Új privát üzeneted érkezett!

Erika!

És kellene, hogy rögzüljön már??
Nekem a két kicsinél egész biztosan még két héttel a szülés előtt nem volt rögzülve (megnéztem a kiskönyveimet), a kicsinél meg a szülés előtt pár nappal sem.
(Az viszont érdekes, hogy a 3 kicsi (Dórát is beleértve) ugyanúgy feküdt/fekszik. Fejjel lefelé, és a hátuk a baloldalam felé volt/van. Lehet, hogy bent így kényelmes? :D)

Rita!

Azt gondolom, nem vagyok szülés ügyben túlparázós, de komolyabb mennyiségű magzatvíz elfolyásnál (nem csöpögés, vagy szivárgás, amikor esetleg nem eldönthető, hogy tényleg az-e, hanem amikor egyértelmű) tuti mentőt hívnék. Addig is vízszintbe, nem zuhany meg ilyesmi. Ugye ha a fej beilleszkedését megállapították, akkor már nem lehet gond, fel lehet kellni, de addig jobb biztosra menni...
Nekem mindig fájásokkal indult, egyszer sem volt magzatvizes sztorim, még az utolsónál sem, pedig ott már 4 ujjnyival értünk kórházba, de akkor is csak vizsgálat közben repedt meg a burok (igaz akkor spontán).
(Pont ma megnéztem, a papír szerint 20:17-kor vettek fel, 20:38-kor meg már babáztunk. :D)
Éljen a 36. hét! Minden OK lesz!!!

Boboka!

Nálatok is! Azért ti még bírjatok ki leg. 3 hetet!!!

Ja, még egy:
nyugtassatok már meg, hogy nem minősülök attól embergyűlölőnek, hogy ilyenkor már nem akarok kerti party-ra menni, de igaziból csak a legszükségesebbkor mozdulok ki.
Van itthon bőven mit csinálni, és az is nagyon zavar, hogy ezeket is csak több részletben tudom elvégezni. Bizony le kell ülnöm, időnként le kell feküdnöm.
(Mondjuk azt is elég nehéz lenne elmagyaráznom valakinek, aki soha nem volt terhes, hogy a vége felé egy min. 3 kg-os gyerekkel és egyéb hozzá kapcsolódó dolgokkal (méhlepény, magzatvíz) a hasamban már egy egyszerű fordulás az ágyon is külön program. :D És nem idétlenkedek... :D:D)
Én egyébként sokkal jobban szeretném, ha végre REND lenne, de ez 4 gyerekkel csak valahol egy álom. Csúnyeszka nagyon jól írta, olyan nincs is.
Ha valami miatt, akkor ezért nem szülnék még, bár tudom, nem lesz olyan pillanat, amikor azt mondanám, már kész vagyok, rend van, nincs mosni és vasalnivaló (na ez különösen nem valószínű :D:D), szóval tip-top minden... Csak lelkileg kell még erre felkészítenem magam, hogy nincs ilyen pillanat, még hinnék benne, hogy van! :D:D:D

Astrid

Kép
astrid

Rita gratula a 36.hoz,Boboka,neked meg a 34.héthez.

Ja még egy fontos a kórházról Andi,Rita,régen ugyan raktak,de mostanság nem raknak homokzsákot csak a csaszisok pocijára,de ha viszel akkor feltehető.Én mindenképp viszek,mert bár a szülésznő szerint ez csak vérzéscsillapításra használatos,de szerintem igenis segít a visszahúzódásban.Amikor hozták vissza a kismamik a babákat,a legtöbben úgy néztek ki mintha még mindig terhesek lettek volna,volt olyan akinek akkora hasa volt,mintha 50 hetes lett volna.
Régen törölgették a gátvarratot kálium-hipermangán vizes oldatával,ami szülésznő szerint nagyon hasznos volt,segített a gyulladásmegelőzésében,a sebgyógyulásban.Ezt már nem csinálják a kórházakban,gondolom pénzhiány miatt.
A szülésnél---kibújik a baba és rögtön mellkasra rakják az uzsokiban,pár perc után elviszik,megtörölgetik,a magzatmáz marad a babán,aztán 2 órát a maminál van,ekkor lehet mellre tenni.
Húúúú,sszem mostmár tényleg mindent leírtam,ha mégis eszembe jutna valami még leírom.

sutimano76

Astrid: Én is pont ezért kérdeztem, hátha ti már többet tapasztaltatok, hallottatok. Akkor remélem szerdáig nyugi lesz, aztán akkor beszerzem a dokitól a befogadót. Bár gondolom a mentős mérlegeli, hogy az elfolyás mellett tudnak-e olyan messze vinni.

Mi ma már nem vállaltuk be Após szülinapi ebédjét, ahol az egész család ott van. Most is zajlik! 40 km-t kellett volna menni, majd ott ki tudja milyen kényelmetlen helyen ülni. Így lemondtuk! Fiúk most szunyálnak, már 2 órája. Apa megérdemli, de nagyon, mert tegnap kitakarította a konyhát, a fürdőt és a WC-t, így per pill ragyog minden. :lol: Addig míg Andris nem kezd el gyúrmázni. :wink:

Kép

Kép
hgrita

Süti: Köszi, ez is nagyon hasznos info. Te honnan szerzel ilyen zsákot? A Sote-n Andrissal kaptam, bár nem volt sokat rajtam.

Az oldatot szerinted lehet gyógyszertárban kapni? Érdemes akkor vinni?

Kép

Kép
hgrita

Astrid,sztem teljesen normális,hogy nem mentél.Én már most is nehezen mozgok,pedig "még csak "a 36-ot fogom tölteni,sztem 38 hetesen ülök a kanapén oszt ütöm a gépet és nyomkodom majd a tv távirányítót.Persze neked még ott vannak a gyerekek is.Én már jó ideje leemelem a kalpom minden többgyerekes(1,2,3,4,5,6,7,8)előtt,mert sokszor belegondoltam,hogy milyen nehéz lehet,most ha le akarok feküdni,hát lefekszem,na de akkor ...........Szóval ne emésztd magad.

sutimano76

halihó :) én pedig a tapolcai csavargást tettem át keddre, mert nagyon meleg van, s nincs kedvem semmihez. A srácok most alszanak apa és fia :)

magzatvíz: nekem úgy rémlik, hogy van egyfajta édeskés, jellegzetes "szülős" illata... s a színe, állaga valóban a lepény állapotától függ, mert van mikor kezd színesedni... magzatmáz darabok is lehetnek benne.
Ami a vizeletet illeti, az ha minden rendben van, akkor szagtalan, csak akkor kezd szúrósodni, ha pl állott, bocsi :) :oops: :) Szóval azért semmi sem, illetve nem minden nagykönyv szerinti ám egy szülésnél :D ráadásul mindenkinél más tünetek vannak a szülés kezdetekor, befordulás, kisebb fajta hiszti, vagy nagyobb fajta hiszti, aluszékonyság, vagy éppen a teljes pörgés.

homokzsák és hasméret
: első babások, azért majd ne kapjatok sokkot, mikor fekvésből először felállva megnézitek a pocak helyét... ugyanis azért ott lesz még a poc, csak éppen üresen. kb 4-6 hónapos pocméret lesz. Nem tud visszahúzódni a hasizom és a többi járulékos elem sem egy nap alatt, sőt, akár egy hét alatt sem. Azért rendesen nyúlt ott minden... A homokzsák pedig valamilyen szinten segíti a visszahúzódást, hisz eleve nyomja a hasat, s így kvázi 0-ról kell visszahúzódnia, nem pedig -3ról. Lehet kapni haskötőt, ez nagyban segíti a hasizmokat regenerálódni, ugyanaz az elv, mint amit az előbb írtam, csak ugye ezt egész nap lehet hordani, míg a homokzsáknál ez meglehetősen érdekesen megoldható :D :D :D

Rita, boboka
, gratula a betöltött hetekhez!! :) :) pár hét, s már senkinél nem áll fent a koraszülés veszélye, tök jóóóóóóóóóóóóó!
Ja, s már aug fele eltelt... na ez sem semmi! :D :D :D

Astrid, bizony ilyenkor már nagyon tudnak unatkozni a gyerkőcök... bőven elég ez a nyári szünet, s asszem pont időben kezdődik majd a suli :) Azért már én is szeretnék morogni a nagyokkal, hogy normálisan viselkedjenek :oops: /de csak azért, mert az már azt jelenti, hogy itthon vannak.../ még másfél-két hét... ááááááááááááááá.........
társasági élet: hát.. néha nagyon el tudok csodálkozni, hogy mennyire taplók az emberek... pl mi is tegnap elvonultunk családi összeröffencsre /fejvesztés terhe mellett kötelező/ eleve semmi kedvem nem volt kiöltözni, 1: igazából ruhám sincs ami melegben s alkalomra is megfelelő, 2: baszki, néha ülni sem tudok annyira szúr a hüvely, vagy a szeméremcsont, vagy bármi... S azért a ffiaktól nem is várható el, hogy megértsék a szitut, de azért volt ott nem egy asszony, anya, akik tisztában lehetnének azzal, hogy egy 36. terhességi hét milyen élményekkel jár.... na mindegy....

vicger

Süti, szerintem a pocó visszahúzódás nagyban alkati kérdés is.

Nekem pl. tavaly is meg most is nagyon hamar látszott a pocóm, már kb. a 11-12. héten eléggé nagy volt.
A csaszi után használtam hasleszorító bugyit (most nem ezt fogom), és még kb. három hónap múlva is kismamis pocakom volt (pedig akkor már túl voltam egy fogyókurás valamin is)

Persze biztos jobban visszahúzódik a poc, ha szopi is van, remélem most nagyon hamar szép csini pocim lesz majd, mert sokat szopizik Niki babám :) :)

Kriszti, gyorsan eltelik az a pár hét és moroghatsz a nagyokkal :lol:

Múlt héten az egyik este olyan jó kis őszi idő volt, annyira szeptemberi érzésem volt :)
Nem bánom most, hogy ilyen gyorsan telik a nyár 8)

Astrid, szerintem sem gáz, hogy nem mentél már a kerti partira, tuti, hogy megértik.

Nekem sem nagyon van már erőm kimozdulni.

Jajj csajok, már szeretnék három héttel öregebb lenni és szépen betölteni a 37. hetet 8) 8) Remélem ezek a következő hetek is szép gyorsan telnek majd :lol: :lol: :lol:

Süti, sikerült köntöst venni?
Vendég

Sziasztok!

Jövök én is nemsokára dumcsizni, de most csak egy képet küldök, ezt ma csináltam, többit felteszem majd a Pic-ra, a gyerekszoba képekkel együtt:

Kép 36+0 MÁTÓL NEM KORASZÜLÖTT !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

ja, és a vörös rózsával a férjem lepett ma meg, csakúúúúúúúúgy :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Rájöttem, hogy a pocakom helye nagyban függ Luca hol lététől, na meg a fáradtsági szintemtől.. /vagy ez hülyeség????/
ez a kép tegnap készült indulás előtt, abszolut fent van a poc, mire megjöttünk és átöltöztem, akkor meg lent volt :)

Kép

A pocakról jut eszembe:

Móka: csudaszép pocakod van!!!!!!!!!!!!!

vicger

Bibi, gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
A férjedhez is! :lol: :lol: :lol:
Szép poc!!!! Csini vagy nagyon! :)

na, meg is nézem a picasán a képeket :)

vicger

Móka, Bibi, Kriszti, nagyon csinik vagytok :)

Bibi, gratula a 36-hoz :wink:

De nem 37+0-tól nem koraszülött hivatalosan egy bébi?
Vendég

Micsoda csini pocik!!!!!Kriszti nekem ez még fentinek tűnik.

Igen Boboka vettem köntöst!

Ha kegyes lesz hozzám a net akkor,megnézem én is a képeket ,ha nem jönnék,akkor megint nincs.

sutimano76

Boboka, a 37. héttől, ami 36+1 nél kezdődik :)
Köszi :oops:

vicger

Mabe írta egyszer a 37 + 0-t, hogy hivatalosan innentől nem számít koraszülöttnek.

A 36+1 az még csak a betöltött 36. hét.

Most akkor melyik a hivatalos? Vagy ezt is kórháza válogatja, azt hiszem már erről is írtunk régebben.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.08.16 14:50-kor.
Vendég

Most nézegettem a neten, sok helyen a 36. hetet írják tényleg.
Vendég

hát, józan paraszti ésszel nézve, a betöltött 36. hét, ugye már be van töltve. ha ehhez jön már egy nap, akkor az a következő héthez tartozik már, mivel az a 8. nap, tehát az már a 37. hét.. persze minél többet van a lurkó a pocakban annál jobb, de megnyugtató, hogy nem lesz adott esetben koraszülés ;)

Aztán lehet tényleg, h kórházfüggő is a dolog, nem tudom, nálunk, most kérdeztem a védőnőt a kórházban, a betöltött 36. már nem koraszülés.

De ez úgyis a baba állapotától függ... mert ne adj Isten, de akár melyik hétre született babának lehet olyan állapota, ami PIC-t indokol...

vicger

Kriszti, teljesen igazad van.

De a topikunk babái szépen kivárják mind a 38-39 hetet és szép egészségesen fognak a világra jönni :) :)

Kicsi Imola sietett ugyan, de szépségben és kilókban vetekszik bármelyik nagyobb babával :)

Zsófi babákokról meg jó lenne már képet látni, már kíváncsi vagyok rájuk nagyon.
Vendég

Nem, szerintem Mabe-val pont arról értekeztünk, hogy 37+0-től nem koraszülött. Annak ellenére, hogy az már a 38. hét kezdete. És a menzesztől számítva, tehát nem kiírás szerint.
Ugyanakkor én mindig bajban vagyok amikor kérdezik, hogy hány hetes vagyok pont emiatt. Inkább midnig azt felelem, hogy hány hét hány napos... :D De minden alkalommal az orvos is azt mondta, pl. a 36+3 az 36 hetes ha számolnak, tehát ott a már betöltött hét az érdekes.
De ha meg a születési időt nézzük, akkor a 40+2-n született lányom zárójára az van írva, hogy a 41. héten született. :D:D
De koraszülés szempontjából terminus - 3 hét a határ legtöbbször, de ugye ez senkinél sem lesz érdekes!!! :):)

Astrid

Kép
astrid

Ja,láttam az összes kismamit,pont akkor tolták vissza a picibabákat.Jesszus,hogy milyen picik voltak a babák,rég láttam ennyire piciket!!!!Rögtön végig gondoltam hogy hogyan fogom megfogni Kép

Képeket megnéztem,mindenkinek naon tecc a babaszobája,és a pocik,nagyok!!! :lol:

sutimano76

Astrid, ezzel én is így vagyok, múltkor mondtam a dokinak, hogy a 33. héten vagyok (32 hét 3 naposan), és ez marhára nem érdekelte, csak az, hogy betöltött 32 hetes vagyok.

De a biztonság kedvéért én is mindig úgy mondom, hogy hány hét hány naposak vagyunk.
Vendég

Brumi,fent vannak már a képek,mert azt nem találom!!!!!!

sutimano76

Én sem találom Bibi képeit :roll:
Vendég

Na, hát ez meg végkép érthetetlen... hogy egyszer az x+2 az a következő hét, máskor pedig még az előző :lol: :lol: :lol: :lol:
Végül is olyan mindegy, a babák akkor fognak megszületni, amikor azt kell. Ha a 36+ negyedik napon, akkor akkor, ha 40+3-n akkor pedig akkor :) Mindennek oka van, s nekünk pedig nem muszáj mindenről tudni, hogy mi miért történik ;)

én is hetet és napot mondok kormeghatározáskor :D :D :D

vicger

Bibi még nem rakta fel a képeket ;) azt írta, h most ide tesz fel egyet, aztán majd jön és pakolja a többit a picasára :)

vicger

Sziasztok!

Kriszta, Floranan köszi a nyugtatást.
Anna, veszem észre, hogy nehéz bír lenni! :lol: :lol:
Peppino, igen, már aktívabb, tegnap este már teljesen jó volt. Ma is tartja a napirendjét. :) :)
Boboka, akkor úgy látszik babáink teljesen egyformán reagálnak az időjárásra! :lol: Ha előbb tudom, lehet nyugodtabb lettem volna... Túrógombóc finom.
Rita én is remélem javul a helyzet, mert jövő héten tervezzük a szoba átrendezését is. De rendi párod, hogy kitakarított. :)
Astrid, ha embergyűlölőnek minősülsz, akkor én is. :lol: Nagyon nehezemre esik emberekkel beszélgetni, főleg ha ez még kimozdulással is jár... Ágyon való megfordulás, felkelés... :lol: :lol: totál értem miről beszélsz.
Brumi, de édi férjecskéd, csak úgy... Én is várom a képeket.
Nagyon csini pocakokat láttam!
Süti nagyon szép Berni lak, nagyon tetszik! És a fű növexik már? :wink: Nálunk otthon is ruteren jött a net és teljesen jól működött.
Andi Sok Boldogságot és Egészséget mamidnak!
T-pk, ha netalántán bennt tartanának, dobj egy üzit, hogy tudjunk rólad. :D
Magzatvíz elfolyásra semmi rémisztőt nem mondott szülésznő, csak azt, hogy indulás. És én inkább kocsiba hátrafexem, mint mentő, az tuti. Nekem mentőről nagyon rossz élményeim vannak, pedig akkor még pocak sem volt. :lol:
No, remélem nem hagytam ki senkit. Sikítsatok...
bex13

Mostmár láttam képeket a szobáról!!! Tök jó, nekem bárányok tetszenek nagyon!
bex13

Brumi,nagyon szép lett a szoba!!!!!!!

sutimano76

Bibi, gyönyörű lett a szoba :) :)
Vendég

[quote="vicger"]B írta:vicgeribi még nem rakta fel a képeket ;) azt írta, h most ide tesz fel egyet, aztán majd jön és pakolja a többit a picasára :)

Nnnnna, itt vagyok: végeztem, pocifotókat is tettem fel, és albumot is csináltam a babaszobáról :) ... majd holnap a Lilla-rezidenciát is megmutizom :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Köszi a szoba-dicséreteket, ha kétszer ennyi pénzecske lett volna rá, akkor kicsit másképp rendezem be, de így is tetszik nekem is, és biztos a kicsinek is fog (adottság volt Lilla panelszoba-béli öröksége bútorból és dekorációból, és ezt egészítettem ki ... :)

A falvédőért itt is 1000 KÖSZÖNET SÜTINEK, Ő CSINÁLTA EGY FÜGGÖNYBŐL :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!! :))

Jelentem bepótoltam a pic.-os lemaradásomat!!!

Most megyek visszaolvasni.
Bibi: köszönöm az Istvános híreket. (engem személyesen érint!)

spickey

[quote="vicger"]N írta:vicgera, hát ez meg végkép érthetetlen... hogy egyszer az x+2 az a következő hét, máskor pedig még az előző :lol: :lol: :lol: :lol:
Végül is olyan mindegy, a babák akkor fognak megszületni, amikor azt kell. Ha a 36+ negyedik napon, akkor akkor, ha 40+3-n akkor pedig akkor :) Mindennek oka van, s nekünk pedig nem muszáj mindenről tudni, hogy mi miért történik ;)

én is hetet és napot mondok kormeghatározáskor :D :D :D

háááát, elvileg a 9. hónapban nem koraszülött már, ez nekem a betöltött 36.hetet jelenti ... ami 36+0 = 35+7 :shock: :shock: :shock: .... nekem a 36+7 = 37+0 tehát az már 8 és fél hónap gyakorlatilag ... DE TÉNYLEG mindegy is : innentől már jöhetne, csak azért ne jöjjön, mert meg fogjuk várni a dokikánkat :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Brumi,semmiség volt,nagyon szívesen.Műxik a tépőzáras megoldás???

Bex,fűvet lassan nyírni kell,már sok helyen vagy 2 centis,ha apa leszakad a discovery worldről,akkor talán befüvesítünk ma még egy részt.

sutimano76

[quote="spickey"]S írta:spickeyziasztok!! :))

Jelentem bepótoltam a pic.-os lemaradásomat!!!

Most megyek visszaolvasni.
Bibi: köszönöm az Istvános híreket. (engem személyesen érint!)

Nincs mit !!! :) ... egészen biztosan jobb tapasztalatokkal jövünk haza onnan most, mint 2 évvel korábban :)

CSÁSZÁROS MAMIK: még egy dolgot elmondott ez a főnővér, akiről írtam: haskötőt akkor ajánlott feltenni, ha már volt széklet a császár után, mert lelassítja a belek mozgását !!! ...

elvileg a 2. napon már kellene lennie ... (nekem anno nagy nehezen sikerült a 4. nap "valamit" produkálnom, de már minden bajom volt ettől is ... :oops: ... ezek szerint rontottam a helyzetemen, mert csak éjjel nem volt rajtam a haskötő ... de senki nem mondta, hogy ezzel gond lehet, egyik nővér sem, pedig látták ... :shock: :cry:

Elkezdtem tegnap szedni a székrekedésre a homeos szert, amit írtam, és nekem máris eredményes :lol: :lol: :lol: ... nem is tudom elmondani mekkora boldogság ez 3-4 hét masszív székrekedés után (hülye vagyok, hogy nem kérdeztem rá előbb :shock: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76rumi,semmiség volt,nagyon szívesen.Műxik a tépőzáras megoldás???

Bex,fűvet lassan nyírni kell,már sok helyen vagy 2 centis,ha apa leszakad a discovery worldről,akkor talán befüvesítünk ma még egy részt.

Igen, abszolut tökéletes !!! ... majd megmutizom, ha jössz jövő héten ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Fűvesített terület:
Kép

a FŰ:ekkora
Kép

Ezt kéne ma: Kép
És van még a ház háta mögött is egy rész,de az még nincs előkészítve.

sutimano76

[quote="bibiesbrumi"]
írta:
bibiesbrumi
CSÁSZÁROS MAMIK: még egy dolgot elmondott ez a főnővér, akiről írtam: haskötőt akkor ajánlott feltenni, ha már volt széklet a császár után, mert lelassítja a belek mozgását !!! ...

elvileg a 2. napon már kellene lennie ... (nekem anno nagy nehezen sikerült a 4. nap "valamit" produkálnom, de már minden bajom volt ettől is ... :oops: ... ezek szerint rontottam a helyzetemen, mert csak éjjel nem volt rajtam a haskötő ... de senki nem mondta, hogy ezzel gond lehet, egyik nővér sem, pedig látták ... :shock: :cry:

Bibi, köszi az infót.

Nekem szerencsém volt "produkció" :oops: ügyben anno, de szerintem ez a kórházi rostos kajának volt köszönhető.

Kriszti, most láttam a hírekben azt, amiről reggel írtatok :cry: :cry: :cry:

Süti, füvesítésre fel :!: :lol:
Vendég

Jó nagyot Kismamik!

Floranan,örülök,hogy jobb a derekad.Lehet nem is kell dokinak megmutatni.Azért a nagy festés közepette vigyázz magadra,nehogy megint meghúzd.

Astrid,szép kis napotok volt nektek is.Szerintem minden gyerek csak otthon hozza a formáját.Nagyinál mintagyerekek.Csatlakozom,én is embergyűlölő vagyok.

t-pk,hogy bírod az autózást??? :shock: Remélem holnap minden rendben lesz,és még a jövő héten otthon maradtok.A 4napos ünnep alatt gondolom lesz a dokid.

Boboka,alakul Niki-lak.

Erika,nem semmi lehetett a mai vizsgálat :shock: Jöhetnek a kalandparkos képek :wink:

Süti,megnyugtattál azzal amit írtál.Dokim is pont ezt mondta,így azt hiszem nyugodtan megyek majd szülni.

Rita,örülök,hogy már a 37. hetet kezded.Lehet,hogy egyre közelebb a nagy találkozás,de Máténak a legjobb minden egyes pocakban töltött nap.2 szer ugyanaz nem történhet meg.Mi pedig igyekszünk jó hatással lenni Rád.Szóval lehet Máté kivárja a 40. hetet :wink: Én is úgy tudom,hogy a kiskönyvbe be kell írni,bár engem anno az Istvánba vittek,ahol a dokim volt.Nem tudom,hogy azóta mi változott,de holnap megkérdezem egy mentős ismerőstől.

homokzsák:valóban nem megy vissza egyből a pocak,sőt.Én is inkább a haskötőre szavazok,de a szoptatás is gyorsítja a méh visszahúzódását.Nekem bizony nagyon fájt,amikor a kis tejvámpírom evett.

Brumi,gyönyörű lett Lotti szobája!!! Pocakod nagyon szép,Apa pedig egy tündér,hogy rózsát visz neked,csak úgy :wink:

Mi megjártuk anyut,Mamikám is örült nekünk.Asszem még a jövő héten körbejárjuk a szüleinket és itt a vége.Én többet nem hiszem,hogy kocsiba ülök.Juniornak sem tetszett,mert szinte egyfolytában mocorgott.Ma nagyon keményedtem,már én is éreztem a szemérem csont felett szurkálást,és fájt is picit,remélem Junior teszi a dolgát.Végre itthon a megszokott kis kanapémon,a megszokott testhelyzetben.Elhoztuk anyutól Dani kiskádját,és kaptam anyutól 3 hálóing félét.Így nem kell vennem.Tök vágyölő,de spórolok :lol:

Kép
v.andi

kriszti: ahogy nézem, nekünk forma-forma pocink van ... tied is nagy, enyém is nagy, és kb egy méretű :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"]F írta:sutimano76űvesített terület:
Kép

a FŰ:ekkora
Kép

Ezt kéne ma: Kép
És van még a ház háta mögött is egy rész,de az még nincs előkészítve.

Bár már a miénk nézne így ki. Kutya mellett nálunk kicsit tovább fog majd tartani, és reményeink szerint jövőre sikerül elkezdeni. Már nagyon úúúúútálom a homokot. (az egész udvar szó szerint az :evil: :evil: )

spickey

[quote="spickey"]B írta:spickeyibi: nagyon szép kis szoba lett!! :) :)

köszi ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Andi: köszi :) ... apikát több, mint 10 éve ismerem, 3 éve vagyok a felesége, de még mindig annnnnnyira-de annnnnyira bele vagyok zúgva, mint egy tini ... ez elég idétlenül hangzik így 33 évesen, ekkora hassal, de ez az igazság :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SÜTI: nem semmi munkán vagytok túl, én ugye emlékszem, milyen volt ez a terület, amikor érett az a bizonyos cseresznyefa :lol: :lol: :lol: ... nagyon gratulálok, tényleg szépen alakultok !!!!!!!!!!!!!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

V.andi: eddig nem volt túl nagy gond az autózással. Azt mondta a dokim, hogy máig szedjem a Mg-ot -biztos, ami biztos-, így holnap nem tudom, hogyan reagál a pocakom a zötykölödésre. Lehet reggel még veszek be.

Magzatvíz:
nővéremnek anno otthon csorgott a magzatvize, a be nem töltött 36 héten és úgy mentek fel Pestre szülni - elöl ült - nem mondták neki, hogy feküdjön. Pedig akkor semmit nem tudtak a baba állásáról, hiszen elötte majdnem 1 hónappal volt utoljára uh-án. Ctg-én meg még soha...

t-pk

Köszi, amit írtatok a beillesztésről, igazából annyit mondtak, hogy kössem föl a hasam. kaptam aszülésznőmtől olyan necchálós rögzítőt, amit császár után tesznek fel a sebre. Egész jól tart, csak ma Agárdon 35 fokban kissé viszketett tőle a bőröm.
Szívesen veszek tanácsokat tőletek, ki mit hall, a pingvinjárást is kipróbálom....

Most két napig tök egyedül leszek a gyerekekkel, még Vikim sem lesz... :cry:
Addig nem szülök max...

Képeket holnap teszek, most nem érek rá....
Ja, és isteni lett a szilvalekvár!

Pociképek szépek! Zsófiékról én is szívesen látnék képeket!

Kép
arvaerika

Érdekes ez a magzatvíz elfolyásos dolog: nekem soha senki nem mondta még rajtatok kívül, hogy ha elfolyt, mentőt kell hívni (sem most, sem Lillával) ... csak annyit mondtak, ha bármit észlelek, hívjam a szülésznőt vagy a dokimat :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi

T-pk: Nálunk is hasonlóképp zajlott a dolog, mint tesódnál. Otthon folyt el a magzatvíz (nekem nem csak csorgott, hanem igencsak folyt), de nem tudtam, hogy milyen veszélyeket rejthet a dolog. Sem a dokim, se a szülésfelkészítőn nem mondta senki, hogy mire figyeljünk. Pedig ez utóbbin külön szó is volt arról, hogy azonnal kórház, ha elfolyik a magzatvíz. De arról, hogy milyen pozitúrában, hogyan, arról egy szó sem. Mi csak 3 percre laktunk, elől ültem, így nem lett semmi gond belőle.

Bibi: Nagyon szép a szoba, IKEA katalógusba is elmehetne. :wink: Még a múltkor kérdeztem, de elsiklottál felette, hogy a rugalmas hordozókendőt, amit barátnőd hoz majd, lehet itthon is kapni? Van róla tapasztalat? Nekem nagyon tetszik ez a megoldás is, és nem döntöttem még, mi legyen. A babaszoba képek a falon saját készítésűek vagy vetted?

Vicger: Csak úgy sugárzol a pocakképen! Nagyon csini vagy! :lol:

Andi: Neked is köszi a nyugtatást! Aranyos vagy! Most elég pozitív vagyok, remélem ez marad is. :wink: Ma fullra bepakoltam a táskáimat, így szerda után indulhatunk is. Addig ne, mert Apa dolgozik. Örülök, hogy jól sikerült a családozás, még ha az utazás kényelmetlen is volt. Most már aztán tessék pihenni, de tényleg! :wink:

Kép

Kép
hgrita

Spickey: csini az új frizurád ... bár nekem tetszett a hosszú hajas fazonod is :)

Erika: istenem, mit nem adnék egy jó nagy szelet vajkrémes - szilvalekváros friss kenyérért !!! :shock: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Erika, örülök, hogy jól sikerült a lekvár :)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?