Új privát üzeneted érkezett!

Szabccsi!
Attól függ, hogy mennyit keresel, de legtöbb esetben a TGYÁS több, mivel az nincs maximálva. Az általad leírt összeg még nem az adózott összeg, így a tényleges nettó GYED 81 ezer körül van. Akinek pedig 200 ezer körüli a nettó rendes keresete, annak a TGYÁS magasabb, mint a max GYED.
Vendég
 


Ennyit dumálni!!! Ma már a második oldalt nyitottam :oops: :oops: :oops:
Vendég
 


Én úgy tudtam, hogy 100100 az már nettó, húha! :(
A TGYÁS-t azt nem a bruttóból számolják? Amennyi a bruttó átlagfizetésem az utolsó 180 napban annak a 70 %-át fogom megkapni nettóba.
Azt hiszem ebben én nagyon kezdő vagyok! :)
szabccsi
 
 

 
 

Én úgy tudom, hogy a bruttóból bruttót számolnak, és annak az adózott részét kapod meg. Ráadásul a TGYÁS-ból nem vonnak vagy adót vagy TB-t, így a 70% nem valós, mivel azt a másik valamit nem vonják, így én anno majdnem annyit kaptam 6 hónapig, mintha dolgoztam volna.
Ez a 100100 ft sajnos a bruttó. Kérned kell külön az adójóváírást, ami havi 11 000 ft körül van, és akkor lesz a GYED nettóban kb 81 ezer.
Vendég
 


Igen, most találtam egy oldalt ahol ezt írták amit te!
szabccsi
 
 


Na lányok! Itt van a mai végleges táblaverzió. Lassan elindulok haza, azaz anyuékhoz Sziszkóért. Szép számban összegyültün, és még szerintem van aki nincs benne a táblába, és "régi" topiktag.

Kép

Márti!
Merre vagy?
Vendég
 


szabccsi írta:ktouch még engem sem írtak ki, és ahogy láttam a tegnapi hozzászólásodból pont egy idősek vagyunk. Az 40 hetes számítás alapján március 25
A dokim szerint, UH alapján már múlt héten 3 napppal több volt a pici, pedig hihetne nekem, hogy nem lehet! :)
Még én sem voltam vérvételen, csak védőnőnél és vizeletvizsgálaton, pénteken megyek a terhesgondozóba.
Az első vérvételt és belgyógyászati vizsgálatot a 12. hétig meg kell csinálni?


Jajdejó, kíváncsi vagyok, hogyan változik ez még, de örülök nagyon. Neked is az első babád? Én annyira vártam rá, már majdnem egy éve, végre küldtek nekem egy kis lelket föntről :)

Én hétfőnmegyek az eredmények után, utána meg szeptember 7-én megyek, akkor már többet fogok tudni mondani.
Addig is boldog vagyok :)

Kép

Kép
ktouch
 
 


angie

Tök jó a tábla!!
de ki az a kmálna2162?! :lol:

málna2162
 
 


angie,
áprilisban tuti nem szülök, mer ahhoz 1 hónappal kellene túlhordanom a bébit. :D Max februárban, ha hamarabb jön. :D

Huuu látom csajok komolyan belemélyedtetek ebbe a TB dologba. :D

minyu,
csak halkan súgom itt meg, hogy van ám még egy kismamink a szeptemberi topicból! Petrán kívűl... de ő még 3 hétig inkognitóban szeretne maradni. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Képzeljétek, elugrottam a házidokimhoz és kértem tőle beutalókat vér/vizeletre. Annyira nem hagyott nyugodni, hogy nekem még semmi ilyenem nincs! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honeymoon :)
Atyagatya, még valaki? Juj, de izgi. Izgiri mizgiri. Jaaaaaaj, olyan kiváncsivá tettél!
Rózsaszin elmúlt? Mondtad a háziorvosnak?

Kép
Kép
Kép
minyu
 
 


Sziasztok!
Jó régen voltam de nekem a terhességi tünetekből a legerősebb a depim (na nem is depi csak nincs jó kedvem) csak nem tudom miért, hiszen éppen fordítva kéne legyen.

De jó! 3-an is vagytok a szeptemberiből? Mi is többen vagyunk a mi réginkből de egyenlőre pont az inkognitók miatt nem árulom el!
kaviar
 
 


minyu,
biztos nemsokára felfedi magát, mert ő is márciusi lesz. :D Bocsi, hogy elhúztam a mézesmadzagot... :wink:
Igen, elmúlt a rózsaszín. Tulajdon képp, ahogy távozott a hüvelykúp maradéka úgy megszűnt ez is.
Házidoki semmi okosat nem tudott erre mondani.

kaviar,
már 5-en vagyunk a régi topicból! :D Amiből az a durva, hogy csak 1 volt tervezett baba! :D Úgy látszik a pasik nagyon belehúztak május-júniusban. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Honeymoon: 5-en? na szép! Nálunk meg már rég tervezgetik többen is de van aki nem tudta elszánni magát van akinek nem akar jönni.... (nekem csak szoptatás abbahagyása után jött össze pl.)
Meg van akinek már februárra jön :wink:
kaviar
 
 


sziasztok

attól hogy valaki gyesen van attól kiadható a táppénz, hisz én is így mentem vissza, Októberben tölti a kisfiam a kettőt, de mivel kiderült a kistesó, így felhívtam a céget és mondtam vissza mennék melózni, tök örültek neki, mondtam jó de kisbabám lesz újra, mondták semmi baj, menjek be írjam meg a gyed lemondót, igényeljem meg a gyest és mellette 4-6-8 órában lehet dolgozni. Erre figyeljetek oda, mert szeretik a cégek ezt elsunnyogni.

Tgyás: a keresettől függ, én kb 250bruttó után kaptam Bálintnál kb 140ezret.

Kép

Kép
andrea001
 
 


Sziasztok!

Ma beszéltem egy TB-s volt kollégával. Ő azt mondta, hogy az Alexa születése előtti fizetésemből fogják számolni a TGYÁS-t is és a GYED-et is. Szerinte nekem tényleg nem éri meg táppénzre menni, mert sokkal nagyobbat veszítenék, mint amennyit nyernék. Nem értek már semmit, ez az egész annyira komplikált!

Angie!
Megnéztem az Istenhegyi Klinika honlapját. Ott tényleg 28.000, de nem az integrál, hanem csak az első fele (kombinált) + az UH. Az integrál itt is 25ezer, de az UH itt nincs benne, hanem a nőgyógyász által készített genetikai UH eredményét kell vinni. Én viszont jobban szeretném, ha a Bolgárkerékben csinálnák, mert ott az UH-sok mind nagyon jó szakemberek. Nem a Bolgárkerékhez ragaszkodom, hanem hogy tényleg jó UH-os csinálja a vizsgálatot.

Honey!
Nekem is a hüvelykúp maradékánál szokott rózsaszín izé lenni. Akkor lehet, hogy ez csak a kúptól van?
Pár napja átálltam a 2x2 Utrora. Már napok óta nem volt semmi barna vagy rózsaszín. Szerintetek visszaállhatok a 2x1-re, vagy most már maradjon a 2x2?

Kép
Kép
detty74
 
 


Honeymoon, na ne idegelj!
Nekem nem a gyed-et, hanem a gyest kell lemondanom. És a MÁK-nál intéztem, ha pl. szlaszám változást stb akartam, akkor is oda mentem. Itt van egy köpésre és sose kell várni, max 10 percet!
És anno a gyed-et meg a munkáltató igényelte.
Nem értem ezt 180 napos izét sem, amit írtál, hiszen ha táppénzen, gyeden-gyesen vagy, akkor az is munkaviszonynak számít. Mivel én folyamatosan munkaviszonyban vagyok 2004 óta, csak azóta 2szer szültem, 180 napom már akkor megvolt és közben nem léptem ki, tehát védve vagyok. Nem kell a köv. szülés előtt megint összegyűjteni a 180 napot. Vagy neked eleve nem volt meg? Nem értem...
Vendég
 


És tényleg nem kellene a gyest lemondanom, ha táppénzt akarok, de! Mivel a szabimat ki akarom venni, így azt csak akkor tudják ideadni.
De, most szólt egy kedves babanetes társunk priviben, amit el is felejtettem, hogy a férjem meg szépen igényelje meg a gyest és ennyi!!! :D :D :D
Vendég
 


Gyes mellett nem lehet tappenzre menni. En most gyes mellett dolgozom es ha beteg leszek vagy a gyerek lesz beteg, nem mehetek tappenzre csak szabira. Apa valoban igenyelheti a gyest es dolgozhat mellette, viszont akkor o nem mehet tappenzre.
Vendég
 


wazze! Elhiszitek, hogy most végeztem a dokinál??!! :evil: A TB-s sorbanálláshoz még ez hiányzott!

Vivi,
hu, most már tényleg kurta komplikált ez az egész. Ahány ember, annyi féle álláspont.
Amit ma írtam neked a 180 napról stb.. ma délelött mondta bent az OEP-nél ülő TB ügyintéző nő. Én ezért őt simán hiteles forrásnak gondoltam.
De annyi mindent írtatok, hogy most már semmiben nem vagyok biztos. :shock:

A GYES max összege mennyi? Mert szerintem akkor megigényeljük apának.

detty,
nekem tuti a kúptól van. Szerintem neked is simán lehet attól!
Én a helyedben nem csökkenteném önhatalmulag a mennyiséget. Szerintem szedjél annyit, amennyit a dokid mondott!


Viszont a nagy hír csajok, hogy hétfőn megyek genetikai UH-ra!!!
Ugyanis ma nagyon hosszas, többszöri vizsgálódás után is arra jutott a szonográfus és a doki is, hogy a baba megfelel a menstruáció szerinti időnek, azaz idősebb 4 nappal.
Én égre földre esküdtem, hogy tudom mikor jött össze - de az nem számít. "Mert a méret a lényeg". :lol: :lol: És ha megvárom a nyaralás végét ( aug 24 ) akkor már kifutok a nyakiredős vizsgálatból!
Szóval hétfőn 11+3-on megyek nyakiredőre meg Integrál tesztre.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok

Gondoltam gyorsan bejelentkezek nyaralás alatt.
Az időnk még mindig szar. De azért elvagyunk.
A hányingerem megvan, folyamatossan kisért.

Rengeteget irtatok mig nem voltam. Alig tudtam visszaolvasni.
A táblázazt nagyon jó lett. Örülök, hogy bövülünk.

sziasztok

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


Detty! En ugy tudom a dokimtol hogy az adagot a 12 het utan szabad csokkenteni. Egyebkent o emelte meg 2x1rol 2x2re? En 3x1et szedek de mar tobbszor elfelejtettem bevenni az estit. Hat nem orult a dokim, amikor mondtam neki. Te a gyogyszert szeded vagy golyokat kaptal? Nem szedulsz? En nagyon. - - Koszi a tabla dicsiket. Semmi extra. Mi vagyunk a lenyeg benne :wink: Ha mas is lat hibat benne vagy akar bele plusz infot, szoljon nekem, legyszi.
Vendég
 


Ja, Detty! A Gyedet valoban az elso szules elotti fizubol szamoljak ki (hacsak nem emelgettek kozben a tobbiekevel egyutt, merthogy nalunk mind a ket evben megemeltek, amig itthon voltam Szilarddal. Ez a cegtol fugg, hogy kozben emelik vagy amikor visszamesz dolgozni, felzarkoytatjak). A Tgyast viszont mar a tappenzbol/gyedbol fogjak kiszamolni. Nekem legalabbis ezt mondta a TBsem.
Vendég
 


Honey! A gyed 28e korul van.
Vendég
 


Jó reggelt!

Tegnap túlestem a nagy bejelentésen.Igaz csak az egyik főnökömmel tudtam beszélni, de Ő a tulaj is egyben úgyhogy, még jól is jött ki a lépés.
Egész jól viselte :wink: Már amikor bementem hozzá, hogy szeretnék beszélni velük 6 szem közt, már lesápadt, hogy nem sejt jót.Aztán zavarodottan mosolygott, és gratulált. Megbeszéltük, hogy amennyiben az élet nem szól közbe drasztikusan akkor január végéig dolgozom, és úgy láttam, hogy örült annak, hogy nem rohanok el jövő héten táppénzre :wink:
Remélem, hogy a továbbiakban is normálisak lesznek(bár eddig is maximálisan azok voltak, ami a mai világban elég ritka), és nem lesz semmi gond.
Tudja valaki, hogy a vizsálatokra, ha munkaidőben megyek, akkor szabit kell kivennem, vagy ezekre elkell engedniük?

málna2162
 
 


Sziasztok!
Angie, mekkora parasztság már, hogy nem lehet táppénzre menni?! Dolgozhatsz, gyes mellett. Ugye akkor tutira van gyereked, de ha beteg lesz, akkor nincs táppénz. Jól ki van ez találva :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Egyébként nem baj, mert a férjemnél ez nem jelent problémát. Simán hazaengedik, ha beteg és no problem. Fizetik. de nem nagyon szokott beteg lenni.
Honey, nem semmi! Tehát akkor nem is akkor fogant, amikor együtt voltatok?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: akkor gondolatban már előbb megfogant, vagy hogy van ez?! :shock: :lol: :lol: :lol:
Munkaügy, ezekszerint itt is az van, mint az orvosoknál, mindegyik mást mond! Szuper!
Gyes nekem 25 ezer. Marha kevés magába, de ha a férjem fizujához hozzá lehet csapni, hát jöjjön!
Vendég
 


Kedves Márciusi Kismamik!
Tavaly etájban kerültem én is az előző márciusi topicba, és csodálatos társaságban növeszetettem végig a pocakomat!
Kívánok nektek is jó egészséget, gondtalan babavárást, és csodás szüléseket majd ha itt lesz az ideje!
Pertamami remélem szombaton találkozunk! :wink:
Szép hónapokat!

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület
 
 


Jaj lányok, azt hiszem ma szobafogságra vagyok itélve.
Már másodszor hánytam.
Teljesen kivagyok. Úgy nézek ki mint a pulykatojás.
Remélem ti jobban vagyok.

Kép
Kép+1nap
Kövi orvosi vizsg+uh:nov 5.
vadszi
 
 


sziasztok
én most gyesen vagyok és mellette szabadságon, és úgy beszéltem meg a főnökömmel, ha nem bírom majd ősszel a melót akkor megyek táppénzrem de akkor is maradok gyesen. tehát nem igazán értem amit írtok:(

Málna: gratulálok a bejelnetéshez:)

Kép

Kép
andrea001
 
 


Andrea! Ha tappenzre mesz, akkor a gyesedet fel kell fuggesztetni. De a MAKnal pontosan elmondjak a teendoket, ha felhivod oket.
Vendég
 


angie: nagyon szuper lett a tábla, milyen sokan vagyunk már!!!
vadszi: szegényke, én is nagyon rosszul vagyok folyamatosan, de még nem hánytam, sajnállak nagyon. Ha néha elmúlik a rosszullét egy-egy napra, akkor azon parázok, hogy megvan-e még a baba. :-)
Háztartási kekszen és citromos vizen élek. Ebédre azért eszem rendes kaját, meg este gyümölcsöt, de kicsit fura, hogy egyszerrre vagyok éhes és hányingerem is van...
Tegnap voltam védőnőnél, csütörtökön megyek vérvételre. Sajnos a dokim szabin van 3 hétig, ezért a következő vizsgálat csak 31-én lesz. Akkor már 10 hetesek leszekünk.
Tegnap rendeltem egy igazi kismama pólót. Nem mintha már kellene persze, csak már nem bírtam ki, legalább VALAMIT! :-) Életem első kismamapólója. Már nagyon várom, hogy megjöjjön! :-)
Huh, ez a gyes, táppénz, gyás stb. nagyon gáz!

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Szia Viggi! MI a tábla szerint majdnem egy napon szülünk! :)
Neked mekkora a picid?
Voltál már UH-n?
szabccsi
 
 


Szia Szabccsi! Igen, én is néztem, hogy 1 nap eltérés van csak!:-)
5 hetesen voltam uh-n. Úristen, az még csak 1-1,5 hete, pedig már olyan, mintha vagy egy hónapja lett volna. Akkor még csak petezsák látszott, ami 11,8 mm volt. és még több, mint 3 hét, mire mehetek megint. Te voltál már?

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Igen, én is 5 hetesen akkor volt 10 mm a petezsák, és múlt héten pont egy hete akkor pedig már 5,84 mm volt a babóca!
Én holnap megyek a terhesgondozóba aztán jövő héten pedig vérvétel meg UH. Az UH-t már alig várom. Pár napja szúrkál a hasam, és itt többen mondták ne izguljak, de azért jó lenne látni, hogy jól van a picúr! :)
szabccsi
 
 


Igen, már én is nagyon várom, hogy újra lássak valami foltocskát a képernyőn. Látom neked is első baba. Néha nekem is szurkál picit, szerintem az nem gond. De olyan jó, hogy itt mindent meg lehet beszélni/kérdezni a tapasztalt kismamáktól, nem? Főleg amíg nem mondtuk senkinek, nem volt más lehetőségem kérdezősködni, csak itt a csajoktól.

viggi79
Kép
viggi79
 
 


Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok. Második gyerkőc lesz, az uh szerint márc. 21re datálva. Megnyugtatásul azoknak, akiknek csak petezsák látszott: 2 hete még nekem is, de most 3szor is meghallgattuk a szívverését..

Kiváltképp csatlakozom az "egész nap émelygők" és a "tele vagyunk pattanással", ja és a "paramamik" klubbjába! :)

Kép

Kép
monccs
 
 


Utána kérdezek a munkahelyen ennek a táppénz, gyes dolognak, mert nekem nem ezt mondták a HR-n, most már érdekel kinek van igaza:(, és ha két hetet vagyok beteg akkor két hétre kell felfüggeszteni?

Pestiek, ti merre laktok?

Kép

Kép
andrea001
 
 


Tényleg jó Viggi, hogy itt tudunk kérdezni, mert anyukámnak már az agyára megyek, hogy 5 percenként hívom, hogy ez most , vagy az éppen normális-e ilyenkor! :)
Itt a lányok eddig nekem minden extrém bajomra találtak választ, és megnyugottam!
szabccsi
 
 


Andrea! Mindenkepp szamolj be ha megvan az info. Az a baj hogy annyira bonyolult a szabalyozas hogy alig lehet ertelmezni es szerintem a tb-sek is tobb fele keppen ertelmezik. -- Egyszer mi is voltunk kezdok, es es akkor mi is a tapasztaltaktol tanultunk. Jo dolog, az biztos! Kerdezzetek nyugodtan, mert valamelyikunk biztos tud okosat mondani. De meg nekunk anyukaknak is akad boven kerdesunk.
Vendég
 


Szia Moncs, üdv!
Jó baba várást! egy nap különbséggel vagyunk kiírva
és nekem is július eleji az első babóm csak egy évvel későbbi évjárat :lol:
kaviar
 
 


Sziasztok!
Andrea, én is ma találkoztam egy anyukával, aki állítja, hogy simán lehet gyes mellett szabit kapni és táppénzen lenni. Már én se értek semmit!!!
Voltam dokinál beutalókért. Azt mondta, hogy van ez a kombinált teszt és társai, amiről beszéltek. Soha nem voltam még. De azt mondta, legalább két kórházban ingyenes. Az egyik a Rókus. És ha bejelentkezek időpontra, akkor ingyen megcsinálják! Durva nem???
Ja és kértem a toxoplasa dolgot is, először le akartak rázni, hogy az már fizetős, de én mondtam, hogy a héten beszéltem a laborossal és azt mondta, ha sztk beutalót viszek, ingyenes. Így nem tudtak lerázni.
Kérdés a kombinált teszttel kapcsolatban:
Az 1 vérvétel és 1 ultrahang? És abból a baba nemét is megtudom, vagy keverem valami mással???
Vendég
 


Kaviar! szia! Ahogy a táblázatot nézem, nemcsak 1 nap a különbség, de az Istvánban fogsz szülni, mint ahogyan én is. Ki a dokid?

vivi: A kombinált teszt az Istvánban is ingyenes. A baba nemét nem tudod meg, csak a down kórra vonatkozóan ad adatot. Egy vérvétel, és egy uh, ahol a tarkóredőt mérik.

Kép

Kép
monccs
 
 


Moncs: valamit elnéztél mert nekem nem lett odaírva a dátum mert elfelejtettem elküldeni de 7+3 napos vagyok (a vonalzóm mond igazat) :wink: Kodaj doktornál, te??? (nekem 07.07.-ei a lányom)
kaviar
 
 


Kaviar: táblázatban csak a kórházat néztem. Én Boros Judithoz járok. A fiam pedig 07.09. :)
A 7+3 a te számításod, mensi szerinti, vagy uh?

Kép

Kép
monccs
 
 


Sziasztok!

Kérlek, segítsen valaki egy fontos infóval. A munkahelyemről ma kirúgták az egyik kolleganőmet, mert kevés a meló stb. Én még nem jelentettem be, 7 hetes vagyok, gondoltam, várok vele a 12. hétig. Esélyes, hogy még valakitől megszabadulnak. Teljesen beparáztam. Ha ne adj Isten kirúgni akarnának, és akkor mondom, hogy babát várok, akkor is kirúghatnak? Vagy semmiképpen sem? Hol van erre vonatkozóan valami jogszabály? Ezért szólnom kellene már most megelőzni a dolgokat? Mi a véleményetek?

Kérlek, ha tudtok erről valamit, írjatok, mert nagyon felment a pumpám, nem szeretnék majd pénz nélkül maradni...

Kép

Kép
ktouch
 
 


Nos, kicsit utánanéztem a neten, ezt találtam:

Mikortól élvez felmondási védettséget egy kismama? A terhesség megállapításának pillanatától?

A megfoganás pillanatától védett a munkavállaló, rendes felmondással nem bocsátható el. Vagyis az elbocsátása akkor is jogszerűtlen, ha sem ő, sem a vezető nem tudott a terhességről, és csak utólag derül ki a terhesség ténye.

Eszerint megnyugodhatok? :?

Kép

Kép
ktouch
 
 


ktouch,
ez komoly! Én úgí tudtam, hogy a bejelentéstől vagy védett. Sőt írásban is kell vagy "tanu" kell hozzá, hogy szóltál!

vivi,
nem, én pontosan tudom mikor fogant.
De azt mondták, hogy az őket tök nem érdekli. Mert a genetikai uh elvégzése (12. heti) nem csak a kor számít - SŐT!!- hanem inkább a CRL.
Mert van egy tól-ig határ, ami között lehet mérni a nyaki redőt.
Nálam az alsó határnál van már most a babó. ( 41 mm az alsó határ és most 38 mm a baba )
Felhívtam ma az Istenhegyit. Nem végzik el hétfőn semmiképp.
Szóval maradt az aug 24!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon
 
 


Sziasztok!

Ktouch!
Sajnos én is úgy tudom, hogy a gyakorlatban a bejelentéstől vagy védett. Nekem egy barátnőmet így építették le, és akkor már hiába jött azzal, hogy terhes... Szemétség volt, de ez már senkit nem érdekelt és a céges jogász sem tudott segíteni. :(

Vivi!
A baba nemét az amnioból tudhatod meg, de gondolom Te is azért csináltatod a tesztet, hogy elkerüld az amniot. Az UH-n az orrcsontot is nézik, nem csak a tarkóredőt, mert az is utalhat a Down-kórra. Az integrál ugyanez, csak két vérvétellel, kb. egy hónappal követik egymást, és 4 adattal többől állapítják meg a kockázatot.

Vadszi!
Úgy sajnálom, hogy ilyen durva a nyaralásotok! Nem elég a rossz idő, de még a hányás is! Remélem, mindkettő javulni fog hamarosan!!!

Honeymoon!
Igazad lehet, tényleg nekem is mindig reggel látszik a rózsaszín, a kúp maradványaiban. UFFFF!

Angie!
Én emeltem az adagot, de úgy, hogy a dokim mondta, hogy ha több napon át is jelentlezik, vagy egy nap többször, akkor emeljem az adagot. És mivel 3 napig minden nap volt, akkor megemeltem, és most itt tartok. De akkor nem fogom önhatalmúlag csökkenteni. Majd 17-én megkérdezem a dokit.
Én a golyókat kaptam, egyrészt mert tavaly is ez volt (akkor még másik doki írta fel, akit gyorsan lecseréltem), másrészt nagyon sokan mondták, hogy a tablettás verziótól nagyon rosszul vannak (szédülés, ájulás, stb.). Így kifejezetten a golyókat kértem, és ezektől semmi bajom.

Viszont kaptam egy ízületi gyulladást a bal vállamba. Majd megőrülök a fájdalomtól. A reumatológián ma adtak egy injekciót a sérült ízületbe... hát nem volt egy kéjutazás. Azt mondta a doki, hogy használjam a Fastumot, de a gyógyszerész kifejezetten nem ajánlotta a terhesség miatt. Az injekció miatt is féltem, de a szokásos 5 ml helyett csak 1 ml-t kaptam, de ez meg persze nem hatott semmit. Állítólag teljes kímálet mellett 2 hét alatt gyógyul meg, de Alexa mellett esélytelen, hogy ne használjam a karom.

Ja! És egy kérdés: Nektek nem fáj gyakrabban a fejetek? Nekem nagyon sűrűn, egy héten akár 4-5-ször is fáj, és még ha el is múlik az Algopyrintől, később visszajön. Alexával is ez volt, de sajnos én amúgy is migrénes vagyok. Ls ma sokszor volt gond a szívverésemmel is: vagy hatalmasat ütött, vagy kihagyott egyet, nem tudom, de a torkomban éreztem a fura ütést. Nem volt kellemes. Ugye, ezek a terhességtől vannak????

Kép
Kép
detty74
 
 


Húha, akkor szólok, mihamarabb.....

találtam még, akit érdekel:

A munkavállalót általában nem terheli tájékoztatási kötelezettség a terhességéről. Amikor azonban nyilvánvalóvá válik számára, hogy a munkáltató e körülmény ismeretének hiányában a jogviszony megszüntetésére vonatkozó intézkedést tesz, a jóhiszeműség és tisztesség követelménye szerint elvárható, hogy állapotáról a munkáltatót tájékoztassa. Így a munkavállaló (a közalkalmazott) legkésőbb a jogviszonyát megszüntető jognyilatkozat közlése megkísérlésekor köteles bejelenteni, hogy felmondási tilalom alatt áll.

Bár még ezt is találtam:
1. Rendkívüli felmondás esetén

Elsőként nem árt leszögezni, hogy a terhesség vagy gyermekápolás időszakában lévő munkavállalót a rendes felmondástól védi az Mt. (90. paragrafus d; és e; bekezdés), azaz nem szüntetheti meg a munkáltató megfelelő indoklás és formai követelmények (írásbeliség) betartása mellett sem a kismama munkaviszonyát. Rendkívüli felmondással viszont élhet, vagyis, ha a dolgozó munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségének nem tett eleget, vagy súlyos gondatlansággal járt el, felmentheti a munkavégzés alól.

Mindenestre, nem tudok ilyesmiről, de ugye egy főnök bármit rásózhat bárkire....

Az írásban-t azt hogy értitek? Még nem kaptam papírt a dokitól, amivel bizonyítani tudnám, hétfőn megyek a vérkép leletekért.

Érdekes, sem fejfájás, sem hányinger nincs nálam, gyakran járok pisilni, és kicsit hamarabb fáradok, álmosodom...kb. ennyi. de ez is normális, ugye? :) Mennyit aggódunk, mi kezdők.....

Bocs, többet nem másolok be több infót (csakhogy magam nyugtassam....)

Kép

Kép
ktouch
 
 


Sziasztok!
Nahát Kukli!!! :D :D :D :D hihihihihi
Monccs, akkor lehet, hogy az István volt a másik, amit a doki mondott.
Kár, hogy nem lehet a nemére következtetni... :(
Ktouch! A terhesség alatt tutira nem rúghatnak ki!
Honey! Hát ez érdekes, nem is tudtam, hogy a baba hosszán múlik a nyaki redő :shock: :shock: :shock:
Vadszi, hát alaposan behozod a pattanás-mentes éveidet!
Nekem meg épp az, hogy kevesebb van, dehát nekem meg amugy volt, így ennyit má csak megérdemlek... :P :P :P
Detty, hát igen, a hasbaszúrkát nem is vállalnám be, az tuti! De ezt igen, nekem a vérvétel abszolút nem zavaró. Sőt... :D :D :D
Apropó, holnap megyek vérvételre! Remélem, nem próbálja meg a laboros is beadni, hogy nincs ingyen a toxoplazma... :roll:
És EKG-ra is megyek, amennyiben nő vizsgál. Ha férfi, akkor eljövök! :x
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: