Új privát üzeneted érkezett!

Andrisnak BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!



És végre Én kezdtem új oldalt!! :lol: :lol:

spickey
 
 


spickey Tenna hálós bugyit a gyógyszertárban lehet kapni.
Sajnálom, hogy így sikerült a nagyik "segítése"...
biztos vagyok benne, hogy nem lesz gond a szoptatással, nyugi!

vicger
 
 


Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, mert iszonyat pörgés van reggel óta. 8-kor érkeztek a festők, a kapuszerelő, aki a viharban tönkrement kapunkat javítja. Aztán megkérkezett 9-kor az ovistárs kisfiú, aki délutánig velünk lesz, közben állatorvos, aki Kiflikét rendbe kapja .... most el kell rohannom ügyintézni, bank, posta stb. addig gondoskodtam a gyerekek megőrzéséről, mert őket nem rángatnám magammal, aztán jövök vissza, pakolás hétvégére, ebéd a gyerekeknek, egyeztetés a festőkkel, hogy a hétvégén mit tudnak még megcsinálni, és délután valamikor, fogalmam sincs mikor, indulás a Balatonhoz ... Még azt sem tudom, gépet viszek-e magammal. Lehet, nem, és akkor csak hétfőn este jövök, de még lehet, hogy indulás előtt benézek.

Bocsánat de regálni a hsz-ekre most képtelen vagyok. :oops:

Vigyázzatok a melegben.

KépKép
KépKép
madar
 
 

 
 

ja, és apa megérkezett rendben, hajnali félháromkor :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


[quote="spickey"]S írta:spickeyziasztok.

Végre sikerült mindent elolvasni, és haladni is napközben. Nem semmi oldalak voltak. :shock: Zajlik az élet.
Így utólag hozzászólnék 1-2 mondaterejéig.

Bibiesbrumi: Demjénben kötöttetek házasságot? Milyen kicsi a világ! Nekünk Egerbe kell menni a papírokért. A környéken lakik a család. Én megpróbálom meghatalmazással megszerezni. (hátha sikerül). Nemigazán lenne jó leutazni.

Astrid: lehet, hogy nem is lakunk olyan messze egymástól?

Szülés: sajna nem tudom, mi lesz, ha megindul. Mármint ki fog vigyázni a kis 2 évesemre. :( Ezt még ki kell találni. Gondolom be nem vihetem. Apás szülést tervezünk. Utána már nem lesz gond. Sajna nálunk a rokonok mind vidéken vannak.
Viszont az biztos, hogy utána nem fogom kérni, hogy valaki is segítsen itthon.( pedig már jönnek az ajánlatok. Hiába mondom, hogy nem kell, mintha meg se hallanák.) Sajna az elsővel nagyon megszívtam. Sokat stresszeltem, amiben a 2 nagyi is sokat segített. Mindig a tejet szajkóztás, meg is lett az eredménye. Mellgyulladás. Engemis műtöttek. (akkor is kaptam: ne mondjuk el senkinek,...) Tápis lett a lánykám. Most viszont inkább nem kell a segítség. Megoldom egyedül. És családdal nem vagyok hajlandó arról beszélni: mennyi tejem van, elég-e, mérjem mindig.... Sajna nálunk átestek a ló másik oldalára, és mi szívtuk meg. Kicsit félek most, hogy tudom-e majd mindkettőből rendesen szoptatni, de majd lesz valahogy. Nekem a lényeg, hogy nyugi legyen.

Még egy régi kérdés: tenás hálós bugyit hol tudok venni? A Dm-ben nem találtam. A Bippa-ban volt eldobható, de olyan fura anyaga volt, nem tudtam elképzelni, hogy felvegyem. Lehet, hogy fura, de iszonyodtam tőle. :oops:

Éjjel nálunk nagyon nagy szélvihar volt. Utána kicsit lehűlt a lakás, és a lánykánk sem mászkált a szobában 2 percenként. Viszont a kis felfújható medencét elvitte (épp nem volt benne víz, ma akartam cserélni benne), és sajna ki is lyukadt. :cry: :cry: Így nem tudom, ma hogy fogunk hűsölni. Lehet benézünk a tesco-ba. Kell valami a gyereknek!

Hát ennyit már rég írtam! :lol: :lol:

Mindenkinek nyugis napot! :lol: :lol:


Spickey: az Egri Korona borházban volt az esküvőnk, oda jött kia a demjéni anaykönyvezető :)

Tena-bugyi: patikában árulják

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Szép jó reggelt!!

Szélvihar itt se volt semmi.
De Kriszti ne irigykedj,nálunk ugyanis nem lehetett nyitva hagyni az ablakot,így hajnalban arra keltem hogy folyik mindenem a víz.Hajnalra kicsit enyhült a szél,és akkor már kinyitottam,viszont onnantól minden erősebb széllökésre megriadtam.Szóval ez az éjszaka is rossz volt!!!És mostmár egyre sűrűbben fáj a fjem a kialvatlanságtól.

Kriszti.a történeted után kissé örülök,hogy etyke a férjem!!!Félkész ház nektek nem tecc???Úgyis építkeznétek????Azt szépen átíratná a nevetekre.Azt anyós nevén lévő lakás meg lehet az ővé???Na ,jó nem osztok jobbnál jobb tanácsokat,hisz feleannyira se tudok semmit.Remélem hamarosan megoldódik.

Spickey tena bugyit én az orvosi segédeszközboltban kaptam.

Madar,örülök,hogy apa megérkezett rendben.

sutimano76
 
 


Sziasztok!

Nagyon rossz éjszakánk volt, közösen a párommal. Az első igazán rossz idén. Nagyon meleg volt, semmi levegő, később nagy szél, de az is meleg szél. Közben ajtócsapkodást kellett szűntetni a huzat miatt, és bejátszott egy napellenzőbetekerés is.
Pedig ma korán akartam kelni, mert egy nagyobb takarítás vár ránk egy idő óta, már leszedtük a függönyöket (kettőt fe kell varrnom), ablakpucolás, fürdőszobatakarítás, meg egy csomó más...

Autónál egyáltalán nem mindegy, ki mit vezet. Én kétfélét szoktam, két külön kategória (Renault Megane, Espace). A kicsiben én is észreveszem a helyhiányt, és a pociméretet, a nagyban nagyon nem tűnik fel, igaz ott kevesebbet kell pedált nyomogatni (automata váltós). Abban 2 éve még az utolsó napon is vezettem, szerintem most is hasonló lesz a helyzet, ha épp kell. Ja, én 162 cm vagyok.

Kriszti!

Én is így bírtam csak a tegnapi napot. Mire jó egy textilpelus?? :D:D

Balesetek: szerintem a szülők felelősségét mindig megkérdezik, de tényleg képtelenség mindig mindenhol ott lenni. Nálunk két szint van, azt általában hallom, merre vannak, de azt, hogy mit csinálnak, nem mindig tudom követni. A nyomukban meg nem lehetek, mert akkor ki csinálja meg a házimunkát? Szóval én már jártam úgy például, hogy a legkisebb majdnem ránknyújtotta a lakást (felkapcsolta az éjjeli lámpánkat, szedett valahonnan egy már száraz popsitörlőt (szoktak vele játszani, hiába nem engedem) és beledugta, nekem a füstszag tűnt fel (az orrom elég jó)). Ki gondolta volna, hogy az amúgy abszolút gyerekbarát lakásban ilyen dolgok veszélyesek, és ezek még kikerülhetetlenek is szerintem...

Spickey!

Ezt miből gondolod? (Hogy nem lakunk messze egymástól?) Én inkongnitót őrizgetek, azért nem írtam, merre lakunk... :D:D

Astrid

Kép
astrid
 
 


Szép jó reggelt!

Sikerül 2kor lefeküdnöm,mert munka szinten volt egy kis gubanc.Akkora szélvihar volt,hogy néha úgy éreztem magam,mint Dorothyi az Ózban :lol: :lol: :lol:

Micsoda vállalkozó szellemű anyukák!!! Remélem valami jó kis dologra készültök webáruházilag.Imádok interneten vásárolni :wink: :lol: :lol:

Floranan,hajrá OEP para.Nálam is tegnap kezdődött.Kitartás a vendégséghez.

Kriszti,gratulálok a beton méhszájhoz.3 hét :shock: :shock: El sem hiszem,hogy már itt tartunk.Annyira jó!!!!!Jelentem én is lenni vérszegény.Kaptam én is gyogyit.Sajnálom a családi kellemetlenséget.Reméljük megoldódik Kép Kép Kép

T-Pk gratulálok a 34. héthez,nagyon ügyesek vagytok.Én is kalapot emelek,hiszen az ikrek picit rizikósabbak,pláne ebben a kánikulában!Még azért van pár hetetek,hogy a neveket kitaláljátok :wink: :lol: Gátvédelem:: én dokim teljesn mértékben emellett van.Majd kikérdezem ez ügyben.A barátnőm is gátvédelemmel szült nála.Vannak masszázsolajok,és a megfelelő módon elő lehet készíteni a gátat a szüléshez.Én kíváncsi lennék rá.Barátnőm azt mesélte,hogy a doki olajjal masszírozta a gátat,amikor ő már fájásokkal ment be.Azt mondja,mivel előtte nem készült rá,így fájt neki,de nem bánja,hogy gátvédelemmel szült.

Sütikém,sajnálom a jelenlegi ex férjed "viselkedését".Sztem megoldódik.Pasiból van,mit vártál?Nemsokára Apa lesz.Tudom hülyeség,de még egy kicsi türelem.Én is néha kifakadok,hasonló dolgokért,de aztán el is múlik.Kitartás.Gyere csobbanni,ha nagyon tele van a monyód!!!!

Madar,apa okés.Kitartás a festéshez.Elvileg ma kész?

Brumikám,esetleg kivennéd egy picit magadból a duracell elemet??? :lol: Egészen elképesztő mit csináltál tegnap.Vigyázz magadra!!!

Baleset:hát,én is mindig azt kérdezem,hogy volt a szülő.Sajnálom szegény családot,borzasztó ebbe még belegondolni is, de nekem fél szemem mindig a gyereken volt.

Banyek,Titeket visszaolvasni,egy fél napos program :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Ati szeplősödik a naptól :shock: :)

Madar, örülök, hogy apa rendben megérkezett :) a mai napodhoz kitartást és enerdzsít :D

Süti, nyugodtan mondhatod :) az a ház nem tecc, nem én stílusom, illetve mi stílusunk. Pici ablakok, kis tér...ez egy régi parasztház, s a stílus maradt. Illetve aranyos meg minden, de élni nem tudnék benne. Ráadásul még egy 10es simán belefér.
Na mindegy, valami majd lesz, Atesznak már mondtam, hogy hagyjuk a csudába, éljen a szocmunka két alapelve, azon lehet segíteni, aki maga is akarja, d nem halat kell adni, hanem meg kell tanítani halászni...
A másik pedig, Nagyfőnök tudja jól mit csinál.. lehet vele szembe menni, cserébe addig küldi a pofonokat, amíg észre nem veszi magát az ember. Csak kár megvárni a teljes K.O.-t szerintem. De ha sóginőnek padló kell, hát ámen.

Na, akkor tényleg nem irigylem a szeleteket, a surda féle forró szelet soha nem csíptem....

Astrid egyetértek. Hihi, nálunk is sláger játék a popsitörlő mindegyik gyereknél :)

Andi medence... hmmmmm... jó is az!

vicger
 
 


[quote="v.andi"]S írta:v.andizép jó reggelt!

Sikerül 2kor lefeküdnöm,mert munka szinten volt egy kis gubanc.Akkora szélvihar volt,hogy néha úgy éreztem magam,mint Dorothyi az Ózban :lol: :lol: :lol:

Micsoda vállalkozó szellemű anyukák!!! Remélem valami jó kis dologra készültök webáruházilag.Imádok interneten vásárolni :wink: :lol: :lol:

Floranan,hajrá OEP para.Nálam is tegnap kezdődött.Kitartás a vendégséghez.

Kriszti,gratulálok a beton méhszájhoz.3 hét :shock: :shock: El sem hiszem,hogy már itt tartunk.Annyira jó!!!!!Jelentem én is lenni vérszegény.Kaptam én is gyogyit.Sajnálom a családi kellemetlenséget.Reméljük megoldódik Kép Kép Kép

T-Pk gratulálok a 34. héthez,nagyon ügyesek vagytok.Én is kalapot emelek,hiszen az ikrek picit rizikósabbak,pláne ebben a kánikulában!Még azért van pár hetetek,hogy a neveket kitaláljátok :wink: :lol: Gátvédelem:: én dokim teljesn mértékben emellett van.Majd kikérdezem ez ügyben.A barátnőm is gátvédelemmel szült nála.Vannak masszázsolajok,és a megfelelő módon elő lehet készíteni a gátat a szüléshez.Én kíváncsi lennék rá.Barátnőm azt mesélte,hogy a doki olajjal masszírozta a gátat,amikor ő már fájásokkal ment be.Azt mondja,mivel előtte nem készült rá,így fájt neki,de nem bánja,hogy gátvédelemmel szült.

Sütikém,sajnálom a jelenlegi ex férjed "viselkedését".Sztem megoldódik.Pasiból van,mit vártál?Nemsokára Apa lesz.Tudom hülyeség,de még egy kicsi türelem.Én is néha kifakadok,hasonló dolgokért,de aztán el is múlik.Kitartás.Gyere csobbanni,ha nagyon tele van a monyód!!!!

Madar,apa okés.Kitartás a festéshez.Elvileg ma kész?

Brumikám,esetleg kivennéd egy picit magadból a duracell elemet??? :lol: Egészen elképesztő mit csináltál tegnap.Vigyázz magadra!!!

Baleset:hát,én is mindig azt kérdezem,hogy volt a szülő.Sajnálom szegény családot,borzasztó ebbe még belegondolni is, de nekem fél szemem mindig a gyereken volt.

Banyek,Titeket visszaolvasni,egy fél napos program :lol: :lol: :lol:


Andi: kivettem :lol: ... ma plötty-üzemmódban vagyok: csak ebédet főzök, meg mosok:) ... meg lehet, délután kicsit vasalok :)

mindjárt készen van a cukkini krém-főzelék, fokhagymás sült csirkemájjal, ki kér ???? :lol: :lol: :lol:

fél szem: hol, ha nem egy strandot figyelje a szülő folyamatsoan a gyereket ... az tényleg egy olyan hely, ami potenciális veszélyforrásokat rejt ... de az is kérdés: hogy tud egy ilyen baleset megtörténni ... fizikailag hogy? .... miért engedik be bizonyos méret alatt a gyerekeket egy olyan helyre, ahol ez megtörténhet .... a szülő nem is lehet tisztában ezekkel !!! ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Süti, remélem már nem vagy olyan mérges az uradra :wink:

Bibi, tényleg jó sok mindent megcsináltál tegnap :)

Kriszti, sógornőd :twisted: :twisted: :twisted: Jól valagba kellene már, hogy billentse valaki :!: :!: :!:

Rita, Andrisnak nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Nálunk is volt szélvihar az éjjel, alig tudtam elaludni.

Spickey, anyósok okoskodása :evil:

Amúgy ez engem alapból dühít, hogy mindenki úgy kérdezgeti majd, hogy és "van e tej stb. stb. " mintha bárkinek bármi köze is lenne hozzá.
Mert azért ez mégis csak a mi magánügyünk lenne, és barátnőm is mesélte, hogy volt már, hogy az utcán tök idegen kérdezett tőle ilyeneket :shock: :shock: :shock:

Madar, örülök, hogy apa hazaért szerencsésen :wink:
Azért csak nyugisan a mai napot, ok? :wink:

Én nagyon betartottam amit ígértem, pihi volt tegnap egész nap (+ ma is az lesz :) ).

Baleset: hááát, nekem is az volt az első kérdésem, hogy egy ilyen nagy komplexumban hogy a pitlibe fordulhat elő ilyen, hogy egyik pillanatban még ott volt az a rács, a másikban nincsen :?: :shock:
Így messziről is sok erőt kívánok a családnak :cry:

Bibi, örülök, hogy ma egy kicsit pihenősebb üzemmódban leszel :wink:

A fini ebédből én is kérek :) :)
Vendég
 


Simán el tudom azt képzelni, hogy a gyerkőc elkérezkedett mondjuk csúszdázni, s a medence-csúszda útvonalon volt ez az akna vagy mi a csuda.
Megmondom őszintén, én nagyon paramami vagyok, de pl amikor mi voltunk Debrecenbe fürdeni s a nagyok mentek csúszni, akkor is volt összesen az útvonalon legalább két perc, amíg nem láttam őket, mert holttérben voltak, pedig figyeltem őket. A fél szemem nekem is a gyerekeken van állandóan főleg vízparton, de bizony van olyan is, hogy x másodpercig másra kell figyelnem, mondjuk Ati kezd el sírni, vagy megcsíp egy darázs, vagy bármi. Ezért mondom, hogy a teljes, 100%-os felügyelet egyszerűen fizikai képtelenség.

Egyébként pont hasonló dilemmám van mostanság... Ugye Vicám 10 éves, 4.-es lesz a suliban. A suli közel van hozzánk, van kijelölt gyalogos átkelő, de lámpa nincs, s őszintén szólva nem nagyon / egyáltalán nem vagyok oda azért, hogy egyedül járjon suliba, nem is járt eddig. De most nagyapósom rágja a fülem, hogy önállósodnia kell a gyereknek, had menjenek egyedül suliba. Valahol igaza van, de sajnos nem abban a világban élünk, ahol nyugodt szívvel elengedném a gyerekeimet bárhova is.... Mert egyik sarkon egy szatír, a másikon pedig egy ittas vezető, akinek nem szent a zebra... Tehát a gyerekeket hozzuk, visszük. De az is igaz, hogy mindig nem lehetek mellette, hagyni kell, hogy felnőjön...
Nehéz dolgok ezek nagyon.... :shock: :? :roll:

vicger
 
 


Kép

Boldog szülinapot Andris!!!!!

:D :D

vicger
 
 


Kriszti,sztem ebben az évben még kísérd Vicát,de pár méterrel lemaradva.Ezzel kap önállóságot is,meg te nyugodt lehetsz,hogy ügyesen boldogul.
Illetve pár osztálytárssal együtt menjen jöjjön.Unokaöcsém csak akkor jöhetett haza a suliból,ha legalább még egy gyerek jött vele,ha nem volt párja,akkor mi is mentünk érte.Már nem az a világ van,amiben mi felnőttünk,mi még nyugodtan mászkálhattunk egyedül.

sutimano76
 
 


MEI - TAI: akit érdekel (főleg FLORANAN figyelmébe ajánlva):

teszek fel egy szabásmintát a pic-ra, ha van jó varrónő a közelben, piik-pakk varr egy ilyet :)

Boboka:.nyisd az ablakot: küld-fény-post :lol: :lol: :lol:

Kriszti: háááát, ez tényleg jó nagy dilemma ... de én általános iskolás korában valószínűleg hurcolni fogom, mert nálunk adottság, hogy innen tőlünk leginkább autóval lehet mozdulni .... ha közel lenne a suli (és Miskolcot alapul véve), én kb 7-8-os korában merném elendegni, Vicát még nem ... de nem ismerem őt, nem tudom, mennyire "mered elengedni a kezét" ... vannak érettebb gyerekek és kevésbé érettek ... az ittas vezetőktől nem fogod soha tudni megóvni, a szatír kérdés meg, hát, az jön, ha a sors úgy akarja ... (lásd az én példámat ... :( ... egy ilyen idős gyerek már érti, hogy ne álljon szóba idegenekkel, de én nem lennék nyugodt, várnék még 1 évet ... más világ van, mint amikor mi gyerekek voltunk, anyós lehet ezt nem is igazán érzékeli a maga teljes valójában ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Andi,
[quote]S írta:ütikém,sajnálom a jelenlegi ex férjed "viselkedését".Sztem megoldódik.Pasiból van,mit vártál?Nemsokára Apa lesz.Tudom hülyeség,de még egy kicsi türelem.Én is néha kifakadok,hasonló dolgokért,de aztán el is múlik.Kitartás.Gyere csobbanni,ha nagyon tele van a monyód!!!!
,hát pont ezért kéne egy kicsit máshogy viselkednie.tudod rám sztem haragszik kicsit hogy nem dolgozok és így pénzt se hozok,akkor a gyerekre is irigy lesz,mert neki kell érte dolgozni????NO,mindegy.Csobbanás,jaj de jó lenne,de ma sajna nem jó,mert almaát pucolok,a befőtt már kész ,az almaszósz kész,most épp a szörpinek való fő,és maradt egy kevés amiből mélyhűtőtt reszelt lesz.Aztán megpróbálom rávenni magam egy kis vasalásra.De jövőhéten ha ráérsz,akkor átmegyek!!!!

sutimano76
 
 


Andrisnak!!!
Isten éltessen nagyfiú!!!

Kép

Kép
v.andi
 
 


Süti,szeretettel várlak!!!
Jó lesz már a sok gyümölcsből :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Brumi,néha megijedek mennyire egy rúgóra jár az agyunk.
[quote] írta:várnék még 1 évet ... más világ van, mint amikor mi gyerekek voltunk,


Andi,ezt az almát a szomszédtól kaptuk ajándékba,nem akartam kidobni,vett dologból még nem főztem.Talán csak a szilva lesz amit vennem kell.És ne gondold,hogy olyan sok lett,a befőtt csak 2 üveg,a szósz csak 4 üveg,a szörpi meg 2.5 liter.Ennyi jött ki.
A szószt én példálul szilvalekvárral töltött gőzgombóccal szoktam enni.Hmmmmm,isteni.

sutimano76
 
 


Gyermek önállóság: én Danit ötödikes korától engedem egyedül hazajönni a suliból.Még most nyolcadikban is bevittem,persze azért,mert úgyis mentem dolgozni,és akkor már mindegy.Ötödikben kapott először kulcsot.Persze a zabszem nem fért bele a fenekembe,mert a férjem is és én is vidéken forgattunk ez első egyedül haza menős napon,de megoldotta.
Én úgy gondolom,hogy bízni kell benne,és ehhez minden támogatást meg kell kapjon tőlünk.Sztem mindenki a lehető legjobb módon neveli a gyerekét,és ha a bizalom működik,akkor nem lehet baj.
Nálunk a férjem az,aki engem is egy kicsit terelgetett afelé,hogy muszáj Daninak is felnőnie,és önállóvá válni.Én ezért hálás vagyok neki,mert ha rajtam múlna,akkor ma délután is elkísérném a strandra :lol: :lol: :lol: Egyénként hozzáteszem,15 éves ide vagy oda,gyerek még,és ezt nem cserélném el semmire.Ezt imádom benne,hogy nagyfiúnak akar tűnni,de amikor megjövünk a vásárlásból az első dolga,hogy feltúrja a szatyrokat,kapott e édességet :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Süti,gondoltam,hogy nem annyira sok,de azért munka van vele bőven,és pont ebben a melegben.

Kép
v.andi
 
 


Csajok, na okés, akkor egy véleményen vagyunk, még bőven korai egyedül mászkálnia.
Bibi, ahhoz képest, h Miskolc / :lol: / teljesen jó helyen lakunk, belvárosban, itt azért nyugi van ;)

Süti:
hát pont ezért kéne egy kicsit máshogy viselkednie.tudod rám sztem haragszik kicsit hogy nem dolgozok és így pénzt se hozok,akkor a gyerekre is irigy lesz,mert neki kell érte dolgozni????NO,mindegy.
Na, hallod, nem lennék a helyedben :shock: :? Ha valóban ez az ok, s tényleg haragszik, amiatt, hogy nem viszel pénzt, :shock: :shock: :shock: :shock: akkor már bocsánat, s tényleg ne haragudj, most durva leszek és ronda dög, de ami a szívemen, az a számon, de szégyellje magát, de orrvérzésig, s menjen a csudiba gondolkozni az élet dolgairól! Basztikuli! :!: :!:

vicger
 
 


[quote="sutimano76"]B írta:sutimano76rumi,néha megijedek mennyire egy rúgóra jár az agyunk.
[quote] írta:várnék még 1 évet ... más világ van, mint amikor mi gyerekek voltunk,


Andi,ezt az almát a szomszédtól kaptuk ajándékba,nem akartam kidobni,vett dologból még nem főztem.Talán csak a szilva lesz amit vennem kell.És ne gondold,hogy olyan sok lett,a befőtt csak 2 üveg,a szósz csak 4 üveg,a szörpi meg 2.5 liter.Ennyi jött ki.
A szószt én példálul szilvalekvárral töltött gőzgombóccal szoktam enni.Hmmmmm,isteni.


igen, én is észrevettem ;) :)

húúúúúú, olyan fincsi lett az ebéd: egy dologra jó ez a cukor-mizéria: megtanultam, mennyire finom főzeléket lehet csinálni, ha legalább részben saját magával sűríted (cukkinit, spenótot inkább némi rántással, többi zöldségbe csak turmixolás után tejfölt keverek ... most 2 dkg lisztből csináltam bele light-os rántást, mennyei lett ... és azt is kitapasztaltam, hogy akár tök, akár karfiol, akár cukkini, bármilyen zöldség: alapból vöröshagymát pirítok pici olajon, és arra teszem a feldarabolt zöldséget, és a zöldséget is picit lepirítom ... utána megsózom, ettől levet ereszt, lefedem, és vizet plusszban csak annyit teszek bele, ami a rántáshoz kell ... ha a zöldség puha,turmixolom, és mehet bele a tejfölös rántás (tejszínnel is fincsi lehet nagyon, de spórolok a kcal-ákon :) ... a karfiolleves ezzel a módszerrel valami mennyei lett :)

Lilla majdnem akkor adagot megevett most a cukkiniből, mint az enyém volt :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Andi, Vicánál kissé bonyolítja a szitut, hogy Gergő is oda jár ugye suliba, most lesz másodikos, s ugye mondanom sem kell, hogy ha az egyik, akkor a másik is...
Na, meglátjuk mennyit komolyodnak ebben az évben, és társai.
Na meg ugye, nem véletlenül járnak judora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi az a gőzgombóc? Én olyat még nem is láttam :shock: /csak hallottam róla/


fúúúúúúúúú, tegnap este mennyei vacsorában volt részem csajok ! :D :D zsírosdeszkapartit csaptunk csípőspaprikával, paradicsommal és hagymával :D :D :D :D Degeszre ettem magam :oops: :oops: :oops: :D Ja, és egy deka lelkiismeret-furdalásom sem volt :D

vicger
 
 


Madar... ez a "bor" íz nem az a bor íz volt... ez szőrnyű volt.... :? :? :? :? :( :( :( nem a bort akartam ezzel leszólni.... :wink: :wink: Örülök, hogy apika hazaért! Balcsihoz jó utat... és kellemes pihenést!!!! :wink: :wink: :wink:

Tarane... nekem is egyből te jutottál eszembe amikor a hírekben hallottam, hogy mi történt a kisfiúval.... :? :? :cry: :cry:

V.Andi... remélem most is a medencében hűsölsz.... használd ki!!!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Floranan... nem irigyellek a vendégsereg miatt.... kitartás... :) :) :) :)

Kriszti... ez elég nagy gebasz... b.szus... még belegondolni is rossz a helyzetetekbe.... :? :? :? ne idegeskedj, (tudom közhely... :? :? ) de biztos lesz valahogy! Remélem Ti minél jobban fogtok ebből "kijönni".... :)

T-pk... Te babóid nagyon ügyes babócák... és eszük ágában sincs még kijönni a pocakból... sok-sok pozitív energia!!!!!! :) :)

Bibi... nem semmi napod volt tegnap... :shock: :shock: vendég... :evil: :evil: :evil: Engem is érdekelnek a homeos szerek.... :wink: :wink: :wink:

Süti.
.. remélem haragod csillapult... apika Apa lesz... :wink: :wink: lehet tart a felelőségtől...hm? :wink: :wink: Nagyon ügyes vagy, hogy ilyen almás cuccokat készítettél... főleg ebben a hőségben.... :)

Rita... akkor ma (ismét) Boldog születésnapot kívánok Andrisnak!!!! :) :) :)

Mi tegnap éjjel értünk haza.... a fürcsizés isteni volt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: nagyon jól esett!!!!!
Ma én is takarék üzemmódban vagyok.... ágyneműt akarok mosni... de valaki lehúzhatná.... :? :? :? :? :shock: :shock:

Anna meddig nyaral? Gyógyteával kapcsolatban akarok tőle kérdezni.... :wink:
vikiviktor
 
 


[quote="vicger"]C írta:vicgersajok, na okés, akkor egy véleményen vagyunk, még bőven korai egyedül mászkálnia.
Bibi, ahhoz képest, h Miskolc / :lol: / teljesen jó helyen lakunk, belvárosban, itt azért nyugi van ;)

Süti:
hát pont ezért kéne egy kicsit máshogy viselkednie.tudod rám sztem haragszik kicsit hogy nem dolgozok és így pénzt se hozok,akkor a gyerekre is irigy lesz,mert neki kell érte dolgozni????NO,mindegy.
Na, hallod, nem lennék a helyedben :shock: :? Ha valóban ez az ok, s tényleg haragszik, amiatt, hogy nem viszel pénzt, :shock: :shock: :shock: :shock: akkor már bocsánat, s tényleg ne haragudj, most durva leszek és ronda dög, de ami a szívemen, az a számon, de szégyellje magát, de orrvérzésig, s menjen a csudiba gondolkozni az élet dolgairól! Basztikuli! :!: :!:


Kriszti: 5 évet éltem Miskolcon, azért az nem Szada :( ... persze, sokkal jobb a közbiztonság, mint Pesten, de pl a forgalom elég nagy, ha más miatt, hát emiatt is lennének kételyeim ... merrefelé laktok ?:)

Egyetértek veled Sütiférj ügyében: alapból rossz az elgondolás: mert gyereket szülni CSAKIS a nő tud, a férfinak pedig kutya kötelessége addig az asszonyt eltartani legalább, amíg újram unkába nem áll ... ez egy kiszolgáltatott helyzet, amit 50%ban Ő idézett elő ... a mindenségit neki, én is bevinném a szülőszobára

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi, a Hermann gimi mellett közvetlenül, a Tizeshonvéd úton. Nem tudom mennyire mond ez így valamit.. A Városház tértől egy villamosmegállónyira Diósgyőr felé.
A forgalom... pffffffff. na az már pesti, ez így van.... Képzelheted, két éve még egy alig 400 fős faluban éltünk, tisztára egy más világ....

vicger
 
 


Viki, szerintem a héten még biztosan, de pontosan nem tudom..
Mit szeretnél kérdezni? Hátha összehozunk rá valami okos/nak tűnő/ választ :lol: :lol:

vicger
 
 


Süti: Nyugi, a férfiak a házimunkát sak akkor veszik észre, ha a hiánya áll fenn! :wink: Majd kénytelen lesz segíteni, amikor te babázol és utána megbecsüli a vasalt inget is!

Kriszti: Én a sógornődet a helyetekben felkeresném és megkérdezném tőle, a gyerekeidnek esetleg csak a havi innivalóját állja a kenyérrel, és biztosan a törlesztő olcsóbb lenne!
Elnézést, hogy látatlanba megítélek egy idegen ember, de ennyi idős koromban már 3 gyerekem volt és nem hiszem, hogy ha én mellettük tudtam dolgozni, akkor ő gyerek nélkül nem tudna!

Spickey: Ha nem lesz tej, nem lesz tej ennyi...nem attól leszel jó anyja gyermekednek! A mamikkal meg óvatosan, én rutinból nyomom a gyerekeket, és vissza vághatok nekik, hogy elnézést, de én többet szültem, mint ti ketten, így azt hiszem nem kell, hogy beleszóljanak. Amúgy ha jót akarnak tenni, hozzanak egy jó levest készen :wink:

T-pk: Gátvédelem... Láttam van rá olaj, nem lehet régi találmány, mikor szültem még nem volt. DE! Akik már szültünk, amikor a fej már nyomja a gátat, akkor előtte a szülésznő olajos kézzel kenegeti körbe-körbe, tágítja szerintem ezt sokan átéltük (baromi szar érzés volt nekem), de hidd el a vágás jobb, mint a szakadás! Ha kis tükörrel megnézegetem magam el sem hiszem, hogy 3 gyerek bújt ki onnan! Nem látszik és az is hülyeség, hogy nagyobb és tágabb leszel...a vágást már olyan szépen elvarrják, és ráadásul felszívódó varrattal, nem is szednek már varratot!
Bár ha a párod kenegeti...az máshogy nem esik rosszul :wink:

Szélvihar: Én irigykedem arra a szélre! Nálunk áll a levegő és dögledezünk, mint a legyek.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Andrisnak Nagyon Boldog Szülinapot!!!!!!!!

Írtok itt a finom kajákról, almáról amikor nem ettem ma még semmit.
Lehet eszek egy kis zsíroskenyeret hagymával. De most a zöldborsó főzeléket kívántam meg, holott nem is vagyok főzelékes.

Nálunk olyan furcsa ez a helyzet a melóval kapcsolatban. Mondhatni erőltette, hogy menjek vissza dolgozni, ami nem volt akkora gond bírtam is, szeretem is, most is hiányzik... De amikor már kezdett sok lenni, és mondtam, hogy ezt nem sokáig fogom bírni, kiváncsi voltam a reakcióra. De teljesen normálisan fogadta, nyugtatott, hogy ne idegeskedjek, nem ér annyit az egész. De ettől függetlenül ha természetes, ha nem egyedül maradt, mert nekem is kiesett a fizum. Még ebben a hónapban normálisan kapom és a jövő hónapban a szabi miatt, de kész. És itt a félig kész ház. És arról nem beszélve, hogy a férfiak többsége, (NAGY tisztelet a kivételnek) fél a felelősségtől. Ő is, nem mondja persze, de látom rajta és ezért örülök, hogy nem rajtam tölti ki, mint Süti párja teszi. Mert eddigi viselkedése alapján benne volt ez is a pakliban, tartottam is tőle. Ilyenkor én is megmondom persze a magamét, de attól még rohadtul tud fájni.
Berángatni a szülőszobára.... erőltetni nem lehet, de tuti nagy élmény lenne neki és teljesen másképp viszonyulna hozzád is utána.
Volt, hogy pasi ügyfél kérdezte, hogy apás szülés lesz-e és elmesélte a sajátját. Megható volt hallgatni is és ki nem hagyná a következőt sem. :lol:
Nálunk bent lesz. Egy ideig én mondtam, hogy muszáj, mert különben a gyerek is bennt marad, egyedül nem szülök. :lol: :lol:
De aztán olvastam neki innen a netről véleményeket és rémtörténeteket és utána pár napra megkérdeztem, hogy szeretné-e, mert nem szeretném erőltetni. És szeretne bent lenni.

Kriszti egyet értünk, meg kell érteni a pofonok lényegét, mert ha nem tesszük jön a következő és egyre rosszabb lesz. Ilyenkor kellene gondolkodni ahelyett, hogy sajnáljuk magunkat... De akinek nincs esze nem adhatsz neki. :lol:
bex13
 
 


Csajok nálatok milyen meleg van?????Nálunk is van ,de a házban "csak " 28 fok van!!!!Még csak most kezd melegem lenni.de ezt még egy zuhannyal,meg hideg gyümilevessel tudom kezelni.

sutimano76
 
 


Gőzgombóc,németül kartoffelknödel,én lustika lévén készen veszem a tescoba por alakban.Mikor tanuló koromban ausztriában dolgoztam,ott árulták az étterembe,mondjuk ott mákkal,de azt én szeretem.Kicsit hasonlítható a szilvásgombóchoz,de a tészta azért kicsit más ízű.
Kép

sutimano76
 
 


Most ilyet kaptam,ezekkel már semmi teendő,csak ki kell főzni,de a régebben még össze kellett keverni,akkor tudtad még tölteni,ezt már nem fogom tudni,mert kész.
Kép

sutimano76
 
 


Csunyeszka, teljesen egyetértek. Egyelőre hátra van egy nagy beszélgetés szűken nekik, tehát sóginő, anyós, Atesz, aztán majd jövök én.
Tényleg nem tudom mi a jó francra vár, hisz kis túlzással mindjárt klímaxol, se gyerek, se karrier, se semmi csak a szájtátás.... Számomra is teljesen idegen és érthetetlen, s pont ettől szinte kezelhetetlen a szitu, mert szükség törvényt bont. Ha az ember rá van szorulva, akkor nem válogat, nem vár csodát, elmegy takarítani, vagy kocsmába pultosnak, ahogy én is elmentem két gyerek mellől, plusz még egy vállalati büfébe kisegítettem hajnalonta. Hisztizhettem volna, hogy így diploma, meg úgy álmok, aztán ki a francot érdekel ez???

Bex, látod, ez is alapigazság! :)

Süti, ahha... bár nekem a porok alapból nem jönnek be, de kezdem kapizsgálni...
Meleg: gyanús, nekem is, mintha tegnap vadabb idő lett volna :)

vicger
 
 


Na, most már megint nem vagyok képben.
Rákerestem a neten:

http://gesztenye.blogol.hu/?perm=789188

ez a doboz krumplis tésztás gombócokat tartalmaz, ahogy nézem, amolyan echte szilvásgombócokat :)

hű, de régen csináltam, tényleg... na, majd 25 °Cnál /mármint nem a lakásban 25 fok / :D :D

vicger
 
 


Süti, nálunk is 28 fok van a lakásban, de baromi melegnek érzem.

Ma szinte semmit nem csináltam még, csak feküdtem, aludtam (na jó, egy mosás lement, de azt a gép csinálja :lol: ).

Tényleg csajok, ma még én sem sok mindent ettem, mert egyszerűen nem vagyok éhes ebben a melegben, ilyenkor a pici ugye tud tőlünk elvonni tápanyagot? Mindig úgy félek, hogy nehogy éhezzen miattam.
Tudom, nem kell kettő helyett enni, nem is eszem, de azért nem akarom, hogy éhes legyen piciny lánykám:)

(ma egy szendvicset ettem reggel, meg most egy kis túrót összekeverve joghurttal + egy pici cukorral)

Ja, és valaki írta régebben, hogy a szilva nekünk most nem a legjobb. Miért nem lehet ennünk?
Mert van egy adag a fagyóban, annak viszont neki tudnék esni :lol:

Süti, nagyon jól hangzik a gőzgombócod, én sem hallottam még róla.

Bibi, köszi a fénypostát :lol: :lol:

A bab főzeléket én is önmagával szoktam sűríteni, nagyon fini úgy is :)

Majd a csaszis homeos dolgok engem is érdekelnek.

Süti, szerintem tied apának csak egyszerűen teli a hócipője a 40 fokkal, azért ennyire lusti. Jó, tudom, ha nem lennénk babásak mi is eljárnánk dolgozni, és utána még a háztartást is meg kéne csinálni, de ugye mi nők többet kibirunk :!: :?: :!: :)

Kicsit érzékeltesd vele, hogy most te vagy a gyengéd nőci, akinek segítségre van szüksége.

Ha az elmúlt időkben csak az erős nőt látta benned, aki mindent megold, legyen az női vagy férfi munka stb., akkor persze, hogy ellustult, hiszen neki már semmi dolga nem maradt.

Kriszti, szerintem is majd egy-két év múlva menjenek a gyerkők egyedül a suliba.
Vendég
 


[quote="boboka"]S írta:bobokaüti, nálunk is 28 fok van a lakásban, de baromi melegnek érzem.

Ma szinte semmit nem csináltam még, csak feküdtem, aludtam (na jó, egy mosás lement, de azt a gép csinálja :lol: ).

Tényleg csajok, ma még én sem sok mindent ettem, mert egyszerűen nem vagyok éhes ebben a melegben, ilyenkor a pici ugye tud tőlünk elvonni tápanyagot? Mindig úgy félek, hogy nehogy éhezzen miattam.
Tudom, nem kell kettő helyett enni, nem is eszem, de azért nem akarom, hogy éhes legyen piciny lánykám:)

(ma egy szendvicset ettem reggel, meg most egy kis túrót összekeverve joghurttal + egy pici cukorral)

Ja, és valaki írta régebben, hogy a szilva nekünk most nem a legjobb. Miért nem lehet ennünk?
Mert van egy adag a fagyóban, annak viszont neki tudnék esni :lol:

Süti, nagyon jól hangzik a gőzgombócod, én sem hallottam még róla.

Bibi, köszi a fénypostát :lol: :lol:

A bab főzeléket én is önmagával szoktam sűríteni, nagyon fini úgy is :)

Majd a csaszis homeos dolgok engem is érdekelnek.

Süti, szerintem tied apának csak egyszerűen teli a hócipője a 40 fokkal, azért ennyire lusti. Jó, tudom, ha nem lennénk babásak mi is eljárnánk dolgozni, és utána még a háztartást is meg kéne csinálni, de ugye mi nők többet kibirunk :!: :?: :!: :)

Kicsit érzékeltesd vele, hogy most te vagy a gyengéd nőci, akinek segítségre van szüksége.

Ha az elmúlt időkben csak az erős nőt látta benned, aki mindent megold, legyen az női vagy férfi munka stb., akkor persze, hogy ellustult, hiszen neki már semmi dolga nem maradt.

Kriszti, szerintem is majd egy-két év múlva menjenek a gyerkők egyedül a suliba.


Boboka: ha TE nem érzed magad éhesnek, a picur sem éhezik: levonja a szervezetedből, ami kell ... akkor van gond, ha valaki fogyózik, és rézi, hogy éhes, és koplal tovább .... azt a pici is érzi! ... ebben a melegben senki nem kíván tömény kajákat szerintem, egyél, ami jól esik, és amennyi jól esik, csak igyál eleget, azt nem szabad kivárni, hogy szomjasak legyünk.

Szilva: a cukrosoknak nem ajánlott, csak nagyon ritkán, nagyon kis mennyiségben!

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Rita! Andrisnak sok-sok Boldog Születésnapot kívánok! :)

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


"Ezt miből gondolod? (Hogy nem lakunk messze egymástól?) Én inkongnitót őrizgetek, azért nem írtam, merre lakunk.."
Astrid


- Csepel sziget
- tököli Tesco-ban lévő Dm. (gondolom nem utaznátok km-ket) Ami tőlünk kb 5 perc kocsival.

Azért, mert nem mindig írok, még olvaslak benneteket. :D :D

spickey
 
 


nálunk ma az ebéd fagyos tejszínes-pudingos gyümileves volt és citromos jégkása a desszert :D :D :D :D

Mégiscsak dög meleg van, 10 perc nem kellett a ruháknak a száradáshoz. Most szedtem be, és szabályosan éreztem, h égeti a nap a karom. Persze a babakocsi betétjét mikor máskor fújta volna le a szél az udvarra, ha nem most... úgyogy nyakamba Ati, s irány lefele :evil:

vicger
 
 


Köszi Bibi, megnyugodtam :)
Vendég
 


Kriszti, az a fránya szél :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég
 


Kriszti,amit te találtál recept az szerintem az aranygaluskáé,vagy valami hasonlóé.Ez osztrák kaja,és itt egy recept,még töltelék is szilva:csak le kell fordítani::
http://www.chefkoch.de/rezepte/12622105 ... owidl.html

sutimano76
 
 


Ahha. Ahogy olvasom, ez majdnem ugyanaz, mint az általam bedobott link receptje, annyi különbséggel, hogy ott tejjel gőzöl, s egy nagy tálban, nem külön.
Egyébként nem aranygaluska, az biztos :) a gőz németül dampf, a krumpli pedig kartoffel ;)
Na, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nekem ez így túl macerás :oops: :lol: max rendelek étteremben :D :D :D :D mert ettől függetlenül tök finom lehet.... :oops:

vicger
 
 


Rita, Andrisnak Nagyon Boldogat kívánok! (most már jókor :lol: )

Boboka, nálunk tegnap 35 fok volt a lakásban, ma csak 31, már kezdek akklimatizálódni. :D Tegnap Lőrinc baba sem volt túl aktív, bezzeg ma.

Szélvihar: Itt hatalmas volt, de meleg szél. Így még levegőt sem kaptunk, szinte semmit nem aludtunk az éjszaka.

Képzeljétek, annyira befosatott engem az a barnázás két napja(ami lekopogom teljesen eltűnt csak akkor az egyszer volt), hogy anyum jóvoltából, az összes babacuccos ki van mosva (56-62), a fele ki van vasalva. Már csak hazakéne költözni. :?

Kép
kata05
 
 


Beszéltem anyóssal,sajna nem esett messze az alma a fájától. :?

sutimano76
 
 


jajj süti én nem is tudom......
nekem voltak mostanában csomószor kiakadásaim de pár napja amikor beszéltünk erről párommal az derült ki, hogy az a mondat amitől aztán tényleg a plafonra tudok kerülni...... hááát szóval nem is olyan biztos , hogy alaptalan.....

párom közölte, hogy olyan dolgokban változtam ami neki nagyon is fura.. megérti.....csak én is értsem meg, hogy neki ezeket éppoly nehéz tolerálni mint nekem bármi mást..... és igenis érzékenyebb vagyok és olyan dolgokon akadok fenn amiken eddig sosem.... vagy olyanokon duzzogok amiket eddig pár mondattal simán megbeszéltünk volna.... szóval értsem meg, hogy neki is nehéz, és csomó olyan dolgot kíván tőle a terhesség ami neki furcsa vagy nem érti elsőre.....se harmadikra:)........vagy egyáltalán:)).......és sokszor nem tudja mire hogyan reagáljon.....


És most képzelj el egy férfit akinek amúgy is egy hatalmas feladvány a nő mint olyan...nna és akkor ez az aránylag biztonsággal megfejtett nő, egyszer csak elkezd olyan jeleket sugározni amik mintha fél fokkal arrébb lennének tájolva.....mint amit hősünk megszokott.....
hát eggen.... kinek milyen hőse van aszerint kezdi el kezelni ezeket a fél fokos eltéréseket....

mintha egy ikea bútort kéne összerakniuk...... van amelik még ha használati útmutatót adsz hozzá akkor sem érti.... van amelyik gond nélkül összerakja.... van amelyik .....:))))))))))) de hát úgyis érted....:)

szóval most biztos azt mondod...nem nem... mert emez alapból hülye és kész:)))))) de neeeeem biztos ám.... és szerintem szereted nagyon
és lehet elég messze van az az alma......csak sok rajta a nyomás
és ne felejtsd el..... a sok mást jelent nekünk és mást nekik......
:)))
azért mondom mert ha nekem valaki elbeszélget az agyammal lehet megsprórolok magamnak 3 car napot....

nnnnna...... ennyi:))))))

KépKép
dorkamartini
 
 


Nagyon jó a megfogalmazás Dorka és értem is hogy mire gondolsz,csak hát itt jön a DE,amit priviben folytatok,elnézést mindenkitől,mert tartalmaz nem publikus elemeket.

sutimano76
 
 


Rita: Andrisnak Nagyon Boldog Szülinapot kívánok!

Madar: kép már készen van,elvileg holnap lesz gépen és akkor mutizom.
Vendég
 


Hol vagytok csajok?????Úgy néz ki sikerült rendet raknom a gaz ügyben.Indulatok csitulnak.

sutimano76
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?