Új privát üzeneted érkezett!

Babaruci: azért én szeptemberben már nem szeretnék ilyen meleget. :D:D Éjszakára pláne nem.
De nekem van májusi és júliusi gyerekem is. Én azegy réteg pluszt ilyen melegben biztos nem tartanám, max. ha én fehérneműben lennék, :D:D amit nem szoktam.
Vékony napozó (ujjatlan, lábatlan egyberuci),vagy rövidujjú body, csak pamutból, semmi szintetikus anyag. A rucit azért tartom fontosanak, mert ilyen réteg nem melegít, viszont az izzadságot felszívja.
És azért ezzel a plusz egy réteggel én amúgy is vigyáznék, bármilyen hőmérsékletben. Valamennyivel lehet adni rá többet (és legyen nálunk mindeképpen, ha szükség van rá), kicsiknél figyelni is kell, mert nem olyan jó a hőháztartásuk, szóval hamarabb lehülhetnek, ugyanakkor a túlmelegedés ugyanolyan gond.
Szóval én úgy gondolom, az a plusz egy réteg mindenképpen olyan kell legyen, amit fel lehet adni, ha kell, de le is lehet venni. (Ez egyébként lehet csak egy textilpelus ilyen melegben, amivel be lehet takargatni...)

Astrid

Kép
astrid
 
 


Szép napot mindenkinek!

Már én is kezdek parázni a szoptatástól, hogy lesz-e elég tejem, és hogy jól csinálom-e! De anyukám megígérte, hogy 2 hétre itt lesz velem, ha hazajövünk a kórházból, és ő majd segít!

mindig elfelejtem 2 lapon megnyitni az oldalt, így mire végigolvasom, az elejét elfelejtem. most is már majdnem 2,5 órája csak olvasok!

Lekvárfőzésért nagy gratula! nekem azt is anyukám és a nagyim intézi. aranyoasak voltak, mert azt mondták, ha úgyis tesznek el maguknak, akkor az a pár üveg nekünk már nem számít! és hát a nagyi lekvárjánál nincs finomabb!

Nektek mikor kell menni ctg/nst vizsgálatra? azt olvastam, hogy a 36. héttől kell menni, de nekem a múlt héten a dokim helyettese azt mondta, hogy a 34. hétre jelentkezzek be!

Hétvégén tervezünk körbejárni a bababoltokban, és feltérképezem az árakat, amire még szükségünk van!

most ennyire tellett itt a melegben. ne haragudjatok! majd még jövök, de lehet,akkor is csak olvasni lesz erőm, mert hülyeséget meg nem akarok írogatni.

KépKép
Kép
s.vera
 
 


[quote="sutimano76"] írta:sutimano76s nekem mindenki azt mondta eleinte mindenképpen egész rugi a babóra...... na de ekkora melegben is? Hm?

Ez nagyon jó kérdés,tapasztaltak segítsetek!!!!Azt tudom,hogyha benyúlok nykincához és nyirkos akkor melege van babónak,de ilyen melegben miben hozható haza a kórházból,ill.otthon mit adjak rá,elég a rövidujjú body,vagy kell azért egy vékony rugi???


Lilla így volt öltözve a kórházban, ilyen idő volt, mint most:



Kép

Kép

Kép


és így indult haza:
Kép

itthon pedig így volt (body és pelussal takartam a pociját)

Kép

éjjelre pedig egy rugdalózó volt rajta (ez panelban volt !!!)

Azért arra gondoljatok :szeptemberben már nem lesz kánikula, lehet akár 15 fok is ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 

 
 

na jaaa szeptember..... de mi ma vagyunk 34 hetesek.....:))))) szóval eléggé reális a hőségen is elgondolkodni szerintem..:)

KépKép
dorkamartini
 
 


Már megint nem bírom a tempótokat követni... :cry:

Bibi!

Szép csajszi Lilla picúron is!

Llekifőzés: nem vagyok hős, bár egyedül vagyok holnapig totál, de én az ilyen melókat kihívásnak tekintem. Ha már úgyis meg kell csinálni, miért ne csináljam szívesen. Amúgy reggel meg palacsintát sütöttem a kicsiknek, persze az új lekvárral.

Astrid!

Te is jó alapos vagy, bár ennyi gyerekkel muszáj előre tervezni.

Tüdérlelő: meddig adják? Ha momdjuk a 34. hétre születik a picúr, akkor is kap előtte?

Stílus: véleménykülönbségek mindig vannak, lesznek, de a lényeg a tolerancia, ami a mi topikunkban megvan....szerencsére

Most lépek, mert altatnom kell......

Kép
arvaerika
 
 


[quote="dorkamartini"]n írta:dorkamartinia jaaa szeptember..... de mi ma vagyunk 34 hetesek.....:))))) szóval eléggé reális a hőségen is elgondolkodni szerintem..:)


Igen! nektek esélyes, hogy még ilyen meleg lesz :) ...

nagyon fontos: a babát nem szabad túlöltöztetni, mert az plusz kockázat a bölcsőhalálhoz !!! ... senkit nem akarok ijesztgetni, de én azt olvastam, hogy 10ilyen esetből 6szor az is lehetett a probléma, hogy a baba túl volt öltöztetve ... na, és persze arra is vigyázni kell viszont, nehogy megfázzon :) ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="arvaerika"]M írta:arvaerikaár megint nem bírom a tempótokat követni... :cry:

Bibi!

Szép csajszi Lilla picúron is!

Llekifőzés: nem vagyok hős, bár egyedül vagyok holnapig totál, de én az ilyen melókat kihívásnak tekintem. Ha már úgyis meg kell csinálni, miért ne csináljam szívesen. Amúgy reggel meg palacsintát sütöttem a kicsiknek, persze az új lekvárral.

Astrid!

Te is jó alapos vagy, bár ennyi gyerekkel muszáj előre tervezni.

Tüdérlelő: meddig adják? Ha momdjuk a 34. hétre születik a picúr, akkor is kap előtte?

Stílus: véleménykülönbségek mindig vannak, lesznek, de a lényeg a tolerancia, ami a mi topikunkban megvan....szerencsére

Most lépek, mert altatnom kell......


Erika: ez a lekifőzés nem semmi, még olvasni és belegondolni is fárasztó ... istenem: LEKVÁROS PALACSINTA !!!! :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!

Most értem haza, reggel óta úton voltam, de nagyon sok mindent elintéztem szerencsére.
Védőnő, házassági anyakönyvi kikérése (ez kb. 5 perc volt :) ), majd elmentem egy okmányiroda melletti postára, mondván, ott soha nincsenek sokan, aha, nem is volt senki, de ilyen postán csak csekket lehet befizetni, ajánlott levelet nem lehet feladni :twisted:
Ok, el egy másik postára, ebédet venni, mert már majdnem éhen haltam, anyuékhoz fel virágot locsolni és most már itthon is vagyok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Most alszom egy nagyot, aztán majd visszaolvasok, pusz mindenkinek
Vendég
 


Ja, és találkoztam a leendő gyermekorvosunkkal, nagyon aranyos nőci, megkaptuk a recepteket, amit majd apa vált ki, ha megszületett Niki, ennyivel is előrébb vagyunk már :lol:
Vendég
 


Erika: palacsinta volt ma nálam is, és finom lekvárral, amit anyukám oly hősiesen bevállalt :wink:

Tüdőérlelő: Kórházra nem egyforma, általában csak a 35. hétig adják és csak akkor, ha van értelme (elindul a koraszülés 24 óra kell a hatásnak, tehát ez is változó, kinek lehet visszatartani még egy napot)


Lilla-baba: Most már ilyen előrehaladt állapotomban mindig elérzékenyülök, ha egy szuszogót látok! Nagyon szép baba, és tényleg elég egy vékonyabb pamut kantáros rugi, alá egy kombi, a nagyobb babákoknál meg simán a napozó...az én fiam júliusi baba volt, és napozóban vittem haza.

Pléd helyett meg inkább egy pelenkakifogó, izzadnak a picurok is.

Szopinál is, hogy ne ragadjunk össze a babával érdemes pelenkát tenni a cici és az arca közé, mert összemosódunk velük és nekik sem jó, ha meleg kiütéssel kínlódnak. Érzi a mamaszagot azon vékony peluson keresztül is, és a szívverést is!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Sziasztok!

Bocsi, hogy nem reagálok mindenre, lelkiismeretesen végigolvastalak titeket, csak egy kicsit le vagyok lassulva. Már harmadik napja alig alszom éjszaka. Nem tudom miért. Este elalszom a lányommal 9 fele / apa du-os csak hajnal egy fele jön haza/, majd 10-11 körül megébredek, irány a toalett, aztán onnantól csak forgolódok. Fent maradni nem tudok, mert 9-kor már csukódik a szemem.

Tesókérdés: Nálunk nagy lesz a korkülönbség, mégis félek. Anna így is mondogatja sokszor, hogy nála jobban senki se szeret, meg, hogy én is őt szeretem a legjobban. Az bizti, hogy nem szabad őt háttérbe szorítanom.

Suliscuccok: Nekünk mindig összeírják tanítónénik mi kell. Kapunk beiskolázási utalványt, de a legjobb, hogy a tankönyveket nem tudjuk kifizetni belőle, mert a tankönyvkiadók nem fogadják el. :evil: Pedig az a legtöbb, az idén 15ezer lesz augban a lányom tankönyve. Úgyhogy utalvány a füzetekre, egyebekre jó csak.

Kata: Vigyázz magatokra!

Holnap visszük apukámmal a lányomat az aquaworldbe, van még maradék üdülési csekkünk, és ezt kérte névnapjára. Összekötjük a kellemest a hasznossal. Galád vagyok, de így olcsóbban megússzuk most a névnapozást, igazi ajándékra most kevés esély lenne, így legalább jól érzi magát egy fél napot.

Lekvárfőzés: Elismerésem! Nálunk most anyukám és anyósom főzött be. Idáig mi csináltuk nagyival, de most egyikkünknek se megy.

Ja, még valami. Nagyim új gyógyszert szed és elég vacak mellékhatásai vannak. Idegrohamok jönnek rá. Vasárnap mikor hazaértünk Szarvasról iszonyatosan ránk hozta a frászt. Remélem elmúlik, ha nem be kell menjek a kezelőorvosához.

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Boboka! Én nem tudok már se guggolni, se hajolni, a söprés az nagyon nagy gondot okoz, ilyenkor szoktam térdepelni, mint Dorka a kutyás sztoriban... :)

Bibi! Nagyon édes a kis Lilla! :)

Akinek lépcsőznie kell vigyázzon nagyon, és csak lassan!!
Ma én is lépcsőztem egy kicsit, bementünk az önkormányzatba, apasági nyilatkozatot tenni, mázlink volt, elsőként értünk oda, és nem kellett olyan sokat várni, mint amit ígértek korábban! Megúsztuk! :)

Anyósom azzal riogat, h. korábban fog jönni a baba, mert akkora a hasam, de én nem akarok rá hallgatni, mindig mondogatom Tomikának, hogy szeptember 9-10 körül jöjjön, remélem hallgat rám! :wink:

Kata! Nekem már legalább 2-3 hónapja van ez az esti szeméremcsont fájdalom, hát nagyon nem kellemes, de sajna ki kell bírnunk...

Viszont voltam egy szülésfelkészítő foglalkozáson a minap, és jól ilyesztgetnek - gondolom reálisan akarják az értésünkre adni - hogy mennyire fáj a szülés, és az epidurális ill. spinális érzéstelenítésről volt szó. Hát mit mondjak, nem nyugodtam meg, tutti az egyikre szükség lesz...

Képzeljétek, főnököm két hete felhívott, hogy kérne egy szívességet. Mivel nem vált be az utódom, megváltak tőle, és be kéne tanítanom az új delikvenst, akit most keresnek, 1 hétről lenne szó... Hát mondtam, persze, de max. 4-5 óra naponta. Ezért nem kapok persze egy kanyit se, úgyhogy tényleg csak szívességet teszek. Csak attól félek, ha ő sem válik be, akkor még a következőt és az azutánit is nekem kéne betanítanom?? Na azt azért nem!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.07.22 13:57-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Sziasztok!
Huh, jó sokat írtatok megint :)

Köszönöm a dícséreteket.

Madar, írtam privibe.
Házfelújítás pocak nélkül is kiborító, nemhogy azzal. Mi kivülről csináljuk-pontosabban csináltuk, most leálltunk- Gletteltem állványról a szigetelést 5 hónaposan :D Tök buli volt... De azért festés gázabb, még ha festők csinálják is... Rámolni, pakolni, takarítani grrrr :S

Erika: baracklekvár, hmmm.nekünk is kéne, de anyósom azt mondja, hiába akart venni barit, drága is meg nincs is :S
Napok: innen is lehet nézni, de olyan rossz. Már nem férek a bőrömbe :D :D :D :lol:

Csunyeszka: tüdőérlelő :S az nagyon nem jó. Bár nem vagyok tisztában vele, hogy mit is jelent ez pontosan.

Dorka: azért ez nem lehetett semmi. :) Nekem is keményedik állandóan, és van, mikor el se akar múlni :S

Bibi: Nagyon jók a képek! :D Szép baba.

Ma megint nagyon-nagyon meleg van! :S Holnapra meg 40 fok??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Á, ezt nem lehet kibírni. Megyek, lehűtöm magam egy jó kis zuhannyal.

KépKép
Kép
scooper
 
 


Tara!

Aha, nálunk is nagyon sok a tankönyv, 18 e Ft csak a nagyobbnak. És ugyan nagycsaládosként kaphatnánk ingyen is, de ezt az iskola könyvtárból kölcsönzöttekkel biztosítja (megteheti a jogszabály szerint, nincs is ezzel gond), csak épp az én fiam nem a tanszerei vigyázásáról híres...

Lekvár: ma én is beálltam a HŐS táborba! :D:D Kész az idei sárgabaracklekvárunk, 22 üveg lett (ez nekünk elég egy évre). Én szeretem csinálni, nem is olyan nagy munka, csak az volt a gond, hogy a tegnapi 4 órás várakozás után annyira fáj a pocim alja, hogy le kellett pihennem, és még az ebédet is apjuk csinálta a gyerkőcöknek. (Annyi még tellett tőlem, hogy elmentem bevásárolni.) De a barackhámozásra, -magozásra nem volt erőm, de ma meg már nagyon meg kellett csinálni, így is majd 3 napig állt, ugye kezdett már néhol barnulni (frissen fáról szedett dolog volt vasárnap, de így is), és a legmacerásabb volt kivagdosni mindent, ami nem jó.
Ugyan nekünk a bari árban nem érte volna meg, mert utaztunk érte oda-vissza összesen 300 km-et (kb. 7 eFt benzin, mert a családi autóval mentünk), meg persze a plusz hozzávaló ár (pl. cukor) és a munkám, kb. 390-400 Ft-ra jönne ki egy üveg... De mivel a leutazás célja nem a bari volt, hanem nekem családlátogatás még így utoljára szülés előtt, ezért a bari csak mellékes volt, szóval mégse lehet így számolni.

Peppino!

A hasméret egyénfüggő és nem biztos, hogy a szülés időpontjával összefügg. Nekem a kicsinél is nagy volt, aztán hivatalosan 10 nappal később jött. Most is megállapította anyám, hogy nagy van. Ez van, nekem tetszik! :D:D
A szülés fáj, erről már volt szó. De nem tudhatjuk előre, hogy bjrjuk. Én se gondoltam volna magamról, hogy kibjrom fájdalomcsillapítás nélkül, de kibírom. Bár én előre azt döntöttem el, nekem nem kell csillapítás... :D:D (Aztán ha kellett volna, akkor kellett volna, csak így talán az én hozzáállásom volt más.)

Én már 40 nap alatt vagyok, ez nekem inkább rossz, ki tudja, lesz-e még baba. Most egyenlőre a párom nagyon nem akar 6-at, vagy csak mondja, hogy húzza a fejem... :D:D Én még benne lennék egyben.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Sziasztok!!!

Végre jó a netünk!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sajna a viharban elment,és csak most jöttek ki megnézni. Már nagyon hiányoztatok ám!!! :D :D (még ha nem is írok mindig).

Igyekszem visszaolvasni, és még jelentkezem. :D :D

Kitartás mindenkinek ebben a melegben!!

spickey
 
 


Sziasztok csajok,

mára aztán feladtátok a leckét rendesen... Előbb a 2010 márciusi topikot végeztem ki... (mert ugye nőből vagyok és kíváncsi vagyok), majd itt is elolvastam mindent. Volt termelés rendesen.

Nálunk is dög meleg van a lakásban (pedig fszt és nyugati fekvés), de még mindig jobb, mint kint. Mírát de. megint alig bírtam a játszóról berángatni.. szegényem egész nap kint lenne a levegőn... Cserébe megígértem, hogy holnap elmegyünk fürcsizni a Balatonra. Azt az örömöt!!! Bár nemtom hogy fogjuk kibírni 40 fokban... :? Majd ki se jövünk a vízből.... Remélem ma a dokikám se fog eltiltani ettől, mert ha igen, akkor.... felkötöm magam. :( :evil:

Márciusi topikban kialakult vita... hát igen, könnyen beszél az akinek van egy homályos álomszerű elképzelése arról, mi az hogy gyerekvállalás, gyereknevelés. Persze mindenkinek a saját helyzete a legnehezebb és néha elég nehéz beleképzelni magunkat mások helyzetébe. De éppen ezért is nem szabad így vádaskodni és főleg nem ilyen hangnemben... csakazért mert nem ismerik egymást személyesen. Az természetes, hogy egy ilyen topikban mindig vannak és lesznek különböző vélemények, de nem szabad egy ilyen mértékű veszekedéssel felborítani azt, ami másoknak az egyetlen kapocs a külvilággal. Én még Mírával kezdtem el fórumozni anno 2006 őszén... ott is voltak apróbb-cseprőbb "veszekedések", de messze nem volt ilyen hangnem. Persze ilyenkor terhesen érzékenyebbek vagyunk, mindent jobban a szívünkre veszünk.... (de hol tartanak m ég ők? 5-6 hetes terhesek? az lófac már bocsánat) Nekem nagyon sokat jelentettek akkor a csajok... és nem is annyira pocisan, mivel csak az uccsó 3 hónapban voltam otthon, hanem sokkal inkább a pici megszületése utáni időben, mikor egész nap ketten voltunk itthon és egyetlen kapcsolatom csak ők voltak. Jó volt, mert voltak tapasztaltabb anyukák, akiktől rengeteg segítséget kaptunk, de ami a legfontosabb egy jó szóért nem kellett a szomszédba menni. A régi csapatból még most is van 5-6 emberke akivel szinte napi szinten tartjuk még a kapcsolatot, holott még egyszer sem találkoztunk az elmúlt években (ami késik nem múlik ;)) És nekem fontosak ezek a neten szövött barátságok is. Így nagyon remélem, hogy ez a mostani kis csapatunk is ilyen lesz és sokáig tartjuk majd a kapcsolatot és ezek a hülye értelmetlen veszekedések messzire elkerülnek minket. Mondjuk én itt mindenkit intelligensebbnek tartok, mint ott a vitát kiváltó emberkét. Nem kívánok neki rosszat (hisz nem is ismerem), csak annyit hogy ismerje meg rendesen a gyereknevelés nehézségeit is....

Húú, bocsi, nagyon elkanyarodtam, pedig csak pár szót akartamm ehhez a témához hozzáfűzni. :oops: 8)

Erika, ahogy itt ülök és csöpög rólam a víz csak te jársz az eszembe... és ezennel megemelem a virtuális kalapom előtted... Nem semmi anyuci vagy.

Dorka, ha legközelebb mentek kutyut sétáltatni szólj... egy ilyen akciót nem hagynék ki. :lol: egyébként, nem is tudom merre laktok? :shock: Pocifesz most már ok?

Madar, nagyon kis romantikus kuckótok van. Olyan boldog és kiegyensúlyozott családnak tűntök nekem. Szépek vagytok nagyon. A lakásfestés következő felvonásához kitartás, lebegjen előtted milyen szép lesz utána minden. Remélem majd kapunk képet róla.

Jaj, és még ezer mindenre akartam válaszolni, de míg ezt megszültem akkora lett a bokám, mint a combom... :? Megyek felpócolom kicsit, talán Míra is kibírja ebben a melegben, hogy nem rajtam akar lovagolni és játszik szépen a szobában.

Kép Kép
manósziget
 
 


Astrid! Úristen, még 6. babát is szeretnél??? Hát nem semmi teljesítmény még az 5 gyerek sem!! Irigylem mindig az ilyen erős nőket.. :) én max. kettőt vállalok be!! Minden gyermekedet fájdalomcsillapítás nélkül szülted??? Húha!! :roll: A pocimérettel kapcsolatban: szerintem is minden relatív, ugyanis már láttam 2-3-szor akkora pocit, mint az enyém, csak azért írtam le, hogy lássátok, anyósom milyen "megnyugtató" tud lenni! Úgyis a baba dönti el, mikor jön, nem?

Madár! Mostmár meglesem a lakásotokat, annyian dícsérték már! :)

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Astrid!

Akkor te győztél a 22 üveggel. Nekem ingyen volt, mert a barit kaptam és házhoz is hozták. Amúgy nálunk 200 -250 Ft/kg. Szerintem még így is megéri eltenni. Nekem a forróvizes héjlehúzás volt a legkellemetlenebb része....szerencsére válogatni nem kellett, talán 5-6 db volt, ami barnult.

Tankönyv: nekünk könyvtári van, de szinte mindig újat kapunk és nem szólnak, ha egy kicsit elrongálódik....

Peppino!

Ne törődj a beszólásokkal, nekem minden nap kb.5x teszik fel ezeket a kérdéseket olyan emberek, akikkel minden nap találkozom:

1. Hogy bírod ezt a meleget?
2. Mennyi van még vissza? (úristen, azt hittem már csak 1-2 hét)
3. mennyire lent van már a hasad!!!!
4. Tudjátok már mi lesz? Ugye kisfiú? Pedig olyan csúcsos a hasad!!!


Esküszöm goldolkodtam rajta, csináltatok egy olyan pólót , amire felíratom ezekre a választ, vagy táblát akasztok a nyakamba.... :lol:

Segítés: kellemetlen, nem tudom a helyedben mit csinálnék! Nem lesz megerőltető?

Gyerek öltöztetése: nehéz dolog, én sokszor 5 percenként cseréltem rajta sapit, föl-le adogattam a takarót, igazi paramami vagyok. De a legrosszabb, amikor bemegyek babakocsival a boltba és hogy mennyire vetkőztessem le, hogy ne melegedjen ki, aztán meg a hidegben ne fázzon meg...

Házfelújítás-szépítgetés-kerti munkák:
Na, én meg nektek minden elismerésem, mert nekem ez fárasztóbb lenne, mint a lekifőzés

Ismeritek az ASPINENIN készüléket? Egy barátnőm akar rendelni, ez egy pumpa, amivel a rovarcsípések méreganyagát lehet kiszívni! van valakinek?Tapasztalat? Kép

Kép
arvaerika
 
 


Erika! Jót kacagtam az állandó kérdéseken, amit feltesznek neked, én is szembesülök ilyenekkel, főként a meleg témában... :) látják, h. izzadok (nyilván) meg minden, mégis felteszik... Most költöztünk át kb. 1 hete egy új lakásba, és már az első héten tudták, hogy kisfiúnk fog születni... pedig mi nem mondtuk, csak talán az eladónak. Úgyhogy mondtam is a páromnak, hogy itt vigyáznunk kell magunkra, hisz úgy terjednek a hírek, mint a villám!! :)
Igazából legszívesebben nemet mondtam volna a főnökömnek, remélem nem is fog visszaélni a segítőkészségemmel a későbbiekben, mert tutti, ha már meglesz a baba, akkor nem fog látni egy jó darabig!!

Peppino
Kép

Kép
peppino
 
 


Na, mégsem megyünk holnap a Balcsira. :cry: :cry: Sajna szerelőhöz kell vinni a kocsinkat... kuplungtárcsa meg vmi kiemelő villa csere lesz... brühühü... így marad a péntek, de lehet akkor már egész hétvégén kint maradunk. Csak esőt ne mondjanak.

Kép Kép
manósziget
 
 


ooo mano kár, hogy nem tudtok balcsizni - este sem mentek le? Mi azt terveztük holnapra, ha belefér a progiba.. a víz végülis meleg este is:)))..és lángost is sütnek:))

amúgy a bajcsyban lakunk:)

Képzeljétek ma megvolt a második fogkezelés egy régi tömés ami mellett szuvasodott.. kaptam szurit is... most zsibbadok... - csak az a gáz, hogy délben olyan meleg volt, hogy csak egy kefírre futotta, most meg megveszek a kajáért de még mindig tiszta zsibbadt a szám és nemtuok enni..... - kínzás..... Viszont nincs több fogdoki:)))

a palacsinta.....az valami nagyon fincsi egy dolog (bevallom..én még gyerek nélkül nem játszottam szupermamit:)))) tennap rendeltem mascarponés krémmel töltött diós körtés palacsintot az egyik étteremből:))) háááát az valami fenséges volt:)))

Különben pár hete úgy voltam, hogy bújjon már ki babó és legyünk együtt.. és olyan lassan telik ez a pár hét.... de ez megváltozott.... most úgy vagyok vele, hogy okés maradjon benn augusztus végéig és addig kiélvezek mindent amit még lehet - és különben is:) olyan édes ahogy nyomogatja kifelé azokat a kis praclikat:)))

annnyira jó, hogy csináltok ennyien lekvárokat:) totál megirigyeltem, és jövőre én is nekiállok. Olyan jó ha sajátja van az embernek....mindig irigyelltem akinek a spájz tele van saját fincsikkel....hihetetlenül otthonos feeling...na meg persze őrült finom:))

holnap az év eddigi legmelegebb napja lesz - uuuuuuu

na már nemtom viszont mit akartam még:)))) majd ha eszembe jut

KépKép
dorkamartini
 
 


Hahó Mindenkinek!

Vagyok,csak olvasó üzemmódban,mivel nagyon rosszul viselem a meleget és szinte élni sincs kedvem.Percenként iszok,kb 2 óránként zuhanyzok és még a fejem is fáj.Szóval nem vagyok a topon.

Visszaolvastam mindent,de most bocsi mindenkitől nem reagálok.

Megvagyunk,babócám állandóan mocorog és mostanában mindig a jobb oldalamra fészkeli be magát.Elég eldeformálódott a hasam ilyenkor,de imádom. :D

Nyaralni megy valaki mostanában?Mert akkor irigykedek!!! :)

Van aki még dolgozoik?

Én általában egyedül vagyok itthon,mivel apa napközben dolgozik.

Ja és még egy kérdés:ti mikor kezditek összepakolni a kórházi pakkot?Mert én már azon gondolkodtam,hogy megcsinálom,mivel mindegy,hogy a szekrényben áll vagy egy táskában.

Ééééééééééés holnap végre én is betöltöm a 30. hetet sereghajtóként!

Asszem egyelőre ennyi!

Puszi mindenkinek!
Vendég
 


Ja és tettem fel 3 képet a nyaralásról picasara.Majd jön a többi is.
Vendég
 


Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek


Kép

KépKép
KépKép
fedi
 
 


Megjöttem a hekkezésből.
Látnotok kellett volna.Két pofára zabáltam a hekket kovi ubival,ettem hozzá végre rendes kenyeret (2 hete nem ettem),és még egy kakaós palacsintával elfojtottam.Mértem utána picivel több,mint egy óra múlva cukrot,6,6.Szóval bűnöztem,de jól esett.

Peppino,tényleg szívességet kér a főnököd?Remélem jófej lesz,és azért adni fog valamit.Anyós pedig monnyon le,ne riogasson,üzenem neki :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
A szülés miatt pedig ne aggódj.Úgyis minden az adott pillanatban dől el.Biztos Te is nagyon ügyes leszel.

Manó,sajnálom,hogy nem lesz Balaton.Míra hogy fogadta a hírt? :(

Lina,gratulálok neked is a 30 héthez!!!!

Süti, töltődik vízzel a medence :wink:

Kép
v.andi
 
 


[quote="fedi"]Kedves Babanetes Közösség!

Egy topiklakó kisfiú, Roli, nagyon nagy bajban van. Vízbe esett és most tág pupillákkal, agyműködés nélkül fekszik. Kérünk Titeket, hogy ki-ki hite, világszemlélete szerint imádkozzon, szorítson Roliért, drukkoljon a felépüléséért. A közös akarat sokszor csodákra képes, és most erre van szükség. Mától minden este tíz órakor Rolira fogunk gondolni, az ő gyógyulására. Kérünk Titeket, tartsatok velünk!

2005 ősziek



Teljesen le vagyok döbbenve!! :( :( :( :( :(

Kép
kata05
 
 


Hú,ma egész nap pihentem,néha ideültem olvasni,és mégis jó sokat termeltetek,sajna reagálni most még nem tudok,mert nem forog az agyam.

Andi,jajjjjjjjjj ne is mond,remélem hamar fel is melegszik.Ha nem zavarok,élek majd a lehetőséggel!!!

Végre felkerült az összes szúnyogháló,remélem nem lesz se légy se szúnyog mostmár,mert már kiakadtam tőlük.

És a fiúk haladtak a kerttel is.

Később még benézek hátha használhatóbb leszek.

sutimano76
 
 


Sűrű nap volt a mai ... és ez a meleg ... én is csak szédelgek, olvastam mindent, de totál használhatatlan vagyok :roll:
Talán később ... ha nem jövök, akkor alszom :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Scooper: Még egy-két hét és soha nem is tudod meg a tüdőérlelő rejtelmeit :wink: (ebben a terhességedben)
Én azért kapom, mert leállították a szülésem a korai idő miatt és akkor azonnal adnak, hogy a tüdő fejlettebb legyen. Ez az ismétlője volt, és állítólag nem csak tüdőt erősít, hanem a többi sejtképzésüket is. Én a 31. héten még megkapom, de 34-35 már nem adnak, felesleges, kifejlett, aminek ki kellett fejlődnie addig.



ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉs! Ha nem lesz más, előre látható komplikáció, akkor SZÜLHETEK SIMÁN!!!
Ez nekem maga a lottó 5-ös! :lol:


A másik jó hírem, riogatott 2 doki a kinyílt belső méhszájjal(2111), erre ma nézi-nézi a dokim és közli zárt!(3100)
Nem mindegy és most boldogan húúúzok bele a fürdőkádba, olaj és relax :wink: ( persze miután végre a 3 csemete szuszogásán kívül nem hallok mást)

És mehet a házasélet is, rendesen is, vagyis majdnem rendesen, azért nem kell a számon kitolni a babákat :oops: :oops: :oops: :wink: (ja és azt a drága nedűt, ami miatt most együtt topikozunk kerülni kell, mert nyithatja a hormontartalma a méhszájat)

Elnézést, de én olyan boldog lettem ma, azért tobzódok!

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Gratulálok Csunyeszka az eredményekhez,és az esti huncutkozáshoz is,sajna nálunk az egyszeri alkalom volt,nem visszatérő.De már nem is reménykedek ,mert lassan miattam nem lehet,aztán jön a gátseb.Pedig az október még messze van.

Madar,nem csodálom,hisz éjjel keltél,aztán hajnalban,és utána megjártad a várost is.Mostmár csak úgy tudlak elképzelni szülésnél,hogy beszaladsz a kórházba,és mindenkit megsiettetsz,és már rohansz is tovább.Persze szülésnél tartjuk az online kapcsolatot!!! :lol: :lol: :lol: Mikor kezdesz lazítani,vagy azt se tudod mi az,igaz????

sutimano76
 
 


Csunyeszka!

Tetszett a megfogalmazás, amit virágnyelven megfogalmaztál a szexről :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Ja, és elvileg , ha kinyílt améhszáj, nem tud visszazáródni, de én is jártam már úgy, mint te...

Andi!

Örülök, hogy jól esett a kaja....
Manó!

Szerintem azért péntekre sem hűl le nagyon az idő.....

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok lányok :D Mindenkinek kitartás a meleghez!
Rita! Az Örs vezér téri IKEA nagyon gáz mert éppen átalakitják,szerintem inkább Budaörsre menjetek! Mi szerdán voltunk és az emelet teljesen üres!!

Kép
lipót beatrix
 
 


Én a budaörsiről is azt hallottam hogy ugyanolyan állapotú,mert egységes image váltás van!!!

sutimano76
 
 


[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n a budaörsiről is azt hallottam hogy ugyanolyan állapotú,mert egységes image váltás van!!!


ÉÉÉÉs azt nem hallotta valaki véletlenül, meddig tart ???

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n a budaörsiről is azt hallottam hogy ugyanolyan állapotú,mert egységes image váltás van!!!


ÉÉÉÉs azt nem hallotta valaki véletlenül, meddig tart ???


Most azonban káosz uralkodik az IKEA-ban, ami az augusztus 7-éig tartó átépítéssel magyarázható - a jól megszokott rendszer a feje tetejére állt, és az áruházba látogató emberek a kontroll alól kikerülve ide-oda bóklásznak, ami öt perces nézelődés után zavaró, negyedóra után azonban kifejezetten idegtépő.

FORRÁS: http://www.noilapozo.hu/20090722/korkep ... _akcioirol

Kép
v.andi
 
 


Kép

Kép
v.andi
 
 


Jó reggelt! :) Bár éjszaka nem vigyorogtam ennyire, kb. 2-ig nagyon rosszul aludtam, meleg volt, totál vizes lett rajtam a takaró, Veronika olyanokat csináltam, hogy azt hittem most akar kiugrani a hasamon. De szerencsére kettőtől már egészen kellemeset tudtam pihenni. Persze telefon könyörtelenül megszólalt 4:30-kor (a korai lefekvés miatt, gondoltam ébredhetek korán és majd jó sokat dolgozom), de én még könyörtelenebbül némítottam el és szunyáltam tovább, 6:30-ig :)

Andi: nagyon pontos vagy ma is :wink:

Csunyeszka: ezek tényleg jó hírek. :) :) :)
remélem, jól telt az éjszaka. :) :wink:

Süti: ja, tényleg ezt el is felejtettem, hogy nem volt sok alvás, akkor lehet nem csak a meleg készített ki tegnap. Szülés? Ha lehetne így. :wink: Nem, azért vannak dolgok, aminek meg kell adni a módját az idejét :wink:
Lazítás? terveztem én, hogy július-augusztusban már nem csinálok semmit, csak Julcsival játszom és szakdolgozatot írok, de ez terv maradt. Julcsival a játék OK, bár ennek keretében néha én is hasonló pózokat vagyok kénytelen felvenni, mint, amiket Ti is írtatok. :) De a szakdolgozottal sehogy sem állok. Ez nyomaszt is eléggé, mert szeptembertől nem tudom, hogy lesz rá időm, türelmem stb., határidő pedig nov. 20. Mindegy, ezen most nem akarom beparáztatni magam, minden megvolt idáig időben, ez is meglesz. :wink:

Erika: én már annak is örülnék, ha 37 helyett csak 30 lenne. Vagy az már nem is olyan nagy különbség? :roll: Ezt a mai napot éljük túl valahogy.

IKEA? én tegnap messze elkerültem, pont azért, amit írtatok, pedig nagyon kellene menni, pont ma gondoltam, hogy akkor ma megyek Budaörsre, de így tuti nem. Net-en nem lehet megnézni a kínálatukat?

KépKép
KépKép
madar
 
 


Andi: most látom, este Te "zártál", reggel Te "nyitottál"
Remélem, azért közben aludtál is. :roll: :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Jó reggelt!

Madar,ritka napok egyike,h én zártam,és nyitottam.Sztem első és utolsó volt :lol: Miért ébreszt neked olyan korán a vekkered??? :shock:

Én este nehezen tudtam elaludni,mert rájöttem,hogy a cola light-ban se cukor,se szénhidrát :oops: és tegnap csak azt ittam délután.Nem szeretem a colát,de amióta terhes vagyok tökre rákattantam.

Remélem ma mindenkinek lehetősége lesz otthon maradni,vagy valami ésszerű helyen átvészelni a mai napot.

Én 11kor megyek a körzetihez,de időpontra megyek,nem kell várnom,utána pedig szaladok is haza.

Kép
v.andi
 
 


Jó reggelt!

Köszi az infot az Ikeáról. Hát nem örülök neki, de muszály vagyunk kimenni (egyébként Budaörsre járunk), mert át kéne rendezni a fiúszobát mielőbb. Férjem jövő héten szabin van, de nem akarom ezzel elvenni egy napját ( ő is rühell vásárolni), inkább pihenjen szegény. Mivel már konkrétan tudjuk mit szeretnénk, így csak lemegyünk a raktárba, aztán ott kérünk eligazítást. Felpakolunk, aztán húzunk kifelé. Este remélem össze is jön.

Manó: Sajnálom a kocsit és a Balcsit, de remélem péntekre összejön az utazás!

Süti: Ügyesen működött a család tegnap!

Tüdőérlelőt már Andrisnak sem adtak. Nem a kora miatt (34 hetes volt, így indokolt lehetett volna), hanem azért, mert már nem lett volna értelme. Elment este a magzatvizem és 8 óra múlva ki is bújt.

Csunyeszka: Én is örülök a szuper híreknek!

Megrendeltem tegnap a tortát. Alul 16 szelet marcipántorta, rajta 5 szelet csokitorta (ez kisvakond túrása) éa rajta áll egy kisvakond marcipán. Remélem sikere lesz a partin szombaton. Holnap mi csak 3 szelet tortát veszünk, azért szabunk egy kis határt a hízókúrának. :wink:

Próbálok feltenni képet a tortáról:

http://www.fadruszcukraszda.hu/kul40.html

Aztán persze majd felrakok képeket az Ünnepeltről is a 3 nap után. :lol:

Kép

Kép
hgrita
 
 


Süti: akkor viszem a baracklekvárt, és elfogadjuk a cserét, minden lekvárt szeretünk, ha jó ... nyam-nyam :) Te írsz nekem itt a lazításról? Bútort a picinek ... majd, Te? Kétszer elolvastam, hogy jól látom-e. Nem semmi vagy. :)

Rita: Andrisnak nagyon boldog 3. születésnapot!!! :):):)
Majd mutasd meg a kanapét.
Betegállomány sikerült? Akkor mától "lazaság"? :wink:

Kata: jól vagy? Minden rendben?

Babcika: gép? :twisted: :twisted: :twisted: De a lényeg, hogy jól vagytok. :)

Andi: azt a táblázatot majd én is meglesem ám, kösz. :)

Dorka: kutyasétáltatós story :lol: :lol: :lol: jó volt olvasni.

Viki, Dorka: tényleg ilyen nagyon nyugis kis házikó ez, ezért is szeretjük annyira, ha lehet hétvégén ott vagyunk. :) Tavasszal azért tervezünk egy kis fejlesztést. Víz tuti bekerül a házba, villany? ... nem tudom, annyira szeretem ezt a gyertyázást, de azért tény, hogy újra kicsi babóval egyszerűbb lenne ... meglátjuk.

Bibi: olyan jó volt nézni Lilla képeit. Nagyon szép volt már akkor is. És köszönjük a kimerítő öltözködési tanácsadást. :) Nekem is hasznos lesz, mert Julcsi novemberi lévén egyszerűbb volt a dolgom.

Taranee: nagyidnak sok-sok drukk továbbra is.

Boboka: mára csak pihenést írunk fel Neked.

Peppino: anyós-riogatás :evil: Te vagy az anyja annak a gyereknek, vagy mi a szösz ... Rád fog hallgatni és kész. :wink:
Főnök-szívesség: háááát, tudod ... OK nem ismerem, hogy milyen főnök volt stb. lehet belefér ... ezt Te tudod, de azért készítsd fel, hogy ezt azért ne játsza el túl gyakran.
Egyébként ez a hétvégi ház. :)

Spickey: akkor most már nincs igazolt távollét. :wink:

Manó: köszönöm a kedves szavakat. :oops: :) Ha kész lesz a festés, meg babaszoba, lesz kép is. :)
autó :( azért tényleg, egy esti fürdőzés sem fér bele?

Erika: Aspinenin - nem ismerem, de rákeresek a neten. Érdekes lehet.
Póló-ötlet: nagyon teccccik ! :) Hogy ez nekem nem jutott eszembe.

Lina: megnéztem a képeket, nagyon jók. :)

Tesó-téma:
Rita: én is szerettem volna, ha kevesebb a korkülönbség, de ahogy korábban már írtam, sajnos ez így alakult, mi igyekeztünk :wink: de Veronika most akart jönni. :) Most próbálom ennek az majdnem 6 évnek korkülönbségnek az előnyeit nézni, persze tisztában vagyok a hátrányokkal is. Pl. az egyik legnagyobb gondnak azt érzem,hogy totál más foglalkozást igényelnek majd, más az életritmusuk is már. Julcsi már itthon egyáltalán nem alszik ebéd után, oviban még igen, de az utolsó évben majd ott is kihagynak időnként egy-egy napot, hogy átszokjanak az iskolai "nemalvásra". Szóval, amíg Julcsival komolyabb dolgokat lehet/kell majd csinálni, addig Veronikával teljesen mást.
Astrid: egyébként igazad van, ez gyerekfüggő is, hogy ki mikor melyik szakaszában kezelhető nehezebben stb. bár azt hiszem, így vagy úgy minden gyermeknek valamekkora nehézséget jelent elfogadni, megérteni és megtapasztalni, hogy tesó van, főleg azoknak, akik idáig egyedül voltak.
Taranee: nekem azt mondta valaki és tetszett ez az ötlet, hogy igyekezzem majd Julcsinál mindig azt hangsúlyozni, hogy milyen büszke vagyok rá, hogy ezt meg azt már egyedül tudja csinálni stb. stb. stb., mert ugye, ha nem is tőlünk, de idegenektől bőven hallani fogja Veronikával kapcsolatban, hogy "jaj, de aranyos" stb. stb. stb. és persze ezt majd Ő is ki akarja vívni magának ... és mit lát? ... azt kell csinálni, amit a kicsi ... és akkor majd Ő is aranyos lesz ... csak hát, ami aranyos egy pár hónaposnál, nem igazán az egy 6 évesnél ... :roll: Egyébként Julcsi mostanában nagyon sokszor akar fényképeket nézni a kicsi korából és kéri, hogy meséljek arról, hogy milyen aranyos dolgokat csinált ... hát, azt hiszem, ez már a tesó érkezésének szól.

KépKép
KépKép
madar
 
 


Madar,a szénhidrátosra gondoltál???

Kép
v.andi
 
 


Tényleg lehetetlen utolérni magam a topicon. :) Mire mindent jól megválaszolok újabb hsz-ek ... de így jó ez. :) :wink:

Andi: én reggel nagyon hatékony tudok lenni, akartam ma pár hivatalos levelet megírni, pakolászni :roll: de erről most nagyon könnyen lemondtam. :oops:
Cola-light? Én is furcsa dolgokat mivelek, évek óta nem iszom szénsavasat, meg ilyen cola, fanta stb. örületet, nem szeretem, de most időnként annyira megkívánom a fantát, sprite-ot .... és ilyenkor sajnos meg is iszom. :oops:
Én is csak 1 programot raktam be mára, bár az Bp-en lesz, a többi időt igyekszem a hűvös házikóban tölteni.

Rita: várom a híreket a budaörsi IKEÁ-ról.
Megnéztem a tortát. :) Biztosan nagy sikere lesz. Ha nem fogyna el, nekem mindegy, hogy a túrásból vagy a marcipánból, de lehetne egy szeletet? :) :wink:
Várom a képeket. :)

Julcsi felébredt, megyek öltözni, reggeli stb. indul a nap ... vigyázzatok magatokra ebben kánikulában.

KépKép
KépKép
madar
 
 


Andi: aha, arra. Nincs baj, csak amolyan kíváncsi természet vagyok. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Rita, én teljesen benéztem tegnap Andris vonalzóját! :oops: Akkor Andris holnap lesz 3 éves??

Andi, vigyázz magadra a körzetitől hazafelé.

Ikea, 3 hete én is megszívtam az Örs vezérivel. Már akkor káosz volt.

Csunyeszka, grat az eredményekhez! Neked leállították a szülést? :shock:

Madar, ez az éjszaka nekem sem telt jól. Fáj minden fordulatnál a csontjaim. :?

Nálunk a lakásban 31 fok van, nem mondom h fázom. :?

Keddi tanfolyam akkor mennyibe kerül végül?

Kép
kata05
 
 


Kata: 31 fok? :evil: Próbálj meg hűsölni, pihenni valahol.
Tanfolyam? Én nem tudom, de Süti szerintem hamarosan válaszol, csak még alszik, :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


Rita,nagyon cuki ez a torta,nagyon ötletes.Biztos nagy sikere lesz Andrisnál is.

Madar,én is pont így vagyok a szénsavassal.Sose szerettem,mond meg.... :shock:
Kata,férjecske elvisz. :wink:

Kép
v.andi
 
 


Andi :D !!

Rita, nagyon terhes vagyok, most néztem meg jobban Andris vonalzóját, és a kérdésemet saját magamnak meg is válaszoltam. Nagyon jó a torta!!

Szénsavas: iszonyatos gyomorsavam lesz tőle,még a ásványvíztől is!

Kép
kata05
 
 


Kata, igen holnap lesz 3! De annyira aranyos vagy! :lol:

Madar: Nekem is azt tanácsolták többgyerekesek, kisebb-nagyobb korkülönbséggel, hogy próbáljam hangsúlyozni annak a jó oldalát, hogy ő már ilyen nagy. Tervezzek olyan családi programokat ( fagyizás, sütizés, vidámpark, stb), amit a kicsi még csak szemlélődőként (vagy még úgy sem) élvez, így Andris érezheti, hogy neki is van privilégiuma. És próbáljak vele amennyit csak lehet kettesben is tölteni. Azaz ne takarítsak, intézkedjek, amikor a kicsi alszik, hanem vele töltsem az időt. Munkanélkülire vetettem magam, nem betegállományba. Elméletileg augusztus 12én kell visszamennem mindenféle papírokkal, akkor állapítják meg hogy mennyi időre mennyi pénzt kapok. Addig "dőzsölünk" Gábor fizujából. :roll: Eddig se dolgoztam, csak itthon tanítok még egy csajt, akinek augusztus közepén van a szóbelije. Írásbelin már szerencsére átment néhány hete.

Kép

Kép
hgrita
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?