Új privát üzeneted érkezett!

Szeretnénk tájékoztatni mindenkit, akit érint vagy érdekel, hogy az Ágacska Alapítvány június 2-3-4-én és július 12-13-14-én örökbefogadói felkészítő tanfolyamokat szervez. Várjuk a jelentkezéseket a 06-20-9345-895, 06-30-951-7989 telefonszámokon, vagy az agacska@agacska.hu e-mailcímen.
Üdv,
Bogár Zsuzsa
Ágacska
 
 


Sziasztok!
Kicsit el vagyok keseredve, úgy el tudtok tűnni... Hát titeket folyton bíztatni kell??? Mit tetszetek csinálni, ha már egy kis netezésre sincs idő? (kivéve Krysst, ő igazoltan van távol)
Közben egyik indexes társunk hazavitt egy kistestvért, egy egyhónapos kislányt, szval odaát is zajlanak az események.
Nálunk minden rendben, van anyakönyvink és lakcímkártyánk már. Most megyek a tb-kártyát kicseréltetni és útlevelet csináltatni. Tudnátok segíteni abban, hogy mi kell még?
Ha sikerül, rakok fel képet a profilomba. Ja, majd elfelejtem: új szavunk: anaapa, (biztos, ami biztos alapon) maom, (majom),papu (papucs) és sok kérést megért, végrehajt Kiscsikó. Ja, és jó sok hiszti. Ma nemes egyszerűséggel Apa szemébe nézett, és közölte vele: maom.
Nem merem kommentálni, mert néha benéz ide és ellenőrizKép
mera
 
 


Mera, azt a loknis hajat vajon melyikőtöktől örökölhette? Kép
mail megy.
joe63
 
 

 
 

A nammamátólKép
mail jöttKép
mera
 
 


Úgy látszik, "nálunk" ez így szokás. Az én lányom is tiszta "agyi" Kép Nem elég, hogy ugyanabban a jegyben születtek, de még az aszcendensük is ugyanaz! Bár aki nem látta az anyukámat, az azt mondja, hogy le sem tagadhatnám a csajszit. Nem mintha akarnám Kép Kép Kép
Kiscsikó (még mindig) egy bűbáj Kép
.. és az indexes újbabát, Virágot is érdemes megkukkolni!!! Mondjuk a talikon is csak ámulok és bámulok, hogy mennyi gyönyörű gyerek van együtt Kép
A fejlődés egyébként nálunk is nagyon rohamos. Mindent (nagyon-nagyon összetett dolgokat is!) megért a leányzó, de a szókincse még igencsak bővíthető Kép Imád telefonálni, meg az én magassarkú cipőmben slattyogni Kép - ebből is látszik, hogy nőből van Kép Lassan a napirendünk átszervezésével elkezdjük a "felkészülést" a bölcsire - ezért egyik szemem sír, a másik nevet. De nincs más lehetőségünk Kép Többiek, hasonlókorúak, hogy oldjátok meg????
Mit csináltok Gyereknapra??? Én még nem találtam meg a nekünk való programot, de rajta vagyok...

Üdv. J.
anyanyos
 
 


Jún.5-én 10-16 óra között lesz a Mózeskosár Egyesület az Örökbefogadó Családokért találkozója az Erzsébetvárosi Közösségi Házban, Bp, VII. Wesselényi utca 17. Ingyenes, bárki jöhet. Amin én eddig voltam jó hangulatú és érdekes volt.
Gabi (szerkesztő)
Admin
 


Gyereknapra? Mi ma voltunk a naffaluba, megnéztük a villamost, a hajókat, az Ikeát. Holnap kinézünk a helyi programokra. Ja, egy szemernyit sem aludt az autóban, pedig ebben reménykedtem, de nagyon jól tűrte eddigi leghosszabb utunkat. Anyanyos, ne legyen már lelkifurdancsod a bölcsi miatt, szerintem élvezni is fogja a kislánykád! Mikor kezded a szoktatást?
Kellemes hosszú 7végét mindenkinek!
mera
 
 


Sziasztok!

Vegre szombaton kiürült a lakas es leadtuk a kulcsot...es elbucsuztunk. Most következik a mar "csak" ketlakisag, es persze az hazban a nagy epitkezes..., mert hat azert jo lenne iden elkeszülni a javavalKép...!

Csatalo
Tetszett a maom!Kép
Es a cicaetetes is teljesen erthetöKép...

Rebek mostanaban, ha leveszi a cipöjet, mindig mutogatja es ujsagolja, hogy leer!(marmint üres)
Aztan a zoknijat is leveszi es csodak csodaja; az is üres!Kép
Nagyon sokat probal mondani, tegnap a blibli tetszett! Itt a lakasban nincs WC(csak a folyoson), es a gyerekeknek azert jo, hogy akad egy bili(pedig nem vagyok nagyon biliparti). Es ö is ment a bliblire "isi"-lni(pisilni). Csak amikor mar lefekveskor wegigprobalja, hogy isi, kaki, enni, inni, aua(faj) kezd neha elfogyni a türelmem. De szerencsere ez igen ritkan fordul elö, csak mindig akkor, amikor epp azt remelnem, hogy gyorsan el fog aludni!Kép

Rebek mar jar a minioviba(jol jött a költözködesnel), eleg jol birja...Julius 26.-an kell elkezdenem dolgozni.

MIKOR LESZ MAR VEGRE NYAR????
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!
Lehet, hogy idén elmarad a nyár??? Igaz, tavasz sem igen volt. Lehet, hogy akkor tör ki, amikor épp elkezdesz dolgozni, KryssKép
mera
 
 


Sziasztok!
Ritkán tudok feljönni, mert rengeteg a dolog és akkor nem tudok veletek olvasgatni, csevegni.
Csatapaci! A gyrkőc életkoránek megfelelő ellátást kérő nyomtatvényt küldöm, ha kell és azzal kell várakoznod hosszasan-hosszasan. Családi pótlékot is igényeljél, és ne feledkezzetek el arról, hogy a kölök eddig összegyült csp-át is meg kell kapnotok. A TEGYESZ-nél volt a babónak "vagyonkezelő"-je, neki kell pontosan elszámolnia. Azt szokták mondani, hogy gyámi betétbe rakják és majd 18 évek korában megkaphatja. A lényeg, hogy a családi pótlék nem vagyon, a szülő kapja a gyerek ellátására, tehát fordítható fagyira is, és ezzel összefügg, hogy ki kell adniuk a pénzt. Persze egyszerre kell elmennetek a férjeddel, mert egyedül nem vagy elég megbízható. A gyámi betétet ők azért szeretik, mert a lehető legkisebb kamatot fizetik!!? Amikor mi harcoltunk ezért, akkor azt mondták, hogy nem lehet ebből nyerészkedni! Meg az is lehet, hogy csak ezért volt az egész örökbefogadás. Most már be kell vallanom, hogy ez is komoly érv volt! Arról persze ne beszéljünk, hogy többet költöttünk, mint az egész összeg kétszerese még mielőtt a srác betette volna a lábát a lakásba! De ezt tudjátok mindannyian!
Azt is javasolták kedvesen, hogy vegyünk számítógépet a gyereknek! Ezen nagyon elgondolkoztunk, mert egyrészt akkor 3 éves volt, nem volt szobatiszta és tűzhelyet, TV-t sem látott még soha, másrészt volt már egy számítógépünk. Igaz, hogy kettő sokkal jobb, mint egy! Lényeg: ki kell adni az összegyűlt családi pótlékot és kész.
Más. Fészek találkozó lesz kedden.
Időpont: 2004.06.08. (kedd) 17.30, azaz 1/2 6.
Helyszín: 1036 Bécsi út 38-44. Tombolda-club
Téma: Részképesség-problémák korai felismerése, beszédhibák, stb.

Mindenkit szeretettel várunk, ez a nyári szünet előtti utolsó találkozó, vagyis nagyon fogunk vigadozni. Gyertek!
dondaniel
 
 


CSatalo,
talan megis elöbb lesz nyar...!Kép
A hetre itt nagyon beigertek!

Rebek ma reggel, mint altalaban legelsökent ebredt es miutan meggyöztem, hogy cicizni mar eleget cicizett elkezdte meginmt mondogatni, hogy :kakao, kakao!
Es közbe cibalta az apja karjat, hogy keljen fel(ö allt az agy mellett, az apja meg persze feküdt), hogy :anziehen. MArmint, hogy keljen fel es öltözzön fel!
MA kiört rajatam az elegedetleneseg:
Soha semmit nem talalok, pedig rairtam, hoghy mi van melyik dobozban. De csak nagyjabol es nem pontosanKép.
Persze, hogy mindig az kell, amit epp nem sikerül felkutatnom...
Az persze mas, hogy azon filozunk, hogy ott maradt-e Stephan(baratom) 150 Euros uj borotvaja, vagy sem...en ugy emlekszem, bepakoltam, de HOVA????Kép

Szep napot nektek!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!
kicsit le vagyok lassulva, mert azért féllábbal a melóhelyen is vagyok, és félszívvel dolgozom is. Nagyjából megvannak a papírok, Donda, az általad említett vagyonka marad a picur nevén, százezer forintért nem fogok kilincselni... de azt megnézem, hogy jobban kamatozó betét legyen. Ahhoz, hogy átvezessék az új nevekre, pont 2 órát töltöttünk az OTP-ben, sorállással, munkaidőbenKép
Kár, hogy egy talira sem tudtunk elmenni, nyáron jobb lenne, meddig tart a nyáriszünet?
Kryss, nagyon aranyos lehet Rebek, ez a kétnyelvű beszédtanulás roppant érdekes. Mi az egy nyelvvel is küzdünk, de nagyon igyekszünk...Kép
Most 3 nap pihi következik Páhokon, ha megjöttünk, referálok az élményekrőlKép
mera
 
 


Csatalo!
Erezzetek jol magatokat,ugy nez ki, szuper idötök lesz!KépKép
Ha dolgozol, apa van Kiscsikoval?

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


sziasztok
Nagyon eltüntem, ez részben internet lehetőség hiánya, részben időhiány. Most nem is tudok mindent visszaolvasni, csak kihasználom az alkalmat, és emlitem, hogy egy nálunk rendezendő taliról volt szó! Mikor legyen? Dondaniel, és Joe ismeri a telefonos elérhetőségemet, valahogy kerüljetek elő, ha kérhetem, mert én netre megint nem fogok tudni jönni pár hétig...
Szóval a tali szándék még mindig megvan, csak segitsetek telefonon szerveződni! Kép
Pussz mindenkinek az ujaknak, és uj csimotáknak külön is!
Várunk mindenkit!
davi
 
 


HURRRRRRRRRRÁÁÁÁÁÁÁ, DAVI Kép Kép Kép Tegnap délután nem csuklottál??? Dondaniellel és Joe-családdal emlegettünk, hogy mi van Veletek! Bár Joe ígérte, hogy átküldi a telcsiszámodat, megköszönném, ha megírnád! (Az itteni emilcímem jó!) A buli nagyon jó lenne Kép!!! (Nekünk csak júli 5-18 között nem megfelelő, a többi időben indulásra készen vagyunk Kép ) Ha tudok, én is szívesen segítek "szerveződni"! Hogy vagytok? Mi van a fiúkkal, no meg a hercegnővel?

A fészkes buli egyébként megint nagyon klassz volt, jót dumcsiztunk, a lányom meg pasizott! Már előre reszketek, hogy mi lesz 14 év múlva, ha 21 hónaposan egyszerre több fiú után is szalad Kép

Csatapaci, kellemes kikapcsolódást Nektek!
Többiek, mi újság Nálatok???
Írjatok!
J.
anyanyos
 
 


Bocs, rövid az eszem. Kép
Mingyá küldöm
joe63
 
 


Jaj, Davit már én is annyit emlegettem! A taliban természetesen benne vagyunk, de idén már nem csak kívülálló érdeklődőkéntKép

Mi rövidet, de jót pihentünk. Kiscsikó még nem pasizikKép
de pónin lovagolt és oda van érte. Nagyon élvezte a vizet, de nem a gyerekpancsit, hanem a nagymedencét, velünk. Semmi gond nem volt vele, sőt!
Most még pár napig a nagymamival van, nagyon szereti őt is. Ez csak napi bő két óra távollétemet jelenti, a többi alvásidőre esik.
Csatlakozom Anyanyoshoz: Írjatok!
mera
 
 


mEra! Ami késik nem múlik...
Majd kíváncsi leszek, mit mondasz a tali után. Kép
joe63
 
 


Ebben Joenak teljesen igaza van! Ennyi jó pasi egy rakáson biztosan megdobogtatja majd a Te lányod szívét is! De vigyázat, ha a Kincsesládikámat valaki magára haragítja, akkor harap a szentem Kép!

Mindenkinek szép hetet!
J.
anyanyos
 
 


Sziasztok!
Ma beszéltem Davival. Mivel javítják a számítógépét, egy ideig nem tud jönni. A talit aug. első hétvégéjére tudnánk megszervezni, (figyelembe véve anyanyost is) náluk, Somogyban. Kéri, hogy aki el tudna jönni, telefonszámát megadva jelentkezzen, mondjuk, jobb híján nálam. De biztos Joe-nál is lehet, ugye, Joe? Merthogy telefonon aztán már elér benneteket.
Ne hagyjátok ki!
(Ja, és úgy 20 fő részére lehet sátorozni is, aki iccaka is maradna, lesz egy katonai sátorKép ) Kamaszok, figyelem!
mera
 
 


Dorcinak 39,5 a láza. Nesze neked üdülésKép
mera
 
 


Igen, de a profil-beli mailemet nem tudom egyelőre látogatni. -> 303535452, 303469014.
(A 20 feletti is tud sátorozni, ha hoz magával sátrat.) Kép
Tavaly kipróbáltuk, jó volt.
Igaz, túl sok alvás nem volt belőle, de élmény az annál inkább.
joe63
 
 


CSatalo!
Dorci remelem mar jobban van!Gyogyok mennek!KépKépKép
Tetszik a profilodKép!

Mi megyünk Magyarhonba csütörtökön, Apu szülinapjara...es hetfön vissza!
Mar nagyon varom!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!

Az augusztusi időpont remek Kép azon vagyunk, hogy ne jöhessen közbe semmi!!! Külön köszönet, hogy a mi szempontjainkat figyelembe vettétek KépKépKépDavit majd felhívom!

Dorcinak mielőbbi gyógyulást kívánunk!
Kryss, Nektek meg jó utat hazafelé! Mivel szoktatok jönni? Hogy bírja a Törpe az utat?

Mi ma délelőtt a bölcsiben voltunk játszani. Nagyon tetszett a lánynak, pillanatok alatt eltűnt a szemem elől Kép Nagyon helyesek voltak a gondozónők is Kép Elutazásunkig hetente kétszer fogunk odamenni egy-egy órára játszani, augusztus utolsó hetétől "szokunk", aztán indul a nagyüzem. Már egész jól elfogadtam a gondolatot, hogy bölcsis lesz az én kicsi lányom.
J.
anyanyos
 
 


Kedves Babanetes Örökbefogadók!

Szeretném figyelmetekbe ajánlani az Ágacska Alapítvány új honlapját (www.agacska.hu), melyen saját fórum is található. Az Örökbefogadás fórumban - a már elindított három mellett - bárki indíthat új témát arról, ami éppen foglalkoztatja, a Tanácsadás fórumon kérdéseket lehet feltenni, melyekre szakembereink próbálnak meg válaszolni, az Alapítvány fórumban az alapítvány tevékenységével kapcsolatos témák indulhatnának el (tanfolyam, klub stb).
Ha van egy kis időtök nézzetek meg minket és írjatok (javaslatokat, kritikákat is várunk a honlapra vonatkozóan)!
Üdv: Bogár Zsuzsi
Ágacska
 
 


Hát ezek a gyerekek! Kép Kiscsikónak reggelre 35,9 lett a hője és napközben sem lázasodott be. Jól rám ijesztett tegnapKép Köszönjúk a jókívánságokat, ennek tudom be a hirtelen javulástKép

Kryss, nem esünk útba nektek Bécs és Bp. között félúton?

Anyanyos, örülök, hogy tetszik a bölcsi Kép Én még vívódok magammal az őszi kezdést illetően, sorakoztatom az érveket pro és kontra. Mindenesetre két hónap teljes itthonlét után jobban meg tudom ítélni, mi a teendő, remélem.

A profilomban levő e-mail él, arra gyűjtöm a talira szóló jelentkezéseket!
mera
 
 


Sziasztok!

Anyanyos
Rebek is es Aaron is eleg jol birjak az utat, ök mar egymast is nyuuzzak es nem csak engemKép...
Persze pihenöket, meglepetes falatokat erdemes betervezni es elökapni apro varatlan jatekokat..de igy azert eleg jol szokott menni!

Csatalo
JO, hogy elmult Kiscsiko laza!!!Kép
Lehet, hogy figyelmetlenül olvasok, de fogalmam sincs hol laktok...Te jobban tudod, hogy utaba estek-e nekünk..Mi Hegyeshalomnal megyünk at a hataron, es az autopalyan vagtatunk...
Csak sajna en mar ma kora delutantol nem leszek gep közelbenKép...

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Kryss. írtam mailt!
mera
 
 


Sziasztok!

CsataloKép!
Nagyon jo volt, hogy talalkozhattunk, es egy kicsit megismerhettünk Titeket es persze Kiscsikot!KépKépKép
1/2 9 körül ertünk Becsbe, nem is mentünk ki a hazunkhoz, az meg egy 3/4 ora lett volna...maradtunk Stephan lakasaban...majd ma!
Megyünk mi meg Budapest feleKép, remelem, maskor is sikerül összefutnunk!
KÖszönjük!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss
 
 


Sziasztok!
Elnézést a többiektől, hogy Kryssel kicsit eluraltuk az elmúlt napokat. Na de (nekem legalábbis) ez volt a 2. eset, hogy valósággá vált a virtuális kapcsolatKépBár láttam, meglepődtél, milyen vének vagyunkKépKép

Ma egy másik bölcsibe kéretzkedtem be, körülnézni (Kiscsikó nélkül), s mondta a gondozónő: tessék csak jönni, aktuális talán az unokának???
Jó, készültem rá, na meg a korom alapján lehetne is az unokámat, de mégis szíven ütött, hogy tényleg ilyen sz@rul nézek ki? Mi lesz a kölökkel 15 év múlva?
Aztán nagy levegő, kissé erőltetett bájmosoly: "nem, a kislányomnak, khmmm, kései gyümölcs" - ahogy Dondanieltől tanultam.
Egy anyuka volt fültanu, aki rögtön mellém állt: én is későn, 38 évesen szültem. Kösz, kedves volt tőle.
Namármost: ez nekem nem probléma, vállaltam. Most a tanítványaim anyányiak épp... Csak a jövőtől tartok egy picit, de ebbéli aggályaimat már megosztottam veletek.
Más: Kiscsikó megüt, megkarmol, ha nem tetszik neki valami - pl. valamit nem engedek meg neki, mert veszélyes stb.
Teendő??? Kedves tapasztalt anyukák, segítsetek!
mera
 
 


Ja, a lényeget elfelejtettem: TALI?

Jelentkezők???
mera
 
 


- "csak" a 2.? és a tavalyi tali?
- milyen vének...? 1. nem is... 2. nézőpont kérdése. 3. a belső a fontosabb nem a külső. (így még én is csak kb. 20-22 vagyok [vagy még kevesebb?])
- Mi lesz a kölökkel 15 év múlva? Majd meglátod. EGYÜTT "vénültök" Kép
- teendő? - velem szemben nem volt ilyen akció. Mondjuk nem is vagyok anyuka. KépKépKép De majd megkérdem otthon. Kép
- tali - ha jön más, ha nem, mi ott leszünk.
joe63
 
 


A tavalyi tali volt az elsőKép
Nem egyenként számoltam az embereket, hanem az eseménytKép
mera
 
 


Sziasztok Kép

Talira mi is, mi is! Ezt csak ha ég szakadás, föld indulás.. akkor hagyjuk ki!!!

Bölcsibe mi is járunk "szokni", de az igazi szoktatás csak augusztusban kezdődik. Egyelőre nagyon tetszik a csajszikámnak Kép Joe, képzeld, az én csalfa kislányom bepasizott Kép egy ikerpárnak csapja a szelet!
Azon én is gyakran elgondolkozom, hogy szegény lánykám egy ilyen öreg anyukával... nem tesznek-e majd megjegyzést az iskolában, stb... De arra gondolok, hogy a tanítói múltam majd hozzásegít ahhoz, hogy jó kapcsolatom legyen az osztálytársaival, akkor aztán majd nem számít, hogy milyen vén vagyok Kép Kop-kop-kop, eddig engem még sehol nem néztek nagyinak Kép De ha továbbra is ilyen hisztis lesz a leányzó, lehet, hogy egy-két hónap és dédinek fognak nézni az emberek Kép
Egyébként Kincsesládikóm is üt, ver mostanában, ha valami nem úgy történik, ahogy azt ő egondolta. Arra is volt eset, hogy ilyenkor megharapott Kép Szerencsére hamar elmúlik a dühe, és akkor már nem durva. A rászólásnál többet nemigen szoktam tenni. Márcsak azért sem, mert ha jó kedve van, jön, cuppanós puszikat ad, ölelget - én meg ilyenkor teljesen elolvadok Kép Kép Kép
Csatapaci, Te melyik talin voltál tavaly??? Joéknál is? Mi Daviékhoz nem tudtunk menni, csak az augusztusin voltunk. Találkoztunk személyesen??? (Bocsi, hogy nem emlékszem Kép !!!)

J.
anyanyos
 
 


Mi csak Daviékhoz mentünk, odacipeltem Apát puhítani öf ügyben. Mint a mellékelt ábra mutatja, sikerült Kép
A korról: belülről én is többnyire fiatalabbnak érzem magam, de most cefetül elfáradtam. Nem csak a gyerek okozta változások, de az is. A mhelyi stressz, az iccakázás stb. na meg sokszor hallottam előtte, hogy "tényleg, nem is nézel ki annyinak", s úgy látszik, elhittem. Most valaki közeli, akivel ritkán találkozunk, azt mondta, hogy Apa tíz évet fiatalodott, én meg...Kép

Na de a gyerek a lényeg, ő jól van, és nem is üt/karmol túl sokat, csak néha. (Azért örülök, hogy ez nem egyedi jelenség...) Két-három napja rosszul alszik, délután se tud igazán, s ha nem vagyok mellette, ordít. Hisztinek tűnő sírás, de könnyekkel, és nem bírja magától abbahagyni, csak ha ott maradok az ágya mellett vagy kiveszem. Reméljük, átmeneti állapot. Az alvásidőt leszámítva viszont továbbra is egy tündérKép
mera
 
 


Sziasztok!

Joe! Nem tudok most sokat irni, meg visszaolvasni, mert üdülünk, és potom 500 pénzért van fél órám.
Párodnak megvan a mobilszámom, hivjatok légyszi fel, mert lehet, hogy el tudnánk menni mi is a talira.

Puszi! És bocsi, ha off voltam.

Ha felcsörögtök, visszahivunk!
Vendég
 


off Csorogtunk, de a hangpostassal nem lehet beszelgetni... Kép on
joe63
 
 


off

Bocsi Joe, de épp nyaraltunk, és kikapcsoltam magam. Az üzit megkaptam, köszi. Hivlak majd benneteket, csak nagyon el vagyok benn havazva. on
Vendég
 


Na Mindenki! Sziasztok! Nem vesztem el, csak rengeteg a dolog. A legfontosabb:TALI Augusztus második hétvégéjén lenne, vagyis 7-8. Davi természetesen felajánlotta, hogy foglalajuk el birodalmukat, de én mást gondoltam, remélem tetszik. Van egy vadászház, ami kibérelhető és van egy kastéy is és lehetőség van még házaknál is a szállásra. A szervezést magunkra vállaljuk, ha megbíztok bennünk. Arra gondoltam, hogy az igényeknek megfelelően lefoglalunk szállást, a vadászháznak nagy kertje-parkja van. Itt bonyolítannánk le a TALIT és a nagy főzét, dumát, stb.. Így Daviék nem pusztulnak bele, hogy rájuk szabadulunk és mi is ott lehetünk velük. Jó ez így? Gondolkozzatok el, hogy ki akar már pénteken lemenni, akkor azoknak úgy foglalunk szállást. Mindenről pontosan tájékoztatlak benneteket, most azt kérem, hogy aki tud jönni az jelentkezzék (06-20-4758189), hogy tervezni tudjunk. Az Alapítvány hozzá tud járulni a szállás költségéhez, tehát itt tudunk egy kicsit segíteni. Kérem, hogy hívjatok és várom az ötleteket is.
dondaniel
 
 


Információk a TALI-ról: Feltérképeztem a szállási lehetőségeket és a következők vannak:

-Somogyfajszon kúria (kastély) Túristaszálló szerű elhelyezés lehetséges 20 fő számára közös zuhany,WC van. Reggelivel 1.500,- Ft/fő.

-Vadászház: 3 szoba szabad 2x2 ágy, és 1 3 ágyas szoba. 2.500,- Ft/fő.
A fenti két esetben a gyerekekre nem kell külön számolni, mert a srácok alheznek matracon hálózsákban és azért nem kell külön fizetni. Tehát 7 felnőtt számára van férőhely.

-Háromházi fogadó: valahol az erdőben van, állítólag nagyon szép. 2 és 4 ágyas szobák vannak . Uszoda és szauna. Reggelivel 5.000,- Ft/fő.

Az Alapítvány hozzá tud járulni a szállás költségéhez, tehát ez ne legyen akadáyl senki számára.

Kérem, hogy telefonáljatok, aki biztosan tudja, hogy tud jönni, mert annak lefoglalom a szállást.
Elképzelésünk szerint a vadászház lesz a rendezvény központi szintere, itt szeretnénk a dumálást, közös evést ivást bonyolítani. Van a közelben egy tó, pecázásra is van lehetőség.
Várom a jelentkezéseket, üdv
dondaniel
 
 


sziasztok ujra! :-)
Ha a matav is engedi, akkor ismét vagyok, bár nem korlátlanul, és nagyon lassan, szakadozva..
Az Indexen irtam én is pár dolgot a Taliról, most gyorsan ide is bepöttyentem, mielőtt leszakadok
Szóval:
Szerintem nagyon jó lesz, a környezet a paraméterek nagyon jók, GYERTEK MINÉL TÖBBEN! Annak külön örülök, hogy megjelentek a kerekasztal másik székein ülők is e topicban, örökbefogadottak, és csecsemőotthonosok.. Remélem a Talira is jöttök?!
Én is hivtam egy 21 éves srácot, aki örökbe-csokigyerek,akit az örökbefogadó apukája végülis egyedül nevelt fel, (az anyuka korán lelépett) annak dacára nagyon elismerésre méltóan, hogy tolókocsis mozgásképtelen. Apuka minden nehézség ellenére kitartott, és a srác most operaénekesnek tanul, nagyon tehetséges.
Róla jutott eszembe, hogy a Talin lehetne egy amolyan kis házi "kimittud", ahol a gyerekeink, kortól nemtől függetlenül összedobhatnának egy kis verses zenés műsort. Nyilván minden gyereknek van kedvenc verse, dala, Joe fiairól tudom, hogy muzsikusok, az enyimJanó verselni imád, ez a meghivott srác megajándékoz bennünket egy "Wonderfull world"-del, ez már alapja lehetne egy kis "örökbe-kimittud"-nak. Vélemény?
Ja! A Talit a Danone megszponzorálja párszáz túrórudival, a helyi TSZ egy disznót ad, amit mi előtte konyhakészre feldolgozunk, a Zuram a zöldségboltjából egy mázsa krumplit szponzorál. Szereztem egy gulyáságyut, amiben 240 l kaja készülhet egyszerre. Addig még a helyi tóból kidöglik pártiz kiló halacska a hallé kedvelőinek, 50 liter üditőt pedig szintén mi szponzorálnánk. Kaja pia gond nem lesz, a szállást donda már részletezte, de az eddigiek mellett még két amerikai katonai sátor áll felállitásra készen, amiben összesen vagy 40 ember elfér. Tehát kérem szépen csak el kell jönni, a a többi adott...!!!:-))
Mi mindenkit szeretettel várunk!
davi
 
 


Ja!
A "vénség" témáról csak annyit, hogy az Ötödik Elemet ugyi magunk alkottuk, oszt mégis néha nagymami szerepet osztanak a külsősök. Oszt kit érdekel? :-))))
davi
 
 


Szia, sziasztok :-))))

Mi már nagyon várjuk a talit, bár azt hiszem nekem már most gyomorrontásom van ennyi finomságról olvasván! Szombat-vasárnap számíthattok ránk, ha nem jön közbe semmi (de ne jöjjön!!!) Azért majd "hülyebiztos" útleírást, ugyi, küldesz???
A Ki mit tudhoz annyit, hogy Kincsesládikám még csak a metalofonnál tart, amit nem hiszem, hogy mindenki élvezne :-) De mi szívesen meghallgatunk, megnézünk minden törpe-produkciót! Bukfencszámmal nem lehet esetleg indulni??? Vagy Körben áll egy kislányka eltáncolásával? Ötödik Elem mivel indul???

Mi másfél hétre még eltűnünk nyaralni, de aztán, ha bármiben tudunk segíteni, szóljatok!!!

J.
anyanyos
 
 


SziaKép
Ötödik Elem bármilyen zene hatására hevesen rázza a hátsóját, tehát őt a modern-tánc-studió kategóriában inditjuk, de lehet, hogy egyszerüen az lesz a produkció, hogy hagyja a többit szóhoz jutni Kép
Még pár szó a heéyről, ahova jöttök:
Aki szereti Fekete Istvánt, annak jó tudni, hogy ő nem messze innen született, és több regényének is helyszíne ez a tájék, a Hajnal Badányban c regényét pl itt irta, a malom, és a ház a regény helyszínei, itt van a mi házunktól kb 200 méterre, az erdőben, a patak parton. Ebben a házban fognak lakni, akik a Vadászház elhelyezés mellett döntöttek. A patakból az idők folyamán halastó is lett, egy 9 hektáros erdei tó fűszerezi az amúgy is csodálatos környezetünket. Az uraság kastélyát itt a faluban, most a Somogy Természetvédelmi Szervezet lakja, akik vidraparkot is csináltak nem messze. Az erdőben található Háromházán ( ami egy 3 házból álló "falu") természetes környezetükben kerítettek el egy pár csapat vadat, szarvast, vaddisznót, őzet, nyulat, rókát lehet megfigyelni kis türelemmel. Szóval itt aztán megtalálunk mindenkit, akit Fekete István a tollára vett, Karaktól Tásig. Az unokaöccse, mármint F.I-nak a kántor itt a faluban, s mivel ifjabb Fekete István Clevelandben folytatta apja tevékenységét, én most egy olyan könyvet olvasok, amiről nem is tudtam eddig, a Koppányi aga testamentumának folytatását. A címe: Ítéletidő. Bizony a Fonyódi végvár, a látrányi rét (ama bizonyos bajvívás helyszíne), az Öreglaki palánkvár, mind mind pár kilométeres körzetben lelhető fel tőlünk. Ezen kívül Nikla, a Berzsenyi kúriával, a Fajsz fejedelem korából feltárt őskohók, Buzsák, a híres hímzett terítőivel, Nagyszakácsi a királyi szakácsok nagy találkozójával, ezek mind itteni nevezetességek, amiket sok magyar ember nem is tud, sosem látott, de pl. "Olaszba" meg "Görögbe" már naná hogy járt nyaranta...
Amit lehet megnézünk most, de persze minden nem fér bele, ám akinek tetszik, visszajöhet ide nyaralni, és mi szivesen elkalauzoljuk a környéken
davi
 
 


Egyre izgibb a dolog Kép Kép Kép A vadak között kullancs is van ???? Sok? Zzzzzzzzzzzzzz!
(Bár betegesen reszketek a kullancstól, mióta összeszedtem egy Lyme-fertőzést, azért nem riadunk vissza a látogatástól!!!)
anyanyos
 
 


Van, de csak annyi mint mindenhol máshol Kép
De 2-3 napig a Tali előtt be kell szedni 3x1 (vény nélkül kapható) Polybé tablettát, ami ugye nem árt semminek, és akkor se szunyoigtól, se kullancstól nem kell tartani
davi
 
 


off
Davi, 22 hós is szedhet polybét? Kislányunkat megeszik a szunyogok, hiába védekezünk off-al, a csípéset elvakarja, arra is mindent kísérletezek már, egyszerűen iszonyúan néz ki és szenved szegényke:-(
on
mera
 
 


Csók Nektek! Szépen alakulnak a dolgok, vagyis a vadászház már a társaságé, a kúria szintén sorra kerül, csak arra várok, hogy kiderüljön, hogy mennyi alvós emberre számítsunk. Mint olvasható volt Davitól, éhen nem fogunk pusztulni.
Egy gondom van, de Davival majd rendezem, hogy tányér, pohár milyen legyen. Azt hiszem, hogy nagy mennyiségű műa. felszerelést biztosítunk, bár nagyon útálom. Még szerzünk ásványvizet, és más üdítőket is.
Davi üzeni, hogy aki CD-re akarja másoltatni a fotóit, amit itt csinált, arra van lehetőség.
Következő info, hogy erre vannak tehenek is és adnak tejet is. Vagyis lehetőség van olyan tej ivására, aminek köze van a tehénhez. Ha kértek, akkor jelezzétek, mert szólni kell előre.
Egyelőre úgy tűnik, hogy jó sokan leszünk, és remélem, hogy a gyerekek nem lesznek betegek. Pontos útleírást készítünk, amit majd közlünk.
Már nincs sok és találkozunk!
dondaniel
 
 


Tudok vinni itthoni elfekvőből kb 100 műa.tányért evőeszközzel.
joe63
 
 


Joe! nagyszerű, ezt is megoldódott.
Segítség kellene: van olyan látogató, aki az utazást nem tudja megoldani. Matibáék sem tudnak lejönni! Itt kellene a segítség. Ha tudtok olyat, hogy olcsón lehet kis buszt bérelni, akkor kérlek hívjatok. Ezt tartom a jó megoldásnak. (9 személyesre gondoltam). Az Alapítvány ehhez is hozzá tud járulni egy kis összeggel. Nézzetek körül, kinek van ismeretsége.
Több örömhírünk is van, indulnak ismerkedések és vannak várakozók is, akik még a nyárom mehetnek baba nézőbe. Majd mesélek személyesen.
Joe! Jöhetnek a tányérok!
dondaniel
 
 

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?