Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok én is leendő kismama vagyok,
minden valószínűség szerint itt a Schöpfiben
fogok szülni...Szeretnélek megkérdezni titeket,hogy mi volt a tapasztalatototk,
benyomásotok!ÍÍÍRjatok mindent,mert nekem
még majd csak most jönKép
esztyx

Sziasztok!

Én még csak gyógyszertári arckrémmel kentem be Kincső arcát, naptejjel nem. Ha itthon vagyunk, akkor 4 után megyünk sétálni.
Holnap mennénk sátrazni, de még mindig nem tudom, hogy menjünk-e. Itthon maradni nincs kedvem.

Barbi, a profilomban levő képet is mutasd meg Bencének. Meg ezt is az igazi kislányról:

A Gracos fotóért tényleg kéne valami pénz. Jól jönne zsebpénznek.

Kriszti, neked jobbulást!

Sajnos az egyik zh-m nem sikerült, hétfőn írhatom meg újra. Tünde, olyan jó neked!

Megyek is tanulni, amíg nyugi van.
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

SziasztokKép
Naptej:
Vichy 60 faktoros gyerekeknek.
Mindig kenjétek be a pofiját, kezét stb. ha utcára viszitek, még ha csak BKV-zni is. Ez a fajta egyébként hipoallergén, csak sajna baromi drága (kb. 3600 Ft) , de jó sokáig elég szerintem.
A dokinénink szerint ez az egyetlen jó naptej babáknak...

Nuska!
Nagyon édes Sára!! És ahogy kimászott a pólyából!
Nem túl meleg az neki így nyáron?
Ha nincs a gyógyszertárban, rendeljék meg nektek! NEkünk sem akarták megrendelni, hanem a permetet akarták adni...most mégis, hogyan fújjam be a héthónapos lányom arcát a permettel???Kép

Tünde!
Nekem is rövidre kellett vágnom a hajam...Kép De azóta leállt a hajhullás. Nekem a várandósság alatt hullott nagyon. Míg másoknak szép és dús lettKép

Ed!
Te nem netelsz az nlc-n is?
Annyira ismerős vagy nekem és nem jövök rá honnanKép
A gyerekruhák mindenhol dolgot én is ismerem...
Kép

Mackoo!
Szóval mint fent írtam, kendd be az arcát BKV-zásnál isKép

Kriszti!
Vigyázz magadra!!!

Millió puszi!
Mennem kell, mert a minizsarnok unatkozik egyedül a játékai közöttKép

Köszönjük a sok-sok dícséretet-- tényleg kérjük a Gracotól pénzt a reklámértKépKépKép

Emő

hicudzsi

Esztyx!
Stózia! Hol tartasz , hányadik hét/hónap?Kép

Ed!
Sok sikert a vizsgához...
Gyönyörű Kincső-csajsziKép Tényleg nagyon lányosKép
na már tényleg rohanok DuduhozKép

hicudzsi

Stózia= Szia

Csak alányom beleütött pár új betűtKép

hicudzsi

Hicu!
Még jó, hogy írtál "lábjegyzetet"Kép
Azon tűnődtem, hogy mi lehet az a "Stózia"?! Gondoltam, megkérdezlek, de aztán az jutott eszembe, hogy hátha ez valami olyan dolog, amit "illik tudni". Pl. valami ógörög köszöntés, ami benne volt a másodikos gimnazista törikönyvben (a férjem mindig ezzel irtogat: te ezt KOMOLYAN nem tudtad??? Pedig ez - emlékszem - benne volt a ...-ikos ...-könyvben!).
Szóval úgy döntöttem, inkább nem állítok ki magamról szegénységi bizonyítványt azzal, hogy megkérdezek ilyen evidenciát, aztán egyszer csak ott is volt a magyarázat...Kép

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Híreket hozok Zitáékról egy másik topicról:

"Réka 14.37-kor látta meg a napvilágot, 3150 gr-mal és 53 cm-rel. Minden rendben van velük, Zita kötelező 6 órás mozdulatlanságát tölti a spin. miatt, de a bébi mellette van, egészen este 8-ig.
A kislány is teljesen rendben van, Zita is megnyugodott."

Üdv.
Chello
chello

Mackoo!KépKépKép
Igen ez biztos jelent valamit a gyermekeink különleges nyelvénKép Dudu állandóan beleír ha itt ül az ölemben.. nem figyelek oda egy pillanatra és máris vietnámiul írtam Kép

ZITA!!!!
GRATULÁLOK!!!!!Kép
De jó, hogy mellette van a baba!!!Kép
Sok-sok boldogságot kívánok nekik!
6 órás,, nem 24 órás fekvés a spinál?

Chello!
Köszönjük a hírt!!Kép

Nektek is minden szépet és jót kívánok!Kép

hicudzsi

Sziaszot!

Hurrá ZitáéknakKép

Egyebként én úgy tudom, hogy altatás után van a 6 óra, gerinces után tutira 24 óra.

puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

Zita gratulálunk és várjuk az élménybeszámolót az első találkozásról.

Pusza
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Mackoo, még 8 hónaposan is??? Azt hittem ezt könnyebben meg lehet úszni. De azért köszi a biztatást! Kép Neked is kitartás a hajnövesztéshez. Ez ismerős, amikor se nem hosszú, se nem rövid és nem tudsz mit kezdeni vele.

Hicu, köszi neked is, egyszer csak vége lesz ennek a hajhullásnak. Édua, már nagyon profin nyomkodja a billentyűket. Kép

Ed, nagypocakos államvizsga? Akkor majd hátha jobban segítenek a tanárok. Bár biztos nem lesz egyszerű. Eperlekvár, hmmmm Kép Kép Hétfői zh-hoz egy nagy kalappal!

Barbi, mit szólt Bence Kincsőhöz? Kép

Naptej, én mindig bekenem Kitti arcát, ha megyünk valahova. Hiába figyelek oda rá, azért nem tudom mindig úgy fordítani, hogy ne érje nap.

Esztyx, üdv közöttünk. Ki az orvosod?

Zita, hatalmas gratula neked és Rékának is! Csak nem várta meg a vasárnapot! Kép Kép Chello, köszi a híreket.

Mi pénteken voltunk az ortopédián kontrollon, szerencsére minden rendben. Tegnap pedig elmentünk a nagymamámhoz, megmutatni a dédunokát. Kép Örültek is neki nagyon! Kicsit izgultam, mert 3 óra az út oda és 3 vissza, de szerencsére azt végigaludta. Ott is egész jól el volt, aztán pont mire elindultunk volna vissza, annyira elkezdett sírni, egyszerűen nem lehetett vele mit kezdeni. De aztán csak megnyugodott.

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Vége Zita újra babázik! Gratulálunk!

Tünde, az első félév is nagypocakkal volt. Egyébként rendesek a tanárok, én a januári vizsgáról pároslábbal rúgtam volna ki magam. Ők kettest adtak. Az államvizsgát meg jó lenne a tesó előtt megcsinálni, mert szerintem 2 gyerekkel már nehezebb lesz.
eperlekvár: 12kg eperből 18 nagy üveg lett. Hű, de finom lett.

Emő, nem tudom, honnan lehetek ismerős, mert csak ide irogatok. 2 Emő ismerősöm van, de egyik sem lehetsz. Gondolkodjunk...

Köszi mindenkinek a biztatást a holnapi zh-hoz.

Képzeljétek el, szombaton sátraztunk Kincsővel. Ráadásul éjszaka hatalmas vihar volt, dörgött, villámlott, és szakadt az eső. Az én pici lányom pedig aludt a sátorban. Néha a hatalmas dörgésre felsírt, de sikerült megnyugtatnom és aludt tovább. Ma estére pedig anyira elfáradt, hogy 8 óta alszik (előtte 1 óra sírás). Kint az erdőben rengeteg volt a szúnyog és a kullancs is, de szerencsére megúsztuk. Szerintem jól érezte magát, sok barátunkkal megismerkedett. Úgyhogy most már nyugodtan mehetünk vele a nagyvilágba csavarogni!
Néhány fotó:
Kilátás az Öregkőről:
Kép
Altatás:
Kép
Buli a táborban:
Kép

Jó éjszakát, megyek aludni, mert én is elfáradtam.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Ed nagyon szép a kislányod. Örülök, hogy mindenki jól van remélem mindenki kiélvezi a nyár szépségeit.

Puszi nektek

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy belekontárkodok a topikba ismeretlenül,de nagyon megköszönném ha valaki infot tudna nekem adni a genetikai tanácsadóról ami a Schöphi-be müködik.20 hetes terhes vagyok és borzasztóan nagy lett az AFP-m és holnap mennék a tanácsadásra.Nagyon el vagyok keseredve és megköszönnék minden választ.
sziasztok.
enci70

Szia Enci!
Szerintem ne legyél elkeseredve. Nagyon sokan vannak, akiknek nem lett jó az AFP-jük, mégis egészséges babát szültek.
Én szerencsére nem voltam érintett eddig, a szomszédasszonyommal történt meg ez a dolog, negyedik gyereknél.
Már nem emlékszem, hogy neki sok vagy kevés volt az AFP-je, mindenesetre neki is a Schöpf-Méreibe kellett mennie tanácsadásra.
Utána azt mesélte, hogy nem kapott segítséget a döntéshez. Kiszámolták neki, hogy mennyi a valószínűsége, hogy beteg babát hord, tekintettel az életkorára is, mivel most múlt 35. Azt is elmondták, hogy mik a lehetőségei:
- Csináltat chorionbiopsziát, amikor mintát vesznek a méhlepényből (?) és ebből megállapítják, hogy egészséges-e a gyermeke
- Mintát vesznek a magzatvízből, szintén a fentiek miatt. (bocs, lehet, hogy itt hülyeségeket írtam, de nem vagyok ezekkel tisztában)
- Vagy kapásból elveteti.

A vizsgálatoknak persze van kockázata, vezethetnek vetéléshez. Kiszámolták ennek is a valószínűségét. Az jött ki, hogy nagyobb valószínűséggel vetél el a vizsgálattól, mint amilyen a valószínűsége a beteg babának.

És azt is hozzátették, hogy még ha elvégezteti is a vizsgálatok valamelyikét, 100%-os biztonsággal nem állapítható meg, hogy beteg-e a baba. Ugyanis ezzel a genetikai vizsgálattal kb. 7 genetikai betegség szűrhető, ha jól emlékszem, de még mindig marad egy csomó, ami egyáltalán nem szűrhető.

Szóval ő úgy jött el onnan, hogy nem sokkal lett okosabb. A valószínűségekre is ilyen számokat mondtak, hogy 1:375, meg 1:116, szóval olyan számokat, amiket nem nagyon tud kezelni az ember, legalábbis szerintem.

Végül úgy döntött, nem végezteti el a vizsgálatokat, nem is megy abortuszra, hanem megszüli a babát.
És nemrég megszületett az egészséges kisfia.

Remélem, nem keserítettelek el. Nem az volt a szándékom.
Gondolj arra, hogy milyen sokszor ad az AFP fals eredményt. Biztosan minden rendben van! Fel a fejjel!

Mackoo
mackooo

szia -enci!

Csatlakozom Mackooohoz, mert én is úgy tudom, hogy ez az AFP vizsgálat egy nagyon nagy hibaszázalékkal működő dolog, amit az is befolyásol, ha véletlenül rosszul van kiszámolva a terhességed ideje.Pl, ha mondjuk már 2 héttel előrébb vagy, mint a számított időd, akkor is lehet magas az értéked.
Ne aggódj, minden rendben leszKép

Léna

nuska

ehh, bocs Enci a kis e-értKép
Léna

nuska

Köszönöm a válaszokat!
Elég speciális eset az enyém,mivel ikreket vártam,de sajnos egyik babó elhalt a 11.héten,és most van felszívódóban,így sokszor ezek a vizsgálatok is értéktelen eredményeket mutatnak,de mégis sikerült ma egy dokinak jól rámijeszteni.Gerincproblémára gyanakodnak,de azt mondták,hogy"nem minden betegség összeegyeztethetetlen az élettel és nem biztos,hogy annyira nagyfoku a betegség".Valahogy ez nem igazán megnyugtató számomra,ezért akartam ilyen helyen is tanácsot kérni.De ezek szerint okosabb nem leszek én sem töle.A számokkal meg igazán nem sokat ér az ember.Még egyszer köszi a gyors választ Nektek.
enci70

Enci!
Csatlakozom Mackoohoz és Nuskához.
Úgy tudom én is, hogy nagyobb a vetélési kockázata a vizsgálatoknak, mint az esetleges beteg baba...

Az AFP-ről:
külföldön már nem nézik mert majdnem mindig fals eredményt ad...
- ikreknél tuti a nagy eltérés!!!

Szerintem a legjobb ha utána tudnátok nézni, hogy Magyarországon hol csinálnak kvartett tesztet. Ez egy külföldön kiértékelt egyszerű vérteszt ami abból áll, hogy az anyai sejtek közül kiválogatják a baba sejtjeit és azt elemzik.
Azt hiszem, ha Czeizelék csinálják csak sajna 40000 Ft a vizsgálat... de úgy hallottam, hogy van olyan kórház ahol ingyen is megcsinálják...

Egyébként ha jól tudom bizonyos genetikai elváltozásokat (nyitott gerinc stb..) már ultrahanggal is meg tudnak nézni!!!!

Fel a fejjel!!Kép
Jó pocakosodást!!!
Emőke

hicudzsi

Enci!
Azt hiszem, sejtem, hogy mire gondolt a doki, amikor az "élettel nem összeegyeztethetetlen" betegségről beszélt.
A szomszédasszonyomnak is elmondták, hogy a genetikai rendellenességek nem feltétlenül jelentenek egy teljesen életképtelen, mind fizikailag, mind szellemileg fogyatékos babát. Van olyan "típusa" ezeknek a rendellenességeknek, amikor semmi nem is látszik a babán, tökéletesen életképes, "csak" nem lesz képes gyermeket szülni.

Hicu!
Azt hiszem, én is hallottam erről a kvartett tesztről. Ez az, amit Londonba küldenek kiértékelésre? De én úgy hallottam, ez sem ad 100%-os választ, hanem csak valószínűséget.

Ja, és Enci!
Itt a babaneten van olyan topic, ami az AFP-ről szól. Amikor a szomszédasszonyomnak ez a problémája volt, én is beleolvastam, és zömében pozitív hírekkel jöttek vissza a kismamák. Vagyis teljesen egészséges babát szültek.
Illetve mindenki, akiről én ott olvastam, egészséges babát szült.

Mackoo
mackooo

Szia Enci!

Nekem is magas volt az AFP-m, nekem akkor javasolták, hogy végeztessem el a genetikai vizsgálatot a lepényből. Számoltak arányokat, ha jól emlékszem 1:120 volt a betegség esélye, a biopszia vetélési kockázata hivatalosan 1:100, de engem azzal nyugtattak, hogy a valóságban sokkal kisebb a vetélési kockázat. Valahol azt olvastam, hogy 1:300 alatt javasolják a genetikai vizsgálatot, de nekem akkor ott úgy tűnt, hogy nagyon egyértelműen a vizsgálatot javasolták. Az eredmény negatív lett, a kislányom egészségesen született. A húgom AFP-je is rossz volt, ő is egészséges fiút szült. És én is sok helyen olvastam, hogy az AFP nagyon rossz szűrő.
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok !

Először is szeretnék mindenkinek gratulálni a babójához.
Enci ! Nektek pedig nagyon szorítok.

Én egy teljesen kezdő kismama vagyok. Most keresek orvost a S-M-ben. Tudtok esetleg valamit Dr. Oláh Kinga doktornőről ?
adus

Sziasztok !

Valamit az előbb elrontottam, de talán most sikerül nekem is bekapcsolódni.

Először is szeretnék mindenkinek gratulálni a babójához.
Enci ! Nektek pedig szorítok.

Én egy teljesen kezdő kismama vagyok. Most keresek a S-M-ben orvost. Tudtok esetleg valamit Dr. Oláh Kinga doktornőről ?
adus

Sziasztok!

Szeretnék én is bekapcsolódni a beszélgetésbe, mi is kisbabát várunk. Ma töltöttem be a 14. hetet.
Nagyon sok kérdésem van, meg olyan jó olvasni, hogy sok minden nem csak velem törénik meg, látni, hogy mások babái hogyan fejlődnek. Szóval remélem befogadtok!
December 24-re vagyok kiírva különben... Kép

Még annyit, hogy máris nagyon sokat segítettetek nekem, mert még decemberben kellett orvost találnom (mindenféle nőgyógyászati problémáim voltak), és akkor sokat olvasgattalek Benneteket, és ez alapján sikerült egy nagyon szuper orvost találnom. Többek között ez is hozzájárult, hogy most már kisbabát hordhatok. Szóval utólag is köszi, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat velem.

Mindenkéle érdekel, most elsősorban az, hogy van-e valamiféle szülésre felékszítő tanfolyam a kórházban, ha van mikor, és hogy lehet bekapcsolódni? Plusz kismama torna tapasztalatok is érdekelnének. Meg AFP-re is most megyek, arról sokat olvastam mostanában nálatok.

Egyelőre ennyi, mindenkinek szép napot:
Rumpusz
rumpusz

Sziasztok!

Rumpusz, Adus, üdv köztünk!

Rumpusz, melyik orvost választottad végül?Tök jó, hogy 24.-re vagy kiirvaKép
Van szülésrefelkészítő tanfolyam, különböző témákban(fájdalomcsillapítás, fogászat, szülésfolyamata, stb)ezek mind 1-1 előadás, ha jól emlékszem szerdánként van, de az uh-on tudsz kérni róla tájékoztatót, bár szerintem, ha a portát felhívod, akkor ott is tuti tudnak vmit mondani róla.

Jaa, és olyan jó nektek, én is még úgy lennék terhesKépBár, nem mintha, most nem lenne nekem jóKépKép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Rumpusz, Adus, Enci csatlakozom Lénához:
"olyan jó nektek, én is még úgy lennék terhes Bár, nem mintha, most nem lenne nekem jó"

Élvezzétek a babavárás minden pillanatát, mert nagyon gyorsan elrepül az a néhány hónap.

Mennem kell a babához, pá
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Rumpusz, Adus, Enci én is csatlakozom az előttem szólókhoz.

Rumpusz, a következő szülésfelkészítő szeptember 9-én indul és 7 előadásból áll, úgyhogy addig ráérsz a kórházban érdeklődni. De ha jól emlékszem akkor a genetikai uh-n kaptam én is a mamakalauzt, amiben benne van a tanfolyam, torna és egyéb, de ha nem kapsz, nyugodtam kérj egyet. (én is kíváncsi vagyok kit választottál)

Tornával kapcsolatba mondom, vagy a kórház, vagy nálunk pl a kerületi művházban van terhes torna, meg jóga. Ha mégse, akkor létezik vizi szülésfelkészítő, ha felmész a www. kismama.lap.hu-ra ott több infót találsz.

Enci,

én sem hallottam sok jól az AFP-ről, próbáld meg nem idegesíteni magad (tudom könnyű mondani), reméljük minden rendben lesz.

Sziasztok

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztatást!Úgy döntöttem pár napot halasztom a tanácsadást,inkább kértem egy idöpontot egy 3D UH-ra a Praxisba,hogy meghallgassam más doki véleményét is.Vasárnapra kaptam idöpontot "sürgösséggel".Ha nem zavarok,majd írok az eredményröl pár sort.Tényleg öntöttetek belém egy kis "lelket".Legalább mégegyszer át sikerült gondolni,hogy mi legyen a köv. lépés.

Sziasztok
enci70

Sziasztok!

Ed, de jó nektek, hogy így tudtok menni csavarogni Kincsővel. Olyan jók a képek, (főleg a buli a táborban Kép ) látszik, hogy élvezte.

Enci, bár látom, hogy a többieknek már sikerült megnyugtatni, én is csatlakozom az előttem szólokhoz. Nyugi, biztos, minden rendben lesz. A 3D-s UH majd megnyugtat, és biztos nagy élmény is lesz így látni a babát. Kép

Adus, üdv közöttünk, gratula a babához! Kép A doktornőt sajnos nem ismerem. Hányadik hétben vagy?

Rumpusz, gratula neked is! Kép Dec 24? Kép Hú, de szép karácsonyi ajándékotok lesz! Kép

Adus, Rumpusz én is irigyellek ám benneteket nagyon! Olyan jó kismamának lenni! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Üdv az új pocakosoknak a topicon!
Rumpusz, én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki a szuper dokidKép Megírod?

És persze gratulálok mindannyiótoknak a pocaklakókhoz!

És szintén csatlakozom az előttem szólókhoz a "de jó nektek..." témában.
Már mi is gondolkoztunk azon, hogy jó lenne már egy kistesó (kislányunk 8 hónapos), de szerencsére eddig nem estem teherbe. Azért írom, hogy szerencsére, mert kiderült, hogy valami fertőzésem van. Nőgyógyászati is, de az nem olyan vészes, csak valami kis lokáslis fertőzés, viszont a húgyúti fertőzés alighanem elég komoly, mert a tünetek alapján már majd' egy éve fennáll. A körzeti halálra rémített, hogy ha nincs szerencsém, károsodhatott a vesém is. Most képzeljétek!
Most várom a tenyésztés eredményét, aztán valszeg antibiotikum kúrára leszek fogva. Bár én lehet, hogy megpróbálkozom a homeopátiával, mert nem akarom az antibiotikum miatt abbahagyni a szoptatást.

Úgyhogy ez egyszer szerencse, hogy nem vagyok terhes, mert már hülyére aggódtam volna magam, hogy mi lesz a babával.

Enci!
Kitartás! Ha nyitott gerincre gyanakszanak, az szerintem látható is UH-n, nem? Legalábbis 3D-n tuti.

Mackoo
mackooo

Köszönöm a meleg fogadtatást, nagyon jól esett!
A 24-e tényleg vicces, tekintve, hogy bár nagyon szerettünk volna babát, de azért mindig bennem volt, hogy jó lenne, ha nem decemberi baba lenne, mert az egész családban mindenkinek akkor van a szülinapja (legalább három), plusz mindenki Miklós, Vilma és Luca és még a karácsony is... De sebaj, így legalább nagy valószínűséggel eltaláljuk valaki szülinapját vagy a karácsonyt, és akkor megvan az ajándék. Kép
Neki meg majd kitalálunk valamit, hogy ne kapjon kevesebb ajándékot az egybeesés miatt.
Arra is gondoltam, hogy megdumálom vele, hogy egy héttel hamarobb jöjjön, és akkor már karácsonyra otthon lehetnénk.
De ez még olyan messze van. Most azon szoktam sokat gondolkodni, hogy nem elég nagy a pocim...
Nektek milyen volt (van) 14 hetesen? Mikor kezd el nőni? Én már látok vátozást, meg a nadrágjaim nagyon szorítanak (már le is mondtam róluk), de azért még nincs igazi poci.

Az orvost nem tudom, hogy ismeritek-e, nagyon fiatal: Olsavszky-Szűcs Gábor. Nagyon kedves és figyelmes, nekem pont erre van szükségem.

Köszi a sok infót, akkor majd kérek tájékoztatót a tanfolyamról.
Járt valaki tornár a akórházba? Milyen? Nekem az jó lenne, mert nagyon közel lakom. Mikortól érdemes menni szerintetek?

Hú, jó hosszú lettem, sziasztok:
R.
rumpusz

Sziasztok,

Rumpusz, sajnos nem emlékszem pontosan mikor kezdett el nőni a hasam ,de azt hiszem a 4. hónap vége felé. Rohamosan a 20- 21. hét körül kezdett el. Szerintem ne aggódj ilyeneken, ha a doki azt mondja, hogy minden rendben akkor felesleges idegeskedni, lehet, hogy kis hasú típusba tartozol.
A tonrával kapcsolatban a kismama magazinban is találsz címeket a végén.

Ed nagyon tetszik, hogy így el mertek menni a kicsivel, remélem nekünk is lesz hozzá bátorságunk, ebben nekem kell határozottnak lennem, mert a férjem nem szívesen indul útnak kettesben sem, nem hogy gyerekkel, de majd meglátjuk.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Aranyosak vagytok, hogy így befogadtatok minket.
A babónk 9,5 hetes. Mi úgy tudtuk nem lehet babánk, így nagy meglepetést okozott a szülinapomon. Talán ezért is, de én már inkább az ölenben szorongatnám. Állandóan rettegek, hogy nincs-e odabent valami baja.
Ma reggel voltunk a doktornőnél. Szimpatikusnak tűnt.
Rumpusz ! Nekem azt ajánlották, hogy a Trefort utcai rendelőbe menjek kismama- később baba-mama tornára. Állítólag nagyon jó. Ráadásul telefonon egyeztethetsz vele időpontot. Akár 1 embernek is tart órát. Ha gondolod megadom a számát.
Na, letelt a munkaidőm. Megyünk haza. Legyetek jók !
A.
adus

Adus, köszi, szívesen venném a Trefort utca elérhetőségét. Ez hányadik kerület?

Kicsit még nehezen tudom elképzelni, hogy kismama tornára járjak, de talán pár hét múlva már inkább. Valahogy olyan nehéz összerakni a fejemben a képet, amit az ultrahangon látok azzal, hogy mindez tényleg bennem van! Talán majd ha már érezni fogom, hogy mozgolódik! Ez azért is furcsa, mert közben meg annyira szeretném már anyukának érezni magam. Tegnap este is azt álmodtam, hogy szoptatok. Tök jó volt!
R.
rumpusz

Sziasztok,

Már jópár hete nem írtam. Most kaptam meg az AFP és vízelet eredményeket. Minden normális és jó de a vízeletben az üledékhez az van írva hogy zsufolt amorf urát. Az urát a szótár szerint húgysavat jelent. Nem tudja valaki ez mennyire rossz vagy mi ez? Folyás eredménye?

Előre köszi
kriszti29

Kriszti!
Nem tudom, mit jelent a leleted, de szerintem ne hagyd annyiban.
Amikor én terhes voltam (tavaly októberben szültem) nekem is volt olyan leletem, hogy "amorf szemcsék", "zsúfolva bakt.", stb. Aztán lett egy olyan, hogy "kevés bakt." és mivel a doki azt mondta, hogy minden oké, én is megnyugodtam.
Ezzel szemben most az kezd kiderülni, hogy már majd' egy éve fennálló húgyúti fertőzésem van, ami - remélhetőleg - nem károsította a veséket.
Akárhogy is, az antibiotikum kúra már elkerülhetetlennek tűnik, azzal pedig ugye nem lehet szoptatni...

Szóval kérdezz rá a témára, ha kell, többször is. Ne hagyd magad lerázni!

Rumpusz!
Micsoda melepi!
Múltkor éppen azon témáztunk, hogy ez az Olsavszky-Szűcs Gábor milyen szimpatikus és kedves.
Ő volt az ügyeletes, amikor szülni mentem. (A többiektől elnézést az ismétlésért.) Elég kínosan éreztem magam, hogy - miközben az ügyeletes szülésznő a papírmunkát végezte az íróasztalnál - nekem le kellett tolnom a bugyimat és felkászálódnom a vizsgálóasztalra, miközben a bokámon folyt a magzatvíz.
Ez a doki viszont hihetetlen módon egy pillanat alatt oldotta a szorongásomat és nagyon kedvesen, fájdalommentesen megvizsgált.
Utána még arra is vette magának a fáradságott, hogy kimenjen a férjemhez és megmondja neki, mi a helyzet. Sőt! Később, amikor ő már nem volt szolgálatban, és összefutottak a férjemmel, még odament hozzá, hogy megkérdezze, hogyan alakul a dolog és bátorítsa.
Szóval nekem nagyon szimpi volt

Hogy kerültél hozzá, ha megkérdezhetem?

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Köszi a gratulációkat. Végre itthon vagyunk megint.

Élménybeszámolót csak holnapra ígérek.

Most röviden a lényeg:
Pénteken 14 óra 37 perckor emelték ki a pocakomból Rékát. Az akkori súlya 3150 g volt, a hossza 53 cm. A szopizás nagyon megy neki. A tej már szombat estére elég rendesen beindult. Így sikerült összehoznunk, hogy ma 3330 g-mal engedték haza, és szinte egyáltalán nem sárgult be. Teljesen jól van.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Üdv itthon Zita, örülök, hogy van elég tejcsid és még egyszer gratulaKép

Kriszti, szerintem is menj utánna.Én ha vmit nem értettem, beírtam a szavakat a google-be, és rákerestem külön-külön és amiket kihozott, abból általában okosabb lettem.Szerintem próbáld ki, hátha bejönKép

Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Sziasztok!

Mackoo, remélem nem lesz semmi komoly gond. És nincs rá olyan gyógyszer, amit szoptatás alatt is lehet szedni?

Rumpusz, nekem már 12 hetesen szorított a nadrág. Kép Na nem azért, mert akkora lett a hasam, csak valahogy nem volt kényelmes egyik se. De aztán lecseréltem gumis derekúra, és az már jó lett. Olsavszky doktor tényleg nagyon szimpatikus, ő tartott egy szülésfelkészítőt, én ott találkoztam vele.

Kriszti, nekem is volt olyan vizelet eredményem az elején, ahol azt írták, hogy zsufolt amorf szemcsék. Én akkor kaptam rá gyógyszert és a következő vizelet már rendben is volt.

Zita, de jó újra itt! Kép Gratula még egyszer, örülök, hogy van tejcsi rendesen. Én eddig mindig csak azt hallottam, hogy a babák fogynak a születés után, Réka pedig máris mennyit hízott! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok kismamik,
ujra jelentkezem, mert forrósodik a helyzet... egy két nap és a lányom a 39. hétbe lép...

Csak éppen most egy kicsit depis lett... tudom, röhejes az egész... szóval arról van szó, hogy eddig minden lelete normális volt, meg a kisbaba adatai is normálisak, 4-5 hete már 2100 grammra saccolta az UH (mindig uyganaz az UH, ugyanis a Kósa dokinál van ilyen), ezzel szemben egy héttel ezelőtt csak 2400-2600 grammot jósoltak neki, ő meg attól fél, hogy nem fejlődik rendesen a baba. UH képet nem is kapott, csak annyit mondott nekem, hogy a hosszusága megfelekl a 37. hétnek, de a súly 2 héttel le van maradva. Van ennek jelentősége??? Azóta nem mer netezni, és olyan csüggedt... hiába mondom neki, hogy a súlynak semmi köze az egészségehz, meg hogy ő is csak 3 kilóval született... annyira fáj a szivem, hogy ilyen pőánikban látom (annak ellenére, hogy a doki biztosította rólas, hogy monden rendben van....)
alice_cs

Sziasztok!

Végre gép elé kerültem!

Zita, gratulálok még egyszer!Ritka, hogy a baba nem fogy, látszik, hogy gyakorlott az anyuka!:-)

Ed, nagyon bátrak meg ügyesek vagytok a sátrazással nekem még az is problémát okozott, hogy az autó ülésén átöltöztessem Bencét. Nem volt nagyon macera? Gondolom cumit ott nem fertőtlenítettél! :-)Sajnos még mindig nem sikerült megmutatnon Kincsőt Bencének.
:-((( Hétvége káosz volt nálunk, hétköznap pedig túl későn jött haza a férjem.

Tünde, nem most kapja Kitti a 4 hónapos oltást? Te előre adsz neki lázcsillapítót?

Sziasztok Kismamák! Nem is tudjátok milyen jó nektek!!!Tényleg nehéz elképzelni, de pár hónap múlva írhattok a szoptatási gondokról, na meg a szülés élményről!

Adus,én is folyton aggódtam, hogy mi van odabenn és az aktuális vizsgálatoknál nyugodtam csak meg. Aztán nekem a baba 16 hetesen elkezdett mozogni és ha megsimogattam a hasam vagy egyébként is folyton mozgott és az nagyon megnyugtató volt.

Rumpusz,dec24 tényleg jól hangzik.:-)
A kismamatornáról:nagyon jó a Kállay Ildikó video kazatta. Amikor elkezdtem 20 hetesen könnyűnek tűnt, de a végén már megéreztem. Nagyon jól relaxál. ( Bár a Kállay- féle hang nem annyira)
A poci változás már észrevehető magatokon, látványos tényleg a 20. héttől. Pedig olyan jó világgá kürtölni, nem?

Lányok, Bence szoptatás után mostanában nagyon tekereg és ezerrel tömi a pelust a szájába. Cici nem kell akkor már neki.Ma megint sikerült összeveszni anyámmal, hogy még mindig nem teáztatom, lehet, hogy igaza van és szomjas? Vagy lehet hogy a foga jön? Pénteken lesz 16 hetes. Egyáltalán miből látszana, hogy szomjas?Teljessen kiborított.

Enci, írd meg mi volt!

Puszi

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Aliz!
Remélem megnyugtatlak, de már többször leírák itt + tapasztalat, hogy az UH akár 500grot tévedhet. A barátnőmnek egyébként 42. héten 2400gros gyönyörű egészséges babája lett.Nem kell minden babaának nagynak lenni. :-)
Remélem hamarosan gratulálhatunk!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Mackoo,
bocsi, hogy belekotyogok (már jó régen jártam ittKép), de én úgy tudom, hogy nagyon sokféle antibiotikum mellett lehet szoptatni, és szinte minden gyógyszernek van olyan alternatívája, ami mellett folytatható a szoptatás. Szóval ne add fel, kérdezt meg Ibolyt vagy Pelét a szopistopicban.Kép

Alíz,
az UH tévedhet is ám, ha jól emlékszem, akkor úgy 10-20 százalékot, ami azért nem kevés. Egyébként vannak kisebb súlyú babák, az enyém 2830-cal született a 38. héten. Szerintem, ha a doki nyugodt, akkor a lányodnak is meg kéne nyugodnia, főleg, ha bízik a dokiban. Próbáld megnyugtatni!

Barbi,
én úgy gondolom, hogyha Bence szomjas lenne, akkor szopizna. Nálunk az apukám volt nagyon teamániás, és most végre megnyugodott, mivel másfél hete elkezdtem vizet adni a gyereknek a szopin kívül. Jövő héten lesz tíz hónapos.Kép Mondjuk ő ilyen szempontból egyedi eset, mert nem igazán hajlandó semmilyen szilárdat megenni, pedig hat hós kora óta kínálom minden nap, és így az állandó szopi mellett nem adtam neki más folyadékot. Én úgy gondoltam, hogy akkor kezdek el adni mást is, amikor már eszik szilárd ételt. Szerintem ha Bence nyűgös, és gyakran teszed mellre (nem órára), akkor a szomját is tudja oltani a tejcivel, ha szomjas, akkor csak keveset szopik (a híg előtejet issza). Arra tényleg jó figyelni, hogy most azért meleg van már, és ha nyűglődik, akkor lehet szomjas is, annak ellenére, hogy nemrég szopott. Onnan tudod, hogy elég neki a folyadék, hogy van elég pisis pelusa (5-6 egy nap, egy adag az kb. 3 evőkanálnyi mennyiség), ezen kívül a pisi színe nem sötétsárga, hanem vizes jellegű. Pelustömés szájba nálunk nem volt, csak ököltömés, Gabi három hós kora óta, de foga csak jóval később jött ki.Kép Egyébként érdemes megkérdezni a szopistopicban Pelét, ha bizonytalan vagy.Kép

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Zsizsa,
Még mindig nem eszik a gyerkőc? Ejj, ejj Kép Most az enyém is sztrájkol.

Kriszti,
Nekem is volt anno probléma a vizeletemmel, de csak elsőre. Szerintem (azaz háziorvosom szerint)a legbiztosabb ha megismétled a vizgálatot: reggel, otthon, mozsdás után, tiszta üvegbe és azt viszed be. Nálam a második vizsgálat már teljesen jó volt. Ha nem akarsz a nődokihoz menni irasd fel a vizsgálatot a háziorvosoddal.

Mackoo,
Szerintem is lehet szedni antibiotikumot szopi mellett, persze gondolom nem mindegy, hogy melyiket. Spec. nekem már a kórházban a szülés után kellett, ott a gyermekorvost is megkérdeztem, és mondta, hogy szoptathatok.

Aliz,
Az én dokim nem is szokta megtippelni a baba súlyát mivel szerinte nem lehet pontosan megmondani, akkor meg minek mondjon bármit.

Ed,
Kincsőről nagyon jók a képek!!!

Amcsi
amcsi

SziasztokKép

Mackoo!
Nem tudom, hogy a kvartett teszt kiérétkelése mennyire pontos. Igen ezt küldik ki LondonbaKép
Remélem nem lesz semmi baj a fertőzéssel... hogy derült ki???

Adus!
GratulálokKép
Én sajna nem nagyon ismerem ezt a doktornőt. Nekem Dr.Szőnyi az orvosom.
Mikorra vagy kiírva? Egyébként én imádtam pocakos lenni, de folyton aggódtam miattaKép SZóval én is úgy voltam mint te - szerettem volna már dédelgetniKép

Rumpusz! Neked is gratulaKép December 24..Kép
Tornára nem jártam, mert sajna nyári szünet volt.. ha jól emlékszemKép
Én nem is csináltam semmilyen tornát csak sétáltam-de azt baromi sokatKépKépKép

Enci!
Nagyon várom az eredményt!!! Remélem Dr. Györffy-hez kerülsz az UH-nKép

Tünde!
Valami kis beszámolót kérünk ám a gyerkőcrőlKép

Kriszti!
Nekem is állandóan tele volt bakt-al a vizelet de én veseköves vagyok és azért..:S Szerintem se hagyd annyiban! Nyomozz utánaKép

Szia Zita!Kép
Jó, hogy itt vagytok és atejcsi is szuperKép Tényleg ritka, hogy a baba súlya gyarapodik a hazahozatalraKép

Alice!
Nekünk az UH egy héttela szülés előtt 4450 grammot mutatott. A dokim már tudta, hogy turpisság van a dologban ezért szólt isKép Végül 3800 grammal született a lányomKép Bízzon a dokiban. Egyébként csatlakozva az előttem szólókhoz:
van, hogy alkatilag pici a baba, több barátnőmnek született a 38. héten 2800-2700 grammos babája.Kép

Barbic!
Szerintem a pelustömés fáradtságra is utalhat. Próbáltad szopi - büfi után hasrafektetni.
Édua ugyanis nagyon szereti belefúrni a fejét párnába, takaróba az ágyba és ha fáradt mindig húzza a fejéhez az első közelébe eső ruhadarabotKép
Vagy tényleg a fogzás miatt is lehetKép

Zsizsa!
Hát tényleg jó régen jártatok erre!Kép
Hogy van a nagylány??Kép

Puszi!
MEgyek mert csomó dolgunk van maKép

Emő

hicudzsi

sziasztok!

Alíz, nekem ellen példám van, de az is azt mutatja, hogy tévedhet az uh.Nekem az utolsó vizsgálatom csütörtökön volt, akkor 4100-ra tippelték, ezerrel bepánikoltam, hogy hogy fogom megszülni, és a végén 3650-nel született, igaz császárral, de ez most mind1KépSzóval nincs miért izgulnia a lányodnak.

Barbi, én sajnos nem szoptatok, de úgy tudom, hogy a tej eleje épp a szomjúságra való.Szóval te meg nyugodtan nyugtasd meg anyukádatKépKép

na megyek, mert ébredezés van, és megtörtént a csoda, bár nem akarom elkiabálni:este 7 óta Sára nem evett!Hurrá-hurráKépKép
Puszi mindenkinek, Léna

nuska

Mackoo

Köszi, mindenképpen utánajárok, a védőnőt kérdeztem de az azt mondta minden negatív ne foglalkozzak vele, de 2 hét múlva megyek a dokihoz és ott rákérdezek.

Léna,

Köszi már probálkoztam és így jutottam és a hugysavig de nem adom fel!

És köszi mindenkinek.
kriszti29

Sziasztok !

Rumpusz ! A kismamatorna a VIII. kerületben van,az Astoria és a Blaha között, a Trefort Gimivel szemben. Barbic ötlete nagyon jó. Próbáld ki otthon a kazira. Biztos ráérzel majd. Én Rubint Réka kaziját vettem meg, mert a felvételim miatt most nincs időm eljárni tornázni. Hát, nem mondom.. megéreztem másnap a combjaimon, de mostmár jobban megy. Igyekszem kitartó lenni. Nem szeretnék nagyon meghízni.

A tejcsihez hozzászólva - bár nekem nincs személyes tapasztalatom ezügyben - a testvéremék kisbabája állandóan sírt, rossz alvó volt, mindaddig, mikor 4 hónapos kora körül pici folyadékot is adtak neki. Akkor visszaállt a béke.

Barbic, Hicudzsi ! Először is köszönjük a gratulációt. Január 20-ra vagyunk kiírva. Hál 'Istennek megtört a májusi átok. Szinte minden májusi napon született valaki a családban. Kész anyagi csőd. Ő lesz az első januári.

Alice ! A barátnőmék családjában minden baba 2400-2600 gr. között született. Olyan egészséges mind, mint a makk.

Adus
adus

Sziasztok!

Hú, mennyit írtatok!

Barbi, Anyukádnak adj a kezébe egy pisis és egy száraz pelust, hogy hasonlítsa össze + hivatkozz a gyerekorvosra! Nekem bejött, Anyu már nem nyaggat azzal, hogy adjak neki a cicin kívül bármit is. Én megkérdeztem a dokit és ő csak annyit mondott: anyatej!!! A vizet úgysem fogja meginni. A gyereknek Te vagy az anyja, ne engedd, hogy beleszóljon. Találj ki valami trükköt ellene.
A pelus és zsepievés nálunk is megy, minden rongyot elkap, ami a keze ügyébe kerül.
Állítólag a mi babáinknak (Tünde, Léna, Te, Én) hamarabb kibújhat foga az erősebb napsütés (Dvitamin) miatt. A védőnőtől tudom.
Cumifertőtlenítés: lehet, hogy velem van a baj, de én itthon sem nagyon fertőtlenítem. Egyébként ha sátrazunk, mindig van nálunk gázfőfő, edény és víz.

Nem tudom, miért, de Kincső kedd este óta nagyon nyűgös. Alig alszunk éjszaka, napközben is rengeteget sír. Így persze sem a tanulás sem a háztartás nem halad.

Sátrazás: a férjemmel a gyerek előtt rengeteget mentünk sátorral mindenfelé. Sokszor hetekig sátorban laktunk. így nem volt nagy gond kimenni, mert ott is otthonosan érezzük magunkat. Az első elindulás a nehéz, és ha rájön az ember, hogy nem is olyan bonyolult, akkor menni fog. Persze mi anyatejesek vagyunk, ami nagyon leegyszerűsíti a dolgot.
+ kell egy sátor, ami bírja a kiképzést.
Lányok, én azt tudom mondani, hogy menjetek a gyerekkel bárhova, meg lehet szokni és mindenkinek kell egy kis kikapcsolódás!!!
Mi így is teszünk, péntek este megyünk 1 hétre Csobánkára a kempingbe. Ha valaki ott jár, hívjon nyugodtan. Telszám a profilban lesz.

A védőnő azt is mondta, hogy érdemes a gyereknek elrakni télire gyümölcsöt: meggy, barack... most más nem jut eszembe.

Pocakosok: változó, hogy kinek mikor látszik a pocakja. Én kb a 16. héttől kismamanacit hordtam, mert minden régi nadrágom kicsi lett. Ha pedig a bkv-n át akarják adni a helyet, fogadjátok el, mert biztonságosabb ülve utazni + szokják meg az utasok, hogy átadják a helyet. Ha pedig egy középkorú ellenőrnő csinál nektek helyet, akkor gondoljatok rám!

Lejárt a mosás, megyek teregetni.

Ed

ui: Kincső végre alszik
ui2: Zita végre gratulálhatunk!

Edina
Kép
Kép
ed26

Jajaj, írtam egy jó hosszút a dokimról, de nem tudom elküldeni.
Még próbálkozom, ha ezt sikerül.
R.
rumpusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?