Új privát üzeneted érkezett!

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Scooper :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: bocsi...


Nem történt semmi...nem írtam volna le, ha zavarna :)

KépKép
Kép
scooper
 
 


Jaj, még 46 nap....de lasssan megy az idő...

KépKép
Kép
scooper
 
 


Kata, na ez az.... elvileg a kórházban a védőnő feladata, illetve a csecsemős nővéreké... De maguktól szinte egyik sem tanítja meg az anyukákat a helyes fejési technikára, meg kell kérni őket. Egy biztos, fejni profin tud mindegyikük.

Egyébként egy jó tanács a kórházi napokra. A csecsemős nővérek elég mufurc egy banda tud lenni, de lehet velük bánni ;) Mosolyogni kell rájuk, érdeklődni, mit hogyan kell csinálni, helyes mellre tétel stb, megkérni, hogy mutassa meg. Ez az első nap feladata :D A többi napé pedig a tevékeny részvétel a baba gondozásában, tehát ha minden vacakért a nővérre vár az ember, vagy több mint sokszor kérdez, akkor egy idő után hajlamosak elkönyvelni, hogy az anyuka vagy nem foglalkozik azzal, amit mondanak neki, vagy szimplán butuska. A legfontosabb pedig, hogy szülés után, mikor felviszik az ember lányát a gyermekágyas osztályra, akkor az első adandó alkalommal ki kell menni zuhanyozni, tehát ha jön a nővér, s kérdezi, hogy hogy vagyunk, tudunk e stb... /persze ha szarul van az ember, akkor ne menjen még sehova :) / mert azt, aki elhagyja magát, s nyavalyog, azt nagyon nem komálják.
Volt szerencsém kétszer is ilyen nyavalygós szobatárshoz, az egyik ráadásul totál buta és pofátlan volt, mikor bent voltak a csecsemősök állandóan a telefonon lógott, ha sírt a babája akkor is, mellszívózta a melleit, amik jól be is durrantak, s a nővérekkel fejette ki két naponta. Na, őt nem szerették, látszott is.

vicger
 
 

 
 

Andi: festés? na, azért nem rumli nélkül, majd írom este. :wink:

Süti: balcsi? adós vagyok még, csak mindig visszaolvasok, meg reagálok és ez meg jól elmarad, lassan már nem is lesz aktuális :wink: de este ígérem írok, meg képet is teszek fel :)

Petra: Neked akkor jól indult a nap. :)

Bibi: szerencsére nem értek a cukor témához, de szerintem se aggódj, lehet, tényleg a védőnő nem volt toppon a cucc használatában. Te tényleg olyan szépen tartod a diétát, fogysz ... nem lehet itt gond. ... Azóta olvastam azt is, hogy már megnyugodtál :)
Egyébként ma én is vettem 2 kg koviubit. :) 8)

Manó: köszi a frissítést :)
szerintem ez így természetes, én is napról napra egyre jobban várom, hogy a kezünkben tarthassuk Veronikát. Megértem, hogy olvadoztál tegnap. :wink:

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, egyre jobban félek is néha, hogy Julcsi, meg Veronika .... ne legyen különbség a lelkemben ... Nektek, akiknek nem az első babó jön, nincs ilyen érzés?:roll:

Babamozgás: Süti, Manó, nálam is ugyanez a helyzet, egyáltalán nem mozog kevesebbet, sőt ... pedig én is olvastam, bár ma én már a következőt kaptam. :) Julcsival nem emlékszem, hogy ilyen kellemetlen is tudott ez lenni. :roll: De ha véletlenül egy rövid ideig nem érzem, akkor meg rögtön arra gondolok, hogy minden OK-e. Nem vagyok nooooomális. :wink:

Viki: jól kezelted a védőnőcit :) és Ő akar majd segíteni, meg tanácsot adni? :roll:

Kriszti: mindig csodálom, hogy birod :)
Kedvet csináltál Lillafüredhez is, szeretem és olyan régen voltam ... lehet még szülés előtt belefér, majd fotozók Neked. :wink:
Egyiknap nekem is volt ilyen szúrkálós érzés, de szerencsére másnap reggelre elmúlt. Pihenés, pihenés, pihenés! Remélem, már azóta jobb.

Eddig jutottam most olvasásban, írásban. És hívott a festő, hogy mindjárt itt van, egyeztetni a továbbiakat. Mennem kell, de este még leszek. :wink: Apa ma elment Olaszországba :(

KépKép
KépKép
madar
 
 


[quote="vicger"]a írta:vicger leghatékonyabban kézzel lehet fejni, csak tudni kell a módját. A mellszívók pusztán kényelmi okból jelentenek könnyebbséget talán, de kérdezz meg egy valódi szakembert


Ennek most hadd mondjak ellent:
A leghatékonyabb módszer a szoptatás. A kézi és gépi (mellszívó, nem kell elektromosnak lennie) fejés alapvetően más technikára épül. A kézi fejés préselés, a gépi fejés szívás. Azért is a leghatékonyabb a baba szopása, mert ő ötvözi a kézi és gépi fejést, azaz egyszerre présel és szív.
A mellszívóknál mostanában probálkoznak azzal, hogy a préselést is hozzá tudják tenni a szívás mellé, ezért több mellszívó (pl. Avent) rendelkezik egy stimuláló párnával. Hozzátéve hogy ez azért nem tökéletes.
Ha valakinek sokáig kell fejnie, akkor azért nála ajánlják a mellszívó beszerzését, sőt azok közül is az elektromosat.
Én személy szerint tudok kézzel fejni, és nem szeretem a mellszívót, de nem a hatékonysága miatt, hanem azért, mert én úgy érzem, hogy még a leggyengédebben is nagyon húzza a mellemet... Ezért is tanultam meg kézzel fejni.
Szóval én azt ajánlanám mindenkinek, hogy ha csak nincs komoly indoka, akkor ne fejéssel próbálja biztosítani a megfelelő tejmennyiséget, hanem szoptatással. Ha kell, akkor nagyon gyakori szoptatássa.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Szép napos napot!

Fejés: Nekem az első babám kora baba volt, fejtem, majd csak álom maradt, hogy szopni fog, ha nagyobb lesz. 11 hónap fejés napi 6-7 alkalommal...(van ezért 2 tejtesója, mert napi 2l termelődött)

Nem könnyű megtanulni a kézit és a gépit sem egyaránt és tényleg sajna senki nem mutatja meg. A lelkiismeretes nővérek közül is van, aki csak könyvben látott csecsemőt, én javaslom első szülőknek, hogy valami tapasztalt anyuka, barátnő, nagymami segítségét bátran fogadják el, mert egy-két hét és simán megy minden (valakinek azonnal).

Nekem bevált a sok anyuka által szidott, de olcsó Pestonka. Most is elektromosban ez a legolcsóbb, de kombinálnom kellett a kézi-gépi fejést, mert a gép szívta azt a tejet, ami már lejött az előcsarnokba, de azt csak kézzel tudtam elérni, hogy odáig lekerüljön a tej (húúúú szarul fogalmaztam, aki szült tudja, mikor lejön a tej, folyik akár magától is).


És kitartás, türelem, bla-bla ezek igazak, de ha valakinek ezek ellenére sem sikerül, akkor sem lesz rosszabb anya, mint aki szoptat!!!! (nekem eddig mindegyiket sikerült)
A babáknak a legfontosabb a szemkontaktus, ölelés, szagok, szeretet...azt, hogy ezt üvegben vagy mellben rejti az édesanyja nem fogja meghatározni a kötődését az édesanyjához és így apuka is lehetőséghez jut ebbe a kapcsolatban.

És most jön az, hogy az anyatejes baba sosem beteg...részigazság. (mindhárom gyerekem 12 hónapig jutott hozzá, de nem egyforma immunrendszerrel jövünk világra)
Én pl. Robébis csecsemő voltam, aztán 5-6 éve nem láttam a körzetis orvost, és szégyenlem magam, mert nem is ismerem( párom leadta a kártyám :wink: )

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


http://www.ruhacsoda.hu/hu/webaruhaz.ht ... n=NTExMjk=

találtam, gondoltam, hátha érdekel valakit. Én találtam köztük egy-két jót

KépKép
Kép
scooper
 
 


Astrid, csak azért nem írtam, hogy a leghatékonyabb fejés a baba szopása, mert ez teljesen evidens számomra, s kifejezetten a mellszívókról volt szó, s azok szükségességéről :) Hiszen azt írtam is, hogy igazából, ha csak valami gond nincsen, akkor nincsen szükség fejésre, mert teljesen felesleges, csak problémát szül. úgyhogy teljesen egy véleményen vagyunk.

Bibi, a pulcsi az egyértelmű, nem is a hőfok miatt vagyok dilemmában, hanem amiatt, hogy azért egy barlangban őkelme nem arra mehet, amerre akar :) s azért elég hangosan kifejezésre tudja juttatni a nemtetszését. Na most ez egy barlangban még hatványozottabban hangos :D

Madar
, köszi, már valamivel jobb, de megmondom őszintén repesve várom az estét, mikor is Őkelme hajlandó lesz aludni, s csend és béke honol a lakásban.
Tesó érkezés lélektana: az a nagy igazság, hogy a szeretet nem feleződik, vagy harmadolódik, vagy stb, hanem mindig több és több lesz :) Szóval nyugi :)

Kata, szeméremcsont fájdalom, már jó ideje kínlódok vele, maradni is fog a szülésig. /utána meg a gát fog fájni :D

vicger
 
 


Kriszti!

Csak annyit akartam jelezni, hogy a kézi és gépi fejés között nem lehet rangsort állítani hatékonyságilag, mert más-más techinkára épül. A kézinek azt szokták előnyként felhozni, hogy a mell kézzel stimulálása (bőr bőrrel való érintkezése a műanyag helyett) könnyebben kiválthatja a "let down" (tejleadó) reflexet. De azért egy gépi fejésnél ez is kivitelezhető, ha nem rögtön a fejővel kezünk, hanem előtte finom, körkörös masszírozással.
Ha jól értettem, Csúnyeszkának is pont az volt a gondja, hogy a gépi fejéssel nehéz volt kiváltania ezt a reflexet, ezért kombinálta a két módszert.
A baba szopizását meg azért írtam, mert sokan gondolják, hogy a fejéssel ugyanolyan hatékonynak lehet lenni, de pont az általam fentebb írtak azt is bizonyítják, hogy ez nem igaz, legyen az kézi vagy gépi fejés.
Egyébként én a mellszívót nem azért nem tartom létszükségnek, mert a kézi fejés jobb, hanem azért, mert egyáltalán nem biztos, hogy szükség lesz rá, viszont ahhoz képest, hogy esetleg szükségtelen lesz, elég borsos áruk van. Nálam mindnél működött az igény szerinti szoptatás, egyiknél sem fejtem, az első pár hétben sem.
Max. apukával együtt megnézni érdemes, hogy mit szeretnénk (felírni az adatait, stb. neki emlékeztetőül), és ha mégis kell, ő beszerezheti.

Nekem ma nem volt túl hatékony napom, a magyar egészségügy újra bemutatkozott. Sikerült 4 (!!!) órát várnom 3 db beutalóra... És még szabadulni sem tudtam, mert bevették a kismamakönyvemet, és nem tudtam visszaszerezni. Többször jeleztem, hogy én csak beutalót szeretnék, de lepattantam... :D :( Plusz kellett a beutaló, mert holnap nem tudtam volna elmenni érte (ma itthon volt a párom, tudott vigyázni a 4 gyerekre, de holnap nem lesz), viszont ellenanyag vizsgálatra vért csak hetente egyszer, csütörtök reggel vesznek le a helyi SZTKban.
Tökre nem értem, miért kell nekem a saját nőgyógyászomon kívül a körzetihez is elmenni, miért nincs joga megírni a beutalót, miért jobb az, hogy egy ismeretlen valaki aláfirkál nekem egy cetlit, ahelyett, hogy a saját ismerős nőgyógyászom tenné ugyanezt. Már azon gondokodtam, hogy valahol panaszt kellene tenni emiatt, mert ez így egyszerűen értelmetlen és nem is normális.

Madar!

Szerintem nem lehet egyformán szeretni a gyerekeket. A szeretet nem csökken, de én azért azt vállalom, hogy nem úgyanúgy szeretem őket. Nem mértékben van különbség, hanem másképp szeretem a 10 éves majdnem 5. osztályos nagyfiamat (és mást engedek meg, de mást is várok el tőle), mint a 2,5 éves legkisebbemet.

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="scooper"]h írta:scooperttp://www.ruhacsoda.hu/hu/webaruhaz.html?kateg_id=255&session=NTExMjk=

találtam, gondoltam, hátha érdekel valakit. Én találtam köztük egy-két jót


Next, BHS, George, Ladybird, Mothercare, Early Days, St.Bernard, Debenhams, Tiny Ted, Adams, BabyGap ... ezek mind olyan márkák, ami igazi minőség !!! ... ezekből simán vennék én is :) ... a többi necces: jó is lehet, meg be is lehet vele faragni ...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="kata05"]V írta:kata05icger, ezt a "kézzel fejés a leghatékonyabb dolgot" már én is hallottam, na de első szülő nőnek ezt ki fogja megmutatni? Mondjuk nálunk a kórházban csak ennek a hívei a csecsemősök, ők is elítélik a mellszívókat.

Scooper, gyönyörű a vers!

TÖBBIEK????


Nekem Avent kézi mellszívom van, és kézzel is fejtem ... Lillának is van tejtesója, 5 hós kora körül két naponta jöttek a tejért az anyatejgyűjtő munkatársai ... én főleg akkor láttam hasznát a mellszívónak, abban az időben ... kétszer "bedurrant" a mellem gy éves koráig: ez mindig az után volt, amikor valami nagyobb vendégséget fogadtunk a 45 nm-en, és fizikailag nagyon kimerültem ... akkor nekem a mellszívó NEM segített, sőt ... ilyenkor (ha nem vagy lázas!!!), csak nem jön a tejcsi, de a melled kőkemény a legjobb, ha melegíted a mellet ... én több módszerrel próbáltam melegíteni, nekem leginkább az jött be, hogy beültem forró vízbe nyakig, fogtam a babaolajat, és ott a kádban addig masszíroztam, fejtem a cicit, amíg ki nem jött az, ami eldugult ... szerencsére soha nem jutottam el a mellgyulladásig, nem lázasodtam be (akkor már azt mondják nem jó melegítani a cicit, hanem hideg borogatás kell rá, és antibiotikum ... egy ismerősömnek be is tályogosodott így a melle, mert nem ment időben orvoshoz ...a poklok poklát élte át, felvágták a mellét, a gennyet egy csövön keresztül vezették ki : azt mondta, rosszabb volt, jobban fájt, mint a szülés ... szóval: ezt nagyon komolyan kell venni, én nagyon antibiotikum ellenes vagyok, de ilyen szituban simán be fogom venni, ha arra van szükség !

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Én is igény szerint szoptattam mindegyik gyerkőcöt. Atinál viszont egy időben megugrott a tejhozam, /csomó zöldség jót tesz a tejtermelésnek/ s begyulladt a mellem egymás után többször is. Mikor a doki már kórházi befekvéssel riogatott /láz és antibiotikum kúra (az alatt is lehet szoptatni)/, akkor vettünk avent kézi mellszívót, addig max képen láttam ilyen masinát.
S ahogy már írtam, ha minden rendben van, akkor egyáltalán nincsen szükség mellszívóra :) / de ezt már többször nem írom le :lol: :lol: :lol: :lol: /

vicger
 
 


Astrid magyar eü: ez minden csak nem józan paraszti észre épülő rendszer :evil: :evil: S látod, még determinál is :D :D :D ha egyszer beadtad a kiskönyvet, nincs mese, nem szabadulsz... :twisted: :wink:

vicger
 
 


Bex,nem ,ez nem fészekrakás,csak már nem bírom nézni itthon a koszt meg a kupit.Meghát más se csinálja meg helyettem,sajnos.Ezért ma a felső szint volt a soron.Holnap vasalom a babaruhákat,meg talán még egy kis gazolás is belefér este.Ma is gazoltam,hát már most izomlázam van,remélem holnap azért fel tudok kellni. Hétvégén talán eljutunk a füvesítésig is,mert egy éve semmi mást nem csinálunk,mint gazolunk,és mondtam a páromnak hogy a füvet egyszerűbb vágni,de sajnos nem egy kertész típus,így noszogatni kell.

sutimano76
 
 


Pálinkás szép jó estét!

Kata,tök jó,hogy végre pihenhetsz otthon.Élvezd is ki.Hamarosan nem lesz rá időnk.

Madar,nem semmi napod volt.Remélem sikerült azóta pihenned.

Süti,Rita,ma kikérdeztem a dokimat,nagy e a a káosz a kórházban.Kívülről valóban elég ijesztő.Dokim mondta,hogy tegnap volt alkalma egy elég hosszadalmas szülés kapcsán jól szemügyre venni az ideiglenes szülészetet.Azt mondja nagyon szép kis szülőszobát és vajúdót csináltak az "új" folyosón.Ami nincs,azok az 1-2 ágyas fizetős szobák,de úgy gondolja,4-5 napot vígan ki lehet bírni,szóval megnyugodhatok.Vasárnap reggel megyek a kórházba hozzá UH-ra,akkor majd sasolok is.

Brumi,idézem a dokim: a 8,8 annyira nem vészes,de "kezelni" kell.Megnézte a kaja utáni mért értékeimet.Azt mondta az a 3-5 db 7 feletti érték nem tragikus,de a diétával szép lassan el is fognak tűnni,és ez is a cél.Kontroll nincs,azaz,ha egyszer a 2 órás cukros lötyi magas értéket mutat,akkor nem szabad a kismamával ellenőrzésképpen újra és újra ezt a fajtát csináltatni.Nem szabad cukrot itatni velünk.Amit kell,havonta egyszer HbA1C (cukorhemoglobin) értéket nézetni egy vv keretében,ami nem más,mint otthon megeszed a kis diétás reggelid,és rá egy órára veszik le a vért.Ennek van egy tól-ig értéke,ha az rendben van,akkor a diétával ez a dolog kordában tartható.Az asszisztens szerint pedig mindent lehet enni,csak mindent mérjünk le,és tartsuk be a diétát.Szerinte a Norbis cuccok kuka,mert azokban is van cukor.Szóval nem könnyítette meg a dolgom,de ahogy eddig csináltam annyira nem volt rossz,egy pici módosítással király lesz.

Mellszívóm nekem elektronyos volt,de sokat nem használtam.Szerencsére Dani ügyes volt,de ha kellett nagyon jól működött.Most még nem tudom hogy lesz,de szeretném másképp csinálni,mint Danival.Akkor nem voltam elég kitartó.Nem is kitartó,inkább nem fogtam fel ennek a jelentőségét,mert a tojáshéj a fenekemen volt :oops:

Velem dokinál minden rendben volt.Méhszáj beton kemény,3000.Magne B6ot se kell szednem,ha nem muszáj.Kezd izgalmas lenni,most már 3 hetente kell majd mennem,magzatmozgást számolgatni,persze azért strigulázni nem kell :lol: Szóval 69 nap,az 69 nap :D

Kép
v.andi
 
 


Alszik......... :lol: :lol: :lol: :lol:
Én meg teljesen kipurcantam ma.... Atinak elalvásig be nem állt a szája, folyamatosan mondta a magáét, amire ugye reagálni kell, mert ha nem, akkor jön a mérgelődés. Nem is lenne gond, de felét nem értem annak, amit mond :oops: :roll: :D A végén már nagyon hisztis voltam én is, mert ahogy ültem mellette zsibbadt mindenem, meg fájt, meg feszített, meg különben is :? :roll: Aztán persze közölte, hogy ő aztán nem alszik / a múltkor sikerült elkiabálnom, hogy mennyire könnyű dolgom van... ez már a 2. nap, mikor nem akar aludni s megy a nemnemnemnem egy kis sírással fűszerezve. Persze 5 perc múlva már húzza a lóbőrt, csak addig amíg lehet ellenkezik. Dackorszak :lol: :cry: /

Andi
örülök, hogy minden okés! A beton kemény méhszáj pedig megnyugtató. magzatmozgás számlálás, gyakoribb orvoslátogatás, alakul a molekula :) :) :)

Én csütörtökön lesem meg a dokit, meg a védőnőt. Naná, hogy akkorra mondanak 40 °C-ot. :twisted:

vicger
 
 


Tesó érkezése: köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat, megnyugtatásokat. Az elmúltban hallottam, aki szintén azt mondta, nem osztódik, hanem duplázódik a szeretet, más pedig őszintén elmondta, hogy egyik nap az egyik gyermekét szereti jobban, másiknap a másikat, és szerencsére ez nagyjából kiegyenlítődik. Meglátjuk. :roll:

astrid: együttérzésem. Ezeket az értelmetlen dolgokat én is annyira tudom utálni. :evil: Nagyon rosszul tolerálom, ha az időmmel játszanak. :oops:

Bibi: nagyon képben vagy a márkákat illetően. :) Honnan ez a szakértelem?

süti: csak óvatosan a kertészkedéssel.

scooper: a vers tényleg nagyon szép, köszönöm, hogy megosztottad velünk. :)
Azt hiszem tudok egy "felesleges" mellszívót (Madela elektromos), csak el kell mennem a barátnőmékhez, megnézni, hogy működik-e (kb. 5 éves, csak a barátnőm használta, ő sem sokat, fertőtlenítve tette el, de szerintem még egy alapos tisztítás, fertőtlenítés után használható lesz). Pár nap türelmet kérek, amíg eljutok oda. Egyébként nekem is a kézzel fejés jött be, de abszolút érthetőek a Te indokaid.

Bex: olyan jó olvasni, amikor mindenki írja, milyen szépen fejlődik a babócája. Gratulálok Nektek is. :)
Milyen babakocsit szeretnétek?

Kriszti: ennyi ideig még nem voltak Tőled távol a nagyok? Aug. 1.? Az még 10 alvás. Kiszámoltam, mert már megszoktam, hogy Julcsinak mindig így kell meghatároznom, hogy valami mikor lesz. Neki ez a kézzel fogható. :) Bocs. :wink: Majd írunk sokat, hogy gyorsabban teljen az idő. :)

Andi: örülök, hogy minden rendben, kezd izgalmas lenni a dolog :) Én pénteken megyek, és szerintem engem most már hetente akarnak majd látni. :)
Pihenés? mióta olvasok és írok :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Andi,köszi az infót,de ezt nem értem hisz orsica most szült és ő azt írta hogy nincs vajudó???
Gratulálok a szép eredményekhez!!!!

Madar vigyázok én,ha sok abbahagyom,de én se vagyok az a semmittevős típus.Azért a te programjaid se semmik.M3...dugó :evil:

Kriszti kitartás!!!!Eddig is rohamléptekbe ment az idő,az aug. is hip-hop itt lesz!!!Addig próbálj pihizni amennyire Ati engedi!!Gondolom 3 gyerek mellett méginkább nem fogsz tudni.

sutimano76
 
 


Szép jó estét :lol:

Andi, örülök, hogy minden rendben van veletek :)

Madar, dugó :twisted: :evil: Ismerősök közül többen megszívták ma ott :x :x :x Ez tényleg hihetetlen, hogy pont ezt nem tudják bemondani, kitáblázni :shock:

Scooper, nagyon szép a vers :)

Petra, gratula a táppénzhez :)
Az enyim táppénz már ezer éve el is fogyott :x :cry: :cry: :cry:
De én nem panaszkodok, eddig hál Istennek mindig időben jött (kopp-kopp)

A házunkban lift javítás van egész héten, ma kétszer kellett megmásznom az x emeletet :twisted: de legalább volt egy kis mozgás :wink:

Bibi, Viki, védőnőitek :twisted: :twisted: :twisted:

Süti, tényleg csak óvatosan a gazolással, vedd rá apát, hogy csinálja ő, sok mindent mi sem azért csinálunk mert olyan típusúak vagyunk, vagy mert van kedvünk csinálni. Nehogy megerőltesd magad.
Vendég
 


Madar, már tavaly nyáron is a Nagyinál nyaraltak. / egész nyáron/ Az Anyu ragaszkodik hozzá, hogy legalább 2 és fél hónapot ott legyenek. Amivel nincs is semmi baj, és teljesen érthető /hiszen 2 évvel ezelőttig ott is laktunk, tehát együtt éltek/ csak éppen nekem nagyon sok így nélkülük, még akkor is, ha egy egy hétre elrobogunk hozzájuk.....
Én is alvásos időszámítást használok :lol:

Ezt a tesós dolgot elég nehéz megfogalmazni, úgy, hogy minden benne legyen a mondandóban, ami benne van az érzésekben is. Astrid ahogyan írta, hogy más más dolog miatt szereti a gyerkőcöket, ez teljesen igaz. Ezzel minden több gyerekes szülő így van /hisz a gyerkőcök sem egyformák/ s bizony van olyan tulajdonsága a gyerkőcöknek /az enyémeknek biztosan, amitől viszont a falra tudok mászni/ Szóval ez az egyik fele a dolognak. a másik pedig az, hogy nem egy, mondjuk 10 kilós szeretet tömböt kell most felezned, hogy tesó születik, mert egyszerűen lesz egy másik 10 kilós szeretet tömb dirket a tesónak, ami csak az övé. S ha lesz egy 3. tesó, akkor jön a 3. tömb. :) Szóval valahogy így gondolom, érzem én....

vicger
 
 


Bex,szuper híreket hoztál Te is.Tudják ezek a babák,merre van az arra :lol: :lol:

Kriszti,Atinak is lehetnek rosszabb napjai,lehet,most épp ez van.Arról nem beszélve,hogy az aprónépnek kitűnő érzéke van ahhoz,hogy megváltozzanak tesó érkezésekor.Biztos vagyok benne,hogy ez a dög meleg is számít.Sztem biztos megint ügyes lesz az alvásban.

Viki,ez a védőbanya.Neked aztán van türelmed.Én nem tudtam volna ennyire békésen elintézni.Sztem én a blikk főoldalán lennék már. :lol:

Kép
v.andi
 
 


Süti, tényleg gazolás... :shock: :shock: :shock: hááááááááááááát, azért csak nagyon óvatosan!!!!


Szerintem egy gyerekkel nehezebb, mint 3mal.... :roll:


Madar, a dugót is elfelejtettem lereagálni :oops: /ma tiszta zizi vagyok/ szóval nonszensz valóban! Ami a pánikot illeti, nem csodálom, hogy belekóstoltál :? A híradóban láttam, frankón egész nap dugó volt, szóval egy kis odafigyelés xy részéről, s máris tájékoztatva lett volna az autós társadalom. Azért ez mégiscsak egy autópálya kemény pénzeket fizet az ember, hogy lábával érinthesse, nem pedig egy huszad rendű út, ahol na bumm, nem táblázták ki a dugót. Szóval itt azért szerintem ez minimum elvárható lett volna. grrrrrrrrrrr

Boboka, hányadik az az x?

vicger
 
 


BobokaaX az nálad a 10. emelet???? :shock: :shock: :shock:

Kép
v.andi
 
 


Hú ,most azt hiszitek hogy mennyit gazoltam,pedig mondjuk csak 1-2 m2-es részről van szó,és holnap se tervezek többet,Apa meg tegnap és ma megcsinált olyan 15-20 m2 körül.Holnaptól végre besegít a sógorom is,megígérte hogy segít az egészet kikapálni a páromnak,aztán rotációskapa és végre fű!!!

Kriszti,én még nem tudom,csak gondoltam,mert akkor hol egyik inna,hol másik enne,hol anya ez kell,aztán mikor végre mindekit lerendez az ember akkor jön a harmadik hogy éhes szomjas stb.Én ezt így képzeltem,de ha nem így van,akkor jó.

Háááááát,csajok beleolvastam a 2010 márciusiakhoz,nem semmi vita és stílus alakult ki,asszem nyugodtan elmondhatom,hogy mi egy nagyon jó kis csapat vagyunk,és még azt is meg merem kockáztatni,hogy elég inteligens és toleráns.

sutimano76
 
 


[quote="v.andi"]P írta:v.andiálinkás szép jó estét!

Kata,tök jó,hogy végre pihenhetsz otthon.Élvezd is ki.Hamarosan nem lesz rá időnk.

Madar,nem semmi napod volt.Remélem sikerült azóta pihenned.

Süti,Rita,ma kikérdeztem a dokimat,nagy e a a káosz a kórházban.Kívülről valóban elég ijesztő.Dokim mondta,hogy tegnap volt alkalma egy elég hosszadalmas szülés kapcsán jól szemügyre venni az ideiglenes szülészetet.Azt mondja nagyon szép kis szülőszobát és vajúdót csináltak az "új" folyosón.Ami nincs,azok az 1-2 ágyas fizetős szobák,de úgy gondolja,4-5 napot vígan ki lehet bírni,szóval megnyugodhatok.Vasárnap reggel megyek a kórházba hozzá UH-ra,akkor majd sasolok is.

Brumi,idézem a dokim: a 8,8 annyira nem vészes,de "kezelni" kell.Megnézte a kaja utáni mért értékeimet.Azt mondta az a 3-5 db 7 feletti érték nem tragikus,de a diétával szép lassan el is fognak tűnni,és ez is a cél.Kontroll nincs,azaz,ha egyszer a 2 órás cukros lötyi magas értéket mutat,akkor nem szabad a kismamával ellenőrzésképpen újra és újra ezt a fajtát csináltatni.Nem szabad cukrot itatni velünk.Amit kell,havonta egyszer HbA1C (cukorhemoglobin) értéket nézetni egy vv keretében,ami nem más,mint otthon megeszed a kis diétás reggelid,és rá egy órára veszik le a vért.Ennek van egy tól-ig értéke,ha az rendben van,akkor a diétával ez a dolog kordában tartható.Az asszisztens szerint pedig mindent lehet enni,csak mindent mérjünk le,és tartsuk be a diétát.Szerinte a Norbis cuccok kuka,mert azokban is van cukor.Szóval nem könnyítette meg a dolgom,de ahogy eddig csináltam annyira nem volt rossz,egy pici módosítással király lesz.

Mellszívóm nekem elektronyos volt,de sokat nem használtam.Szerencsére Dani ügyes volt,de ha kellett nagyon jól működött.Most még nem tudom hogy lesz,de szeretném másképp csinálni,mint Danival.Akkor nem voltam elég kitartó.Nem is kitartó,inkább nem fogtam fel ennek a jelentőségét,mert a tojáshéj a fenekemen volt :oops:

Velem dokinál minden rendben volt.Méhszáj beton kemény,3000.Magne B6ot se kell szednem,ha nem muszáj.Kezd izgalmas lenni,most már 3 hetente kell majd mennem,magzatmozgást számolgatni,persze azért strigulázni nem kell :lol: Szóval 69 nap,az 69 nap :D


Andi: köszi, ez megnyugtat ... engem is 1 hónapra rendeltek vissza, és ezt fogják nézni, amit írtál és a fruktozamint ... mondjuk nekem éhgyomri érkezést mondtak :shock: ... norbi - cuccok: kizárólag a fagyijukkal szemeztem, mást nem is néztem, ezek szerint ne ??? (10 dkg 7.9 gr CH és még külön rá van írva, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják ... )

ÖRÜLÖK, HOGY VELED MINDEN RENDBEN !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Kriszti, Andi, nem, szerencsére nem a 10. emelet, csak a 4. :) :) :)

Bizony, ez itt egy jó kis csapat :lol: :) :D :D
Vendég
 


Süti, mondjuk elég speciális helyzetben vagyok, vagyunk, mert a 3 gyerkőcből kettő már teljesen önellátó /néha nagyon is/ Úgyhogy max Ati ugráltatna, de ha Vica elérhető közelségben van, akkor őt is szívesen megmozgatja a kis tábornok :) / hála Istennek imádják egymást/

Jujj, a minap alig tudtam visszatartani a sírást... sógornőm itt aludt nálunk, Vicám ágyában. Reggel Ati kelt fel, jön ki velem a nappaliba, s látja, h Vica ágyában van valaki. Rohan oda, s kiabálja, hogy É É É /Évi/ teljesen belelkesedett, s Évi helyett sógornőt találja az ágyban, akit ráadásul fél éve nem is látott /pedig keresztanyja.../ s hátrál, miközben azt hajtogatja, hogy nem nem.... hát, majdnem megszakadt a szívem :cry: :cry:

Asszem egy kicsit túl érzékeny vagyok mostanában...... :cry: :cry:

Süti, azért a hajolgatás, az hajolgatás. Azt azért reméltem, hogy nem az egész udvarnak ugortál neki!! :)

Ti hogy álltok a guggolással? Hajolás helyett ugye azt ajánlják, nekem viszont abszolut nem jön be, olyan, mintha ki akarna szakadni Luca :shock: :?

vicger
 
 


Boboka, nekem 3at kell másznom /lift nincs/ de azt alig bírom.... elismerésem! :)


megsasolom a márciusi kismamikat. Kíváncsi vagyok :oops: :oops: :oops: Egyébként tényleg klassz egy csapat vagyunk :)

vicger
 
 


[quote="vicger"]A írta:vicgerlszik......... :lol: :lol: :lol: :lol:
Én meg teljesen kipurcantam ma.... Atinak elalvásig be nem állt a szája, folyamatosan mondta a magáét, amire ugye reagálni kell, mert ha nem, akkor jön a mérgelődés. Nem is lenne gond, de felét nem értem annak, amit mond :oops: :roll: :D A végén már nagyon hisztis voltam én is, mert ahogy ültem mellette zsibbadt mindenem, meg fájt, meg feszített, meg különben is :? :roll: Aztán persze közölte, hogy ő aztán nem alszik / a múltkor sikerült elkiabálnom, hogy mennyire könnyű dolgom van... ez már a 2. nap, mikor nem akar aludni s megy a nemnemnemnem egy kis sírással fűszerezve. Persze 5 perc múlva már húzza a lóbőrt, csak addig amíg lehet ellenkezik. Dackorszak :lol: :cry: /

Andi
örülök, hogy minden okés! A beton kemény méhszáj pedig megnyugtató. magzatmozgás számlálás, gyakoribb orvoslátogatás, alakul a molekula :) :) :)

Én csütörtökön lesem meg a dokit, meg a védőnőt. Naná, hogy akkorra mondanak 40 °C-ot. :twisted:


Jön a melegfront, baromira megfájdult a fejem, most vettem be egy algopyrint :( ... kismanók is ezt érzik sztem: Lilla sem akart elaludni ma ... :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="madar"][ írta:madarb]Tesó érkezése: köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat, megnyugtatásokat. Az elmúltban hallottam, aki szintén azt mondta, nem osztódik, hanem duplázódik a szeretet, más pedig őszintén elmondta, hogy egyik nap az egyik gyermekét szereti jobban, másiknap a másikat, és szerencsére ez nagyjából kiegyenlítődik. Meglátjuk. :roll:

astrid: együttérzésem. Ezeket az értelmetlen dolgokat én is annyira tudom utálni. :evil: Nagyon rosszul tolerálom, ha az időmmel játszanak. :oops:

Bibi: nagyon képben vagy a márkákat illetően. :) Honnan ez a szakértelem?

süti: csak óvatosan a kertészkedéssel.

scooper: a vers tényleg nagyon szép, köszönöm, hogy megosztottad velünk. :)
Azt hiszem tudok egy "felesleges" mellszívót (Madela elektromos), csak el kell mennem a barátnőmékhez, megnézni, hogy működik-e (kb. 5 éves, csak a barátnőm használta, ő sem sokat, fertőtlenítve tette el, de szerintem még egy alapos tisztítás, fertőtlenítés után használható lesz). Pár nap türelmet kérek, amíg eljutok oda. Egyébként nekem is a kézzel fejés jött be, de abszolút érthetőek a Te indokaid.

Bex: olyan jó olvasni, amikor mindenki írja, milyen szépen fejlődik a babócája. Gratulálok Nektek is. :)
Milyen babakocsit szeretnétek?

Kriszti: ennyi ideig még nem voltak Tőled távol a nagyok? Aug. 1.? Az még 10 alvás. Kiszámoltam, mert már megszoktam, hogy Julcsinak mindig így kell meghatároznom, hogy valami mikor lesz. Neki ez a kézzel fogható. :) Bocs. :wink: Majd írunk sokat, hogy gyorsabban teljen az idő. :)

Andi: örülök, hogy minden rendben, kezd izgalmas lenni a dolog :) Én pénteken megyek, és szerintem engem most már hetente akarnak majd látni. :)
Pihenés? mióta olvasok és írok :)


Madar: nagyon sajnálom a délutáni dugó-storydat :( ... én itt Szadán éreztem az egésznek a hatását, kétszer annyi idő alatt jutottam el a védőnőhöz, mint szoktam, olyan forgalom volt ... férjem fót felé jött haza, kikerülte a pályát, de kb fél órával tovább tartott így is az út .... lényeg, hogy minden rendben, és nem pánikoltál be igazán .. és, hogy Julcsi aludt közben

Márkák: van egy kétéves lányom, akit igazán jó minőségű ruhűkba akartam öltöztetni, de elérhető áron ... kitapasztaltam a pesti turkálók kínálatát, és 2004-ben előtte volt szerencsém Londonban eltölteni egy hetet, akkor ott csorgattam a nyálam az Oxford Streeten, ezeknek a márkáknak a boltjaiban ... aztán ahogy elkezdtem turizni, meglepve tapasztaltam, hogy az Oxford Street beköltözött ezekbe az üzletekbe :):):) ... most az Ebayen egy vadiúk cimkés M&S Per Una köntöst néztem ki magamnak: 20 fontból eljön Mo-ra :) ... itthon az üzletekben 14 eft körül kezdődik az ára ... nem tehetek róla, lehet, ebben sznob vagyok picit: de én nagyon nagy különbséget érzek ezeknek a ruháknak az anyagában és szabásában az itthon kapható ruhákhoz képest ... és gyakorlatilag, ha használt, akkor olcsóbb, mintha a kínai piacon vásárolnék (amit nem teszek, mert egyszer jutottam el az Ázsia Centerbe, és vettem egy melegítőt itthonra, és egy mosás után már bosszankodtam is: igaz, hogy 2500 ft volt, de 10 mosást sem fog kibírni ,és dobhatom ki ... nekem ez nem spórolás, hanem pénzkidobás ... )

Amúgy meg felnőtt ruhában is imádom a Next és M&S márkákat, mert a 160 cms magasságomhoz is kapok nadrágot, amit nem kell alakítani, mert pl 3 hosszban készítenek minden méretet ... és nekem bejönnek ezek a szabásvonalak, ezekben vagyok csinos, még túlsúllyal is :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,köszi az infót,de ezt nem értem hisz orsica most szült és ő azt írta hogy nincs vajudó???
Gratulálok a szép eredményekhez!!!!

Madar vigyázok én,ha sok abbahagyom,de én se vagyok az a semmittevős típus.Azért a te programjaid se semmik.M3...dugó :evil:

Kriszti kitartás!!!!Eddig is rohamléptekbe ment az idő,az aug. is hip-hop itt lesz!!!Addig próbálj pihizni amennyire Ati engedi!!Gondolom 3 gyerek mellett méginkább nem fogsz tudni.


Süti: gazolás :evil: :evil: :evil: ... vigyázz magatokra te csajszi !!!! :roll: (mikor talizunk legközelebb ??? :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="boboka"]S írta:bobokazép jó estét :lol:

Andi, örülök, hogy minden rendben van veletek :)

Madar, dugó :twisted: :evil: Ismerősök közül többen megszívták ma ott :x :x :x Ez tényleg hihetetlen, hogy pont ezt nem tudják bemondani, kitáblázni :shock:

Scooper, nagyon szép a vers :)

Petra, gratula a táppénzhez :)
Az enyim táppénz már ezer éve el is fogyott :x :cry: :cry: :cry:
De én nem panaszkodok, eddig hál Istennek mindig időben jött (kopp-kopp)

A házunkban lift javítás van egész héten, ma kétszer kellett megmásznom az x emeletet :twisted: de legalább volt egy kis mozgás :wink:

Bibi, Viki, védőnőitek :twisted: :twisted: :twisted:

Süti, tényleg csak óvatosan a gazolással, vedd rá apát, hogy csinálja ő, sok mindent mi sem azért csinálunk mert olyan típusúak vagyunk, vagy mert van kedvünk csinálni. Nehogy megerőltesd magad.


Boboka: lift :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: ... nem irigyellek! ... .te is vigyi magadra ! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Süti, mondjuk elég speciális helyzetben vagyok, vagyunk, mert a 3 gyerkőcből kettő már teljesen önellátó /néha nagyon is/ Úgyhogy max Ati ugráltatna, de ha Vica elérhető közelségben van, akkor őt is szívesen megmozgatja a kis tábornok :) / hála Istennek imádják egymást/

Jujj, a minap alig tudtam visszatartani a sírást... sógornőm itt aludt nálunk, Vicám ágyában. Reggel Ati kelt fel, jön ki velem a nappaliba, s látja, h Vica ágyában van valaki. Rohan oda, s kiabálja, hogy É É É /Évi/ teljesen belelkesedett, s Évi helyett sógornőt találja az ágyban, akit ráadásul fél éve nem is látott /pedig keresztanyja.../ s hátrál, miközben azt hajtogatja, hogy nem nem.... hát, majdnem megszakadt a szívem :cry: :cry:

Asszem egy kicsit túl érzékeny vagyok mostanában...... :cry: :cry:

Süti, azért a hajolgatás, az hajolgatás. Azt azért reméltem, hogy nem az egész udvarnak ugortál neki!! :)

Ti hogy álltok a guggolással? Hajolás helyett ugye azt ajánlják, nekem viszont abszolut nem jön be, olyan, mintha ki akarna szakadni Luca :shock: :?


Guggolás nekem sem jön be, azt érzem, hogy kiszakad a gátam, és menten szülni fogok ... hajolni abszolut nem bírok, így négykézláb mászva közelítem meg Bibike játékait ... érdekes látvány vagyok, Lilla azt hiszi, fel kell ülnie a hátamra, nem érti, mit csinál anya :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Szánom bánom,de amit elhoztam még hozzá se nyúltam,mert kicsit lusti voltam,meg igyekeztem egy sorrendet felállítani a tennivalók közt.Plussz várom a tpénzt,hogy szervízbe vihessem a kocsikámat.A héten azért megcsinálom,és ha lesz kocsim átviszem a jövőhéten!!!Voltál már kreatívba?????

sutimano76
 
 


Kriszti, szegény kis Ati, én is bizti elérzékenyültem volna. Ilyenkor annyira kis kiszolgáltatottak tudnak lenni. De gondolom anya jól megpuszilgatta utána :wink:

Akkor neked is jó sokat kell lépcsőzni :evil:

Na majd a kertes házban nem kell :)

Szerencsére nálunk csak ezt a hetet kell kibírni, ilyenkor tudja / tudná értékelni az ember azokat a dolgokat amiket úgy megszokott (lift).

Holnap is le kell mennem, védőnéni, meg el akarom már intézni a házassági kivonatot is, hátha holnap nem kell sokat várni. De ennyi mozgás talán még jót is tesz, úgyis annyit tespedtem a lakásban az elmúlt héten a nagy meleg miatt.

Bibi, fejfájás :evil: Remélem gyorsan elmúlik majd.

Süti, akkor meg vagy dicsérve, hogy nem sokat gazoltál :wink: meg apa is nagyon ügyi volt, hogy ennyit haladt ma a kerti munkával :wink:
Vendég
 


[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76zánom bánom,de amit elhoztam még hozzá se nyúltam,mert kicsit lusti voltam,meg igyekeztem egy sorrendet felállítani a tennivalók közt.Plussz várom a tpénzt,hogy szervízbe vihessem a kocsikámat.A héten azért megcsinálom,és ha lesz kocsim átviszem a jövőhéten!!!Voltál már kreatívba?????


ááááááá, a fizumra várok, vagyis a tp-re :(:(:( ...addig csak legszükségesebbeket veszem: ebben aa hónapban nagyon elszalad velünk a ló, volt pár nem tervezett kiadásunk, és a legtöbb dolgot most vettem meg Lottinak, és még ha olcsóbban, akkor is sok kicsi, sokra ment ... még kb a jövő hetet kell kihúznunk, hónap utolsó munkanapján már a számlán van a pénz :)

jövő héten bármikor jó nekünk :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Én gugolós vagyok rég óta,mert a derekam már pár éve bemondta az unalmast,kicsit félek is hogy fogom emelgetni babót,főleg ha már nagyobb lesz!!!!A gazolást is gugolva csináltam egy ideig,de aztán kcsit hajolni is kellett,mert a pocim nem fért el a lábam közt,a nagyobb terpeszt meg spárgának hívják :D .Meg a hajolás azért se jó,mert jön a sav,aztán szenvedhetek.

Boboka,4.emelet,én kezdek kiakadni,hogy esténként fel kell menjek a hálóba.Napközben is igyekszem a lehető legminimálisabbra csökkenteni az emeltre mászkálást.Bár ma a lépcsőporszívózás és felmosás elég könnyen ment.

Hát ma volt egy kiborulós pillanatom.Pedig igyekszem kordába tartani a hisztizést.átmentem nővéremékhez és megkértem unokaöcsém,hogy húzza már nekem hátra slagot,mert nekem ez már nem könnyű(kb 20-30 m slag),erre mondja hogy majd,kérem most,mert ha később locsolom meg a gazt akkor a párom sárban fog gazolni,erre ő ezt nem hiszi el,hogy a rohadt slagot nem todom hátrahúzni,hisz nem nehéz.Sajna mérgemben legyökereztem.Persze nővérem se szólt egy szót se :evil: No,mindegy,majd legközelebb ha megkér hogy menjek le vagy vigyem az állomásra(5 perc gyalog),akkor majd én is megkérdezem,hogy fáj-e a lába!!!!(17 éves és borzasztóan kamaszodik).Mindezt úgy hogy amíg nem voltak itthon az anyjáék 2× 1 hete,addig azért igyekeztem etetni,meg cipelni ide-oda. :twisted:

sutimano76
 
 


Ja, nekem sem megy a hajolás / guggolás.
Guggolásnál én is úgy érzem, mintha bármikor kijöhetne a babó :roll: pedig tudom, hogy nem :lol:

És persze minden teregetésnél leesik legalább négy zokni stb. stb., amikért persze egyesével le kell hajolni, na ilyenkor falra tudnék mászni :)
Ilyenkor felveszem a szumó pózt és fél óra mire felveszek bármit is :lol:
De ennek örüljünk, mert azt jelenti, hogy a picikéink szépen növögetnek odabennt :lol:
Vendég
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="sutimano76"]S írta:sutimano76zánom bánom,de amit elhoztam még hozzá se nyúltam,mert kicsit lusti voltam,meg igyekeztem egy sorrendet felállítani a tennivalók közt.Plussz várom a tpénzt,hogy szervízbe vihessem a kocsikámat.A héten azért megcsinálom,és ha lesz kocsim átviszem a jövőhéten!!!Voltál már kreatívba?????


ááááááá, a fizumra várok, vagyis a tp-re :(:(:( ...addig csak legszükségesebbeket veszem: ebben aa hónapban nagyon elszalad velünk a ló, volt pár nem tervezett kiadásunk, és a legtöbb dolgot most vettem meg Lottinak, és még ha olcsóbban, akkor is sok kicsi, sokra ment ... még kb a jövő hetet kell kihúznunk, hónap utolsó munkanapján már a számlán van a pénz :)

jövő héten bármikor jó nekünk :)


Akkor majd értekezünk!!!!!Remélem addigra nem lesz kánikula.

sutimano76
 
 


Boboka ne is mond...ma főzésnél nekem is minden a földön landolt,sőt még az is amit a kukába szántam az is félrement,így nem csak felszedegetni,de még felsöpörni és felmosni is többször kellett. :evil:

sutimano76
 
 


Na meg ami még kiborít,hogy mikor Berni eldeformálja a hasam,akkor az már kezd egyre jobban fájni,én nem tudom mit csinálhat ilyenkor???Kinyújtozik,vagy mit???De ha ezt így folytatja és még nagyobb lesz akkor szét fog szakadni a hasam.Lehet hogy rossz a tartásom,és így jelzi hogy nem fér el,mondjuk ezt hátonfekvő állapotomba is csinálja,akkor meg elvileg elfér??!!
Azért mostmár értékelném,ha csak rugdosna kicsit és a tornázást kintre hagyná!

sutimano76
 
 


Ha meg befordulna és úgy is maradna,azért még hálásabb lennék!!!

sutimano76
 
 


Bibi, most h mondod, tutira a melegfront miatt van....
Egyébként hagyjááááá mááááá a túlsúlyoddal :wink: :wink: :wink: :wink: olyan nádszál leszel szülés után, hogy a portás ki akar majd zavarni a gyerekágyas osztályról :wink: :wink: :wink: :wink:

Süti pffffffffffffffffffffff kamaszok.... :evil:
Rugdalózás, babamozgás: a java még csak most jön majd ;)
Nekem Luca tegnap fürdéskor szerintem szabályosan négykézlábra állt a pocakban, s kitolta a sejhaját. le kellett volna fényképeznem, nagyon brutál látvány volt. /szerintem melegebbre sikerült a víz, mint ahogy ő azt szereti.../

Boboka: szumopóz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és tényleg az :D :D

vicger
 
 


[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n gugolós vagyok rég óta,mert a derekam már pár éve bemondta az unalmast,kicsit félek is hogy fogom emelgetni babót,főleg ha már nagyobb lesz!!!!A gazolást is gugolva csináltam egy ideig,de aztán kcsit hajolni is kellett,mert a pocim nem fért el a lábam közt,a nagyobb terpeszt meg spárgának hívják :D .Meg a hajolás azért se jó,mert jön a sav,aztán szenvedhetek.

Boboka,4.emelet,én kezdek kiakadni,hogy esténként fel kell menjek a hálóba.Napközben is igyekszem a lehető legminimálisabbra csökkenteni az emeltre mászkálást.Bár ma a lépcsőporszívózás és felmosás elég könnyen ment.

Hát ma volt egy kiborulós pillanatom.Pedig igyekszem kordába tartani a hisztizést.átmentem nővéremékhez és megkértem unokaöcsém,hogy húzza már nekem hátra slagot,mert nekem ez már nem könnyű(kb 20-30 m slag),erre mondja hogy majd,kérem most,mert ha később locsolom meg a gazt akkor a párom sárban fog gazolni,erre ő ezt nem hiszi el,hogy a rohadt slagot nem todom hátrahúzni,hisz nem nehéz.Sajna mérgemben legyökereztem.Persze nővérem se szólt egy szót se :evil: No,mindegy,majd legközelebb ha megkér hogy menjek le vagy vigyem az állomásra(5 perc gyalog),akkor majd én is megkérdezem,hogy fáj-e a lába!!!!(17 éves és borzasztóan kamaszodik).Mindezt úgy hogy amíg nem voltak itthon az anyjáék 2× 1 hete,addig azért igyekeztem etetni,meg cipelni ide-oda. :twisted:


Süti :evil: ...és ez nem a kamasznak, hanem a nővérednek szól, aki eltűrte ezt a hangnemet !!! ....

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Kép

Jó éjt!!!

Hát néha a nővérem is meglepő dolgokat művel,pedig ő már nem kamaszodik :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.07.21 21:57-kor.

sutimano76
 
 


[quote="sutimano76"]N írta:sutimano76a meg ami még kiborít,hogy mikor Berni eldeformálja a hasam,akkor az már kezd egyre jobban fájni,én nem tudom mit csinálhat ilyenkor???Kinyújtozik,vagy mit???De ha ezt így folytatja és még nagyobb lesz akkor szét fog szakadni a hasam.Lehet hogy rossz a tartásom,és így jelzi hogy nem fér el,mondjuk ezt hátonfekvő állapotomba is csinálja,akkor meg elvileg elfér??!!
Azért mostmár értékelném,ha csak rugdosna kicsit és a tornázást kintre hagyná!


Süti: kitartás, még egy két hét, és már akkora nagy lesz, hogy nem fog tudni ennyit mocorogni !!! :) ... és addigra lassan elindul lefelé a pocink, és akkor könnyebb lesz legalább levegőt venni :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi, most h mondod, tutira a melegfront miatt van....
Egyébként hagyjááááá mááááá a túlsúlyoddal :wink: :wink: :wink: :wink: olyan nádszál leszel szülés után, hogy a portás ki akar majd zavarni a gyerekágyas osztályról :wink: :wink: :wink: :wink:

Süti pffffffffffffffffffffff kamaszok.... :evil:
Rugdalózás, babamozgás: a java még csak most jön majd ;)
Nekem Luca tegnap fürdéskor szerintem szabályosan négykézlábra állt a pocakban, s kitolta a sejhaját. le kellett volna fényképeznem, nagyon brutál látvány volt. /szerintem melegebbre sikerült a víz, mint ahogy ő azt szereti.../

Boboka: szumopóz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: és tényleg az :D :D


JAJA: ha minden jól megy, akkor szülés után 78 kg leszek :shock: :shock: :shock: ... és örülni fogok neki :lol: :lol: :lol: ... na, mindegy, nézzetek meg egy év múlva :wink: ... REMÉLEM, SOKÁIG FOGJUK EGYMÁSSAL TARTANI A KAPCSOLATOT: csak azt szeretném mondani (olvasva 2010 márciusi Boruskát és társait), hogy nagyon sokat jelent nekem a barátságotok, és a biztatás, amit innen naponta egymásnak adunk és egymástól kapunk !!! :)... nekem is volt nézeteltérésem Mabe-val és Annával is sok mindenben nem értettem egyet... de azért ilyen hangsúlyt megengedni magunknak, mint médiatervező Boruska :shock: ... én is a versenyszférából érkeztem, milliárdos nagyságrendű hitelekkel foglalkoztam, iszonyat felelősséggel a hátamon, de egy percig nem gondolta, hogy könnyebb lesz itthon, mint ott ... jóóóóóó nagy adag naivitásra vall az ilyen hozzáállás, "marketing -manager" asszonynak pedig nem kívánom, hogy megtapasztalja, milyen egy hónapokig örökké sírós csecsemő ... amikor 3-4 hét után azt gondolod: segítség, én nem ezt akartam, közben meg a külvilág azt várja, hogy sugárzó mosollyal örülj az újszülöttednek .... nekem Lillám nem volt írós csecsemő, szopizott is szépen, csak már akkor sem aludt nap közben annyit, mint a kortársai, és én pl a császártól voltam lelkileg padlón ... Boruska: lesz idő, amikor visszasírod a médiatervezést, és szeretnél inkább az "otthoni láblógatás, és kakisfenék törölgetés" helyett inkább dolgozni menni ... és az meg a non plus ultra, hogy valaki babát várva nem tudja felmérni azt, milyen felelősség szakad rá, maikor megszül ... ezt senki ne hasonlítsa egy multinál végzett "felelősségteljes" munkához ... nekem ez a véleményem, mondom én is multinál dolgoztam, tudom, miről szól az egész ... UFF :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Fúúúú Bibi nagyon jól megfogalmaztad amit én is akartam írni..... teljesen egyetértek veled.... (holott még én is előtte vagyok mindennek...) de ez nagyon durva hangnem ami ott ment.... :? :? :?
Ennyit a véleményemről.... :)

Jó éjt mindenkinek!!!!! :)
vikiviktor
 
 


Ma igazoltan voltam távol, jelentem 16 üveg barackleki alszik a paplan alatt....elfáradtam.

Bibi!
Nem tudsz beszerezni (kölcsön)cukormérőt? A diéta sajna nem garancia, hogy rendben van a cukor, én Balázzsal még kevesebbet is ettem, mint a megengedett, mégis magasabb volt a cukrom, mint most. időnként nézesd meg valakivel, ha tudod.
Ruhákkal kapcsban egyetértek, én is preferálom az általad említett márkákat

Mellszívó: nem tudok hozzászólni, mert nekem sehogyan semmivel nem sikerült (na jó. kézzel minimális mennyiség). Inkább többször szoptattam


Szeretet: olyan nincs, hogy egyformán szeretek mindenkit. A páromat sem úgy szeretem, mint a gyerekemet, persze mindkettőt szeretem, de másként....

Ezzel kapcsban van egy félelmem, ami egy film kapcsán jött elő, a címét már nem tudom. Többgyerekes család, játszanak, közben tűz üt ki. Megpróbálják a gyerekeket menteni, de olyan helyzet alakul ki, hogy az apának választania kell, hogy melyiket menti meg, ha dilemmázik, mindekettő meghal... A gyerekek látják az apjukat, nyújtják a kezüket.....néha eszembe jut ez a film, de olyan szörnyű.... :cry:

Kép
arvaerika
 
 


Scooper!

Mi az hogy MÉG 45 nap! MÁR CSAK 45 nap! :wink:

Kép
arvaerika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?