Új privát üzeneted érkezett!

Annus, szép név a Máté, de a csapból is az folyik. Elmúlt két évben született fiúk rokoni és ismerősi körben mind azok.
Tinu, igazad lehet, vmi kollektív tudatalatti? Közízlés? :lol: Mindenesetre érdekes, h miért tetszik ua. a név mindenkinek egy adott időszakban.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Szép napot!

Böbi, a sziget klipet még nem láttam, de kár lett volna lemaradni róla...HATALMAS...Prodidzsáj :lol: Gyöngyvirág nagyon szép, azok a szemek...

Zili, ilyen nálunk is volt (esti cickósírás). Próbáld meg, hogy lefejsz 60-70 ml-t gyorsan, azt odaadod neki üvegből, aztán mars vissza a cicire :-) Nálunk bevált. Megnyugszik attól a kevéstől, amit üvegből kap és onnan már sínen a dolog.

Szép neveket gyűjtöttetek össze, a Pétert én is imádom, de a bátyám is az. Lánynevek: Gréta, Emma, Szófia (igen én szívem szerint, ha lány lesz Szófiát azaz Szaffit szeretnék :-), sőt - ne akadjatok ki - én egy Rozit is el tudnék képzelni :-) Boróka, Bíborka, Izabel is telitalálat :-)

Két napja ácsolják a tetőt reggel 8-tól délután ötig. Tök jó :evil: Ráadásul egy ember csinálja. Mikorra végeznek így???? Mozza, nálatok hogy áll a szomszéd vár? :roll:

Sztori...kb. két hete egyik nap kora délután (Marci aludt) én tettem-vettem a konyhában amikor FURA zajokra lettem figyelmes. Kimentem a teraszra, de azzal a lendülettel vissza is sunnyogtam gyorsan, mert ...hmm...hogy is fogalmazzak, hogy urinő maradjak...felnőtt filmes hangokat hallottam...de CSUTKÁN! Hát, gondoltam a kertszomszédnál biztos nincs otthon az asszony, aztán apa elveri valahogy az időt...Kicsit kiakadtam rajta, de el is felejtettem...Tegnap a szomszédasszonyom mesélte, hogy rájuk szólt ez a bizonyos kertszomszéd, hogy legyenek csendesebben (a kertben pancsoltak a kisfiával mert FILMFORGATÁS VAN :!: :!: :!: :!: :!: :!: EZEK PORNÓT FORGATNAK TŐLÜNK 5 méterre :shock: :!: :shock: :!: :shock: :!: Én nem vagyok egy prűd alak, de azért nem akarom Marcit egy évesen felvilágosítani. Teljesen ki vagyok akadva. Miért nem mennek olyan helyre ahol nem egymás szájában laknak az emberek???? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Anika,azért köszi! :? :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

Halistennek en csak ketto Borokat ismerek :lol: igy se tudjak sose h fiu vagy lany nev..... fiu nevbol meg a Bence tetszik meg a Balint nagyon amugy. :D na mind1 :D meg lanybol a Benigna :roll: na jo abba hagyom :oops:

Netti
Kép
maumau
 
 


Gyongyi, Rozi :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Gyöngyi, ez jó! :lol: :lol: :lol: Persze nyilván gáz, de jót röhögtem.

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Nekem nem igen tetszenek a magyar nevek.Talán a Máté(ha az magyar). Nem tudom,nem igen vagyok magyar párti. :oops: Bocsi,de ez van. Nekem lány nevek: Stella(de az a kutyánk :lol: ).Lara, fiú nevek:Erik, Roland Márk.A következő fiunk Roland lesz,ha az lesz.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


egyik haveromnak a kutyaja Netti :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Megnézem manómat- hn 7-kor evett, azóta alszik.

Vagy porszívózom egyet, bár alvás alatt nem szabad, ugye? :wink:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Vedd Netti megtiszteltetésnek! :lol:
De a lányomat meg a kutyámat csak ne hívják már ugyanúgy. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Gyöngyi, megpróbálom, köszi.

Tinu, hát igen olyan tudatalatti kritizálás árDAT JÖTT, IGEN, ELBIZONYTALANÍTOTTAK.

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!

Gyöngyi-hú, ez brutál, én is jót röhögtem, na de azért na! :roll:

Tesóm /35 éves/ unokája ( :?: ) Erik! Rekordnagyi! :lol: Na nem a saját gyerekeitől van az uncsi! Erik apukája Roland!

Na de az én neveim, lányban tetszik a Tesómé nagyon, hogy Nikoletta, de tetszik a Kíra, Tekla, Zdenka, és persze, mivel a következő gyermekem kislány lesz nagyon tetszik az Anna. Úgy, hogy Pintér Anna, olyan fenséges! :D Csak úgy, mint a Pintér Vilmos! :D

Ha véletlen kisfiam lesz ismét, háááááát, fogalmam sincs, majd szétnézek a Barátok Közt névlistájában... :lol: Vilike nem azért lett Vilike!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


A nevek jó téma :)

Nekem két nevem volt fix: ha lányom lesz, Zsófia lesz, ha fiam, Gábor. Ezt már kb 10 éves korom óta tudom :) Fruzsi nevét a férjem találta ki, és rögtön beleszerettem :) Lánynévben nekem még a Petra tetszik nagyon. Meg a Dóra is, de az Apának nem. A fiúnk Gábor lesz :)

Na jobban vagyok, szerintem picit sokat ettem este :roll: Bevásároltunk hétvégére a lányokkal, elfáradtam.

Böbi: én még most sem szívesen hagyom ott éjszakára Zsófit, pedig lassan ott fogom. Na majd a blogba kifejtem egyszer, hogy miért nem :roll:
Vendég
 


a Gabor nagyon szep nev :roll: nalunk apum reszerol mindenki Gabor es ugy alakult h a parom is. o sose akarna viszont a gyerekenek Gabor nevet adni,epp ezert,ugyhogy ezert vetettuk el a nevet ha fiu lenne. Pedig sztem nagyon szep a hangzasa :wink:
o mindenaron Danielt akar. hozzateszem az osszes haverja Dani :lol:

panndi, Fruzsin meg Zsofin en mindig elgondolkodom hirtelen h melyik melyik is :lol: biztos a Zs betuu,de illik tok egymashoz!

Netti
Kép
maumau
 
 


Esztó
Lehet Álmos vezér nő volt? :-)

Anikó
Majával én is unatkoztam sokszor, de 2 gyerekkel egy percet se.

Vicces
Csanád, Csongor, Hunor, rajta volt még az én listámon is. Apának nem jöttek be annyira. Meg még volt Magor, Kende is.
Nővérem gyerekei: Huba, Margaréta, Luca, Eszter.
Boró nekem is tetszik, húgom Bogi :-)
pumuklii
 
 


Nem tom, vmelyikőtök járt-e már így. Levelet kaptam az Államkincstár családtámogatási iroda Nemzetközi Kapcsolatok osztályától, h a csp igényléshez pótoljak egy 8. sz. pótlapot. Gyanús...nemz.kapcs. osztály? Pótlap úgy kezdődik, h válassz nyelvet, amin levelezni szeretnél... Szal vleg félreértettek vmit... Az igénylőlap I/11 kérdésére, mely így hangzik "igénylő, illetve házastársa folytat-e kereső tevékenységet az EU (EGT) valamelyik tagállamában?" én igent válaszoltam, merthogy mi is EU. De úgy néz ki, h ők EGYÉB tagállamokra gondoltak.
Ti hogy töltöttétek ki?
Most szarakodhatok ezzel mindenesetre. :x

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Nóri
nem is mondtam még, én is Pintér voltam. Húgom nagyon vagány vele Dublinban. Ugye benne van a Pint, ott így kérik a sört :-)
pumuklii
 
 


pumukli, ez aranyos! :lol: Én meg január óta vagyok Pintér is, de Molnár is. :lol: De voltam már más is, de ezt hagyjuk.... :oops: :roll:

Hú csajok 8 nap és megyek haza!!! nagyon várom már!!! 8) 8) 8)
Csak ne lenne annyi intéznivaló! :roll: :?

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


pumukli :lol:

En meg jovohonapban mar Balazs leszek :lol:

(Kende volt az en listamon is,de apa kiszorta :D )

Netti
Kép
maumau
 
 


Hát az én kedvenc neveim is most lettek felkapottak!Azért is kellett másik lánynevet keresni,mert nem akartam h vmi favorit nevet kapjon...A Máté is valószínű el lett volna vetve,pont amiatt mert mostanában felkapott...pedig én a Bors Máté után akartam elnevezni,már régóta...ugye nálunk akkor Borsi Máté lett volna :lol: Szóval tényleg furi ez a név mizéria.....és sose lehet tudni h éppen mikor kap el a gépszíj és találok ki vmi hülye nevet a gyereknek :wink:
Ja és tetszett a VIola is,csaj a Viola utcában lakunk....az meg már milyen....

annus11
 
 


Engem nem zavvar, hogy népszerű név pl a Zsófi. Valaki miatt akartam Zsófit, és ezen semmi sem tud változtatni :)
Vendég
 


Panndi,egyetértek.Engem sem zavar,ha a gyerekem neve népszerű.Tetszen nekünk, menjen a vezetéknevünkhöz,a többi pedig nem számít. Mit érdekel, ha a fiamnak lesz másik három Erik nevű osztálytársa mondjuk? Akkor,ha valaki Kovács, vagy Molnár annak is nevet kellene változtatni,mert milyen izé már, hogy gyakori. Ez ostobaság! :lol: :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


hellóka m indenki...

nevek: nekünk a név előbb volt mint a gyerekterv, kb 3 hónapja voltunk együtt amikor eldöntöttük hogy mik lesznek a nevek, ugye poénból, de kellett mégiscsak :oops: ha fiú lett volna Lili akkor Vilmos lett volna aptya után, de a következő az lesz...ha lány akkor Vivien...Lilien és Vivien...tökjó :D

oltást jól viseltük, 37,3 volt a "láza" azzal még nem kell semmit csinálni ugye? cicit kap ezerrel, most leszarom a jó kis napirendünket :)

ma voltam turiba jajjjjj azok a cuccok...és turtam egy 12 hós nyári rucit, jövő ilyenkorra a biztonság kedvéért :oops:

pornósszomszédok: nos nálunk nem filmet forgatnak egyszerűen éjjelnappal szexelnek nagyon hangosan a szomszédok alattunk...multkor épp szoptattam (nyitott ablak, nekik is gondolom) és a csaj vonyításást kellett hallgatnom..kicsit illúzióromboló...namindegy...multkor már beszóltam amikor nézegette Lilit hogy Hallom hogy ti is babaára gyúrtok, jó hangosan...de nem vette a lapot... :shock:

Kép
Kép
mniki84
 
 


Niki,ez nagyon komoly beszólás volt.És nem vette a lapot???
Hmm.Megint paradicsomos krumplit eszek.Ez egyszerűen isteni!Miből maradtam ki 27 éven keresztül? :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


porno. Mi láttuk is a szomszédokat....Bp belváros, 4.emelet, szűk utca. szembeszomszéd a nyitott ablaknál tolta, éjjelilámpa fényénél. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
zili
 
 


Sziasztok!

Tesóm jól van hála Istennek, köszi a érdeklődést!

netti nektek mi volt a másik két név?

A mi neveink voltak:
fiú: Csanád, Sebestyén, Vilmos, Ádám
lány: Noémi, Rebeka, Blanka
Ezek a közösek, de nekem tetszik még, csak apának nem vagy nem megy a vezetéknévhez: Liza, Gréta, Levente

Anika, Te meg egy kicsit figyelj oda! Kutyafüle Rikije Erik... Az oké, hogy leírjuk kinek mi tetszik, de fikázni minek...?

Na jó, megyek, jók legyetek, puszi!

Ja, Annus, linkeld be sztem a videóklippünket is a tábli alá, mikor nyitod a topicot! Sztem legkésőbb jöv. héten kéne, nehogy lemaradjunk! :wink:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Niki
ez frappáns volt :-)
pumuklii
 
 


Mondjuk persze,Izabelből is van nyilvánvaló másik :lol: Valószínű nem csak az én kincsemet hívják így :lol: Csak vhgy elmet azoktól a nevektől a kedvem emiatt.... 8)

Nekem a hajam hullik amúgy...de remélem hamar elmúlik!Totál igaz rám minden ilyen hormonális sz*r :evil: lásd melír :roll: :lol:

Niki!Én se ettem még paradicsomos krumplifőzeléket...lehet nekem is ki kéne próbálni :wink: :lol:

Nekem a férjem lakott egyszer olyan helyen ahol a tulajok pornót forgattak,vagyis kiadták a házat...én is mikor ott voltam akkor is forgatás volt...mi meg 1 szobában mulattuk az időt...borkóstolót tartottunk azt hiszem :lol: de a forgatást nem néztük,csak a jövés menést hallottuk....jó nagy volt a ház! :roll:

annus11
 
 


Szofi, a végén mi is a Noémi és Blanka között hezitáltunk. :lol: Nálunk még a Julianna is játszott, ami szép, de mégsem szívem csücske annyira. Viszont vezetéknévvel szuper. Meg anyósom is az. De Blanka aratott, köszönet Szabó Magdának érte!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Hát ezek a pornós sztorik nem semmik!
Nekünk Szegeden volt egy ilyen "szomszéd", fogalmunk sincs, hogy melyik lépcsőházból jött, csak mivel ott is szűkek a házak közötti terek így a falak visszacsapták a hangot, jócskán! Mi csak jót röhögtünk rajta, mert a csaj az a macskák párzásának a hangját utánozta! :lol:

Niki-A Vilmos gyönyörű név! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Segítsetek már!Mi annak a neve amit fogzásra lehet adni nekik?
Iza ma alig alszik...és folyton a szájában a keze...lehet h már az ínye fáj neki????Néha nyüszög,olyan keserves képet vág hozzá....Szerintetek???Lehet már a foga???Próbálom nézni alul,de nem tudom...Igaz lassan 4 hónapos lesz,elkezdődhet már ilyen korán????

annus11
 
 


Na, Csani lefeküdt, még tudok egy picit írni!

Anita, ne aggódj, Hanna tudja, hogy mennyi kell neki. Ha nem fogy, akkor nincsen gáz!

Panndi, örülök, hogy jobban vagy!

Esztó, az uraddal remélem végleg egyenesbe jöttek a dolgok...?!

Kutyafüle, dobd már föl a receptet, esküszöm megkívántam!

Tinu, sztem tuti van kollektív tudattalan! Pl. totál rágerjedtünk a Zsomborra (egyet sem ismerünk, láttunk, hallottunk), erre tök véletlen kiderült, hogy 2007-ben a 4. leggyakrabban adott fiúnév volt! :shock:

Na, és akkor hogy gondommal is jöjjek: Csaninál születése óta úgy működött az elalvás, hogy kajcsizott, már félig aludt, böfiztettük, sétáltattuk 5 percig, be az ágyba, csókolom! Erre kb. 2 hete azt csinálja, hogy a be az ágyba rész még rendben van, de a csókolom az nem: kb. 10-15 perc múlva felébred, reklamál (esze ágában sincsen visszaaludni - próbáltuk), ekkoe vagy még kap enni, és előröl, vagy csak a séta-séta rész elölről... És ezt eljátszuk minden este kétszer-háromszor, szóval az eddig 5 perces altatás 1-2 óráig tart! Mi a fene ez? És mit csináljak? Vagy jó ez így? Ti hogy altattok? Valaki tapasztalt hasonlót?
Azt előre bocsátom, hogy az én gyerekem bőgés nélkül nem tud magáőban elaludni, én meg azt nem bírok mi, hogy éjszakára úgy váljunk el, hogy ő álomba sírja magát...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Mozza, nem jött át a boxos tornamódszer priviben! kéremkérem!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, Csani többet akar belőled! Fogalmam sincs egyébként, biztos ez is egy kis korszak, majd elmúlik. De szóljanak az okosak! :D

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Mozza, én is kérhetném a boxot? Léciléci... :lol:

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Nálunk ilyen m volt még....de lehet h most épp mást kíván!Prübáld jobban lefárasztani esetleg az esti kaja előtt! :wink: Amúgy passz!

annus11
 
 


Annus

Egyáltalán nem lehetetlen.

Nekem van egy ismim akinek már születéskor kint volt két foga.

Kép
KépKép
csorna
 
 


szofi
Napusagar (ezt miutan beletuszkoltam a 3 megmaradt nevbe mar nem is akartam,mert nem illett a vezeteknevunkhoz sem. meg annyira mar akkor nem tetszett :D )
Lili (Ot nagyon szerettem volna sokaig es apanak is bejott)
Veguli azert dontottunk a Borokanal mert eloszor engem teljesen elragadott a nev... es mindig amikor megbeszeltuk h akkor Lili,azon filoztam h biztos Lili??? sztem az en lanyomra jobban illik a Boroka. aztan egyik nap vart egy cetli, h "Balazs Boroka?!"
aztan tudtam h apanak is elnyerte a tetszeset. mert h neki eloszor total nem tetszett... most meg odaig van erte h milyen jo nevet valasztottunk!! :lol: )

majd teszek fel kepet h hogyan probaltuk eldonteni milyen nev legyen :lol: tobb helyen figyeltek az A4es lapok nevekkel.. hogy ha oda nezek egybol gondolkodhassak rajta :lol:

altatas:
boro van h kidol es le lehet tenni egybol. ez amugy eleg ritka mostanaban. alt az megy h apa altat es sztem fel-1 ora.de igyis alszik 9re. legkesobb negyed10re.
nalunk vallon altatas van es setalgatas kozben! nezelodik majd elalszik.. kozben van h sir fel percet tobbszor is :roll:
en ugy vagyok vele h biztos normalis az is h nem alszik el egybol. vegulis en se alszok el egybol vacsi utan :roll:
amikor total faradt akkor meg kaja kozben persze....

Netti
Kép
maumau
 
 


Annus, pl a dentinox gél, meg a borostyán nyaklánc- mondjuk én ebben nem hiszek, ha tényleg fog és nagyon fáj, Nurofen is mehet.

Kép
Kép
zili
 
 


Annus- A Dentinox gél jó fogzáskor, csak nem tudom,hogy hány hónapos kortól kaphatják.

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Annus, siman lehet. :lol:

Nekem meg a Bulcsu nev is nagyon bejon!!

Netti
Kép
maumau
 
 


Szofi-nálunk detto ez volt a helyzet, de kb. 2-3 napig tartott, mert rájött, hogy nincs játék, meg semmi, csak egy visszadugott pipa, és kész! :roll: Nálunk ez vált be! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


DENTINOX FOGÍNYGÉL GYERMEKEKNEK
10 g


Mikor nem szabad alkalmazni a gyógyszert?

A készítmény nem alkalmazható 3-4 hónapos kor alatt, valamint az alkotórészek bármelyikével szembeni túlérzékenység esetén.
Epilepsziás kisgyermekek esetében fokozott óvatossággal lehet használni a készítményt, a kezelőorvos tanácsát kell kérni.
Szorbit tartalma miatt az örökletes fruktóz intoleranciában szenvedők nem alkalmazhatják.

óóóó, ez gáz! Jobb ötletem nincs. De mondjuk Izus már betöltötte a 3 hónapot! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Na akkor mindjárt utána olvasok ennek a dentinoxnak,szerintem annyira nem fájhat neki,különben ordítana...inkább nyűgös :roll: most kinn sétál :lol: :lol: Keresek vmi homeósat is,azt bizti kaphatja már.

annus11
 
 


Halihó!

Na, vagyok én is, csak eddig dekoráltam Lilivel a szobáját.
Nagyon kiscsajos lett, majd dobok képet.

Netti!
A malackás visszapillantót a www.kekpanda.hu-n rendeltem.
Sztem nézz körül, nagyon jó kis cuccok vannak. Pl. a dekormatricát is onnan újítottam.

Torna: napi 3x10 perc
BABA HÁTON fekszik:
1. FUT A BABA: Ez lényegében annyi, hogy kiegyenesíted a két kis combiját úgy, hogy a lábfeje előre nézzen és fut a baba-fut a babásat játszotok (mintha menne)
2.Talpperem csiki: a 2 kis tappancsának a szélső részét körömmelmegcsikized. Ez azért jó, mert stimulálja a lábizmokat a helyes lábtartásra.
3. Talpbox: Ellentétes manccsal ellentétes talpba beleboxol a baba 5-6-ot, majd csere. (ez az absz. favorit, Lili kacag közben)
BABA HASON:
Kiegyenesíted a lábait, a 2 kis mancsát-karját könyöklő pózba a feje alá teszed és a lábait még mindig egyenesen, lenyomva tartva a gerince mentén fentről lefelé az ujjbegyeiddel erőteljesen végighuzogatod 5-6szor. (akkor csinálod jól, ha a bőre kicsit bepirul az ujjaid helyén).
Ekkor a baba autom. felemeli a fejét úgy hogyközben minden ehhez fontos izomcsoportját használja (hát-has-kar-nyak) és ezáltal edzi. Ez segíti a koordinált izomhasználat fejlődését.

J. héten jön a dokink és kérek tőle új torna gyakorlatokat. Most Lili fogását szeretném kicsit fejleszteni, mivel még kiesik a mancsából a csörgő stb., illetve nem mindig tudja a dolgokat elkapni, noha nyúl érte és nagyon szeretné....kicsit megpróbálok rásegíteni. :)

Gyöngyi:
Kemény ez a pornós story :oops: :shock: :x ...nem lehet esetleg felnyomni őket vm. hivatalban?
A mi szomszéd vityillónkon most 2 napja nem dolgoznak...kiásták az alapot....2 szint lesz föld alatt+2 szint föld felett....szerény kis kéró :shock: ...tök jól fest egy 10 méteres óriás árok a terszról :x
Vettem egy pár cédrust és beültették a kertészek végig a kerítés mentén....most locsolom mint az őrült, hogy jövőre már takarjon valamit, meg akácot futtatok a kerítésre stb.stb....szóval ezerrel próbálom elszeparálni magunkat...pont oda nyílik a teraszunk...fasza. :x

Kutyafüle!
Honnan nézted a pari-krumpli receptet? Jól hangzik, megfőzném vmikor.

Anita!
Lili kakjia és néha zöldes nari...a doki szerint tápváltásnál is előfordulhat, vagy a meleg is okozhatja (sokat izzad a baba). Ha pisi és kaki is van rendszeresen, a pocija nem fáj tőle, akkor no para, TERMÉSZETES! Esetleg próbáld kicsit hígabbra keverni!
Ha sötétzöld a kaki, az jelezheti, hogy 'éhezik' a baba, keveset eszik.

Na, lánykám reklamál....pedig még szundi idő....na megnézzük vissza tud e még alukálni egy 1/2 órára.... :roll:

Kép
mozza
 
 


Nóri!
Köszi,most kerestem rá én is...hmmm,meglesem a homeopátiát....

annus11
 
 


Szofi,nem sértődtem meg,azért is van ott a nevetés jel. Ez olyan dolog kinek mi tetszik vagy nem tetszik. :wink: Az Alex is tök jó,szerintem.
Tényleg?Na akkor itt van:
1kg burgonya
2 ek olaj vagy 3 dkg zsír
2dkg liszt
1kg nyers vagy 1/2 l eltett paradicsompüré
cukor,só
A krumplit meghámozzuk, majd karikára vágjuk(én úgy vágtam,mint a brassóiba szokás).Ezt kevés vízzel és sóval feltesszük egy pici sóval főni.Puhára főzzük.
A paradicsomot vízbe tesszük főni, addig amíg meg nem puhul és a héja leválik.Ekkor leszedjük a héját és áttörjük paradicsomtörőn. Rántást készítünk,és a paradicsommal felengedjük, vagy (ahogy én is csináltam) a papadicsompürét feltesszük főni pici burgonyalével és ahhoz adjuk hozzá a vízből és lisztből készített habarást. Ezt jó sűrűre főzzük, majd hozzáöntjük a krumplihoz(a krumpli marad a levében főni). Ízlés szerint lehet cukrozni vagy sózni.Én edésen szeretem a paradicsomot, így raktam hozzá 5 ek cukrot.
Nem nagy művészet(még nekem is ment) és nekem nagyon ízlik!
s :lol:
A forrás a Horváth Ilona szakácskönyv.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus
tegnap volt itt egy barátnőm, 11 hónapos fiának még 1 foga sincs. Ilyen is van.
Másik barátnőmnek 5 hónapos a lánya, és ő is gyanakodik, hogy jön a foga. És találtunk a neten egy cumit, ami pont erre van.
Olyan mint egy protko:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Én viburcol kúpot adtam Majának, amikor örlőfogai jöttek, ez homeos cucc.

Netti
nálunk apa is a Bulcsú nevet találta ki, én kiröhögtem.
pumuklii
 
 


Jesszus,az a maci meg a kutya,tündér!!!!Én is szeretnék,de ez ollan nadon drága!!! :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Na, pont leírtam a boxot, erre visszaolvastam és láttam hogy kéritek! :lol:
Éteri! :lol:

Nevek: (bár férjem nagyon tiltakozna), de ha a 2. baba is lány lesz, akkor én kibulizom a LOLA-t :lol: , Lili és Lola. (férjem szerint ez olyan, mint a LOLKA ÉS BOLKA :evil: :evil: :evil: )Nekünk még a Dávid tetszik...de az uncsitesó fia Dávid, így az kilőve...talán még Márk, ebben értettünk eddig egyet, nekem még nagyon tetszik a LÉVI (férjem nem szeretné hogy nagyon héber nevet válasszunk- bár szerintem mivel zsidó származású, miért ne lehetne héber neve....bár Icaknak vagy Bubinak azért nem hívnám :lol: )

Kép
mozza
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: