Új privát üzeneted érkezett!

Nozavi: hát igen, a kenguruhoz szoktatni kell azért őket. Emlékszem, Tüci (kb. 4 hós volt) is ordított benne először, aztán másodszorra már el is aludt benne. Utána sose volt vele semmi. De Hamar belejössz, hogy vedd ki, hogy tedd be. Én egy időben már kenguruban altattam otthon is, aztán mikor bealudt, akkor beletettem a kiságyába. (Na most nem szeretnék ilyesmit csinálni Csongival, de akkor még lelkes egy gyerekes voltam.)
Ha nem vagy szégyellős, akkor szoptathatod is a babót és akkor nem baj, hogy nem iszik, szopizni biztos hajlandó. MOndjuk kb. az esetek 90 %-ban a szoptatást szoktam javasolni. :lol: (Ne haragudj, nem emlékszem, lehet, hogy már nem szoptatsz? :oops: )

Mi jól vagyunk. Csongi még mindig ari baba. Bennem egyre jobban formálódik, hogy szeretnék még gyereket - olyan édesek ezek a picikék. :) Tüci meg egy hisztigép, de azért nagyon aranyos ő is. Most épp apás korszakát éli pár napja, le se cuppan róla. És küzdünk a bilizéssel.

Altatás: Csongi is bizti elaludna magától (néha szokott is), de általában cicin alszik el. Nekem így egyszerűbb. Tücinél fel sem merült más, mert ő sehogy sem akart magától elaludni, mindig altatni kellett valahogy.

Két kép a gyerekekről (a rendetlenséget ne nézzétek :oops: ):
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu
 
 


Netti-én merem kézben vinni, azt szerintem tinu írta. Nekünk hál Istenek nincs bajunk a babakocsival, jókat alszik benne.

A tengeröböl...hmmm. Kép van róla, de abból azért nehéz kisilabizálni, mert plusz még zöld övezet is, és a fák jócskán takarnak. De ... íme a panoráma télen, ami ugye itt jóval többször van.

Kép kilátás, fák mögött fehér csík az öböl

plusz egy kis városrészlet , ez tőlünk két perc autóval

Kép Hudiksvall

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Utazás csecsemővel

A járatainkon utazó 2 év alatti gyermekek részére csecsemőjegy váltható. Ebben az esetben a baba külön üléshelyre nem jogosult, a felnőtt ölében utazik.

Egy kísérővel legfeljebb egy csecsemő utazhat ölben, külön üléshely foglalása nélkül. További csecsemő részére gyermekjegyet kell váltani, amely üléshely foglalására jogosít. Csecsemő külön üléshelyen történő utazása esetén a csecsemővel utazó köteles CE vagy FAA minősítésű babaülést biztosítani.
Kérésre a légitársaságunk által üzemeltetett járatokon babaételt biztosítunk. Ilyen igényét, kérjük, már a helyfoglaláskor jelezze.

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 

 
 

tinu- tündériek!!!! :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Sziasztok!

Üdv az ujjaknak, mert azt múltkor elfelejtettem! :oops: Bocsi.

Teszek még pár képet , remélem nem lesz sok:
Kép
Esküvőnkön ez volt a menyecske ruhám(majd keresek szembőlit is.)
Kép
Badacsonyban 1992-ben, akkor még megvolt a szőllőnk
Kép
Kicsi én 4 évesen

Kép
Kép
incike
 
 


Tinu, hisztigép? :lol: Én el sem hiszem, olyan édes! :lol:

Kép

Kép
adraci
 
 


bocsi Nori, azt susycattol akartam kerdezni :lol:
mert h irta h az utcan nem vehetik ki a bkocsibol :shock:

tinu,csongi milyen nagy mar!!
Tuncinek nagyon szep a szeme.

Netti
Kép
maumau
 
 


Nóri!
Na ezt jól kitalálták :evil: Tuti h nincs egyiknek se gyereke...És ez a hely!Vmi csodás!!!Van ott vasút?Mert akkor költözünk!!! :lol: Szerintem nem kéne sokat győzködni az uramat :wink: Elpecázna minden nap meló után....

Tinu!
Csongi mekkora már!!!(amúgy már megkuksiztam a képeket amit küldtél)Tünci meg szerintem sokat változott!És nekem tetszik a csendélet a háttérben,olyan élethű :wink: :lol:

annus11
 
 


Inci!

Te is nagyon szép voltál!!!!És milyen karcsú! :shock: Nem baj,én továbbra is a bálna kategóriában indulok! :lol:

annus11
 
 


Adri: a férjem mindig azt szokta hangoztatni, hogy szerinte az evolúció miatt van, hogy a babák/gyerekek olyan édesek, közvetlen azután, hogy legszívesebben fejbevernéd, annyira idegesítő. :lol: Nálunk ez a szállóige: "bevágta az aranyospicibabavagyoknebánts formát". :P

Kép
Kép
tinu
 
 


Kedves májusi Anyukák és Babák!!!

Közkívánatra csinálnék egy összeállítást, egy kis klipet a babákról, mamákról, papáról!

Aki szeretne benne részt venni kérem küldjön képeket az email címemre: afancsali@freemail.hu

A következő kategóriákban várom a képeket: megszülettem(kórházas kép), anyával, apával, fürdés közben, alvás közben, játszom(tornáztatóval vagy körforgóval), családi kép, még pocakos kép, babaszobáról kép, ultrahangos kép illetve egyéb pl „szépen tartom a fejem” , vigyorgok teli szájjal, ordítok stb.
Nem baj ha vki nem tud minden kategóriába küldeni képet, ha csak a felére küld az is jó természetesen!!!!!

Ötleteket várnék h milyen zenére legyen az egész!

Képek beküldési határideje: 2009.júli 27.!!!!!!!!

A tabló is készül közben, várom a képeket ahhoz is.(vagy csak a baba, vagy baba-mama, vagy baba-mama-tesó(k)

annus11
 
 


Tinu :lol: :lol: :lol:

Mi is mindig azt beszéljük h nem leszünk képesek nemet mondani neki,vagy megszidni...már most röhögünk szegény gyerkőcön!!De olyan édes!!!Mikor gagyog...megzabálom!!! :lol:

annus11
 
 


hú, nekem tetszik egy idézet, az egyik vonalzón olvastam, " Isten ad 13 évet, hogy megszeresd gyermeked a kamaszkor előtt!"

mozza, elküldtem priviben, elég zutyus lett, de remélem kitudod venni belőle a lényeget! :oops: :D

Annus-vonat??? Nanááá! Stockholm-Hudiksvall 300 km, két óra alatt!!! Kiccssssiit vonat?? Igaz drága, de nem magyar MÁV!!! :lol: :wink:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


:lol: :lol: Egyszer lehetne nálunk a tali??? :lol: :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Nóri :lol: :lol: :lol: :lol: Szólj h mikor induljak!!!Kérek FIP jegyet!!!

Csak azért kérdeztem mert az uram mehetne a vasútra dolgozni!Lehet többet keresne ott mint itt..... :wink: :roll:

annus11
 
 


Kép
Na ezt még muszály megmutatnom. Marci itt 1+1/2 évesen nyáron a dög melegben

Kép
Kép
incike
 
 


ÁÁÁ!

Tinu
Visszatértél. Úgy örülök neked. :)

Nem kicsit vagyok lemaradva mostanában az itteni eseményekkel. Most is rohanok, mert forgatni megyünk megint. Remélem az augusztusi nyaralásunkat nem húzza keresztbe a film. :shock:

Kép
Kép
incike
 
 


Inci!
Meddig forgattok?Azt hittem h már vége!!!!Hogy bírja a gyerkőc?????A kis filmsztárunk! :wink:
Látom jó kis tócsa volt a kiskád körül :lol: :lol:

Na kiabáál a lányom h anya anya :lol: :lol: :lol: :lol:

annus11
 
 


Az előbb Iza tüzetesen megnézte a hajam és elmosolyodott!Ennyire gáz már a fejem...a gyerek is röhög rajta 8)

annus11
 
 


Helló Csajok!

Most voltunk csípővel vissza ortopédián, OK az UH, csak torna kell, majd szeptemberben megyünk vissza!

DÉLUTÁN MEG OLTÁS! Már totál roszzul vagyok előre, főleg, hogy szegényem a prevenarral kettőt kap. Nem elég, hogy kétszer ledöfik, de ezt az anyja még hagyja is - nem tudom, hogy meg tud-e nekem bocsátani... :cry:

Tinu, cukik a srácok! Mint mindig!

Barbapapa, hétfőn Csanival ott a helyünk a talin!

Jajjj, én is imádom a Harry Potter könyveket, és a filmak is egyre jobbak, mit megadnék, hogy megnézhessem igazi moziban a hatodikat... 8)

Novygirl, jajj dej! Írd már meg priviben a neved, hadd meséljem el Nagyinak milyen kicsi a világ, bizti nagyon fog örülni!!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Sziasztok!

vége a párom szabadságának, ismét ketten Marcival... jó volt, csak rövid....
szopigondok: hát, tegnap 3 óra lteltével 20grammot tudott kienni,, persze pótolnom kellett... vajon mire számíthatok? néha délután is, de este 6-tól 11-ig szinte semmi tejem.... nektek nincs ilyen gondotok? Bezzeg 1-kor és hajnalban kidurran szinte....

Tinu, örülök, hogy te is jösz néha!:)

időmenedzsment:
nem tudom, hogy sokan közülünk hogyan tudtok kozmtikushoz menni vásárolni, takarítani.. nekem semelyik nem fér bele....valamit rosszul csinálok... a nap elillan, és semmit nem sikerül csinálni, amit kellene... most is Marci cicizés után bealudt a bal kezemben, jobb kézzel írok... megrendeltem a Babastart cd-t, nagyon ígéretes, remélem tényleg használható tanácsokat ad majd az időmenedzsmenthez...

tali:
Én jól elfelejtettem,hogy ezen a héten megyünk oltásra, így lányok, a jövő héten lehetne nálunk a tali, mert a múltkor is 3 napig nagyon kemény volt Marcival.... plusz jön a hőhullám, így még rosszabb lesz, ha belázasodik... a múltkor az történt... így akkor én ki is hirdetem, hogy jövő hétfőn nálunk tali, délelőtt 9.30-tól szeretettel várok mindenkit a komjádi uszoda felett lakunk, aki nem tudja még, priviben elküldöm a potos címet és idejutási lehetőségeket.....

ruhák- méretek:
mi most nőttünk ki szinte minden használható ruhát.. el kell mennem beszerzőútra... Most ha kb 62 centi a baba, akkor hogy érdemes ruhácskákból bevásárolni? mkor kell majd a 68-as csomag? már akkor hidegebb lesz, ugye? milyen gyorsan nő a baba 6cm-t?
vanni
 
 


oh, lemaradtam, ezek szerint már jövő hétfőn máshol lesz tali, Szofi írásából látom... vissza kellene olvasnom, de most nem megy... ébredezik...
vanni
 
 


tali:
sikerült visszaolvasnom.. akkor mi is megyünk Barbapapához.. jól eltűntem.. na mindegy, akkor a következő most már tényleg legyen nálunk:) tudom, én tűntem el, és én ajánlottam, hogy legyen nálunk, még mikor Szofi szervezte hozzájuk... akkor jövő hét utáni hét nálunk:.)
vanni
 
 


Két kajcsit lemértem, 270 és 170 grammot evett. Ezek szerint van tej :roll:

Szerintetek amit most fejek tejet, azt megkaphatja fél évesen mondjuk? Ez már egyszer volt téma, de lemaradtam. Összetételileg jó lesz neki akkor is? Ti mivel fejtek?

Esztó, ez a terasz... gyönyörű :)
Vendég
 


Vanni!
Nekem nincs tej gondom!6 hetes kora óta még a lefejtből se kellett pótolnom!!!
Akkor köv tali nálad!!!


Panndi!
Szerintem jó lesz neki!!!Fagyóban kb 6 hónapig eláll,ha rendes fagyó és nem csak a hűtőben egy kis rekesz!De majd akkor gondolom kiderül h elfogadja e a fagyasztott tejcit!

Szofi!
Azért ez nem egy fájdalmas dolog!!!Csak ici pici szúrás!!!!Nem is fog rá emlékezni!!!Szerintem Csani jól viseli majd!Na meg ez az ő egészsége miatt kell!!!Megér "ennyi"szenvedést!!! :wink: No para!!!!Amúgy mi is kettőt kaptunk a múltkor!
Oltás meg jövőhét csüt,be is jelentkeztem!!!

annus11
 
 


Szofi!
Samu is ma kapta a 2 oltást, sírt szegény, de nem a böki miatt. Aludt és fel lett keltve. Már a mérést is végigsírta, meg a vizsgálatot is, aztán jött a böki, de utána szopizott egy kicsit, és már nem is volt semmi baja. Most nyugisan alszik, előtte a borogatás nem tetszett ugyan neki, de túl van rajt. Innentől meg lesem, hogy nem melegszik-e.

A Harry Potter könyveket én is nagyon szeretem, de a filmek annyira nem jönnek be.

2 hűsítő kép még Mátéról 1 évesen:
Kép Kép
a medencés is egy kedvenc.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Panndi!
Én Aventes kézi mellszívóval fejek, nekem nagyon jó. Máténál sajna még nem ez volt, nem is tudtam fejni. Most nagy lendületet ad a sikerélmény.
Én biztosan neki adom majd, ha elfogadja, és persze ha addigra kevés lesz. Ha nem lesz rá szükség, lehet megitatom Mátéval, ha elfogadja, baja biztosan nem lesz tőle, mégha egy kicsit fura is ez. Vagy a főzeléket, gyümölcsöt hígítom vele. De ez még a jövő zenéje.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Én is aventes kézit használok,napi 1szer fejek vele!

annus11
 
 


Jaj de gyönyörű Máté!!!Abban a kalapban!!!
Úgy megkívántam a vizet.... :lol:

annus11
 
 


sziasztok

Annus, küldöm ám a képeket, ha beleférek a májusba :) csak válogatnom kell, annyi van

rakok nektek pár képet, Ancsika-Julcsi, Niki-Lili party volt hétvégén :)

két legyet egy csapásra, mindkét csajról kaptok képet 8)

Kép

ezt neked Julcsi, Lili már most bosszantja az unokatesóját

Kép

sok jó baba, egy kocsiban is elfér

Kép

praclik...egy 6 hetes és egy 9 hetes talpicsek :D

Kép
Kép
mniki84
 
 


panndi
en nem fejek,Boro kiszivja kb mindet es nem is eleg neki.barmikor probaltam 5mlk jottek szopik utan. de aventes kezi van :roll:
(es utaltam is fejni... nagy idorablo annak akinek nem omlik belole a tej :lol: )

Netti
Kép
maumau
 
 


na ez az, szerintem én sem állok neki fejegetni :roll:
Vendég
 


nem fogok sirva fagadni ha 6honaposan mar nem a lefejt tejet adom hanem tapszert ugyerzem :roll:
ez csak egy pelda volt.
de ugyerzem azt az idot hasznosabban is eltudom tolteni es nem fogom magam azon idegesiteni h fejni kene :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


Na ez az, pont azon gondolkodtam, hogy annyit úgysem tudnék neki fejni, hogy hetekig azon éljen, pár nap ide vagy oda meg nem számít talán.

Továbbra sem fejek :)
Vendég
 


panndi :lol: :lol:

amit akartam meg
mi a 62es bodykat kinottuk szuk egy het alatt :roll:
ratudtam meg adni,de amikor rugdosodott vagy pisilt a pelusba szetpattant a gombija :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


:lol:
Én is azon gondolkodtam, hogy ha 65 centik, akkor ősszel már 74-es ruhák kellenek, ha így folytatják... Zsófi azokat 10 hónaposan hordta...
Vendég
 


Ti magasak vagytok, Netti?
Vendég
 


Panndi!
Én sem fejek....úgysem tudnám megtölteni még a 10ed fagyót sem....akkor meg minek....akkor inkább fejés helyett játszunk...sztem annak jobban örül, mint majd 6 hónaposan egy kis fagyós tejnek.... :roll:

Lánykák cukik. Főleg az alvós kép Liliékről!!!!!!
Moncsi! Nagyon cuki Máté pancsi közben, hogy élvezte!!!!!!! :lol:

Na, lassan megyünk ide-oda....LILIVEL.....AUTÓVAL.....(hátulra azért még nagyikát is bepakoljuk....élő Liliőrnek :lol: )
Ja, én is teszek pár képet:
Kép mancs akcióban.... Kép beeeeeeeeeee Kép fürcsi a nagykádban mamival :)

Kép
mozza
 
 


mozza,Lili nagyon szep :lol:
tetszett neki a nagy kad?? :roll:

panndi,hat ezen gondolkodtam en is.. igzabol tok gyorsan no.
az en csaladomban meg a paromeban is csak az anyukak kicsik (164) en is 175 vagyok. parom magasabb. az o apukaja meg az enyem viszont 190korul :roll:
ugyhogy gondolom ezert.
de en kicsinek nem voltam ekkora azt mondta anyum :roll:
zsofi hany centi most?
ti magasok vagytok? :)

Netti
Kép
maumau
 
 


mozza,brendonban vegyetek ilyen bekas visszapillantot!
tok jo sztem.. jo nagy!! es sztem Lilinek is tetszene.. kesobb tudja rugdosni is es akkor mozognak benne ilyen bizbaszok :roll: :lol:

Netti
Kép
maumau
 
 


mozza: Lili nagyon szép :) Na köszi lányok, megnyugtattam magam, továbbra sem fejek.

Netti: én 170 körül, férjem 183 centi. Zsófi 86 centi és 12 kg :)
Amúgy nem bánom, ha hamar előkerülnek a 74-es ruhák, szerettem Zsófi 74-es ruháit :)
Vendég
 


Szofi,
elmegyek Veled is megnézni Pottert :)
egyébként a könyvet én is jobban szeretem.

Lili gyönyörűűűű.
áttértem én is a nagy gépünkre, mert a kicsi kompakt nem csinál jó képeket. ehhez viszont még nem értek annyira.
mindegy, nemsokára én is profi képeket csinálok majd :)

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Tinu: de jó, hogy újra jelentkeztél. Csongi milyen nagy baba már és Tüci is hogy megnőtt. Hasonlítanak egymásra.

Annyit írtatok tegnap délután óta! Most volt időm visszaolvasni. Maja Nagyinál, csütörtökön jön vissza, aztán húzunk le a Balatonra.
Mostanában csak akkor netezek, amikor alszanak. Maja rá van állva a gépre, képeket nézegetne álandóan...

Kolos általában 6x szopik, ha valami miatt ébred hajnalban, akkor 7x.

Panndi
mégis bevállaljuk 2 gyerekkel a vidéki lagzit jövő hétvégén. Ott lehet aludni a helyen, 2 szobát is kapunk. Csak az út ne lenne olyan hosszú.

Nóri
nem rossz a kilátás. Kár fürdeni nem lehet benne a hideg miatt.
Meddig maradtok kinn? Végleges vagy pár évre?

Nekem ideális lett volna a csütörtöki találka Maja nélkül... Hétfőt nem tudom.

Tinu
viszed Tücit?
pumuklii
 
 


En is elovettem a gepet, iphonnal fenykepeztunk a legtobbet. szornyu kepeket csinal :shock:

panndi, lehet lelassul a novesuk meg ? :lol:
nekunk meg van egy csomo 68as melegebb ruhank,de ugyerzem mire az kell addigra tenyleg mar 74es kell majd :roll:
hat midnegy vegulis :lol:
de mostmar inkabb nem vasarolok be neki.

Netti
Kép
maumau
 
 


na meg volt a mai sétánk! 20 perc! Annyira rossz az idő, hogy ennyit is alig bírtam ki kabát nélkül :roll: Kabát nélkül=Vilike alatt, mert nemvolt hajlandó símán feküdni a kocsiban! Legeslegelső probléma a babakocsival!!! Eddig semmi ilyen nem volt, most meg ha lefektettem és nem látott, visított!!! :shock: :?
Most pedig alvás helyett a tornáztatóval játszadozik, de nem ám alatta fekve, hanem a hordóból lesve... :? :D

Én fejtem amíg szoptattam, a végén már annyira szenvedtem vele, hogy legalább másfél óra elment azzal, hogy azt a kis 30 ml-ke kifejjem, de úgy voltam vele akkor, hogy minden csepp aranyat ér! Most meg már azt a 20 ml-t sem adom oda neki, mert csak felhergeli magát, hogy szenvednie kell érte! Jobb ez így! :wink: Sőt menyivel több időm marad pl este magamra... :wink: :lol:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


pumukli-tervek vannak hazamenetelre, mint pl, ha Vilcsi kezdi az általános elsőt, de majd a sors eldönti! Ha ilyen helyzet marad otthon, akkor bármi megeshet! Főleg, hogy mind a ketten egészségügyisek vagyunk, ott meg nagyon a romboláson kívül nem történik más! :cry:

Nóri

Kép

Kép
nozavi
 
 


Mozza, Lili nagyon édi! Még mindig raktok törcsit a pocijára fürdéshez?

Én sem fejek. Sose fejtem. Vagyis de, és a legtöbb 15 ml volt. Szal úgy döntöttem, hogy inkább szívja ki Marci. Szóval a fagyóban minden van, csak anyatej nem. :roll:

Nemtom mi van, de a kisfiam ma szó nélkül :!: aludt el délben. Másoknak ez természetes, de én most keményítettem be és követelem a napközbeni, nyűglődés nélküli elalvást.

Autóztunk is ma; persze 1 perc alatt elaludt. Raktam neki egy lelógó játékot a hordozóra, arra vigyorgott addig.

Kép

Kép
adraci
 
 


Fejés:na én sose fejtem és nem is fogok a kaja után fejni!!!Így is elég az amit elteszek!!!Hajnalban viszont muszáj lefejnem a másik cicit.....Pontosabban amikor eszik Iza akkor a másikat lefejem,mert nem bírna még 3-4 órát ki.....jó lenne ha kibírná...próbáltam,de folyt össze vissza...

Niki!!!
Nagyon szépek a lányok!!!Olyan jó lehet együtt babázni!!!Ancsa nem küld képeket???Mi van vele?Nagyon eltűnt!!!Mond neki h jöjjön és meséljen!!!

Mozza!
Lili nagyon cuki!Azt a fürcsis képet nem értem.Mért van pokrócban?Vagy csak rosszul látok :oops:

Mi is a 68asakat kezdtük el....amúgy jó lenne még a 62es,ha nem lenne hosszú a felsőteste...az ujját meg vissza kell hajtani közben....
De lehet h majd lelassul a növésük,nem?Amilyen gyorsan kinőtték a 62est,olyan sokáig hordják majd a 68ast :lol: :lol:

annus11
 
 


pumukli: de jó, remélem jól fogjátok érezni Magatokat!
Vendég
 


Iza meg nem akar elaludni....délben evett,már aludnia kéne 1,5 órája...a blogban leírom h mért nem alszik.....a közös blogba írom!

annus11
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: