Új privát üzeneted érkezett!

angie34 írta:Vivi!
Hát ez tényleg durva, mindkét dolog, amiről írsz! Na és mi van, ha épp nem vagy otthon, mert másnapra ígérték? Én tuti azt mondtam volna, hogy nem úgy készültünk, és nem megoldható, hogy akkor dolgozzanak. Nekem a gyerek délutáni alvása mindennél fontosabb, mert aztán lesz nyűgi egész estig.
Szerintem nálunk sem lenne védőnői helyettesítés. Hosszabb távon megoldanák, tuti, de pár hétre nem hívnának helyettesítést. Nálunk a faluban egy héten csak egy nap van tanácsadás, akkor is csak pár óra és délelőtt van!!!!!! Még szerencsére, a védőnőnk olyan lelkiismeretes, hogy több nap is eljön, és ha kell, megoldja, hogy délután is bemegy. Nálatok hányszor van hetente tanácsadás?

Igen... csak tudod eszembe jutott, hogy már 4. hete ezt várom, és így talán ha ma elkezdik, akkor holnap nem 8-16 h-ig fogják csinálni... már nagyon elegem van!!!
Na rohanok, most lettek kész
Vendég
 


Ginnie!

Hát egy kicsit kevésbé is lehetne ráérős a dokid! Szerintem ez durva! Én nem biztos, hogy ezek után totál bíznék benne!
Nagyon remélem, hogy nincs semmi baj! De magnéziumot legalább szedjél, azzal nem árthatsz! Magnerotból 2-3X 1-et! és rágd szét!

Vivi!

A Magnerot szerintem kicsit drágább mint a magneB6, de többféle kiszerelés létezik belőle. Mi tavaly a 30 db-osat 1000.- felett vettük, de majd rákeresek és teszek fel linket!
Nekem az uh.-ot és a kombinált tesztet is a Magzati Diagnosztikai Központban csinálják, ahol az uh. -on eleve több markert néznek Down-kórra. Nézok a tarkóredővastagságon és az orrcsonton túl a végtagok arányát, a fowmetriát, a medencecsontot stb., aminek eltérései mind utalhatnak a Down-kórra. Tekintve, hogy az ország legjobb gépével dolgoznak, elég megbízható. Ehhez jön még a vérvétel.

Mamacka!

Ja, nem a szégyenlősség miatt kérdeztem (bár idegen pasik előtt utálok szoptatni, de annyi rutinom van már, hogy jól el tudjunk bújni). Csak, ha mondjuk a lánykám be sem tehetné a lábát a kórterembe, hát elég nehéz lenne kivitelezni a szoptatást. De, ha kőkemény pénzeket kell fizetnem majd az ellátásért ( ha igaz, csak részben marad OEP-finanszírozású a kórház), akkor azért nemigen tehetik majd meg szerintem, hogy kitiltják a látogatókat! Főleg, ha olyan luxus szolgáltatásokat nyújtanak majd, amikről szó van, gondolom eleve csak egy-két ágyasak lesznek a gyermekágyas kórtermek. Na mindegy, majd kiderül, állítólag ősszel!

Vadszi!

Hú, szerencsés vagy! az én anyósom tuti besértődött volna, ha anyukámtól tudja meg!

Márti
borossné becz márta
 
 


Nálunk hetente 1x van terhestanácsadás és, 1x csecsemős tanácsadás és 1x a gy.orvossal együttes egészséges tanácsadás a vésőnőknél, minden körzetben. Van kb. 10 körzet 10 védőnővel és minden védőnőnek van egy adott helyettese, aki tuti nincs szabin, amikor a másik nem tud ott lenni.
Én is holnap megyek kiskönyvért, nálunk még azt is figyelembe veszik, hogy ne kelljen sokat várni a kismamának, így előre megbeszéltük, hogy 10h-re megyek!
De a jó védőnő az ritka, mint a fehér holló!
Nekem 1 szuper volt eddig (költözés, nyugdíjba menetel stb. miatt már az 5.-nél tartok), illetve a mostani nemrég kapta meg a körzetünket, Ő is jónak tűnik és az én régebbi szuper védőnőm a helyettese!

Márti
borossné becz márta
 
 

 
 

borossné becz márta
 
 


A magnerotot szedem én is egyébként. 2x2-t, egy ideig jó, de kb. 5-6 óra múlva megint érzem, hogy görcsöl kicsit a hasam... No de ez van, nálam más a helyzet még, mint normál esetben. Nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, tuti hogy holnap nagyon fogok panaszkodni a dokimnak.

Kép
Kép
ginnie
 
 


sziasztok

végre túl vagyok a vizsgálatokon:)
majd jövő héten megyek megismerkedni Nyulasi dokival, de az már jó lesz, időpontra megyek
úgy néz ki minden rendben velünk, holnap még konzultáció a védőnénivel
hányás nem is jött vissza többet...meg már kint is vagyok talán a kritikus időszakból
kitartást mindenkinek, akinek fáj, vagy vérzik, vagy émelyeg, esetleg még hány....mindjárt vége ennek az időszaknak!!
már hanyatt fekve is gyanús a hasam, de tapintásra mindenképpen érzékelhető a kis lurkó
holnapután elutazom Szlovákiába, szuper lesz, természet, művészetek, barátok. Szép zárása lesz a nyárnak
aztán lakásfelújítás.
Mire vasárnap visszajövök, remélem mindenki jobban lesz!!!!!!!
Kép
yilonne
 
 


Ylonne!

Jó utazást, pihenést Neked! És nagyon boldog névnapot holnapra (egy csomó, számomra nagyon fontos embert hívnak így, többek között anyukámat, nővéremet, nagymamámat, a kedvenc főiskolai tanárnőmet és a dokim tündéri aszisztensét is)!

Ma azért én is hánytam egyet, de a fő ludas a sok gyomorsav és a fejfájás volt . Szerencsére én is taposom már a 12. hetet,remélhetőleg jövő héten, de legkésőbb a gyerekek suli-ovi kezdésére már a topon leszek (már magamhoz képest)!

Vivi!

Tényleg, nálatok mit szólt a család a 4. manóhoz?
A Te nagyfiad is most megy suliba vagy Ő már tapasztalt iskolás?

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok! Ma különösen ki vagyok ütve így reggel, és elég erősen émelygek. Szuper. Remélem, elmúlik. Ráadásul ma is meleg lesz! Már nagyon utálom a nyarat. Na de nem panaszkodom, mert még amúgy is sok van hátra... :oops: :oops: :oops:
Képzeljétek, annyira örülök, mert a munkaügyis megnézte és 61 nap szabadságom még bent van! Ezekszerint a második terhességemnél nem vettem ki mindet... Úgyhogy nagyon jól jött! :D
Yolinne! Jó utat és érezzétek jól magatokat!
Márti!
A család egész jól állt hozzá, már a gyerekek is tudják! Kislányomnak mondtam, hogy lesz mégegy kistestvére, izgatottan odakapta a szája elé a kezeit:
-és hol van??
Aztán szétnézett :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hát mondom még itt a pocakban!!! Olyan cuki volt!
Na megyek, mert a hajam még csurom víz, aztán fél óra múlva itt vannak a várva várt szerelők...
Vendég
 


Bocs csajok ha hülyeséget írok, de azt hogy tudjátok kiszámolni hogy hány hét hány naposak vagytok? Vagy ez csak egy program amit kiír a gép ha beléptek? Ha én 03.15.-re vagyok kiírva akkor kb:9-10 hetes vagyok ugye?Rég volt az utolsó uh-m.....
csézjang
 
 


Én csak a 18 heti genetikai uh után merem megmondani a kisfiamnak a tesót...ha minden oké lesz... :? Addig nem merem...
csézjang
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam az orvosnál. A baba rendben van, 4,2 cm. Azt nem tudja az orvos sem, mitől van a rózsaszín pecsételés, de szerinte nem hormonális, úgyhogy a babával nem lehet gond.
Jövő hét kedden megyek genetikai UH-ra a SOTE II-re, így a Bolgárkerékben már nem kell. És azt is mondta az orvos, hogy mondjam meg a Bolgárkerékben, hogy ő az orvosom és hogy a SOTE II-n szülök, és akkor a kombinált ingyen lenne, de az integrál is olcsóbb lesz. UFFF! Ez most sokat számít nekünk anyagilag!
Tegnap az UH-n is látta már a tarkóredőt, és azt mondta, hogy nem lesz baj: 1,2-t mért, és szerinte jövő keddig max. 1,8-ra fog még nőni, és akkor az bőven normális. És az orrcsont is látszott rendesen.
Persze, elmondta, hogy hivatalból el kell küldenie genetikai tanácsadásra és hasbaszurira, adott is beutalót a SOTE I-re. Megegyeztünk, hogy megvárjuk az integrál eredményét és majd utána döntünk.
Aki ugyanilyen cipőben jár, Ti mit csináltok? Engeditek a szúrást?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Ylonne: kellemes pihenést neked, érezd jól magad.
A hétvégén még mi is elutazunk. A barátokkal, egy hosszú hétvégére. Még egy utolsó nyaralás...

Viszavonom amit tegnap írtam, hogy jobban vagyok. Tegnap hánytam reggel is, meg este is. ( most elöször hánytam este) És ma is hánytam, hiábba ettem. Erről ennyit.

Ma 1 órára megyek a védőnőhöz. Nagyon aranyos már találkoztam vele. Itt is úgy van, hogy meg van határozva, hogy melyik nap mivel foglalkozik. Kedd délután a kismamákkal. De ha dolgozol és nem érsz rá akkor, akkor rugalmas. Meg ő elég sokat kimegy házhoz.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Csézjant!
Az utolsón mensid első napjától tudod számítani, hogy hány hetes+napos vagy. Én március 14-re vagyok kiírva, így te egy nappal vagy kevesebb, mint én, azaz 10+1 napos.

Detty!
Te szeded az Utrót, úgy-e? Már hány hete is pecsételsz? Én már 4!! Igaz, hogy
Tök jó, hogy az integrált is olcsóbb. Én olyat nem csináltatok, mert abban AFP van + még valami, és van amit megismételnek a kombináltéból. Nem is tudom, mit csinálnék, ha pozitív lenne az eredmény. Nagyon abortusz ellenes vagyok, és biztos nagy dilemmában lennék, hogy ha 100%-ban down kóros, elvetessem-e. A 100%-ot viszont csak az amniocentézis (hasbaszuris) mutatja ki. NEM TUDOM!!! De ha már van orrcsont, akkor szerintem neked nincs félni valód. Én jövő csütörtökön megyek, de már alig bírom. Annyira szeretném látni már Maszatkámat, hogy mekkorára nőtt. Már KÉT hete nem láttam, és utoljára a doktornő kisebbre mérte, mint az átlag méret. Ez aggaszt, de mondta, hogy nem foglalkozzak vele, mert lehet, hogy nem miliméterre pontosan jelölte be a monitoron, és az már nagy eltéréseket mutathat. Hát kösz, azóta is parázok, hogy mi van, ha nem fejlődik normál tempóban.

Ginnie!
Mizujs? Gyere, ha van infód!!!

Márti!
Te miért nem csinálsz vonalzókat? Olyan jó lenne látni a gyerekeid korát és azt is, hogy épp hol tartasz?

Vivi!
Kitartás a mai naphoz!!!
Aranyos Petra! Szilárd is nagyon cukin vette a hírt. Olyan édesek és értelmesek ezek a kicsik!!

Ilona!
Boldog névnapot, és nagyon jó pihenést!!!
Vendég
 


Detty: szuper, hogy minden rendben a babával! :) Én személy szerint nem engedném a hasbaszurit, ha minden egyéb (kombinált és vagy integrált, genetikai) eredmény jó. Mindenképp muszály? Te hogy érzed, szeretnéd?

Csézjang: a vonalzók önállóan számolják ki a hány hét, hány napot, igen, egy "programocska" van mögötte. De te is ki tud számolni vonalzó nélkül: a mensitől (vagy a fogantatás minusz 14 nap) számítsd. Ha 03.15re vagy kiírva akkor ma 10. hét 1. napon vagy! :D

Kép

Kép
monccs
 
 


Kép

Kép
Vendég
 


Ylonne: jó utat! :lol: Ja, és irigy-irigy! Mi költöztünk, :lol: így idén gyakorlatilag csak pár nap nyaralás fér bele a Balatonon. Anyóséknál..

Vadszi: Kitartás, még pár hét, és enyhülnek/múlnak a tünetek..

Kaviar: rég voltál, merre vagy? Nyaralás?

Kép

Kép
monccs
 
 


Hello Lányok!

Általában csak olvaslak benneteket, a fiam beindult, állandóan a nyomában kell lenni, hogy ne törje-zúzza magát, majd igyekszem visszakapcsolódni.
Velünk minden oké, a hányás szerencsére már a múlté, hétfőn megyek uh-ra.
Örülök, hogy szépen gyarapszunk...
Mindenki vigyázzon magára és a babájára, majd jelentkezem, ha tudok!

Danyuci
danyuci
 
 


Angie!

Betesztek engem is a táblába? :oops:
Csézjang, Martonvásár, 32 év, Szt.János kórház 2.gyerek, 03.15 a szülés időpontja


moncss!

A gép csak akkor számol úgy ha a pé pont félidőben volt, nem?????
Mert nekem a pé asszem a 22 napon volt, na mindegy....
csézjang
 
 


Cézjang: A dokik mindig az utolsó mensi alapján számolnak. Mindig mindenhol azt kérdezik.
Nekem sem félidőben volt a peteérésem, hanem a 17. napon. Kisebb is a babám ez miatt ennyivel. De azt mondta a doki, hogy minden ok. Mi megbeszéltünk, hogy tudjuk kicsit kisebb. ez majd a különböző vizsgálatoknál számít esetleg. Ott kell erre odafigyelni, hogy akkor menj amikor a tényleges terhességi korod annyi.
Amúgy az utolsó mensi szerint számolnak.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Csézjang: ahogy Vadszi is írta, a dokik az utolsó mensi alapján számolnak. A vonalzós programok a terminust kérdezik általában, és abból számolnak. Egyébként nekem az utolsó mensi jún. 8., ezek szerint 15-re lennék kiírva, de mivel nekem sem félidőben volt a pé, hanem kb. 4 nappal később, ezért én az uh szerinti dátummal számolok, azaz 21-ére teszem a kiírás napját. Na, ezt kicsit bonyolultan adtam elő, de remélem azért érthető.. :lol:

Kép

Kép
monccs
 
 


Én úgy tudom, hogy van olyan kalkulátor is itt a neten, ahol megkérdezi a ciklus hosszát, és ha hosszabb, abból vonja le a lutheális fázist, és annak megfelelően számolja ki a szülés várható idejét. Ha te biztosra tudod, hogy 22. napon volt a pé-d, akkor a normál ciklushoz képest te 8 nappal későbbre lennél kiírva.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.18 09:49-kor.
Vendég
 


Jajj köszönöm szépen mindenkinek a jókívánságokat!

Tegnap már este tízkor kész voltam (amúgy mióta így vagyok másképp...éjfélig bírom...előtte nagy éjszakás bagoly voltam), 11kor még nem elalvási szándékkal befeküdtem az ágyba, hogy meghallgatok egy kis jazz-zongorát... 26perces, na már a felénél valamiféle hallucinációs angyalvilágban voltam, miután vége lett, el is aludtam. Reggel 6kor leugrottam a boltba dobozokért(a felújításhoz) majd vissza az ágyba. Fél11kor ébredtem.
Mint akit megvertek, vagy minimum nem aludt napokig. De ramatyul is voltam az este.
Nem tudom megszokni, hogy 60%on működöm. Most már változhatna.
Na de nem panaszkodom, tovább, holnap indulás, szuper lesz:)
Tessék megnézni a vonalzó alját :lol:
Pusz
Kép
yilonne
 
 


ahhhhha, tegnap is ezt mutatta..... ma már 12-nek kellene lennie
hmmmmmm
yilonne
 
 


yilonne: De jó neked! Már 12 hetes vagy! Gratulálok!

És BOLDOG NÉVNAPOT!

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Sziasztok Kismamik!

Nyaraltam egy hétig, nagyon jó volt, fesztivál és kempingezés, nappali műszakon :)
Olyan sokat írtatok közben, vagy két órát olvastalak, nem is tudok mindenkire reagálni....
Tavasziszelet nagyon sajnálom, kívánok neki nagyon sok lelki erőt! Mindenkinek gratulálok a jó hírekhez, a többieknek meg kitartást és sok sok pozitív energiát!

Velem minden rendben: hányás, émelygés nincs azóta sem, de pisilni viszont szinte 10-20 percenként kell, igaz, rengeteg vizet iszom. Folyamatos eufórikus állapotban vagyok, valami belső boldogság és nyugalom szállt meg :) Néha lobbanok csak fel hülyeségeken, de ugyanolyan hamar lecsillapsodom ;)
No, meg állandóan álmos vagyok, ha leteszem a fejem, már alszom is, korábban pedig nem tudtam, de örülök neki, sokat pihenek és jól esik.
Furcsa, még csak 8 hetes vagyok, mégis picit már látszik a pocak, igaz, 43 kilóval indultam, a hasam inkább befelé horpadt, most szabályosan pocakosodom, ha jóllakom, akkor nagyon megnő, tökvicces, biztos van kis puffadás is......ás 46-47 kilós vagyok. Ez nálam normális.
Elevitet nem szedek, külön folsavat viszont igen, magnézium B6-os és kalcium d-s pezsgőtablettát iszom napi egyet, és rengeteg gyümölcsöt eszem, nem tudok betelni az almával, körtével, barackkal, szőlővel.
Pintyőkém (Kedvesem nevezi így) jól van, érzem, szoktam kapcsolatba lépni vele, bár csak szeptember 7-án fogom látni, már alig várom. Akkor csinálnak nyaki redőt is, valaki elmondaná, az pontosan hogy zajlik és mi az?
Vérképem tökéletes, élhetek nyugodtan vegetáriánusként tovább, sok biot eszem, fő az egészség, ennek nagyon örülök. Bár még a vérkép kódokat valahol meg szeretném nézni, mi mit jelent :).

Én a Mester utcai rendelőbe járok terhesgondozásra, egy nagyon kedves ismerősöm megbeszélte Székely főorvossal, hogy ott gondozzon, és ne a magánban, mert arra nem lenne pénzem, szerencsémre segít, nagyon hálás vagyok neki ezért, ezer köszönet. Védőnőm még nincs, így terheskönyvem sem, még csak ezután, és azt sem tudom, hol szüljek. Szeretném, ha a babámat szülés után és továbbra is nálam hagynák, szeretnék kádas meg labdás vajúdást, és nem szeretnék sem Edát sem császárt, úgyhogy olyan hely kellene, ahol békén hagynak nyugodtan szülni, ahogy jólesik. Vajon hol lehet ilyet?

Ha kislány lesz, Virág lesz, szinte biztos, fiúnevekkel bajban vagyok, eddig csak az Ábel tetszik.

No, ezután leszek gyakran, ismét dolgos napok jönnek :)

Puszi nektek, amúgy, ha lehet, én is szeretnék 3 gyerkőcöt, és mindenképp el szeretnék Budapestről költözni vidékre, kertes házba, itt nem akarok gyereket nevelni..........

Kép

Kép
ktouch
 
 


Angie!

Én is legalább 4, de az is lehet hogy már 5 hete is pecsételek. De van úgy, hogy akár egy hét is kimarad, aztán egyszer csak páfff, megint van. Már nagyon unom, így nem lehet megnyugodni.
Igen, én is kapom az Utrot, 2x2-t, és igazad volt, nem lehet hirtelen abbahagyni. A letelt 12 hét után még egy hétig kell napi 2x1-et használni és utána abba lehet hagyni. Érdekes, hogy a tavalyi idióta dokim, akivel a terhességet kezdtem, ezt nem mondta, bár nem ez volt az egyetlen dolog, amiről nem szólt.

Most úgy néz ki a dolog (a dokim tegnap kicsit félre tájékoztatott), hogy kedden megyek a klinikára genetikai UH-ra (időpont már nem volt, de telefonon azt mondta a dokim, hogy nem baj, mert úgyis ő lesz, és majd látja a gépből, hogy ott vagyok, és behív), és csütörtökön megyek kombináltra a Bolgárkerék utcába. Így a kombinált ingyen lesz, és azt hiszem 3 hét múlva megyek az integrálthoz szükséges 2. vérvételre, ami így már nem 25 ezer, hanem "csak" 15. Szóval, az eredetileg tervezett 37 ezer helyett már csak 15 ezret kell fizetni. Huh, ez kicsit komplikált lett, bocsánat.

Ja! Tényleg ne érdekeljen, hogy azt mondták, kicsi a babád. Alexára ugyanezt mondták, az idióta orvos még ijesztegetett is, hogy nem fog megmaradni, aztán később a másik orvosnál kiderült, hogy csak elmért valamit (nekem nagyon szabályos ciklusaim vannak, nincs eltolódás). Megértelek, hogy már nagyon várod, hogy lásd a picurt, nekem ez az egy hónap rémálom volt. És most tök jó, hogy kedden megint láthatom.

Monccs!
Nem muszáj megcsináltatnom az amniot, csak a korom miatt kötelező az orvosnak felajánlani. Én nagyon ódzkodom a dologtól, egyfelől az 1%-os vetélési kockázat miatt, másfelől a szúrás miatt. Plusz, nem tudom, hogy utána hogy oldom meg a pihenést, mert Alexa mellett ez lehetetlen.
Ahogy Angie, én is abortusz ellenes vagyok, de ha kiderülne, hogy baj van a babával, akkor tényleg nagy bajban lennénk. Nem szeretnék ilyen döntés előtt állni! Nekem már az is sok, hogy most el kell dönteni, hogy megkockáztassam a szúrást, vagy ne. Valószínűleg az lesz, hogy megvárjuk az integrál eredményét, és a kockázat ismeretében eldöntjük, mi legyen. Tavaly Alexával olyan jó eredményem lett, hogy azt mondták, a huszonéveseké ilyen, úgyhogy remélem, ezt meg tudjuk ismételni most is, és akkor nem kétséges, hogy nem vállalom az amniot.

Yilonne!
Jó nyaralást!!! Irigykedek én is! És gratula a 12 héthez!

Kép
Kép
detty74
 
 


Ktouch!

A nyaki redő a baba tarkójánál lévő "réteg", és annak a vastagsága jelezheti a Down-kórt. Ha jól emlékszem tavalyról, talán 3 mm alatt kell, hogy legyen, de ezt ne vedd biztosra. Egy sima UH-val megmérik, csak figyelni kell, hogy a baba jó szögben feküdjön. Nekem tavaly sokat kellett köhécselnem, hogy Alexa megmozduljon, és úgy forduljon, hogy mérni tudják. Vicces volt látni a TV-n, hogy ugrál a baba, amikor én köhögök.

Kép
Kép
detty74
 
 


Ez tényleg aranyos lehet, köszi a választ. :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Ktouch!
Akkor biztos ki vagy pihenve, ha ilyen jót nyaraltatok. Én drukkolok nekted, hogy minden tervetek megvalosúljon, 3 gyerek + vidéki élet. A vidéki életre én nagyon tudlak bíztatni, mert mi is pont akkor költöztünk ki Pestről (ahol egyébként nem éltünk nagyon sokat), amikor Szilárddal terhes lettem, így összehasonlíthatatlanul jobb legőt szívunk a budapestinél. Ez egy nagyon nagy pozitívum. Persze, van egy csomó "hátránya" is a vidéknek, hogy minden messze van, nincs annyi program lehetőség a gyerekeknek, de van bőven ami ezt kompenzálja. Szilárd például egy éves kora óta frissen kifejt tehéntejet iszik, amit aznap reggel fejtek ki és én felforralom. Abban aztán minden benne van. Házi zöldségeket eszik, stb. Szóval mi nagyon szeretjük.

Detty!
Nekem is két napig nem volt semmi, aztán ma megint el kezdtem pecsételni, és én sem tudok megnyugodni, bár az kétségtelen, hogy már nem zaklat fel annyira, mint az elején. A kombinált tesztem után lehet, hogy én is megcsináltatom az integráltat. Meg tudnád pontosan írni, hogy azt hol fogod te csináltatni (priviben is írhatod). Ha nagyon negatív lesz a kombinált, lehet, hogy kihagyom az integráltat. Hát, nagyon remélem, nem kerül arra sor, hogy döntenem kelljen a terhességmegszakításról, mert abba tutira belerokkannék!!!
Te Alexánál hirtelen hagytad abba az Utrót? És nem lett semmi baj? Nála miért kellett szedni? Vele is pecsételtél?
Egyébként nekem is szabályosak voltak a ciklusaim a szülés után, és tutira tudom, hogy most a 14. napon estem teherbe, mert külföldön voltunk és csak egyszer voltunk együtt, és másnap jött a férjem haza. Persze, egy éve próbálkoztunk (közben volt egy vetélésem), és abban a hónapban pont védekezni akartunk, mert tudtuk, hogy jövök vissza dolgozni, mégse essek teherbe rögtön az elején. Én pedig jól elszámoltam magamat, mert az előző mensim 2 napot késett, és nekem kiment a fejemből (pont azért mert 28 napra jött meg az utóbbi időben), és 2 nappal jól eszámoltam magamat, azt hittem, hogy 16. napon vagyok, amikor már rég tul szoktam lenni a pé-n. És hát mikor essek teherbe, ha nem pont akkor, amikor nem tervezzük :lol: :lol:
Vendég
 


ktouch: nyaralás jó lehetett! irigyelllek érte! :) Jézusom, 43 kg??? Akkor te csak hízzál nyugodtan! :lol: :lol: egyébként én is úgy vagyok, hogy reggel még nem akkora a pocim, de estére az evés miatt szépen kikerekedik.. (de én nem 43kg-ról indulok..)

Detty: akkor lehet, hogy most sem lesz szükség a szurásra, hiszen Alexával is milyen jó eredményeid lettek! Én drukkolok nagyon! Eredmény mikor lesz a vérvétel után?

Angie: a sors akarata... :lol:

Kép

Kép
monccs
 
 


Angie!
Én a kombináltat és az integrált is a Bolgárkerék utcában csináltatom. Ha esetleg kell telefonszám, szólj, és előkotrom Alexa tavalyi papírjai közül. A cím: XIV. ker., Bolgárkerék utca 3. (az Örs Vezér tértől kb. 5 perc gyalog). Legalább egy héttel előre kell időpontot kérni.
Igen, Alexánál egyik napról a másikra hagytam abba az Utrot, és semmi baj nem lett. Vele egy napig nem pecsételtem, csak előtte volt egy vetélésem, ami nagy valószínűség szerint a sárgatest hormon miatt volt (illetve annak hiánya miatt egy adott időszakban, amikor a méhlepény még nem termeli), és emiatt kellett használnom.
A Te babád tényleg a sors akarata. :) Nálunk mindkét gyerek első próbálkozásra jött össze, sőt, a legelső terhességem is, csak az nem végződött jól. Tulajdonképp annak köszönhetően esem könnyen teherbe. Akkor voltam pont rákszűrésen, és a hüvelyi UH alatt mondta az akkori dokim, hogy ha gyereket szeretnénk, most kellene akciózni, mert pont stimmel minden. Este meg is próbáltuk, és tényleg terhes lettem (aztán elment a baba). Viszont akkor kiszámoltam, hogy hány nap kell a menstruáció után, hogy összejöjjön, és mindkét gyerek így lett elsőre.

Monccs!
Nagyon remélem, hogy a tavalyi jó eredmény azért jelent valamit, és nem össze-vissza jönnek ki különböző eredmények. Meg azt is remélem, hogy a genetika, illetve az öröklődés számít valamit, mert egyikünk családjában sem volt soha semmilyen genetikai betegség. Igen, én is arra hajlok, hogy ha megint ilyen jó lesz az eredmény, akkor nem kockáztatom meg, hogy szúrjanak.
Az integrál teszt eredménye a második vérvételtől számított 2 nap alatt van meg. Így, ha esetleg pozitív lenne (ha jól tudom , akkor pozitív, ha a kockázat 1:300 vagy magasabb), akkor kell jelentkezni az amniocentézisre.
Engem az ijesztett meg nagyon, hogy ha beteg a baba, és a terhességmegszakítás mellett döntenénk (bele sem merek gondolni), akkor meg kellene szülni a babát, mert mire az amnio eredménye megérkezik, már máshogy nem tudják megszakítani a terhességet. És ez talán még borzalmasabbá teszi az egészet.

Jaj! Nem is akarok ilyenekre gondolni. Úgysem lesz semmi baja senkinek! De mit nem adnék érte, ha pár évvel fiatalabb lehetnék!!!

Kép
Kép
detty74
 
 


Detty!
Te még hozzám képest NAGYON fiatal vagy gyerekszülés szempontjából. De igazad van!!!! Úgysem lesz semmi baj!!!
Nekem Szilárd is 8. hónapban jött össze, és LH teszteltem, hőt mértem, peteérés monitorozáson is voltam, és mind hiába, nem jött hamarabb össze. Ez a mostani is úgy, hogy 9. hónapban estem teherbe, ami elment, és utána 4 hónapra jött össze ez a mostani. Sőt, Szilárd előtt is elment egy, ismeretlen okok miatt. Ezért kapom az utrot most. Szilárdnál nem szedtem semmit, de nem is pecsételtem.
Vendég
 


Kép

Ismeritek ezt a fotót?

Nagyon brutál! 8 emberke van a pocakban.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Detty!

Én is a Bolgárkerék u.-ba megyek, uh.-ra is (12.heti) és kombinált tesztre is, hétfőn. Neked ki a dokid egyébként? Mert én úgy látom, annak ingyenes( nekem is) ott a kombinált teszt, akinek ott (is) dolgozik az orvosa.

Angie!

Remélem, ezúttal csinálok majd vonalzót! Kamillánál elmaradt...

Márti
borossné becz márta
 
 


Márti!
Demendi Csaba az orvosom, de szerintem ő nem dolgozik a Bolgárkerékben. Viszont Timmermann Gábor igen, aki szintén a SOTE II-n (is) dolgozik, és gondolom, innen a kapcsolat. Amikor ma említettem a hölgynek a Bolgárkerékben, egyből tudta, miről van szó, nem is kellett magyaráznom, úgyhogy valamilyen kapcsolat biztos lehet a két intézmény között.

Mivel az UH nem lenne ingyenes, ezt most a SOTE-n fogom megcsináltatni (ráadásul a saját orvosommal). Majd a 18. és a 24. hetit (vagy akörülit) viszont már a Bolgárkerékben (ha addigra kicsit lazul az anyagi helyzetünk, most nagyon sok minden összejött). Az már a dokim szerint is érdekesebb ott, mert akkor már a 4D is látványos, most meg még nem.

Detti

Kép
Kép
detty74
 
 


Mamacka!

Ez tényleg brutális. És eszembe jutott, hogy én kezdetben négy babát vártam. Jó ég!

Kép
Kép
detty74
 
 


Mamacka: ez tényleg brutál.. Ilyesztő.. El sem tudom képzelni, hogy 8 babával hogyan lehet boldogulni születésük után. Persze a terhesség alatt sem..

Detty: nyugi, minden OK lesz!!!

Kép

Kép
monccs
 
 


Angie!

Nem tudom, a 3 év különbség mennyit számít, de én most tényleg szeretnék magamhoz képest 3 évvel fiatalabbnak lenni. De hát így jött össze, változtatni meg nem lehet. Azért tegnap kedves volt a dokim, mert azt mondta, hogy ha a papírok alapján nem tudná, hány éves vagyok, eszébe sem jutna felajánlani az amniot, mert kb. 28-nak tippelt. Csak sajna fizikailag érzem, hogy már nem vagyok 28, fáradtabb vagyok, meg türelmetlenebb is (főleg terhesen).

Tényleg, Nektek a hangulatingadozás megvan? A férjem időnként emlegeti, hogy jó lenne már a 3 hónapon túllenni, mert alkalmanként elviselhetetlen vagyok (szerintem meg ő az). Azt hiszem, kevésbé tudom lenyelni a hülyeségeket, és könnyebben felkapom a vizet. Ti is így vagytok ezzel?

Kép
Kép
detty74
 
 


Sziasztok!

Igen Detty elég nehéz normálisnak lenni! :)
Mármint én azért úgy érzem, hogy én vagyok az elviselhetetlen!
Tegnap túlestem a belgyógyászati vizsgálaton
Nekem mindenki azt mondta, hogy csinálnak, max egy EKG-t és ennyi. Engem tokától bokáig átvizsgálat a doki és elküldött még szív UH-ra is, nagyon megilyedtem a sok vizsgálattól.
Kiderült, hogy szívzörejem van és kissé hyperkinetikus a keringésem, ami amúgy a terhesség velejárója a legtöbb esetbe.
Valakinek volt már ilyen?
Amúgy stresszbetegség! Szóval most már csak fogorvoshoz kell mennem, és kész vannak a kötelező vizsgálatok.
Holnap megyek másodszor a védőnőhöz, szerintem fogytam a múltkori óta.
Mindenkinek minden jót, és kitartatást.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok!

Voltam a védőnőnél. Megvan a kiskönyvem!!
Megkaptam a beutalókat is. És azt mondta, hogy erre a vérvételre nem kell éhgyomorra menni, mert itt nem néznek olyat.
Toxoplazmát meg ilyeneket néznek. Vércsoport meghatározás. stb.
Azt mondta, hogy ha szeretném a down szürést valami kromoszómavizsgálattal van együtt. Akkor inkább fehérvvára menjek, mert nálunk fizetni kell érte 9000 Ft-ot. Ott meg ingyenes.
Ez melyik? Annyit mondott, hogy vérvétel. és a 12-13. héten kell menni.
Egyébként legutobb decemberben mért meg, azóta 5 kg-ot fogytam. Vajon mindet most adhattam le?

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Vadszi!

Az a kombinált teszt lesz! Nem baj, ha megcsináltatod, az az igazság, hogy elég jól kiváltja az AFP-t, ami sajna nagy marhaságokat tud mutatni (már az afp eredmény). Nekem pl. mindegyik gyerkőcnél rém alacsony volt a MOM értékem, kamillánál olyan iszonyúan alacsony, hogy az alapján tuti mindenki azt mondta volna a dokimon kívűl, hogy Down-kóros a baba ( a kislányoknál eleve alacsonyabb a MOM-érték).
Így aztán mehettem izgulni a SOTE-ra, genetikára, ahol megállapították, hogy semmi baj! Én tuti nem mentem volna bele a hasszurkába! Szóval nem tudom, a kombinált teszttől függetlenül megcsinálják-e az AFP-t, de akkor már legalább van 2 összevethető eredmény! És a kombinált teszt ezerszer megbízhatóbb!

Én is megkaptam a kiskönyvet! Olyan csúnya, fekete-fehér az egész! Eddig olyan szép színesek, babásak voltak! Képzeljétek! Az első zöld, a második lila, a harmadik kék volt (ugye az első 3 csemetém fiú), hát nagyot dobbant a szívem, amikor a 4. terhességemnél rózsaszín kiskönyvet adott a védőnő (na nem mintha ezen múlna bármi is)! És kislány lett a 4.! :lol:

Detty!

Nekem most Timermann doki csinálja majd az uh.-ot, mert a saját dokim szabin van! :lol: Amúgy ez az 1. eset, hogy nem a saját dokim csinálja az uh.-ot nekem.

Márti
borossné becz márta
 
 


Márta köszi az infot.
Hát az enyém sima fehér, sehol semmi kép.
Én is láttam már olyan szépeket, képekkel meg minden, de itt nem olyat adnak. :(

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Még valamire reagálnék, korábban volt szó róla, a szex :D
Nekem sem csökkent a libidóm, és most is nagyon élvezem, szeretjük kényeztetni egymást a Kedvessel, nedvesedéssel sincs gondom, igaz, nem olyan gyakori, de maximális az élvezet .... :oops: :wink: és olvastam, hogy a babának sem tesz rosszat az orgazmus, sőt....:D

Kép

Kép
ktouch
 
 


Mamacka: ez tényleg brutál.. Ilyesztő.. El sem tudom képzelni, hogy 8 babával hogyan lehet boldogulni születésük után. Persze a terhesség alatt sem..


Ráadásul már hat gyerek várta otthon! Köztük ikrek is.

Ez az a nő aki januárban szülte a nyolcasikreket, mesterséges megtermékenyítéssel úgy, hogy otthon már volt hat gyereke. :( és nem éltek valami fényesen már akkor sem.

Ez elég sok kérdést felvet bennem... ezt mégis, hogy a pikulába engedélyezték neki? Ott ilyen olcsó a beavatkozás, hogy boldog boldogtalan igényelheti és senki nem kíváncsi az otthoni körülményekre, gyerekszámra??? A nagyszülők ki vannak akadva... elárverezi a bank a házukat stb... és van 14 gyereke!
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: apa sehol.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka!

Én nem hallottam ezt a storyt, de elképesztő! Melyik országban történt? Nem tudod, mennyi idős a csaj?

Kép
Kép
detty74
 
 


Jó reggelt Lányok!

A 8-as ikrek az USA-ban születtek, és pont ezért megdöbbentő, mert tudomásom szerint nem is annyira olcsó ott ez a beavatkozás. Valami biztos nem tiszta az egész eset körül, mert egy szociálisan leszakadt nőnek ott a tövények ismeretében nem engedélyezhetnének ilyensmit. Főleg, hogy szabályozva van, hogy hány embriót lehet beültetni, úgy mint itthon is. Az USA-ban általában még szigorúbbak a szabályok, mert hiperóvatosak, és mindentől meg akarják védeni magukat. Ezért sem értem! Egyébként a nő bevallotta, hogy elszúrta az életét, és már bánja :roll: :? :roll: :?
De azt olvastátok, hogy most egy tunéziai nő állítólag 12 gyereket vár. Neki is lombik, de állítólag nem tartotta be a lombik alatti szabályokat, voltak együtt a férjével, és még természetesen is fogantak meg babák. Ki tudja, mi igaz az egészből! Azért ez már tényleg durva, és felelőtlenség. Még kutyából is sok a 12! Hogy fogja felnevelni.

Én nem érzek magamon erősebb hangulatingadozást, mint úgy egyébként is. Talán azért, mert most kezdtem dolgozni, és leköt még itt bent a sok új dolog, és nincs időm apróságokkal foglalkozni, amik főként fel tudják bosszantani az embert.

Tegnap éjjel óta viszont olyan fejfájásom van, amit nem tudok hova tenni. Nagyon ritkán szokott fájni a fejem, egy nyomást érzek olyankor, és olyan, mintha a szemeim is ki akarnána ugrani. Hát ez teljesen más, és ha fekszem az ágyban, semmit sem érzek. Viszont, ha fel kell kelnem (pl. pisilni), akkor érzem az egyik oldalon egy konkrét ponton, hogy borzasztóan lüktet egy ér és a fél fejem fáj tőle. Ha visszafekszem, ismét semmi. Reggeli felkelés után is ugyanez van, és kb negyed óra múlva megszűnik. Ti már éreztetek ilyet! Elég ijesztő!
Vendég
 


Sziasztok!

Angie, én sem vagyok fejfájós, de nekem is fáj pár napja a fejem!
Ugyanez a szemkieső érzés, mintha belülről nyomnák.
A védőnő ma reggel azt monda, hogy ez lehet az ingadozó vérnyomástól!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Én is úgy tudom, hogy az USA-ban kb. 6szorosa az ára a lombiknak, mint hazánkban.. hogy is van ez??? Vessem rám követ bárki, de szerintem csak úgy szabad vállalni gyereket, pláne 8at!, ha megvannak hozzá az anyagaiak..
A 12 gyerek is durva.. Van, aki meg mit nem adna, ha csak egy lombikbaba sikerülne...

Kép

Kép
monccs
 
 


Angie: tényleg lehet a vérnyomitól a fejfájás. Szerintem nagyon alacsony neked. Tudod mérni esetleg? Nem szédülsz egy kicsit, amikor felkelsz?

Kép

Kép
monccs
 
 


Angie!

Ha fekvéskor semmi bajod, de ha felállsz, fáj a fejed, akkor tuti, hogy a vérnyomásoddal van baj. Nekem hetente többször is fáj a fejem, de az nem függ a testhelyzettől (nekem csak szimpla migrénem van). Próbálj inni egy kis tejeskávét, az még nem árt a babának, de a fejeden segíthet.

Kép
Kép
detty74
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: