Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Először is Dórikának boldog szülinapot, Míra Emíliának pedig boldog névnapot!!!

Erika: írtam privit!

Sajna még nem tudtam visszaolvasni, de igyekszem.

Apa itthon volt 4 napot. Szombaton elmentünk Síkvölgyre strandolni :) tök jó volt, Máté nagyon élvezte meg Petra is :) A hátam totál leégett :/ Később Hugiék is csatlakoztak hozzánk Virággal :)
Vasárnap meg Hugiékhoz mentünk és szinte egész nap ott voltunk.

Hugi nem tudom mikor fog tudni jönni, mert nagyon behalt a gépük.

Most megyek, Máté szobáját megpróbálom rendbe vágni. Most nincs itthon, apjánál van.

Puszi mindenkinek!

Melus
Kép

Kép
melus071

Sziasztok!

Előszöris NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK DÓRIKÁNÁK, SOK-SOK PUSZIT KÜLDÜNK NEKI!!!

Jajj Csajok...Én megint annyira felhúztam magam..IOttvolt anyu, kb.15 percet, amíg elszaladatam a Sparba és már ment is, de ez az idő is elég volt hozzá.Megemlítettem, hopgy csütörtökön, amikor az az őrült meleg lesz kimehetnénk strandolni.Mondta, hogy hát nem tudja, de Hugimék úgyis mennek, menjek velük..(EGÉSZ HÉTEN SZABIZIK...). Mondtam, hogy ez nem j, és nem értette, hogy miért.Nos, a Hugim a pasijával, ha kimegy starandolni, akkor nem várhatom el tőle, hogy egész nap babyszitterkedjen nekem a pancsolónál.Mindeketten nagyon szeretik a kicsiket, de ők is pancsizni akarnak és ezt tök megértem, nem is várom tőlük.Anyám nem érti, hogy miért nem megy nekem egyedül a két gyerekkel...
A másik, hogy kértem valamelyikük segítsen nekem a héten, bankba akarok menni meg a Komtávhőbe ügyintézni. Lesz autóm, el tudok menni, csak a Biusra jönni vigyázni, merz Antó elvan kenguban, de úgy nem tudok ügyintézni, hogy közben Bius után szaladgálok. Erre: jó majd meglátom melyik nap hogy érek rá, aztrán majd lesz valami...SZABIN VAN EGÉSZ HÉTEN!!!!!! Hogy leghet valaki ilye???És akkor ma is fel volt háborodva, hogy Bius miért nem ugrik rögtön a nyakába és csókolgatja agyon.Na, vajon miért.Szegény gyerek mutogatja neki az új büszkeségeit és nem is figyel rá.. Na jó kiörjöngtem magam...Bocsi...

Vlamai jó: sikerült megvennünk a hintát Biusnak...Teljesen el van tőle varázsolva, pörög-forog benne, hol egyedül, hol a babáival.Antónak is nagyon tetszik. Még ezen felül kapott az ágyára egy sátrat is, telejesen belebolondult az ikeában , belefeküdt a mintaáűgyba és mondogatta, hogy hú, ez nagyon frankó.Olyan édes volt, így nem tudtuk otthagyni a sátrat.Apának még szombat este mindkettőt fel kellet szerelnie...

Kép Kép
joosneagi

Kép Bius új hintája... Kép Antó baba a hintában..

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Boldog szülinapot kívánunk Dórinak!!!

Boldog névnapot Mira Emilíának!

Sziasztok
Móni

Kép
Kép
moncsi76

Ági!

Nagyon édes Levi baba, már amennyi látszik belőle.És milyen büszkén nézni apukája, jogosan lehet rá büszka. Remélem minél hamarabb tudsz jönni írni, hogy mi van veletek, hogy Dorka még mindíg babusgatja-e Levikét, hogy te hogy bírod hogy vagy.... Minden érdekel..

Angika!
Én is irigyelllek, hogy láttad Levi babát..Biztos tüneményes baba. Gyorsan elmegy ez a "pár " hét és te is a kezedben foghatod pici kicsi ficskádat..Kíváncsi leszek, hogy neki is olyan gyönyörűséges haja lesz-e mint Julcsinak...

Kép Kép
joosneagi

EDB-ANYU!

Nagyon jók lettek a képek a gyerekekről, már az iwiw-en nézegettem őket, jók az ajándékok és szép volt a torta is.Látom a tüzijáték is nagyon tetszett Dórikának, édes kis csajszika..Hogy nőnek ezek a gyerekek...Bius is most született és lassan jön a harmadik gyertyánk...

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok,

Ismét itt vagyok én is.
Utólagosan minden szülinaposnak és névnaposnak sok sok boldogságot kivánok!

Nagyon jó volt a szüleimnél. Jó mozgalmas volt, de kipihentem magam.
11-én mikor leértünk Ajkára, délután megnéztük a menyasszonyokat, ahogy kijönnek a polgármesteriből. Az egyik lovashintóval érkezett. Mig a pár esküdött, a lovashintóra felülhettek Lauráék. Nagy élmény volt.
Vasárnap délelött apukámmal voltam Devecserben a lomisoknál, használt, jó dolgokat nagyon olcsón lehet vásárolni.
Délután hidavatás volt, új hidat csináltak a tó közepén levő szigetre, hatalmas játszóház volt, arcfestés, gyerekdisco, ingyen lovaglás, ugrálóvár. Szuper volt.
Szerencsénk volt, mert szuper volt az idő, strandoltunk sokat (kisebb élményfürdő-700 Ft/felnőtt belépő). Alig lehetett a gyerekeket kirobbantani a vizből.
Aztán szombaton jött a jégeső, délután úgy besötétült az ég, mintha éjszaka lett volna, és hol tojásnyi, hol teniszlabdányi jegek estek az égből. Az volt a szerencsénk, hogy a redőny fel volt húzva és a parkolóra hatalmas fák lógnak, igy felfogták a hatalmas jégdarabokat az autóra csapódásnál. Aki nem a fák alatt állt, utána fogta a fejét, mert sok autónak, köztük minden suzukinak behorpasztotta a tetejét, kis bemélyedések maradtak mindenhol. Akinek le volt húzva a redőnye, mindet tönkretette, olyan volt, mintha géppuskával kilődözték volna. Hihetetlen volt. Biztos hallottátok a hirekben a buszbalesetet, ahol a nagymama, az anyuka meghalt, a három éves kisfiú maradt életben, de a lába ripityára tört és kómában van. Épp dolgozott apukám, ő volt kint az esetnél. Mentős.
Egy másik nőnek a szemére esett a jégdarab, azóta kétszer műtötték, de soha többet nem fog látni. Negyed óra alatt milliárdos károkat okozott az itéletidő Ajkán, mindenhol letört faágak, kitörött ablakok, kilyukadt tetők, anyukámék kertjében sem maradt semmi, kivéve ami a föld alatt volt. Az összes barackot leverte, a tököket, káposztákat, babokat széthasitotta.
Vasárnap babaexpo volt, délután a gyerek divatbemutatóra Laurát is felkérték.
Később mindenről teszek fel képeket.

Most megyek még pakolnom kell.

Judit
jutte

Ime pár kép:
Laurám
Kép
Mátém
Kép
babaexpon birkózás
Kép
divatbemutatóhoz sorakozás
Kép
hidavatáson
Kép Kép Kép
jutte

Sziasztok Csajok!

Először is nagyon boldog szülinapot kivánunk Dórikának,az isten éltesse.
Valamint köszönjük szépen mindenkinek a köszöntést is Míra nevében,bár mi második névnapot nem tartunk :oops:

Betti köszi a hiányolást,nem vagyok elmélyedve a hímzésben,sőt el is b...m(elszámoltam) :evil: igy nekiálltam szétszedni,ami nem kis munka, igy ugy gondoltam inkább nekiállok egy másiknak,csak vennem kell gyorsba anyagot mert ami itthon van az kevés.

Nekünk most vagy egy hétig nemvolt gépünk,aztán pénteken felköltöztünk anyukámékhoz,hogy a mamám ne legyen egyedül+állatok etetése,stb. mert ők elmentek nyaralni Veszprémbe,vitték a Hannát is.Szilvát,szedret illetve lecsót tettünk illetve tettem el,míg a dédi Mírázott. és ugy elvoltak,hogy kb egy órán keresztül még csak meg sem nyikkant.

Mirus mostanség kezdett először a hasára fordulni és intenziven megrág mindent ami csak közel kerül a szájához.

Próbáltam neki adni bébikaját 1-2 kanállal de bokákolt és a végén azt is kihányta amit megevett igy nem erőltettem.
namost mennem kell mert megint engem hiányol,apanincs itthon péntek óta. később megpróbálok képeket feltenni.

ja Gabi szívesen a mintákat,remélem tudsz velük mit kezdeni.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szilvianyu: biztos jó volt a buli... wader építővel játszott Emese is? azta...
Képzeldd tetszenek Zotyónak azok a sulistáskák amiket betettél... lehet rendelünk, még meglátom. Ma megint voltam 3 írószerben, hááát tragédia! Soma kiválasztott a topgalról 3 félét (mindegyik kék) remélem lesz v.melyik...
Látom Emese klassz pólóban nyomta!

Melus: milyen mostanság a Síkvölgyi-"strand"??? régebben fiatal csaj koromban sokat jártunk nyáron, de családdal nem tudom érdemes-e?...
Lehet fürödni?MIlyen a part? melyik részén voltatok? Petra is tudott fürödni? Nincsenek képek esetleg?

Judit: gondoltam Rátok, mikor mondták a hírekben Ajkát! Húúú Apukád miket látott éppen!
Nagyon jók a fotók, Máté a vigyori képen úgy hasonlít Rád, tök ari! Laura milyen büszkén és türelmesen áll sorba. Ő pedig a Papás (gondolom) képen nagyon tetszik!

J.Ági: klassz ez a hinta, örülök,hogy tetszik Biusnak.
Anyukád: nem semmi, tényleg. Hihetetlen! Sz.tem jól tetted hogy megkérdezted a strandot, bár gondolom milyen szarul esett az elutasítás! Nekem ez felfoghatatlan, tippem sincs, miért lehet ilyen...
Nekem Anyukámék nagyon segítőkészek, tényleg Hál Isten. sokszor túlságosan is (nem mondanak nemet mikor kéne sem!) szóval sajnállak nagyon! Dühöngd ki magad Te is nyugodtan!
Húgod hány éves amúgy?

Anikó: alkalmi meló? és párod jól bírt Matyival? Hihetetlen milyen nagy legény a kis tokás! De édi a fotón, ahogy vigyorog! Kis kópé, mi? Tud ő is ramazurit csinálni otthon-gondolom.

Csajok, ismeri v.ki Dorogon a Palát? Állítólag tök jó, egy bányató van strandnak megcsinálva, de van elkerített rész kisebbeknek is és a lényeg: 400 Ft a felnőtt beugró. Szóval -10 év árakban.
Én sosem voltam ott...

Voltam ma hajnalban tescóban, tényleg sok minden még olcsóbb, de elég hiányos már méretekben ugye... szinte semmit nem kaptam már. Mindegyik fiamnak ami kellett volna, csak kisebb volt (Somának fürdőgatya, Noénak ujjatlan póló, illetve őszi pulcsi...) Magamnak bikinit sem kaptam már sajna... Sok őszi mellény, gatya van már viszont- persze elég húzós áron. :?

Angika:ügyik vagytok a festéssel, párodnak kitartás. bizti szépek lesztek!

lola77

Sziasztok!

Készen van a tortás képeim feltöltése azt hiszem :wink:

EDB anyu
nagyon jók a szülinapi képek,tök jó pillanatokat örökítettetek meg.....
mesekönyv hogy tetszett Dórikának?
nekünk is ugyaniyen építőnk van,Viki is szerette,bár annyira nem volt oda érte,ő inkább még a mai napig a fa építő kockáival játszik inkább.....meg persze Barbieval,színezőket fest....
Nagyon szépek a gyermekeid!!!!!!!!

Anikó
képeket még nem tudtam válogatni.....de rajta vagyok a témán :wink:
szuperek a képek......nagyon édes Matyi a képen,tényleg jó husiban van..... :lol:
Zsófi és Bendi apukája egy?vagy Matyival féltestvérek????? :roll:

JÁgi
nagyon klassz a gyerekszobátok!!!!!!!!!!!látom ti is szeretitek a fenyőbútorokat.hány m2 a gyerekszobátok?
szuper a kis hinta is....a sátorról nincs képetek?
nálunk is ráférne egy kis felújítás már,Viki sokszor emlegeti,hogy unja már a színt meg a bordűrt..... :roll: ,lehet beizzítom,hogy ne csak engem szekáljon vele... :P

Jutte
nem semmi amin keresztül mentek sokan a vihar miatt :cry:
gyönyőrűek a gyermekeid neked is!!!!!!!!!
Laurád kis manöken :lol:
paradicsom palántád amit kaptunk Tőletek,már terem,vannak rajta zöldek...bár itt a teraszunkon csak gyengén terem,anyósoméknál gyönyörűek!!!!!!!!
Laurának nem hiányzik az ovi?nyári szünet van nálatok már?

Lola
te hajnalban tescoba jársz???? :shock: :lol:

Mentem aludni,holnap Viki itthon lesz velem,csajos napot tartunk,megyünk csavizni és kap du. tőlünk valami csodaszépet!!!!!!!!!!!!!csak úgy........
Már izgatott vagyok,majd holnap este jövök beszámolni.... :P

Sziasztok,jó éjt:Erika

cseriviola

Jó reggelt!

Nagy a pangás! Gondolom mivel elviselhető idő van, mindenki megy a szabadba.

Tegnap Gergő már elkezdett 1-2 mászást produkálni. Annyira édes ahogy koncentrál. Danit ebéd után le tudtam tenni, este pedig már fél 8 körül álmos volt, de ugyancsak 9 körül aludt el ténylegesen.
Mivel most átmenetileg nincs körforgónk, visszaraktam Gerinek a "legelsőnket" (műanyag repcsik, mechanikus) Dani meg volt érte őrülve. Mindketten befeküdtek Geri ágyába és pihiztek egy kicsit, Dani tényleg csak picit.

Ma Dani ébresztett minket háromnegyed 8-kor.

Tegnap itt voltak Zoli szülei is egész sokat. Örültem nekik, mert végre nem csak "futólag" értesülnek a gyerekek tudományairól és Anyukájának elpanaszoltam Dani nem evészetét, mert tegnap már megint kiakasztó volt e téren. Elismerte, hogy nem könnyű vele (legalább kicsit azt érzem, hogy értik miért fáradok ki néha). Nyugtatott, hogy a szobatisztaság és a beszéd sem probléma, hogy akadozik. Az aggasztó a kaja és a kukigondja (mert ez sem akar oldódni, Gergőnek hál istennek nagyobb lett már a nyílás)
Igazság szerint már hajlanék arra a Betti-féle módszerre, miszerint nem pépesítek, de a férjem mindig "elgyengül", mert hogy így nem eszik semmi sem a gyerek. Nem tudom mi tévő legyek!
Holnap megyünk 2 éves státusz tanácsadásra és átbeszélem ezt a dokival és meglátjuk.

Bocs a "sajátért". Próbálok még jönni és hozzászólni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Tegnap kiderült, hogy Campylobakter-ünk van. Mármint a két kicsinek. Ma megyek az antibiotikumért. Nagyobbaknak nem mindig szoktak adni, majd kirürül alapon, de azt én már nagyon soknak tartom, hogy két hete tart Bencénél (bár ő neki már nagyon lightosan van), Dórika meg vasárnap, tegnap visszaesett. Napi 5 kaka (még éjjel is), vízfolyás és nagyon bágyadt, rossz kedvű. Két napja szinte nem is eszik. Lehet, hogy Bencének már nem kéne rá antibio, de nem kockáztatok így nyaralás előtt, mert a végén még visszakapja Dóritól vagy mit tudom én. Remélem hét végére rendeződnek. Biztos kell még jövő héten a nyaralás előtt egy kontroll székletet vinnünk.
Tegnap már nagyon kétségbe voltam esve, Dórikámat úgy sajnáltam. Láthatóan fájt a hasa, bármit csináltam... szóval.. bőghetnékem volt! :( Ja, és az ántsz-ben mondták, hogy strand víztől simán lehet, kajától (csirke), homoktól. Nekem gyanús a strand homoka is, mert előtte voltak ugye a nagy esőzések és amúgy is fa alatt van a homokozó, tiszta víz volt a homok, nem tudott kiszáradni. Védőnő szerint is hemzseghettek ott a bacik. Most már mindegy, a tanulságot levontam. Kajára nem gondolnék, mivelhogy nem egyformát esznek még a kicsik. Alapanyag lehet egyforma az igaz, de akkor sem erre gondolnék (főleg amiatt, hogy azóta sok ismerősnél volt láz, hasmenés a strand óta).

Lola: na hál istennek, mármint, hogy van olyan táska, ami tetszik Zotyónak, bár én még mindig azt mondom, Somának kell tetszenie a legjobban (bár azért vannak szempontok,amit szülőnek kell eldöntenie). Szerintem a topgalosban nem fogtok csalódni, tényleg elég ramaty a kínálat a boltokban. Ezt meg több évig használhatjátok, mert nem olyan "kicsis" a stílusa.
Jót mosolyogtam a "mindegyik fiamnak" kifejezésen. Ez úgy hangzott, mintha legalább lenne otthon vagy hat.

Joósné Ági:
pont teregettem a kiépőn, mikor láttalak menni (ezek szerint a sparba), tényleg sietősen mentél, tanúsíthatom!
:wink:
Durva anyukád viselkedése. Mi lenne, ha leülnél vele őszintén beszélgetni (tudom, nem mindenkivel lehet beszélni, de legalább megpróbálnád, így a Te lelkiismereted nyugodt lehetne). Mondd el, hogy Téged mi bánt, hogy arra nem gondol, hogy egész nap a gyerekekkel vagy és időnként jól esne a segítség, a felnőtt társaság. Kérdezd meg, hogy mikor Ti picik voltatok, ő kapott e nagyszülőktől segítséget. És a fő aduérv, hogy az unokáknak fontos lenne, hogy a mamával is legyen közös élménye, akár egy strand, egy játszótér, egy fagyizás, közös játék stb. Az én szüleim, sőt a hugomék is, soha egy nyaralásunkat nem hagynák ki. Ha csak egy napra is, de mindig lejöttek, hogy velünk és az unokákkal legyenek. Nekünk is segítség volt, hogy akkor kicsit lazíthattunk. Most is így lesz, a 9 napból 2-t ott lesznek ők is. Megkértem, hogy jöjjenek, hogy mi is tudjunk magunkkal is foglalkozni, de szinte kérni sem kellett. Nagyon örülnek, hogy jönnek.
Anyósomék is jönnének szerintem simán, de ők nem szeretnek napozni, meg hát autójuk sincs.

Hugi:
gyógyuljon már meg a laptopod!!! Kutyusotokkal mi van? Virágnak eltűntek a nyavalyái??

Csilla, Rita, Zsanka, Jutte:
köszi szépen Dórika köszöntését és a bókokat a gyerkőceimről! Szerintem is mind jól sikerült gyerek! :oops: Imádom őket!!!

Jutte:
én hetek óta nem jutok tévé elé (max. este valami csajos vígjáték Emesével, amin rendszerint bealszok), így nem hallottam Ajkáról. Nagyon sajnálom a városodat! Még jó, hogy Ti viszonylag szerencsésen megúsztátok. Szegény család, ahol Apudnak kellett ténykednie!! :cry:
Édesek a gyerkőcök, Máté tényleg nagyon hasonlít Rád, de Laura is!

Elküldöm, mert itt ólálkodnak a gyerekek...

Kép
Kép
Kép
emesedora

Joósné Ági: tényleg nagyon jópofa a hinta. Hogy kell felrögzíteni?

Gabi: semmi gond, ezért vagyunk itt, írd csak ki, hogy mi bánt. Nálunk Bencénél van kuki gond, de rá még azt mondja mindenki, hogy hagyjam, kicsi. Párom munkatársának a fiát (2,5 éves) akarták most it műteni, mert a pisi is elég nehezen ürült. Ők nem akartak műtétet (szülők), elmentek Győrbe, ott rögtön mondták, hogy nem a műtét az első lépés. Kaptak kenőcsöt, négy hétig kellett kenegetni és teljesen rendbe jött. Dermovate a kenőcs neve. Esetleg kérdezz rá, ha mentek státuszra. Szerintem ne hagyd magad lerázni, hogy kapásból műtét legyen, vagy ilyesmi. Nem mentek el arra a vizsgálatra, ahol Bettiék voltak (kaja ügyileg)? Valahol jogos, hogy nem akarsz már pépesíteni, csak félő, hogy ne utálja meg a darabos miatt végérvényesen a kajálást. Viszont ez sem jó, mert félő, hogy már csak kényelemből sem akar darabosabbat enni, nem? Én ezt sem hagynám a helyedben szó nélkül a dokinál. Beszéd: majd alakul. Dórika is pár hónapja csak a család megszólításokat mondta (az anyát nem is tisztán), most már mondja tök szépen az anyát is, meg most már utánoz minket. Meg használ is szavakat. Mondja, ha elköszön, hogy Csá, ha leesik valami, happa (hoppá), kint, ha autót lát, mondja rendesen, hogy autó. Meg a cicára mondja, hogy cicu, szóval próbálkozik. Ha mondunk egy szót, utánunk mondja, pl. golyó (dolyó). Ha bekakilt, azt már jelzi és mondja rá, hogy kaka. Nálunk is lassan halad, ilyenkor nekem már folyékonyan, mondatokban beszél Emese, de hát nem egyformák. Én is már letettem arról, hogy összehasonlítsam őket. Minek? Ő is fog beszélni, csak lassabban. Mire oviba megy, menni fog. Szobatisztaság is teljesen ráér, mindig eszembe jut, amit Emesénél védőnőm mondott, hogy "ne aggódj, láttál Te már pelenkás felnőttet???" (persze az egészségesekre gondolt). Szóval nyugi... tudom, nehéz, de próbálj lazítani ezekben a témákban, mert érzik a feszkót és ez sem tesz jót!

Cserieri: köszi a bókot a gyerkőceimről! Igen, tetszett neki a könyv, köszi, olvastam is neki, tényleg teljesen rá hasonlít az 5 cumis kislány. Konkrétan neki is kb. 5-6 cumija van! :)
Nem gond, hogy szóltam az ismerősömnek torta ügyileg? Neki mennénk a bulijára szombaton és nagyon aranyos anyuka, nem tudta, hol csináltasson szép és fini tortát. De különben az iwiwen már többen jelezték a képeket látva, hogy milyen szép a torta!!
Anikóéknál Zsófi Bendi nővére!

Anikó: nagyon aranyosak a gyerekek, látszik, hogy Zsófi és Bendi szeretik egymást! Matyid tokássága ismerős az én nagy kisfiamról! Ma (valószínű) méreckedünk... kíváncsi vagyok. Két hét hasmenés se nagyon látszik rajta! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Melus: na, sikerült rendben vágnod Máté szobáját?? Nekem is kéne Emese felségterületét. Iszonyat....

Cserieri, Lola:
igen, játszott az építővel Emese. Neki nem volt (nem tudom miért), legózni pedig szeret. De azóta csak a kicsik nyomják vele.
Barbie mánia: ne is mond!!! Egy életre kiábrándultam a rózsaszín színből! Dórinak kevés ilyen ruhája van, nem véletlenül! :)

Na megyek, tök fáj a fejem megint (vagy három napja). Most szólt a felső szomszéd, hogy ma, meg holnap ablak csere lesz náluk. Szupi. Úgyhogy lesz zörgés... (de legalább szólt).

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Cserieri: én is szoktam csajos napot tartani Emesével, bár mostanában a kicsik miatt inkább húgom. De azok olyan jóóóók! És mi lesz a meglepi neki?? Mind csodaszép torta az albumban! Megkívántam...

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!
EDB anyu csak egy gyors kérdés.Hogy kell a tesz-veszre képet feltölteni?megpróbálom feltenni a táskát.
köszi

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Jaj EDB anyu!

Ezt akartam kérdezni, hogy van-e már eredmény az ÁNTSZ-nél! De most olvasom, hogy már írtad is.

Na megyek olvasok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita:

Mikor rányomsz, hogy eladás, akkor ott ki választod, melyik kategóriában akarsz eladni, beírod a jellemzőket, árat, ilyesmit és ott van egy olyan is, hogy fénykép feltöltése (kiválasztod a helyről, ahol van a gépen). De le kell kicsinyítened előtte. Ha nem megy valami, szólj!

Sok sikert!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

EDB anyu!

Na így már akkor okosabbak lettetek hasmenés ügyileg. Örülök, hogy kiderült és kapnak rá megfelelő gyógyit és rendbe jönnek mihamarabb. De jó! Nemsokára mentek nyaralni. Irigy-irigy. Biztos nagyon jó lesz.
Köszönöm a hozzászólást (kuki ügyileg is). Győrbe hova mentek? Ezt megfogadom, mert nagyon műtét ellenes vagyok e téren (is). Megkérdezem Bettit a "kaja" dokiról is és szerintem oda is elmegyünk. A beszéde pedig általában azért késik (mert amúgy magyaráz nagyon, tehát ha beszélni fog egyszer majd akkor nekünk lesz nemulass) mert kerek a nyelve és akinek ilyen később tanul meg beszélni, mert utánozni sem tudja mindig amit mondunk.

Betti!

Írnál erről a dokiról, akinél voltatok Pesten Istikével "kaja" gonddal?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja!

Tegnap odaadtuk Daninak a Mikit. Annyira ÉÉdes volt. Nagyon örült neki. Kezet is fogott vele! Mindent megmutogatott neki, itatja, evésnél odaülteti az asztalhoz. Szóval nagyon jó, hogy örömet szerezhettünk neki.

Danit most vitte el a mama, meg Zoli öccsének a barátnője. Elmentek a postára, sétiznek, meg megy a mamáékhoz is kicsit.

Gergő alszik, így gyorsan takarítgatok kicsit.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Gabi: nem tudom, hol voltak Győrben, de asszem a kórházban, a gyereksebészeten. Nem kellett befeküdni, adták a krémet és kész. Különben mostanában én is olvasgattam sokat a témáról. Nekem a dokink asszisztense a betadine kenőcsőt is ajánlotta, hallott valaki erről, hogy jó erre??
Beszéd: meg ne felejtsd el, hogy ott van Gergő, nekünk is mondta védőnő, hogy mivel többet van Bencével, mint Emesével (mikor suli idő van), így ő, aki felé húzni fog (egyenlőre), ezért nehezebben fog a beszéd, szobatisztaság is beindulni. Mondta, hogy a cumiról ne is próbáljam leszoktatni addig, míg Bence is kap. Max., ha neki nem kell a cumi. De egyenlőre nagyon kell neki!

Na az jó, hogy most kaptál egy kis időt, így egy gyerekkel talán könnyebb takarítani. Nekem jövő héten lesz itthon a párom, alig várom, mert van mit csinálni. A kisszobának nem tudok így neki esni, hiába szerettem volna. Majd akkor. Ha helyrejönnek, leviszi őket sétálni, vagy átmennek anyósomékhoz, aztán neki esek. Ablakot is akartam pucolni, de hát...

Örülök, hogy Daninak tetszett a Mickey! Édesek! Úgy tudnak örülni!

BOLDOGSÁGOS NÉVNAPOT KÍVÁNOK DANINAK, A KIS MICKEY MÁNIÁSNAK!!!!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvianyu!
Ó basszus ez igen kemény, Nekem is ez volt egyszer, csirkecombtól, tuti! Nagyon kivoltam én is vagy 10 napig!Már fájt a seggem l..a, már bocs. Szóval elhiszem hogy Dórikád is szenved... meg hogy Bencénél is még tart! Ja és Nekem akkor a láztól úgy kicsapta a számat a herpesz, hogy azóta időnként ugye előjön... Kemény baci az biztos.
Homokozó: állítólag ezért EU szabvány, hogy a játszótereken nem lehet árnyékban a homokozó!!!! Sokszor hőgutát lehet kapni, de talán nem véletlenül, a nap fertőtleníti a bacikat!!!!

El is felejtettem mondani, hogy múlt pénteken nem mentünk a játszótokra, mert hívott kollégám fürcsizni hozzájuk Bánhidára, így ott voltunk délután...

Igen Soma választja a táskát mindenképp, Nekem mások tetszettek volna, de Ő választhatja ki!

GAbi: de édes lehet Danid a Mikivel...! Előajándék volt...?7végén tartjátok Ti is? Ja a tescóban van 1,5-2 évesre Miki egeres kis úszógatyó 650-ért narancs-piros. tök édes volt.
Doki mondta Danira ezt a kerek nyelvet??? tök érdekes, még nem is hallottam ilyet.

Cseriviola: annyira jó anyósodéknál a medence meg a kert. Tök szerencsés Viki, hogy mindkét nagyszülője kertesházban lakik!!!! A tortát had ne mondjam én is megkívántam. Igen hajnalban voltam tescóban, mert jöttem melóba 7.30-ra és előtte volt időm gyerkők nélkül ugye beugrani!!!! :lol:

lola77

Na tényleg ma Dani nap van: boldog névnapot a kislegénynek!!! Én meg azt hittem a szülinapjára kapta tegnap a Miki egeret!!!?

lola77

Lola: hát ez az... ezért volt már tegnap bőghetnékem. Úgy sajnáltam Dórikámat. Mutogat a szájába is, úgyhogy biztos fáj neki ott is. Mondta az aszisztens is, hogy minden fosi előtt nagy görcsöt csinál ez a baci. Bencének már sokkal jobb, ma még nem is kakilt, tegnap egyszer egy fosisat, de akkor is akarok Neki is gyógyszert. Nem akarom, hogy elkapja Dóritól, vagy visszaessen. Neked nem kellett annak idején hasmenés elmúltával kontroll székletet vinni? Mert úgy tudom, ha elmúlik a hasmenés a baci még ott lehet bennük, ezért is akarom Bencének a gyógyszert. Dórinak meg egyértelmű.
Ma megyek velük le.
És Neked hány évesen volt??

Játszótér: semmi baj! Mi lent voltunk, de végül is csak kicsit, utána sétáltunk ötösben.

És melyikek tetszenek neki? Mármint Somának. Belinkeled?

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Tényleg Cserieri: iszonyat jó a mama-medence! :) Irigy-irigy!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Lola!

Köszönjük a névnapit!
Igen arra kapta. Már nem bírtam ki azt az egy napot. Neki végül is mindegy előtte, vagy utána, úgy sem igazán érti még, csak azt hogy vannak napok mikor mindenkitől kap valamit.

Ez a "hajnali" boltozás ismerős, de még gyerektelen korszakból.

Köszi a fürdőgatyót! Idénre ezt kihagyjuk. Van már kettő. Ha még jövőre is tart a lelkesedés, akkor kap olyat.

EDB anyu!

Ugyanezeket a Mikis cuccokat néztem én is. A hátizsákot nem láttam. Ez még elgondolkodtat! :D :D

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Rita!

Mira Emíliának utólag is Boldog névnapot! Bár írtad, hogy nem tartjátok!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

CsEri!

Valóban szupi a mamáék kertje. Én azt hittem vhol nyaraláskor készültek a képek, bár nem írtad, hogy mennétek. És az a rögtönzött csúszda. Nagyon csúúcs!Kajcsi is biztos fini volt! Nyamm!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Ja és végignéztem a tortákat. Nagyon-nagyon ügyi vagy!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Eszem megáll, Gergő már feltérdelt. Vizuálja Dani kismotorját!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Daninak nagyon boldog névnapot kívánunk mi is!!!!!!

Dórikának meg jobbulást és sok-sok gyógypuszit küldünk, szegénykém, nagyon kilehet...Remélem a gyogyótól gyorsan helyrejön ...

Kép Kép
joosneagi

Ja amúgy mára végeztem a takarítással. Ablakpuci a két kisszobába, porszívózás, felmosás, erkély suvicc, csempe lemos fürdő, WC.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Már harmadjára! :lol: :lol: :lol: :lol:

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Szilvianyu:
Asszem 2000 körül volt ez a betegségem, 23 éves koromban, vagy 2001-ben, Soma előtt az tuti!
Asszem volt kontroll széklet is, de már nem bizti...

A kék színű és figurásak tetszenek Neki:
Ezek focisak: (pedig nem is focimániás) és 2 rekeszesek:
http://www.topgal.hu/hatizsakok/iskola/ ... /D---Blue/

Ezek 3 rekeszesek:
http://www.topgal.hu/hatizsakok/iskola/ ... /Z---Blue/

Inkább hajlok a 2 rekeszes felé, mert a 3 már túl sok, ha nem jegyzi meg hogy hova teszi a dolgait, nem bizti, hogy köv. órára már megtalálja...

lola77

Gabi: tök ügyi vagy, jó sok mindent megcsináltál!
GErgő is ügyeske feltérdeléssel, hiába ha van ihlet! (kismotor) :D

lola77

Ja iskolatáskával kapcsolatban.

Zoli mondta, hogy egyik munkatársa itt vette meg Tbányán a sulis dolgokat, de körbeérdeklődött (igaz utána) hogy Pesten a Herlitz nagykerbe vásárolhatnak-e Ők, mint mszemély. Végül ott vettek meg mindent féláron!
Röhej azért, hogy mennyi haszonnal dolgoznak egyesek!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

EDB-Anyu!

A hintához lehetett venni kimondottan ehhez való kerk valamit, amit a plafonba kellett befúrni és abba van beakasztva, vagyis becsatolva a hintának a rögzítője.

Nem tudom, hogy érdemes-e beszélnem anyummal, nem egy lelkis fajta, sosem értett meg engem, mindíg csak a Hugim után kajtatott, mindíg az volt a lényeg, hogy ő mit szeretne.. Azt hittem, hogy ez majd változik, ha meglesznek az unokája, hogy ki tudna ellenállni ilyen pici Manóknak, de nem ..
2007-ben együtt voltunk nyaralni Horvátországban, akkor volt Biusom 8,5 hós. Egyetlen egy este sem ajánlotta fel, hogy vigyázna a gyerkőcre, csavarogjunk egyet vagy valami..Semmi segítséget nem kaptam tőle ott sem..
Ti hová mentek nyaralni? Mikor indultok? Gondolom már nagyon várjátok, főleg így, hogy megy a segítség is, jó, hogy ilyen szüleitek vannak..

Együttérzek veled fejfájás-ügyileg..Én tegnap azt hittem, hogy már megbolondulok, annyira fájt, vettem be algopyrint, de semmit nem javult..
Ti melyik házban laktok, a sarki 10-esben, ami alatt a zöldséges volt? Voltunk délelőtt ott a játszón pár percet és Bius metg is jegyezte, hogy valahol fúrnak és miért fúrnak és minek és kinél és meddíg....:)

Kép Kép
joosneagi

Lola!

Hugim 20éves lesz pár hét múlva..6 év van köztünk, ezért is nem tudja anyum, hogy milyen is két picival.Ok, én vállatam, de akkor is jól jönne néha egy kis segítség..
Amikor én pici voltam, akkor a mamiméknál laktunk, volt segítsége, bálozni jártak stb.. Én tavalyelőtt-tavaly a sulit is úgy csináltam, hogy egész nap egyedül voltam Biussal, még a vizsgákra is Anti szabizott, hogy legyen gyerekfelügyelet..Aztán mire meglett Hugim én már sokmindenben tudtam segíteni..Nem beszélve arról, hogy minden nyáron maminál voltunk Szőlősön..Hogy majd mi hova visszük nyarantza a gyerekeket, ha visszamegyek dolgozni???

Kép Kép
joosneagi

Erika!

Köszönöm a szoba dícséretet..Igen a gyerekszobát teljes fenyősre szeretnénk, tetszik nagyon, de baromi drága. A szekrényt azért is úgy csináltattuk, hogy csak az ajtók legyenek fenyőből a többi része meg bútorlap, így is jó drága volt. Most megterveztük, hogy hogyan lesz majd a másik ágy, ha Antó kinövi a kiságyat, de az még kb.1-1,5 év. Legalábbis Bius nem akart már 1,5 évesen abban aludni..Aztán, ha átalakítjátok a csajszi szobát, tgyél fel képeket, hátha kapunk ötleteket.Még nem aktuális nálunk afestés, de már azon agyalok, hogy milyen színű legyen legközelebb a gyerkőcök szobája. Ja, egyébként picicke szoba, nagyon zsúfolt, azért is lett sarokszekrény, hogy ne egy sor foglalja a helyet.
3,6*3,6-os ha jól tudom, kb.13 négyzetméteres..

Kép Kép
joosneagi

Sziasztok!

Csajok mire én visszaolvastam.. :shock: Igy kijött a szemem. :D

Daninak Boldog Névnapot!!!

Emeseanyu!
Nagyon klasszak a szülinapi képek!!
Gyönyörű a torta!Apukádnak Boldog Szülinapot!
Megnéztem férjednél a képeiteket.Nagyon szépek vagytok mindegyiken.Ahol Emese Kicsi még,ott olyan aranyosak vagytok férjeddel.
Fuu nem semmi ez a baci.Remélem a gyógyszertől elmúlik hamar.

Kép
berna23

Betti!

Köszi! Légyszi írj majd a dokis kérdésemre!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Véletlen elküldtem.

Cserieri!
Jaj olyan titokzatos vagy az ajándékot illetően.Nekem van egy tippem. 8) :lol:

Rita!
Ó hogy...Gondolom milyen ideg lehettél a himzéselszámolás miatt.
Azért gyere sűrűbben te befőző asszonyság.

Gabi!
Édes Danika a Mikuval.
Pestre nem is jutottunk fel mert aki tudott volna segiteni azt megműtötték igy tolodott a dolog.Tatabányai időpontra elmentünk azért,és nagyon kedves volt a Tóth Mária doktornő.
Szerintem csak ennyi kellett hogy megnyugogjunk.Nem is Istivel volt baj,hanem velem.Nagyon restellem.Isti sem evett hetekig,mert nehezen indult be hogy megszokja a darabosakat,és hogy mennyiségeket is tudjon belőle enni.Ma például rántott csirkemellett evett rizzsel és ubisalival,és rendes adagot.
Szóval én belevéstem az agyamba hogy fog tudni a kisfiam enni darabost csak adnom kell neki.Igaz eleinte alig evett(gyümit hetekig nem)de nem torpantam meg(turmixolás),igy fokozatosan megszokta.Persze féltem hogy megfullad,de csak néha bokákolt.
egyre ügyesebb az isti.
Hidd el nektek is menni fog.Ne torpanj meg ha keveset eszik egy-két hétig.Attól még nem fog elfogyni.Szép lassan átszokik a rendes ebédekre.
Hihetetlen de lassan Istinek már a pépes a furcsa(pl.tejpép).
Dani is nagyon ügyes lesz,meg Ti is.

Kép
berna23

Ja még annyit Gabi,hogy egy ismerősöm azt mondta nekem mikor az én fiam 20 hónaposan még csak pépesezett(az ő 10hónaposa simán ette a darabosat)hogy ő ugyan nem turmixolt,vagy megeszi vagy megfullad.Jó ez igy durva.De a dokinő is aztmondta azt az illetőt kéne fenékberugni aki kitalálta a turmixgépet.
Régen csak villával törték össze,vagy bögrealjával a cuccost.Nem is volt az akkori gyerekeknek iylen gondja

Kép
berna23

Lola!
Meddig lesz még a melo.?
Hu neked is jó szar lehetett a hasmenéses betegséged.
Herpeszem nekem is volt egy csomószor,főleg vizsgák előtt.Érettségin akkora volt,hogy majdnem inkább nem mentem el.
Három darab egy felül kettő lent.Még valami bazi drága gyógyszert is kaptam rá.Azóta ligtosabban volt csak.

Anikó!
Édesek a fiuk.
Bendi hogy hasonlit a nővérkéjére.

Ági!
Hallod a Te Anyukád akkor még durvább mint az enyém.
Az enyém vett nekem 1!!gombócos fagyit a strandon..
Vigyázni ő sem vigyáz soha Istire.Eddig ha kétszer kértem meg,de akkor se vitte át,mert hogy szétpakol neki.Nagyon eleven ő kifárad tőle.
A szobátok meseszép!!
A hinta nagyon frappáns,és ugy tudom nagyon egészséges is ez a fajta.
Lassan nekünk is ki kell találni egy ó kis fius szobát.

Kép
berna23

Köszönöm Betti!

A Tóth doktornő pont a mi körzetünkben gyerekorvos. Én pont nem hozzá járok. Nem tudom mit fog szólni, hozzá a mi gyerekorvosunk, ha a "konkurenciához" kérek beutalót, de nem érdekel mert nekünk szar ez a dolog így.
Amúgy is gondolkodom rajta, hogy átíratom hozzá a gyerekeket. Nagyon szimpi volt most, hogy Gergőt vittem a láz miatt.

És még egy kérdés. Előtte Isti már önállóan evett (mármint mielőtt pépesről darabosra váltottál volna)?

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Érdekesek ezek a szülő reakciók (Betti, JÁgi). Nem nagyon tudom hova tenni az ilyen viselkedést. Ezek a szülők úgy látszik, hogy elfelejtették, hogy egyszer nekik is volt gyermekük és Ő is pakolt, evett, csorgatott néha ide-oda...stb. Csak ilyenkor már bizonyára hajlamosak félteni a (végre) gyermektelen életüket, a szép, rendben tartott lakásukat. Vannak szülők akik ebben a "státuszban" maradnak, de vannak akik lazábbak és "majd elpakolok"... stb dologként fogják fel. És pedig a "mamák" már általában lazábbak az unokákkal, mint anno a gyerekeikkel.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Egy kis jókedv!!!!!!!!!!!!!! :D
Most kaptam a következőt, nekem nagyon tetszett. Lehet, hogy már sokan ismeritek:

Amit addig nem tudsz, amig nincs gyermeked

A HUMOROS OLDALÁROL NÉZVE.

első 6 hónap
- az a hatalmas méretű fej, amit szülés után egyfolytában nézel, hát az tényleg átfért azon a kis lyukon, amibe addig azt a pirinyó tampont dugdostad.
- a lefejt tej becsesebb, mint egy 200 éves bor.
- úgy tűnik, az egész nap egy végtelen szoptatás.
- napi 4-5 óra alvással is lehet élni.
- ha választhatsz a szex és az alvás közt, az utóbbira fogsz szavazni.
- egy kisbabából valamelyik nyíláson mindig folyik valami.
- a séta csak neked séta, ő ebből semmit nem vesz észre.
- elindulni otthonról egy 2 órás procedúra.
- ha eddig nem kötötted be a biztonsági öved, ezen túl befogod.
- kurva nehéz a babahordozót cipelni, gyerekkel együtt.
- minden babazokninak szűk a szára és bevág.
- a legszebb ruha is csak 1x kerül sorra, azután kinövi.
- aki a fürdetőkrémet kitalálta, azt lapáttal vernéd agyon.
- az egész terhesség alatt azt várod, hogy végre megint hason alhass ami, szülés után a 2 irgalmatlan méretű melled miatt továbbra is csak ábránd marad...
- már nem szereted a vendégeket.
- sírsz, ha az alvó gyereked nézed.
- sárkány leszel, mindenért baszogatod a férjed.
- egész nap várod, hogy este legyen és a gyerek aludjon, reggel meg azt várod, hogy mikor kel fel végre.
- ha elszabadulsz otthonról pár órára, amit addig alig vártál, akkor egész távolléted alatt otthon jár az eszed.
- a férjed túl csinos, túl szexi és minden nő biztos őt akarja.
- akik eddig hívogattak a szülés előtt, hogy "egyben vagy még?", na azok mostantól nem fognak. A napok múlásával, már senki nem fog hívni, csak a család.
- a nagyszülők azt hiszik, nekik szülted a gyereket.
- kiderül, hogy anyukád nem tud semmit a babákról (már).
- anyósod még annyit se.
- fél óra bohóckodás és cigánykerekezés után egy 2 mp-es mosoly teljesen reális egy babától.
- a digitális mérleg egy szar, csak arra találták ki, hogy idegesítsen.
- amelyik ruha lábközt nem patentos, az a gyerek emelésekor a nyakában gyűlik össze.
- a híg fos a legjobb pelenkában is utat vág a hátközépig.
- van 70 dekás teli pelenka!!
- a zenélő forgó a kiságy felett nagyon kevés ideig forog 1 felhúzással sajnos.
- a mélyhűtőben már csak a fagyasztott anyatejnek van hely.
- egész nap otthon vagy, még sincs este meleg vacsora és kupi van - plusz tök fáradt vagy!
- a melltartóidat sárkányeregetésre is használhatod.
- zuhanyzáskor meg kell emelned a melleid, hogy alatta is megmosd.
- a hátközépig fosás mindig akkor jön el, amikor sorra kerülsz a dokinál és le kell vetkőztetned a vizsgálathoz.
- a babagondozással kapcsolatban nincs egyetlen téma sem, amiről ne adna teljesen eltérő tanácsokat a védőnő, az orvos és az anyósod.

6-12 hónap között
- ha a gyerek elalszik végre, akkor a kurva postás csenget. De 2x!!
-a törlőkendő pont akkor fogy ki, amikor a babád nyakig kakis,és a vízszolgáltatás előreláthatólag 14 óráig szünetel.
- bármit próbálsz hozzátáplálás címszóval, az öklendezve jön ki belőle.
- a főzelék SEMMIVEL nem jön ki a ruhából és textilpelenkából.
- 3 kanál lenyelt kaja után képes félüvegnyit visszahányni, és még 3x lebukni magát napközben.
- napi 4x átöltöztetni nem is sok.
- az egész szobát betakaró játszószőnyeg is kicsi.
- a hányás mindig a kimenőbe felöltöztetés és az autós hordozóba betevés UTÁN következik!
- 1 óra cipelés után egy 6 kilós baba is 20 kilósnak tűnik.
- a legjobb játék a pillepalack. Minden más pénzkidobás.
- az is befér egy baba szájába, amiről azt hiszed, egy reklámszatyorba sem férne be.
- mindenen a bevarró címke a legérdekesebb.
- minden fájdalom és baj felemelés hatására múlik.
- ha eddig nem volt kutyád, most van. 2 méternél nem távolodik el jobban és még a WC-re is követ négykézláb.
- amíg a gyerek iszik a cumisüvegből, már lila fejjel és lélegzet visszatartva nézve őt rá kell döbbenned, hogy ő tovább bírja 1levegővel, mint te.
- térd magasságig minden kéznyomatos és nyálas a lakásban.
- 1 fog éppen elég arra, hogy piercinget lukasszon a mellbimbódba, és átharapja a nyaki ütőered.
- ha valamit 1 órán keresztül pepecselsz, főzöl, minden edény koszos, turmixgép úszik, na akkor azt nem fogja megenni
- a baba nem nyeli le a szájában lévő falatot, amíg veled szemben ülve el nem tüsszenti magát.
- a baba nem ismeri a türelem szót! (sem)
- amikor leülsz mellé a földre, ő ügyesen feláll beléd kapaszkodva, és tuti a mellbimbód a fogódzó.
- a körömvágást altatásban kéne végezni! â013 amúgy olyan, mint futó vadra lőni..
- a tépőzáras cipő 3 mp-ig van a lábán.
- miközben eteted, mindenki rajtad röhög -aki lát- , mert te is tátogatod a szád.
- a baba leszarja, hogy hétvége van, akkor sem alszik tovább.
- fel sem tűnik, ha kicsit hányásos a pólód.
- van, hogy 4 napig ki sem bontod a lófarokból a hajad
- rájössz, hogy a mikróba tett babakajás üvegből 40mp után kirobban az egész főzelék és mindent beterít.
- az etetőtálcára csöppent főzelék sorsa a tenyérrel szétcsapkodásha te nem vagy elég gyors a papírtörlővel
- elnyúlni egy nagy kád habos vízben, arcpakolással, gyertyákkal körbe véve, egy pohár itallalâ026na ez innentől csak ábránd marad.
- ha 1 szál hajad kilóg a copfból, akkor azt megtalálja és szép lassan kitépi.
- ha megvetted a méregdrága játszószőnyeget lelógó cuccokkal, az elektromos hintát, a bébikompot, a babataxit, a félsátor áll a nappaliban, a felfújt kismedence is teli játékkal a szoba közepén, a járóka
felállítva, a babakocsi a folyosón, és éjjel minimum 1 labdán átesel a 7-ből. . . akkor rájössz, hogy kiszorítottak a kecódból.
- ha eddig fújoltál egy nyálzó kutya láttán, akkor még nem tudod, milyen, ha megpuszil a csorgó nyálú gyereked.
- bármilyen földre ejtett morzsa vagy kajamaradék a szájában köt ki.
- többé nem kell mosni a papucsod talpát, van, aki tisztára nyalja.
- nem csak a saját lábujját tudja és fogja a szájába venni.
- a nagyszülőkhöz érkezve te már a kocsiban láthatatlanná válsz számukra.
- lehet égnek álló seggel aludni!!!
- vendégségben is képes pólón és melltartón át bekapni a bimbódat.
- nem csak anya haját jó szálanként húzgálni, ott van apa mellkas szőre is.
- igenis meg lehet enni egy 3 fogásos vacsorát 4, 5 perc alatt.
- csak addig néz a fényképezőbe, amíg nem nyúlsz az exponálás gombhoz
- vetkőzni öröm, öltözni kín.
- a köldökpiercing képes 5 centit nyúlni. . .
- az "én ezt úgy csináltam â026" kezdetű mondat egy idő után kiváltja belőled a gyilkos indulatokat .
- ha bevásárlás után cipekedsz az emeletre, karodon gyerek, töködön is csomag lóg, akkor leejti a cumiját.
- a spejz úgy néz ki, mint egy bébiétel depó.

1 év után
- még mindig túl jóképű a férjed, túl jó szaga van az új parfümjétől, és biztos mindenki csak őt akarja. Pár féltékenységi jelenet, és totál hülyét csinálsz magadból. És ez még nem a vég, csak 1 éve vagy otthon. Lesz ez még rosszabb is.
- már nem zavar a kupi a lakásban, képes vagy nyugodtan ülni a szarkupac tetején, lábad alatt egy halom mosott és beszedett ruha, amit a gyerek elért az ágyon, és leszórt a földre. Oldalt egy pár üres flakon, amit kiszadett a kukából és odavitt neked a nappaliba. A konyhát beborítják a műanyag edények és fakanalak, amiket a szekrénybe beülve kihajigált. Esély nincs visszatenni - minek arra az 5 percre!?
- a gyereked már 12 hónapos, csodásan feléri az asztalt. Igaz, nem látja mit ér el, de érzi, hogy valami húzhatót talált. Így szabadulsz meg az anyóstól kapott törékeny, de â01Ecsodálatos" lakásdíszektől, vázáktól, tálaktól, kaspóktól.
- eljött a fosztásidő. Minden, ami olyan anyagból van, ami kitartó munkával kikezdhető, és a szöszöket húzkodva kitéphető, az elkezd szétjönni. Ilyen pl. a padlószőnyeg, tapéta, és pl. a kutya bundája.
-eljött a nagy zajok ideje! A földhöz csapkodás hangja már lószar ahhoz képest, amit a fakanál kiad, ha a radiátoron húzkodja végig â013 és mindezt fülig érő szájjal.
- az etetőszék kitűnően tolható a kövön, még a 20. kör után is érdekes elfoglaltság. Már akinek....
- nem hitted volna, hogy áhítattal fogod várni a napot, amikor először nézel meg egy teljes filmet. Az, hogy moziba is lehet menni, a vágyak netovábbja.
- eseményszámba megy, ha a fodrászig eljutsz és levágatod a hajadat...
- megtanulsz nyitott ajtóval szarni úgy, hogy közben valaki áll veled szemben és mereven néz téged.
- az ujjbecsípés 10. alkalom után sem riasztja vissza a fiókhúzogatástól.
- a kutyát megtaníthatod, hogy ne nyúljon a gyerek játékaihoz, de a gyerek a kutya jutalomfalatját fogja a legjobb ízűen rágcsálni.
- az idő múlásával egyre nagyobbak a lakásban a káresemények.
- mindenhonnan csak le- és kipakolni izgalmas.
- a homokozó lapáttal igenis ki lehet ütni egy ember szemét.
- a Hull a pelyhes szép dal, de 200-adik alkalommal már a Mikulás k. anyját!
- a melegítőnaci a leggyakrabban használt ruhadarabod.
- úgy érzed, évek óta papucsban jársz.
- ha alszik, nem tudsz csörömpölni a mosogatógéppel, ha fent van, akkor meg tőle nem tudsz belepakolni.
- a lakás növényállományát tekintve úgy érzed, a gyereked sosem lesz természetbarát.
- a nagyszülők gyakran ismételt mondata: "Én adnék neked, de az anyád nem engediâ026"
- ha hosszú levelet írsz, a modem zsinórja lesz a legérdekesebb húzható játék.
- nyaraláskor csak a hátad barnul le, ahogy derékszögben futkosol a parton a gyerek után.
- a gyereket nem érdekli, hogy 12.600 forintot adtál ki egy 18-as cipőért.
- mire 1 éves lesz, jobb bicepszed van, mint aki évek óta gyúr rá.
- a legjobb barátaid dobot, trombitát, szintetizátort és gitárt vesznek neki az első szülinapjára. Esetleg géppuskát. Persze nekik még nincs gyerekük.
- mindennek jó hangja van, ha elég magasról ejtik le.
-a leejtett játékot mindig visszaadja a földről egy hülye.
- ahová a feje befér egy gyereknek, oda be fog jutni.
- minden általunk használt bevásárlókocsi lánca és tolókarja tiszta a vásárlás végére.

A későbbiek folyamán
- a tapadókorongos puskával legjobb a tv-re és apa homlokára lőni
- ha maszatos a gyerek szája, és nyúlnál felé a tömött buszmegállóban, az a kezeit a feje fölé rántva jajveszékel, hogy anya ne üss meg. . . mindezt úgy, hogy soha egy taslit sem kapott.
- csak akkor hagyd abba a telefonálást, ha a gyerek esését látva a vér is folyik.
- le lehet dobni a csillárt egy párnávalâ026
- a legjobb móka a sütőbe bemászni.
- márpedig a pókember jelmezben kell bölcsibe menni 3 napon át. És fürödni is abban kell!!
- egyedül menni 2 gyerekkel a közértbe: biztos mindkettő a bevásárlókocsi ülésében akar utazni!
- a parkolóban, amíg az egyiket kiveszed és átmész a másik oldalra, hogy kiszedjed a másikat is a gyerekülésből, a már szabad gyerek eltűnik az autók közt.
- mielőtt a kasszához mész, pakold ki a kotongumikat, a konzervnyitót, a műanyag vájlingot, az Action Man babát, a kisautókat egy félreeső helyen, + mindazt, amit nem te tettél a kosárba.
- 2 gyerek a kosárban olyan, mint 2 polip. Amit a karjuk elér, azt megragadják.
- eddig nem hitted volna, hogy egyszer valaki a szemedbe nézve fog, tág orrcimpákkal, nagyokat nyögve szarni, fátyolos tekintettel. Mindezt szégyenérzet nélkül.
- nem tudod megmondani, mikor volt utoljára leengedve a hajad.
- 2 év után azon gondolkodsz, hol az emberi türelem határa
jutte

Ez olvastam már én is! És milyen igaz!

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?