Új privát üzeneted érkezett!

Mozza!
Te az a kategória vagy aki mindent megtett azért h több teje legyen!!!Nem az aki inkább tápihoz nyúl!!!!!!Szóval nehogy magadra vedd ezt,ez nem TE vagy!!!!(bár nem én írtam)Csak általánosságban volt szó róla,itt szerintem nincs is ilyen!!!!!!Az h kinek mennyi teje van és meddig adottság is!!!Mert van aki tényleg mindent megtesz és még sincs több,más meg semmit nem tesz és ömlik neki....


Na mi kimentünk az uramhoz a melóhelyre...ilyen lehetőségeim voltak h kenguru,kendó,babakocsi+mózes,bk+hordozó.Az utolsó mellett döntöttem...aztán mivel menjünk.Villamos+vonat,busz+HÉV....szintén az utolsó mellett döntöttem!Iza jól viselte az utat,nem sírt.De nem nagyon aludt...néha kómázott csak be.Így mire odaértünk hulla volt,letettük az ágyra hátra elalszik...de nem.Egy idő után meg elkezdett sírni...elég durván.Közben ennie is kellett volna,de a cicitől mégjobban ordított...nagyon meleg i volt odabenn,fülledt volt a levegő :roll: Aztán nyitottam egy nagyobb ajtót és az előtérben leltem vele...álomba sírta magát...de csak kb 15 percre s közben is fel fel sírt....de végül meg tudtam szoptatni és jöhettünk haza!
De nem jött busz....na mondom fene se vár,akkor séta!Szóval jó sokat mentem...Iza persze aludt,szintén nem sírt...apa kapta csak a kitüntetést h sírni láthatta :roll: Szóval oda voltunk fél1től fél6ig.....és csak 1szer nem segítettek,amúgy mindig jött vki fel és levenni a babakocsit :wink: :lol:

Ja és a F1et is csak fél szemmel láttuk...felváltva mászkáltunk a gyerekkel.....

Na eszek vmit...majd jövök!!

annus11
 
 


Mozza!Nagyon klassz napotok volt akkor tegnap!!! :wink: Irigy-irigy.Elmennék szívesen úszni egyet,de olyan szörnyen érezném magam fürdőruciban.Meg jó lenne strandra is kimenni, de én aztán meg nem szoptatom nyilvános helyen,annyit nem tudnának fizetni. Így csak rövidke "kirándulásokra "megyünk. :cry: Itthon meg a strand bezár még altatás előtt. :cry:
Barbi!Nagyon kemény lehet így szoptatni,le a kalappal előttetek is.
Nekem mostanában sosem folyik a tejem,sem nappal,sem éjjel.Van még,mert minden nap jól lakik,meg tudok el is tenni még.Régebben éjjelente folyt,meg emlékeztek a hittan felkészítőn is.
Megnéztünk ma még két filmet.Ez aztán a lazulás!!!!!!!Csak ki kell ugrani a DMbe babolajért.Sajna már nemcsak korpája van,hanem koszmója is. :cry: Anyum és anyósom szerint a nagy haj átka.Hát nem tom,de haj,az van.Szerintem itt ő a séróbáró,ami a hosszat és a mennyiséget illeti. Bár a kis filmsztárunk sem semmi! :wink:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ja és ketten is mondták a HÉVen h vörösödik a haja...múltkor az uram is azt kérdezte h vörös a haja?
De nincs is vörös a családban......szerintem nem vörös amúgy :wink:

annus11
 
 

 
 

múltkor Bogit pelenkáztam, de át kellett öltöztetni - ruha a szárítón, a teraszon. Gyerek föl, elindultam, közben lecsúszott a pólóm (a terhesbandázs volt rajtam, jó mert csak lehúzom, és lehet etetni :) gyerek függőlegesen az ölemben, meglátta a cicit, gyorsan rá is cuppant. Ne már, hogy ne használjuk ki az adódó lehetőségeket :) :)

Kutyafüle,
miket néztetek még meg?

Én a Terminátor 4-et terveztem be estére, uram úgyis elment sörözni, majd a lovak közé csapok én is a szoptatós teámmal :)

emese1979
 
 


Emese!Az Áldott teher, Harry Potter 6., Lúzer FC, Pókercsajok
Jó kis nap volt!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Hanna szeme nem vészes,kb olyan neki,mint mikor én fáradt vok,és piros az ér nagyon benne.Viszont extra nyafis.
Annus nem semmi utatok volt,jó sokat mentél.
Mesi,ari lehetett Bogi ahogy rácuppan.Kis édes!
Kutyafüle,Grétinek is nagy haja volt és koszmó is akadt.Bár lehet semmi összefüggés csak véletlen egybeesés!
Tinu,nagyon ügyes pici fiad van!Gratula neki!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Hoztam Nektek valamit.Az egyik képeslapon volt,amit kaptam:

"Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
A múlttal nem szabad törődnöd.
Mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
Minthogyha újjászülten élnél!

Mit akarsz?
- kérdd meg minden naptól!
És minden nap felel majd akkor.
Tetteidnek tudjál örülni,
Más tetteit tudd megbecsülni!
Főként ne gyűlölj egy embert se,
S a többit hagyd az Úristenre!! "

/Goethe/

Sok szeretettel Nektek is!!!
:D

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


barbapapa
teljesen igazadan van abban ,h mindenkinek a sajat dontese h h etet.. !!!

Es egyaltalan nem szabadna ilyet kijelenteni h az "lelkileg szegeny" marad aki nem akar.. sztem SENKI sem egyforma. ezt senkinek sem szabadna elfelejtenie..

kutyafule
"Ítélkezni meg szerintem az ítélkezzen aki tökéletes."
Igy van :wink:

Hozzteszem,hogy aki szerint konnyebb tapszerrel etetni a babat akkor eloszor probalja meg.
AZ en lanyom szopizik es tapszert is kap. Nem zavar mar a tema egyaltalan,de sokkal bolnyolultabb miota ez van mint amikor csak szopi volt.
Mindig fertotleniteni kell a cumisuveget, aztan tapot kell csinalni.. ha elmegyunk vhova is fel kell szerelkezni babavizzel,tappal uveggel,cumisuveeg melegitovel esetleg.. es sorolhatnam.
a cici meg mindig keznel van ugye......... szoval aki szerint ez sokkal konnyebb annak csak gratulalni tudok.

Es persze lehet mindenkinek velemenye.. de olvastam most eleg szelsoseges hozzaszolasokat.. na szep napot.

Netti
Kép
maumau
 
 


Én annyira álmos vagyok!!!!Hogy mitől???Iza 10-11 órákat alszik minimum éjjelente.....lehet h a sok alvástól vagyok fáradt???


Anita!
Augusztus első hetében megyek le,olyan 5-6 körül,és max 16ig maradok.De nem tudom pontosan még....majd igyekszem jönni sűrűn a fórumra is,és akkor meg tudjuk dumálni!Mondjuk telszámot tudod,szóval csörögj nyugodtan rám,hátha ráérek egy talira :wink:


Na szerintem lépek aludni...hiányzik az uram :( Kép

annus11
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy ezt írom, de tényleg könnyű a másikat megbántani a szopis témában! Nekem is nagyon rosszul esett, mert én is úgy érzem, hogy mindent megtettem amit ésszerű keretek között meglehet tenni azért, hogy szoptathassam Vilikét!!! Sajnos nem sikerült!! Ittam napi 5-6 liter folyadékot, reggel-este két tányér vagy tojásos vagy köménymagos levest ettem, a fejővel manipuláltam /7-7-5-5-3-3-1-1/, laktoherb otthonról, itteni szopis tea, szopis vitamin, és bármit tettem NINCS!!! Illetve a mai napig van napi 10 ml! Azzal mit kezdjek???? Attól Manócskám kicsit éhes marad, mivel a napi adag már 800 gramm! Tehát én nem akarok megbántani senkit, de azért örültem ennek a topicnak, mert eddig ez nem okozott problémát senkinél, hogy ki hogyan, mennyivel eteti a csemetéjét! És mozzának nagyon igaza van, hogy amíg nincs benne az ember, nem tudja, hogy milyen ez lelkileg, hogy bármennyire szeretnéd, beint a természet!!
:cry: Na befejeztem, talán így is túlragoztam!!

Nagyon sajnálom Rolika szüleit! :cry:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


ami lemaradt..
azt meg vegkepp nem ertem mi koze ahoz h tapszert ad vki a gyerekenek h mennyi penze van.. meg h latszott a babakocsijukon h nem olcsobb kategoriasak :shock:
Egyebkent van jo par olyan topic ami a tapszeres babak anyukainak van. Gondolom arra nem gondol senki ilyenkor h ok is talalkozhatnak.. egybol szurkalodjunk csak h miert adnak nekik azt.
szoval ha nekem stokke babakocsim van es a gyerekem tapszerrel etetem nyilvanos helyen akkor biztos azert van mert tele vagyok penzzel...
na mindegy... erdekes meglatas minden esetre.
Kar h nem lehet vkinek annyit fizetni h legyen eleg tejem.
Biztosan fizetnek erte, hogy konnyitsek a mindennapokon.
Persze csak mert stokke babakocsim van :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


kutyafüle - nagyon szép, és tanulságos idézet! Szerintem ez is olyan vers, amit mindenki magára tud igazítani!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Annus: ez a vörösödés nálunk is volt TÜcinél és most CSonginál is. Szerintem ez attól van, hogy a világosabb (szőkébb) haj kezd kinőni a sötétebb alatt és valahogy így csillan meg rajta a fény. De lehet, hogy hülyeség. Mindenesetre Tüci sem lett vörös a végén. :) Bár nálunk volt vörös a családban (anyai nagyapám), de azért én sem számítottam vörösre.

Netti: szerintem inkább azt kell összehasonlítani (ha már), hogy mi az egyszerűbb, tápszert adni, vagy egész délután szoptatni estig non-stop, csak hogy ne kelljen a tápszer. (Ilyet csinált egy régi topiktársam a második gyerekénél - szóval lett volna épp mit csinálnia helyette -, mert annyira akarta, hogy ha már az első tápszeres volt, a második ne legyen az. Minden tiszteletem az övé volt, hogy végigcsinálta. Sikerült neki, nagyon ritkán pótolt ugyan tápszerrel, de mindig visszatornázta utána a tej mennyiségét.)

Na de szerintem akinek nem inge, ne vegye magára, ahogy Annus is írta a hsz-ében. Ha valaki úgy érzi, minden megtett, hogy csak anyatejes legyen a gyereke és ennek ellenére ad tápszert, az ne érezzen bűntudatot és ne sértődjön meg. De azt nem hiszem, hogy az valódi szükséglet és nem csak keltett szükséglet, amennyi tápszer fogy és amennyi tápszeres gyerek van. Erre írtam korábban, hogy több segítségre és megerősítésre lenne szüksége az anyáknak, mint amit jelenleg kapnak.

Kép
Kép
tinu
 
 


Amennyire én emlékszem az LLL-es szoptatós füzetekből, a tej mennyisége nem az elfogyasztott folyadék mennyiségétől függ, hanem a mellretétel sűrűségétől. Ergo ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy napirend szerint szoptasson, de a teje akkor növekedne, ha ezt nem tenné, hanem sűrűbben kéne szoptatnia, akkor hiába is iszik akármennyit, az nem segít. Persze én nem tudom, hogy így van-e valóban, nincs benne tapasztalatom, csak erre emlékszem abból, amit olvastam.

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu
en egyaltalan nem eroltettem a napirendet a kislanyomnal. akkor kapott enni amikor kert.. sot rengeteg idot toltott mellen.
volt h orankent ket orat volt a mellemen. szoval en is vegig jartam sok mindent........ es amiota tapszert is kap azota sokkal bonyolultabb az egesz.
Amikor egy het alatt 30grammot hizik es allandoan uvolt mert ehes akkor mar muszaj mashoz is nyulni. ES nem egy napig csinalja ezt..
Boronak mind a ket szeme total be volt verezve mar a sok uvoltestol.
Kiprobaltam mindent, kertem,kaptam segitseget.. a tejem minden alkalommal 80mlt produkal.na de mindegy. En orulok annak a 80 mlnek is.

Netti
Kép
maumau
 
 


En amugy ugy gondolom es latom,hogy tapszerhez az nyul akinek az mar szukseglet. Hiszen sokkal konnyebb cicibol etetni egy gyereket mint mashogy.. sokkal tobb macera cumisuvegezni...de addig jo mig vki nem tudja :wink:
Egyebkent ha van olyan no aki megteheti h napi 24 orat szoptasson le a kalappal.
En ugyerzem h egy anyanak elsosorban nonek is kell lennie.. hiszen van egy ferje is aki ha ranez azert szeretne annak latni... Na meg van haztartas is amit vezetni kell.. nem takarit ki senki helyett mas. (na jo van akinek a ferje megcsinalja :lol: )

Netti
Kép
maumau
 
 


Netti: akkor nyilván nem rád vonatkozik, amit írtam. Csak az is némileg leegyszerűsítés volt a részedről, hogy egyáltalán nem könnyebb a tápszer adása. Mert mihez képest viszonyítjuk ugyebár. Nem kell védekezned, ha minden megtettél. Akkor sem kéne, ha nem tettél volna. Nem kell mindenki véleményét osztanod és mindenkinek megfelelni.
Most mennem kell. Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
tinu
 
 


Bocsánat,nem vitatkozni szeretnék, de szerintem ez így ebben a formában nem igaz.Hogy minél többet van mellen,annál inkább van tej.Panndi és az én babám is csak 4x eszik egy nap,és kezdettől ők max 6x ettek.Szóval nem voltak sokat mellen.És mégis eddig még nem kaptak tápit(kivéve azt a 3 napot,amikor a korán volt és nem lövellt be a tejem).Szóval elképzelni sem tudom mitől függ a tej. :roll:
Mindenesetre én 3 hónapos koráig mindenképpen kizárólag szoptatni szerettem volna, és ha lehet akkor 6 hónaposig szeretném még. De minden napot ajándéknak tekintek és borzasztó hálás vagyok mindegyikért, hogy átélhetjük.

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Tinu
Leegyszerusites?
Nekem teny h egyszerubb volt csak szoptatnom,mint miota tapszert is kap.
NEm kellett semmit magammal cipelni ahoz h megtudjam etetni a gyereket. Mert a mellem mindig keznel volt.
Nem is osztom ebben a temaban sokak velemenyet. Leginkabb azert ahogyan emlitest tesznek a temarol.

kutyafule
megneztem a videot :oops:
nagyon jol sikerult..
es rikinek milyen seroja van.. :lol:
hat nem semmi
kitol orokolte? :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Egyébként Trixi szerintem nem úgy gondolta, hogy aki jómódú,az tápit ad. Szerintem ez csak amolyan elszólás féle volt. Pl. a tápi doboza asszem olyan 1000Ft körül van.Nem tom mennyi ideig elég, de bizti tovább,mint a More Milk tejszaporító,amit én is szedtem, ami 12 napra elég és 6000Ft. Mi sem állunk jó,hisz tudjátok,de erre nem sajnálnám. Szal ez így nem függ össze,szerintem ezt ő is tudja.
Amúgy azon gondolkodtam, hogy nem is biztos, hogy tápit kaptak.Vagy ott keverték be?Mert pl. megyünk a keresztelőre szombaton, utána meg ebédelni, és ugye ebbe beleesik egy etetés is. Na én ott nem fogom sehol sem megszoptatni, üvegben viszem a tejet itthonról. És a tej és a tápi emlékeim szerint szinte tök ugyanolyan. :roll: Szóval akár így is történhetett. Azzal meg hogy nem állnak neki valami sarokban szoptatni mélyen egyetértek. Mert az egy dolog, hogy én nem tenném, engem spec zavarna, ha abban a helyiségben(akár a sarokban elvonulva is) ahol én is vagyok,valaki nekiállna szoptatni. Elnézést, ha valakit ez sért, de nekem nem fér bele az értékrendembe. :oops:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Netti!
Köszönöm! :oops: Az újabb(Annus tanácsaival) már jobban sikerült. :lol: A haját azt tőlem. Ugyanilyen hosszú,dús és vörös hajjal születtem én is. Dani is vörös volt,de nem ilyen séróbáró. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ha nem baj, feltenném az aktuális kedvencem.Ez annyira zabálnivaló. Kép

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


kutyafule
more milk nekunk is van itthon.. en szedem es amellett van ennyi,de nem hagyom abba amig ennyi is van.. mert attol tartok hatha lejebb csokkene ha nem szednem.
120darab 10e! egy honapra eleg.. de megeri akkoris ha csak ennyi tejet biztosit.
Ma a kocsiban szoptattam meg kevertuk a tapit utana..
ablakok sotetitettek ugyhogy nem zavart igy :roll:
mondjuk en hetvegente ha kirandulunk vasarolunk mindig szoptatok egyszer a kocsiban meg tapit is kap ott.
mondjuk egy ikeaban nem kezdenem el szoptatni... de van asszem baba mama resz. ott biztos :)

Netti
Kép
maumau
 
 


nah ez aztan zabalni valo kep :lol:
kaja utan keszult?? nagyon elegedett feje van :roll:

egyebkent a tapszer tenyleg nem draga. sokkal tobbe kerulnek azok a dolgok amiket arra kolt az ember h legyen teje.
legalabbis sztem.
a H.A tapszer 2000ft korul van a sima meg 1000.

Netti
Kép
maumau
 
 


Sziasztok,
csak átfutottam, nemrég értünk haza.

Kutyafüle,
nekünk receptre írják a tápszert, 3 doboz így 6000 , egyébként 8000 lenne, és kb egy , másfél hétig elég.

Szerintem nem attól jó egy anya, hogy szoptat e vagy sem.

na, mennem is kell pakolni...
jó éjt.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


na megírom mégegyszer, mert elszállt!

Félreértették egyesek amit mondtam!!!!
Nem azt írtam, hogy azt ítélem el, aki NEM TUD szoptatni. Ezt ki is emeltem, többször is!
Nem is ítélkezhetek senki felett,hiszen nekem is voltak tápszeres babáim (az adoptáltak), és jelenleg is hozzá kell táplálnom Petyánál!
Két külön dolog, hogy valaki nem tud, vagy nem akar!
Én csak azt írtam, hogy elkeserít, hogy ennyire rossz az arány, és ez független attól, hogy direkt nem szoptat valaki, vagy csak mert nincs teje!
Van például olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy azért nem szoptat,mert nem jó a teje. Az eszébe sem jutott, hogy dohányzik, és az átmegy az anyatejbe! Én az ilyen, és ehhez hasonló esetekre gondoltam. Amikor a nő maga fontosabb, mint a saját gyereke!
Én azokat nem szeretem, és igenis elítélem,akik csak a saját vélt vagy valós szépségük megóvása érdekében nem szoptatnak. Sajnos nem egy olyan véleményt hallottam már, hogy valaki azért nem szoptat,mert félti a mellét, fájdalmasnak találja, stb.

A bébik egyébként egykorúak lehettek a méreteik alapján...
A tápszer,és az anyatej másképpen néz ki sztem az üvegben, hiszen a táp habosabb, és fehérebb,így meg lehet ismerni!

A jómódúságot csak és kizárólag azért írtam, mert sajnos az is tapasztalatom, hogy pont közülük kerülnek ki azok a "lányok" aki a saját külalakjuk,és más egyéb dolgok miatt nem kívánnak szoptatni!
Lehet, hogy nincs benne igazság, nekem ez volt eddig a tapasztalatom. Persze tisztelet a kivételnek, és akinek nem inge...
Természetesen az ellenkezőjére is van példa hála az égnek!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Nekunk egy doboz tapszer 7-8-9napig eleg. mikor hogy. Ugyhogy nem olyan koltseges mint amikre ezek mellett koltok h legyen ennyi tejem is.
A mellemet nem feltenem sohasem,nem is ertem mitol felnek eggyesek. Csunya lesz a szoptatastol a mell?
halistennek nyomait nem latom annak :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Kutyafüle,nagyon aranyos Riki ezen a képen!!!!

Lányok,az etetés téma is olyan,hogy mindenki úgy csinálja,ahogy neki és a Babájának a legjobb.Na meg persze ahogyan tudja.Hiszem itt vagyunk páran,akik küzdöttünk a tejért,de nincs,meg páran akiknek van,de pótolni is kell.Meg persze vannak akiknek sok jutott.De ez egyéni,mivel Nem vagyunk egyformák,ezt ne felejtsük el.
Köztünk tudtommal senki nem féltette a melleit,vagyis mindenki AKART szoptatni.Sajna van akinek csak kevés ideig adatott meg,de legalább tudott valameddig.Ettől még mindegyikünk jó ANYA !!!!!!
Nehogy összekapjunk már ilyen dolgon,hiszen elég régóta "ismerjük"egymást és tudjuk mindenkinek a történetét minden téren.Tudjuk,ki hogy eteti a manókáját,ki hogy küzdött érte.
Mindenki jól csinálja,hiszen GYÖNYÖRŰ EGÉSZSÉGES GYERMEKEINK VANNAK!!!!!!!

Annus,jó lenne,a tel számod tudom.Majd látom,ottan körül szervezzük a keresztelőt.Na meg ugye a kocsink még nem jó.
Azért csörgök ha tudunk talizni.

Lányok én olyan mérges vok.Apa nem szokott inni,de ma az egyik barátunkhoz ment el Grétivel,mert Grétinek a barátnője a kislányuk,aki mellesleg Gréta.Szóval míg a 2 Grétike játszott,addig a 2 apuka kortyolgatott.Csak keverték,így az uram fekszik,lekéste az ágyat is. :twisted:
Szerencsére ilyen évente max 2x van,de útálom.Mondjuk alszik,tehát nem kötekszik,de akkor is.Holnap meg rossz lesz a közérzete,meg nem győz bocsánatot kérni.Mesi,ennyit az ünneplésről :twisted:
Amúgy akiknél volt,oda mi is szoktunk enni a csajokkal,mert a kislányuk 4 éves,a kisfiúk 4 hónapos,így közös téma van.
Na nem untatlak tovább titeket, :arrow:
Jó éjt!!!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Ja,ez lemaradt.Nekem 1 doboz tápszer 900ft,mert a simát eszi,ez meg 900gr.Durván 10 napig elég.
Netti,én csak magamból indulok ki,az én melleim olyanok lettek mint az aszalt szilva.Picik és lógnak :oops: De akkor sem bánom,ez ezzel jár,de legalább szopiztak a lányok.
Jó éjt!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Sziasztok! Ismét itt, hosszú szünet után... :oops: :oops: Sajna teljesen esélytelen, hogy felvegyem a fonalat, de ha nem haragszotok, megpróbálunk visszakapcsolódni. :oops:

Tinu, örülök, hogy ismét itt látlak! Minden ok veletek?

Roli, istenem, ez iszonyú. Mostanában vagy több az ilyen és hasonló eset, vagy csak én vagyok jobban kihegyezve, de borzasztóan megszenvedem ezeket a híreket... Mindig elbőgöm magam... :cry: :cry: Sajnálom a szülőket, de (Isten bocsássa meg) sose kelljen ilyen helyzetbe kerülnöm... :?

Dóri, küldök privit, ha nem baj.

Annus, Kamilla haja is vörösnek tűnik időnként, ha úgy esik rá a fény! Nálunk a nagyim jegyezte meg, hogy "nahát vörös ez a gyerek, csak nem a postás?" :? Persze poénnak szánta, de a férjem iszonyúúúú féltékeny típus... Nem volt egyszerű szitu... :roll: :roll:

Anita, örülök, hogy minden rendben a pároddal... és boldog évfordulót Nektek! Nekünk is nemrég volt (21-én), így nézett ki: Kedves este hazajön, fürdés, evés, baba bealszik, mi beájulunk az ágyba, elalvás előtt 10 másodperccel egymásra nézünk: "bakker, ma van az évfordulónk..." majd jól bealszunk... :lol: :lol: Jól elfelejtettük mindketten...

Érdekes, hogy hosszú időn után pont a szoptatás vs. tápszer témánál sikerült bekapcsolódni... :shock: :shock: Hadd tegyek hozzá én is egyfajta nézőpontot: a terhességi hormonroham + túlsúly eredményként mindkét térdemben osteoartritis alakult ki (porckopással járó ízületi gyulladás). Fájdalmas, és most már pl. ha a baba a kezemben van (nem tudok kézzel támaszkodni) nem tudok leguggolni - felállni, de még a székre leülés - felállás is elmondhatatlan fájdalommal jár. A reumatológus szerint egyszerű szteroidos gyulladásgátlóval kezelhető - természetesen, amit szoptatás alatt nem szabad szedni. Most húzom-halasztom a kúrát, de minél tovább tart az akut gyulladásos állapot, annál komolyabb (maradandó) károsodás alakulhat ki. Akarok szoptatni, van tejem, megőrülnék, ha tápszereznem kéne... :cry: :cry: Akkor most?!

Bocs a kisregényért...

Kép

Kép
zsüci
 
 


Na csajok, ez az etetés mizéria ide is begyűrűzött. Szerintem zárjuk le a témát, mert úgy gondolom, mindenki minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a babájának a lehető legjobbat adja. :) :)

Anita,
én uram is szülinapot ünnepel ma, hát ő sűrűbben eljárkál, mint a Te férjed :) régebben mentem én is, jó kis brigád volt, csak sajnos terhesség, most baba... már várom, h a csajokkal megünneplejük majd a lányom születését, de az még odébbvan :)

Na amin kiakadtam ma, h mennyibe kerül az Azalia! Hát már lassan 3 éve nem szedek fogamzásgátlót, jól felment az ára!!! Mondjuk a megoldottuk a szülés óta enélkül is, de nem merek hosszútávon "kockáztatni" :) :)

Na meg apjuk vett medencét a kertbe, már 2-3 hete mást sem hallgattam, csak ezt, totál rákttant. A héten beszerezte, tegnap segítséggel felállította, mára betervezte a fürdést - csak úuyge ideért a hidegfront :shock: úgyhogy így járt :)

emese1979
 
 


Nem tudom evés utáni-e.Nem hiszem,mert az ágyban vagyunk,és én ott nem tok szoptatni. De nekem itt annyira tetszik cicó!!!!
Jajj Zsüci,de sajnálom!!!!!!Elhiszem, hogy óriási dilemma. De vigyázz magadra nehogy rosszabb legyen.
Anita,én is érzem, hogy megereszkedtek.Azért hiányozni fognak a kis feszes mellecskéim,amiket még szerettem is, de hát ez van.Ez az ára a dolognak.De nem izgat, Daninak is megmondtam, hogy ez bizti nem lesz olyan,mint régen,de őt se zavarja.
Trixi,én nem tudtam megkülönböztetni a tápitól.De hát ez bizti tapasztalatlanság. :roll:
Amúgy meg ha valaki jómódú,annak a legegyszerűbb szopi mellett dönteni, ha az alakját félti.Hisz fel is lehet utána varratni, ha nagyon zavarja a változás. Aki nem áll olyan jól,az nem tudja megtenni. :roll: Mondjuk amilyen be..ari vagyok,én még ha lenne rá pénzünk sem merném.
Na menek,alukálok.Manó ma annyira gyorsan beájult evés és mese után.Csak úgy csodálkoztam....
Szép álmokat!!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Helló Csajok!

Tegnap anyóséknál aludtunk, azért nem jöttem. Nem tudom mi van? Vagy a gyerek alszik nagyon rosszul, vagy én nem tudok a gyerekkel aludni? Ugyanis számomra az éjszaka emléke a következő: Csani egész éjjel forgolódott, nyögdécselt, mocorgott (de nem ébredt fel rá), én meg egész éjjel azt lestem, hogy mi baja van ( 3 órát aludtam). Most ez vagy nagyon rossz éjszaka volt, vagy így alszik a gyerek, csak itthon a külön szoba miatt nem veszem észre? Szerintetek? Ez most aggaszt eléggé.

A másik para: Csani normál adagokat szopik, de valamiért iszonyú lassan jön le. Máskor 20-30 perc a szopi, most megint 40-50. De ő intenzíven szopik, tehát nem ő lassult le. Mi lehet ennek az oka?

Ami a szoptatás vs. tápszer botrány kirobbanását illeti, én nem is értem az egészet. Ugyanis nincsenek ellentétes vélemények. Én az egészet végigolvastam, és szerintem mindenki ugyanazt mondja pepitában: mindent meg kell tenni, hogy tudjunk szoptatni, de ha nem tudunk, akkor nem tudunk és kész, az sem tragédia. Ha valaki nem akar és nem is csinálja saját maga miatt (pl. szépség), az viszont nehezen elfogadható. Nincs is konfliktus...Akkor mi a gond?Mi ebben a szélsőséges?

Barbapapa, szegényem, metál élmény akkor neked ez a szopi! Kitartás!

Ami az anyaságot illeti: A gyermek az élet folytatása a földön. Semmi és senki ehhez nem mérhető. Aki erről lemond, az ha mással nem is, a folytatással kevesebb lesz. Ettől lehet boldog, még az is lehet, hogy az életét teljesnek érzi MA, de a HOLNAP kimarad belőle...

Zsüci, szerintem nem szabad kockáztatnod, hogy maradandó károsodást szenvedj!!! Az Kamillának se lesz jó! Sokkal rosszabb legalábbis, mintha csak 3 hónapig szopik.
Én nem vagyok orvos, nem értek hozzá, de felesleges szerintem irracionális kockázatot vállalni csak azért, hogy ne kapjon még 1-2 hónapig tápszert! Az immunrendszere szerintem ebben a 3 hónapban kiépült. Az orvos mit mond? Mik az esélyek, a kockázatok? Mert ezen múlik minden! Gyere, és mondd el részletesebben, ha gondolod!

Na jó, megyek, mert hulla vagyok.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

A tápis téma engem személy szerint azért is bánt, mert többek között azért is örültem ennek a topicnak, mert itt ez nem okozott problémát ez eddig! Ráadásul itt nem annyiba kerül egy doboz, mint otthon, mert itt nem írják fel. Itt ha átszámolom kb. 3000 ft egy doboz, és 6-7 napig elég! Na mindegy ehhez a témához több hozzáfűznivalóm nincs, mindenki úgy csinálja ahogy tudja!

Neveljük a gyerekbe a magyar tudatot, íme néhány apropó :lol: :

Kép A falon...

Kép ez is a fali...

Kép és a földön is!:)

És akkor egy kis legény... :D Kép Kicccccsssiitt vagány!! Kép ja egy pár kép is került a falra Kép Olajbirkózás után, vacsi előtt, de legalább már pizsikében :)

Na jó éjszakát mindenkinek!!!!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Ja, Netti még neked akartam valamit. Én egyet értek Tinuval abban, hogy relatív az, hogy mi az egyszerűbb tápszerezni vagy szoptatni.
Úgy emlékszem, Te még nem voltál itt, amikor a legnagyobb kálváriámról írogattam a szopiról. Tömören: volt tej, de nem tudtam rendesen szoptatni, mert olyan szinten szétment a mellbimbóm, hogy azt embernek nem kívánom. Az egyik konkrétan kettéhasadt! Úgy fájt, hogy a ruha érintésétől zokogtam, csillagokat láttam, nemhogy amikor a gyereket szoptatni próbáltam belőle. Közben gyűlöltem magam, hogy nem tudom és közvetve emiatt nem akarom a gyermekemet táplálni, féltem, hogy meggyűlölöm az egész anyaságot, a kicsi gyermekemet, minden szoptatáskor bőgtem a fájdalomtól, a szoptatások közt bőgtem a nyomoromon, azt hittem, hogy megzavarodok.
Siker sztori lett, megy a szopi, kilábaltam, szeretek szoptatni! De azt gondolom, hogy akkor, és ott, ha feladom, senki egy követ nem vethetett volna rám, és igen is, sokkal egyszerűbbnek tűnt összerázni a tápszert, mint a széthasadt mellbimbómat önszántamból a gyermekem szájába dugni újra és újra, hogy tépje, rágja és hasítsa széjjel tovább és tovább...
Nem próbáltam a tápszert. De állítom, könnyebb lett volna, mint az, amin keresztül mentem.
Szóval relatív. Ennyi.

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Ja, és a lényeg!!!!!!!!!!!!

Átléptük az 5 kilós álomhatárt!!! 5035 gramm!!!! Most már igazán alakul az én kis husigombócom!!!!

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Kutyafüle,
Riki édes, hogy bújik!!És inkább szőkés a haja már, legalábbis a képen sztm..

Szofi,
nyugi, Bogi dettó így alszik, amikor pukizik, nyújtózik, helyezkedik, mindig nagyokat nyög mellé. Már kezdjük megszokni, de volt, h hajnal 3-5 között ezt hallgattuk non-stop :) amúgy lehet, hogy Csani is érezte, hogy nem a megszokott kis környezetében van, és azért aludt nyugtalanabbul.
Az adagjait mérted? Nem lehet, hogy csak többet eszik?

Zsüci,
egyetértek Szofival... Meddig kéne szedni a gyógyszert? Ha nem sokáig, akkor talán utána ismét szopizhat majd Kamilla!

Na csók jányik, megyek én is aludni, ennyit az esti filmnézésről :(

emese1979
 
 


Nozavi! Én tényleg nem értem? Most téged mi bánt???? Mi okoz a topicban problémát? Te próbáltál szoptatni, mindent megtettél, de nem sikerült. Még a "legszélsőségesebbnek" kikiáltott Trixi is azt írta, hogy nem azokkal van a baj, akik akartak, hanem azokkal akik nem akartak.Miért veszed magadra, amikor nem a Te (és Mozza, és Netti, és Anita, és sorolhatnám), helyzetedet bírálta senki.
Nem akarok a nagy békítő harcos lenni, de tényleg egyszerűen nem értem.
Valaki azt írja, hogy rossz, ha valaki nem nem tud, hanem nem akar szoptatni. Erre egy csomóan felhördülnek, hogy de mi akartunk! És ki kmondta, hogy nem??? Na jó, befejeztem, elnézést, ha faragatlan vagyok, csak leragad a szemem.
Szeretek mindenkit! :lol: Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi ehhez annyit fűznék mégis csak, hogy az én mellbimbóm is kettéhasadt, sírtam amíg szoptattam, úgy adtam a gyerek szájába a cicimet, hogy közben én haraptam a párnát, egyem meg a kis szivét, vagy 3x biztos visszatorpantam mire a szájába tettem, de én is végig csináltam ezt, és elmúlt a sebesség, a vérzés, a minden, és rá 2 hétre meg elment a tej!!! Tehát nem ezen múlik!

DE CSAJOK, NE VITATKOZZUNK MÁR TÉNYLEG!!!!!!!!!!!!! Ez a legszupibb topic az ÖSSZES közt, ne mételyezzük egymást, hanem örüljünk a babók szép gyarapodásának, és egymás örömeinek, és inkább segítsük egymást a mindennapokban!!!!! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Na még gyorsan:
Csani is ma este fürcsi előtt volt 5000gr.

Emese, mértem, jól evett, sőt inkább picit kevesebbet. Jajj, tényleg, és még az orkánszerű pukisorozatokat nem is említettem! :shock: :shock: :shock: :lol:

Mi hétfő este 11-re menünk a HP-t megnézni a Corvinba. gyerek itthon anyóssal lesz. Már előre kész vagyok, a váazon helyett a telefonomat fogom lesni, az tuti. De összeseküvés van., anyós meg az uram már mindent leszerveztek, muszáj menni!!! :D

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Nóri, nem mondtam, hogy ezen múlik. Totál másra volt ez érv...? Te azt olvastad el, amit leírtam? :? De nem vitatkozom, sőt, nem hogy vitatkozom, épp a közös platformot próbálom kialakítani. A jelek szerint elég szarul. Úgyhogy tényleg elhúzok az ágyamba. Az mindenkinek jó lesz. :wink:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi,
és nem lehet h csak lassabban szívta, a kis trükkös rájött, h milyen jó cicizni? Amúgy Bogi az esetek többségben min. 30-40 percig nyammog, de van h 10 perc alatt bekajál - ugyanazt a mennyiséget szerintem legalábbis... Lehet, Nálatok fordított a szitu :)

emese1979
 
 


Szofi, szerintem a magam és a pótlós anyukák nevében beszélek ha azt írom, hogy azért vettük magunkra, mert közöttünk a topicban nincs olyan aki nem akarta volna szoptatni! Tehát én spéci nem értem a témafelvetésének okát....???? Na de innentől kezdve oké, vége, nem vettem magamra!!!... és én is szeretek mindenkit, és örülök, hogy befogadtatok, jó itt köztetek! Pussssszzzz, jóccakát

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok,

Hú látom jú kis témátok volt, én nem szólok bele mert szerintem mindenki a saját esze után cselekszik ahogyan ő gondolja jónak...és bizti senki nem akar a babájának rosszat!
De ez egy elég kényes téma mindenkinek szerintem.

Mi voltunk ma meg ünnepelni a kis keresztlányunk 4-ik szülinapját, nagyon jól éreztk magukat a csajszik.

Anita, szerintem ne haragudj rá ennyit nekik is el lehet nézni, szerencsére nálunk is nagyon ritkán van ilyen ki csapongás.

Annus néztem a képeidet szuperek, Iza nagyon szép...küldtem én is képeket de több részletben sikerült csak, ja és ha túl sok lett szelektáld ki te létszi a jobbakat. :)

Kutyafüle,Riki nagyon szép, a klip is tetszik nekem is erre a számra van klippem Árminnal.

Rolikát nagyon de nagyon sajnálom! :(

Ma Ármin 2 hónapos és képzeljétek 7 kiló és 66 cm :shock: .De annyira nem is néz ki ducinak mert jó hosszú is.Annyira cuki pofa ő is mostmár egész nap nevetgél mosolyog,beszélget, imádom.Neki is vőrőses haja van férjem nem szeretné néha idegesit is vele,anyai nagyapám vőrős volt tehát esély van rá :D

Kép

Jó éjt nektek!

Kép
Kép
agi25
Nagyvarad
 
 


Húúúúúú, naaagyon régen nem voltam erre. :)

De van már netünk!!! Emlékeztek, volt az a nagy vihar, amikor elszálltak a tv-k és a net. Na, azóta nem volt net, csak beugrottam néha-néha, ha vkinél tudtam netet lopni. De most helyreállt a rend! :)

Azóta sokminden történt, pl. kicsi gyermekeinkkel ma tértünk haza egy 1 hetes Fadd-Domboriban történt tartózkodásról. :) Csillagpont Református Ifjúsági Találkozón voltunk. Nem mondom, én nem sokat programoztam a gyerekek mellett, de azért a legfontosabb dolgokban részt tudtam venni. :)

Zsüci, mindjárt olvaslak, válaszolok, de vajon mi lehet, amit írtál??? Nagyon izgulok/félek stb...

Köszi, hogy észrevettétek, hogy eltántem, azért nem nagyon, csak nem tudtam jönni...

Jól vagyunk. :)

Tinu, jó, hogy újra itt!!!! Már nagyon vártam!!! Nagyon reméltem, hogy visszatérsz, de ha nem tetted volna, már majdnem írtam újra, hogy gyere, csak elszállt a net... :)

Aerfen, üdv itt!!! :)

Annus, kérlek-kérlek-krlek, adj haladékot a fényképekkel! Nekem csak most derült ki, hogy ebben mesterkedtek, de szeretnék én is küldeni, csak az a 27-e oly közel van...
Boldog 3 hónaposságot nektek, Iza ma már nem újszülött... Tök durva... 10 perc múlva már Danó sem számít újszülöttnek... Hogy megy az idő...

Jakabnak boldog névnapot, Dániel babának és apának is! :wink:

Fura sztem, ha vki nem szeretne gyereket, értem, csak nekem fura. Azt sajnálom, hogy egyre több manapság, hogy a fiatalok, s kevésbé fiatalok nem vállalnak gyereket. Ez sztem szomorú... :(

Szopi: én is sokmindent végigjártam Samuval, Danóval is küzdeni kellett sokat, mert vele az 1. héten nem voltam együtt, de hála Istennek, mivel Samuval sokmindent megtanultuk, rendeződtek a dolgok. Nekem bizonyos szempontból egyszerűbb volt Samuval, hogy tápszert is kapott, semilyen programkor nem kellett elvonulni vele enni, stb. De mindent megpróbáltam én is, ennek eredménye, hogy 1 évig tudtam szoptatni, csak mindig ki kellett egészíteni. Dokinénink, védőnénink azt mondták, hogy a körülményekre való tekintettel csodálkoznának, ha 2 hónapnál tovább menne a szopizás, és nem fogyna el a tej teljesen. Most viszont igazából mindig tudtam, mit kell tenni, és annak ellenére, hogy Danó kapott tápszert az elején a kórházban (nem lehetett, hogy ne legyen meg a szükséges napi kajabevitel a koraszülöttség miatt), itthon alig kapott már, és talán 1 hét múlva már egyáltalán nem kellett. De volt olyan, hogy szopizáson és fejésen kívül én sem csináltam semmit tulajdonképpen. Csak bíztatásul, hogy akinek esetleg elsőre nem ment, másodszorra összejöhet! :wink: Persze ez sem tuti, mert mindenki másképp működik, de nem lehetetlen! :)

Na, megyek mára asszem, mert még dolgom van, itt áll a sok csomag, amiket hazahoztunk.

Jó éjt, lányok!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Honnan ismeritek Rolit? Én az anyukáját ismerem. Nagyon sírtam mikor megtudtam. :(

Nóri
Szia! Téged még nem ismerlek. Ez a ti szobátok? Mi is korán kezdjük. Naponta szól a Tavaszi hadjárat 2 cd. :) Apor hallgatja a Kossuth nótákat. :)

Nem tudtam végigolvasni a tápszer anyatej vitát. Az biztos, hogy én két lányt szoptatok és szerencsére csak anyatejet kapnak. Életükben megittak kb. 2 dl tápszert, de az első három alkalommal zokogtam mikor kikevertem nekik. :))) Úgy éreztem valami borzalmasat adok. Persze az anyósom vigasztalt, a babának fel kell nőnie, és ha tápszerrel akkro azzal nincs tragédia. Én sem ítélkezem, de a barátnőm furcsa volt. 1 hónapos a kislánya, kérdeztem szopik? erre Ő: nem szoptatom nincs időm. Na róla nem tudnék jókat írni.

Kutyafüle
Édes a kép nagyon!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anika78 2009.07.25 23:05-kor.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Nem kaptam privit, Zsüci... ??? De ha lehet, tényleg ne tedd tönkre az ízületeid! Mennyi ideig kellene szedni a gyógyszert?

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Ja, a képek, amiket láttam, nagyon jók. Mindannyian nagyon aranyosak a babák, szépek a mamák, és jó a berendezés! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


HA valakit érdekel:

Feladni tényleg nem szabad. A legjobb tejnövelés a gyakori mellretétel és a komfortszopi. Ha van cumi az nem túl jó, mert akkor nincs komfortszopi ami növeli a tejmennyiséget. A szoptatások utáni fejés is hasznos. Állítólag amikor az utolsó cseppet fejted utána még kell fejni két percig. Ha szerintetek nem elég a tej, akkor a testhelyzeten kell változtatni, mert akkor más csatornákból ürül. Szerintem mindent meg kell próbálni a tejért, higyjétek el a sok mellretétel az orvosság. A tej szoptatás közben termelődik a legjobban nem a szünetekben. Rossz tej valóban nincsen. Minden babának az anyukája teje a legjobb.
Ezeket mind az ikreseken olvastam. Ott van egy lány, aki nagyon ügyes és segít a szoptatási nehézségekkor.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!

Látom jó nagy port kavart ez a szoptatásos téma itt.
Akkor most én is had szóljam hozzá.

Nekem Benji 1 napja tápszert kap már csak.
Magyarázat:
- a Jó Isten nem álldott meg avval a szerencsével, hogy sok
tejem legyen, de legalább is laktató, hiába volt cicin
reggeltől-estig, nem lett több a tejtermelés
- amíg csak szopott addig nem hízott 30dkg-nál többet
(3 hét alatt) és itt jött képbe a tápszer


Szóval , ha valaki tápszert ad a babájának az nem biztos, hogy azért van, mert félti a melleit. Nagyobb a valószínűsége annak, hogy valami probléma miatt kénytelen ehhez folyamodni. Én is adok tápit neki külömben már rég éhenhalt volna.
És kérdem én!!! :!:
Mi van akkor, ha az üvegben nem tápszer hanem lefejt anyatej volt? Ez senkinek nem jut az eszébe?!
És most kikötöm, hogy NEM csak az az igazi anya, aki szül egy gyereket. Az is az, aki képes felnevelni egy fogadottat vagy többet. Az én szüleim sem a szüleim, de soha nem éreztem hátrányt semmiben, se én sem a testvéreim(vérszerint). Igen felvállalom, hogy többre becsülöm őket, mint néhány másik szülőt aki a sajátját neveli. Az én szüleimnek soha nem lehetett gyerekük anyukám betegsége miatt, de ez mentett meg minket annó és ezért rökké hálás leszek nekik.

Részemről a téma lezárva.

Kép
Kép
incike
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: