Új privát üzeneted érkezett!

AKIRE
Köszönöm szépen a szívemből szóltál és teljesen jól látod az érzéseimet csak én nem tudom olyan jól megfogalmazni mint te.
Én az igazat megvallva nem gondolkodtam nagyon tesóban ez leginkább a korom miatt van. Nem azért mert magamat féltem, hanem már veszélyes a babára nézve a túl későn szülés.
Már most is minden alkalommal megkapom a dokimtól! :roll:
Totál öregnek érzem magam néha pedig aztán én tehetek a legkevésbé arról hogy 7 évig nem sikerült teherbe esnem.
Fiú már van a párom részéről. Gondoltam két gyerek: egy fiú és egy lány teljesen ideális. De az álmaidat akkor sem adod fel.
Ettől én még nem fogom kevésbé szeretni majd Bogyót. Mi is hárman voltunk testvérek és egyikünket sem szerettek jobban a másiknál. Engem fiúnak akart a családom. Csak a születésnél derült ki hogy lány vagyok és anyának hiába mondták hogy nem lehetek Zsolt. :) Soha egy percig nem bánta meg hogy én is lány lettem, és én sem fogom. Ő is 9 hónapig azt hitte hogy a két lánya után lehet egy kisfia is, de nem így lett. Hirtelen neki is sokkoló volt a hír, mivel 3 gyereknél többet már nem akartak, szóval tudatosult benne hogy neki bizony már soha nem lesz fia.
Azért nekem még van némi esélyem, és természetes hogy egyből el kezdtem latolgatni.
Én sokszor nagyon elégedetlen vagyok az élettel mert mindig a legjobbra a legtökéletesebbre törekszem, bak vagyok, természetemből is adódik. Szeretném ha én és a szeretteim is boldogok legyenek körülöttem és elégedettek. Ha valami nem teljesen úgy történik ahogy én azt elképzeltem hajlamos vagyok kiborulni. Tudom hogy nehéz lehet egy ilyen maximalistával együtt élni, biztos ezért is van sok konfliktus a párommal köztünk, de ez hülyeség hogy nem áll mellettem, vagy ne szeretne. Épp az a baj hogy sokszor ő is nagyon szeretne nekem megfelelni de emelett mindenki másnak is, és sokszor a kettő nem megy egyszerre.
Nem az a beszédes típus. Sajnos ő így nevelkedett.
Kommunikáció nélkül elég nehéz...........
A kis közös szerelmünk biztos jobban összekovácsol majd bennünket, és talán majd a fia sem lesz annyira féltékeny a tesóra.
Elvégre ő is kisfiút szeretett volna hogy legyen kivel motorozni, stb. Csóri gyerek még nem igazán gondolt bele hogy ő már szinte a nősülni fog addigra mire Bogyó olyan korba kerül hogy motorozni tudjon vele, de persze nem vettük el a kedvét! :lol: :lol: :lol:

dita75
 
 


VICKY
Aranyos vagy hogy te is védesz. Jennyt is megértem.
Tudod már kétszer megkaptam itt a fórumon hogy babával a pocakban könnyen beszélek, pedig tényleg csak segíteni próbáltam.
Ti tudjátok hogy nagy szívem van és az emberek ehhez nincsenek igazán hozzászokva. Bizalmatlanok lettek egymással szemben és sokszor azt gondolják hogy a másik azért mond bizonyos dolgokat, mert rosszat akar. Sajnos eléggé jellemző lett ez a mai világra.
Én soha senkinek nem akartam ártani, mindenkinek csak a legjobbakat kívánom mint ahogy magamnak is.
Én is el voltam nagyon keseredve hogy nem jött a baba, olyankor sokszor mond az ember olyat amit babásan már nem mondana. Valahogy másként látja azokat akiknek már sikerült még akkor is ha nem úgy pottyant az ölébe neki sem.
Szóval én nem akarom őt vádolni, még ha ő vádol is engem, mert én nem felejtettem el ezt a hátam mögött lévő 7 évet.

dita75
 
 


dita: Nagy szíved van, de akkor sem értem meg, hogy miért jön valaki a várandós fórumba felzaklatni a hülyeségével egy kismamát. Pont ezért nem írjuk le a kétségeinket és a félelmeinket a meddőségis fórumba. Ott azért vannak a lányok, hogy bíztassák egymást és hogy tartsák egymásban a lelket. Mi meg max. segíteni megyünk át és szintén bíztatni őket. Nagyon várunk onnan mindenkit ide, de amikor én még baba nélkül jöttem át, akkor mindig erőt meríteni jöttem. Aki így áll a dolgokhoz, annak ott sem fognak tudni segíteni a lányok. De ez már legyen az ő baja.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Rakok fel friss pocakfotót.
Gyengébb idegzetűek forduljannak el :!: :!: :!: :!:

15 hetes pocak
Kép
Kép

Hát ha így megy tovább, mi lesz januárra???
Mondjuk, ha a gyerek az apjára ütött, akkor 4550 gr-ig meg sem áll!

Kép
akire79
 
 


Akire! Nagyon jól megfogalmaztad a gondolatainkat. Én 5 évet vártam a babákra, de fel sem merült bennem, hogy Dita nem szeretné a fiúgyerekét, csak mást képzelt el.

Dita! Ez a fórum tényleg azért van, hogy mindenki leírhassa, azt amit érez. Akik régóta olvassák, azok, tudják milyen ember vagy, a többi meg nem számít.

Kép
tigriske1978
 
 


Akire! Micsoda pocak! Nagyon csini kismama vagy!

Kép
tigriske1978
 
 


Köszi a dícséretet, én is imádom a pocakomat :lol:
A párom azért félve megkérdezte, hogy ugye azért 2 babánál megállunk, mert látja rajtam, hogy mennyire élvezem ezt a várandós időszakot :lol:

Képzelem Neked mekkorra pocid lesz a 3 babóval! Látszik már valami?

Amúgy az előző témához annyit:
Mi is átestünk (legalábbis én biztosan) azon a szakaszon, amiben Jenny most van, tehát őt is megértem. Ő is csak a véleményét írta le (hiszen erre való a fórum), csak azzal a különbséggel, hogy nem tudom állandó olvasónk-e vagy csak bekukkantott és elolvasott egyetlen hozzászólást.
A lényeg, hogy mi tényleg ismerjük Ditát és tudjuk, hogy hogyan gondolja azt amit ír, mégha az a külvilág számára félreérthető is.

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Ma 2-7-ig sikerült aludnom. Biztos a melegtől nem megy több.Látom, sokan küzdünk hasonló "nem alvásos" gondokkal. Már le sem merem írni, hogy "gond". Tán ennek is örülni kéne..
Dita!
Én is megértelek. Az az érdekes, hogy nálunk a "másik oldalon" is lány van. Igaz, engem nem ért annyi neg. hatás tőle, hisz alíg látom.Én is "meglepődtem" volna, ha fiú lenne a mostani. És ez enyhe kifejezeés. Gondoljon mindenki azt, amit akar...Lehetne itt bölcsességeket írni, meg...stb. Az igazság akkor is ez. Meg ugyanezt éreztem (lelkifurit), hogy ennyi évig küzdöttünk, most meg még ilyen "elvárásaim " is vannak...
Arra sajnos nem emlékszem, hoyg a nagylányom "lányságát" hogy sikerült megemésztenem, mert -ahogy már írtam- nála meg a fiú babáért voltam bezsongva. Még az is felmerült bennem, hogy fogom "ezt " szeretni...Természetes úton lett (hangsúlyozom), bár ez szerintem nem mentség.
Egyszer csak túllettem az egészen, ahogyan elkezdtük neki venni akkor a lányos cuccokat.
Nálunk otthon mindenki "lányos" beálltottságú...Aztán hugomnál "beesett" a kis töki...Először még anyám is "aggódott" kicsit a saját érzései miatt, bár ezt azért nem mondta. Csak fura volt neki annyi lány után...Most meg....1,5 éve reggeltől-estig nála van a kisfiú (tesóm befejezte a fősulit közben), úgy a szívéhez nőtt. Olyan, mint a kisördög, anyu mégsem mond róla NEKEM SEM(!!!) egy rossz szót se. Valahogyan megbarátkozott a dologgal.
Dita! Szerintem adj időt magatoknak, hogy hozzászokj a gondolathoz.
Én azzal vigasztaltam (volna) magam, hogy, na, lám! Fiút szültem a páromnak! Ez is valami! Szerintem ez a férfiaknál ált. titkos vágy. Az én párom egyszer fiút akart, egyszer lányt....Nem vett részt a dilemmámban. Sőt, már vissza kellett fognom magam a vágyaimmal. Nem akartam megbántani őt sem.
Nincs olyanb nagy különbség a kicsik között. Amire meg "rosszalkodni" tud, rég megszokod, hogy fiad van szerintem.A viselkedés inkább a neveltetésen múlik. Ezt a bvabát pedig Ti fogjátok nevelni a saját elvárásaitok szerint, nem pedig "készen kapod", mint a másikat.És gondolj arra (más ötletem nincs per pillanant), hogy a párod most mennyire örül az újabb fiúcskának.
Bocsi, hogy kusza voltam. Nem is olvastam vissza. Majd most fogok...Talán ezeket már más is leírta. Ja, az vesse ránk az első követ, aki...( a jó tanácsokról, meg a "ki érdemel meg mit"-ről ennyit.) Szerintem itt mindenki saját maga tudja leginkább, mennyit küzdött a babájáért, amúgy meg: szerintem nem itt a földi világban dőlnek el a dolgok, hogy most kap-e bébit, vagy nem. Nekem volt sima terhességem is, meg most ez a küzdelmes, nem hiszem, hogy kevesebb lennék (vagy lenne az, aki a szíve mélyén bármilyen nemű babát szeretne). Nem hiszem, hogy a férjem első neje jobban megérdemelte a gyereket, akivel miután terhes lett, a páromat "menesztette", aztán max. fényképről láthatta a gyerekét, éa döntése sem volt abban, hogy akarja-e egyáltalán. Na, akkor az ilyenek mit is érdemelnek?! Bocs, kicsit ki vagyok akadva...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33
 
 


Hűűűű csajok micsoda elmélkedésben vagytok.... :roll:
Szerintem mindenki legyen nagyon boldogságos a pocaklakójával, akinek pedig még sajnos nincs, annak nagyon-nagyon sok drukkot !!

Akire
Nagyon szépen alakul már a pocid ! :D

Többiek, ti is tegyetek fel pocakképet !!!
A héten én is teszek fel nektek egy utolsót, bár lehet, hogy már nem fogok beleférni a képbe ! :lol: :lol:

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok Csajok!

Látom tegnap mekkora "esemény" történt itt, amit nem hagyhatok én sem szó nélkül. :roll:

Annyi okosságot leírtatok már itt lányok, hogy őszintén szólva nem tudom, hogy van-e még értelme a további szájtépésnek, de azért én is megteszem :? :roll:

Igazából én érzem itt magam a legszerencsésebbnek, hogy nem kellett a két szék közé padlóra esnem. :roll: :wink:
Nekem a vágyálmom mindig is az volt, hogy elsőre egy kisfiút szeretnék majd szülni, majd később pedig egy kislányt.
Hozzám olyan kegyes volt az élet, hogy mindkettőjüket megkapom. Bár egyszerre :roll: , ezzel is egy úgymond kihívás elé állítva. :? :wink:
Nálunk a családban is vegyespáros van, szóval nekem van egy bátyám és ebből kiindulva, mivel én szerettem, hogy bátyám van, azt gondoltam, hogy ez a lehető legjobb párosítás.
Utólag már nem tudom, hogy mi lett volna, ha csak egy Baba tapad meg és az nem kisfiú elsőre. De mivel az úgymond első Baba is az én gyermekem lett volna, biztosan belenyugodtam volna, hogy a másik nemhez tartozik, mint amire világéletemben vágytam. 8) :wink:
Szerintem ezekért a belülről fakadó érzelmekért, nem kell és lehet megkövezni senkit. :shock: Főleg, ha őszinték vagyunk és ezt be is ismerjük, magunk és a világ előtt.
Majd elmúlik előbb-utóbb a csalódás érzése és átveszi helyét a mindent elsöprő anyai szeretet, függetlenül korábbi vágyainktól. Legkésőbb, amint megpillantjuk és kezünkben tarthatjuk életünk legnagyobb ajándékát, a gyermekünket! :lol: :lol:

Szóval a lényeg, hogy itt mi mindannyian évek óta küzdünk a Babákért és legtöbbünknek egy sor csalódáson kellett már végigmennie ahhoz, hogy a várva várt gyermeke végre megfoganjon. Ezután végre a hatalmas érzést, amit úgy éreztünk, hogy már-már el sem jön ez a csodálatos pillanat, hogy végre anyák lehessünk, nagyon hosszú idő után, valóra vált. :)
Ezt az izgalmas időszakot, a várandósságot vegyes érzelmekkel átélni, kiélvezni ezt az időt szeretettel, kíváncsisággal, csodálattal és aggodalommal végigfigyelni gyermekünk fejlődését az anyaméhünkben. Ezt az időszakot mindenki másképp éli meg.

De az egy biztos, hogy ez a világ legcsodálatosabb dolga, gyermeket várni és majdan anyává válni! :wink: :)

Dita: mi itt tudjuk, hogy ezen az érzelmi válságon hamarosan túl leszel és hogy nagy szeretetben fogod a kisfiad felnevelni, nem kis örömet okozva ezzel magadnak és a párodnak is. Egyszerűen imádni fogod a kis Milót. :lol:

Jenny: neked pedig mielőbbi babásodást kívánok, hogy a rosszérzéseid mihamarabb elmúljanak és te is átéld mekkora ajándék egy gyermek!
És egy jó tanács :!: : legközelebb, mielőtt bármilyen fórumra is hsz-t írsz, tájékozódj a témában az előzményeket illetően is, mielőtt bárkit oktalanul megtámadnál ill. megbántanál!

Ezennel ezt a témát a magam részéről lezártnak tekintem.

Akire: szép pocika!!!!!!!! Gratula!

Tigriske: tök jó a babakocsi és nagyon praktikus! :lol: Vigyázz ebben a marha melegben a három csöppségedre!!!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Akire!

Nekem még nem nagyon látszik a pocak, de én már érzek egy tojásnagyságú dolgot.

Trix! Köszi. Te is vigyázz magatokra!

Kép
tigriske1978
 
 


Hát lányok... Először csak ezt az oldalt kezdtem olvasni, aztán visszakerestem ennek a (d)zseninek a hsz-ét.
Hááát... én csak sajnálni tudom őt. másfél év próbálkozás után ennyire megkeseredett legyen valaki, az csak szomorú.
Dita! Ne törődj az ilyenekkel. Te pontosan tudod , hogy örülni fogsz a kisfiadnak is! Nem kell magyarázkodnod. Mi hónapok óta olvassuk a gondolataidat, és pontosan tisztában vagyunk vele. Ez a hozzászólás fröcsög a rosszindulattól és az irigységtől. Szerintem kár a szóért. Többet én sem emlegetem! :)

Amúgy mi - remélem - jól vagyunk. Tüneteim továbbra sincsenek. Se hányás, se rosszullétek, csak az állandó fáradtság, alhatnék. A meleget nagyon rosszul tűröm. Képet nem teszek fel, mert nincs értelme. Rajtam még semmi nem látszik. Erős túlsúllyal kezdtem sajnos. Pedig a kezelések megkezdése előtt sikerült megszabadulnom 15 kilótól, de a hormonok visszahoztak 10-et. Szóval talán annyiban látszik rajtam, hogy a tartásom megváltozott kissé. És a derekam is (ami a túlsúlyom ellenére mindig is volt) kezd összemosódni a csípőmmel. De nem baj! Majd Poronty után leadom megint a pluszt. :D

Ja! És pénteken megyek a genetikai UH-ra, meg terhesgondozásra a dokibácsimhoz. Szerdán befejezzük a 12. hetet. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Dita!

Azt elfelejtettem írni, hogy a Brico Store-ban rengetegféle Micimackós gyerekszoba-dekort láttam! ;)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok Csajszik!!!Akire!!Szuper a pocakfoto!!!Remelem jobban van a parod,es Vevikk neked is!!!Dita!!!Gratulalok Milanhoz!mar szombaton elolvastam,mert tudtam hogy akkor mesz uh-ra,csak nalunk nagy vendegjaras volt,es most van idom irni is!!Bar a tobbieket nem akarom ismetelni,mert mar leirtak,amit en is gondolok,megegyszer Gratula!!!!Rilla!!!Minden heten lagziba mentek!!!????Akkor szerezz be mulatos zenet,mert Kristof biztosan szereti.Meg most hasznald ki a szabadidodet,es pihenj.Varom a fotokat!!!Kakti!!Nem baj,hogy nincs tuneted,en atadnam,ha lehetne,bar az igaz,hogy engem egy kicsit megnyugtatott,hogy ha en ennyire kivagyok,manocska jol van.Puszi mindenkinek!!!
zoe33
 
 


Na, pont ez az, Zoe!

Hogy amíg az ember fetreng jobbra-balra a rosszulléttől, addig legalább kontrollálni tudja, hogy minden rendben folyik odabent! De így, hogyan??? :)

Képzeljétek, egy másik topikban egy csajszi írta, hogy most hallotta a tévében: egy nő egy terhesség 9 hónapja alatt kb. 1000 liter magzatvizet termel, majd szűr le és ürít. Elképesztő adat!
A lánynak teljesen igaza van: ezzel az erővel a WC-papír vásárlásra is kaphatnánk támogatást! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Sziasztok!!

Nem semmi hatást váltot ki ez a fiú-lány téma.
kakti gratula az első timeszterhez én is alig vártam,hogy túl legyek az első 12 héten mert én nagyon sürün rosszul voltam sajna. De most már jól érzem magam bár ma 11.15 sikerült felkelnem és ezért már az egész napom oda lett mert még mindig kicsit kába vagyok.
Hüha rilla most nézem,hogy Kristóf nemsokára érkezik.
akire79 nagyon helyes a pocakod. Majd én ráveszem az emberem,hogy csináljon képet rólunk mert még nem készült.
dita mi szeretünk a kis kukissal együtt és kész!!! :D :D :D

Na eszem most már valamit mert rugdos a focistám itt bent biztos éhes. Apuka már el is tervezte,hogy focista lesz és sokat fog keresni pénzt és majd segiti szegény,öreg szüleit!! HA-HA-HA

Puszi

Kép
Kép
colin
 
 


Sziasztok!Kicsit megtöröm a magam "bajával" a soraitokat, remélem nem baj :)
Ma voltam dietetikusnál, s kiderült, hogy változtatnom kell a saját elképzelésemen. Napi 180 g CH lehet, de figyelni kell a koleszterinre is, így az eddig evett dolgokat le kell cserélnem: szalámi, húsos szalonna helyett sovány felvágott, magvas kenyér helyett korpás, vagy teljes kiőrlésű kenyér vagy zsemle, rostos üdítő helyett csak a 100%-os semmi adalékot nem tartalmazó üdítő (na erről ára miatt lemondok), a vacsis tejemet át kell tennem utóvacsorának kis korpás keksszel, vagy kis zsömivel. Heti 3X5 alkalommal kell mérni, és heti 4X3 főétkezést-kész anyagi csőd, 2 hét alatt elfogy a 3000 Ft-os papírcsíkom. Gyümölcs mellé mindig be kell illesztenem valami lassan felszívódó dolgot. Hát kicsit variálhatom át az étkezésem.
Na a legjobb, hogy 3 hetente a pisim gyűjteni kell, azaz a vizsgálat előtti nap kell nappali 12 órás, és éjszakai 12 órás vizelet, azaz egész nap gyűjtögetni, mérni, s mintát venni belőle, majd másnak a 2 fiolát vinni. És mindezt 3 hetente kell, tehát az előtte való napom jobb, ha ki se megyek, mert nem viszem magammal az ibriket, ha pisilni kell. Bocs, ha ezzel most valakinek a gyomrát felkavartam...

remény73
 
 


Rilla: várjuk a fotókat! :wink: Gratulálok, hogy végre abbahagytad a munkát! :)

Kakti: szerintem a pénteki nap után meg fogsz nyugodni és a 12. hét után már ne is várd a rosszulléteket, mert ha már eddig elkerült, továbbra sem fog kínozni. :wink:
Drukkolok, hogy minden rendben menjen majd.

Colin: lassan te is megdobhatnál minket egy pocakfotóval. :wink: :)

Én is feldobok egyet, közkívánatra, de :lol: :roll: egy kicsit erős lesz :lol: :

25 hét 6 napos pocak, azaz mai
Kép

Remény: őszinte részvétem! Én szerdán megyek terheléses cukorra, majd meglátjuk nálam mi lesz az eredmény. Ki tudja, még lehet, hogy csatlakozni kényszerülök majd hozzád. :roll:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Akire!

Naggyon cuki a pocid :D Mennyire látszik, hogy kis picike ember lapul benne :D

Ditus!
Sajnos vannak néha olyan gondolatok, amelyeket az ember nem tud irányítani és még ha nem is mondja ki, attól még azok vannak. Csodálom, hogy le merted írni ilyen őszintén a legbelső gondolataidat. (Mindenkinek vannak olyan gondolatai, amiket legszívesebben ki sem mer mondani, tuti.)
De az biztos, hogy Mr Bogyó egy teljesen más egyéniség lesz és meglátod kellemesen fogsz csalódni a fiúcskákban.
Szimpi volt az is, hogy erre a merő rosszindulatra milyen visszafogottan válaszoltál.
Bár most én sem élem a legjobb korszakomat, mégsem gondolom hogy egy ilyen "szép" hozzászólás, mint amit Jenny írt, megállná a helyét. Tudod ezzel mindig úgy vagyok, nekem attól nem lesz se jobb se rosszabb, ha másnak (sem) sikerül valami

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77
 
 


Sziasztok!

Mindenki nagyon aranyos, én tudtam hogy ti meg fogjátok érteni az érzéseimet ezért is írtam le. Őszinte és szókimondó vagyok, nem rejtek véka alá semmit. Lelkifurim amiatt van hogy ennyire beleéltem magam a lánykérdésbe ragaszkodtam az "elvárásomhoz" (pedig legbelül éreztem valamifeéle ellentmondást), és mivel úgy tudom hogy a pocaklakók megérzik a csalódottságomat, nem akartam hogy Bogyó emaitt rosszul érezze magát odabent, hogy nem vagyok vele elégedett a pöcsi miatt.
De szerencsére sikerült nagyon könnyen átállnia az agyamnak a másik csatornára és most már lassan röhögök is magamon hogy milyen cirkuszt levágtam.

Panaszkodtam már egy ideje hogy a szeméremcsontom körül nagyon erős fájdalom lép fel bizonyos mozdulatokra. A dokimnak is elmondtam és a válasza nem volt valami megnyugtató. Tehát a lényeg az hogy ez ellen már nem tudok mit tenni, max akkor tudom elkerülni ha sokat pihenek. Ma haza kellett anyukámnak hoznia kocsival mert úgy ébredtem, hogy azt hittem besz....k, annyira fájt az a bizonyos csont. Becsípődhetett egy idegszál vagy én nem tudom, de a lépcsőről fél órán át jöttem le és legszívesebben üvöltöttem volna minden lépésnél.
Bogyó is extrán rugdalt, lehet hogy érezte hogy fájdalmaim vannak és emiatt nyugtalankodott. Persze én meg miatta nyugtalankodtam, mert nem igazán merek fájdalomcsillapítót beszedni nehogy valami kárt okozzak neki vele. A múltkor is már a falat kapartam az epegörcsömmel, de kibírtam végül gyogyó nélkül. Anya azért adott egy algot hogy ha már nagyon nem bírom vegyem inkább be mert az nem árt a babának. Éjjel fél 3 kor kezdődött az egész, 9-kor már bevettem. Addig bírtam.
Anyócámnál is ugyanez volt a terhességei alatt. Volt hogy olyannyira fájt neki hogy térdre esett. Hát én kapaszkodtam ahová csak tudtam, de én is éreztem néha hogy a fájdalomtól megrogy a térdem. Most már úgy ahogy elvagyok, de persze féloldalt fekvésben az ágyon. Bogyó Miló is lecsillapodott, már egy órája alszik mert totál csend és nyugalom van a pocakban.
Nem tudom busszal, villamossal, vonattal hogy jöttem volna haza olyan messziről. Még jó hogy anyukámnak van kocsija, jogsija.

REMÉNY
Hát csak ismételni tudom magam, nem irigyellek. Előttem nem ismeretlen ez a cukor dolog a másikban nagyon sokat volt téma még tavaly. Már csak ezért is írtam hogy nem kívánom senkinek, mert nagyon rossz volt látni hogy mennyit szenvednek a lánykák.
Kitartást kívánok neked, remélem jobban fogod viselni mint ők és a terhesség után rendbe fog jönni a cukrod. Drukkolok hogy a kisfiaddal is minden rendben legyen, ne okozzon neki semmi problémát a cukor meg a diéta.

AKIRE
Nagyon kis csiriviri pocid van. Tegnap anyukámnak mutattam, hogy az ilyen szép karcsú lányoknak mint te vagy milyen kis pici gombócuk van! :)
Én már 8 hetesen olyan voltam mint egy hummbelebumm! :)

TIGRISKE
Hogy van a trió! :)
Lassan átléptek a második trimeszterbe. Gondolom már nagyon várod! :) A te pocid még egyáltalán nem nőtt 3 babával?
Na majd a végére jó nagy dinnyéd lesz. Kenegesd rendesen. Én volt hogy elfelejtettem de mától nagyon odafigyelek rá mert a tesóm észrevett két lila vonalkát. Szóval kezdek repedni mint a dinnye.

BRIGI
Ne legyél kiakadva, nem vagyunk egyformák. Valahol mindenkit meg lehet érteni ha belegondolsz az ő szemszögéből is.
Nálatok nőuralom lesz nálunk meg férfiuralom. :)
Most amikor hazajöttem nagyon ki voltam akadva a kupira meg hogy elrontotta a laptopomat a párom fia. Pedig direkt eldugtam a laptopot mert amúgy 24 órán át megy a gép ha engedném és teljesen felforrósítja, annyira üti a billentyűket is hogy sokszor beragadnak a gombok. Én nagyon vigyázok mindenemre, főleg ilyen drága ketyerékre, nálam semmi nem romlik el.
Egyszer már miatta kellett javíttatnom a gépemet, még szerencse hogy garanciális volt.
A lényeg az egészben az hogy nagyon mérges voltam most rá és úgy nyugodtam le hogy az én fiam nem lesz ilyen.
De azért ha hazajön a párom úgy látom megint lesz vita mert megmondtam neki hogy ez az én gépem, ő is kapott egy asztali gépet nyüstölje azt. Ez nekem munkaeszköz is, vannak rajta céges dolgaim, örülnék neki ha nem tenné tökre, drága is volt.
Az előzményeket is megnéztem hogy miket nézett a gyerek az interneten, tele volt szexoldalakkal ráadásul elég durva (gruppen és társai) oldalakon keresztül annyi mindent nézett hogy sztem itt két napig amíg nem voltam itthon éjjel-nappal ment a gép és az internet.

RILLA
Látod nálam megdőlt a pocakforma elméleted! :lol:
Ideje volt hogy végre letetted a lantot, csodállak hogy ilyen sokáig tudtál dolgozni. Nemsokára pedig jön az igazi meló! :)
De az már édes lesz számodra, és nagyobb és kedvesebb fizetséget kapsz érte! :)

TRIX
Bizony neked aztán kijutott a jóból! :wink: :lol:
Ti vagytok a legideálisabb család, aztán novembertől már nem biztos hogy ennyire foglak irigyelni téged a két babával. :)
De te egy nagyon talpraesett csajszi vagy és segítséged is biztos lesz bőven. Arról nem beszélve hogy milyen hamar felnőnek. :(

Tényleg ti azért még szeretnétek a két babának egy kistesót később?

Nagyon szép kerek a pocakod, nem is olyan nagy ahhoz képest.

Drukkolok a cukkerhez..... te csak ne táborozzál ...........

Én a köv. héten megyek.

KAKTI
Örülök hogy rendben vagytok!
Az utro sem puffasztott fel? Igaz neked nem kellett sok gondolom 3x1 lehetett az adagod.

Én is leadtam a lombik előtt 20-at, és nagyon jól tettem mert akkor már bőven 100 felett lennék most. Ahogy elkezdtem a decát szúrni naponta egy kiló feljött rám. Az a sok pihenés.... semmi mozgás.
De eddig még egy dekát nem híztam pedig már egy hónappal túl is léptem a félidőt és szombaton megmázsálták Bogyót is aki közel 60 deka! :) Tehát legalább ennyit már fel kellett volna szedni, plusz a magzatvíz, méh súlya stb.....
Van az anyuci.hu-n egy csomó kalkulátor. Elvileg akár 112 kg-ra is hízhatok. Még az normálisnak mondható. De 5-nél többet nem szeretnék. Alig várom hogy végre elvonuljon ez a dög hőség és ismét aktív kismami lehessek nehogymá ágynak döntsön most meg ez a kórság hogy nem tudok menni a fájdalomtól. Még egy csomó mindent be akarok szerezni Milónak, szobarendezés, stb.

Milyen dekor? Tapétacsíkra gondolsz? Köszi az infot majd megnézem! :)

Drukk a genetikaihoz! ++++++++

ZOÉ
Kitartás! Te az elején vagy rosszul más a végefelé.
De a közepén biztos hogy teljesen oké lesz minden.

Mikor kell menned legközelebb dokihoz?

COLIN
Örülök hogy te már jól érzed magad! Mocorgások vannak már rendesen? Nem baj ha sokáig alszol, most élvezd ki.
Én pl. ma is már fél 3-tól fent vagyok, pedig 11 után feküdtem le.
Remélem nem purcanok ki mire Miló kibújik, mert ahogy ismerem magam még ha alszik is én ott állok mellette és örzöm az álmát, nem is tudom mi a fenének vettem bébiőrt és légzésfigyelőt! :wink: :lol:

RONY
Te egy nagyon értékes ember vagy! Kizárt hogy a boldogság még sokáig várasson magára, pláne hogy te mindent megteszel a cél érdekében. Nagyon sok erőt, kitartást, szerencsét kívánok a folytatáshoz, és remélem tudod hogy folyamatosan drukkolok neked. Nagyon kedves kis teremtés vagy, örülök hogy megismertelek! Természetesen ugyanezt mindenki másnak is mondhatnám, mert a szívemhez nőttek a lányok, örülök hogy ilyen frankó kis csapat tagja lehetek! :lol:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára dita75 2009.08.03 14:52-kor.

dita75
 
 


Rony, eljön majd reméljük hamarosan az az idő is, mikor már te is itt lehetsz, nem csak benézegetsz, hanem itt is maradsz. Én drukkolok.

Mindenki, aki több évet küzdött, tudja milyen babát várni, nagyon boldog, hogy szíve alatt ott az új élet/életek, s még ha emellett vágyai is vannak kinek ártunk vele? Rengeteg küzdelemmel jár míg eljutunk a szülésig, és én is azt gondolom, hogy attól mert vágyaink vannak, még ugyanúgy szeretjük azt akit hordozunk magunkban. És miért ne lehetnének vágyaink? Addig is reménykedünk, bízunk, megszépítik a napjainkat. Dita, tudom, hogy nagyon fogja szeretni Mr. Bogyót, de ki merte írni fájdalmát, s ha nincs más, mint sorstársaknak, miért ne? Ettől még nem lesz kevesebb az én szememben.
Mikor sógornőmmel küzdöttem (azóta vele kommunikálok, tesómmal kevésbé baba témában) én is hozzátok fordultam, s jó volt kiönteni a szívem. Dita nagyon higgadtan osztotta meg legbelsőbb érzéseit velünk, s akik ismerjük, tudjuk nem volt mögötte olyan érzés, hogy nem szeretné a babáját, csak csalódott, mert voltak vágyai, álmai, s ezek most későbbre tolódnak. És mindenkinek vannak vágyai, álmai, miért vegyük el tőlük a reményt, hogy valóra válhat egyszer? Egy kistesó által esetleg?
Bocsánat, ha nem sikerült teljesen leírni amit szerettem volna, de azt hiszem sokan vagyunk Dita melletted, és megértünk téged. És én is irigylem a higgadtságod a választ tekintve...nagy szíved van. Mi bakok tartsunk össze:)

remény73
 
 


Trix, bízom benne mind kevesen tapasztaljátok meg a terhességi cukor problémáit, mert nem is az sokszor a gond, hogy éhes maradsz, mert azt nem szabad, hanem hogy mit ehetsz, s mikor, s mennyit. Mert hiába van a táblázat, ha közlik veled térj át erről arra, ha esetleg nem eszel meg mindent, s éppen az a valami nem a kedvenced...és ez a nehéz benne. Meg sokszor kitalálni mit egyél, hogy vegyes legyen, de a szénhidrát is meglegyen, kalória se túl sok, finom is legyen, stb.

remény73
 
 


[quote]K írta:AKTI
Örülök hogy rendben vagytok!
Az utro sem puffasztott fel? Igaz neked nem kellett sok gondolom 3x1 lehetett az adagod.

Én is leadtam a lombik előtt 20-at, és nagyon jól tettem mert akkor már bőven 100 felett lennék most. Ahogy elkezdtem a decát szúrni naponta egy kiló feljött rám. Az a sok pihenés.... semmi mozgás.
De eddig még egy dekát nem híztam pedig már egy hónappal túl is léptem a félidőt és szombaton megmázsálták Bogyót is aki közel 60 deka! :) Tehát legalább ennyit már fel kellett volna szedni, plusz a magzatvíz, méh súlya stb.....
Van az anyuci.hu-n egy csomó kalkulátor. Elvileg akár 112 kg-ra is hízhatok. Még az normálisnak mondható. De 5-nél többet nem szeretnék. Alig várom hogy végre elvonuljon ez a dög hőség és ismét aktív kismami lehessek nehogymá ágynak döntsön most meg ez a kórság hogy nem tudok menni a fájdalomtól. Még egy csomó mindent be akarok szerezni Milónak, szobarendezés, stb.

Milyen dekor? Tapétacsíkra gondolsz? Köszi az infot majd megnézem! :)

Drukk a genetikaihoz! ++++++++


Köszi, Dita!
Az Utro engem is felfújt, de be kell valljam, pár napja leálltam vele (persze fokozatosan). nem akartam megbontani egy új dobozt, így úgy intéztem, hogy pont befejezzek egyet. Azóta semmi bajom. Sem barnázás, sem puffadás.
Milyen dekor? Mindenféle! Falra ragasztható dekorgumiból készült figurák külön és készletben is, gyerkőcmérce, bordűrtapéta, és hasonló egyéb cuccok! Itt nálunk nagyon sokféle van. :)
A meleget én sem bírom, de most bevallom, én tuti 110 felett leszek a végére! :( De erős leszek, és leadom! Megyek vissza az akupunktúrás nénimhez! Ha kell, a manót is viszem, de megyek! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


Trix! Szép kerek pocid van, és nem is nagy.

Dita! Köszi jól vagyunk, már nő a pocak, de még csak a háj alatt. oops: Szóval még nem látszik semmi, csak kezd eltűnni a derekam. Én ez elmúlt években nagyon sokat fogytam-híztam, tehát az egész testemen vannak terhességi csíkok, így már nem nagyon zavarnak (vagyis igyekszem nem foglalkozni velük), de azért majd szerzek valamilyen kencét.

Rony! Lassan Te is itt maradsz köztünk, én nagyon szurkolok.

Remény! Hát nem egyszerű ez a diéta dolog az már biztos, de sokat jelent, szóval kitartás.

Kép
tigriske1978
 
 


Rony!
Azért örülök hogy a nagy pihenés :cry: közepette még benézel Hozzánk. Én biztos vagyok, hogy nagyon hamar megkapod a jutalmat azért, mert olyan csodálatos embe vagy (csak azt nem tudom pontosan, hogy mikor)

Vigyázz Magadra, kapcsolódj ki, pihenj és aztán ősszel újra harcra fel!!!!!

Kép
akire79
 
 


Remény!
Nem is tudok mit írni, szörnyű lehet. Ennyire magasak az értékeid, hogy ilyen szigorúan fognak vagy csak ilyen lelkiismeretes a dokid?
Kitartást remélem szülés után minden visszaáll az eredeti állapotra!

Kép
akire79
 
 


Akire:
A dietetikusom és a diabéteszes védőnőm ennyire szigorú, és tényleg magas volt az értékem a terhelés után. Remélem megoldódik a gondom, és a babának nem lesz baja.
Képzeld. Meg akartam ma mérni a vacsi után a cukrom, de amit vettem készülék, az elemei (2 db) lemerült, ezek szerint már mikor vettem. Szívem szerint visszavinném, de a párom azt mondta inkább vesz bele elemet, de ő nem viszi vissza, arra úgy sincs garancia. Pedig szerintem vissza kéne cserélniük, vagy nem?

remény73
 
 


Csajszik!
Van valakinek olyan légzésfigyelőjeű ( ANGELCARE ) ami bébiőrrel kombinált?
El tudnátok küldeni emilben a használati utasítását ha nem túl nagy kérés? Valamiért az enyém olyan fura hangokat ad ki remélem nem romlott el. Használtan vettem persze a leírás nincs meg! :roll: :x

dita75
 
 



Jó reggelt!

Köszi a pocakdícséreteket! :wink:

Tegnap nem tudom mi lehetett a Babákokkal, de egész nap nyugtalannak tűntek. Majd kirúgták a hasfalam, szinte egész nap.
Lehet megérezték a frontot.
Ma már nyugisabbak, remélem minden oké velük! :lol: :wink:
Bár most épp elkezdtek megint mocorogni. :wink: :)

Ditus kérdezted, hogy szeretnénk-e még gyereket az ikrek után! Szívünk szerint igen :P , de majd meglátjuk hogyan boldogulunk két gyerkőccel, mind fizikailag, lelkileg, anyagilag stb.....

Hátha, majd később valamikor spontán összejön, ki tudja. :wink:

Egyébként még van három 6 napos fagyink. :lol: :lol: :lol:

Ja, és jövőhét kedd este megyünk megint 4D-re, remélem sikerül jó felvételeket készíteni Tamiról és Nándiról! :lol:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Sziasztok!

Húúú pár napig nem néztem be és mi van itt?????
Mondjuk pont leszarom ki mit ugat be a semmiből, de te Dita tudod, hogy mi tudjuk. :lol:
Lám én sem vagyok babás, de azért nem ugatok le valakit ismeretlenül..........szar lehet, ha valaki ennyire belekeseredett a dolgokba, főleg 1,5 év után :?: :?: :?: :?: Na mindegy téma lezárva.

Colin!
Igen, sajna a szurikat nem tudtam hasznosítani, de azért nagyon kedves vagy, hogy felajánlottad nekem. Mindegy, majd máskor.
Örülök, hogy neked is nő már a pocakod :lol:

Akire!
Neked is nagyon szép pocid van. Gratulálok.

Trix!
A tiéd is csodálatos, de szerintem nem is olyan hatalmas, főleg az ikrekkel, bár gondolom a végefelé fog neked megugrani nagyon a méret!!!

Remény!
Kitartás a diétához, bizti meglesz az eredménye, ne izgulj, minden rendben lesz.

Tigriském!
Hogy vagy? Mikor kell visszamenned a dokihoz?
Neked a legjobb, az undi Utrót is megúsztad, és mégis minden rendben van, de jó!!!!

Vicky, Rilla!
Nektek is pusszzz..

Kakti!
Hogy elrepült az idő, már te is lassan átlépsz a kritikus 12 héten!!!

Velem semmi különös nincsen, diétázgatok, lassan kezdek hozzászokni a Merckforminhoz, már nem vagyok annyira szarul tőle. Remélem októberben csakis jó híreket kaphatok!!!!!

Mi lehet Swanny val, olyan régen járt itt!!!!

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Henikém: örülök, hogy megint benéztél! :wink:
Most már jó ideje diétázol, jó sokat le is fogyhattál! Vigyázz Magadra nagyon és remélem még ez az év sok örömet és boldogságot fog hozni Neked! :lol:

Amúgy szerintem életben nagyobbnak néz ki a pocakom, a kép csal. :roll: 8)

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Szia Heni!

Mi jól vagyunk 2 hetente kell menni a dokihoz, legközelebb 12-én.
Te leszel a legcsinibb kismami a diéta után. Tuti összejön ha már szépen beáll minden. Vigyázz magadra!

Trix!
Az ikres fórumon láttam most egy 17 hetes pocit és az nagyobbnak tűnt, szóval elképzelhető, hogy csalóka a kép, de minél nagyobb a poci annál nagyobbak a babák és minél nagyobbak a babák, annál jobb neki. Na ez egy szép gondolatmenet volt. Szerintem a front tett be a babáknak.

Dita! Hogy vagy? Te sem tudtál aludni a vihar miatt? Nekem nagyon fáj a fejem.

Kép
tigriske1978
 
 


Sziasztok!

Hű... Miről maradtam le. Ráadásul azért, mert elkaptam a párom vírusos hányó hasmenős nyavalyáját vasárnap estére.
Hál' Istennek csak egyszer hánytam, viszont a hasmenés még most is tart.
Úgyhogy most a háztartási keksz a legjobb barátom.
Remélem a csütörtöki vérvételkor nem kavarja be a cukrom!

Dita!

Gratula a kis tököshöz! Tudom, hogy a legjobb anyukája leszel! És ő is tudja. A következő majd lány lesz.
Nálunk a család akart kislányt, én végig kiskrapekot. Az rosszabb, mikor a többieken látod a " kár, hogy nem lány" arckifejezést.
És én is sokat gondolok már most a kistesóra, pedig nekünk fagyink sem maradt. De mielőbb szeretnénk visszamenni, hogy legalább két babánk legyen. Én azt sem bánom, ha a második terhességem ikres lesz.

Trix!

Szép pocak! Gratula!

Kép

Kép
vevikk
 
 


sziasztok!


TIGRISKE
Hát én már régóta nem tudok 4-5 óránál többet aludni.
Minden éjjel úgy gondolja a fiam hogy ő 2-kor szeretne diszkózni és úgy hajnali 6-ig meg sem áll. Van hogy egy órára még visszaalszom, pl. ma is de nem mindig sikerül. A szél nálunk már felkerekedett tegnap este 9 óra felé és egész éjjel tépte a függönyt. De most kivételesen olyan fáradt voltam hogy még a Szökést sem tudtam végignézni. 3kor meg már fent voltam megint.

Sajnálom hogy fáj a fejed, esetleg kéne valami gyógyteát innod ilyenkor ha időváltozás van.

REMÉNY
De ügyes vagy, én tegnap órákon át kerestem a neten!
Már ki is próbáltam a leírás alapján és így már elég okésnak tűnik. Azért adtak fura hangot mert egymásra gerjedtek. Távolabb vittem és már meg is szűnt a fura hang. A párom ha este megjön akkor majd közösen kitanulmányozzuk.

TRIX
Ezek szerint a babákok is érzékenyek az időváltozásra.
Sajnos mostanában annyi frontátvonulás van.
Még ennyi fagyitok van??? Akár focicsapatot is összeállíthattok! :)

VEKIKK
Te ezen a héten mész cukorra? Én azt hiszem elhúzom a jövő hétre. Most nem vagyok valami jól. Bár a barátnőmmel még ezt megbeszélem hogy neki mikor lenne jó mert eleve nem akarok egyedül menni. Én is ott voltam az övén, igaz csak félig de már az is valami.

HENI
Te elég jól viseled ezt a dolgot, én már kiakadtam volna a helyedben a sok várakozás miatt. Csodállak érte nagyon hogy ilyen türelmes vagy!

dita75
 
 


Sziasztok!

Eladóak az alábbi pocakbetétes kismamanacik 3000 Ft/ db áron és szintén oldalt betétes kismama póló 1500 Ft. Méretek: Fekete naci 42-es M, Barnáslila 44 M és a Vajszínű 46 L-es. A vajszínűt egyáltalán nem viseltem, a másik kettőt is csak alkalomszerűen. A póló szintén alig használt, anyaga belül bolyhos, így önmagában is megfelelő őszi/ téli időszakra Kép Kép Kép Kép

Akit érdekel valamelyik, írjon!

Illetve, ha babaholmikról még valaki szeretne infót, írjon.
Üdv.
torolve_20130114141731
 
 


Akkor privis közkívánatra mérési eredmények:
Kék csíkos felső erősen elasztikus anyag, így ezek csak a fixen mért méretek, nyúlik keresztirányban:
nyaktól aljáig 65 cm
mellbőség 104 cm
pocakrésznél 100 cm
ujja 60 cm

Nadrágok elasztikusabb- őszi- téli- tavaszi, tehát nem annyira kánikulanacik. Az anyaguk mattos, tehát nem fénylik.
(fekete- barna- vajszínű sorrendben) ugyanaz a készítő, csak kicsit mindig bővebbre szabta a nacikat, ahogy nőtt a pocakom.
Derékbőség: 102-104-106 cm
Csípő: 112-113-114
Külső szárhossz pocakbetétig mérve: 100- 98-100 cm
Belső szárhossz: 96 cm
Pocakbelső: 13-19 cm köldökfelé növekszik
Nadrágok alján kb. 4 cm-es felhajtás, ami lebontható, a lilásbarna, oldalt is beszűkített, szintén kibontható.

És akkor még 4 kép. Elasztikus kismama pólók, a 2 fekete max. 1-2 alkalommal volt rajtam, ezekbe nagy pocak is belefér, én a legeslegvégén szülés előtt vettem őket. Xl-XXL méretűek, elasztikusak, elméletileg hatalmas pocakra is jók. Kép Kép Kép Kép
torolve_20130114141731
 
 


Heni Drága!

A "pont lesza*om" nekem is a kedvenc szavam-járása (bár nem vgayok rá büszke) :lol: A kollegáim is eltanulták tőlem!!!!

Ma voltam először kismama tornán. SZUPER VOLT!
MOndjuk azt hittem soha többé nem fogok tudni felállni, olyan volt a torna, mintha 2x végigcsináltuk volna a Rubint Réka DVD-t :lol:
Persze volt relaxáció és légzésgyakorlat is.
Hetente 2x fogok járni. Most rendesen elfáradtam, alig várom hogy lefeküdjek!

Nem tudom hogy viseltétek a mai időjárást, szerintem szörnyű volt! Reggel elég hűvös volt, délutánra megint olyan kánikula lett, hogy azt hittem nem élem túl, jól bedagadt a lábam is!

Remény!
Sajnos az elemre tényleg nem jár garancia. Sajnos az a gond, hogy gondolom egyszer valamikor beletették az elemet, aztán elfelejtették kivenni és teljesen lemerült. Én az összes ilyen elemes kütyübe (illatosító, Tetris, stb) IKEA-s elemet teszek, mert elég sokáig bírja és egyáltalán nem olyan drága mint a többi (5 és 10 db-os kiszerelésben lehet kapni)
Szóval jobban jársz, ha kicseréled az elemet (remélem tényeg csak az a baja), minthogy idegesíted magad!

Kép
akire79
 
 


Dita!

Bocsi, hogy így bepofátlankodok.....

Láttam a hsz-edet, és úgy éreztem írnom kell Neked, igaz látom már helyre tetted magadban a dolgot.

Én is kislány korom óta azon álmodoztam, hogy lányom lesz, még amikor az orvos azt mondta, hogy fiú akkor is azt hittem, hogy elnézte, hisz biztos voltam benne, hogy nekem lányom fog születni. Aztán amikor a 4D-n láttam a kukacát akkor már elhittem. Fura érzés volt, de örültem!
Épp valamelyik nap mondtam a férjemnek, hogy amennyire lányt szerettem volna, annyira imádom ezt a kis szarost, és a világ összes kincséért sem cserélném el egy lányra. :)
Biztos vagyok benne, hogy jó anya leszel! Ne foglalkozz senkivel, ki mit mond. Könnyű a másik feje fölött pálcát törni!

Még egyszer bocsi a betolakodásért!!

Mindenkinek boldog pocakosodást kívánok és kitartást a melegben! Szeretettel várunk Titeket a másik topikban! :)

Kép
nika28
 
 


Sziasztok !

Bébiszittelek a keresztlányomnál egész héten, ezért nincs nagyon időm írni .....képeket is majd csak a jövő héten tudok feldobni !

Swanny írt e-mailt, hogy valami miatt nem tud belépni a babanetre, csak olvasni tudja, de jól van és már betöltötte a 38. hetet ! :lol:

Reméljük hamarosan tudsz majd írni ide nekünk !!!

Trix
Szép formás pocid van !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Rilla, vigyázz nagyon magadra, már közel a cél:)

Elkezdtem a mérést, s nagyon furcsa eredményeket kaptam. Óvnak a tejtől, pedig azzal meg a teljes kiőrlésű fél zsemlétől, kevesebb volt reggel a cukrom, mint tegnap este, mikor a szénhidrát szinte csak a teljes kiőrlésű kenyér volt, némi paradicsommal. Mégis ez utóbbinál magasabb volt a megengedettnél. Este kipróbálom most más kenyérfélével, kíváncsi leszek. Eltiltottak a magvastól, de mégis a javasolt teljes kiőrlésű emelte 7 fölé. Kísérletezem, s próbálom 7 alatt tartani. Párom anyukája küldött mára ebédet, sajnos nem tudom mennyi a szénhidrát benne, de 1 adag kaja, azt beleveszem a megengedett 50-be, majd kiderül mennyit emel a cukromon. Csütörtökön kell visszamennem az eredményekkel.

Végre nincs az a nagy hőség, most ez pont elég nekem ami van. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de korábban én nagyon fázós voltam, most meg a hormonok teljesen átformálták ezt a hőérzetem.A hüsibbet jobban elviselem mostanság...

remény73
 
 


NIKA
Köszönöm a hozzászólásodat, szerencsére hamarabb túlléptem a dolgon mint ahogy azt vártam. Két sorstársamnak csak a szülés után jött a megváltás, pedig náluk még csak nem is volt első házasságból született neveletlen fiúgyerek.

A hsz-edhez csatolhattál volna egy képed a kis szerelmedről. :)
De lehet hogy egyszerűbb lesz átlépnem a babásba egy kicsit körülnézni! :wink: :lol:

RILLA
Én is kaptam emilt remélem hamarosan újra tud jönni Swanny.
Jó sittelést, várjuk a képeket is! :)

AKIRE
Ne is mondd a fenekem befőtt mire kivasaltam a párom pólóit tegnap. De ma már teljesen jó. Megjártam fehérvárat, vásárolgattam, persze elsősorban Bogyinak! :)
Kellemes idő, még az eső is esett egy kicsit, azt sem bántam.
Semmi ájulás, semmi rosszullét. Na persze a szeméremcsontom (vagy mi az) még mindig rakoncátlankodik. Éjjel kínszenvedés az ágyban megfordulni.

A tornán azért ne erőltesd meg magad, csak ligthosan.

dita75
 
 


Találtam a C&A-ban újszülőtt kötött satyekot és ráadásul MICIMACKÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓS!!!!!!!!!!!! :lol:
Elég drága volt: 1800 Ft. :shock:
1290-ért meg 3 db újszülött pamut zokát. Ilyen picikét még nem is láttam soha csak egyet amit a barátnőmtől kaptam, de az már kerül is vissza hozzá mert full rózsaszín.

Kép
Kép

dita75
 
 


Dita szép dolgokat vettél Milónak, biztos szeretni fogja őket...

Kb. 2 hete tapasztalom én is, hogy a görcs mellett néha a térdem is megfájdul, s mikor kelek fel alig bírok lábra állni, csak ülök az ágy szélénél, hogy jobb legyen. Van mikor a derekamnál is érzem, de inkább a térdemben. Biztos elfekszem, mert csak a két oldalamon fekszem, de még nem mondtam senkinek. Kell jó 5 perc miután felkelek, hogy megszűnjön teljesen. Néha felpolcolt láb letétele után is ez van a térdeimmel.

remény73
 
 


Dita!

Kukkants át a babásba, pont tegnap tettem fel képeket. :)

A C&A-ban nagyon jó rucikat lehet venni, én nagyon szeretem.


Remény!

Nem akarlak elkeseríteni, de később még rosszabb lesz. :(
Nekem még most is fáj a derekam, pedig Ati már 7 hónapos. Igaz közel 9 kiló, de nem hiszem, hogy ez a probléma forrása, hisz nem lóg rajtam egész nap.

Kép
nika28
 
 


NIKA
Milyen szépen ácsorog már a kicsi fiacskád!
Nagyon cuki, szép kisfiú. Látom a zenét nagyon szereti, táncol, zongorázik. :)
Nagyon muzikális! :)

Zéti babával indult a lap, hát hogy milyen gyönyörű az a kisfiú is.
Most már nagyon-nagyon várom hogy ne csak barnában lássam Bogyót. A kis turcsi orrú kismalacomat! :)

Több 4D-re nem is megyek sztem. Nem szereti mutogatni magát a fiam. Most is fúrta magát ahová csak lehetett. A lábat teljesen az arcához zárta és a kezei is mindig útban voltak. Nem egy szereplős tipus.

dita75
 
 


Remény!

A térdem nekem is vacak. Épp az imént hívtam a dokimat (aki a jobb térdemet is műtötte), hogy rakoncátlankodik a bal is, találkozzunk, nézzen rá, és írjon fel vmi rögzítőt, hogy végig bírjam csinálni a terhességet. És ha nagyon beadja a kulcsot, lehet, majd megműtetem azt is. :?
Ha érdekel a doki száma, szívesen megadom! :) De kívánom, hogy rosszabb ne legyen!


Lánykák!
Én pénteken megyek genetikai UH-ra, de képet majd csak hétfőn délután tudok nektek prezentálni, mert a doki után utazunk anyósomékhoz, hétfőn reggel meg kombinált tesztre megyek. De nem feledkezem ám meg rólatok (már ha akartok tőlem képet látni a Porontyról)! Ja! És persze győzzem majd elolvasni a hétvége termését! :D


Ditus!
Ez a zokni-garnitúra milyen színben volt még? Nekem is kell! :) De én zöldet szeretnék, tekintve, hogy nem tudjuk még, mi lesz Porontyból, és amúgy is Fradi-meccsekre járunk (de kizárólag női kézilabda)! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti
 
 


KAKTI
sárgás-barnásban volt még és pinkben! lehet hogy máshol van zöldben is, itt fehérváron elég gyér a kínálat.
A westendben már olyan cuccok vannak hogy a szavam is elállt.
Már ki is néztem a hazahozó ruciját Bogyónak! Baromi drága de hát nem jöhet haza akármiben! :)

Nem tudom mi van ma Bogyóval, egyáltalán nem mozgott még semmit. :roll: :roll: :roll: Tegnap este még rendesen ficánkolt ma meg tiszta csönd van! :roll: Remélem élvezi ezt az álmosító hüvi időt és egész nap alszik.

dita75
 
 


Ditus,
Gratulálok Mr Bogyóhoz, én is olvastam az érzéseidet és azt a bizonyos durva hsz-t.
Akartam már írni Neked: talán emlékszel még, mi meglepinek szántuk a baba nemét. Viszont nagyon sokan mondták, hogy fiús hasam van, meg másból is fütyist jósoltak. Apa is inkább azt szeretett volna. Szóval, amikor megmondták, hogy Anna lett, szégyen vagy nem, én is kicsit csalódott voltam. Meg apa is. De most már imádjuk mind a ketten, apja is ezerrel babusgatja, pedig régen utálta a gyerekeket. És kapja az édi rózsaszín ruhákat, pedig sose szerettük a rózsaszínt! (Tescoban is tök jó dolgok vannak, egész normális áron.)
Az, hogy milyen lesz, nagyrészt attól függ, hogyan nevelitek!
(És mellesleg több olyan történetet hallottam, hogy a köldökzsinórt nézték fütyinek, úgyhogy akár még bármi is lehet...)
75-ös vagy? Én 71-es, és még nem mondtam le arról, hogy lesz még egy fiunk is (vagy lányunk. vagy több). Pedig fagyink se maradt, nem is tudom, hogy fogom majd megoldani a stimura járkálást...
Ne aggódj, biztos a front miatt álmosodott el Bogyi.

Mindenkinek további szép babavárást és könnyű szülést kívánok!

Rilla, mindjárt Te jössz!!! Fura, hogy be akar fektetni az orvos már egy héttel előtte. Messze laktok a kórháztól? Én túlhordtam egy hétig, és még akkor is BKV-val jártam naponta CTG-re. Sőt, a császár előtti napon is trolival mentünk be a kórházba... Amilyen fitt vagy (nem semmi, hogy csak most hagytad abba a munkát!), nem hiszem, hogy baj lehet, ha otthon várod ki a szülést. De persze ha az orvos mondja... Végülis fő a baba egészsége meg a tied!

Kép
Kép
vuki124
 
 


Na sziasztok Lánykák!

Megjártam a terheléses vércukor vizsgálatot és már eredményem is van! :)
Éhgyomri vércukor: 4,5 mmol/L, terheléses 120 perces pedig 5,8 mmol/L lett. Azt hiszem ehhez nincs is mit hozzáfűzni, ez tökéletes szerencsére. :lol:
Viszont úgy néz ki kicsit vérszegény lettem a terhesség alatt, mivel a vörösvértest, hemoglobin ill. hematokrit szintem viszont a referencia alatt van valamennyivel. :?

Ezt találtam a neten a fenti alacsony értékekhez:
Másik gyakori probléma, hogy a vérképben, a szokásos leletben jelzéssel látják el a normálistól eltérő értékeket. Így terheseknél a vörösvérsejtszám, a hemoglobin és a hematokrit értékek rendre megjelölést kapnak, mint kórosan alacsony értékek. Sajnos az automaták nincsenek felkészítve terhességi értékek fogadására, ezért ezek a bejelölések rendre riadalmat keltenek.

A terhesek vérképe ugyanis törvényszerűen "rosszabb" mint az egészségeseké, ugyanis szükséges, tehát egészséges jelenség zajlik le szervezetükben: a terhességben a 20. hét után a vér "felhígul".

A terhesség alatt a lepény (egy új szerv!) vérellátása plusz feladat, hiszen a lepény percenként csaknem annyi vért (kb. 1 liter) igényel, mint a vese. Ezt a pluszt elő kell állítani, és a szívnek keringetni kell. A megnövekedett feladatnak a szervezet úgy tesz eleget, hogy jóval több "vérsavót állít elő", mint un. alakos elemet (vörösvérsejtet), ezért a vér mennyiség megnő, de hígabb lesz, sűrűsége is kisebb, ezért mozgatása könnyebb.

A vérben lévő, relatíve kevesebb vörösvérsejt ezért megfelelő az oxigénszállításra, de mérések során, a nem terhes állapothoz képet vérszegénységnek tűnik, holott ez a természetes állapot.


Akkor ezek szerint ez mégsem lesz gond??! :wink:

Egyébként a "koktél" megivása után kb. 30 perccel nem éreztem valami jól magam, de szerencsére ez is elmúlt kb. negyed óra múlva.

Bocs, hogy most nem írok Nektek, de eléggé elfáradtam. Nemsokára visszaolvasok majd! :wink:

Pussz mindenkinek!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára trix78 2009.08.05 16:21-kor.

Kép

puszi Trix
trix78
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?