Új privát üzeneted érkezett!

Nitacska: szerintem egy ilyen korú baba, mint Dóri, még nem tud "zsarolni".. 8) inkább csak arról lehet szó, hogy valamiért kényelmetlenül érzi magát, (lehet fogacska, a gyors fejlődés, de szinte bármi, bezavarhat....) és beszéd híján, csak sírva, nyűglődve tudja a tudtunkra adni, hogy problémája van.. :wink: :lol:

Beagle: ne idegeskedj.. :wink: tudom, hogy roppant egyszerű mondani, de próbálj meg a lehető legnyugodtabb maradni, mert ha Dóri érzi, hogy ideges vagy rá is átragad és akkor még rosszabb lesz a helyzet.. :wink: én ilyenkor mindig azt próbálom magamba szuggerálni, hogy ő (mármint a gyerkőc) az aki ki van nekem szolgáltatva és nekem segítenem kell, nem idegeskednem.. :wink: :wink: :wink: ha nem alszik, hát nem alszik.. :wink: 8) majd fog.. :wink: ahogy nő, és egyre többet mozog, valószínűleg úgy fog egyre mélyebben és egyre többet aludni.. :wink: 8)
bocsi az "okoskodásért", de magamról tudom, hogy az "idegbaj", csak fokozza a problémát.. :wink: 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Csak bekukk!
Megvagyunk, babóca már 4,33 kg, úgyhogy bőven át is léptük 3 hét alatt a születési súlyunkat! :lol:
Védőnő nagyon elégedett! És persze én is!
Új képek itt: http://www.flickr.com/photos/boeszter/

Beagle: türelem a manókával. A frontok miatt van szerintem!
Én mindig azzal nyugtattam magam, hogy ez neki rosszabb, mert saját magát nem érti, nem tudja, mi történik vele. Én ilyenkor mindig még jobban éreztettem vele, hogy szeretem: megöleltem, megpusziltam, és meg is nyugodott. Tudod: "szeress akkor is, mikor nem érdemlem meg, mert akkor van a legnagyobb szükségem rá!".

Puszi mindenkinek, és kitartás!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: Danó csodaszééééép... :lol: örülök, hogy jól vagytok, Danó nagyon szépen fejlődik.. :lol: Orsi, hogy van??

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 

 
 

Nagyon szép a druszánk! :)

Én úgy vélem, hogy a 3 hónaposnál idősebb manók már egy picit tudnak minket direkt próbálni befolyásolni. De azárt nagyon gyakori, hogy csak vmi gondjuk van. Okosnak kell lenni, szeretni őket, és mindig a megfelelő döntést meghozni, és annak értelmében cselekedni. Nem egyszerű, de roppant izgalmas! :) És igen, gondolni kell arra is, hogy mi szerettük volna őket, így lettek, és valóban, még sok-sok ideig kiszolgáltatott helyzetben lesznek. Úgyhogy szeressük őket akkor is,ha fárasztó épp! :wink:

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Olyan meggondolatlan/igénytelen én sem vagyok, hogy kitaposott cipőt veszek a lányomnak... Új, ill. alig használt cipőről van szó (fotókkal bizonyítottan). Végülis ha belegondolok, olyan ütemben nő a lábuk, hogy nincs is idejük magukra igazítani, vagy mi. :) Felnőtteknél ez persze más, magamnak higiéniás okokból sem vennék használt cipőt...

Babazsarolásról: én azt hallottam, hogy ilyen kicsi korban még nem tudnak zsarolni. Mi az igazság szerintetek?
Én is hajlamos vagyok azt gondolni, hogy nem zsarolásról van szó, egyszerűen csak nem érzi jól magát (front, fogzás, túl sok még feldolgozandó élmény, hasfájás, allergia kajától, stb.)

Megyek, megnézem Danó képeit!

Kép
anhel
 
 


Danó nagyon formás fiú! Gratulálok hozzá mégegyszer! :)

Morca, ez a felmosófóka (én fókának hívom, nem tudom, már miért is :) valamiért minden kicsinek a legérdekesebb játékok ennyire. :D Dóri még azért ilyen komplett takarítást nem tud vele véghezvinni, mint Ákos, de szívesen rámar, ha meglátja. :D
Ugyanez a helyzet a slagcsővel és a porszívócsővel.

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!

Szerintem sem zsarol a gyerek, egyszerűen minden érdekesebb most a világban, mintsem hogy elmenjünk aludni. Egyébként Dórim nem hisztis, nem lehet rá egy rossz szavam sem, szépen eljátszik, csak mivel mindenhol feláll és már lépegetne, folyton mellette kell lennem, és így is elesik... igazából visszagondolva a tegnapra, én rontottam el a dolgokat, mert mikor letettem a szokott időben aludni elaludt, de 20 perc múlva felébredt ordítva mert belerúgtam az ajtóba, ez volt 11körül, na és onnan nem lehetett őt visszaaltatni, egyszerűen kizökkent... amikor írtam az üzit tegnap, akkor már 20adjára próbáltam letenni és annyira mérges voltam magamra... egyébként én is észrevettem hogy ha a gyerek érzi hogy ideges vagyok akkor ő is zizi lesz, ezért én előtte igyekszem ám nem mutatni. Beteszem a járókába, átmegyek a másik szobába 2 perc alatt ott kidühöngöm magam, és visszamegyek hozzá kicsit lenyugodva.

Tegnap még azért is voltam feszült, mert a volt kollégáim elhívtak estére sörözni. Nagyon szeretem, szerettem őket, ezért úgy döntöttem elmegyek. Renbe akartam magam kicsit hozni, de elzárták a melegvizet karbantartás miatt és csak 4kor lett újra, a beülés meg 6kor kezdődött, gyerek nem aludt, szóval semmivel se tudtam haladni...Na mindegy... Beülés megvolt, jobbra számítottam. 1 éve nem láttam őket, és kicsit furi volt, annyira éreztem hogy kiestem a vérkeringésből... de azért kicst kimozdultam.
Vendég
 


Anhel: ez az én véleményem volt a cipőkről, de egyáltalán nem gondolom hogy meggondolatlan, vagy igénytelen vagy. Csak nekem a Dóri lábtartása miatt ez a megoldás szóba se jöhet. Amúgy nagyon szeretem a teszveszt és eddig tényleg nagyon jól jártunk mindennel.

Eszti: nem tudtam megnézni Danódat, nem nyitotta meg :( megpróbálom később.

Morca: Annyira aranyos Ákos. Jaj de várom hogy Dodi is így togyogjon :)
Vendég
 


Sziasztok!

Anhel: anno Matyival én is mereven elzárkóztam a használt cipőktől.. 8), (mert mindenhonnan azt hallottam, hogy mennyire káros) de Ákos már most Matyi régi cipőit hordja, úgyhogy megváltozott a hozzáállásom.. :lol: :lol: abban abszolút igazad van, hogy annyira rövid ideig hordanak egy-egy cipőt, hogy képtelenség kitaposni őket.. :lol: :lol: szerintem senki nem gondolta, hogy igénytelen volnál, azért mert a használt dolgokat veszed meg.. :wink: :lol: én szinte, csak használt ruhákat veszek a fiúknak, mert annyira gyorsan nőnek és annyira "használják" a cuccaikat, hogy teljesen felesleges volna drága pénzért vásárolni, amit meg megspórolunk, azt elköltjük pl. lovaglásra.. :lol: :lol: :lol: :wink:

babazsarolás:ez ügyben igazságot tenni, valószínűleg lehetetlen, mert ahány ember annyi vélemény..
az én véleményem, az, hogy valahogy mindenképpen tudtunkra kell adniuk, hogy milyen óhajaik vannak, de a zsarolás szerintem nem itt kezdődik.. :lol: :lol:
én úgy gondolom, hogy ebben a korban leginkább még valóban külső-belső ingerek, szorongások, okozzák ezeket a típusú nyűglődéseket, "hisztiket".. :lol: az viszont biztos, hogy előbb-utóbb eljön az az idő is, amikor az örökké mosolygós kis manóból egy örökké ellenkező kis pukkancs lesz, de ez így van rendjén és úgy érzem, nem harcolnom kell az ilyen viselkedés ellen, hanem át kell segítenem a fiaimat ezen a fejlődési szakaszon, (ami valószínűleg számukra sem könnyebb) amit próbálok is türelemmel és rengeteg játékkal.. :lol: :lol:

ja, még annyi eszembe jutott, hogy én úgy tapasztaltam a fiaimon, hogy ha hiszti van, annak az okát, mindig rám lehet visszavezetni, vagyis én reagálok le rosszul egy-egy szitut, vagy az én türelmetlenségemből adódik..:roll: 8) úgyhogy leginkább engem kellene megnevelni.. :P :P :P

erről jut eszembe tegnap este elalvás előtt beszélgettünk Matyival és megkérdeztem tőle, hogy miért balhézott velem délben.. azt mondta, hogy "Matyi nem nagyon szeret aludni, csak picit szeret".. :lol: :lol: a kis zsivány.. :lol: :lol:

Beagle: én pár kört szoktam rohanni a lakásban, ha elkap a "harci ideg".. :lol: :lol: :lol: (és előfordul, hogy csapkodok... :oops: :oops: ) mondom én, hogy engem kellene megnevelni.. :P :P :P

írok még ma privit is.. :wink:

Dóri: teljesen egyetértek veled, és Esztyvel is.. :lol: és valóban a legnagyobb szeretetünkre akkor van szükségük, mikor a "legrosszabbak", mert mi már tudjuk, hogy mi a "dörgés", ezek a csöpp gyerekek pedig még csak most tanulják.. :P :P :P általunk.. :lol: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Hát ezekhez a cipős-zsarolós témákhoz nem nagyon tudok hozzászólni..... :) még... :D
De túl vagyunk a terheléses cukros vérvételen.... nem volt egy leányálom... tiszta zombi vagyok egész nap... 5,55-kor keltem... a 7,25-ös keléshez képest korai volt... útközben ettem a zsömit és ittam a tejet, persze leittam magam.... aztán meg még 45 percet kellett várnom, mire letelt az egy óra... és persze megint jöttek puncsosok, akiknek nem kellett kivárni a sorát... az bosszant a legjobban, hogy a többi nagypocakos meg csak nyugodtan várja ki a sorát... na meg akik ott dolgoznak, és menni kell nekik vérvételre, miért ilyenkor mennek??? miért nem mennek elsőnek, amikor pl még nincs ott senki? mert én ma 7,30 körül mentem oda, és senki nem volt.... ezt soha nem fogom megérteni... mindegy. Tudom ám hogy puncsosok meg vannak mindenhol... de itt most mindenki nagypocakos... pocakos... ha a másik ki bírja várni a sorát, akkor ő is várja ki... szülésnél is ezt fogják csinálni??? mert az ő kicsi lánya szül, ezért mindenki más várja meg??? a többiek addig ne is szüljenek, vagy mi? :) annyira kész.... és ráadásul nem is rövid ideig volt bent úgy, hogy anyu már intézkedett, szaladgált neki, papírt töltött ki, vizeletes kispoharat szerzett neki... stb stb...
Nah, ez volt a nagy élményünk reggel :D és a zsömi-tej készrevágta a pocakot, még most sem túl jó.... már a kocsiban is nehéz volt lenyomni... meg lent tartani... remélem holnapra jobb lesz, meg szombatra :D készülni kell a lagzis vacsira :lol: :lol:

Kép
Kép
etelka
 
 


Jaj Beagle, de rossz ez, amikor az ember jól eltervezi, hogy végre kimozdul magában, mindent levajaz, erre gyermek úgy dönt, "nem mehetsz sehova muter" vagy elzárják a melegvizet, stb. Én is mindig így járok ha véletlen kimenős program akad. :D
Az egyik barátnőm azt szokta ilyenkor mondani, hogy beszéljem meg Dórival a kimenőt. Mármint szépen időben avassam be, mondjam neki, hogy anya kicsit elmegy és ezért ez meg ez lesz...
Nem tudom, próbáld ki. :)

Morca, nem kell Téged megnevelni, meg vagy Te már nevelve! :D Ez a körfutás különben is tökjó lehet, kár, hogy én olyan cudarul be szoktam gurulni hasonló szituban, hogy még a kört se futom le, csak csapkodok, néha még Dóri is hallhatja... :oops: Pedig erre nagyon próbálok vigyázni. Kicsit már javulok ezügyben, pl. nagyon ügyelek arra, hogy ne kiabáljak előtte se mással, más miatt, se vele. Nehéz sokszor...

Etelka, szegény, de lényeg, hogy túl vagy rajta! Miért rossz a pocidnak a zsömle + tej? Mert én úgy tudom, ez a kíméletesebb, a cukroslötyi az nehezebb falat (én olyanon voltam, ki lehet bírni, de van akit nagyon megviselt és a rendelőben elhányta magát).
Sajna protekciósok mindenhol vannak, és ez még ott sem tűnik el, ahol mindenki pocakos. :(
Az alkalmankénti 5:55-es kelést meg fogod ám szokni, hidd el...;)

Kép
anhel
 
 


Etelka: csókosok mindig mindenhol vannak, én is volt hogy haragudtam mikor több órát vártam és elém mentek sokan, de voltam a másik oldalon is, amikor én rám haragudtak, de akkor csak azt néztem hogy minél hamarabb túllegyek a dolgon. Azért jó ha nem kell órákat várni.
Viszont mióta van babám, toleránsabb vagyok, pl a fülészeten minkor 2 hétig jártam magam elé engedtem a babókat. Vezeklem ilyenkor a csókos dolgaimat.
Szerintem a zsömi +tejjel jártál a legjobban, az a cukorszirup borzasztó, én is hallottam sok hányós sztorit. Biztos jók lesznek az értékeid.

Anhel: én is megszoktam beszélni Dórival, de most nagyon anyás. APa kezében van, és ha egy méternél közelebb megközelítem őket akkor már ugrik ki a kezéből és csimpaszkodik rám, apának fordítva nem csinálja. Olyan jól esik hogy így szeret. :D
Vendég
 


Sziasztok!

Köszönjük a sok szép szót Danó nevében is!
Jól vagyunk, nagyon édes a kis lurkó és Orsi is! Nagyon szépen elvannak. De kényesen ügyelünk rá, hogy Orsi is megkapjon annyi törődést, amennyit igényel. Hála Istennek, ő elég szépen eljátszik maga is, ahogy Danó érkezése előtt is, sőt van hogy kifejezettten nem igényel minket. És most nagyon meghozta az eredményét az, hogy mindent engedtem neki kipróbálni, megtanuéni, ami érdekelte, és önállóan akart csinálni. Így most hihetetlen sokat tud segíteni nekem: hívja a liftet, tartja az ajtót, nyitja a kaput, felöltözik, bepakol a mosogatóba, stb. SZóval érdemes volt! Hiába kaptam a fejemre nagyimtól, hogy minek engedek meg neki mindent, volt értelme. Sok mindent ismer a világból, tudja, mi veszélyes, így megbízhatok benne. AZ utcán is minden járda végén megáll, soha nem lép le az úttestre, megvár. Más gyereket sokszor úgy kell kézen markolni az utcán, hogy ne üsse el semmi.

Cipő ügyben: én merev talpúakat vettem neki először, nincs ereje a kis talpuknak behajlítani, akármilyen puha. És stabilabban állnak benne: nekik még nem olyan a talpuk. Persze én nem vagyok szakember, de én ilyet vettem elsőként neki.

Mindenkinek puszi,

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


sziasztok........nem olvastam vissza.....csak életjelet jönni voltam!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Eszty, csodagyönyörű manó Danó :) és Orsi meg milyen ügyes nagylány!!! tényleg nagyon jó, hogy engedtél neki ilyeneket, és most milyen sokat tud segíteni! Le a kalappal előttetek!!! :) :) csak így tovább!

A zsömi-tej azért nem volt jó a pocaknak, mert már útközben amikor mentem, már visszakívánkozott.... :S valahogy nagyon nem esett jól azt reggelizni... csak úgy a zsömi magában... tejjel... áááááááááááá egész nap nem jött helyre a gyomrom... de most már jobb :) most értünk haza, és tudtam enni rendesen :) Mondjuk, örülök neki, hogy nem a cukros lötyit kellett inni..... A puncsosok meg tudom, hogy mindenhol vannak.... biztos csak én vagyok ilyen naiv, vagy túl mimóza, de valahogy nem visz rá a lélek, hogy bemászkáljak mindenki elé, (sokan ismeretség nélkül is megteszik) inkább kivárom a sorom. Ha sokan vannak, így jártam.... szoktam vinni rejtvényt, vagy újságot, vagy könyvet.... aztán kivárom a sorom. De most, amikor már időm volt, mert letelt az egy óra, meg ott állt még egy nagy pocakos kismama, így kicsit felháborított a dolog, hogy ha bakker ott dolgozik a leendő nagymama, akkor miért ilyen időpontban bír menni? menjen akkor legelsőnek, amikor nincs senki....vagy legutolsónak.... na mindegy :) ez így volt... :) biztos nem véletlenül nem tudtam elindulni hamarabb :) valamiért így kellett lennie :) nah, meg ezek a puffogások nálam hirtelen fellángolások csak :D elég hamar elszállnak :D aztán már máshogy látom, vagy nem is foglalkozok vele.. :D próbálom felvenni a férjem higgadtságát :) remélem a bébinevelésben is sikerül majd :D

Oh képzeljétek, azt mondta ma, hogy a Botond egész jó.... :) úgyhgoy már legalább egy név van, ami egész jó neki is 8) 8) 8) haladunk, haladunk :D

Nitácska, és minden oké is? :) vigyázzatok Magatokra!!
És Többiek, Ti is!!!! :) :) :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Eszty: én is sok mindent engedek kipróbálni a fiúknak és annyi szabadságot adok nekik, amennyit csak lehet.. 8) .. 8) Matyi pl. már nagyon ügyesen bánik az ollóval (persze a lekerekített végűvel) és a késsel is (persze a tompával).. 8) és szerintem is hagyni kell őket megismerkedni a világgal, persze közben maximálisan vigyázva rájuk.. :lol:

Etelka: a lényeg, hogy rendben legyen a cukrod.. :wink: húú, a tej-zsömle variációt én is utáltam, és ráadásul nekem minden héten meg kellett ennem.. :roll: :lol:
régen én is mimóza voltam, sosem tolakodtam előre.. 8) de most, ha a fiaimmal mennem kell valamilyen vizsgálatra az SZTK-ba, a felnőttek közé, akkor simán a sor elejére sétálok, akár hányan állnak ott.. 8) eddig még sosem bántottak emiatt, de nem is nagyon érdekelne.. 8) két örökmozgó törpivel képtelenség órákat sorban állni.. :wink: :lol: persze gyerekek és kismamik elé sosem pofátlankodnék be.. :lol: :lol:

Anhel: nehéz bizony.. :roll: sokkal többet kiabáltam, csapkodtam még pár hónappal ezelőtt, de menet közben rájöttem, hogy mindannyiunk érdeke, ha én a lehető legnyugodtabb maradok.. :lol: :lol: arról nem is beszélve, hogy nem szeretném, ha azt hinnék a gyerkőceim, hogy a problémákat kiabálással, csapkodással, veszekedéssel kell megoldani.. :roll: mert, ugye, ha ezt látják tőlem, joggal gondolhatják, hogy így van rendjén.. 8) :lol:

na, most már asszem elmegyek aludni.. gyakorlatilag vakon gépelek, mert nem látok az ásítozástól.. :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Grat a névhez!!! :) Marad is Botond akkor?

Most rohanok, örülök, hogy mindenki megvan, majd még jövök, csak megyünk vmhova 10re, indulni kell.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Etelka sajna az estet is enyhe fájások voltak........de a magne b-től elmúlt..... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska, de ha most megszületne, akkor már nem lenne gond, nem? Mármint a bébi már jól van, már csak hízik ilyenkor, nem? Vagy nem jól tudom....? :oops:

Kép
Kép
etelka
 
 


ilyenkor igen már csak hízik de még a tüdő is érlelődik.........
most pihizek........minden rendben.......mozgolodik is Barni!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!!!

most csak pár videót hoztam arról, ahogy Ákos a lépcsőre üléssel ügyeskedik..8) majd este felé jövök..8) a kupit ne nézzétek..:oops: :oops: :wink:

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57100

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57101

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Nitacska: nagyon el vagy tűnve.. :roll: vigyázz magatokra, és tessék sokat pihenni.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Annyira, de annyira édes ez a két manó!!!! :) :) meg kell zabálni őket!!!! és ahogy így háttal "támadja" a lépcsőt!!! :D:D:D:D:D:D

Tesóm így tanult meg mászni :lol: kinézte, hova akar menni, megfordult, és uccu :lol: :D:D:D:D:D

Kép
Kép
etelka
 
 


édes nagyon kis Ákoska ahogy lépcsőzik!!!!!!! :) :D

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nagyon cukik a gyerekek, és milyen ügyesek már!!
Még csak nem rég születtek, és milyen ügyesek, és hogy nőnek!!

Etelke: tesóm kisfia is Botond lesz! :D

Ma nagyon rossz napunk volt, fájt a picúr hasa. Úgy ki volt már merülve. Szélcsővel sikerült orvosolni a problémát délután, mikor már semmi más nem volt jó. De most nyugodtan alszik végre.

Puszi mindenkinek!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Esztisok puszika kis Danó pocakjára!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!!

látom mindenki "szabin" van.. :P :P végre megcsinálták a gépemet, úgyhogy hoztam egy raklapnyi képet.. :wink: :lol: :lol:

a taliról.. 8) :

Kép

a csipet csapat.. :lol:

Kép

Beagle család.. :lol:

Kép

:lol: :lol:

Kép

:lol: :lol:

Kép

Dóri és Ákos.. :lol: :lol:

Kép

:lol: :lol:

Kép

nagy egyetértésben.. :lol: :lol:

Kép

pocakosaink.. :lol:

Kép

jó a buli.. :lol:

Kép

egy picit lepihenek.. :lol:

Kép

húzós volt a buli.. :lol:

Kép

hát, te mit csinálsz.. :?: :lol:

Kép

hintáztató szolgálat.. :lol:

Kép

túl sok volt a babafröccs.. :lol: :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


folyt. köv... :lol:

Ákos szülinapja:

Kép

hol, lehet az a csülök.. :?: :lol: :lol:

Kép

kérsz a tortámból.. :?: :lol:

Kép

ez mind az enyém.. :lol: :lol:

Kép

elfáradtunk.. :lol: :lol:

Kép

Matyi a barátaival.. :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


és még pár kép rólunk, csak úgy.. :wink:

Kép

mint a nagyok.. :lol:

Kép

meló közben.. :lol: :lol:

Kép

gyurmázunk.. :lol:

Kép

mehetünk.. :lol:

Kép

fogat mosni is együtt szoktunk.. :lol: :lol:

Kép

szilva szüret.. :lol: :lol:

Kép

:lol: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Naggggyyoonnnn cukik a képek!!!!!
Illetvea gyerekek!!!!!

puszi, babó sír.

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: remélem már jobban van Danó baba.. 8) jó, hogy jössz, még ha csak pár szóra is.. :wink:

puszi a manóidnak.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Etelka: de jóóó név a Botond.. 8) :lol: :lol:

Dóri: merre vagy?? :roll:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok Lányok!!!

:) Megjöttünk az esküvőről! Csak még nem csináltam itthon semmit... így még a képekre is várni kell.....
DE megnéztem a többit, és nagyon-nagyon édesek!!!!!!!!
Remélem, mindenki jól van!!!!!! és Nitácskáék még egyben?

Kép
Kép
etelka
 
 


Haho!

Mi is elunk, csak nagy atalakitasban a lakas, nincs gep se, minden koltozik mashova, szoval majd jovok, amikor tudok.

Nagyon jo az osszes foto!!!

Az osszes emberke egyre ugyesebb! Ugy nonek, te jo eg!

Mindenkinek jo ejszakat!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Jó reggelt! :)

Ma is még rendezkedünk, meg kéne mennem fülészhez, meg elvileg ma utazunk, de sztem mi maradunk a manókkal. Esetleg később csatlakozunk Apához.

No, majd jelentkezem. Pussz.

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!!

merre van mindenki.. :?: :roll:

Dóri: örülök, hogy megvagy.. :wink: megint nyaralni, mentek, vagy csak a párodat kíséritek? 8) ha nyaralni mentek, nyaralj helyettem is jó.. :?: :wink: :lol: :lol:

bennem most tudatosodott, hogy két hét múlva vége a nyárnak.. :shock: hihetetlenül gyorsan repül az idő.. :shock: :lol: annak azért örülök, hogy már nem lesz az az őrült meleg.. 8)

rólunk pár szót: szegény Ákosomnak két rágó foga jön egyszerre.. :shock: (pedig még nem is azok következnének..) hát megviseli rendesen.. :? gyakorlatilag nem kerülhetek ki a látóteréből, mert akkor pánikszerűen szalad utánam.. :roll: 8)
Matyinak, meg egyre jobb a dumája.. 8) tegnap birkóztak az apjával, és kiabált nekem, hogy "anyaaa, segíts, apa rongál.." :P :P (szoktam tőlük kérdezni, hogy miért kell anyátokat rongálni..:P ) hát ezt jól eltanulta.. :P :P :P húú, és még mást is.. valamelyik nap kicsúszott a számon a "hülye" szó.. :oops: nem szoktunk előttük csúnyán beszélni..) és bár úgy tűnt Matyi nem hallotta, tegnap valamilyen játék közben mondta, hogy "Matyi picit béna volt", aztán átalakította arra, hogy "Matyi hülye volt.." :? nem reagáltunk semmit rá, erre elkezdte apjának is mondani, hogy "hülye vagy".. :? erre sem reagáltunk semmit, ő meg egyre hangosabban kiabálta az apjának.. :? végül az apja nagyon ügyesen átvezette egy másik játékba, ügyet sem vetve arra amit mond, úgyhogy abba is hagyta.. 8) hát azt eddig is tudtam, hogy figyelnem kell arra amit mondok, mert naná, hogy az tetszik meg neki, ami nem túl szalonképes.. 8) :lol: , de úgy látom most már még jobban résen kell lennünk, mert a kis drágám rájött, hogy a szavaknak "súlya" is van és bőszen próbálgatja is, hogy mit ér el velük.. :lol: :lol:
jajj, meg elérkezett a kínos kérdések ideje is.. :lol: :lol: valamelyik nap vásároltunk és bejött egy nagyon-nagyon kövér nő az üzletbe.. (ráadásul nagyon pici üzlet volt, alig fértünk el) erre Matyi jó hangosan megkérdezte, hogy "anya miért ilyen nagy a néni??" háát, így éreztem magam: :oops: :oops: :oops: :P :P jobb híján azt válaszoltam neki, hogy nem vagyunk egyformák, mindenki más méretűre nő meg, a néninek így sikerült.. :lol: :lol:

Beagle: este írok privit.. :wink:

na megyek, mert Ákos felébredt.. :D

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!
Morca de jó hogy te is feltetted a képeket!!!!!!!!!!!naggynjóóóóóóóóóóóóóóók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etelka egybe vagyok még!!!! :roll: :P
ma elkészült Barnus ágyikója is!!!!!!!!......olyan kis hangulatos lett!!!!!!!!!!!!!!!!!! a héten meglesz a pelenkázó is!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Etelka: elküldtem.. :wink: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Olvaslak ám titeket, és nézegetem a képeket, csak nem jutok az íráshoz.
Nagyon édesek a kis nyuszikák! Úgy nő mindegyik, és nagyon ügyesednek!!
Morca: nem semmi sztorik. :lol: :lol:
Én mondjuk lereagálom a csúnya szavakat, elmagyarázom, hogy az csúnya, és nem mondunk ilyet, bár Orsi ebből a szempontból ideális gyerek. Én is próbáltam, hogy nem veszünk róla tudomást, de nekünk nem jött be. Reméljük, nálatok sokáig lesz hatása ennek.

Nitacska! Nagyon finisben vagy!! Vigyázz magatokra, és nagyon szép, könnyű szülést neked, és születést a manókának!!!

Etelka: Vigyázz magadra te is, főleg ebben a nagy melegben.

A többieket is nagyon puszilom, és próbálok jönni majd rendszeresebben, és írni is. Babóca este mindig sírdogál, mikor írni tudnék.

Puszi nektek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Sziasztok!

Eszty: most este megint elkezdte Matyi a "hülyézést", úgyhogy már elmondtam neki én is, hogy ez így nem túl szép dolog, és, hogy nem szeretném, ha használná ezt a szót.. 8) megegyeztünk a "buta" használatában.. :lol: :lol: majd meglátjuk, hogyan tovább.. 8) nekem még ez teljesen új dolog, eddig nem volt ilyesmi "problémánk".. 8) de majd ebbe is bele jövünk.. :lol: :lol:

és hiányzol ám.... 8) de majd lassan elmúlik ez a sírós-hasfájós időszak és akkor újra tudsz többet jönni.. :wink:

millió puszi az 1. hónapos nagy fiúnak és persze a nővérének is.. :wink: :lol: :lol:

Nitacska: vigyázz magadra.. :wink:

többiek :?: :?: :roll:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Eszti köszönjük!!!!!!!!!!! :wink: :wink: :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Nagyon jók a képek a taliról... És hát a manók... !!!! Nagyon szépek, gratulálok a szülőknek. És csodálkozva olvasom, milyen türelmesek vagytok a gyerkőcökkel. Morca, le a kalappal!!! Az én környezetemben a gyereket kiabálással, néha veréssel és "hagyjuk sírni, majd megnyugszik" módszerekkel tanították. Barátnőm kislánya most volt egy éves és úgy szoktatta egyedül elalvásra, hogy berakta a kiságyba és magára hagyta. Majd elalszik, ha megunja... Mesélte, hogy volt, hogy 3 óráig sírt, majd másfél 7 után hozzászokott.
nekem ez nagyon kegyetlennek tűnik. Főleg ha Dóri elnyikkantja magát, én már ott is vagyok, hall, lát, és akkor minden rendben van. Nem is sír sokat, mondják is a szomszédok, hogy nem hallják a hangját, csak néha (az az esti fürdés és főleg utána az öltözködés). Valahogy nem vagyok híve annak, hogy hagyjuk rá a gyerekre, majd lesz ahogy lesz, ne szoktassuk kézbe stb. Ettől ki tudok akadni, mikor mondják a rokonok, hogy fel van szoktatva a gyerek. Pedig nincs is. Mostmár egész sokáig elvan a játszószőnyegén, elnézelődik, dumál, rázza a kikötött csörgőjét és csak akkor veszem fel, ha már éhes, vagy egyéb nyűge van. Mert ugye ő még nem tudja egyedül megoldani a problémáit, csak én tudok neki segíteni, azért vagyok itthon. Na de mostmár kimorgolódtam magam.
És a mai nap nagy híre, Dóri hasról a hátára fordult. Alig hittem a szememnek, mikor az ágyon elkezdte emelgetni az egyik kezét és lábát majd szép óvatosan elkezdett eldőlni., majd végül teljesen a hátán volt. Vigyorgott egyet, majd nyűglődött, mert persze akkor már nem volt jó hanyatt feküdni. Meg olyanokat sikongat, jó vele beszélgetni, válaszol. Bár még nem értem mit mond... :D
Megpróbálok pár képet felrakni, de lehet, hogy nem a legjobb minőségűek, mert csak a telefonnal készülteket tudom felrakni a méret miatt... Apa még nem mutatta meg, melyik programmal tudom tömöríteni a képeket :? :cry:
Mégsem sikerült... :( :cry: Akkor majd legközelebb.

Most megyek, jó éccakát :D

Kép
plutonella
 
 


Nagyon ügyes Dóri! :)

Danónk már a vissza irányt is űzi a forgásban, még a karját is ki tudja húzni a teste alól, mikor hasrafordult, ami nekem tök ügyinek tűnik, mert Samu több hétig kínlódott vele, hogy nem ment neki, és mindig kénytelen volt visszafordulni a hátára. :lol: Azért nem mindig rossz a nem kapkodom fel az első nyikkanásra módszere. Én mindkét fiamnál alkalmaztam (nem volt módomban másként tenni... :) ), és nagyon jó gyerekek, ezen kívül pedig boldogok is. :wink: Nem azt mondom persze, hogy az jó, ha 3 órán át sírni hagyjuk a gyereket! Szeretettel és bölcsességgel kell mérlegelni. :)

Nagy pakolásban változatlanul, megyek is, mert még fél óra munka hátra van minimum... :roll:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Morca: jók a képek nagyon :D

Eszti: végre meg tudtam nézni Danóról a képet, nagyon szép baba :D

Plutonella: Engem is sokat nyaggattak, hogy miért nem teszem le este az ágyába Dórit és hagyom egyedül, majd alszik ha megunja a sírást... kipróbáltam, mondván anyáink módszere is ez volt, mi is felnőttünk (megjegyzem anyukám módszere nem ez volt, és nem lettünk a húgommal elkényeztetettek), na szóval egy héten át próbáltam, persze odamentem az ágyához odaültem meséltem simiztem.. másfél óra tömény bőgés után esett össze a gyerek és aludt el, de minden nap nyűgös volt, mi is apával , utáltam azokat az esti órákat. Aztán Morcával bezsélgettem, és bfejeztem a család kínzását, most teljesen jól alszunk, mindenki kiegyensúlyozott, Dóri ha sír, akkor nem haygom sehol egyedül, orvoslom a problémát... szóval ne foglalkozz azzal hogy ki mit mond, ami neked és Dóridnak a legjobb úgy tegyél mindent.
Na mit szólsz Morca, jól megtanultam Tőled ezeket :wink:

Nitácska: tegyél fel képet a babaszobáról, jól avgy? nem fájdolgál a hasad??? olyan izgi hogy mindjárt jön a nagy nap :D

Morca: nem jött privi :( úgy vártam hogy a reggeli kávé mellett jót olvassak, biztos nehéz volt az estéd. Apával tegnap bezsélgettem a sztoritokról, és megbeszéltük hogy mi is figyelünk nagyon, nálunk simán kicsúsznak csúnyább szavak na nem káromkodásra kell gondolni, de pl. szar, fenébe, basszus... nem gyakran de előfordul, szóval ezt el kell haygjuk gyorsan. jót mosolyogtam megint a sztoridon, lassan mi is itt tartunk :)

most rohanok levesnek valót bezserezni, de még írok később magunkról, és próbálok friss képeket tenni.
Vendég
 


Dóri: téged kihagytalak, de pótlom gyorsan. Danód nagyon ügyes már, nem semmi hogy 3 hónaposan forog már, Dórim ezt elég későn csinálta, de cserébe hamar mászott, és már áll és kapaszkodva lépeget piciket a bútorok mellett.
Vendég
 


Morca, úgy megnyúlt, megférfiasodott (de tényleg) Matyi, hogy az egyik képet többször vissza kellett néznem, vajon jól látom-e, és nem a kisebbik Matyi... :))) De aztán rájöttem, hogy nem, nem a kisebbik Matyi, bármennyire is hasonlít rá. :)))
Az egyik barátnőmék is a "buta"-val oldották meg a sok hülyézést. Úgy láttam működik is. Most már nagyok a srácok, a kisebbik is ovis, a nagy pedig már idén suliba megy.
Hát készüljünk fel, hogy a kisközösség minden igyekezetünket tompítani fogja: én olyat hallottam hétvégén a nagyobbik szájából, hogy kikerekedett szemmel kérdeztem vissza, tulajdonképpen tisztában van-e a szó jelentésével. Aztán kiderült, az egyik barátjától hallotta.
(itt megjegyezném, hogy jómagam nem vagyok egy Kazinczy-díjas, bizony bírok ám káromkodni és sajnos elég sokszor használok csúnya szavakat, amikor szűkebb környezetemben vagyok, bár próbálok ügyelni arra, hogy Dórival minden ilyet kerüljek már most).
Szóval nehéz ügy ez és bizony nagyon józanul kell kezelni, ugyanakkor azt gondolom, hogy minden óvodai, iskolai közösségben fel fog szedni olyat a gyerek, amit mi próbálunk kizárni. A csúnya szavak az elsők.. Szerintem bizonyos mértékig ezek beleférnek, kikerülni úgysem tudjuk őket, és ettől még jó és értékes emberek lesznek a gyerekeink, csak el kell mondjuk nekik, mit jelentenek ezek a szavak és miért szeretnénk ha nem használnák.

Ami a sírni hagyást illeti: Nagyjából úgy gondolom, mint Zdori. Mepróbálom kideríteni, mi a sírás oka és ha az általam megoldhatók egyikéről sincs szó, akkor bizony hagyom sírni Dórit. Ezek a sírások általában 5-10 percig tartanak és jellemzően a napközbeni alvásokat előzik meg. Ha 10 percnél tovább szól az ordítás, akkor persze bemegyek és felveszem, kicsit babusgatom, majd visszateszem.
Nem csak azért teszem ezt, mert időszűkében nem engedhetem meg magamnak, hogy mindig elringassam a lányomat, hanem mert szeretném, ha megtanulna magától elaludni. Lehet, nem az enyém a legnyerőbb módszer, de én hiszek benne és látom a javuló tendenciát.

Morca, kövérnénis sztori is édes!!! :D
Én hasonló koromban, mint Matyi, a buszon láttam egy pasast, aki zavartalanul túrta az orrát és bámult ki az ablakon. Akkor megkérdeztem a nagyimtól, akinek az ölében ültem, hogy a bácsi miért piszkálja az orrát, hiszen az gusztustalan? :))
(a bácsi rögtön abbahagyta az orrpiszkát)

Kép
anhel
 
 


Sírni hagyásra visszatérve: én csak este illetve éjjel nem ahgyom sírni, ha napközben sír, és mondjuk épp rántást csinálok, akkor sajnos pár percig várnia kell, nem dobok el mindent, mert azt szeretném ha megtanulná, hogy nem minden azonnal történik. Ha kész vagyok akkor bemegyek, és megnyugtatom de ezek 5 perces sírások,mert nagyobb dolgokba nem szoktam belefogni pl ablakpucolás :D

Viszont este ha sír akkor nem váratom meg, ő eléggé hasfájós volt, és a fogacskák is nagyon megviselték, szóval régen is mindig vigasztalva volt, viszont őt nem kell ringatni. Mindig felvettem ha sír, de sose járkáltam vele éjjel, és olyan 6hónapos korától nem is ringattam, mert nem bírja a derekam. Nálunk ha álmos hamar van alvás, én picit odafekszem mellé, összebújunk és még énekelnem sem kell, néz rám, aztán lecsukja a pici szemét.

de sajnos az én Dórim sose álmos...... 2x fél óra alvással van regel 7-től este 9ig. ez azért nagyon rossz.....ezen nem tudom hogyan segíthetnék hogy ne csak ennyit aludjon. tanácsoakt szívesen vennék tőletek.
Vendég
 


Hahó! :) Ma ismét nem leszek, csak leírom, minden rendben, csak a meló naaaaaaagyon sok.

Nitácska, remélem minden rendben veletek! :)

Igen, én is úgy gondolom, hogy minden családnak ki kell alakítani a számára megfelelő verziót a babaneveléssel kapcsolatban, persze nem megfeledkezve a manó igényeiről. :) De ha találunk egy közös nevezőt a babókkal, akkor nagyon jó kis csapat leszünk együtt! :wink:

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Dóri: lehet én vagyok figyelmetlen olvasó, de milyen meló a sok????
Dolgozol vagy a 2 gyerkőc+háztartás?
Vendég
 


Sziasztok!

örömmel látom, hogy beindult az élet.. :wink: :lol: :lol:

Beagle: ne haragudj.. :oops: :oops: egész este eszembe voltál, el is kezdtem írni, de annyira zombi voltam agyilag, hogy semmi értelmeset nem bírtam kipréselni magamból.. :roll: 8) 8) aztán meg apa el is csalt a géptől :wink:, és egy órakor, már nem volt erőm vissza ülni.. 8) de ma bepótolom mindenképpen.. :wink: :wink:
örülök, hogy rátaláltál a nyugalmatokhoz vezető útra..:wink: húúú, milyen költőire sikerült.. :lol: :lol:

sírni hagyással kapcsolatban: természetesen van, hogy én sem tudok abban a pillanatban eleget tenni a törpjeim kérésének, amikor kérik, és van egy kis pityergés, de nevelő jelleggel sosem hagyom/hagytam őket sírni, mert úgy gondolom, hogy vannak bizonyos dolgok, amiket a fejlődési szintjük határoz meg és nem a "nevelés".. 8) 8) (ezt maximális jó szándékkal írtam, nehogy bárki is rossz néven vegye..:wink: :lol: ) Matyi korában már teljesen más a helyzet, ő már mindent megért és tudatosan használ zsarnoki eszközöket a "megmunkálásomra", de őt is inkább partnernek igyekszem tekinteni és próbálok számára minden lehetőséget megadni a választásra.. :P nálunk ez vált be.. :wink:

Plutonella: csak bátran állj ki Dórid és a magatok jólétéért.. :wink: ne, hagyd, hogy elbizonytalanítsanak.. :lol: ) a Ti gyereketek, a Ti életetek, úgy csináld/csináljátok, ahogy nektek a legjobb.. :wink: ha úgy érzed azzal teszel a legjobbat Dóridnak, hogy felveszed ha sír, akkor vedd fel mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül.. :wink: és ne félj szeretni, babusgatni, mert nem attól szoktak a gyerekek "elromlani".. :wink: :lol: :lol: Matyi például nagyon sokáig együtt aludt velünk, órákat sétáltunk vele, hogy elaludjon, sokszor a háztartás rovására csak vele foglalkoztam, mert annyira igényelte a figyelmem, (jó sok bírálatot be is zsebeltem a környezetemből ezek miatt, de sosem érdekelt, csak az számított, hogy nekünk jó legyen) de ezek átmeneti állapotok és ahogy nőnek, fejlődnek, úgy lesznek egyre magabiztosabbak, önállóbbak és minden más érdekesebb lesz nálunk, anyuciknál.. 8) amúgy Matyi mostanában költözött át a saját ágyába, mindenféle probléma nélkül.. 8)

gratulálok a forduláshoz, ez a pici lányka rettenetesen ügyes..
:P :P
ha gondolod küldj nekem email-ban képet és megpróbálom lekicsinyíteni és felteszem..:wink: :wink:

Dóri: Danó baba sem semmi.. :P :P úgy látszik, hogy erre felé csak ilyen szuper tehetséges babák születnek.. :wink: :P annyiból talán én vagyok a legszerencsésebb, hogy egy térben van a nappalink meg a konyhánk, így sosem kell a fiúkat másik szobában hagynom amíg elintézek ezt-azt, és így mindig szem előtt vagyok..:wink: :lol: :lol: így persze a sírások száma is kevesebb, mivel anya midig kéznél van.. :lol: :lol: azért neked egy picit bonyolultabb a helyzeted és így is maximálisan helytállsz és vidám, boldog gyerekeket nevelgetsz.. :lol: :lol: minden tiszteletem a tiéd.. 8)

Anhel: igen én is meglepődtem azon a képen, hogy Matyi mennyire nagyfiú már.. :lol: :lol: na, hát én is tudok kocsisokat megszégyenítő nyelvjárásban beszélni.. :lol: :lol: de a gyerekek miatt nagyon odafigyelek arra, hogy lehetőség szerint ne törjön felszínre .. :lol: :lol: persze van, hogy nem sikerül és akkor Matyi lecsap a számára tetszetős szavakra.. :lol: szerencsére eddig ez volt az első ilyen botlás, de gondolom a keményebb dolgok majd ezután jönnek.. :lol: :lol:
egyedül elalvással kapcsolatban: szerintem teljesen gyerekfüggő.. :roll: Matyi mostanában kezd tudni egyedül is elaludni, persze csak ha van kedve.. :lol: :lol: Ákos viszont teljesen változó.. :lol: ő tud egyedül is, meg anyával és Matyival összebújva is.. :wink: :lol:

Beagle: hát lehet, hogy Dóridnak egyenlőre ennyi az alvásigénye, de ez talán változhat számodra jó irányba, ha elkezd intenzíven mozogni.. :wink: :lol:

este megy a privi.. :wink: tutira, úgyhogy tárazz be kávéval.. :wink: :wink: :lol:

mindenkinek pussz

mennem kell, mert felébredtek a törpök.. :wink: :lol:

Móni

Kép

Kép
morca
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?