Új privát üzeneted érkezett!

Remény: jut eszembe :roll: , nagyon sok boldog névnapot kívánok Neked! :wink: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Ma nálunk is felütötte a para a fejét. Délután elkezdtem vérezni, na nem nagyon csak épp annyira, hogy kitörjön a frász. Hívom a dokit ki van kapcsolva. Lesz ami lesz alapon elindultam a rendelőjébe és szerencsére rendelés előtt fél órával már ott volt. Gyors UH. Két baba ugrál, bukfencezik, egy nem mozdul. Szerencsére a kis lusti, csak alukált és eltakarta a szívhangot, de aztán meglett. Szóval babák jól vannak, de sajna van egy vérömleny az egyik baba mellett, úgyhogy azt mondta a doki, hogy térjek át a nyugdíjas/szanatoriumszerű életre. Se házasélet, se emelés, se megerőltetés semmi. Jobban nem fejtette ki, de el tudom képzelni. Trix! Nagyon hálás vagyok ezért a dokiért, mert nagyon kedves és nyugodt ember.
Odafelé mondtam a babáknak, hogy bármit megteszek azért, hogy mind megmaradjanak, úgyhogy itt a lehetőség, és fekhetek jó sokat.
De a lényeg és a legjobb, hogy nincs semmi komoly baj.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: ne hozd ránk a szívbajt! :shock: :roll: Ezeknek a Babáknak meg kell születniük! Pihenj sokat és nagyon vigyázz Magatokra!
Amúgy a doki nekem is kedvencem! :wink:

A múltkor írtad, ha jól emlékszem, hogy nem kaptál még a dokitól beutalót (pl. genetikára). A magánrendelésen nem is fog adni neked. Az a bevált módszere, hogy a kiírt kötelező vizsgálatokat megbeszélitek, hogy pontosan melyik nap menjél és reggel mikor a kórházba érsz rá kell csörögni mobilon. Akkor kinyomtatja a beutalót vagy megvizsgál, attól függ mikor mire mész. A genetikai UHU-t is ő fogja csinálni. :lol: Nagyon alapos volt nálunk is és nagyon jó szakember!

Vigyázz magatokra!!!!!!!!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 

 
 

Trix! Igyekszem vigyázni. De ugye mindenről szólni fog? Hogy mikor mire kell menni.

Kép
tigriske1978
 
 


Tigriske: elvileg igen, de ha gondolod megírhatom majd priviben, hogy én mikor és hol voltam, akkor tudni fogod mikor mire számíts és akkor a beszélgetést is tudod terelgetni a dokival ezügyben.
Mondjuk nekem a védőnőm adott egy várandós naptárat, abban szépen benne van minden, mikor hová kell menni.

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


REMÉNY
Kép

VUKI
Képzeld ma találkoztam egy csajszival akinek két lánya és egy fia van és nézi a pocakomat, majd mondja hogy ugye lányod lesz?
Nekem is totál csajos a hasam, de én eddig sem hittem a pocakformában mert nővéremnél is pont az ellenkezője volt.
A két lányánál csúcsos a fiúnál meg szétterülő. Ő az elejétől fogva mondta hogy kukis lesz mert ő eleve azt hitte hogy ez az elmélet a pocakokra, hiába mondtam neki hogy fordítva van.
Pénteken is örömmel mutogattam neki az újságot amiben sztárok pocakjai voltak lefotózva és mellette a leírások. Pl. a Mónikának, Szinetár Dórának, stb. totál nagy dinnye hasa volt a kislányokkal.
Janza Kata és társai akik fiút szültek csúcsos.
Erre másnap ott lengedezett a kukac a 4D-n.
Amúgy nem hiszem hogy a köldökzsínór az mert olyan szépen szabályosan látszott a zacsi és a belőle kilógó fütykös hogy még mielőtt bármit mondott volna a szonográfus nekem már nagyon gyanús volt az a csomag.
A szomszéd kismaminál csak lányok születtek, a férjének az első házasságából is lánya van. Ő fiút szeretne. Milyen érdekes az összes ismerősöm ellenkező nemű gyereket szeretne mint amilyen az előző házasságból született!
Mondtam is neki viccesen hogy sárga leszek az irigységtől ha lánya lesz, ő meg már most az hogy fiam lesz. Még a végén cserélünk! :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:

TRIX
Szuper a cukrod.
Reménykedem hogy az enyém is jó lesz. Jövő héten kiderül.

TIGRISKE
Nagyon vigyi magadra. Örülök hogy a babák jól vannak és nem veszítetted el egyiket sem.

dita75
 
 


Hello!
Megint nem alszom.1/4 4-ig bírtam, pedig már meleg sincs.
Dita! Én vagyok a kivétel: nálunk mindenki lány...Ez is...Még mindig. Tegnap voltam 20 hetesen, és ez a doki is azt mondta a 4D-s után.
De egyébként a hasam egész más, mint az elsőnél volt. Most "fiúsabb", akkor "dinnye". Eddig teljesen lent volt, és nekem is hasonló kényelmetlenségeket okozott, mint Neked, de most úgy vettem észre (érzem, és látszik is), hogy feljebb "került". Most a köldököm körül érzem a "kapirgát".
De azzal egyetértek, hogy szinte senkinek nem jön be a kívánsága a nemekkel kapcsolatban. :lol:
Hiába, nem kívánságműsor sajnos.Én egyébként jónak tartanám, ha ez is választható lenne, hiszen -ahogy Te is írod- kb. kiegyenlítődnének az arányok, és mondjuk a 9 lányos apuka lehet, hogy bevállalnba egy 10. babát is, ha végre "katonát nevbelhetne belőle". (Ha jól emlékszem, itt írt valaki erről.). Viccen kívül: szerintem a 3.-nál simán többen bevállalnák. Mondjuk azt nem tudom, hogy természetes úton ezt hogy oldanák meg????!!! :oops:

Tigris!

Jujj, én nagyon drukkolok Nektek.Mindig megnézem, mi történik körülöttetek. Vigyázz magatokra, és a kiscicákra...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Trix! A privi nagyon jó lenne, így tudom mi következik, köszi.

Dita, Brigi! Igyekszem vigyázni, köszi.

Kép
tigriske1978
 
 


Jó reggelt!!

tigriske ne ijezgess a frászt kaptam mikor olvastalak!!
remény73,de bunkó vagyok!!
SOK BOLDOG NÉVNAPOT IGY UTOLAG!! :) :) :) :) :)
kakti még szép,hogy akarunk látni sztárfotókat várjuk.
trix78 örülök,hogy jó lett a cukor színted. A hemoglobinom nekem is a normális alatt van nagyon és ezért vasat kell ennem a doktorbácsi szerint.
brigi33 sajnálom,hogy nem tudsz aludni nekem most valamiért jól ment a jó hüvösben. Bár Apa is közre játszott a dologban,hogy jó aludjak. :wink: :wink: :wink: :wink:
Hát az én fiam elég mozgékony egész nap rugdos. Multkor Apát szájba rugta. Oda hajolt,hogy beszélgesen vele aztán bummm. Jót nevetünk,hogy most még büntetlenül megteheti.
Mi még nem döntöttük el,hogy legyen e 4D mert mi van ha megint szégyelösködik a fiatalember.

Na belölem ennyi elég lesz.

Sziasztok!! Mindenki vigyázon magára ÉS EZ PARANCS!!!

Puszi

Kép
Kép
colin
 
 


BRIGI
Mostanában én is elég rosszul aludtam, és olvastam a homeos könyvemben hogy este 2 szem a Sedatív PC segíthet. Van is itthon még a férjemnek vettem mert nagyon stresszes a munkahelye, de ő nem szed ilyeneket inkább elszív másfél doboz cigit! :twisted: :twisted:

Hú nekem nagyon fájdalmas ez a szeméremcsontos izé és ha ez még rosszabb lesz akkor nem is tudom hogy lesz itt még vásárlás meg szobarendezés. Még jó hogy nem hallgattam senkire és időben elkezdtem a begyűjtést mert most bajban lennék.

Szinte már minden megvan már csak a Máriába kell mennünk a kiskádért, kókuszmatracért, pelenkázószivacsért, mellszívó ilyesmi.
Ezeket mindenképpen újonnan akartam beszerezni. A többi dolgunk majdnem kivétel nélkül használt. A járgányát szeptemberben hozom ki a boltból. Még jó hogy unisexet néztem ki, a narancs sztem teljesen jó fiúnak és lánynak is. Anyukámék mondták hogy nagyon érdemes lenne még egy gyereket szülnöm annyi mindent összevásároltam már. :)
Csak az baj hogy a párom fiával együtt már van kettő és itt a vidéki fizetésből egy gyereket is nehéz felnevelni, de folyamatosan lottózunk apával! :wink: :lol:

Miló tegnap nagyon csendben volt, délután végre megmoccant. De akkor már órák óta kérleltem. Este is ficánkolt és most reggel is ő ébresztett. Biztos elálmosodott a nyomi időben. :)

COLIN
Nekem is felírt a dokim vasat. Nem tudom mi alapján mert nem is volt vérvételem mostanában. Gondolom itt ez a bevett szokás hogy kapunk ha kell ha nem. Ez egy rágótabletta. Elég szar íze van.

Sztem a 25-30 hét körül menjetek csak 4D-re. Én mindkétszer nagyon elkapkodtam. Nézegettem a rendelőben a képeket és a 30. hét körüliek voltak a legjobbak.

dita75
 
 


Kihasználom ezt a király hüvős időt a takarításra. Akkora kosz van.
Anyósomék jönnek a hétvégén megtartani az elmaradt névnapomat, nem szeretném ha szó érné a ház elejét.
Nekik nem mondtam hogy fáj alul a csontom és menni is alig bírtam.
Az inszemes topicból is jön hozzám látogatóba a legjobb barátnőm a fél éves kisfiával. Már nagyon várom őket! :)

dita75
 
 


Brigi: gratulálok a kislányhoz! Mi lesz a neve??? Az alvással nekem is gondjaim vannak, de most olyan jó ez a hűvös idő....

Tigriske: hamarosan küldöm a privit. Mizu a vérzéssel? Remélem minden ok és lassan felszívódik az a vérömleny. Most táppénzen vagy?

Colin: lehet akkor én is kapok majd vasat, eddig nem kellett szednem. Mondjuk eddig rendben is volt a vérképem, ezidáig.

Dita: sajnálom a szeméremcsont fájdalmat :( , remélem sikerül rá valamit kitalálnod és megszűntetned valahogyan.
Drukkolok majd a cukkerhez jövőhéten! :wink:
Jó neked, hogy tudsz takarítani. Már nálunk is nagyon kéne, de amíg nem vagyunk kész a babaszobával, addig felesleg bármit is takarítanom, mert csak hordjuk szét a dzsuvát a lakásban. Ugyanis újra lett glettelve és csiszolva, úgyhogy minden csupa por.
Nekünk még van mit vennünk, de szerintem ez mind augusztus végére ill. szeptember elejére fog halasztódni.
Kell új szőnyeg, függöny a babaszobába. Most kitaláltam, hogy új világítás is kell, szóval van mit vásárolni, csinálni.
Szoba alakul, fele már ki van festve, ugyanis kétszínű lesz. De majd, ha megleszünk vele, rakok fel képeket.

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Tigrincs!
Basszus ne ijesztgess itt minket :shock: :shock: :shock: De nagyon örülök, hogy minden rendben veletek, nagyon nagyon vigyázz magatokra, és pihenj, pihenj, pihenj!!!!!

Colin!
Olyan jó, hogy veletek is minden rendben van.

Remény!
Természetesen én is nagyon sok boldog névnapot kívánok neked, bár megmondom őszintén még most sincs fogalmam a keresztnevedről :oops: :roll:
Hallottam egy tuti tippet a vércukorszint csökkentésére.
Állítólag ha kaporteát iszik az ember, az nagyon jó rá, én is most akarom kipróbálni, remélem nem fordul ki a belem az ízétől, sosem voltak a kedvenceim az ilyen gyógynövény löttyök.
Kérdezz rá valakinél, hogy babásan iható e!!! Nehogy nagyobb gondot csináljunk, mint ami van. Egyik ismerősöm itta babásodás előtt, és neki tökéletesen helyretette. Kivi leszek, velem mit művel a hányingeren, meg esetleg a fo.áson kívül :)

Trixikém!
Muszály sajna türelmesnek lennem, nem is tudok mást csinálni. De amúgy már nagyon türelmetlen vagyok, hogy mindig közbejön valami. Igazából ez a legrosszabb az egészben!!!

A mai napig a fülembe hallom a doktornő szavait, ami eléggé szíven b@szott akkor, alig vártam, hogy kimenjek a mosdóba bőgni...... Itthon sem tudtam elmondani Attilának akkor, hogy mi van, miért bőgök ennyire, sokszor megsiratott már ez a leendő baba, de akkor sem adom fel, a saját gyerek kérdést max az 5 ödik alkalom után . De addig nem jutok jutunk el, érzem.....Na mindegy, majdcsak helyreáll a dolog, rajta vagyok.

Tudom, hogy én 50-60 kilós sosem leszek, csak az eredményeim legyenek már jók. Október 19-én megyek a terheléses cukor és inzulin vizsgálatra, addig gőzerővel diétázok.

Eddig egész jól toleráltuk az egész gyerektelen és diéta problémát Attilával, de most a múltkor kicsit kiborult már a bili. Nálunk általában ő főz, mert 24 órát dolgozik, aztán 2 nap szabad, így neki van ideje erre, hiszen én minden nap este 6 ig dolgozom. Mindig megbeszéljük, hogy mi legyen a menü, és olyan kevés kaja van, amit én is ehetek, és mondta, hogy már a f@sz@ kivan, hogy mit főzzön, hogy mindkettőnknek jó legyen. Szóval lekellett fújni a rakott krumplit ( pedig az a kedvencem, ill az volt. ) Hiába mondom, hogy nyugodtan egyen amit akar, max én nem nézek oda addig :lol: , de akkor jött ki belőle, hogy mennyit szenvedtünk már ez az egész miatt, és még mindig semmi.
Szóval nagyon nehéz, de próbálunk átvergődni a problémákon, bár mondtam is, hogy ez legyen egész életünkben a legnagyobb bajunk, hogy jöhet e a rakott krumpli vagy nem!!!! Most kicsit én tartom őbenne a lelket, máskor meg ő énbennem, dehát ez van.

Ez a lökött azt mondta, hogy ha végre egyszer megérkezik, akkor ahogy kibújik nagyon elfenekeli, hogy ennyit kellett várni rá.
:lol: :D :D :D

Dituskám!
Nálatok apával minden oké? Megbeszéltétek a dolgot??

Bocs, ha kutya hoszzú lettem

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Szijjasztok,
Na, újra itt :D Olvastalak ám benneteket, de sajnos nem tudtam hozzászólni.
Utólag mindenkinek, akinek aktuális volt, nagyon boldog névnapot kívánok:)

Ditus,

nagyon szimpatikus volt a reakciód a hozzászólásokra. Persze mindannyian átmentünk azon, amiben, most Jenny van. Hű, de tudtam útálni, amikor egy rendezvényen kb. minden 4. nő kismama volt…és utána persze magamat is, mert hát ők nem tehetnek semmiről…és olyan csodás volt a terhességem alatt, hogy az emberek 90%-a kedves és előzékeny volt.
Szép nevet adtál a kisfiatoknak. Pároddal hogy vagy? Megbékültetek már?

A szeméremcsonti fájdalmak a megnyúló méhszalagok miatt vannak?
Ezt olvastam róla: A méhszalag-fájdalmat a méh erős növekedése okozza, ami miatt a méhszalagoknak tágulni, lazulni kell. A méh olyan, mint egy felfújt és kikötözött légballon, a medencékben a méhszalagokhoz van rögzítve, lehorgonyozva. Ha a gyermek a léggömbben erősen mozgolódik, a szalagok rángatják a rögzítési pontjaikat, ez a fájdalom izomlázhoz, ránduláshoz hasonló.
Homeopátiás kezelése: Aletris, Clematis vagy Helonias. 15 CH-s naponta 3*5 golyó.
Vagy lazító masszázsolaj, amit ezekből tudsz kikeverni, ajánlom az aromax zöld dobozos illóolajait: édeskömény, kamilla, levendula, linaloefa, mandarin és neroli. Növényi olajba (olivabogyó, napraforgó) kell csepegtetni. Tudom, macerásnak tűnik, én itt vettem meg mindent egy helyen a viszérolajamhoz (ami csúcsszuper :)
www.mediline.hu
Ha viszont ez medencefenék izom fájdalma, akkor meg kellene próbálni tornásztatni egy kicsit, billentgetni, meg intim tornáztatni, amikor nem annyira fáj.
Homeopátia: Sepia 9 CH 3*5 golyó egyszer, majd 6 hét múlva megismételni.
Ülőfürdő: Mirtuszrózsamuskátli olaj és holttengeri sót kellene tenni a fürdővizedbe.
Most egyelőre ennyit találtam…remélem valamelyik segít :) Ha bármelyik megtetszene és lenne kérdésed, írj és próbálok segíteni.


Trix,

Nekem is állandóan az jön ki, hogy vérszegény vagyok. Ráadásul a vastablettától még jobban megy a hasam. Most fekete bogyós gyümiket paszírozgatok, így edzek az anyaságra :) mert azokban állítólag sok a vas:) De sajna a kismagokat nem szabad megennem.
Úgyhogy szerintem ne aggódj, csak próbáld meg pótolni a vasat.

Tigriske,
Tuti babakocsit lőttetek :)
Szurkolok a kicsiknek, vigyázz nagyon magatokra:)
Az első pár hónapot nekem is feküdni kellett, hidd el kibírható:) Hallgass velük sok-sok babazenét, azt nagyon fogják élvezni és beszélgess velük sokat :)

Colin,
Jó fej a babutok:) Lehet, hogy kick-boxos lesz:)

Akire,
Cuki a pocakod :lol:


Remény,

Sok erőt küldök neked a diétához. Nem egyszerű, én a colitisemmel (vastagbélgyuszi) és a tejfehérje allergiámmal+laktóz intoleranciámmal teljesen együtt érzek. Képzeld, még egy csomó szalámiban is van tejfehérje….Megterhelő nagyon, de egy pár hét után, hidd el megszokod és már az életed részévé válik.

Kakti,
Örülök, hogy minden ok :) és köszi a Brico Storos infót
:) Heni77,
Nagyon szurkolok ám:) Nálunk is ez megy a kajával. Állandóan nyálcsorgatva nézem a TV paprikát, hogy kitaláljak jó kis recepteket, amit mindketten ehetünk:) De nálunk ez főleg hétvégén probléma. HMMMMMMMMMMMmmmmmmmmm sajtos, tejfölös makaróni....

Rony,

Gondolok rád, sokat:)

Vevikk,
Remélem már sokkal jobban vagytok és minden rendben:)

Rillus,
Hány éves a keresztlányod?:) Várjuk a képet :lol:

Nálunk minden ok, bár volt egy fura napunk. Nagyon furcsán mozgott kismór, mint amikor a kutya rázza ki a bundáját. Rohanás UH-ra és semmi. Mostanában lefelé kéreckedik, elég kényelmetlen, de a fő, hogy egészséges legyen. Hihetetlen, hogy már alig van hátra egy kis idő...

Puszi,
s.
Kép
swanny
 
 


Sziasztok!
Dita!
Az enyém nem cigizik...Talán a te hasad is változik (vagy Bogyóka áthelyezi magát), és akkor könnyebben leszel. Nekem sokat jelentett, hogy feljebb kúszott. Igaz most meg olyan fura "elölputtonyos" lettem. Mindegy.
Nekem nem segítettek az elalvásban...Mindig elcseszem, mert napközben meg lefekszem, ha éjjel nem alszom, aztán utána megint nem alszom éjaszaka.Mindegy.Legalább akkor szabad a gép, írom a tesóm dogáját, meg nézegetek mindnféléket.
Nekünk minden cuccunk használt (kiskád, ágy+matrac+ruhák), pár ruhát veszek újat, mert a tesóm fia (ahogy már írtam) májusi, meghát inkább fiús rucijai voltak. Kell majd bundazsákot vennünk, meg kocsit is. Úgy tervezem, hogy, ha vvége ennek a melegnek, elmegyünk az outletbe, amiről itt már sokan írtatok (tök jónak tűnik), és megpróbálunk több mindent beszerezni.
Nevek:

Úgy tűnik, hogy Léda lesz. Tudom, sokatoknak furcsa. A nagylányom Lia (csak így, 3 betűsen). Kicsit hasonló a 2 név, de valahogy ebben annyira egyetértettünk a párommal (még mielőtt terhes lettem), hogy egyelőre ez van. Meg sem akarja nézni a többit, amiket bejelöltem. Az az igazság, hogy kicsit különc vagyok ezekkel a nevekkel...Nekem tetszenek a ritka nevek.A nagylánynál is furcsállották, főleg a volt anyósomék, akik falusiak, és nem is hallottak ilyenről. Aztán anyuék is mondták akkor, hogy kicsit fura, de most már mindenki megszokta a 12 év alatt. Szerintem illik is hozzá. (bár ez a megszokás miatt van biztos...)
Fiú nevünk nem nagyon volt.De azért biztosan dűlőre jutottunk volna.
Látom, itt már nagyjából a korombeli pocisoknak van nevük. A Milán egyébként tetszik nekem is, de én itt olyanokat írtam volna, hogy szerintem elhűltetek volna. Pl ilyenek jöttek számíttásba, hogy:Ruben, Benett...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Sziasztok!
Köszi mindenkinek a felköszöntést, jól esett bánatomban. Ma voltam dokinál, s nem úsztam meg az inzulint, folyamatosan kell a diéta mellett azt is beépítenem a mindennapjaimba...
Ma mikor hazajöttem, s elkezdtem anyuval beszélgetni, s ahogy ezt írom, most is kicsordulnak a könnyeim, de tartom valamennyire magam. Lehet ki kéne bőgnöm magam, az segítene. Tudjátok az zavar, hogy az egész napom átszövi ez a dolog. Meghatározott időben enni, kigondolni mit, mennyit, számolgatni, és változatossá tenni. Ha valami megemelte a cukrom kitalálni mi az s helyettesíteni. Nálunk is ez a főzés dolog elég rossz, mert én sem vagyok mindenevő, s nehéz úgy főzni, hogy mindkettőnknek jó legyen. 2 napja anyós küldi a kaját, ami jó, de nem tudom kiszámolni a mennyiséget, így ma is 7,1 lett délben a cukrom. Nem könnyű, sem a diéta, sem az, hogy időintervallumban ehetek csak, mérni a vércukrom, s most még az inzulin. 1-2 emberrel már összebalhéztam, mert szerintük csak alkalmazkodás kérdése nem kellene ekkora problémaként kezelni. Tesóm az allergiájához hasonlította, de mondtam az nem ugyanez.
Sokszor mondják ismerősök menjek, mozduljak ki, de ez sem egyszerű még. Csinálom, mert a fiam egészsége fontos, meg a sajátomé is, de azt gondolom, aki nincs benne, az nem tudja igazán mivel jár.
Köszönöm nektek a biztatást, s remélem nem kerül ebbe a helyzetbe egyikőtök sem.

Brigi gratula a kislányhoz, a neve lehet fura, s én szeretem a hagyományos neveket, de nektek kell, hogy tetsszen, a többi mellékes.

Trix, örülök, hogy jó a cukrod, ez így is maradjon végig.

Tigriske, jól vagytok? Pihenj sokat, most nagyon fontos. Ezen a dolgon sokan átjutottunk, de most a pihenés a fontos, és a babák.

Colin, köszi, majd találkozhatunk egy köztes időpontban, pl. este 7 és 9 közt, vagy 4 és 6 között, mikor már a mérésen túl vagyok, de még nincs étkezés, ok?

remény73
 
 


Remény!

Jaaajj szegénykém..... :cry: Hát hallod nagyon csodállak a kitartásodért, valahogy bírd ki (könnyű mondani) gondolj arra hogyha ok lesz a dolog, akkor nagy bajtól menekülsz meg. Hátha.....


Henikém Drága Szívem!
Hidd el mi is hamarosan belecsapunk a lecsóba és már az élményeinket újságolhatjuk egymásnak. Nagyon kitartó csajszi vagy, ennek meglesz az eredménye. TUTI. :D Addig is itt gyönyörködünk kismamáinkban :wink:

Brigi!
Ezek haláli jó nevek :D :D A neten múltkor keresgéltem magyar eredetű babaneveket (fő az optimizmus :D :D :D )kíváncsi voltam milyenek vannak és találtam egyet ami nagyon tetszik: Lelle Talán azért zeng jól a vezetéknévvel, mert abba csak mély magánhangzó van. De hát tudom, ezzel a névvel le leszek szavazva :cry: Pedig aranyos.

Swanny, Rilla!
Én meg rátok gondolok ám sokat :D :D Olyan izgi lehet már ilyenkor, neeem?

Colin!
Micsoda kis bokszoló lapul a pocidban :wink:

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77
 
 


Hééé, Csajszikák!

Már csak egy nap és itt a hétvége!!!
Én ezennel el is köszönök! Hétfőn délután leszek megint - bár gondolom, vasárnap is bekukkantok majd olvasgatni.
Holnap megyek a genetikai UH-ra, aztán délután a dokifiúmhoz (3 évvel fiatalabb nálam). A kettő közt a nagymamikámnál leszek! Aztán pénteken már haza sem jövök, megyünk anyósomékhoz hétvégére. El leszek vágva a nettől - és tőletek!!! :cry: :lol:
Viszont hétfőn - ha minden rendben lesz - képpel és jó hírekkel jövök!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Remény,
tényleg nagyon nehéz ...én is mindig rettegek, ha elmegyünk valahová,, hogy ne kapjak be mégis valami tejeset. Múltkor kinéztem a haltepertőt lilahagymával (éppen a házassági évfordulónkat ünnepeltük), még szerencse, hogy rákérdeztem a desszertre, hogy melyikben nincs tej, mert jött is a pincér, hogy sajnos a haltepertő attól olyan ropogós, hogy kisütés előtt tejben áztatják és válasszak mást....Pedig már csorgott a nyálam, de nagyon rendes volt tőle. Az a baj ezekkel az anyagcserés betegségekkel, hogy pont egy alapvető örömöt vonnak el tőlünk és tényleg átszövi a napját az embernek. Főleg a cukor, mert hát ott aztán tényleg számolgatni kell.
Főnöknőm kislánya hasnyálmirigy nélkül született...na, azt képzeld el. 4 évesen már úgy számolta a szénhidrátokat, hogy csak figyeltem.
Én is iszonyat durcás vagyok, ha éppen nem tudok enni, volt olyan (többször is), hogy két-három hétig csak kruplit, almát és kétszersültet ehettem. És persze ilyenkor az a legnagyobb baj, hogy féltem a babut, van-e elég vitaminja, tud-e fejlődni rendesen.... Egy jó sírás mindig segít, nyugodtan add ki magadból!!! A jóga is segíthet. De egy jó dietetikus a legjobb:)
Puszillak és kitartás:)
swanny
 
 


Brigi,
szerintem a Léda gyönyörű:) Ady után szabadon:) Visszafelé olvasva Adél, de szerintem így sokkal szebb.

Rony,
tényleg csodás, mindennel együtt ennél szebb időszaka még nem volt az életemnek. Ti is át fogjátok élni, biztos vagyok benne.:)

Kakti,
szép hétvégét:) És élményekben teli UHut:)
Kép
swanny
 
 


Sziasztok,
Hátha van itt más micimackó rajongó, de van más rajzfilmfigurából is gumidekor olcsón:

http://www.teszvesz.hu/show_user_auctio ... d=11846415

Micimackós gumidekor (majdnem A/4-es méret) 600 Ft/db. Praktikerben 3 db volt 4900 Ft.
puszi,s.

Kép
swanny
 
 


remény: Sajnálom, hogy inzulint kaptál. Miért nem jó ebéd után a 7,1-es cukor? Most akkor annak mennyinek kéne lennie? Ne keseredj el ennyire, neked legalább már nincs sok hátra és ha megszülsz, akkor visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

tigriske: Örülök, hogy a babók jól vannak, remélem a vérömleny is felszívódik gond nélkül. A legkisebb babánál van?

Túl vagyok végre a kombinált teszten. Két hét múlva eredmény. Mennem kell, majd holnap próbálok többet jönni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky egy írás miért káros:
Ha a vércukorszint 1 órával étkezés után mindig 7.0 felett van, akkor inzulinos kezelést kell kezdeni. Ha alatta van, akkor bizonyos időközönként megismétlik a vizsgálatot.

Káros a babára? Igen.

* A terhességi cukorbetegségnél az inzulinhiány miatt károsodnak a lepény sejtjei, ezért romlik a magzat tápanyag és oxigénellátása, akár olyan súlyos oxigénhiány is felléphet, ami miatt a magzat elhal.
* A vércukor-szint leesése, ingadozása miatt a baba agya károsodhat.
* A cukor túlkínálat miatt a baba túl nagyra hízik, de a lepény elégtelen működése miatt nem kap annyi oxigént, mint amire a mérete miatt szüksége lenne.

Diagnózis esetén diétát kell kezdeni, amit nagyon szigorúan be kell tartani, ez biztosítja ugyanis, hogy a vércukorszint állandó maradjon, így a baba ne szenvedjen károsodást.
remény73
 
 


Sziasztok!

Tegnap voltam terheléses cukron.
Ma megyek az eredményért. Azt tudom, hogy az éhgyomori jó volt, mert a terhelést csak azután csinálták meg, hogy megvolt az éhgyomori eredménye.


Drága Remény!

Nagyon sajnálom az inzulint, és kívánom, hogy legyen erőd végig csinálni ezt a pár hónapot. Tényleg nem tudja elépzelni, aki nincs benne, hogy mit is jelenthet ez a teljes életmód változtatás.
Úgyhogy én nem is akark neked semmilyen tanácsot adni, tudom , hogy meg fogod tudni csinálni. (Hiszen már mennyi mindenen túlestünk azért, hogy a picik most bennt rugdossanak!)
Ha jólesik nyugodtan sírd ki magad, az mindig használ! :)

Szerintem itt a fórumon mindenki melletted áll lélekben!!!

Kép

Kép
vevikk
 
 


Remény: Nem azért kérdeztem, hogy mi lehet a babával, csak én mivel még nem voltam dokinál, ezért nem tudom, mikor mennyinek kéne lennie a cukornak. Egy másik fórumban azt írták, hogy ha az 1 órás vv 7 feletti, akkor 0,5 óra múlva meg kell ismételni és ez nem lehet 7,5 felett (ha jól emlékszem). Én eddig úgy gondoltam, hogy ha ez nem megy e fölé, akkor oké. Szóval mégsem. Lehet hogy én sem úszom meg majd az inzulint. Érdekes különben, mert nekem a védőnő csak azt mondta, hogy óriásira nőhet a baba és hypózik születésekor. Agykárosodásról szó sem volt. Most akkor ezt titkolja? Nem értem, bár nem ezen múlt, hogy vigyázok-e hogy mit eszem.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Swanny: jó, hogy jelentkeztél és minden ok! :wink: Remélem azért nem lesz túlhordás és időben érkezik a kis Mór! Nagyon drukkolok a szüléshez és kitartást erre a pár hátralévő napra! Könnyű és problémamentes szülést kívánok!!!! :) :) :)

Rilla: neked is ugyanezeket kívánom, mint Swanny-nak. :lol: :lol: Már nagyon közel a cél, te is a finishbe értél. Mlyen a babyszitterkedés, kezdesz már belejönni? :wink:

Dita: mizu Veletek? Sikerült a takarítás? Hogy van Miló Bogyó? :lol:

Remény: csak csatlakozni tudok Vevikkhez. Próbáld meg átvészelni ezt az időszakot, magad és a Kicsi érdekében! Én tudom, hogy eléggé erős vagy ehhez és fő az egészség mindenekelőtt. Kívánok sok kitartást a diétához és küldök sok ölelést neked!

Vevikk: tegnap eszembe jutottál a terheléses cukor vizsgálat miatt! Remélem, hogy te is megúszod és legalább olyan jó eredményed lesz, mint az enyém! Mennek a drukkok és jelentkezz majd!!!!!

Kakti, Vicky: mennek a drukkok a genetikához ill. a kombinált teszthez! Remélem minden ok lesz majd!

Heni, Rony: remélem ti is legkésőbb őszre bebabásodtok. Lehet épp egyszerre majd! Aranyosak vagytok, hogy néha benéztek ide és minden elismerésem a türelmetekhez és kitartásotokhoz! Bár, az élet nem könnyű feladat elé állított titeket, de tudom, hogy meg lesz az eredménye a sok szenvedésnek! Puszika

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Vuki
De jó, hogy jelentkeztél !!! :D Mutatsz képeket Annáról ??
Nem tudom, hogy miért pont nekem kell előbb befeküdni a kórházba, amikor én vagyok a világon a legtünetmentesebb kismama ! :( Amúgy kb. 5 percre lakunk a kórháztól, szóval ha bármi lenne, gyorsan be tudnék robogni .....de még azért ezt megdumálom a dokimmal, mert különben már pár nap múlva kelle is oda költöznöm ! :(....de ott megőrülnék....

Trix
Gratulálok a tökéletes cukoreredményhez !!

Tigriske
Pihizz nagyon sokat, vigyázz a Trióra ! :lol:

Dita
Igen jól állsz már babakelengyével ! :D

Heni, Rony
Kívánom, hogy mihamarabb belecsapjatok máááááár a lecsóba !!!!

Brigi
Nekem nagyon tetszik a Léda név !!

Remény
Sok-sok kitartást neked !!!!!!!

Mi tegnap voltunk uh-n, már most 3.5 kg-ra saccolták Kristófot...és ha bent marad még 2 hétig, akkor elérheti a 4 kg-ot ! :shock: :shock:
De amúgy minden a legnagyobb rendben ! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

REMÉNY
Nagyon szomorúan olvasom a soraidat és teljesen együtt érzek.
Teljesen megértelek még ha én nem is éltem így soha, nekem a fogyókúra is csak akkor működött ha ehettem bármit. Norbi módszer.
Sok kitartást kívánok neked remélem hamar eltelik ez a 3 hónap számodra. Utána tényleg minden helyre fog állni.
Ha gondolod meg tudom adni azoknak a lányoknak az elérhetőségét akik ugyanígy jártak mint te. Az egyik inzulint is kapott ugyanúgy mint te. Bizony sajnos igazak a leírt dolgok, én is emiatt paráztam és parázok leginkább a cukortól, mert a topicunkban volt emiatt gáz (koraszülés). Végülis teljesen jól sült el a dolog a végén mert mindketten egészségesek. Még tettem is képet néhány hónapja ahogy fogom a kis Rékát a kezemben. Ő az a kis csöppség.
Persze az ember ( főleg azokután amiken már átmentünk ) a legjobbakat kívánja magának, de ez most így alakult és bizony meg fogod tudni csinálni hiszen már nem ez az első dolog az életedben amit a babáért teszel.
Drukkolok hogy minden rendben legyen!

VEKIIKK
Neked mikor lesz meg az eredmény?
Neked is drukk hogy minden oké legyen!

VICKY
Elég sokára lesz kész az eredményed, nekünk egy hét sem volt Áfonyával és már jött is az sms.

SWANNY
Örülök, hogy újra köztünk! :)

Ezt a furi forgolódást már múltkor is említetted.
Kiváncsi vagyok mi folyik odabent ilyenkor.
Basszus már csak egy hét. Nekem tele lenne a gatyesz!

Köszi a segítséget. Nem tudom igazán hogy mim fáj. A dokinak elmondtam a panaszomat és azt mondta hogy nem igazán van rá semmi gyógymód. Pihenni kell gyakrabban. Anyukám mindhárom terhességét végig kísérte a dolog és rajta sem tudtak segíteni.

Én nagy micimaci fan vagyok. Szegény gyerek teljesen bele lesz kényszerítve! :lol:
Azért remélem neki is fog tetszeni nem csak nekem.
Muszáj lesz, mert én nem engedem neki a mai meséket nézni. (remélem most nem kapok olyan hsz-t senkitől, hogy már most gonosz vagyok a gyerekemhez.)
A micimackónál aranyosabb mese nem is létezik. Vettem egy csomó dvd-t, pom-pom meséi, vuk, stb. ezek az idióta japán nagyszemű figurás mesék..... egy nagy rakás szemét.
Ami eddig micimacis: függöny, forgó, ágynemű, néhány ruci.
A fali díszeket már én is nézegettem, de egyelőre nem tudom választani hogy a nikecelles vagy a dekorgumis változat mellett maradjak. A nikecellt ismerem (építőiparban dolgozom), de a dekorgumihoz még nem igazán volt szerencsém. Azt hiszem az lesz a legjobb ha megnézem a boltban és aszerint döntök.

BRIGI
Nem kell mások véleményével foglalkozni névügyben. Úgy sem tudsz mindenkinek megfelelni.
Nekem volt vagy 10 lánynevem. A Larát szinte mindenki megvétózta. A többi név közül volt amelyik a család egyik felének vagy a másik felének nem tetszett. El is döntöttem hogy majd ha meglátom a kis szarost akkor eldöntöm magam hogy melyiket kapja. Így hogy pöcsi lesz nem kérdéses mert a Milán már régóta tetszik, és ezen kívül talán két név van ami számításba jöhetett de azt is néztem hogy tavasz-nyár körül legyen a névnap, tehát majdnem minden kiesett. A Szabolcs is nagyon bejön, csak az a baj, hogy a párom totál kiakadna ettől a névtől. A mh-emen van egy srác aki régebben tetszett nekem és őt hívják így. Pedig a név független a sráctól, de nem akarok magyarázkodni neki.
A Milán sem tetszik neki, de egyetlen normális nevet nem mondott úgyhogy marad ez akár tetszik akár nem. A másik fiának a neve nagyon bejön neki, ezen kívül semmi más. De nem adhatunk két egyforma nevet! :shock: A legviccesebb az az egészben hgoy nem is szokta a nevén szólítani csak akkor ha mérges rá. Amúgy ördög, Tóbiás, Tódi, Tódor, legújabban meg Tibinek hívja.

TRIX
Én kb. 10 évvel ezelőtt vettem az első kecómat tiszta romos volt. Mire kész lettünk el lett adva. A másiknál is dettó bár ott kevesebb meló volt mert panel. De azért ott is kicseréltünk mindent amit csak lehetett. Itt a háznál akkora melók voltak hogy visszagondolni is gáz. Szóval gyakorlatilag már tíz éve így élek, hogy körülöttem felújítás van mégsem lehet megszokni.
Ha valaha eladom ezt a házat akkor tuti úgy építkezek hogy csak akkor költözöm be ha minden a helyén van, és nem a fejem mellett ütik a falat, stb.....

Mikor lesztek kész???

HENIKÉM
Nemrég még én is hasonlókat nyilatkoztam, és most már fél éve itt van Bogyó a pocakomban. Hamarosan te is el fogod felejteni ezeket az időszakokat amin most mész keresztül.
Nagyon szorítok, de ezt te amúgy is tudod!
A lényeg hogy a baj forrása megkerült és nem ugrottatok bele a lombikba mert akkor még nagyobb csalódás ért volna. Ha kigyógyulsz hatalmasat fog nőni az esélyetek, és mindig ez lebegjen a szemed előtt.

dita75
 
 


TRIX
Végül csak a pakolásig jutottam el, és úgy elfáradtam benne hogy a takarítás mára és holnapra marad.
A derekam is rákezdett úgyhogy csak annyit csináltam hogy lemostam a konyhapultot meg az asztalt és mindenhol felporszívóztam de más egyebet nem.

RILLA
Jó nagy babókátok lesz. Remélem nem sok 56-os méretű rucitok van!

dita75
 
 


Dita: az a helyzet, hogy sajnos lassan halad a festő a babaszobával.
Idén volt 5 éve, hogy felépült a ház, de a falak eléggé repedezettek.
Amikor kihívtuk dolgozni, előtte nem látta, hogy mit is vállalt be. Egy csomó mindent nem vettünk meg előző nap, amivel nem is számoltunk, hogy esetleg szükség lesz rá.
Mikor meglátta mennyi repedés van rajta, elmondta mit kéne vele csinálni, hogy normális és szép legyen a festés. Tehát úgy kezdett, hogy fél nap elment szombaton, mire Érden mindent beszereztek.

Mivel ismerős ezért nem akart silány munkát végezni, ezért kellett venni valami hálószerűséget, amivel az egész szobát bevonta. Ezután dupla meló, átglettelni az egészet, csiszolni és ezt többször is eljátszotta.
Múlt hét végén elkezdte a melót, de még csak ma fogja befejezni. Persze napközben a rendes munkahelyén dolgozik, hozzánk csak meló után tud kijönni.
Ez a héten minden nap így volt, este kb. 6- fél 7 felé kezdett és 11-ig itt melózott.
Gondolhatod, már hogy tele van a tököm. :? A babaszoba ajtót is javítani kell és azt is mázolja, úgyhogy még az is dob a melón kicsit.
De ma végre befejezi. :lol: Már ki van festve még a bordűrt kell felrakni meg a mázolás van még hátra.
De ezzel még nincs vége a melónak. Norbinak még van ötlete, amit meg akar csinálni a szobában, úgyhogy egy darabig még nem tudok képet felrakni.
Ráadásul a bababútort jövőhét vége felé fogjuk megrendelni és onnantól kezdve még 2-3 hét, amíg az is meglesz. Tehát szerintem szept. elejére lesz berendezés is.

Ti mikor rendezkedtek?

Sajnálom ezt a fájdalom dolgot!
Egyébként ne is erőltesd magad most már nagyon, sokszor és többet pihenj egy nap, vége van az ugrálásoknak!

Rilla: tényleg jó nagy Babótok lesz, legalább szép kisimult lesz a kis bőre! Kis husi-musi! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!!

Bocsi,de én lecsaptam a Füleses szobadiszre mert sajna Füles mániás vagyok. Tehát fel vagytok hatalmazva hogyha valahol amerre jártok láttok valami Füleses cuccot és nem tul drága akkor gondoljatok rám kérlek. Köszi!!!!
dita75 nekem gyógynövényes vas tabletát kaptam aminek elég türhető az ize.
remény73 mondjuk hétfő jó neked?? 4-6 között???
Nálunk még nincs sajna név kitalálva. Felmerült az Ádám+Dávid de hát az én kedves Édesanyám már ebben is megelözött mert a 2 öcsémnek adta. Tehát puff neki. 13 éves korom óta plátoi szerelmem az Ákos és pont a szülinapján (04.06) voltam a BMC-ben és akkor derült ki,hogy baba lesz. Már egyszer-kétszer elhintetem a családnak az Ákos nevet,de lehurogtak,hogy nöljek már fel és,hogy nem vagyok normális. Na majd csak lesz valami.

Ennyi

Puszi[/img]

Kép
Kép
colin
 
 


Jujj Dita!

El is felejtettem mondani, hogy akkor már Bogyika sem lehet Henrietta, pedig anno emlékszel???? Aznap tudtad meg a jó hírt!?!?!?!!!!!!!!!!!!!!

Úristen de rég volt, nem?

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


HENI
Hát bizony maximum Henrik! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sosem felejtem el azt a napot. Mindenki engem nézett! Ki irigykedve, ki mosolyogva. Dobosancsival rohangáltunk a két emelet között, mert neki Zeke a dokija. Megláttam az asszisztenst hogy megy fel egy rakás dossziéval a kezében az emeletre és annyira éreztem hogy az én + eredményem is ott van nála. Volt bennem félsz hogy nem sikerült de mégis valahol nagyon éreztem hogy kizárt hogy most ne jártunk volna sikerrel. Istenem de szép kis nap volt. Életem legboldogabb napja.

TRIX
Hát tényleg elég macerás. Mondjuk a dryvit hálózás nem megy nagyon lassan. Nálunk is az egyik fal dryvithálós. Sőt alatta még nikecell is van hogy szigeteljen. Azért csináltuk mert a szomszéd azt a helységet nem fűti, és a zajcsökkentés sem árt. Most ott lesz a párom fiának a "részlege". Legalább ők nem hallják ha ezer decibellel hangoskodik valamivel.

Szívem szerint én már régen rendezkedtem volna. 25 millió példányban le vannak rajzolva a tervek. Nálunk csak egy tisztasági festés lesz. Ha a világoskéket át lehet könnyen festeni citromsárgára akkor a teteje az lesz, az alja marad sötétkék, és a bordűrön még gondolkozom hogy vegyek-e micimacisat vagy maradjon a sárga holdas-napocskás.

Nálunk is szeptemberben kezdődik az egész mert megmondtam a páromnak hogy eléggé le vagyok már robbanva és nem akarom az utolsó pillanatban rokkantan csinálni nagy fájdalmak közepette.
Eleve azt kértem tőle a névnapomra hogy szept-ben amúgy is kezdődik a suli így onnantól fogva csökkentsék a látogatásokat és csak minden második hétvégén jöjjön hozzánk a gyerek. Nem érdekel hogy a másik két hétben hol lesz, otthon vagy a mamáéknál de itt ne legyen mert se idegileg se fizikailag nem bírom már.

COLIN
Biztosan találsz valami szép nevet. A lényeg hogy nektek jó legyen.
Én legutóbb az anyuci.hu-n nézegettem a neveket, rengeteg van órákon át néztem de egyik sem tetszett jobban a Milánnál.
A Dávidhoz pl. nagyon hasonlít a Dániel. Kisfiúnak olyan aranyos a Dani, Danika. Ezen nem gondolkoztál?
Mostanában volt a névnapja is. Nekem az is nagyon fontos volt hogy ne legyen közel a szüli és a névnap meg hogy tavasz-nyár környékén legyen amikor kint lehet ünnepelni a teraszon.

dita75
 
 


Helló Csajszik! :lol:

Bekukkantottam, hogy mizujs veletek - pocisokkal. Nem semmi, amin keresztül mentek, de a végeredmény a fontos. Türelmesek vagytok, pedig sokat küzdöttetek a babá(k)ért.

Dita:
Gratulálok a kukacoshoz!!! :lol: A barátnőm amikor babát várt és elmondta nekem sugárzó arccal, hogy fia lesz, bevallom egy kicsit csalódott voltam... :oops: Elég gáz volt, mert nem is az én gyerekem, ráadásul nem szép dolog elrontani más örömét - így lepleztem amennyire csak tudtam. Persze annak örültem, hogy mindketten egészségesek. Aztán megszületett Tomika, azóta ő a szerelmem!!! Annyira imádnivaló kissrác, mostmár 4 éves múlt, de mióta beszélni tud olyan dumája van, hogy besz@rás!!! Mikor hazaindulok folyton könyörög, hogy ne menjek még haza, mert már most hiányzom neki.
No, ez csak egy kis szösszenet volt a fiú-babákról. Különben meg a fiúk általában imádják az anyukájukat, meglátod, hogy odalesz érted!!! :) Ha választani lehetne én is lányt szeretnék, amúgy meg mindegy, csak jöjjön már! A "francos maximalisták" (amilyen én is voltam) :lol: mindig nagyon pofára esnek, ha elterveznek (megálmodnak) valamit és ilyenkor nagyon csalódottak, épp ezért megértem az érzéseid. DE!!! Én tudom azt is, hogy kezdettől fogva szeretted a benned felnövő kis életet, függetlenül a nemétől és ez nem fog megváltozni! :D

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Sziasztok!

Cukoreredmény:
éhgyomori: 4,3
terhelés után 120 perc: 5,7
Gondolom, ez nem olyan rossz.

Ma vettünk a babának báránybőrt. Csángó fesztivál van és a vásáron voltunk kint. Kettőt vetünk: egyet a babakocsiba és egyet a kiságyba. Amit a kiságyba vettünk szebb és alaposabb kidolgozású, és persze drágább is volt.
Azt hallottam ismerősöktől, hogy azok a babák, akik bárányszőrön fekszenek sokkal nyugodtabbak és hamarabb alusszák át az éjszakát. Remélem bejön.

Ja! És pár napja készül a babaszoba díszítés. Képeket festek, rajzolok, különféle mesék szereplőivel. Ha kész lesz, felteszem őket.

Mindenkinek jó éjszakát.

Kép

Kép
vevikk
 
 


Tigriske:
Hát nem irígyellek, hogy ennyire kell vigyáznod. De neked menni fog és a kis triumvirátus szépen fog fejlődni! :)
Találtam valamit - lehet, hogy már tele van vele a hócipőd :oops: , de olyan édik:
Kép

A többieket is pusszantom, nagyon helyesek a pocis képek! :D

Pá Drágáim!
sajt@
 
 


Megérkezett a anyu a cukormérőmmel. Még nem sikerült megmérnem, valamiért mindig kevesli a vért, vagy valamit nem jól csinálok. :( Majd még próbálkozom, bár most beállítottam a lándzsát és így 3x szúrtam meg az ujjam. Még így se lett jó. Nincs olyan sok tesztcsíkom, mert anyu otthon hagyta az 50 darabost, de a sógorom majd felhozza szerdán.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, eleinte nekem is volt fals eredményem, azóta sikerült kitapasztalnom mit és mennyit kell.
Hétfőn reggel megyek védőnőhöz bejelentkezni, 3-ra a házidokihoz, ha jó Colinnak és neked is a fél 4 itt a hegy felőli oldalon, akkor egy közös randit is összehozhatunk. Vagy ha 4, akkor 4, ha fél 5 akkor az, nekem a lényeg 6 előtt 10 perccel hazaérni az inzulin miatt.
Holnap egész nap gyűjtögethetem a vizeletem, így max. csak fél vagy 1 órát tudok maradni.
Tegnap reggel nagyon elkeseredett voltam, mert 7,2-t mértem, de azóta 7 alatt vagyok, és a lelkem is jobb.

Vevikk, a te eredményed mondhatni tökéletes, így aggódásra semmi okod.

Dita, kimossam a te vatelined is, vagy nem kell? Mekkora kell neked?

remény73
 
 


remény: Sajnos én ha dolgozom, akkor olya 1/2 7 körül érek csak haza. Pedig jó lett volna találkozni veletek, meg a rucikra is kíváncsi lennék már. Anyu viszont csak holnap délután megy haza, nem baj ha még egy kicsit parkolnak nálad a cuccok? A 20-a utáni héten itthon leszek már szabin, akkor jobban rá fogok érni. Közben rájöttem, hogy mit bas.hattam el a cukormérőnél. Ennek olyan a csíkja, hogy oldalról szívja fel a vért. Én meg mindenáron felülről próbáltam rárakni. Persze hogy nem szívódott fel elég és minden alkalommal azt írta, hogy olyan alacsony a cukrom, hogy nem tudja megmérni. Majd holnap reggel megmérem. Most egy kicsit hazavágtam az ujjamat, de legalább beállítottam a lándzsát.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky, semmi gond. Ha gondolod találkozhatunk este is, csak mivel 6 előtt inzulinozok, majd negyed órára eszek, s rá 1 órára mérnem kell, de utána ráérhetek, ha előbb szeretnéd a ruhákat... Vagy a vacsim és a mérés között is, ami azt jelenti fél 7 után is jó, mert bárhol megmérem a cukrom már :)

remény73
 
 


REMÉNY

Még meg kell kérdeznem a párom keresztanyját hogy hajlandó-e megvarrni nekem a micimacis szettet mert ha nem akkor másra nem merem bízni. Az egyik barátnőm szintén varrónő de eddig kétszer kértem meg varrásra és elég is volt, mert mindent elcseszett és nagyon mérges voltam miatta.
A párom húgának meg annyi dolga van hogy nem is merem megkérdezni hogy megcsinálja-e.
Anyukám is elég szépen varr, de olyan drága volt az anyag hogy ha mégis elcseszné nagyon ideges lennék. Viszont ha ennyi varrónő van a családban szégyen lenne elvinni egy idegenhez.
Remélem a keresztmama tudja vállalni és jól meg is csinálja.
Eddig csak a kerti ülőpárnákat varrta meg nekünk az nagyon jól sikerült.
Aug. közepén van az anyósom névnapja, valszeg akkor találkozom a keresztmamival és megkérdem hogy mi a stájsz.
De ha mégis kell neked vagy másnak akkor nem kell rám várni.

SAJT
Látom a jókedved töretlen, csak így tovább. Nagyon drukkolok neked hogy álmaid valóra váljanak. Aranyos a kis történeted.

Ma itt volt a legjobb barátnőm a fórumról nálunk látogatóban, nagyon édes fél éves kisfia van. Majd teszek képeket.

VEKIKK
K.....a jó a cukkered! Gratulálok! De ügyes vagy hogy már túl vagy rajta én csak a jövő héten veszem rá magam, de még nem tom melyik nap.
:roll:

dita75
 
 


Remény: Jó lehetne, csak mikor hazaérek, akkor már nekem is majd felkopik az állam, meg ugye most már nekem is jön a méregetés. Kíváncsi leszek, hogy a jövő héten mit mond a dokinő. Majd inkább 20-a után valamikor talizunk. Arra a hétre egyenlőre van egy uh-m 25-én 12:45-kor és 26-án az AFP-m. Pénteken meg pakolás és szombaton irány a tengerpart. Már alig várom. :) A rucik meg még nem sürgősek, nekem februárig ráér. :) :wink:
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Na hogy áll a kezemben a kis pöcsöske???

Kép

Kép

dita75
 
 


Ditus: nagyon édi a Kisfiú és nagggggyon jól áll a kezedben!!! :wink: :)

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Alig győztem visszaolvasni. Mi jól vagyunk, csak aznap véreztem és hamar elmúlt. Szóltam a melóhelyen, hogy csak fél napot dolgozom, hát így nem kellek hosszútávon, mivel a főnököm szerint így nem vagyok elég stabil (mivel szerinte bármikor befektethetnek a kórházba). Mindegy, én bejárok aztán majd szólnak, ha ne menjek. Úgyis csak a pénz miatt és a kollégák miatt mentem, mert egyébként már sokszor fájdogál a hasam, ha nem pihenek. Úgy voltam vele, hogy amég nem találnak helyettem valakit, nehogy a kollégáim szívjanak az én munkámmal is.

Vicky! Nem a legkisebb, hanem a legnagyobb baba mellett van a vérömleny, közel a méhszájhoz.

Dita, Colin! Én Tigris-fan vagyok, de nagyon. Szegény gyerekek kapnak a jóból ha kijönnek.

Sajt! Köszi a képet, nagyon örülök. Kakti képe a benti gépemen, ez meg az itthonin kapott helyett. :lol:

Dita! Jól áll neked a pöcsös.

Kép
tigriske1978
 
 


TIGRISKE
Hát a neved alapján erre rájöhettünk volna! :lol: :lol: :lol: :P
Ezek szerint tele lesz a szoba tigrinccsel???

Ha teheted maradj otthon tp-en, ha már a főnök is ilyen "jópofa".
Én eleinte ki voltam, nem találtam a helyem meg hát a pénz is kevesebb de most már egy jó ideje teljesen elvagyok. Meghúztam a gatyaszárat, semmi luxus, így tudok Milónak is minden hónapban valamit venni.

Sokat teszveszelek szinte minden onnan van. Ma láttam egy bodyt, hát besz..ás. Felírat: TESÓM ELADÓ! (minden ajánlatot elfogadok!)
Hát nekünk mindenképpen kell ilyen! :) :) :)
Már rá is csaptam volna csak az a baj hogy pink, majd megkérdezem a csajt hogy van-e kékben! :)
Épp mondtam a másikban hogy néha olyan is kéne nekünk hogy "faterom eladó" :P :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


Sziasztok!!

Hüha,de nagy csend van itt.
remény73 nekem mindegy,hogy mikor találkozunk csak az a lényeg,hogy kb 19.30-ra hazaérjek mikor jön haza a párom. Ja és a most csütörtök nem jó.
dita75 én is sokat Teszveszelek,de most már leállok.

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
colin
 
 


Dita!

Hát biztos lesz TIGRIS, Micimackó és a többiek. Plüssből csak tigris van kb 15 darab. Táppénzen leszek, csak a pénznélküliség aggasztott, de rájöttem, hogy senki (főnök) kedvéért nem teszem ki a babákat veszélynek. Mivel eddig minden nap mentem dolgozni és csak 6 óra fele dőltem le, a picik jelezték, hogy ez így nem lesz jó. :lol: A doki mondta, hogy mindent csinálhatok, amíg nincs tünet, hát most volt, úgyhogy leállok. Tényleg nem kell a gyerekeknek mindenből a legújabb.
Nekem is tetszik ez a felirat, vicces.


Elhoztuk a babakocsit, hát mit mondjak eléggé lelakott, de funkcionál és ez a legfontosabb. A gyerekek megrágták a karfát, és el is van szakadva néhol. A szakadást megvarrom, de a műanyagot nem tudom mivel lehet lefesteni, hogy a bababarát legyen.
Szóval lényeg jöhet a pihi és a fészekrakás. :-)

Kép
tigriske1978
 
 


Colin! Biztos mindenki pihizik. :-) Én is most megyek, mert egész nap a ruhásszekrényt válogattuk és raktuk össze a régi ruhákat a szeretetszolgálatnak.

Kép
tigriske1978
 
 


Használom a cukormérőt végre. Nem egy kellemes művelet mondjuk. A reggelinél 5,1 volt előtte és gyógyszerrel 6,8 volt utána, szóval jó a gyógyszer, remélem szedhetem végig. Az ebéd elég durvára sikerült, ott csak 1 órás mérésem van az 8,2 volt. Mondjuk gyros tálat vettünk és még jégkrémet is ettem, mondjuk abban nem volt sok szénhidrát. Most a vacsi előtti 5,2. Remélem az utána érték is jó lesz, mert ilyenkor veszem be a másik bogyómat. Alakulok, de az ujjaim bánták, hogy az első 5 szúrásál rossz helyre próbáltam a véremet rakni. Majd csak belejövök. anyukám jött, látott, mindenbe beleszólt, megsértődött és hazament. Még jó, hogy csak két napra jött. Persze a sértődés oka az volt, hogy nem szeretném a segítségét igénybe venni majd a szülés után vagy két hétig. A segítség jól jönne biztos, de a kéretlen tanácsokkal együtt már nem éri meg. Az anyósom is felajánlotta, hogy feljön segíteni, de ő kiemelte, hogy csak akkor jön, ha kérjük. Most nem tudom,, hogy mi lesz, mert ha őt meg megkérném, akkor anyu sértődne vérig. Magunkra leszünk utalva, de én ezt sem bánom, a párom elég házias. Elég a panaszkodásomból, megyek visszaolvasni.

tigriske: Szerintem akkor nem okozhat nagyon galibát, mert amelyik baba mellett van, az szép erős. Csak azért kérdeztem, mert volt egy másik lány, akinél a legkisebb baba mellett volt és náluk gondot okozott, de az a baba nagyon le volt maradva a tesók mellett egyébként is.

dita: Hát ez a body nagyon édes lehet, apával jót röhögtünk rajta. Nagyon jól áll neked a fiú gyerek. :) Milónak nagyon jó helye lesz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?