Új privát üzeneted érkezett!

Amadea, már épp kérdezni akartam, hogy hol vagy, rég írtál :) Nóri baba nagyon édes a képen! Gratulálok az autóhoz (és a biciklihez is :) ) Tényleg nagy segítség, én is most érzem, amióta van, hogy mennyivel könnyebb, pedig nem vagyok egy kényelmes típus, jó volt a bkv is, no de kisbabával / kisbaba mellett megfizethetetlen a gyorsaság és a kényelem, amit nyújt.
Próbálok nem kétségbe esni a reflux miatt :) Még nem beszéltem a dokinővel, de két napja megint semmi tünet, a hétvége egész jól telt, pici sírás volt csak. De létezik az, hogy egyik nap van tünet, másik nap nincs???? (nekem pl. szintén sok a gyomorsavam, de nem érzem minden nap... jó, mondjuk nálam étel függő is a dolog, ami Dávidnál még nem lehet gond, hacsak nem amit én eszem... na de már nagyon megválogatom a kaját is...)

Tökmag: keresztelő témában az jutott eszembe, hogy amikor az előző pasimmal terveztünk egyházi esküvőt (katolikust), akkor hallottam, hogy vannak papok, akik vállalják az esketést, ha csak az egyik fél katolikus, vannak, akik nem. Talán keresztelő esetén is pap függő a dolog??? (mi is szeretnénk keresztelőt, de nem volt egyházi esküvőnk, így vajon lehet? - majd utána is nézek, ha lesz időm)

Dávid most aludt el, reggel óta ébren volt, viszont sírás nélkül, csak pici nyöszörgés volt. Fejlődünk, fejlődünk :D
magdii
 
 


Sziasztok!
Most nekem is van egy pici időm még. Nagyjából visszaolvastam, lányok, gyönyörűek a babák!! :) Nagyon édesek a nagyobbak is Bentánál és Manónál, Moncsiék is elragadóak. :):) Nemhiába, a mi topikunkban vannak a legszebb gyerekek, ezt már sikerült megállapítanom... :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, bár nálunk is nagy volt a meleg, örültem neki, hogy jött ez az egynapos enyhülés, de már megint melegszik az idő... kibírtuk nagyjából, volt olyan nap, hogy Benitót 4xfürdettem meg jó langyos vízben, így azért kicsit jobban érezte magát, mert a szobánk ugyan a leghűvösebb helység a lakásban, de ott is 28fok volt...

Upsz, felébredt, mennem kell... folyt. köv.

Heni

Kép
szheni
 
 


Sziasztok!

Amdea: zabálnivaló a csajod!
Nem is tudom ki járt jobban: férjed, vagy Te?! :D
Miért bántad meg a spirált?

Manó: nem meséltél az esküvőről! Milyen volt?
Hehe, apósom nem hozta szóba a dolgot, én viszont igen. Nem is tetszett neki, ahogy láttam rajta, de nem érdekel.
Banyek, ilyen papról sem hallottam még…! Én is tuti leváltottam volna, annyi van még, mint a nyüvek- barátnőd miért ragaszkodott hozzá?
Jót nevettem férjed sztoriján, nem semmi! :lol:
Gézu keresztelőjét mikor tartjátok?

Magdi: ma milyen napotok van?
Egyébként én is ittam egy ideig LaktoHerb teát, de Adélnak is fájt tőle a hasa (1000. jótanács és megvonás, írd a többihez! :D)
Egyébként most járunk utána, hogy ki vállalná így a keresztelőt. Ha találunk papot, akkor szólok! :lol:

Lys: de jó nektek! Én is szívesebben lennék Balcsin! ;)
tökmag79
 
 

 
 

Hu, a teaval en is megjartam. Nekem meg mindig wc gondjaim vannak, es anyu adott a tisztito teajabol. Nekem hatott, de Lorka 2 napig nagyon sirt miatta. :(
Tobbszor is ittam, mire rajottem, hogy nem kellene.

Amadea!
Gratu a kocsihoz! Szuper lesz. En a vezetesrol is lemaradtam, valahogy nem erzem, hogy nekem vezetnem kellene.
6. erzek. Bar az tuti, hogy jol jonne sokszor. Nori persze gyonyoru. :D

Most jottunk a jatszoterrol. Egy kisfiu telibe ontotte Lorkat homokkal. :twisted: :twisted: Alig birtam letakaritani.
O persze nyugodtan szunditott tovabb. :)

Ma kiprobalom a meggymisut az epermisu nyoman. Remelem ez is fincsi lesz, es most a fehercsokit sem felejtem ki belole. :roll:

Udv,
Agi

KépKép
lys
 
 


hello Mamik!

Latom, többé-kevésbé mindenki túlélte a hétvégi viszontagságos időjárást. nekünk sok sírással telt. olyannyira, hogy ma el is néztünk a gyermekorvoshoz,nincs-e vmi baj, de szerencsére nincs semmi (persze az orvosi rendelőben meg se nyekkent az édes kis pici baba...). ma töltjük a 6 hetet...
azt néztem, ahogy visszaolvsgattam, hogy fantasztikus, hogy a sokgyerekes mamik mennyire győzik, és írnak, nem semmi. Minden elismerésem. persze az elsőgyerekesek közül is vannak nagyon szorgalmasak, de hogy pl 3 gyerek mellett hogy lehet időt szakítani...
sütöttem hétvégén cseresznyés pitét. most meg barackosat fogok.gyakorolok a zsúrokra:)
keresztelő: abszolút papfüggő.én is most kutatok a témában, de nem egészen magam miatt. én vallásos vagyok, viszont református, volt is egyhzi esküvőnk ( épp fél éve), de az is református ( tehát nem szentségi kat. fogalmak szerint ergó nem érvényes). Egy római katolikus barátnőm kért fel keresztszülőnek, viszont ott a pap csak akkor engedi, ha szentségi házasságban élnek a keresztszülők - a férjem katolikus, az ő révén tehát lehetséges volna. Forma szerint ahelyzet az, hogy szükséges az egyházi esküvő, de van olyan hely, ahol ezt adminisztratív aktussal el lehet intézni, és van olyan hely is, ahol még az sem kell, sőt, örülnek, hogy valaki kereszteltetni szeretné a gyermekét. Amenniyre tudom a Mátyás templom tipikusan ilyen hely, ha valaki pesti, és érdekli.... [size=12]az itteni pap speciel reverzálist kért volna tőlem... de én nem álltam kötélnek, legfeljebb nem leszek katolikus keresztszülő, pedig nem sejti mit veszít, én négy féléven át hallgattam a kánonjogot...[/size]
na, nekiállok a sütinek, Marám édesdeden szundikál... mint egy kis mormota...
üdv, mormota
mormota20
 
 


ja, lys: nem akármilyen balesetek. én múlt héten konkrétan kiborítottam a dedet a babakocsiból ( talicskajelleggel, a hetes buszról leszállva. összeszaladtak a népek, seghítettek, én sokkot kaptam, és mikor visszafordítottuk a kocsit, láttuk hogy a Mara békésen szundikált tovább, a cumijával a szájában....
mormota20
 
 


Sziasztok!

bocsánat nagyon eltűntem, de vagyok. Visszaolvasni sajna nem tudok még, csak hírt adok magunkról. Semmi nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, de már látom az alagút végét. :D A bal mellemben visszamaradt valami, betályogosodott, most kétnaponta járok a sebészetre, van egy csomó a bal mellemben, arra raknak párakötést, azt cserélik mindig. Szedek kétfajta antibogyót, ezért sajna nem is szoptathatok, viszont fejnem kell ezerrel, plusz jegelnem a tályogot. Gondolhatjátok, hogy megvan így a napi programom... Ráadásul a családi életünk is nehezen indult apósomékkal, el is jöttünk inkább az én szüleimhez, új védőnő, költözés stb...de ez is megoldódik, csak míg én fel nem épülök addig itt maradunk ha már itt kezdték el a kezelésem.

Noéval minden oké szerencsére, sokat hízott már és a hasfájóssága ellenére nagyon jó kisfiú.

No, megyek is, mert eljött a kajcsi ideje, aztán fejés stb... megpróbálok azért újra bekapcsolódni, egy kicsit mindig olvasgatni ha épp alszik. (bár nappal már egyre kevesebbet alszik, nézelődik és néha sír, mert fáj a pocija)

Kép
Kép
tabati
 
 


Mormota!

Jajj! :shock: Szerencsere a babik tobbet birnak, mint mi azt hisszuk. :)

Lanyok, kellene tanacs!

Vasarnap el kell mennem 2szer kb 3 orara. Nem merem kaja nelkul itthagyni, mert bar altalaban kibir ennyit, de van, hogy 2-2,5 orankent ker. Hagynek itthon tejet, de ennel a bebnel meg sosem fejtem. Hogyan kezdjek hozza? Felek, hogy nagyon felboritom a jol beallt kereslet-kinalatot.
Raadasul ki kell probalni, hogy egyaltalan elfogadja e a cumisuveget.
(Dani pl nem fogadta el, bar nem volt tulzottan rakenyszeritve.)
Arra gondoltam, hogy amikor ket etetes kozott beindul magatol a tejem, (alt. 1,5-2 ora utan be szokott) akkor probalnam meg, ugy biztos jobban jon. Etetes utan nem hiszem, hogy tul sok szerencsevel jarnek.
Mit gondoltok?

Agi

KépKép
lys
 
 


Egész du a városban rohangásztam, olyan fáradt vagyok...
Borcsa meg itt szunyál a nagyszülőknél :D

Magdi: most olvastam vmit a refluxról a márciusi Anyák Lapjában, majd begépelem a lényeget. De szerintem nem kell aggódnod, mert amit írtál, az alapján nem valószínű.

Amadea:már most megbántad? De miért? Én mondjuk nem gondoltam volna, hogy felrakatnék valaha is, meg a doki is mondta, hogy fiatalon és úgy, hogy akarunk még babát, nem is javasolná.

Keresztelő: Mormota: a férjed lehet kat. keresztszülő, mivel ő is kat. Te pedig tanú lehetsz. a katolikusoknál elég egy kat. keresztszülő, ez van a kánonjogabn, a többi (még egy keresztszülő,. nem kat. tanú) csak bónusz- ezt múltkor olvastam a kánonjogi kódexben. Szerintem nem kell a szentségi házasság sem hozzá, bár erre a részére nem emlékszem, de logikusnak így tűnik. A reverzális elég durva, mivel azt már rég eltörölték! Nálunk az volt, hogy nekem kellett katolikus félként aláírni esküvő előtt, hogy mindent megteszek a gyerekek katolikus nevelését illetően. A férjemnek, ő református, nem kellett semmi ilyesmit. És ökumenikus esküvőnk volt- ez is szentséginek számít.
Tökmag, érdemes a jezsuitákat is megpróbálni, ők elég rugalmasak, bár nem tudom, hogy így keresztelnek-e. Elvileg a keresztséghez minden újszülöttnek joga van. Viszont azért azt tuti meg fogják kérdezni, hogy vallásosan akarjátok-e nevelni, mert ha csak hagyományból akarjátok, akkor nem biztos, hogy ajánlani fogják a keresztséget.
http://parbeszed.com/main.php?folderID=1876 itt van a templomjaik linkje.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


reflux: "intő jelek: ha etetéskor a csecsemő fejét hátraszegi, fájdalmasan sír, rendszeresen nagyobb mennyiség jön vissza a gyomrából, illetve a súlyfejlődése is jelentős elmaradást mutat, már refluxbetegségről beszélünk, amely orvosi segítséget igényel. Intő jel lehet,hogyagyermek nem,csak az étkezések utáni 5-10 percben, hanem akár egy órával később is rendszeresen bukik.
A csecsemőkori bukás az esetek jelentős részében nem igényel gyógyszeres kezelést. Tápszeres csecsemőknél a sűrűbb, ún. AR tápszer adása ajánlott. A gyermeket naponta többször, ksiebb mennyiségben etessük, és az étkezések utáni fél órában lehetőleg ne fektessük le.
A bukás magayrázqata, ha a gyermek túlette magát. A gyakoriásga nagyjából fél éves korára csökken."
Magdi, a légzésfigyelő nekünk ugyanúgy működik a megemelet kisággyal is- azért annyira nem, nagy ez az emelés.

Kép

Kép

Kép
csillagtancos
 
 
 
 


Sziasztok!

Tök jó, hogy ma mindenki írt! :)

Amadea, Nóri nagyon cuki!
Engem is érdekelne miért bántad meg a spirált!
Az autóhoz gratulálok!

Lys, nem semmi 3 gyerekkel lekvárt főzni! :)
Én nem hinném, hogy ennyivel felborítod a kereslet - kínálatot. Inkább az a fontos, hogy elfogadja e a cumisüveget. Egyébként úgy próbáld, hogy ne Te etesd belőle. Az elején Áron pl. mindenkitől elfogadta, de nekem nem evett belőle.

Velünk minden oké, bár Áron ma nagyon keveset evett. Mondjuk nem aggódom azon, hogy elfogy! Már 6 kg. Pénteken lesz 8 hetes, addigra szinte megduplázza a születési súlyát!

Holnap megyünk hasi és koponya uh-ra. Kicsit aggódok, de remélem jól fogja bírni.
Végül mi is csak szeptember 14-re kaptunk csípőszűrésre időpontot, de úgy vagyok vele, hogy eleve fiú, akiknél kevesebb arányban fordul el, másrészt egy csomóan megnézték már.
Még el kell mennünk a laborba is, de azt majd jövő héten. EGy napra elég egy "sokk" szegénykémnek!

Úgy élvezem ezt az enyhe időt! :)

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Amadea!

Ugyan nem olvastam, de a többiek reakcióiból látom, hogy végül már fel is rakták a spirált? :shock: és ha megbántad, mikor lehet levetetni? engem is érdekelne, hogy miért bántad meg?

Noémi!

Te milyen cumisüveget használsz?mert nekünk semmi különös, de nagyon ömlik belőle a tápi és félő, ha még sokáig kell csak tápi, akkor nem fogadja el később a cicit. nukot láttam a dmben, az jó?

Magdi!

mióta csak tápizik Noé, nekem is elég sokat bukik. Szerintem a cumisüveg miatt, meg mert mohó. Nálatok nem ez lehet a gond? bocsi, de totál le vagyok maradva, te csak szoptatsz, vagy tápizol is?

Kép
Kép
tabati
 
 


Lys: befőzés :?: :shock: :shock: :roll:
Asszem ezt a sportot már elfelejtettem milyen. Valamikor sokat pakolásztam én is télire, utolsó hatalmas megmérettetésem a 72 kg. paprikából készült zakuszka volt (gondolom nem kell neked elmesélnem, hogy a zakuszka nem csak paprikából áll). Ráadásul 5,5 hós terhesen elsőszülöttemmel. Na, ez már idén lesz 9 éve, azóta csak 1x készítettem ilyensmit. A következőre meg asszem még legalább 5 évnek kell eltelnie.
Ami a lefejést illeti: esetleg gondolj arra, hogy valami oknál kifolyólag Lorka vagy 3x egymásutánban 1,5 óránként jelentkezik a tejosztó egységnél. Akkor is tuti megkapná. Namármost ha ebből a 3-ból egyik csak síma fejés? Szerintem túl sokat úgy sem fog kajálni üvegből, eléggé nagylegény már ahhoz, hogy egyből elfogadja a változást. S akkor meg max úgy tesz mint anno az én lányaim: nem cici, cumisüveg :?: Akkor sztrájk, egy darabig kössz szépen, nem kérek. Tuti megoldjátok.

Amadea: gratula. Húgom tuti azt mondaná a férjed járt jobban (ökológiát végzett), de szerintem a mai világban a hasznosabbik beruházás neked jutott. Nóri cukkerfalat. Anno nekem spirált aztán tették fel miután visszaköszöntött a mikulás rénszarvason.

Mormota: képzelem hogy megijedtél. Anno Grétivel jártam úgy, hogy mikor a hordozót épp betettem a kocsiba (gyerekestől) megszólalt a telefonom, utána pedig elfelejtettem az autó bízti övével rögzíteni. Naná egy vadbarom bevágott elém menet közben, én fék, gyerek meg hordozóstól fejre állt. Az ütő megállt bennem, de szerencsére nem mentem gyorsan, ő a hordozóba be volt kötve, s csak kicsit nézett rám nagy szemekkel, hogy mi volt az a pozició váltás.
Naná ma Gézut felejtettem el hasonlóan bekötni. De ő eseménytelenül megúszta a feledékenységem.

Tabati: atyavilág. Kemény napokat élsz ezzel a bal cickóval. Nálunk mindhárom csaj Nuk üveget kapott. Aventes engem specc idegesített.

7végénk jól telt, igaz apjuk szeme közét alig láttam, de hát mint főfőszervező, meg klubbelnök, meg pályakészítő...hát rohant is eleget. Aztán jutott nekem is kis osztályrész, a verseny eredményeinek feldolgozása. Titta szerencse vittem a laptopot, pedig állítólag más feladata volt a szgép szolgáltatás. Csak az nem volt a napirendi pontok közt, hogy nem fog müxeni. Így szépen megzsaroltam a klubbot, hogy a munkámért kérek szépen egy trikót amit az eseményre készítettek.
Gézuval a pénteki indulás kissé érdekesre sikerült. Ordított és ordított a kocsiban. Szegénykém nem bírta a meleget. Aztán a hordozót körbevettem egy textilpelussal, s apa nyomatta a légkondit. Végül miután kimentünk a városból benyomta a hunyát. Szerencsére, mert pasikul külön mentek, húzták a lakókocsit. Nekem meg a versenyautóval kellett mennem (lakókocsi vontatáshoz már kell a C+E a jogsiban, ami nekem ugye nincs). Hát kész röhely volt, apa fel kellett taszítson első körben a járgányba, mert ruhába voltam, s nem bírtam felmászni. Most állíthatom, hogy nem a jányom a csöpp azon a képen, mikor a versenyautó kereke kissé a feje fölött ér véget. Az az autó áll nagyon hatalmas "lábakon".

Gézuka az idén még pogány marad. Másodszülöttem keresztelője az első szülinappal egybe volt kötve. Asszem ezt most megismételjük. Igaz, hogy ajándékot kevesebbet kap, de nekem elég 1 felfordulásból.
Bár még nem teljesen tuti, hisz apa megígérte, hogy most azeccer a Reménység Házánál tartjuk a keresztelői banzájt. Akkor pedig nem kötöm egybe a szülinappal. De ezt majd jövő tavasszal meglátom. Kell ugyanis oda az apa versenykalendáriuma, tavaly is annak függvényében lett a Grét keresztelői dátuma leszögezve.
Barátnőm meg miért nem állt a sarkára? Ő úgy volt vele, hogy a férje kedvéért csinálta az egészet, saját bevallása szerint ő egy eléggé romlott katólikus. Akik végül Bencét keresztelték, azok már évek óta várták, hogy hátha lesz Ádámkának tesója (képzeljétek: Ádámka egy vakon született gyönyörűszép kisfiú....mikor megszületett épp akkor tudtam meg, hogy Edinával terhes vagyok...az volt az a nap mikor egyik szemem sírt, a másik nevetett) akinek keresztszülei lehetnek. Én meg akkor jelentkeztem keresztanyukának, mikor már meg volt születve.

Kép
kissmanó
 
 


Noemi, Mano!

Koszi a valaszt. Azert nagyon remelem, hogy egy nap alatt nem lett cumizavaros. Sajna az en lanyom is az lett, de o rendszeresen kapott.

Zakuszkat en is csinaltam mult evben, annyira jol sikerult, hogy telire semmi nem maradt. Teny, hogy nagyon maceras.
Oszre most lecso eltevest tervezek, tuti nagyon jo lesz elovenni telen meg tavasszal.
Meg mostanaban ramozdultam a WOk-ra. Lehet, hogy teszek el melyhutobe elore felvagott friss zoldsegeket, az annyira finom oliva olajon WOK-ban sutve.

Na jo, azert nem vagyok olyan vagany, reszletekben csinalok mindent, fel ora munka, szoptatas, nagyoknak mese, rajzolas, stb
Igazabol csak azt tanultam meg a 3 gyerek alatt, hogy hogy lehet jobban beosztani az idot, es nagyon eredmenyesnek lenni.
Ugy erzem, sokkal tobb idom van mindenre, mint amikor csak Emma volt meg. Biztos azert is, mert akkor tul sokat problemaztam lenyegtelen dolgokon.
Ezert mondta az orvosom : a 3. gyerek mar magatol, es a nagyoktol nevelodik.

Meg egy dolog foglalkoztat egy ideje. Ugy erzem, hogy meg kellett tanulni az anyasag erzeset, ugyanugy, mint minden mast. Emma megszuletett, es csak hetek mulva ereztem a kotodest, addig inkabb szoktuk egymast. Persze nagyon szerettem es vagytam ra mar regen, de ido kellett a tanulashoz. Most o a kis baratnom.
Dani rogton nagy szerelem volt. Emlekszem, a korhazi szobaban, csak neztem, neztem, le sem tudtam venni rola a szemem.
Lorkanal mar keszultem is erre, es ugyanigy tortent. Lehet, hogy azert is, mert fiuk?
Na, nem erzelgek tovabb, jo ejt mindekinek,
Agi

KépKép
lys
 
 


Nekem meg 5 hétnek kellett elteljen most, hogy imádjam a kisfiam. Addig csak néztem, tudtam, hogy az enyém, csak valahogy váratott magára az a nagy imádat. De most már teljesen szerelmes vagyok ebbe a pindurba.
Na, hívott apa, érkezik....ki kell szállítsam a másik ótóhoz, indulnak olaszékhoz ismét.
egész héten szalma leszek.

Kép
kissmanó
 
 


No, itt vagyok megint, jön a beígért folytatás.
Szóval: Beni még mindig jó kisfiú, de nagyon cicifüggő... bár amíg van mit ennie, addig nem nagyon bánkódom miatta. Észrevettem, hogy nem is mindig eszik, néha inkább csak a biztonság miatt kell éreznie, de nem is tudom, mit kezdenék vele, ha nem lenne tejcsi. A cumi változatlanul nem jöhet szóba, így a cumisüveg sem. Nem hajlandó cumisüvegből semmit elfogadni. Kipróbáltam a cseresznyealakú cumit, amit a patikában lehet kapni, hát az sem jött be. Lehet, hogy jobb is így... Ja, igen és még 1: a meleg és a víz... legalább 3 féle bébivizet próbáltam ki, nem tudom, hogy ettől-e vagy amúgy is gond lett volna, de tény, hogy ha nem iszik vizet, nem fáj a hasa. Mindhárom után szörnyű éjszakák volt, pedig egész nap 2 teáskanálnyit adtam neki... úgyhogy nem adok neki vizet, eldöntöttem. Elégnek látszik a tejcsi, ha szomjas, adok neki, a kaját meg tartja rendesen. Napközben 5ször eszik, éjjel meg kétszer ébred még fel, de volt már olyan is, hogy átaludta az éjszakát.

Szegény Tabati!! Nagyon sajnálom, hogy ilyen problémák vannak. Remélem a gond apósoddal hamarosan megoldódik, és nem lesz baj a melleddel sem. Szegény Noé, sajnálom, hogy nem tud szopizni így... Meghát Téged is, gondolom, nem kis fájdalommal jár ez. :(

Anuk, hát mit mondjak: nagyon nem szép Rodtól, hogy nem segít be, és inkább bulizik... bár lehet, hogy ráfér egy kis kikapcsolódás, csakhát akkor máskor azért kivehetné a részét az Emma körüli teendőkből...és azért Téged sem kellene hanyagolnia.

Ági
, lehet valami abban, amit írtál... én is ugyanezt érzem Beninél. Én az első pillanattól azt érzem, hogy bármit megtennék érte, hogy pont ilyen gyereket akartam (a kinézete, a természete, a mosolya...), és hogy mindenből a legjobbat akarom adni neki. Talán tényleg azért, mert én is készültem rá nagyon. Érdekes ez a kötődés-dolog... persze van, aki nem így érzi az első pillanattól kezdve, de annál meg úgyis kialakul. A bnőm kislánya már 2 hónapos volt, mire a bnőm felfogta, hogy anyuka lett... azóta már 1,5 éves a kislány, és nagyon jó anyukája lett a bnőm.

Én sem vagyok teljesen jól... most újra elkezdtem vérezni, nem is kicsit, bár pénteken voltam orvosnál, de azt hiszem, a vizsgálattól ennyire nem kellene... Mintha máris megjött volna, pedig még igencsak szopizik Beni. Ráadásul nem is érzem jól magam, sokat szédelgek, és majd leszakad a derekam és a hasam is... pénteken mennem kell megint, remélem, addigra rendbe jön vagy lesz vmi, mert alig van kedvem bmit is csinálni, és pénteken jönnek a keresztgyerekek 4 hétre nyaralni... :?
Teszek képet Beniről, ma csináltam. :)

Kép

Heni

Kép
szheni
 
 


Én pont ma gondolkodtam el azon, hogy mi a jó fenét csinálnék, ha itt totyogna körülöttem mégegy baba? Mikor etetem Adélt, vele mit csinálnék?
Ti hogy oldjátok meg, sokgyerekes anyukák?

Én azt nem értem, hogy miért kellenek ezek a bürokratikus hülyeségek még a vallásban is, mint a házasságlevél. Nem az a lényeg, hogy minél több hívőt szerezzenek…?

Tabati: sajnálom, hogy még mindig nem vagy jól! Naná, hogy inkább pihenj + gyógyulj, mint a gép előtt ülj.
Azért képet dobhatnál a csávóról, már biztos sokat változott. :wink:
Családhoz kitartás… :(

Ági, az anyai érzés nálam abban merült ki második nap a kórházban, hogy mikor a kezembe nyomták Adélt, majdnem sokkot kaptam, hogy Úristen, nekem kell megnyugtatnom!! (nagyon sírt) :D

Csillag: nagyon köszönöm a linket! De ezekkel a jezsuitákkal nem vagyok képben. Ők is római katolikusok? Vagy eszméletlen baromságot kérdeztem? :)

Ti milyen oltásokat adattok be a béjbeknek?

Manó: kíváncsi lettem, mi az a Zakuszka :)
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/20 ... uszka.html
Azé’ megnéztelek volna, ahogy férjed feltol a kocsiba csini ruciban! :lol:
Nálunk nem lesz nagy banzáj: apu, anyósom, keresztszülők (párom bátyja + hugom) lesznek meg mi. Nem is megyünk étterembe, itthon lesz valami kajcsi oszt hello…
Szegény baba… De miért lett vak a kisfiú?

Heni: mindenképpen szólj a dokinak, ha nem érezed jól magad! De muszáj péntekig várnod? Nem mész el hozzá előbb inkább?
Jesszus! Hogy lesz energiád a keresztgyerekekhez is?!
Mekkorát nőtt Beni! Nagyon szép, és látszik hogy nyugodt, kiegyensúlyozott béjb!
tökmag79
 
 


Jó reggelt!

Lejelentkezek, most van egy kis időm, de csak azért mert nem alszok vissza, vendégeket várok pestről. Pedig kellene az alvás, mert össz 4 órát aludtam az éjjel. Idáig Nándi olyan rendesen aludt alóz éjjel, most vhogy nem sikerül neki 3 napja:(.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.05.29 21:53-kor.
Vendég
 


Sziasztok!

Megint ébren - már 1/2 7 óta. A fiacskámnál a kaki óramű pontossággal működik. Csak sajnos túl koránra van beállítva. Ma is már reggel 6-kor nyöszörgésre ébredtem. Éhes nem volt, mert 4-kor evett, csak nyöszörgött, és nyomott. Sikerült is neki kb. 1/2 7-re, de ugye addig én már felkeltem.
Nálunk egyre büdösebbek a dolgok. Nem hittem, hogy valaha ezt mondom, de már 1-2x tényleg a hányinger kerülget, mikor megérzem...

Tökmag, pont akartam kérdezni, hogy mi történt anyóssal? Tegnap írtad, hogy le sem tette Adélt...pedig pont ő volt az, aki nem repdesett az örömtől hogy bővül a család, nem?!

Tabati, igen NUK-os cumisüveg.
Nekem ez a fajta van, és nagyon bevállt! Mondjuk Áron folyamatosan kap ciciből is és cumiból is, így mindkettő jól működik.

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Annyi a különbség, hogy az enyémen szilikon a cumi, de szerintem ez a természetesebb.

Heni, az is simán lehet, hogy megjött. Nem feltétlenül van úgy, hogy csak a szoptatás után.
Képzeljétek a barátnőm mesélte, hogy a lakóparkban ahol lakik, az egyik csaj ment vissza 6 hetes kontrollra. Erre a doki közölte vele, hogy gratulál, ismét kismama....nem várták ki a 6 hetet...és a 4. héten már peteérése volt.
Szóval vannak hihetetlen story-k.
Az ikres barátnőm - igaz nem is tudott szoptatni - de szintén a 6. hét körül már peteérést produkált. Pedig az ember azt hinné, a szervezet kimerült, és egy kis időre van szüksége.

Ja! Még nem hatott a more milk! :evil:
Remélem most már 1-2 napon belül produkál valamit. Elég drága volt.
Most már emeltem az adagot 4*1-ről 3*2-re.

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Sziasztok!Jó régóta nem tudtam jönni megint.Voltunk csípőficam vizsgálaton 8-án szerencsére minden rendben.2 hrete a védőnő javaslatára elkezdtük az alma mqajd az őszilevet.Most felváltva mindennap egyszer eszik vagy alma vagy barackpürét.Semmi baja nem lett tőle,se kiütés se semmmi.csütörtökön megyünk méreckedni.Remélem mindenki jol van.Ja képet rakok délután.

Kép
kata840725
 
 


Jó reggelt!

Mi most ébredtünk fel. De tegnap… ne kövezzetek meg: fél egykor ébredtünk a csajjal! :P

Puszedli: ebbe a csávóba én is szerelmes lennék első pillantásra. ;) Nándi nagyon cuki, olyan komoly baba!

Noémi: de igen, ő volt az. :) Most pedig… á, majd elmesélem, teljesen megváltozott szerencsére!
Asszem én is le fogom cserélni az Avent- et, mert hiába újszülött a cumi része, ömlik belőle a víz! Lehet, hogy ezért nem issza…?
Basszus! :D Hát nem biztos, hogy ilyen hamar vágynék az újbóli gyermekáldásra! :P
Akkor a szoptatás sem túl jó fogamzásgátló… (bár nem is bíznám magam a véletlenre, az már tuti)
Ugye vágod, hogy már csak másfél hét és mehetünk jógázni? :)

Szia Kata! Örülök, hogy minden ok nálatok! Azért ha tudsz, nézz be gyakrabban!

Mindjárt indulunk shoppingolni!! Ti is úgy vagytok vele, hogyha a baba kap valamit, az olyan, mintha magatoknak vennétek? :D
tökmag79
 
 


ja azt elfelejtettem hogy aki fent van iwiwen,myvipen vagy az anyusi.hu-n az légyszi küldje el nekem priviben a teljes nevét hogy bejelölhessem.

Kép
kata840725
 
 


Sziasztok!
Nagyon szépek a babafotók!
Nándi, Nóri, Beni.... De hát ez egy ilyen topic, nem igaz?

Amadea!
Engem is érdekelne, hogy miért bántad meg máris a spirált , illetve, hogy milyen fajtát kaptál? Légyszi írd meg, akár priviben is jöhet, de én is rágódok rajta!
Nekem a hormonosat javasolja az orvos, de nem tudom....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára banyoszka 2009.11.22 00:22-kor.

Banyoszka
banyoszka
 
 


Ja, én is akartam még írni! Niki este 23 órától reggel 8.30-ig alszik 2 napja... Előtte 7-ig aludt kb.
Csak a délutánok/esték elég nyűgösek, de ha ez az ára a nyugodt éjszakának, hát nem bánom!

Holnap oltás.... :(
Már előre utálom!!!!!!

Banyoszka
banyoszka
 
 


Sziasztok!

Csillag, köszönöm, hogy beírtad a refluxos cikket, ez alapján biztos, hogy Dávidnak nem ez a baja. Szerencsére péntek óta hányás sincs, és jóval kevesebb a sírás is. Egyébként, szerintem tényleg a teákkal kell vigyázni, a Laktoherbtől tuti, hogy Dávid sokkal nyűgösebb volt...

Heni, én is azt hallottam, hogy a babáknak nincs szükségük vízre, az anyatej tökéletesen oltja a szomjukat (nálunk viszont nincs elég tej, a víztől szerencsére nincs hasfájás, így néha, nagy melegben szokott Dávid kapni) A képen Beni nagyon gyönyörű! Tényleg látszik rajta, hogy mennyire kiegyensúlyozott, hogy tökéletesen jól érzi magát! :)

Tabati: Sajnálom, hogy ennyi negatív dolog történik körülöttetek! Remélem minél előbb rendben lesz minden! (az ernyőd még mindig ugyanott őrzöm, ahol a talin hagytad :D )
Dávid még csak anyatejet kap, de sajna egyre valószínűbb, hogy már nem sokáig, mivel nincs elég, a fagyasztóból pótoljuk, persze ott sem volt valami sok :( A pótlást viszont cumisüvegből kapja, először Nuby márkájúból adtam, most az Aventet használjuk, nekünk mindkettő bejött. A bukás gondolom a mohóságtól lehetett, hihetetlen, hogy Dávid úgy eszik, mint akit napokig éheztettek :)

Tökmag, örülök az anyós - változásnak :) Reméljük most már ilyen is marad :)
Vásárlás - nálam ez már úgy működik, hogy mindenhol először a babaruhákat nézem meg. És általában már nem marad időm arra, hogy magamnak is nézzek valamit :D (még szerencse, hogy elég sok régi cuccba beleférek...)

Atya ég, a hat hetes kontrollnál kiderült hogy ismét baba????
magdii
 
 


hellóóóó

hozam pár képet, hétvégén anyukáméknál voltunk, csajparty volt...én-Lili, tesóm-Julcsi, meg anya :)

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
mniki84
 
 


ugye az én csajom milyen mókás? mármost fiotyiszt mutat az unokanővérének... 8)

Kép
Kép
mniki84
 
 


Sziasztok!

Magdi!

:lol: :lol: Az ernyőm... :lol: Tényleg! :lol: No, majd ha már minden oké lesz, de tényleg Noé is nagyobb lesz, akkor meglátogatunk titeket. :wink:

Tökmag!

Na ja! Pihenés, gyógyulás... Pelenkázás, etetés, fejés (közben nyugtatgatás, vagy játék, mert Noé nappal keveset alszik, vagy nehezen alszik el) aztán alig marad idő bármire is, mindjárt jön a következő etetés. És erre mégcsak nem is egyedül vagyok, mert hol anyukám, hol férjem besegít. Szóval én sem értem, hogy többgyermekes anyukák, vagy ikresek hogy bírják egyedül... :shock:

Heni!

Én is azt akartam írni, hogy nagyonis lehet, hogy újra mensizel! Barátnőmnek is ez volt, már kérdezte is tőlem, hogy mensizek e már. De én még nem. :lol:
Apósommal úgy néz ki megoldódott a dolog, megyünk haza mihelyst engem kikezeltek itt anyuéknál. De azért sokat gondoltam ám rátok, hogy mennyit küzdöttél anyósoddal, én is bíztattalak, aztán nekem ilyen gondom lett apóssal...álmomban sem gondoltam volna, de szerencsére múló szeszély volt, s talán nem is költöztünk volna, ha nem idegeskedtem volna még pluszban annyi mindenen, ennek nem akartam kitenni Noét. Így is lelkifurim van... :(

Köszi a cumisüveg tippeket mindenkinek! :)

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!

Niki, Heni, Banyoszka, Puszedli!
Gyönyörűek a babák!!!!

Tabati!
Sajnálom, amiken most keresztül mész:(, drukkolok, hogy gyorsan rendbe gyere!!!!

Heni!
Keresztgyerekek nyaralni?????Hogy bírod??? Nekem tuti nem lenne hozzájuk türelmem:(....
Vissza kellene menned a dokihoz, ez nem hangzik túl jól...lázad ugye nincs?

Cumisüveg: nekünk is NUK van, üveg, szilikonos cumival.

Spirál: 1. fájt, amikor felrakták :oops: , pedig nem tűnt olyan nagy manővernek (na, jó ez nem indok, ki lehetett bírni) 2. továbbra is el vagyunk tiltva egymástól (na jó ,ezt is ki lehet bírni valahogy) 3. 3 napig ismét vérzés+ görcsök (hiányzott a fenének) 4. antibigyó szedé-s (olyat kaptam, ami mellett lehet szoptatni, de akkor is aggódom) 5. és ez a fő oka: ennek ellenére csak begyulladhat a méhem (és akkor lőttek a szopinak)- jójó, erre elég kicsi az esély, de akkor is paramanci vagyok....
Előtte jó ötletnek tűnt, mivel hormon szóba se jöhetett, az óvszerrel már többször volt defekt, a többit nem tartom biztonságosnak és az összes ismi nagyon dicsérte, így utólag úgy érzem, hogy durván beleavatkoztam a szervezetembe....
Amúgy Gold Lili standard spirált kaptam, ez egy arany bevonatú, normál méretű eszköz.

KépKép
amadea
 
 


Milyen mázlisták vagytok!!! :) Én pedig reménykedtem, hogy egy darabig tuti nem kell még tampon és társai... de majd pénteken kiderül az igazság! :)

Tabati, tuti megbánta már, bármit is tett... anyósomnak viszont falra hányt borsó, amit mondok neki. Mostmár tényleg az van, hogy Mikivel is egyre többet "balhézunk", és bár egyikőnk sem mondja, de mindketten tudjuk, hogy csak azért, mert idegesít, hogy folyton itt vannak. Anyósom apósomra fogja, apósom anyósomra, így nem lehet eldönteni, de ez nem mehet így tovább. Szóval: vagy ők mennek, vagy én. :(

Heni

Kép
szheni
 
 


Amadea, lázam nincs, de nem vagyok túl jól... :? Inkább csak a fejfájás meg a szédelgés idegesít, de ez lehet, hogy attól van, hogy nem tudok rendesen aludni. Napközben nem tudok, hiába alszik Benitó, éjjel meg ha felébred, nekem nehezebb visszaaludnom, mint neki. Igaz, most is csak kétszer ébredt fel, és inkább csak inni, mint enni, de ha én egyszer felébredek, akkor már nehéz visszaaludni... Szóval lehet, hogy ettől van. A keresztgyerekek meg minden évben jöttek eddig. Az idei év persze, hogy más, mert Beni is itt van, és most ő a kicsi. Az ikrek már nagyok, így tudják magukat szórakoztatni. Remélem. :) Majd meglátjuk... ha nagyon unják magukat majd hazamennek. :wink:

Kata, tényleg kapott már Dominik 7 hetesen alma és baracklevet? Én is szeretnék Beninek, de nem is merem megkérdezni a védőnőt, mert eddig bmit kérdeztem, mindenért majd' leszedte a fejem... aztán úgy csináltam, ahogy jónak láttam. :)
Magdi, nagyon örülök, hogy nektek bejött a víz... azt viszont sajnálom, hogy nincs elég tejcsitek. De ha így meg lehet oldani, akkor tényleg szerencse, hogy nem fáj tőle Dávid pocija. Tudom, hogy illetlenség előre köszönteni az ünnepelteket, de holnap nem valószínű, hogy netközelben leszek. Megharagudnál, ha ma kívánnék boldog névnapot? :):) Végülis biztosan nem, úgyhogy BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Neked drága Magdi!

Heni

Kép
szheni
 
 


Amadea!

Miért nem lehettek együtt? még annyira friss a dolog, van a spirálnak is kivárási ideje? Sajnálom, hogy megbántad...akkor mi lesz? Kiveteted? Vagy már mindegy? Nekem az óvszerrel még világéletemben nem volt rossz tapasztalatom... :roll: :oops:

Heni!

írtam privit! :wink:

Kép
Kép
tabati
 
 


Sziasztok!
HENI:igen kapott.Első nap 1 kanál,második nap 2 és igy tovább.Nekem azt mondta a védőnő,hogy mivel már csak tápszert kap igy előbb elkezdjük.Először én is csodálkoztam de semmi mellékhatás.
Senki nem akarja hogy bejelöljem valamelyik oldalon amiket irtam?

Kép
kata840725
 
 


Mi történt lányok? Senki sem írogat?

Tegnap megvolt az uh. Minden rendben ÁRonnal! :) (persze ezt tudtuk is)
Szerencsénk volt a budai gykh-ban. Senki sem volt, úgyhogy rögtön mi következtünk. Előtte Áron jól bezabált (200-at evett :) ), úgyhogy teljesen nyugi volt.
A hasi és a koponya uh lelete is teljesen negatív!

Ezen felbuzdulva már nem tartom olyan szörnyűnek, hogy laborba is elküldtek. Szerintem jövő hét kedden fogunk elmenni.

Képzeljétek vettem a teszveszen egy tök jó kádat! Eddig nekünk egy sima ikeás kádunk volt, mert amit kölcsön kaptunk (fisher price) szerintem egy vacak. De Áron már akkora, hogy nem fér bele a kádba. Illetve belefér, de vagy a feje, vagy a lába ütközik a falba :) Szóval nézegettem a teszveszen, és találtam egy baromi jó OK baby-t. Olyan állványa van, amit a fürdőkádra lehet tenni, így nem kell majd emelgetni - végre!

Ez a kád az:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Ezzel az állvánnyal:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Összesen 20 ezer forint lenne újjonan, ami szerintem horror, lévén, hogy ezt is csak pár hónapig fogjuk használni. A teszveszen találtam egyet 5 ezerért. Ma megyek is érte!
Pont azon gondolkodtam, hogy szegény gyerek használtat kap, de végül is kifertőtlenítem, és tényleg nem lehet mindent újjonan ilyen áron megvenni!
Remélem tényleg szép állapotban van - persze ha nem, nem veszem át!

Ma írom mennyit eszik Áron, mert most elkezdte ezt az össze-visszaságot. Eddig rendesen megette az adagját és kész. De tegnap és tegnapelőtt....valamikor kis éhenkórász és 180-200-at is megeszik, valamikor a 90-et is alig tudom beletömni. Tudom nekünk sincs mindig ugyan akkora étvágyunk, ezért is írom ma, hogy mennyit evett. A súlya alapján neki már 900-1000 grammot kéne ennie. Szerintem ennyi nincs meg, és ezért van a hajnali kelés. Most már 9-4-ig bírja, már nincs messze az a 6 óra! :) Akkor úgyis kel a kaki miatt! :)

Megyek, készülődöm, anyuval megyünk ma az Asia centerbe.

Szép napot!

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


De jó ennyi gyönyörű kisbabára visszajönni! Milyen egyéniség már most mindegyik!

Heni,
de jó lenne, ha gyakrabban írnál! Hiányzol nagyon! Azt a barackot meg fagyaszd le inkább, ráér még szeritnem.

Manó,
arról nem írtál, hogyan tűrte Gézu a kiruccanást? Beni sajnos nem a legjobban, így másnap haza is jöttünk. Hiába, ragaszkodik a megszokotthoz. Itthon letettük, sóhajtott egyet megkönnyebbülten, és visszaállt a béke és nyugalom.

Így el is döntötte, hogy melyik szálloda ajánlatát fogadjuk el augusztusra: egyiket sem, maradunk itthon, és csak kirándulni fogunk. A szeptemberi nyaralásra meg már több, mint 3 hós lesz, addigra csak belejön a kiképzésbe.

Majd még jövök, csak most reggeli.

Benta

Kép
benta
 
 


Ha már fagyasztás.

Lányok Ti miket tesztek el a babáknak?

Én gondoltam, hogy paradicsomot, cukkinit, őszibarackot...de igazából elég tanácstalan vagyok.

Olvasom a "Mit egyen a gyerek?" c. könyvet, de nekem egy olyan táblázat kéne, hogy mit mikortól ehet. Így könnyen ki tudnám választani, hogy miket kéne elrakni...

KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 



KépKép
KépKép
kfnoémi
 
 


Hello!

3 car éjszaka után a mostani ideális volt-bár alig aludt nappal, mert vendégek voltak, kisbaba is volt, 3 hónapos.

Noémi: a bébi egészségügyi kiskönyvében van egy táblázat.

Örülök, h minden ok volt az UH-n.

Heni: vmi változás? hogy vagy?

Amadea: én azért hagyom ki a spirált, mert félek, h nem lehet még 1 bébim, nekem nem kell idegentest oda, ki tudja mi lesz...

babák tündériek!
Vendég
 


Noémi:

igaz, h abban a táblázatban mondjuk az van, h gyümi 4 hós kortól-mesterséges táplálásnál. Ez nem azt jelenti, h minden gyümölcs-de biztos tudod. Ki kell választani egyet, azzal kezdeni, pl. alma. Mert ha összevegyíted mondjuk barackkal, és vmi lesz, akkor nem tudod melyik gyümi nem tetszett neki.
Vendég
 


Sziasztok Bocsi még nem olvastam vissza :oops:

Tegnap este jöttünk haza Emmával. Nyaraltunk :) Szülői családi nagy kertes kőház. Jóval hűvösebb, mint itthon. Babuci rengeteget evett-aludt, én baromi büszke vagyok a 6 hetes 4,13 kg-ra amit elértünk.

Viszont hétfőn voltam orvosnál. :( 6 órát voltam távol (rohadt buszközlekedés) a picim meg egész végig ordított, nem volt hajlandó enni-aludni hárman nem bírtak vele. Most is alig eszik 30-40 grammokat, és üvölt-nyom-pukizik-üvölt-nyom-pukizik. Nagyon bántják a szelek :( Már mindent kipróbáltunk a szélcsövön kívül, mert azt meg sehol nem kapunk, és a neten sem láttam sehol. Ha viszont kifárad csak rajtam hajlandó elaludni.
Tegnap kezdtük el a Gripe Watert mint utolsó esély. Délután hívom a doktornéninket(újat), hogy mi lehet a probléma, ennyire nem eszik és csak alszik, a védőnéni is rögtön ajánlotta. A gyógyszert nem adagoltuk túl, nagyon ügyeltem rá. :oops:
Vendég
 


Nahh...reggel jövök, semmi íromány.
Szolgáltatónk jóvoltából nem volt netem (előtte meg német partnert küldtem emilben a sunyiba, szal qrva jó volt a hangulatom), erre most van olvasnivaló.
hurrá!

Noémi: megpróbálom megkeresni azt a linket amit 2 évvel ezelőtt tárgyaltunk ki a csajokkal a hozzátápinál. kis türelem, nem ígérem most rögtön (pláne Gézu már magyaráz az ágyijában, elviekben mindjárt kéne szóljon a pocijáért)

Benta: sajnálom, hogy kisfiad nem volt partner a Balcsizásban. De tök jól fogod fel a dolgokat. Szeptemberi kolpingozáshoz drukk, addig már 3,5 hós lesz, kéne bírja a kiképzést.
Gézám az elindulást nem bírta pénteken, már rettegtem, hogy ott mi lesz. Semmi. Kajált, nézelődött, majd este 9-kor bekómált, éjfélig a dübörgő zene relatív közelében (falusi rezesbanda szolgáltatta aznap a muzsikát) nyomta az alvást. Éjfélkor eltoltam a babakocsit a lakókocsihoz, a mózest gyerekestől beemeltem, aztán kb. 1/2 4-kor jelentkezett a kajáért. Szombatot nagyvonalakban átaludta, cudar meleg volt, bébjárgány a napernyő alatt, én meg izzadtam mint állat. Vasárnap már kurtyogott a poci, ettől nyűgöske volt, de még úgy is tündéri. Hazafele panaszkodott apájának, pasasokul "beszélgettek". Aztán mikor versenyautót letettem, s beültem mellé, nem akart leszállni a ciciről.
Volt egy nagy heccparti: lakókocsit ahova az udvarra be kellett teni, a helyén állt a Smartom. Poén: nem kaptam a kulcsát. Kerestem egy csomót, végül kiparkoltak az útra egy más autóval, s akkor jöttem rá: a hordozó zsebébe lakozik a slusszkulcs, fiam magyarázta, csak nem értettem, hogy ő vigyázott rá :lol: :lol:

Anuk: sajnálom, hogy bántják a pukik a csajodat. Nálunk is ez van, de relatíve hősiesen viseli. Kis nyűgi, panasz a kuruty áradat kísérete.
Írod, hogy voltál dokinál. Mit megaszondott?

Felpakolt képek egytől egyik gyönyörűségesek.
Majd teszek enyémfiamról is, lássátok mennyire megkopaszodott a drága.

Puszedli: vendég babával "megdumcsizta" Nándi a dolgokat, hogy jobb lesz legalább éccaka nyugiba lenni.

Noémi: tök jó, hogy uh rendben. Tegnap Gézu is eljátszodta a meglököm a lábammal a kád végét, s a fejem koppan az ellenkező oldalon. De mi nem ruházunk be más kádba, jön a bíztonsági fürdető a nagykádba. nem ilyen a mienk, de hasonlít:
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
utána pedig mikor már ülni fog, akkor meg ez (ez pont ilyen ami nekünk is van)
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
s tök jó, a gyerek remekül elpancsizik, nem kell rettegni, hogy megcsúszik s belezutty a vízbe. ráadásul anya háta sem lyukad be, míg a gyerek mellett görnyedezik, míg a ded kijátszadoza magát pancsi közben.

na, most már lépek, kéne kajáljon a gyerek, s utána apát kell helyettesítsem: rohanni cég ügyekben.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Tegnap este nagyon gáz volt az altatás: nagyon sírt és egyszerűen nem akart elaludni. Sajnos muszáj voltam napközben vizet adni neki mert szomjas volt és úton voltunk. :( Biztos hogy ettől volt rosszul, múltkor is fájdogált a babavíztől a pocija.

Tabati: majd megtudjuk, hogy bírják az anyukák- hiszen Te is több babát szeretnél! :D
Én lemaradtam egyébként: mit csinált apósod, hogy elköltöztetek?

Noémi: örülök a jó UH eredménynek!
Ne haragudj, de nem álltam meg vihogás nélkül, hogy miért kellett lecserélni a kádat! :lol:
Én eddig sárgabarackot fagyasztottam le. Légyszi írd le nekem, hogy kell eltenni lecsót, mert tökhülye vagyok az ilyen dolgokhoz és Petinek szeretnék párat eltenni télre…

Benta: üdv itthon! ;)
Mi tegnap szivattuk meg magunkat: csúsztunk fél órát a fürdetéssel. Hát meg is lett a böjtje: olyan ordítást rendezett a csaj, hogy csuda, mi pedig lihegve rohantunk a babakocsival, hogy minél előbb hazaérjünk. :P
tökmag79
 
 


Sziasztok!

Anuk!
Ha gondolod, veszek neked szélcsövet és feladom postán, csak dobj egy címet priviben....Gratulálok a súlygyarapodáshoz, tényleg jól belehúztatok, csak így tovább!!!!

Kata!
Szerintem is korai még a gyümi :oops: ....

Noémi!
Örülök, hogy minden rendben Áronnal!!! (De tudtuk,hogy minden OK lesz :D )
Klassz a kád!

Tabati!
A spirálnak is van kivárási ideje, 1 hét...Most már nem vetetem le, úgy néz ki, hogy befogadta a szervezetem,vérzés, görcsi is elmúlt, nincs kedvem kezdeni elölről az egész tortúrát....de soha többet, az biztos...

Puszedli!
Azt hiszem, én nem szeretnék több gyereket :oops: ...

Na, tegnap elhoztam a kocsit, nagyon-nagyon tetszik, ma már Nórit is vinnem kell magammal, kicsit félek...az elmúlt 9 hónapban nem sokat vezettem....

KépKép
amadea
 
 


Amadea: pedig egy gyerek nem gyerek. Nekem elhiheted.
Egyébként 9,5 évig egyke voltam. szal tudom mit beszélek.

Csak 9 hónapig nem vezettél? Áááá, azt nem lehet elfelejteni.

Egyébként szerintem is túlbuzgó a Kata védőnője. Ha így halad, fél éves korára már töltött képosztát és gundel palacsintát rendel a gyereknek.

Tökmag: bocs, nem emléxem :oops: :oops: te még szoptatsz ugye? Akkor útközben nem tudtad volna Adélt megszopiztatni? Mintse bébivizet adj neki, ha úgy is tudod pocifájás a vége.

Ez az enyémgyerek nem tom mit evett, de tuti valami altatót nyalt be suttyomban. Belealudt a magyarázásába.
Egyébként haladunk, tegnap a pihiszékből vigyorogva magyarázott vagy 15 percen keresztül fürcsi előtt. Igaz, utána begorombult s ordított, hisz mégiscsak pihiszék, amit eddig útált.
Ma feltettem neki a játszókart is, kíváncsi vagyok mi lesz a reakciója.
Tegnap délelőtt beindítottam neki az ágyánál a zenélő körforgót. Hát nem tudta mit tegyen: nézze azt ami forog, vagy legörbítse a szájacskáját sírva. Végül száj legörbít megvolt, sírásra készen, de figyelte a majmocskát.

Kép
kissmanó
 
 


Sziasztok!

Vagyogatok ám én is csak az elmúlt napok eléggé nyügösek voltak!
Hasfájás kímozta szegénykémet,de annyira hogy alig szopizott,mert amint ment a tej a szájába üvöltött,az a baj hogy szegénynek ömlik és nem tudja nyelni!
De megvan a megoldás! Tegnap óta nem fejek,éjjel vizes ruha hogy apadjon kicsit mert rengeteg,a fagyasztó is tele már!
Na és a GRIPE Water,na hát ez egy szupi szer,aki még nem próbálta annak csak ajánlani tudom!
Az éjszakánk szuper volt!

Viszont nem tudom hogy mitöl de tiszta kiütéses lett Benedek arca!
Valakinek volt ilyen? Talán a meleg vagy a tej?

Amadea!
Nekem spirálom volt a terhesség elött,semmi gondom nem volt vele fennt volt 4 évig! Igaz erösebb volt a mensim meg görcsölgettem is,de nekem sajna egy tabi sem jött be!
Most is felajánlotta a doki hogy 6 hetesen felrakja! De pont a görcsök miatt nem akarom,mert szerintem a baba megérezné ha nem lennék a toppon!
Így csak szopi után fogom felrakatni!

Tökmag!
Van már nektek eredmény?
Ma hívtam fel a klinikát,és a miénk teljesen jó minden rendben!

Heni ,Niki,Banyoszka,Amadea!
Gyönyörüek a babák!

Lányok!
Ha jól olvasom,akkor Ti minden most érő gyümit és zöldséget raktok a fagyiba a babának?
Mert nekem is van itthon veteményesem,és vannak gyümölcsfáink is!

Kata!
Engem bejelölhetsz! Írok Privit!

Ja és hoztam szüléstörténetet is mindjárt csatolom!
20140328174041
 
 


Sziasztok!
Benta!Én nem azt irtam Heninek hogy feltétlenül kezdje el adni a gyümiket csak azt hogy a Dominiknál ezt javasolta.És csak annál aki csak tápszeres.Én is fagyasztani akartam de azért egy védőnő csk tudja mi kell a babának.

Kép
kata840725
 
 


-----------
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára 20140328174041 2012.03.05 11:48-kor.
20140328174041
 
 


Moncsy: most mondd, miért pityergek? És miért rázott ki a hideg?

Dokid uh-n nem látta, hogy kevesebb a magzatvíz? Enyémdoki erre nagyon figyelt, Grétikémmel ez volt az egyik fenyegető tényező. Most éreztem is, hogy jóval több bugyogott ki belőlem.
De most már úgy is mindegy, tök jó, hogy egészségesek vagytok mindketten, és dől a tej. Azért azzal a borogatósdival vigyázz.

Kép
kissmanó
 
 


Mindegy nem vitázni akarok!Egyébként gondoltam már rá hogy abbahagyom ugy hogy a védőnő ne tudja.

Kép
kata840725
 
 


Mindegy nem vitázni akarok!Egyébként gondoltam már rá hogy abbahagyom ugy hogy a védőnő ne tudja.

Kép
kata840725
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?