Új privát üzeneted érkezett!

[quote="tabati"]b írta:tabatiocsánat nagyon eltűntem, de vagyok. Visszaolvasni sajna nem tudok még, csak hírt adok magunkról. Semmi nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de már látom az alagút végét. :D


Nahát, nahát épp csak egy kicsit kalandozok más topicokban, és máris régi iskolatársra bukkanok! :D Tabati, sajnálom a komplikációkat :cry: Kitartást! Noé gyönyörű! :)

(Többiektől elnézést a bepofátlankodásért, de olyan jó ilyen apró babákat nézegetni és nosztalgiázni picit :oops: )
kisbogacs
 
 


Meggy, őszibarack, sárgabarack, cukkini, tök, szilva, körte, padlizsán megy a fagyra. Krumpli lesz, meg alma is, és még a cékla ilyen első körös, de az is van télen.

Kép
benta
 
 


Benta: ezeket hogy teszed be a frigóba? Leturmixolod? Megfőzöd? Darabokban?

Amadea: miért nem még egy béb? Én még kettőt szeretnék, egyet 5 év, egyet 10 év múlva...de hogy mi lesz belőle? :roll:
Vendég
 

 
 

A barackokat hámozva, felezve. A többit kis darabra vágom, tálcán, egymástól távol fagyasztom, hogy ne fagyjanak össze egy kupacba. Ha megfagytak, egy-egy zacsiba bele, és mindig annyit lehet kivenni, amennyi kell. Nem turmixolom, majd amikor eszi. Nekem így jobban elfér.

A húst szoktam úgy, hogy csirkemell megfőz, kis főzővízzel pépesít, jégkockatartóba bele, fagyás után zacsiba, onnan minden ebédhez egy kocka elővesz, az a napi adag. Imádok babakaját főzni!

Benta

Kép
benta
 
 


Nem főzöm meg őket. Blansiroznám max., de ezeket nem kell. Ha teszel el zöldbabot, karfiolt, azt már érdemes. /=forrásban lévő vízbe rövid időre beletenni/

Kép
benta
 
 


Köszi!

Kaptam z.babot.
Almát is egy csomót.

Akkor az almát is felvághatom kettébe, négybe mint a barackot?
Vendég
 


Puszedli!
Bocsi az elöbb kimaradt a Te Babád is nagyon helyes!

Benta!
Tök jó ötleteket adtál a fagyasztással kapcsolatban akkor én is így fogom csinálni!
Nekem a lányok téli és öszi születésüek,és mire kezdtük a gyümit volt friss!

Manó!
36.héten volt nekem uh,és akkor még rendben volt a víz,utánna csak vizsgálat volt és én nem éreztem hogy gond lenne,hogy szivárog vagy valami!
De ahogy írtad most már mindegy,a lényeg hogy minden okés volt!
Borogatást csak este raktam a cicire,mert azért sokáig szeretnék szoptatni!
20140328174041
 
 


Moncsy,
nagyon szép a történeted! Mindig csodálattal olvasom az ilyen csajok beszámolóit! Nekem a szülésben a lényeg, a bébi, persze leírhatatlan boldogság, de maga a szülés brrrr. Megszülöm azt' kész, de sose vágyom arra, hogy megint átéljem. Várom ám a kemencés képeket, de ne vedd sürgetésnek!

Puszedli,
almát sose fagyasztottam még, passz.

Benta

Kép
benta
 
 


Benta listáját (ami egyébként az útmutatókkal együtt szenzációs, én is így szoktam elkövetni) megfejelném még a zöldborsóval meg a zöldbabbal (persze nem első körösek, depl. 9 hónaposan már tök jó, s akkor mépg friss ugye nincs). meg akinek nincs pincéje, de van helye a fagyóban, annak jó dolog sárgarépát, petrezselyemgyökeret is így eltenni.
én pl. a fagyott cuccost beteszem a párolóba, így nem szív csomó vizet magába, az összes vitamin (ami kibírta a fagyót) megmarad benne. s amikor főzőcskézek ily módon, akkor csomó variációt készítek, s azokat aztán pépesítve fagyasztom. mert nemár minden nap külön pancsotoljak. Hetente, vagy míg nem nagyok az adagok, addig kéthetente kotyvasztok.
Amit Grétim imádott, az a párolt, pépesített pulykacombi ananásszal. Na, ebből annyit bírt nyelni, hogy csak néztem.

Kép
kissmanó
 
 


Benta: megszülöd, oszt kész?
Bizisten én átvállalnám másoktól a szülést. a 9 hónap bevállalása kizárt, de a szüléseimmel meg vok elégedve. Pedig még gátvédelemben nem is volt részem.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Leirnam a velemenyemet a hozzataplalassal kapcsolatban, de nehogy felreertsetek,senki fele semmi kritikat nem szeretnek intezni, ugyis mindenki sajat belatasa alapjan csinalja.

Szoval kb a mi szuleink generaciojanal jott elo ez a divat, hogy melllemosas minden etetes elott fertotlenito szerrel, szigoruan ki kellett varni a 3 orat, meg ujszulotteknel is. Nem is csoda, hogy a nok nagy resze nem tudott rendesen szoptatni. Pl anyukam sem.
Szegeny babi heha 2 , vagy 4 orankent szeretett volna enni, de nem lehetett neki, a vegyszer szagu cicit meg nem akarta elfogadi.
Ezert jott a korai hozzataplalas. Mar 6 hetes babaknak gyumolcslevet, gyumit adtak.
Ma mar talan inkabb csak a regebbi vagasu vedonok ajanljak ezt.
Az ujabb felfogasok szerint, ha tapszeres egy baba, az o emesztorendszere azert nem fejlodik gyorsabban, mint egy anyatejes babae, es a tapszer azert megiscsak konnyebben emesztheto, mint a szilard kajak.
Nem biztos, hogy arrol van szo, hogy "megart" neki, inkabb csak, hogy ugysem tud hasznositani szinte semmit belole.
Annak idejen nagyon sokat foglalkoztam a temaval, en a 6 honapig csak anyatej (vagy ha nincs, akkor tapszer) parti vagyok, igy csinaltam az elso kettovel, es igyekszem a harmadikkal is.

A lefagyasztas tok jo, oszibarit en is mindenkeppen szeretnek, ez az elsok kozott van, amit jo adni a babanak.

Udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek


Kép

KépKép
KépKép
fedi
 
 


:( :( :(

Megtesszuk, amit lehet.

KépKép
lys
 
 


csak az ilyentől őrizzen meg a Fennvaló.
gyógyulj meg Roli!!!

Kép
kissmanó
 
 


Noémi: itt a beígért tábli:

http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

amivel nem értek egyet: elsők között ajánlja a gesztenyét. az egyáltalán nem könnyű étel, szívem szerint a lencse, bab, képoszta kategóriákba sorolnám.

Kép
kissmanó
 
 


Ananász, mekkora ötlet! Eddig eszembe se jutott!!!

Szegény Roli, imádkozom érte! Ha ilyet olvasok, napokig nem bírok haragudni semmiért se a gyerekeimre.

Ma egész du. a kertben voltunk, végre Beni is jól érezte magát odakint.

Jó éjt mindenkinek!

Benta

Kép
benta
 
 


Köszönöm a hozzászólásokat, és Kismanó a táblázatot is.

Benta tetszik ez a lefagyasztásos módszer, mert nekem is mindig összefagynak, remélem így nem fog (bár sajnos hiába no frost a hűtőm, tök jeges a mélyhűtő része :evil: )

Én most úgy gondolom, hogy 4 hónaposan fogjuk elkezdeni a gyümiket...sajnos a tejem egyre kevesebb a more milk ellenére is. Pedig figyelek az étkezésemre, iszok eleget, szedem a more milket is. Szopizni csak akkor szopizik a gyerek, ha van mit. Most is olyan hisztis lett, hogy cicire tettem és nem volt benne semmi, hogy alig bírtuk lenyugtatni.

Roli felépüléséért nagyon drukkolok! Szörnyű az ilyenről hallani, hogy egyáltalán megtörténhet....

Anuk, ha nincs szélcső: anyósom mondta - régi és olcsó módszer. A sima egyszerű mosószappanból kell levágni egy kis darabkát, és azzal "kúpozni". Persze nem dugod fel, csak ingerled vele a popót. Nekünk 1x már ki kellett próbálni, kb. 2 perc alatt lett is a hatása. A másik a hőmérő, csak az kemény, szóval csak végszükség esetén. De ha nincs szélcső jó a szappan is.

Tökmag, holnap leírom a lecsót priviben!

Az új kád tökre bevált, bár Áron nagyon csodálkozott, hogy mi ez a nagy hely. Majd teszek fel képeket! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!
Visszaolvasni nem tudtam csak gyorsan annyi hogy eldöntöttem hogy nem adok több gyümit manónak egyelőre.Amugy 64 éves a védőnő.Tavasszal váltják le.

Kép
kata840725
 
 


Amadea: nahát, én tök azt hittem, hogy legalább még két babód lesz!

Manó: útközben voltunk, elég hülye helyen, sajnos nem tudtunk megállni hogy szopizzon a csaj. :( De legközelebb inkább kivárjuk, hogy találjunk egy alkalmas helyet, mint babavizet igyon…
Idevele azt a csodaszer- altatót! Mi két napja kínlódunk az elalvással… :?

Moncsy: nálunk is van kiütés: nálunk Adél nyaka lett kicsit pöttyös. Úgy volt, hogy holnap megmutatom a doktor néninek (amúgy is esedékes lett volna a heti vizsgálat), de 40fok + hőségriadó- nem megyünk sehova.
Milyen számot hívtál, elküldenéd priviben? Mert én hívtam a dokit, de szabin van, elirányított máshova, de nem jó számot adott meg.
Örülök, hogy jó lett az eredmény!!
Gyönyörűen leírtad Benedek baba születését, én is borzasztóan meghatódtam, pedig nem könnyen szoktam…

Benta: jegyzeteltem, én is fagyasztani fogom ezeket a zöldségeket- gyümiket! :D

Amúgy jöhetnek majd ám a jó kis receptek (mint a párolt p.comb ananásszal). :D

Gyógyulj meg, Roli!!

Noémi: kössszi!
Lefotóztátok az új kádban? Ezek szerint jó állapotban volt és megvetted. :wink:
tökmag79
 
 


Sziasztok!

Rolinak mennek a ++++ energiák, kívánom, hogy gyógyuljon meg!

Csajok, nem akarok okoskodni, de valahol azt olvastam (itt valamelyik fórumon), hogy a babavíztől sok bébnek fáj a pocija,és valakinek azt ajánlotta a gyerekorvos, hogy azt is fel kell forralni. (bár az van a palackon, hogy nem kell) Meg is tette az anyuka,és onnantól nem fájt tőle a babapocak.
Egyébként szerintem a sima felforralt-lehűtött csapvíz is teljesen jó szomjúság ellen. Mi azt adjuk Nikinek,illetve csak adnánk,ha elfogadná. De a tesói is azt itták anno és nem volt tőle gondjuk.

Lefagyasztással kapcsolatban, és anno úgy fagyasztottam a babafőzelékbe való husit, hogy a csirkemellet alapos megmosás után megfelelő méretűre felkockáztam, és kockánként befóliáztam (ez kicsit pepecs,de hamar megy), és így raktam zacsiba,majd a fagyba.És mikor főztem a krumplit belefőztem egy-két kocka husit, mennyiségtől függően.

Niki ma megkapta az első oltásait, kicsit zokon vette :(
Délután nagyon nyűgi volt, sokat sírdogált és hőemelkedése lett.:(
Jelenleg 4710 gr és 57 cm. Elhízni nem fog egyenlőre! :D

Jó éjt!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Kedves Kismamik!

gremese vagyok a "2007 szeptemberi babák" topikból.
Szeretnék nektek bemutatni pár saját készítésű MEI TAI-t, amelyet meg is vásárolhattok tőlem.

A MEI TAI egy ősi ázsiai babahordozó eszköz. 3-4 hónapos kortól (de azért egészen piciket is (1 hónaptól) lehet) 15 kg-ig (vagy ameddig a mama elbírja) használható.

Pár fontos információ a megkötésről:

A MEI TAI pántokat mindig csomóra kössük.
A baba hasa simuljon hozzánk, akkor elég szoros a hordozó.
Még nem ülő babáknak a háta mögött kössük a vállpántot.
Már ülő babáknak a feneke alatt köthetjük a vállpántot.
MEI TAI háti hordozást először másik felnőtt jelenlétében gyakoroljunk, ágy mellett.
A pántok a vállunk közepén menjenek, ne a nyakunknál.

Elöl hordozásnál az ajánlott kor: 1-6 hónap, csípőhordozásnál: 3-10 hónap, háti hordozásnál: 3-24 hónap, vagy ameddig elbírjuk csemeténket.

Az általam készített MEI TAI kétoldalasan hordható, megerősített varratokkal készül, bélelt derék- és vállpántokkal, bélelt combrésszel, és a vállpántokon akasztó fülecskékkel ("színén és fonákján" is, jó minőségű anyagokból!)

Ára: 5300 Ft helyett Babanetes kismamiknak: 4700 Ft!

Amennyiben felkeltettem valakinek az érdeklődését, több képet szeretne látni a hordozókról, az kérem írjon privit.

További kellemes babázást!
:D :D :D

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese
 
 


Sziasztok!
Tökmag írtam privit!

Rolinak gyógyulást,én is gondolok rá,és küldöm a pozítiv energiákat!
20140328174041
 
 


Banyoszka,
szegény Niki! Remélem ma már jobban lesz! Utálom az oltásokat!

Tökmag,
meghívásom továbbra is áll. És ne panaszkodj arra a csajra, aki végig alussza az éjszakát :lol: ! Valamit valamiért!

Benta

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Dokit ma kihagyjuk a 40 fok miatt, hetfon megyunk oltasra. Helyette azert elszaladtunk a vedonohoz egy sulymeresre.

2 honapos suly :6900 gr

Viszont kell sokat massziroznom, mert nem nyomja ki meg magat, a hason levest kevesbe dijazza. A kis keze pedig sokat van okolben, igy nem is tud rendesen feltamaszkodni.

Nektek kinyomja mar magat a babatok? Szerintem Lorkanak nagyon nehez a feje. :lol:

Jo ez a Mei Tai hordozo, csak nem tudom, hogy elbirnam e hosszu tavon Lorkat benne.

Szep napot, maradjatok otthon,
Udv
Agi

KépKép
lys
 
 


Sziasztok!
Na, szépen vagyunk. Fel sem tűnt, hogy tüskéshátú társatok nem jelentkezik egy ideje?? :D Tény, hogy előtte sem voltam túl sokat...
Beszart a gépünk, de végre drága férjem megcsinálta.

Moncsy, meghatódva olvastam a szüléstörténetedet :D

Rolinak mennek a pozitív gondolatok és az ima. Tudom, hogy nagyon nehéz. Nekünk is volt az ismerettségi körünkben hasonló eset.

Benta, sajnálom, ami a Mamáddal történt. Nem könnyű most nektek.

Amadea, sajnálom a spirállal kapcsolatos rossz élményt.

Lys, Zéti egész ügyesen kinyomja magát és sokáig is tartja a fejét, pedig az övé sem lehet könnyű.

Nagyon szépek ezek a Mei Tai hordozók. Jobban tetszik, mint a hordozó kendő. Ami ott figyel a szekrénybe. Ideje lenne már kipróbálni.

Nekünk meg ebben a nagy melegben kell 15:30-ra mennünk tanácsadásra a dokihoz. Illetve nem is tudom, hogy ilyenkor a doki van e ott vagy a védőnő. Mindegy, kiderül. Szerencsére nincs messze. Kocsival 3 perc.

Tegnap mértük Zéti: 4820 gr. Szépen gyarapodik. Mostanában egyre bátrabban tettem hasra és délelőttönként 3 órát is alszik így az ágyában. Annyira örülök. Úgy látszik, tetszik neki.

Csajok, szerintetek a tej csökkenése összefüggésben lehet ezzel a nagy meleggel? Egyszer 130gr-ot is szopizik, máskor 30-at és fejni se tudok utána. Pedig aztán iszom sok folyadékot, sört, teát, vizet...
Mennyit esznek a Ti babáitok? Ugyanis a védőnőnk kiszámolta a múltkor (akkor még jóval kisebb volt Zéti), hogy kb. 80 gr-ot kellene alkalmanként ennie, de már akkor is többre volt igénye. Nekünk nincs szivünk hallgatni a sírását, mert ha éhes, akkor aztán van hiszti és sikítás. Így annyit adok neki, amennyit igényel. Mostanában kb. 150gr-ok alkalmanként. Aztán lehet, hogy Noémi Áronjához képest még ez is kevés :D

Megyek, vasalok, amíg enged a fiú.

Vigyázzatok magatokra és ha lehet, ne mozduljatok ki a lakásból. Puszi

KépKép
süni76
 
 


Sziasztok Lányok!

Heni a fejfájás - szédülés nem hangzik jól, remélem azóta már javult a helyzet! Nagyon aranyos vagy, hogy gondoltál rám, köszönöm a köszöntést :)

Moncsy: nagyon szépen és meghatóan leírtad Benedek baba születését!

Manó, akkor ezek szerint még nálunk is van remény,hogy Dávid megszereti a pihiszéket? :) Már rég tettem bele, de a napokban ki fogjuk újra próbálni, hátha megváltozott a véleménye róla :)

Lányok, nagyon jó a lefagyasztásos ötlet, a táblázat is, köszi Manó, hogy belinkelted! Szombaton irány a piac friss és lefagyasztható gyümölcsökért! (remélem nem lesz ötszáz fok, és kivitelezhető a kimozdulás itthonról... most hermetikusan elzárkóztunk minden elől, Dávid épp alszik, már lassan egy órája, jó hogy van ez a hűvös műterem :) )

Noémi, kíváncsi vagyok az új kádra én is :) tök jó, hogy bevált! Erről jut eszembe, tegnap ismét lepisilt Dávid, amikor levetkőztettem a fürdéshez :)

Lys: nálunk Dávid sokszor kinyomja magát, ő imád hason feküdni, és ezzel "szórakozni" :)

Összeszorult a szívem, amikor olvastam Roliról, gyönyörű kisfiú, én is gondolok rá, küldöm a pozitív energiákat!

Kaptam tegnap férjecskémtől egy szerintem tök jó könyvet: Az első 12 hónap a címe, hm, már előbb kellett volna olvasgatni, mondjuk a várandósság utolsó hónapjaiban... akkor tuti nem követek el olyan hibákat, amik most bizony becsúsztak... mondtam is Tibinek, ha lesz második bébi, pár dolgot másképp fogok csinálni (ha még emlékezni fogok rá persze :) )

Dávid ébredezik... úgyhogy meg is nézem mi újság :)
Vigyázzatok ma magatokra ebben az iszonyú hőségben!
magdii
 
 


Sziasztok!

Moncsy: nagyon- nagyon köszönöm a számot, már fel is hívtam őket, tök kedves volt a doktornő- semmi baj nincs, a második eredmény tökéletes. :wink: Mégegyszer köszi!

Banyoszka: igen, én is hallottam ezt a felforralós dolgot, és meg is csináltam, de még így is fáj a poci. Jó lesz az az anyatej inkább… :roll:

Benta: jóvanna, igazad van, befogom a szám. :P
Egyeztetünk időpontot és jöhet a tali! :)

Ági: azért nem tudom, hogy nyomja- e magát Adél, mert utál hason lenni. :) De ha vállon van, már nagyon szépen tartja a fejét.

Hol vagytok csajok? Mindenki vízparton??
tökmag79
 
 


Sziasztok!

Lys!
Jó súlyban van a fiad :D !!!
Nóri már kinyomja magát és a kis fejét is szépen tartja, ezt legtöbbször a kiskádban csinálja, miközben mosom a hátát, engem meg a frász kerülget, hogy mikor fejeli le.....

Kata!
Szerintem jól döntöttél, még ráértek a gyümivel....

Noémi!
Szappannal csak óvatosan! Nagyon könnyen felszívódik minden a kis végbelükből....nem véletlen, hogy a lázcsillapítót is kúp formájában kapják....

Roliért imádkozok!!!! És a szüleiért is...Az összefogás tényleg csodákra képes, tapasztaltam , amikor Nóri volt kórházban...

Eddig jutottam, bömbi van...

KépKép
amadea
 
 


Sziasztok!

Lys: Niki is gyönyörűen kinyomja magát.
Éjszakánként meg csak hason alszik, így át is alussza az éjszakát.
napközben próbálom oldalt fektetni, úgy csak rövidebb időket alszik. De ha nappal nagyon nyűgös, akkor hasra fordítom,úgy meg annyira bealszik, hogy néha már én keltem,hogy egyen :?

Képzeljétek, most délelőtt még mindig van egy kis hőemelkedése Nikinek. Popsiban mérve tegnap este 38,0 volt (az ugye 37,5), most 10 -kor mértem és most 37,7 (37,2). És irtó büdöset kakil...
Remélem estére már rendben lesz.

Most még olyan jó hűvös van a lakásban, kár hogy később már itt bent is folyni fog rólunk a víz. De ma tuti nem megyünk ki sétálni!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Tökmag,
de jó, hogy minden rendben! Szuper! Írok címet.

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Süni,
már hogyne hiányoztál volna, de annyira keveset írunk, hogy mindenki hiányzik :roll: . Jól teszed, hogy annyit adsz enni fiacskádnak, amennyit kér.

Lys, nem semmi súly! Valószínű ezért nem tartja még magát. Próbáld minél többet hasra tenni ébren, közben persze sírni fog, de egyre jobban belejön. Pár perccel kezd, majd fokozatosan emeld az időt. Esetleg érdemes megmutatni gyógytornásznak /Dévényesnek, ha lehet/, mert lehet egy enyhe nyaki-, háti hipotónia. Nem paráztatni akarlak, csak ez a szakmám.

Banyoszka,
Niki remélem holnapra elfelejti az oltásosdit!

A nagyfiam a héten Balatonozik, focitáborban van. Tegnap felhívtam az edző feleségét, nagyon jól érzik magukat. Krisz be tudja osztani a pénzét, és mindent megeszik :lol: A suliban is imádják a konyhásnénik, mert minden főzelékből megy repetázni. Holnap jön haza, egy csomó új könyvvel várom.

Magamnak is rendeltem, egy új szakácskönyvet, természetesen indiait, meg egy krimit: Hogyan öljük meg a férjünket? :lol:

Sziasztok!

Benta

Kép
benta
 
 


Süni: hogy mondhatsz ilyet? Naná, hogy mindenki hiányzik!

ÉkesAnyut is kerestem, de még mindig nem írt vissza. Már nem emléxem rá, hogy értesítést kaptam- e az sms- ről, hogy megkapta vagy nem, de majd rádobok mégegyet hogy mizu már.
Jó nagy baba lett Zéti is! Hogy bírod el? :)

Banyoszka: honnan láttad, hogy hőemelkedése van a csajnak? Sajnos én nem vágom ezeket a dolgokat, remélem azért észre fogom venni ha Adél beteg lesz... :(

Benta: ennyire szeret olvasni a fiad? Hogy szerettetted meg vele? Én imádok olvasni, Peti sajnos nem.
Tedd ki a könyved jól látható helyre, csak hogy értsen belőle a férjed! :lol:

Na, ébredezik a csaj.
Úgy döntöttem, hogy mégis elmegyünk a doktor nénihez, és megbeszélem vele az oltásokat + megnézetem a piros kiütéseket...
Múltkor kérdeztem: ti miket adattok be a gyerkőcöknek?
tökmag79
 
 


Sziasztok!

Na gondoltam, visszaolvasok màr legutobbi hozzàszolasom ota - hàt nem talàltam, pedig màr a héten 2x is irtam jo hosszut, ezek szerint megint nem küldtem el :oops:

Mennyi sok jo hasznos dolgot irtatok!
Benta, ha màr hozzàértö vagy, majd ugye mindig megirod, mikor mit kell tudni egy babànak csinàlni, csak hogy figyelhessem, minden okés-e. Ez a kinyomàs azt jelenti, hogy hason fekve meg tudja forditani a fejét? Az ölemben csak akkor tartja a fejét, ha épp üvölt, akkor viszont két kézzel kell fogni, olyan erös...
Igen, ilyn befözös meg kutyulos recepteket majd idövel adagoljatok, tapasztalt anyukàk! A tàbli is nagyon jo, meg a tàlcàs lefagyasztàst is kiprobalom!
Na most elküldöm, kaja, aztàn folyt. köv.
preta
 
 


Tökmag: Egyszerű. éreztem, hogy melegebb a kis teste,mint szokott, és megmértem lázmérővel.
De azért most "egyszerűbb" észrevenni a lázat/hőemelkedést, mert oltásnál fel is hívták a figyelmemet rá, hogy előfordulhat, figyeljem.

Oltás nélkül meg csak onnan lehet tudni, hogy vagy alvósabb, vagy nyűgösebb és melegebb.
ha popsiban méred a testhőt, akkor 05 -öt le kell vonni a mért értékből, az a valós állapot.

Képzeljétek, ma a kora reggeli etetés után is hasra raktam Nikit, de alatta volt az egyik keze. Nem akartam már kihúzkodni, nehogy megébresszem, úgy hagytam.Erre később ránézek, és hanyatt van....

Banyoszka
banyoszka
 
 


Tökmag,
prevenar igen, a 2 hóssal együtt fogja kapni, rota nem, bárányhimlő igen, Menjugate oltás igen. Az olvasásról szívesen írok késöö, most csak 1 kezem van :)

Ezt találtam:

Ajánlott oltások az influenza (6 hónapos kortól, évente ismételni kell), az agyhártyagyulladás (6 hetes kortól), kullancs által terjesztett agyvelőgyulladás (1 éves kortól, kockázat esetén) és a fertőző májgyulladás A vírusa (1 éves kortól, külföldi utazás esetén) elleni oltás. Ezen kívül megfontolható még a pneumococcus (5 éves korig), a rotavírus (6 hónapos korig), a bárányhimlő (1 éves kor után) és a humán papillomavírus (a nemi élet megkezdése után) elleni oltás. Ezek részletes indikációjáról, egyéni esetekben való alkalmazhatóságáról és áráról a háziorvost, esetleg az oltási tanácsadót érdemes kérdezni.

Kép
benta
 
 


Sziasztok!
Voltunk védőnőnél.5100g és 57 cm.Azt leszámítva hogy inkább nem adok Dominak gyümit csak ezt a védőnő nem tudja most azt mondta mától kaphat naponta egy negyed banánt is.Szerintetek normális?

Kép
kata840725
 
 


Tüskés pajtás: észrevettem, naná. Így is szoktam körözéseket kiadni, de mivel én vok az aki a legtöbbet reklamál a hiányzások miatt, inkább visszafogom magam.
pl. most akkor hamargyorsan megemlítek kapásból pár tagunkat, akik aktivizálhatnák az írókájukat:
Mimmi, Sosi, Orsica, Cosmo, Mia, Ácica, Begane, Poker, Mukkancs....a teljesség igénye nélkül. s bocs, ha valaki kimaradt, s ezen lesértődve továbbra sem ír: kérem ne tegye.

Oltás: mi majd csak a kullancsosat. azért ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos, sok orvos által sem ismert dologra hívnám fel a figyelmeteket: kullancsos oltást kizárólag kullancsszezonon kívül beadatni, avagy csak olyan helyeken tartózkodni eleinte (most kapásból nem tom mennyi ideig) ahol tuti nincsenek kullancsok.
épp ezért a Gréti kullancs oltása a hűtőben figyel, nálunk dúrva sok az ilyen gazfickó. Legutóbb, a Gréta szülinapján apából szedtünk ki 1et, bár eddig őt sosem szerették. a lányokból már mindegyikből szedtem már ki.

Benta: bár fiús anyuka vagy, mi a véleményed a HPV oltásról? itt a tavasszal megbukott az állam kísérlete, a 4-ik osztályos csajoknak volt ingyenes....sok szülő megtagadta.

többi oltás...eddig lehetőség sem igazán volt, most cudar sok pénzért megvehetném a klinikán ahol szültem. csak sajna a pénz beszél, s aszongya abból nekünk mostanság nagyon mínuszban van.

Gézu akkor szereti hason, ha épp alukálni akar. Máskülönben forgatja a buksit, s nyüszög mellé. Útálja mint a nővérei.

Oltás helyére tudjátok mit jó tenni? friss káposztalevelet, amit kissé megzúzol előtte, hogy legyen nedves. nem lesz csomó az oltás helyén, nem fáj a szuri helye a bébnek, s láz sem jelentkezett nálunk ha káposztáztunk. zsugorfóliával kell a megfelelő helyre tenni.

Benta: honnan rendelted a könyveket?

Magdi: :oops: :oops: :oops: tegnap soxor felköszöntöttelek, de csak gondolatban. ha csuklottál, én emlegettelek.
pihiszék az estétől teljes kegyvesztésben részesül, bár ma semmi se jó, kész élvezet volt vezetni ordító gyerekkel. de muszáj volt bankba menni, áfát fizetni állam bácsinak.

Kata: az a védőnő a hasznos tanácsaival együtt egy matuzsálem. Hidd el, jól döntesz ha még vártok a tápon kívül más kaja kóstolgatásával.

Múlt héten az olasz partnerünk telephelyén 47 fok volt. ehhez képest én kussban vagyok.

Bébivíz: 2 nagyobbamnál még kapni sem lehetett, szal tuti nem játszott. Grétinél a Nestle-től láttam bébivizet, de én haragban vok eme márkával, szal szóba sem jött. most nem is néztem (igaz 2 éve is csak úgy láttam a polcon az üzletben)

asszem marad a kupleráj a házban, kisfiam ma ölbebabát játszik. du. megyünk a szüleimhez, onnan holnap reggeliben indulunk anyósékhoz a nagyokért. szombaton meg Barcarozsnyóra a Trabis találkára, vasárnap este meg a tengerre. 1 hétig. remélem Gézu ma kihisztizi magát, s jövő hétfőig kisangyal lesz.
elviekben lesz net a tengeren, de ha mégsem jövök, ne kiáltsatok ki elveszettnek.

Kép
kissmanó
 
 


Kata: egyértelműen nem normális.
tegyél úgy ahogy én szoktam (nálam is majd nyomatja a hozzátápit 6 hó előtt): okosakat bólogatsz, mikor visszakérdez következő alkalommal, mondd, hogy ízlett neki és kész.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Oltások: a kötelezőn kívül a Prevenart és a rota vírus elleni cseppeket biztos beadatom...

Moncsi!
Nagyon meghatott a szüléstörténeted!!!És köszi, hogy leírtad a spirállal kapcsolatos tapasztalataidat, megnyugtattál.

Tesó-téma: régebben 2-3 gyereket szerettem volna...de most Nóri teljes mértékben kitölti az életünket...tulajdonképpen nem zárom ki, lehet, hogy lesz még gyerekünk, de nem mostanság az tuti...előbb ki kell heverjem azt a 10 napot az intenzív osztályon....

KépKép
amadea
 
 


Manó!
Érezzétek jól magatokat!!! (tengerért kicsit irigy vagyok)
És köszi a káposztás tippet, én tuti kipróbálom....

Kata!
A nagyim kb. egyidős a védőnőddel és amíg itt volt folyton rágta a fülem, hogy miért nem adok a bébimnek lepépesített almát (egy csak anyatejes babának, aki még a vizet is kiköpi) , mert anyukám amikor ennyi idős volt reszelt almát kapott tehéntúróval (!)...na most már legalább tudjuk, hogy miért vannak szegénynek gyomor-és bélproblémái :? ...
Gyerekorvosotok amúgy mit mond?

KépKép
amadea
 
 


Oltások: Mi a kötelezők mellett Prevenart adatjuk (tegnap már el is kezdtük) és a Menjugate-t, azt a 3 hóssal együtt kezdjük. Rotát nem, de majd a kullancsosat mi is jövőre, ha már majd lehet.

Manó .. De jó lesz Nektek a tengernél...

Mi holnap hoztuk volna haza a nagytesókat a Balcsiról, de a nagy hőségre való tekintettel csak apa megy. Úgy szerettem, volna én is menni Nikivel, ott vannak a nagyszülők is, meg néhány ismerős, meg jó lett volna sétálni egyet a Balcsi partján...De nem 42 fokban! :evil:
Nincs szívem 2-3 óra ott-tartózkodásért kb. 4 órát autóztatni a Picit.

Szerintetek jól döntöttem, hogy lemondtam?

Banyoszka
banyoszka
 
 


Manó, aranyos vagy :) Én nem csuklottam tegnap, de Dávid csuklott helyettem is :D
A káposztás tippért köszönet, én is ki fogom próbálni!
Hjaj, és a tenger... azért én is irigykedem :oops: :lol:
Mi szombaton fogunk Dáviddal először autózni, remélem jól viseli majd...
Amadea, Ti voltatok végül Nórival? Ha igen, hogy viselte? (gondolom a vezetés jól ment?)

Mi eddig egy gyerkőcöt szerettünk volna, de már kb. Dávid két napos korától mondogatjuk, hogy kellene kistestvér :) Persze, még nem az elkövetkező egy-két évben tervezzük... aztán meglátjuk hogy alakulnak a dolgok :)
magdii
 
 


Benta, nagyon drága vagy, jönnék én gyakrabban, de egyelőre minden percem le van kötve. A háztartásbeli teendőket csak akkor tudom csinálni, ha Beni alszik, az meg ugye max negyed óra... ez épp elég arra, hogy előkészüljek pl egy ablaktisztításhoz... többek közt ezért is áll a háború anyósom és köztem. Segítségem nincs, mert Miki dolgozik, ha épp itthon van, alig látom, mert intézi a dolgait és a kinti teendőket, Beniből meg próbálom kinevelni az örökös kézben levést. És mire megszokná, hogy máshol is el lehet tölteni az időt, mint anya karjaiban, addigra jön anyós és addig macerálja, míg a pihenőszékben vagy a kiságyban el nem kezd sírni, akkor meg már fölveszi, és már nem is ér semmit a "nevelésem".

Kata, ma volt a védőnő. 28 körül van, és ő is azt mondta a gyümölccsel kapcsolatban, amit a Te védőnőd, de egyelőre csak alma vagy narancslevet próbáljak. Persze még eszem ágában sincs adni neki ilyesmit, pláne, hogy a sima bébivztől is fáj a pocija, de azért érdekes, hogy ahány védőnő, annyi félét mond. Mindegy, a gyümölcs megy a fagyóba, ráér később is.

Heni

Kép
szheni
 
 


Na, sírás-rívás magyarázata megkerült: jól lakott tőle a pelus.
most békésen alszik a gyerekem. hol? figyelj Magdi....a pihiszékében

Kép
kissmanó
 
 


Heni: annak a kis tyúknak ajánlom olvasmányként a WHO ajánlásait. Hú, de bírnak idegesíteni az ilyenek....bocsi.
Azért még az én agyament banyám sem nyomatja 3 hónál hamarabb a cuccosokat.
Bírom, mikor nekem a vas cseppek adagolását kezdi szajkózni.
Legújabb remek beköpése: 2 hetenként új doboz Vigantolt vegyek mittoménmiért (meg se hallgattam).
aha...főleg mert nem az állam adja ingyért....

Kép
kissmanó
 
 


ja, a hozzátápi témában meg még annyit, hogy citrikusokat (és nem csak, inkább déli gyümikre vonatkozna) ajánlatos 12-18 hónapos korig mellőzni, hisz ezek nem nálunk fele termesztett dolgok, nem olyan természetes ez a szervezetnek mint pl. az alma.
na jó, eme tanáccsal azért én sem azonosulok, Gréti alma után mandarint kóstolgatott.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok csajok!

Manó, itt vagyok! :)) Csak olvasok és izzadok!!!
Jól vagyunk, pocifájásnak hála égnek napok óta híre sincs, nem tudom, hogy az Infactol segített, vagy nem, de adom. Vettem Greap watert is, de csak 1 hónapos kortól adható, remélem fel sem kell bontanunk!
Vasárnap megyünk a Balcsira, picit paramanci vagyok! Céges rendezvényünk lesz, vitorlázással indul-na, azért azt kihagyjuk, a borospincés programhoz csatlakozunk, meg utána az estebédhez. Szerintetek? Bár manó, ahogy a Ti progijaitokat olvasom, nyugodtan bevállalhatjuk.:)
Csak félek a hosszú úttól, meg hogy dugó lesz hazafele.
és mindenképp szeretnék egyet csobbani a balcsiban, bár még csak szombaton lesz 4 hete, hogy császároztak...de ezt nem hagyhatom ki!

Dobok pár képet!
Pusza Mindenkinek Kép Kép

Kép

Kép
mukkancs
 
 


Manó,
bookline.hu -ról szoktam. Messze a legolcsóbb. Jó kis túra vár rátok! Végre visszakapod a csajokat! Tegnap volt itt 1 ismerős anyuka, 3 fia után a 4. gyereke lány lett, eszembe jutottál róla.

Heni,
ez kemény lehet. Pároddal nem lehet megbeszélni, hogy hasson anyósra? Tönkretesz mindent. Nagyon türelmes és toleráns ember vagy, hogy nem küldöd el a csudába.

Banyoszka,
mi hazajöttünk 1 nap után, mert Beni nem bírta. Itthon semmi baja a hűvös házban. Ha nincs légkondi az autóban, akkor pláne jól döntöttél. Jobban van a drága?

Mi szombaton megyünk Debrecenbe, ott laknak a nagy + dédszülők, a dédik még nem láttál Benjámint. Előre utálom az egészet, a kicsi nem szeret utazni, mert csak hason tud aludni. Cserébe olyan izmos, simán eljátszik hason, elől kitámaszt és nézeget.

Olvasásra nevelés:

Rengeteg mesét olvastunk neki. Mindig látta, hogy mi is olvasunk, hozzá tartozik a napjainkhoz, mint az evés-ivás. 4 évesen már ismerte az összes betűt, és elkezdett összeolvasni. Magától. Először újságokat, képregényeket kapott, aztán könyveket, egyre vastagabbat. És ami fontos, szerintem: nem kellenek az elvek! A mai gyerekeknek más az információ-igényük, mint nekünk volt. Azt olvasson, amit akar, persze ésszerűen. De ha nem megy a Tüskevár, akkor olvasson mást. És később úgyis elolvas kíváncsiságból mindent. De amíg rákap az ízére, addig pont olyan jó a Scobby doo is, csak olvasson. Az iskolában semmi hátránya nem lett belőle, sőt. Már nagycsoportban ő volt a sztár, a kiscsajok állandóan hordták neki a csajos könyveket, hogy olvasson nekik. A suliban ez csak fokozódott.

Ja, és van egy 6.5 évesem, aki ismeri a betűket, bármit elolvas, ha akar, de meséltet magának, önállóan nem olvas, csak ha fontos, pl. a számítógépes játékhoz kell valami. Ugyan az a nevelés, ugyan az a génállomány

Bocs a hosszúságért.

Benta [/b]

Kép
benta
 
 


Sziasztok!

Kissmanó, Moncsy!

Vizes borogatáshoz annyit szólnék hozzá hirtelen, hogy én a beteg cicimet naponta 4x-5x kell jegelnem minden fejés után, és egyáltalán nem vettem észre, hogy csökkent volna a tejem... :shock: Sőt, mintha jobban is jönne, bár ez szerintem attól van, hogy végre talán javulok, felpuhult picit a csomó, talán onnan is jobban jön a tej. Persze szerdán doki nem látott, mert késett, engem meg hamarabb behívtak, hogy átkötözzenek, és a nővér nem akarta leszedni a kötést, amikor a doki megjött... :evil: Mindegy, majd holnap. :wink:

Ennyit tudtam, meg legalább visszaolvasni, most már fel is sírt Babym. :D

Kép
Kép
tabati
 
 


Csak gyors bekukk :( Úgy látszik én egy ideig helyzetjelentéseket tudok csak adni rólunk.

Rod itthon maradt, mert Emma beteg :( Voltunk doki néninél. Picipockom nagyon hősiesen viselte a nyomkodást-forgatást csak néha nyöszörgött. Pedig éjjel hangosan sikongatott a fájdalomtól, hasa nagyon fel van puffadva.

Most háromféle gyógyszert szedünk, mindenféle homeós és egyéb kísérleti anyaggal (espumisan, gripe water) le kellett állnunk. Nagyokat böfög és pukizik mindkettő nagyon büdi. Tegnap egyszer sikerült kakálni, az már az ÁNTSZ-ben van. Ma viszont még eddig semmi, kicsit aggódom is. Mondjuk nagyon keveset eszik, a napi adagjának a felét ráadásul ebben a dög melegben inni sem nagyon akar :( amint elmúlik a gyógyi hatása megint sírdogál.

Hétfőn megyünk vissza újra. Majd még talán vmikor beugrok.
(Pedig külön tárolom a holmijait, külön mosom el, mikrós sterilizálónk van, meg egyáltalán mindenkitől kikövetelem, hogy kézmosás babatapizás előtt. Mégis amikor nem voltam otthon vele valami történt, mert azóta ilyen)

Remélem mindenki jól van!!!

Oltások kötelezőkön kívül az alábbiakat kapja (eü kártyára természetesen)
- pneumococcus
- meningococcus
- bárányhimlő
- hpv
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?