Új privát üzeneted érkezett!

Egy gyors kukk. Elfelejtettem leírni az egyik legmeghökkentőbb baba beszólást amit kaptam. Lara 1 hetes volt, sétáltam vele babakocsival. Odajött egy csaj belenéz a kocsiba, hátrahőköl és elkurjantja magát: Ez friss bazdmeg! :shock: :shock: Na erre nem tudtam reagálni. :?

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Hali csajok!!

Hát engem szerencsére elkerűltek ezek a beszólások. De, jó is mert tuti neki ugranék az illetőnek. Mostanában nagyon kevés a türelmem és jobban ingerűlt is vagyok...... ...
Néha én is azon agyalok hogy jó lenne már szűlni, de akkor meg eszembe jut hogy erre az időszakra mennyit vártam hogy ismét pocakos legyek. Ugyis olyan hamar repül az idő és valószínű hogy ez az utolsó terhességem.
Pocakméret:
Judy! Szerintem is teljesen normális a pocid mérete, formája és helyzete. :wink:

Csajok!
A tegnapi napom kritikán aluli volt. :cry: :cry:
Galád módon én kihagytam a kötelező vizsgálatokból a fogászatot, modván hogy a terhesség előtt voltam akkor most meg minek menni. :arrow: Hát tegnap egész nap jegeltem az arcom.... Kiesett a tömésem, Plussz letörött egy darabka a fogamból. :evil:
De mikor máskor, mint nyaralás előtt!!! A fenébe.......
Remélem holnap beférek valamelyik fogdokihoz.......

Most elköszönök egy kis időre, de 20.-a után jelentkezem. :wink:

Sziasztok!!!

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 


Pattogó!!

Ez nagyon durva!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gnemoni
Tata
 
 

 
 

Hűha! Én sem voltam még fogorvosnál :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Én sem :oops: :roll:
Vendég
 


Tudtátok, hogy az a kislány akinek itt a lapszélen van felhívás, hogy adjanak vért, meghalt? Szörnyű... :cry: :cry: :cry:
Vendég
 


mrsparis: igen sajnos angyalka lett tegnap 5:30-kor. :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Sziasztok!! szép vasárnapot kívánok Mindenkinek!!!

Judicáról:szörnyű, hogy kinyitom a számitógépet és ilyen híreket olvasok egyből... :cry: :cry: :cry:

Tilli: köszi a bíztatást a cukrot illetően: a mérés egyszerű, van egy műszerem erre a célra-megszúrom az újjamat és vért veszek egy kis lapocskára, amit utána beteszek a műszerbe és kimutatja pontosan mennyi cukrom van éppen. Persze ez állandóa aggodalommal jár, nehogy magas legyen és inzulinoznom kelljen. Eddig csak 3 szor lett magasabb és tudom az okát, úgyhogy szinte nem is számítanak, mert azóta beszabályoztam amennyire csak tudtam.
Te írtad, hogy úgy szülnél már?? Én is egyre türelmetlenebb vagyok, bár ahogyan Gnemoni is írta, ki kell élveznem minden pillanatát a terhességemnek, mert valószínüleg nekem sem lesz több már. Annyira szeretném már látni a kis pofiját, hallani a hangját...nagyon kiváncsi vagyok rá!!!! Nektek legalább van valami fogalmatok a 4d-k után-itt hiába néztem utána mindenhol, sehol sem csinálnak. Tisztára a középkorban élnek.

Judy: tényleg ne szomorítsanak el a beszólások, ezúttal minden rendben lesz s ezt biztosan mélyen Te is érzed még ha félsz is, ami teljesen jogos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Judy!! megnéztem a fotóidat: teljesen normális a pocakod formája is, tényleg ne hallgass senkire!!!!!!!!!!!!!!!!

én is tettem fel még képeket-a tavalyi keresztelőről és egy múlt hét vasárnapi strandolós képet Iliasszal!!!

További jó hétvégét kívánok mindenkinek!! Puszi Nektek!!!

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Hát Betty, nem egy kimondott kismama-barát helyen laksz… :(

Szilveeaa, nekem is tetszik a hordozókendő, de nem mertük bevállalni. Vettünk egy kengurut, mert a kötögetéstől parázok egyenlőre. Ha már a kengurut kinőtte Nünüke, akkor megpróbálom a kendőt.

De azt én is észrevettem, hogy kezdek egyre nyühögősebb lenni. Itt fáj egy picit, ott nyom, fáradt vagyok, néha estére kicsit dagad a lábam, gyomorégésem van… Sok kis apró kellemetlenség…. Hogy fogok még így két hónapot kibírni…? :?

Judy, remélem nagyon nem aggódsz a sok hülye miatt. Szerintem a baba csak alulra fészkelte be magát… Így legalább nincs gyomorégésed… Majd ha tovább nő, úgyis egy nagy-nagy gömbőc lesz a hasad helyén. :)

MrsParis, vicces lehetett az igazoltatás… :lol: Képzelem, hogy a zsaru, hogy meglepődött, még most sem tért magához. És hónapokig fogja majd mesélni… :D

Huh, én próbálom majd a kollégák eszébe vésni az október 12-i dátumot. Ha bárki fel mer hívni előtte, hogy „egyben vagy még?”, megfojtom mobilon át…. :evil:

Tillidian, jó ötlet ez a könyv. A védőnő odaadná a kismamának, az meg körbeadná az ismerősök között, hogy mit NE mondjanak. :lol:

Pociméret, én a melegre való tekintettel bikiniben flangálok itthon, de a bugyi alig látszik a pocimtól. :lol: (és rájöttem, hogy azért nő meg a kismama melle, hogy legalább látszódjon a pocak mellett… ) :lol:

Hm, Nünüke szeret Morcheeba-t hallgatni. :lol: (ennyit a komolyzenéről…)

Ismerkedés: már gondolkoztunk a Tomival, hogy kb mióta ismerjük egymást, de mivel a baráti társaság közös, nehéz kitalálni. Szóval már egy-két éve ismertük egymást, amikor megtudta, hogy szakítottam a pasimmal és finoman próbálkozott. No annyira finoman, hogy észre sem vettem. :lol: Inkább összejöttem egy 21 éves sráccal a bandából. ;) De csak néhány hétig tartott, majd ő szólt hogy a Tominak is tetszem ám. Erre bennem is elindult a vezérhangya és ha találkoztunk én is kicsit jobban odafigyeltem rá és flörtöltem vele. De igazán nem volt az esetem, mivel kopasz, szemüveges, nagyon vékony volt és 5 évvel idősebb nálam (majdnem minden pasim fiatalabb volt nálam 1-10 évvel). Plusz pont költözés előtt álltam, Dunaújvárosból Szigethalomra. Aztán segített a költözésnél, és amikor már a konyhabútort raktuk össze már nagyon-nagyon flörtöltünk. Estére csókolózásba fulladt a konyabútor-rubikolás. Másnap is jött, hogy befejezzük, amit elkezdtünk (hivatalosan a konyhabútort). És azóta minden este beállít :D Ez volt 2008 május 12-én. Kérés nélkül leszokott a bagóról, csinálgatjuk a házikót és Nünüke minden papírnál jobban összeköt már minket. :) És IMÁDOM… :)


Vettünk egy kiságyat!!! Kb. egy évet használta az eddigi gazdája, bükkfából van, kicsit megkopott, de jó stabil. A kedvesem ízekre szedte, lecsiszoltuk és átkenjük vékonylazúrral. Nagyon csini lesz remélem. És kaptunk mellé egy pelenkázófeltétet is. És ma nekiugrok a fejvédőt, meg a zsebes tárolót megvarrni. Most már hogy megvan az ágy, tudom, hogy mekkorát varrjak. :D

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Vcsibe,még szerencse,hogy azt a konyhabútort nem olyan egyszerű összeállítani :wink: !

Judy,én két éve is lent hordtam a hasam,és most is viszonylag lent van.Ez alkat kérdése is.És a 41. héten szültem.Ne törődj a megjegyzésekkel,az emberek úgy érzik,hogy vmit mindenképpen hozzá kell fűzni a pocakodhoz.....

Kép
Kép
zanikó
 
 


Lányok!
Köszönöm szépen mindenkinek a megnyugtató szavakat! Nagyon jól esett! :wink: Mostanra már lecsihadtam, és megpróbálom kizárni a hülyéket az életemből. :wink:

Tilli, Pattogó!
Amit nektek mondtak, azon felakadt a szemem! :shock: :shock: Hiába, nagy az Isten állatkertje…
:evil:
Kopee!
Utólag is boldog szülinapot!

Gnemoni, remélem sikerül elintézni a fogdokit! Jó nyaralást nektek! :D

Betty! Kitartást a diétához! Biztos nem kerül sor inzulinozásra! Már nem sokat kell kibírni! :wink:
Tényleg így érzek, ahogy írtad: nem kételkedhetek Kismackóban, biztos minden rendben lesz (rendben kell lennie!!!), csak hát a kisördög… :oops:
Vendég
 


Mónica jók a beszólások :D jó,hogy olyan sokat írsz egyszerre,és mindenkihez van 1-2 kedves szavad. :D [/b]

Gnenomi Laura fotói nagyon jók. :D Nem szégyenlős a kiscsaj :D

Sztercsi jó a wc-s story :D

Tillidian kedvet kaptam Én is C&A-hoz.szerintem a mobil nem tulzás ebben a korban.Szomszédodat kül el az anyjába :twisted:
Jók a lakodalmas évfordulók :D
NAGYON BOLDOG HÁZASSÁGI ÉVFORDULÓT.

[b]Anyabébi
nagyon aranyos fotó a Fiaddal. :)

Vcsibe [/b]mi is így alszunk leginkább.Én kiskifli nagykiflinek nevezem :D Tetszik nagyon az ismerkedős storytok. :wink:
[/b]Ezek szerint megvettétek Taksonyban a kiságyat.Jó festegetést.Biztos nagyon szép lesz.

Szilveaa nekem is nagyon szokott fájni a derekam.Leginkább este,vagy ha napközben sokat állok.

Judy pocakbeszólásokat próbáld meg elengedni a füled mellett.Nagyon sok az idióta ember sajnos.Én is büszkén meséltem a főnökasszonyomnak,hogy már kb 1 kg.a gyerekünk erre azt mondta :olyan picike Úr Isten!!az nagyon kicsi!
Olyan rosszul esett,hogy majdnem közöltem vele:én nem vagyok olyan nagy debbella mint Te és a férjem sem úgyhogy nem kell ,hogy már most 4kiló legyen.
Amúgy szerintem ez a súly normális még van 3 hónapunk hátra.

KOOPE ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG :D :D :D

Mrsparis lekellett volna fotóznod a rendőr tekintetét. :D

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


bobo Máté jól van...anyuéknál van."nyaral"
Kopé boldog szülinapot!!!!

nekem a hugom szokta tényleg csak poénból mondani hogy mikor ellek már meg....:)

meghalt judica??????jaj istenem...:(

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


kopee: boldog szülinapot!! :D

Judy: Nem az a baj, hogy nagy az isten állatkertje, hanem, hogy alacsony a kerítése.... :evil: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Bekukk :P

Bobóbaba,
ne viccelj, dehogy haragszom! :lol:

pattogó,
ez a beszólás idáig a csúcs!!! :shock: :shock: :shock:

Gnemoni,
akkor mégis fogorvos! :wink:
(én sem voltam még, nem is tervezem, majd csak szülés után :roll: )

(Kislány hír :cry: :cry: :cry: .
Én egy vigasztalóbbal szolgálnék: :oops: : kedves ismerősöm 10 éves kisfia nyom nélkül gyógyult most ugyanebből a betegségből!!! Határtalan a család boldogsága!!!!!!!)

Megyek, ledőlök kicsit

tillidian
 
 


egyébként hol olavstátok hogy eltávozott Judica???

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nita, tesóm olvasta valaki más blogjában, én sem tudom hol, csak tegnap kérdezte, hogy tudom-e...
Vendég
 


Kopee,
utólag: Nagyon boldog szülinapot!

Képzeljétek, tegnap megvettük a kiságyat + pelenkázót + egy kis polcot a falra. Faktumbútor. Nagyon helyes, szolid. És magyar.

Ma pedig Lillafüreden kirándultunk és pisztrángoztunk családilag, szuper volt!

Mindenkinek kellemes vasárnap estét.

Ja, gyomorégés :o nekem tök beválik rá a kamilla tea. Meg még a dinnyelevet mondják, azt még nem próbáltam :D

Kép
screen
 
 


Bobó!Nagy is az az állatkert és sajna kicsi is az a kerítés :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez ma napom fénypontja!!!! Köszönöm!!!

Egész nap alig bírok menni. Keményedés, keményedés, szúrkálás, szúrkálás, csuklás....És már megint egyedül 2 napig.
Azt hiszem a kutyámmal alszom 8) 8) 8) 8) ,

Pusszantás! Jó pihit! Kezdődik az esti mese!

Bobó! Ez tuti volt :)

Sztercsi
Vendég
 


mára elköszönök szép álmokat!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Vcsibe, egyáltalán nem para megtanulni egy kötésmódot. Én is úgy voltam vele, hogy megpróbálom, aztán ha nem megy, veszek valami egyértelműbben kezelhető eszközt, de másodszorra már elég jól megkötöttem és nagyon élveztem.
Nagyon aranyos a történetetek! Remélem azért azóta összeraktátok a konyhabútort :D

Fogorvos: én voltam és közölte, hogy vissza kéne hogy menjek egy tömésre, namost arra még nem került sor... :oops:

Monica, köszi hogy szóltál, hogy ott a lista a gmail-en... Szerintem még olvastam is pár hónapja, de hát agyilag totál zokni vagyok, bocs... :roll:

Screen, gratula a bútorhoz! Faktumot én is néztem, nagyon jók vannak, csak nekem aztán bekattant a piros rácsoságy és emiatt kizárólag az Ikea maradt.

Kép
szilveeaa
 
 


Sziasztok!
Kkia, jó volna ha jönnél :)

Mit jelent szerintetek ez a rengeteg 100? :)

Till! Ráérünk még, kérem szépen!!!

Pocakméret: Nálunk is téma, de a párom már előre megelőz mindenkit, igen, a 32.hétben vagyunk és igen, pici a pocakja. :) Nagyon jó volt, Apa szájából hallani :)
Mindenki pocakja annyira tágul, amennyire kell.
pocok001
 
 


jó reggelt,

:D

ki tudja, hogy hol lehet olcsón 70*140-es kókuszmatracot kapni?

Kép
screen
 
 


sziasztok kismamik!

Azért látom, hogy hétvégén termékenyebbek voltatok, jó sokat írtatok :-)

A beszólós sztorikból tényleg érdemes lenne könyvet kiadni...

Olyan gyorsan elmegy a hétvége most még, hogy dolgoznom kell...ráadásul megint csak délutánonként sikerült jókat aludnom, az éjszakák forgolódósak, helyezkedősek, izzadósak...és néha
horkolósak - apa szerint :roll: (na jó, bagoly mondja...)

C&A leárazás tényleg szuper, szerintem még én is megyek egy kört a héten. Ugyanis a 38-as kismamci nadrágok, amiket a nyár elején vettem, csípőben igencsak szűkösek lettek...Tényleg, szívesen felajánlom valakinek, aki vékonykább (még) alul :evil: Van egy sötétkék és egy fehér, mindkettő biopamut (vagy mi a bánat) anyagú, nagyon kellemes viselet.
Pocok, készülök csütörtökön!

Szép napot!

Kinga

Kép
kkia
 
 


Sziasztok!


Screen! Bippa Kft. itt a 18.kerületben. Mi ott vettük,7500-ért a 8cm vastagot ha jól emlékszem. Mert a 60x120 volt akciós,de elfogyott és akkor a 140x70 is nagyon leakciózták,szerintem egy telefont megér megkérdezni őket.
http://babaholmiolcson.hu/index.php Holnaptól vannak nyitva,mert eddig szabi volt.

C&A:Elmegyek én is ma körülnézni,mert a délutánom szabad végre :)


Nálatok is "hideg" lett? Nálunk egész jól lehűlt a levegő.
Vendég
 


Screen szerintem is a bippa kft.cuccai jó árban vannak,hétvégén megyünk mi is mert multkor jól megjártuk siettünk,hogy oda érjünk 2-ig (ez egy szombati nap volt)és már szabin voltak.

Kkia Te is horkolsz?Úgy éreztem ciki erről írni,mert senki nem hozta szóba ,gondoltam nem is horkol senki csak Én.Eddig is nyomtam egy kicsit de most azt mondja a Férjem,hogy nagyon rá szoktam zendíteni. :( komolyan azthiszem teljesen kifordultam magamból. :?
Más is van így?Vagy szerintetek ez is elmúlik? :shock: :?

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Kicsike, igen, apa szerint horkolok...bár ő általában előbb elalszik, mint én, így általában én hallgatom, amikor ő horkol...de tegnap valamiért felébredt és nekiállt finoman simogatni az arcom, hogy kicsim, nagyon horkolsz... :evil: Amiben csak az a fura, hogy én úgy éreztem, hogy nem is alszom....valószínűleg pont az elalvási fázis elején voltam.

Hogy ez is hormonális-e, nem tudom...mindenesetre én azzal vígasztalom magam, hogy ha majd újra hason alhatok, akkor éjszaka csönd lesz, legalábbis a részemről :D

Kép
kkia
 
 


Zanikó, a konyhabútor amúgy is elég nehezen lett készen, kellett hogy kéznél legyen az asztalos. :lol:

Kicsike, végül nem Taksonyban vettünk ágyikót, hanem Nagykátán, de sokkal olcsóbb volt. Már össze is állítottuk, ott áll már a babaszobában. :) Olyan jó nézni... :) Tettem bele takarót és néhány plüsst. :)
Hát a te fönökasszonyod kettyós. Nincs tisztában azzal, hogy csak most kezd el nőni a baba.

Screen, Lillafüred nagyon szép. Mi Szilvásváradon voltunk sokszor májusban (akkor van ott bringa maraton) és többször áttekertünk Lillafüredre. Gyönyörű környék.
Ja, a gyomorégésre a dinnye nekem nagyon jó! :D

Szilveeaa, a kenguru már megvan, de lehet hogy majd azért veszünk egy kendőt is ha nagyobb lesz a baba. És jó lesz majd a másodiknál... :D

Pociméret, ma jöttem újra dolgozni két hét szabi után. De az én kollégáim aranyosak, azt mondták, hogy nagyobb pocira számítottak, de ez is nagyon aranyos. És hogy lesz ez még sokkal nagyobb is, jó hogy még nem lett óriási.

Alvás, hát horkolni még nem horkolok, de éjszaka nem tudtam visszaaludni, miután kimentem WC-re. Ilyen nem nagyon volt még fennállásom óta. :? Hason akartam aludni! :( Végül valahogy összejött...

Kép
Kép
vcsibe
 
 


sziasztok :D

Na, úgy látom, mindenkit eredményesen "rávettem" egy C&A-körútra :lol: (bocsika, nem volt szándékos :lol: )

Horkolás:
van valami orrtapasz (a TV-ben reklámozzák folyton), arra gondoltatok már?
Itt Apa horkol úgy, mint egy fullra járatott fűrésztelep :lol: - hetente 2x átmegyek Vackorhoz aludni, annyira nem tudok tőle...de ő nem akar orrtapaszt :?

Nemalvás:
a héten minden nap hajnali 4 után aludtam el!!! Már nem is kísérletezek hamarabb, inkább sorozatot nézek, most épp a 24-et 8)
- ma hajnali 2-kor elaludtam!!! Yipíííí! :D (persze 7-kor volt kelés:
Vackorom elindult táborozni, először! :P Izgulok! :roll: :P )

Este kirúgunk a hámból, megyünk évfordulót ünnepelni! :wink:
Apa persze elfelejtette, de én ebből nem csinálok ügyet, egyszerűen szóltam neki, hogy este vigyen engem moziba és vacsizni 8) :lol: - ő meg pironkodott, hogy elfelejtette :lol:

tillidian
 
 


Helló!

Horkolás nálam is bejátszik,pedig aztán én soha nem szoktam...De elmúlik majd,ne aggódjatok.
Viszont a tapasz nem ér semmit.Legalábbis az én férjemnél.

Alvás :nagyon nehezen sikerül elaludni.Napközben meg egyáltalán nem megy.Most megpróbáltam,de semmi sikerélmény.........

Kép
Kép
zanikó
 
 


Sziasztok!

A napokba kezdjük el kimosni a kis ruhákat és azon gondolkodtam,hogy mennyi kell pl az 56-os bodyból,rugdalózóból.Ti kb. mennyit vettetek egyes méretekből és vékonyat vagy vastagot? Bodyból hosszú ujjút?Rugiból pamut vagy plüss?Én még annyira kezdő vagyok,hogy fogalmam sincs,hogy miből mennyi kell...

Még azt se tudom,hogy hogy fogom öltöztetni,de úgy gondoltam,hogy hosszú ujjú body+rugi,de lehet,hogy az sok lesz a szobába?

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


csajok itt is lehűlt a levegő!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Tilli, én biztos nem fogok orrtapaszt használni, dugja be a fülét, akit zavar! Különben is, én horkolok még max két és fél hónapot, a férjem horkolását azonban én még hallgathatom vagy 50 évig :wink:

Bébinyuszi, de jó, hogy már ott tartasz...Én is kezdő vagyok, sok-sok okos tanácsot kaptam már ruha ügyben. Egyet épp most egy 6 hónapos baba anyukájától, miszerint 56-os ruhát ne is vegyek, kezdjünk 62-essel...a barátnőm normál súllyal született babája majdnem három hónapos koráig hordott 56-os ruhát...no, ezen igazodjon el az ember...

Talán az arany középút a megoldás itt is, vegyünk ilyet is, olyat is, de ne sokat, mert úgyis mindeni azt hoz ajándékba...vagy minden babalátogató így gondolkodik és végül nem kapunk semmit :roll:

Kép
kkia
 
 


Bébinyuszi,Kkia ez nálam is nagy fejtörést okoz,hogy mekkora méretből mennyit ,és milyet vegyek.Tescos bodykat vettem 3db.van 1 csomagban fehér 0-3hónapig írja nagyon jó pamut anyaga van 1400Ft./csomag ebből vettem kettőt,a többi mind nagyobb méret.Mikor meglesz a baba akkor látom ugyis,hogy mekkora és legfeljebb elküldöm a Férjemet még vásárolni ha úgy látom kell még a kicsiből.Csak az a baj ha egyedül megy akkor kis tutyi,vagy kis cipő nélkül nem tud hazajönni.Már van igyis a gyereknek 10pár. :shock: Persze mindet az Apja vette. :)
Rugit viszont csak alvósat vettem neki szintén Tesco az is pamut nagyon jó anyagú 5db.2500Ft.ezek színesek.
Szerintem veszünk neki vastagabb pamutot és plüssöt is.
De vannak köztünk tapasztalt anyukák akik talán majd kiokosítanak ilyen kis kezdőket mint mi vagyunk. :D :D
Szomszédaimban is vannak kisgyerekes anyukák abból az egyik nagyon lelkes és ő mindig kérdezi,hogy mit vettünk a babának és ,hogy szeretné megnézni a ruhácskákat.Olyan átléssel nézegeti és hajtogatja őket mintha az övé lenne.Közben azért mondja a tippeket amik nekik beváltak.nem tolakodó tényleg és jó fej.
Bizony van olyan is aki megmondja magárol,hogy ő egy anti anya. :shock: :? :?
Mosást még nem kezdtem el,mert addig még 25x áthajtogatom és akkor kezdhetem előről.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Kicsike, tök jó, hogy nem tolakodó a szomszédasszonyod. Ritka példány. A napokban a legjobb barátnőmre is már nagyon kiakadtam, amikor az 5 hónapos tapasztalatát úgy adta elő "jótanácsként", mintha az örök érvényű és mindenkire igaz lenne és tök hülyének nézett, hogy én nem úgy gondolom, mint ahogy azt ő csinálja...pl.
- szerinte hülyeség, hogy a gyereket külön szobában akarom altatni - ok, de apa nálunk legtöbbször hajnali 2-3kor kel és vezet 600 km-t naponta, nem tehetem ki annak, hogy a gyerek a mi szobánkban sír fél éjszaka.
- szerinte felelőtlenség nem levetetni az őssejtet - szerintem meg tudományosan nem indokolt. Orvosokkal vagyok körülvéve a munkahelyemen + itt is megbeszéltük már néhány kismamival a hasonló véleményeket...

...és még néhány hasonló okosság, amit az ember kap nap mint nap, ellenmondást nem tűrő hangnemben...

Kép
kkia
 
 


sziasztok leanykak!:)

Remelem mindenki jol van!

Elnezest hogy eltuntem ismet, mostanaban nem vagyok szoc-modba kapcsolva.

Azert neha olvasgatok azert!.....

Kellemes novekedest es kitartast! Most mar nincs sok hatra lanyok, nem sokara meglesznek a babocaink!!! :D:D:D:D

puszka!

sünciboglya
 
 


Hello Lányok!

Üdvözlök mindenkit a "nyaralásból" :lol: ma fél 3-ra költöztünk át anyuék házába, férjem épp kint tombol a kertben, elhoztuk a súlyzóit, meg a boxzsákját, itt aztán edzhet...a cicám úgy örült, szerintem azt hitte, elhúzott mindenki ő meg szegénykém egyedül marad...úgyhogy mióta ideértünk, csak nyávog és a sarkunkban van állandóan :lol:

Babaruhákkal kapcsolatban szerintem minden baba más és más...nem értek egyet azzal, hogy kezdjünk 62-essel, mert ha nem lesznek óriásbébijeink, akkor az 56-osok tényleg 2-3 hónapig jók lesznek rájuk, a 62-es meg csak lógna rajtuk, az meg szerintem olyan "slapec" :lol: bár én könnyen beszélek, nekem az ikrek után még 50-es cuccaim is vannak :D de tényleg nem kell sok ezekből, hiszen egy csecsemő nem koszol, maximum lebukja a ruhácskáját, de ennyi. z ikrek ruhái olyanok, mintha vadi újak lennének, ráadásul pont itt a Babaneten olvastam, hogy az újszülöttnek jobb a használt ruha, mert az újakat mindenféle irritáló anyagokkal kezelik...ráadásul ezek a ruci az unokatesóké voltak! Most, hogy itt vagyunk anyáéknál, a férjemnek is meg tudom mutogatni őket, tuti kiakad, hogy milyen picikék :D :D :D

Alvás: én sokszor felébredek éjszaka, hogy feszül a hasam vagy egy szalag fáj, elég kellemetlen, mert aztán nehezen alszom vissza. Ráadásul a férjem felébred a forgolódásomra. Sokszor nem kapok levegőt, nyomja a méhem a tüdőmet, a pisilésről nem is beszélve, úgy érzem, szétdurran a hasam, aztán kiszenvedek 3 cseppet :roll: ja és néha én is horkolok :lol:
Vendég
 


Eszti,

Egyetertek babaruha ugyben. :)
Bar nekunk kijelentette az UH-n a doki hogy ez minimum egy 62-es baba lesz, de hat ki tudja??? Es ha elobb jon mondjuk 3 hettel??? Akkor mar tuti leredukalodik 56-osra az a szegeny gyerek es ott allunk az oriasi ruhakkal.....

Szerencsere mi is fogunk kapni csaladtol ruhacskakat, bar a kisfiu tavaszi szuletesu akitol jonnek a cuccok, de igy mar csak kiegesziteni kell majd. :)

Vettunk ujonnan par rugit, de azota talaltam egy megbizhato eladot akitol mar sok jatekot, mindenfelet vettem, vannak nala gyonyoru babacsomagok es ki is valogathatom amit szeretnek. :)

Most mar csak az agynemunek kene megpuhulnia.... egyszer mostuk i meg csak az anyagot (varrjuk az agynemut meretre) de meg nem eleg puha..... ezek a cserzoanyagok nem hogy budosek, de ugy megkemenyitik az anyagot hogy szornyu!!! :(


na pussz !

sünciboglya
 
 


Most mi van :?: :?: :?: Ez csak ijesztgetés :?: :?: :?: Ott van oldalt a cikk, hogy a terhes nőket így meg úgy be kell oltani az új influenza ellen :!: :!: :!: Jajmááár :roll: :roll: :roll:
Vendég
 


ParisEszti,
szerintem mi addigra megszülünk!!! :wink: (én eddig sem olttattam be magam semmi ellen - kivéve a gyerekkori oltások -, eztán sem fogom!)

Kkia,
az ilyen "tanácsadókat" el kell dugítani :evil:
(én sosem adtam tanácsot, max ha a véleményemet kérdezték, azt szelíden elmondtam, hangsúlyozva, hogy ez az én véleményem, de lehet más verzió is!
Ugyanígy vagyok az itt, közösen megbeszélt dolgokkal: Veletek jó megosztani a véleményeket, mert nem vesszük egymásét támadásnak :P
Úgyis tudjátok már: mi levetetjük az őssejtet, és hordozni fogom Lencsit, mert számomra ez kelt megnyugvást. Mindenkinek a saját útját kell járnia! :P )

Szerdán jön vissza a szülésznő szabiról, akit szeretnék megkérni :P Ő volt Vackornál is, és szeretném, ha most is ő lenne!
Tényleg, erről beszéltünk már? :roll: Ti fogadtok szülésznőt?

Ruha ügyben még én sem vagyok okos, mert nyári baba volt Vackor, kánikulában más cula kellett :P Asszem, 56-os rugikkal kezdünk majd, bodykat hosszúujjúkat szerzek még, és van már hálózsák :D

tillidian
 
 


Sziasztok Kismamik!

Tegnap megjöttünk a nyaralásból,és látom jó sokat írtatok!De 4 oldalt még nem tudtam teljesen elolvasni,csak bele-bele olvasgattam.Majd holnap reagálok a jelenlegi témákra.

Most csak a nyaralásról pár mondatban:
Ha nem haragszotok képet nem rakok ide,de az iwiw-en van fennt.Akivel ott még nem találkoztam,szívesen veszem ha bejelöl: Nyuzó Szilvia,Gyöngyös. Egy van belőlem! (De majd igyekszem a gmailre is rakni képet valamikor a napokban)
Szóval az időt pont kifogtuk,szerdától szombatig nagyon meleg volt.Vasárnap mikor jöttünk el,akkor hűlt le kicsit a levegő!a kaja nagyon pazar volt,reggeli és vacsi svédasztalos,nagyon sokat ettünk! :oops: :lol: Még nem mertem ráálnni a mérlegre! :wink: :oops: :oops: :lol: :wink:
A szálloda is nagyon szép volt,meg voltunk vele elégedve.Volt a csomagunkban masszázs is,de sajna engem nem vállaltak be,nem volt kifejezetten kismamamasszázsra kiképezve! :cry: Csak ezt az egyet sajnáltam.De az én részemet,időmet így a párom kapta és dupla idejig masszírozták! :wink: :lol:Jól járt velem! :lol:
Sokat kirándultunk.Voltunk Győrben,Sopronban,Fertőrákoson,Fertő tónál,a fertődi Esterházy Kastélyban,Héderváron és sétahajókáztunk egyet Halászin. Szóval szupi volt minden! :lol:
Csak nagyon hamar eltelt ez a 4 nap!
Sztercsi gondoltam Rád mikor Győrben voltunk.Sétáltunk a belvárosban,még mondtam is páromnak,hogy hogy nézel ki,és sikítson ha kismamát lát! :lol: De nem láttalak! :cry: Nagyon szép a városotok! :lol:
Kkia rád is gondoltam,mikor beértünk Mosonmagyaróvárra.Láttam a Hársfa vendéglőt,mondtam a többieknek,hogy ide menjünk be ebédelni,mert ajánlották nekem,de mikor megnézték sógornőmék az árakat,azt mondták,hogy ez nekik drága! :evil: :cry: Erre bementünk egy másik kis étterembe vagy mibe (kiülős volt,és a Kör Büfé mellett van)na hát mondanom se kell,hogy az se volt olcsóbb,és nem is ízlett nekik annyira a kaja.Az enyém jó volt,és rablóhúst ettem.
Hogy mennyi fogorvos van abban a városban!Ezen voltunk meglepődve!Csak a szálloda melletti kis utcában van 3! :shock: :shock: :roll: :roll:
Átmentünk Lipóton is,de a strandára nem mentünk be,mivel ott a hotelbe ahol voltunk bármikor mehettünk és külön nem kellett érte fizetnünk!De láttuk,hogy nagyon szép így kívülről is és rengetegen voltak! :roll:
Egyik este sétálgattunk bennt a városban is (M.m.óváron) és meglepődve láttuk,hogy nem sok fiatal volt péntek este a városban.Hova járnak szórakozni?Mert láttuk,hogy ott van egy diszkó is a vár mellett. :roll:
Összességében nagyon jó volt minden,jól éreztük magunkat! :lol:

Most elteszem magunkat holnapra,jó éjt Lányok! :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


jó reggelt!

Judy: nyugi, tegnap engem a saját anyám sokkolt meg azzal, hogy szerinte lejjebb csúszott a pocakom. :shock: Mégsem mondhattam neki, hogy húzzon már a hülyeségeivel a sunyiba! :? Az idegeimre mennek ezekkel az okoskodó beszólásokkal. :x

Screen: Novetex Manufaktúra gyártja azokat a kókuszmatracokat amiket mi vettünk. Nagyon jó minőségűek.

Bébinyuszi: 56-osból szerintem ne vegyetek 4-5 db-nál többet sem bodyból, sem tipegőkből. A 62-esbe nagyon gyorsan belenőnek, nem hiszem, hogy zavarja őket, ha kicsit felhajtjuk az újját a ruhának, ha szükséges.Nem beszélve arról, hogy valóban ők még nem koszolják össze magukat. Büfi ellen meg anyagpelenkát vegyetek, de abból legalább 10-15 darabot. Az jó szolgálatot tesz a fejük alá a babakocsiba és a hordozóba is. Sőt ha sikerül nagyobb méretűt is venni 1-2 db-ot, akkor a kiságyba is belefogathatod (matrac alá rögzíteni!!!) a lepedő fölé, így ha bukik esetleg akkor nem kell a teljes ágyneműt cserélni, csak a fej alatti pelust. :lol: Amúgy a 62-ből se vásároljatok be, majd később lesz nagyon sokáig jó a ruha. 68-74-eseket már egészen sokáig tudják hordani ahhoz képest persze, hogy a kisebbeket meddig.

Till: igazad van, minden gyerek más és más törődést igényel. Meg persze a szülők is úgy csinálják, ahogy nekik kényelmes és ami szerintük belefér a gyerekgondolzásba, nevelésbe. Nem szabad senkit megszólni csak azért, mert valamit másképp gondol, mint én. Erre kínosan ügyelek én is, nehogy okoskodónak tűnjek. :roll: Pedig nyilván vannak olyan ismerőseim, akik szerintem nem a megfelelő következetességgel járnak el a gyerekükkel szemben, de nem szólok, ők élnek a kis zsarnokkal, nem én. :lol: :lol:

Kép
Kép
tündér09
 
 


sziasztok szép jó reggelt!!!!!!!!!!

Till nekem van fogadott szüléznőm!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Azokon a babakelengye-listákon, amiket olvastam, mind úgy volt, hogy néhány 56-os és néhány 62-es mérettel jó kezdeni. Ezekből a méretekből már van bőven. Sőt, a szomszédasszony is adott néhány használt ruhát és még 50-es méretből is van néhány közötte.
Mi már azt mondjuk a nagyiknak, hogy már csak 68-as és nagyobb méreteket vegyenek, mert kisebből van bőven.
Szombaton még vettünk egy pici plüss kabátkát az Auchanban. A Tomi nagyon aranyos volt, úgy ölelgette, hogy milyen jó puha és pici... :)

Ma este olyan jól aludtam... Végre... Letettem a fejem és filmszakadás. És a hajnali WC-túra után is azonnal visszaaludtam.

Az influenza engem sem nagyon izgat. Kizárt hogy nekem terhesen bárki beadhatja. Utána esetleg... De inkább a megelőzésre hajlok. A kedvesem már mondta, hogy ő hajlandó lesz maszkot viselni, ha tényleg kitör a járvány. Mivel egy számítógépes boltja van, sokan megfordulnak ott.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Sziasztok! :P

Nitácska,
ott mennyi egy szülésznő "tarifája"? (Itt a Péterfyben 30-50.000 között van :shock: )

Tündér,
korán keltél! :D

Holnap UH, már várom :roll: :P (visszarendeltek a sok magzatvíz miatt :oops: )

Puszi, Lányok!

tillidian
 
 


nekünk 30.000 lesz a szülsznő!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziszkó szia jó,hogy újra vagy. :D ezek szerint nagyon jól sikerült a nyaralás.

Én is jól aludtam éjszaka,és reggel alig tudtam felkelni.Még 3 hétig meló aztán pihi.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Barátnőm szintén az István kórházban szül októberben,és egy dokihoz járunk.Megbeszéltük,hogy megkérdezzük mennyi nála a szülés.Barátnőmnek korábbi időpontja volt így ő kérdezte meg.Azt mondta,hogy kissé pironkodva de azt mondta,hogy 80 és 100 között szoktak neki adni. :shock: a szülésznő pedig 30.
Azt mondta ő 100-ból kihozza a kettőt.
Én meg sem kérdeztem ezek után.Gondoltam majd meglátom,hogy leszek vele megelégedve és kap valamennyit.Így is elég húzós minden hónapban a 10.000Ft.azért a 10percért.De ha nincs fogadott dokim akkor meg attól félek,hogy nem tesznek meg mindent ha valami van.pedig ez a kötelességük.De lehet,hogy csak Én gondolom rosszul.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Sziasztok!

Szülésznő téma:Nálunk a gyöngyösi kórházban nem lehet fogadni szülésznőt.Majd épp annál leszek,aki épp a szülésemkor lesz beosztva.Mindíg csak egy szülésznő van az osztályon. :shock:
Remélem nem leszünk sokan,akik egyszerre szülünk,az elég gáz,ha mondjuk se szülésznő,se doki nincs ott veled! :shock: :roll:
És,hogy mennyit adunk neki?Majd szülés után eldöntjük,de itt úgy 10 ezer körül szoktak nekik adni.

Kicsike!
Köszi,ari vagy! :lol:
Számomra nagyon horribilis összegek ezek,amiket barinőd fog fizetni! :shock: :shock: :shock:
Én úgy gondolom,hogy nem lesz jobb bánásmódban részed,ha pl 50 ezer helyett 100 ezret adsz a dokinak! :roll: De ez csak az én véleményem!Nálunk a dokik "tarifája" 30 és 60 ezer között mozog.

Babarucik:A múltkor aTescoban vettünk két kis body-t,darabja 700 ft volt.A méretéhez az van írva,hogy 0-3 hónapos korig.gondolom csak nem növi ki 1-2 hét alatt! :roll: Meg vettünk egy hálózsákot is,annak a mérete 68-as.És itt ki is fújt az eddigi babaruha vásárlásunk.Igazából várom,hogy mikor lesznek melegebb rucik.Majd hosszú újjúakból akarok még venni.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: