Új privát üzeneted érkezett!

Morca, nyugi, ráér a recept ám, majd ha lesz időd :D csak néha eszembe jut, és megírom :D (annyi, de annyi mindent felejtek el.....) Igen, vagy az idő miatt, vagy a szalagok miatt fájt a hasam, tudom, nem az emelgetés miatt, mert nem cipekedtem, nem tartott sokáig, na meg tényleg az elején jócskán nehezebbeket cipeltem :) csak fura volt, hogy így már régen nem fájt... de elmúlt :) Manócska is mocorog :) úgyhogy semmi baj :) csak már nagyon várom, hogy a karomban tartsam :) várjuk a képeket is nagyon!!! :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: ne izgulj nagyon hamar itt lesz, hogy érted izgulunk nap, mint nap, hogy mikor kell bemenned a kórházba, és mikor születik meg végre a manód.. :lol: :lol: arról nem is beszélve, hogy epedve várjuk majd az első fotókat a kis manócskádról.. :wink: :lol: na, jól előre szaladtam, de tényleg annyira gyorsan itt lesz, hogy nem győzöd majd kapkodni a fejed, hogy milyen pillanatok alatt elszaladt ez a pár hónap.. 8) :lol: :lol: hogyan fájt a pocid?? :roll:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


:) jaj olyan jó erről beszélni már.... :D és már én is nagyon-nagyon várom.... :D hát fájni úgy fájt, hogy inkább feszült, de néha szurkált is, de mondjuk ebbe belejátszott az is, hogy a nadrágomat is kijebb kellett engedni kicsit :D:D:D:D:D:D kihíztuk az előző beállítást :lol:

Kép
Kép
etelka
 
 

 
 

Etelka: szerintem tényleg nő a pocid és azért érzed ezeket a fájdalmakat.. :lol: :lol: és mostantól tényleg rohamosan fog nőni.. :lol: :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


főleg félidő után indulnak be a hetek......most voltam 20.hetes...most meg mindjárt szülök...... :shock: :shock: :shock: :P

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Beagle: ugye nem vagytok betegek.. :?: :?: :shock:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

De sajnos betegek lettünk mind. Sanyi jól lett már kedd du-ra, erre kedd este sikerült emgnéznem jól a wc kagyló alját. Azóta megy a hasam, szegény Dodi is elkapta. Nagyon ment a hasa tegnap egész nap, talán ma már jobb lesz. Küzdünk az ivással.
Én ma már egész jól vagyok, cska nagyon gyenge.. megemelem Dodit és mintha 5 mázsát fognék. Ma itt lesz anyósom és ma még Sanyi szabin van. Holnap már egyedül leszek...
szerintem a rota vírust kaptuk el, nektek ugye nincs semmi bajotok?

Etelka: olyan jó neked, hogy érzed mozogni a babát. én is úgy szerettem. Gondolkoztatok már a neveken?
Vendég
 


Sziasztok!

Beagle, azért az jó, hogy pár nap alatt kimentek belőle, ha Sanyi is átment rajta, reméljük Ti is. Nekem kicsit megy a hasam, de nálam ez amúgy is változó..... nem tudom, hogy ettől van-e vagy nem. Meglátjuk :) Gondolkoztunk neveken, de ez még kicsi vita köztünk :lol: ő akarja, hogy Lajos legyen, én nem. Én Ákost akarok, ő nem :lol: szóval nem tudjuk még :D:D:D:D:D meglátjuk :)

Képzeljétek, tegnap rájött a bébim, hogy nem kell neki fejjel lefelé lógni, ha én a bal oldalamon fekszem, át is tud fordulni :D és éreztem végig a kis lábacskáját, ahogy mászik át a másik oldalra :) :) :) olyan kis büszke vagyok rá :D:D:D bár a párom szerint ez csak ösztön, de eddig mégsem jutott eszébe :D most meg már igen :) és ma is egy nappal tovább aludt :D:D:D:D úgy látszik, az esős időkben nagyokat fogunk aludni :D mi is ilyenek vagyunk apuval :)))))))))))))))))))))

Szép napot!

Kép
Kép
etelka
 
 


Beagle: jobbulást Nektek.. :roll: :roll: remélem hamar rendbe jöttök, Dórival együtt.. :roll: :roll: nekünk semmi bajunk, úgyhogy miattunk ne aggódj.. :wink:
ja, és egyél szőlőcukrot, meg igyál egy kis kólát, (ne a light-ot, hanem a simát) a múltkor nekem is sokat segített, amikor már attól voltam rosszul, hogy nem tudtam enni, mert egy időre helyre pofozta a közérzetemet, meg egy kis energiát is adott.. :wink:

Etelka: micsoda akrobata bébit növesztesz a pocidban.. :lol: :lol: biztos gyakorolja már a csillárra mászást.. :lol: :lol: asszem felkötheted a gatyódat.. :lol: :lol:

az Ákos nagyon szép név ám.. :wink: :lol: :lol:

remélem nem kaptad el te is ezt a hasbajt..:roll: mindenesetre igyál sok folyadékot..:wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Eszty: JELENTKEZZ!!!!!!! :lol:

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Úgy látom, jól eltűnt mindenki :) :) :)

Nitácska, egyben vagytok még, ugye? :) Minden rendben?

Eszty, hogy mennek a dolgok? :)

Beagle, remélem, Nálatok is jobban alakulnak a dolgok.....

Bluebox, Anhel, Zdori, Mo remélem, nálatok is minden oké!!!!
Plutonella és Marcsi is úgy eltűntek......

:roll: Remélem, mindenki pihen, nyaral, jól érzi magát!!! :) :) :)

Szép estét!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!

Olvasgatlak titeket, szinte minden nap egyszer, így esténként, de nem jutok oda, hogy írjak is. Most párom van a manókával, így gyorsan írok pár sort.
Megvagyunk, bár tegnap már azt hittem, megőrülök. Danó 3 órán keresztül üvöltött, mint akinek éles fájdalma van, de semmit nem találtam. Végül apja átvette, és 5 percen belül aludt a kezében. Mondtam is neki, hogy Orsinak csak én voltam jó, Danónak me ő, úgyhogy rajta a sor.
Amúgy tápszerben a Beba H.A. Start Aktív-ot kell adnom neki, mert a tej nem elég sajnos, és úgy néz ki, hogy lassan ez a minimális mennyiség is csökkenget. Mindegy, már nem csinálok ebből lelki kérdést. Most tényleg senkin nem múlott a dolog, ennyi telik tőlem, úgy látszik enetikailag vagy ki tudja. Viszont ez a tápszer jobb, mint Orsié volt, mert van benne bifidus is, ami segíti az emésztését a belekben, így kevésbé fáj a baba pocakja tőle, de azért így is sirdogál, mondjuk messze se annyit, mint Orsi, aki etetéstől etetésig üvöltött 3 hónapon át. Réemélem, azért ez is elmúlik.
Egyébként nagyon fáradt vagyok, mert 3 óránként kelek etetni, és van, hogy egy óra, mire végzünk böfivel, pukival (bocsánat!). Így az alvási periódusaim katasztrófálisak: mire jönne a pihentető alvás, kelhetek fel. Hulla vagyok. Pedig még van hátra bőven a két hónapból! Holnap leszünk 3 hetesek! :roll:
Naoközben anyuéknál tudok pihenni, de az is csak olyan 1-1 óra, vagyis rövid. :-(
Na, majdcsak kikecmergünk ebből.

Jobbulást a betegeknek!!! Vigyázzatok magatokra! Igyatok sokat!!!
Rota: a dokinő mondta, hogy az elsőt a kéthónapos oltással kéne beadni Daónak, mert Orsi haza fogja hozni az oviból, és a gyerekek 50%-a kiköt a Lászlóban infúzión. Megkapja! De szívrohamot kaptam, mikor közölte, hogy kettő kell, 17.000Ft/db áron. :evil:

Puszi mindenkinek!!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter
 
 


Eszty: jajj, de jó, hogy megvagy.. :lol: :lol: a szopiból ne is csinálj lelki kérdést, ha nem megy, hát nem megy.. 8) nem a táplálás mikéntje által válik valaki jó, vagy kevésbé jó anyukává.. :wink: Te mindent megteszel a gyermekeid boldogulásáért, elhalmozod őket szeretettel és ez az ami igazán számít.. :lol: :lol:

hát igen a pihenés ilyenkor valami távoli ábránd csak.. :lol: anno Matyikával én is valahogy így jártam, csak ő két óránként evett sokáig, (éjjel is) mire megetettem, büfiztettem, fejtem, és visszabújtam a helyemre, már mocorgott, cicizéshez készülődve.. :shock: :lol: hát az kemény volt.. :lol:

erről jut eszembe, pár "kómás" sztori..

egyik éjjel, annyira kómás voltam már, hogy mikor meghallottam, hogy mocorog Matyi, felráztam apát, hogy menjen és büfiztesse meg a gyereket.. :lol: én meg közben átmásztam a szopizós fotelembe, (akkor még valahogy nem bírtam fekve szoptatni) és pár perc kóma után, (akkor már azért hangot adott Matyi a nem tetszésének) felriadtam és rájöttem, hogy még meg sem etettem.. :oops: :lol: :lol:
de apa is tud ám kómázni.. :lol:
még Ákos kisebb volt és éjszaka összepisilte a lepedőjét.. miközben szopizott, szóltam a férjemnek, hogy cserélje már ki legyen kedves a lepedőt.. :roll: erre ő csukott szemmel kivánszorgott a szobából, majd negyed óra múlva (hogy addig hol volt és mit csinált, az örök rejtély marad) visszatért az egyik pólómmal, majd laza eleganciával leterítette maga alá az ágyra és lefeküdt aludni.. :lol: :lol: :lol: hát hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy sírjak vagy röhögjek, de aztán sírtam a röhögéstől.. :lol: :lol: :lol:

jajj, eszembe jutott még egy durvább eset.. Matyikám küzdött a fogzással, úgy másfél éves lehetett.. az éjszaka kellős közepén felébredt és mutatta, hogy kenjem be az ínyét.. :roll: felráztam apát, hogy keresse már meg a dentinox-ot, amit készségesen meg is tett, én meg jól bekentem vele Matyika ínyét, aki meglepően hevesen tiltakozott a művelet ellen, amin egy picit csodálkoztam is.. :roll: hát reggel vettem észre, hogy a drága férjem mellé nyúlt és az orrkenőcsöt adta nekem oda.. :shock: :shock: :shock: szegény Matyi.. :shock: :lol: :lol: :lol:

de a barátnőm férje, még keményebb volt.. a kislányuk, Fanni pár hónapos lehetett, mikor felsírt éjszaka.. a barátnőm megkérte, hogy menjen és nézze meg Fannit.. erre az apuka megkérdezte, hogy "ki az a Fanni??" :shock: :shock: :lol: 8)

jajj, csajok annyira édes volt az előbb Matyi, mikor összebújtam vele alváshoz.. 8) azt mondta nekem, hogy "nagyon szereti anyát, Matyi".. :P :P :P annyira jól esett.. :P leírhatatlan.. 8)

Etelka: nem volt netem, most jött csak vissza.. jó nagy eső volt nálunk délután és olyankor tutira elmegy az áram, vagy eltűnik a net.. :roll:
és milyen jól jártunk.. elindultam a gyerekekkel nem messze tőlünk egy kis focipályára, ahol a barátnőm várt minket a gyerkőceivel.. :roll: már majdnem ott voltunk (tőlünk kb. 10 percre), mire elkezdett cseperegni az eső.. :roll: egy perccel később már szakadt.. :shock: mindannyian befutottunk egy hatalmas fa alá, de nem ért valami sokat.. :? pár perc után mondta a barátnőm, hogy szépen csendesedik, szaladjunk gyorsan haza.. 8) na, mire kiértünk a pályáról, újra elkezdett szakadni, de úgy becsülettel.. :shock: :P mondtam is a barátnőmnek, hogy milyen szépen csendesedik.. :P :P szanaszét áztunk, de a fiaim roppant jól szórakoztak, végig röhögték a haza vezető utat, miközben én egy vizespóló verseny esélyes pályázójaként, hangosan énekeltem, hogy "mert úgy élvezem én a strandot" című dalt, amivel külön sikerem volt a törpjeimnél.. :lol: :lol: :lol: azt szerintem már mondanom sem kell, hogy amint beléptünk (vagyis inkább beúsztunk az ajtón, kisütött a nap.. 8) :lol: :lol: na, nem semmi kaland volt.. :lol: :lol:

Beagle: remélem jobban vagytok már.. :roll: küldjük folyamatosan a gyógypuszikat.. :P :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Előre is bocs ha sokat elírok sötétben gépelek.

Eszti: Nekem se ment a szopi, én tudom min mész keresztül, és csatlakozom Morca soraihoz, nem ettől elsz valaki jó anya. Te mindent megtettél, nem arról van szó hogy féltetted a cicid formáját, vagy bármi más kényelmi jellegű dolog miatt nem szoptatsz.Én hiszem hogy ez genetika is, nekem már senki nem tudja megmagyarázni hogy nem az. Nálunk a dédnagyanyámig visszanéztük és senkinek nem volt elég teje a családban, a párom családjában is fele-fele az arány, szóval ezen ne rágódj, cumis etetésnél is össze lehet bújni, nekem Dodi végig simogatja közben a kezem még most is pedig már olyan "nagy" :D

Mi már jobban vagyunk, Dodi már csak 3x kakilt elég hígat, de nem kellett öltözni utána, szóval nem öntött el mindent, kezd javulgatni és képzeljéetk megissza a teát :D én úgy örültem neki, megivott 2 decit egész nap szépen elosztva.
Apa teljesen jól van, babó is, én vagyok a gyenge láncszem, apa szerint az előző heti antibiotikum kúra szétzilálta az immunrendszeremet, ezért visel meg jobban.... remélem holnap már teljesen jól leszek.

Morca: olyan jót nevettem azon amit írtál, csak kár hogy mindenki alszik és extra halkan kuncoghattam csak :)
Nekünk eddig egy ilyen sztorink van ami a fáradtság miatt történt. Én voltam nagyon ki már, és valamiért peluscserénél ( este vagy talán már késő éjjel lehetett) mindent szépen megcsináltam, levettem a bodyt, koszos pelus ki..stb... visszaraktam Dodit az ágyába, hogy aludjon. térültem fordultam, mire eszembe jutott hogy nem krémeztem be a popsiját, kivettem őt az ágyból, de nem hogy krémet nem tettem a poppira, még pelus se volt rajta :shock: meztelen puncival beraktam a kiságyba :D szóval eddig csak ez volt, de még biztos lesz ilyen vicces sztori.

Sajnálom az esőt, remélem nem fáztatok meg, jó hogy mindenhez ilyen jól állsz hozzá, Móni te tudsz mérges is lenni, el se hiszem....

jaj lányok olyan jó hogy találkoztunk és tudok arcot, hangot, gesztusokat is kötni az írásokhoz, időnként jöjjünk majd össze, nehogy elfelejtsük :)
Vendég
 


Beagle: nagyon örülök, hogy jobban vagytok.. :lol: :lol: hát igen, lehet, hogy tényleg befolyásolta az állapotodat az antibiotikum:?, de a lényeg, hogy már jobb.. :lol:
nagyon jóóóó kis baki.. :lol: :lol: még jó, hogy a krém eszedbe jutott.. :lol: :lol:
nehogy azt hidd, hogy én örökké felszabadultan vigyorgok ám..:roll: sajnos tudok mérges és türelmetlen is lenni.. :oops: :oops: igazából a gyerekekkel soha nincs gondom, csak ha valamiért feszült vagyok, (mostanában sajna van miért, de ez nagyon összetett, most nem fejtem ki) akkor a türelmemmel bizony vannak gondok.. :oops: :oops: olyankor tutira összeveszünk Matyival, mert egyből megérzi, hogy rezeg alattam a léc és rátesz még két lapáttal.. :? persze nem direkt, csak ő is feszült lesz.. :? és ilyenkor hajlamos vagyok kiabálni, ( azért idáig ritkán jutunk el, de olyankor rendesen elkap a "harci ideg"..:oops: :lol: ) amiért rettenetesen szoktam magam utálni..:cry: de nagyon igyekszem visszafogni magam.. :P :P Matyinak is elég kemény akarata van, de hát neki ez a dolga, hogy próbálgassa a szárnyait.. :P :P nekem meg, hogy nyeljek nagyokat és mosolyogva a helyes útra tereljem.. :P :P azért egyre többször sikerül.. :lol: :lol:
az is az igazsághoz tartozik, hogy az én békés, örökké mosolygó kis babámból, hirtelen egy örökké ellenkező, de persze mosolygós, rafinált nagy fiú lett.. 8) egy picit felkészületlenül ért a dolog..:lol: ezt az új helyzetet is meg kellett tanulnom kezelni, ami nem mindig olyan egyszerű.. 8) és hát ugye közben hibázom is időnként..:oops: azt viszont már most tisztán látom, hogy Ákos keményebb dió lesz, de addigra Matyin kitanulom a "hiszti kezelés" minden fortélyát és vele már talán ügyesebb leszek..:wink: :lol:
örök dilemma a gyerek nevelgetés az biztos.. :roll: csak remélem, hogy a lehető legjobbat teszek nekik azzal, ahogy csinálom a dolgokat.. :roll: de szerintem ezzel mindenki így van.. :P :P

a palacsintát holnap leírom.. :wink:

tényleg nagyon jó, hogy arcot, hangot lehet kötni az írásokhoz.. :P ezért mindenképpen tartunk majd "emlékeztető talikat" biztos, ami biztos.. :wink: :lol: :lol:

apa még (már) nincs itthon.. :cry: dolgozik.. :cry: de most már jöhetne, majd elalszom.. :roll:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Beagle: Dóri+tea..hurrrááááá.. :P :P

na, most már tényleg elmegyek aludni.. :roll: 8) persze apa még sehol..:cry:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Jujj Beagle, remélem, már mind jobban vagytok! Dórid extra nyűgös volt a betegség miatt vagy ilyenkor a felnőttek viselik rosszabbul a megpróbáltatásokat?
És mi van a füleddel?
(bocsánat, lehet, hogy írtad korábban, nem tudtam mindent visszaolvasni)

Morca, ezek a sztorik! :D
Eszembejuott, amikor egy héttel szülés előtt bevizesedett bokákkal itthon dekkoltam és majd' megőrültem, hogy napi 10x rámtelefonáltak "egyben vagytok még?" és még mindig nem szültem, de közelgő szülésre utaló tűneteim sem voltak, csak annyi, hogy nem bírtam aludni már két hete, sehogy' se volt kényelmes, pisitúra 5x, stb. Na, akkor az egyik akkor féléves baba anyukája barátnőmnek panaszoltam, hogy ez szörnyű, és ennél rosszabb, fárasztóbb állapot nincs is, mire röhögve mondta: dehogynem, amikor már kint van és a sokadik átvirrasztott éjjelen arra gondolsz, bárcsak még egy picikét vissza lehetne oda tenni, csak hogy aluhass kicsit. :D :D :D

mindjárt folyt, csak Dóri balhézik valamiért, megnézem

Kép
anhel
 
 


Eszembejutott még egy dolog, amit már régóta meg akartam kérdezni Tőletek. (alvás kapcsán)
Lehet, elindítok egy nagy vitalavinát, de tényleg érdekel: létezik olyan gyerek, aki az első perctől fogva átalussza az éjszakákat? Mert őszintén bevallom, én ezt nem nagyon hiszem el...ilyenről max. csak hallottam elbeszélésekből, de közvetlen nemhogy nem tapasztaltam sem itthon, sem ismerettségi körben, de senkit sem ismerek személyesen, akinek ilyen gyereke lenne.
Mikor ilyet hallok, miközben én a százakárhányadik éjjelemet töltöm azzal, hogy 2x-3x ébreszt Dóri (jó, most már nem jellemző, 10besetből 9x alszik este 8-tól reggel 6ig), persze hajlamos vagyok a szkepticizmusra...
Vélemények, tapasztalatok?


(és teszek fel friss képeket is)

Kép
anhel
 
 


Kép

Kép
anhel
 
 


Kép

Szerelem a cédélejátszót. Ha találok benne kazettát, annak kitekerem a szalagját...

Kép

Anya megunta és elvette a cédélejátszót...

Kép
anhel
 
 


Kép

A dvd-ket sem vetem meg. Alapvetően műszaki érdeklődésű vagyok.

Kép

Ördöglány...
(Dórit a fülecskéi és a fogai miatt Dumbónak, a kiselefántnak hívjuk most az apjával)

Kép
anhel
 
 


Anhel: szerintem a babák alapból nem arra vannak "beprogramozva", hogy átaludják az éjszakát, (hosszú ideig) csak ezt a mi "civilizált világunk" nem képes elfogadni.. :roll: sajnos nagy általánosság elvárja a babáktól/gyerekektől, hogy úgy viselkedjenek, mint egy mini felnőtt.. :roll: nyilván van olyan baba, aki simán alszik éjszaka, de ez a többségre nem jellemző.. 8) annyira jól sikerült ezt az elvárást beleültetni az anyukák tudatába, hogy ha többször is ébred a baba éjszaka, akkor már azon gondolkozunk, hogy mit is rontottunk el.. :roll: pedig semmit, sőt, szerintem akkor teszünk jót, ha nem azon görcsölünk, hogy átalussza-e az éjszakát, hanem minél inkább megpróbáljuk átsegíteni (akár éjszaka többször is ringatva, sétálva) a fejlődése nehezebb szakaszain, mert valószínűnek tartom, hogy ezek zavarnak bele az éjszakai alvásba.. :wink: (Matyi 2 éves korában kezdte átaludni az éjszakákat, és még most is elő szokott fordulni, hogy felébred éjszaka rossz álom miatt..8) Ákos viszonylag hamar átaludta az első éjszakáját, de ez is teljesen hullámzó.. 8) )

persze ez csak az én véleményem, és próbálok is így hozzáállni az éjszakázásokhoz, ami valljuk be őszintén, nem mindig leányálom.. :wink: 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Anhel: szenzációs a kis csajszid.. :P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok lányok!!!

:) jaj olyan jó olvasni ezeket a sztorikat!!!! Morcáékon mindig jót mosolygok én is :D:D:D:D bocsi, de annyira édes történetek :) és tényleg az jön le, hogy Te mindig mosolyogsz, és mosolyogva fogadod a gyerekek bármilyen hisztijét, és mókáját :) és ez annyira jó, és nekem annyi erőt ad, hogy el sem hinnéd!!! Köszönöm!!! :) :) :)

Eszty, örülök, hogy megvagytok!!! :) és remélem, hogy jól fog alakulni minden továbbra is!!! Szopi ügyben én nem tudok mit mondani...... de mi sem szopiztunk tesómmal, mert anyának nem indult meg a teje semennyire sem.... és mégis jóban vagyunk vele :D:D:D:D:D szerintem jó anya! :)

Anhel, annyira édesek ezek a képek!!!!! Főleg a medencés!!! :lol: nagyon-nagyon szép Dórid van!!! Én pl 3 hetes koromtól nem riadóztattam senkit sem éjszaka :) 9-5-ig aludtam, mert apa akkor kelt, és ment dolgozni, és ezért én is nekiálltam nyüszögni. DE sírni nem sírtam :) az anyukám szerint áldott jó gyerek (persze, minden anyuka ezt mondja :lol: ) viszont ott lehetett hagyni nyugodtan a járókában is, meg később is a szobában, mert amit adott a kezembe, azzal játszottam :D Egyszer volt, hogy indulás előtt kirakta nekem a kisruhát, hogy miben megyek, és mondta, hogy még felmos előtte, majd utána megyünk. Elment a fürdőbe a felmosóért, én közben kitaláltam, hogy majd én segítek, és épp :lol: kéznél volt egy ruha.... hát mostam azzal :D mosolyogva, tündi-bündin :D:D:D:D:D az anyukámat a szívroham kerülgette, hogy a kisruhámat nyomkodtam a vízbe, és mostam fel vele a konyhát :D:D:D:D:D (mondjuk az a 3 hét sem első perctől van :) )

Beagle, nagyon örülök, hogy jobban vagytok!!! Lehet valami ebben az antibiotikum dologban, hogy azért gyógyulsz nehezebben. De reméljük hamarosan túl leszel rajta Te is!!!!

Nitácska, nálatok minden ok???

Vigyázzatok Magatokra!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: :P :P :P :P

Kép

Kép
morca
 
 


Lányok, köszi a bókokat! :)

Azt még hozzá kell tennem, hogy nagyon szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nálunk nem volt (eddig) "felébredtem, nem akarok/tudok visszaaludni" korszak. Rendszerint egy gyógyszopi segít, már cicin visszaalszik Dóri.
Az anyu és a generációja, meg főleg az idősebbek elképedve kérdezték mikor Dóri 3 hónapos volt "te éjjelente még szoptatsz??". Persze más világ volt akkor, amikor mi voltunk kicsik.
Én most is szoktam, ha gebasz van, így ébredésből nem tud 5-10 percen belül visszaaludni magától és nagyon sír.

Etelka, lehet, ott a magyarázat, hogy Dóri pont nem az az egyhelyben megül és játszik típusú gyerek. Hiába is teszek pl plédet a fűre, körbeszórva a játékaival, kb. 3 másodpercig marad egyhelyben, aztán skera ki megnézni a szélesebb világot. :)
Ettől függetlenül Dóriról is simán el tudom képzelni, hogy felmos a legszebb ruhájával. :D Édes sztori!!

Kép
anhel
 
 


Etelka, tápis babák voltatok ezek szerint? Mert hallottam olyat, hogy a tápis babák - mivel a tápi jobban megül a pocijukban, mint a tej - éjjel nem ébrednek olyan gyakran, mint az anyatejes babák.
Ez igaz lehet?

Kép
anhel
 
 


Anhel, lehet, hogy van benne valami, de nem sok, mert tesóm is tápos gyerek volt, és gyakorlatilag az egész éjszakákat végigüvöltötte.... és nem volt hajlandó máshogy még szundikálni sem, ha anya nem ringatta őt a babakocsiban.... szóval éjjel úgy aludtak, hogy anya a fotelban, lába rázta a kocsit, tesóm abban szunyókált. Napközben mint a kisangyal aludt a kiságyban is.... egy-egy órákat. De éjjel csak a babakocsi..... :D kedves kiskölök volt.... :lol: remélem a miénk nem ilyen lesz :D

Nektek minden nap mocorogtak a lurkók onnantól, hogy már éreztétek a mozgásukat??? Az enyém ma nem nagyon akar... néha érzek kis simogatást, legalábbis az előző napiakhoz képest.... tegnap sem volt már túl aktív... amióta átgyalogolt a másik oldalra, nem mocorog annyit... és olyan erősen.... (remélem nincs baj....)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: ne izgulj, még pici a babócád ahhoz, hogy folyamatosan érezd a mozgását.. :wink:

Kép

Kép
morca
 
 


Etelka, nekem is volt ilyen, hogy több napi rajcsúrozás után 1-2 napig mintha meg sem mozdult volna Dóri odabent.
Egyszer pont mentem a védőnőhöz egy ilyen nyugis napon, mindig meghallgatta a szívhangot, úgyhogy megnyugodhattam. Biztosan csak lustább a Te babád is most éppen.
Egyébként be fog majd állni szerintem (nekem legalábbis beállt), hogy a nap melyik szakában szeret ficánkolni és mikor alszik. Rendszerint este volt a mozgalmasabb, nem nappal.
Amúgy ha gondolod, egyél egy fagyit vagy valami finom édes gyümölcsöt, garantáltan lesz mocorgás. :D

Kép
anhel
 
 


Hú lányok, köszi.... kicsit azért aggódom, mert eddig éreztem rendesen, reggel felébredt :) aztán aludt, aztán délkörül megint kicsit mocorgott, és estére felélénkült kicsit. De éreztem rendesen.... erre most meg csak mintha simogatna belülről.... és este sem túl intenzíven.... kicsit ezért ijedtem meg. Hétfőn úgyis megyek vérvételre, max akkor bemegyek uh-ra is :D

Ja, jut eszembe, tényleg úgy kell menni a délpestibe terheléses vérvételre, hogy otthon eszek egy zsömit, meg tejet???? és egy óra múlva kell levenni a vért?
Vagy ott vesznek, és eszek, és utána???? hogy van ez??? segítsetek, légyszi, emlékeztek még rá?

Kép
Kép
etelka
 
 


Nyugi Etelka, teljesen normális, hogy nem mindig érzed olyan aktívnak a babádat!
Mondom, tedd próbára és egyél/igyál valami édeset, lássuk, hogy reagál!
Igaza van Morcának, a kicsid még túl kicsi ahhoz, hogy folyton érezd a mozgását, még nagyon sok helye van ám odabent és lehet, olyan helyre húzódott, ahol kevésbé érzed.

Terheléses vércukor vizsgálat ügyben én nem tudok segíteni, mert én a lakóhelyem szerinti rendelőbe mentem erre a vizsgálatra, nem a dél-pestibe. És én cukros löttyöt ittam, nem zsemlét tejjel.

Kép
anhel
 
 


Reggel ettem ám édességet, csokis-lekváros piskótát.... de semmi különösebb reakció. Eddig olyan jó volt érezni, hogy reggel felkelt :D meg hogy este mocorog, ha a balomra fordulok, vagy hátra... lehet, hogy keresek valami olyan helyet, ahol le tudok dőlni a hátamra kicsit.... hátha.... :)

Kép
Kép
etelka
 
 


Etelka: én is mindig aggódtam, ha nem éreztem a mocorgását.. :wink: tényleg ne izgulj, a kis pocaklakók sem "gépek", ugyan olyan érző lények mint mi.. :wink: nekünk is szokott jobb, vagy rosszabb napunk lenni.. :wink: lehet, hogy most jobban esik neki csak simogatni és inkább többet pihizik.. :wink: majd holnap bepótolja meglátod.. :wink: :wink:

de biztos, hogy van valami a levegőben, mert a fiaim, teljesen be voltak ma kattanva.. :? Matyi gyakorlatilag végig ordította a délelőttöt, de szerintem ő sem tudja, hogy miért.. :? végül kimentünk bicajozni, de ott is csak szenvedett és persze ordított.. :? mondtam neki, hogy ne kínlódjunk, menjünk inkább haza pihenni, és majd délután fitten, újra neki indulunk a bicajozásnak.. 8) naná, hogy ebből is ordítás lett.. :? mondtam neki, hogy na jó, akkor menjünk még el a boltba kifliért, erre Ákos őrült meg teljesen és elkezdte ledobálni a sapkáját, amit én újra és újra vissza raktam, mert ezerrel sütött a nap.. :roll: ettől úgy begerjedt, :shock: hogy elkezdett sikítozva őrjöngeni, és a babakocsiban dobálta magát.. :shock: :shock: persze Matyi ragaszkodott ahhoz, hogy menjünk el a kifliért így elindultunk, akkor még úgy gondoltam, hogy abbamarad a balhé.. :? (én kis naiv.. 8) ) Ákos egyre jobban belelovalta magát és semmilyen trükkel nem tudtam kizökkenteni, egyre csak a sapkáját dobálta lefele.. :? közben Matyit is rugdosta, aki fenn ült a babakocsin.. persze ettől megint begurult és ráütött Ákosra.. :? na, itt lett elegem, leraktam Matyit, hogy akkor most sétáljon, megfordultam és elindultam haza.. :? na, ebből lett olyan szinkron sikítás, ordítással egybe kötve, hogy már az autók is lelassítottak, hogy megnézzék ki öli a gyerekeit.. :shock: volt aki kijött a háza elé, hogy megnézze mi történik.. :? szuper volt, nagyon élveztem.. :? olyan tempóval indultam el haza, hogy szegény Matyi csak lobogott utánam teli torokból ordítva, Ákos persze kontrázott, és még mindig azzal a nyamvadt sapkával küzdöttünk.. :? mire hazaértem, (úgy leizzadtam, hogy még a bugyimból is csavarni lehetett a vizet.. :lol: ) már nálam is elszakadt a cérna és itt ordítottam a fiúkkal az ajtó előtt, hogy "normálisak vagytok ??" meg, hogy az ordítozós, verekedős kutyafáját, hát mit csináltok??".. :oops: :oops: :lol:(amit persze a szemben lévő házon dolgozó melósok is tisztán láttak, hallottak.. :? :oops: hurráááá.. :oops: ) asszem most pár évig nem megyek ki az utcára.. 8)

Anhel:
[quote] írta:Azt még hozzá kell tennem, hogy nagyon szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nálunk nem volt (eddig) "felébredtem, nem akarok/tudok visszaaludni" korszak.


nyugi, majd lesz.. :lol: :lol: :wink:

lehet reláció a tápszeres babák és az éjszaka átalvása között, mert úgy tudom, hogy az anyatejet sokkal gyorsabban feldolgozza a pocijuk, mint a tápszert, így biztos, hogy a cicizős babák hamarabb megéheznek.. 8) én úgy éreztem Ákosnál (is) egy idő után, (kilenc-tíz hónapos korában) inkább csak hobbiból cicizik éjszaka, és igazán nem a tejcsi miatt.. :lol: bár én szívesen szoptattam éjszaka is, de mivel sokszor nem is jött tejcsi, (mert nem szívta, csak szopogatta) nem láttam értelmét, hogy ezért felkeljünk többször is éjszaka.. 8) persze alvás előtt, után bármikor jöhet a szopi, de éjszaka már csak vízzel kínálom, amire meglepő módon nem tart igényt, inkább alszik.. :lol: de azt nem mondhatnám, hogy minden éjszakát átalszik.. 8) de nem bánom, mert tudom, hogy előbb- utóbb több lesz az átaludt éjszakák száma.. :wink: :lol: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


morca olyan jókat nevettem a történeteken amit írtál!!!!!! :) :) :) :)
Anhel létezik bizony....a hugom elejitől kezdve átaludta az éjszakát! :) :D
gyönyörű csaj Dórika!!!!!!!!!



tegnap megkaptam a strepto coccus tenyésztésem eredményét....POZITÍV.........
és kiderűlt több mindenre is érzékeny vagyok mint pl:.penicilin...meg még vagy 4 dologra!!!!!

ma meg kicsit nem jól vagyok.....reggel óta ha jobb oldalon fekszek iszonyat elkezd görcsölni a vesém:::(
csak baloldalt nem érzem......ennyire nyomna a Barnikám?!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Nitacska: és ilyenkor mi van?? kaptok antibiotikumot??

Kép

Kép
morca
 
 


Nitácska, mi az a strepto akármi??? És milyen vizsgálatban van ez benne? és mindenkit küldenek??? és mivel jár ez?? jó, oké, megnézem gugliban is, de ott mindig ezerfélét írnak... mindenről..... és mi lesz így? Mit tudnak csinálni vele? Árthat a bébinek??????? Azért remélem, minden rendben lesz!!!

Kép
Kép
etelka
 
 


igen most kaptam hüvely krémet...de nem merem használni mert van benne olyan anyag amire érzékeny vagyok.....
írtam sms-t Ildinek....mit csináljak.....

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Etelka: én arra emlékszem a terheléses vizsgálattal kapcsolatban, hogy mindig (hetente jártam a terhességi cukor miatt) a kocsiban, útközben ettem meg a szömlét és ittam meg a tejet, (ami felért egy büntetéssel, annyira nem csípem a tejet.. 8) ittam volna inkább minden héten cukros lötyit.. :lol: ) és ahhoz képest egy óra múlva vettek vért.. 8)

már itt tartasz?? :shock: :P :P

ja és a mai hisztinél az a mosoly inkább vicsorításra sikeredett, már amíg tartott, mert aztán hamar elillant ez a gyatra próbálkozás is, (már ami a mosolyt illeti) és átvették a helyét a téboly kezdeti tünetei.. :P :P mostanra már viszonylag normalizálódott a helyzet, lassan ki kellene mennem a közértbe is, de a melósok még mindig itt vannak..:lol: :lol:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


rájöttem.. :lol: papír zacsit húzok a fejemre, és akkor talán nem ismernek fel.. :lol: :lol: :lol:

na, léptem.. :wink:

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Etelka ez egy baktérium...ha kezelik akkor nem árt.de asszem ha megszületik a baba ő is meg én is kapunk gyógyszert!!!!!

kaptam hüvely krémet de most nézem van benne olyan amire érzékeny vagyok....Ildi azt mondta semi képpen ne használjam!!!!!!
mehetek vissza a dokihoz!!!!!!!!!!!brrrrrrrrrrr



:x :x :x :x

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Helló!

Jó soakt írtatok, igyekszem mindenre reagálni.

Anhel: Dórid nagyon édes kiscsaj, tiszta mosoly, jókedvű mozgékony baba. Ahogy írtad én Dórimra is illett a leírás. Ő sincs el egy pokrócon játékokkal, mindig valami más kell neki, egész nap rohanok utána. Állandó mozgásban van. Kérdezted a betegséget. Dórit nem viselte meg annyira mint minket. Ő nem hányt, csak a hasa megy, de rötyög közben.... volt pár rossz óránk éjjel, de ez hisztisebb napokon ugyanígy van.

Kérdezted az alvást: Dórim tápis baba lett sajnos, és nála is működött az hogy nem kért 3 óránként enni hanem olyan 4 óránként ébredt kezdetekben, míg a szoptatott babák 2-3 óránként. 6-7 hetesen már cak egyszer evett éjjel, szóval a tápi tényleg jobban laktat mint az anyatej, így el tudom képzelni hogy a tápis babák tényleg hamar átalusszák az éjjelt.

Nitácska: sajnálom a streptot, remélem nem lesz baj.

Etelka: Strepto szűrést a szülsé előtt csinálják 1-2 hónappal, nekem a 36.hét kötül csinálták, negatív lett. Akinek pozitiív az a szülés alatt és a baba a szülsé után is kap gyóygszert. Ki lehet kezelni. Csak nagyon kell rá figyelni. nem tudom mitől lehet kapni.
Terheléses cukor: Egy órával a vérvétel előtt kell enni, ez fontos. Én úgy csináltam hogy megettem a buszon a zsömit a tejjel, és bejelentkeztem a vérvételre. Mikor kijött Erzsike szóltam hogy 10 percem van hátra az egy órából, és bemehettem előbb, előre engedik a terheléseseket. Nálam így volt...

gáz van gyerek ordít, jövök később folyt köv.
Vendég
 


Morca: látod csak írnom kellett hogy mindig milyen türelmes vagy, és máris töréntik valami, de ahogy leírtad szerintem jól reagáltad le, én nem is tudom mit csináltam volna... már előre rettegek hogy mi lesz ha Dóri valahol odavágja magát és üvölt mint akit nyúznak, ha átlépem akkor : na milyen anya nem törődik a gyerkkel, ha ráüvöltök, akkor: na milyen anya, semmi türelme.. tudom kit érdekel mások mit gondolnak, de azért mégis érdekel egy kicsit...
szerintem nem gond ha néha elszakad a cérna és látják, látják hogy rosszak akkor anya dühös és szomorú... csak mindig meg kell magyarázni hogy nem rájuk hanem a viselkedésükre vagy dühös, de ezt te múltkor olyan jól leírtad. Etelkához hasonlóan én is sok erőt mrítek belőled, nem is tudod mennyit. Mostanában már a háztartással is úgy vaygok, hogy inkább elfordítom a fejem és csinálom este vagy másnap, de a gyerek az első.... csak régen nálam mindig szép tisztaság volt, és most ez még furi...

szerintem nem kell zacskó a fejedre, húzd ki magad és bátran menj el a boltba :D
Vendég
 


Nitácska, remélem minden oké lesz, és szorítok!!!! de nem jó, hogy vissza kell menned a dokihoz... még jó, hogy megnézted a papírt...

Kép
Kép
etelka
 
 


én is áldom az eget hogy elolvastam...ki tudja mi lett volna ha nem.bár akkor gond nem hiszem hogy lett volna

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Azt még hozzá kell tennem, hogy nagyon szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy nálunk nem volt (eddig) "felébredtem, nem akarok/tudok visszaaludni" korszak.


nyugi, majd lesz..


Nagyon attól tartok, hogy nekünk minden olyanban lesz részünk, ami klasszikusan egy kisgyerekkel járhat. :D Ezért is tettem hozzá, hogy eddig nem volt benne részünk. :D
Pl. már viszonylag korán átélhettük, milyen a fognövős éjszakai ébredés/sírás, és akkor még nem is sejtettem, mitől lehet ez. Csak azt érzékeltem, hogy a közel egyidős babák anyukái nem olyan karikásszeműek mint én. Aztán egyszercsak ott volt a két kis alsó fog csücske és akkor mindent megértettem. Korán jött szó se róla...:)

Ami a délelőtti akciót illeti, nehogy már szégyenkezz! Akárhogyan is mondtad a fiúnak, teljesen úrinő maradtál, és különben is, nem lehetünk mindig mindennel szemben maximálisan toleránsak. Én tudok útszéli kocsis lenni ha nagyon felmérgelnek és a helyzet is reménytelenül megoldhatatlan, na azon tényleg van mit szégyellni, olyankor olyanokat mondok. Azon csodálkozom, hogy a szomszédom nem hívta még a gyámügyet a mocskosszájú szomszédaszonyhoz. :D

Nitácska, jobbulást! Szerencse, hogy mindenre időben fény derült, így ki tudnak majd kezelni!
Nekem valami olyasmi rémlik, de bevallom nem emlékszem pontosan és most nincs időm utánanézni, hogy a baba a szülőcsatornában fertőzödhet meg a strepto miatt (valamilyen gyulladást kaphat), ezért kell még szülés előtt a szűrés.
Ezért fontos minden kismamának ez a vizsgálat. Van olyan ország, de talán még Magyarországon belül település is, ahol nem csinálják automatikusan...

Etelka, helyzet? Mocorgás?

Beagle, és jobban vagytok már? Kis hős Dórid, hogy így átvészelte ezt a csúnya fertőzést!

Kép
anhel
 
 


anhel köszi hogy ezt leírtad....remélem nem lesz baj...dokihoz új gyógyszerért hétfőn tudok csak menni!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Sziasztok!

Anhel, van mocorgás, csak az eddigiekhez képest nem akkor, és nem annyi, és nem olyan intenzív :D:D:D:D:D inkább most csak simogat... de arra gondoltam, hgoy hétfőn bemegyek uh-ra is :lol: :D csak nem küldenek el :lol:

Kép
Kép
etelka
 
 


Sziasztok!!

Anhel: na nem szégyenkezem ám:P , de azért kellemetlen, amikor látnak pár pillanatot az életünkből, és az alapján rettentő komoly elméleteket gyártanak a gyerekeim nevelésével kapcsolatban.. :P és ami a legbosszantóbb, hogy ezt meg is osztják velem, sőt nem, hogy megosztják, de ki is oktatnak egy rögtönzött kiselőadás formájában.. :P :P délelőtt is azt próbáltam leginkább elkerülni, hogy valamilyen "szuperokos tanácsosztogatóval" találkozzunk útközben, mert azt hiszem most csúnyán elrendeztem volna a sorsát (Matyi szavaival élve).. :lol: :lol: de szerencsére nem találkoztunk senkivel.. :P :P

Beagle: hát elég kemény szitu volt ez a balhézás, még nem volt ilyen durva formában részem benne.. 8) azt olvastam valahol, hogy ilyen helyzetben a lehető legnyugodtabbnak kell maradni, (legalábbis annak látszani) nem törődve a rosszalló vagy éppen sajnálkozó pillantásokkal, de így aktív résztvevőként egyáltalán nem volt egyszerű.. :lol: :lol: de hát edződni kell a kamaszkorra nem igaz?? :lol: :lol: jajjj.. :P :P


na, jó abba hagyom a nyafogást.. :lol:

képzeljétek, Ákos annyira nagy fiú lett már, hogy egyedül eszik kanállal (amíg éhes nem is maszatol, csak amikor már jóllakott, akkor keni szét ahol csak lehet)(ja, és a szendvicset is kanállal eszi, úgy, hogy kockára vágom neki, ő meg ráteszi a kanalára a falatokat és úgy eszi meg..), egyedül iszik pohárból, fogat mos, és egyedül megmossa a pocakját, meg a pofiját fürdésnél... :P :P :lol: ) és annyira kommunikál, hihetetlen.. 8) világosan a tudtomra adja, hogy mit szeretne, és mindent megért.. 8) pl.anyukám kérdezte ma Matyitól, hogy hol van a cipője.. erre Ákos oda ment és nagy büszkén mutatta, hogy ő bizony tudja.. :lol: megkértem, hogy vigye oda a mamának 8) ő meg vigyorogva, rettentő büszkén oda is vitte anyumnak.. :lol: :lol: ja, meg mindent vissza pakol a helyére.. rendszerető gyerek.. :lol: :lol:

Matyi meg dumál vég nélkül.. :lol: :lol: tegnap is mikor eláztunk eszébe jutott, hogy jó is, hogy esik, mert szomjasak a virágok..:lol: :lol: felnézett az égre és mondta: "köszi eső, köszi".. :P a kedvencem az, amikor mentünk közértbe valamelyik nap és M. Jackson éppen mindenhova velünk jött.. :P :P éppen ott motorozott mellettünk, mikor a kanyarban egy néni keresztezte az utunkat a biciklijével.. 8) Matyi megállt és gondterhelten nézett a néni után.. 8) kérdeztem tőle, hogy mi a gond, erre ő: "lapos lett" kérdezem: kicsoda?? mire Matyi: hát, Jackson, mert a néni átment rajta a biciklivel.. :lol: :lol:

na, megyek aludni.. 8)

pussz

Móni

Kép

Kép
morca
 
 


Sziasztok!

Itt vagyok én is, csak nem volt eddig energiám írni. Pedig van mit :D. Már rég adtam életjelet magunkról... Szóval Dórim már 6150g és 11 hetes lesz vasárnap. Hogy repül az idő... Olyan jó olvasgatni Etelkát és Nitácskát a pocaklakókról és akcióikról, már olyan régen volt, mikor Dórim belülről rugdosott. Most kívülről próbálja megtalálni a vesém a pelenkázóról. Nagyon kis eleven lett.

Az éjszakai alvásról pedig annyit, hogy Dóri gyakorlatilag az első perctől kezdve átalussza az éjszakát. Az elején csak azért nem, mert ébresztgettem 3 óránként enni, mert sárga volt és nappal sem ébredt fel magától. Most elalszik 9, negyed 10 fele és kb 7ig alszik. Mondjuk ma 5kor felébredt, de sikerült visszaaltatni és fél 9kor ébredt megint. Uh sztem szerencsés vagyok. Bár azt kell, hogy mondjam/írjam, hogy napközben szinte semmit sem alszik, vagy ha mégis álomba szenderülne, csak rajtam hajlandó aludni, ha leteszem, felébred. Persze itt jönnek a nagyik, hogy el van kapatva. Dehát mindig is arra vágytam, hogy dajkáljak egy babát. Mikor, ha nem most használjam ki???? Meg nem csak Dórinak jó ez, bevallom, nekem is :D:D:D:D:D
Ja, és Dóri sem tápszeres mostmár. De annyira nem , hogy ha néha próbálok neki adni (mert sztem keveset szopott) elkezd visítani, ha a cumi a szájához ér.

Eszty nektek nagyon gratulálok, nagyon szépek vagytok :D. És ne legyen lelkiismeret furdalásod a szopi miatt. Nekem akkor sikerült, mikor beletörődtem, hogy tápos lesz Dórim. Persze mikor óránként eszik (főleg délután) belegondolok, ha elfogadná a tápot, lehet jobban lakna. Viszont akkor kevesebb anyatejet kapna. Mert a délutánunk úgy telik, hogy óránként, másfél óránként szopi. És van, hogy 1 óráig lóg a cicin. Azt mondják, a gyakori mellre helyezés szaporítja a tejet. Hát nálam ez sem jött be. De befejeztem a minden kaja előtti utáni méricskélést is. Csak hetente 2szer mérem meztelen, hogy gyarapszik-e.
És nagyon sokat olvastam én is a neten, és találtam is egy tök jó irományt:
http://caca.freeblog.hu/archives/2009/0 ... a_tapszer/


Most megyek aludni...

Jó 7 végét mindenkinek, és próbálok sűrűbben jelentkezni...

Kép
plutonella
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?