Új privát üzeneted érkezett!

Tegnap irtam egy csómót és ne küldte el meginnt a babanet :twisted:

Tündi: a kedves védőnő tegnap igérte dél körül ráteloztam és azt mondta ,hogy nem ér rá és inkább ma jön :twisted: jó fej....!!!! :twisted:

Csilla hú akkor most nem lehet valami jó neked remélem hamar rendbe jössz :P

Piroska és Hajnus hányszor eszi meg ezt az addagot?

Anni mindent irtam tegnap és mind elveszet ha van ma időm akkor mindent pótolok.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na Sissi neked irtam még tegnap,..,hogy ez az élet néha tudja,hogy mi t hogy mert ha nem hozzád született volna Ati bébi akkor lehet ,hogy nem ilyen jó sorsa lenne mert neked szerintem hatalmas erőd van és nagyon nagy akkarat erőd :P :P És ez a hízás szerintem csodálatos :lol:

Lina irtam még a kórházban sms.t
Szép kis pasi és nem is tokás :wink:
Azt irtam ,hogy már neked is van egy aug.9-i kisfiad és jó egészséget meg ilyenek meg kaptad?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Goldplast, gratulálok, ügyesek voltatok!!! Sok-sok tejet kívánok Nektek és mielőbbi felépülést és nagyon sok szép napot Ákossal!

Kép

Kép
hmbori

Dbea szerintem ez a hozzátáplálás egy nagy baromság...bocsi :oops: és ahogy Kandi irja a tej már nem tej én nem adtam 1 éves kor előtt ilyeneket.Jobb félni mint megilyedni... :roll:
Ja akkor nem jó asztalosokat válsztotatok sajnálom :cry:

Most megyek mert már lassan tele van az oldal velem...

Egyébként minden o.k velünk igaz ma nem sokat evett de nem baj remélem...biztos bezavarta a védőnő :twisted:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Goldplast: SOK SZERETETTEL GRATULALOK AKOSHOZ!!! JO EGESZSEGET ES SOK-SOK BOLDOGSAGOT NEKTEK!

Linacska: Nagyon edes Levi! Olyan mintha egy reklam baba lenne, olyan pont jo! :) A tesok is nagyon aranyosak egyutt. Lili hogy fogadta Levit?

Sissi: Ati hihetetlenul szepen fejlodik. Nagyon ugyesek vagytok mind a ketten. :)

Itigram: En is orulnek ha mar tudnam mikor lesz vegre velem a kicsi lanyom. Hamar elrepul mar az a par nap keddig.

Baratodildi: Ha igy folytatom a vegen egy napon szulunk, vagy legalabbis talalkozunk a korhazban. :)

Kata: Egyaltalan nem baj ha elarasztasz minket kepekkel. Biztos, hogy en is sok kepet fogok majd feltenni.

Egyebkent tegnap ota folyamatosan vannak rendszertelen fajasaim, alig varom, hogy vegre felfedezzek valami rendszeresseget kozottuk. Erdekes, hogy ezek sokkal durvabb fajasoknak tunnek mint amik egy hete voltak. Ezek csak rovid ideig tartanak, de akkor meg le is izzadok toluk, vagy eppen le kell ulnom, ha allok mikor ramtornek.

Udv,

Orew

Lilypie Third Birthday tickers
orew

Bim-bam: Azert jo fej a vedonod... Es mi van ha te nem akarod az egesznapodat hozzaigazitani? :evil:
Nekem amiota visszakoltoztunk ide a 18ik keruletbe sokkal jobb a vedonom mint aki volt regen. A reginek nem volt mobilszama amin el tudtam volna erni, ha eppen nagyon akartam volna kerdezni tole valamit, meg marcius ota nem is lattam... (O volt az aki betegeknek hivta a varandosokat...) A mostani tok jo fej. A haziorvost meg ismerem, mert meg anno en is jartam hozza egy par alkalommal amig at nem kerultem a felnottorvosomhoz. :)

Orew

orew

GOLDPLAST ! Nagyon-nagyon nagy gratula !!! SOk boldogségot és tejcit !

Nálunk Matyival nem lenne sok probléma, mert hát olyan sokat alszanak még, én nem is értem hogy miért volt fárasztó még egyedüli gyerekként Máté? :lol: Persze rajtam meg most a háromgyerekesek nevetnek. :)

Ma három órát aludtam. Máté elaludt fél 10-kor (ő úgy alszik, hogy vele kell maradni másfél órát a szobájába és simizni kell meg ilyenek), szóval elaludt, erre felkelt Matyi.
Valami rosszt ehettem, mert fájt a hasija, lehet, hogy sok tejcsit ittam? erre még rá kell jönnöm. Van akinek hasfájós a baba? Figyelitek, hogy mit esztek? Paradicsomszószt lehet? Én azt ettem meg gombakrémlevest, lehet, hogy attól? Gombát lehet?

A végén 3 körül aludtam el, Máté meg felkelt 3-kor, aztán 5-kor és simizhettem, hogy aludjon.
Ma meg egész nap egyedül voltam itthon, apa dolgozott, néha bemegy, még azért nem minden nap. Na, és akkor még ilyenkor fent vagyok, mert takarítok, nem bírok úgy lefeküdni, hogy szanaszét a lakás.

Bocsi a részletekért :(

Ja, tényleg, még azt akartam, hogy már egy hete hólyagos a homloka és a hajasfejbőr, körzeti azt mondta, hogy normális, biztos a sapitól. Valakinek van ilyen?

Na, megyek, mert eldőlök.

Nagyon cukik a babák. Earhart Kata hogy milyen szépen visszafogytál ! Mármint az arcod milyen szép vékony, persze nem úgy értem, hogy meg lettél volna hízva, csak meglepően vékony most a pofid. Bár én is jól lefogytam, de én inkább ijesztő vagyok. :(

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Jo reggelt!

Drukkoljatok! Nem aludtam egesz este semmit, mert allandoan fajasaim voltak es meg vannak is kb 7-12 perces idokozonkent, ugyhogy ugy dontottunk megyunk a korhazba. Nagyon remelem, hogy nem kuldenek mar haza baba nelkul.

Irok majd sms-t Ildinek, ha vegre tortenik valami.

Udv,

Orew

orew

Jó reggelt!

Nem sokra van most időm.,nemsokára megyek nst-re és remélem megtudom akkor a pontos dátumot is! :) SZurkoljatok,hogy ha hétvégén lenne ügyeletes akkor hétvége legyen ha nem akkor pedig hétfő,max kedd! :)

Goldplast,gratulálok!!!!Jó egészséget és sok sok tejcsikét kívánok! :) Szép kis méretei vannak Ákoskának :) Ja,és gyors felépülést a császiból!!!

Orew,mennek a drukkok! :) És várjuk nagyon a híreket Ilditől! :)

Lina,nagyon jók a képek! :) Hihetetlen mennyire hasonlítanak a tesók! :) Ha lesz egy kis időd mesélsz,hogy milyen is Levivel..tudod arra gondolok,hogy neked is lány felé húzott inkább a szíved :wink:

Kata,Mili csodaszép :) A kis barnaság :) Olyan tündérke :)

Anett,bárcsak én tudnék lefogyni...kíváncsi leszek mennyivel jövök majd ki a kórházból...

Cscsi,sajnos az EDA_tól lehet fejfájás...nekem szerencsére nem volt..de azt is mondták a nővérkék,hogy ne emeljem fel a fejem,mert hihetetlen fejfájásom lesz....

Sissi,persze,hogy hízhat annyit Ati :) Nálunk volt olyan,hogy Luca 2 hét alatt 800g-ot hízott..doki néninek nagyra kerekedett ám a szeme :wink: Úgyhogy Ati is meghízza 2 hét alatt a 700at simán.Ügyes kis krapek.Pusszantom :wink:

Kandi,de jó,hogy egy kicsit aktívabb vagy :) Nem tudom egyébként,hogy vannak-e jóslóim...Tegnap 2x éreztem olyat is,hogy mennem kell a wc-re,de nem tudtam produkálni és hamar abba is maradt a dolog.Pl Lucával ilyen sem volt.Ott semmi bajom sem volt...de most néha nem tudom,hogy mik ezek amik rámtörnek.

Ildi,sztem az ügyeletes dokinak nem vagy köteles pénzt adni...max jószándékból adhatsz neki,de sztem csak egy csekély összeget!!De ez csak én véleményem...

Lassan megyek...aztán jelentkezem ha hazaértem!!!! :)

Kép
Kép
tundi24

Beus, Goldplast

Sok szeretettel gratulálok!

Orew
Drukkok mennek!
Vendég

Sziasztok!

OREW drukk drukk :P

Ágóta ,hogy aludt Bömbike?Milyen éjszakátok volt?

Többi anyuka :P hogy tellnek az éjszakák?

MI általában 1×2 kelünk de eggyálltalán nem visel meg ,mert ellődte sem aludtam 4-5 óránnál többet mert a 6hótól kb. tök állmatlanságban szenvedek...

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,
igen, megkaptam az sms-t, csak név szerint nem volt elmentve a számod, és ezerrel gondolkodtam, hogy kinek született még aug. 9-én a fia. Aztán persze rájöttem, csak szerintem jól nem is válaszoltam :oops:

Beus, Goldplast
Gratulálok a fiúkhoz, jó egészséget kívánok!

Megvolt az első közös éjszakánk itthon. Nem is volt olyan rémes. Fél 8-kor evett egy nagyot Levi, végül fél 10-kor aludt el, még egy pici szopival. Hajnal 1-kor kelt fel, szopott fél órát, aztán fél 2-kor elaludt. 3/4 2-kor rájött, hogy ez a szopi a fél (nemlétező) fogára sem volt elég, úgyhogy még 50-et tápizott. 2-kor újra aludtunk. 3/4 3-kor újra kelt, gondoltam éhes nem lehet, pisisnek viszont pisis volt, úgyhogy pelust cseréltünk, és ez elég is volt, 3-kor újra aludtunk, és 6-kor kelt megint enni. Most már újra alszik.
Felesben szopizunk meg tápizunk, egyszerűen most ott tartunk,hogy olyan 60-at tud szopni Levi, de 70-et most is hozzátápizott. És még másfél órán keresztül csak a száját tátogatta, de 130g után csak nem lehet éhes. A kórházban mondták is, hogy legyen cumija, mert annyira erős a szopóreflexe, hogy nem tud lenyugodni és pihenni. Állandóan enni meg nem lehet.
Ja, és kaptunk ajándékba 50-es ruhát párat, gyorsan megpróbáltam ráadni, hogy hátha... és ráment, és nem is kicsi :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Képzeljétek, a gyógyszertárban nem lehet a köldökcsonkra hintőport kapni. Majd talán ma lesz. Tök jó. A férjem sajnos nem tudta, hogy mi az, ami nincs, így símán elhozta a sorszámot. Úgyhogy tegnap dél óta nem tudtuk ápolni a köldököt, így nem is fürödtünk, hogy ami még rajta van, az maradjon is. A doki nem írt egyetlen babaápoló kenceficét sem, pedig azt hittem, ez is része egy újszülött receptcsomagnak. Úgyhogy majd még most rohan a férjem, olajért, fürdetőért, rendes hintőporért...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

5.53-kor villámszüléssel megérkezett Ági. Paramétereket még nem tudunk, nincs itthon mérleg :D :wink: . Már most szopimán! Képek később mennek.
Szép szülést mindenkinek, aki erre készül!

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok

Beus, Goldplast, Zsizsa Gratulálok nektek. Jó egészséget és gyors felépülést nektek.

Kenderike
Kép
kenderike

Jó reggelt!

Hmbori:

10 órára kerültem be, hát remélem nem lesz utolsó utolsója. :D
Biztos az idő is befolyásolta Betti nyugtalanságát.

Csilla:

Fejfájás nagyom pocsék lehetett én pont az ilyenektől félek, hogy nem jó helyre szúrnak és bajom lesz. Na mindegy elhessegetem ezekez a gondolatokat. A lényeg , hogy jobban vagy, nagyon jó a sok tejci édes lehet Balázska.

Kandi:

Apa csak hobbi szinten focizik és nagyon örülök neki, mert itthon mindíg szenved, hogy keveset mozog. Míg nem voltam kismama bringáztunk, teniszeztünk néha.
Elhiszem, hogy nem volt kedved végigülni a mecsset. Én könnyen vagyok mert egész nap tudtam pihenni, így maradt erőm a focit nézni.
Sajnálom, hogy nem tudtál pihizni, éjszakád milyen volt?

Linácska:

Nagyon szépek a gyerekek és nagyon jól nézel ki te is. :) Mit mondjak ilyen korán odaállni látogatóba, olyan meggondolatlanok az emberek.

Sissi:

Nagyon szépen híztok ez olyan jó. Annyira ügyesek vagytok!

Earhart:

Gyönyörű baba Milagros!

Goldplast:

Gratulálok és jó egészséget kívánok nektek és az egész családnak!

Orew:

Mennek a drukkok, ügyes legyél!

Tündi:

Megy a drukk neked is!

Hajnalba arra keltem görcsizik a hasim, reggel 5:30-ig tartott , óránként görcsölt egy 2 percig. Mostanra semmi , csak szurkálás van. Na sebaj tudja Gréti biztos mikor akar kibújni.
nikó

Figyeljetek én azt gondoltam,hogy Csillus tök sokat eszik ..és ezeket a grammokat olvasva ...100-130...hát mi ennyiket nem eszünk :oops:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

ZSizsa gratula sok-sok tejcsit

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

sziasztok

Ági & Zsizsa gratuláloksok egészséget és sok tejecskét :wink:

Orew megy a drukk ügyes légy

Linácska
Levi olyan aranyos baba és ahogy Lili fogja :lol:
egyébként Lili annyira hasonlit rád :wink:

Kata
Mili egy tündér :wink:

Margit
Vendég

Sziasztok!

ZSIZSA:GRATULA SOK BOLDOGSÉGOT ÉS DOK TEJCSIT!!!

OREW:MENNEK A DRUKKOK!!!

Ma nagyon jó éjszakám volt 1/2 6kor evett Ati 130-t majd fürcsi után szopizott vmennyit utána viszont csak 1/2 3kor kelt :D :D majd 7kor ébredtem,hogy még mindig alszik.Simán megreggeliztem Márkkal beágyaztam és Ati csak askkor kért hamit.

Ma csak Atival vagyok itthon,apa suliban Márk nagynéninél.Majd du. megyünk tescoba.
Takaritani kellene de nincs nagy kedvem.
Vendég

Neeeem, nem emelgettem a fejem :)
Túlszaladt a tű a gerincemben, átszúrt valami rétegen és kicsöpögött egy kevés agyvíz. Ettől nyomáskülönbség alakult ki az agyban, az okozta a fejfájást. Amint ez az agyvíz visszatermelődik, elmúlik nyom nélkül. Különben már enyhébb, mint az első napokban!

Ezt a feltöltődést lehet segíteni infúzióval, de a MÁV Kórházban ilyet nem adnak! Legalább is, én három napig könyörögtem érte, míg másik kórházakban automatikusan adnak minden eda után...
Itt azt mondta az orvos, hogy igyak sokat (4 l), mert szerinte a gyomorba bevitt folyadék ugyanolyan hatékony, mint az ami egyenesen a keringésbe megy. Ja, én azt hittem a nagyját rögtön kipisilem.
Mindegy, lényeg, hogy itthon vagyok.

Milu nagyon helyes, ölelgeti, puszilgatja Balázst. Egyszer-kétszer odacsapott váratlanul, de ezek valamennyire érthető reakciók, azóta elmagyaráztuk, hogy nem megütni senkit.
Majd rakok képeket, most megyek vissza az ágyba.
Vendég

Zsizsa, de jó, hogy ilyen gyorsan és komplikáció nélkül született meg a kis fehérség (mármint a tábla szerint), aki végül kiscsaj!!! :) Gratulálok, nagyon ügyes voltál - és most milyen jó, hogy otthon is vagy, nem kell kórházban sínylődnöd!
Majd később, miután összeszedted magad, írj részleteket is, tesók általi fogadtatásról is, meg képeket is! Előre is köszi! 8)

Ágota, mi van Veletek? Képeket kérünk és helyzetjelentést! :) Villő Bömbike még?

Orew, hajrá! Remélem, ha ezek már igazi fájások, akkor gyorsan túlleszel rajtuk és sima szülést kívánok!!!

Linácska, milyen pozitív vagy! Azt írod erre az első éjszakára, hogy nem is volt olyan rémes... Hááát, így olvasva azért annyira nem is volt könnyű! :roll: Viszont az állati jó, hogy ilyen étvágya van Levinek.

Tényleg, a tápszerező anyukáktól akartam kérdezni, hogy nem próbálkoztatok anyatejgyűjtő állomáson vagy védőnőtől/gyerekorvostól anyatejet venni/igényelni? Mert elvileg ez is egy lehetőség, de még semelyikőtök sem említette, hogy próbálkozott volna...

Kenderike, és Veletek mi a helyzet? Ha már képeket nem kaphatunk, legalább írj egy-két mondatot magatokról! :roll:

Nikó, 38 hetesen azért jó, hogy legalább már ilyen apró görcsöcskéid vannak - nekem egyáltalán nem voltak, csak egyből az éles vajúdáskor... Szóval értékeld ezeket is! :lol:

Bim-bam, nálunk a mai éjszaka megint nagyon jól sikerült: 2x kelt enni Betti és utána simán visszaaludt. Hogy mennyit eszik, azt nem tudom, de a tegnap esti méréskor már meghaladta a 3,5 kilót: 3.510 gramm!! :lol: :lol: És 2.790-nel hoztuk haza, és most 3 hét + 2 napos. Szerintem Te se görcsölj azon, hogy 1-1 evésnél mennyit eszik Csillus, az a lényeg, hogy fejlődjön, márpedig biztos megfelelően növekszik.

Kép

Kép
hmbori

Sissi, és Tescoba Atit is viszed? Hordozóban, vagy kendőben? Milyen okos ez az Ati, hogy vacsira jól betankol, így elég éjszaka 1x utánpótolni!

Cscsi, hát ez szörnyű, amit írsz, hogy nem kaphattál olyan infúziót! Nagyon sajnálom, hogy ennyit kellett szenvedned! :( Ezek szerint a sok ivás sem segített, hülyeséget javasolt a doki?
Jó, hogy Milu ennyire jól fogadta a kisöcsit! :) Majd ha kipihented magad, várjuk a képeket!!!

Kép

Kép
hmbori

HmBori:igen viszem Atit.a babazsákban vagy a bkocsival megyünk.Most apa feltudja tenni a amagspadlós buszra is. Én en mtudnám mivel nagyon nehéz.

Anett.a gombától nem hinném,hogy fájhat a pocija.Viszont a tejcsi csuinálhat ilyet a pari is kérdéses.De próbálkozni kell.
Én 2 napja a bnőmmel ittam rendes kávét,a du. ettől eléggé viccesre sikeredett.Szinte másfél óránként evett és a kezemből alig tudtam letenni.Persze este jöttem rá,hogy mit ettem.
A3 az 1ben kávétól hósemmi baja, azzal szoktam kezdeni a napot.
Vendég

Húú micsoda babaeső :lol:
Beus GP Zsizsa!! Hatalmas gratula nektek!

Zsizsa!Majd ha lesz időd mesélj kicsit a szülésről.De gondolom minden rendben ment. :lol:

mimi12

Goldplast, Zsizsa GRATULÁLOK!! SOK-SOK TEJCSIT ÉS BOLDOG BABÁZÁST KÍVÁNOK!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

SZÜLÉSSZTORIKAT VÁRUNK!!!!!!

és persze irigy is vagyok...

Tegnap este nekem is voltak jóslóim, de tök rendszertelenek. Úgyhogy azért valami csak alakul. Csak hajnalban tudtam elaludni.
Már olyan nagynak érzem Zsigit, hogy mindenhol kezecskéket, lábacskákat érzek, sztem alig fér már el bennem. Úgyhogy nagyon várom, hogy kibújjon.

Linácska
:lol: Fantasztikusak a fotók, főleg a másodikon zabálnivaló Levi!! :lol: :lol:

Csilla :lol: Jobbulást!!!! Azért ez elég durván hangzik :roll:

Ildi :lol: én sem tudom, hogy lesz, mert ha nem lesz dokinéni, akkor kaptam két tel.számot, hogy azon hívjam a helyettest. De akkor most mikor és mennyit?? ez nekem is dilemmám...

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Sziasztok Lányok!

Nagyon-nagyon nagy gratula az újonnan született babókáknak, jó egészséget kívánok a babáknak és a mamáknak!

Bocsánat, hogy nem voltam előbb, de otthon egyelőre nincs net, így az irodámba, ha néha be tudok szabadulni, akkor tudok írni. Ezért nem tudtam a szülésről sem korábban tájékoztatni Benneteket!

Mint írta a férjem, július 28-án megszületett Dávid. 40+1 napos voltam, indították a szülést a Sote II-n. A doktornő nagyon a toppon volt, szakmailag csak dícsérni tudom. Mindent próbáltunk, hogy természetes úton magától beinduljon a szülés. Az ultrahangon már két hete mondták, hogy nagy baba, és nagy a feje. Szülés előtt pár nappal buroklehántással is próbálkoztunk, mert attól is megindulhatott volna a szülés. Voltak is fájások, de reggelre elmúltak. A nagy napon tehát be kellett mennem a kórházba a doktornőhöz, megvizsgált, a feje kimozdítható volt még mindig. Ctg-re tettek, majd oxytocin. Jöttek a fájások, de nem voltak erősek. Vizsgált a doktornő és a szülésznő is, mondták, hogy az a gond, hogy arctartásos a baba. Ez azt jelenti, hogy nem koponyával akar kibújni, hanem arccal előre, leginkább orral. A szülésznő érezte az orrnyergét a babának. Ettől még most is kiráz a hideg. Reménykedtünk, hogy az oxytocintól és a fájásoktól beigazodik a helyére. Hát nem sikerült, a fájások nem erősödtek, a baba nem akaródzott helyreigazodni. 5 óra kínlódás után úgy döntött az orvosi konzílicum, hogy császár lesz! Úgyhogy indultunk a műtőbe! A gerinc érzéstelenítőt ötödszörre sikerült részemre beadni!!! :twisted: :twisted: :twisted: A műtét gyors volt, tulajdonképpen nem fájt semmi, csak amikor a hasamat jó erősen megnyomták, hogy kiférjen a baba. No az igen kellemetlen volt! Az aneszteziológus közben beszélgetett velem, kérdezte, hogy lesz-e második gyermek. Mondtam, hogy igen! Dávid gyorsan és erőteljes férfihangon felsírt. Azt mondták, hogy erős, egészséges nagy baba, 15:22-kor született, az oroszlán jegyében. :D :D :D Könnybe lábadt a szemem. Pár perc múlva a kezembe tették. 3,86 kiló és 59 centi volt. :shock: :shock: :shock: A szülésznő azt mondta, hogy 40-es fejkörfogatú babával még nem találkozott. Talán ezért is volt neki a nem szokványos fejtartása. Csodálatos érzés anyává válni. Egyszerre hihetetlen és mennyei. Ott pihegett a karomban ez a piciny kis lény. Hol volt még az előbb? No és hogy került ide? Ő az én húsom és vérem, a férjemé és az enyém. Túláradó érzés fogott el.......

Este felhozták hozzám az őrzőbe egy fél órára, ismerkedtünk. Békésen szunyókált. Aztán 3 napig együtt voltunk a kórházban, 3. napra kicsit besárgult és a nyelvét is fel kellett vágni, mert le volt tapadva. Mivel ilyenkor napokig tombolnak a hormonok, és én azt hittem, hogy mehetünk haza, ettől teljesen depresszióba estem és órákig zokogtam. Persze hozzájárult ehhez a kórházi közeg, a sokszor embertelen, türelmetlen, nemtörődöm bánásmód az egészségügyi dolgozók részéről. Tisztelet a kivételnek. A doktornővel, a szülésznővel és az őrzőben a nővérekkel minden rendben volt, maximálisan emberségesek voltak és segítőkészek. De a csecsemős-részleg az egy katasztrófa. Erről regényt tudnék írni, talán majd máskor, ha lesz időm, szívesen megosztom Veletek.
Akkora megkönnyebbülés volt megszabadulni a kórházból, el sem tudom mondani.....
Otthon pár napig erősödtem, lábadoztam, sok segítséget kaptam, most már teljesen jól vagyok!
Dávid egy tündérbandita, imádom! Nagyokat eszik, alszik, éjjel is hagy aludni. 5-ször eszik egy nap, jó nagy adagokat. Mohó, kiköveteli az ennivalót. Erős, már szinte tartja a fejét, és majdnem feláll az ölembe, annyira feszíti magát.

Ígérem, küldök képet, amint lehet, most szaladnom kell!

Kitartást a még szülés előtt állóknak, sok tejet, erőt és boldogságot az anyáknak!

Puszi mindenkinek, Judi

Kép
judi79

Kata :lol: Milli is gyönyörűűűűű!! köszi a táblit is, hogy mindig gyorsan frissíted, tök jó látni, hogy megyünk egyre feljebb....

a marhahússal azért vártok a hatodik hónapig, neeeem?? :wink:

Bori :lol: Betti baba nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik!!! Ügyik vagytok!!! :lol:

itt zuhog :wink: tök jó enyhe idő van, végre!!!!
Főznöm kellene valamit.. Tegnap vettem cukkinit, lehet, hogy azt rántom ki. :roll:

szép napot, jó babázást!
anna

Adri hol vagy már????

madaran

Judi :lol: teljesen elérzékenyültem... 40-es fejkörfogat!!! :lol: :lol:

Igazi oroszlán-kölyök!!! Jó babázást!!! Köszi, hogy megosztottad velünk a történetet, épp az előbb panaszkodtam, hogy senki nem akarja ezen a topicon leírni, hogyan szült... :cry: :wink:

madaran

Sziasztok!

Beus hatalmas gratulációm, sok tejcsikét kívánok nektek

Kezd már beállni a napirendünk, 3 óránként eszünk és már kevesebb mint 1 órát szopizunk, a köldökcsonkunk tegnap leesett (elég hamar).
Tegnap voltunk újraélesztési tanfolyamon, úgy gondoltuk ha már van légzésfigyelőnk akkor ha baj van tudjunk is tenni valamit (bár ne keljen).

Nem gondoltam volna hogy a bölcsőhalálban inkább a 2-4 hónapos csecsemők a veszélyeztetettebbek és inkább a téli hónapokban fordul többet elő.

Kép rafinált mosoly
Vendég

Hmbori,
én nem próbálkoztam anyatejgyűjtőben, és nem is szeretnék. Még a kórházban is, mikor kérdezték, hogy mi legyen a pótlás, én a tápszert válaszottam más anyák teje helyett. Ugyanis nem tudom, hogy akitől származik, az milyen életvitelt folytat. Ott füstöltek, meg minden. Ok, hogy hőkezelik a tejet, de akkor már inkább tápszer.

Frászt kapok, megint hallgathatom a szomszéd srác zenéjét. Hát nem igaz, hogy itt nem lehet pihenni. Komolyan kilövetem a gépét.

Zsizsa,
gratulálok Ágihoz, majd mesélj, milyen volt otthon szülni. Hallod bátor vagy. Ilyenkor nem is kell bemenni utána kórházba vagy ilyesmi???

A mi szülésünk is elég villámra sikerült, és utólag belegondolva pont ezért elég félelmetesre is. Ugye második szülésnél az ember már tudja mire számítson, de nem azt kaptam. (Jó, szerencsére, de akkor is).
Ugye írtam, hogy 08.08-án este valami véres akármi jött belőlem, de csak egyszer így nem foglalkoztam vele. Lefeküdtünk aludni.
Hajnal fél 4-kor arra ébredtem, hogy mintha fájna a hasam. Szuper, nekem is vannak jóslóim :lol:
Aztán gyanúsan 10 percenként voltak "jóslóim", bár őszintén szólva még mindig inkább keményedés, mint igazi fájás volt. Fél 5-kor felkeltettem apát, hogy ne egyedül szórakozzak. Na ő persze bepánikolt, órát ragadott, hogy akkor mérjük..., na ezzel a lendülettel mintha alább is hagytak volna a dolgok. 5-kor mondtam, hogy akkor aludjunk tovább, még egy órát alhatunk nst előtt. Csak gondoltam még pisilek egyet, és akkor már minden véres volt. Alvás törölve, irány a kórház. Az úton (20km) egy db fájásom sem volt, kivéve a kórház előtt, mikor apa parkolás közben belehajtott egy gödörbe.
6-ra értünk fel a szülőszobára. Mondtam, hogy szerintem 10 perces múló fájásaim vannak, de valami véres cucc is jön. Már aggódtam, hogy korán jöttem, aztán majd jól itt tartanak feleslegesen. Mondták, hogy akkor innen nincs vissza, bármi van, felvesznek. (na ettől féltem). Kaptam szép kórházi cuccot, ráhallgattak a gyerek szívére, minden ok, felvették az adataimat, de fájás sehol.
Hívták a dokimat, aki még pont 2 órát ügyeletes volt. Megvizsgált, közölte, hogy akkor szülünk, mert 3 cm már a méhszáj a semmiből, és ez egy beindult szülés. Én még poénkodtam, hogy nem ígérem, hogy 2 óra alatt megszülök, kicsit rá kell húzni az ügyeletre. Ő meg közölte, hogy így tervezte, mert ha az aznapi nst sem tetszett volna neki, akkor gyorsan megindítja a szülést, de ez így akkor egyszerűbb. Rajta voltam nst-n, fájás talán 8-10 percenként egy-egy enyhébb, semmi extra. Aztán elkezdtem könyörögni némi cukorért, mert hát a reggeli kimarad, így infúzióba bekötötték. Fél 8-kor repesztettek burkot, aztán zuhiztam, sétálgattunk, beszélgettünk, szinte még mindig fájás nélkül. Fél 9-kor jött újra a dokim, mondta, hogy elég gyérek ezek a fájások, de azért megvizsgált, már 3 ujjnyinál játam egy óra alatt. Közölte, hogy egy óra múlva szülünk, de ha már úgyis megy az infúzió, tegyünk bele egy kis oxitocint, és akkor fél óra. Na úgy éreztem, itt csúszott ki a lábam alól a talaj, hogy még nem is voltak fájásaim, de azért szüljek. Az oxitocintól azért már lettek 4-5 percesek, de még mindig nem erősek. Talán az egész szülés alatt volt 4 olyan, hogy kicsit megkapaszkodtam, a többi egy erősebb mensis görcs.
9-kor mondták, hogy nem akarok akkor gyorsan pisilni egyet, mondtam, hogy de, meg le is zuhanyzok..., azért mondták, hogy 10 percnél ne legyen már több. Még sétáltunk a folyosón, mikor mondtam a férjemnek olyan 9:15 körül, hogy szerintem menjünk vissza, sétálok én az ágy körül, csak legyünk a köztelébe. Ha már visszamentünk, feltettek újra infúzióra, és hirtelen az egész történet átcsapott igazi tolófájásokba. Na erre sem számítottam. Közben minden fájásnál éreztem, hogy mindjárt hányok, és szédülök, már nagyon hiányzott a cukor, igaz folyt, de hát még a fele sem, az meg pár gramm csak. Jött a doki, mondta, hogy már ki vagyok tágulva, de egy 20 percet még várjunk, mígy teljesen eltűnik a méhszáj. Én mondtam, hogy kizárt dolog, úgyhogy kiegyeztünk 5 fájásban.
Az nagyon zavart, hogy én úgy éreztem, hogy jön a gyerek, közben mindenki mindig kiment, és csak a férjem maradt ott, annyira elvesztettem a biztonságérzetemet, és pánikoltam rajta. A szülésznő kibírhatta volna azt a pár percet már anélkül, hogy átmenne a másik helyiségbe (az a felvételi helyiség, nem volt szülés, semmi). Na jött az 5. fájás, amikor kiabáltam a férjemnek, meg mindenkinek, hogy jöjjenek, mert kijött a feje, pedig én nem nyomtam. Na egyből 3-an ugrottak elkapni a gyerekem. Na jó, még csak félig jött ki, de én ezt nem igazán tudtam megítélni. Az orvos csak annyit mondott a férjemnek, hogy "Szláva ugye emlékszel, csináljuk, és már pattantak is mellém kétoldalról. Orvos mondta, hogy két fájás, és megvagyunk. Aztán nyomtam az elsőnél kettőt, amikor közölte, hogy ha ennyire kint van a gyerek, már nem állunk meg, gyorsan egy harmadikat, és már kint is volt. Rámtették Levit, mondtam, hogy jézusom, de pici. Majd mindenki rávágta, hogy pici, legalább egy 4,5 kilós gyerek, de nekem akkor is nagyon pici volt, és nagyon csúszott, nehéz volt tartani. Levették a vérünket az Rh- miatt, levették a köldökzsinórvért is időben, mert nagyon hamar jött a lepény is a gyerek után. Varrni sajnos sokat kellett, orvosom mosolyogva közölte, hogy Linácska szépen szétküldte a méhszájat, mert türelmetlen volt :lol: Én türelmetlen???? Jött a gyerek!!!
Az örzőben már ültem, nem fájt amúgy a gátseb, hozták Levit, és legnagyobb örömömre az újszülöttes elkezdte mutatni, hogy ne ijedjünk meg.... és bontogatta a kis lábát..., mire én befejeztem a mondatot, hogy "össze van nőve a lábujja". Néztek rám, hogy honnan tudom, aztán mutattam, hogy nekem is. 32 éve nem született senki így a családból, én voltam az utolsó, de a felmenőim közül szinte mindenkinek, úgyhogy Levinél tért vissza a gén. Próbáltunk szopizni, az akkor még nem ment, sőt aznap sem, mert Levit nem lehetett felébreszteni, bárki bárhogy próbálta. Másnaptól már igen, csak sajnos a tejem nem túl bőséges, főleg nem egy 4,5 kilós gyereknek.
A kórházban semmi rossz élményem nem volt, kivéve, hogy nem anyakönyvezték Szlávaként végül Levit, majd csak ha megjön az engedély. Így minden papírjáról, még a kiskönyvéről is lehúzták a Szlávát, hogy vissza se tudjuk írni. Amúgy olyan már bocsánat, hányadék kiskönyvet kaptt, el sem lehet olvasni, a születési súlya akár 4100 vagy 4800 is lehetne, mert arról a számról senki nem mondja meg, hogy micsoda, de ígéretet kaptam, hogy ha megvan a végleges neve, majd kicserélik.

Na jó hosszú lettem, ébredezik is a picifiú.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Lina és Judit:jó volt olvasni a szüléstörténeteteket.
Vendég

[color=blue]Beus:Boldog névnapot kivánok Marcellnek!!![/color]
Vendég

Sziasztok!

Ildi: korábban nem tudok menni nst-re, mert nincs hely, ezért mondta a nőci, hogy oldjam meg a szülésznőmmel...

Zsizsa: mesélj majd milyen volt otthon szülni! Meg hogy milyen volt végre megtudni, hogy kislány vagy kisfiú!!! Apa is ott volt?

Csilla: Szegénykém, jól megjártad a hülye érzéstelenítéssel. Én is ilyenek miatt félek tőle...

Linácska: nem semmi, hogy nem kaptatok semmilyen babaápoló kencét sem... A szülésed se mindennapi, de a lényeg, hogy minden jól sült el, ügyesek vagytok!!! Szó szerint össze van nőve a lábujjatok? Kettő vagy több is?? Ez milyen érdekes, még nem is hallottam ilyenről :lol:

Judi: szép nagy babátok lett :lol: :lol: Gyorsan megnéztem én is Marci fejkörfogatát, 36 hetesen volt 35 cm, csak nem nő már 5 centit :lol:

És küldjön mindenki képet nyugodtan, szerintem nagyon szívesen nézegetjük őket!!!!

Hát nem úsztam meg, az asztalosok visszajöttek ma is, mert persze tegnap nem tudták befejezni... Hát mindenkinek megvan a maga keresztje :lol:

Az éjszakám most nekem sem volt az igazi. Rengetegszer felébredtem. Kétszer pisiltem, melegem volt, húzott a hasam... Már a párom is mondta, hogy lehet, hogy lassan nem lenne baj, ha Marci kibújna, mert látja már, hogy sehogy sem jó :lol: :lol: Aranyos tőle :lol: :lol:

Mindezek tetejébe azt hiszem megfázott a jobb lábfejem (ilyen béna is csak én lehetek) és alig bírtam már tegnap ráállni... Remélem hamar elmúlik és nem tol ki velem a lábam...

Bea

Kép

Kép
dbea

Beus , Goldplés, Zsizsa gratulálok nektek, sok tejcsit és egészséget.
Vagyok, csak nincs időm egyszerűen ide űlni a szgép elé. Vagyis elkezdtem már többször írni, de sohasem tudtam befejezni.
Annyi mindent szeretnék kérdezni, de még arra sincs időm, h azt bepötyögjem. :oops:
Meg hiányzik is a fórum, nagyjából olvasok, de még nem tudtam felvenni a ritmust.
Tudom béna vagyok, másnak két picije is van otthon :oops: :oops: :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Gyorsan számot vetettem: még 13 babát várunk!!! :lol: :lol:

Nóci, Judi, Kovisziszka és Flake: küldjetek bébifotót, mert így nem tudlak titeket beletenni a babatablóba! :D

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

zsizsa, goldplast: GRATULÁLOK ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK! ÉS SOK ANYATEJET! :P :P :P

judy: de jó, hogy leírtad a szüléstörténetedet! Szupi!

lina: szépek a gyerekek! Nagyon hasonlítanak, és nagyon édesek!

sissi: örülök, hogy Ati ilyen szépen fejlődik! Igazi kis harcos, nem is inkább kis bajnok!

piroska: Hajnus gyönyörű, és az a mosoly...

orew-ről tud valaki valamit? Drukkolok neki nagyon!

kovisziszka

Zsizsa!

Gratulálok.

Adri:

Egyáltalán nem vagy béna! Majd jösz ha tudsz a kicsi az első, meg pihenni is kell. Akinek 2 babája vannak annak a tapasztalata is több. Szóval nincs semmi baj ha nem tudsz jönni. :D

Bea:

Asztalosok: majdcsak sikerül nekik végezni.
nikó

Jimbone:sajnálo,hogy ilyen nehezen viseli Áron a tesót.Az viszont nagyo j hir,hogy a köldöke már nem vérzik.
Sajna pocakfájásra nem tudok mit mondani.Márknál az infacol vált be Ati pedig nem hasfájos.

Irdab:már annak is örülünk,hogy irsz egy pár sort. Zora,hogy van?
Majd belejössz.
Amikor Márk megszületett én sem ültem sokat a net előtt.

Már kimostam a kádat és a wc-t a tűzhelyet.Még porzsivoznom kellene majd felmosni és a vasalás. :(
Vendég

Goldplast Ági, gratulálok Ákoska születéséhez, jó egészséget Nektek!

Zsizsa, Neked szintén gratula Ági babához, szép nevet választottatok :)!

Én még mindig egyben, mai nst-n, flowmetrián minden oké, vasárnap kell újra nst-re mennem. Kis vérzés és rendszertelen fájások továbbra is vannak, így szerintem pár napon belül én is találkozom a kislányommal :).

Orsi, drukkolok, hogy mihamarabb világra jöjjön Zara :)!

Kép
angelita

Na itt vok újra, a kezemben a gyerek. ezért bocs a heyesírási hibákért. Ma nappal még semmit nem aludt :rolle
persze a karomba egyből beájult most, de ha leteszem, meg egyből fennt van. sztem ez a mai frontnak köszönhető. nem sír, csak figyelget, meg igényli a társaságot.
Tegnap leesett a köldökcsonk orvosi segítséggel. Mivel elmentem dokihoz, h irassak fel tápszert, biztos ami biztos.
eddig minden etetést mértünk. és a jobb mellem még mindig annyira szét van szakadva h csak bimbóvédővel tudom neki odaadni. nah de azzal meg nem szív annyit. így fejek is, és adom neki a másik cicit is, h elég legyen. 80 és 120 között eszik egy-egy alkalommal. Én meg 40-és 20 fejek még, amit nagyon unok, és nem tudom, h érdemes e. Mivel mikor hazajöttünk akkor lövelt be a mellem, ezért kénytelen voltam fejni is, akkor még 80 ml lejött 1-1 ciciből, h kevesebbett evett. Amúgy böfi nem nagyon megy, és a kakinál is csavarodik, nyöszörög szegénykém. ezért az infacolt elkezdtük szedni.szerintettek érdemes fejnem magam még?
amúgy imádom, és jó baba, 3 óránként eszik nappal, éjjel pedig fürdetés után 9, fél 10 fele eszünk. aztán van h csak 3kor majd 6 kor kel fel.nem tudom elég lesz e a tejem, és meddig méregessem av gyereket is minden etetésnél?
Linácska nálatok hogy megy a pótlás?

Adri

Kép

Kép
irdab

Lányok, aki esetleg bővíteni szeretné a baba ruhatárát: a Tescóban nagyon jó áron van hosszú ujjú body, 1-et fizet 2-t kap akció, így 700 Ft 2db. Én beszereztem kettőt az én születendő babámnak meg a keresztfiamnak is :).

Kép
angelita

amúgy tele vok aggodalommal, h mindent jól csinálok e.
a kórházból úgy tettek ki, h semmit nem mondtak el, a védőnőm ő meg egy hülye :twisted:
és mindenki mást mond, amitől nagyon kész vagyok. 2 napja mentünk ki előszőr, de tegnap már 2 órát sétáltunk.
Ma is megyünk de már most azon agyalok, h mit adjak a gyerekre, kb 2 órája. tudom, h tiszta hülye vok. :oops:
szerintetek?

Adri

Kép

Kép
irdab

Goldplast, Zsizsa: gratulálok a babákhoz! Sok örömet, egészséget, hosszú, boldog életet kívánok!!

Jimbone: nagyon sajnálom, hogy ilyen nehéz neked. Nem lehetne, hogy hívjál valami segítséget? Ha a nagyszülők nem is tudnak jönni, egy barátnőt, vagy legrosszabb esetben egy fizetett bébiszittert?
Várj csak, most jutott eszembe, hogy van egy olyan alapítvány, hogy "otthon segítünk". Tudom, emrt a keresztanyám is tagja (volt), csak Szegeden. Nézd csak, itt a honlapja: http://www.otthonsegitunk.hu/
Ezek önkéntesek, akik kijárnak ingyen segíteni az ilyen nehéz helyzetben levő anyukáknak, mint ahogy most Te is vagy. Lehetővé teszik, hogy a naggyal is tudjál kicsit többet lenni, levesznek a terhekből, stb.
Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot minél hamarabb, mert senkinek sem hiányzik, hogy végül összeomoljál. Lehet, hogy néhány alkalom vagy egy-két hét is elég lenne, hogy kicsit könnyebbé váljanak a dolgok.

Orew: nagyon drukkolok, és értesítsél minket, ha van valami!

Judy, Linácska: köszönjük a szüléstörténeteket! Boldog babázást kívánok, már irigykedem egy kicsit...

Rilla: ha jól számolom, téged mostanában fektetnek be. Vagy sikerült végül lebeszélni az orvost? Azáltal, hogy megoperálták, esetleg ez is elfelejtődött? Szuper, hogy végül talán mégis szülhetsz nála, drukkolok, hogy Kristóf maradjon még egy kicsit bent.

Én ma voltam orvosnál, és megállapította, hogy mostanában senki sem akar időben megszülni... :? Mondtam neki, hogy én nagyon is akarok, csak úgy tűnik, a baba másképp gondolja...
a CTG-n egy darab fájásom volt, olyan 55 körüli, de alig éreztem,. Egy nagyon enyhe keményedésnek tűnt.
A szívverése jó volt, most végre magától is mozgott a bébike, nem kellett böködnöm... :)
Viszont: a méhszájam még mindig zárt, és még mindig nagyon hátul van. Előre kellene kerülnie (bármit is jelentsen ez). A jó hír, hogy egy kicsit talán meg van rövidülve. De hát ez már így volt 10 napja is....
Szóval semmi jele a készülődő szülésnek... :( Vigasztalt ugyan, hogy az ilyesmi gyorsan változik, és hogy akár bármi is történhet a hétvégén, de szerintem hétfőn találkozni fogunk.... :(
Azt javasolta, hogy igyak pezsgőt (a buborékok miatt, bár nem értem, hogy minek alkohollal tömni a babát, miért nem jó erre az ásványvíz), járjak mezítláb homokon (????), tegyek hosszú sétákat, és pucoljak ablakot, lehetőleg nála is.... :D

De nincs kedvem ablakot pucolni. Egyáltalán. :roll:

Ildi, Te hogy vagy? Ha Orew ma tényleg megszül, akkor már mi vagyunk legfelül a tábliban. Hát, remélem, hogy nálad jobban alakulnak már a dolgok.

(Komolyan, kicsit úgy érzem magam, mint annak idején a teherbeeséssel. Ugye nekünk az nagyon sokáig nem sikerült, végül a harmadik lombikos beültetés lett a sikeres. Na hát ott volt ez, hogy már nagyon akartuk ugye, és sehogy sem. Szinte hihetetelen arra gondolni, hogy most viszont tényleg baba lesz napokon (heteken? :? ) belül, mert hát odabent csak nem maradhat...)

Kép
bikmakk

Dbea,
szó szerint van összenőve a lábujjunk :lol: A 2. és a 3. között nincs rés, csak már a körömtől. Amúgy külön csont van benne, de állítólag az idegek, meg a keringés közös, és szét sem lehetne műteni (nem mintha kellene), mert lehet, hogy járni sem tudnék.
Majd lefényképezem Leviét. Még a dédmamámnak is ilyen volt, az ő 4 gyerekének, apukámnak, és nekem. És most Levinek.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab:miért méred,hogy mennyit eszik?Én Márknál nem mértem és nem is ajéánlják.
Én addig fejtem Márknál amig nem jött haza (sárgásag miatt át kellett vinni a gyerekkliniára).Utána max 1-2szer fejtem.
Elég lenne csak 1 héten 1szer mérni közel azonos időben. Én fürcsi előtt szoktam mérni Atcsit meztelenül.

Hogy *hogy nem mentetek ki csak a héten?
Vendég

Én ma Atira egy rövidújju bodyt és egy rugit adtam plusz egy sapit.Majd amikor kimentünk betakartam.
Nem kell őket sem túl öltöztetni.
Vendég

Sziasztok!

Beus, Goldplast és Zsizsa: nagy gratula a babákhoz, minden jót és egészséget mindenkinek! :)

Judi,
Ez a 40-es fejkörfogat nem semmi. Azt hittem, a mi Muckófink a csúcstartó a 38-al :D Nekem emiatt volt császár, a doki néni szerint nem tudott beilleszkedni a nagy feje miatt. Az utolsó UH szerint nem is tartotta jól a fejét, és így nem tudta volna megfordítani a szülőcsatornában úgy, ahogyan kellett volna.

Piroska,
Hajnus nagyon cuki, és tök jó, hogy ilyen korán leesett a köldökcsonk. Ezt hogyan csináltátok? :)

Lina,
ez a szüléssztori nem semmi, komolyan :) még jó, hogy időben bejöttek megfogni a gyereket. Drukkolok az anyakönyvezéshez!

Sissi,
tök jó, hogy Ati így hízik. A leírás alapján meg jól elzsonglőrködsz a két gyerekkel is egyszerre.

Cscsi,
Sajnálom az EDA-t, de örülök, hogy most már jobban vagy. Nekem a kórházban infúziót adtak az EDA előtt és utána is, és bevallom, olyat soha nem mondott senki sem, hogy nem szabad mozgatnom a fejem. Azt nem is értem, hogy milyen hülyeség ez a szájon át víz dolog. Én ugyan nem vagyok orvos, de a ha más nem is, gondolom a hatékonysága a kettőnek messze nem ugyanaz.

Rólunk annyit, hogy szerdán végül hazajöttünk a kórházból (egy nappal előbb), mert én már annyira szerettem volna itthon lenni. Valahogy olyan érzésem volt,hogy most már jó lenne teljesen birtokba venni a saját gyerekemet :) Bent a kórházba izgultunk ezerrel a szoptatás miatt is, szerintem teljesen jellemző, hogy amint hazajöttünk, megindult a tej rendesen. Mi azért eddig mindig mértük, mert a kórházban Ábel egy picit sárgult, és a dokik szerint fontos volt, hogy tudjuk, hogy mennyit eszik, így aztán ott volt némi hozzátáplálás is. Ráadásul ott 3 óránként keltenem is kellett a gyereket, hogy ne legyen a sárgaságtól aluszékony. Ma volt itt a védőnő, szerinte kicsit feleslegesen idegesítem magam ezen az egészen, és ő szerinte keltegetni sem kell a gyereket éjszaka, ha az inkább magától aludna, teljesen álljunk át az igény szerinti táplálásra. Ez persze nekem is szimpatikusabb lenne...

Jajj, nem akarom, hogy velünk legyen tele az oldal, de hé, akiknek császára volt, valaki mondja nekem azt, hogy a varrratszedés túlélhető? Tudom, hogy ennyi kalamajka után már ez a legkevesebb, de bármilyen röhejes is, én be vagyok carva a vasárnapi varratszedéstől.

Kitartás a kismamáknak (legalább nincsen kánikula) és jó babázást a többieknek :)

Adri

Kép
Kép
flake76

És mennyiket fejtél pluszba Sissi?

Azért mérem, h tudjam mennyit eszik, és elég e neki, mert van h 120 szív ki van h csak 60 at. De mostmár tudom, h mikor éhes, ezért a méregetést hanyagolni fogom.

Miattam nem mentünk ki. (nem túl gyors volt a felépülésem a császár után) :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, én a varratszedést meg sem éreztem. Úgyhogy ne aggódj miatta.

Adri

Kép

Kép
irdab

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?