Új privát üzeneted érkezett!

Hunci, anyós témát sajnálom... de jobb távol tartani, ha rossz fából faragták őket! Enyém anyós már 4x látta Bálintot, hihetetlen fejlődés... :?

Wish, nagyon aranyosak a képen! Ez a kuki kérdés kicsit olyan nekem, mint a beszéd: mindenki aszongya, ej, ráérünk arra még, majd végül kiderül, hogy a gyerek jól le van maradva, és ezt a hülye anyján kívül mindenki megmondta... :lol: Akkor majd 3 évesen ráérünk tényleg ezzel foglalkozni (mindjárt itt van!!!).

Hajni, rakjál olyan fotót, amin ketten együtt vannak a gyerekek, utána meg a két vonalzót. Tudom, hogy bántja az "igazságérzetedet", hogy mé' nem enged tenni mindkettőhöz, jó béna ez a vonalzózás! :wink:

Bölcsi: sztem ez abszolút ismeretségi alapon megy, akinek van ismerőse, úgyis beteszik a gyerekét. Nálunk legalábbis így működik. Mikor nekem nagyon azt akarták, hogy visszamenjek dolgozni, még a bölcsit is elintézték volna azonnal. :shock:

Andi, én is kérek privis képet, ha lehet. Akkor nem is fáj? Vagy csak kicsit? Fiúk hogy bírták nélküled? És Te?

dkata
 
 


Zsuzsi,
gyes mellett nem rúghatnak ki senkit sem a munkahelyéről!
Sajnálom az ikres barátnődet!

Hunci,
az ikrek is mehetnek bölcsibe,ha a szülők visznek munkáltatói igazolást.Vidéken azért jobb a helyzet!
Anyósod elég gáz!Én anyósomék le sem jöttek velünk a Balcsira,pedig el lettek hívva 1-2 napra,de annyira utál engem,hogy inkább nem jöttek le.Ő azt akarná,hogy őt ugráljam körbe,vele foglalkozzak,beszélgessek vele,hihetetlen!

Hajni,
aranyos az új frizura!Azt hittem,hogy rövidebbre vágod!

Zsuzsi,
az első nap szar volt,a 2.már jobb.Ma már nem vettem be fájdalomcsillapítót,kicsit feszül a hasam,ennyi.Most 3 hétig haskötőt kell hordani éjjel-nappal,alatta gézlapok vannak,de szépen látszik,hogy karcsúbb lettem.Tegnap reggel vette ki a doki a csöveket,akkor láttam az új hasamat.Új a köldököm is.

Wish,
nagyon aranyos a tesós kép!

Zsebi,
törvény szerint az ikreket is fel kell venni bölcsibe,szerintem csak a vezetőn múlik,hogy kiket vesz fel.Nálunk is van olyan,aki nem dolgozik,mert nem vették vissza a régi munkahelyére,de munkáltatóit vitt.Van olyan anyuka is,aki terhes a másodikkal és nem dolgozik,vagy már megszületett a kistesó és szintén nem dolgozik.Ha van munkáltatói igazolás,abba nem köthetnek bele és nem is nézhetnek utána,hogy valódi-e!De basszus,ha nekem nem kéne dolgoznom,biztos,hogy nem adnám be a gyerekeket bölcsibe,csak azért,mert felvették!!!

Kata,
szerencsére Apa szabin van,ő vitte-hozta a fiúkat,délután játszótérre mentek.Anyósék is besegítettek délután 1-2 órát.Jól elvoltak nélkülem,párszor emlegettek,de megértették a szitut.Előtte sokszor mondtam nekik,hogy 3 napig nem leszek itthon(jó,hogy 2 lett belőle).Okosak,felfogták,hogy hazajövök hamarosan.Meglepődtem magamon,mert én is jól bírtam nélkülük,de sztem azért,mert volt elég bajom!És tudtam,hogy a bölcsiben jó helyen vannak,itthon meg Apa van velük,így nyugodt voltam.

Aki szeretne képet a hasamról,küldjön e-mail címet ide:
anda78@vipmail.hu

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok!
80-86-os őszi/téli rucikat vennék, használt de jó állapotút, fiúsat. Ha valakinek van eladó, az küldjön privit lécci.
Köszönöm.
(Nekünk is vannak kinőtt rucijaink akit kisebb ruhák érdekelnek, a vonalzónk alatt van a link.)
Szandra

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 

 
 

nagyon jók a képek!!!

köszi a dinás válaszokat.

csak gyors reagálás: Hajni: még pár hónap, mire javul a féltékenység! azt azért ne várd tőle, hogy felfogja, hogy ugyanúgy szereted, azt látja csak, hogy egy csomó időt már nem vele foglalkozol, hanem a hugával. nagyon nehéz időszak, de te csak nagyon szeresd és jobb lesz! nálunk alakul a helyzet :D

kocsivásárlásban vagyunk, yarisom eladva, utódja még nincs meg. ha tudtok, lsz írjatok tapasztalatokat a következőkről:
nissan note
suzuki sx4
seat altea
focus c-max
Köszi!

Kép
Kép
emma1976
 
 


Andiék nyaralós képei. :) (Végre eljutottam idáig)

Kép
Kép
Kép

Hunci!
Nem láttam az üzenetedet, pedig szívesen mentem volna csak már más pogram van. :(
Tudom hogy nincs mindenhol ilyen szigor, de azt gondolom hogy Újpesten amilyen túljelentkezés van teljesen egyetértek hogy CSAK olyan gyerek járjon bölcsödébe akinek a szülei dolgoznak.

Andi!
Teljesen igazad van hogy nem mérlegelhetnek így nem is mondta ezt senki hogy konkrétan az ikreket nem veszik fel de ezt látom. Nem későn jutott eszembe a beíratás ez sem lehetett szempont.
Engem is érdekelne hogy a fiúk hogy bírták nélküled. És az apukájuk ilyenkor hogy állja a sarat otthon.

Hajni!
Azért még bőven van ideje a pocakodnak visszamenni és téged ismerve nem is lesz ezzel gond. Nekem legalább fél év volt mire kezdett elfogadható méretet ölteni.

Nagyon jóképű a fiad. :)

Wish!
Tünemény a kép ahol Balázs fogja Zsófit.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Zsebi,
köszönöm a képeket!

Szandra!
Nekünk vannak még tavalyról ekkora ruhák,fotózok és küldöm a jövő héten a képeket!30-án megyek Bp.-re varratszedésre,el is tudom vinni!

Emma,
2 éve Seat Altea XL-ünk van és imádom!!!
Hatalmas a csomagtartója és simán elférek hátul a gyerekek között,ha igénylik.

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi :D
Várom, köszi :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Andi,
köszi!

végül c-max lett - tegnap délután megtaláltuk az igazit :)

dina is előkerült :)

Kép
Kép
emma1976
 
 


sziasztok :D
rég jelentkeztem! Bocsánat, hogy nem tudom követni már annyira szorosan az eseményeket! Látom, ma tali is volt, sajnálom, hogy lemaradtunk! Írjátok meg, milyen volt! Esetleg fényképet is... :roll:

Múltkor szerettem volna gratulálni az új Babásoknak:
Kismókusnak, Hajninak és Wishnek (persze Emmának is, de őt már köszöntöttem)! :D :D :D :D Nagyon örülök mindenkinek!

és persze Zsebiéknek a szobatisztasághoz: nagyon-nagyon-nagy dolog! ügyik vagytok! Az enyéim rá sem akarnak ülni a bilire, pedig megvettük a zenélő változatot is! Én meg kezdem cikisnek érezni, hogy már rá sem férnek a pelenkázókra, főleg mikor elmegyünk valahova!

szegény Hajni,
nagyon gáz ez a gyámügy! nem ijedtél meg? jó, hogy rájuk csaptad az ajtót! :lol: Én nem is értem, hogy jön ehhez a történethez a gyámügy! :roll:

lili,
a'sszem nekem sikerült babysittert találnom egész véletlenül (bár nem fűlik hozzá a fogam, azzal a felkiáltással, hogy nem azé' szültem, de azért eltettem a számát, bármikor jól jöhet!)
Egy fitness játszóházában egy óvónőnek tanuló fiatal lány. Nagyon odafigyel a gyerekekre, nagyon kommunikatív, de nem idegesítően, hanem azokat a dolgokat mondja el a babákról, amit te is fontosnak tartanál. Ő az első ember, akire úgy érzem, rá merném bízni őket, pedig nagyon válogatós vagyok. Árat nem tudok, de ha gondolod, megadom priviben a számát vagy a fitness nevét, lecsekkolhatod.

aanda,
de bátor vagy, h megcsináltattad a hasikád! Szép lett? Kilóban...?
Végül is mit dolgozol? A biztosítás maradt?

Én egyelőre el sem tudom képzelni, hogy dolgozzak! Pedig most nálunk is ki fog ürülni a játszótér. A 2 éveses anyukák rohannak vissza... Mondjuk az már aggasztana, ha oviba se vennék fel őket jövőre! Azért elég nehéz mindig szórakoztató programot kitalálni! Főleg, hogy nekem most a játszótértől már kiütésem van. Mi is a "muszáj vagyunk lemenni, mert szétverik a házat"-kategória vagyunk. Napi kétszer.

Halljátok,
azért ez a magán-ovi/bölcsi-tarifa (meg az, hogy államiba nem lehet bejutni) felháborító!! Most tényleg azért menjenek vissza a nők, hogy arra költsék a fizetésüket?!?

zsebi,
megértem a vágyakozásod! Én sem bírom még eladni az egészen pici ruhákat. Mikor meg a nőgyuszimnál voltam, akkor meg miatta fogott el a nosztalgia, annyira bírom azt az embert. Kár, hogy csak 9 hónapig foglalkozna velünk, tovább nem... A férjem mostanában annyira nincs itthon, hogy biztos nem bírnám egyedül. Meg egy kicsit sajnálnám is a nagyokról elvonni a figyelmet! Szegényeknek így is osztozniuk kellett rajtam az első pillanattól fogva!

Amúgy imádnivalóak a gyerkőcök! Egész nap dumálnak! Megvannak a maguk szófordulataik, meg azok a témák, amikről szívesen beszélnek, és azt mindig felhozzák. Olyan cukik! Meg persze megvannak a maguk kis viccei. Most fürdés előtt pl. teljesen felpörögtek. Körbe-körbe jártak a szobában egy érthetetlen szót ismételgetve és táncoltak rá, mint valami afrikai törzs. És közben annyira nevetnek, hogy zeng a ház! Néha a játszótéren is mindenki őket nézi! Nagyon szeretik egymást. Ha az egyik felkelt, kelti a másikat is, mert az úgy nem teljes, hogy a másik nincs vele. Érdekes, nálunk a játékok odaadása egész jól megy a játszótéren, más gyerekekkel, viszont most Bencsi teljesen rászokott, hogy amint a Norina valamit a kezébe vesz, azt ő azonnal meg akarja szerezni. Őrület! A verekedés is inkább egymás közt gáz (simán rásóznak egymásra minden átmenet nélkül, a lányom ugyanúgy vagy még jobban, mint a fiam), másokkal aranyosak. Imádnak mondókázni, énekelni... megzabálom őket! A szófogadás nálunk sem most van a topon. A kanapén ugrálást már pl. simán hagyom, mert ha még azért is kiabálnék, teljesen banya lennék. Hadd ügyesedjenek!

Wish,
szépek a fürtök, de nekem így mégis sokkal jobban tetszik Balázs. (Remélem, megnyugtattalak!) :D

KépKép
pompomlány
 
 


Pompi!
De jó hogy jöttél. :)

Köszönöm a szobatisztasághoz a jó szavakat. Én is boldog vagyok hogy ez ki van pipálva. Én nagyon hamar nem a pelenkázón pelenkáztam őket. Nehéz volt mindig felemelni így maradt a föld. :)

Ha megnyugtat nálunk is így van egymást (főleg Eszter a Balázst) megüti, harapja a játszótéren eszébe se jut. :)

Ezen én is gondolkodtam hogy furi lesz ősztől a játszótér. Mi leszünk napközben a legöregebbek a többiek mennek bölcsibe. Nem végig dumálok de jó volt már úgy lemenni hogy azért mindig volt ismerős arc.

De anyagilag nyilván nem könnyű de amúgy meg megmondom az őszintét örülök hogy kaptunk egy évet a sorstól. Van itt aki teherként éli meg ezt hogy nem került be a gyereke és nem anyagiak miatt. Én meg imádok velük lenni még akkor is ha vannak hajhullós napok is. De alapjáraton azt gondolom most kell velük lenni minél több időt mert aztán ha beindul az ovi, suli akkor már lassan ciki lesz anyával lenni. :P

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Pompi,
Én is örülök,hohy jelentkeztél,jöhetnél gyakrabban is!Képet nem tennél fel a gyerekekről?
Szép lett a hasam! :D
Kb.1,5-2 kg volt a cucc,amit levágott rólam a doki.
Takarítok,a biztosítási melóról lebeszéltek,mert ebben a válságban senkinek sincsen pénze erre.

Orsiék nyaralnak?

Ha szeretnem valaki képet a hasamról,írjon e-mail-t,mert ide nem tudok képet küldeni.anda78@vipmail.hu

Andi
Kép
aanda
 
 


Elköszönöm ugyan csak pénteken indulunk de addig még rengeteg dolgom van szerintem már nem lesz időm benézni.

Zsebi
Kép
zseboroszlán
 
 


Hunci,
Anyós még meg van sértődve? :lol: Sajnálom a talit, lementünk Szoboszlóra. Persze Bandikáékkal se sikerült összefutni sajna… :(

Kata,
Már csináltam képet kettőjükről, de olyan béna lett mindegyik! :? Majd ha lesz jó, lecserélem. Figyi, mennyi bukás a megengedett? Blankából ránézésre szinte minden kijön, amit megeszik! Pedig hízik rendesen, mert már 2 kilóval több, mint ami a legkevesebb volt! Most 5 kiló, szerintem az elég jó! A meglévő 20 textilpelenkához most vettünk még 20-at, talán kibírja 3-4 napig mosás nélkül… :roll:

Emma,
Még pár hónap féltékenység?! :shock: Huh! Addig beleőszülök! Tegyél már közös képet a fiúkról!

Andi,
Nagyon szépek a srácok, és milyen kis csokik! :wink:

Orsi,
Mi van veletek? Olyan ritkán írsz mostanában! Építkeztek még?

Pompi,
Na! Jól eltűntél Te is! Tegyél már fel nagyobb képet, ezt alig látni! :D Bencsi még mindig olyan „nagy”? :wink:

Zsebi,
Jó utat nektek, vigyázzatok magatokra!
20140901102739
 
 


Lányok, a Montessori a félnapos? (Tudom, írta vki, de nem találom... :oops: )
20140901102739
 
 


Aanda! Nagyon szépek a gyerekek, biztos jó volt a nyaralás! Én kérek képet, írok majd egy emilt, de nekem jöhetnek a képek, itt van alul az emil gombom, arra. :lol:

Zsebi, nagyon jó utat és szép nyaralást nektek, nagyon irigy vagyok, Görögországban még soha nem jártam, de szívesen mennék! :lol:

Hajni! Bálint is extrém mennyiségeket bukott, így, ahogy írod, sokszor azt hittem, mindent kihányt... Amíg gyarapszik, semmi baj, tudom, hogy idegesítő, és olyan ijesztő tud lenni, hogy mi maradt a gyerekben, ha ennyi kijött - de a lényeg, hogy gyarapszik. Amit próbálj meg, az az alapos büfiztetés, ha kiságyban alszik, emeld meg a fejénél az ágyat. Én kifogókat vettem, a Tescoban vannak szép színes mintásak - azok nagyobbak és vastagabbak - ezeket is tettem a feje alá, meg rá esetleg még pelust.
Jó ez az avatar, tetszik! Vagyis tetszetek! :lol:

dkata
 
 


Zsebi,
Szép nyaralást kívánok!

Hajni,Kata,
köszi a dícséretet!

Andi
Kép
aanda
 
 


Andi
baromi helyesek a fiúk!

Hajni,
avatar tutkó!
Nekem sincs olyan képem, amelyiken mindkettő gyermek jó, de azért - mert ilyen aranyos vagy, hogy kérted :) -egyet felteszek
Kép

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, ez tök jó kép! Milyen nagy már Boldizsár! :shock: Most így ránéztem a vonalzódra, mert tényleg sokkal nagyobbnak néz ki! Zalán meg már komolyan nagyfiú! Nekem ma szó szerint kifejtette Bálint, hogy Ő már nem kisfiú, hanem nagy. :shock: Hát, ahogy nézzük! :lol: Féltékenység nálatok mit jelent? Ki a féltékeny és hogyan?

dkata
 
 


Hajni,

Soltész Rezső :lol: :lol:
Igen, a Montessori a félnapos.
Sajnálom, hogy most nem tudtunk találkozni, de szinte semmire nem volt időnk, amit elterveztünk!

A nyaralás nagyon rövid volt, főleg a lagzis hazaúttal félbeszakítva.
Elég nehéz volt a gyerkőcökkel, Bazsi és a másféléves kishaver folyton civakodtak. Balázs rettenetesen irigy és teljesen kiakad, ha elveszik a játékát, sikít, csapkod, lökdös és persze a kicsi sem hagyja magát... ha meg nem látják egymást akkor az a baj, igazi se veled, se nélküled kapcsolat.
A szoboszlói strand elég zsúfolt, de jók a gyerekmedencék, az idő is jó volt, sokat pancsoltunk. Voltunk Debrecenben is az Aquticumban, ott is klassz a gyerekrészleg.

Emma,
Szépek a fiaid! Zalán arca nagyon sokat változott.

Andi,
Tényleg jó barnák a fiúk és olyan kis egyformák a tüsi fejükkel! :)
Küldök privit.

Pompi,
Welcome back! Elküldenéd nekem is a fitness címét, légyszi?

Zsebi,
Jó utat Nektek!

Kép
bandika
 
 


röff!

...ha valaki emlékszik még rám, tegye fel a kezét!

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi,
azannya!!! :lol: :lol: :lol: Te merre jártál? :lol:

(én csak zugolvasó vok itt az Anyukáknál, de nem bírtam ki, hogy ne csodáljalak meg :lol: )

tillidian
 
 


Akkor most fent a kezed? :)

Kép
zölddisznó
 
 


Zöldi,
naná! :lol: :lol: :lol:
Ugye raksz majd képeket? :wink:

tillidian
 
 


Zöldi,
én is emlékszem Rád,nem lehet elfelejteni azokat a poénos hsz-okat!

Emma,
köszi!Te fiaid is nagyon helyesek!

Többiek?Mindenki lement a Balcsira?

Andi
Kép
aanda
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon ritkán tudok jönni sajna és megint a nyűgömmel jövök, bocsi. Ha egyáltalán jár itt most valaki, és nem mindenki nyaral!

Hátha tud valaki segíteni, ha ismerős lesz az esetünk.
Állítólag tüszős mandula gyulladásunk volt már 14-e óta kaptuk az augmentin duo (por sziruphoz) 2X4ml és tegnap este kellett az utolsó adagot bevenni. Most kedd este óta zirtec-et is mondott a dokink, hogy szedjük (este 10 csepp) 5 napig, a gyulladás csökkentése miatt, mert elég nehezen javult.
Tegnap du-n már láttam, hogy valami kis apró pöttyök jöttek a gyerek hasán. Ma reggel viszont mikor felébredtünk már tele volt pöttyökkel a hasa és a háta, és folyamatosan terítette be, 1 óra múlva már arca, lába keze is tele lett.
Mentünk az ügyeletre (calcimusc és fertőtlenítő hintőport írtak fel) ahol azt mondták vagy gyógyszerallergia, vagy valami vírus is okozhat ilyet, de ezt így most pontosan megmondani nem lehet.
Szerintetek létezik, hogy az antibiotikum utolsó napon okozzon allergiát? Az nem jelenne meg már hamarabb? Volt valakinek hasonló?
Köszi előre is, és további jó pihit Mindenkinek!

Kép
potykamanó
 
 


Potykamanó,
én nehezen tudom elképzelni. Azóta mi történt? Jobbulást a kicsinek!

KépKép
lili73
 
 


Szia Lili!

Elvittük megint az ügyeletre, mert szombat reggelre a pöttyök összefolytak és totál vörössé vált a gyerek bőre, csak a popsi környékén maradt még egy kis fehéres eredeti bőrszíne szegénykémnek, szóval eléggé pánikba estem. Főleg mert arra ébredtünk hogy dörzsöli és mondta hogy viszket meg fáj.
Ügyeleten semmi újat nem mondtak azon felül hogy most a viszketés miatt hűsítő mentolos hintőport írtak fel, és azzal nyugtattak, hogy ennél rosszabb már nem lesz, 3-4 nap alatt vissza kell húzódnia. Megmaradtak az előző diagnózisnál, miszerint allergia, de nem tudni hogy a penicillinre-e vagy valami vivőanyagra????!!!
Ma már a hátán kezdett visszahúzódni, szóval kis megnyugvás...
Most mennem kell, még nem alszik, és már erősen kiabál utánam!

Jó éjt Mindnekinek aki még jár erre!

Kép
potykamanó
 
 


Röff!

In medias res:

...épp a napokban "ünnepeljük", hogy Hanna pont annyit vollt bent, mint kint!!!
Rettenetesen megy az idő.
Címszavakban:
Mi még mindig Pesten - házépítés áll - rengeteg a kintlévőség, és senki nem fizet időre, válság, blabalabla... úgyhogy apa még mindig ingázik Lelle és közöttünk
Hanna 75 cm és 8 kiló, enni nem igen eszik, de annál többet cicizik. Nagyon jófej csaj, imádom! Néha hisztis, de szabad nenki, néha meg egész map kisangyal, és olyankor estére elfogy, mert megzabálom.
Kiságyrács mellet lépeget és egy kézzel támaszkodva a bútorokra próbálja elhitetni velem, hogy nemsokára egyedül megy le sörért!

Raktam képeket a babavárósba...

Nem ígérem, hogy rendszeresen jövök, de néha-néha benézek majd.

Jó babázást mindenkinek!

Kép
zölddisznó
 
 


Kata,
köszi a bukás-választ! Tényleg ijesztő, és annyit kell mosni! Percenként cserélhetném a ruháit! Bálintnál meddig is tartott?

Emma,
milyen nagyok már mindketten! És milyen egyformák! :D

Zöldi,
szia! Szép nagylányod van! :D

Bandika,
ismerős ez a se vele-se nélküle kapcsolat! :lol: Olivér és a tesóm kisfia között is ez van! Olivér is piszkosul irigy, azonnal üt vagy hajat tép persze fejhanggal kísért visítás közepette, ha elveszik vmilyét, főleg ha az egy vonat! Vonatot csak kivételes esetben kap bárki is. :roll: :lol: Pedig mindig rászólok, és elmagyarázom, hogy csak megnézi, meg hogy ő is játszik más játékaival, nem lesznek így barátai stb... Lesz*ja. :?

Potyka,
simán lehet allergia! Allergia esetében mindenképp kell vmennyinek a szervezetbe jutni ahhoz, hogy kialakulhasson rá a reakció. Jó ijesztő lehetett!

Wish,
mi van veletek?

Katyerina,
mindjárt indultok! Írj már, olyan kíváncsi vagyok a részletekre!
20140901102739
 
 


Hajni, több mint 1 éves koráig hányt. Akkor maradt abba, mikor már sokat volt függőleges testhelyzetben, vagyis állva... MErt 6 hósan már ült, de akkor is hányt. Nagyon rossz, tudom. Refluxot is néztek nála kb. 8 hósan (előbb nincs értelme, mert élettani "gyengeség" is lehet a záróizomnál, ami megerősödik), szerencsére semmit nem találtak. Ettől függetlenül hányt. :? A legrosszabb az volt az egészben, hogy egy évig folyamatosan "büdösek" voltunk, és én se mehettem el sehová váltás ruha nélkül, mert tuti hogy lehányt, nem kicsit. :?

dkata
 
 


Kata,
mi is büdösek... :oops: :D Hogy nézik a refluxot?

Lányok, kinél tud már orrot fújni a gyerek, és hogy tanítottátok meg? Olivér náthás lett, de hiába mondom neki, hogy fújja, ha fúj is, az annyira minimális, hogy semmit se ér.
20140901102739
 
 


Hajni! Bálint se tud orrot fújni, de a szomszéd gyerek igen. De ha ki is fújják, az nem olyan hatékony kb. 3-4 éves korig, mintha szívnád. Én tutira szívom inkább, minthogy rosszul fújja. Közben meg tanítgatom, de csak úgy, hogy becsukja a száját és érezze, ahogy kijön a levegő az orrán. Nem nagyon megy, de gyertyát fújni is sokkal később tanult meg, mint a többiek.

Refluxot uh-gal nézték, kb. 20-30 percig kell nyugodtan feküdnie gyereknek, ami elég nehéz, de Bálint bírta. :lol: Ja, és voltunk egy gasztroenteorológusnál előtte (oda utal a körzeti orvos), ő mondja meg, hogyan tovább. Ott kikérdeznek, megmérik a gyereket, a gyarapodását nézik, a táplálkozáshoz adnak tanácsokat (mit hogyan sűríts), illetve mi gyógyszereket is kaptunk, de nem szedettem vele. :oops:

dkata
 
 


Hahó!
Tanácsotokat kérném.
Boldizsárommal kaki-gondom van. Amikor hazahoztam a kórházból jó ideig kb 6x volt kaki naponta. 2 hónapos korától váltott napi 2-3-ra. 3 hónaposan elkezdett forogni, és azóta, mintha minden felszívódna benne: 2 napig semmi, aztán egy pici. Ami zavar, hogy az a pici nagyon sűrű kenőcs állagú és baromi büdös, nem olyan anyatejes állagú, mint eddig. Szerintetek kicsit rásegítsek - kamillatea vagy ilyesmi, vagy hagyjam így, ahogy van?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, szerintem hagyd! Ha őt nem zavarja, akkor nincs baj. Bálintnál azért kezdtem kicsit előbb a hozzátáplálást (5 és fél hós volt), mert szintén nem kakilt, de őt zavarta is (bár egyébként is hasfájós volt, honnan tudjam, hogy pont a nemkakilás volt a ludas :? ). Szerintem amíg anyatejes és elég folyadékot vesz magához, minden oké. Talán Te próbálj kicsit többet inni, hogy "vizesebb" legyen a tej, de ez lehet, hogy hülyeség, mert az eleje úgyis szomjoltó... Később nekünk laevolac lactuloz szirupot adtak, ez állítólag fizikailag kapcsolódik a kiürítendő cucchoz, nem szívódik fel. De ezek majd csak 6 hós kor után, és lehet, hogy a hozzátáplálás megoldja a dolgot! :lol:

dkata
 
 


Zöldi,
nagyon szép a kislányod!

Hajni,
Arnika is bukós volt,egészen addig,míg szilárd kaját nem kapott.Neki is 1 éves kora körül szünt meg teljesen.Szervi oka nem volt.Ha 1 kanállal többet kapott,már ki is hányta.Most is kiköpi az utolsó falatot,ha már teleette magát.Kitartás!
Arnika már ki tudja fújni profin az orrát,Márk nem.

Emma,
Katával értek egyet kaki ügyben.Ha nem zavarja,nincsen gond.

Fiúk itthon vannak!Arnika tegnap egész nap lázas volt.Evett,ivott,jókedvű volt.Ma már láztalan.Elvittük délelőtt dokihoz:mandulagyulladás.
Vettem nekik Béres Actival Kid-et.Már most félek az ősztől,téltől,hogy mi lesz!

Andi
Kép
aanda
 
 


Hunci :)
Bocsánat, hogy nem jeleztem, de már észrevetted gondolom, hogy nem tudtunk menni. Balázs nem aludt el időben így esélytelen volt, hogy elmenjünk.

Emma :)
Balázs is nem kakilós volt, Zsófi meg váltogatja. Hol több napig nincs kaki, hol meg 5-6 is van. A rekord eddig neki 5 nap volt kaki nálkül és akkor azért már adtam neki reggel egy kis kamillateát, mert akkor már erőlködött, hogy kijöjjön.
Nem baj ha bűzösebb, a lényeg, hogy kijön és azt figyeld, hogy ha nem kakil, akkor pukik vannak-e, mert ha az sincs akkor lehet bélelzáródás miatti székrekedés.
Amikor Balázs elmúlt 4 hónapos, akkor már adtam neki egy kis baracklevet ha már több napja nem volt kaki, előtte neki is kamillateát csak.

Hajni :)
jól vagyunk! Zsófinak egy hete kisebb-nagyobb hőemelkedése van. A doki szerint csak a meleg miatt ingadozik a hőháztartása. Hát nem tudom nem vagyok 100% nyugodt, de az biztató, hogy más tünet nincs.

wish
 
 


Wish

nálunk is volt kb. 2 hete, hogy Olivérnek hőemelkedése volt napokon keresztül, de el se vittem dokihoz, ő tuti felírt volna valami antibiotikumot, más tünet nem volt.

Emma

Mi rengeteget küszködtünk a kakival egészen addig, amíg a hozzátáplálást elkezdtem. Mindent kipróbáltam, szorulásnál csak a szélcső segített nálunk.

Aanda

Siófokon mi is nagyon jól éreztük magunkat, olyan jó, hogy ajánlottad azt az öblöt, oda mentünk le mindig, Olivér nagyon élvezte.
Én is gondolkodok már most, hogy ősztől mit adjak Olivérnek vitamint.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, én Multikid szirupot adok most, ebben van vas is, azért kezdtem el már most, mert rég aktuális volt, csak a szorulás miatt a vascseppet nem mertem. Ennek a vitamin családnak van Ca kid illetve Ferro-kid nevű szipupja is, ezt azért írom, hátha valakinek speciálisan ilyen kellene. Én a Ferro-kidet akartam adni, de nem lehetett kapni, Multi kidből is ez az 1 üveg volt nekik.
http://bolthely.hu/arcanum/id/01081_Mul ... pos_kortol
Remélem, azóta már van. Amit még adok Bálintnak, az az omega 3 tartalmú Multitabs.
http://www.egeszsegbolt.hu/299-vitamino ... 3-kid.html
Ez kivételesen egészségpénztárra is elszámolható.

Aanda! Megint betegség? Pedig még csak most kezdték a bölcsit!

Akkor ez a hőemelkedés most divat? Bálint vasárnap volt 38,1-38,4 fokos egész nap. Most semmi, de köhög és taknyos.

Wish, írhatnál arról is, hogy telnek a hétköznapok, tesók milyenek egymással! :lol:

dkata
 
 


Kata,
mi ilyet vettünk most, de látom, hogy csak 4 éves kortól írják használni. Megnéznéd, hogy az omega 3 Multi tabs-ra hány év a min. korhatár?
http://www.egeszsegbolt.hu/333-immunero ... mmuno.html
Uh-gal olyan sokáig kell nézni? :shock: Csak mert a kórházban volt neki hasi uh, de csak pár perces, ott minden ok volt.

Emma,
mi még a napi sok kakinál tartunk, Olivérnél meg nem volt ilyesmi. :roll:

Wish,
nekem a kórházban azt mondták, hogy az ilyen piciket teljesen másként kell kezelni, mint mondjuk Olivért. Náluk a legkisebb eltéréskor is azonnal kórház, ne is hívogassunk gyerekorvost. Hát, most én is izgulok kicsit a nátha miatt, nem akarok úgy járni, mint a múltkor...

Blanka is náthás lett, szörcsög, köhög, tüsszög, alig kap levegőt. Szerintetek van vmi teendőm? Adjak neki vmit? Mi lesz, ha majd Olivér igazi betegségeket hoz haza nemcsak egy náthát?! Tök durva, Olivér annyira sokára volt először beteg, Blankának meg már ez a második! :(
20140901102739
 
 


Hajni, szerintem szívd az orrát, meg tengervizes orrspray tisztításra. Láza nincs?
Ez az immunerősítő tényleg 4 éves kortól van, én is néztem. Az Omega 3 az 2 éves kortól adható.
Immunerősítő az meg sima multivitamin meg barátságos baktérium - én eszemmel ez egy sima multivitaminnal és Normaflore vagy Lactiv kombinációval kiváltható... Bár biztos ebben vannak olyan cuccok, amik támogatják egymás felszívódását. Mindenesetre én gyanú esetén adok egy-egy Laktiv-ot, most is adtam strand után, biztos ami biztos. :lol:

dkata
 
 


Kata

hol volt csak egy üveg? a multikid szirupot minden gyógyszertárban lehet kapni, tavaly télen Olivér is ezt kapta végig. lehet, hogy majd az idén is ezt adok, de engem érdekelnek a flavin termékek, azokat is elolvasgatom a neten előtte.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, több gyógyszertárban is kérdeztem, köztük az ország 3. legnagyobb forgalmat bonyolító patikájában (ami itt van Egerben) is. Gondolod, hogy meglepődtem :shock: , mert nekem direkt a vas miatt kellett, sima multivitamin szirupot nem akartam venni.

dkata
 
 


Kata :)
Hát, a hétköznapok fárasztóak :D
Balázs nagyon aranyos, elég jól alkalmazkodott a helyzethez. Amikor Zsófival vagyok többnyire jól eljátszik egyedül. Csak néha undok, olyankor fel akarja ébreszteni Zsófit mikor az alszik, hogy sírjon. Mondjuk nem értem a logikáját, mert ugye akkor nem vele foglalkoznék, de mindegy. Abból látszik, hogy azért frusztrált, hogy amikor Zsófival foglalatoskodom sokszor megszorongatja a kezemet, vagy a lábamat, vagy megharap valamit (bútorok, játékok). Zsófit soha nem bántja, óvatosan simogatja, puszilgatja. Van egy speckó "ölelése", ami azt jelenti, hogy nagyon közel hajol Zsófihoz :D
Mondjuk fix, hogy akkor kakil, amikor éppen elkezdtem szoptatni :roll: Én kicsit szar anyának érzem magam még mindig. Mert persze Zsófi sírhat torkaszakadtából, ha éppen pelenkázom, Balázst, vagy kezet kell neki mosni kaja után stb. Balázs meg lényegesen kevesebbet kap belőlem mint korábban. Ezen persze változtatni nem lehet, inkább megszokni kell.
Zsófinak úgy tűnik tejallergiája van, így nem eszem semmi tejterméket, plusz kihúzva a puffasztó ételek, így elég limitált, hogy mit ehetünk. Próbálok kreatívkodni, pl patiszonpörkölt, zabfasírt, de Balázs nem nagyon értékeli. A patiszontól konkrétan öklendezni kezdett, pedig szerintem jó volt, a zabfasírtot szimplán nem eszi meg, pedig az tényleg nagyon finom.
A séta még mindig gáz, ha babakocsival megyünk, de a kendő nagyon bevált, abban szeret lenni Zsófi és alszik benne nagyokat.
A lakás persze indul...
Ja, és Zsófi hihetetlen ütemben növekszik, már sehol nincs az a pirinyó baba, hanem egy duci kismanónk van. 53 cm (49-ről ) és ma 4310-nek mértük (2300-al hoztuk haza). Holnap lesz két hónapos, nagyon gyorsan telik az idő!

wish
 
 


Wish, köszi, hogy leírtad! Jó anya vagy, és még csak kicsit se érezz mást! Két kicsivel nagyon nehéz, és persze hogy ott van a lelkiismeretfurdalás, hogy most akkor kinek mennyi jut belőlem... Testvéreknél ez mindig így van, akármekkorák, osztozniuk kell anyán. :lol: Az nagyon jó, hogy Balázs ilyen aranyos Zsófival, és érthető, ha tüneteket produkál, mert szoknia kell, hogy Zsófival foglalkozol. Bálint tuti hogy engem harapna meg, nem valami mást. :? Bálint például kapásból csapkodja Ádámot, pedig Ő mindig szeretettel közelít, de valahogy betolakodónak érzi. :shock:
A kajaügy nehéz lehet, nem tudnál rendelni valami "rendeset" Balázsnak, Te meg ennéd a mindenmentes kaját? Én is rendeltem egy időben a kaját, de gyereknek nem tudom, mernék-e... De azért kétfélét nem főzhetsz... Vagy paprikáskrumpli és másnap krumplistészta - nálunk ez nagyon megy, és mindenki szereti. :lol:

dkata
 
 


Zsuzsi,
örülök,hogy jól sikerült a nyaralás!
Képeket kérek szépen!

Kata,
szerencsére Arnika azóta is jól van,csak hétfőn volt lázas.Csak igazolást akartam kérni az orvostól,hogy szerdán már mehessenek is bölcsibe,nem gondoltam volna,hogy mandulagyulladása van,mert semmije sem fáj,nem is köhög,orra sem folyik.Bízom benne,hogy már edzettebbek lesznek,mint tavaly télen!

Hajni,
biztos,hogy Blanka betegessebb lesz,mint Olivér,sajnos ez elkerülhetetlen!

Wish,
jó anya vagy,ez tuti!Nekem is néha rossz,hogy osztozniuk kell rajtam és sokszor nehéz igazságot tenni köztük,de olyan jó,hogy ketten vannak!Hihetetlen gyorsan össze fognak nőni a gyerekeid és akkor könnyebb lesz!

Andi
Kép
aanda
 
 


Kata,
az Omega az multivitamin is? Mi az a laktív? Végül visszavittem, amit vettünk multivitamint, majd keresek másik rágósat. Én folyadékkal már nem próbálkozom, azt kiköpi.
Kiscsaj meg a bátyja jelentem meggyógyultak! :D

Wish,
nálunk is detto. Szegény Olivérre is egy csomószor rászólok, de majd csak jobb lesz! Apropó, a dackorszak meddig tart? :roll:

Anda,
tünet nélküli mandulagyulladás, milyen már?! :shock: Biztos, hogy beteg? :D
20140901102739
 
 


Hajni, az omega 3 nem multivitamin. Ez van benne:
Halolaj: 229,7 mg
- ebből omega-3: 137,82 mg
C vitamin: 10 mg
E vitamin:2,5 mg.
Én adok multivitamint is, a Multikid szirupot, vagy az FLP-s gyermekvitamint.

Aanda! Hasad fáj még? Képet nem kaptam... :cry: Akkor jó, ha nem betegek, de engem mindig úgy idegesít, ha betegnek tűnik, de nem tudom, mi van. Bálint is 1 napig lázas volt, 1 hete szívom az orrát, de semmi más nincs, és ilyenkor nem tudom, hogy az allergia megint, vagy valami betegség készül. :?

dkata
 
 


Kata,
az E-vit. zsírban oldódik, nem sok együtt a multival? Az flp az rágótablettában is van, ugye?
20140901102739
 
 


Hajni, az omega 3-ban lévő 50%ban, az flp-ben lévő 90%-ban fedezi a napi szükségletet. De nem adom minden nap (úgyis elfelejtem), szerintem ezzel kiegyenlítődik. De ha nem adom valamelyiket, akkor követeli a másikat! :lol: Most leginkább a Multikidre koncentrálok, hogy azt beszedje az üveggel a vas miatt, utána kiagyalom a gyerekorvossal, mi legyen a vassal.

dkata
 
 


Hajni,
bízom az orvosunkban,ő nem ad ok nélkül gyógyszert!Nagyon sokszor volt olyan,hogy azt mondta,vírus,nem kell semmi sem,csak lázcsillapító.Szerintem azért nem volt utána lázas,mert időben mentünk.Én is adok vitamint,remélem,segít.

Kata,
pedig küldtem neked képet!Írj egy mailt!
Már nem fáj a hasam! :lol: Ma megyek varratszedésre!Kicsit félek,mert belül vannak,úgy fogja kihúzni!Kényelmetlen a haskötő és beleizzadok,de 2 db van,tudom cserélni.
Visszük a fiúkat is Bp.-re,kórház után megyünk a Camponába! :lol:

Andi
Kép
aanda
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: