is drukkolok!

Bibi: Mennyi ideig kell ragasztgatni Lilla szemét? Egyik barátnőmék kisfiának is kellett ragasztgatni. Pontosan nem tudom, mi volt a gond vele. Most már szemüveget hord 3 évesen, de a kezedeti nehézségek ellenére teljesen jól megszokta. Biztos Lilla is megszokja lassan. Írok majd privit a hordozóval kapcsolatban, még vaccilálok melyik legyen. :wink:

Remélem holnap nekem is normálisan műkszik majd az NST, mert pénteken a fájásaimat nem is mutatta rendesen, csak állandóan az egekben volt, 100as feletti kilengésekkel. Teszem hozzá, én sokat nem éreztem belőle. Doki szerint elromlott a ketyere. :roll:

Délelőtt jött védőnő. Felmérte Andrist (január óta új protokoll van, mérik a babákat 1, 6 hónaposan, majd évente az iskoláig), mozgás, beszéd, hallás, stb, kaptam tőle egy Gyógyhírek magazint. Ezt egyébként is át szoktam olvasni, de az a mostani kimondott szoptatásról szóló kiadvány. Nagyon hasznos, ha tudtok szerezzetek be egyet. Szerintem védőnőknél és gyógyszertárban lehet hozzájutni.

Kép

Kép
hgrita

Babcika! Lehet azért vagy étvágytalan, mert már nincs hely a kajának, babó elfoglalja..

Scooper! Nagyon sajnálom az nst-t, remélem nem lesz semmi gond, drukkolunk Neked, bár lehet, h. megindítják a szülést emiatt... Tényleg jelentkezz!!

Peppino
Kép

Kép
peppino

Astrid, én is vérzek rendesen, különösen az első héten, egyébként kb. 6 hétig szoktam.
Volt egy afrikai nő, akit nem érdekeltek az itteni szokások, és szülés után azonnal beült a kádba az újszülött és a kétéves gyerekével, és amíg a kádban voltak nem vérzett. Persze, aki a szülésnél segített, az is padlót fogott, hogy hogy képzeli, de nem lett semmi baja sem az anyának, sem a babának, a kétévesről nem is beszélve. Azóta ezt elmesélik, és aki akar az fürödhet. Természetesen, ha megkérdezed az orvosodat, akinek egyáltalán nincsenek ilyen tapasztalatai, az a saját tudása alapján csak azt mondhatja, hogy nem szabad. Az én 4. gyerekem elmúlt 8 éves, tudomásom szerint azóta elég sokan fürödtünk a babáinkkal az első időktől kezdve, és nem tudok róla, hogy bárkinek baja lett volna. Te döntöd el, hogy megpróbálod-e vagy nem :wink:

Én megnéztem Scooper görbéjét, annyira nem értek hozzá, de mintha ez a gép se működne tökéletesen...

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Hahó csajok,

nemsokára indulunk a Balcsira. :P Majd csak vasárnap este jövünk haza. Lécci, ha addig vannak történések, akkor dobjatok meg sms-sel, mivel gépet most nem viszünk. Köszike előre is.

Mindenki vigyázzon nagyon magára és a babákra. Puszika mindenkinek! :D

Kép Kép
manósziget

Érezzétek nagyon jól magatokat! :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Scooper: drukkolok és jelentkezz amint tudsz valamit!
Vendég

Köszi a bíztatást :)

Éppen úgy megsajnáltam a srácokat, mert egy elég nagy felületen, majdnem mind a 4 falon a felső szinten az alap ledobta a kész festést.. :( :( :( :( :( :( pedig előtte megcsinálták, ami kell, glett, csiszolás, stb stb. Majdnem 1 napi meló huss... :( plusz így kell még venni festéket is. Most szedik lefelé, ezzel elmegy a nap :(
Egész jól tűrjük, ők is, én is... én próbálom magam nem idegesíteni semmin... :shock:

Holnap megyek le a terhesrendelésre, kell egy igazolás a terhes állományba vételről, mert intéznem kell a TGyást, mivel nem multinál dolgoztam, így nekem kell bemennem a Teve utcai OEP-be. Remélem gyorsan végzek, borzalmas az a hely, és ráadásul telefonon elérhetetlenek, infót sem adnak, úgyhogy 2 köröm lesz, az első csak információt szerezni. És megtudtam, h 2 hónap az átfutás??? Aki egyedülálló vagy nem keresett jól vagy a párja nem keres jól, éhen hal?? Kisgyerekkel 2 hónapos átfutási idő?? Bravo ismét a rendszernek :evil:

Na, arc kisimítva, mosolygás, tejeskávé, megyek vissza a bányába :D

Mindenkinek jó pihit és utazást, Boboka, örülök, h jól vagytok!

floranan

Scooper, drukk!!!!!!!!
++++++++++++++++++++++

floranan

Sziasztok!

Itt vagyok, csak lassított üzemmódban.... :? :? :? :? :?

Scooper... mennek a drukkok!!!!

Csunyeszka... huuuu lehet, hogy már babázol???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Bibi... Lilának biztos idő kell amíg megszokja... ha egyáltalán meg lehet ezt szokni.... :? :? :? :? Anyumat kérdeztem, hogy anno én hogy viseltem... annyira emlékszik, hogy mindennek neki mentem az elején... és állandóan leakartam szedni... :? :? :? :? aztán megszoktam.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Manó... irigy... irigy... irigy.... jó és szép pihenést kívánok... használjatok ki minden percet.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek ma felhívott a dokim, hogy be kell menjek még a mai nap folyamán a kórházba... majd frászt kaptam... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: de aztán hozzátette, hogy nem kell bent maradni... csak receptért kell bemenni, mert a streptom pozitív lett.... :? :? :? :? :? :? így most szednem kell az augmentint 3x1-et....
Azért is kaptam majdnem frászt, mert az igaz, hogy meg van mindenem a kórházi csomaghoz... 8) 8) 8) 8) 8) de nincs összepakolva.... :? :? :? :? :? ezért a ma esti programom a pakolás lesz.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor

Sziasztok!!!

Én is lecsekkoltam a képeket, nagyon jók a babaszobák!!
(én nem tervezek matricákat a falra, mivel helyhiány miatt a mi szobánkban fog egy darabig aludni,de a kiságy fölé mindenképpen szerelünk fel valami színes ketyeréket)
De a matricák tényleg irigylésre méltóak, nagyon ügyesek vagytok!

Manó, vagány Ákos járgánya!!A pocakod pedig egyáltalán nem nagy!!
Sőt...ahogy a képeinket nézem, szerintem mindenki arányosan növeszti magát, és inkább csak a pocak nő, felesleges zsírpárna nincs.

Dorka, én ma voltam a szülésznőmnél,nekem is 2111 a méhszáj, fürdést nem javasolják,de betöltött 37.héttől mehet a szex :oops: :D
(max beindítja a szülést)
Ettől függetlenül mi óvatosak vagyunk :oops:

Beleolvastam a 2010 márciusi topic-ba. Nekem szánalmas.....

Soma pedig nem harántfekvésű,csak az NST-s nőci volt "nemtúlokos" :x
A feje már irányban van,csak valószínű ,hogy a hátát fordította meg jobbról balra.
Ma reggel csuklott is, és határozottan lentről éreztem.

Na, megyek, még be kell szereznem egy-két cuccot.

Scooper: NEKTEK NAGYON DRUKKOLOK, HOGY MINDEN RENDBEN LEGYEN!!!!!

Aranynappal mi van? Ő már olyan régen írt!

KépKép
csikipetra

Flora: Azért megnyugtatlak egy kicsit OEP-pel kapcsolatban; két hete voltunk (TGyás, GYEDről kellett igazolás a munkaügynek). Légkondis, kényelmes a hely, és bár sokan voltak előttem gyorsan sorrakerültem. 8 ablaknál dolgoztak egyszerre. Reménykedhetsz, hogy nem lesz horror. Ha kocsival mész, pont a bejárattal szemben (a Teve utca bal oldalán, rögtön az utca elején ha behajtasz a körút felől) van egy őrzött, nagy parkoló, ha jól emlékszem 250 Ft/ óra. Onnan 2 perc alatt át tudsz sétálni. Ha viszel minden papírt, nem tudnak rögtön intézkedni, hogy ne kelljen újra bemenned?

Kép

Kép
hgrita

Floranan!!!!!
Kitartást!!!!!! És sok sikert az újítgatáshoz!!
Nekünk sem volt egyszerű ,de most minden percét élvezzük az itthon töltött időnek!!!

Manó, nektek pedig jó nyaralást!!!

KépKép
csikipetra

Húúú csajok, baromi sz@r napom volt, egész nap Uh-ra vártam... viszont olyanokat mértek, hogy ha nem lenne ekkkora pocim, dobok egy hátast..
bpd: 98 ?!?!?!?!?!?!?! thq:105, fl:73
elsején a bpd csak 8,24 volt! Szerintem elnézett valamit a futószalag dokibácsi. Holnap megyek a sajátomhoz, ezek az értékek sztem kizártak! A 40. hétben 98 a bpd!!! Most aztán jól összefostam magam, már elnézést!
Na, visszaolvasok, mi a helyzet nálatok...........

Kép
lili34

hgrita - deee fájdalmasabb volt a vizsgálat, csak én épp előtte olvastam a neten, hogy ha egy kicsit is nyílik akkor fájdalmasabb... szóval nem lepődtem meg.....peersze azzé jajongtam neki:)) de csak ökörködés szintjén

jajj csajok úgy érzem magam mint egy bomba ami bármikor robbanhat:)))

ma délelőtt volt egy icci pici aztán meg délután egy icci picci... ha akarom észreveszem ha akarom nem barnás cucc a papíron..... ez lehet a nyákdugó ami nálam lassan távozik vagy a tegnapi vizsgálat eredménye csak?

te lányzó.......neem lehet hogy te is annyira ideges voltál már a pocakrángatos nst miatt és átraktad a parát a babóra is? Remélem nem lesz gond.

hűűűű mano balcsi meg minden..... - én már nem merek mert mindenhova bele kell kalkulálni, hogy faros és még + szigetvár......egyél helyettem is lángos meg hekk

ja és manorol jut eszembe, hogy ugye nem fér be a kocsi csak a dupla ajton........
mi ugy kerestünk babakocsit, hogy a kocsi lenn marad egy tárolóban és csak a hordozó jön fel...ezért is lett textil és nem merevfalú a mózes...... nnnya azt a tárolót megszüntette a közösképviselő..(az övé volt nem szólhatok... csak be akartam pofátlankodni.....mert cirka 20 év ota csak a felmosóvödör meg lapát volt ott.....nem is gondoltam, hogy szólni kellene..... háááát kelett volna.......) szóval most ott vagyunk, hogy nincs hova tenni a babakocsit...... mert a negyedikre felcipelni azért nekem nem megy.......inkább nem is gondolok bele....gőzöm sincs mi lesz......

KépKép
dorkamartini

Úgy látom, lassan már egyre többünkért kell szurkolni!!! Remélem madar, összejött a módosítás!! Tánya, egy arc, ahogy minden macska :lol: :lol: :lol: Remélem jól kijönnek majd Fruzsival!
T-pk, ez izgi :) :) :) Pihenj, amennyit csak tudsz!
Csunyeszka :) :) :) Remélem még elhúzod te is pár hétig!
Floranan, sajnálom a festést és szegény fiúkat, feleslegesen nagyon rossz ennyit melózni! :?
Bibi, szegény Lilla, nem irigylem, egy felnőttnek is kemény lenne elviselni a ragasztást :? :?
Scooper, szurkolás és energia megy ezerrel!!!
Viki, sajnálom a screpto-t, de a gyogyi majd helyreteszi :)
Manó, jó pihenést!!!!!!!!! :)

Kép
lili34

Floranan!

Oep, hasonló cipő, majd tájékoztass neked mit mondtak!!

Puszi

Kép
babcika

Dorka: Tároló :x :roll: :cry: Ötletem nincs a kocsira. Mi direkt így kerestünk albit, hogy földszint legyen. Mikor Andris 8 hónapos volt, akkor költöztünk ide, már pont nem volt mózeses (nekünk merev falú van), de így is megszenvedtem a fel-és lejutással. Most lesz kis segítőm, így majd először lemegy a váz, kinyitom, Andris lesétál, Máté pedig jön mózesban a kezemben. lent katt és mehetünk. :lol: Negyedikről csak az a gáz, hogy lent mered-e hagyni a kocsit, amíg fel-és leviszed gyerkőcöt.

Nálunk a szomszéd házban a 2-on lakó csaj csinálta azt, hogy a kocsi csomagtartójában tárolta a babakocsit, szemben a bejárattal. Ha van esetleg kocsid otthon, ez is lehet egy megoldás. :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="dorkamartini"]h írta:dorkamartinigrita - deee fájdalmasabb volt a vizsgálat, csak én épp előtte olvastam a neten, hogy ha egy kicsit is nyílik akkor fájdalmasabb... szóval nem lepődtem meg.....peersze azzé jajongtam neki:)) de csak ökörködés szintjén

jajj csajok úgy érzem magam mint egy bomba ami bármikor robbanhat:)))

ma délelőtt volt egy icci pici aztán meg délután egy icci picci... ha akarom észreveszem ha akarom nem barnás cucc a papíron..... ez lehet a nyákdugó ami nálam lassan távozik vagy a tegnapi vizsgálat eredménye csak?

te lányzó.......neem lehet hogy te is annyira ideges voltál már a pocakrángatos nst miatt és átraktad a parát a babóra is? Remélem nem lesz gond.

hűűűű mano balcsi meg minden..... - én már nem merek mert mindenhova bele kell kalkulálni, hogy faros és még + szigetvár......egyél helyettem is lángos meg hekk

ja és manorol jut eszembe, hogy ugye nem fér be a kocsi csak a dupla ajton........
mi ugy kerestünk babakocsit, hogy a kocsi lenn marad egy tárolóban és csak a hordozó jön fel...ezért is lett textil és nem merevfalú a mózes...... nnnya azt a tárolót megszüntette a közösképviselő..(az övé volt nem szólhatok... csak be akartam pofátlankodni.....mert cirka 20 év ota csak a felmosóvödör meg lapát volt ott.....nem is gondoltam, hogy szólni kellene..... háááát kelett volna.......) szóval most ott vagyunk, hogy nincs hova tenni a babakocsit...... mert a negyedikre felcipelni azért nekem nem megy.......inkább nem is gondolok bele....gőzöm sincs mi lesz......

A dokim nekem direkt felhívta a figyelmemet, hogy y méhszájvizsgálat után lehet egy kiy rózsaszin, barnás valami. Nyugi, bizt azért van.

t-pk

Csunyeszka, Scooper??

t-pk

Nálunk szó sem esik ilyen kenetvételes stepto szűrésről :( Ez kötelező lenne mindenhol?

Kép
babcika

Scooper, drukk h ne kelljen bent maradni. De ha mégis ott biztonságban vagy!

Manó, szép a járgány. 180 fokban dönthető az ülése?

Andi, jó színe lett a bútornak. Ezek szerint nálatok a sötét színek dominálnak?

Boboka, szép súlya van Nikinek, nálatok is jól néz ki a szoba!

Dorka, nekem sincs ötletem a kocsit illetően, de dühítő az eset.

Csunyeszka, mizu veled?

Tara, jó lett a hajad. beszéltem ma dokinővel, nagyon aranyos. Jövő kedden megyek hozzá!

Kép
kata05

t pk köszi...... mennnyugi :)

hgrita.... a kocsis megoldásra én is gondoltam..... csak párom elég sokat megy..... de lehet az marad kiegészítve magamrakötözőshordózóval... most azokat nézegetem...... ha párom elvitte max az autot babakocsistól akkor sétálunk amugy......

viszont őszintén nem figyeltem akkor amikor megbeszéltétek mellik is tökéletes hordozó mert úgy gondoltam nem kell..... de asszem most véleményt csereberélek... - melyiknél lukadtatok ki, hogy újszülött is mehet és nem csak sima kendő( én attól nagyon félek, hogy kiesik.....)

kéne csinálnunk egy top termék listát...... és akkor ilenkor csak g mail és már tudnám is.....:))) néha olyan macerás visszakeresni ...... meg őszintén néha lehetetlennek is tűnik......

KépKép
dorkamartini

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Scooper: Nem értek a dolgokhoz sajnos, annyit tudok csak, hogy nekem a 160ra azt mondta a doki, hogy rendben. A 200 kicsit soknak tűnik tényleg. Továbbra is drukkolok!

Bibi: Mennyi ideig kell ragasztgatni Lilla szemét? Egyik barátnőmék kisfiának is kellett ragasztgatni. Pontosan nem tudom, mi volt a gond vele. Most már szemüveget hord 3 évesen, de a kezedeti nehézségek ellenére teljesen jól megszokta. Biztos Lilla is megszokja lassan. Írok majd privit a hordozóval kapcsolatban, még vaccilálok melyik legyen. :wink:

Remélem holnap nekem is normálisan műkszik majd az NST, mert pénteken a fájásaimat nem is mutatta rendesen, csak állandóan az egekben volt, 100as feletti kilengésekkel. Teszem hozzá, én sokat nem éreztem belőle. Doki szerint elromlott a ketyere. :roll:

Délelőtt jött védőnő. Felmérte Andrist (január óta új protokoll van, mérik a babákat 1, 6 hónaposan, majd évente az iskoláig), mozgás, beszéd, hallás, stb, kaptam tőle egy Gyógyhírek magazint. Ezt egyébként is át szoktam olvasni, de az a mostani kimondott szoptatásról szóló kiadvány. Nagyon hasznos, ha tudtok szerezzetek be egyet. Szerintem védőnőknél és gyógyszertárban lehet hozzájutni.

3 hónapig, de csak napi 2 órát: nagyon kezdődő probléma ez, reméljük, ezzel lehet korrigálni .. váltva kell, egyik nap egyik, másik nap másik szemét ...

Hordozó: okés :)

Ha Annamari jelentkezik, rögtön írok !!!

Annyira szorítok nekik: ez elég magas érték, fogalmam sincs mitől lehet ilyen, de biztosan túl van a normális határon (én úgy tudom, de lehet nincs igazam, hogy 130-160 között jó ... )

Lilla kiment most apival homokozni, ragasztott szemmel: kalózost játszanak, apa szemén is van tapasz :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Babci!

Kérjél szűrést, ha nem teszik. Szerintem strepto és sima is jó. Ugye nálam kijött némi fertőzés (nem volt tünet), amit már kikezeltünk, Vikinél a strepto (ott szerintem hüvelyi szülésnél a babát is meg kell majd vizsgálni, neki is kellhet AB).
Nekem mindegyik orvosom (bár eddit csak kettő volt) kérés nélkül magától levette a kenetet, szóval szerintem rutinnak kellene lennie.

Anna!

De nekem menzeszkor is jön vér fürdéskor, elég elképzelhetetlennek tartom, hogy szülés után ne így legyen.

Lili!

Húha! Nem a dokid mérte? És az előzőt?

Astrid

Kép
astrid

[quote="vikiviktor"]S írta:vikiviktorziasztok!

Itt vagyok, csak lassított üzemmódban.... :? :? :? :? :?

Scooper... mennek a drukkok!!!!

Csunyeszka... huuuu lehet, hogy már babázol???? :shock: :shock: :shock: :shock:

Bibi... Lilának biztos idő kell amíg megszokja... ha egyáltalán meg lehet ezt szokni.... :? :? :? :? Anyumat kérdeztem, hogy anno én hogy viseltem... annyira emlékszik, hogy mindennek neki mentem az elején... és állandóan leakartam szedni... :? :? :? :? aztán megszoktam.... :wink: :wink: :wink: :wink:

Manó... irigy... irigy... irigy.... jó és szép pihenést kívánok... használjatok ki minden percet.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Képzeljétek ma felhívott a dokim, hogy be kell menjek még a mai nap folyamán a kórházba... majd frászt kaptam... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: de aztán hozzátette, hogy nem kell bent maradni... csak receptért kell bemenni, mert a streptom pozitív lett.... :? :? :? :? :? :? így most szednem kell az augmentint 3x1-et....
Azért is kaptam majdnem frászt, mert az igaz, hogy meg van mindenem a kórházi csomaghoz... 8) 8) 8) 8) 8) de nincs összepakolva.... :? :? :? :? :? ezért a ma esti programom a pakolás lesz.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Érdekes volt: most adtam festéket először a kezében, és annyira lekötötte, hogy teljesen megfeledkezett a tapaszról ... de nem egyszerű a dolog, mert folyamatosan le kell kötni a figyelmét ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="babcika"]N írta:babcikaálunk szó sem esik ilyen kenetvételes stepto szűrésről :( Ez kötelező lenne mindenhol?

IGen, a 36. hét környékén igen, és nagyon fontos, hogy kizárják, nem vagy beteg, mert egyébként hüvelyi szülés után, ha nincs erről papírod, automatikusan antibiotikumot adnak a babának ... legalább is az Istvánba így van ... nekem múlt pénteken vette le a dokim a kenetet ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="dorkamartini"]t írta:dorkamartini pk köszi...... mennnyugi :)

hgrita.... a kocsis megoldásra én is gondoltam..... csak párom elég sokat megy..... de lehet az marad kiegészítve magamrakötözőshordózóval... most azokat nézegetem...... ha párom elvitte max az autot babakocsistól akkor sétálunk amugy......

viszont őszintén nem figyeltem akkor amikor megbeszéltétek mellik is tökéletes hordozó mert úgy gondoltam nem kell..... de asszem most véleményt csereberélek... - melyiknél lukadtatok ki, hogy újszülött is mehet és nem csak sima kendő( én attól nagyon félek, hogy kiesik.....)

kéne csinálnunk egy top termék listát...... és akkor ilenkor csak g mail és már tudnám is.....:))) néha olyan macerás visszakeresni ...... meg őszintén néha lehetetlennek is tűnik......

Dorka: nekem 3 maradt fent pontosan ezen kritériumokkal a listán:

premaxx:
http://www.bababirodalom.hu/uppercategory.php?id=339
http://www.premaxx.com/en/products/baby-bag/index.aspx

babasling:
http://www.babaslings.hu/
http://www.babaslings.com/

moby wrap:
http://www.mobywrap.com/

Az első kettőt láttam élőben (most éppen egy Baba Sling van nálam), de nem tudom eldönteni, melyik lenne jobb: nekem a Premaxx kicsit jobban tetszik, több fórumot elolvastam ezzel kapcsolatban, sok helyen a Babaslinget favorizálják jobban ... nekem mindkettő jónak tűnik, a Premaxxot kicsit fixebbnek látom

Moby Wrap: egy barátnőm használta Californiában él ... neki nagyon bejött ... ez egy rugalmas kendő, amit nagyon könnyű megkötni, vannak fent videók is a neten erről ... nekem nagyon tetszik ez is, főleg, ha már nagyobb lesz a manó ...

Örülök, hogy mennnyugi ;) :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Babcika: Szerintem is mindenképp kérdezz rá a szűrésre. Nekem már megvan az eredmény is. Nekem már a 34. héten levette, kicsit előbb, mint kellett volna, mert ugye Andris előbb kibújt mint a kenetvétel, így ő is automatikusan kapott antibiot. Ezt akartuk most elkerülni. Ilyenkor a streptoval együtt néznek baktériumot és gombát is.

Dorka: Most vagyok én is gondolkozóban babahordozás témában. Eddig Bibi két nagyon szupert ajánlott, a Premaxx-ot és a Moby Wrap-et, ezen a kettőn filózok. Itthon nagyon drágák, ha lehet egyáltalán kapni, de Bibi biztos neked is segít, ha ebayről kéne rendelni. :wink: Vagy Manó esetleg, ő közelebb van, megspórolnád a magyar postát. Nézd meg ezeket, újszülött kortól használhatók.

Kép

Kép
hgrita

Bibi beelőzött. :lol:

Kép

Kép
hgrita

[quote="kata05"]
írta:
kata05Andi, jó színe lett a bútornak. Ezek szerint nálatok a sötét színek dominálnak?

Kata,nálunk én dominálok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ,egyébként nem kimondottan sötét színek,de a krém,piros és a barna jellemző.

Kép
v.andi

Bibi: Nekünk van ujjfestékünk is, azt is nagyon szereti Andris. Vagy olyan kifestő, amihez csak víz és ecset kell, azzal átkeni a gyerkőc a képet és akkor jönnek elő a színek. Ha ezt nem ismered, nagyon tudom ajánlani. Andris nem annyira művészi, de ezt nagyon szereti. Vettem teszvesz-en és játékboltban is már. Csak ötletelek, mivel köthetnéd le Lillát. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Na, kérem, itten vagyok.

NST reggel időben megvolt, Gödöllő-Telki táv 45 perc ... great! :) Jól indult a nap. Veronikával minden rendben, magzatmozgást élénknek minősítették :) pedig nem is ittam most vizet :wink: contractiok nincsenek :roll:
Dokim nagyon normális volt, így 25-én kedden 8:30-ra kell mennem és 10 körül műtét, ha Veronika nem gondolja másként. Őszintén elmondtam doki bácsinak, hogy miért, megértette. Megnyugtatásként elmesélte, hogy volt egy páciense, aki előtte asztrológushoz ment és úgy érkezett hozzá, hogy neki június 12-én halnali 03:30-kor kell szülnie (nem biztos, hogy ez volt a dátum, csak mondtam valamit) :lol: ehhez képest én sima ügy vagyok :)
Egyébként örülök is, hogy 1 nappal későbbre került, így Veronika kapott még egy napot, ha Ő akarna dönteni. :wink:

Önző módon most ez volt előbb és most elkezdek visszaolvasni.

KépKép
KépKép
madar

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Bibi: Nekünk van ujjfestékünk is, azt is nagyon szereti Andris. Vagy olyan kifestő, amihez csak víz és ecset kell, azzal átkeni a gyerkőc a képet és akkor jönnek elő a színek. Ha ezt nem ismered, nagyon tudom ajánlani. Andris nem annyira művészi, de ezt nagyon szereti. Vettem teszvesz-en és játékboltban is már. Csak ötletelek, mivel köthetnéd le Lillát. :lol:

Húúú, Rita: köszi a tippeket !!! ... ez igazából ujjfesték, csak Bibike ecsettel maszatolja :) ... de ezt a vizes ecsetest megpróbálnám: nem koszolna vele annyira ... mi a neve ?

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="madar"]N írta:madara, kérem, itten vagyok.

NST reggel időben megvolt, Gödöllő-Telki táv 45 perc ... great! :) Jól indult a nap. Veronikával minden rendben, magzatmozgást élénknek minősítették :) pedig nem is ittam most vizet :wink: contractiok nincsenek :roll:
Dokim nagyon normális volt, így 25-én kedden 8:30-ra kell mennem és 10 körül műtét, ha Veronika nem gondolja másként. Őszintén elmondtam doki bácsinak, hogy miért, megértette. Megnyugtatásként elmesélte, hogy volt egy páciense, aki előtte asztrológushoz ment és úgy érkezett hozzá, hogy neki június 12-én halnali 03:30-kor kell szülnie (nem biztos, hogy ez volt a dátum, csak mondtam valamit) :lol: ehhez képest én sima ügy vagyok :)
Egyébként örülök is, hogy 1 nappal későbbre került, így Veronika kapott még egy napot, ha Ő akarna dönteni. :wink:

Önző módon most ez volt előbb és most elkezdek visszaolvasni.

Móni: ezek jó hírek: ) ... de jó, hogy minden okés Veronikával, és ilyen rugalmas volt a dokid !!! ... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Koraszülöttség határa
A betöltött 37. hét előtt hivatalosan koraszülött minden gyerek, tehát a 37+0 a választóvonal.
Általában a 35-36. héten születetteknél már nem szokott gond lenni...

Floranan
betét: kórházban az 1-2. napon azt használtam, amit adtak, azután éjszakai szárnyas betétet... mire hazajöttünk szinte már a tisztasági lég volt...
popsikrém: gyreokorvos felírta... de lehet recept nélkül is venni.. ung. neonatorum (és nem kell állandóan kenni a gyerek fenekét :oops: :wink: )
nedves törlő: nagyon jó!
Hintőpor: én nem szeretem...
Vendég

Bocs, de a Hercegnő folyamatosan engem akar.... :wink:
Vendég

[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Bibi: Nekünk van ujjfestékünk is, azt is nagyon szereti Andris. Vagy olyan kifestő, amihez csak víz és ecset kell, azzal átkeni a gyerkőc a képet és akkor jönnek elő a színek. Ha ezt nem ismered, nagyon tudom ajánlani. Andris nem annyira művészi, de ezt nagyon szereti. Vettem teszvesz-en és játékboltban is már. Csak ötletelek, mivel köthetnéd le Lillát. :lol:

Húúú, Rita: köszi a tippeket !!! ... ez igazából ujjfesték, csak Bibike ecsettel maszatolja :) ... de ezt a vizes ecsetest megpróbálnám: nem koszolna vele annyira ... mi a neve ?

Ezeket találtam most hirtelen.

http://www.libri.hu/konyv/micimacko-viz ... zel-3.html

http://www.kirakat.hu/Egmont_Kiado_Barb ... t367-15793

Nekünk az első van, van ennek több fajtája. Lányosok is vannak, nekünk olyan nincs. :wink:

Majd még gondolkodom, csak most vacsizunk. :wink:

Kép

Kép
hgrita

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Flora: Azért megnyugtatlak egy kicsit OEP-pel kapcsolatban; két hete voltunk (TGyás, GYEDről kellett igazolás a munkaügynek). Légkondis, kényelmes a hely, és bár sokan voltak előttem gyorsan sorrakerültem. 8 ablaknál dolgoztak egyszerre. Reménykedhetsz, hogy nem lesz horror. Ha kocsival mész, pont a bejárattal szemben (a Teve utca bal oldalán, rögtön az utca elején ha behajtasz a körút felől) van egy őrzött, nagy parkoló, ha jól emlékszem 250 Ft/ óra. Onnan 2 perc alatt át tudsz sétálni. Ha viszel minden papírt, nem tudnak rögtön intézkedni, hogy ne kelljen újra bemenned?

Köszi! :)
Én utoljára januárban voltam, meg előtte, akkor borzalmas volt, büdös, tömeg, és kb 10%-nak elegendő szék :evil: remélem akkor ez javult!! Vagy lehet, h más részleg, nekem TB kérédsem volt akkor.
Sajnos nem vagyok benne biztos, h mit is kell vinnem, és alá kell-e írjon valamit a főnököm, ezért be kell menjek...

floranan

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?