Új privát üzeneted érkezett!

Mamacka: Szia! Füredi vagy? Illetve olvasom, hogy odaköltöztetek. Meg szabad tudni, hogy miért? Az én férjem Füredi, és nagyon gyakran vagyunk ott.

Kép

Kép
monccs
 
 


Hát én egy hétig szinte nem aludtam szülés után de nem bántam, lehet tán nem is tudtam volna a nagy feldobottságtól, és pont az első napokban termelődő kolosztrum nagyon fontos a babáknak (ami mennyiségre ugyan nem nagy de fontos) és a tej elválasztás is hamarabb indul ha gyakran van mellen, (nekem a 2-3 nap már fehér tej jött mérhető mennyiségben.
DE persze nem vagyunk egyformák (ez a szép az életben) kinek a pap kinek a papné :D
kaviar
 
 


Kaviar: én is úgy voltam, hogy a feldobottságtól 2 napig nem tudtam aludni. Folyton a kezemben fogtam A CSODÁT, és virultam, de nagyon.
Nekem is a 2. napon már volt egy kevés előtej, csodálkoztam is, hogy attól a kevéstől egyből abbamaradt a sírás. :) Másnap aztán dőlt a tej, hála a jó égnek. Remélem most is így lesz. :)

Többgyerekes kismamik! Hogyan viselték az otthonmaradt tesók, hogy anya nincs otthon pár napig? Mármint szüléskor..

Illetve még azt is szeretném megkérdezni, hogy a nagytesókat hogyan készítitek fel a kicsi érkezésére? Én próbálom Daninak mondani, hogy tesója lesz, most anya pocijában nő..stb, de egyenlőre úgy érzem, hogy nem fogja még. Azt hiszem, még a tesó fogalma sem világos. Lehet, valami könyvet kellene erről a témáról vennem neki, és úgy?

Kép

Kép
monccs
 
 

 
 

na jó, már nem foghatom semmire.... LÁTSZIK!!!
bár állítólag ez még nem a pici, csak a nagy felkészülés... de már nem olyan lapos a hasam, mint volt... és be sem tudom húzni rendesen....
ááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá
március2március2március2
várom!!!!
Kép
yilonne
 
 


egy hét és szétkürtölhetem az egész világnaaaaak!
yilonne
 
 


Monccs!

Holnap írok erről, van mit, csak most hosszú lenne!

Angie!

nem hiszem, hogy rideg lennél, de zt nem ajánlanám, hogy az ÁEK-ba beadd éjjelre! 1.éjjel bent lesz, de utána csúnyán néznek Rád, ha beadod éjjelre, teszik a megjegyzéseket és, ha sír éjjel a manó, a megkérdezésed nélkül borítják bele a tápszert, aztán letagadják...mert elvleg ugye csak orvosi indokkal lehet tápszert adni. 3 nap alatt olyan cumizavaros lesz, hogy csak na, szegény pici!
Na, holnap még írok erről is!
Szerintemis őrült fontos a kolosztrum, de még ennél is fontosabba picinek Anya közelsége, éjjel-nappal!

Márti
borossné becz márta
 
 


Málna, magzatvédő öv, az meg mi a csoda???
Márti, a közösségről bővebben: www.kegy.hu
Vendég
 


Mamacka, hát ez a szobatársas sztori szívderítő :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Angie, fentebb a link a gyülekezetről.
"Nekem az a tapasztalatom, hogy azok a korházak, ahol nagyon sok szűlést vezetnek le, inkább EDA pártiak."
Nem tudom, de szerintem a Szent Imrébe sokan szülnek, és ott meg nem nagyon szeretnek adni, csak ha indokolt.
"Szerintem a MÁV is ilyen, de én nem bánom, mert Szilárdnál ugyan nem akartam, de a koraszülés alatt nem nagyon pattoghattam, és végül nem bántam meg. A legközelebbinél sem fogok ellenkezni. De az is lehet, hogy idő sem lesz a beadásra, mivel azt mondják, hogy a második még gyorsabban meglesz, mint az első. Akkor a Szilárd 3 órájához képest ez talán 2 óra alatt meglesz. Csak beérjek a korházba, mert az út a lakásunktól (ha forgalom van), egy óra "
Ajajj, akkor turbó gyorsan induljatok szerintem a kh-ba... nekem a második sokkal gyorsabb volt az elsőnél. 5 perc a kh gyalog, mégis 4 ujjnyi voltam, mire beértünk... a harmadikat már nem is mondom, nagyon félek, hogy a 4. babával nem érünk be időben.
Vendég
 


Mamacka,nagyon tetszik a vonalzód, én is ezt választottam volna, HA... lett volna negyedikes felirattal! De úgy látszik, az már nagyon ritka-ezekszerint, ha valaki 4-et szül...
:?
Viggie, a Sote I az az 1-es Női klinika? Ahol a koraszülött ellátás van?
Mert akkor van pár infom róla, egy barátnőm került oda, mert a 35. héten hirtelen ki kellett kapni a babáját.
Nagyon szigorúak a szabályok, de a babák és a mamák érdekében.
Vendég
 


Vivi! Meg sem kell neznem a linket hiszen nagyon is ismerem. A legtobb Timos oda jar es en 6 evig voltam Larry Thompson asszisztense, ha mond neked ez a nev valamit. A Kelet Eurapai Uj Elet Alap igazgatoja. Ismerek par emberket onnan. Meg a golgotabol. Lehet hogy teged is?!
Vendég
 


Igen, ez tényleg így van, mert a másodikkal már én is észnél voltam és 2 óránként mellre tettem, második nap már volt tejem és nem is sárgult be a bébi.
Moncs!
Nekem az első 32 hónapos volt, mikor született a második, a második meg 27 hónapos, mikor a harmadik. Most meg a harmadik lesz 34 hónapos, mikor a negyedik születik.
Első gyerekem kicsit megbuggyant, mikor hazajött a kistesó, folyton akkor kellett neki
-pisilni
-kakálni
-inni
-enni
-mesélni
mikor szoptattam...
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
A második tündér volt a harmadik érkezésekor, folyton azon izgult, mikor adom már oda neki. Nemhiába hívja a kicsi a nővérét "mami"-nak... :lol: :lol: :lol:
Kórházas bentlétet jól viselték. Mikor bejöttek látogatóba, na az kicsit húzós volt, szerintem nem feltétlenül kell bevinni a nagytesót a kh-ba, mert utána rosszabb lehet.
Vendég
 


Angie!!!
:shock: :shock: :shock: :D :D :D :D
Nahát!!! Golgotába csak hébe-hóba jártam, esetleg a nővéremet ismerheted meg a férjét, bár attól függ, mikortól jársz oda, mert Ők mikor összeházasodtak, elköltöztek Horvátországba missziózni, azóta meg már máshova járnak (Diósdra). De a neveket felolvasom a férjemnek, ugyanis Ő meg a Bátorítás Alapítványnál dolgozik, szoval a Kegy épületében.
Timósokból a FÉK-nek szokott ott lenni programja :P
Vendég
 


Vivi! A Batoritast nem ismerem es a Golgotaban is ritkan fordulok meg mert messze lakunk. Te ismersz Timosokat?
Vendég
 


Én pontosan attól tartok, hogy ha többen vagyunk egy szobában, és minden gyerek máskor sír éjjel, akkor sok pihenés nem lesz bent a korházban. Lehet, hogy én vagyok egy kicsit rideg, de én nem bántam, hogy éjjel nem voltak velünk a babák a Szabolcsban. Este 11 körül elvitték, és reggel fél 6-kor hozták. Az első két-három napban még úgysem indul be a tejelválasztás, és érdemben úgysem tudod szoptatni éjjel a gyereket. A korházi felkészítőn azt hallottam, hogy az újszülöttek az első két napban nem is igényelnek még sok táplálékot, pont azért, mert még az anyának nincs teje. Ez a csodálatosan működő természet műve. Azt is mondták ott, hogy nem adnak az újszülötteknek semmit az anya cicijén kívül, hacsak nagyon nem indokolt, pl. az engedélyezett 10%-nál nagyobb a súlyvisszaesése. Persze, a koraszülötteknél megint más a helyzet.


A kolosztrum borzasztó fontos a babának és az anya közelsége is. A tej pedig úgy indul be ha veled van a baba.
Én úgy sem tudtam volna pihenni ha nincs mellettem. Így egy ágyban aludtunk ha éhes volt evett majd aludtunk tovább. Szerintem olyan mindegy az a pár nap pihenés szempontjából, hiszen a baba már ott van, otthon sem lehet leadni, hogy most nekem kell egy kis pihi, a gyereknek meg nagyon fontos az első pár óra, pár nap.


Az nem igaz, hogy nem indul be a tejelválasztás! 3. napon már fehér is lehet a tej, de ami előtte van a ragacsos sárga! Abban van a lényeg! Sok táplálékot nem igényelnek, de azt a keveset nem kell lenézni, mert nem a mennyiség a lényeg hanem a minőség! Miért nem tudnád éjjel érdemben szoptatni... nekem mindig éjjel ettek legnagyobbakat.

Ha egész éjjelre elviszik a babákat akkor tuti adnak nekik cukrosvizet, különben ordítanának!


Én ezért szeretem az Istvánt mert ott ebben nagyon szigorúak és igazuk is van. Ha kell jönnek segítenek, de a babának a mama mellett a helye.

Mamacka,nagyon tetszik a vonalzód, én is ezt választottam volna, HA... lett volna negyedikes felirattal! De úgy látszik, az már nagyon ritka-ezek szerint, ha valaki 4-et szül...


Volt egy negyedikes... még csodálkoztam is, hogy erre is számítanak manapság! :) :) :)

Nem a vonalzóm mert nem engedi betenni... :( de a fiúkat nem akarom levenni.


Sote I
Látogatásban is szigorúak a folyosóra kell kitolni a babát ha valaki kíváncsi... no nekem ez sem tetszett.
Az alternatív módszereket nem igazán szeretik a kád maga az ördög számukra. Általában elég hamar beavatkoznak. Viszont ha tutira császár akkor érdemes választani mert jók a sebészek, csak talán kicsit sűrűbben gyakorolnak mint kellene. :(
én ennyit tudok... amúgy sógornőm tesója ott dolgozik.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Moncs
Férjem hajóépítő én pedig művész! Előbb is eszünkbe juthatott volna!

Nagyon szeretünk ott lakni.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka: én is ott szültem és én is meg voltam elégedve vele (persze nekem szerencsém volt mert az ingyenes egyágyasban voltam) így egész nap velem volt a férjem és így olyan szépen tudott egy család születni. De csak jó tapasztalataim és szép emlékeim vannak. A gyerek végig velem volt egyszer vitték el egy órára mikor jöttünk le a szülőszobáról megvizsgálni és nem adtak neki semmit (nem is hagytam volna) és ha akart óránként szopizott.


Kaviár
Mármint melyikben? Sote vagy az István?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Angie Vivi
Mi is keresztények vagyunk! :)

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


tapasztalatlan vagyok ugyan, de szerintem is az anya mellett a helye a picurnak... az elején.... meg még sokáig
persze én még el voltam választva, és felnőttem..

szép estét/reggelt mindenkinek:
http://www.youtube.com/watch?v=5NDuj-MyVyA
yilonne
 
 


vivi: igen, az az 1-es női.
mamacka: köszi az infókat! :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok!

Megkaptam tegnap az övet, és nagyon szupi :wink:
Ami a legjobb az egészben, hogy amit írtam tegnap a kölcsönzésről nem úgy van: wink: A 6000ft nem félévre szól, hanem a terhesség idejére. Annyit kértek csak, hogy ne 1 évig legyen nálunk. Ok. Azt hiszem ezt megtudom ígérni :lol: :lol:

Angie szerintem sem vagy rideg, azért mert nem volt veled a baba első éjjel.
Velem sem volt, de Én sem voltam magammal:?
23 órát vajúdtam, amikor Máté megszületett a mellemre rakták , nagyon boldog voltam, sírtam a boldogságtól. De annyira kész voltam, hogy a méhlepény születése és a varrás alatt már elájulva aludtam...
A következő emlékem az, hogy felébredek a szobámban: shock:
Utána mindennap együtt volt velem, és éjszaka is, csak akkor vitték el amikor szolizni ment: wink:
Nálunk nem csináltak gondot a nővérek abból, ha valaki bevitte a csecsemőt az őrzőbe. Sőt minden este bejöttek megkérdezni, hogy biztos szeretnénk, hogy maradjon.
A szoptatásról meg még annyit, hogy nekem a 3. napon indult be a tejem, előtte szinte semmi nem, volt így manó nem is maradt le semmiről :wink:


yilonne

Szerintem is, de az élet néha máshogy hozza

málna2162
 
 


Sziasztok!

hát jó termékenyek voltatok. Jó sokat irtatok.
Mi közben hazaértünk. Mem könnyen...
Jövőhét keddre kaptam időpontot a védőnőtől.
A vérvételre meg azt gondoltam ki, hogy 29.-e szombat munkanap. Elmegyek majd akkor. Olyankor jóval kevesebben vannak, mert nem tudják, hogy olyankor is van rendelés. Csak akkor már dolgozok, úgyhogy a fönőktől el kell kéreckednem majd.

A nevekkel kapcsolatban: azért nem akarom pl. az Álmos nevet mert a suliban biztos kicsufolnák.
Nekem a Huba se igazán jön be, már bocs. De mindenki más.
Vezetéknévnek más.

Egyébként a fehérvári korházról azt hallott, ott nincs eda. Csak gáz. Legalább ezen nem kell gondolkoznom.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Jah azt elfelejtettem, hogy nálunk ugy van a vérvétel, hogy van egy sorszámot osztó autómata a következő lehetőséggel:
1. vérvétel
2. cukormérés
3. kisgyerekes vérvétel
és az utolsó kettőt mindig előlre hivják. Úgyhogy mindegy neked milyen sorszámod van hátrébb kerülsz.
Ennyi.
És régen két helyen vettek vért, most már csak 1 helyen. Ugyhogy mindig iszonyú tömegek vannak. Általában a páromat oda szoktam küldeni, nyitás elött fél órával. És igy a legkisebb sorszám amit sikerült megcsipnie a 27 volt.
Szóval ez itt nálunk a városban katasztrófa.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Én holnap reggel megyek vérvételre, sajnos nálunk is iszonyat tömeg szokott lenni és nincs sorszámozás... csak anyázás :D

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Egyéként nem tudom miért nincs egy olyan, hogy a kismamákat is előre hivják.
De tényleg. Az elején a rosszulét miatt kéne.
A végén, meg cipeljük a plusz súlyt.
Meg ahogy ott ülünk a nagy tömegbe bármit elkaphatunk.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Nálunk is ez van a kórházban. Szerencsére ahová járok dokihoz, ott van lehetőség arra, hogy Ők megcsinálják a teljes labort. Persze fizetni kell érte, de legalább választhatok, hogy velük csináltatom, vagy megyek birkózni a kórházba.

málna2162
 
 


Sziasztok Lányok!
Én tisztában vagyok azzal, hogy a kolosztrum mennyire fontos, de ha napközben egész nap szopizik, mert veled van a baba? Jó, mondjuk, nálunk nem átlagosan alakultak a dolgok, mivel Szilárd koraszülött volt, és eleve 3 napig a koraszülött osztályon volt, és miután felhozták az osztályra, besárgult, és volt, hogy egész éjjel szoliztatták. Szóval, lehet, hogy ha normális szülésem van, akkor én is másképp állok a dolgokhoz. Szilárdot eleve el kellett rögtön vinni. 1 percig tették rám a kibújás után, mert rohantak le vele a koraszülöttre. Az időben születetteket engedték együtt lenni a babával, papával 2 órán keresztül (persze, ha a nő nem ájulásig szenvedett, és semmi ereje nem maradt, mert ilyen volt az előttem szülő anyuka).
Szóval, most itt mondom a magamét, de lehet hogy ez most időben jön, és mindent másképp fogok értékelni.

Mamancs!
Festegetsz? Vagy milyen művészettel foglalkozol? Ti Füreden jártok gyülibe?

Lenne egy kérdésem a már sokadszor pocakosodókhoz? Az normális, hogy most a 10. héten megszűnőben van a cicifeszülésem. Igaz, hogy amúgy sem feszült annyira ebben az első 9. héten, mint Szilárdnál. Akkor alig bírtam aludni a melleimtől. Most nagyon lájtos volt, és már alig-alig fáj. De ha jól emlékszem, Szilárdnál sem végig feszült. És nagyon hányingerem sincs, inkább enyhe émelygés, gyomorégéssel keverve. Nem tudom, hogy aggodjak-e emiatt. Ha nem lenne ez a fránya barnázás, nem is foglalkoznék vele, de ez elég sokmindenre okot ad.
Vendég
 


Én hétfőn voltam vérvételen, ma lesz meg az eredményem, és sajnos volt egy negatív tapasztalatom egy kismamával.
Áltunk sorban kb. 40-en, már oda kell menni nálunk fél 7-re, hogy emberi időbe bekerüljél, hozzá kell tennem, hogy kb. 15 kismama volt.
Mikor kinyitották az ajtót, akkor sorba kell álni és jelentkezni, előttem egy pasi állt, befutott egy kismama, kb. 20 hetes terhes lehetett, a hasa méretéből, és közölte, hogy ő kismama, és engedje maga elé. (Kiemelném, hogy futott)!
Ezeket a dolgokat kicsit pofátlan visszaélésnek gondolom.
Természetesen az összes kismama fel volt háborodva, hiszem mi már fél órája ott álltunk, hogy ennyi erővel bármelyikünk előre mehetett volna.
Én amúgy úgy gondolom, hogy a kismamák iránti tiszteltet, vagy segíteni akarás, az ilyen emberek miatt nincs meg, mert téged is egy illyennel hasonlítanak össze. Természtesen én sem háborodtam volna fel, ha rosszul lett volna, de ez csak simán extra pofátlanság volt.
Én nem leszek ilyen az tuti!
Szerintem amúgy ami Vadsziékánál van az egy jó megoldás!
Kép
szabccsi
 
 


Sziasztok!

Huh, de sokat írtatok!!!

Amire emlékszem:

- valaki kérdezte a síkosítót: Tuti, hogy lehet használni, mert én az Utro-hoz is azt használom, a dokim tanácsára. Úgyhogy nem okoz bajt!

- magzatvédő öv: én anno megvettem 6000 Ft-ért, mert nem is tudtam, hogy bérelni is lehet. Azóta is ott van a kocsimban az ülésen, csak amikor nem kell, nem használom, csak ülök rajta. Valahogy éreztem, hogy felesleges kivenni erre a pár hónapra. :)

- Én a SOTE II-n szültem Alexát és ott is az ablakhoz tolós módszer volt, senki nem nyúlhatott a babákhoz a látogatók közül. Én olyan nagyon nem bántam, mert nem volt lehetőség a kézmosásra, és így nem szerettem volna, ha piszkos kézzel fogdossák az újszülöttet.
Itt nem szóltak, ha éjszakára beadtuk a babát a csecsemősökhöz. Mivel mind az öten egy nap szültünk, és mindenhol első baba volt, volt egy olyan megállapodás, hogy éjjelre mennek a babák a csecsemősökhöz. Én először nem akartam, de Alexán kívül minden gyerek végigordította a napot-éjszakát (a csecsemősök minden reggel közölték, hogy mekkora óbégatás volt), így végül nem bántam. (Alexáról meg kiderült, hogy egy kicsit besárgult, ezért ő főleg aludt, nem sírt.) Az utolsó éjjel, amikor ketten hazamentek, akkor döntöttünk úgy, hogy maradjanak a babák. Az egyik szó szerint fél 5-ig ordított, szegény anyja teljesen kivolt (meg mi is, mert semmit nem aludtunk).

Most azért szeretném magam mellett tartani a tesót, de szerintem nagyban függ a szobatérsaktól is. Nem tudom. Az viszont nálam nem jött be, hogy a baba közelségétől függ a tej mennyisége, mert nekem a harmadik napon volt a belövellés, és végig rettentő sok tejem volt (még mindig van kb. 8 liter a mélyhűtőben, de Alexának már nem kell), pedig éjjel nem volt mellettem Alexa.

Kép
Kép
detty74
 
 


Szabccsi!
Szép a vonalzód! Végre, neked is van.

Hát, én még nem tudom, hogy milyen a vérvétel a MÁV-ban. Remélem, úgy lesz, mint a Szabolcsban, hogy a nőgyógyászaton külön volt, és nem a nagy laborba kellett menni, ahova fű-fa jár. A sima labort a magánorvosi rendelőben megcsinálják ingyen és bérmentve, de a terhelést szerintem nem ott fogják csinálni. Amikor a vetélés után küldtek vérvételre, akkor fel kellett hívnom az asszisztens nőt a mobilján, és felhívott a terhespatolótiára, és ott levette. Senki nem volt előttem.

Tényleg Márti! Neked már van ebben tapasztalatod. Bár úgy látom, korházon belül is vannak eltérések, mert ahogy már korábban is említettem, a dokinőm magán asszisztense a MÁV-ban is dolgozik, ami azért más, mintha a dokid egy teljesen független maszek asszisztenst alkalmaz, akinek nincs kapcsolata azzal a korházzal, ahol szülni fogsz. Na majd kiderül, de bízom benne, hogy ez korházi kapcsolat a magánrendelővel könnyít majd a dolgokon.
Vendég
 


Angie

Nekem sem feszül annyira a mellem mint Mátéval.Napközben szinte egyáltalán nem. Ha megtapizom magam-még szerencse, hogy egyedül vagyok egy irodában :D -, akkor érzem, hogy keményebb, és érzékeny.
Este fáj amikor leveszem a melltartót, és reggel amikor felkelek

málna2162
 
 


detty

köszi, Én kérdeztem a sikosítót :wink:

málna2162
 
 


szabccsi
:? Na ez a kismama tekinti az állapotát betegségnek :(

málna2162
 
 


Én majdnem biztos vagyok benne, hogy nem attól függ a tej mennyisége, hogy veled van-e a baba éjjel a korházban. Szilárdot három napig nem tehettem cicire, mivel a koraszülöttön volt, és ott infúziót kapott, és néha kapott valamilyen pótlást olyan cumisüvegből, aminek akkora volt a cumija, hogy majdnem beért a torkáig. Szopnia sem kellett. Összesen 7 napig voltam bent, amiből az utolsó négyet velem töltötte, kivéve az éjszakákat. Amíg ő a koraszülöttön volt, be sem indult a tejem. Utána pedig nem tudott/akart szopni, így fejtem, de nagyon keveseket tudtam. És cumisüvegből adtam oda. Teát is hoztak a nővérek, de azt mindig kiöntöttem a mosdóba. Mondjuk, nem is volt kötelező azt odaadni. Úgy mentünk a korházból haza, hogy Szilárd nem tudott rendesen szopni. Otthon viszont egy szülésznő barátnőm első nap segített rácuppantani őt a cicire, és 5 hónapig nem is kapott mást, mint anyatejet (pedig a korházban felírták a tászert a biztonság kedvéért, de bíztattak, hogy inkább ne adjam neki, mert úgyis fog szopni). És 1 éves koráig szopizott. Ja, és két hónapos korára megduplázta a súlyát.
Úgy éreztem, hogy ha nem adom fel agyban és kitartok amellett, hogy én anyatejjel akarom táplálni a gyerekemet, akkor úgy is lesz. És úgy is lett!!!
Vendég
 


Vivi, nagyon tetszett a sztorid a második babád megszületéséről. :D Vicces, de érthető, hogy a nagynak is pont akkor volt rád szüksége, mint a picinek. Azóta mi a helyzet köztük?

Olyan jó, hogy ennyi mindent írtok az előző szüléseitekről! Nekem fogalmam sincs, mire számítsak. Egy dolog, amit tudok, hogy egyáltalán nem félek a szüléstől, a fájdalomtól, stb. Ha így kell lennie, mert ezzel jár, akkor legyen így. :) No persze lehet, hogy közben nem ezt fogom mondani és üvölteni fogok (biztosan!!) de sok millió nő kibírta már, tehát akkor pont én miért ne?
Elvileg SOTE II.-n szülök, a dokim ott dolgozik, de ez még változhat.

Nekem a háziorvosnál volt nagyok jó tapasztalatom mostanában. Ő mondta, hogy nem is kell időpontot kérnem, menjek oda, szóljak az asszisztensnőnek és azonnal behívnak, mert nem engedik, hogy a kismamák a többi beteg közt várakozzanak. Ez szerintem okos gondolat, bár én így is időpontot kérek és max. 10 percet kell várni.

A tünetekkel kapcsolatban. Érdekes, én mindig azt hittem, hogy a gyomorégés később fog kezdődni. De nekem is van és sokat írtátok, hogy nektek is. Nekem ez az émelygés előjele. Ha ég a gyomrom, azonnak be kell kapnom pár falatot és megszűnik, és nem is émelygek akkor. Ha nem, akkor képes vagyok öklendezni is. :S Emellett nekem a mellfeszülés megmaradt, de valóban soookkal rosszabb, miután leveszem a melltartót. És a hasszurkálás egy picit, néha. És orrdugulás... állítólag ez is normális... volt/van valakinek ilyen?

Kép
Kép
ginnie
 
 


Kép
Vendég
 


Ginnie!
A szülés gondolatával nem foglalkozz, még nagyon messze van. Én, mivel a 35. héten beindult a szülés, fel sem tudtam rá készülni lelkiekben. De NEM is bántam :)
Vendég
 


Angie!

Hát, remélem flottul megy majd így, különben ülhetsz sorba minden laborba váróval együtt a szakrendelőben! Egyébként időpontot kell kérni laborra előre (mert iszonyat sokan vannak), aztán felmész beutalóstul a laborba, beadod a papírokat és vársz a sorodra. Nem kivételeznek a kismamákkal (bár régen előre vették őket), viszont terhelésnél behívnak előre majd. Elég jól veszik a vért, persze nem mindegy, kihez kerülsz. Pénteken a legjobb menni, akkor kevesebben vannak! Mindez még tavaly ősszel volt így, azóta nem tudom, változott-e valami. Mindenesetre én nem véletlen a csepeli sztk-ba járok laborokra!
Lassan mennem is kell a köv. toxoplazmára...

Márti
borossné becz márta
 
 


Nekem orrdugulásom nincs, de füldugulásom van, meg csengés! :)
Nem tudja valaki mi van Tavasziszéllel?
szabccsi
 
 


ginnie

Én sem tudtam mire számítsak az elsőnél. Sőt amikor Mátéval terhes voltam semmilyen fórumra nem írtam, nem volt a környezetemben kismama. Még "tapasztalat" csere sem volt. Bevallom az nyugodt terhesség volt. Most se parázok, de már egészen más gondolatok foglalkoztatnak: wink:
Szóval Én sem féltem a szüléstől a fájdalomtól...Egész addig a hajnali óráig, amíg indultunk a kórházba :shock:
De megér minden szenvedést!

málna2162
 
 


Kicsit tudatlan vagyok a témában milyen vizsgálat a toxoplazma? Én olyanon nem voltam, és nincs a listámom, hogy a 40 hét alatt menni kellene!
Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek :oops:
szabccsi
 
 


szabccsi írta:Kicsit tudatlan vagyok a témában milyen vizsgálat a toxoplazma? Én olyanon nem voltam, és nincs a listámom, hogy a 40 hét alatt menni kellene!
Lehet, hogy nagyon nagy hülyeséget kérdezek :oops:


toxoplasmosis egy fertőző betegség, amit egy egysejtű parazita okozza :wink: (Apa mikrobi, csak azért tudom ilyen hivatalosan)
Fő "veszélyforrás" macska, és állati ürülék, de előfordulhat hogy nyers hústól is fertőződhetsz. Ha egyszer már átestél a fertőzésen akkor "elvileg" már nem kaphatod meg újra

málna2162
 
 


Ilyen nevű betegségem biztosan nem volt, vagy lehet csak nem vettem észre! És ezt mindenkinek szűrik?
szabccsi
 
 


http://www.oek.hu/oek.web?nid=314&pid=1

Itt találsz infót.
Azt hogy mindenkinek szűrik e azt nem tudom, nálunk igen.
Van aki észre sem veszi, hogy átesett a betegségen, mert hasonló tünetei vannak mint a megfázásnak. Ha átesett akkor termel ellenanyagot a szervezete.
Akinekn van macskája, az általában átesik ezen a betgségen

málna2162
 
 


tavasziszélre már Én is gondoltam, hogy mi lehet vele... :roll:

málna2162
 
 


Ezt írta Tavasziszél az egyik fórumba: :( :(

tavasziszel írta:sziasztok, nagy aggodalmamban orommel tolt el hogy ratok talaltam.
masodik terhessegem elejen(???) vagyok . Kerdojel mert mensi alapjan 9ik het, fogantatas alapjan 7ik het, utolso meret alapjan 6ik het.
Szoval egyszer csak elmaradt a mensim, ket csik nagy orom. Vartam vartam a tuneteket semmi, ujabb teszt ket csik, de semmi tunet. Igy ket hete csutortokon orvos, aki szabajos petezsakot latott, kicsit megnyugodtam, de a nyugalom nem tartott sokaig mult csutortokon barnaztam, majd masnap par csepp ver is, de lenyegben barna, mig nem tegnap nagyobb mennyisegu elenk piros ver, azonnal a nyaralas kozepette a legkozelebbi korhazba mentem ahol 5mmes magzatot lattak de szivhangot meg?? nem, kaptam duphastont es mondtak pihenjek amennyit tudok. Azonnal hazautaztunk ma sem jovok ki ugy a wcrol hogy valami ne lenne( hol halvanyabb hol sotetebb barna darabkas verzes):(((((((((((
Holnap lesz elvileg ellenorzo uh, mert ha nem fejlodott akkor az elhalt magzat okozza a barnas verzest.
Izgulok nagyon aggodom is, felek is de valahol melyen remeykedek is.
Vendég
 


Koszonom aki gondolt ram es hianyolt, de bucsuzni jottem csak vissza.
Hetfon ejjel angyalka lett a kis lako, mutet utan haza is jottem tegnap, a csaladom sok erot ad.

Mindenkinek problemantes szep varakozassal teli honapokat es egeszseges kisbabat kivanok!
tavasziszel
 
 


Tavaszka!
Gondolunk Rád, és gyere, ha megtudtál valamit!!!!
Vendég
 


Tavasziszél :cry: :cry:
Sajnálom...

málna2162
 
 


Angie: errol hetfon meg itt is irtam, delutan mentunk be a korhazba mert eros gorcseim lettek, a verzes sem mult. Bennfogtak mondvan masnap kivizsgalnak, de mar nem volt mit, fel 11kor igen eros gorcs es verzes kozepette elveteltem. Iszonyat volt fizikailag is lelkileg is( meg ha fel is voltam ra napok ota keszulve) mar akkor meg is neztek uhn, hogy a nagyja tavozott, egesz ejjel omlott a ver, de nem ehettem ihattam a mutat miatt, masnap 11 korul meg is csinaltak a tisztitast, delutan meg eljottem sajat felelosegge ott ugyse tudtam se pihenni se nem nem bogni....
Itthon "konnyebb" a gyerkoc mellett na meg a ferjem merhetetlne szeretete is nagy gyogyir!
tavasziszel
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: