Új privát üzeneted érkezett!

Spickey, nagyon jók a képeitek, lánykád csodaszép :) és tényleg már kész hölgy :wink:

Jó lett a frizud is, sokkal kényelmesebb lesz majd ha itt lesz a tesó.
Vendég

Erika,egyedül?????remélem nem fognak a kicsik,sokat ugráltatni,bár feltételezem,a lekifőzés se volt galopp.Úgy tudom a szilva az egyetlen amelyik kilő bugyborékolás közben.Minden elismerésem.

Hát igen Brumi nagy út,sok munka,és sok vita van már túl.sajnálom hogy ilyen volt kép nem készült!!!

Spickey,nálunk bár homok lett volna,de derékig érő gaz volt.A ház mellett még van kis ízelítő,majd holnap fotózom és megmutizom.

Andi,örülök,hogy megnyugodtál,bár téged eddig se zaklattak fel a hírek a kórházról,még te nyugtattál,hogy kibírjuk.

sutimano76

Spickey,teljesen más lettél,a régi haj kislányos,azon kb 18-nak néznélek,a rövid(ilyesmi volt már nekem is),öregbített rajtad,úgy 6 évet,tehát ott is max 24-nek néznélek.Nekem tecc mindekettő.De a párod a lényeg!!!!

sutimano76

[quote="hgrita"][ írta:hgritab]T-pk: Nálunk is hasonlóképp zajlott a dolog, mint tesódnál. Otthon folyt el a magzatvíz (nekem nem csak csorgott, hanem igencsak folyt), de nem tudtam, hogy milyen veszélyeket rejthet a dolog. Sem a dokim, se a szülésfelkészítőn nem mondta senki, hogy mire figyeljünk. Pedig ez utóbbin külön szó is volt arról, hogy azonnal kórház, ha elfolyik a magzatvíz. De arról, hogy milyen pozitúrában, hogyan, arról egy szó sem. Mi csak 3 percre laktunk, elől ültem, így nem lett semmi gond belőle.

Bibi: Nagyon szép a szoba, IKEA katalógusba is elmehetne. :wink: Még a múltkor kérdeztem, de elsiklottál felette, hogy a rugalmas hordozókendőt, amit barátnőd hoz majd, lehet itthon is kapni? Van róla tapasztalat? Nekem nagyon tetszik ez a megoldás is, és nem döntöttem még, mi legyen. A babaszoba képek a falon saját készítésűek vagy vetted?

:wink:

Köszi, Rita :) Tudod: IKEA - fan vagyok ;) ... szerintem nincs itthon kereskedelmi forgalomban, DE: megnézem neked az angol és az amerikai Ebay-en, ha szeretnéd;)

Nincs tapasztalatom, de nekem is nagyon tetszik !!! ... ezért küldi el a barátnőm az övét :) ... nem tudom, hogy a premaxx, babasling, vagy ez fog jobban bejönni, mindet tesztelem majd :)

Képek: vannak saját készítésűek is, de azok még nincsenek fent a falon !!! ... ami most fent van, az IKEA ... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Hahó lányok!

Nem bírok most visszaolvasni, bocsika...

Vettem pár dolgot a kórházi csomagba, juhéé :D

Kérdéseim:
1. Szülés után szabad-e nedves wc papírt vagy törlőkendőt használnunk?
2. Popsikrémet is a gyerekorvos írja majd fel (nekem mindent még szülés előtt felír, nem tudom, ez a szokás-e) vagy azt vegyek?
3. Tena helyett nem jó valami nagyobb betét, mondjuk éjszakai? Mert én most Tenából nem láttam szárnyasat, és igaz, sztem 10 éve nem használtam betétet, de tudom, hogy a szárnyatlannal állandóan összekentem magam... (bocsi a részletekért...)
4. Babahintőport érdemes? Abból is jó a dm-es? Vagy melyiket ajánljátok?

Ha valakit érdekel: láttam a Tescoban sima pamut bugyit több fazonban, Tesco márka, 1000 Ft 5 db, csak egy picit drágább, mint az eldobhatósak, amiket láttam, azok 150/db, így meg 200... lehet, h én inkább ilyet veszek, ezt is eldobom majd max.

Próbálok holnap visszaolvasni, bár, ha minden igaz, kezdünk festeni... de majd próbálok jönni!!

Jó éjt!!

floranan

[quote="sutimano76"]
írta:
sutimano76
Spickey,nálunk bár homok lett volna,de derékig érő gaz volt.A ház mellett még van kis ízelítő,majd holnap fotózom és megmutizom.

Süti: azt nem mondtam, hogy a homokban nem él meg a gaz!! :roll: :roll: Mi is irtjuk rendesen. Nálunk abból a kiirthatatlan kúszó fajtából van sok, + királydinnye. :evil: :evil:

spickey

Na,ha csak a földön kúszott volna a gaz akkor nem akadok ki annyira,de nálunk szó szerint derékig ért!!!És úgy többször glialkáztunk.

Berninek nagyon ízlik a csirkemájas-zsíros kenyér,Bocs diétázók!!!!

sutimano76

Floranan hát a szülésznő külön ajánlotta az aranyerem miatt,hogy azt törölgessem vele,és az ugyebár nagyon közel van,tehát sztem elkerülhetetlen hogy hozzáérjek,de írtam a kálium-hipermangán oldatról,azzal kell tisztítgatni a gátsebet.

Betét,én vettem tenát,ami meg se néztem hogy szárnyas-e,de viszek én is sima szárnyas always-t.

A gyerekorvoshoz most is lemehetsz,és irathatsz fel vele,akár minden felír sztem már most is.Jó hogy írtad ,hétfőn fel is hívom,és megnézem magamnak.De nálunk a kórházba azt adnak.

Hintőpor...sztem azt is adnak.

sutimano76

Flora, én is megkaptam előre a recepteket a gyerekorvostól, bár még nem töltöttem ki. A taj számhoz majd a te számod kell, annyi különbséggel, hogy az első szám a 8-as legyen.

Nekem majd apa váltja ki a recepteket rögtön szülés után.

Süti, finomat ettél :lol:
Vendég

[quote="floranan"]H írta:florananahó lányok!

Nem bírok most visszaolvasni, bocsika...

Vettem pár dolgot a kórházi csomagba, juhéé :D

Kérdéseim:
1. Szülés után szabad-e nedves wc papírt vagy törlőkendőt használnunk?
2. Popsikrémet is a gyerekorvos írja majd fel (nekem mindent még szülés előtt felír, nem tudom, ez a szokás-e) vagy azt vegyek?
3. Tena helyett nem jó valami nagyobb betét, mondjuk éjszakai? Mert én most Tenából nem láttam szárnyasat, és igaz, sztem 10 éve nem használtam betétet, de tudom, hogy a szárnyatlannal állandóan összekentem magam... (bocsi a részletekért...)
4. Babahintőport érdemes? Abból is jó a dm-es? Vagy melyiket ajánljátok?

Ha valakit érdekel: láttam a Tescoban sima pamut bugyit több fazonban, Tesco márka, 1000 Ft 5 db, csak egy picit drágább, mint az eldobhatósak, amiket láttam, azok 150/db, így meg 200... lehet, h én inkább ilyet veszek, ezt is eldobom majd max.

Próbálok holnap visszaolvasni, bár, ha minden igaz, kezdünk festeni... de majd próbálok jönni!!

Jó éjt!!

1.: nem tudom, de gátsebre én tiszta vizet használnék, próbálnám szárazra törölni és inkább körömvirág krémet kennék, mint nedves törlőből bármit ... :shock:

2: gyerekorvos felírja, így olcsóbb, de adnak recept nélkül is ... apika szerzi be nálunk, szülés után, hogy friss legyen :)

3: én annyira véreztem, hogy nem tudom elképzelni, hogy azt sima szárnyas betét megfogja !!! ... és amit a kórházban adtak, az nem volt szárnyas, de a TENA bugyi olyan jól odafogta, egyszer sem kentem össze magam, pedig amúgy nekem is "szokásom" ... :oops: :shock: ... a TENA-t nem bontottam ki, de holna megteszem, és megnézem, kb olyan-e, mint amit a kórházban adtak ... ha olyan, az tutira nem csúszik el !!! ... amúgy én csak a hátamon, meg félig oldalt tudtam a kórházban aludni, nem forgolódtam, annyira fájt minden mozdulat ... de a szobatársaim sem maszatoltak össze semmit az alatt a 4 nap alatt, szóval, tényleg jó lehetett az a betét ... :shock: :lol:

3: köldökcsonkra van speciális gyógyszertári ...
mivel már nem lesz nyár, nem fog a gyerek bepállani a hajlatokban, ha jó szárazra törlöd (a pelenka anyagú kifogóval totál szárazra lehet törölni !), és hintőpor szerintem csak akkor kell ...

én nem használok semmilyen illatosított dolgot az első 12 hónapban a popsitörlőn kívül (abból is a semleges Babylove lesz, a fehér ) :)

mosdókrémmel fürdetem, azzal mosom a fejét is, fürdetés előtt hajlatokat átolajozom gyógysz-i sima olajjal, NEM babaolajjal, fejbőrt, szemöldököt is, a koszmóra nagyon kell vigyázni !!!, és gyógyszertári popsikenőcs lesz ...

semmilyen testápolót, krémet nem kenek rá, Lillára legalább is nem kellett, bár ő nagyobb volt már, mire jött a tél, ezt nem tudom, lehet, valami kelleni fog ...

ha mégis kell hintőpor (Lillának párszor kellett a 40 fokban ... én NIVEA-t használtam ,de nem voltam nyugodt ... Babylove-ot azóta jobb, vagy közel azonos minőségnek tartom, mint a NIVEA-t, így ha mégis kelleni fog, én most Babylove-ot fogok venni ...

Bugyi a kórházba: nekem nincs jobb a TENA-nál ... voltam én is ma a Tecsóban, vettem body-t 700-ért kettő: Lillának is, és Lottinak is :szuper minőség, Erika hívta fel a figyelmet rá, ha jól emlékszem, én meg csak megerősíteni tudom

:shock: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi,a pöttyös fajtából???????Abból én is vettem,egy sárgát,meg egy lilát.

sutimano76

...

sutimano76

Süt: nem végül nem abból, azt is néztem, de nem volt méret :) ... egyformát szerettem volna, de eza gödöllői tecsó egy kalap car ::(

most elköszönök, jóóóóóóóóóóóó éjt, pusszantás :)

reggel megyek a védőnőhöz ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Szép estét! :)

Anna, Taranee, Csunyeszka, Scooper, Aranynap, Manó, Móka, Dorka, Pancsika, Nyuszi, Cicke?????????

Flora:

A kórházi napokban a lehető legjobb toalett után a zuhanyozás, tiszta vízzel lemosás, majd ugye a megszárítás/felitatás.
Ami a hipermangános oldatot illeti, napi kétszer van gátöblítés a nővérszobán, ezt a nővérek végzik. Saját magunknak meglehetősen kivitelezhetetlen... Fel kell mászni a vizsgálókengyelbe/ vagyhogyhíjják/ s a nővér szépen leöblögeti a sebet. Megmondom őszintén nagyon jó dolog... a varratok ugye ha száradnak ki, összehúzódnak, s fájnak, kellemetlen eléggé.. ezért jó a napközbeni többször zuhanyozás, tiszta vizes lemosás, a nővér általi kincstári lemosás.
Ettől függetlenül maga a tudat, hogy nem sima wc papírt használ az ember ott a seb körül, hanem lényegesen puhábbat és humánusabbat szerintem pszichésen nagyon sokat jelent...
Én pl már a 4. babát szülöm, mindegyiknél volt gátsebem, de mindegyiknél szó szerint féltem attól, hogy székeléskor szétreped a varrás... iszonyat para ám! :oops: aztán persze mindig kiderült, hogy nem :wink:

hintőpor
: bevallom, én nem használom, bár mindegyik gyerkőcnél vettem... köldökápoláshoz csak is és kizárólag a gyógyszertárit szabad használni, a hajlatokhoz pedig ahogy Bibi is írta, őszi babák lévén nem nagyon fognak leizzadni... De ettől függetlenül ha az ember használja, nagyon oda kell figyelni, hogy szembe, szájba, orrba ne menjen bele /száll, mint a csuda az a finom por/, s arra is, hogy szárítja a baba bőrét.
A doki ír fel testápolót is, ez viszont nagyon ott van, szerintem ha vichy csomagolásban adnák tuti elkérnének érte vagy 20ezret :lol: Ja, ezt én használtam :) :) :)
betét: kórházi és tena.. az első két napban biztosan. Aztán a többin még jó is lehet a legnagyobb szárnyas, ez totál egyén függő..
Popsikrém: nekem a gyógyszertári nem jött be, nem szerettem. A sudocrem viszont nagggggggggggyon jó, s közel hasonló a nivea popsikrémje.

spickey
, tuti a frizud, az enyémnek is ez a fazonja, imádom! :)

Bibi
nagyon teccik Lotti szoba! :) :) :) s a pocó is nagyon szép!!!!

Velem az a szitu, hogy a szeméremcsont kijjebb van, sikerült megállapítani, a pocak lent van ismét, ezt nagyi állapította meg, a szám pedig be van dagadva, duzzadva, Angelina Joli lassan csak jelenthet, ezt pedig én állapítottam meg most este.

vicger

Szép jó reggelt!

Remélem nyugalmas éjszakán vagytok túl!

Egy kis panaszkodással nyitok:
Életem legrosszabb éjszakáján vagyok túl :? Szinte semmit /2 órát/ aludtam, annyira fájt a szem.csontom, hogy majd besz..m... megmoccanni nem tudtam :cry: Luca mindenhol feszített, nyomott.. Csak azért nem hisztiztem és bőgtem, mert elmúltam 30 éves :? :? :? :? Így is határeset volt. Szóval valami katasztrofális rémálom volt az egész.. Ma ugyanúgy fáj, fogalmam sincs, hogy mi lesz...

Erika, nem is mondtam :oops: minden tiszteletem a Tiéd! A szilvalekvárfőzés az abszolut lehetetlen kategóriába tartozik nálam!

vicger

Sziasztok!

Itthon vagyok, egyben vagyok :) és most látom, hogy 10 oldalt kell visszaolvasnom :oops: megpróbálom, de nézzétek el, ha nem megy.

KépKép
KépKép
madar

Sziasztok!

Kriszti:öszi : ).... de te már naaaaaaaaaaaaaagyon terhes vagy :cry: :cry: :cry: ... sajnálom, hogy ennyire vacakul vagy : mostmár nekem sem jó sehogy sem, egész nap fáj valamim, minden mozdulatnál ... és szerintem (abbahagytam a dinnyézést és uborkázást kb 4-5 napja!) elkezdtem vizesedni :shock: ... és ma reggel a mérleg is többet mutatott 1 kilóval :shock: :shock: :shock:

Széklet: ezért, a TUDAT miatt is érdemes megtenni mindent, hogy a szülés után minél puhább székletet tudjunk produkálni, és ne a székrekedős fajtát (már bocsi a témáért, de én a csaszis hasammal is azon paráztam, hogy a csaszis vágás fog kinyílni :shock:

Sudocrem: azt akartam írni, hogy nekem is van itthon, és Lillát napi szinten azzal pelenkázom, de az első időkben azt sem mertem folyamatosan használni, és kb fél évig, amíg csak szopizott nekünk a gyógyszertári is elég volt ... mi egyébként úgy hívjuk: csudakrém, mert hihetetlenül jó, ha kicsit kipirosodik a popója mondjuk egy hasmenéses időszakban ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="madar"]S írta:madarziasztok!

Itthon vagyok, egyben vagyok :) és most látom, hogy 10 oldalt kell visszaolvasnom :oops: megpróbálom, de nézzétek el, ha nem megy.

Szia Madar, hiányoztál ! :) ... örülök, hogy "egyben"
:shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Jó reggelt!

Itt vagyok,megvagyok.Hétvége elég gyorsan eltelt.

Szombaton anyuéknál,túrógombóc,isteni volt!Nagyot beszélgettünk anyuval.Kiderült,hogy mától nem lesz munkája,mivel megmondták neki,hogy sorry,de ő az aki pótolható.Még jó,hogy nyugdíjas (majdnem 200e nyugdíjjal és ez mellékkereset volt), de azért kicsit sajnálja.De azért mondta,hogy így legalább többet tud majd az unokájával lenni és bármikor segítségre van szükségem szóljak neki. :D

Vasárnap babáztunk (keresztfiamék itt vannak párom anyujáéknál) illetve a sógorom szülinapját ünnepeltük meg.Nagyon jó volt!Ja és tejszínes gesztenyetorta volt!Hmmm... :D

Olvastalak titeket hétvégén is.Képeket is nézegettem.

Bibi: nagyon jó a gyerekszoba,ügyes vagy!

Manó: jók a képek,látom jól sikerült a nyaralás,szép helyen voltatok.

Vicger: tessék pihenni,reméljük szeméremcsontfájdalom kicsit enyhül.Az enyém is megint fájdogál,néha menni is alig bírok.Pocikép jó!!!

Süti: hajrá a füvesítéshez!

Spickey: jó az új frizura!Tetszik!

Mi jól vagyunk.Babóka állandóan mocorog,de olyan igazi hirtelen mozdulatokkal.Néha a könnyem is majd belecsordul.De szépen elmondom neki,hogy tessék picit óvatosabban ugrálni,mert fáj anyának és ilyenkor olyan ari,mert szépen lassan arrébb megy,vagy abbahagyja.IMÁDOM!!! :D
Vendég

Csajok: nekem Erika is, és Móni is egyszerűen döbbenet: az egyik a lekvárfőzéssel, a másik ezzel a sok utazással ... én egyszerűen képtelen lennék bármelyikre is ... és nem a lustaság miatt: egyszerűen fizikailag ... :lol: :lol: :lol: :lol:

Én most jobbra el, megyek a lassan a védőnénihez ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Már kezdtem azt hinni, hogy evakuálták a bolygót :shock:

:)

Szia Madar! :) Már pont azon filóztam, hogy mi a csuda van Veletek, ennyi ideig nem szoktál csendben maradni! ;)
Tessék szépen visszaolvasni az a 10en akárhány oldalt, direkt Neked írtuk ;) :)

Bibi, miért hagytad abba a dinnyézést? Az az 1kg simán víz, egyél sok almát /ha szereted/, na meg szerintem vissza a dinnyéhez ;)
Sebszétválós para: ugye mennyire nagyon szar??????????? :shock:
Tényleg nagggyon terhes vagyok, sehogy sem jó. Sem állva, sem fekve, egyedül talán még ülve lehet elviselni. De nagyon durva, és utálom ezt az érzést :oops: :oops:

Lina,
egészségedre váljék a túrógombóc :) én is szeretem :) Anyud: már megijedtem, h munkanélküli lesz/lett, de így, h nyugdíjas nincsen semmi gond hála az égnek, s valóban tud unokázni és ez naggggggyon jóóóó dolog ám! /csak vigyázni kell, nehogy elkényeztesse a lurkót :D :D :D :D/

vicger

Jó reggelt!

Vicger, csatlakozom én is az éjszakát illetően hozzád. :cry: Terhességem legszarabb éjjelén vagyok túl! Tegnap este nagyon jósolgattam, erre éjszaka szinte semmit nem aludtam. Most meg fájdogál az alhasam, minden pisilés után enyhe mensis görcs.

Madar, üdv itthon, jövőhéten legkésőbb 2 gyerkőcöd lesz már. :D

Brumi, jó a rózsás pocakkép. Szerintem már nem lenne koraszülött ha megszületne. Bár sokan a 37+0 tartják a határnak, de nálunk

Gyerekszobák nagyon jók lettek lányok!!

kispiskóta

Én voltam az előbb. :oops:

Kép
kata05

Floranan!

Hintőpor része az orvos által felírt dolgoknak. Én igaziból csak a köldökápoláshoz hazsnáltam, másra nem. Sőt, ha hurkásabb a baba, akkor nem is ajánlják a hajlatokba szórni, mert csomósodik nedvesség hatására, dörzsölheti a baba bőrét.
A köldökcsonkhoz egyébként alkohol kell még, meg nálunk a fültisztító-pálcika vált be a tiszításhoz (nem kell félni megfogni, jó alaposan körben meg kell tisztítani, a kórházban ehhez vattát adtak, de a fültisztító kisebb, jobb, én viszek magammal).
Tena nagyobb, mint bármelyik éjszakai. Nekem nem az oldalra folyással volt szülés után gondom, hanem inkább előre-hátra, ahhoz nem jó a betét, kell a Tena. Szerintem...
Nekem egyszer sem kezeltek gátsebet, tiszta vizes lemosás minden betétcserénél, WC-zésnél. (Ez kivitelezhető volt, mert minden szobához tartozott WC-fürdő.) Fontos, hogy megszárítsd. Soha semmi gondom nem volt vele, szóval lehet, hogy jó a hipermangános lemosás, de anélkül is tökéletesen lehet kezelni a kérdést saját magadnak (és némiképp intimebb, engem zavart volna, ha mások csinálják, igaziból idegen nővér-orvos egyik szülésemnél sem nyúlt hozzám, szülés után csak a gátvarrat kiszedésénél látott orvos, nem volt gyakorlat a napi orvosi gátseb-vizit).

Széklet: nekem erre az vált be, hogy minél hamarabb enni és inni. Olyat, ami segíthet. Az első kettőnél votl beöntésem, és hát szülés után nem is voltam éhes egy jó darabig, alig ettem, szóval nem volt egyszerű produkálni, ez olyan mumus lett. Úgyhogy a 3. szüléstől nagyon figyeltem rá, hogy igenis legyen ami kijön.

Astrid

Kép
astrid

Jó reggelt,

Kriszti, cegénykém... nem irigyellek az éjszaka miatt. Lehet Luca most csinálta magának a helyét és szépen beilleszkedett, nem? A múltkori kép alapján sztem csak egy pöppet van lejjebb a poc, de egy AJ-s képet az t megnéznék rólad szívesen. ;)

Madar, üdv itthon... erre a kis időőőre. Max. 1 hét és babázol!!! Oááááááá!!! :lol:

Brumi, jó lett nagyon a kiscsaj birodalma... majd fotózd Lilláét is le ám. Arra is kíváncsi vagyok. Csak azt nemtom mit keres a mi zsiráfunk Lotti szobájában? :shock: :lol:

Spickey, baszki ha nem tudnám, hogy mindkét képen te vagy, simán elhinném, hogy az egyik pl. a tesód... akkora nagy a változás. Nem semmi vagy, hogy ennyire meg merted változtatni. Teljesen más lett az arcod így. de jó mindegyik.

Ennyire futotta most tőlem a visszareagálásokból... 8)

Én nemtom mi van velem, de az uccsó jó pár napban alig tudok aludni... fél óránként óránként felébredek (minden ok nélkül) és min. 1x van olyan minden éjjel, hogy 1-1,5 órát forgolódok... Ráadásul reggel is tök hamar kidob az ágy (ill. dobna mert én rendületlenül küzdök vele).

Amúgy egész jól állunk. Ákos ruháinak és textilpelusainak 99%-a frissen kimosva, vasalva bent pihen a szekrénykéjébe... a maradék a szárogatón még a du-i progi része. ágyikója a helyén szépen lemosva... Már nemtom ki, talán Peppino kérdezte mivel mossuk át a cuccokat. Nekem Chicco-s fertőtlenítőm van... azzal most mindent áttörlök 1x és később én csak sima Raypath-es kendőket használok, amihez nem kell semmi vegyszer (alapból is ezeket használom).
Tegnap levizitáltam hogy áll öcsi ágyneműje, rácsvédője (anyum varrja) és majd elbőgtem magam annyira szép lesz. Már úúúúgy várom, hogy a helyére kerüljön az is.

Ma elég mozgalmas napnak nézek elébe...
1. terhesgondozó (szokásos mázsálás és egyéb hülyeségek)
2. vérvétel
3. nst
4. kismamicsomag kiváltása
5. uh!!!!!!!!
6. tp-s papírt elvinni munkahelyemre... (és ezt mind délig! ;))
7. ma megjön Míra új ágya és Ákos babakocsija!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: Szóval du. ezt szereljük össze
8. este doki
Nyah, ezek a fixek és még vagy száz dolgot terveztem be, ha befér az időbe. Sietnünk kell, mert csak ma van Míra anyuéknál és szeretném, ha este hazahozzuk, akkor már minden rendben legyen... meg hát szerdán készülünk a Balcsira is egy uccsó idei nyaralásra hármasban.

Szóval most rohanok, pusz mindenkinek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára manósziget 2009.08.17 07:45-kor.

Kép Kép
manósziget

Jó reggelt!

Madar: De jó, hogy újra itthon, főleg, hogy minden rendben veletek!

Bibi: Rám is felszaladt 2 hét alatt 2 kiló, doki szerint ebből minimum 1 a víz. Ezért is kérdeztem még pénteken a vízhajtó gyümölcsöket. Rájöttem, hogy teljes gyümölcsnapot képtelen vagyok tartani (éhenhalnék, komolyan), így vacsira csak gyümölcsöt eszem 3 napja. Reggelire gabonapehely, tízórai-uzsonna joghurt vagy alma, rendesen ebédelek és este csak gyümölcs. Remélem sikerül azért kihajtanom egy kevés vizet. Én nem is a lábamon, hanem a kezemen vettem észre a vizesedést.

Vicger: Sajnálom a fájdalmakat. Nekem oldalt fáj a combom a súlytól. Reggelre olyan vörös foltos, mint egy ráknak.

Sudocream-et mi is használtuk, de csak akkor mikor nagyon piros volt már Andris feneke. Egyébként nagyon megfelelt a gyógyszertári mindenből. A Weleda is nagyon jó, bár tényleg elég drága. Nekik van arc-és testápolójuk hideg-szeles időre.

http://www.weleda.hu/

Apa tegnap fektetés után elugrott nagybevásárolni, még szerdán kell kiugrania a piacra húsért és zöldség-gyümölcsért. Azért feltöltjük magunkat, hátha a hét vége felé események lennének. Tegnap este igencsak erős fájásaim voltak egy órán át, ki tudja hozhat-e ez hétvégi találkozást. :lol:

Kép

Kép
hgrita

Jó reggelt!

Vagyok én is... csak kicsit lájtosan... :) Elég sűrű volt ez a hétvége (is)... és be kell valljam, már nem bírom.... :oops: :oops: :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Szombaton nagyon magas volt a vérnyomim.... :? :? :? :? pihentem ezerrel... de rájöttem, hogy nem mindegy az sem hogyan fekszem, mert csak akkor alacsonyabb, ha a baloldalamon fekszem... valószínű babó nyom valamit a jobb oldalamon....
A tesómék tegnap elutaztak... olyan kár... olyan édi az unokahugom.... majd mutilok képet... csak a laptop nem ismeri fel a fényképezőnket...

10-re megyek nst-re... kíváncsi vagyok.... (Andi... én is nst-szűz vagyok.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Kata... megis lepődtem, hogy a tesód hogy hogy hozzánk ír... ráadásul rólad.... de gondoltam, hogy te vagy.... :) :) :)

Madar... üdv újra itt... jó olvasást... :)

Kriszti sajnálom az éjszakád.... :( :( :( nagyon csini képet raktál fel.... :) :) :)
Nooo majd délután jövök....
vikiviktor

Manó: Ez aztán a mozgalmas nap! Még jó hogy férjecskéd itthon van (ugye még tart a szabi?) és tud segíteni. Vigyázz magatokra ebben a nagy melegben! Aztán te is tegyél ám fel képeket a szerzeményekről.

Mikor szokott a 32.heti UH után még UH lenni? Nekem nem beszélt róla a doki. Ha megjön a beutalóm én is megyek holnap a laborba, elsősorban vizelet kontrollra. Remélem már nem lesz fehérvérsejt a vizeletemben. :roll:

Kép

Kép
hgrita

Viki: Nekem is ki lett most adva, hogy mérjem a vérnyomim napi min 3x, és fekve kell, nem túl sok folyadék elfogyasztása után. Neked mennyi a sok?

Kép

Kép
hgrita

Szép reggelt!!!

Kriszti ,kiábrándítalak,pesten már nem,vagyis az uzsokiban annyira üres a kincstár,hogy nincs hipermangános öblögetés!!!!Ha viszel megcsinálod magadnak!
Az ékszakát sajnálom!!!

Madar,örülök,hogy itthon vagy ,és egyben!!!

Lina,hidd el anyud hálás is lesz ha meglesz Viki,hogy kirúgták!!!

Manó,nem semmi program mára,elolvastam és elfáradtam!!!

Most ennyi belőlem mennem kell FŰVET locsolni!!

sutimano76

Kép

Kép
arvaerika

Nyulasznak - kissé megkésve - de én is nagy nagy gratulákat küldök. :)

Anna: Mária szép név, nekem is tetszik :)

Babcika: ez már kicsit jobb hangulatú hsz volt (még csütörtökön, csak azóta nem láttam). :) és ha nem Jetix és tsai, hanem Minimax, az azért emészthetőbb és nem olyan durva, én vettem a fáradtságot, hogy megnézzem ezeket, hogy mi az, amit egyáltalán engedek, és van nálunk még egy szabály, egy nap max. 2 mese ... és ez működik. :)

Mabe: de jó, hogy minden ilyen simán ment :) és Imola változatlanul gyönyörű :)

Bibi: Lilla szeme :( :( :( de azt gondolom, hogy jobb ezen kiskorban túlesni, utána meg minden rendben lesz. :)
Te is nagyon csinos vagy. :)

Süti: de jó, hogy apa hangolódik. :)

Manó: szépeket alkottál Mirának. :)
Örülök, hogy apával minden rendben. :)

Dorka: változatlanul csinos vagy :wink:

Kriszti: fogmosás - nekem szerencsém volt, mert Julcsi egész pici volt még, amikor találkoztunk egy bácsival, akinek botrányosan ronda és fekete fogai voltak ... Julcsi is tiltakozott, de szerencsére iszonyatosan nő és hiú, szóval elég volt csak elmagyarázni, hogy ha nem mos fogat szépen, akkor az övé is ilyen lesz ... de, hogy egy pasira, hogy lehet hatni, ... háááááát .... passsszzzzz :roll:
.... ééééééééésssssssssss Te meg nagyon jól nézel ám ki :) :) :)

Pancsika: sok-sok drukkkk

Móka: szép poci :) Mindenki olyan csinos itt :) :wink:

Erika: szilvalekvár nálam egésznapos program szokott lenni. :roll: Kitartás! Megéri :)

Ne haragudjatok, hogy mindenre nem tudtam reagálni, de 1 órán át csak olvastam. :) :wink: De most már a szülésig hosszabb időre nem tágítok. :)

KépKép
KépKép
madar

Kriszti, teljesen átalakul a hasad aljának a körvonala, egy nagy tükörben tökéletesen jól látszik! Nem lehet eltéveszteni! :wink:

Boboka, a magzatvíz teljesen színtelentől szalmasárga-színűig van rendben, és zöldesbarna, ha a baba oxigénhiány miatt már belekakilt (Én már láttam ilyet :wink: )

JA visszatérve a zsinór előesésre egy mondat erejéig: amit én hallottam, mindegyik eset kórházban történt burokrepesztés után. Ennyi.

Rita, magzatvízfolyáskor, nyugodtan lehet saját kocsival menni, még ha zöld is a víz (még utána általában órákig eltart a szülés - kivéve ha háromperceseknél vagy még sűrűbb összehúzódásoknál pukkan ki, de akkor már lehet, hogy a mentő sem ér oda hozzád :wink: )

Astrid, nekem mind a kilenc egyformán helyezkedett el.

Süti, a palástfűtea pont arravaló, hogy minél előbb visszahúzódjon a pocak, bár a legfontosabb a szoptatás (oxitocin termelődik szoptatás közben, ami méhösszehúzószer)

Kriszti, mit ettél? Attól is be lehet dagadni! Ne akarj még mindenáron szülni!
Továbbolvasva: szerintem most illeszkedik be! (Nekem is őrülten fájt a múlt héten, 1 nap és 1 éjszaka, azóta viszont sokkal jobb)

Bocs, ha csak ritkán jövök ma: levágattam 5 tyúkot, meg 3 rántanivalót a biztonság kedvéért + hétfő van, mosunk ezerrel és a héten a 4-ből legalább 3 szobát szeretnék rendbe tenni.

Szép napot!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Erika: Akartam már kérdezni, hogy van honlapja ennek a helynek? Hány éves kortól lehet menni?

Kép

Kép
hgrita

Manó, milyen az az AJ-s kép? :shock: :oops:
húúú, jó sűrű napod lesz, de aztán gyere ám beszámolni, uh képet mutatni, kiságyról képet mutatni stb stb!!!! :) Alvás ügyben teljes részvétem :(

Kata, én is néztem egy nagyot :lol: :lol: :lol: :lol: Tesódékat szoktam olvasni, tök jó csapat ők is :D
ezek szerint szépen alakulsz Te is!

Rita, csináld úgy, hogy reggelire is gyümit eszel, s ha nagyon éhes vagy, akkor a gyümölcs után másfél órával már ehetsz akár gabonapelyhet is. na meg vacsira gyümölcs. Így biztos lehetsz a sikerben ;)
A kéz is vizesedik rendesen, nem csak a boka.
Nekem most nagy mákom van, eddig megúsztam :roll:

Astrid, Veled mizu? Hogy érzed magad? Az gondoltam, hogy a gátmosás minden kórházban bevett szokás.. nálam volt Szombathelyen is, és Miskolcon is. Mondjuk az is igaz, hogy a szobákhoz nem volt saját wc.. lehet ettől is függ

Viki, ez a vérnyomásmizéria nem semmi, szegénykém... az nst-hez pedig mit is lehet kívánni... legyen tökéletes ! :) :)

a mai napom úgy fog néz ki, hogy tevékenység kb 10 perc amit bírok, majd 5 perc csüccs. Majd ismét tevékenység, majd ismét csüccs. Tök buli lesz.

Ja, azt nem is mondtam, tiszta nátha vagyok, na meg köhögés, s minden orrfújásnál attól parázok, hogy tolófájásokat fogok generálni a nyomással, ahogy fújom a nózit... hát tiszta hülye vagyok így vénségemre... :lol: :lol: :lol:

Anna?
Andi?
Süti?

vicger

Kép

Kép
arvaerika

Kép

Kép
arvaerika

Kirszti: jelentem visszaolvastam, mindent, nagyon rendesen :) szülés előtt ez volt az ucsó elutazásunk, úgy döntöttünk a héten maradunk :) Bár aug. 20.-ra még szerveztünk egy tűzijátéknéző bulit, de apa nagyon rendes volt, mert egy céggel megoldotta a kajakészítést, felszolgálást, így nekem semmi dolgom. :)
Nekem sem volt jó éjszakám, már nekem is egyre jobban fáj itt is, ott is ... :roll: Apa nyugtatgat engem is, hogy már csak 1 hét ... vessetek meg, de már nagyon várom a végét :oops: szombaton úgy éreztem, mintha késsel döfködtek volna alulról ... szerencsére azóta ez elmúlt.

Bibi: kedves vagy :) és köszönöm mindenkinek a hétvégére szóló jókívánságokat is. :)

kispiskóta: uhhh, igen ... ma éjjel a nagy nemalvásban be is paráztam emiatt, de a lányok már próbáltak itt nyugtatgatni ... hiszek nekik, hogy túl lehet élni ... :) :wink:

Kata: melyik voltál Te? boccs, de már én is szita vagyok :oops:

Manó: :) Irigykedsz? :wink: Hééé, tessék lassítani! Nem sok ez mára?

Süti:
húúú, de jó, hogy írod, nekem is kell locsolni. :roll:

No, rohanok néhány dolgot elintézni, vásárolni, aztán gyüvök :)

KépKép
KépKép
madar

Lányok, tényleg bocsi a megtévesztésért, de a tesóm felhasználó neve maradt a gépben. :oops:

Viki, mennyire volt magas? Nekem eddig 110-120 között volt, most egy hete már 120-130 között van. A pulzusom meg néha 112.

Erika, jók a képek!

Manó, én is elfáradtam ahogy csak olvastam mi mindent készülsz ma csinálni.

Kép
kata05

Kép

Kép
arvaerika

Anna, meg van a kiemelkedés, az átalakulás, nagyon brutál :oops: 8) Enni nem ettem semmi extrát, max a milka ami allergén lehet, de eddig nem volt vele bajom :) :) :) Nem akarok én még szülni, még 10 napot ki kell húznom a családegyesítő napig, aztán onnan már tőlem bármi lehet. Addig nem.
Szép tevékeny napod lesz ma, nem irigyellek. :?

magzatvíz és zsinórügyben én parás vagyok, ha ilyen lesz én mentőzök egyet.

Süti, hát elég gáz a helyzet akkor... elképzeltem a szitut, ahogy a frissen szült kismama saját magának öblöget h.m-os cuccal... hát, elég érdekes... megkockáztatom, hogy lehetetlen, ha csak nem gumigerinccel van megáldva... na mindegy, éljen az eü....
Jó locsolást! :) :)

vicger

Rita!

Van honlapjuk, de ha beírod a keresőbe, hogy Kislőd kalandpark, akkor is kiadja. Korhatár nincs, fizetni 4 éves kortól kell(300 Ft)

Bocs, megint önző voltam és nem reagáltam, de ezt már megszokhattátok tőlem.
Amúgy minden hasznosat leírtak az előttem szólók, csak egyetérteni tudok.... (kórházi dolgok, gátseb, stb)

Kép
arvaerika

Köszi,Kriszti,már megy a locsoló..... :lol: slagolni csak pár helyen kell.

Erika,ez nagyon tuti hely,megpróbálom elraktározni kisagyamban ezt a helyet,mert ha nagyobbak lesznek a gyerekek akkor tuti elviszem őket,és nem melesleg összekötöm egy rokonlátogatással.
Fanni nagyon kis édes a hevederben meg a sisakban!!!

Viki régebben írtad hogy doki szerint nagy a baba feje,és ezért vagy előbb vagy csaszival szülsz,azzal mi a helyzet?????

sutimano76

Kép

Na, még egy uccsó kép. Tegnapi szülinapi kép. Párom, apósom, sógorom plusz gyerekek. (Viki igazoltan volt távol a Szigeten)

Kép
arvaerika

Hurrá én betöltöttem a 36.hetet!!! :lol:

sutimano76

Jó reggelt,

Csak gyorsan helyzetjelentek, utána megyek takarítani.

Ma voltam NST-n plusz doki megnézett. 2111-es a méhszáj. Legközelebb vasárnap kell mennem,hacsak addig nem lesz valami.

Soma eddig tök jól feküdt, most meg állítólag keresztben van.Hurrá :?

KépKép
csikipetra

Végre hétfő, örülök, hogy a nemalváson kívül mindenki megvan :)
Nálunk vendégsereg volt a hétvégén, szülők, barátok, épp végeztem az egyik halom mosogatnivalóval, már jött a köv turnus. Tegnap este kilenckor JÖTT az utolsó két ember. Az már annyira nem esett jól, inkább ágyba zuhantam volna, de miután még elmentek, le kellett vinni anyós kutyiját sétálni. A romokat még el kell takarítanom, de mára mást nem tervezek. Le a kalappal a szilvalekvárért, már a listát írom, hogy mit kell ennem, ha megszületik Fruzs és elmúlik a cukor :lol: :lol:
Láttam írtátok a szúrkálást, én is éreztem a napokban, amikor Fruzsi jobban belehúzott a mocorgásba (ált este), hogy tűkkel szúrkálnak alul. Nem volt épp kellemes :?
Erika milyen szépek a gyerekek :lol:
Holnap megyek dokihoz, lesz UH és méhszájkukucska, szerintem más nem. Úgy emlékszem még egy vérvétel visszavan, sztem ctg az jövő héttől.
A magzatvíznél nekem sem mondta, hogy mentő és fekvés, csak azt, ha azzal kezdem, akkor ahogy elfolyt, menjek, fájásoknál pedig a tízperceseknél kb.

Kép
lili34

Petra,úgy látszik Soma még nem akar kijönni.Rossz fekvés :( ,beszélj vele hátha.Nagyon izgi,mert te már nagyon közel vagy!!!!

sutimano76

Sziasztok!

Még vagyok, csak nagyon nyügölődöm. Ma megyek dokihoz, majd utána jelentkezem.

Szép napot!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Én is visszajöttem:

védőnéninél minden rendbe, vérnyomim annyira alacsony volt hogy kétszer megmérte, nem hitte el :shock: :shock: :shock: ... na de milyen legyen, ha a reggeli KV-mat csak tízóraira, ihatom ??? :lol: :lol: ... vizelet rendben, mást az ügyhöz hozzátenni nem tudott ... már most nagyon meleg volt, örültem, hogy jöhettünk hazafelé Lillával ... :roll:

tettem egy kört a helyi szépségszalonig: pénteken NAGYGENERÁL VÉGRE !!! :):):) : bejelentkeztem pedikűrre és gyantára délutánra, délelőtt pedig a fodrászomhoz megyek :) ... jó fárasztó nap lesz, de utána ki leszek cserélve :)

a hülye fejemmel nekiálltam marhahúslevest főzni ... alig van meleg ... de MEGKÍVÁNTAM: még jó, hogy ma ezt, mert nem is meséltem, tegnap mi volt: tankoláskor a benzinkútnál úgy éreztem, megveszek, ha nem ihatok pár korty jéghideg kóóóóóólát :roll: :roll: :roll: :shock:

Én, aki soha-soha nem iszik nemhogy kólát, mert utálom az izét, de még szénsavasat sem ... na, most benyomtam egy fél üveg cola zero-t ... és annnnnyira jól esett, hogy azt elmondani nem tudom !!! :)

meg is lett az eredménye: kb 2 perc múlva egy olyat büfiztem tőle (elnézést), hogy félre kellett állnunk az autóval, mert annyira nevettünk, hogy apika nem tudott vezetni : KOMOLYAN ... nem hittem el, hogy ez a hang belőlem jött ki :oops: :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?