Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kényes kérdésem lenne...
Mi a helyzet a szexel? Nekem a libidóm nem esett le, mert kívánom a szexet, de olyan száraz vagyok mint a szahara :?
Szerintetek lehet használni sikosítót?

málna2162
 
 


Vadszi! Én ugyanettől féltem tegnap, de ma voltam a vérvételen. Háááát, nagyon nehéz volt éhgyomorral elindulni, de felkeltem, megmosdottam, beültünk a kocsiba és 10 perc alatt ott is voltunk. Amit én tudnék javasolni, hogy ne menj oda a rendelés elejére, mert valószínűleg akkorra mennek a legtöbben és sokat kell várni. Mi kb. fél órával mentünk a vége előtt és max. 15 perc alatt kész is voltam. És vigyél kekszet, vizet, stb., hogy ha kész vagy, akkor egyből be tudj kapni valamit.

Egyébként csináltak nekem toxoplazmát is, a háziorvos adta ahhoz is a beutalót, valami hosszú pecsétet hiányoltak róla az SZTK-ban, de aztán megcsinálták, elvileg ingyen.

Jaj lányok, nálunk hétvégén festés lesz, azért most, mert anyósom még szabin van és még két ismerősünk is akkor ér rá, de annyira ciki, hogy nekem meg feküdnöm kell és nekik kell mindent csinálni majd, beleértve a pakolást is... Ez van, megértik, kedvesek, segítőkészek, de akkor sem szeretem, ha helyettem csinálnak meg egy csomó dolgot mások. :(

Kép
Kép
ginnie
 
 


Nekem a védőnő direkt felhívta a figyelmemet, hogy egy fél zsemlét meg lehet enni az első vérvétel előtt, csak majd a cukorterhelésnél nem lehet. Azt mondta, hogy azt pedig úgy lehet jobbá tenni, hogy nálunk megengedik, hogy egy egész citromot facsarj a cukros vízbe, de csak citromot, citrompótló és citromlé nem lehet.
szabccsi
 
 

 
 

Én pénteken megyek laborvizsgálatra. Ráadásul a családban van cukros, úgyhogy nekem már most is lesz terheléses cukor vizsgálat :( Na az sem egyszerű

málna2162
 
 


Vivi!
Majd ha már ott tartunk, hogy ki kezdenek derülni a nemek, akkor csinálok ilyen rubrikát is. Addig még tartsd egy picit észben ezt a Victor nevet :wink: (egyébként nálunk is befutó a Viktor név :) ). Ja, és ha kég héttel hamarabb szülsz (amit gondolom, nem is bánnál), akkor csatlakozhatsz Ilonához és Honeyhoz :)

Málna!
Én a barnázásom miatt egyelőre nem is merek keszre gondolni. De szerintem én is száraz vagyok. A dokitól nem tudod megkérdezni a sikosítót? Vagy esetleg utána nézni a neten, hogy ilyenkor lehet-e használni.

Ginnie!
Tudom, én is pont így éreznék, ha valaki helyettem dolgozik. De most tényleg az a fontos, hogy te pihenj, ha az van előírva. Nekem is azt kell tennem, csak szerencsére nekünk nincs betervezve semmilyen lakásfelújítás :)

Nekem szerencsém van a vérvétellel, mert a laborhoz a vért a magán orvosi rendelőben levették, amikor a sima rendelésen voltam, és nem kellett a korházba bemennem. Mindent a doki asszisztensnője csinált (aki egyébként pont a MÁV-ban dolgozik). Így nagyon kényelme. Aztán a terhelésesnél lehet, hogy be kell mennem. De nekem az előzőnél is csak a zsömle-tejes terhelést csinálták, mert tök normális volt a végig a cukrom, így nem kellett a cukros löttyösre mennem. Arra csak akkor kellett volna, ha a zsömlésnek rossz az eredménye. Szerintem most is így lesz. Egyébként az első laboromnál a cukrot meg sem tudták mérni, olyan alacsony volt. De azt mondták, hogy ez tök normális.
Vendég
 


angie

Pénteken megyek vizsgálatra, akkor beszélek vele.Csak gondoltam hátha van valakinek valai ötlete, tapasztalata :wink:
A neten néztem, azt írja, hogy lehet használni, van ahol meg nem is tesz erre vonatkozóan semmilyen említést :shock:

málna2162
 
 


ginnie

Szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod amiatt, hogy most nem tudsz segíteni.
Tudják, hogy nem azért fekszel, mert lusta vagy: wink: Ha odaállnál pakolni valszeg Ők maguk parancsolnának vízszintesbe :wink:

málna2162
 
 


Angie!

Neked ki a dokid az ÁEK-ben? Jaj, annyit változott a kórház...és nagyon nem jó irányba, már ami a bababarátságot illeti!

Hú, terheléses cukorról tudnék írni, nekem a 2. babámnál kijött a terhességi cukorbetegség! Viszont nem kismamakínzásból nem engedik sok helyen a zsemle-tej kombinációt, hanem azért,mert a cukros lötty tuti biztos 75g szénhidrátot tartalmaz, míg a zsemle-tej nem feltételenül. és jobb helyeken tényleg megengedik, hogy belecsavarjon az ember 1 egész citrom levét a cukros vízbe, de még így is émelyítő!

Vadszi!

Most miért? Az Álmos meg a Huba gyönyörű-szerintem. De mi megszállottan szeretjük a magyar neveket. A srácoknak úgy van, hogy van egy magyar és egy bibliai nevük is.
Kamilla latin eredetű, de abból nem tudtunk engedni, már az esküvőnk előtt tudtuk, ha lesz lányunk, így hívják majd. De bibliai neve neki is van: Eszter


Vivi!

Én református vagyok, mint Angie!


Márti
borossné becz márta
 
 


Angie: Dr Spánik Gábornál fogok szülni, és elvileg 18 án, bár pénteken megyek hozzá és meg fogom kérdezni, hogy ha Manit császárral szültem akkor a második is az lesz?

Barátnőm pénteken szül.

Tavasziszél: kitartás neked, 4d uh nem gondolkoztatok tudom hogy korai, meg drága de ott mindent lát az ember

Fáradt vagyok egyfolytában és ha éjhség rám tör és nem eszem rosszul tudok lenni...

Mi a rossz tapasztalat az Aek-al?

Kép

Kép
andrea001
 
 


Most olvastam a Kismama újságba, hogy a legbababarátabb kórház a Szent István Budapesten, 13. kórház kapta meg ezt a címet, de ez a kórház 11 éve!
Láttam ketten ott szülnek! :)
A soproni kórház nincs a listán! :(
Kép
szabccsi
 
 


Andrea!

Nagyon klinkásodik a kórház, gondolom a sok koraszülés, problémás terhességek befejezése miatt. De ha csak ez lenne! Nekem baj, hogy 1. éjjel nem lehet anyukával a baba, csak, ha véletlen ki tudja könyörögni egy régi MÁV-os csecsemőstől! És sajna már 1. éjjel rutinból megy a babáknak a cukros víz, ha megnyekkennek, ráadásul a cumisüveg, amiből a kislányomat itatták, konkrétan fekete penészes cumival volt ellátva. A baba-papa félóra nagyon jó, de, ha nincs szerencséd és olyan szobatársakkal kerülsz egy szobába, akik beengedik a látogatóikat, hát sajnos nem mindig van olyan alaklmas személy, aki kiküldje őket, mert rettenetesen leterheltek a nővérek, kevesen is vannak, így simán megeshet, hogy reggeltől estig látogatók vannak a szobában. Nem egyszerre fürdetik már az összes babát, hanem összeszedik őket 1-2-3 szobából, megfürdetik és kb. 10 percen belül hozzák vissza. Én mondjuk csak örültem, hogy nem volt kint Kamilla az osztályon órákig, viszont így lezuhanyozni sem volt időm, gyanúsan hamar megfürdetik a bébiket. A vizitek sem a szobákban zajlanak már, mint régen, hanem délelőtt beviszik az osztályra az összes babát, ott megnézi a gy.orvos, beadja az oltást stb., aztán egyszere hozzák ki a kicsiket. Zuhanyozni akkor sem nagyon tudtam, mert a nőgyógy. vizit is akkortájt van...
Az sem törvényszerű már, hogy szülés után 2 órát együtt lehet a friss család. Annyian szülnek ugyanis a kórházban, hogy szinte mindig teltház van, futószalagon mennek a szülések és hiába van azt hiszem 8 szülőszoba, sokszor nincs idő arra, hogy a 2 órás megfigyelési időt ott együtt tölthesse a család, mert kell másnak a szülőszoba, másutt meg nem lehet együtt apa-anya-gyerek.
Nem beszélve róla, hogy már szülésznőt sem lehet választani tavaly nyár óta!
A nővérek után menni kell, hogy segítsenek, mert annyi a baba, a kismama, az adminisztráció , minden, hogy szegényeknek semmi idejük (bár szerintem a legfontosabb a kismamáknak nyújtott segítség lenne). Mondjuk nem előszőr szülő anyukáknál ez nem akkora gond már.

Márti
borossné becz márta
 
 


Viszont az Istvánba bárki bemehet látogatni a kórterembe. Ez szerintem se babáknak, se anyukáknak nem az igazi. Jó, persze nem a saját látogatókkal van a gond, hanem mondjuk azzal, ha a szomszéd ágyon fekvő kismama teljs rokonsága ott csücsül álló nap. mert így szoptatni, babát altatni, netán pihenni nemigen lehet. Volt ismerős, aki emiatt nem szül ott többet. És a közbiztonság sem az igazi ott (sem)...

Márti
borossné becz márta
 
 


Márta

:shock:
Kistarcsán vannak 2 ágya szobák.Igaz az fizetős, és felkell iratkozni. De pont az ilyen kellmetlenségek miatt kértem Máté születésénél is ilyen szobát, és most is ilyet fogok

málna2162
 
 


Márti!
Én Szigeti Katalinnál fogok szülni. Nagyon aranyos, kedves, segítőkész. Ismerek pár szülésznőt (akik egyben az gyermekágyat is ellátják), akik a Szabolcsból mentek át, és ha arra járok, mindig leállnak velem beszélni. Emlékeznek Szilárdra, és tudják, hogy volt utána vetélésem. Ezért bízom benne, hogy pont ezért talán lesz egy kis 'protekcióm'.
Azért sajnálattal olvasom, hogy itt beengedik a látogatókat a kórterembe, vagyis nem figyelnek erre szigorúan, és be lehet slisszanni. Ez a Szabolcsban nem így volt. Sőt! Ott csak ablakon keresztül engedték a babákat megnézni a látogatóknak. Maximum kinyitották a kisablakot, és meg lehetett simogatni az apukának, nagyszülőknek. Én biztos szólni fogok, hogy ne jöjjenek be a szobába látogatók. A Szabolcsban meg is tanítottak a fürdetésre, és ha akartad, te fürdethetted meg a babádat. Majd tuti rá fogok kérdezni, hogy megengedik-e. Hátha a protekcióim megengedik :wink:
Az annyira nem zavar, hogy első éjszaka elviszik a babát, mert legalább ki tudja pihenni az anya magát. Utána már úgysem lesz rá lehetősége egy darabig. Inkább az zavar, hogy cukros vizet adnak neki, és hogy miből :shock: :shock: A Szabolcsban vihetted a saját tejesüvegedet, és abból itatták, ha szükség volt rá. Szilárd nem tudott rögtön szopni, így a lefejt tejet abban adtam oda, és abból kapta ő meg.
Én egyébként akkor zuhanyoztam, amikor aludt a baba. A szobatárssal meg lehet beszélni, hogy figyeljen rá, és hát tényleg 5 perc a zuhanyozás.
Én azért ragaszkodom a MÁV-hoz, mert Szilárd koraszülött volt, és a Szabolcsban nagyon jó kezekben volt. Ráadásul a barátnőm sógora ott a koraszülött osztály vezető-orvosa. És hát van esély arra, hogy a második is hamarabb fog jönni. Váchoz közelebb viszont nincs másik jól felszerelt koraszülött osztály. Az sem utolsó szempont, hogy ismerem a szülésznőket.
Azt meg tudnád írni, hogy milyen egy szoba? Hány ágyas, és tartozik-e hozzás zuhanyzó, vagy közös van?
Köszi!
Vendég
 


Sziasztok!
Málna! Szerintem a síkosítót lehet használni, de ha gondolod, megkérdezhetem a barátnőmet, a férje nőgyógyász. Egyébként nekem az utolsó gondolatom a szex... :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


Vadszi, erre sajnos nincs választási lehetőség, muszáj éhgyomorra menni. Nem tudom, máshol hogy van, de itt a 11. kerületben ki van írva egy táblára, hogy kismamák és kisgyerekesek az első ablakhoz menjenek, és aki oda áll, és nem terhes, azt kielőzik a terhesek. Tehát vagy álljon másik ablakhoz, vagy ha beelőzik, nem szólhat semmit.
Vagy próbálj meg előre kéreckedni esetleg egy uh-s lelettel, hogy rosszul vagy stb.
Gyerekek itt szépen szakad az eső!
Vendég
 


Hát én nem tudom, nekem sose mondták, hogy éhgyomri vérvétel előtt ehetek... :shock:
De az tuti, hogy utána megrohantam egy kávégép-automatát.
Cukorterhelés érdekes, nálunk is glükózszirup van, de valahol meg tejes zsömlét kell enni... sose tudtam, mi a különbség... illetve, hogy miért van különbség...
ja és a szent imrében már máshogy van. először el kell menni éhgyomorral vérvételre (20. hét körül van ez, azt hiszem, vagy később?)
Aztán hazamenni. Másnap visszamenni, és ha azt mondják, ihatod, akkor iszod meg a cukros vizet. Azt mondják, azért csinálják így, mert egy kismama nagyon rosszul lett, az egekbe ment a cukra. Szoval előbb megnézik, mi a helyzet alapból a cukroddal, mert valaki nem is terhelhető. Durva, hogy máshol meg nem is így van... meg valahol nem is kötelező.
Vendég
 


Angie, nem felejtem ám el a Viktort, egyébként nekem a Zsombor volt a favorit, de apának nagyon nem tetszik... :( :( :(
ÓÓÓÓ, a 38. héten szívesen szülnék, pláne mert az minimum mínusz 1 cm-es fejkörfogatot és mínusz legalább 30 dekát jelentene.... nem mindegy, mekkorát kell kinyomni!
Vendég
 


Vivi a szex-szel én is így vagyok, mint te! :lol:

Kép
szabccsi
 
 


Vadszi! Nem mintha a kedvencem lenne, de nekem meg a lánykori vezetéknevem Huba 8) 8) 8) 8)
Egyébként a többihez képest nem is rossz!
Márti, nekünk a nagyobb lányunk második neve Kamilla:)
Nos, én nem templomba járok, hanem gyülekezetbe.
Vendég
 


Angie!

3 ágyasak a szobák, saját fürdővel, wc-vel, szépek, 2 közülük különösen ( ezek voltak régen a fizetős szobák, ma ilyen a túlzsúfoltság miatt nincsen már). van pelenkázó is a szobában. Vihetsz saját cumisüveget, de, ha azt akarod, hogy rögtön 1. éjjel abból kapja a pici, akkor már a szülőszobán érdemes odaadni, hátha akkor nem felejtik el.
Egyébként azért nem rossz ott! A gy.orvosok tündériek, elmondanak mindent. A PIC pedig szenzációs, nagyon jó csapat van ott!
Elvileg itt is csak üvegen keresztül nézhetik a látogatók a babát, ki is van írva, csak nem mindig tudják betartatni a nővérek a szabályt.
Kérdezz bármit, még friss az élmény, szeptemberben szültem ott! Egyébként a szabolcsos szülésznők tényleg tündériek!
A fürdetés viszont csap alatti babalógatás és nagyon futószalagon megy. szülésznő meg a közelben sincs, illetve csak a folyosó végén a pultnál és többnyire adminisztrál. De persze próbáld meg, hátha.


Márti
borossné becz márta
 
 


Vivi!

És milyen gyülekezetbe? Csak érdekel...
Kíra Kamilla? Hú, de szépen hangzik!!!

Márti
borossné becz márta
 
 


Málna!

A 3. babám a Rókusban született, ott szabadon jöttek.mentek a látogatók a kórtermekben, én is húztam át a fizetősbe! ott nyugi volt, aki be akart jönni, kopogott és akkor ettem-aludtam, amikor akartam ( és Berci baba engedte)!

Márti
borossné becz márta
 
 


Ok.Akkor hagyjuk a szexet :lol: :lol:

vivi123

Nálunk kötelező a terheléses cukor.Most csak azért lesz már az elsőnél is mert anyum cukros :?


Képzeljétek most hívott a párom, hogy talált nekem magzatvédő övet :wink: Eddig mindenhol 9-10 ezerért lehetett bérelni, és Debrecenben talált egy bababoltot ahol 6 ezer fél évre :wink:
Tök jó, holnaptól már nem kínlódok :wink:

málna2162
 
 


Márta

Képzeld el Kistarcsai kórházban ugyanezt a szitut, csak ott szültek olyan leány anyák, akiknek a legkisebb létszámú rokonsága is 20főnél kezdődött... :shock: :? :roll: :lol: És volt olyan család, akik a baba érkezésétől a hazamneneteléig bekvártélyozták magukat a folyosóra, a szobákba...Este 10 -kor még a folyosón szalonnáztak :shock:...
Arról nem is beszélve, hogy a nagy létszámú szobákhoz közös zuhazó van a folyosón.

málna2162
 
 


Sziasztok!

a II-es női klinikán egyáltalán senki nem mehet be a kórtermekbe, viszont a babát sem lehet kivinni az üvegajtón, hogy esetleg apa/nagyi akárki megnézhesse. Ez utóbbi kicsit rossz volt. Ott kellett hagyni az üvegajtó túloldalán és úgy kimenni beszélgetni a látogatókkal.
Az Istvánban vannak fizetős egyágyas szobák, ahol apuka is ott aludhat akár. :) Én ilyet szeretnék. Bevallom, engem zavart a pihenésben, hogy a többágyasban minden baba más-más időben kezdett éjjel sírni, így gyakice félóránként ébresztő volt.

Vérvételre én csütörtökön megyek. Nekem a dokinéni mondta, hogy egy-két falat kekszet lehet enni előtte. Ennek ellenére csak utána fogok, nem szeretnék kétszer menni, így is tuti, hogy elájulok.. :(

Kép

Kép
monccs
 
 


málna: huh, ez jól hangzik, mármint az este 10-kor szalonnázó rokonság a kórházban.
Megkérdezhetem, mi az a magzatvédő öv? Tudod, első terhességes, annak is még csak 7. hetében járó kis tudatlan vagyok. :-)

Valakinek van infója a sote 1. klinikáról? Bár még elég korai, de ha minden jól megy én ott fogok szülni.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


viggi

http://www.besafe.hu/products.php?pid=6

Övlehúzónal is hívják.A lényeg, hogy az öv alsó része nem a hasadon keresztül megy, hanem a hasad alatt vezeti el

málna2162
 
 


Ez nagyon klassz, még nem láttam ilyet. :-)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Márti!
Nekem azt mondták a csajok, hogy a csecsemősök is egytől egyik szülésznők. Biztos, azóta változott ez, mert voltak átszervezések. Majd meglátjuk. Mondjuk a Szabolcsban sem volt mindegyik aranyos, de kitapasztaltam, hogy kihez lehet menni kérésekkel :)

Vivi!
Tényleg, milyen gyülibe jársz? Egyébként a reformátusoknak is gyülekezetük van vagy közösségük. Nagyon szép név a Kamilla is! Szilárdot is azért volt könnyű megszülni, mert nem volt nagy a feje, és könnyen kicsusszant.

Málna!
Ne hagyjuk a szexet :lol: :lol: Jó, hogy van köztünk olyan, akit foglalkoztat a téma. Apa sem bánná, ha engem is jobban érdekelne, de ez a barnázás kizáró ok.
Vendég
 


Viggi!
Budapesten a MiniManó-ban lehet bérelni, és 2 éve még 6 ezer forint volt. Szerintem, most sem sokkal több. Én is használtam, és most is fogom, mert akár egy nagy fékezésnél is meghúzódhat a has, ami bajt okozhat. Jó, hogy mondjátok, utána is nézek!
Vendég
 


A MiniManóban a bérleti díj összegét levásárolhatod, amikor visszaviszed az övet:

Kölcsönzési feltételek:
Elvitelkor 13.000 Ft. letéti díjat kell fizetni. Bérleti díj nincs. Visszahozatalkor a letéti díj teljes összegben levásárolható!
Vendég
 


Angie! köszi az infót, ez nagyon klassz dolog, tutira be fogok szerezni egyet!!!

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Viszont az Istvánba bárki bemehet látogatni a kórterembe. Ez szerintem se babáknak, se anyukáknak nem az igazi. Jó, persze nem a saját látogatókkal van a gond, hanem mondjuk azzal, ha a szomszéd ágyon fekvő kismama teljs rokonsága ott csücsül álló nap. mert így szoptatni, babát altatni, netán pihenni nemigen lehet. Volt ismerős, aki emiatt nem szül ott többet. És a közbiztonság sem az igazi ott (sem)...


Nekem ez is mellette szóló érv volt, így apa is bármikor velünk lehetett!
Mondjuk nekünk szerencsénk volt mert mind a két alkalommal kultúremberek voltak a szomszédok.

Legutóbb az utolsó nap jött be két vihogó cigánylány. Az egyik 12 hetes volt és rengeteg hányás miatt kellett befeküdnie infúzióra. A másik valami lehetetlenül viselkedett vihogott, hülyeségeket beszélt, de az állam csak akkor esett le igazán amikor a beszélgetésükből kiderült, hogy a vihogós nem a barátnője hanem az anyja a másiknak... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Annyi idős mint én hat gyerek anyja és már nagymama... :)

Én nagyon meg voltam elégedve az Istvánnal, most is ott készülünk szülni. Annyi csak a bökkenő, hogy most már Balatonfüreden lakunk. Remélem nem kocsi hátsó ülése lesz belőle. :)

Régen jártam erre, látom már pörögtök ahogy telnek a hetek!

Ercsi?

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Valakinek van infója a sote 1. klinikáról?


Milyen infóra gondoltál pontosan?
Az biztos, hogy nem természetes szülés pártiak.

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Nekem az a tapasztalatom, hogy azok a korházak, ahol nagyon sok szűlést vezetnek le, inkább EDA pártiak. Szerintem a MÁV is ilyen, de én nem bánom, mert Szilárdnál ugyan nem akartam, de a koraszülés alatt nem nagyon pattoghattam, és végül nem bántam meg. A legközelebbinél sem fogok ellenkezni. De az is lehet, hogy idő sem lesz a beadásra, mivel azt mondják, hogy a második még gyorsabban meglesz, mint az első. Akkor a Szilárd 3 órájához képest ez talán 2 óra alatt meglesz. Csak beérjek a korházba, mert az út a lakásunktól (ha forgalom van), egy óra :)

Mamacka!
Te hol tartasz a harmadikkal. Nincs még vonalzód!
Vendég
 


angie

Ahol a párom kölcsönzi ott is levásárolható, de szerintem mindegyik üzlet így adja bérbe :wink:
Én is néztem a Mini Manót, és még közel is lenne anyumhoz, de írták a honlapon, hogy akkora az érdeklődés, hogy csak előjegyzésre vesznek fel rendelést :shock:

málna2162
 
 


7 hetes 2 napos ha jól emlékszem... Babanet nem enged három vonalzót! :(

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Málna!
Azt mondták, hogy kb két hét a várakozási idő. Nekem addig nem is fog kelleni, mert még alig látszik a hasam, és még simán lent van a sima öv a hasam alján. Ha mindenhol igy lehet bérelni, akkor a te ajánlatod a jobb, viszont Debrecen nekünk egy 'kicsit' messze van :)
Vendég
 


Nekem is van ilyen övlehúzóm! Szerintem nagyon jó! Szeptemberig egy másik kismama használja addig csak el leszünk...

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


mamacka!
Pedig láttam már hármat valakinél. De pl Vivi milyen jól megoldotta kettővel. Te nem akarsz bekerülni a táblicskuba?
Vendég
 


lehet az más fajta?

Most megpróbáltam, hogy csak szöveg legyen de úgy sem engedi.

Babafalván engedi a hármat.

De lehet!

Kalkulátor szerint 2010 március 26 István kh tesók: Áron, Andor

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


a korod titok? :wink:
Vendég
 


Ja, hogy az is kell! :)
32

Kép
Kép
Kép
mamacka
 
 


Mamacka: Sote I.-ről olyan infókat várnék, hogy ott milyen a légkör, a szobák, a látogatási rend, a nővérek, mennyire van zsúfoltság... Szóval úgy általánosságban, hogy kinek milyen benyomása volt róla, ha volt. 8)

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Mamacka: én is ott szültem és én is meg voltam elégedve vele (persze nekem szerencsém volt mert az ingyenes egyágyasban voltam) így egész nap velem volt a férjem és így olyan szépen tudott egy család születni. De csak jó tapasztalataim és szép emlékeim vannak. A gyerek végig velem volt egyszer vitték el egy órára mikor jöttünk le a szülőszobáról megvizsgálni és nem adtak neki semmit (nem is hagytam volna) és ha akart óránként szopizott.
kaviar
 
 


Viggi: a klinika szép felújított 3 ágyas a legtöbb szoba de van5 ágyas is. A légkörről nem tudok nyilatkozni.
kaviar
 
 


Én pontosan attól tartok, hogy ha többen vagyunk egy szobában, és minden gyerek máskor sír éjjel, akkor sok pihenés nem lesz bent a korházban. Lehet, hogy én vagyok egy kicsit rideg, de én nem bántam, hogy éjjel nem voltak velünk a babák a Szabolcsban. Este 11 körül elvitték, és reggel fél 6-kor hozták. Az első két-három napban még úgysem indul be a tejelválasztás, és érdemben úgysem tudod szoptatni éjjel a gyereket. A korházi felkészítőn azt hallottam, hogy az újszülöttek az első két napban nem is igényelnek még sok táplálékot, pont azért, mert még az anyának nincs teje. Ez a csodálatosan működő természet műve. Azt is mondták ott, hogy nem adnak az újszülötteknek semmit az anya cicijén kívül, hacsak nagyon nem indokolt, pl. az engedélyezett 10%-nál nagyobb a súlyvisszaesése. Persze, a koraszülötteknél megint más a helyzet.
Vendég
 


Ja, azt nem tettem hozzá, hogy reggel már alig vártam, hogy hozzák. Nappal pedig végig ott lehetett velünk, csak a vizitre és a fürdetésre vitték el.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: