Új privát üzeneted érkezett!

Annus: ja, értem már. Én sem akarnék senkit meggyőzni. Max. arról, hogy foglalkozzon magában a témával és adja meg az esélyt magának, hogy esetleg megváltozzon a hozzáállása. Azt is megértem maximálisan, ha valaki egy terápia után is azt mondja, hogy minden tudatában mégse tud gyereket vállalni, mert legalább foglalkozott vele és ezáltal is több lett. SZáz szónak is egy a vége, hogy nem ítélek el senkit azért, mert nem akar gyereket én sem! Csak az a véleményem, hogy ez nem "normális" (vagyis nem alapállapot).

Kép
Kép
tinu
 
 


:lol: :lol:
Azért ez a természet is kitolt velünk!Én szívesen szülnék 10 gyerkőcöt is,de ez már lehetetlen.....legközelebb gondolhatnának arra h vki soksok gyereket akar :lol: :lol: :lol: :wink:

annus11
 
 


Sziasztok!

Hú, micsoda téma így kora reggel :) :)
Én is ismerek olyan párt, akik már vagy 20 éve együtt vannak, 38 a csajszi is már, és nincs gyerek, nem is szeretnének. A lány azt mosndja, most úgy érzi, n em szeretne, aztán lehet majd késöbb... (na erre mondtam neki, h nagyon késöbb már nem lesz lehetősége...). Boldogok, szeretik egymást. Szerintem lehet teljes életet élni gyerek nélkül is, de szerintem család csak gyerekkel lesz, és tényleg teljesen megváltozik minden :)

Annus,
a Discoveryn szokott lenne a John Kate és 8 gyerek, nem szoktad nézni? Fiatal házaspár 8 gyerekkel, először sima ikrek jöttek össze, majd rá asszem 6 évvel 6-os ikrek :)

Bogi tegnap kialudta magát, így ma a 6-os szopi után őméltósága nem akart aludni, hiába mondtam neki, hogy alvóidő van nem játszóidő, csak nagyokat vigyorgott :) :)

emese1979
 
 

 
 

Emese :lol:
Hát amióta Iza megvan TVt csak hírből ismerem.....még a helyszínelőket se néztem azóta :( arról is lemaradtam h Magdi anyus meghalt :lol: :lol: Amúgy bizti érdekes lehet...8 gyerek,ebből 6 egykorú...na lehet h azért ebben az esetben diliházban kötnék ki :lol:

annus11
 
 


Annus,
na én a barátok köztöt ált. megnézem, akkor van az esti szopi, akkor megy csak a tv, máskor nincs tv szopi közben.. ráadásul Vili bát gyanúsítják azzal, hogy lelökte a lépcsőn Magdi anyust :D :D

Hát én szeritnem az ikrekkel is meg lennék lőve, tényleg minden tiszteletem az ikres mamiké :)

emese1979
 
 


Igen,a tegnapi részt láttam!Nekünk 7 körül van fürdés szopi...a 112t nézzük akkor....inkább hallgatjuk!
Csak ugye sokan vagyunk,nem tudok a tvhez férkőzni utána,na meg megyek is aludni én is!

annus11
 
 


Annus: hát én is úgy indultalm, hogy sok-sok gyereket szülnék, de azért így a második terhességnél már éreztem, hogy sok gyerek még hagyján, de asszem bekattannék, ha tízszer kéne terhesnek lennem. :P Meg mán öreg vagyok én, még egyet bevállalnék, aztán elég is.

Kép
Kép
tinu
 
 


A gyereket nem akarok kérdésre van egy jó példám! A Bátyám kategórikusan kijelentette, hogy ő sosem akar majd gyereket! Amikor voltak a lombikjaim, még mondta is, hogy mekkora idióta,hogy segédkezik nekem abban, hogy gyerekem legyen.(A túlstimulálás után ő vitt fel a Kaáli Intézetbe)
Amikor adoptáltuk Dettit, érdekesen állt hozzá. Mondjuk úgy, tartotta a két lépésnyi távolságot. Amikor Detti beteg lett, kerestem neki egy féle csörgőt, de itthon nem lehetett kapni. Mivel a reptéren dolgozott, sok ismerőse volt, így külföldről hozatott neki egyet,és ő maga hozta be a kórházba. Akkor láttam rajta előszőr,hogy megviselték őt is a történtek.
Aztán telt,múlt az idő. Megnősült,és most már két gyermekes APA,annak ellenére, hogy a feleségét is úgy vette el, hogy megmondta neki, hogy nem akar gyereket.
Odáig meg vissza van a lányaiért. Mindent megtesz értük,ahogy az egy igazi apához illik!

Én csak azt tudom mondani, hogy az ember addig nem tudja,hogy milyen az IGAZI önzetlen szeretet,amíg nem születik gyereke. Aki ezt kihagyja, az sosem fogja megtudni, miről maradt le! Lelkileg szegény marad!
Persze ez mindenkinek a saját döntése,és nem szabad beleszólni, de én csak sajnálni tudom az ilyen embereket!
Mert sosem fogják megtudni, hogy milyen érzés Apának,amikor fáradtan hazajön a melóból,és a kis gézengúz rohan hozzá, átöleli, és mondja neki, hogy szeretlek. Sosem érzi azt a szerelmet,amit csak egy Anya érezhet a gyermekére nézve!

A szoptatásról meg csak annyit, hogy megértem aki NEM TUD szoptatni, hiszen nekem is tápszeresek voltak az adoptált gyerekeim, de azt már nem tudom felfogni, és igenis elítélem, aki szánt szándékkal nem szoptat, mert kényelmetlen, fájdalmas, és a jajj, mi lesz a mellemmel című műsort adja elő!?

Bocsi, de nekem ez a véleményem. Sztem azért szülünk, hogy a gyermekeinknek a lehető legjobbat adjuk a lehetőségeinkhez képest! De hangsúlyozom mégegyszer, hogy nem azokkal van a bajom, akik nem tudnak szoptatni.
Csak érdekesnek találtam, hogy 10-ből nyolcan (kb ez az arány) tápszerezték a kicsit!(Azt csak zárójelben teszem hozzá, hogy a babakocsikból ítélve egyik lányzó sem a szegény kategóriába volt sorolható)

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Jó reggelt!

Jó téma. :D Gyerek,vagy nem gyerek.
Nálam is érdekes volt a helyzet,mert az exem nem igazá akart,én viszont már elmúltam 30,így szakítottunk(persze nem 'csak' emiatt).
Viszont a Drága férjem megismerkedésünk után egy évvel megkérte a kezem,és rá egy évre már terhes voltam Hannával,esküvőn-nászúton túl. :lol:
Így beszéltük meg.Van két ismerősöm(nők),akik először az egzisztenciát szerették volna megteremteni.
Most mindkettő 40-41 évesek családi ház,stb.de gyerek sehol. :(
Ráadásul az egyiket elhagyta a pasi is.
Így lehet,hogy mi jelenleg albérletbe vagyunk.
Családi házunk még lehet 40 évesen is,de ilyen csodát,mint a kislányom,már nem biztos... :D
Nem is értem az embereket,hogy lehet az anyagiakat előtérbe helyezni.

Barbi!Köszi,ha nem jön közbe semmi,megyünk.Mit vigyek?

A hajnali hami után jól visszaaludtunk.Még jó,hogy van kajcsi tegnapról.Összekapom magunkat,és a 11-es hami után menézzük,hátha van vmi leárazás a tecsoban a babaruháknál. :lol:

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Sziasztok!

Eltűntem, ezután igyekszem jönni és olvasni is benneteket!
Minden rendben van. A lányok 900 grammot híztak, csak anyatejet kapnak.
Hogy vagytok? Keresztelőre készül már valaki?
Szoptatás? Azt tudom, hogy Eszter és Anita nem szoptat. Többiek?
Jövök még. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Jó reggelt!!!
Annyira lustik vagyunk!! :oops: :lol: Cicó is meg én is eddig lustultunk,és folytatjuk is,mert MEGÉRDEMELJÜK. :lol: Persze lassan azért aa vasalást meg a porszívást meg kell csinálni. Ti még vasaljátok a pelusokat meg kisruhákat? Én úgy döntöttem, hogy ha betölti a 3. hónapot abbahagyom a pelusokét. Fertőtlenítő hatása van ugyan,de szerintem annyira erős már az immunrendszer(főleg az övének ugye az immunglobulintól hamarabb kellett beindulnia),hogy ez már ne okozzon gondot.A ruhácskákat muszáj,mert gyűrődnek,akármilyen szépen próbálok teregetni.
Én sem ítélem el azokat,akik nem akarnak szoptatni.Ez mindenki saját döntése kell, hogy legyen.Ítélkezni meg szerintem az ítélkezzen aki tökéletes.Olyat meg csak egyet ismerek és ő fog is mindenki felett.Erről ennyit.
Annus!!Akkor meg tod valahogy nézni.Dani szerint ez a másik tényleg jobb lett, több lehetőséget ad ez a progi!!!Köszi hogy mondtad!!! :wink:
Na lusti folyt köv! :wink: Szép napot mindenkinek!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sajna én sem. :( :cry: Hanna egyáltalán nem akart szopizni,csak sírt,és egyre jobban belelovalta magát kaja helyett.
Lehet,hogy jobban kellett volna erőltetnem,de annyira sajnáltam,amikor már teljesen leizzadt,és remegett. :(
De fejek,amíg tudok.Így kapja.

Üdvözlettel:Hanna és Hajna
Kép
fabri
 
 


Anika!De jó hogy jöttél!!!!! Na mi újság?Hogy bírod a 3 pindurt??
Mesélj!!!!
Én is mindig szerettem volna gyereket, pedig rettenetesen féltem tőle. De a vágy erősebb volt. Igaz mindig csak egyet szerettem volna(talán kiskoromban volt,hogy előbb egy fiút,majd egy lányt), most viszont alig várom a következő terhességet. szóval maximálisan igaz, hogy az anyaság sokat változtat. Meg hogy féltem, hogy mi lesz,ha lehány a gyerek,stb. Most meg nevetek mert a tej egy része minden szopikor a melleim közt vagy a hátamon köt ki. És érzem, hogy ha nem tej lesz már,akkor sem fog zavarni. Biztos kimarad valamiből,aki nem lesz anya,de mivel nem vágyik rá,nem is érzi ezt.Ezt csak abból gondolom,hogy nem volt apám,de soha nem is vágytam rá,hogy legyen,elképzelni sem tudtam volna.
Ja és még annyit, hogy én is rettentő boldog vagyok, hogy tudok szoptatni. Mert egyfelől dettó amit Annus írt.Imádom az érzést,a látványt,az egészet. Másfelől tudom,hogy ez a legjobb neki.Ili előtt le a kalappal. :wink:
Na megyek nézem Pottert. Kivi vok melyik főszereplő murdál meg. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Ili=Ildi
Az izgalom elveszi itt az eszem. :lol:

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


A 3 picur fárasztó, de imádom őket. Lesz majd könnyebb is. Mi imádjuk a gyerekeket, nagyon boldog vagyok velük.
Mentek nyaralni a picikkel?

Fabri
Emese is hajlamos tekeregni, sírni, de egyelőre erőltetem. Hízott 900 grammot így biztos eleget szopik még így is. Vettem egy SNS készüléket ha kell azzal fogok pótolni. Elég drága volt, de én félek a cumis üveg használattól. Főleg Emesénél. Réka nagyon ügyes, ő meg hányós. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Anika!
Nem tudom olvastad e!!!Még tudsz küldeni,határidő hétfő!!!
Én szoktam nézni a blogodat! :wink:

Kedves májusi Anyukák és Babák!!!

Közkívánatra csinálnék egy összeállítást, egy kis klipet a babákról, mamákról, papáról!

Aki szeretne benne részt venni kérem küldjön képeket az email címemre: afancsali@freemail.hu

A következő kategóriákban várom a képeket: megszülettem(kórházas kép), anyával, apával, fürdés közben, alvás közben, játszom(tornáztatóval vagy körforgóval), családi kép, még pocakos kép, babaszobáról kép, ultrahangos kép illetve egyéb pl „szépen tartom a fejem” , vigyorgok teli szájjal, ordítok stb.
Nem baj ha vki nem tud minden kategóriába küldeni képet, ha csak a felére küld az is jó természetesen!!!!!

Ötleteket várnék h milyen zenére legyen az egész!

Képek beküldési határideje: 2009.júli 27.!!!!!!!!

A tabló is készül közben, várom a képeket ahhoz is.(vagy csak a baba, vagy baba-mama, vagy baba-mama-tesó(k)


Kutyafüle!
Tedd fel a blogra és megnézem szívesen!Ha a férjed is észrevette a változást akkor biztos jó már!!!

Dóri is úgy eltűnt...???????

Meg egy páran rég adtak magukról életjelet :( Pedig úgy szeretném látni a többi babánkat is!!!!!

annus11
 
 


Kutyafüle!
Én nem vasalok...30 fok van a lakásban...nem bírok vasalni...viszont vissza fogok térni!Amint hűvösebb lesz!Mert imádom a vasalt ruhákat!A saját ruháinkat is vasalom!Még a férjem alsó gatyáit is!De nem 50 fokban....

annus11
 
 


Anika!

Mi idén nem megyünk nyaralni, mert nem "fussa" rá, de a hétvégéket lehetőség szerint a Balatonon fogjuk tölteni! (Olcsóbb,mint ha kimennénk a strandra,arról nem is beszélve, hogy mégsem annyira kötött a dolog.)
Petya a múlt héten is nagyon élvezte a vizet a két nagyobbal, és Apával együtt,így "muszáj" menni!
Marci 3-án megy a Mamáékkal Zamárdiba,és csak szombaton jönnek haza. Mi lemegyünk pénteken, és maradunk velük arra az egy napra! :D

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Jakabnak boldog névnapot!!!!!!

annus11
 
 


Emese! Mondtam én, hogy minden ok lesz! :wink:

Anika, hello! Örülök, hogy minden ok! Dobhatnál képeket a gyerekekről!

Én azt gondolom az anyaságról, hogy mindenképpen meg kell élnie egy nőnek. Anélkül nem teljes az élete, valami kimarad, valami hiányzik. Hiszen ez a küldetésünk. Aki nem szeretne anya lenni, ott vmi probléma van. Vmi hiba a rendszerben. Nekünk vannak olyan ismerőseink, akik 40-en túl vannak már és nincs gyerekük, de állíthatom: valami nem 100as velük! (ja és milyen vicces, amikor pl. egy pszichológus dumál gyereknevelésről, közben meg gyereket max. csak óriásplakáton látott. Kukába az ilyen szakemberrel! :twisted: )
És szerintem az anyaságot átélheti majdnem 100 %-ban az is, aki örökbefogadott gyermeket, mert a természet nem adta meg neki, hogy legyen sajátja. (nyilván nem ő hordja ki, szüli meg és nem is tud szoptatni, de ebből a szempontból ez most lényegtelen) Én szívesen örökbefogadnék, de a férjem nem akar. :?

Szoptatás: én mindent megteszek annak érdekében, hogy legalább fél éves koráig csak anyatejet kaphasson. Azt gondoltam, hogy ez minden anya számára természetes :? Szerintem a szoptatás kérdése főként fejben dől el. Én sem gondoltam a 48 kilós magamról, hogy ennyi tejem lesz. De rettenetesen boldog vagyok, hogy a kisfiam még a kórházban sem kapott mást és remélem ez az állapot még tartható fél éves koráig. A szoptatás közben alakuló anya-gyermek kapcsolatot nem cserélném el a cumisüveggel semmi pénzért. (más kérdés, hogy amit a Vanni csinál, az szerintem már erőn felüli. DE mégsem választja a tápszert, ameddig csak teheti. Már korábban is írtam, hogy minden elismerésem!)

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!
Én sem tudnám az életem elképzelni baba nélkül.Na de nem mindenki egyforma.Viszont aki kihagyja az nem tudja meg soha milyen csodából marad ki.
Anika de jó hogy jöttél!!!Én is nézem a blogod,nagyon szépek a lányok és Apor is!!!
Annus,hát volt ünneplés,de a pezsgőig már nem jutottunk el :oops: Majd talán ma este. :wink:
Itt is volt éjjel eső,de ugyanolyan meleg van.Most is be van borulva mindenfelé,de szerintem nem vészes.Pedig jó lenne egy kis lehűlés.
Hanna kelt fél 4kor,pedig már nem is szokott.Gondolom ez a bolond idő.
Anika nekünk kb augusztusban lesz a keresztelő,egyszerre a két lánynak,kb.22-en leszünk.
Annus,jó lenne találkozni veletek!Majd látjuk hogy hogy alakulnak dolgaink.Mikor lesztek Karcagon???
Páran tényleg eltüntek. :roll: Remélem nincs baj,csak pihennek.
Mesi,Bogi jól van????
Jakabnak boldog névnapot!

Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Na hát eddig ez volt a legrosszabb rész a HP-ból.Ezért kérnek el a moziban 1700-at per fő??? :twisted: Ááááá! És hát én nem arra számítottam,aki végül meghalt....
Ok,Annus,majd felteszem.
Anika,örülök, hogy jól vagytok!!!Akkor gyarapszik a 2 kishölgy szépen! !!!
Pont reggel néztem egy filmet:Danielle Steel:Áldott teher Jól végigbőgtem. :oops: De ilyenkor érzem csak igazán milyen szerencsések vagyunk mind!!!

Riki és Niki
Kép
kutyafüle
 
 


Sziasztok!

Öröm nektek írni. :) Jó, hogy így fogadtatok. :)

Keresztelő, Anita
Nekünk novemberben lesz, Apor születésnapjával egy hétvégén. Katolikus keresztelő lesz. nálatok?

Képek majd lesznek, csak még nincsenek feldolgozva. A férjem szokott még igazítani rajtuk.

Adri
Igazad van és örülök, hogy sok tejed van. Vanni feji és úgy adja? Az nagyon megerőltető.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Sziasztok!
Szerencsésen visszaértünk. Marci jól viselte az idegenben alvást, tegnap délután 4 (!) órát aludt az utazóágyban (igaz, egy darabig szegénykém kereste a fejvédőjén megszokott állatkákat). Este nehezen aludt el, de aztán 22.00-5.00 -ig aludt, evett és vissza is aludt 8.00-ig. Szóval imádom. Féltem kizökkenteni a megszokott környezetéből, mert nekik ez ad biztonságérzetet (meg az anya közelsége). Szerintem. De szerencsére jól vette az akadályt. Azért egyelőre még rendszert nem csinálok belőle.
Szoptatás témához. Otthon persze egymásnak adták a kilincset a rokonok és utcabeliek, hogy megnézzék Marcit. Mindegyikőjük 2. vagy 3. kérdése az volt: "Tudsz szoptatni?" Van tejed?" Már engem is idegesített, így el tudom képzelni, hogy ez milyen frusztráló lehet annak, aki vegyesen táplálja a babát, vagy cumisüvegből, vagy csak tápszert tud adni. Néha úgy érzem a világ elvárásai szerint akkor vagy jó anya, ha a bokorban, a hullámvasúton vagy a villamoson is bármikor mellre teszed a babát, aki mosolyogva nyakalja a tejcit. Én pl. csak most hagytam el a mellbimbóvédőt, mert úgy éreztem, anélkül nem megy. De persze mindvégig lelkifúróval használtam, mert úgy éreztem most (ha látna) csóválná a fejét a védőnő meg az egész LLL. Aztán amikor kiderült, hogy amiatt nyel félre (sokszor fulladozva!) letettem a gumicicit. De továbbra se tudok pl. ülve szoptatni, csak fekve. Továbbra se lennék képes nyilvános helyen szoptatni, ilyenkor cumisüvegből adom a lefejt tejet. Az LLL meg tehet egy szívességet :-D Kutyafülével és Annussal egyetemben egyébként én is imádok szoptatni bár a félrenyelős időszakban megszaporodtak az ősz hajszálak a fejemen :-)

Adraci, te Marcid Márton vagy Marcell? A Migyerekünk Márton :-)

Trixi le a kalappal a kitartásod előtt (ha megengeded egy kvázi ismeretlentől), rengeteg lelkierővel rendelkezel te is.

Bocsánat ha kicsit sok voltam :oops:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Anika,
jó hogy jöttél :) tök jó, hogy mindkét csajszinak van elég tejcsi, és nagyon szépen híznak!! A 900 gr/hó sztm nagyon jó!
nálunk fordítva volt, hugom Réka, ő volt a hisztis-szopizós :) igaz, mi nem vagyunk ikrek :)

köszi lányok,
Bogi jól van. Mosta nagy nehezen elaltattam a babkocsiban, ma még nem aludt, és főzni is kéne... remélem még egy 30 percet kibír, annyi idő alatt megvagyok (pulykamellet vettem, az gyorsan megpuhul :) mondjuk lassan kajaidő neki, 2 körül...

Anita,
remélem ma este összejön az ünneplés!!!

Én is min. 6 hónapig szeretnlk szoptatni, remélem menni fog. Most DM-es szopisteát nyomatok, az íze pocsék, de nekem használ, úgy veszem észre :)

emese1979
 
 


Gyöngyi,
a lényeg, h eszik és hízik kisfiad :) :) én meg pont fordítva, fekve nem tudok szoptatni, eddig 3-ból kétszer Bogi visszanyomatta a felét kb annak, amit megevett :)
Amúgy engem már nem zavar, ha más előtt kell szoptatni, a kórházban boldog-boldogtalan látott közben :)

emese1979
 
 


Annus!
Ha tudnál segíteni ...
Nem vagyok egy nagy számítógép-szaki, de igyekszem. Miért van az, hogy a saját blogban eltűnnek (vagy nem jelennek meg) a korábban feltöltött képek? A múltkor még mind megvolt, most meg jócskán hiányos....

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Emese, a kórház az más, ott vhogy az ember lánya gyorsan átáll. Volt, hogy a szobatársam szólt rám, amikor indultam volna WC-re, hogy talán nem ártana a cicit visszatenni a helyére :lol: Úgy megszoktam a levegős-szárítós-gyógyulós pozíciót.

Barbapapa, neked akartam még írni, hogy nagyon csinosak a fiúk!!! Én nagy Mamas&Papas rajongó vagyok, vadászom a ruhákat-játékokat tesz-en és vaterán :-) Tunikákban meg Next a király :-)

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Gyöngyi,örülök hogy Marci ügyes volt.Én míg szoptattam,csak bimbóvédővel tudtam,de legalább szopizott.Mire elment a tejem,sikerült nélküle is szopizni.
Hannának kevés volt a tápszer amit csináltam,így míg újabb adagot csináltam,ő ordított.Ennek eredményeképpen,kijött belőle egy csomó kaja,meg egy picike részen bevérzett a szeme.Minden napra van valami para,most alszik.
Még fürdetni is kellett,mert tiszta olyan volt mindenhol.
Mesi,ma is lesz ünneplés.Végül tegnap is volt,csak épp már a pezsgőre nem volt időnk. :oops: Ha érted mire gondolok. :wink:
Amúgy végre jól elbeszélgettünk,félre tettük a gondjainkat és sikerült normálisan kommunikálni egymással.
Na hisztizik Grétike :arrow:

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


Adri: én azért ezzel vitatkoznék, amit a gyerekpszichológusokról írtál. Ismerek nem egy olyan gyerekpszichológust, akinek nincs gyereke, de ha csak fele annyit tudnék a gyerekekről, mint ő, akkor boldog lennék. :wink: Amúgy a pszichoterápia meg nem nevelési kérdésekről szól, annak semmi köze a pszichológushoz. Egy pszichológusnak a legfontosabb, hogy tudjon a páciensére megfelelő módon figyelni, jelen lenni, és mindegy, hogy gyerekről, vagy felnőttről van szó. Ehhez meg ugyebár nem kell, hogy gyereke legyen. De azzal egyetértek, hogy ha van saját gyereked, akkor talán könnyebb egy kicsit megértened egy gyereket. Nem feltétlen van így, de lehetséges. Egy gyerekpszichológus meg valóban csak akkor beszéljen, ha egyáltalán dolgozott gyerekekkel (tehát van velük tapasztalata).

Gyöngyi: látod, neked is igazad van, és szerintem ez a lényeg, hogy minden szoptató/nem szoptató anya és gyereke külön kezelendő, nem lehet egy kalap alá venni mindenkit. A megoldás az lenne, hogy ha minden anya kapna megfelelő tájékoztatást és segítséget a szoptatáshoz. De nem kap. MÉg az olyan kórházakban sem, amelyek büszkén hirdetik, hogy ők aztán adnak segítséget. És van, mikor nem a kórházban lenne szükség segítségre, hanem otthon. Tehát a védőnőket is ki kéne képezni.
Villamoson én sem tudnék szoptatni. De mondjuk vonaton talán igen. A lényeg, hogy ne legyenek ezren és legyen elég helyem hozzá. :)

Kép
Kép
tinu
 
 


Hű, Anita ez nagyon durván hangzik. Bevérzett a szeme??? Akkor gondolom nem finoman követelte a repetát. Sajnálom azt az öt percet (vagy 10-et??) Tényleg kb. mennyi idő megcsinálni egy adag tápszert?

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 


Anita,
:) gondolom nem a sakkozás miatt telt el az idő :lol: 8)

Gyöngyi,
jó lett volna, ha egyszál ciciben elkezdessz mászkálni a kórházban :) :)

Tinu,
ahol én szültem is, ha a szülésznő nem segít, akkor kutya nem foglalkozott volna a csecsemősök közül azzal, hogy tegyem cicire a babát... Volt egy lány, akinek az utolsó nap mutatták meg, addig szinte egész nap üvöltött a baba, a lány melle meg tiszta seb volt...

emese1979
 
 


Na sziasztok!

Tegnap megjártuk az IEKA-t! Este 9kor értünk haza, a szívem szakadt meg Vilcsiért! Neki nagyon meg van a napirendje, szóval tegnap sikerült kihozni belőle! :cry: De reméelm nagyon nem viselte meg!
Kapásból az elindulás macerás volt! Sanyi 2:20 ra ért haza, mi Vilcsivel már lent vártuk a kapuajban szakadó esőben.. :? , egyik kezemben a bébihordóban a gyerek, másik kezemben egy 2 m karnis, a gyereknek a termosz, a válltáska, meg e gy pléd! :roll: Szóval már itt kész voltam! Na Sanyi megérkezett, "rohantam" így felszerelkezve a kocsihoz, mikor is, az IKEA számlát hoztam-e kérdéssel nyitott! Na perssszzzzeeee, csak azt! Hát jó hogy nem!, Na de hol van! Akkor felszaladt a lakásba, pedig mondtam, hogy hol van, ő nem találta. Akkor én visszamentem, lehoztam, erre hol a kocsikulcs? Ú, hát azt fent felejtette a telefonasztalkán, na akkor még azért vissza! Na így sikeresen elindultunk 3 órakor! 4re értünk az IKEA-ba! Neveljük a gyerekbe a magyar tudatot, így vettünk a kis zöld lámpa mellé egy pirosat meg egy fehéret! :wink: Valamint a kis kerek szőnyegelből is kijött a piros-fehér-zöld, csak úgy, mint a kék-sárga /svéd/, ezt határolja egy narancssárga! Majd dobok képet!
Mozza-nálatok Lilinek van fekete patkánya, nálunk apánknak már régen van fekete, drapp, meg a fehér /Dezső, Rezső meg Jusztina/. Így most Vilike kapott egy csirkés, egy katicás összedugós csörgőt, meg egy autót, amiből egy zsiráf ugrik elő! Sikeresen kaptunk mindent amit akartunk, pedig totál ki van fosztva most az sundsvalli IKEA. :roll:
Esztó-írd és mondd, semmi kallantyú, vagy mi az izé fogganytú nincs fából!!!! Mind króm, vagy festett /piros, fehér, fekete/.
Tegnap voltunk fél éves házasok
:oops: , ezért megleptük magunkat egy új tv-vel, a másik megy a hálóba. Eszelős nagy, nagyon állati!
Vilike nagyon élvezte amúgy, csak már a hazafelé úton nyügizett kicsit, de engem meg már gyötört a lelkiismeret. hogy olyan picike még, és ennyire kihozom a sodrából. Gyarló az ember néha! :cry:

Na visszaolvasok, mert az este egy kicsit visszalesegettem, de már nem nagyon volt lelkierőm végig olvasni! :D

Ami biztos, hogy barbapapa, gyönyörű gyermekeid vannak!! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Gyöngyi: ezt találtam az LLL honlapján. :D
"Eljuthatsz arra a pontra, amikor úgy érzed, nincs erőd tovább próbálkozni. A legfontosabb, hogy ne gyötörjön bűntudat, köss békét magaddal! A szoptatás nem kötelező feladat, amit ki kell pipálni. Dolgozd fel magadban a történteket. Az is jó anya lehet, aki nem szoptat, hiszen a kisbaba és édesanyja között létrejövő kapcsolat sokkal gazdagabb annál, hogy csupán a szoptatástól tegyük függővé. Ha üvegből táplálod gyermekedet, biztosíts számára nagyon sok testközelséget, gyengédséget."
Szerintem ez elég korrekt, nem? :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Visszaolvasgattam, de olyan fáradt vagyok, hogy nem fogott fel semmit nagyon az agyam belőle! :idea: Kikapcsolták odabent a villanyt! :lol:

Megyek is pihi, majd talán később...

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Hali!

Húúú, jó sokat termeltetek, amíg nem voltam....

A szopi témánál azért néha elég szélsőséges véleményeket olvastam....
Addig, amíg valaki nem élte át, hogy nincs, vagy csak kevés teje van, addig szerintem ennyire drasztikusan nem szabad ítélkezni! Szíve joga, hogy leírja.... de azt ne úgy tegye, hogy azzal másokat minősít! Ezzel másokban lelkifurdalást okozva!!!! (amúgy sem olyan könnyű ám lelkileg eljutni arra a pontra, hogy pótlást adj a babádnak, amikor sír és éhes még....)
Nekem speciel jó pár hétbe került elfogadnom, hogy bármit is csinálok, egy van egy maximális napi limit, aminél több tejet NEM tudok kifacsarni....LLLes szopitanácsadó, kórházi csecsemősök is segítettek....2 hétig fejtem minden szopi után 40 percet, 5liter folyadékot döntöttem magamba, ittam szopis teát, ettem köménymagos levest....és SEMMIVEL nem lett több tejem!!!!
Míg eljutottam odáig, hogy ha a gyerek éhes, akkor adok neki pótlást és kész!(a szopi kezdetén átmentem egy tejlázon + 2 hétig vérző bimbóval szoptattam,védőt sosem használtam)
Szóval, nem tudom már ki írta, de kicsit elrúgta nálam a pöttyöst azzal a kijelentéssel, hogy 'könnyebb, azt mondani, hogy nincs, vagy csak kevés tejem van és a tápihoz nyúlni'.
NEM KÖNNYEBB!!
És nem a 'tehetősebb nők' hülye hobbija, hogy tápiztatják a babákat az IKEÁban...

Kép
mozza
 
 


Dicséreteket köszönöm a fiúk nevében is :D


Kutyafüle!
Igazad van ítélkezés ügyben :wink:

Gyöngyi!
Még nem is üdvözöltelek, úgyhogy utólag is üdv közöttünk!
Mamas&Papas cuccokat én is szeretem, a játszószőnyegünk is az :wink:

Anika!
Írj már egy kicsit bővebben rólatok, hogy bírod a 3 gyerkőcöt, Apor hogy viszonyul a kicsikhez, stb. :D

Tinu!
Na a vonatos szoptatást elvileg kedden ki is próbálhatom, megyek a Balcsira a három gyerekkel egyedül..... :roll:
Kíváncsi vagyok, milyen lesz, csak egy napra ugrunk le egy barátnőmhöz és most tudtam meg, hogy a nagycsaládosok 90% kedvezménnyel utazhatnak. Na a jegy 400 Ft oda-vissza, így kipróbáljuk a vonatozást.

Anita!
Hogy van Hanna szeme?

Nóri!
Hú, jó kis kalandos volt az IKEA-s progi.... :shock:

Egyébként igazából nem a szoptatással van konkrétan problémám, amikor a cicin van a gyerek és eszik, meg közben fogja az ujjamat a kis kezecskéjével, azt én is szeretem.
Nekem a hozzá kapcsolódó dolgok azok, amiket utálok. Mint pl. a folyó tej, pontosabban ömlő. Minden nap hálóing csere, van, hogy éjszaka is kell. Hatalmas fürdőlepedő behajtogatva a hálóingbe. Minden reggelre iszonyat büdös savanyú tej szagom van, baromi szexinek érzem így magam...... :?
Apát nem zavarja ugyan, de engem nagyon :(
Pluszban ekcémás vagyok a gyerekek nyálára, folyton viszket a cicim, meg hámlik, piros. A gombát talán sikeresen kiirtottam.....
Így igazából csak a szteroidos kenőcstől jön rendbe, azt meg ugye nem szívesen kenem.....
Ez mind a 3 gyereknél így volt, végig szenvedés volt.
Ha ezek a problémák nem lennének, talán nem érezném egy nyűgnek a szopit.......

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Mozza!
Tökéletesen egyetértek! :wink:
Ne is idegesítsd magad, se Te, se senki más, aki pótlást ad, mert ez semmit nem számít!
X év múlva senkit nem fog érdekelni, hogy az első pár hónapban mennyi tejet, mennyi tápit kapott a baba. :wink:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Na, de ezen kívül: :D

Szupi tegnapunk és éjszakánk volt.
Anyukám vigyázott délután Lilire 2 szopi között, így a férjemmel elmentünk úszni....este 7kor még olyan meleg volt! :D
Aztán fürcsi-szopi-altatás után anyum még maradt felvigyázni, így elmentünk moziba is! (Nász ajánlat-nagyon kis lötyi, de nekem tetszett!) Fantasztikus volt kicsit kikapcsolódni 2esben.
Lili reggel f8-kor kelt! :shock: :lol:
És ma akkora adagokat zabbant! Sztem valami fejl. ugrás lehet megint. (lassan 3 hónaposak leszünk- ilyenkor van nem?)
185-210 között szopizik 1szerre!!!!! :shock: :shock: :D

Nóri!
Rakj képet a szobáról és az újításokról!!!! Kivi vagyok!!!!!

Kép
mozza
 
 


Barbapapa!
Mi az a mamas & papas ?????? :roll: :roll:
Játékok? Rucik?

Kép
mozza
 
 


Barbapapa!
Lemaradt:
Ez az éjjeli tejáradat kemény lehet. Én melltartóban alszom, szopibetéttel, de éjjel még nekem is cserélni kell a 'tappancsokat' meg átázik....képzelem neked akkor milyen lehet... :? :shock:
Napközben azért nincs ennyire sok?

Kép
mozza
 
 


Jaj, nekünk is szuper éjszakánk volt, Léna kicsit későn került ágyba, mert a telken voltunk a dédinél.
Szóval 1/2 10-kor feküdt le, magától szépen el is aludt és 8-kor!!!!! én ébresztettem, hogy enni kéne...... :shock: :shock:
Az ujját szopizta :wink: A mutatót tudja egyelőre bevarázsolni :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Mozza!
Rucikat én újonnan itthon még nem láttam, Londonban már vettem, meg turiban használtan. Nagyon szépek, de újonnan horror az áruk. Játékaik is vannak, azt a brendonban lehet szerintem kapni, vagy régebben lehetett, az tuti. Mondjuk azok sem olcsók......
Pl. a mi játszószőnyegünk 20E Ft-os......
Persze én teszveszen vettem használtan 6-ért :lol:

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Ja és esélytelen melltartóban aludni, mivel 3-4x kéne cserélni a betéteket......
Meg tök kényelmetlen is :?

Kép
Kép
Kép
barbapapa
 
 


Mozza, ne húzd fel magad a témán! Tudod, úgyis mindenki azt csinál, amit akar! :wink:

Gyöngyi, én Marcim Marcell. AndrisMarci :lol:

Anika, jah, Vanni valami olyanokat írt, hogy órákon át szoptatja Marcit, hogy egy kis tejcsihez jusson.

Tinu; persze, hogy sokat tud a gyerekekről, hiszen ez a szakmája. (mondjuk egy óvónő is sokat tud, csak más szempontból) De szerintem az igazi tudást/tapasztalatot az adja, amikor otthon küzd a sajátjával. Így már azt mondom, hogy tapasztalatból beszél és nem arról, ami a könyvben van. (és szerintem ez igaz a huszonéves cicababa védőnőkre is, aki 3 gyerekes anyukának osztja az észt... :? -mert nem két ilyet láttam már)

Kép

Kép
adraci
 
 


Mozza,
ne idegesítsd magad fel ezen, nem érdemes!!
Lili meg ügyike :) mit nem adnék egy fél8-as kelésért, de remélem lassan mi is eljutunk oda :lol:

Barbi,
tyű, akkor jó sűrű lesz a hétfő/keddetek. Hétfőn megrohamoz Titeket a sok kis totyakmanó meg a kedves mamikáik :)

na megyek etetni

emese1979
 
 


ja azt akartam még írni, h kapcsolgattam a tv-t, és találtam egy baby tv nevű csatornát. Nagyon gáz!!!!

emese1979
 
 


Adri: dehát egy gyermektelen gyerekterapeuta is tapasztalatból beszél, hiszen gyerekekkel dolgozik, nem a könyvekkel. Amúgy meg akkor lehetne azt mondani, hogy egy olyan pszichológus ne dolgozzon szorongós gyerekekkel, akinek nem szorongós a gyereke, vagy ne dolgozzon hiperaktívval, mert az övé nem az stb. Szóval szerintem nagyon más egy gyerekpszichológus munkája, mint egy szülőé, az ő specialitása a normálistól való eltérés felismerése és az azon való segítés a család, anya bevonásával. Szerintem ehhez nem feltétel a saját gyerek és hát ez biztosan így van, mert mondom, ismerek kiváló gyerekterapeutát, akinek nincs gyereke. Ha magamba nézek, akkor igazából mióta gyerekem van, nem a gyerekekről tudok többet igazán, sokkal inkább a szülőségről - vagyis nem a gyerekekhez kerültem közelebb, hanem a szülőkhöz.

Barbi: így tökéletesen érthető, hogy miért nem szeretsz szoptatni. És előtted is le a kalappal, hogy ennek ellenére kitartasz!

Nekem szerencsém van ezzel a tejtermeléssel, mert a gyerekeim sose üvöltöttek az éhségtől annak ellenére, hogy nekem melltartóbetétet nem kellett cserélnem már idejét sem tudom mióta sem éjjel, sem nappal. MIndennap csak egy-egy betétet használok, nem ázik át. Gondolom, délutánra, estére nekem is kevesebb a tejem, de nincs reklamáció, úgyhogy nem tudom. HÁt éjjel is kelek 4 óránként kb., szóval akkor sincs túltelítődés a cicimben. Nappal meg a sűrű szopi miatt esély sincs rá. Csongi már nem alszik olyan sokat egyben nappal. Örülök, ha egy órát alszik.
Igazság szerint néha azt sem tudom, eszik-e eleget a gyerek, mert napközben mintha folyton csak cumizna. De mivel kakil, pisil, nem vézna, feltételezem, csak eszik annyit, amennyit kell és van is mit.

Kép
Kép
tinu
 
 


Ma lekameráztam Csongit, ahogy átfordul hasról hátra. Komolyan el sem hiszem, hiszen még csak 2,5 hónapos, de dokumentáltam. Nem is egyszer fordult meg. Van, hogy csak az oldalára fordul, van, hogy továbbgurul a hátára is. Nagyon kemény a kiscsávó. :lol:

Kép
Kép
tinu
 
 


Tinu, az LLL-es idézet korrekt :wink:
Táplálás témában...én úgy gondolom csak egy valakinek kell megfelelni, a saját babánknak. Így vagy úgy.

Barbi, M&P-os cuccokat én is használtam veszem. Gyönyörűséges fehér plüss hímzett rugit 150 HUF-ért vadásztam legutóbb, ami persze túl meleg, hogy Marcira adjam, de sebaj majd a következő babót télire tervezzük :lol: E-bay-ről is van egy-két holmi, de azt csak egy Angliában élő barátunkon keresztül tudom intézni, szóval az macerás.

Adraci, mi is gondolkodtunk a Marcellen, de a férjemnek olyan hagyományos neve van, ami mellé jobban illett a Márton. Márton Úr :lol:

Üdv
Gyöngyi

Kép

Kép
aerfen
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: