Új privát üzeneted érkezett!

KrisztinaKép
Köszi a csípésre, sebre való tanácsokat!!! Nagyon hasznos és kellet is már nekemKép A védőnő ki tudja mikor jár erre..Igaz én is elmehetnék..Hmm.
Szóval Kecskemét mellé megyünk valamilyen Lajostanya vagy hasonló venű helyre. Ami tényleg egy tanya, tele lovakkal, kis állatokkal (tyúk, kacsa, kecske,.....), kuyákkal, macskákkal..Kép De nem akármily tanyai házzalKép Mikor megláttam hasraestem. 8 szobás gyönyörű, új ház, úszómedencévelKép Na meg egy hatalmas erdővel (kullanccsal...) Hát ide megyünk kb. 1 hétre. Remélem Marci élvezni fogja az állatokatKép

FülesKép
Gratula Szabolcsnak! Csak vigyázz, ne csússzon elKép Marci nekünk is ezt csinálja és mindíg elesikKép Pedig ő már szárazon ezerrel rohan.

BettiKép
Na! ilyen UH-t én is kihagytam volna!! Ezt teljesen komolyan gondolták??????

DittaKép
Medenece??????Kép Ez egy hatalmas családi úszómedenceKép Én meg valami kerti kis pancsolót képzeltemKép Nagyon jók a képek!!

DodusKép
Akkor a következő babucihoz is lesz elég ruhatárad!!??Kép Én is varrattam egy-két cuccot és itt porosodik a szekrényben.......Volt olyan, amit mire megvartak, nem jött rámKépKép

Szép napot! remélem még sütni is fog ma. Bár ahogy elnézem....

Jaj! Még 1 kérdés!

Szerintetetk zacskós vagy dobozos tejet adjak Marcinak????? Abban nincs valami tartósító? Hogy sokáig elálljon??? Mit gondoltok?????

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Akkor minitali szerda 10 óra, Máltai játszótér? Én nem ragaszkodok a Máltai játszótérhez, ha valahova máshova szeretnétek menni akkor mondjátok nyugodtan. Én is viszek 2 bébiszityót.Kép
Aki jön:
Zsuzsa
Emese
Zsua
Kata
Panka

ForgiKép
Örülök, hogy sikerült megjavítani a kocsit.
4D-s uh-ról várjuk a beszámolót. Melyikbe mentek?

CatKép
Üdv itt. Gyere gyakran.Kép Talán a 10.ei hétvégén letudunk menni a nyaralóba, és akkor hazahozom az utazóágyat. De nem tudom 100%-ra ígérni. Egyébként most olvastam egy ötletet: felfújható medence jól kibélelve utazóágy helyett.
Édes a kicsi a profilodban.

ZsuaKép
Hát erre a szopis kifogásra inkább nem is írok semmit, úgy fel tudom húzni magam az ilyeneken, minek az ilyennek gyerek? Csakhogy mondhassa, hogy van neki is?Kép
Van egy topic, ahol lehet írni a szerkesztőnek, ott is próbálkozhatsz.

FülescsacsiKép
Szerintem nem gond, hogy nem olyan uszira jártatok.
Gratu az üléshez és az álláshoz.Kép
Majd ha itthon lesztek akkor is összehozunk egy minitalit.Kép

KodaKép
Igen, megkaptam a változást.
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni a talira, jó lenne már veletek is találkozni személyesen. Vagy lehet, hogy meg sem akarod magad mutatni nekünk?Kép
Mikor mentek Lajostanyára? Biztos jó lesz.
Tej: na ezen a téren én elég óvatos vagyokKép az allergia miatt. Nagyon sok helyen azt olvastam, hogy 2 éves korig ne, inkább a babatej. Én sem akarom adni Beninek 2 esetleg 3 éves koráig. Persze ez attól is függ, hogy meddig fog szopizni. Nekem egyébként legszimpatikusabb a biotej, ennek még egész tej íze van, a többi már agyon van kezelve. Igaz az ára egy kicsit húzos, de az első időkben én biztos, hogy ezt fogom venni. És elvileg először negyedes, majd feles tejet szabad adni és csak utána a teljes tejet.

DodusKép
Genetikai uh-ra mikor mész?

DittaKép
Hú, a júl. 5. mindjárt itt van. Majd szorítunk nagyon. Hogyhogy a Semmelweisbe kell menni és nem a Gyekbe? Itt is ambuláns műtét?
Jó a medencétek.Kép

KataKép
Várjuk majd a beszámolót az országjárásról.

KrisztinaKép
Nálunk holnap lesz a meggyszüret, csak az a baj, hogy utána még be is kell rakni. De már csináltam fini eperlekvárt és cseresznyebefőttet.Kép

BettiKép
Elvonási tünetek.Kép
Mazsola muzsikára mi 1/2 11-re szoktunk menni.
Nem csodálom, hogy kihagytad volna az utolsó uh-ot.

Puszi, Panka

panka

Sziasztok!

Betti!

Ez komoly amit az uh-ról írtál?!Nem hiszem el!!!Én biztos leájultam volna az ágyról,tudod nekem is hasonló gondjaim vannak.

Koda!

Azt hiszem én elég bátor voltam mert Gergő kb másfél éves koraában kapott először tejet.Kaptam vmi olasz babatejet,dobozos és kimondottan gyerekeknek való de amit Panka javasol lehet hogy jobb.Mondjuk Gergő nem rajongott érte.
A védőnőnk azt mondta hogy nyáron semmiféleképpen ne kezdjem adni neki a tejet mert akkor sokkal több olyan anyagot tesznek bele ami nem jó a babáknak.Vmi olyasmi cucc lehet ami nem engedi savanyodni a tejet.Ja és a csípésre nekünk a sima cinkes rázófolyadékot javasolták.

Krisztina!

Én is szeretnék már eljutni hozzátok,gimis koromban sokat túráztunk arrafelé és nagyon tetszett!Csak hát kocsi nélkül nem megy.

Ditta!

Én olyan 5 éves lehettem amikor kivették az orrmandulámat mert állítólag csúnyán horkoltam és semmi rosszra nem emlékszem.Szorítok Nektek!
A medence nagyon klassz!!!

Panka!

A 4D-s uh-t lehet hogy el tudom intézni a Semmelweisben!Akkor csak pihizni megyünk Pestre.

MSE!

Jó a póráz!Meddig használtátok?

Forgi
forgi

Sziasztok!

Bocsi az újabb eltűnésért,de dögrováson vagyok!Jól begyulladt a lágcsóvem,gégém,hangszálam.Hangom semmi,orrom folyik és persze köhögök is!A közérzetem sem valami jó,így nem is volt nagy kedvem gépezgetni.
Ádikám keddel lelépett nyaralni a szüleimhez,nagyon jól érzi magát!Máté pedig naphosszat keresi,kiabál neki,hogy Ádám,Ádám!Olyan édes!
Kérdeztétek egy páran,hogy barna vagyok-e?Nem!!!
Csak annyira,amit a szoláriumban szedtem magamra alapozás képpen!

Koda!
Mikor szeretnétek menni?Mert megkérdezem,hogy van helye a néninek!

Melinda!
Ha meggyógyultam,akkor már összehozzuk mindenképpen a talit!Hogy megy a veztetés?

Krisztina drága!
Bocsánat,bocsánat,bocsánat!KépKépKépMostanában összeszaladtak a dolgaink,és a nyaralás is közbeszólt!Igyekszem képeket fölrakni a fiúkról!
A hegyilányok jól vannak?Jó lenne már találkozni veletek is!

Ditta!
Ne félj a műtéttől,nagyon hamar készen van!Közvetlenül utána biztosan nagyon fog sírni,de nem tart sokáig!Főleg,ha valami kis meglepi ajándékkal is szolgálsz!Kép2-3 óra múlva már alig tudod visszatartani,hogy ne ugráljon!Nedves törlőt jó ha viszel,mert azzal le lehet majd törölgetni az arcocskáját,ha kell.Nem kell egy egész dobozzal,elég ha zacsiba bedobsz pár darabot!

Ha lemaradtam szüli és névnapokról,akkor sok boldogságot kívánok utólag az érintetteknek!

Puszi mindenkinek!
Anita
kacajka

Sziasztok!

Elfelejtettem hogy szerdán visszamentünk tanácsadásra Gergővel mert már kész lett a vérképe.Képzeljétek az én örökmozgó kisfiam vérszegény!Mondjuk nem csodálom mert semmi gyümölcsöt nem hajlandó megenni és az étvágy is katasztrofális.Kapott vasat,folsavat meg Peritol szirupot.Szerintetk mikorra lesz hatásuk?Elfelejtettem megkérdezni a dokinénit.

Anita!

Mielőbbi gyógyulást!!!
Nekem mindenem barna kivéve a pocimat,úgyhogy elég viccesen tudok kinézni egy szál semmiben.

A tali nem tudom jó lesz-e de majd jelzek ha megyünk mert még én sem voltam a máltain.

Forgi
forgi

Anita!
Tessék gyorsan meggyógyulni, különben sose találkozunk!Kép Kép
Hát a vezetés...Kép, a hócipőm tele van már az egésszel, mert nem haladok, már akár túl is lehetnék rajta, de nem. A kedvesKép oktatóm nem ér most rá, ezért még időpontot sem kért nekem a forgalmi vizsgára, így időpont nélkül vezetni sem járok. Ráadásul ha esetleg rá méltóztatna érni a jövő hetem akkor is nagyon sűrű, ugyanis egész hetes, egész napos tanfolyamra megyek.
Tehát most tele van a cipőm az egésszel.Ráadásul a drága anyósom lesz a gyerekeimmel többnyire, ezt sem viselem valami jól-.Minnél idősebb vagyok annál rosszobbul viselem anyukátKép
De milyen jó is lesz ha a kezemben lesz a jogsi.Kép

Pussz:Melinda

Telian!
Az én Képesem nem az a Képes,nekünk ugyanis egy árnyékolástechnikával és műanyag nyílászáró gyártással foglalkozó cégünk van.

Üdv.:Melinda
adnilem

Forgi!
A pórázt vagy 3-4 hétig használtuk, de ez később is jó lesz, ha nem akarom, hogy elrohangáljon.

Anita!
Jobbulást neked!!!

MSE

Üdv: Emese
mse173

Sziasztok!
Panka!
Köszi az utazóágyat, ha kölcsöntudnád adni nagyon jó lenne. A felfújható medence tényleg jó ötlet, csak annak nem túl magas az oldala (persze attól függ mekkora, de gondolom a kicsiknem nem túl nagy), és Vivi még gyakran felkel éjszaka és a végén kibukna belőle. Persze lehet, hogy kipróbáljuk mégis, ha nem sikerül az utazóágy. Köszi.
Beni is nagyon aranyos. Az albumom is készül.Csak kevés az időm mostanában.

Ma például Vivi elrontotta a gyomrát és egész nap hányt, alig evett. Délutánra és most estére azért már maradt meg benne valami, de az éjszakától azért félek.
Az anyatejcit szivesen ette volna, csak sajna nekem már nem túl sok van, pedig még mindig fejek, mert Vivi inkább elalvásra használja a cicit.Nekem az a véleményem a szopizásról, hogy amíg mindkét félnek jó anyának és gyereknek is addig miért ne. Nálunk én szerettem még volna, de Vivi szép lassan elválsztotta magát. Szandra pedig csak 6 hétig szopott, de akkor egy családi tragédia miatt egyszerüen elapadt a tejci.

Emese!
Mégegyszer bocs, remélem jövőhéten tudunk találkozni, a bébipóráz nekem is nagyon tetszik!

Sziasztok

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Sziasztok!

Most értünk haza Debrecenből, és nagyon boldogok vagyunk. Képzeljétek el, a számított terhességi időm: 36 hét 3 nap, tehát majdnem egy hónappal t9öbb, mint amit az orvosom számol. Megkérdezték, nem volt-e már menstruáció szerű görcsöm, mert lassan jelentkezni fog. Szép nagy babát jósóltak, améreteink:
BPD 9,18 cm
APD 9,00 cm
TAD 10,57 cm
AC 30,84 cm
FL 6,58 cm
Hatalmsa haja van, egyfolytában mozgott és nem akarta megmutatni az arcát, de végül sikerült. Láttuk a kakaskát is, úgyhogy biztos hogy Benjáminunk lesz. Gondolkodón tartotta a kezét a fejénél, az orra az enyém, az szája az apjáé és gyönyörű........

Most ennyit tudok leírni, majd jelentkezem, mert most úszunk.......az örömben.

A BPD,FL kivételével nem ismerjük a betűket, segítenétek, hogy mi micsoda.

Köszi

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Lányok!

Nem tudtok valami olcsó szállást Mezőkövesden? Csak pár napra kellene mert olyan jó lenne legalább a Zsóryba elmenni mert sajna Roland nem kapott sok szabit. Ha legalább 3 napra el tudnánk menni az is jó lenne mert egy kis kikapcsolódás jót tenne. Vagy ha esetleg van valami jó ötlet, hogy hová menjünk csak ennyi időre. Nekünk nincs kocsink tehát valami közeli hely kellene amit tömegközlekedéssel lehet elérni. Előre is köszi

Zsua
zsua1

SziasztokKép

zsuzsa!

Egy kis segítség:

"Leggyakrabban használt rövidítések:
Ezekkel a rövidítésekkel találkozhatunk leggyakrabban a kiskönyvben, vagy az ultrahang leleteken.

AD has átmérő
AC haskörfogat
FL a combcsont hossza
BPD biparietális átmérő. két halánték közti távolság
CRL fejtető-far hosszúság, koraterhességben gyakrabban ez van a leleten
HC: fejkörfogat
HUM felkarcsont
Gest.hét terhességi hét
TAD mellkasi átmérő
APD gerinctől a hasfalig mért távolság
OFD homlok és tarkó közti távolság

De nézd meg ezt az oldalt, érdekes! A többi kismamának is ajánlomKépKép

http://www.google.co.hu/search?q=cache:y-Z_XnCXD88J:www.inetcom.hu/andrea/babasm amas/adatok.htm++Uh+APD&hl=hu&lr=lang_hu&ie=UTF-8&inlang=pl

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Csak egy kérdés most: Panka! Amikor megyünk most - júli. 6-12 - lesz már babaúszás a Szent Ferencben?
Fulescsacsi

Sziasztok!

Koda Drága!

Köszönöm szépen a gyors segítséget a rövidítésekkel kapcsolatban. Tegnap annyira elfáradtam, hogy csak most ébredés után néztem meg. Mégegyszer köszönöm. Biztos, hogynem tudsz eljönni a talira?

Dodus
Úgy örülök, hogy megismertél, de jó lett volna személyesen beszélgetni. Az idős hölgy az anyukám volt, már nem enged el sehová egyedül. Sajnos nem emlékszem Rád, azt tudom, hogy volt ott egy pár és mellettük ült egy hölgy rövid, sötétébarna (vagy barna) hajjal. Már nagyon nem éreztem jól magam, mivel nagyon éhes és szomjas voltam és csak az utolsó percben szóltak, hogy lehet enni, amit nagy mohón ki is használtam.

Lányok, akikkel találkozhatok a talin, nem akarom hogy sok baj legyen velem, de van ott a játszótérnél WC? Nekem ugyanis negyedóránként, félóránként pisilnem kell.

Úgy látom szépen süt már most is a nap. Mindenkinek szép napot.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

ZsuzsaKép
Biztos nagy élmény lehetett az uh!Kép És ezek szerint már nemsokára babázhatsz!! Olyan jó, mikor közülünk valaki babát vár, mindig van kiért izgulni, szorítani!

PankaKép
Úgy tudom, a Gyekben nem lehet ott a szülő, pláne már egy 4 évessel. A Semmelweisbe vitte a legtöbb ismerősöm is, mert egy éjszakát kell bent lenni szülővel. Ez a felnőtt osztály, de nagyon sok gyereknek itt veszik. Én sajnos nem leszek ott éjszakára, a szopi miatt, de a férjem ott lesz vele.
Szegénykének próbálom mondogatni, hogy hova megyünk, ő meg mindenkinek újságolja, hogy kiveszik a manduláját.

AnitaKép
Ne haragudj, hogy a telefonommal zavartalak. Én hülye, el is felejtettem, hogy beteg vagy.
Bár a párodnak azt mondtam (vele beszéltem?Kép) hogy visszahívlak, de akkor meg mi nem voltunk otthon. Mikor jó neked egy telefon?

KrisztinaKép
Mailt köszi, ment rá válasz!

MarikaKép
Jöhetnél sűrűbben!Vagy ennyire lefoglal a projekt??KépKépKép

Kata, te világjáró!Kép
Milyen volt a túrázás?

ZsuaKép
Mindenképp Kövesdre akartok menni? Mert Bogács is ott van a közelben és szerintem sokkal, de sokkal szebb! A strandja mindenképpen, de a falu is nagyon kiépült. A Zsórit körülményes megközelíteni a városból, viszont a bogácsi strand a központban van, és szinte minden házon kint van a Zimmer frei! Biztos kapnátok szobát 3-4 napra!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Gyorsan kihasználom az alkalmat, hogy a fiúk még alszanak.Kép

MinitaliKép
Szerda 10 óra, Máltai játszótér.
Aki jön:
Zsuzsa
Emese
Zsua
Kata
Panka

ForgiKép
Majd várjuk tőled is a beszámolót a 4D-s-ről.Kép
Szerintem elég hamar hatni fog a vas.

AnitaKép
Nagyon-nagyon sok pozitív energiát neked:++++++++++++++++. Gyógyulj meg gyorsan.

MelindaKép
Milyen tanfolyamra mész?

EmeseKép
Nekünk is van bébipóráz, de amikor anyukám áthozta párom kijelentette, hogy az ő gyerekét abban ki nem vihetem az utcáraKép, így hát nem használtuk. Így legalább megszokta Beni, hogy az utcán csak kézenfogva mehetünk.

CatKép
Ha minden úgy alakul, ahogy szeretnénk akkor ma du. leugrunk egy kicsit Csobajra pihenni és akkor hazahozom az utazóágyat.
Vivi jobban van?

ZsuzsaKép
Örülök, hogy örültök.Kép Ez a terhességi idő a méretek alapján jött ki vagy ott is az utolsó mensi alapján? Az 1 hónap eltérés egy kicsit sok, nem? Mondjuk nekem az a dátum jött be, amit a 4D-s hozott ki.
Tudtommal van a játszótéren Wc, pelenkázó, szoptatós helyiség.KépKép Mi is voltunk kismamák, szerintem mindenkinek ismerős a pisilős szindróma.Kép

ZsuaKép
Az egyik barátnőméknek van ott egy nyaralójuk, amit kiszoktak adni, de nem tudom, hogy milyen áron. Mikor mennétek? Ha megírod a dátunot megkérdezem, hogy szabad-e nekik akkor és hogy mennyibe kerülne. Holnap este úgyis megyünk hozzájuk.

KodaKép
Jó ez az oldal, ezt még nem ismertem.Kép

FülescsacsiKép
Sajna nem tudom. Már csak az Ántsz engedély hiányzik, ami elvileg 1-2 hét, de most a nyári szabik miatt ki tudja, hogy mennyi lesz. Én lennék a legboldogabb, ha akkor már lenne.
Nincs valakinek ismerőse az Ántsz-nél, aki egy kicsit meg tudná gyorsítani a dolgot?Kép

DittaKép
Anita Ádijának a Gyek-ben vették ki és ott nem kellett bentmaradni éjszakára, nem?

Szép napot mindenkinek (úgy látom az leszKép)!

Puszi, Panka

panka

SziasztokKép

Tegnap nem is volt időm hozzátok szólni, csak az UH adatokat felrakniKép

ZsuzsaKép
Örülök, hogy segítettem! Annak idején én is örültem volna, ha tudom mi-micsoda. Sajnos nem nagyon segítettek, netünk meg nem volt..
És tényleg látszott a haja UH-on?? Annyira érdekes! nagyon tündéri lehetett! Most már nagyon kíváncsi vagyok, mikor fogsz szülni!!Kép
És még valami!! Nekem Marci BPD-je 9 cm az FL 6,6 cm volt a 38. héten!!!!!!!!Kép HAT NAP MÚLVA MEG IS SZÜLTEM Marcit 3,30 kg-val és 53 cm-relKép Szóval egy szép fejlett babátKép Készülhetsz lassanKép
A szerdai minitalit még nem tudom..Sok mindentől függ, de ha megyek, észre fogtok venni, garantálomKépKép Vagy én benneteketKép

ForgiKép
Sajnos nem tudom, hogy mikor hat a gyógyszer, de remélem hamarosan! Mennetek kell majd vissza?? Kicsinek is ilyen rossz evő volt Gergő??

ZsuaKép
Bogács szerintem is szebb hely. És a strandján van babamedence is. Nagyon sok magánház és szállás van ott is. És a különbség csak 10 km. Gabi nagyszülei ott laknak, de ők sajnos nem tudnak kiadó házatKép

AnitaKép
Köszi, de egyenlőre úgy néz ki nem lesz szükség a néni címére..Kép ÚÚÚÚgy felborultak a terveink, hogy nem tudom mi lesz aug.-ban. Ezért nem is tudom megmondani, hogy mikor mennék. Lehet, hogy már csak jövőre?????!!!!Kép

PankaKép
Nekem is tetszik az oldal! Hátha nemsokára mi is nézegetni fogjukKép

CatKép
Vivinek jobbulást!!!!!Kép

MelindaKép
hajrá vezetés!! Egyszer csak túlleszel rajta!! Én bele sem kezdek, ez nem nekem valóKép

EmeseKép
SziaKép veled majd beszélekKép Vettem csúszásgátlós zoknit A Corában.340 pénz volt, de muszáj volt, mert akkorát esett marci tegnap az előszobában...De veszek majd olyan hőre puffadó festéket is és megcsináljuk amit beszéltünk..

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

ZsuaKép

ha esetleg Bogácsra mennétek, egy kis segítség! Ezen az oldalon rengeteg magánszállás van, ahol 1500-3000 ft/fő áron már lehet kivenni szobát:

http://bogacs.lap.hu/

Legalul van a "Hol pihenni jó!" címsor. Na az alatt keresgélj. Különösen a Magyar vendégváró cím alatt van sok ház..Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Végre működik a gép. Igaz még nem teljesen, mert a DVD nem akar, de én befejeztem. Két napja kínlódok vele, most már elég volt.

Zsuzsa!
Ez az UH nagyon jó lehetett! Legközelebb én se fogom kihagyni rossz idő, nagy távolság stb. miatt. Persze addigra már itt is biztos több helyen lesz.

Panka!
Holnap jöttök MM-re? Én tervezem, de a húgom holnapután megy Libanonba egy hónapra és még délelőtt el akar jönni! Azért lehet, hogy sikerül eljutni!
Úgy sajnálom, hogy szerdán nem tudunk menni!KépKépKép

Zsua!
Bogácsról jókat hallottam. Hogy döntöttetek?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

A fejem, mint a szitaKép
Koda!
Igaz a legújabb irányelvek szerint kétéves korig kerülendő a tehéntej, de én adtam Matyinak már egyéves kora után. Persze amíg szopott alig ivott belőle. Ha nem szoptattam volna, inkább babatejet adtam volna neki. Különben dobozosat szoktunk venni, nem UHT-t, hanem frisset. Úgy tudom az UHT-t csak hővel kezelik, de sajnos a férjem utálja az ízét.
És tervezem, hogy áttérünk a biotejre, szerintem az lenne a legjobb.

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Köszi lányok a tejjel és a sebápolással kapcsolatos hozzászólást és segítséget! A szükséges dolgokat beszerzem a sebápoláshoz, a tejjel kapcsolatban pedig úgy döntöttem, hogy adom még neki a tápszert a nyáron. Mondjuk ivott már tejet (meh kakót is..)a napokban. Ízlett neki, itta is, és nem is lett tőle baja..De azért lassítok egy kicsit akkor, ha mindenki ezt javasoljaKép

Köszi!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Zsuzsa!
Gratula az uh-hoz. Biztos nagyon jó lehetett látni a picit! A méretek tényleg szépek! Vivi születése előtt egy nappal BPD:90mm, FL:70mm. Igaz nálunk a gyerkőcök viszonylag kicsi fejkörfogattal születtek Szandra 32,5cm Súly:2950g és 48cm. Vivi: 33,5cm fejkörfogat Súly:3450g és 54cm. Én is készültem a terhesség elején 4d uh-ra, csak sajna úgy hozta a sors, hogy veszélyeztetett terhes lettem, sokáig feküdnöm kellett, szinte csak a végén nyugodtam már meg.
A máltain van wc!

Panka!

Remélem úgy alakul, és hurrá és köszi!
Sajna Vivi még mindig nincs a legjobban, most a hasa megy, de nagyon, félek nehogy kiszáradjon. Smectát kap, de nem igazán használ, csak a tápit eszi meg,szilárd kaját nem.
Ha esetleg szerdáig javul a helyzet(merem remélni), lehet hogy mi is elmennénk a talira( 10 percre lakunk tőle)persze csak ha nem gond!

Sziasztok!

Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Sziasztok!

Köszönöm a sok segítséget szállással kapcsolatban. Én is gondoltam Bogácsra mert már voltam ott és gyönyörű. Szerintem annál maradunk. Igaz ezt a tervemet Roland nem tudja meglepinek szánom ugyanis 15-én lesz a névnapja. Ha sikerül akkor szuper lesz.

Panka!

Július 14- 18-ig van Roland szabin. Olyan 15-17-ig kellene a szállás. Nem tudom szivesen adnák e ki a szobát 2 éjszakára, de sajna nem adnak neki több szabadságot mert még csak 15 hónapja dolgozik itt. Hát szuper jó ez az MVK!!!

Na majd még jövök!

Zsua
zsua1

Sziasztok!

Képzeljétek délután kimentünk Tapolcára és ma is volt bábszínház. Matyinak nagyon tetszett. Végignézte, pedig biztos volt egy óra. És Gerda miatt se kellett hamarabb eljönni.

Forgi!
Ne haragudj, nem akartalak megijeszteni! Különben is nálam semmi nem úgy volt, ahogy a tankönyvben. Az én lepényem az elején jó helyen volt, később ment lefelé. Meg ugye a placenta praeviánál az a baj, hogy leválhat. Hát nekem akkor se vált le, amikor kellett volna. Úgy kellett lekapirgálni. De Neked a legutóbbi UH-on már jobb volt a helyzet, nem? Mikor lesz megint? Ne aggódj, jó esélyeid vannak, az utolsó harmadban nagyon nő a méh és el szokott vándorolni a lepény. Gergőnek mennyi volt a Hgb-ja? Tényleg vérszegény, vagy csak úgy rámondta az orvos biztos, ami biztos? Mert nálunk így van. Ránézésre mindenki vérszegénynek néz engem is és a gyerekeket is.

Zsua!
Tényleg ennyi az összes szabadsága nyárra? És akkor mikor mehettek nyaralni? Télen?

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Sziasztok Lányok!
Hazajöttem Mohácsról. Úgy volt, hogy csak holnap jövök, de elkapott a honvágy, ne meg a férjecském is hiányzott már, meg a net. Köszönöm , hogy mindenki szurkol a babuciért. Már nem fáj a hasam sem, minden délután alszom 1-2 órát. Egyéb tünetem nincs. LEhet, hogy én is el tudok menni a talira, attól függ, hogy a leszámolási papirokat hogy tudom elintézni az oviban, ugyanis júliustól már nem lesz munkám. Attól még nagyon boldog vagyok, és remélem ez a terhességem problémamentes lesz. (Ja és sikeres)
Üdv mindenkinek

Kép

KépKép
búzaszem

Jaj, lányok, mindig van min aggódnom...Kép
Nem elég a műtét, ma délutánra a kisfiam is belázasodott, de semmi egyéb.
Nyugtassatok meg, ugye a fogzás miatt is lehet lázas? Mert az alsó 2 foga már kijött, de nagyon duzzadtnak találtam a velük szemben lévő két felsőt is.
De ha holnapra sem múlik a láz, elviszem dokihoz.

BúzaszemKép
Szorítok nagyon!!! Akkor ez biztos, ugye??

AnitaKép
Köszönöm a hívást, kicsit megnyugodtam, remélem minden rendben lesz. Lesznek Balcsis képek?

Jó éjt!
Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Mától Gyöngy ismét úszni tanul délelőttönként, a tavalyi edzőjénél, már nagyon várta.
Így mi nem tudunk tudunk Veletek menni a Máltais játszótérre, igaz egyedül nem is megyek a lányokkal, mert Gyöngy 2-3 hete leesett ott az egyik mászókáról és a fejét elég csúnyán felhorzsolta, a vállát több mint 1 hétig fájlalta utánna.

Ditta!Kép
A műtétnél biztos rendben lesz minden, bár megértem, hogy izgulsz, aggódsz. A lényeg, hogy Veronika ne érezze rajtad, és az Anita által ajánlott meglepi biztos megvígasztalja majd. Attilának jobbulást.

Búzaszem!Kép
Megy a drukk a pocaklakóhoz!

Telian!Kép
Színházi beszáőmolót várom! Ha már jegyet nem kaptunk az előadásokra, legalább így legyen egy kis élményem róla. Lehet mailben is.

Indulunk úszni, majd megpróbálok, még írni du, ha alszanak a lányok.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Szerdán találkozhatunk valamelyik buszmegállóban?
Én még nem voltam a máltai játszótéren.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Koda!
Sajnálom,hogy nem úgy jött ki a lépés!KépJövőre is áll az ajánlat!

Jó szórakozást mindenkinek a holnapi talihoz,érezzétek jól magatokat!Mi nem tudunk menni,több okból sem.Még nem vagyok igazán meggyógyulva,nem akar elmúlni a köhögésem.A hangom most sem finom és nőies,de már nem is annyira repedtfazék!KépRáadásul nem is leszek itthon!
Pesten nem tud valaki olcsó szállást?

Panka!
A következő táblázatban légyszi javítsd át az éveim számát 1-el többre!

Gyöngyöske!
Gyöngy nagyon ügyes!Hány éves kortol lehet menni úszni tanulni?Én is gondoltam már rá,hogy jó lenne menni Ádival.

Búzaszem!
Mi is drukkolunk!Kép

Krisztina!
Megy még a befőzés?Már biztosan roskadoznak a polcaid!?Jól vagytok?A lányok már biztosan nőttek egy csomót!

Na megyek takarítani!Később még jövök.

Anita
kacajka

Raktam föl egy pár nyaralási képet a Máté és Ádám 3 albumba,a 24-es képtől kezdődik!
kacajka

Sziasztok!

Anita! Kép
Nagyon boldog születésnapot! Na igen jó annak akit ma 3 pasi ugrál körül,lesi minden kívánságát! Kép
Nyaralási fotókat megnéztem, picit irigykedem. Bár ha minden igaz a Tiszára mi is eljutunk egy hétre.
Tavaly Gyöngy még csak 3 éves volt, de ez nem kor függő. Ha a gyerkőc szereti a vizet, és nem tart az idegenektől nagyon (itt az oktatót értem), akkor nem gond. Nem is az a lényeg, hogy profi úszó legyen, csak az, hogy maradjon fenn a vizen, ne ijedjen meg egy váratlan helyzetben. Ő már mély vízben is ugrál, de csak felügyelettel. Még ő is kezdő, csak lábtempót gyakorol, és siklani. Tavaly 3 hetet járt. Vele inkább az a "baj", hogy igazán azért nehéz oktatni (holott sokszor elsőre jól csinálja a dolgokat), hogy ugrabugrál, viháncol, beugrik akkor is a vízbe, ha nem ő következik Kép. HA elmegy egy repülő akkor mutatja, és persze olyankor az egész csoport azt bámulja. De nem fél a víztől, sőt imádja, gyerekek között van (most hogy szünet van az oviban így ez egy kicsit még jól is jön). Na és persze remek az edző, még a férjem is nála tanult úszni. Kép
Mi 9-től járunk, úgy tudom a kezdő csoport 11-től van. Addig Ádámmal Te tudsz lubickolni. Mi is azt tesszük ez alatt Hangával. A kiscsaj már naaaggggyon barna (igaz az ő bőre télen sem volt fehér).KépHa kell az oktató neve, tel.száma mailben megírom.
Ja, és a lányok már 2. napja 12-kor már alszanak. Vajon mitől? Kép

Dodus! Kép
Hogy vagy? Meddig dolgozol még? Nyaralni mentek valamerre?

ZSua!Kép
Bogács jó hely, mi is szeretünk odamenni. Amikor mi voltunk a strand nagyon tiszta volt, csak a szállásunk nem. Ezért a magánházakkal nem árt kicsit óvatosnak lenni, megnézni, nem előre fizetni.

Panka!
Új tető? Benivel gondolom ilyen jó időben egész nap kinn vagytok. Mi is a lányokkal, most délelőtt úszás, ebéd, alvás, majd délután játszóterezés.

DKriszta!
Merre vagy? Kinga jár oviba?

Marika!
Dorottya tényleg gyönyörűséges kishölgy lett. Kép

Gyöngyöske
gyöngyöske

Gyöngyöske!

Vagyok, vagyok, vagyogatok. Kép Kinga még ma ment utoljára oviba. Holnaptól apáéknál lesz kint Kiskinizsen a hétvégéig.
Viszont én kérném az oktató nevét és telefonszámát. Szeretném én is Kingát vinni.
Júli 17.én megyünk egy hétre Debrecenbe. Már úgy várom. Full ellátás, élményfürdó, szauna, stand, állatkert, jó nagy séták. (Nem kevés hátsó szándékkal anyósomékkal megyünk, így esténként mi is ki tudunk egy kicsit szabadulniKép)
Milyen az új lakás? Fent van már a messengerem, ha van érkezésed dumálhatunk.

Hetek óta a nyaralás árát dolgom össze. Én is bevállalok minden marhaságot.Kép

A többieknek is további jó napot.

Kriszta
dkrisztina

DKrisztinaKép
Nyaralással valahogy én is úgy vagyok, mint te!
Mi július 26-án megyünk Gyulára egy hétre, szerencsére itt sem kell főzőcskézni, és mi is visszük anyuékat, nem árt egy kis pótmamaság nekik sem, így mi is kiszabadulhatunk kettesben.

AnitaKép

Kép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Tudna nekem valaki infót adni, hogy mit jelent a méhlepény II. fokú érettsége?

Előre is köszönöm

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

Sajnos én sem tudok menni a holnapi talira, mert közbejött valami és nem leszünk itthon.Kép
Gondolom ti biztos jól érzitek majd magatokat és dumáltok egy jót. Irigykedem.Kép

Zsuzsa!
Azt hiszem Te kérdezted, hogy van-e WC a máltain. Igen, van. Az épület hátsó részén van a bejárat.

Anita!
Boldog szülinapot!KépKép

K.

KépKép

KépKép
kata007

AnitaKép

SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNUNK!!!!!!KépKép

ZsuzsaKép

Az érettség az jelenti, hogy a lepény erei meszesednek, öregszenek, majd elzáródnak a terhesség előrehaladtával. 0-III. fokban mérik. A 0 fok a teljesen "hibátlan", a I-II. kissé meszes, a III. nagyon meszes lepényt jelent. Minél mezsesebb, annél kevesebb oxigént tud felvenni. Ez persze csak egyszerű megfogalmazásKép Ez a te terhességi korodban teljesen rendben vanKép Ezt anno én is megkérdeztem a dokitól, onnan tudomKép. Ez is azt bizonyítja, hogy lassan itt a babaKép Nekem ilyenkor már III. fokban volt érett. Jött is Marci nemsokára. Így van rendjén, ez teljesen normális...Beni készülődikKép
Mikor szültem, meg is mutatta a méhlepényt. Láttam, hogy mit is jelent a meszesedés..Tényleg fehér, mész szerű réteg volt rajta, jó nagy területen. Ott olyasmi, mintha elhalna..

DR. KodaKépKép

Koda

Kép

Kép
koda

Anita!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
lilien_csenge

Sziasztok!

MinitaliKép
Este elszaladtunk megnézni a Máltai játszóteret, hogy hol is van. Na szóval, aki busszal jön: a Cementipari gépjavító után, a Sályi I. u.-nál kell leszállni (ahogy felkanyarodik a busz az Avasra az első megálló, az új lakások után). Onnan gyalog kb. 2 perc a játszótér szinte teljesen sík terepen. Szerintem babakocsival is jól megközelíthető, nem sok lépcsőt láttam. Ahogy leszálltok a buszról egyenesen kell menni be a bérházak közé. Ott az úttal párhuzamosan vannak a bérházak, 2 sor bérház van, a második mögött van a játszótér. Hú, remélem érthető így, máshogy nem tudom leírni. Remélem odataláltok. De ha megkérdezitek, biztos meg tudja valaki mondani, hogy merre van. Mi (ha nem késsük le a busztKép) 1/4 11 körül érünk oda.
AKi jön:
Zsuzsa
Emese
Zsua
Panka
Hát ez tényleg eléggé minitali lesz, de nem baj mi azért is jól fogjuk érezni magunkat.KépKép Akkor holnap találkozunk.Kép

DR KodaKép
De jó lenne, ha el tudnátok jönni holnap.Kép
Ti mikorra tervezitek a kistesót?

BettiKép
Nem voltunk MM-en, ti voltatok? Sajna nem is fogunk tudni járni, amíg nincs újra a 1/2 11-es időpont (pedig még lenne 1 alkalmunk).Kép Pedig Beni annyira szereti, de hát amiatt nem fogom felébreszteni. Nektek nincs korán ez a kezdés? Nekünk majdnem 1 órával hamarabb kéne indulni, így ahhoz, hogy 1/2 10-re odaérjünk 1/2 8-kor kéne kelnie, de ő kb. 9-ig alszik.

CatKép
Itt az utazóágy, bármikor jöhettek érte.Kép
Hogy van Vivi, jöttök holnap?

ZsuaKép
Megkérdeztem, már foglalt nekik a ház, de Bogács tényleg jobb hely. Ha jól emlékszem Magdiék voltak nemrég Bogácson, hátha ő tud valami jó szállást.

BúzaszemKép
Még mindig megy a drukk.Kép Dokihoz mikor mész?
Holnap jösz talizni?

DittaKép
Pici fiad hogy van?

GyöngyöskeKép
Úszás biztos szupi, pláne így, hogy addig ti is tudtok pancsizni.Kép Hova jártok?
Igen, sokat vagyunk kint, beüzemeltük már a medencét is, Beni nagyon élvezi.

AnitaKép
Nagyon-nagyon sok boldog szülinapot kívánunk.Kép Táblázatot javítom.
Képek jók.

ZsuzsaKép
Akkor lehet, hogy még sem lesz nekem szülinapi ajándék a te Benid?Kép

DkrisztaKép
Jó hogy írtál és hogy jól vagytok.Kép

KataKép
Sajnálom, hogy nem tudtok jönni holnap, na de majd legközelebb.Kép

Holnap még indulás előtt benézek.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Sziasztok!

Panka!
Köszi és ezer hála! Úgy néz ki megyünk, és ha találkozunk mindent megbeszélünk!

Sziasztok

Cat

Kata/Cat
Kép
Kép
Kép
cat26

Helló!Kép

A hét elején nem volt netKép, csak tegnap délután. Brrr, de rossz volt.
A játszóteres minitalihoz jó időt kívánok és jó szórakozást Nektek! Ha már nem dolgoznék, akkor én is mennék. Vagyis mi.Kép Már kíváncsi vagyok erre a játszótérre, hogy miért dicséritek annyira. Beszámolót!!!

Lécci, aki itt van, az szorítson nekem ma, mert jön a nagyobbik főnök és részben a nekem kiadott munka fogja érdekelni. A pocimat jól kiemelő felsőt vettem fel, hátha visszatartja mindenféle negatív kirohanástól...KépKép Már úgy itthagynám ezt a kócerájt...

Anita, Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!Kép Boldog születésnapot!Kép

Szép napot Mindenkinek!

Puszi, Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Gyöngyöske!
Kérem szépen én is a nevet és telefonszámot!Ádám is imád pancsizni,nem fél sem az idegenektől,sem pedig a víztől.Melyik usziban van ez?

Köszi a köszöntéseket mindenkinek!Jól esik vén fejemnek,most hogy negyed évszázados lettem!Kép

Puszi,Anita
kacajka

Zsua!

Mi az Azzúró Panzióban voltunk.Két ágyas,zuhanyzós
szobák vannak. Ez amúgy rögtön a stranddal szemben van egy kék épület. Ha kell nagyon szívesen megkérdezem a férjem fönökét hogy van-e hely. Csak szólj hogy mikora kell.

Jó mini talizást!

Magdi
lilien_csenge

Sziasztok!
Ime a mai minitaliról néhány kép:
http://babanet.hu/album/main.php?album=2828
Tényleg nagyon jó ez a játszótér, csak egy kicsit nehéz megközelíteni.

Elfelejtettem, hogy ki kért még Spar hűségpontot, de van néhány darabom.
Akit érdekel, jelentkezzen!

Üdv: MSE

mse173

Emese, jók a képek. Jól éreztétek Magatokat? Némi képaláírás még rámférne...Kép Nzsuzsát megismertem, de ki a másik pocis?

D.

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Emese!
Nagyon gyors voltál. Én megebédeltem és a szunya után most ébredtem és már fenn is voltak a képek.
Lányok, akik a minitalin voltatok, nagyon szép babáitok vannak, de tényleg alig tudok betelni velük. Az anyukámnak és a férjemnek is csak mesélek, hogy egyszerűen ennivaló minden baba.
Emese, nekem kellene még három Spar-os pontocska, ha lehet én szeretnék belőle.
Dodus!
Mellettem Búzaszem (Timi) ült. Nagyon biztatóak a jelek és biztos egy gyönyörű babuci lesz eblőle februárban. Most rá is tüsszentettem.

Mindenkinek köszönöm a sok infót, lehet, hogy sokat kérdezősködtem, de jó volt a saját tapasztalatokat Tőletek hallanom és nem újságból vagy könyvből olvasnom.
Mégegyszer örülök, hogy személyesen is megismerkedtünk és most egyenlőre a gép mellől fogok jelentkezni, de ha jól érzem magam, akkor egy kis sétában, játszótérben benne vagyok.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

jajKép
Dodus helyettem szóltál...Annyire restellem, de én is volt akit nem ismertem meg...Kép És ma sem tudtam menni, pedig kocsi is lett volna...De ahogy mondtam, Marci 3/4 10-kor kezde az alvást...De egyszer csak eljutok közétekKép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!
Panka!

A mai képeket átküldenéd nekem e-mail-en?
Köszi

Zsua

Na majd még jövök!
zsua1

Dodus, Koda!
Igényetek szerint az album feliratozása megtörtént, csak délután nem jutott rá időm!!! Kép

Nzsuzsa!
Pontokat hogyan juttassam el?
Egy köpésre laksz tőlem, én a Tizeshonvédon tanyázom. Pontos címem a táblázatban van.

Zsua!
Kérlek ne feledkezz meg rólam és a tablettákról. PLÍZZZZZ!
Mi is a pelenkás bolt neve, ahol a bugyipelust vetted?

Üdv: MSE

mse173

Sziasztok!

Látom jól sikerült a tegnapi minitali! Mi nem tudtunk volna menni akkor sem, ha nem várom a védőnőt. Már megint elkaptam valami kórságot, most hányinger, láz, izomfájdalom. A gyomrom még a víztől is görcsölt pedig muszáj volt inni, mert Gerda abból él, amit tőlem kap.
Hétfőn ez történt:
Kép
Látszik? Alig sírt, csak addig míg ki nem értünk az utcára. Azt hiszem nem is fájt Neki. És mindenki azt mondja, olyan igazi kislány lett.
Matyi meg délelőtt elveszett a máltain. Nagyon megijedtem, végül a csúszda alatt találtuk meg.

Panka!
Mi úgy járunk MM-re, mint a mesében: ott is vagyunk meg nem is... Matyit ugyanis képtelenség a játszótéren leültetni. Az időpont különben jó lenne. Igaz felkelés, reggeli és már indulunk is. Lassan el fogom kezdeni ébresztgetni is, mert ősztől óvoda, de most is csak 8-ig szokott aludni, ritkán tovább.

Anita!
Boldog szülinapot így utólag is!

Ditta!
Ugye nincs nagy baj? Csak a fogacska volt? Nem írtad legutóbb!

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

SziasztokKép

BettiKép
Na ugyeKép Milyen jól áll Gerdának a fülbevaló!! Nagyon csini lett!!Kép Hamar sikerült a képet elkapni??Kép Olyan nehéz őket fényképezni...
Neked pedig nagyon gyors gyógyulást kívánok!!!!!!

EmeseKép
na így már sokkal jobbak a képekKép Legalább tudom kit látok!!

ZsuaKép
Képzeld nem ismertelek fel a képeken!! Domit megismertem, de mondom magamban nélküled nem lehet ott, biztos félreláttamKép

ZsuzsaKép
Milyen szép nagy pocid van! Emlékszel? Nemrég még aggódtál, hogy nincs is hasadKép
Akarod, hogy Emesével együtt mi is meglátogassunk??Kép Mi is itt lakunk Emese mellett. Csak hogy szokd a gyerekzsivajtKép
Olvastad feljebb a lepény érettségéről szóló doktori disszertációmet??Kép Mert nem reagáltál rá semmitKép Pedig úúúgy utánaolvastam miattadKép Anno engem is nagyon érdekelt...

CatKép
Vivi milyen nagy már! De jó, hogy rólatok is van már képKépKép

Pankát, Benit megismertem! Gyakrabban kéne járnom találozóra talán??Kép

BúzaszemKép
Most látom, hogy te is Timi vagy??Kép Én isKép
Jól vagy?? A csíkok biztosak??

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Sziasztok!

Koda Doktornő
Először (így utólag) nagyon-nagyon köszönöm a méhlepényről szóló írásodat, nagyon megnyugtató volt. Nagyon szeretném, ha mondjuk már holnap meglátogatnátok, persze csak akkor, ha jó Neked és Emesének is.
Emese
Akkor, ha jó Neked is holnap eljöhetnétek Ádival és Koda Doktornővel és nekem még két pontocska kellene.
Búzaszem
Remélem jól vagy és nagyon köszönöm, hogy már reggel felhívhattalak, mert nagyon megijedtem és nem tudtam most mi lesz.
Szóval, hogy a többiek is értsék miről van szó: én kis tapasztalatlan liba teljesen megijedtem, mert este 21.35-kor elkezdett köldöktől lefelé nagyon fájni a hasam. A babucit hiába simogatttam, a férjem beszélt neki, nem mocorgott. Valahogy tíz óra körül elaludtunk. Reggel 7.35-kor mentruációs görcsszerű "fájdalmaim" voltak, fájt a derekam és a lábam is és természetesen a hasam alja, babuci nem mozgolódott. Felhívtam a védőnőt, akit természetesen nem tudtam elérni, senki nem vette fel a telefont. És ezért próbálkoztam Búzaszemnél, mert gondoltam a többiek még biztos a babucikkal vagytok elfoglalva, Búzaszem, meg tényleg nagyon otthon van minden kérdésben és meg is nyugtatott. Annyira sikerült, hogy 9.15-től most keltett fel a férjem, aludtam.
Hát ez történt.

Mindenkinek szép napot. Emese, Koda várom a jelentkezéseteket.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?