Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mint ügyeletes bagoly, úgy tűnik ismét én zárom a napot... Nem tudom, mostanában megint olyan nehezen alszom el, forgolódok a szopipárnával, leütöm vele a páromat, aztán reggel nyolckor képtelenség életet verni belém...

Monica, tabló szuper ötlet! Majd én is szkennelek be fotókat a kis makimajomról, azt is felteszem az esküvői bálnafotókkal együtt.
Értesítés: persze, írj be engem nyugodtan, de csak ha fordítva is megy a dolog :lol: :lol:
Holnap mész uh-ra? De jó neked! Én már ezer éve nem láttam a kis lényt... És még egy hét a 4d... :roll:

Sziszkó, klassz a babakocsi nagyon! Még nem is hallottam erről a márkáról, de valami hasonló kinézetűt szeretnék. Nem tudod, mennyire tartós?

Csajok, nagyon belehúztatok a vásárlásba + kórházi cucc téma :shock: :shock: :shock:... egész' beparáztam...!!!!
Tegnap az Ikeában néztem ágyat, szerintetek érdemes 120x60-ast venni, vagy azt pikk-pakk kinövi? Azt hallottam, hogy fél éves korától, amikor már megfordul, állandóan be fogja ütni valamijét... Mivel én 178 cm vagyok, a párom meg 190 felett van, gondolom a kis lányzó is szép szál lesz és nem szeretném, hogy egy év múlva úgy kelljen majd behajtogatni szegénykémet...

Kép
szilveeaa
 
 


Eszti
Szuperek a képek! :wink: És hát gyönyörű menyasszony voltál :wink:
Neked is küldhetünk majd smst a nagy hírről? :oops: Ha esetleg Szilveeaa is épp szülni van vagy ilyesmi? :lol:

Bébinyuszi
"Te mivel tudod lekötni magad a sok fekvésbe?"
hát tvzek, internetezek, eszek :oops:,olvasok, unatkozok. :roll:
Te?

"Hogy oldod meg a dokihoz menést?"
Apukám visz kocsival. :roll:

Betty
Sajnálom,hogy nincs képetek :( Semmilyen sincs? :roll:

Szilveeaa
"Mint ügyeletes bagoly, úgy tűnik ismét én zárom a napot..."
nemnem :lol: :lol:

"de csak ha fordítva is megy a dolog"
okés :wink: arra a telószámra ami a tábliban van küldheted. :wink:

Csajok
akkor várom az UH képeket! :wink:
Vendég
 


Hahó Kismamik! :D

Megjöttünk nyaralászásból! :lol:
Pontosabban Vackorom még maradt hűsölni Nagymaminál, mert ott kőházban csak max 23 fok van :D
Nekünk muszáj volt hazajönni, mert Apát oössze kellett csomagolnom, most indultak Osztrákiába melózni...így szalma vok :lol:

Képeket minnyán' megnézem, meg teszek is majd, ha tudok :P

Pusszantás Mindnenkinek! :P

tillidian
 
 

 
 

Sziasztok!

Na lányok,ma megint termeltetek rendesen! :lol: :wink:
Most én is úgy tettem,mint Till szokta,jegyzeteltem,hogy kinek mit akarok írni. :oops: :lol:

Köszi lányok a dicsiket babakocsi ügyben! :lol: Szerintem is jól választottunk! :lol: :wink:

Mrsparis,Pocok!
Bár én eddig csak a pesti állatkertben voltam és az is rég volt,de szerintem is több állat van a nyíregyháziban.Ténykeg szép az egész és most építenek valamit az állatkert közepére,úgyhogy jövő nyáron biztos még tutibb lesz! :lol: Tudom ajánlani Nektek! :lol:

Mrsparis!
Jók a képek!Naon jól nézel ki! :lol: :lol: Mint mindíg! :wink: :wink:

Judy!
"Otthon meg asszem,beülök a hútőbe!"
Ezen nagyot nevettem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Édi!
Gigabébid :lol: :lol: :lol: :lol: :) :) :) :wink: :wink: :wink:
Csak könnyen is menjen a szülés! :roll: :roll: :lol: :lol:

Datolya!
Tudom egy napot késtem,de:NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!!!!!

Kórházi cucc:
Ááááááá,még sehol nincs!Szerintem is korai még!Én majd szeptember közepe körül összepakolok.
Ja,én vettem már 2 db hálóinget.Nem nagymamis.Az egyik bordó színű,belebújós és van rajta 2 vagy 3 gomb,így a szoptatáshoz is jó.És az alján van egy közepes maci.Nem feltűnő.A másik meg két színű.Az egyik oldala középzöld,a másik rózsaszín.Egy pici virág van belehímezve és ez is 2-3 gombos.És az ára is baráti volt. 1800-2000 ft darabja.Szóval ennyi van meg a kórházi csomagomhoz! :oops: :lol:

Screen!
De aranyosak voltak a kollégáid! :lol: :lol: :lol: :lol: Kedves gesztus tőlük! :)

Monica!
Dehogy bántottál meg! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mindjárt küldök egy uh-s képet Martinról,de még szeretnék egyet berakatni.Jövőhét pénteken megyünk 4D-re és majd abból választanék ki egyet ha lehet! :roll: Jó így?
Ha már a Barátok Köztnél tartunk.Én mindíg nézem,ha itthon vagyok,szeretem.Vessetek meg érte lányok,nem bánom,de kevés sorozatot nézek,de ezt szeretem.

Bébinyuszi!
Én is üdvözöllek köztünk! :lol:
Csak ma írtál először ide?Vagy régebben más néven voltál? :roll:

Kkia!
Vendégsereg,műanyag tányér,pohár! :? Ismerős!De így a legegyszerűbb! :lol: Mi is így szoktuk megoldani!Legalább mosogatni ne kelljen már terhesen meg 40 fokba! :evil:
Örülök,hogy összejött az első Tesz-Veszes vásárlásod!És szerintem nyugodtan vehettek onnan légzésfigyelőt! :wink: Legalábbis mi nagyon jól jártunk vele.Most újonnan 22 ezer és 11500-ért vettük és még van 1 év garancia is rá!
A lényeg,hogy mindennap nézd,hogy raknak e fel újakat.És akkor jobban tudtok választani!

Szilveeaa!
Ez a babakocsi Lengyel márka.A bababoltba nagyon dícsérték.Mondták,hogy rengeteget eladtak belőle és még egy darabot se vittek vissza.Mivel sport rész is van benne,addig használhatjátok,amíg kell a gyerkőcnek babakocsi.Nem kell másikat vennetek 2 év múlva.És tényleg kis helyet foglal el összecsukva is.Praktikus.Barinőmék is ilyet vettek,csak pirosban.Nekik már ki is vitték és a múlt héten szemügyre is vettük tüzetesebben is.Szóval csak ajánlani tudom! :lol:

Na lányok jó éjt!Már aki nem bagolykodik! :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Na, tettem fel én is további fotókat.

Eszti, Monicának igaza van, tényleg gyönyörű menyasszony voltál!

Monica, Charlotte egy kis tündérmanó!

Till, üdv újra itthon. Vackorkát irigylem a kőház miatt... Ha szalma vagy, csak jelentkezz be, mi itt vagyunk! :lol:

Kép
szilveeaa
 
 


Jóreggelt!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jó az idő.... Az ablakot kinyitni nem lehet, mert akkora szél van, hogy csapkodja. Bennt áll a meleg levegő. Lara eddíg 25x kelt fel nyűglődve... Vivi csak 6x. Ennyi mondjuk még nem elég ahoz, hogy felkeljek, de..... Itt van Erik. Apus tegnap hülyéskedett vele, hogy elviszi magával dolgozni, hogy lása milyen korán kel. Erik ezt igen komolyan vette, és reggel, illetve hajnal 3-kor apus felkelt, hogy vigye-e Eriket dolgozni.... :shock: :shock: Mondom hülye vagy? Hajnali 3 óra. A gyerek negyed 12-kor feküdt le aludni, éjjel felkelt 2x, most jó, hogy kukorékol, de mi lesz később. Ez az egyik. A másik. Kaját sem csomagoltam neki. Majd megeszi az övét... Mondom és akkor te mit eszel? Semmit...... Ez volt a második, hogy miért ne vigye. És a harmadik, hogy egy vámraktárban dolgozik, ahol amúgyis iszonyú a pörgés, a targonca egyszemélyes, és még szabadságolások is vannak, így még jobban kell hajtani.
Őt ez nem érdekli, mert lehet, hogy most nem is lesz annyi a meló.... Mondom akkor mi a lófsznak keltesz fel és kérded, hogy vidd-e a gyereket, ha úgyis viszed????
így elvitte, én meg jól felhúztam magam, és nem bírok visszaaludni. Hurrá. Komolyan ilyenkor pipa vagyok nagyon. Ha útban lesz Erik akkor mit csinál?? 5 órára beülteti az ebédlőbe? Nem értem komolyan. Áhhh inkább lecarom az egészet......... Magasról!!!

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Csatlakozom a reggeli bagoly-szekcióhoz! :D Férjem elment dolgozni, én meg nem tudok visszaaludni :roll: tegnapi szalonnázás szupi volt, bár szalonnát most azt hiszem egy darabig nem akarok látni :lol: mst épp egy nagy bögre kakaóval méregtelenítek :lol: :lol: :lol:

Köszönöm a dicsiket, aranyosak vagytok! (pedig nem voltam egy "klasszikus" menyasszony...)

Értesítések: HÁT PERSZE, engem ki ne hagyjatok valamiből!!! :shock:
Vendég
 


Pattogó, ne idegeskedj, nem érdemes...a pasik olyan rohadt okosak tudnak lenni...!

Mi is összekaptunk tegnap :roll: egy baromságon, most nem is szólunk egymáshoz, mint az ötévesek :oops: van ilyen, mi olyanok vagyunk, mint az olaszok, ha veszekszünk, aztán jól kibékülünk :D
Vendég
 


Jó reggelt!


Sziaszkó:
Csak ma írtál először ide?Vagy régebben más néven voltál? :roll:

Nem ma írtam először 1,5 hónapja,amikor kijöttem a kórházból akkor találtam a topikot. Mivel egész nap fekszem így jól jön,hogy kicsit tudok olvasgatni. Csak az írásra eddig nem nagyon szántam rá magam. Akkor csak bemutatkoztam.

Nitát és Szmetet már Judyt már ismerem egy másik fórumról.

Lassan indulok a cukorterhelésre..... Csak ne legyen 40fok, sztem kifekszem a vérvételek között a kocsiba és bekapcsolom a légkondit. :lol: Már ha engedik, mert elvileg a vérvételek között fel kell menni a dokihoz szívhang hallgatásra ....összesen 4* én meg ugye nem lépcsőzhetek. A végén úgyis fel kell menni az eredményért lehet hogy csak akkor megyek fel...

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


Monica:

Én is netezek, teszveszezek,ha már boltba nem nézhetem a babacuccokat.

A babakocsit is neten rendeltem most jött meg a héten. :D Kép

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


Hoztam Nektek egy kis olvasnivalót, a szülésről meg a szoptatásról, engem ezek foglalkoztatnak mostanában leginkább:

Felkészülés a szülésre

A szülés minden ember az anya, az apa, és az újszülött számára is döntő fontossággal bíró esemény. Nem túlzás azt mondani, hogy a család későbbi élete, kapcsolódási pontjai, összhangja is függ attól, milyen szülésélményen mennek keresztül, és mindehhez milyen módon viszonyulnak a résztvevők. Nem szeretnék túl nagy szavakat használni, de társadalmi szinten is fontos, meghatározó élmény a szülés, hiszen a családok jó, harmonikus állapota közös érdekünk.



Sajnos a médiában a mai napig rengeteg olyan jelenetben mutatják be a szülést ami egy borzalmas, túlélhetetlen, gyötrő és kínzó esemény. Ennek azonban nem KELL így lennie. A szülés elsősorban az anya, másod sorban az apa fejében dől el. Tudatosan formálni kell a gondolatokat, a hozzáállást a várandósság alatt, hogy a végeredmény ne egy mama, egy baba, egy apa legyen, akik túlestek mindenen, hanem egy boldog család akik örömmel megélték életük első közös, és talán legnagyobb élményét. Mindenki ismeretségi körében akad egy-egy "jóakaró" aki felvilágosítja a leendő szülőket a szülés, és a kisbabás lét borzalmairól, ne dölj be ezeknek a történeteknek. A pohár vagy félig üres, vagy félig tele van, a szülésre is igaz, hogy sokminden hozzáállás kérdése.

A szülés nem a fájdalommal egyenlő!! Sokkal több annál, a fájdalom amennyiben megfelelő mederbe van terelve egy szükséges eszközzé válik csupán, ami a kismamának segítségévé alakítható!

Pár általános tanácsot foglalnék össze amik a Jó szüléshez sokban segíthetnek:

- Bizalom: A legfontosabb, hogy maximális bízz azokban az emberekben akiket a szülésedhez választasz segítőknek (orvos, bába, dúla, családtag stb... ), így a döntéseiket, még ha adott esetben kedvezőtlennek tűnnek is, könnyebben el lehet fogadni.

- Türelem: A szülés gyakran hosszú folyamat. Első, de akár többedik babánál is előfordulhat, hogy akár 24-48 órát is igénybe vesz ez a fizikailag rövid, de mamának-babának érzelmileg, lelkileg hosszú utazás. Amennyiben nálad is elhúzódna a folyamat legyél türelmes!

- Önbizalom: Bizz magadban, megérzéseidben, és érzéseidben, ösztöneidben. A szülés egy egészen más, egészen új, és szokatlan helyzet különösen első, de második, harmadik sőt tizenegyedik babánál is. Nem a szokványos viselkedés, nem a szokványos reakciókat hozza ki a szülő nőből. Ez így van rendjén, éppen ezért ilyenkor nagyon fontos, hogy bizz önmagadban, abban, hogy a tested, megérzéseid tudják mi lenne jó, mi lenne optimális a Te számodra. Bizz abban, hogy meg tudod csinálni, képes vagy rá, hiszen erre lettél teremtve. Menni fog, erre szánd el magad. Amikor jönnek a fájások pozitív gondolatokkal örömmel üdvözöld őket, hiszen ezek a fájások segítik világra a kisbabádat. Fontos, hogy a vajúdás legelején (amikor még oda tudsz erre figyelni, mert még nem olyan erősek az összehúzódások) gyakorolj. A fájások alatt lassan, hosszan lélegezz, és lazíts el minden izmot, különösen a gát környékén, és a fenéken. A szülés kezdeti idején ennek még akkora hatását nem fogod érezni, de ez a gyakorlás ideje, ha már itt megszokod, hogy a fájásra ellazulással ön átadással, megfelelő légzéssel reagálj, akkor a szervezet rááll erre, és amikor már erre tényleg nagy szükség lesz akkor automatikusan fog működni. Ne feszíts be semmit, csak lazán, és képzeld el, gondolj arra, ahogy a kisbaba útjában lévő izmokat, szöveteket sorra ellazítod, megnyitod számára az utat. Örülj a vajúdásnak, próbáld átadni magad annak az elementáris erőnek, ami körbevesz a vajúdás folyamán. Ne akard irányítani a folyamatot, csak engedd megtörténni. Ha megijednél, kérj segítséget, újra ellazulni. A fájdalomról annak kezeléséről bővebben a módosult tudatállapot menüpont alatt olvashatsz.
- Félelem: Természetes érzés, hogy az újtól, az idegentől megijedünk, félünk, így van ez a szülésnél is. A félelem azonban itt nagy akadály lehet, ezért a félelmeket fel kell ismerni, érdemes megfogalmazni, mihamarabb szembenézni velük, és száműzni az érzelmek közül. Nem jó a félelmeket a szőnyeg alá söpörni...keresni kell a feldolgozás megfelelő formáját. Erősítsd fel a bizalmadat hidd el, figyelnek Rád, vigyáznak Rád, és a kisbabádra is.

- Hangok: Sok kismama fél attól, hogy szülés közben nem tud uralkodni magán, és kiabálni fog. Ez nem annak az ideje, hogy a szülő nő URALKODJON magán. Fontos, hogy ha úgy érzed, hogy a fájások könyebben elviselhetőek, könyebben kezelhetőek, akkor nyugodtan adj ki hangokat, kiálts ha jól esik. A szülőszobán ez természetes dolog, az ott dolgozóknak ez mindennapos, senki nem fog megbotránkozni. Persze erőltetni nem kell, de egy próbát megér, sokmindenkinek nagy segítség, ha fájás közben kiengedi a hangot, a levegőt, a torkán, nagyra tátott szájjal.


- Feljben döl el: Fontos, hogy lélekben, és "fejben" készülj fel a szülésre. Jót várj, de egy esetleges császármetszés gondolatát is fussd át elméletben. Fontos, hogy ne csak egy alternatívát vázolj fel magadban, mert akkor nagyon nagy a valószínűsége a csalódásnak kudarcélménynek. Hasznos lehet a szülési terv, de csak ha rugalmas, ami jónak tűnik kismamaként, az élesben a szülés fájdalmai között lehet, hogy kellemetlen. Készülj fel a fájdalomra is, sokan ott buknak el, hogy nem készülnek fel, hogy ez fájni fog...

- Információ: Fontos, hogy merj kérdezni!! Tudom, hogy nagyon sok területen nagyon rossz a kommunikáció az orvos-páciens között, és ez a szülészet területén nagyon fontos lenne, hiszen ilyenkor a hormonális hatások miatt is sokkal érzékenyebb az ember az információkra és a hiányukra egyaránt. Azonban fontos, hogy Te is kérdezzen. Az orvosodnak aki nap mint nap ebben a közegben él, nem mindig egyértelmű, hogy mi az amit el kell magyarázni és mi az ami közismert. KÉRDEZZ BÁTRAN!!! Tőlem is nyugodtan, de a saját orvosodtól is, ameddig megy, és érdekel akkor még szülés közben is. Csak az a rossz kérdés, amit nem tesz fel az ember! :-)

- Szövődmények elfelejtése: A szövődményekkel nem kell egy kismamának foglalkoznia, sok olyan extrém dolog is lehet, ami egy laikusnak eszébe sem jut. Erre a biztonsági megoldások legtöbbször adottak, és erre van melletted a szakszemélyzet. Jót várj, jóban reménykedj, és készülj a csodára!!!!



Egy gyermek születése akár így akár úgy hatalmas CSODA!!!
Vendég
 


Étkezési tanácsok a szoptatás idejére

Szoptatós anya étrendje


Alapszabály, hogy a szoptatós anya étkezzen úgy, mint egy gyermekét váró kismama. A emlőből táplálkozó gyermek immár az anyatejjel ismeri meg a „világ ízeit”, ami nagy odafigyelést is igényel.


Szoptatás alatt tovább növekedik a szükséglet a várandós kismama kalória beviteléhez képest. Ha szeretnél szoptatni, akkor semmiképpen ne kezdj fogyókúrába, mert azzal elapadhat a tejtermélésed!!! Az étkezéseket szintén oszd el egész napra, 3 nagyobb és 1-2 kisebb adagra. Ne terheld meg a szervezetedet 1-2 nagy bőséges étkezéssel!


Miből mennyit?

A szoptatás alatt is válassz naponta többször zöldségeket, gyümölcsöket.

Ha a gyermeked hasfájós, próbálj először az étrendeden változtatni, és utána keress csak gyógyszert. Sok zöldség, gyümölcs okozhat hasi problémákat a gyermeknél, ami neked egyáltalán nem okoz gondot.


A száraz hüvelyesek(bab, lencse, felesborsó), kukorica, nem javasolt szoptatás alatt, mert a legtöbb felnőtt embernél is kisebb nagyobb puffadást idéznek elő, az újszülötteknél még gyakrabban okozhatnak hasi görcsöket. A karfiol, brokkoli, karalábé, kelbimbó, kelkáposzta, zöldpaprika, zöldborsó, zöldbab azonban egyéni érzékenységtől függ, ki kell próbálnod őket egyesével, és a hatás függvényében kell az étrendedbe tenni őket.

Ha a fenti zöldségek problémát okoznának kisbabádnak, akkor próbáld meg szitán áttörni és krémlevesek, mártások formájában elfogyasztani ezeket, úgy talán nem lesz gond.


Ha így sem javul a dolog, akkor a következő zöldségekből kell összeállítani étrendedet, hiszen ezek nem vagy csak nagyon ritkán okoznak hasi panaszokat a piciknél: burgonya, rizs, sárgarépa, cukkini, tök, uborka, spenót, sóska, saláta, mangold, padlizsán. Ez komoly lemondásokkal jár, de hidd el megéri. Egy csecsemőnek nincs jobb, mint az anyatej, és ha ezt egy anya tudja biztosítani a gyermeke számára, akkor érdemes áldozatot vállalni az ügy érdekében.

Az aprómagvas gyümölcsök, mint a málna, szeder, eper kivi stb. allergiát válthat ki, ezért kerüld a fogyasztásukat szoptatás alatt.

Ahogy nő a gyermeked, úgy lehet fokozatosan megpróbálni a későbbiekben az eddig problémás zöldségek, gyümölcsök bevezetését az étrendedbe, meglátod sokkal hamarabb válogathatsz majd a kedvelt, de átmenetileg félretett ételek közül mint ahogy első hetekben gondolnád.


Figyelem! Ez nem jelenti azt, hogy a szoptatás után a problémás zöldségeket, gyümölcsöket nem szabad adnod a gyermekednek, csak ügyelni kell a megfelelő sorrendre és a fokozatosságra. Fontos, hogy gyermeked is változatosan és sokféle ételt kapjon.

Teljes őrlésű gabonából készült termékeket fogyassz, melyekben több ásványi anyag van, mint a finomlisztekben és a rost tartalmuk is lényegesen magasabb.

Tej, tejtermékek közül naponta 2szer is illesz be valamit a napi menük sorába, hogy a megfelelő kalciumszükségletről gondoskodj.

Válassz sovány húsokat, amelyeket már a várandóság alatt is javasoltam. Most nem a gyermeked szervezetét kell felépíteni a fehérje építőkövekkel, hanem a termelődő anyatejhez van szükség jó minőségű fehérjére.

A tejtermlődéshez nem elegendő a megfelelő étkezés, fontos, hogy a folyadékfogyasztásodat is meg kell növelned. Igyál 2,5-3 liter folyadékot, amiből lehet 1-2 csésze szoptatóstea is. Szénsavas italokat kerüld, mert hasi puffadást, teltségérzetet okozhat, ami főleg egy császármetszés után nagyon kellemetlen, esetleg fájó lehet.

Sózás, fűszerezés szabályait már megemlítettem a kismamáknak szóló részben, tehát tarts mértéket. De kerüld a csípős, markáns fűszereket, intenzív ízű sajtokat, mert megváltoztatják a tej ízét és esetleg gyermeked elfordul az emlődtől.

Mesterséges adalékanyagok(színezékek, tartósítószerek), füstölt élelmiszerek nagy mértékű fogyasztása egészségkárosodáshoz vezet, ezért minél kevesebbet fogyassz ilyen élelmiszerekből!


Már többször hangsúlyoztam, hogy a gyermeked és Te „együtt éltek”. Ezért, ha élénkítésként, kávét, teát iszol, akkor az anyatejen keresztül gyermeked is kap ebből. Erre ő úgy reagál, hogy ő sem alszik. Ezért célszerű szoptatás után elfogyasztani napi 1-2 csésze teát, vagy kávét, így mire a következő etetés jön, addigra a szervezeted már feldolgozza a koffeint.
Vendég
 


Bébinyuszi, a Mikrus Wiking, ami nekünk van, majdnem így néz ki! :wink:
Vendég
 


Látom lassan ébredezik a topik. :D

Én közben a zsibvásáron nézelődtem és elcsábultam anyagokra. Bencusnak kreálok valami játékfélét. :D Takaró, zsebes tároló kész, fejvédőt mégsem varrok, minek. Tényleg. 2 gyerekkel a hátam mögött sem tudtam rájönni, hogy a fejvédő mi a túrónak kell. Mindkét gyerekem kilógatta a kezét-lábát alatta-fölötte, később simán felakadtak rá, a huzattól még jóindulattal sem véd. Akkor csak dísz? Vagy vmi funkciója is van? Kispárnát szintén nem varrok, hisz míg pici nem szabad semmit a feje alá rakni. Lara még majd 2 évesen is párna nélkül alszik. :D

Elcsitult a szél, kinyitottam pár ablakot, mert 26 fok volt éjjel itt a lakásban... :shock: Most már csak 23. :D

Tegnap vacsira pizzát sütöttem. Oooolyann fini volt. És pont elég lett mindenkinek. Ritkán van ilyen. :D Ma perecet sütök. Persze az elhatározás megvan, már csak teni kéne valamit az ügy érdekében. :D

bébinyuszi: csak nem lesz ma olyan meleg. Remélem megúszod a 40 fokot. :)

mrsparis: a mi kapcsolatunk ideális. Szerintem. Néha veszekszünk. Ilyenkor kissé latinosan. Apa csapkod, és én kiabálok. Bár a múltkor már én is borogattam... :roll: :roll: De ezeket persze szigorúan igyexünk nem a gyerekek előtt.. A sógorném még ilyenebb. Imádom. Egy őszinte nagypofájó csajszi. :D A férje, az én férjem öccse, meg ugyan olyan hülye, mint a bátyja. :D Volt, hogy annyira összekapott a sógorom, meg a sógorném, hogy a sógorném a fürdőszobaajtót vágta a férje után.. :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: Mi ilyen latinos család vagyunk.. :lol: :lol: De azt hiszem ilyenek kellenek, hogy egyben maradjon egy kapcsolat. Meg hát utána éééééédes a békülés.. :D
:D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Pattogó, akkor kezet foghatunk :lol: csak nálunk a férjem ordít és én csapkodok :lol: de szerintem így egészséges, ennek ki kell jönnie :twisted: na meg igggen, a békülés... :D
Vendég
 


Sziasztok lányok!

Tegnap voltam én is terheléses vércukron (szerencsére csak a zsemle-tej verzión), és minden rendben. Nagyon megnyugodtam, m egy picit tartottam tőle, mivel anyu cukros volt velem.
Monica, én is a Kútvölgyibe járok és másnapra volt eredmény, ha gondolod telefonálj be.
Mi még a világon semmit nem vettünk, és nem is kaptunk semmit, sőt, még a gyerekszoba sem jár sehol (még mindig raktár) kicsit ijesztő, hogy nektek már mennyi mindenetek van :O Remélem azért nem vagyok egyedül!
Időközben teljesen távmunkás lettem, szerencsére gyakorlatilag mindent meg tudok csinálni itthonról, úgyhogy én azt tervezem, hogy még a szeptembert is végigdolgozom.
Most pedig megnézem, miért ment tönkre a vonalzóm :)

chardonnay
 
 


Sziasztok megint (elszállt a szép hosszú levelem, amit reggel kezdtem el írni....)

Szóval: mi sem aludtunk túl jól, bár apa aludt volna, ha én nem rohangálok eszeveszetten a házban éjfélkor, hogy becsukjak mindent...megkérdezte, hogy miért nem alszom inkább :evil:
De akkor már megértette, amikor a kocsibeálló kapuját a kitámasztójánál fogja kifordította a szél. Zeuszkánk, okos "nagyfiunk" pedig csak állt a nyitott kapu előtt és ugatta, nem ment ki rajta félelmében. Annyira büszke voltam rá :D

Szisz: szuper a babakocsitok, ez melyik márka is? Kösz a teszvesz tippet, mostantól vadászom a légzésfigyelőket. A barátnőmék Németországban mindent az ebay-en és hasonló csatornákon vesznek az ikreiknek, pedig anyagilag megengedhetnék maguknak az új cuccokat is. Nálunk apa ellenkezik a használt dolgok ellen, de szerintem még egyelőre fel sem tudja fogni, hogy mennyibe fog kerülni, amire mindent megveszünk.

Bébinyuszi: a ti babakocsitok is nagyon jó, ő milyen névre hallgat?

Chardonnay: nem vagy egyedül, még mi sem vettünk semmit, babaszoba nálunk is továbbra is vasaló és szárító szoba :? Jó lenne, ha az apeh végre visszaküldené az adóvisszatérítésünket, akkor mi is nekiállnánk a vásárlásnak.

Szép napot!

Kinga

Kép
kkia
 
 


Sziasztok!!!!!!!!

rólam:
a balcsi isteni volt....nagyon jól éreztem magam ismét!!!!!!!!!!!d szerintem ez volt az utsó......többet már nem tudok messzire menni.....nehezen birom az utazást................majd jövőre!!!!!!addig marad még az itthoni medence:)

Szisz nagyon szuper járgányt néztetek ki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mikor veszitek meg?

Pocok még én se készítettem össze a korházi cuccomat.....majd augusztus elején talán.........

Pattogobolha a súlyunk és magasságunk pontosan ugyan az!!!!!!:):):):)

Trixi gratula a babakocsihoz!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Jaj, azt el is felejtettem mesélni, hogy egy falubéli asztalos meglátta az udvarunkon, hogy maradt lábazati kövünk és becsöngetett, hogy megvehetné-e. Erre a kezébe nyomtam a csini autós babaágy képét, hogy a kőért cserébe megcsinálja-e nekünk. Azt mondta, hogy naná! De csak szeptemberben lesz ideje. Az pedig nekünk tökéletes :lol: És a férjem is megdícsért, hogy milyen jó üzletasszony vagyok :roll:

Kép
kkia
 
 


Kkia, nagyon BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Most ettem meg 3 sárgabarackos gombócot, anyukám küldte tegnap és IGAZI gombóc, nem mirelit (én azt szoktam csinálni, mert hamar megvan :oops: ) olyan isteni finom volt!!!

Tök lusta vagyok ma, reggel elmosogattam, meg kimostam egy adagot, kiteregettem, azóta dögledezek :roll: mondjuk tegnap kitakarítottam az egész fürdőszobát, úgyhogy nincs is lelkiismeretfurdalásom :D csak a körmeimet kellene megcsinálni, de ahhoz semmi kedvem :roll:
Vendég
 


Kkia, de szuper, tényleg ügyes vagy!!! Látod ez a sors keze!!! :wink:
Vendég
 


Eszti, köszi :D

Sárgabarackos gombóc? nyammm...kár volt mondanod...most nem fog kimenni a fejemből :lol:

Kép
kkia
 
 


monica26 írta:Csibe
Te szóltad el magad nemrégen, azt hittem, hogy publikus ne haragudj. :oops: :oops: :oops: :oops:
Természetesen kijavítom Nünükére. :wink:

Nem azért írtam... Csak hogy akkor ő is benne van a tábliban? Tök jó. :D A neve már publikus, csak még mi hívjuk így. (meg még valszeg jó darabig... :lol: )

Kép
Kép
vcsibe
 
 


kkia írta:Nem kicsit szenvedünk Kristóf-bébivel az irodában, a lábam már szerintem ki sem fog jönni a cipőből többet :cry: Ma el akartam menni fél nap szabira a hőség elől, de a kolléganőm beelőzött, már azzal várt reggel 8kor, hogy ha nem baj, elmenne délután...persze, maradtam.

Ez azért egy kicsit nagyon kö@ög dolog volt tőle... Hogy van pofája... :evil: Remélem ma te lépsz le korábban.. Az új kolléga pedig tudja, hogy mikor kell bejönni, nem péntek délután...

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Sziasztok!

Nita! Köszi!Sztem is jó vétel volt. Amugy már megtalálható a weboldalukon is.
http://www.klerbutor.hu/article.php?id=27

Árban abszolút barátságosak és emberileg is.

Nagyon jók a képek gmailon,sztem a hétvégén teszek fel én is képeket.
Bébinyuszi! Ti melyik felszereltséggel vettétek?Mi az Olymp-ot.Csak a miénk bordó,de majd dobok fel képet a gmailra erről is.

Mi 4d-re csak aug.24én megyünk,olyan messze van még...:S
De addig szabin lesz a Doki a magz.diagn. központban és én ragaszkodom hozzá.
Akkor a 31.héten leszünk,sztem még beleférünk az időbe,hogy szép képeket kapjunk a drágánkról.

Addig marad az aug 6.-i klinikai UH ami gondolom megint max 3perc lesz:(
De legalább láthatom.

Zsrit! Képzeld 3napja nem tudom elérni a Dórát a doktornőt,pedig a klinikai számán is hívogatom.


Holnapra talán jön a lehűlés addig is dinnyézzünk és pihenjünk;)
2hete hallottam hogy a görögdinnye nagyon jó vízhajtó
:wink:


Majd jövök!
Vendég
 


Feltettem egy pár képet rólunk.
Vendég
 


KKIA!
NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!!!


Kép :-) :-) :-)

Lányok,majd este írok!!!!! :lol: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziasztok! :D

Kingáknak boldog névnapot!!

Tilli
Irigyirigy Vackorra :twisted: :lol: :lol:
Képeket kérünnk. :P :lol:

Sziszkó
Persze,hogy jó! :wink: De szerintem megvárlak a jövő hetivel,mert úgyis még nagyon sokna nem küldtek képet. :wink:

Szilveeaa
Köszi Char nevében is. :oops: :wink:

Pattogó
Nyugiiiii....nem érdemes ilyen miatt felhúznod magad. :roll: Majd mikor rájön,hogy mégis Neked volt igazad, és Eriknek semmi keresni valója ott, majd megtanulja, hogy hallgatni kell az asszonyra. :wink: [size=9](vagy nem.abból kiindulva,hogy pasi :roll: :lol: )


perec,pizza hmm...ne kínozzz.. :twisted: :twisted:

fejvédő: miután az egyik ismerősünk kisfia majdnem megfulladt,mert nem volt fejvédő és kidugta a fejét a rácson, így azt hiszem van funkciója. :roll: Csak olyat kell venni, ami jól tart és nem tudnak alatta,fölötte kibújni.

Eszti
Oké,akkor beírlak Téged is a tábliba,mint hírvivőm. :wink:

Az anya táplákozása írásban,még Én is találtam hasznos infót, egy gyerek után,úgyhogy köszi. :oops: :wink:

Bébinyuszi
Gyere mesélj,mi volt a cukroslötyin...bár gondolom,hogy mi. :roll:

Nagyon szupi a babakocsi,tök jó a színe. :wink:

Chardonnay
De jó,hogy jelentkeztél! :D
MOst már akkor remélem többet jösz majd. :wink:

Nita
Képekket kérünk a nyaralásróól! 8) :lol: :lol:
Úúgy megnézném Mátédat már. :oops: :lol:

Kkia
ez tök jó :lol: ügyi vagy. :wink:

Csibe
Jah akkor oké. :wink: Igen benne van, róla találtam képet. :D

Trixi
Nagyon szépek voltatok Ti is az esküvőn :wink:
És Timike is gyönyörű. :wink:

[/size]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.24 12:08-kor.
Vendég
 


Csajok,megint sárgítottam a hijányzókat!

Ginuska,Lina,Jovana,Szmet,Tündér,Cosmic Girl,Zsrit,Gnemoni,Kopee,Gmelcsi

merre jártok Lányok?????? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.24 11:59-kor.
Vendég
 


bébinyuszi24 írta:Monica:

Én is netezek, teszveszezek,ha már boltba nem nézhetem a babacuccokat.

A babakocsit is neten rendeltem most jött meg a héten. :D Kép

Ugyan ilyet vettünk mi is a Vaterán. Csak az sötétszürke és narancssárga. És autós hordozót is vettünk hozzá. Így volt 50k.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Monica: Kikérem magamnak! :D :D :D Tegnap is jelentkeztem. :)
Én még akit hiányolok, az: Kopee
bobóbaba
 
 


trixi26 írta:Holnapra talán jön a lehűlés addig is dinnyézzünk és pihenjünk;)
2hete hallottam hogy a görögdinnye nagyon jó vízhajtó
:wink:

De még mennyire hogy jó vízhajtó. Ha eszek, mire a szelet végére jutok, már rohannom is kell wc-re. :lol:

Kép
Kép
vcsibe
 
 


jajj télleg Bobóó :oops: :oops: :oops: :oops:
neharagudj! :roll:

de akkor átjavítom Kopeera mert őt kifelejtettem. :oops:
Vendég
 


Köszi a névnapi jókívánságokat lányok! :D

Vcsibe, légyszi akkor te áruld el, hogy ez milyen típusú járgány, mert nekem is nagyon tetszik.

Kolléganőm ma is elment, de ma nem szenvedek annyira, mint tegnap, legalábbis nem a hőségtől, hanem csak az álmosságtól :roll:

Kép
kkia
 
 


Monica: rajtam is átsiklottál, én is jelentkeztem. :D

Érdekes, most hogy két napja ilyen hőség van jobban bírom magam, mint előtte. :shock:

Babakocsik nagyon jók. Néha sajnálom, hogy nekünk már van. :oops:

Névnaposoknak boldogot! :D

Mindjárt nézem a képeket.

Kép
Kép
tündér09
 
 


Monica balcsin nem csináltunk képeket........itthon maradt a fényképező..... :twisted: :x
Mátéról meg csinálni kell friss képet..........

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Kkia!
Amit mi néztünk ki,az TITI TRITON néven fut!Lengyel márka.

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Monica: Semmi gond! :D És hogy érzed magad?
Kkia: Boldog névnapot!
Értesítés: Nekem teljesen mindegy, hogy kinek szólok majd. Ki lesz az áldozatom??? :D :D :D Sziszkó: Bevállalod? :lol: A te számod már amúgy is megvan. :)
bobóbaba
 
 


Tettem fel képeket gmail-re... :oops: :oops: :D :D
bobóbaba
 
 


kkia írta:Vcsibe, légyszi akkor te áruld el, hogy ez milyen típusú járgány, mert nekem is nagyon tetszik.

Kolléganőm ma is elment, de ma nem szenvedek annyira, mint tegnap, legalábbis nem a hőségtől, hanem csak az álmosságtól :roll:

Szia!
Ezt a vaterán kívül a Camponában lévő Kler bútorboltban lehet megnézni és megrendelni: http://www.klerbutor.hu/article.php?id=27

De még az is ilyen, amit Sziszkó vett. A fickó szerint a gyár sok márkanév alatt gyárt. Alkatrészekkel kezdték és lassan összeállítottak néhány saját babakocsit is.

Mi olyat vettünk, ami a legutolsó képen van, csak más színben.

Most mi is hamar elmegyünk haza (amúgy is készülnöm kell, vasárnap megyünk nyaralni!), így max. 4-kor lépünk.

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Sziasztok!


A babakocsi neve Baby Merc én a teszveszen keresztül rendeltem, de teljesen új. Nagyon tetszik, bár kicsit világosabb a kék mint a képeken,de már megbarátkoztam vele.

Túléltem a cukorterhelést és jóóóó lett az eredményem. :lol:
Éhgyomri 4,4 2 órás 6,6. Nem mondták rá,hogy rossz.

Rosszabbra számítottam, jó sok citromot beleraktam inkább savanyú volt mint édes. :D Csak a sok mászkálás nem tett jót nekem. Teljesen elszoktam már tőle....most pihizek ezerrel.

Kép

Kép
bébinyuszi24
 
 


Eszti,

köszi a 'képkivágót'! :D Sikerült is, tettem fel a gmail-re 4D-s képet!

Megyünk szülinapi partira Nógrádba, vasárnap haza, hétfőn pedig a Balcsira 3 napra! :D :D

Éljen!

Jó 7végét mindenkinek!

Kép
screen
 
 


Bobó,

jesszusom, milyen jó sovány vagy! Csak a pocakod nő! :) Irigggggggy! 8)

Kép
screen
 
 


Jaj, Screen: Ne is mondd!!! Egész életemben ezzel szenvedtem. Hidd el nem olyan jó ám, ha az ember nem tud hízni... :oops: Most tartok 10-11 kg plusznál.... :oops: :oops: :oops:
bobóbaba
 
 


Bobóbaba!
Oké!!!!!Akkor mi értesítsük egymást!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Monica,be is írhatsz minket,okés? :lol: :wink:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Sziszkó: Köszi! :D :D :D
bobóbaba
 
 


Azannya, mennyit írtatok!!!! :shock: :D

Bolhácska,
na de ez még Tőled is túlzás: 3,51h :shock: :lol: :lol:
Pasik :shock: :? :P Erik a Férjed fia? Hogy bírta a napot???

Sziszkó
jegyzetelés :lol:

Szilveeaa,
kösziii!!! :D Jövök én ám, bár általában késő estére "érek ide" :lol:

Bébinyuszi :P
Máris megvan a cukorterhelés??? Csak nem a Mens Mentisben csináltattad? Ott van meg a lelet délutánra, de az fizetős :roll:

Kkia,
Isten éltessen!!! :D
Tényleg ügyes csere-kereskedelem!!! :) :) :)

Paris-Eszti,
köszi a szüléses - szoptatásos tanácsadót!!! Feltennéd ezt a gmailre is, hogy ne kelljen itt majd visszalapozgatni? Köszi :P

Screen,
érezzétek jól Magatokat!!! :D

Monica,
nagyon aranyos vagy, hogy számon tartasz mindenkit!!! :D :D :D Csak hálásak lehetünk érte! :wink:

G-mail:
addig jutottam, hogy sikerült albumot létrehoznom: yessss! :D Viszont foggalmam sincs, hogy kell képet feltölteni :roll:

Kórházi csomag: majd szeptember végén :wink: Még szept 26-án esküvői tanu leszek, ha Lencsi addig ellesz odabenn :roll: :D

Én ma őssejthez szükséges laborok miatt voltam vvtelen...iszonyú hőség volt, pedig délután fél 5re mentem...úgy gyalogoltam, hogy vizes törölközőt terítettem a nyakamba, tök jó volt! :P

tillidian
 
 


na megjártam a dokit, és jóó lett a cukroseredményem. :lol: Noel még mindig gyönyörű, képet már nem kaptam mert nem fért bele. :roll:
bdp: 74 mm
thorax:81 mm
femur: 57 mm

39 cm, és kb. 1050 gr. :lol: :lol:

Viszont ilyen vagyok: 2110 2 ujjnyi méhnyak, 1 ujjra nyitott külső és középső méhszáj, a belső méhszáj még zárt

úgyhogy további fekvés,fekvés,fekvés :roll: :roll:

Apát felhívtam, és hát elég keserves zokogásba kezdtem megint. :oops: :oops: :( :( ahogy meséltem neki, hogy a kisfia heréi már a helyükön vannak ( :oops: :lol: ), meg,hogy milyen gyönyörű, és hogy szerintem Rá hasonlít. :oops: :D

Tündér
Te se haragudj :oops: :oops: már nem is vagy sárga a tábliban. :lol:

Nita
Várom a képeket. :wink: :lol:

Bobó
Háát ma furcsán jól. :roll: Aggódom is egy kicsit,mert általában az ilyen jóllétek után szoktak jönni a rosszul létek. :? :roll: Köszönöm kérdésed nagyon aranyos vagy. :oops: :D
Nagyon szép a pocid neked is na meg persze Kevin is. :wink:

De szurkoljatok Csajok,hogy sikerüljön Noelt a 38.hétig legalább bent tartani. :roll:

Bébinyuszi
Pihenéés!! :roll: :wink:

Screen
Jó szórakozást 7végére. :wink:

Sziszkó,Bobó
Beírtalak Titeket. :wink:

Till
Ne már most ilyen vagyok: :oops: :oops: :oops: :lol: :lol:
Itt unalmamban,fektemben ráérek Veletek foglalkozni. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ott vannak a fülek, hogy Saját fotók,Kedvencek,Felfedező és a felfedező mellett van,hogy feltöltés.Kiválasztod az albumodat, és akkor ott van. :wink: Többet is tudsz egyszerre feltölteni.
Vendég
 


A Kler bútor bolt a Lurdy-házban van.Mi ott megnéztük és utána rendeltük meg.A miénk is Baby Merc csak az Olymp típus,mert van belőle az Agat is csak annak másabb a váza picit.

Sziszkó!A másik amit néztem az olyan volt mint a tied,csak a végén ezt sikerült választani :wink: Szerintem szép az összes,és jó áron van,minőségre meg tuti jók,mert van rá gari is 1év.

Bébinyuszi! Nekem is 6.6 lett a 2órás eredmény és a doktornőm szerint tökéletes.
Vendég
 


úúú most nézem azt a klerbútoros linket, az utcsó babakocsi dejóó. :D :D kár,hogy nem bolygókerekű. :(

bár már mind1 nekünk már megvan a babakocsink. :lol:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: