2001.09.15 14:59
Szerző: Anonymous
Szia Névtelen!
Kérdésem a következö volna: mégis kinek kellene visszavágni?
A terrorcselekmények pontosan arról híresek, hogy országtól, kormánytól függetlenek, vallási elveken alapulnak. Akkor meg mégis ki ellen harcoljon az Amerikai kormány?
Mivel a nyomozás mai állása szerint a WTC és a Pentagon elleni merénylet elkövetöi, kitervelöi több országból származnak, köztük az USÁ-ból is, így rombolja le az amerikai kormány az egész világot?....na ne már!!!!
Pont az a borzasztó ebben a dologban, hogy nincs kivel felvenni a harcot, nem lehet megoldani egyetlen bomba ledobásával. Az Afganisztánban élö civil, ártatlan emberek nem tehetnek róla, hogy épp az ö országukban bújt el egy olyan ember, aki veszélyes az egész világra. Ez az örült lakhatna éppenséggel a mi szomszédunkban is. Micsoda dolog volna, ha egyszercsak jönne az USA hadserege, és mindenkit megölne, aki csak a közelében van. Ez nem szabad, hogy így müködjön! Így csak primitív emberek gondolkozhatnak! Elég szomorú, hogy ártatlan emberek haltak meg New York-ban, de civilizált, inteligens körökben ezt nem úgy kell megbosszulni, hogy szintén ártatlan emberek haljanak meg. Mi lesz akkor? Szerintem világháború! Ennél remélem több esze van az USÁ-nak!
Szóval, szerintem nem szabad visszaágni, tombolni, rombolni, de azokat az embereket, akik kitervelték, végrehajtották, közreműködtek, fel kell kutatni, és kökeményen meg kell büntetni! De csak öket!!!!!
Szia: cscs
U.I.: Az már egy más politikai kérdés, hogy az USA mely országok "életébe" szól bele. Undorító azonban az ez elleni fellázadás abban az esetben, ha ez ártatlan emberek életébe kerül! Ez nekem olyan, mint amikor a tehetetlen szülö szíjjal veri a gyermekét, ahelyett, hogy leülne vele megbeszélni, hogy mit is csinált rosszul. Lehet, hogy nem túl jó a hasonlat, de én annak a híve vagyok, hogy mindent meg lehet veszélni mindenkivel annélkül, hogy eröszakos eszközökhöz nyúlnánk.