Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hazajöttünk mi is. Szerencsére Dávid rendbejött mire indultunk. Azt mondta a doki, hogy valamilyen vírusfertőzése lehet, de nem a 3 napos láz.
A nyaralás nagyon jó volt. Ahogy Lili is, Dávid is meglepően jól viselte az utazást, szinte végig aludt, csak már hazafelé a nagy melegben nyűglődött. Igaz, akkor még rokonokhoz is mentünk + Érdre egy Bereczki Zoli, Szinetár D. koncertre (:) ), de ott jól elvolt.
A hotel nagyon jó volt, rengeteg játékkal, "dühöngővel" direkt a kicsiknek. Több strandon is voltunk, ami meglepetésünkre tetszett a Dávidnak, már az úszógumiban is elvolt. Bár ehhez hozzátartozik, hogy előző napokban az apja teleengedte a kádat vízzel, talán emiatt jobban hozzászokott a mélyebb vízhez.
A levegő nagyon jó volt, fent a Lővérekben volt a szállás és ott nem volt olyan nagy meleg. Hajókáztunk is a Fertő-tavon, ami meg aztán kifejezetten tetszett a Dávidnak.
Majd kicsinyítek képeket és rakok fel.

Orsi!
Pocakképet már is néznék.
Dávidot is lánynak nézték a strandon, de sokan inkább megkérdezték, hogy fiú vagy lány. Pedig elég fiúsan van öltöztetve.
A kismotor szerintem nálatok is sláger lesz. Dávid eleinte rá sem akart ülni, most meg a WC-re is azzal menne. :lol:

Momoska!
Ti aztán mozgalmas nyarat éltek.

Timi!
Eszti nagyon ügyes, hogy már ennyi mindent mond.

Csilla!
Gratulálok Gergő születéséhez!
Vigyázzatok magatokra!

Edina!
Nagyon jók ezek a képek. Legközelebb ha mentek még erre a részre, akkor legalább már tudni fogjátok, hogy hova érdemes menni strandolni.

Kép
Kép
tina82
 
 


Utólagosan boldog névnapot kívánunk Annának!

Borisz nap mikor van? Ezek szerint mostanában volt. Úgyhogy utólagosan akkor Borisznak is boldog névnapot kívánunk!

Kép
Kép
tina82
 
 


Sziasztok!

De jóóóó, mindenkinek jól sikerült a nyaralás!
Hú Tina, mi is voltunk a Fertő tónál (kb.15 percig 8) ), nyaralásunk alatt meg akartuk nézni Sopront, de zuhogott az eső (sajnos, pedig egy utca alapján kijelenthetem,hogy imádtam volna), így átugrottunk Ausztriába, el is jutottunk Pahndorfig (outlet center :D ) és visszafelé elkanyarodtunk a tóhoz. Nagyon szép!! Tetszett,hogy jól ki volt építve a móló és a stégek (nem egészen úgy,mint a Balcsinál).

Nagy hír: Eszti ma szólt nekem, hogy kakilnia kell és sikerült a bilibe produkálnia! így hangzott: mamiiiii, tatiiii, pelus, bili - mondta ő és nagyon szenvedő képet vágott - rohantunk a bilihez, le a gatya, pelus és sikerült! mondjuk elgondolkodtam utána, hogy veszek inkább egy wc szűkítőt, az nekem is jobban tetszene...

egyébként rengeteget beszél, mindent mond (persze nem mindent tökéletesen 8) ) kedvencem: idum-budum, ontom-bontom, tutiuica = kukorica, pancsinta=palacsinta... mondatai pl: apuci ement, dozozi.
mamiiii, nem mentem el. mami, ájj fel, gyeje mama csüccs ide. :D

Momoska, ti mentek még valamerre? egy alkalommal játszottak együtt gyermekeink a csúszdánál, Esztim fent, Borisz lent és egy kisautót adogattak egymásnak :D aztán Esztim gondolt egyet és lecsúszott, Borisz meg eközben lelépett.. de azért én is hallottam őt beszélni!!

Edina, nagyon jók a képek, gyönyörű volt a tenger!! 1x voltunk H.-ban,de én a homokos partot jobban kedvelem. Egyébként milyen volt a víz?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 

 
 

Végre Momoska, Tina... örülök, hogy jó volt.
Momsoka imádom olvasni ahogy írsz. írj könyvet, mert a stílusod bejön. :lol: :lol:
hova mentek legközelebb? és mennyi időre?

Tina, a játszón Kolos mindenkitől "elvette" a motorját, ideje volt beszerezni egyet. még csak lábújjhegyen ér le róla a lába, de ügyesen hajtja. sajnos elöl csak 1 kereke van így kicsit billeg, nem kaptam olyat ami húgomnak volt ezelött 20 évvel, ugyan ilyen csak 4 kereke volt, nem 3.


na akkor először egy félig pocikép: Kolos kukoricázik, imádja, azárt látszik picit a hasam, de fogok csinálni egyet.
Kép
Káptalanfüred, apa és fia sziesztázik :lol:
Kép
Kolos így szaladt a balatonban. ő is a nyakig érőt imádta.
Kép
fagyievés
Kép
medencés képek:
épp merülünk: imádja, ha az apja lemeríti a víz alá. csak pár mp-re, de úgy örül magának mikor kijön. :lol:
Kép
Kép
snooopy
 
 


és Évi tessék jelentkezni, és Kora ne ám egész nap tornázni, gyere és írj. :lol: amúgy hogy haladsz?
snooopy
 
 


sziasztok

Orsi, megelőztél! Nagyon jók a képek, látszik Kolos is szereti a vizet. Lili sajnos a balatont nem, de azért még próbálkozunk. A homokos tengerpartnál is az volt a baja, hogy nem látott át rajta és azt mondta piszkos. Ezen a téren egy kicsit kényeske, de próbálom leszoktatni róla, hogy nem baj ha egy kicsit piszkos lesz valamije, majd lemossunk, nem nagy tragédia.
Pedig egyébként meg nem egy kényes fajta, nem tudom ezt honnan szedte össze, mert tőlünk nem látott ijet.

Örülök hogy azért mindenkinek sikerült a nyaralása.

Verti,
mi már sokszor voltunk a tengerparton, de ennyire fönt még nem és mi ugyanoda nem megyünk mégegyszer, esetleg másnak tudjuk ajánlani. Mi midig új helyeket fedezünk fel, és főleg a közép vagy déli részen, az szebb. Jövőre, ha minden úgy alakul, már messzebbre megyünk.

Lili semmit nem fejlődik a beszédben, még mindig ugyanúgy és ugyanazokat mondja.

Itt jól lehült a levegő, éjjel esett, mos is csepereg, 19 fok van, uh. előveszem a vasalót és kivasalok egy halom ruhát. Erre vártam.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!
Mi Erdélyben múlatjuk az időt, habár most per pillanat nem annyira, mert Anna az este belázasodott, 39,2 volt neki, úgyhogy adtam kúpot, az levitte és aludt reggelig. Igaz hajnalban hányt, de nem jött neki semmi vissza.
Most alszik, de hőemelkedése van.
Nem igazán tudom, mit csináljak, arra gondoltam, ha még holnap is lázas lesz, felhívom a dokinénit.
Ja, enyhe hasmenése is volt.

Tina, Dávid is hasonló tünetekkel küzdött?

Edina, gratulálok a bátorságotokhoz, hogy ilyen hosszú útra keltetek Lilivel (mondjuk ezt pont én mondom? :lol: )

A kismotor Annának is nagyon bejön, már olyan vadul megy vele, hogy futni kell utána. Neki is 3kerekű van, de nincs gond vele, jól tud manőverezni legalább az első egy kerékkel.

Mostanában neki is nagyon beindult a szája, egész nap beszél, akár lehet érteni, akár nem, pl. tyúk: kotykóóó, nyúl: nyunyu, kutya: vava, macska: nyau, miau, kamion: kaion, traktor: tatto, apa, anya, cici, mama, tata, kapu, kaka, autó: ottó, szia: ia, és nagyon sok szót csak egyszer-kétszer mond, ismétel, ha hallja, aztán többet nem.

Gratula Csillának a kis Gergőhöz, sok-sok boldogságot nekik!!! :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


navegre, megjelentetek! kora?
jo hallani, hogy a kornyekunkon jartatok (tina, timi), mert en azert igazan lokalpatriota vagyok. most mar kb. eletem felet pesten eltem, de meg mindenkinek azt mondom, fertodi vagyok...sopron nekem a gimis evek, bar a varost nemigazan szeretem. turistavaros, csak kozossegi, elheto terei nincsenek egy diak szamara...max. az egyetem, de az meg kiesik a varosbol. de szep kornyek az a nyugati hatarvidek, ketsegtelen. en is szeretem. igaz, a balatonban (nagymamam miatt) joval tobbet furodtem, mint a ferto toban, ott max 6-8x. a magyar oldali strand nem tul jo, de az osztrak reszen vannak nagyon bababarat strandok a tavon (pl. walla), ha meg egyszer odajartok.

orsi,
nagyon kedves es vicces kolos apaskepe(a padonfekvos fokeppen)..a merulos meg tuti, mar a batorsaga is. boriszt nem tartom egy ijedosnek, de ezt nem turne a kis gaz galad. s a kiskendoben tenyleg lanyos:-) a pocid meg helyes, csini. majd en is rakok zamrdi-kepeket. van nehany kedvencem, csak ujratelepitettek a laptopot, s meg nincs fenn az a kepkezelom, amivel jol tudok banni...a picasan meg nem talalok kicsinyitest. (vki esetleg segit?)

a kukorica nalunk is nagy slager. ami nekem meglepo, hogy nagyon gyorsan es tisztan lepusztit egy csovet, ha a kezebe adom, pedig aliz meg most is eleg pazarloan eszi....!

koszi a dicseretet, orsi, stilusilag...a konyvhoz nem vagyok eleg fegyelmezett es kitarto:-) de ki tudja...ha egyszer megis, akkor neked ajanlom majd:-)

evi,
en mindig ugy irigyellek azert a hangulatert, amit te otthon, a szuleidnel atelhestz. bar bizonyara mas neked, mert hazai, mint nekem, turistanak, de mindig olyan jo erzessel mentem erdelybe...most is azt varjuk, h. a kolykok megnojenek akkorara, h. mar egy szekelyfoldi nyaralas is szorakoztato legyen nekik.
jobbulast annanak!

mi penteken morahalomra megyunk (szeged mellett). egy takaros kis helyseg, elmeny es gyogyfurdobol, de mi kijebb leszunk egy tanyan 7 napig. bar a tanya is szaunas-medences. a baratnomekkel megyunk. azt tervezzuk: sutunk-fozunk-sorozunk ateraszon. ki se mozdulunk. a kolykok ugyis jol elvannak (most is itt van a lanyuk, ilyenkor nincs gondom a gyerekekkel:-). neha azert beugrunk szegedre, mert vannak ott kedves ismeroseim, s a varost is imadom. regi szerelem.

borisz nap (elvileg) julius 23.

horvatorszag is kedves hely nekem. alizzal akkor voltunk eloszor, mikor terhes voltam borisszal...kb. annyira, mint most orsi. o is nagyon elvezte. raadasul nekunk 10-11 ora volt az ut, bar o mar 4 es fel eves volt. erdekes, mi is mindig ugy teszunk, mint edinaek, h. mindig uj helyeket fedezunk fel. s bar en is jobban szeretem kozeptol lefele, de isztria (barmennyire felkapott) nagyon szep hely....egy teljes napot kovalyogtunk egy motovun nevu hegyi kis faluban, ami szinte kihalt volt...mesevilag. de nekem a koves part a kedvencem: szebb, tisztabb. egy evben voltunk 1 hetet olaszorszag adriai reszen, majd 1 het mulva szemben horvatorszagban, s a tenger is elvezhetobb volt, s meg a legtobb horvat varos is olaszabb, mint olaszorszagban...bar azert a horvatok kevesbe kedvesek es kozvetlenek.

s edina,
lili beszedfejlodese kisertetiesen hasonlit alizera. o is igy tett majdnem teljesen pontosan (szo elejet mondta, betutevesztesekkel, de kommunikativ volt)...de 2 evesen mar mondatokban beszelt. szepen, ugyesen. osszel megugrott eszrevetlenul, s onnantol minden betut mondott hamar...az "r"-el sem kuzdott sokat.

Kép
Kép
momoska
 
 


Momoska!
Köszi a tippet, lehet még visszamegyünk, mert nagyon szép hely és 1 hét alatt nem is lehetett normálisan körbejárni mindent.
A Fertő-tavon hajókázva láttuk, hogy az osztrák oldalon milyen szép strand van.

Orsi!
A mi motorunk is 1 kerekes elől. Nem mondom, vannak esések, de szerencsére eddig semmi komolyabb.

Évi!
Dávidnak nem volt semmi egyéb tünete a lázon kívül. A 4. napon jöttek ki az arcán pöttyök, de erre mondta azt a doki, hogy a másik vírusnál inkább a törzsén lennének pöttyök. Fenistil cseppet kaptunk rá. Annának másfajta vírusa lehet. Én mindenképpen adnék neki Normaflort meg persze diétáztatnám, sok folyadék, lázcsillapítás. Ha súlyosbodik, akkor hívd fel a dokit, vannak receptre kapható szerek hasmenésre, hányásra.

Mi a beszédben le vagyunk még mindig maradva, mint a borravaló. Dávid csak a maga nyelvén mondogatja, hogy mememe, kükükü.

Kép
Kép
tina82
 
 


momoska,
nem igazán aggódom a beszédje miatt, mindig azt szoktam mondani, úgysem marad így, egyszer csak elkezd majd beszélni, de akkor példa is van rá. Egyébként azért jó így olvasni, hogy pl. Alíz hasonló módon beszélt, kíváncsi leszek, Lilinél mikor jön el az az idő, amikor hírtelen, vagy nem, de változni fog?

Egyébként mi is sziklás, kavicsos tengerpartot szeretjük, mi amíg Lili nem volt, motorcsónakkal szoktuk bejárni a szigeteket - oda mentünk eddig, és valahol kikötöttünk, és ott töltöttük el a napot.

Egyébként néha irigylem az a lendületet, dinamizmust, ami belőled árad, olvasva a sok programot, a sok élményt. Jó olvasni!
Borisznak Boldog névnapot így utólag.

Évi,
paráztam is rendesen mi lesz az úton, de kellemesen csalódtunk!
Jobbulást Annának és utólag is boldog névnapot.

Csilla remélem azért benéz néha és dob fel pár képet Gergőről, kíváncsi lennék rá, gondolom Ti is. Persze most erre sok ideje nincs, de azért várjuk.....

Reggel óta esik az eső, nem tudtunk kimenni, meg is látszott, Lili egy kissé gyügi volt, nehezen bírta a bezártságot, egyedül nem volt hajlandó semmit se csinálni, nekem meg azért dolgom is volt. Unatkozott szegényke.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok, csak segítséget szeretnék kérni, nem kell vlkinek egy avent bébiőr??

Szóval, van egy bababolt ami megszűnik, és én vennék tőlük egy bébiőrt, de olcsóbban mint ahogy ők árulják. Teljesen új, gyári dobozban, 2év garanciával, mindennel.
A csaj akivel beszéltem kérdezte nem kéne-e két bébiőr mert akkor adja csak olcsóbban. Ez azt jelenti, hogy db-ja 20e, de a bolti ára meg 40e. amúgy 30ért akarták. Sógornőmnek van ilyenje, és tök jó, én is kipróbáltam.

Az lenne a kérdésem, nem kell vlkinek bébiőr? Philips avent scd489. csatolom a képet.
nem segít ki vlki? ha megveszi a másikat akkor jót tesz velem, mert már egy ideje kajtatok egy ilyenért, és most tök jó áron van.
esetleg megkérdezem nem adják-e oda 18e/db-ért.

Amúgy csomó aventes cuccuk van, azt mondta ha bármi kell szóljunk!
és tök újak, ki sem voltak bontva.

Ja és vissza tudtok szólni hamar??

ő lenne az
Kép

ha van vlki, vagy tutok olat aki esetleg érdekel akkor szóljatok!
snooopy
 
 


Húgom szerzett egy gyerekorvost, elmentünk hozzá. Mivel 11-kor már majdnem 39 volt a láza.

Vírusos fertőzés, de a gyomrára ment. Kapott valami Normaflorhoz hasonló cuccot, csak itt más a neve, meg még valami port, amit folyadékban kell feloldani és azt itatgatni. Meg még valami cseppeket, de azt csak akkor, ha még hányna.

Egyébként ahogy hazaértünk ismét elaludt, remélem gyógyul.

Diétáztatnom nem kell, mert tegnap délben evett utoljára, nem fogadott el semmit és azóta sem. Igaz nem is kínálom, csak itatom, de ha éhes, mindig mondja, hogy nyam-nyam.

Momoska, számomra is megvan a szülőföldnek az a különös hangulata, jól fel tudok töltődni minden ittlétünk alatt. :)

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


szegeny anna! az a por a smecta lehet. visszapotolja az asvanyokat es regeneralja a nyalkahartyat, s homokize van. brr!

orsi,
en most hirtelen nemtok senkit. sajna.

kepek zamardibol:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép
Kép
momoska
 
 


Nem smecta, hidrasec a neve, azt mondták a következő lépés a smecta, ha nem javul az állapota.

A furazolidon épp az előbb jött vissza, pár perccel azután, hogy beadtam neki. Szerintem ezidő alatt nem is szívódott fel semmi.

Amúgy elesettnek látszik és sokat alszik és folyamatosan láza van. Most még nem akarok neki kúpot adni, csak majd este, addig hátha javul magától. Legalábbis Gerivel ez bevált anno, de ő nem volt ilyen lázas típus, neki alig ment 38 fölé a láza.

Mivel a 3 napos lázon kívül nem volt még beteg, elég tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Évi, jobbulást Annának! szegény, remélem hamar jobban lesz.

Momoska, köszi az ajánlást! :lol:
jaj és ott a plüss süsü! de édes. :)

Edina, de izgi lehetett Lili nélkül nyaralni, elhagyatott kis partok... de gondolom ha nagyobb lesz vele is mentek.
én 2x voltam hr-ban és tetszett, de nem lett túl felkapott mostanság? sok a magyar nem? meg kell gondolni kit kritizálunk. :lol:

hát beszédelig Kolos sem halad. bár, már hívja a kutyákat, hogy "gyegye" és int nekik. nagyon édes. én még mindig "ata" vagyok. ha akar vlmit akkor üvölt egyet.
snooopy
 
 


Csillától kaptam,pár kép Gergőről.
Kép Kép Kép
snooopy
 
 


sziasztok!

Jaj de édi a kis Gergő, szép baba.

Lili éjjelre belázasodott, igaz nem magas, 37,8 és reggel is ennyi volt, Éjjel egy órát ringattam mire elaludt, de többször fönt volt. Tegnap voltunk 18 hós oltáson, gondolom ettől van.
Pedig ma vásárolni akartunk menni délelőtt, de így akkor maradunk itthon.
Hétvégére is terveztünk egy kis fürdést a velencei tóra, szerintem abból sem lesz semmi....

Orsi,
sajna én nem tudok ajánlani senkit akinek kellene a bébiőr.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok csajok!

Huh jó sokat kellett visszaolvasnom! :)

Nálunk volt egy nyaraló 1 hétig. Konrád, Roli öccse. Levi teljesen odavan érte! Mászkáltunk ide a szabadstrandra meg állatkertbe is voltunk. Tetszett nekik nagyon. Irigyellek benneteket amiért így bele meritek engedni a vízbe a gyerekeket. Itt jó hideg a tó vize (nekem legalábbis, így mindig csak kis ideig engedem Levit pedig látszik rajta élvezi a vizet. Félek így meg ilyen víztőlfélőset nevelek belőle amilyen én vagyok. :?

Azután pont mikor reggel kapta a 18hós oltást Manó akkor indultunk (ebéd után) barátainkhoz Fehérvár mellé. Úgy volt, hogy lemegyünk egy picit a Balcsihoz is, de persze pont akkor zuhogott az eső így nem mentünk, jöttünk haza. :cry:
Levi is eddig jól bírta mindig az utazást, bár neki 4 óra volt a legtöbb.

Nagyon szép képeket tettetk fel!!! Minden gyerkőc olyan szép és barna.
Orsi szép a pocis kép is!
Csillának gartula a kis Gergőhöz! Tényleg kis szépség!
Annának jobbulást és Lilinek reméljük tényleg semmi komoly csak az oltás.

Bébiőrre én sem tudok senkit sajna.

Megkaptuk levi allergiatesztjének az eredményét. Kiderült, hogy semmire sem allergiás, DE az IgA-ja nulla ezért meg kell ismételni a vérvételt (szept.7.). Állítólag ez azt jelent, hogy nincs nyálkahártyavédelme. :? Nem értem, mert még mindig mindent a szájába vesz folyamatosan és eddig nem lett beteg... ti tudtok erről vmit? Illetve a hematológiában is van 3 kis eltérés.

Levit a motor még mindig nem igazán érdekli, teljesen labdamániás. Kapott Dániából egy kis focilabdát és az lett a kedvenc, első nap azzal is aludt mi meg néztünk nagyokat, mert még soha nem rajongott így semmiért. :shock: Perzse azóta ez már csitult. Ő is már jó sok szót mond, de mondatokat egyáltalán nem. Ha hosszabban akar vmit kifejezni akkor még mindig a hablagy babanyelvén nyomja. Van pár szó aminek vagy az utolsó betűit mondja vagy visszafelé. Fon-telefon, káj-rák, tacs-csatt(haj), pat-nap, da-labda a túrórudit pedig összevonja tudinak. 8) A többi szót elég jól mondja.

Ennyi vagyok, ne haragudjatok, hogy főleg magunkról írtam, csak gondoltam adok egy kis életjelet/helyzetjelentést, mert holnap megint megyünk. Ezúttal a nagyikhoz, igaz onnan elméletileg tudok jelentkezni.

KépKép
kora
 
 


Sziasztok!

Anna szerencsére már jól van, másfél nap alatt nagyjából helyrejött.
Első este volt csak olyan magas láza, másnap ugyan napközben is lázas volt, 38 körül, de nem csillapítottam neki és úgy néz ki, ez jót tett, mert délutánra már el is múlt neki.
Másnap ment a hasa kicsit, de a kedve már a régi volt.

Étvágya nem nagyon van, ami nem lep meg, mert utazás előtt, közben és után is alig evett.

Savanyított tejtermékek, zöldségleves, ezeket nagyon szereti, még ha keveset is eszik belőle.

Jobbulást Lilinek :) remélem semmi komoly.
Ezek szerint a 18 hós oltás lázzal jár?

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok,

SZegény Lili, remélem mára jobban van. és "csak" a láz a tünet? milyen a kedve.
Tényleg Edina, azt írtad, hogy tök jó, aludt Lili hr-ban a franciaágyban. nem gondoltál még rá, hogy esetleg... ez lehet a kulcs? vagy nem akarod már magad mellé szoktatni? csak egy ötlet. lehet én sem tenném. Bár... Kolosnak is volt olyan periódusa, hogy éjjel többször felsírt, mindig a mi ágyunkban kötött ki, ezért volt, h át sem raktam este (mert ő ott alszik el, még mindig). igaz szűkösem voltunk 3man. aztán pár hete, kátptalan után amikor kénytelen volt az utazóágyban aludni és ott átaludta az éjszakát, itthon is a kiságyba raktuk, és láss csodát nem kel fel. jaj csak el ne kiabáljam. :lol:
ja meg leszedtük a rácsot az egyik oldalról, egy szélet tolok oda éjszakára, lehet ő csak a bezértságot nem szereti.
talán Lili sem.

Évi nekünk mondta a doki, hogy lehet lázas a 18 hós után, de nem lett. mi amúgy egy oltásra sem reagáltunk lázzal. kopp-kopp-kopp

Kora, örülök, h jó volt az út. és jó utat a nagyihoz. sajna én nem tudom mi az nyálkahártyás izé...még nem hallottam ilyenről.
szerintem nyugotam engedd a vízbe, ha fázik úgyis kijön, vagy lila lesz a szája. :) én is voltam már úgy, h nekem tök hideg volt ő meg ott pancsolt órákat. persze a 20fokos vízbe nem engedem sok időre én sem.
snooopy
 
 


sziasztok!

csak röviden, mert hulla vagyok, napok óta olyan szarok az éjszakák......
Egyébként Orsi, lehet hogy ez lenne a megoldás, de ezt nem szeretném, nem akarom átszoktatni, én ennek nem vagyok a híve. Mindenki aludjon a saját szobájában, saját ágyában. Na meg ahogy én mellette aludta! Alig volt helyem a nagy ágyban. Így nem én nem aludnék, még Tibi sem, uh. emiatt sem jó. Meg ezt ő sem díjazná.
Egyébként az ő ágyában már régóta nincs rács az egyik oldalon. Nála egy heverő van mellé tolva, és pl. ha ott alszok mellette, akkor is sokszor kel, uh. nem tudom miért van ez, de remélem hamar kinövi.
Na meg az elalvással is bírkózok vele, nem tudom hogyan szoktathatnám le a párnán való ringatásról. tegnap előtt is fél órát sírt, míg végül megadtam magam, tovább nem bírtam.

Na de szombaton nálunk falunap volt, Lili utazott kisvonaton, egyedül és nem is sírt, hogy nem megy vele senik. (mostanában nagyon anyás, még a szomszéd szobába se megy át egyedül, mindenhova mennem kell). Körhintázott és ami újdonság volt, pónilovagolt. Olyan természetesnek vette, élvezte, le sem akart róla szálni, sírt hogy ő még megy. Jól éreztük magunkat.
Sajnos képek nem készültek, nem vittünk gépet.

Ja és a láz csak aznak délelőtt volt, délutánra már el is múlott.

KépKép
domidina
 
 


Edina, hát ha ki van szedve a rács, és a heverő meg melléhúzva akkor nem értem én sem mi lehet a baj. azt gondolnám ha mellette alszol akkor nyugodt Lili. több tanácsom nincs. sajnos. :(

na a ringatást én is elfelejteném. még most is nagy hassal ringatva alszik. el. jó le tudok ülni vele, de a legjobb ha állok.
próbáltam, hogy beraktam a kiságyba mondtam neki h alvás van, de ahogy kilépek a szobából sírni kezd. de ezt is csak addig tudtam csinálni amíg volt rács mert most csak leesésgátkó van (Szabi megcsinálta a hétvégén) azon meg keresztülmászik.
snooopy
 
 


Orsi,
akkor te is ringatod? Azt hittem már csak én vagyok ezzel így, bár mot már két napja nem kellett, délben és este sem. Elkezdtem mesélni magamtól mást, amit eddig nem hallott, meg énekelni újat, és ez lekötötte a figyelmét, nem hempereg, dobálja magát, a párnákat, mászkált a kiságyba és viszonylag nyugodtan elaludt. Persze ott fekszem mellette, azt hogy - ahogy Orsi te írtad, betetted és kimentél - ez szóba sem jöhet.

Már ott tartunk, hogyha felállok mellőle már visít, azt mondom neki, hogy pl. kimegyek a wc-re mindjárt jövök, már visít. Kezdem elveszteni a türelmem. Nekem ez új, nem volt ilyen....

Ma is vasaltam, amíg nem végeztem - nem volt sok - el nem mozdult volna a lábamtól, ott nyüszögött, hiába mondtam neki menjen át játszani - régebben ezt tette - vagy hozzon át játékot. Nem látványosan unta magát. Remélem ez a 2. szeparációs félelem és hamar elmúlik! Most kivételesen lefoglalta magát valamivel, persze itt mellettem a földön.

Egyébként ki merre van? Már többször benéztem, de magammal nem volt kedvem levelezni.

KépKép
domidina
 
 


Jóregglt,

Azt tudom, hogy Momoska nyaral, Évi a szüleinél...de a többiek? Kora is asszem a szüleinél. Tényleg Timi, Csürci, Tina...biztos a telken.

Edina, igen még mindig ringatom. soha nem fog erről leszokni. szerintem amíg én szánom rá magam, h leszoktassam addig nem is fog. igazából nincs ahhoz türelmem h vlmi módom altassan el. próbáltam már úgy, h befeküdtem mellé a nagyágyba, úgy mint este (mert este úgy alszunk el, ő mellettem és mikor Szabi jön aludni átrakja a saját ágyába) de nem jött be, csak forgolódik, aztán felül és elkezd játszani, majd lemászik.
mivel a karomban viszonylag hamar elalszik nem kísérletezgetek mással. :wink:
bár...mostanában nem hajlandó aluidni. mikor mondom neki, hogy megyünk csicsikálni, aludjon egy kicsit, ugrik ki a kezemből, elfut, balhézik. alig lehet lecsitítani.
pedig álmos, mert kébzeljétek hétfőn 3,5 órát aludt!!

Kolos nem szeparál. :lol: nem ragaszkodik hozzám ennyire mint Lili.

Évi, hogy van Anna?
snooopy
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak hol van gép, hol nincs.
Az asztalin nem jönnek be az ikonok, a laptop meg állandóan lefagy. :evil:
Nálunk az alvás úgy megy- el ne kiabáljam-, hogy napközben egyedül alszik el, mióta hazajöttünk Sopronból, este pedig ott ülök mellette és simogatom.
Nem irigyellek Titeket a ringatással. Nálunk fent van a kiságyon a rács, mert volt, hogy kivettünk kettőt, de akkor állandóan kimászott és nem volt hajlandó aludni. Az éjszakai kelések száma változó, van, hogy 3x , de van, hogy csak 1x.
Itt a neten olvastam egy anyuka levelét, hogy a 1,5 éves kisgyerek (úgy emlékszem) sokszor ébred éjszaka, erre az írta R. Jenő, hogy vigyék át a gyereket a saját szobájukba a kisággyal vagy tegyenek le matracot, mert a szeparációs félelem miatt van ez. Aztán majd ha javul a helyzet, akkor költöztessék vissza. Hát nem tudom... :? Én nem igazán vagyok ennek híve, én is inkább úgy vagyok, mint Edina, hogy megvan neki a saját helye, szobája és ha kell, akkor inkább én megyek át hozzá.

Dávid napközben elvan egyedül -persze valahol a közelemben- csak nála inkább azt vettem észre, hogyha nem sikerül neki elsőre megcsinálni valamit, akkor rögtön hisztizni kezd és ha nem megyek oda, akkor ez csak fokozódik. Van hogy sikerül szóval segíteni neki és akkor megoldja, de ez nem mindig jön be.

Na már el is kiabáltam ezt az alvást. Letettem 20 perce, de még mindig fent van és nyüglődik. Megnézem.

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok

Lilinél tuti hogy most van a szeparációs félelem időszaka, rémes. Akár ennek is betudható a sokszori felkelése.
Most napok óta egyedül alszik el, úgy értem, hogy nem ringatvan, hanem fekszem mellette a heverőn, dúdolgatok és simizem. Ez kéri is ha esetleg nem tenném. Húzza oda a kezem hogy simizzem. És most viszonylag nyugodtan alszik el.

Na úgy nem aludna el mint Dávid, én ki sem tehetem a lábam a szobából....

Ma délben nagyon álmos volt, 10 perc alatt elaludt, semmi hempergés nem volt. Persze korán kelt, átázott a pelus és azt nagyon utálja, mondja is hogy pi, ki, ki.
Utána még ott feküdtünk egy negyed órát úgy hogy ő rajtam feküdt a mellkasomon, feje a vállamon, simiztem a hátát és pihiztünk. Nagyon jó volt.

KépKép
domidina
 
 


Tina, Dávid is még jel éjszaka? jaj.
értem én hogy nem ennek vagy a híve, én sem nagyon, de én nem tudnám betartani. mikor kolos sokszor ébredt éjszaka mindig velünk aludt és mázlink volt mert nem szokott oda.

Kolos mostanában a korai keléseivel kényeztet minket, ma pl. fél 6. :x annyira fáradt vagyok. mondjuk ő este fél 9kor már alszik, de inkáébb legyen fenn 9ig ha aludna 7ig.

ma voltunk a cukorterhelésen, utálom a vérvételt.
snooopy
 
 


sziasztok!

Lili is f9-körül alszik el, 8-kor megyünk az ágyba és kb fél óra kell neki este.
Tegnap éjjel éjféltől 2-ig nem aludt, csak forgolódott föl-föl térdelt, inni kért, vakarózott. Tegnap egyszerre 6 helyen csípte meg a szúnyog és, szerencsére csak az egyik csípés helye viszketett neki. Ma reggelre meg akkora púp és piros folt van a csipés körül szörnyen néz ki.

Ja és Lili is ennek ellenére 6kor fölkel, ivott, és nem is aludt volna vissza ha nem erőltetem. Mondjuk én baromi álmos voltam még uh. mondtam csak aludjál még. 8.10-kor húztam nála föl a redőnyt, még aludt, csak én meg f9-kor indultam a fordászhoz, uh. kelni kellett neki, hogy még a reggeli is beleférjen.

Esős idő van megint, remélem délután azért nem kell a lakásba szorulnunk.

Na a cukorterhelés nekem sem volt a kedvencem, azt a baromi édes vackot meginni..... pfúj. Nekem anno nagyon nehezn csúszott le a torkomon.

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Anna nagyon hamar rendbe jött, 2 nap után kutyabaja sem volt.
Most már ismét boszorkány-palánta. :lol:

Ő sem magától alszik el, hanem cicin, délután is és este is. Ráadásul éjjel többször ébred, ha szerencsém van, csak hajnali 4 körül, hanem már éjfél után. Valószínű attól függ, mennyire van tele a pocakja.

Igazából nem tudom, mikor lesz ennek vége. Mondjuk elég hamar elalszik, ha elég álmos akkor 5-6 perc alatt, ha nem annyira, akkor 15-20 perc.

Volt, hogy ő is nagyon korán kelt, 6 körül, de jó ideje majdnem 8-ig alszik (csak nehogy elszóljam magam :roll: )

További szép napot Nektek!

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


Sziasztok!

Orsi!
Dávidnál nagyon változóak az éjszakai kelések. Tegnapelőtt éjfélkor kelt, aztán reggel 8-ig a hangját se hallottam, viszont tegnap éjszaka 3 és 4 között alig aludt, viszont reggel 9-ig mormolt. :shock:
Mikor Sopronban voltunk, ugye akkor egy szobában aludt velünk. Ott szinte ki sem kellett kelnem az ágyból, mert ha hallottam, hogy megébred, akkor onnan fekve csititgattam, vagy énekeltem neki a Micimackót. Hát ez azért nekem is kényelmesebb volt.
Cukorterhelés: :x Én raktam bele talán két evőkanál citromlevet is. Na úgy ihatóbb lett. Nálatok is cukros víz van?

Évi!
Örülök, hogy Anna jobban van! :)

Edina!
Fenistil-cseppetek nincs otthon? Az jó lenne a csípésekre.

Megint esik az eső. Remélem hétvégére javul az idő, mert megyünk ismerősökhöz, ahol jó lenne grillezni, medencézni, bár szerintem a víz most nagyon visszahűl. :?

Szép és napsütéses hétvégét mindenkinek! :)

Kép
Kép
tina82
 
 


Edina, Tina, nálunk humánusabb: egy zsömle+2dl tejet kell megenni várni egy órát majd vérvétel újra. ha cukros víz lenne nem innám meg. még igy kétes volt h egyáltalán elmegyek-e, mert a hátam közepére sem kívámtam az egészet. utálok éheszni, a vértvételben csak ez a rossz, na meg a koránkelés. 8de azt koli miatt úgyis megtenném)

Évi, örülök, h Anna jól. és ő már beszél? mert itt a csajok a fórumon nagyon előrehaladtak, legalább is Eszti biztos.
Kolos csak hümmög, meg nyafog, mutogat ha akar vlmit, de mindent megért. sőt aktivitizik velünk, a multkor elkezdett pislogni meg mutogatta a szemét, mintha szeműveg lenne rajta...ezzel akarta tudtunkra adni, hogy adjunk neki napszemüveget amivel játszhat. utána olyan büszkén mutatta magát a nagyszülőknek. :lol:

Edina, Kolosnak is mindig olyan ronda nagy dudor lesz a csíoés helyén, mintha égés lenne. mi aloe-verát teszünk rá. nekem gél van anyának meg vlmi folyadék, az használ.
snooopy
 
 


Sziasztok!

Gyorsba jelentkezem én is!
Orsi jól emlékeztél a nagyiknál vagyunk mi is, el is van kányeztetve a feneke rndesen ennek a csibésznek! Persze ő csuda elégedett így! 8)

Levi is kel a mai napoig éjjel szinte mindig akkor is ha velünk alszik. Nekünk ugye nem volt mázlink és beszokott az ágyunkba. Most augusztusba még nem is aludtunk szinte otthon úgyhogy amennyit ahaldtunk a kiszoktatással az most fuccsba ment az tuti! Nappal altatom Levit én is, de csak ülök vele már nem ringatom főleg nem állva (régen csak úgy volt jó neki). Este meg csak fekszik mellettünk és egyszercsak elalszik, otthon olyankor viszem át a saját ágyába. Mesére valahogy nem hajlandó még lefeküdni sem nemhogy aludni, pedig ezt szeretném nála elérni.

Örülök, hogy Anna gyorsan gyógyult és Lilinek sem lett semmi a félnapos lázon kívül.

Egyre jobban autó és labdamániás a gyerekem. Labda mellett egyzserűen nem tud elmenni anélkül, hogy hozzáérjen. Valamelyik éjjel meg félálomban azt hajtotta, hogy autó. Valamelyik szinte mindig van a kezében...fiús anyukák, nálatok hogy van ez? Azt tudom csak, hogy Borisz süsümániás.
A szókincse nagyon rohamosan bővűl, gyanítom az itteni gyerektársaságnak köszönhetően. Igaz mondatot még nem mond, de felszólítani már felszólít (mennük azaz mennyünk például), de már a labda sem da hanem dabda. :)

Na megyek már csak otthonról jelentkezem legközelebb jövőhét végefelé szerintem, kellemes hétvégét mindenkinek!

Jaj, Orsi nem tudom írtam-e a múltkor nagyon szép pocid van. Azt sem tudom hogy viseled mostanság a mindennapokat, jobban már? :oops:

KépKép
kora
 
 


Acukorterhelés nálunk is cukrosvíz volt. Én úgy lehúztam, hogy a vérvételes nőci megijedt (előtte kellett meginni), hogy ki is hányom egyből, de már olyan szomjas voltam hogy meg sem kottyant. :)

Aloét én is kipróbálom csípésre, Levinek is van pár ronda nagy dudorja.

KépKép
kora
 
 


Én is cukrosvizet ittam a Klinikán, ha itt Dabason csináltatom meg, akkor megúszom én is zsömle+tejjel.
Persze nem csináltathattam itt, ha oda jártam gondozásra.

Annánál is tombol a szeparációs félelem, nem nagyon marad el nélkülem sehol. Nem egyszerű. :roll:

Anna nyelve is megeredt, ő is elkezdte a szavak első szótagját mondani, de nagyon gyakran az egész szót ismétli, igaz mondatokat még nem mond, viszont annál több szót.

Kép

Kép

Lilypie First Birthday tickers
háromszéki
 
 


csak egy pocikép: Kép
snooopy
 
 


Orsi,
nagyon csini vagy!

Elkiabáltam az egyedül alszik el dolgot :x Tegnap délben másfél órát ment a sírás, hiszti, nyafogás, (remélem ezt még nem írtam), ma detto, csak nem hagytam ilyen sokáig nyafizni, inkább elaltattam. Ahogy leteszi a fejét az ölemben lévő párnára már alszik is.

Lili is imádja a labdákat, autókat is lány létére. Mi rendszeresen focizunk is, és ezt szó szerint kell érteni, nagyon jó labdaérzéke van, és akkorákat rúg bele! Mindig bal lábbal. Hmmm

Jövő héten megint megyünk Tengelicre 4 éjszakára. Lehet ez lesz az utolsó nyaralásunk.Most anyukámék jönnek. Remélem az időnk is jó lesz.

KépKép
domidina
 
 


sziasztok.
megjottunk penteken. hipphopp eltunt ez a 8 nap. sajna. most kisse stresszel, h. jon a suli, a rendszeresseg, a korankeles ....brrr!

meg merem kockaztatni, hogy ez a tanyazas eletem egyik legjobb nyaralasa volt. marmint persze a mai szememmel/szivemmel nezve. annyira teljes pihenest es szorakozast nyujtott a tanya, hogy nem birtuk ravenni magunkat a kimozdulasra...az 5. nap nagy nehezen bevanszorogtunk a morahalmi furdobe, este fel hatra sikerult ravenni magunkat, nehogy ugy menjunk haza, hogy nem is lattuk. nem bantuk meg, nagyon tuti kis furdo, csomo jot otlettel (barpult a medenceben:-)). nekem sokkal jobban bejott, mint a hajduszoboszloi megakomplexum. s hazafele az utolso nap meg bevanszorogtunk a szegedi vadasparkba (kepeken majd lathatjatok, aliz addigra mennyire faradt volt, kulon szobajuk volt annaval...nem sokat aludtak). de meg - szerelem ide vagy oda - szegedbe sem mentem be, faradtsagosnak tunt.:-) pedig nincs nyar szeged nelkul.
mindket gyerekem kis meganyugodt kezesbarannya valt a tanyan. borisz sokat aludt, sokat evett, porgott, csinalta, amit kertunk, egy panaszhangja nem volt. (bar ketsegtelen o nem egy nehezen kezelheto gyerek, de meg rajta is latszott a valtozas), aliznak meg ez valo...tobb ember, baratno, s akkor nem kivan allando joves-menest.
a tanyat mindenkinek ajanlani tudom nyarra...foleg, ha tobben mentek, akar csak egy hetvegere is. a tulaj kisse megkeseredett, fokepp a felesege, de ritkan lattuk oket (csak a lovaglasnal), s volt egy hulye huzasa, kb. felidoben kikapcsolta a szaunat, s levette a kapcsologombjat, azt allitva, hogy szerinte zarlatos lett (nekunk aznap meg mukodott, s azt se ertjuk miert nezte o meg csak ugy, s miert kellett akkor levenni a gombot, tan tul sokat fogyaszt), mindannyian szaunazos fajtak vagyunk, kisse rosszul esett, de meg ezt is feledni birtuk. borisz meg nagyon birta a tulajt, mert funyiro traktorja volt, meg igazi, meg lovai...ha meglatta mar kiabalt: "szia győző tácsi, tattojozzu!".
medencebol neztuk a legelo teheneket. az azert eleg szurrealis elmeny:-)
akit bovebben erdekel, szerintem a kepek igencsak kedvcsinaloak!!
izelitonek az egyik kedvencem
(aztan majd mindjart olvasok, reagalok, s nezegetek kepeket rolatok is (ha hagyjak a kolykok, ha nem, akkor holnap).
Kép

ja a kepek itt vannak...raeros idokre. 10000 nm-es telke volt. ez a ronasagban is eleg feltuno.
http://picasaweb.google.hu/papaijulia/M ... ygr6eyTg...

Kép
Kép
momoska
 
 


Köszi Edina!
nektek jó nyaralást ismét, mikor mentek? melyik nap?
Elmúlt Lili szúnyogcsípése? Kolosnak még mindig látszik.

Momoska, örülök, h jó volt. Majd megnézem a képeket, de ez nagyon jó amit feltettél. Boriszpopó. :lol:
nem tudom, h én jól érezném-e magam egy tanyán.... és mennyire nomád? wc azért van? :lol:
snooopy
 
 


na olvasgattam. jo a kisocsi csomagolasa, orsi:-)
a tanya annyira nomad, amennyire egy szaunas-medences tanya nomad lehet: semennyire:-) a haz jobban felszerelt, mint a sajatom. a gyereknek adtak mindent: kisagy, kiskad, etetoszek stb. kinn csuzda-hinta-homokozo-lengoteke-darts-tollaslabda palya-ijaszathoz minden. 3 napos kiskacsak az olban (a tobbi allat a tulajnal 2 tanyaval (kb. 500 m) arreb. tv volt, de mindegyikunk kiborult, mikor a kedvesem a 4. napon bekapcsolta. szunyog viszont nem volt, bar megismerkledtunk megannyi rovarfajtaval azert:-) aliz elso nap rogton 2 darazzsal, aztan kiirtotta a tulaj oket.

hat alvassal en csak dicsekedni tudnek borisznal, elalvassal, alvasmennyiseggel is, az meg nem sokat segit, s jotanacsom sincs. alizzal extra mazlistak voltunk ilyen teren, borisz meg jol alakult...egyelore. azert egyelore, mert ma volt egy fura ejszakaja. meg is ijdetunk kicsit.
beszedben is ugyes, bar a sok t- betu miatt gyakran csak az anyja erti a szavat:-) de ez a beszed tema annyira nem mervado: ahany gyerek, annyifele strategiat vesz fel, aztan 3 evesen meg mar mind nyomja a vakert megallas nelkul.

na ma kezdodik a penzkidobas...suliilag...megyunk ebedet befizetni szeptemberre, holnap atankonyveket vesszuk meg, aztan az iskolataska es a nagyobb dolgok, majd jovo heten azt a masfel gepelt oldalnyi listat, ami kell meg egy elsosnek (2oldalu tukor pl.:-)). ugy 50-60E korul szamolok. brrr!

Kép
Kép
momoska
 
 


Köszi. :oops: :D

értem akkor ti a puszta közepén egy elhanyagolt tanyának álcázott luxusvillában voltatok. :lol: megértem, hogy tetszett.
a sok állat biztos Kolinak is tetszene, otthon állandóan molesztálja a kutyákat. Mikor lefekszik a nagyobb a földre koli ráül és lovagolni akar. szegény kutya. :shock:
a macskákat meg halálra eteti, már el kell dugni a kaját, különben zacskószám adja nekik. :lol: :lol:
snooopy
 
 


most nezem csak, kolinak milyen tuti kis oldalravalasztott seroja van. jo kis nagyhaju! mar borisznak is lehet copfot kotni, csak a suruseg hianyzik.

hat igen, mi is azon gondolkodtunk, h. borisz mindenhol jol erzi magat, mert a jarmuvek (varos) es az allatok(videk) nagy rajongoja. olyan szeretettel tud "beszelni" az allatokkal, mindig meghatodom. a baratnomek lehoztak a ket csincsillajukat (egyik kepen latszik), b. minden reggel oket udvozolta eloszor ekeppen: "iato csiccsijja"(sziasztok csincsillak), "(sz)ia tieee" (szia pierre), "(sz)ia ticcco" (szia wilson), de ezt a sziat (neha sz-el, neha nelkule) olyan szeretettel vegyes rajongassal tudja mondani (szamara kedves embernek is, de traktorjanak is koszon, plane az addikt kutyajanak stb). szal ezeket a csincsillakat tomte egesz nap, mignem az egyik megharapta az ujjat veletlenul...akkor jott kis s felhabarodottan mutogatta (sirni ritkan szokott, csak nagy fajdalomkor): "apa, csiccsi hammm". utana egy napig felejuk se nezett.

ja megvan, mire akartam reagalni.
erdekese a felvetesed, kora, h. van-e kedvenc szorakozasa a kolykoknek, mert en aliz idejeben csak kitalacionak veltem, ha egy gyerek nagyon ragaszkodott egy allathoz, vagy valai jatekhoz, mert aliz tulkeppen hozzank ragaszkodott, s azt jatszotta, amit mi felkinaltunk, magatol semmit, ilyen ertelemben kedvence se volt soha semmibol...nem tudnam megmondani, mit szeret(ett) aliz jatszani leginkabb, bar voltak rajzolos korszakai, vagy gyongyozos stb, de azok ovibol hozott hobortok miatt. ezert a gyerekeknel is azt hittem, a szulok nyomjak (pl. a kedvenc plussot, fiuknak autot stb.), aztan borisznal ra kellett jonnom, h. nem minden kolyok mukodik ugyanugy. borisz kifejezetten rajongo tipus, s monomanias, nem szereti ide oda kapkodni a jatekai kozott....tulkeppen nem is iagazan jatszik mast, csak matchboxozik, utazasokra csak olyan 8-10 matchboxot viszunk, akkor neki megvan a szorakozasa, szereti a labdat, ha meglatja, odarugja valakinek, vagy eldobja, sot neha focizni is lehet vele, ugyes, s nem borul ki, ha szivatjuk, mert mindig kicselezzuk, de ezek eseti dolgok...nem mindennaposak, az auto meg szenvedely...a homokozoban is a jarmuvekkel jatszik fokeppen, s strandon is legjobban akkor van el, ha vizben tologathat valami autot, persze targyban meg az addikt kutya, de azzzal nem jatszik, az vigasz, a süsü meg alvashoz kell a kutya melle.

ja, edina, mi - ugy tunik - kicsit hamarabb kb 14-17 hos kor kozott estunk at egy szeparacios szorongas (lesz meg tobb is) sulyosabb idoszakan, tudom, mirol beszelsz...azota visszakaptam a kis magaban molyolos, vigyorgos, nyugodt kis majmomat.

Kép
Kép
momoska
 
 


Sziasztok!

Orsi, nagyon csini vagy! Asztaaa, s már 23 hetes :shock: A cukorterhelés nálunk is cukrosvíz, mit nem adtam volna inkább a zsömle+tejért!

Anna jó erős kicsi lány! Szerencsére Esztim is hamar túlteszi magát a betegségeken, lázon. A múlt héten is két nap állandóan felment a hőmérséklete, de jönnek is a fogai gőzerővel..Erdélybe mi is el szeretnénk jutni egyszer, gyönyörű lehet!

Kora Eszti is szereti a labdát, az autókkal is játszik, de neki a babái (kettő van) fontosabbak, tologatja őket a mini babakocsiban és most elkezdett főzni is! nyaralás alatt látta a nagyobb lányokat a homokozóban főzőcskézni és azóta ő is főz pl. borsót, bulátát 8) , gombócot. fürdés közben meg kakaót iszogatunk (vizet tesz a kis tálkába).
Momoska nem tudtam megnyitni a linket, amin a képek vannak, valami hibát ír ki...de a meztelen kóborló Borisz nagyon jó!
Én is el tudnám viselni a medencés tanyát, de valóban társasággal lenne jó menni! Hány szobás volt?

Timi
KépKép
Kép
verti
 
 


nekem sem ment a link megnyitása.
snooopy
 
 


igazad van, timi...megneztem. rossz a cim,amit megadtam.
koszi.
ez mar jo: http://picasaweb.google.hu/papaijulia/M ... Pygr6eyTg#

erdemes megnezni, tenyleg kedvcsinalo a hely. :-)

egyebkent 3 szoba, ketto franciaagyas (potagyazhato, babaagyazhato), es egy ket agyas, itt aludtak a csajok. elvileg 6+1 fore hirdetik. s nem draga. mi 7 ejszakara megkaptuk 100E alatt az egesz hazat mindenestul. 6+1-en voltunk pont.

eszti akkor igazan csajos jatekokat szeret...pont ez a megdobbento nekem, h. valtig meg voltam rola gyozodve, h. azert autoznak a fiuk, s azert babaznak a lanyok, mert ilyen jatekokat kapnak, a szulok determinaljak oket. de nemhinnem, hogy aliz gyerekszobajaban a sok maypony es barbie mellett borisz 9 hosan az autokra lett volna determinalva, de ketsegtelen, h. mikor eloszor megpillantott az apja regi matchboxait, azota nem tagit.

Kép
Kép
momoska
 
 


sziasztok!

1x már elolvastam, elkezdtem leírni egy szót és Lili felébredt, uh. most folytatom, amíg bent töltjük a legmelegebb időt a lakásban. 35 fok van odakint, és nálunk ilyenkor már ezerrel süt a nap az udvaron, semmi árnyék. Na meg apa is füvet nyír, uh. várni kell a medence kipakolásával egy kicsit.

Momoska,
nekem is nagyon tetszik a hely ahogy így leírtad, én is szívesen eltöltenék egy ilyen helyen jó pár napot. Persze ahogy Tibi is írja, társaságban lehet az igazi. Az állatokat Lili is imádja, nálunk a macska a favorit, állandóan ölelgetni szeretné. De csak szeretné és nagy ritkán sikerül, mert a mi cicánk nem egy bújós, dörgölőzős fajta, már menekül ha meglátja. Néha hagyja magát nyúzni, de egy idő után megunja és szépen beleharap Lilibe. Na egy ilyen folt is ékesíti a karját a szúnyogcsípések és horzsolás mellé. Szépen néz ki a keze.
De a lánykutyával is ezt csinálja. Na meg amióta így ölelgeti az állatokat, az utcán ha meglát egy hasonló vagy kicsit nagyobbacska kislányt, hozzá is oda akar menni és megölelni. Persze a legtöbb nem érti hogy mit is akar tőle.

Húúú most éppen Lili is elvan magában. Tegnap egy dobozban csináltam a babájának kiságyat, takaró, párna bele, most azzal szórakozik a trambulin tetején.

Orsi,
szerdán megyünk és vasárnap jövünk haza. A szúnyogcsípés? Már jobban néz ki, nincs feldagadva, de még mindig piros. Neki nagyon sokára múlik el és inkább sebes lesz, aztán az tűnik el neki.

Tegnapelőtt itt volt a szomszéd kiscsak, fürödtek, csúzdáztak. Lili alig várja hogy találkozzanak és játszanak együtt, de fordítva is.
Egy két kép róluk.
Kép
Kép
Kép Hella egy régi babakocsija annyira tetszett neki, bele is ült.

KépKép
domidina
 
 


Ez a Ti kertetek Edina? Nagyon szép. Tényleg mikor lesz babatali nálatok??? :lol:
mennyi idő a kiskány. szép hosszú a haja.

Momoska, Kolosnak van babája, rongybaba néha szokta hurcolászni, de amúgy ő is a kocsikért rajong. Főleg az igaziért. állandóan bele kell ülni vele, ő vezet :lol: tényleg úgy csinál, még be is kell kötni és órákat el tud molyolni benne. utánozza a kocsi pittyógását, tudjűtok amikor kinyitjuk vagy bezárjuk pittyog egyet, és ezzel jelzi, h ő menne kocsikázni. :D

nagyon szép helyen voltatok. tényleg van egy hangulata, és az a medence ad egy külön luxust :)... milyen mély volt?
Borisz-pancsi képe a kiskádban :lol: :lol:

ja Kolihaj, épp most vágtam le, mert mindenki lánynak nézte, így kicsit fiúsabb lett, de ari volt hosszú hajjal is.
snooopy
 
 


sziasztok!

A kiscsajszi 8 hónappal idősebb Lilinél, tényleg nagyon szép haja van, bár neki már 1,5 évesen is szép hosszú volt a haja. Mázlista!

Igen, a mi kertünk!

Tali? Anno én kérdeztem hogy akkor mikor, aztán senki nem reagált rá, nem erőltettem.
Na meg Neked sem lett volna jó abban az időben a rosszulléteid miatt, meg jött a nyár, a sok program mindenkinek. De én nem zárkózom el előle. Persze addig lenne jó, amíg kint lehetünk az udvaron.

Megyek, írom a listát hogy mit vigyünk, Lili mellett nem lehet elmélyülni. Aztán du. talán még egy kis pancsi a csajsziknak, aztán holnap de. pakolás....

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok!

Hazajöttünk Dánszentmiklósról és pénteken meg már indulunk a Balcsira.

Látom mindenkinek zajlik a nyár, ki erre, ki arra.

Orsi!
Nagyon csinos a pocaklak! :)

Edina!
Még mindig irigylem a kerteteket. :wink:

Momoska!
Jó kis helyen jártatok.
Én szivesen mennék ilyen helyre, de szerintem a férjem nem tudna megülni a hátsóján. :lol: Sopronban talán egy délután volt mikor nem mentünk sehová, csak a szálloda játszóterére.

Kép
Kép
tina82
 
 


sziasztok!

Hú de eltünt mindenki!
Tegnap letelt az uccsó nyaralásunk is. Jó volt, sokat fürödtünk, sétáltunk a parkban. Lili továbbra is élvezte a vizet, még jobban, a karúszóval nagyon jól elúszkál egyedül is a kis medencében a többi gyerekkel, de az úszómedencében is sokat voltunk. A lépcsőről vetette bele magát a vízbe, nagyon élvezte.
Kép

Ő volt a kedvenc játszópajtás! Egyidősek, kéz a kézben sétálgattak a parkban, fociztak, kavicsokat szedegettek....
Kép

KépKép
domidina
 
 


Sziasztok,

látom mindenki máshol... mi is, de van mentségem, nagy hírem van: költözünk!! :D sajnos nem pesten találtunk házat, nem tudjuk megfizetni. gyöngyösre költözünk a nagyszülőkhöz.
szóval most nagy pakolásban vagyunk, először is a nagyszülőket kell átköltöztetni és ha ez megvan, lehet felujítani a házat. jól át lesz alakítva, új fürdő, új konyha-nappali, szobákat kell festeni, vendégszoba kialakítás... még a baba érkezése előtt szeretnénk költözni, de még pesten szülnék.
a mostani lakásunkba pedig húgomék költöznek, így nem lesz lelakva, és a rezsit is fizetik. :D

Edina, de aranyosak kézenfogva. :lol:
sajnos így nem tudom mikor jutunk le hozzátok, de ha enm vagyok pofátlan, meg fogom majd hívatni magam. :lol: :lol: :oops:
meg most már nekünk is lesz kertünk, gyöngyösre is szívesen látlak titeket! mondjuk nincs olyan szép kertünk mint Edináéknak...de szeretnénk majd egy játszóteret.
snooopy
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?