Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ercsi!

Rég voltál!
Gratulálok a kis manóhoz! Nagyon formás!


Angie
A sárgateshormon a kismamák ereinek izomrétegét ellazítja, hatására az erek kitágulnak. Mivel ennek hatására kevesebb vér jut vissza a szívhez, így csökken a vérnyomás. Az első trimeszterben emiatt igen gyakori a szédülés, rosszullét. A 3. hónapra a sárgatest elsorvad, így ettől a kellemetlenségtől megszabadulunk, vérnyomásunk normalizálódik.


Mindig tanul az ember valamit! :) :) :)
Nekem eddig nem volt ilyen durván alacsony! Ma 80/50-et mértünk! Fekve szoptatás közben is elájulok, illetve ha eszem... mert gondolom minden vér a gyomromba megy a fejembe meg nem jut :lol: :lol: :lol:


Sokgyerek téma
Én már most a harmadiknál szorongtam, hogy majd megkapjuk a "jótanácsokat"... pedig még lehet lesz majd negyedik is. :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Pedig a két gyerek még csak reprodukció! A hárommal már teszünk a népességfogyás ellen is! Illene ezt megbecsülni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Vivi
Nyugodtan váltogassál! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 

 
 

Mamacka, Te is szoptatsz még? Hányszor? Lilu már csak reggel kap, persze, ha kér még, nem tiltom meg tőle, csak nem kínálom. (pl esti-délutáni altatáskor) Gondolod, hogy végig fognak szopizni? És akkor, utána egyszerre két manót hogy??? :shock: Vagy felváltva? Jajj, mi vár még rám... :) :) :)

ercsi_3
 
 


Sziasztok!
Kulcsár Bogi vagyok,4.éves dietetikus hallgató.Most írom a szakdolgozatomat:Gyermekvállalás örömei és veszélyei 35év feletti várandósok körében címmel.Segítséget szeretnék kérni,hogy akinek lenne kedve kitöltené-e a kérdőívemet.Kérem olyanok írjanak,akik jelenleg várandósak.
emailben küldeném el a kérdőívet.címem:bogibogarka26@gmail.com
előre is köszönöm
bogibogarka
 
 


Ercsi
Legutóbb sokat vacakoltam, hogy mi lenne a jobb, de nem bántam meg, hogy végig szoptattam Áront. A ciciknek meg sem kottyant az újabb baba, semmi gyulladás, fájdalom, ment minden tovább mint a karikacsapás. Áronom Andor születése után két héttel kijelentette, hogy nem kér többet. Ettől kezdve hiába kínáltam, pedig betegség idején milyen jó volt, hogy volt.

Andor még sokat szopik éjjel (kb 2x) is nappal is (ez elég változó). Áron is végig szopott éjjel míg Andort vártam.

Vannak babák akik kb a negyedik hónapban abbahagyják a szopást. Akkor változik meg a tej minősége. Kolosztrumszerű lesz. Áront ez cseppet sem zavarta.

Nem gond a két manót szoptatni, a nagy addigra már csak hébe hóba kér. Inkább csak azért, hogy érezze még ő is ugyanolyan fontos. Nekünk kettejük szoptatása meggyőződésem szerint sokat segített testvérféltékenység terén is.

Később volt, hogy keményedtem a szopás ingertől, akkor megkértem Áront, hogy most kicsit hagyjuk abba mert fáj anya pocija, majd bekaptam egy kis magnéziumot. Ennél nagyobb gondot nekem nem okozott.

Már lassan három és fél éve folyamatosan szoptatok.

Én ajánlom! :) Ne aggódj. Ha panaszt okoz (görcsölés, vérzés), akkor hagyd csak abba! Nekem a dokim is mondta, hogy nyugodtan szoptassak.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ja még az kimaradt, hogy van olyan fotó, hogy egyszerre szoptatom a kettőt! Nagyon mókás látvány! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Ercsi
Megnéztem a fotóitokat! Nagyon szép kis család vagytok! ...és az a szülinapi torta! Csúcs!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ezt majd én is kipróbálom.
Áronomnak csigatortája volt idén. Az sem volt piskóta! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


A partivendégeitek is díszes egy társaság! Azok a sapik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Az elso terhessegnel szinte kizart hogy 11 het vegen erezze vki a mozgast. En 14 hetesen kezdtem erezni es mar az is korainak szamitott. De persze semmi sem kizart. Honeynal mar inkabb elkepzelheto. (most csak a telefonomrol tudok irni)
Vendég
 


Ercsi
Még egy előny kimaradt! Nem kell fejni a feszülő ciciket! Nagytesó megoldja a problémát!

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Én az elsőt 16 hetesen éreztem ha jól emlékszem, a másodikat 13 hetesen.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Honey
Szerintem te akár már érezheted is! Hiszen a másodikat várod!

Te akkor gondolom nagyon március elejére vagy kiírva ha egy teljes hónap van köztünk! :shock:

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


na jó eldugulok...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Sziasztok!

Mamacka, Ercsi!

Én is szoptattam, majdnem végig 3 terhesség alatt is, most ez a 4. babám, akit úgy várok, hogy mellette megy még rendesen akár napi 5-6 szopi is! Semmi gondom nem volt ebből, most én is abban bízom, hogy, ha végig kitart a szopi (eddig 2 hónappal szülések előtt a srácok maguktól abbahagyták huszonnéhány hónaposan), akkor megúszom a mellbibmó kisebesedését, berepedezését, ami eddig mindig jött szülés után... Nekem jó volt így és a srácoknak is, hogy maguk váasztódtak el! Szülés után, amikor látták, hogy szopizik a pici, mindig megpróbálták, de fura módon vagy elnevették,v agy nem tudták jól megszívni, érdekes volt, viszont így érezték, hogy szabad nekik szopni, ha akarják!

Mamacka!

Te a ngyot a kórházban megszoptattad, ha kérte, látogatáskor? Vagy nem kérte? Ez a része izgat most, mert még nem tudom, mi lesz a kórházzal, ahol szülök (privatizálják), valószínű átalakítják teljesen a szülészetet, gyermekágyat és a látogatási rendet ie ( most senki nem mehet be a kórterembe, de apuka együtt lehet napi 3 órát mamával és babával)

Hú, megjegyzéseket azokat én kapok ám dögivel! Most viszont már annyira nem érdekel! Én tudom, hogy nem felelőtlenség, hanem ajándék ez a baba és azért nem az éhhalál szélén állva vállaltuk be Őt, hiába nem terveztük!
És Lányok! Már 2 napja érzem a mocorgást! Nekem is hihetetlen, de egyértelmű! Ma vagyok 11 hetes..igaz, 5. baba!

Tavasziszel!

nagyon sajnálom! Szívből kívánok minél gyorsabb testi-lelki felépülést és egy szépen gömbölyödő pocakot!

Mindenkitől elnézést, de igyekszem visszaolvasni jobban, hogy képben legyek! Most viszont ébred a család és megyünk strandolni Agárdra!


Márti
borossné becz márta
 
 


Angie!

A Magnerotban jóval több a magnézium, gyorsabban fel is szívódik, mert szét kell rágni lenyelés előtt. Nekem már két terhességem alatt is kellett szednem, legutóbb komolyan fenyegető koraszülés gyanújával... nagyon jó, gyorsan segít, nem kell belőle naponta ennyit szedni, csak max. 2-3 db-ot, persze mindenképp kérdezd meg a dokidat, nem okoskodni akarok, csak nekem jobb volt mint a magne B6!

Márti
borossné becz márta
 
 


Sziasztok csajok, nagyon rég jártam erre mert nagyon rosszul vagyok folyamytosan, kb:9-10.hétben járok, / 2010 03.15-re vagyok kiírva/ de éjjel nappal hányok, még kórházban is voltam infúzión 2 hete ...A 4 éves kisfiammal is ez volt anno....Csak a 20.hét után lettem akkor jobban, szóval rémálom...Van valakinek még ilyen panasza vagy ismerőse???? Nyugtassatok meg, mert csak kínlódok itthon egész nap, minden fogmosáskor hányok, egész nap rosszul vagyok, alig élek....

Kérdésem tőletek: szerintetek érdemes megcsináltatni a 12.héten a down szűrés vérvételt vagy elég a nyaki redő? Kisfiamnál csak nyaki redőt néztek de most már félek mert öregebb lettem 5 évvel, már 33 éves leszek...Szerintetek? Majd megkérdem a nőgyógyászomat is hogy javasolja-e. Végülis 13.000-ft-ot megér hogy megtudjam, nem? Ti mit gondoltok erről???? :roll: :roll: :roll:
csézjang
 
 


Sziasztok!Szerintem érdemes megcsináltatni,csak azt nem értem,hogy van ez,hogy egyik helyen fizetős,máshol meg ingyenes.Nálunk például egyszerre megcsinálják külön kérés nélkül,és teljesen ingyen.Én még azt nem tudom,mikor menjek 3D-s Uh-ra,mert azért úgy gondolom,ha ott is mindent rendben találnak,nyugodtabb leszek.

Kép
pandi34
 
 


És jobbulást kívánok neked,illetve kitartás!

Kép
pandi34
 
 


Pandi!
Te hova jársz hogy ingyenes a down szűrés? És azt hiszem ez 2 vérvételt jelent a 12-dik és a 16-dik héten ugye?
Én a Jánosba járok, ott nem tudom hogy működik, csak általánosságban olvastam hogy ezt a vizsgálatot a tb nem támogatja tehát saját pénzen 13.000.-ft.
Én legalábbis ezeket olvastam, aztán nem tudom hogy ez a valóságban hogy van.Kisfiamnál nem mondták még hogy van ilyen, és nem is csináltattam 5 évvel ezelőtt, csak a nyaki redő volt, valaki tud erről a vérvételes vizsgálatról többet???Kinek érdemes megcsináltatni? mindenkinek?
csézjang
 
 


Ja hallott valaki olyanról hogy a 12. heti uh-n már megmondják a baba nemét? Én ezt nem nagyon hiszem, tekintve hogy 2 ismrősömnek is kiderült az 5.hónapban hogy baromira tévedett az orvosa a 12.heti uh-n és más lett a neme mint amit addig gondoltak.
Van akinek bejött ez? Bár a legtöbb orvos meg se kísérli még sztem a 12.heti uh-n megnézni, hisz hatalmas a tévedés lehetősége, nem???
csézjang
 
 


Szia!

A www.gendiagnosztika.hu, tudsz róla többet olvasni.
Ennek a módszernek van a legkisebb tévedési esélye, 87 % pontosságú.
Itt az is le van írva, hogy igazából a sima AFP vizsgálattal nem lehetne kimondani, hogy a baba nem lesz down kóros.

12 és 16. héten vérvétel és ultrahang, és egy teszt kitöltése, ezekből az eredményekből számolnak.

Nálunk amúgy Sopronban ez 29.000 Ft, de ez sehol nincs ingyen, max a kombinált teszt. Csak az nem ennyire megbízható, az is le van itt írva.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Csézjang!

Kitarást, tavaly a kislányomal, amikor vártam, ugyanígy voltam, az infúziót nekem is rebesgették, de tudták, hogy 3 gyerkőc van itthon, mondták, hogy ambullánsan is megoldható (ez az ÁEK-ban volt)! Végül megúsztam, de a 16. hétig csak a vacsi maradt bennem, egy darabig csak az őszibarack befőtt! Azon kívűl szó szerint mindent kihánytam! Délben már szédelegtem a szomjúságtól, nekem akkor a jégkocka szopogatás vált be és a hideg Canada dry, meg a jeges limonádé ( ez legalább félórát bennem maradt). napi 10-02 hányás, elég volt, ha csak felemeltem a fejem! A családot abszolút nem tudtam ellátni, anyósom főzött-mosott-takarított, pedig nagyon utáltam, hogy ilyen használhatatlan vagyok! Minden reggel csak az estét vártam,mert éjjel legalább nem éreztewm az őrült hányingert! nagyon embert próbáló időszak volt, de vége lett. Most meg épp csak szolid hányingerem van, az is múlóban. Pedig minden terhességem első 3-4 hónapját végighánytam, csak a fiúknál napi 2-8 hányással megúsztam...
Kombinált tesztet ingyen csinálnak a Rókusban (Vivi írta) és Szigethalmon, a Miniklinikán! Meg még jönnek és mondják majd a többiek is!

Márti
borossné becz márta
 
 


Amiről én írtam az az integrált teszt!

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Igen,amiről én írtam,az a kombinált teszt.Ez ingyenes,az integrált fizetős.A kombinált teszt miért nem megbízható?Nem tom most megnyitni ezt a linket.

Kép
pandi34
 
 


Álpozitív ráta a kombináltnál: 4,7 %
Az integráltnál: 1,5 %

Pontosság kombinált: 83 %, integrált 87%

Meg egy-két ilyen adat van leírva róluk az én tájékoztatómba, én ezért választom az integráltat.
Nézd meg itt: www.fetalmedicine.hu

Ettől függetlenül jó lehet a kombinált, ez az én magánvéleményem, számokkal alátámasztva.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


A fals pozitív már más a weboldalon mint a tájékoztató füzetbe amit én kaptam róluk.

Kép + 1 nap
Kép
szabccsi
 
 


Te a nagyot a kórházban megszoptattad, ha kérte, látogatáskor? Vagy nem kérte? Ez a része izgat most, mert még nem tudom, mi lesz a kórházzal, ahol szülök (privatizálják), valószínű átalakítják teljesen a szülészetet, gyermekágyat és a látogatási rendet ie ( most senki nem mehet be a kórterembe, de apuka együtt lehet napi 3 órát mamával és babával)


Én meg! :) Pedig nálunk reggeltől estig bent lehetett akárki. Engem nem zavar. Pedig alapból elég szégyenlős vagyok-voltam, de a szoptatásnak semmi köze a szexualitáshoz... úgy tekintek a mellemre mint egy tejeszacskóra.. :) ... ráadásul az ember a szüléssel levetkőzi a gátlásait! :)


Csézjang
Biztos van aki beletalál! :) végülis kétesélyes a dolog.
Ja hallott valaki olyanról hogy a 12. heti uh-n már megmondják a baba nemét? Én ezt nem nagyon hiszem, tekintve hogy 2 ismrősömnek is kiderült az 5.hónapban hogy baromira tévedett az orvosa a 12.heti uh-n és más lett a neme mint amit addig gondoltak.
Van akinek bejött ez? Bár a legtöbb orvos meg se kísérli még sztem a 12.heti uh-n megnézni, hisz hatalmas a tévedés lehetősége, nem???

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Csézjang
Sajnálom! :( ez szörnyű lehet... nekem csak émelygés van és rettenetes szédülés, béka feneke alatti vérnyomás.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


borossné becz márta írta:Sziasztok!
ha végig kitart a szopi (eddig 2 hónappal szülések előtt a srácok maguktól abbahagyták huszonnéhány hónaposan), akkor megúszom a mellbibmó kisebesedését, berepedezését, ami eddig mindig jött szülés után...

Márti! Hát ezt "irígyeln" fogom Tőled! Az úgy tud ám fáááááááááááááááááááááááááááááájniiiiiiiiiiii!!!!!!

borossné becz márta írta:Hú, megjegyzéseket azokat én kapok ám dögivel! Most viszont már annyira nem érdekel! Én tudom, hogy nem felelőtlenség, hanem ajándék ez a baba és azért nem az éhhalál szélén állva vállaltuk be Őt, hiába nem terveztük!

Ne is mondd!!!
Ha nekem valaki ilyet be fog szólni (ajánlom, hogy NE!), azt fogom mondani, hogy szerintem ez nem felelőtlenség, hanem felelősség!!! És a felelőtlenség nem ott kezdődik, hogy valaki felvállal 4-5... akárhány gyereket és rendesen felneveli. Összetévesztik a felelősséggel!
Vendég
 


borossné becz márta írta:Angie!

A Magnerotban jóval több a magnézium, gyorsabban fel is szívódik, mert szét kell rágni lenyelés előtt. Nekem már két terhességem alatt is kellett szednem, legutóbb komolyan fenyegető koraszülés gyanújával... nagyon jó, gyorsan segít, nem kell belőle naponta ennyit szedni, csak max. 2-3 db-ot, persze mindenképp kérdezd meg a dokidat, nem okoskodni akarok, csak nekem jobb volt mint a magne B6!

Márti

Márti! Erről még nem is hallottam! Kb olyan árban van, mint a Magne b6?
Vendég
 


csézjang írta:Sziasztok csajok, nagyon rég jártam erre mert nagyon rosszul vagyok folyamytosan, kb:9-10.hétben járok, / 2010 03.15-re vagyok kiírva/ de éjjel nappal hányok, még kórházban is voltam infúzión 2 hete ...A 4 éves kisfiammal is ez volt anno....Csak a 20.hét után lettem akkor jobban, szóval rémálom...Van valakinek még ilyen panasza vagy ismerőse???? Nyugtassatok meg, mert csak kínlódok itthon egész nap, minden fogmosáskor hányok, egész nap rosszul vagyok, alig élek....

Kérdésem tőletek: szerintetek érdemes megcsináltatni a 12.héten a down szűrés vérvételt vagy elég a nyaki redő? Kisfiamnál csak nyaki redőt néztek de most már félek mert öregebb lettem 5 évvel, már 33 éves leszek...Szerintetek? Majd megkérdem a nőgyógyászomat is hogy javasolja-e. Végülis 13.000-ft-ot megér hogy megtudjam, nem? Ti mit gondoltok erről???? :roll: :roll: :roll:

Csézjang! Te szegény! Vadszi meg azt hitte, csak Ő szokott hányni! Akkor Te fogysz rendesen!!! :shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :( :(
Figyelj csak, a Rókusban és az Istvánban INGYEN csinálják a kombinált tesztet, csak be kell jelentkezni, elég pár nappal előbb! Viszel beutalót és ingyen van! Én a Rókusba megyek. Pedig nem ott szülök!
Vendég
 


szabccsi írta:Szia!

A www.gendiagnosztika.hu, tudsz róla többet olvasni.
Ennek a módszernek van a legkisebb tévedési esélye, 87 % pontosságú.
Itt az is le van írva, hogy igazából a sima AFP vizsgálattal nem lehetne kimondani, hogy a baba nem lesz down kóros.

12 és 16. héten vérvétel és ultrahang, és egy teszt kitöltése, ezekből az eredményekből számolnak.

Nálunk amúgy Sopronban ez 29.000 Ft, de ez sehol nincs ingyen, max a kombinált teszt. Csak az nem ennyire megbízható, az is le van itt írva.

Hát igen, de mégis sokkal sokkal megbízhatóbb, mint az afp! Nálunk a házban van egy család, ahol az afp határérték volt és a "kedves" doktorúrnak sikerült a kismamát megnyugtati... :evil: :evil: :evil: :evil: Mondanom sem kell, hogy down-os lett a baba...
Vendég
 


de mi van, ha kimutatják downkóros?
mit tudsz csinálni?
az, hogy van orrcsontja nem elég bizonyíték?
Kép
yilonne
 
 


yilonne írta:de mi van, ha kimutatják downkóros?
mit tudsz csinálni?
az, hogy van orrcsontja nem elég bizonyíték?
Kép

Lehet attól még orrcsontja, én úgy tudom. De ha van is, kicsi.
Ha kimutatják, én személy szerint semmit nem csinálok, de legalább tudom és fel tudok rá készülni...
Vendég
 


Vivi.

Tényleg a rókusban ingyenes? És hol kell jeletkezni? Nem baj hogy én a Jánosban szülök?
A rókusban melyik részleg melyik szoba, telefonszám? És miért ingyenes??? És ez 2 vérvétel ugye?
És mennyi idő múlva van eredmény? Pl: ha valaki nem akarja megtartani, nem mindegy mikor tudja meg..../tudom csúnya dolog de mégis.../ :oops:
csézjang
 
 


Csézjang!
http://www.rokus.hu/szakrendlista.htm
Itt egy link a Rókus szakrendelő listáról, a nőgyógyászati ultrahang a Fsz. 7-es szoba.
A kórház telszáma: 266-8000
A melléket sajnos nem tudom, mondd, hogy a nőgyógy ultrahangot kéred, időpontot szeretnél kérni.
Nekem a doki mondta, hogy oda ad beutalót, ahova kérem. Pont azért, mert valahol ingyenes és Ő mondta a Rókust meg az Istvánt. Meg van Szigethalmon is, amit Márti írt.
Ez a kombinált teszt, itt egy vérvétel és egy uh van! Az tuti, hogy az afp-től sokkal megbízhatóbb.
Tehát nálam úgy van, hogy ha eldöntöm, hogy szeretnék menni, akkor kérek a dokimtól beutalót a Rókusba, és ott meg időpontot kérek. Ennyi. Én már akartam kérni, de az ultrahangos azt mondta, hogy még ráérek előző héten időpontot kérni, ennyire előre nem kell. Azt nem tudom, mikor lesz az eredmény, gondolom az uh rögtön és a vérvétel max 1-2 hét? Nem tudom. Nem baj, hogy a Jánosban szülsz, az Őket nem érdekli, csak a dokid adjon beutalót!
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, a lánykám folyamatos felügyeletet igényel, mivel pár napja felállt, és most már állandóan próbálkozik.
Ma délután megyek a dokimhoz, kicsit parázok. Tüneteim még mindig nincsenek igazán, viszont a pecsételés még alkalmanként megvan. Remélem, minden rendben lesz, de legalább biztosat fogok tudni, akármi is az.
A korom miatt én tuti, hogy az integráltat fogom csináltatni, de gondolom, az sehol nem ingyenes.

Este olvastam, hogy többen is érzitek a baba mozgását. Az a vicces, hogy tegnap délután az oldalamon feküdtem, és én is olyan fura kis buborékokat éreztem kétszer is, de nem mertem mondani senkinek, mert még korainak gondoltam. Tudom, hogy most előbb lehet majd érezni, mint az első terhességnél, na de ennyivel? Igaz, én Alexát is elég korán, a 17. héten éreztem először. Szóval, lehet, hogy tényleg a babát éreztem már?

Kép
Kép
detty74
 
 


Honey!
Te nem fokozatosan hagytad abba az Utrót? Én úgy tudom, hogy nem szabad hirtelen abbahagyni. Nekem a betöltött 12. hét után kell elkezdeni csökkenteni az adagot.
Vendég
 


CIKK
A kismamákat hímes tojásként kéne kezelnünk,...
http://www.babafalva.hu/hp/nehany-gondo ... #more-1524
Kép
yilonne
 
 


csézjang?: Annyira sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy. Remélem hamarosan jobban leszel.

Nekem már egy kicsit jobb. Nincs folyton hányingerem. Ettől függetlenül ma reggel hánytam. De hirtelen jött.

Képzjétek mi derült ki.
Mi nem akartuk elkiabálni ezt a terhességeg, hogy úgye az elöző elhalt. Csak anyukámnak mondtuk el. Ő meg úgy örült, hogy kérdezte elmondhatja, mondom inkább ne. Csak ezt nem hallotta (telefonba volt) és gyorsan elmondta apunak, a két unokatestvéremnek (akik már tudták, mert látták rajtam) és a két keresztgyerekemnek. Na, gondoltam ennyit a titoktartásról. Ez mind a nyaralásunk alatt volt. Hazajöttünk mondom, hogy azért ne kürtöljék szét. Néznek rám döbbent tekintettel. Kiderült mindkét unokatesom már továbbadta, igaz olyanoknak akiket nem ismerünk. Anyu sandán kérdezi, de anyósod tudja már úgye?
Mondom nem. Erre ő, de igen. Amig nem voltunk itthon ők találkoztak és elmesélte neki, hogy milyen rosszul vagyok, sokat hányok. Na, mondom remek. Akkor gyorsan hívjuk fel nehogy sértődés legyen. Felhívtuk mondta mennyire megörült, gyorsan el is mesélte a párom középső testvérének. Remek, ezek után fgyorsan el kellett hívni az idősebb testvérét is nekünk, mert ha a végén csak ő nem tudja akkor abból sértődés lesz.
Szóval ennyit a mi kis titkunkról. Most már csak arra lennék kiváncsi, hogy a munkahelyemen hogy áll a helyzet.

Bocsi, kicsit hosszú lettem. :oops:

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


vadszi
jó ez a sztori :D
sok-sok drukkoló energia biztosan segít nektek!
örülök, hogy már jobban vagy
Kép
yilonne
 
 


Sziasztok lányok!
Ismét rég voltam egy kicsit, de megvolt az oka. Szerdán véreztem egy kicsit, inkább barna, mint piros volt, nem is sok, de a dokim rámparancsolt, hogy bármi is van, menjek az ügyeleletre. Mire odaértünk már annyira görcsöltem, hogy hihetetlen. Vártunk kb. 40 percet az ügyeletes orvosra, megvizsgált UH-gal, mondta hogy minden rendben, szívhang, baba oké és kérdezte, hogy megvizsgáljon-e még másképp is.... No itt azért néztem nagyot... nem neki kéne ezt tudni???? Elindultunk haza, kicsit persze megnyugodtam az UH-tól és közben hívtam az orvosmat. Ő ki volt akadva, hogy mi az, hogy egy vérző kismamát nem vesznek fel az osztályra, hanem hazaengednek.... Ennyit az egészségügyről.... Pénteken voltam nála, nem vizsgált meg ő sem, mondta, hogy ha 2 napja készült UH, akkor nagy változás nem lehet, de elküldött progeszteron vizsgálatra, mert ő csak úgy nem ír Utrogesant és egyéb hormonbogyókat.... Mit mondjak, a vérvétel eredménye vagy szerdán vagy az ünnepek miatt csak jövő hét elején.... de én úgy érzem, hogy addig bármi történhet.... holnap megyek hozzá ismét, UH-ot is csinál megint. Ráadásul lehet, hogy csak beképzelem, de mintha a melleim is kevésbé feszülnének, fájnának, mint eddig.... :S
Nekem azért fura, hogy nem adott gyógyszert.... De holnap elmesélem, mi volt, addig is mindenkinek szép napot. :)

Kép
Kép
ginnie
 
 


ginnie: gondolok rád, és ne izgulj, biztos nem lesz semmi baj.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Ginnie!
Nem is értem, hogy mit vacilál az Utrogestannal. Az ilyenkor rosszat NEM csinál, viszont ha hormonális a probléma, akkor segít. Ha más gond van, akkor ettől még úgyis elmegy. Én azt mondom, hogy az Utroval ne várj jövő hétig. Keress fel egy másik dokit, és irasd fel azonnal, és kezd el szedni. Ha kell segítség, szívesen megadom a rendelő számát, ahova járok. Ott biztos felírják! Én a helyedben biztos nem várnék egy percet sem!!!
Vendég
 


Most már megvárom a holnapot, gondolom máshol sem fogadnának ennél hamarabb, de ha nem ad semmit, akkor mindenképp elmegyek oda ahová jársz Angie.

Kép
Kép
ginnie
 
 


Hú gyerekek!
Ginnie, ez nem semmi! Én sem értem, mit küldött vérvételre, esetleg akkor küldhetett volna ilyek komótosan, ha nem is véreznél, csak kíváncsi lenne rá, hogy milyen a hormonszint. Nekem is azonnal adták az utrot. Igaz nem is csináltak utána se vérvételt. Szerintem az ügyeletes azért kérdezett rá, mert valaki ilyenkor tiltakozik, hogy nem vizsgálhatja meg más doki, csak a sajátja. Vannak ilyenek!
Befektetni engem is csak azért akartak, mert már otthon volt 2 gyerekem és féltek, hogy nem fogok pihenni. De megoldottuk. Végülis a kh-ban is csak feküdnöd kellene. Hát nem tudom... minden kh és minden doki más...
Mindenképp írj, mi volt a dokinál!
Vendég
 


Vadszi, hát ez aztán szépen kitudódott!!! :) Nade most már úgyis mindegy... Nálam már elég feltűnő, de legalábbis gyanús...
Képzeljétek, tudjátok már 4. hete csinálják nálunk a gázcsőcserét a házban. Hát végre, ma közölték, hogy holnap jönnének reggel a mi lakásunkba is végre. Le is beszéltem anyósommal, akkor jön ide és én meg elmenekülök a gyerekkel a parkba, játszóra stb.
Na, erre ma délben, mikor lefektetem a kislányomat, kopognak!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Hogy most szeretnék levágni a gázcsövet és kicserélni. Mondom hát nem holnap? Mondja de holnap is jönnek, de most elkezdenék az előkészületeket. Na szuper, akkor a kislányom ma sem alszik délben!
:evil: :evil: :evil: :evil:
De legalább talán holnap előbb elhúznak végre és le van tudva nálunk...
Ja, felhívtam a rendelőt, hogy a védőnővel szeretnék beszélni, mert terhestanácsadásra szeretnék időpontot kérni. Mondja a nő, hogy a védőnőm beteg!!!! És hogy hátna jövő hétre meggyógyul. Mondom de ha nem, akkor gondolom helyettesítik, ugye? Mert már nem sok van a 12 heti uh-ig és még nincs kiskönyvem.
Hát ez marhajó, ha lebetegszik valaki, akkor megáll az élet? Így a héten nem is mehetek még tanácsadásra! :x :x :x :x
Vendég
 


Vivi!
Hát ez tényleg durva, mindkét dolog, amiről írsz! Na és mi van, ha épp nem vagy otthon, mert másnapra ígérték? Én tuti azt mondtam volna, hogy nem úgy készültünk, és nem megoldható, hogy akkor dolgozzanak. Nekem a gyerek délutáni alvása mindennél fontosabb, mert aztán lesz nyűgi egész estig.
Szerintem nálunk sem lenne védőnői helyettesítés. Hosszabb távon megoldanák, tuti, de pár hétre nem hívnának helyettesítést. Nálunk a faluban egy héten csak egy nap van tanácsadás, akkor is csak pár óra és délelőtt van!!!!!! Még szerencsére, a védőnőnk olyan lelkiismeretes, hogy több nap is eljön, és ha kell, megoldja, hogy délután is bemegy. Nálatok hányszor van hetente tanácsadás?
Vendég
 


nálunk is csak heti kétszer van, hétfőn délelőtt és kedden délután. Nekem is egy hetet kellett várnom az első időpontra, mert szabin volt, de mondjuk az nem volt gáz.

viggi79
Kép
viggi79
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: