Új privát üzeneted érkezett!

Köszi a tippet és tényleg nagyon jó áron van,csak hát jó messze,de valahogy megoldom.

jó pihenést nektek.

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


trinky: már meg is rendeltem és egyik ismerősőm el is hozza,mégegyaszer nagyon köszi a tippet

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


amiatt nem jó háton feküdni, mert az ember ilyenkor elnyom egy nagy aortát, s ezáltal kevesebb vér, ergo oxigén jut a köldökzsinórba...nekem az ötödik hónaptól nem megy, azonnal jelez Ábel, hogy ez így nem oké. Nagyon de nagyon nem jó neki, ezt viszont ilyen szinten nem tapasztaltam a másik két terhességnél, bár a végén ott sem tudtam háton feküdni. De szerintem hallgass az ösztöneidre, ha neked jó, s a pici sem jelez, akkor miért ne?
a fenti az alapállapot, de kivétel ebben is mindog van...lásd trinky. Nyilván nem mindegy hogy fekszik a pici, mekkora, hol a méhlepény---stb.

nagyon elég lenne már a melegből...nagyon nem jól bírom. Semmi bajom nem lenne, ha kevesebb lenne 10 fokkal. Máté sem jól bírja, ma pl 2 és fél óra volt, mire sikerült elaltatni, és amúgy is ki vagyok a nap végére, na ilyenkor még ez pluszban!!!!!!!!!!! Ráadásul hjnalban már jól tudnék aludni, de akkor jön a kakaózás......

Férjem kisebb balaeset érte, fekszik alig tud lábra állni, vagyis normálsian nem tud...még az a egítség is kiesett, amit munka után eddig megkaptam, hogy pl elment vásárolni ( nekem ez alegfárasztóbb talán az összesből ) Máté lefoglalása, emelgetése...fürdetése....úgyhogy most nagyon de nagyon elég!!! Bocs a apanaszkodásért, nyafogásért, de ez most nekem nagyon terhesség!!!!
És még mikor arra gondolok, milyen rosszul tűrtem az utolsó hónapot Jettával, aki decemberi, s mikor semmi dolgom nem volt, meg Mátéval, aki májusi, s aki mellett nem volt kistestvér és meleg, és akkor dőltem le és azt csináltam és úgy ahogy nekem jólesett, mert a harmadik hónaptól táppénzen voltam.....és kisebb hasam volt velük szülésnél, mint most.....hááát szóval minden viszonyítás kérdése.....

Kép
Kép
tengdi
 
 

 
 

dia: látom nem tudtál aludni az éjjel.tudom már nagyon nehéz itt a végén,de pár hét és ismét egy gyönyörű kisfiú fog rád nevetni.másik fórumon megkérdezem a kakaó témát majd,hátha a sok tapasztalt anyuka közül valakinek van valami jó ötlete.

lassan megjönnek anyumék,de ha valamibe segíthetek csak szólj,hjisz itt vagyok a szomszédba ,ja és most tudnak Hannára vigyázni,szóval vásárolni is szívesen elmegyek segíteni,leszek a hordárod:):):):) de tényleg bármibe,

mindenkinek szép napot!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


jaj nagyon aranyos vagy, köszönöm!! :D hát igen 5 fele sikerüt elaludnom. Vásárláshoz ma jöna nagylányom, a hétre beszerzünk mindent, ami kell, csak zsömléért kell majd lemenni a földszintre, de azért az még belefér. :) De tényleg nagyon kedves vagy, viszont a szüleiddel elég ritkán tudsz találkozni, nem szívesen rabolnálak el...jövő héten pedig már hadra fogható lesz a férjem, ha focizni nem is fog.

Kakkaó téma, úgyis akartam itt is írni.
Mindn jó tanácsot, ötletet várok...tehát Máté abszolút nem hajlandó mást inni, mint kakaót. Ez mindig is így volt. 10 hóig csak szopott, addig nem csináltam belőle gondot.
Tavaly nyáron már nagyon zavart, hiába volt iszonyú meleg ( amit nem is bír ) semmilyen tea, sem víz, sem gyümölcslé, sem limonádé....semmi de semmi nem jött be neki, általában meg sem kóstolta, ha véletlenül igen, azonnal kiköpte.
Pohárból tudott már inni, cumisüvege nem volt, de arra is megpróbáltam rászoktatni, hiába múlt egy éves, s addig nem ismerte. Megpróbáltuk a csőrös poharat is, mindenféle ivási formát és mindeféle mintát, színt....reménytelen....
aztán egyedül az amódszer valamelyest bevált, hogy apuka kitalálta messziről belespricceli vékony sugárban a szájába a vizet úgy, hogy a cumisüveg oldalát összenyomja. De csak víz jöhetett szóba, bár már én ezzel tökéletesen elégedett voltam.
Aztán ennek is elmúlt a varázsa.

Ősszel télen tavasszal maradt a kakaó, annyit teszek, hogy felét vízzel csinálom, és volt egy időszak, mikor bejöttek neki a levesek. Na de jött a nyár, a leves nem érdekli ( általában az étel sem, de már ez nem is zavar annyira, csak inna!!!!! ) gyümölcsöt nem eszik, és ezen viszont nem tudok túllépni, mert szenved a melegtől, s ezt tudom csökkentené legalább kicsit, ha bőven inna.

A drnő azt mondta nem száraz a bőre, elég folyadékhoz jut, ne aggódjak...de ha már a borzalmas étvágytalanságán túl is léptem, ezen nem tudok.

Erről beszéltünk tegnap Andyval, és minden de minden tanácsot ötletet örömmel fogadok!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!
Köszönöm a gratulákat!
Még sajnos itt vagyunk bennt a bajcsyban,mert a Rolcsi véréban találtak valami fertőzést amit a szülés közben szedhetett össze.Most antibiotikumot kap,de már a napokban.legkésőbb hétfőn mehetünk haza.
Ettől függetlenül jól vagyunk mind a ketten.Nagyon mosolygós baba!Jól eszik,van bőven tejcsi.
Bővebben leírom majd a születése történetét otthonról.
17-én a találkozóra azért elmegyünk!!! :D :D
Puszi mindenkinek innen a bajcsyból!!
baba0727
 
 


javulást nektek baba és várjuk a szüléstörténetet! milyen fertőzés lehet ez? milyen szobában vagy? hányn vagytok?

ja még az előzőhöz anniyt, hogy persze Máté rossz étvágya mellé abszolút nem hiányzik a kakaó, ami telít, ráadásul ő nem azt mondja, hogy éhes vagyok, hanem hogy kakaót kér. De valójában éhes, csak ugye azt érzi, hogy az telítit. elveri az éhségét....nem hajalandó enni, kakaót akar, kiveri a hisztit, mert nem kap, de mostmár bekeményítek, eddig nem bírtam, hogy éhezzen, és én engedtem. Persze amit ezután evett az mondjuk 2-3 falat, na mindegy, ebbe már nem is megyek bele. A lányom volt, hogy egész nap nem egészen fél bögre kakaót ivott meg, 3 évesen, ráadásul ő nagyon mozgékony volt. És mégis megvan, már 20 éves lesz. :D így evés terén edzettebb vagyok....de ez az ivás!!!!


Hol vagytok többiek, nincs erőtök, energiátok gép előtt pötögni igaz?
Gabi, levetted a blogot nyilvánosról?

puszi nektek

Kép
Kép
tengdi
 
 


Baba, minél hamarabb jöjjön rendbe a fiatalúr. Remélem már nem kell sokáig a kórházban főnötök.

Tengdi, nem vagyok profi a témában, de a következő ötleteim vannak:
- vegyél kedvenc mesés, vagy autós matricákat, és ha normális mennyiséget iszik, akkor jutalmazd meg vele. Ragassza fel valahová, vagy egy füzetbe. Lehet, hogy most sokan a szívükhöz kapnak, de ez a módszer sokszor beválik, és biztosan nem fog Máté 18 évesen is csak akkor inni, ha kap tőled egy matricát.
- vedd játékosra a dolgot. Koccintsál vele, versenyezzetek ki issza meg hamarabb ami a poharában van, és írjátok a győztest a papírra, amit mondjuk kirakhatsz a hűtőre.
- próbáld meg minél kevesebbszer kimutatni, hogy megőrülsz, hogy ilyen keveset iszik. Sajnos minél jobban idegesít a dolog, annál jobban csinálja. Így van a gyerekeknek hatalmuk a felnőttek felett.

Amúgy én kezdem azt hinni, hogy egyes gyerekek levegővel élnek. A keresztlányom nemsokára két éves és még csak 9,5 kiló, de elég magas. Szinte semmit sem eszik, rengeteget mozog, és teljesen egészséges vidám gyerek. Persze tesóm néha az őrület határán van. Ja és tesóm is babát vár augusztus végére, szeptember elejére, úgyhogy el tudom képzelni, hogy milyen gázul érzed magad ebben a melegben, pláne ha Máté még bekeményít a kakaóval. Azért kitartás.....

KépKép
trinky
 
 


Sziasztok

Holnap megyünk Balcsira, így ma pakoltam ezerrel. Így vissza olvasni sincs időm.
Nálunk minden ok, ma voltunk egészséges rendelésen Nóri 4700 g szépen gyarapszik. Igaz eszik is rengeteget.

És végül átjelentkeztem a dokinál jövőhéten megyek hozzá csütörtökön a hetes kontrollra.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Szilvi vagyok a 2009. szeptemberi topikból. Nem akarok zavarni, csak egy kérédésem lenne hozzátok. Én is a Bajcsyban szülök, ha minden igaz szept. 4-én. Érdeklődnék, hogy mit kell vinni a babának a kórházba, mit nem adnak. Előre is köszönöm.

És gratula az összes babának!

Sziasztok.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Szilvi szia

Amit mindenképpen vinni kell az pelenka popsi törlő, popsikenőcs. Ha akarsz adni neki üvegből akkor üveget is. Kis sapka, kis kesztyű. Én utóbbit nem vittem, egyiknél sem használtam. Textilpelenka.

Én vittem ruhákat is. Bodyt és rugdalózót is.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


sziasztok

Tegnap valaki küldött nekem privit, de amikor megnyitottam eltűnt. Nem innen küldött valaki?

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!
Tengdi
Férjednek jobbulást kívánok, Neked pedig kitartást! Kakaó témához sajnos nem tudok hozzászólni, majd a tapasztaltabb anyukák!
Én is nagyon nehezen bírom ezt a hőséget! Sajnos a mi házunk és tetőnk elég régi, nincs szigetelve! Igy amit magába szív napközben éjszaka, vissza ontja! Tehát éjjel sincs kellemes hőmérséklet, sőt! :evil:
Talán öregszem, talán fáradt vagyok de már nagyon elegem van ebből a kánikulából! És ez egyre csak rosszabb lesz! Évről-évre melegebbek a nyarak! :cry: Na elég a nyafogásból! :oops:

Baba!
Még egyszer gratulálok! Remélem Roli hamarosan jobban lesz és mehettek haza! Várjuk majd a történetet, és képeket is tegyél fel ha tudsz!
17.-én szeretettel várunk! Majd elküldöm pü-ben a címet!

További szép napot! Vigyázzatok magatokra ebben a hőségben!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Baba: Remélem mielőbb minden rendben lesz a kis Rolival és várunk 17.én szeretettel,addig meg rengeteget pihenj.

megyek is csomagolni,mert megyünk pihizni egyett.

kellemes hétvégét mindenkinek!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Jobbulást kívánok Babáéknak és Tengdiéknak is!

Olyan kérdésem lenne azokhoz, akik már túl vannak rajta, hogy mit és milyen sorrendben kell elintézni a baba születése után. Olyanokra gondolok, mint a születési anyakönyvi kiv., taj kártya, gyes, anyasági támogatás....meg ilyenek. Melyikhez milyen nyomtatvány kell, megtalálom-e a neten?
Esetleg van itt olyan X. kerületi lakos, aki tudja, hogy az önkormányzattól jár-e valamilyen támogatás?
Köszi a segítséget!

Amúgy ez a meleg engem is kezd megviselni, bár kibírható. Most Anyukámnál vagyok pár napot, mert fürdőszoba felújítás van otthon.

Kép

Kép
esztke
 
 


sziasztok!
amikor írtam utána 2 órával közölték,hogy meggyógyult a Rolcsi és mehetünk haza.Ma 11-re értünk haza.Jól vagyunk most éppen alszik.
Most csak egy képet tudok fel rakni a történetet meg este megírom,mert még ki kell pakolni a táskából!! Kép

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!
Jobbulást Rolinak!!! Mit kapott el?

hát Tengdi nem irigyellek. Én néha magamat is nehezen emelem fel az ágyból, hát még ha gyerek rohangálna mellettem... Férjednek mielőbbi gyógyulást, hogy tudjon segíteni!
Kakaó témában nem tudok segíteni... viszont én is gyerekként kakós voltam... kakaó reggel, napközben és vacsi után is... a legjobb volt a kakós palacsinta mellé!... :)

Gabi! jó nyaralást!

Reméljük csillapodik ez a baromi nagy meleg...

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok! Ha valaki kételkedne, hogy jó kórházat választott-e?,annak küldöm ezt a kis szösszenetet! Pár éve az István Kórházban szültem. Hááát! Azóta sem ajánlottam senkinek. Második baba már a Bajcsy kórházban született, tehát van viszonyítási alapom. ÉG ÉS FÖLD A KETTŐ!!! A Bajcsyban mindenki aranyos, kedves. A csecsemősök értünk, kismamákért és babákért vannak. Szívvel-lélekkel dolgoznak!!! A szülésznők akkor is segítenek, ha nem fogadod fel. Nem várnak pénzt, és ha lejárt a munkaidejük, vannak, aki akkor is ott maradnak. Császár után a nővérek segítettek lábra állni, mosakodni. Már bánom, hogy az első babámat az Istvánban szültem. Ott senki nem foglalkozott velünk. Sőt! Kézben kellett cipelni császár után az újszülöttet. A Bajcsyban nem lehetett kézben vinni a babát, hanem mindenki kapott egy kis kocsit és csak abban lehetett a babát kivinni a folyosóra. Mindenkinek jutott ilyen kocsi, pedig rengetegen szültünk akkor. Én a Bajcsyra szavazok. Persze mindenki ott szül, ahol akar!
cunci
 
 


Trinky, azt a matricás ötletet meg fogom próbálni, nem kizárt, hogy az bejön! Akkor is köszi, ha nem, a többit már próbáltuk....azok estek. :(


Baba gratulálok a pici Rolihoz, édes kis csillag, kíváncsian várom a szülésbeszámolód, én is 20 évesen szültem először és én is a Bajcsyban. Ha akkor valaki azt mondja, hogy 20 év múlva itt fogom a harmadikat!!!! :shock: :shock: :shock: és lásd...

Gabi érezzétek jól magatokat, jobbat nem is tehetnétek ebben a melegben...jó nektek!!!

holnap mosom a kis ruhácskákat, a vasalást nem tudom mikor vállalom be...
még szeretném elvinni mátét vonatozni, felszállni a kökin, s le a nyugatiban...imádja a vonatokat, de messzebbre már nem vállalom...az eredeti terv pedig egy pest környéki kirándulás volt....

mindenkinek kellemes hétvégét!!!

valaki szül mostanában??? úgy emlékszem már nem nagyon, lassan én leszek akövetkező, nem? jajj Istenem!!! de várom!

Kép
Kép
tengdi
 
 


Szia Gabi!

Köszönöm a segítséged! :lol:

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Sziasztok!
Segítséget kérnék! 3D-s ultrahang felvételt szeretnék csináltatni. Hol érdemes, mennyibe kerül?
Eddig a Minimanóba néztem, illetve mellette, mert azt bizonyos termékekre le lehet vásárolni is. Vki csináltatott már ott felvételt?

Köszi
Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!
Megmaradt Nekem pár homeos bogyóm amit szivesen odaadok annak aki még a szülés előtt áll.
Postán is el tudom juttatni.
ezek maradtak meg: arnica montana (sebfájdalomra)
caulophyllum thalictroides 3 doboz
cimicifuga racemosa
pulsatilla pratensis
Annak idején Nekem is MArcsi küldte el, hogyan kell ezeket szedni a 36 héttől. Irjatok Neiibiztos elküldi szívesen.

Üdv: Niki

Niki
nikike75
 
 


jimbone! gratulálok nektek, és mégis mindez időben mit jelentett, mert így leírva ez már szinte durván gyors... :shock: volt fogadott dokid? s ha igen, beért? várjuk a képeket....

többi kismama? bébik? szenvedtek?


el tudom képzelni mi lehet a kórházban.....brrr

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!
Van most egy kis időm,mert apuka alszik a kicsivel.
Csütörtökön kezdődött az egész.Már akkor is írtam nektek,hogy óránlént fájásaim vannak.Aznap hajnalban nem aludtam csak kb.2 órát.Péntek reggel mentem NST-re,az orvos szinte kiröhögött amikor mondtam neki,hogy fájásaim vannak(ezek péntek reggelre már 10 percesek voltak)Meg nézett,szűk 1 újjnyira voltam kitágulva.27-re voltam kiírva,de a doki azt mondta,hogy nem fog időben kijönni,ezért adott egy beutalót 31-re,hogy be kell feküdnöm és akkor megindítják,mert ezek csak jósló fájások.Ekkor jól megilyedtem,mert nem akartam,hogy megindítsák.Eljött az este és én szintén nem aludtam semmit.Ekkor már 5 perces fájásaim voltak.Szombat reggel a férjem indult dolgozni és ahogy elindult rá 20 percre hívtam is,hogy itt az idő.Ez 1/4 9-kor volt.Hívtuk a mentőket,1/2 9-re itt is voltak.9-re beértünk a kórházba.Megvizsgált a Varga Ágnes doktornő,ekkor bő egy újnyira voltam kitágulva.Szóltam neki,hogy sárgás a magzatvíz.Ő azt mondta,hogy bekakilt a vízbe a pici,jobban oda fognak rám figyelni.Felraktak NST-re aztán kaptam egy beöntést(nem is volt olyan vészes,mint amennyire féltem tőle)Aztán megint NST.Ekkor már olyan fájásaim voltak,hogy a falat kapartam úgy,hogy már csütörtök óta csak 4 órát aludtam.Délután 2-re még csak bő 2 újjnyira voltam kitágulva.Aztán este kaptam oxitocint és egy fájdalom csillapítót amit a fenekembe kaptam és persze nem használt semmit.Ekkor felpörögtek az események.Rengeteg orvos lett körülöttem.Persze a férjem,anyu és a pici kereszt anyukája végig bennt voltak velem a szülőszobában.Elkezdtőtek a tolófájások,de ekkor én már annyira kivoltam merülve,hogy két fájás között szó szerint aludtam,horkoltam.A tolásnál a doktornő és a tanárúr is ott termett a hasmnál,mert a végére már feladtam és a pici pont a legszűkebb helyen volt bent.Mondták,hogyha nem szedem össze magam baja is lehet.Megkérdezte a tanárúr,hogy fönnt vagy lennt vágjanak és a vákuum is előkerült.Mondtam,hogy alul vágjanak és össze szedem magam.De a két orvosnak rákellett segítenie,nyomták a hasam két oldalról.És három nagy nyomás után este 18:50-kor kipottyant a kisfiam.De nagyon megilyedtem,mert nem hallottam,hogy felsírt volna,mert egyből szaladtak vele ki.Azt se tudtam,hogy él-e vagy meghalt,fiú vagy lány.Akkor a férjemék utána szaladtak megnézni,hogy mi van a kicsivel.Vissza jöttek megnyugtatni,hogy ki kellett gyorsan szívni a füléből és az orrából a kakis magzat vizet,de szerencsére a tüdejébe nem került.Utána behozták nekem egy puszira aztán vitték is egy órás kivizsgálásra.2 óra múlva bevittek a kórterembe hoztuk a picit is.Aztán 22-kor elment a boldog család.Hajnali 1-ig aludtam aztán mentem is a csecsemősökhöz a piciért.Meg ciciztettem és aludtunk egyet.

Hétfőn megkapta az első szuriját.
Kedden valami szemüveges orvosnál voltunk reggel viziten aki kitalálta,hogy rosszul kezelem a köldökét,mert büdös,gennyes,be van gyulladva.Hogy ez egy halálos betegség,ha a gyereknek jót akarunk nem visszük haza saját felelősségre.Vettek le tőle vért.Utána mondták a csecsemősök,hogy nincsen semmi baja a köldökének,ne aggódjak.Annyi,hogy neki nagyon gyorsan gyógyul.(1 hetes és már szinte teljesen begyógyult neki)Még este kiderült,hogy nem is a köldökével volt baja a nőnek,hanem azzal,hogy én már 18:00 után szültem 50 percel és nem tetszett neki,hogy saját felelősségre haza akarom vinni.Aztán visszagondolva jó,hogy elküldték vérvételre,mert így legalább még idejében kiderült,hogy fertőzés van a vérében.Amit a drága orvosok miatt szedett össze,mert olyan sűrűn figyelték a kakis magzatvizet.....Na mindegy!
Szerdán egy rendes gyerek orvos volt,ő normálisan elmagyarázta a dolgokat.Mondta,hogy 5x antibiotikumot kell neki adni és ha rendbe jön akkor péntek reggel haza mehetünk.És így is lett.Pénteken 11-re már itthon is voltunk.

Most édesen alszik,pedig 5 órakkor evett.
Nagyjából ennyi a történetünk.
baba0727
 
 


Jimbone!
Melyik szobában voltál??
Én az 5-ben.Mikor voltál bent?Mikor szültél??

Kép
baba0727
 
 


Sziasztok!

jimbone
Hatalmas gratula! Tényleg nagyon gyors szülés volt! (Bogi is ilyen sietve érkezett) :D

baba
Köszönjük a történetet! Nem volt egyszerű dolgotok! De lényeg, hogy szerencsésen túl vagytok rajta és mind a ketten jól vagytok!
Ki a gyerekorvosotok és a védőnő? A "piros téglás" rendelőbe jártok majd?

Mi pénteken voltunk has, koponya és csípő ultrahangon. szerencsére minden rendben!
Csak ez a hőség érne már véget! :evil:
Viccvucc!
Remélem sikerült valahova elmenekülnötök a panelból!?! Ha nem, akkor hogy bírjátok?

puszi mindenkinek

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Két friss (hét végén készült) kép Boglárkáról:



Kép

Kép

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


háát épp ellentétes volt kettőtök szülése, szegény baba alaposan megkínlódtál!!!!!!!!! melyik doki mondta, h csak jóslófájások??nem volt fogadott dokid ugye?
jimbone, neked meg ijesztően gyors volt. én szeretnék gyorsan, ahogy Mátét is, de attól félek, mikor ilyet olvasok, vagy pl. marcsi szülését, hogy ha ennyire gyorsan jön nekem is akkor itthon szülök meg. mert nekünk előtte meg kell várni anyut, hogy mátéra vigyázzon...
úgyhogy vmi mérsékelten gyorssal is megelégednék....mintha kívánságműsor lenne...
jimbone homeos szert szedtél?

Kép
Kép
tengdi
 
 


Gratula az újdonsült anyukáknak!

Hát tényleg minden szülés más és más,itt a példa jimbonee és baba. de az a fő hogy mindenki jól van.

pihenjetek sokat és vészeljétek át ezeket a meleg napokat,

anyumék még péntekig vannak,szóval csak be-be kukkantok.

jó pihit mindenkinek!

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!
Gratula nektek lányok! Köszönjük a beszámolót! Baba ki volt a dokid? Minden rendben van már itthon, ugye? Sikerült kipihenned magad, vagy ez egy naiv kérdés...
:wink:

Marcsi! Bogi nagyon szép!

Esztke! voltál kedden terhestornán? én mentem volna, egészen a tornatanárig el is jutottam, de ragaszkodott a beutalóhoz... amit tudtam is, hogy kell, de a dokim azt mondta, hogy megszünt már ez a formanyomtatvány, és helyette beírta a terheskönyvembe, hogy mehetek. de ez nem volt neki elég... tenyérbemászóan kedves volt, úgyhogy tök rosszul lettem - már eleve a melegtől is, szóval hazamentünk, pedig készültem a filmvetítésre is... :cry:
utálom a bürokráciát! ráadásul 17től vki már lesz, mert ő nyugdíjba megy, de ha az a vki majd nem fogja kérni, akkor kikaparom a szemét a néninek! :twisted:

Tegnap így már mindentől elment a kedvem...

Élvezzétek ezt a mai napi hűvös szellős időt, olyan jót aludtam az este! Csak a fejem ne fájna... de legalább nem a melegtől :)

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Tudnátok segíteni nekem, hogy hol érdemes 4d-s felvételt készíttetni?

előre is köszi

Kép
Kép
nikilány
 
 


Sziasztok!!

Helyzetjelentés :-) : Bulcsúnak még mindig nem igazán állt be az éjszaka és a nappal, habár most éjszaka ha úgy vesszük csak egyszer kelt, 3 kor de este két mellből etettem lehet ez lesz a megoldás. A másik még, hogy kicsit sárga szegénykém, adok neki sok folyadékot, a vizet hálistennek megissza, nem tudja valaki kb. mennyi idő alatt múlik ez a sárgaság?? Jaj meg még valami hogy lába közénél kb. hámlik a bőr, és nem a szárazság miatt hanem olyan mintha valami dörzsölné, a pelenka nem ér oda azt megnéztem, mosom is neki rendessen ott a hajlatban, nemtudom mitől lehet. Lehet beizzad neki ??
A szoptatás még mindig fájdogál, igaz már csak akkor mikor megszívja, remélem azért ez is elmúlik már :-)
Egyébként egy szavam se lehet nagyon jó fiú nagyon keveset sír, sőt nem is igazán. És hát hálistennek idáig nem is hasfájós most már a 4. hétben van, remélem nem alakul ki nála.
tücsi85
 
 
 


Sziasztok Lányok!

Nap mint nap örömmel olvasgatom soraitokat. Jó kis csapat alakult ki a topikon és szeretnék csatlakozni hozzátok. Sokszor megkönnyezem a történeteiteket és jó a tudat, hogy örömünkkel, félelmeinkkel nem vagyunk egyedül.
3. babámat várom. Két fiam után végre kislánykát tarthatok majd a karjaimban. Én is Kardos dokihoz járok lassan készülődöm is nst-re 5-re kell mennem a XVII-be. Délelőtt mentem volna, de telefonáltak, hogy szül a doki és csúszunk. Remélem a pici egészségesen világra jött és minden rendben volt a szülésnél. Nálam úgy néz ki császár lesz mert az előző is az volt és eléggé fáj és ég az előző sebhelyem.
Mindenkinek szép napot, sok tejcsit és mosolygós babákat kívánok.

Ili


<A HREF="http://www.nagyonbaba.hu"><IMG SRC="http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-40-1-2009_08_15-Lara.jpg" BORDER=0></A>
ili40
 
 


Az előző vonalzóm nem sikerült, hátha most igen.

Kép
ili40
 
 


hát tücsi szerintem a melegtől lehet a hámlás, gondolj bele, mégiscsak egy műanyag valami az a pelenka, amiben pállanak szegénykék...és most aztán különösen ebben a hőségben. É az ő kis bőrük még olyan érzékeny.
Szerintem már nem kéne sérgának lennie picit sem, inkább kérdezz meg szakembert, egyákltalán tényleg sárgaság-e még az, ( bár mi lehetne még? ) meg végülis nem értek hozzá, csak gondolom 4 hetesen már nem kéne. De lehet ez is egyéni...ki tudja.


andy mikor is utaztok? szüleiddel együtt mentek ti is, nem? vagy utána, mert most máshova mentek, erre nem emlékszem.

tegnap voltam dokinál, 2700grammnak mérte Ábelt, holnap töltöm be a 35. hetet. Még zárt a méhszáj, Máténál már a 30. héten nyitva volt...még bőven van magzatvíz...szóval nem úgy néz ki, mint aki egy hét múlva ki akar jönni. Ha ez a meleg elmúlik, akkor mindegy, ő tudja mikor jó neki megszületni. Úgy éreztem nemrég még, remélem a 37. betöltött hét után jön is, de mostmár mindegy, csak a hőségnek legyen vége...

Az nlc-n is vagyok egy fórumon, ahol szeptemberi kismamák vannak, és tegnap megszületett az első baba...erre szinte mindegyikünk elkedzett kicsit "parázni", hogy jajj kezdődnek születgetni a szeptemberre kiírt babák...és még ez nincs meg, az nincs meg...kórházi táska sehol.....na lehet, hogy én is emiatt érzem, hogy az sem baj, ha marad a picurka végig...mert olyan sok restanciám van még... :D

én szeptember 9-re vagyok kiírva, van még előttem valaki? Úgy rémlik, minth a augusztusi kismmam nem lenne itt a fórumon. Akkor papírforma szerint én jövök?????

Nikilány a bürokráciát ne is említsd, ha létezik valami, akkor az aztán abszolút magas fokon van ebben az országban. Közigazgatásban dolgoztam, tudom sajnos milyen, bár ehhez nem kell ilyen helyen dolgozni.

nekünk a praxis bejött, mint 4d-s, de igazán attól is függ a sikere, hogy fekszik a pici.

Kép
Kép
tengdi
 
 


sziasztok!
nikilány
Köszönjük a dicséretet! :)
Mi a Bolgárkerék utcában (Örs vezér tér-nél)csináltattunk 4d-s felvételt, a Géndiagnosztikai központban. 12e Ft-ért kaptunk részletes leletet, 1db fényképpapírra nyomtatott fotót, +8db képet, és természetesen dvd felvételt is. Itt a tel. számuk, ha érdekel!:273-1913; 273-0794.

Mennem kell "hív" a kisasszony! Tegnap óta nagyon nyafogós. :roll:

puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Üdv kzöttünk Ili!
Na épp azt írtam, nincs tudomásom szerint aki augusztusra lenne kiírva, hát mostmár van. :) A 40 az életkorod? Ha igen, kezet foghatunk, én is 40 vagyok én is 3. gyermekkel. És én is Kardos dokihoz járok. Fiúk mennyi idősek?

Kép
Kép
tengdi
 
 


szia Ili!

Légy üdvözölve! :)

Na, tényleg szaladok.

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


nagyon édes bogi, még nemrég ő is annyira újszülött kinézetű volt, most meg már egyértrelmű csecsemő. Biztos érzi a frontot, amíg nincs a gyerekek kutacsa benőve, sokan érzékenyek közülük a frontokra...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Köszi! Igen kezet foghatunk 40 éves vagyok, júniusban töltöttem. A fiaim Dani 15, Marci 8 évesek. Már nagyon rég voltak kicsikék , így teljesen újra kell mindent tanulnom a babázással kapcsolatban, de szerintem olyan lesz mint a "biciklizés", nem lehet elfelejteni.

Nikilány mi 3x voltunk a Baross utcában 4D ultrahangon és jó tapasztalataim vannak. Aranyosak, profik jó minőségű a dvd és tudomásom szerint itt a legolcsóbb.


Kép
ili40
 
 


ili!
még szülhetünk egyszerre, te túlhordod, én kicsit korábbra hozom.... :D :D

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert éppen fürdő felújítás van nálunk és most jöttem csak haza, eddig anyukámnál voltam
.
GRATULÁLOK AZ ÚJ ANYUKÁKNAK! Tényleg két teljesen eltérő szülés volt.

Baba: Neked volt választott orvosod?

Nikilány: Mondtam, hogy kell beutaló, anélkül nem engedhet, mert az az Ő felelőssége. De a dokidat nem értem, ha be tudta írni a kiskönyvbe, akkor miért nem tudott adni egy külön papírt, amire ráírja, hogy nincs akadálya a tornának.

Amúgy most érzem már én is, hogy terhes vagyok, a lábfejeim leszakadnak, nagyon fájnak, bedagadnak. Esetleg van valakinek valami praktikája? Más gondom ugyan nincs.

Kép

Kép
esztke
 
 


Sziasztok!
Tücsi! én csak könyvekből vagyok értesült, de a sárgaságról több helyen azt írták, hogy az a szülés követően alakulhat ki... szerintem mindenképp vidd dokihoz! majd írd meg mi lett vele!
Egyébként gratulálok, hogy ilyen jó fiad van! :P

Ili! üdv közöttünk! Lara nagyon szép név!
A Baross utcai kórházban, felteszem a nőgyógyászaton van? vagy vhol máshol, mert tudom, hogy ott kismamabolt is van...

Marcsi! köszi a tippet, utánanézek ennek is!

Esztke! nálunk a fenti szomszéd tartott ma lakásfelújítást, és nagyon remélem, hogy már befejezte, mert nem bírtam egész nap az ütvefúrót... :x
tudtam én is a beutalóról, de ha a dokim azt mondta, hogy nincs, akkor nem tudok mit mondani rá. Ott volt nálam az előző ambuláns lapom és a könyvem is, amibe bele volt írva lepecsételve, stb. Az összes adat, amit kért tőlem. Ez alapján simán kitölthette volna az ő kis adatlapját, amit magyarázott... mindegy. Szerdán megyek a dokimhoz, és akkor megbeszélem vele. Remélem csütin már tudok én is menni. Te mész csütörtökön?
Lábdagadásra jó, ha felpolcolod. Nekem ez mindig bevált eddig...

Kép
Kép
nikilány
 
 


Mi is zajongtunk jó pár napig, meg még fogunk is. Most van még időnk, most kell megcsinálni.
Szeretnék menni csütörtökön tornázni, de mostanában mindíg közbe jön valami.
Én is igyekszem minél többször felpolcolni a lábam, de az csak 10 percig segít...
Amúgy a 4D-s UH-on voltam én is, egyszer a pólus centerben, egyszer meg a savoya parkban. Mind a kettő jó volt! 12000 Ft körül fizettünk, kaptunk dvd-t, kinyomtatott képet és szakvéleményt a Babus méreteivel. Úgy tudom a Baross utcai a nem a kórházban van, hanem a környékén. De ez nem biztos.

Kép

Kép
esztke
 
 


Hello MINDENKINEK, régieknek és újaknak! :)

Gratulálok az új babákhoz, igyekeztem végigolvasni az elmúlt napok fejleményeit.
Remélem mindenki jól van, és élvezitek ezt a kellemesebb időt! Én abszolút nem bánom ezt a lehűlést, Luca baba pláne nem, legalább tud végre aludni normálisan...ugyanis napközben mindent csinál, csak aludni nem akar, vergődik szegénykém, nyavajog, szenved, bealszik 20 percekre, aztán megint felkel. Most viszont alszik mint a bunda! :)

Ma 6. hete hogy született, már 55 centi és vasárnapi adat szerint 4230 gramm, szóval nagyon szépen fejlődik!
A kajálás még mindig a legkritikusabb dolog az életünkben: szokás szerint 4-szer eszik naponta, de akkor jó sokat, most már megeszi a 160-170 miliket egyszerre. Csak sajna továbbra sem a ciciből eszi ki a teljes adagját, rettentő lusta a kiscsaj, 25-30 p után látványosan lepunnyad és belassul. Tehát kap tápszert is, de már nem érdekel, ezen nem görcsölök, az a lényeg h eszik anyatejet is, és amúgy nagyon szeret szopizni, én meg imádom őt szoptatni, remélem ez még hónapokig igy lesz.
Még mindig iszom a Laktoherbet, meg szedem az Urtica Urens bogyót, naponta legalább 2-szer lefejem a tejet ami bent marad, és van h azt adom neki oda üvegből. Sajna a tejem sokkal kevesebb mint az első 2-3 hétben, de annak örülök h legalább van!

Ja, és nem tudom h ti hogy vagytok/voltatok vele, de Luca még mindig nem képes 15-20 p alatt jóllakni, nálunk egy szopi kb. 45-60 perc (mert most mindkét ciciből kap egyszerre, Tengdi és még mások is ezt javasolták, és most ez nálunk is bevált), aztán a tápszert is kapja, szóval egy evés kb. 1.5 óra.
Már várom, hogy nagyobb legyen, és eljöjjön a várva várt 15-20 perce kajálás, mert néha azt érzem h egész nap csak etetek....

Az éjszakai alvással semmi gondunk, az elmúlt 1 hétben pláne nem volt, ugyanis simán alszik egyfolytában 7-8 órát. Tegnap f11-kor aludt el, és ma 6:45-kor kelt. Úgy veszem észre, h kezd átállni arra, h átalussza az éjszakát, amit egyátalán nem bánok. :lol:
Ha meg netán felébred, azt általában hajnali 5-6 körül teszi, de kaja után simán visszaalszik és durmol még 3-3.5 órát.

Hétvégén lent voltunk a szüleimnél a dunai telken (Dömsöd, ha vki ismerős arra, Ráckevével szemben), istenien érezte magát, napközben egész nap aludt, hangját alig hallottuk! :) Biztos a jó levegő, meg a család közelsége is jót tett neki, nagyon élvezte az ottlétet a hőség ellenére is. Szóval ma vagy holnap megyünk vissza, és lent maradunk vasárnapig!

Tengdi: 1 hónap múlva ilyenkor már lehet h babázol? :lol:
Gabi meg a Balcsin? De jóóóóóóóóóóóó nekik!!!!! Én is úgy lemennék, valszeg megyünk is, 1-2 napra, még nem tudom mikor. És már úgy fürdenék egyet a Balcsiban, majd a jövő héten megyek Kardoshoz, remélem megkapom az engedélyt a pancsolásra!

Fruzsával mi a helyzet, hogy boldogultok otthon?

Én imádok Lucával lenni, imádom őt tapizni-puszilgatni, simizni, szóval csudajó vele lenni! Még akkor is ha bömböl! :)
Nem értem azokat az anyukákat akik depisen fetrengenek otthon és nem tudnak mit kezdeni magukkal meg a gyerekkel....egyrészt időm sincs depizni, illetve remekül érzem magam, illetve annyi a dolgom, h úgy érzem soha nem érem utol magam, nyilván ezzel ti is így vagytok mindannyian!

További jó nyaralást, jó babázást és zavartalan babavárást, majd még jelentkezem, és rakok fel új képeket is.

üdv,
Rita

Kép
szolnoki rita
 
 


Megjöttünk Balatonról, igen jól éreztük magunkat, gyerekeket ki sem lehetett hozni a vízből. Nóri elég nehezen viselte a meleget. De azért elég jó baba volt. Vasárnap délelőtt elég gázos volt, viszont délután brutál bealudt.

Vízbe én ugye még nem mentem, bár már semmi vérzés nincs kb 1 hete. Én holnap megyek a Kardoshoz az 1 hetes kontrollra

Nálunk a napi rend nagyjából: este fél 9-kor eszik utoljára majd fél 10 körül alszik el és éjjel fél kettőkor enni, majd rögtön bealszik és fél5-5-kor ébred, megint eszik majd fél 8-kor újra. Aztán fél -11 , 1-2 között, 6-7 között. Napközben most már szokott többször fent lenni, délelőtt nézelődik, és beszélget, olyan édes olyankor. Délután jobban igényli hogy kézben legyen.

Ma elég hülye napja van, alig alszik, azt is kézben.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Csak gyors bekukk.

Rita: de jó hallani felőletek,örülök,hogy minden rendben veletek, órás kajálás,húúú én azt nem tudom milyen lehet ,nálunk a max cici 10 perc,annyira ügyesen kiszívja ilyen rövid idő alatt és jól is lakik tőle,de már újszülött kora óta ezt csinálja,hálás is vagyok neki érte.


4DUH: elsőnek a barossba voltunk,utána meg a Hepineten keresztül és szerintem ott a legolcsóbb és nagyon megvoltunk elégedve.a fóti coánál van a kengurugold,na ott van ez is,de menjetek fel a hepinet honlapjára,nekem nagyon szimpi.
cd,dvd,színes kép.leletet is kapunk.

ili40: szeretettel köszöntünk a fórumon,szerintem is nagyon jó kis csapat alakult ki és tényleg elég vegyesek vagyunk,de így jó szerintem

dia: péntekig vannak anyuék ,úgy volt hogy mi visszük haza őket,de retur jegyet vettek,hogy nekünk sporoljanak,szóval hétvégén itthon leszünk.jövő héten egyik este megint talizhatnánk.,tesóm oda adja annyiért a kabit,rádumáltam:)

Andy

]Kép[/url]
békefiné
 
 


Sziasztok!

Most csak gyorsan felrakok 1-2 vicces, meg "sima" képeket Beni babáról. Majd jelentkezem!

Kép Kép Kép Kép Kép
fruzsa7
 
 


Na vagyok!

Sajnos nem igazán tudok mostanában gép elé ülni, a fiam egész nap szopizna. Egy etetés több mint egy órás program néha, és csak mostanában kezd talán ráállni a 3 óránkénti evésre, de nap közben néha 1, másfél óra múlva újra kéri. Pedig van mérlegem, és egy alkalommal 60-70 ml is szopizik. a védőnő szerint 2 hetesen ez jó. Amúgy most kedden kellett volna visszanyernünk a születési súlyunk, de már múlt hét pénteken túlszárnyaltuk azt. Az éjjelek elég nehezek, nappal próbálok vele aludni, de mivel nem igen van otthon segítségem-férjemen kívül, aki dolgozik-, így elég nehéz. A héten végre port is töröltem... :D de örülök ha enni van időm. Amúgy tejcsi van bőven, a tápszer a polcon dekkol, remélem ott is marad. A friss mamiknak gratulálok. majd még igyekszem jelentkezni. Üdv mindenkinek.

Marcsi!

Bocs, hogy még nem válaszoltam...de mi valószínűleg nem tudunk a közös találkára elmenni, még elég rendszertelenek vagyunk napi programban..de majd a legközelebbire. Viszont képeket készítsetek!
fruzsa7
 
 


Tegnap voltunk szülőszoba nézésen, félig sikerült, mert a zöldben és mályvában épp szültek. De annyira elfogott a hangulata, meg hallani lehetett a picurkák sírását, meg a kórtermekben láttam is vagy 3 bébit, de várom!!!!!!!!!!!


jövő hét oké lesz Andy! kabátnak örülök. :D

Rita! még szinte most találkoztunk, és már 6 hetes Luca!!!!!!!!! Máté ugyanilyen csigácska volt, csak még többször szopott, a mai napig szinte kivárhatatlan az étkezési tempója....lehet egy hónap múlva babázom, de lehet hamarabb.......
én sem tudom elképzelni a depit szülés után, hálistennek csak anyós meg sógornő volt negatív hatással rám...( ehhez mondjuk nem kell szülnöm ) :D :D
Az az egyik álláspont, hogy azokat érinti a szülés utáni depi, akik nem tudnak könnnyen lemondani arról, hogy hódító nőből anyává kell válniuk, mert a szülés után egyszerre a kettő nem igazán megy, ez az odaadás, áldozathozatal, éjszakázás stb stb időszaka...És félelemet érez, hogy nem tud az anyai szerepnek megfelleni, nincs önbizalma e téren...És akinek ez nem igazán megy, tudatalatt bűntudata is van, - úgymond - belemenekül a depresszióba, merthogy aki depressziós, attól senki nem várja el, hogy tpon legyen. Persze mindez tudatalatt zajlik. Én folymatosan foglalkozom ilyesmivel, mármint pszichológia, lélektan, kineziológia....most kibújt...de nem akarok okoskodni...

Üdv ismét itthon gabi! azért csak nagyon jó lehetett kikapcsolódni!!!! én is úgy mennék valahova!!!!!!!!!

Fruzsa nagyon édes a kis Beni!!!!! de megdédelgetném!!!!!!!!mint bármelyikőtökét.....hiába nagyon dolgoznak már a hormonok!!!!!!!! na hamarosan azt sem tudom majd melyik fiam öllegessem dédelgessem..... :D nálunk Máté még a mai napig igényli, bár persze nem folyamatosan, mikor ő akarja akkor...


Na megyek a bébiholmikat rendezni és takarítani.....

szép napot nektek!!!!!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: