Új privát üzeneted érkezett!

Ma nagyon hulla vagyok, nincs is erőm reagálni rátok, de remélem mindenki jól van.
Magas vérnyomás nem játék.
Apa végre hamarabb hazaért - és nem ment szörfözni - kihasználom és ráveszem egy kis hátmasszázsra.

Holnap jövök.

jó éjszakát mindenkinek!

t-pk
 
 


[quote="scooper"]
írta:
scooper
Sokan írjátok, hogy lereszkedett a poci. Nem csoda... Holnap már augusztus, még egy-két hét, de lehet, csak pár nap, és megindul nálunk a babaeső :) Apa nekem megígérte, hogy jövőhét végén szülünk :lol: Addigra gép szerint 37+3 leszünk, szóvalk nem is bánnám.



Ezt írtad.... :wink:
Vendég
 


[quote="mabe86"] írta:mabe86
[quote="scooper"]
írta:
scooper
Sokan írjátok, hogy lereszkedett a poci. Nem csoda... Holnap már augusztus, még egy-két hét, de lehet, csak pár nap, és megindul nálunk a babaeső :) Apa nekem megígérte, hogy jövőhét végén szülünk :lol: Addigra gép szerint 37+3 leszünk, szóvalk nem is bánnám.



Ezt írtad.... :wink:


Nem erre írtam, hogy ez nem mondtam. Írtad, hogy még nem akarsz szülni, erre írtam, hogy én nem mondtam, hogy akarsz vagy akarjál. :oops: :)

KépKép
Kép
scooper
 
 

 
 

Scooper
Azt akarom mondani, hogy még TE se akarjál szülni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


[quote="mabe86"]S írta:mabe86cooper
Azt akarom mondani, hogy még TE se akarjál szülni.... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:


Ja, értem :oops: Lassan összerakom hogy mire írtad :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép
scooper
 
 


Lányok, ne szüljünk még.......bár mostanában nekem is minden porcikámban baba van, itt nyom, ott rúg, ott feszít....néha olyan olyan boxolást kapok odabent, hogy alig kapok levegőt.....

Kép
arvaerika
 
 


Scooper!

Már csak azért se akarj még szülni, mert OK, hogy gép szerint nagyobb a baba, de átírták a kiírásod dátumát is a kiskönyvedben?
Mert ha nem, és a vonalzód szerinti a dátumod, akkor egy esetleges szülésnél is ezt néznék, és a jövő hét végén is még csak 36 hét 0-1 napos lennél, és koraszülöttnek számítana a baba. Ami miatt mindenképpen valamennyire másképp bánnak vele (jó esetben nem nagyon, de pl. megfigyelik, ahelyett, hogy veled lehetne), nem úgy, mint egy időre született babával, még akkor sem, ha egyébként a súlya rendben van.

Úgyhogy ha nehéz is, tessék kivárni mindenkinek az idejét!! :):)

(Nekem egyébként két dátum is van a kiskönyvemben aug. 22/29, a vonalzóm az utóbbival számol, de nem tudnom, mit csinálnának a kórházban, ha mondjuk vasárnap megszületne. Mert az egyik számjtás szerint 37+1, a másik szerint 36+1 lennék... Persze csak akkor érdekes, ha a baba egyébként jól van, mert ha nem, akkor mindegy is a számítás, csak az ő állapota fontos.
De nem tervezem, hogy vasárnap szülök, mert ha minden jól alakul, jövő héten pár napra "kinti" gyerekmentesek leszünk :D:D, és a párom is szabin lesz!)

Astrid

Kép
astrid
 
 


T-pk: Nézz vissza a képemre, amit feltettem, ha van hely a borda és a pocak közt, akkor beilleszkedett valamelyik bentlakód :wink: , ami persze elhúzódhat 2-3 hétig is(vannak extrém esetek is), mármint a szülés.

Nem terveztem én sem szülni, nincs rá időm...Balatonon élni vonzza a rokonokat, ismerősöket, stb...szóval napok óta vendégeim vannak, és már úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúútálom!!!

Szeretnék bugyiba totyogni a saját konyhámban és nem ilyenkor még gép előtt lenni!!!

Na ja, pláne terhesen ugráljak mindenkinek, kaja, ágyhúzás és annak hordaléka... :twisted: :twisted: :twisted:

Utálatos vagyok? De nem bírom, elég a 3 gyerek és a párom, ők is csinálnak sok fejtörést, nem ám még egy idegen :evil:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Visszaolvasni most nem tudok... és ezért nem reagálok....

Voltam dokinál... vérnyomásommal minden okés... a vérnyomásmérő volt a sz.r.... :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Most átlagosan 110/70 a vérnyomim... a magasat a csuklós-vérnyomásmérő mérte... de az pontatlan... (amit én nem tudtam... :evil: :evil: :evil: :evil: és rendesen beparáztam...) Kaptam fehérje tesztet is... nincs a vizeletemben fehérje.... :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Azért továbbra is ellenőrzöm a vérnyomást (most már felkaros vérnyomásmérővel.... ) és a vizeletet.... :) (az ördög nem alszik.... :evil: :evil: :evil: :evil: )

Jó éjt és szép hétvégét mindenkinek!!!!! :)
vikiviktor
 
 


Kép
Vendég
 


Viki
Így már másabb!!!!
(csuklós vérnyomásmérők :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Koraszülött
Hivatalosan az utolsó mensestől számított, betöltött 37. hétig.
(jogi és mindenféle szempontból ez az irányadó... :!: :!: :!: )
Vendég
 


Jó reggelt!

Viki, örülök hogy jelentkeztél, és hogy minden oké!! Vigyázz magatokra! (amúgy a csuklómérős tényleg szar, nekem a dokim mindig 140-et mér, én meg viszem neki az itthon mért adatokat, ami 107-120 között van).

Scooper, én szeptemberben szeretnék szülni. Nekem még rengeteg dolgom van, az más kérdés hogy az én drága lelkem ki is várja.

Mabe, strand miatt irigy.

Astrid, nálunk a kórházban 36+0-tól nem számít koraszülöttnek a baba. De azt én is sok helyen hallottam h 37+0-tól van ez így.

Kép
kata05
 
 


Kata
Érdekes, hogy nálatok a 36+0-tól már nem koraszülött a baba :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
(nagyon önkényes a kórház :roll: :cry: )


"A betöltött 37. terhességi hét előtt lezajló szülést koraszülésnek nevezzük"
(Rigó-Papp: A várandós nő gondozása)

"Koraszülésről beszélünk, ha a terhesség a betöltött 37. hét előtt fejeződik be szüléssel"
(Papp: A szülészet-nőgyógyászat tankönyve)

"... koraszülött minden újszülött (tekintet nélkül a születési súlyra), aki a betöltött 37. hét előtt születik (az utolsó menstruációs ciklus első napjától számítottan)."
(Boda-Sulyok: Gyermekgyógyászat)
Vendég
 


Kata
Tévedésben vagy... ott is a 37. betöltött hetet veszik a koraszülöttség határának :wink:

Vetélésről beszélünk, ha a terhesség a 24. hét előtt megszakad illetve a megszületett magzat nem mutat életjelenséget. Koraszülésről akkor beszélünk, ha a szülés a 37. hét előtt zajlik le. Kis súlyúnak nevezzük az újszülöttet, ha a születési súlya kevesebb 2500 grammnál. Igen kissúlyú, ha születési súlya 1500 gramm alatt van.
http://www.peterfyszuleszet.hu/szuleszet#kora
Vendég
 


Mabe!

És az egyéb dolgok, amik a fogantatást meghatározzák (pl. rendszeres menzesz hossza) nem is számítanak? AZ orvos babakormeghatározása? Mert ez olyan esetben nem ciki, ha később fogan, mint az utolsó menzesz + 2 hét (lásd nálunk akkor Dóra mától nem lenne koraszülött :):) (ha vált a vonalzóm végre), pedig fiatalabb egy héttel, ez egyébként éljen, éljen, éljen :), és mindenkinek kívánom ezt, talán többiek ne haragszanak meg, ha az ikres kismamáknak és Ritának különösen).
De mivan akkor, ha korábban fogan? Mi van olyan esetben, ha rendszertelen a menzesz és a peteérés is (pl. a PCO-soknál sokaknál lehet ilyen), gondolom olyankor az orvos állapít meg egy vélelmezett fogantatási időpontot és ahhoz számolnak...

Csunyeszka!

És nem lehet megmondani nekik, hogy talán nem kéne titeket elárasztani. Ikerterhesen (de szimplán is) a 3 gyerek + férj is sok, nehogy más vendég!

Viki!

Tök jó, hogy kiderült, miért magasabb. Nekem egyébént terhesen mindig feljebb megy, pedig nem vizesedem, de 130 / valamennyi szokott lenni, és a pulzusom is 100 felett. De utána visszamegy. Valószjnű sokat segítene, ha úgy 10-15 kg-val alapból kevesebb lennék...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Astrid
Vonalzód alapján Dóra még koraszülött. (37+0 a betöltött 37. hét)


A terhesgondozási könyvbe beírt UM időpontja számít :!: :!: :!: :!:
Vendég
 


Az már az orvoson múlik, hogy UM időpontjának mit ír be :wink:
(nálam pl. punkció lett 14. napnak véve :wink: )
Vendég
 


Mabe!

Még nem váltott, ma 36+0, és ráadásul én a kiíráshoz csináltam (biztos később fogant, hosszú ciklusaim vannak), nem az utolsó menzeszhez, ahhoz képest így nézne ki, azaz mátó hivatalosanl nem koraszülött :D:D:

Kép

Astrid

Kép
astrid
 
 


Az beírt UM alapján egyébként a fenti vonalzó alapja, és két kiírás dátum is van beírva, aug. 22/29...

Astrid

Kép
astrid
 
 


Mabe, a honlapon ez van fent, de a gyakorlat meg mást mutat.

Kép
kata05
 
 


(Hogy miért vagyok egy szeptemberi topikban mégis?? Azért, mert eddig a korrigált dátum mindig jobban bevált, és ahhoz képest is inkább túlhordtam, mint korábban jöttek, szóval simán átcsúszhatunk szeptemberre...)
astrid
 
 


A szülés várható idejének kiszámítása az ún. Naegele-módszerrel történik (utolsó menses első napja +7 nap, +9 hónap), melyet módosítani kell a körülményeket figyelembe véve (ciklus hossza).
Fontos, hogy amennyiben az utolsó mensesből a terhesség kora valami miatt nem kalkulálható, akkor irányadó a legkorábbi ultrahang lelet (lehetőleg 5-6. heti), a későbbi ultrahang-vizsgálati lelet már nem nagyon használható a terhesség korának pontos meghatározására, mint ahogy a hüvelyi vizsgálattal vagy külső vizsgálattal végzett méh méretének meghatározása is csak körülbelüli terminust ad. Fontos lehet még a terminus-megállapítás szempontjából az első magzatmozgás pontos ideje, amely többedszer szülőknél két-három héttel korábban van, mint az először szülőknél.
Ha valaki mégis pontosan ismeri a fogamzás idejét, a szülés várható ideje onnan számított 38 hét vagy 266 nap.

Nagyon fontos a pontosság, ugyanis az egész terhesgondozás és a legtöbb vizsgálat (AFP, ultrahang, amnioszkópia, vérvételek, NST) meghatározott időponthoz van kötve, illetve a terhesség esetleges befejezésében is fontos döntési tényező a terminus időpontja.

Tudni kell, hogy minden ilyen előzetes számítás statisztikákon alapul és Gauss görbe szerinti eloszlásban csak valószínűséget ad meg. A kiszámított napon a terhesek mindössze kb. 10 %-ának szülése zajlik le, azonban nem kell lebecsülni ezt a számítást, mert +/- 7 napon belül zajlik le a szülések 80-85 %-a. A fennmaradó 15-20 % nagyobbik része sajnos koraszülés, a többi túlhordás.
Vendég
 


Alapvetően nem sok különbség szokott lenni a 36. vagy a 37. héten született babák között :wink:
Vendég
 


Egyébként nálunk a kórlapba több időpontot is szoktak írni:
1. UM-től számított
2. UH alapján számított
3. első magzatmozgás alapján számított
Csak nagy (több mint 2-3 hetes) eltérésnél szoktak átlagolni :wink:
Egyébként az UM szerinti időpontot írjuk mindenhova...
Vendég
 


[quote="astrid"]A írta:astridz beírt UM alapján egyébként a fenti vonalzó alapja, és két kiírás dátum is van beírva, aug. 22/29...


Dóri meg jön, amikor megérik a körme :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Vendég
 


És az ellátásukban sem? Tehát ha "picit" koraszülött hivatalosan, akkor mennyire bánnak velük másképp nálatok? (Ami persze nem jelenti, hogy mindenütt így van.)
Van rá egy protokoll, vagy egyedi az elbírálás? (Kérdezem, de közben majdnem biztosra veszem, hogy te azt fogod mondani, hogy egyedi, ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy ez mindenhol máshol is így van, olyan kórházakban különösen nem, ahol még egy időre született, érett újszülöttet is inkubátorba tesznek, ah kell, ha nem)....

Astrid

Kép
astrid
 
 


Ja, egyébként meg nem is talán az a kérdés, hogy most mennyire különbözik érettségben, hanem a leginkább a kismamának a lelki vonal fontos, tehát az a tudat, hogy most már jöhet a baba, mert elérte azt a kort. Vannak ilyen fontos dátumaink a terhességben, nem? Pl. 12. hét, 24. hét... És ilyen a 37. hét is.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Gyerekorvos megvizsgálja a babát és ha nem talál semmi gondot, akkor megkapja anyuka...
Nálunk az igazán koraszülötteket is hamar kiadják anyukához!
DOTE szülészet tényleg baba-barát!
(inkubátorból is kiveszik a babákat, hogy anyuka, apuka a mellkasára tehesse--kenguruztatnak...)
Vendég
 


Áááááááááááááá.... nálam a lélektani határ a 35. hét... onnantól már nagyon ritkán szokott csak gond lenni a babával...addigra eléggé fejlett a tüdeje...
Az, hogy kicsi az nem akkora gond...megnő kinn....
Vendég
 


Jó reggelt!

Végre egész tűrhetően aludtam. Szerencse, hogy kicsit enyhült a meleg, mert már nem bírtam volna tovább. Tegnap jól elvoltunk anyuéknál, Míra pancsizott, nekem körmöm újra szép, este grilleztünk. Ma itthon pihi (ill. a szokásos, mosás, főzés, takarítás, vasalás), de holnap Balcsi, menünk Lellére. Valaki nem fog arra járni???

Süti, igen tudom, hogy van Márián is strand, de ha csak strandolni megyünk, akkor csakis kizárólag Lellére. 1. az van a legközelebb, 2. nagyon kulturált, 3. Míra tök jól eljátszik a szélén is.
Persze, hogy én festettem, nem matrica. Ezzel bajlódtam hiszen 2 napig!!!

Kata, több magzatvíz :? Nem lehet, hogy a cukor miatt van :?: Gondolom nézik, hogy nem-e nő még a víz mennyisége.. Torch volt? Azt meg, hogy faros tessék Lőrinc babával megbeszélni.
Pocakképet nem akarsz feltenni? Már olyan nagyon régi van fent. :(

Scooper, tényleg micsoda művészi fotót sikerült csinálnod Noncsi 4D-s képéből! :lol: Egyetértek Mabe-vel... ne akarjál még szülni! Tessék csak megvárni az augusztus végét legalább. Én is örülnék neki, ha kicsit előbb jönni Ákos, de azért nem 2-3-tel korábbra. Jó helyen van ő még ott bent.

T-pk, húúú, 104/42.. na ez se valami jó. Néha én is hasonlót produkálok (bár a perem még 50 alatt nem volt)... és ehhez jön egy fincsi 110-es pulzus. Pocód nagyon széééép. És hihetetlen, hogy csak oda híztál. Olyan, mintha lenyeltél volna egy egész dinnyét. :) Ja, és nincs még lent az a pocó. Sztem észre fogod venni, ha lemegy. Nálad is tuti látványos lesz. Max lehet kicsit lejebb ment, mert helyezkednek babók bent. Nekem se ment le teljesen, csak lejjebb van, mint szokott. Nem is aggódom emiatt, csak fura volt meglátni újra, hogy a cickóm és ahasam között kilátszik a bordám. :)

Madar, édes lehet Julcsi ahogy érdeklődik. Biztos má ő is várja a hugicáját.

Viki, nem mondod!!!!! Ááááááááááááááá, ezt a kibacást! :twisted: :twisted: De azért mégis jobb, hogy csak a vérnyomásmérő mért téves adatot, minthogy tényleg magas. Azért méregesd sztem is folyamatosan. Ártani nem fog.

Sztem azért se lehet igazán foglalkozni a gép általi méretekre, mert az egy átlagméretre van belőve és ha attól nagyobb a baba, akkor korábbi időpontot ad meg. Nálunk is már az uccsó uh kerek 2 héttel mutatta nagyobbnak Ákost... pedig tudom mikor készült (illetve 2 esélyes, de közte csak 2 nap telt el...) és az tuti, hogy nem 2 héttel idősebb. MÍrát is végig idősebbnek mutatta a gép 1 héttel és csak 3 nappal előbb jött az um-hez képest. Szóval én ezért se foglalkozom mit mond a gép és szerencsére a dokim se rakosgatja össze-vissza az időpontjaimat.

Kép Kép
manósziget
 
 


Összekészítettem a táskám, de azóta azon gondolkozom, mit hagytam ki, mert olyan kevés cuccnak tűnik (jó, az összes hálóinget, pizsit nem raktam be, csak egy részét, a többit összekészítettem a szekrénybe, majd a párom behozza, ah kell).
Segítsetek, ti mit raknátok be? Nekem semmi nem jut még az eszembe, de olyan érzésem van, mintha kihagynék valamit, vagy valamiket. Ez az én listám:

4-5 hálóing
eldobható bugyi
szoptatós melltartó
melltartóbetét
TENA betét, 2 csomag
éjszakai intim betét vagy vatta 2-3 csomag
törölközők
tusfürdő
fogkrém
fogkefe
sampon
dezodor
WC-papír , papírtörlő
köntös
papucs
fésű
evőeszközök, pohár, szalvéta
papírzsepi, popsitörlő
iratok, terheskiskönyv
házassági anyakönyvi kivonat
fényképezőgép, videókamera
könyv
szénsavmentes ásványvíz
csoki

Meg fogok vinni, mert az mindig van nálam: papír WC ülőke, nedves fertőtlenítő törlőkendő.

(Tena betét és szopismelltartó nincs benne a táskában, de azokról tudok. Meg persze a szüléshez kellő ásványvíz, iratok és fényképezőgép, stb. sem...)

Astrid

Kép
astrid
 
 


Manó, cukor rendben, esetleg még az IR miatt lehet több. Lőrinccel meg dumcsizok ezerrel. :lol:

Astrid, szerintem nem hagytál ki semmit. Babának semmit nem viszel? Nálunk kell napi 2 textilpelus, 8 eldobható pelenka és popsitörlő =SEMMIT nem adnak.

Mabe, lélektani határral én is így vagyok. :wink: De az neked már nagyon itt van.

Kép
kata05
 
 


Sziasztok!

Kata: Lánykám apuékhoz nagyon szeret menni. Apuval jár úszni. Igazából ő szoktatta rá, mivel se én se a párom nem vagyunk nagy vizesek. Anna meg igen. Úgyhogy most péntek-szombat-vasárnap úszik. Ha jó az idő a kinti medencében is nemcsak a bentiben. A Sport-maxba járnak valahol a XXII. ker-ben. Sőt még lehet, hogy hétfőn is marad, reggel még elmennek, utána hozza apu be a dokihoz, ugyanis a Xi. ker-be megyek és ők ott laknak nem messze, majd onnan jövünk haza BKV-val.
Örülök, hogy a burkolók készen vannak!
Akkor már mehet a visszaköltözés?

Ha lehetne választani én aug-ban szülnék mindenféleképpen. De hát nem én döntöm el. Ezen a héten irtó nyügi voltam-vagyok. :oops:

Peppino: Köszi, de én igazából a babára gondoltam. Pelenka, popsikrém, ruha egyebek. Magamnak úgyis viszek mindent, de nem tudom a babának mi kell. Szerinted ha felhívom őket az jó? Vagy egy szülésznőt kéne elkapni. Nemsokára úgyis mennem kell hetente.. Majd még kigondolom.

Strandolóknak, Balcsisoknak jó fürcsizést!

Sziasztok!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Astrid,

sztem nagyjából elég, amit összeírtál. Nekem még a következők vannak a listámon:

- eldobható pelus (igaz adnak, de csak napi 2-3 db-ot)
- hajbavaló (csat, gumi, hajpánt)
- hasszorító
- homeos bogyók
- konyharuha
- konzervnyitó vagy svájci bicska
- mellszívó + fertőtlenítő
- mosószer
- papír + toll
- telefon + töltő
- tányér
- zacskó

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="astrid"] írta:astridsszekészítettem a táskám, de azóta azon gondolkozom, mit hagytam ki, mert olyan kevés cuccnak tűnik (jó, az összes hálóinget, pizsit nem raktam be, csak egy részét, a többit összekészítettem a szekrénybe, majd a párom behozza, ah kell).
Segítsetek, ti mit raknátok be? Nekem semmi nem jut még az eszembe, de olyan érzésem van, mintha kihagynék valamit, vagy valamiket. Ez az én listám:

4-5 hálóing
eldobható bugyi
szoptatós melltartó
melltartóbetét
TENA betét, 2 csomag
éjszakai intim betét vagy vatta 2-3 csomag
törölközők
tusfürdő
fogkrém
fogkefe
sampon
dezodor
WC-papír , papírtörlő
köntös
papucs
fésű
evőeszközök, pohár, szalvéta
papírzsepi, popsitörlő
iratok, terheskiskönyv
házassági anyakönyvi kivonat
fényképezőgép, videókamera
könyv
szénsavmentes ásványvíz
csoki

Meg fogok vinni, mert az mindig van nálam: papír WC ülőke, nedves fertőtlenítő törlőkendő.

(Tena betét és szopismelltartó nincs benne a táskában, de azokról tudok. Meg persze a szüléshez kellő ásványvíz, iratok és fényképezőgép, stb. sem...)


Csak egy gyors bekukk, mindjárt indulunk a strandra, Sütiék után :)

Astrid: én még manikűrkészletet viszek, kisolló nagyon jól jöhet :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Köszi mindenkinek!

Bibi!

Manikürkészlet a napi kistáskám alapkészlete, toll is, meg pl. nedves Wc-papír, betét, ragtapasz (folyékony és rendes), váltás harisnya és bugyi, zsebkendő... :D:D Ezek nélkül az utcára sem megyek ki! :D Sminkkészletem viszont még nincs. Lehet, hogy egyszer az is lesz, de ahhoz már bőrönd kellene! :D:D:D
(Az meg biztos ismerős, ha gyerekkel megyek, akkor még váltás ruha neki, eldobható előke, kiskanál, szalvéta, pelus, stb., de ez már nem fér a kistáskámba, nagyobb kell.)

Kata!

Elvileg nem kell, sőt nekem se kellene hálóing (betétről nem tudom, kell-e, még tájékozódom), de azt én szeretnék vinni (lehet sajátban is lenni, és én a szülésnél egy barikásat fogok viselni, mert az a "szülős" hálóingem, ha jól emlékszem, csak az elsőnél nem volt velem, de nem megviselt, mert csak azokon az egy alkalmakon hordom, az első szülés utáni átöltözésig, egyébként nem, itthon sem).
A babának tettem be 3 db pelust (ez egy bontott csomagból maradt), de úgy tudom, hogy adnak. Ha meg nem, vagy nem elég, akkor azalatt, míg a 3 elfogy, tud behozni a párom. Meg egyet a szülőszobai táskába is betettem, mert abban a kórházban, ahol korábban szültem, adtak nekik 1 csomagot (csak utána kellett vinni), de az utolsónál épp a szülőszobán nem volt, és ott nálam sem (másik táska meg a kocsiban maradt, abban volt a saját tartalék)... Így keresgéltek, míg végül találtak.
Popsitörlőt alapból teszek be.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok!

Élek még, csak nem nagyon jutottam a géphez...
Lezajlott a nagy vendégeskedés!
Most a következő fejezet: galéria a lakásba, utána festés-tapétázás, néha levegővétel közben........
Vettem kakaóvajat a striákra, meglátom, segít-e.
Nektek is állandóan mozog a bébi? Nekem meg sem áll, bár olvastam, hogy ez a legmozgalmasabb hét (32.)
Viszont sokat keményedek is, és a szeméremcsontom is sajog minden nap, az annyira már nem élvezetes. Valamint a derekam is fáj!!
Ti 2 hetente vagy 4 hetente adjátok be a papírt táppénzre?
Ti hogy bírjátok a meleget, én elég jól, bár a tetőtér szauna. És fagyin élek meg dinnyén.
Valamint két hete kólát innék kólával... és sajna iszom is, ha hozzájutok :(((( de totál lelkiismeret furdalásom van :(((
Anyu olyan aranyos, állandóan elviszi tőlem a mosatlant!! (Egy udvarban lakunk.) Van gépe, és pikk-pakk elmossa, azért is jó, mert nem igazán férek oda a mosogatóhoz :)
Rájöttem, h igazából a hasam nem is olyan nagy, úgy értem, hogy volt/van rajtam bőven felesleg és inkább dagi pocim van, mint baba... az lehet? Nagyon úgy érzem.

Órák óta olvasok! Próbálok reagálni nagyjából az elmúlt 10 nap eseményeire, előre bocsi, ha vkit kihagyok!! És bocsi, ha már rég "lejárt" témákra most írok!

Strandbaleset :((((((((((
BRUMI, köszi a Mei Tai ötletet, éppen nagyban üzletelünk Emesével, aki feltett pár napja (hete?) képeket :)
Nagyon csini vagy a kék szoknyában (is)!!
Én a kistarcsai főorvost hagytam ott a terhesség elején!! Kb 12 évig tűrtem a bunkóságát. Orvosilag 100% de emberileg max 5.........
SÜTI, remélem elültek a viharok otthon! Nálunk is vannak mostanában feszültségek, mondjuk kimerültünk mindketten, illetve tuti, h érzékenyebbek vagyunk most! De ez átmeneti, lazíts!!
Átlátszó pocis kép nagyon komoly!!!!!!
Cipő nagyon édes!
VICGER, zsírosdeszka-parti, húúúúúúú, én is!! :) Gyerekszoba tetszik!!!
T-PK, drukk!!!! Ágyszerelés :)))))
MABE, üdv itthon, a pocid csini!!!
BEX, ágy jóó!!
BOBOKA, nekem pont a klór miatt mondta a doki az uszit, hogy jobb, mint a természetes víz.... akkor most jó vagy nem?
Egy helyettesnek, ha adnék egyáltalán, kevesebbet jóval! A hálapénz sztem a 9 hónapért is jár!!
CSUNYESZKA, megy a drukk neked is!! ++++++++++++++++++++ és szép nagyon a pocid!
DORKA, kutyus-ütközés :DD
LINA, poci szép!
VIKI, lámpa :((
SCOOPER, aranyos a kép!!

Lányok, azért még várjunk picit azzal a szüléssel szerintem!!
Boboka, mi tartjuk magunkat a 17-hez ? :)
Azért lassan elkezdem összetenni a csomagot, meg bevásárolgatni, csak sajna eléggé karcsú a pénztárcám mostanában :((((((((((((((

Na csak sikerült nagyjából a végére érnem, meg is éheztem :D megyek, nézek valami harapnivalót!
És teszek majd fel képeket!

floranan
 
 


Most értem haza a partról. Ebben semmi különös sincs, de kerékpározhattam, mert a rokonok igényt tartottak a kocsinkra és a gyerekeim meg nem ülhetnek 45 fokos tetőteres lakásban csak azért, mert nem tudunk lecuccolni a partig :twisted: :twisted:

Párom sem volt aktív, így magam uram, mert szolga nekem nem jár :evil: Elég bután néztem ki, mivel a strandtáska és a kisebbik gyerekem lógott a bicajomon. de legalább idegennek eszébe jutott, hogy feltegye mögém a leesett gyereket.

Ez a mai napom...

Beültem a kádba és nézem, furik a melleim...rendesen kitejeltem, nem átlátszó, hanem sárga kolosztrumos tej, de ha neki látnék fejni lenne egy jó kis cumira való adag

:? :shock: , remélem csak nem emlékszem ilyenre, de eddig is így volt, vagy megártott a tekerés :?

Mára mindegy, párom éjjel jön haza, autóm nincs...

És ma is itt alszanak a rokonok :twisted:


Senki nem tud egy nyugis anyaszállást 5 gyerekkel nekem?

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Floranan! Végre. Mikorra lesz kész a galéria? Nekem is az volt a szobában, most azért örülök, hogy éjszaka nem kell 20-szor lemásznom pisilni! :lol:
Kitartást a továbbiakhoz.
Az utazóágyról amit vettél tudsz feltenni fotót, vagy hol tudnám neten megnézni?
Süti, Brumi? Strandolásból nem értetek még haza? Milyen volt?
Csajok hogy vagytok? Mindenki el van tűnve...
bex13
 
 


Sziasztok!

Isteni volt a mai napunk: délelőtt vásárolgattunk picit: vettem vastag babaplédet Lottinak, és egy tuti, "mindent tudó" téli sapit, magamnak meg 2 szopis melltartót :)... a kedvenc indiai éttermünkből (kasmír) hoztunk haza kaját (én csípős-mentesen ettem kadhi-paneert, és minimális pilau rizst :):):):) ... férjem a szokásos méregerős vindaloo csirkét, és Lilla is a rizsből meg az én szószomból ebédelt, akkora adag volt, hogy még vacsira is maradt (bár én rizst most alig ettem, ezért nem fogyott el, de ez 1 adag volt :) ...megrendeltük telefonon, és amg készült, addig Lilla játszóterezett a Szabadság téren (van két egész jó játszótér, természetesen az elmaradhatatlan csúszdázás is megvolt :)

Hazafelé Lillus aludt 1et az autóban, ezzel le volt tudva a napközbeni alvása, 2 után kicsivel el tudtunk indulni a strandra ... nagy szerencsénk volt, még kifogtunk egy szabad napernyőt, így a víztől pár méterre tudtunk letáborozni, és nekem is volt árnyék ... nem messze voltak Sütiék, és még egy ismerős család kint volt ... szóval: minden adott volt a felhőtlen élvezethez (Lillának jétszópajti, víz, homok, játékok ... nekem egy kis árnyék, és jóóóóóóó társaság: igaz, SÜTI ???? :):):) ...de már baromira nem bírom a homokban, a földön üldögélést :shock: :shock: ... és fürdöni sem merek, csak térdig mentem be Lillussal, pedig úúúúúúúúúúúúúúúúgy csobbantam volna :cry: .... de nagyon félek a fertőzéstől, baráti körben volt egy szomorú eset, soha nem derült ki konkrétan, mitől halt el a baba az 5. hónap végén, de meg kellett szülnie, és lehetséges okként méhen belüli fertőzést jelöltek meg, és ők pl voltak wellnesesni előtte ... de macskájuk is volt, szóval nem lehet tudni .... nekem minden esetre egy intő jel: mert ha a baj megtörténik, akkor már mindegy: úgy is ott lenne a lelkifurdalás egy életre, hogy lehet, hogy ettől, és ha én akkor ott nem megyek a vízbe, akkor ez nem történt volna meg .... lehet, kicsit körmondatokban fogalmazok, de biztosan értitek a lényeget !!! :)

Holnap délután is megyünk a strandra, nagyon jó volt :)

Flora: nekem is az osztályvezető főorvossal gyűlt meg a bajom az 5. hétben ... örülök, hogy végre hallatsz magadról, hiányoztál !!!

Bex: te mit csináltál ma?

Csunyeszka: nem az én dolgom, és baromira utálom én is, ha valaki beleszól a dolgaimba, de neked talán nem kellene ikrekkel a hasadban ilyen túrákra vállalkoznod ... bocs, de ez a véleményem :shock: ....értem, hogy a gyerekek nekóm tudnak várni, de a rokonoknak lehet, és ilyen szituban KELL is nemet mondani ... amúgy meg no comment az ilyen tapintatlan, érzéketlen emberekre ... nekem nem esne nehezemre, ha valakinek ilyen szituban meg kellene mondanom pl, hogy ne vigye el az autót ...

Astrid: óóóóóóóóó, azok a híres női táskák, meg a tartalmuk, rejtelmeik :):):) ... én alapból minimális dologgal járok-kelek, de hát a pelustáska, az más tészta nálam is :shock: ... még egy (remélem nem ) indiszkrét kérdés: mi a csudának hordassz a táskádban alapból bugyit, meg 2 féle ragtapaszt ???

Tara: reméljük a jövő hetünk könnyebb lesz, azt hiszem, ezt mindannyiunknak kívánhatom ,a héten mindenkienk voltak rossz napjai, éjszakái :( ... nekem biztos jobb lesz, mert szerdán jönnek a szüleim, és vasárnapig itt lesznek, akkor meg végre elmegyünk a felújított IKEA-ba :) :shock:

Mano: sikerült pihizni? mit főztél? :)

Mabe, Kata, Andi, Viki, Rita, Boboka, T-pk, Scooper, Erika: milyen napotok volt ??? Kriszti, Anna és Madar is hiányoznak ... és most bocsi, ha valakit (aki ugyan olyan kedves a szívemnek, csak nagyon melegem van) kihagytam !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="bex13"]S írta:bex13ziasztok!

Floranan! Végre. Mikorra lesz kész a galéria? Nekem is az volt a szobában, most azért örülök, hogy éjszaka nem kell 20-szor lemásznom pisilni! :lol:
Kitartást a továbbiakhoz.
Az utazóágyról amit vettél tudsz feltenni fotót, vagy hol tudnám neten megnézni?
Süti, Brumi? Strandolásból nem értetek még haza? Milyen volt?
Csajok hogy vagytok? Mindenki el van tűnve...


Szia Bex!
Én sajnos mászkálok éjjel, mert az emeleten nincs semmilyen vizes helyiség... a galéria azért lesz, h teljesen lezárjuk a felsőt, így több hely lesz... gondolkodtam már egy bilin, mert néha nagyon kómásan bukdácsolok éjjel!!! :D És már 2x legurultam, igaz mindig az alulról második fokról, szóval nem volt semmi, de az a lépcsőfok utál engem... csak sajnos átugrani már nem megy :D
A Tchibo boltban vettem az utazóágyat, de most nem találom neten, itt egy régebbi katalógus, hátha ez alapján megtalálod:
http://www.tchibo.hu/corweb/servlet/con ... atente.pdf

floranan
 
 


Köszi Brumi, te is és mindenki hiányzott nekem is!!!

Még annyi az előzőhöz, h valszeg beállítunk egy kinyitható kanapét az alsó szintre, amin szülés előtt és után pár hétig alszunk, és akkor nem lesz lépcsőzés!

floranan
 
 


Pár múlt heti termés, mindjárt teszek fel Picasára is, POCI és SAJÁT albumba!

Kép 32. hét


Kép 32. hét - és igen, egy szék tetején állok :D

Kép 32. hét - zsiráfidomár

floranan
 
 


Bibi: Neked igazad van és ezt én is tudom!!!

Én lakom a páromnál, a férjem él a nőjével a közös lakásban, amit még a bíróság nem osztott el...tehát hontalan vagyok és nem baszhatok ki senkit, még ha a józan ész ezt kívánná is meg
:evil:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Bibi, én ma??? Szenvedtem. :lol: :lol: Az éjszaka iszonyú fájásokra ébredtem többször is. Nem tudom leírni, de ilyen erős fájásokat még nem éreztem. Már estefelé sem voltam jól, bevettem Magnét, de éjszaka most nem a pisijárat ébresztett. Most is fájogatok, de messze nem olyan mint éjjel. Így főztem, mostam és kész.
De nektek örülök, tök jó mozgalmas napotok volt! :lol:
Nagyon nem tudom mit csináljak, mert megyünk Balcsira és nagyon szeretnék bemenni a vízbe..... De igen én is félek az általad leírtaktól. Nekem 6-ik hónapban járt így 2 ismerős is és nem tudni mitől. Az egyik folyamatosan járt uszodába. Na azt nem vállalnám, de a Balaton sokkal tisztább és természetesebb környezet. A szomszéd csaj pedig a kórházban kapott fertőzést azért jött hamarabb a baba. De nem lett semmi baja, most 2 éves édes kislány. Ezért TALÁN nem lenne AKKORA baj, ha meg is születne....
A doki szerint teljesen zárt vagyok és megkérdeztem, hogy a Balatonba fürödhetek-e és azt mondta csakis ott.
Floranan, köszi, erre gondoltam, mert emlékeztem, hogy tetszett nekem is, de nem jó mégsem, mert nem állítható a fekvőfelülete.
Csini vagy, lehet nem jól látok, de nekem úgy tűnik csak a pocak lett nagyobb! :wink:
bex13
 
 


Csunyeszka: Én nagyon szivesen felajánlom Bex szobáját! :D De én biztos páros lábbal rugnám ki az ilyen rokonokat!! :D

Kép
lipót beatrix
 
 


Bocsi nem láttam, hogy mit irtál a helyzettel kapcsolatban! Akkor meg egy kis nöi fifika játszd el ,hogy sz@rul vagy mindenki szolgálja ki magát :D :D

Kép
lipót beatrix
 
 


[quote="bex13"]
írta:
bex13Floranan, köszi, erre gondoltam, mert emlékeztem, hogy tetszett nekem is, de nem jó mégsem, mert nem állítható a fekvőfelülete.
Csini vagy, lehet nem jól látok, de nekem úgy tűnik csak a pocak lett nagyobb! :wink:


Köszi Bex :)
Egyébként tényleg nem nagyon híztam kb 2 hónapja, most vagyok plusz 10-nél, engem is meglep, rengeteget eszem és hülyeségeket....

floranan
 
 


Derűs estét!

Én is előkerültem,jelentem.

Tegnap vendégeink voltak,este 10 után mentek el,és mi meg jól bealudtunk férjecskével.
Ma végre párom nem dolgozott,és egész nap jól éreztük magunkat.Nem úgy :wink: amúgy :lol: :lol: Napoztunk,medencéztünk,jókat főztünk és ettünk.

Holnap megpróbálom utolérni magunkat.Ma már biztos nem,mert leragadnak a szemeim.

Nyugodalmas és pisijáratmentes jó éjt mindenkinek.

Kép
v.andi
 
 


Neked is jó éjt Andi!
Floranan én is most vagyok 10 körül, bár én nem sokat eszem. Bár tegnap este azért egy kis chips lecsúszott.... :lol:
bex13
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?