Új privát üzeneted érkezett!

Morca, bírom az ilyet... kivülről beleokoskodni pár véletlenül elkapott pillanat alapján. Hiszen Neked is lehet rossz napod. Ne is törődj velük!
Elrendezni valakinek a sorsát? Matyi ezt a kifejezést használja? :D De édes! :D
"M. Jackson éppen mindenhova velünk jött" :D ezen akkorát röhögtem, mint anno a biliző Tarzanon. Hogy lehet egy ekkora gyereknek ilyen humora? :D

Etelka, vagy hallgattok egy kis szívhangot és máris megnyugszol! :)
Olyan édes az a nagy kalapalás, imádtam hallgatni. :)

Üdv Plutonella, képet nem teszel fel Dóriról? (vagy tettél korábban csak én voltam lusta visszatekerni eleget? :oops: )
Nem akarlak elkeseríteni, de nem biztos, hogy a 10 hetes baba szokásai most már úgy is maradnak (gondolok itt az éjszakai vs. nappali alvásra), viszont öröm az ürömben, hogy nappal tud majd aludni picit, mert akkor vagy tudsz Te is pihenni - bár én ezt spec. sosem tettem, mindig olyankor rohantam el mosni, tergetni, zuhanyozni, enni,stb. de ez már az én hülye túlbuzgóságom - vagy tenni-venni.
Erről az óránkénti sokáig tartó szopiról ugyanúgy át fog állni majd szépen a 3 óránkéntira, és egyre ügyesebben fogja csinálni. Az első pár hét az én Dórmmal is ilyen ütemben zajlott. Gyakorlatilag szoptatástól szoptatásig léteztünk, mert 2 óránként kérte, és min. 3/4 óra volt a szopi, újabb 3/4 óra a büfi/puki. És nekem volt tejem bőven, fejni is tudtam. Szerintem most a gyakori cicizés nem feltétlen tejmennyiségtől függ, de azért figyeld mennyit eszik.

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!!

Plutonella: de jó, hogy jöttél.. :lol: :lol: gyere gyakrabban.. :wink: Dóri, már 11 hetes :shock: aztaaaa, már igazi nagy csajszi.. :P :P tényleg szerencsés vagy az alvással, de abban igaza van Anhel-nek, hogy még változhatnak a szokásai egy ekkora babának, ahogy fejlődik.. 8) de én szívből kívánom, hogy az éjszakai alvás ne változzon.. :wink: Matyi mikor ilyen pici volt, ugyanígy aludt rajtam mint Dórid.. (én is imádtam):lol: sőt, nyolc hónapos korától (kisebb megszakítással) velünk aludt kb. egy hónappal ezelőttig, de mikor át költöztettem a saját ágyába, semmi gond nem volt és azóta is ott alszik (nagyon ragaszkodik is hozzá).. 8) :P :P na, ennyit az elkényeztetésről.. :wink: (legalábbis nálunk.. 8) :lol: )

Anhel: én valahogy különösen vonzom az okoskodókat.. :roll: :lol: érdekes, mert soha eszembe nem jutna még a baráti körömben sem beleszólni senki gyerek nevelésébe, én meg állandóan kapom a burkolt célzásokat.. :roll: 8) de már egészen hozzá edződtem.. :lol: már szinte minden lepereg.. :P :P

ja, igen Matyi elrendezi a sorsát bárminek, pl. ha Ákos megüti magát, mert elesett, akkor oda megy és jól megtapossa a földet és közben mondja, hogy "neszi-neszi, Matyi elrendezte a sorsát.." :lol: :lol: most már Ákos is megy és dobbant a kis lábával és mondja, hogy "ne-ne.." :lol: :lol: ezt is jól eltanulta.. :P :P
háát, igen Matyinak meg olyan szövege van, hogy bepisilünk a röhögéstől.. :P :P annyi "aranyköpése" van, hogy nem győzöm memorizálni, mert persze sosincs nálam olyankor papír meg toll, de majd igyekszem összeszedni és leírni őket, mert félő, hogy elfelejtem.. :lol: :lol: kár lenne.. :lol: :lol:

most éppen egy nagy gorilla kísér minket mindenhová.. :lol: :lol:

Dórid pedig hatalmas fazon.. :lol: :lol: annyira édes a képeken, látszik, hogy egy örökmozgó kis kópé.. :lol: :lol: látom Ő is szeret szerelni.. :lol: a pancsis kép, meg egyenesen szenzációs.. :lol: :lol: annyira süt a képekről, hogy mennyire kedves, de határozott egyéniség.. :lol: :lol: szerintem Ő is tud nektek vidám perceket szerezni a huncutságával.. :wink: 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Szió!!

Etelka, Nitacska: elküldtem priviben a receptet... :wink:

Nitacska: jól vagy?? :P

Kép

Kép
morca
 
 

 
 

Hahó!

Itthon! :)

Talis képek nagyon jók! :)

Remélem, a betegeskedők, pocifájlalók jobban vannk, sőt JÓL vannak!

Kristófnak boldog szülinapot!

A fiúk sztorijain mindig nagyokat nevetek, Morca! Na, a bealvós történeteken meg hangosan kacagtam... :)

Eszty, sajnálom a szopit, de nem hiszem, hogy bármi okod volna igazán szomorkodni, csodajó dolgod van, hogy van 2 kismanód! :) Nekem is csodajó dolgom van! :) Samum is ezt a tápszert kapta kiegészítésnek, ha kellene, Danó is ezt kapná. Úgyhogy most nosztalgiázom, mert Samu már akkora nagyfiú, hogy ejha! Ma reggel megcsípte vmi vadállat, hatalmas nagyra dagadt az egész arca, szinte nem látszott a szeme, ő meg egy nyikk nélkül tűrte az egészet. Talán már jobb, de sztem reggelre derül ki, hogy tényleg mi a helyzet.

Megyek, mert a megérkezés hatalmas dolog-kupaca még itt vár rám... Hiába próbálom, szemmel nem tudom a dolgokat helyre varázsolni... :lol:

Jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Csak jelentkezem, és futok is tovább! Tegnap egész nap csepelen voltunk :) kettesben a férjemmel, és olyan nagyon jó volt, mintha a miénk lenne az egész..... próbáltam kizárni, hogy a család holmija van még ott, nem a miénk.... de így is jó volt. Nyugi volt, csend :) jaj nagyon élveztem. Aztán jöttek bojlert szerelni, meg a lomtalanításba pakolt ki a párocskám, és akik először odatévedtek, nagyon sokat segítettek neki!!! Nagyon rendes házaspár voltak! Elvitték a vasakat, segítettek, beszélgettünk, igazán jó délután lett :)

Morca, mindig sokat nevetgélek a történeteiteken :) annyira édesek!!!
Plutonella, jó hogy jöttél!
Zdori, üdv megint itthon :)

Lassan Bábaildiék is érkeznek, ugye? vagy rosszul emlékszem??? :roll:

Nitácska, minden OKÉ??????

Többiek, bocsánat.... de szaladok, megyek megint csepelre, kispapához :) ma villanyt szerelnek, meg festéket veszünk :) :) :)

Szép napot!
Holnap jövök vérvétel után!!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Dóri: üdv újra itthon..:wink: :lol: milyen volt a nyaralás?? merre voltatok?? mesélj..8)
Samu egy hős, remélem rendbe jött az arcocskája..8) a legközelebbi talin nektek is itt a helyetek, mindenképpen el kell jönnötök..8) :wink:

Etelka: jó étvágyat a tésztához.. :wink: nemsokára már a saját cuccaitok is ott lesznek és teljesen otthon érezhetitek magatokat végre az új házatokban.. :wink: :P manócskátoknak pedig külön jó lesz, hogy kertes házban nőhet fel.. :P :P

Anhel: hoztam pár videót az új lovardáról.. :P Matyi annyira ügyes, most már mindent elsőre úgy csinált, ahogy Zsolti bácsi kérte tőle.. :P már az sem zavarta, hogy folyamatosan irányítják, sőt még kérdéseket is tett fel és nagyon büszke volt magára.. :P mondta is utána, hogy "ha ezt Jackson meglátja, elszédül".. :P


http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57013

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57012

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57014

így az igazi, ugye?? :P :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca megkaptam a receptet köszi!!!!!!
jól vagyok köszi....tegnap kirándulni voltunk Ceglédbercelen!!!!!leégtem szokás szerint..... :) de most mindössze 20 perc alatt!!!! :shock:
jaj de ügyesen lovagol Matyi!!!!!!!megszültem fogunk együtt lovagolni az tuti!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Kinek volt már aranyere, hogyan kezelte??????
később jövök
Vendég
 


nekem még nem volt..

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Anhel: ide jár Matyi lovagolni: :P :P

http://www.mhfarm.extra.hu/

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Beagle: nekem még nem volt hozzá szerencsém... :roll:

később én is jövök.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Csak két mondat erejéig:

Morca: videó óriási! Aztaaaa, és western nyeregben nyomja!!! (én még sosem ültem ilyenben)

Beagle: Reparon kúpot próbáltad? Barátnőmnek bevált.

Pusz, kicsit később jövök vissza.

Kép
anhel
 
 


Anhel annyira nem jó a western nyereg.én lovagoltam abba is.......az angol nyereg kényelmesebb!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!!!

Jaaajj, cukik vagytok!!! Micsoda sztorik!!!!! :lol: :lol: :lol:
Köszönöm a sok bíztatást!!!

Jobbulást minden betegnek, remélem, már jobb!!!!
Bocsánat, csak manó a karomban van, egy kézzel nehéz írni.

Hulla vagyok, lavírozok a két gyerek közti érzékeny egyensúlyt fenntartva.

Olvasok mindent, de az írás még nehézkes kicsit, nagyon.

Vigyázzatok nagyon magatokra!!!!!
Puszi és mindent köszönök!!!!!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Hahó!

Nyaralás: jó volt, csak nagy volt a rohanás. 2 gyerekkel elintézni mindig időre mindent, hát nem könnyű... Mert kötött idejű programok voltak. De mind2 gyerekem csodálatosan jól viselkedett végig. Danó szopiját beállítottuk úgy, hogy pont a programok előttre-utánra jöjjenek ki, és nagyon jól viselte mindkettő, hogy más vigyázott rájuk, mialatt nekünk programunk volt. Samu rettenetesen élvezte a gyerektársaságot, Dani meg átaludta általában ezeket az időszakokat. Ha ébren volt nézelődött, játszott.

Hajam NAGYON hullik. Vkinek ötlet-tapasztalat?

Aranyérre körömvirág krémet (kenőcsöt) szoktak ajánlani. Nekem volt, de elmúlt, nem volt vészes, nem is csináltam vele igazán semmit, gyakran vízzel (nekem nagyon jó volt a hűvös víz rá) tisztítani, ismerősömnek tanácsolták időnként "visszanyomni". Lehet, nekem nem volt vészes, de tényleg nem kellett sinte semmit csinálni vele.

Most rohanok, mert dolgom van, de majd még jövök.

Eszty, a 2 gyerekkel lavírozás nehéz, néha fájdalmas, de szép dolog, és menni fog! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

próbálok időnként előkerüli, de csak most gyógyultunk ki ebből a vírusból, és nálam itt a következő leküzdendő akadály, az aranyér. Házilag gyógyítom, nem megyek még dokihoz, mert annyira nem lehet súlyos, nem fordult ki és nem is fáj nagyon, csak érzem h nem olyan mint mikor normális odalenn minden.
Köszönöm a válaszokat, remélem nem lesz szükésg orvosra.

Dóri: nem tudom hajhullásra mit lehet, gondolom a szopi miatt hullik. Talán vitamint kellene szedbed, nekem azt mondták a terhességi multivitaminokat szopi alatt is lehet/kell szedni. Én azt próbálnám meg elsőkörben. Örülök hogy jól sikerült a nyaralás, most jöhet a pihenés :D

Morca: Jók nagyon a lovaglós képek, én is gondolkozom hogy később elvinném Dórit. Megtennéd hogy priviben írsz h mennyibe kerül, hol van helyileg, hány éves kortól ajánlott menni?
Ja és tartozol a ligth palacsinta recepttel :D Most látom már belinkelted a lovardát.

Nitácska: kirándultál??? neked nem feküdni és pihenni kellene? ejnye bejnye :) persze tudom nem lehet ezt olyan szigorúan venni, meg érzi az ember mi mehet és mi nem. jól vagytok?

Anhel: adsz már Dóridra cipőt? tényleg ezt mindenkitől kérdezem, ha már áll a baba akkor kell neki venni, vagy ha majd lépeget? milyet vegyek? nem gond ha drága, minőségit szeretnék cipőből, hiszen remélem vagy 80 évig jár a lábábn :D

Eszti:gyere majd bezsámolni milyen a 2 gyerkőccel. Remélem Danód nem sír már olyan sokat.

Etelka: jó hogy alakul a ház, van kertje? szeretsz kertészkedni? én úgy örülnék ha lenne egy pici, engem úgy kikapcsol, ha az erkélyen is kicsit túrom a földet egy nehezebb nap után. jól vagytok?
Vendég
 


bocs a sok elgépelésért rohantam :D
Vendég
 


Sziasztok Lányok!

:) jaj annyi mindent írtatok :) reggel nem mentem ám vérvételre, mert alig bírtam felkelni.... tegnap is kint voltunk csepelen, bár már nem tevékenykedtünk annyit, mint előző nap, de volt még mit csinálni. Remélem ma elviszik a lomokat valóban! :)
Van kertünk, de egyelőre sok gaz van benne, meg van udvar is, a kettőt el lehet szeparálni egymástól, mert a kertrész a ház mellett megy L alakban, az udvar meg a nagyház és a kisház között van.... kicsit mérges voltam tegnap is, de az már megint a család... a párom nővérének a macskája még ott van mindig, és kérdezte tegnap anyósom mikor hazaértek (lementek a Balatonhoz), hogy vett-e a párom a macskának kaját. Ő meg mondta hogy nem. Erre mondta anyósom, hogy legalább akkor annyit hozzon, ami tegnapra elég.... Közben bejött a szobába, én meg mondtam neki háttal az ajtónak állva, hogy vegyen neki az Ilonka, az ő macskája. Erre ránéztem a páromra, és ott állt mögötte anyósom.... :lol: és mondta a párom, hogy ez az, miért nem hozott neki az Ica...?.... nah, mondom szép... én leszek megint, aki uszítja a Lajost a nővére ellen.... na de utána elmentünk haza.... sajnálom a szegény macskát egyébként... de hát nehogy már még őt is mi tartsuk el...?! az ő macskájuk, ha már elmentek albérletbe, vigyék el őt is... én úgyis kirakom a házból, mert van nekünk saját macskánk.

Morca, nagyon édesek a srácaid még mindig!!! :) :) :)

Beagle, az én anyukám mindig azon a nézeten volt, hogy a siesta kiscipőnk meglegyen, mert az tuti jó. És inkább megvette azt drágán, de legalább jól fejlődjön a lábunk. És most is ezt mondta, ha mi nem is akarnánk megvenni majd, majd ő megveszi :lol: de valahol én is így lennék vele azt hiszem. (csak azért mégis drága az, kéthavonta újat venni....) Aranyérre meg van kenőcs, ami jó, (állítólag) a barátnőmnek van, aki ikreket vár, holnap meg tudom kérdezni tőle. Ha gondolod.

Nitácska, ejnye, kirándulunk, kirándulunk???? :D:D:D:D és azért jó volt? :) :) De vigyázz Magatokra!! Manócska rendben? :)

Eszty, örülünk, hogy néha jössz :) és írsz is, szorítunk, hogy továbbra is minden rendben legyen!!! :) és kitartást!!!

Dóri, tök jó, hogy ilyen jól sikerült a nyaralás, és hogy a kisemberek is élvezték!!! :) olyan jó érzés lehet ezt látni, vagy hallani utólag, hogy a gyermeked jól elvolt :) és az az öröm a szemükben :) :) :)

Jaj már úgy várom :D:D:D:D:D:D:D

Kép
Kép
etelka
 
 


beagle igazából pihentem én.......csak a buszig kellett kisétálni.........aztán a strandon egész nap pihiztem!!!!! :)
Etelka jó volt........néztem ahogy api csúzdázik.........én meg mivel nem fürödhetek beleültem egy kerek naagy gumira és mentem 2 kört ilyen lassú folyón.........nagyon jó volt......a lábam ért vízbe csak..... :twisted:
Manó jól van....rugdos........... :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska, örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és a Manó is jól van :) ma volt ám nálunk is ficánkolás :D nektarint ettem, és vagy nagyon ízlik neki, vagy nagyon nem :D:D:D:D:D ez majd kiderül, ha már kívül lesz :D
Képzeljétek, találtam egy tök jó varrónőt, aki kismamaruhákat varr, és megyek ma hozzá :) szombaton lagziba megyünk, és szeretnék valami olyan kis csinit venni, amit azért máskor máshova is fel tudok venni majd :) remélem sikerül :) :) :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka Barni a cólára indul be.......néha 1-2 pohárral szoktam inni.........de tényleg ritkán........nem akarok ártani neki!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska, én is szoktam inni néha :) nem literszámra, de néha egy-két korty, néha egy pohár erejéig megkívánom :) de nem sokat :) a víz sokkal jobban esik :) meg a jó kis teám :) szerintem ezzel nem ártunk nekik :)

Tök szép kis felsőket vettem, meg egy nacit is :) majd csinálunk képeket az esküvőn, és meglátjátok, milyen kis csini kismamaként mentem :D:D:D:D :lol: (egyébként megfigyeltem, hogy minden esküvőn, ahol voltam, volt egy kismama :lol: és itt én leszek:) )[/url]

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka nagyon kiváncsi vagyok a rucira!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitácska, holnap megkérem a kispapát, hogy csináljon képeket, és felteszem őket netre, meg tudod majd nézni :) nekem nagyon tetszenek, és próbáltam úgy válogatni, hogy később is fel tudjam venni :) nagyon kellemes anyaga van mindnek :) és még nadrágért vissza fogok menni ide :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Hahó!

Üdv Eszty! De jó, hogy írtál! Gondolom, most kisebb gondod is nagyobb, minthogy itt töltsd az időt, de azért tudd, mi várunk az élménybeszámolókkal!

Beagle, én még nem adtam rendes cipőt Dórira. Állni már áll, de még nem lépeget. És hányasat vegyek neki? Mert úgy nő a lába, mint a gomba. Nagyobbgyerekes anyukák, ilyenkor mi a legokosabb?

Dóri, szerintem is szedd tovább a terhes vitamint. Én élesztőt is ettem (egy kockaélesztőnek kb. 1/6-t naponta, egész jól megállította a hajhullásomat plusz a bőrömnek is jót tett).

Etelka, én is kiváncsi vagyok az új ruckókra, majd tegyél fel képeket!
Te nem vetted észre, hogy terhesen megváltozott az öltözködésed? Nem is a ruhák fazonjára gondolok, hanem pl. színekre. Lehet, csak én voltam ilyen, de azelőtt pl. sosem hordtam fehér nadrágot meg rózsaszín cuccokat, sőt, alapvetően nem öltöztem valami színesen. Legszívesebben feketét meg pasztell színeket hordtam, de terhesen szabályosan kivirultam. És érdekes, a színek iránti újkori vonzalmam megmaradt azóta is. :D

Nitácska, a western nyeregben úgy nézem teljesen más az ülés, ami valójában nem is ülés, hanem állás. Szerintem aki megszokta a sima angol nyerget, annak elég fura érzés lehet. Biztosan azért nem élvezted Te sem. Én még nem próbáltam, nem tudok nyilatkozni. De szeretnék egyszer ilyen nyeregben ülni.

Kép
anhel
 
 


Anhel próbáld is ki minkét nyerget......... :wink: Etelka jöhet a kép?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Jajjjajjj még nem tudtuk ám lefotózni a rucikat, mert én magamon akarom, mert úgy mutat, de apu tegnap nem volt otthon..... majd ma :) este megmondom neki :)

Anhel, nekem nem most, hanem kb egy éve kezdett el színesedni a ruhatáram :D Én inkább egyszínűeket hordtam, és nem túl rikítót, vagy sötétet. Na egy ideje van rózsaszín is, világos barna is, zöld, fehér :) szóval nálam nőiesedett az egész ruhatár :) most is amiket vettem, teljesen különbözőek :D stílusban is, színben is. Régen egy ilyen nadrágot meg sem néztem volna :lol: de tegnap tetszett! És vettem egy lila felsőt, hát azzal nagyon jó lesz az esküvőre! :) és ma írtak pont, hogy a fehér, amit rendeltem máshonnan, azért is már mehetek is :) szóval :) nő a kismamaruhatár :D:D:D:D:D (De tudom, tudom, nem szabad sokat venni..... de mit csináljak, nem járhatok egy nadrágban dolgozni egész őszig.....) :D

Kép
Kép
etelka
 
 


Ettelka 2-3 naci elég!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Etelka, csak nyugodtan éld ki Magad, ha jól esik! Majd elteszed a ruhákat és jó lesz esetleg később a második babához. :) Vagy valamelyik barátnődnek, aki később lesz terhes.
Nitácska, azért mire Etelka szül, lesz nem is egy évszakváltás, kell pár ruha még anyáriakon kívül.
Én okt-ben szültem, és hiába hordtam rongyosra a lenvászon gatyóimat nyáron papuccsal (legjobb dolog volt), kellett bizony 2 másik vastag gatyó, mert bőven kabátos idő volt, mire megjött Dóri.
Én kaptam kölcsön egy tutifarmert és egy zöld kordgatyót.

Kép
anhel
 
 


:) igen, lesz még addig ősz, meg tél, de a novembert már otthon töltjük :) és akkor igazán egy nadrág is bőven elég lesz dokihoz mászkálni, meg vásárolni :) de őszre azért egy-kettő elkel még, úgy érzem. Most van nyári lenvászon, de abban befagy a fenekem mire hűvös lesz :lol: amúgy is fázós vagyok..... és kordnadrágot tuti veszek, mert én farmert ősztől amúgy sem hordok. Nem szeretem. Tavasszal jöhet, amikor kezd jó idő lenni, de ősszel a hűvösben nem kérem, köszönöm :D akkor jönnek a meleg nadrágok :) és ez szerintem most is így lesz :) mondta is a tegnapi varrónő, hogy lesznek nála, úgyhogy megyek :) :) :)

Nah, meg a mostani nadrágok nagy része olyan, hogy lehajtom a pamutot, és nem is látszik, hogy kismamanadrág :D

Jaj képzeljétek, az egyik kolléganőm meglepett egy kis pulcsival, amin egy mikulássapkás rénszarvas van!!! hozta a bébinek, mert náluk mire mikulás-karácsony lett, mindenki kinőtte...... :oops:
Én meg elolvadtam..... annyira aranyos kis pulcsi..... majd lefotózom este azt is!!! :) :) :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Lányok, telefonnal lefotóztam a pulcsit, és itt van:
Kép

:D:D:D:D annyira tetszik nekem :D olyan kis édes lesz benne a bébi a fa alatt karácsonykor :D

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: arayos nagyon a kolléganőd, és szép is a ruhácska, csak első időben nem praktikus. nem tudom hányas, de mi az első 3 hónapban csak rugdalózóban voltunk. nem tudtam h az lesz a legjobb legkényelmesebb és én mindenféle "hülyeséget" összevásároltam, gatyától kezdve pulcsit és nem hordtuk egyiket se :? csak azért írtam le, hogy ne dobj ki feleslegesen pénzt.
Vendég
 


Anhel: liliputi cipőcskékkel szemezek... amit én szeretnék az 5000,-Ft körül van, benn a szobában fog benne totyogni. te nézted már az oldalukat?
Vendég
 


Dórim lassan lépegetni fog szerintem, szép stabilan áll, már nem is kell fogni, és mostanában ha esik akkor poppira vagy térdre, kivéve most hogy ezt leírtam 2x is esett, persze fejre :?
szóval szépen haladunk a mozgásfejlődésben. A másik hogy a gyerek kinézi a számból a kaját, ő sosem csinálta ezt most meg pár napja látom rajta hogy kér... úgyhogy a főtt kukoricát már megkostólta , nem nagy mennyiséget 2-3 szemet szétnyomva, illetve ma az én krumplifőzelékemet is megnyalogatta...tejföllel volt behabarva, de tényleg csak 1-2 kávéskanálnyit kapott.. úgy döntöttem ha kér kis mennyiésget adok neki, végülis 1 évesen szeretném ha a tejet kivéve azt enné amit mi, na persze nem csülökre gondolom meg társaira :)

Morca: nagyon el vgy tűnve. vagy csak nekem tűnik úgy? nincs is jó idő, hogy egész nap kinn legyetek, mi újság?
Vendég
 


Anhel, igen, ez nem rugi, de ezt csak karácsony napjára fogjuk felvenni, mégis az ünnep kedvéért :):):) rá a rugira :) :) még úgy is nagy lesz kicsit, tuti :D:D:D:D:D:D de annyira édespofa!!!! :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka tüneményes a kis pulcsi!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Beagle, ez ismerős! :D Aztán a szívem szakadt meg, hogy sosem volt alkalmam ráadni jónéhány darabot.
Liliputi oldalát nem ismerem, de megnézem!
Én vateráztam 1500 pénzért egy kezdő cipőt Dórinak, őszies/télies, hóban persze nem fog működni, de itthon vagy a kertben tökéletes viselet lesz (remélem). 20-as, mert már most 18-as méret. :O (akkora lábfeje van Dórimnak, mint egy fiúnak)

Etelka, cuki a pulóver! (de nem én írtam ezzel kapcsolatban, hanem Beagle)

Kép
anhel
 
 


Megnéztem a Liliputi kiscipőket, édesek nagyon!!!
Egy picit drágállom, de tudom, a jó cipő nem olcsó...
Barátnőmmel mentem jómúltkorjában a fiának cipőt venni, egy éves múlt, 9000 Ft-nál kezdődtek a szandálok. A zárt utcai cipők a duplájánál. :O
Amit rendeltem vaterán (szerintem érdemes ott körülnézni, ill. a teszveszen, ha valakinek nincs gondja a használt holmikkal) az egy Clarks kiscipő. Úgy tudom, az is jó márka.

Kép
anhel
 
 


ajjjajjjjaaajjjjjjjj :oops: Anhel ne haragudj!!!!!! Valamiért annyira Te jártál a fejemben, meg Dórid...... bocsánatot kérek!!!!! Nem szándékos volt...... tényleg.... :oops: bosszankodom egy benti dolgon azóta is, és úgy látszik, abszolút lassan járt az agyam...... ne hari....

de hoztam cserébe képeket az új rucikról :D
Kép ezt gondoltam az esküvőre szombatra
Kép
Kép ez a férjem szerint öregasszonyos....
Kép ez a kedvencem :) :) :) ebben vannak kis ezüstös csíkok is...

A párom amikor meglátta a pulcsit, hogy mekkora, azt mondta, ezt még évekig rá tudjuk majd adni..... :lol: nah, mondom szép lenne... egy 3-6 hónapos pulóvert ne adjunk már rá évekig.... :D:D:D:D:D[/img]

Kép
Kép
etelka
 
 


szép álmokat lányok!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Ma milyen sokat írtatok!

Grat a rucikhoz! Csini! :) Manónak meg jó lesz a karácsonyi cucc! :) Mi is rugit használunk leginkább, de vannak olyan alkalmak, amikor "kiöltözünk". :)

Nem szedtem terhesvitamint, de az élesztőt kipróbálom. Közben anyósom ajánlott vmi Vichy-készítményt, csak nem tudom, lehet-e használni szoptatáskor. Mit gondoltok?

A nagy Dóri-lányok már lassan szaladnak majd, mint Samum. :) Úgy nőnek mint a gomba!

Megyek, mert már elég késő van, mindenkinek jó éjt!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

meg vagyok ám, csak olvasó üzemmódban voltam jelen.. 8) a ma délelőttünk botrányosra sikeredett.. :? , délután pedig vendégeink voltak.. :roll:

Matyira rájött valami új őrület.. :? tök ügyesen öltözik már egyedül, de most pár napja, kész cirkusz a készülődés.. :? ahogy megkérem, hogy vegye fel pl. a bugyiját, azonnal elkezd sírni, (de olyan keservesen, csak úgy záporoznak a könnyei) hogy nem bírja és idétlenkedik a ruháival, egyáltalán nem figyel oda, csak szenved vég nélkül.. :? :? ma reggel 9-kor megkértem, hogy vegye fel a gatyóját és onnantól kezdve 11.30-ig állt a bál.. :shock: :shock: ekkor már meguntam a dolgot, levetkőztettem és elvittem aludni.. :? pedig már csak egy zokni hiányzott.. 8) és ezt csináljuk már napok óta, csak eddig el tudtunk indulni.. :? hát, ma nem sikerült.. :? de mondtam is neki, hogy nem is fogunk addig menni, míg nem hajlandó öltözködni.. :? (azért nem kell teljesen egyedül öltöznie, mert segítek neki, ha elakad, csak addig nem segítek, amíg így áll hozzá a dologhoz.. :? ) szerintem az a baja, hogy a muszáj dolgokhoz nincs türelme, és mivel én nem öltöztetem fel, hanem "elvárom", hogy ő is tegyen az ügy érdekében, lázadozik és próbálja kicsikarni belőlem az öltöztetést.. :? pedig gyönyörűen fel tud öltözni, ha akar, tényleg csak apróbb dolgokban kell kisegíteni.. 8) olyan kis csacsi, mert ahelyett, hogy felöltözne, inkább elszúrja az egész délelőttöt.. :shock: ki érti ezt.. :roll: hát kíváncsi vagyok, holnap eljutunk-e valahová.. :roll:

Anhel: Matyi ma reggel ébredés után azt mondta nekem, hogy "Matyi naaagy western lovas lesz".. :P :P megzabálom.. 8)
én is a terhességem alatt kezdtem színes ruhákat hordani, és azóta is azokat kedvelem jobban.. :P :P
cipőügyben: szerintem az a legfontosabb, hogy a bokánál merev legyen, hogy stabilan álljon a bokácskájuk... 8) én mindig úgy veszek cipőt nekik, hogy kb. egy-másfél centi hely marad még a lábujjak, meg a cipő orra között.. 8) általában egy évszakra elég egy cipő, vagy szandál.. 8) itthon csak csúszásgátlós zokniban vannak, vagy mezítláb.. 8) csak ha kimegyünk akkor adok rájuk cipőt, vagy szandit.. 8)

Eszty: minél nagyobb lesz Danó, annál könnyebb lesz az egyensúlyt fenntartani.. :wink: kitartás, szuper vagy.. :wink: azért ha tudsz gyere közénk.. :wink: 8)

Dóri: a vashiány is okozhat hajhullást.. :roll: :roll: örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, igazán rendes gyerkőceid vannak, hogy még külön programot is engedélyeztek nektek..:lol: ha pedig Samu ennyire élvezte a gyerektársaságot, akkor az egy okkal több, hogy elgyertek hozzánk.. :wink: :lol: Matyi és Ákos is nagyon örül, ha gyerekek közelében lehetnek, szerintem nagyon jól kijönnének Samuval.. :wink: :lol: :lol:

Etelka: nagyon csini kismami vagy és a ruhák is nagyon szépek..:wink: :lol: nekem két nadrágom volt és három felsőm, de az is igaz, hogy csak melegben volt nagy pocakom, nem is kellett komoly ruhatár.. 8) 8) de szerintem is nyugodtan éld ki magad ez ügyben, ez is hozzá tartozik az "anyai örömökhöz".. :wink: :lol: :lol:

Beagle: örülök, hogy jól vagytok már.. :lol: :lol: húú, az aranyér kellemetlen lehet.. :?
én is a márkás cipőket veszem a fiúknak.. 8) bár, ebbe az is közre játszik, hogy mindkét törpimnek magas a rüsztje és egyszerűen csak ezeket a cipőket tudom a lábukra adni.. :P :P már megvannak a bejáratott helyeink cipővásárlásnál, de amíg nem találtuk meg, volt hogy három hétig koslattunk cipő után, annyira nehéz volt Matyi lábára vásárolni.. :?
hát, igen én is sok olyan ruhát megvettem anno Matyira, ami tök jól mutatott, de soha nem hordta, mert annyira nem volt praktikus.. :lol: most már könnyebb helyzetben vagyok, mert Ákos Matyitól sok mindent megörököl.. 8) amúgy meg leginkább használt ruhát veszek.. 8) pláne, hogy a barátnőm használt ruhákkal foglalkozik, úgyhogy tőle szoktam vásárolni, így mennem sem kell sehova.. 8) amúgy legszívesebben mindent megvennék ami megtetszik, de fölösleges, mert nagyon gyorsan kinövik... 8) :lol: :lol:
tök jó, hogy Dóri így érdeklődik már a kaja iránt..:lol: :lol: szerintem kóstoltasd bátran..:wink: Ákos már csülköt is evett.. :roll: :lol: :lol: (bele volt sütve egy hatalmas cipóba) ,majd teszek fel képet róla, ez volt az egyik menü a szüli napi buliján.. :wink: most is lesz ilyen Matyi szülinapján, de akkor tarja is lesz még a cipóban.. 8)

holnap (most nézem, hogy már ma) írok privit.. :wink: :wink:

na, menek aludni.. 8) szép álmokat.. :wink:

pussz

Móni :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


Morca! Igen, Samu már nagyon pici kora óta nagyon szereti a gyerektársaságot. :) De minden társaságot nagyon szeret. Nagy a család, hozzá van szokva a nyüzsgéshez. :) Gyerekmegőrzőbe meg minden vasárnap megy, míg mi istentiszteleten vagyunk, vannak komoly barátságai. :) Ha összejön, megyünk mi is majd talira.

Szép napot mikndenkinek!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


sziasztok!!!!!!!
szép jó reggelt!!!!!!!! :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Etelka: nagyon jól a ruhák, nekem is hasonló felsőim voltak, de én még a mai napig felveszem őket, mert szerintem a mell alatt meghúzott felső, most is divat és sok nem pocakos is hordja, úgyhogy szerintem még utána is bátran hordhatod őket.

Anhel: én szeretek nagyon teszveszelni, sok jópofa famrert vettem ott, meg az etetőszékünk is onnan van, meg sok játék is. rengeteget megtakarítottunk így, egyszer majd összeszámolom, ja ajárókánk is onnan van, csak azon vayg 15 ezer forintot spóroltunk és nagyon szép tiszta és sérülésmentes dolgokat tudtam kifogni, DE egyedül a cipővel avygok úgy, hogy abból használtat nem, főleg hogy a doki is szólt hogy mivel Dórim pipiskedve áll sokszor ezért adjak rá majd hamar cipőt de csak jó minősgűt, mert a láb egészséges fejlődése nagyon fontos, hiszen életünk végégig ki kell hogy szolgáljon, szóval cipőt ott nem nézek.

Viszont Morca írtad a kemény talpú cipőt, nekem meg mindenki azt mondja hogy először puhatalpút kell venni, ezért néztem a pediped cipőket... most nem tudom hogy melyik is kell :?
Morca: várom már a privit. cipőben sült csülök, nyam nyam, egyszer csinálahtnál olyat egy talira :oops: egyszer ettem étteremben és nagyon ízlett.
Nem tudom mi lehet Matyival, remélem jobban fognak alakulni az öltözések, biztos az is a baja, hogy látja hogy Ákost öltözteted és ő is szeretné, nem?
Hazsnáltruhás barátnő, nekem is kéne :)

Nitácska. szia :D Hogy vagytok?
Vendég
 


Sziasztok!

:) próbáltam mosolyogni a képeken, de vacsi után már csak ennyire futotta.... :D:D:D utána spuri aludni volt :D:D:D

Beagle, szerintem is jobb a cipőkből nem használtat venni. Én még most sem szívesen vennék magamnak használtat.... :oops: ruhákból más, meg járókát, egy-két dolgot mi is használtan veszünk, az egyik kollégáméktól, meg az egyik ismerősömtől, ahol kb egy évvel lesz idősebb a kissrác, mint nálunk. Így azért fiús is, nem is elhasználódott holmik. Én vaterázni szoktam :) nagyon sok könyvet vettem már ott, meg pl szálazó ollót is varráshoz :) az apukám is nagyon sok mindent szokott ott találni. Jó kis oldalak ezek szerintem :) az autómhoz is találtam már ott alkatrészt :lol: úgyhogy :)

Nitácska, neked is jó reggelt, meg napot :) Pocaklakó hogy van?

Morca, ne haragudj, de én olyan jókat mosolygok mindig a történeteiden, mert olyan aranyosan írod le őket, hogy nem tudok nem mosolyogni legalább :) de azért persze, remélem, hogy Matyin átmegy hamar ez az időszak..... főleg, ha rájön, hogy pl lovagolni sem tudtok elmenni, ha nem öltözik fel.... :) hátha ez hat majd rá :D

ZDóri, nagyon jó, hogy így el tudtok járni vasárnaponként. Én is akarok majd, csak akkor lesz jobb, ha már kint lakunk csepelen. Addig kicsit messze van, hogy minden vasárnap eljárjak.... :) De nemsoká :)

Nah, meg most megyünk szombaton esküvőre :) már nagyon várom! :) imádom az esküvőket!!! :) és képzeljétek, írtak, hogy meglett a fehér len nadrág is, amit rendeltem, és kész van a plüss melegítőalsóm is :) na és most megállok ám a vásárlásban, mert nagyon sok szép holmim lett, és most már csak majd egy-két pulcsi kell, meg vastag nadrág :) Majd megmutatom azokat is :)

Szép napot!

Kép
Kép
etelka
 
 


Szióka!

csak este tudok jönni, mert Matyikám megint parádézik.. :shock: :lol: most éppen az alvást vétózta meg..:shock: :lol: persze a tesó sem maradhatott ki a buliból, úgyhogy Ákost is jól felkeltette.. :shock: :lol: :lol:

vidám délutánunk lesz.. :shock: :P

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Morca:nálunk ugyanez van, reggel óta 30 palvás, tiszta ideg vagyok, én nem bírom olyan jól mint te... sikítva menekül a lányom ha megérzi hogyltatni akarom :x
Vendég
 


Beagle: együtt érzek.. :wink: :lol: :lol:

ezt most csináltam:

Ákos takarít.. :P :P

http://www.babanet.hu/album/video.php?video=57067

olyat mesélek, este.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


köszi lányokén is és Barnus is jól vagyunk........
Zsuzsi ne hagyd magad/tudo önnyű mondani/ de zsarolni akar a lányod......mérlegel hogy hol a határ........szerintem..... :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?