Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Köszönöm a köszöntéseket :)

Anika én már kóstoltatom Larával a barackot, bébiételeset, és az univert, abban nincs cukor. :), napról napra ügyesebb, bár még sokszor öklendezik :), de így legalább nem kényszerből kell etetnem, és ha nem kell neki, abból sincs még gond :)

Annyira Édesek a fiúk: Álmos, Riki és Vili is :)

Vizet nekem sem iszik Lara, de tejcsit igen, ha szomjas, akkor olyan 20 ml-ket iszik.

Én még mindig fejek, de már sokszor kivagyok tőle, napi 3 órámat veszi el, próbálom alvásidőre időzíteni :)

Larának még mindíg kék a szeme :)

Annus jó pihit nektek

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Na, sikerült megtalálnom az előbbi szálláshely képeit. (E-mailen küldték át, a honlapjukon még nincs fent...)

Kép vvvh1

Kép vvvh2

Kép vvvh3

Kép
szkitty
 
 


Kép vvvh4

Kép vvvh3

Kép
szkitty
 
 

 
 

Egész nap odavoltunk....jól elfáradtam!!!

Kutyafüle!
Akkor holnap délelőtt jó!A gólyánál jó lesz???9-10 körül van szopink,de akkor ha végeztünk felhívlak h ti hogy álltok!!!


Rokonok meg....na majd mesélek is a mai napról! :wink: Csak lassan szopi!

annus11
 
 


Aranyosak vagytok,köszönöm a vigasztalást.Danival leültem megint megbeszélni,és itthon fogadkozik,meg ő is morog,de ott nem szólna,nehogy ő legyen a rossz.Mindenesetre még egy alkalmat kapott,és ha ugyanez lesz,én nem megyek többet.Pedig a szóban forgó rokonok a férjem anyukájáék és nagyszülei,meg keresztanyja.Szóval nagyon közeliek.Nem szeretnék megszabadulni tőlük,de ha nincs más megoldás. Olyan nagyon rossz ez az egész. :cry: És énanyum sem ért meg.Egyfelől azt mondja kisajátítom a picit,utána 2 perccel meg hogy minek viszem mindenkihez,fölösleges.Na akkor most mi van?????? Nagyon magányosnak érzem most magam,afféle társas magányban. :cry: :cry: :cry:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja,Annus tökéletes.Már nagyon várom!!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


oké!!!!akkor hívlak holnap!!!

én is kivagyk..elfáradtam...több mint 1 hete szinte csak Izával vagyok...senki nem segít :( most meg csak rohangálok a rokonokhoz....megyek is aludni!!!

Kitty!
Szupi ez a hely!!!Nagyon tetszik!!!!
Karácsonyi videóból akkor ne maradjatok ki!!!!!És tessék fotózni azt a szépséges kislányt!!!!!! :wink:


Képzeljétek!Van egy babakép rólam a falon,kinagyítva.Ita vagy fél órát leste!!!És dumált neki :shock:
Majd scanelek be képet kiskoromból!

annus11
 
 


Kép

Ez én lennék majd 26 évvel ezelőtt! :lol:

annus11
 
 


Annus, most hirtelen azt mondanam h Izus szeme nagyon hasonlit a te kiskoridhoz,aztan nemtudom meg milyen hasonlosagot velek felfedezni,de ugy amblokk hasonlit az anyukajara is.
pedig eddig tiszta apja volt :lol:
(talan a mosoly is,vagy homlok?vagy az alla :lol: )
egybkent le a kalappal h egy hete egyedul csinalsz mindent.
nekem most oriasi segitseg volt apa.
hetvegere total leeresztettem a faradtsagtol :(

kutyafule
en absz megertelek,de legyel hatarozott, sztem nagyon jol csinalod. ha a ferjed nem kepes hat szoljal TE! te vagy az anyja te tudod mi a jo. max majd sertodnek..es ennyi :wink:
persze tudom konnyu mondani,de en se akartam az elejen szolni.. es Gabira volt bizva. de azt inkabb haggyuk is h o miert szol miert nem.. holott tudja mire ugrom es latja mikor mit csinalnak a gyerekkel :evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára maumau 2009.08.02 19:32-kor.

Netti
Kép
maumau
 
 


Helló!

Megjöttünk, a Balcsi nagyon szép az idén! Csani is jól érezte magát egész nap a friss levegőn, aztán reggel 8-ig aludt, na itthon ilyen nincs... :wink:

Csak ezt az oldalt olvastam vissza, nem tudom, hogy lesz-e időm a többire. Valaki röviden elmondaná a főbb témákat, amikről szó volt?

Kutyafüle, szerintem a rokonokkal akkora távolságot kell tartani, amekkoráról még szeretni tudjuk őket! Ez mondjuk az egyik nagymamámmal 3 havonta egyszer, a másikkal havonta háromszor! :wink:

Na sziasztok, holnap jövök!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Kutyafüle, gyereknevelési kérdésekben mindig ez van, de nem kell foglalkozni vele! :wink:

Én gyerekem ma olyan jó volt, hogy el sem tudom mondani. Már alsz. És eccerűen csak kint szeret lenni, bent nyavít. Ma is kint a 32 fokos "hűvösben" aludt 3 órát. :shock: Fürdésig meg sem próbáltam behozni... Szóval Tinu, megértelek amenekülést illetően, mi is ezt tesszük! :D

Kitty, szupi a szállás! Mikor mentek?

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Hanna nagyon szép.
Kutyafüle,ne foglalkozz velük!Te nagyon jól csinálsz mindent!!Én is jártam már így,mivel Sanyi nem szólt,hát én kinyitottam a számat,halkan megjegyzem nem kicsi van. :lol: :oops:
Adraci köszi,majd megnézem a mi patikánk akcióját,talán ők is abban vannak.
Annus,Iza olyan mint Te!!Édes vagy a képen!
Nóri,Igen,Grétike vízfestékkel fest.De szokott kézzel is,majd dobok képet holnap.
Ma Anyuék voltunk.Hanna délben hamizott,aztán meg 3kor kelt,de csak teát fogadott el,ordított.És tápszert csak fél 7kor fogadta el,meg csak 63 ml-t.7 óta alszik,eddig kb 400 ml kaját evett ma.Szerintem ez a dög meleg a baja.Szerintetek????Mert én már itt nézem nem e beteg,de semmi jele.Másnál volt már ilyen??
Meg mi ugye 5-6 alkalommal eszünk egy nap.És a 3.hamit,nyávogva,küszködve eszi,ez kb 11-13 óra közé esik.Még várok vele 2-3 hetet és bevezetem neki a kaját olyankorra,végülis 4 hós lesz.
Olyan fura,hugom mától Ladányba lakik,bár még nem teljesen,mert csak sokat lesz a barátjánál,míg nem talál munkát,de ha lel,akkor véglegesen ott lesz.Még meg kell szokni,hogy nem tom hívni ha akarok valamit.
Máról a fürdés is elmarad,bár ha 22ig kelne,megfürdetném még.
Jajj,tiszta para vok hogy mi lelte ma.Mondjuk sokat ivott,tehát gond nagyon nem lehet.Ugye???
Szép álmokat!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Anita

Szerintem a 400 ml kevés, de ha kapott más folyadékot is, akkor nem gond. A melegtől nincs étvágya biztosan. A folyadékmennyiségre azért figyelj. Én nem tudom az én lányaim mennyit esznek,Emesének vannak rosszabb napjai.
Nagyon fontos! A kutacs bármikor lehet horpadt. Azonban ha hanyattfekve is horpadt, beesett, akkor több folyadékra van szüksége.

Ildi
Én nem tenném, ez borzasztó korai. Orvos javasolt ilyesmit?
Tápszeres a baba ugye? Akkor is borzasztó korán van. Minden orvos 4 hót mond tápszernél, de az is nagyon korai. Az emésztőrendszerük még nem érett erre. Ez régi felfogás, hogy adjunk mást is. Nehogy okoskodásnak vedd.

Én 6 hónap után fogok mást adni és nagyon lassan, mert nekem nem célom, hogy kiváltsak majd egy szopit. Apor 8 hónapos koráig csak kóstolgatott, egyébként anyatejen élt, Az én gyerekorvosom így is javasolta.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika köszi!Kb 300-350 ml teát is ivott ma.Kutacsa ok,szerintem.Meg kezd mocorogni,remélem még eszik.Totál kivan a melegtől.Más babák hogy bírják???
Hozzátáplálás,hát még én s várok azért,húzom még,hisz nagyon korai lenne.De itt falun,mindenki nyúz hogy adjak már neki mást is.Ha megállítanak az utcán,kérdik szopik e ,mondom nem.Hát mennyi idős??Mikor meg mondom hogy 3 hós,akkor:Ja akkor biztos szereti a főzeléket!Mondom persze meg a birkapörköltet is imádja!! :lol:
Anika aranyos a vonalzódon a két kiscsajszi!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ildi

Nem akartalak kioktatni. Nem a cukor a nagy baj, az is, a gond, hogy éretlen ehhez még az emésztőrendszer, de úgy csinálod ahogy neked jó. :)

Adri
Ez borzalmas. Szorítok, remélem lesz javulás.
Én a lányokat arra bíznám, akihez a legjobban kötődnek. Ez a nagymama lesz. Egy nagymama van, a férjem édesanyja. Én szeretem mikor a gyerekre vigyáz.
Folytatom.. :)

Tehát anyós, após téma, Adri
Szóval az én anyósom nagyon imádnivaló jelenség. Anyukám helyett az anyukám, ha lehet ilyet mondani. nyíltszívű és melegszívű. Nagyon intelligens, négy nyelven beszél és vegyészmérnök, csodálatosan tud a gyerekkel bánni. Szóval én örülök, ha vele van Apor. Ennek ellenére Apor kb. 14 hónapos volt, mikor először elmentem reggeltől estig. Éjszaka pedig először akkor maradt nélkülem amikor a szülés előtt kórházban voltam. A férjem és az édesanyja vigyázott Aporra. Ja, és az apósom, na ő is egy remek ember. Ő is sokat tanult, emellett nagyon intelligens és lovagias, :)

Kutyafüle
Én úgy gondolom a családnak el kell fogadnia, amit te irányelvnek tartasz, aszerint kell viselkedniük. Viszont ebben nagyon különbözünk. Én borzasztóan sajnálom, hogy az ikrek nincsenek eleget a karomban, mivel ketten vannak. Szerintem nagyon jót tesz a testközelség. Én mindig örülök, ha egy közeli rokon kicsit dédelgeti helyettem is. A dédnagymamája szereti a lányokat a karjában tartani, nem vonom meg tőle az örömet. Egy picit te is engedhetnél, mert normális, hogy ő mint nagymama szeretné dajkálni a picit. De az első mondatot ennek ellenére tartom. A gyereknevelésben a szülő határoz, a nagyszülő alkalmazkodik, a véleményét szerintem elmondhatja, a stílus nem mindegy.

Nóri
Én legjobban otthon érzem magam. Szerintem abban az országban kell boldogulni ahol születtünk. Azonban utazni imádok. Voltam 2 hónapot Londonban és nem éreztem otthon magam.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anita

Akkor elég folyadékot kapott. A meleg borzalmas tényleg.
Ne hallgass másra. Ráérsz a hozzátáplálással hidd el.

Én szeretnélek meggyőzni benneteket, Ez az anyatejről szól, de szerintem a tápszeres babára is pont úgy igaz.

* Ha túl korán vezetünk be más ételeket, ez a csecsemők egy részénél, különösen azokban a családokban, ahol előfordult allergiás megbetegedés, allergiát okozhat. A kisbabák szervezete ugyanis az első hónapokban különösen érzékeny az úgynevezett fajidegen fehérjékre.
* A kis csecsemők szervezete még nem képes más ételt megemészteni, csak az anyatejet. A többi étel feldolgozásához szükséges enzimek csak a későbbiekben kezdenek termelődni.
* Végül, ha a csecsemőnek anyatejen kívül más ételeket, italokat is adunk, nem fog olyan gyakran szopni mint addig, ezért csökken a termelődő anyatej mennyisége is. Így aztán a főzelékek, gyümölcsök és egyebek túlzottan korai, hat hónapos kor előtti bevezetésével csak annyit érünk el, hogy a természet évezredeken keresztül tökéletesített tápláléka, az anyatej helyett valami értéktelenebbet adunk.

Tudományos kutatások és az anyák tapasztalatai egyaránt amellett szólnak, hogy hat hónapig kizárólag anyatejjel tápláljuk a csecsemőt, s az anyatej egészen egyéves koráig meghatározó maradjon étrendjében. A szoptatást természetesen egyéves koron túl is bármeddig folytathatjuk a kisgyermek igényei szerint, hiszen egyértelműen bizonyított, hogy a 12 hónapos koron túli szoptatás előnyös a kisgyerek egészsége szempontjából. Az anyatejes táplálás ideális esetben két éves korig, vagy azon túl is folytatódik.

Néhány évtizeddel ezelőtt még arra bátorították az anyákat, hogy minél korábban kezdjék meg a hozzátáplálást. Mára már bebizonyosodott, amit mi, anyák már régóta tudtunk, hogy ez idejétmúlt, nem a csecsemő egészséges fejlődését szolgáló ajánlás volt. Az anyatej a legjobb táplálék, és a babák nagyon egészségesek maradnak, ha hat hónapos korig nem adunk nekik mást. Ha az anya táplálékában megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag található, akkor az anyatej is tartalmazni fogja mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amire a babának szüksége van. Dr. William Sears gyermekorvos, az LLL tanácsadója szerint: “Bár az anyatejben kisebb mennyiségu vas található, mint más ételekben, ez biológiailag aktívabb, és tökéletesebben felszívódik. Az anyatej vastartalmának legalább ötven százaléka felszívódik a csecsemő bélrendszeréből a véráramba, míg a vastartalmú tápszerekből és egyéb ételekből csak négy-tíz százalék.” A legújabb kutatások megmutatták, hogy a túl korán bevezetett szilárd táplálékkal csökken az anyatejből felszívott vas mennyisége.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Szofi,
üdv újra itt :)
Majd rakj képeket :lol:

Anita,
Bogi a nagy cicinlógós is ma csak ímmel-ámmal nyammogott, bealudt evés közben, pedig nem szokott, csak az esti kajcsinál :)
Amúgy meg extra nyűgös volt, 5 percet nem bírt ki nyafi nélkül sehol sem, a kiságyban meg 5 perc üvöltés után bealudt, 2*2 óra így összejött :)

És ma mi is átléptük az 5 kilót, sztm 4hós korára megduplázza a súlyát :)

Fabri,
jánykád még mindig szép! :)

Kitty,
jól néz ki ez a hely, amit belinkeltél!!

Akinek meg útbaesik:
http://www.reginagyogyszertar.hu/index. ... &Itemid=29

emese1979
 
 


A tápszeres babáknak kell folyadék pluszban, a legjobb a feforralt és lehűtött víz. Nagyon melegben sok a 3 óra a két etetés között.
Az anyatejnél nem kell nézni az időt, amikor igényli adni kell. Az éjszakai szoptatást és a komfortszopit nem szereti mindenki, de remek hatással van az anyatej mennyiségére.
Tehát az anyatejes babáknál felesleges más folyadékot adni, ha igény szerint vannak szoptatva. Az értéktelen tea elveszi az értékes tejtől a helyet és kevesebbet szopik a baba. Én csak szoptatok éppen emiatt.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Adraci! Jövő héten :) ..már, ha készen lesz a kocsink... Ha nem, le kell mondanom :(
(Mivel 6an vagyunk, nem tudok"csak úgy"kölcsönkérni egy kocsit v.kitől...)

Én csak szoptatok. Ilyen melegben van úgy, hogy 8-10x is egy nap :shock: Bogyó semmi mást nem hajlandó meginni. Ordít.
Ja, és éjjel is szopizik még, kb.3 óránként. Félálomban eszik, aztán rendszerint mind2en bealszunk a nagyágyban apa mellett. :oops:

Kép
szkitty
 
 


Bogyó még nem kapott oltást. Vagy mi nem voltunk otthon, vagy a doki volt szabin. Sőt, valószínűleg csak aug. végén fogja megkapni a 2hónaposat. Tehát egy hónap csúszásunk lesz. A Nagyok is később kapták ált.ban, így jött ki a lépés. Mivel Bogyót 6hetes kora óta nem mértük, gőzöm sincs, hány kg. Az tuti, hogy 60 cm már van, mert az 56-os cuccok többsége már kicsi rá... :)

Kép
szkitty
 
 


Hanna felkelt,evett 150ml-t álmában,peluscsere és alszik is.Tuti a meleg volt a fő gond!
Mesi,akkor nem csak Hanncinak volt nyafis napja.Hogy telt az első névnapja Boginak???Mit kapott?
Szerdán szurit kapunk,és 10:45-re kell felmenni,meg olyan dél 1 óra mire végzünk.Vagyis 2x fél óra séta a tűző napon. :roll: Imádni fogom.
Már feküdni kéne,de férjem a szomszédban van,az egyik barátunknak mentőt hívott.Sajna kb infarktusa van.
Holnap megyek a patikába jó lenne akciósan törlőkendő.Bár itt nálunk még az sincs aminek lennie kéne.Ha beteg a pici,akkor is csak másnap rendelésre lesz gyógyszer.
Na épp jött férjem....a cukra a baj....,legalább nem a szíve.

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok!

Szofi-örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!

Emese-Gratula Bogi 5 kilójához! :wink:

Anika-Örülök, hogy te jól érzed magad otthon. Mi is jól éreznénk, de lehet, hogy kicsit nagyobb álmaink vannak annál amit otthon megtudnánk tenni. Mondhatni otthon semmi, itt majdnem minden. Nem tudom, hogy melyik területen dolgozol, de mi az egészségügyben, ami ugye katasztrófa. A férjem kétdiplomás ember, és kiszúrták a szemét 100.000 forinttal! Én, mint rtg.asszisztens hát hagy ne folytassam! SAJNOS! :cry:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Jó reggelt, na megpróbáltam a vonalzót, kíváncsi vagyok, sikerült-e.
Beriasztott a légzésfigyelő az előbb... Rohanok, mint az őrült, a kicsi az ágyban vigyorog teli szájjal, a kezében a kihúzott zsinór :shock: :shock: :shock:
Kutyafüle, durva lépés a rokonok részéről. Mi az, hogy azt vetik a szemedre, hogy ilyen vagy???Hát igen, ÉSSS? Mindenki olyan, amit jónak gondol. Te vagy az anyja, te döntesz, más meg alkalmazkodjon. Ennyi. Ha vkinek nem tetszik, így járt.Megőrülök attól, hogy a gyerek anyját sokan lesz@rják.

Anita, az én fiam is alig eszik, tegnap 50-30.60 ml-ket, bár nem számoltam, hogy hányszor, de nem volt meg a napi adag...A vizet nem fogadja el. :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
zili
 
 


Na, a neve lemaradt, majd próbálkozom még :?

Kép
Kép
zili
 
 


Nóri

Írok egy privát üzenetet ma. :)

Kitty
Mi is alig férünk be az autóba. :D Ha még lesz gyermekünk esetleg, akkor kell egy busz. :D:D:D

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Zili!
Jó lett avonalzó!!!

Szofi!
Üdv újra itthon,vagyis otthon :lol:

Anika!
Én is csak szoptatok,vizet nem nagyon fogadja el..kb 1-2 cseppet csak...viszont Iza max 6szor eszik.Általában 5ször...éjjel nem kel fel,10-11 órákat alszik ilyenkor.

Úgy néz ki h Iza a szemét tőlem örökölte.....meg az állát :lol: meg a nagy dumát és az izgágaságot :lol:


Nóri!
Megértelek h inkább kinn vagytok....itt csak az él meg aki feketén melózik,a többiektől annyi adót vonnak...kíváncsi vagyok most mennyit kap majd az uram.....

Anita!
Hirtelen azt hittem a férjednek van baja,de aztán leesett h a szomszédnak :roll:

Kitty!
Boróról dobsz majd képet?Mondjuk a blogba?Bizti sokat nőtt ő is!!!
hogy bírod az éjszakai eteéseket???Én ne bírnám.... :lol:

annus11
 
 


Jó reggelt!
Kutyafüle, szerintem ne idegesítsd fel ezen magad. Most jól megszeretgették, megbabusgatták, legközelebb meg nyugodtan szólhatsz nekik, hogy pihenjenek egy kicsit :wink: Max. a büfiztetés jogát mindig átadod az aktuális nagymamának, így a kecske is káposzta is... :) Te nagyon következetes elveket vallasz és sokat szenvedtél érte, hogy Rikinél egy rendszer kialakuljon, de biztosan nem egy-két alkalom kell ahhoz, hogy ez a rendszer boruljon. Persze én is azt vallom amit Anika is írt, a szülő határozza meg az irányt, a nagyszülő alkalmazkodik :wink:
Na de lehet ellenállni ilyen fogadtatásnak? :lol:
Kép Marci, anyukám és a húgaim

Evés+meleg. Nálunk főleg délután-estefelé sűrűsödnek a szoptatások 2-2,5 órás etapokra, így vizet nem kap. Bioklímánk van :) azaz éjszaka minden ajtó-ablak nyitva, (a galériára egy ventillátort állítunk, az forgatja a hűvös levegőt) nappal minden zárva. Most már így is csak 23 fokra tudjuk lehűteni a lakást, estére lesz belőle 27-28 C :roll:

Emese, köszi a linket, szigetszentmiklósi ez a patika :)

Annus, bár az anyaságot nem kell bizonyítani, de ha bárkinek kételyei lennének, ezzel a fotóval biztosan meg tudnád győzni őket :lol:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Jó reggelt!

Annus, szerintem Iza tisztára úgy néz ki, mint Te!!! :shock: :shock: Anyja lánya... :lol:

Kitty hol van ez a szállás? Sajna csak a képeket láttam, a többiről lemaradtam valahogy... :oops: :oops:

Anika és mi a különböző tejpépekkel, amik már 4 hónapos kortól adhatók?

Tinu az esti bömbi nálunk is megy, nagyjából akkor kezdődött mint nálatok. Sokért nem adnám, ha tudnám, mi az oka, vagy legalább azt, mikor szűnik meg... :shock: :shock: :roll: Arra gondoltam, hogy ilyenkor már fáradt, ezért próbáltuk előbb fürdetni, aztán később, etetés előtt / etetés után... Semmi hatás. Fürcsi, törölközés közben már lebiggyedő száj, aztán hajrá, ami a pofin kifér kb. 1/2-1 óráig. Aztán kaja és ájulás. :shock: :shock:

Kamilla mostanában amúgy is érdekes szokásokat kezd felvenni. A reggeli első szopi után alszik még 2,5-3 órát, a második után már csak 1,5-2 órát, a harmadik után 1-t, aztán, ahogy belépünk a délutánba, már egyátalán semmi vagy max. 1/2 óra alvás van két evés között. Ráadásul elalvás előtt mindig bömböl egy sort (mintha dühítené, hogy nem tud ébren maradni). :roll: :roll:

Más: Mici két hónapos kora óta naponta 1x, max 2x kakilt, Most egy hete pedig 5-6x... :shock: :shock: Amúgy a "termék" normális, nem hasmenéses. Hívjam a dokit, vagy ez normális? Másnál is volt ilyen?

Kép

Kép
zsüci
 
 


Zsüci, totál mintha a mi napirendünket írtad volna le. Dettó ugyanez a helyzet.
Marci eddig egy- max. kétnaponta szokott kakilni, pár napja napi 3X rottyant. Sztem egyelőre nincs aggódni valód. Amíg nem nagyon bűzös, vagy nyákos stb...

Kitty, nagyon guszta ez a szálláshely... Na, majd jövőre :wink:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Zsüci! http://vadregenyvendeghaz.hu/
Amúgy az előző lapon a link...

Bogyó 2-3 naponta kakil csak... Ha eddig ritka volt, most meg feltűnősen gyakori, szerintem v.mi baci vagy vírus van a szervezetében. Most van v.mi nyári hasmenéses vírus megint (1-2 nap),a gyerekeimen átment már kb.2 hete...

Kép
szkitty
 
 


tejpép: én egyik gyeret sem tápszereztem. Kb.7-8 hónapos korukban kaptak először este tejpépet. Pusztán kényelmi alapon. Tudniillik ezek olyanok,mint a tejbegríz, jól tele lett a pocija, aztán utána fürcsi, majd szopi, így aludtak reggel 7-8 óráig... Mindegyik nagyon szerette. HIPP-et ettek legtöbbet.
Tudom, most más a divat, de egyik gyerekem sem lett allergiás -pedig 2-3 hónapos korukig -mikor kizárólag szoptak még csak- totál ekzemásak voltak! - Szerintem az sem jobb, ha tápszert kapna.
Furcsa nekem a mostani "divat": azt nyomják, hogy tehéntej-alapú cuccot ne kapjon a gyerek 1éves koráig, de tápszer, az jó. Pedig az is tehéntej-alapú. (Kivéve a szójás, de a legújabb kutatások szerint az mégrosszabb...) Szerencsére, a dokink és a védőnőnk is azt az elvet vallja, hogy tápszert ne, ha nem muszáj. Hanem fél éves kor után a normális gyereknek teljesen jók a gyümölcs- és zöldségpürék.

Kép
szkitty
 
 


Ja, Zsüci: bocsi, elnéztem.. a HETI 5-6 az tök normális!!! :D

Kép
szkitty
 
 


Kitty, a link valahogy elkerülte a figyelmemet, úgy tűnik... :( Viszont nem nézted el: NAPI 5-6x trottyant a drága... De más tünete nincs, nem lázas, nem nyűgös(ebb, mint máskor). Na jó, felhívom a dokit, biztos, ami biztos alapon...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Zsüci, tipp a kakiszám emelkedésére: Meleg van, szomjasabb- többször szopik, ekkor a tej "elejét", vagyis a szomjoltó hígabb részét, ami sok tejcukrot tartalmaz. Ez megmozgatja ám rendesen a beleket...Esetleg egy kcsit zöldesebb is lehet, de nem feltétlen. Úgy emlékszem azt olvastam, h anyatejes bébinél normális a napi 6-7-8 tól a heti, kétheti 1-ig is.

Kép
Kép
zili
 
 


Helló!

Láttam a blogban a klippet! Annus nagyon ügyi vagy! Látom, tetszett Csani egyik képe, mert az négyszer is szerepel! :)
A zene nem az én iuzlésem, de ez a legkevesebb...

Majd rakok nyaralás képeket a blogba, de csak később.

Zsüci, az én gyerekem kb. napi kétszer trotyizik nagyont, de lényegében non-stop csöpög belőle a kaki. Picit mindig találok a pelusban. A védőnő szerint ez normális. Nem ilyesmire gondolsz?

Kitty, jó lesz nektek!

Csani egyelőre csak szopik, most 5270 gr, és még nem tudom, hogy hogy lesz a hozzátáplálás, egyelőre biztos nem aktuális a téma!

Puszi mindenkinek!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


En meg megneztem mar vagy 20x,nekem bejon ugy ahogy van. de csak most tunt fel h en 05.16 an szultem, nem 06an,d e a sorrendben jo helyen vagyok szoval nem problema :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Segítség! Gyermekem nagylábujján begyulladt a köröm. Piros, meg van duzzadva, és vmi keményet (köröm?????) érzek a sárgás bőr alatt. Talán látszik a fotón is:
Kép

Mit tegyek? Biztosan nem az az ok, hogy rosszul vágtam a körmét, merthogy eddig nem is kellett vágni ezen a lábán. Az apjától örökölhette (ha van ilyen), ő is mindig műti magát :roll:

Szóval... Vigyem pedikűröshöz? Ez olyan nem csecsemőhöz "illő" megoldásnak tartom. Vagy gyereksebészetre? Ezt meg túlzásnak...Egy biztos, hogy én nem merem és nem is akarom megpiszkálni.
A gyerekorvosom szerencsére szabin van...:?

Tippek? Trükkök? Praktikák?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Amíg szaksegítség meglesz, vmi fertőtlenítős kenőcs. Pl betadine..., de a szabadonhagyás is jó.

Kép
Kép
zili
 
 


Zili, köszi a választ (Bepanthen Plus-szal meg alkohollal kezelem két napja, de nem igazán javul, sőt... :(

Jó az avatar képed :wink:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Jaj, Gyöngyi ez nem jó, hogy romlik.. Gyerekorvos helyettese?

Kép
Kép
zili
 
 


Gyöngyi, szerintem hívd fel a védőnőt...? Ő meg tudja esetleg mondani, hogy milyen másik gyerekorvosra számíthatsz. Szerintem is túlzás a sebészet, de ne várj tovább!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok Kismamik!

Ismét "zavarlak" benneteket. :D
Elkészültek az új mei tai-ok, amiket megnézhettek a teszveszen. (Teszvesz/keresés/felhasználó keresése: gremese).

Ha valamelyik megtetszik, írjatok privit, és elkészítjük babanetes áron! (Sima, galléros: 4700 Ft, alvócsuklyás: 5300 Ft).

Folyamatosan lesznek mei tai-ok, a legegyszerűbb az, ha a teszveszen követitek nyomon. (Már akit érdekel). :)

További kellemes babázást és szép napot!

gremese

Kép
Kép
Kép
gremese
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk, szuper volt! Most irigylem csak igazán azokat, akiknek van állandó segítségük! :lol: Én alig láttam a gyerekeimet, olyan sokan foglalkoztak velük.

Megyek pakolni, mosni, stb, megpróbálok egy-két oldalt vissza is olvasni. Addig is, ha volt valamilyen nagyon lényeges változás/történés, stb, megírná nekem valaki?

pusz
Vendég
 


Gyöngyi, üdv!!! Van még esetleg frissen csatlakozott?
Vendég
 


Szia, Szofi, közben pont a védőnővel beszéltem :-) Hááát, javasolt betadine-t meg dunsztkötést holnapig. Holnap reggel meg elmegyünk egy másik gyerekdokihoz (aki rendel), hogy megnézze. Remélem nem visszatérő probléma lesz (hajlam...).

Ja egyébként összefoglalom neked az elmúlt napokat: konyhákat mutogattunk egymásnak, vártuk az Annus-féle videót, aztán néztük, majd dicsértük. Újabb bizonyosságot nyert (képek által), hogy a májusi babák a legszebbek, legjobbak és legügyesebbek :lol: Volt pelenka-tesztelés és mindenki elment nyaralni... Nagyából ennyi :D

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


nagyából=nagyjából
Szia Farkas (Böbi, ugye?), a zanza akkor neked is jól jött :D Jó, hogy tudtál pihenni. Fotók lesznek?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


http://teszvesz.hu/item700706117_tini_l ... go_uj.html

ha vkit erdekel.
nekunk pl ilyen van. (meg ugye sokaknak :lol: ) es nagyon megerte! :wink:

Netti
Kép
maumau
 
 


Zsüci: szerintem a meleg miatt is lehetett az üvöltözés. Emlékszem, Tücinél is volt egy ilyen rövid időszak, és akkor is akkor, mikor ilyen dögmeleg volt. Csongi most abbahagyta! És órákat alszik napközben megint! Hát igen, itt jóval hűvösebb van a szobában! Én azt próbáltam ki még otthon, hogy leraktam Csongit a kanapéra és belelógattam a mellem a szájába, így legalább nem izzadtunk össze, én nem melegítettem szopi közben. És nem üvöltött! Hanem szépen bealudt. Lehet, hogy csak véletlen volt, nem tudom.

Gyöngyi: majd írd meg, mi lett a körömmel, mert én is úgy látom, hogy Csonginak mintha gyulladozni kezdene. Én se vágtam be. Viszont én is hajlamos vagyok rá nagyon. Most is mindkét nagylábujjam bucira van dagadva, és szerintem sajna megint sebészet lesz belőle, mert már egy hónapja próbálom magamnak műtögetni, nem sok sikerrel. :? Addig húzom, amíg lehet, mert akkor egy éjszaka nem lehet szoptatni és nekem meg fejni kellene.

Kép
Kép
tinu
 
 


Gyöngyi

Ne kísérletezz szerintem. A gyermekorvosodat biztosan helyettesíti valaki, vidd el hozzá.

Böbi
Merre jártatok? Lemaradtam.

Tejpép
Anyatejes babának nem adnék sokáig. Aztán kb. 8 hónapos korban vagy picit előbb én Apornak fürdés előtt adtam, majd fürdés után szopi és alvás.
Tápszeres babának mindenképpen korábban, de ráértek még az ilyesmivel. Nálunk csak azoknak a babáknak adnak fél év előtt akik rosszul híznak. A tápszertől pedig biztosan nem fog egy baba rosszul hízni, na meg az anyatejtől sem, ha igény szerint van szoptatva.
Nem akarok okoskodni, félre ne értsetek. :)

Zsüci
Te szoptatsz?

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Adri: mi tegnap délre értünk le, és ma 11-ig ki se dugtam az orromat (Csongival egyetemben) a hűvös házból. :lol: Most kimentünk egy órára, mert az árnyékban nincs olyan meleg ma, fúj a szél. De visszajöttünk, és leraktam a szobába Csongót, már egy órája durmol lassan. Kint a babakocsiban jobban beizzad, ráadásul a babakocsit állandóan toligatni kell, mert felébred benne. Igaz, úgy is felébred. Nem szereti a babakocsit annyira.

Kép
Kép
tinu
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: