Új privát üzeneted érkezett!

Susycat!Tényleg,mi egy napon szültünk!Isten éltessen Titeket is!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Köszi Niki,én ma lehet,hogy újra elkezdem az Ergamot és tényleg keresek egy másik orvost. A nyaralás pedig újra a vérzés "jegyében" zajlik.

Kép
f.ancsi
 
 


Áááá,olyan kéne ami tejjel és habarással készül,de feszt nem találok olyat. :twisted:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 

 
 

Boldog 3.kat Hannácskának is!!!

Szegény Ancsi! A Balatonra mentek nyaralni?

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Köszi szépen! :D

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Annus! Kb. mikorra várható a klip elkészülése? Már nagyon kiváncsi vagyok :)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Niki!
A zöldborsó is tejjel, meg habarással készül. (nagyjából :D )

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Hú Trixi, a nagy kavarások közepette elfelejtettem:

Sok boldog szülinapot Marcinak!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Sajnos ami a hírekben volt az Roliról szólt. Ő volt az a kisfiú, akire sajnos későn figyelt fel 1 úr, de akkor már késő volt. Engem roh*túl felidegesített ez a nemtörődömség. Ráadásul vendégségben volt a szülők nem voltak ott. A nagymama, unokatesó és annak szülei voltak ott, de nem hiszem el, hogy ennyire nem figyeltek oda rá. Én soha le nem veszem a szemem a gyerekekről(sajátomról és a párom unokahugairól vagy bármeikről), ha valahova megyünk velük, legyen az strand vagy bármi más hely. Sajnos én is tudom milyen egy testvér elvesztése.
Azóta sem tértem napirendre a dolog felett.

Kép
Kép
incike
 
 


Ancsi!
Szia!!!!ma összefutottam a férjeddel a gyógyszertárban :wink:
Szerintemis új doki...ez már tényleg nem normális!!!

Susycat!
Hát mivel ma kaptam még képeket,így kb holnapra ígérem csak...de legkésőbb péntek!Holnap oltás is lesz,remélem Iza nem lesz extra nyügi....de igyekszem!Csak közben az utazás miatt is ide oda rohangászom már....de meglesz 2 napon belül!!!Rögtön szólok!!!Egy percig se rejtegetem!!!

annus11
 
 


Sziasztok!

Megint lemaradtam egy taliról?! Grrrrr... Nagyon mérges vagyok magamra!

Dóri, nagyon horror a palacsintás történet, szörnyű, hogy senki sem volt képes segíteni! :evil: :evil: De úgy tűnik, szerencsére valaki nagyon vigyázott odafentről Danóra! (Küldtem privit)

Kutyafüle, brokkoliból szoktak főzeléket csinálni...? :shock: Próbálj meg a mindmegette.hu-n receptet kereseni, de ha nem találsz, még mindig csinálhatsz belőle egy kis főzőtejszínnel krémlevest! Nyamm-nyamm, azt hiszem, megyek brokkolit venni! :lol: :lol:

Kép

Kép
zsüci
 
 


Igen,szoktak.Elvileg.Én ugye nem tudok főzni,most akarok megtanulni,és érthetően a főzelékekkel kezdeném a tanulást.És spec brokkoli van itthon. :roll:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Brokkoli főzelék

Hozzávalók:

1 kg brokkoli, 10 dkg vaj, 15 dkg liszt, 2 dkg vöröshagyma, 1,5 dl tej, 1 cs. petrezselyemzöld, ízlés szerint só, lestyán


Elkészítés:

A
rózsáira szedett brokkolit megfőzzük, közben ízesítjük az egészben
hagyott vöröshagymával, sóval, lestyánnal. A vajból és lisztből fehér
rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítünk.
Ha a brokkoli elég puha, berántjuk a főzeléket, majd hozzáöntjük a
tejet. Addig főzzük, míg a rántás íze el nem tűnik.


KutyafüleA foghagymásat nem ajánlom amíg szoptatsz.

Kép
Kép
incike
 
 


Hello csajok,

alig tudok jönni, mert a 7en minden nap megyünk nagymamámhoz kertezni.

Marci 1 hét alatt most csak 150 g-ot hízott :?

Dóri, sajnálom ami megesett veletek! :(

Netti, mi is előrébb hoztuk a lefekvést, már 9-kor alszik, mert iszonyatos nagy nyavítás volt már este fürdés után. 8nekünk úgy van, hogy apa fürdik Marcival, aztán ha ők kész, akkor megyek én és utána kaja a gyereknek) Még mindig sír, amíg én fürdök, akármit csinál vele az Andris. Lehet már nagyon álmos és próbáljam lefektetni hamarabb :?:

Annus, már nagyon kíváncsi vagyok a klippre!

Niki, minek van otthon brokkoli, ha nem tudsz főzni? :roll: :D

Kép

Kép
adraci
 
 


nekem meg azt mondta a dokim keruljem a brokkolit amig szoptatok :roll: de nem indokolta. :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Adraci, mi mar 7-fel 8 korul furdetunk mert total nyugos es csak uvolt utana.. alig lehet a cicit a szajaba tenni.. probaljatok meg picit hamarabb egy picivel hatha segit :roll:
szoval kb ugy jon ki h haromnegyed8kor mar tutira szopizik! igy job b neki ugy vettem eszre :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Habarás

A habarás könnyebben emészthető, egészségesebb, mint a rántás. A lisztet – vagy keményítőt – vízzel tejföl sűrűségűre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt (vagy tejszínt, tejet, akár vizet is), majd vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett, a forrásban lévő ételhez öntjük. Még biztosabb, ha a forró léből néhány kanállal elkeverünk a habarásban, és csak aztán keverjük az ételbe. Ezzel a módszerrel készül pl. a tökfőzelék, gyümölcsleves, egyes mártások.

Kép
Kép
incike
 
 


Kutyafüle, minden főzeléket í3 féleképp csinálok, attól függ, milyen kedvem van, és melyik mód illik az adott alapanyaghoz.
1.: hagymás alappal- zsiradékon hagymát dinsztelek, rá egy kis pirospaprika, bele a zöldség főzve, darabolva ha kell.Rá egy kis lisztszórás vagyb étk. keményítő, esetleg egy kis víz vagy tej

2., felteszem főni a zöldséget, ha puha, tejfölben elkevert keményízőt /lisztet adokm hozzá

3., kombináció: hagymás alap, paprika, rá a zöldség, + tejfölös keményítős cuc

Természetesen só, kapor ha kell, fokhagyma stb..
Incike, fokhagymás anyatejet szeretik a babák, főleg, ha az anya a terhesség alatt is ette.Valahogy ezt vizsgálták, nem t'om hogy, de nem árt:)
zili
 
 


zili
en pont az ellenkezojet tapasztaltam,az elejen. azthiszem talan mozza jart meg igy. vagy mar nem emlekszem..
szoval azert ovatosan a fokhagymaval, nem mindenki szereti :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Zili
Nekem pont az ellenkezőjét mondták. Azt mondták amíg szoptatok ne egyek túl fűszereset, fokhagymásat, savanyút.
Na akkor most legyen okos az ember lánya.

Kép
Kép
incike
 
 


Szerintem függ a babától is, hogy a pocakja, hogy bírja. Én a sárgabarackkal jártam meg.

Kép
Kép
incike
 
 


Incike, maumau, persze aki terhessége alatt nem evett fűszeresen, ne most kezdje el, mert az ízanyagok megjelennek az anyatejben, elutasíthatja a bébi a tejet, ha nem szokta meg a terhesség alatt ( magzatvízbe is átmennek egyes ízanyagok)
Engem a gyerekorvos győzködött erről, azzal, hogy pl az indiai nők is szoptatnak, ők aztán javában fűszereznek...

Nem azt mondom egyél olyat, ami ellenkezik a meggyőződéseddel, csak azt, mindent lehet több szempontból alátámasztani is és elutasítani is. Mindig mindenre lesznek érvek és ellenérvek. A brokkoli evésre is. Tény, hogy anyatejbe nem megy át a puffasztó hatás.Íz igen, de az anya vékonybelében termelődő gáz nem.De attól még a brokkoli ebédet rosszul fogadhatja a baba, ez meg a tapasztalat.
zili
 
 


Incike tünemény vagy,köszönöm!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


:lol: :lol: Én még turmixolom is amúgy!Múltkor csináltam én is,brokkolit rózsáira szedve sós vízben feltettem főni,ha megpuhult megvártam míg hül kicsit,aztán turmix,és végül kis tejfölt liszttel kikevertem,ehhez raktam az összeturmixolt cuccból egy keveset és így hozzáöntöttem az egészhez amit aztán összeröffentettem!Ízlés szerint lehet bele tejet is tenni!Ja és a brokkolit annyi vízben amennyi épp ellepi!Főszernek meg petrezselyem,de van h enélkül csinálom!Lehet még főtt krumplit is összetörni és azzal sűríteni.De én nem szakácskönyvből főzök,szóval arányokat nem tudok mondani :oops:

annus11
 
 


Adraci,azért,mert imádom köretnek a vajban párolt brokkolit!Nyami!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja hogy mit lehet enni inni...na leginkább semmit!Szóvalén eszem iszom mindent,ha észreveszem h a babának nem jó akkor olyat nem eszek többet!Ennyi!Tényleg sok mindentől függ!Amúgy ugyan azt eszem mint terhesség alatt!Ennyi! :lol:

annus11
 
 


Kutyafüle!
És a férjed tud főzni?Mert általában ha egy nő nem tud v nem szeret főzni,akkor férje viszont szeret meg tud is!Vagy ez nálatok nem így van?
Nekem az uram azt mondta h nem tudnék főzni el se vett volna :lol: :lol: a kis bélpoklos 8) :lol: Mázlija van h imádok főzni,arról h tudok e nem nyilatkozom 8) bár a kb 105 kilója azt hiszem mindent elárul! :roll: :lol:

annus11
 
 


Köszönöm mindenkinek a segítséget!De aranyosak vagytok!Eléggé szégyellem magam,amiért itt is mindenki tud főzni. Sebíj,majd megtanulom.Mindenesetre ezt a receptet veszem most alapul,és majdcsak lesz belőle valami.Ha nem elsőra,akkor majd legközelebb. :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus
Az én uram sem vett volna el, ha nem tudok főzni. Én is imádok főzni és kisérletezni a fűszerezésekkel. Sütni is imádok, de ez a végzettségemből is adódik. Amíg nagymamám élt addig együtt főztünk sütöttünk.

Félreértés elkerülése véget én senkit nem fogok kevesebbre tartani azért, mert esetleg nem tud főzni vagy sütni. Anyukám is a mama halála után tanult meg főzni könyvből. Szerintem nem szégyen, ha valaki ilyenkor kezdi el tanulni. Nálunk ugye nem volt fontos, mert a mama mindíg megfőzött, de ez már régen volt azóta elelt több mint 10 év és anyu azóta rendületlenűl gyártja a finomabbnál finomabb kajákat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára incike 2009.07.29 12:07-kor.

Kép
Kép
incike
 
 


Dani se tud.Viszont Annus,úgy,de úgy tudunk kaját rendelni, mint a világon senki!!!!!! :wink: :lol: :lol: :lol:
Igazából az van,hogy sose voltam rákényszerülve,hogy főzzek. Magam kedvéért neki nem állnék.Hétvégén mindig megyünk valahova,különben reklamál a család. Hétköznap Dani a melóhelyén kap kaját.Minek főzzek ezért magamra???Na de most más a helyzet,mert pár hónap,és lesz kire főzzek.És azt szeretném,ha cicó azt mondaná:Anya te főzöl a világon a legjobban!!!!! :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hát Daninak nem voltak ilyen elvárásai.Azt mondta azért szeret és vett el,mert nálam jobban senki sem tud szeretni.---szerinte Szóval nem voltak nagy igényei(leszámítva azt hogy Daninak a külső nagyon fontos,szóval,ha nem lettem volna nagyon vékony észre sem vesz,ezért kell most dolgozni)

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Kutyafüle!
Akkor hajrá!Mindent bele!!!
Nekem uram mondta egyszer h neki az a hazai amit én főzök,az ízlik neki a legjobban!Mamája is túl zsírosan főz....na meg az én mamámnál i jókat eszik!Karácsonykor csak úgy áradozott mamám húsleveséről! :wink: Hiába, a hasán keresztül vezet hozzá az út! :lol:
Én mióta eljöttem otthonról 18 évesen,azóta főzök.Magamra is,mert imádok enni :oops: rendelésnek 3 baja van...drága,kevés és néha nem az én szám íze szerint készül....

hát sütni is imádok,na de aki a kenyérsütőt is bevitte volna a kórházba,attól minden kitelik :wink: :lol: :lol:

annus11
 
 


Azért nem azt mondtam h azért vett el mert tudok főzni,mielőtt vki félreértené :lol: :lol: :lol: :lol: de ez is a listán volt :lol: Amúgy valószínű maga se tudja mért vett el :lol: 3szor kérte meg a kezem mire igent mondtam :lol:

annus11
 
 


Annus ez aranyos!Illetve mindkettő.Én megkérdeztem Danit, hogy szép se vagyok(főleg hozzá képest), hisztis is vagyok, túl okos sem vagyok, miért pont én kellek neki. És erre volt a fenti a válasz. És már 8 éve!!!!! :D Képzeld, mi már a gimiben kiszúrtuk egymást, de sosem beszéltünk. Én gátlásos voltam, ő meg fiatalabb, úgy volt vele mit akarhatna ő egy két évvel idősebb csajtól. Aztán rá két évre a strandon leszólítottak a haverjai.Addigra már túl voltam a gátlásosságon, és neki adtam meg a számom. Az egyik haverja az eskin mondta is neki, hogy neki köszönhet,mert ha ő nincs ott és nem szólít le,nem lennék most a felesége.Egy másik meg azt mondta, hogy neki köszönhet.Dani megkérdezte, hogy miért, hisz ott sem volt a strandon.Erra a srác:pont ezért. Fő az önbizalom.Bocs az offért, de olyan jól esik felidézni a szép emlékeket. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus,hogyhogy 3x kért meg???

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Annus!
Miért csak harmadszorra mondtál igent?

Niki!
Jó kis történet! Néha tényleg jó felidézni a történteket!
No, akkor nosztalgiázzunk!
Mi a férjemmel ált. isk. 8.-as korunkban "szemeztünk egymással", de szerencsére akkor nem jött össze semmi, mert akkor most nem így állnának a dolgok. Aztán egy ifiklubb-beli bulin jöttünk össze, immár 12 éve. Én is hallottam, amikor az egyik barátja mondta neki, hogy ha másért nem is, ezért megérte az ifi-klubot csinálni. (ami persze már réges-régen megszűnt)- hisz anélkül ki tudja, összejöttünk-e volna valaha.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Na csak gyorsan....mert ugye dolgom van! :wink:
Hát mert mindig rosszul kért meg...pl nézzük este a filmet és reklám alatt odaszól h nem mennék e hozzá!A másodiknál meg épp ökörködtünk,már nem is tudom mi volt pontosan és akkor is csak úgy megkérdezte...mondtam neki h ezt nem így kell,ha jól csinálja majd válaszolok!3.ra jól csinálta,akkor igent is mondtam :lol: Ő nem az a romantikus meg elmondom mi bánt típus...máshogy mutatja ki h szeret.De azt egy fél pillantásából is látni!
Mi is már 7 éve ismerjük egymást.....és a 7.év a kritikus,ugye?Vagy hogy van ez 8)

annus11
 
 


Moncsi!
Ifibe mi is jártunk!!!Azóta az is megszűnt 8)

Basszu,úgy fáj a fejem...hülye front :roll:

annus11
 
 


Annus
3x? :-)

Esztó
tesóm ibm-nél kezdett dolgozni, aztán jött egy spanyol manager oktatni őket, és egymásba szerelmesedtek. Igy kb rá egy évre kiment ő is Irországba. Ez 4 éve volt. Azóta már másik szintén spanyol barátja van és nagyon jó munkahelye. Persze nekünk nagyon hiányzik, de szerencsére jön gyakran. Legutóbb június végén volt, 2-3 havonta jön. Anyuék szoktak kimenni hozzá, mi gyerekestől még nem voltunk. Haza fognak költözni, remélem már hamarosan.
pumuklii
 
 


Moncsi!
A blogodbana képekkel nem lehet h az a baj h túl nagy???Meg be lehet állítani hogy jelenítse meg.Kicsi,közepes,nagy.Én mindig a közepest választom!

annus11
 
 


Annus!
Hát, nem tudom...
Mindegyiket le is kicsinyítettem előtte, nem írt ki semmit, sőt, egy darabig meg is jelentek, aztán egyszer csak hézagos lett. Valamelyik maradt, valamelyik ment ...
Nem lehet, hogy azért tűntek el, mert a gépről letöröltem?
Passz... Legfeljebb újra csinálom, de lusta vagyok.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


aha,hát azt nem tudom....szerintem azzal nem kéne összefüggésben lennie!Hiszen ezt elmenti magának az oldal...jobb ötletem nincs,remélem nekem nem kezdenek eltűnni..... :roll:

annus11
 
 


Hello Csajok!

Mi este 8-,reggel 5-ig alszunk,így naponta 6-szor van kajcsi.
Bár Hanna is kevesebbet eszik mostanában.
Igen,nagyon szuper volt a tali,mégegyszer köszi mindent Barbi!!!
Hannám azóta is csak úgy nyomja a dumát. :lol:
Lehet,hogy forogni-mászni később fog,de hogy nagy dumagép lesz,az tuti. :D
Tegnap voltunk az orthopédián,kontrollon és VÉGE! a terpesz pelusnak. :wink: :D :D Hurrá-hurrá!!!
Doktorbácsi megdícsérte,"minden a legnagyobb rendben"!
Ma voltunk a szigeten,jobba a térdem,de kb.két hétig csak gyalogolni fogok,utána kezdek újra futni.
Hanna nagyon élvezi reggel a friss levegőt! :)
Tündériek a csajok-kispasik!!!! :P

Annus!Ha nem jönnék hétvégéig,akkor jó utat nektek!!!
Várjuk a klippet! :wink: :lol: Bizti tök szupi lesz!!!!
Pusza!

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Ilyennel szórakozok éppen. Melyik jobb? Esetleg ötlet módosításra? (Színeket ne nézzétek, nem volt sok lehetőség a programban, meg én is béna vagyok pl nem tudtam a konyhaszigetet befeketíteni.)

Kép

Kép
pumuklii
 
 


Na hát igen, "nosztalgiázzunk"! :lol: Mi Sanyival egy éve volt májusban, hogy megismertük egymást, augusztusban összejöttünk, januárban esküvő, és most ünnepeltük a fél éves házassági évfordulónkat! Augusztusban pedig sajnos külön ünnepeljük az évfordulónkat, mert én otthon, ő még kint! :cry: na de majd bepótoljuk! :oops: :lol:

Főzőcske, én úgy átlagosan tudok főzni, amit még Sanyi is megeszik! :lol: De nálunk valahogy úgy alault ki, főleg amióta 3an vagyunk, hogy ő főz vagy két-három fajtát, és amíg az futja a héten nem kell főzzek! Ő nagggyyyon tutin főz, meg is látszik rajta, Annus, a te párod kismiska az enyémhez képest 15. Jujj, de fogynunk kéne!!! :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


pumukli, nekem személy szerint az első jobban tetszik, mit csinálnál azzal a csupasz fallal a másodikon??

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


ja főzőcske, Sanyi vasárnap főz...

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Pumukli!

Nekem a felső variáció tetszik jobban. :)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Nóri
akkor jó hamar fogant Vilcsi! :-)

Eddig az első verzió élt, most kezdek variálni, nem is tudom miért.
pumuklii
 
 


Üres hely? nemtom, egy hosszabb lámpa...
pumuklii
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: