Új privát üzeneted érkezett!

Hajnalocska!

Tényleg nem szép dolog ez a szülés előtti ijesztgetés.Ilyenkor fogd be a füled!!És nem feltétlenül fáj a szoptatás ,nekem pl. egyáltalán nem voltak összehúzódások.
A szülés fáj,az tény,de nem elviselhetetlen.Én nem kiabáltam(én az a mindenhol viselkedős fajta vagyok,ami nem feltétlenül jó),csak nyögtem jó nagyokat.És igaza van Pattogónak,agyban kell nagyon ott lenni.Én pl. a végén már alig tudtam koncentrálni a légzésre,egyfolytában nyomni akartam.....

Kép
Kép
zanikó
 
 


SZiasztok!

A vihar, azaz a beígért nagyon nagy vihar elmaradt. Fújt a szél, de annyira nagyon nem. Bár a muskátlim kicsit legyalázottan néz ki, bár helyen eltöredezett, aztán ennyi. De legalább elviselhető az idő.

Eszti! Oké! Majd integetek! :D

Hajnalocska! Rendes az anyósod! :evil: Nekem eddíg mindenki mást mondtott a fájdalomról. De a legjobbat a nagynéném: Ő 16 órát vajúdott, megszenvedett, de mikor megszületett az unokatesóm, akkor már el is felejtette, mennyire fájt. Én így állok hozzá(most még..) Aztán kaptuk is a hideget-meleget. Az unokatesóm 14 évesen pasizik, és nem bír elleni a "valagán". Az az igazi prögős csaj, jól felvágták a nyelvét. Na ja, nagyon szép és az a baj ezt ő is tudja. Szóval hogy a férjem majd a lányát mennyire fogja félteni, meg hogy majd megtudjuk mi lesz ...
Én akkor pihizek, mikor nincs otthon a férjem :oops: :D , bár ő is vmikor megértő, vmikor meg elege van belőlem, mert nem takarítok, stb. De most olvastam az egyik kismamás könyvben, amit kaptunk, hogy ez a férjek depije. Meg kell érteniük, nekünk meg őket. Most rajtunk a figyelem, plusz kevesebbet bírunk.
Azért anyáink is pihentek, azt ne mondják, hoghy nem. Bár erre az jut eszembe, hogy annó vkit a szántóföldről vittek szülni. :D

Tegnap megvolt a keresztapám szülinapja! Kerti parti lett volna..nagy eső lett. Bent voltunk a házban és mikor megérkeztünk, a család már rohamozott is meg minket! :D :D
Főleg a nagyim. Hogy van a dédunokám? Olyan aranyos volt. Szegényemnek mutattam én a 4D képet, de sok mindent nem tudott belőle kihámozni :)

Na lépek én is, mint Pattogo, csak én az ebédfőzésre hivatkozom!
Vendég
 


Sziasztok!

Olvasok ám mindíg - csak írni vagyok lusta néha :)
általában nem szokott megkottyani semmi de ez rohadt meleg engem is kissé kikészített :(

Mi is voltunk tegnap 4d-n - babó édes, feje lent és 1200 gramm.
Minden okés vele :)

Visszér - úgy tudom terhesség alatt heparin tartalmű készítményekkel nem szabad kencézni de van egy két más pl. Venotrex ami mehet ...

Pattogó :)

légyszi fejts már ki ezt a megélni és nem túlélni dolgot ha lesz időd - engem nagyon érdekelne ... hiába van két gyerekem mivel programcsaszi volt "szülni" most fogok először és meglehetősen foglalkoztat a táma

köszi:)

R

Kép
zsrit
 
 

 
 

Ja és

Hajnalocska :)

ne hagyd magad! nem vagyunk egyformák!! van aki könnyebben van aki nehezebben viseli ezt az állapotot ...
- és lehet, hogy ez vadul hangzik :) de szerintem egy kis lightos kismamatorna vagy jóga akár dvdről lehet hogy neked is jót tenne akkor is ha nem sportoltál előtte ... ezek nem megterhelőek de szerintem jó hatással vannak az általános közérzetre és teherbírásra ... persze Te érzed, lehet hogy Neked nem jönne be de egy próbát megér :) :wink:

én sportoltam korábban is ezért most is járok heti háromszor - az ikrekkel is a 38. hétig jártam és nekem jót tett ...

R

Kép
zsrit
 
 


Hajnalocska, de érdekes, pont tegnap este gondolkoztam ezen és ma meg akartam kérni a már szült csajokat itt, hogy meséljék el a szüléstörténeteiket, ha van kedvük :wink: én is nagyon várom már a szülést, bár inkább kíváncsi vagyok, mint félek. Én nem hallgatom a rémsztorikat, simán megmondom, hogy nem vagyok erre kíváncsi! Ha valaki annyira tapintatlan, hogy ilyenekkel jön egy kismamának, akkor ba***a meg!

A másikra, amit írsz...hááát elég érdekes a férjed hozzáállása, az enyém az elején volt ilyen, mert én az 5. és 12. hét között olyan szinten fáradt voltam, hogy megmozdulni alig bírtam, nemhogy takarítani, meg ilyesmi...ráadásul ugye dolgoztam is, emellett megfőzni egy ebédet igazi kínszenvedés volt...úgy látszik én ezt kaptam hányás helyett...na nekem akkor viselkedett érdekesen a férjem, de betudtam annak, hogy Neki szintén új ez a helyzet és nem ismer rá az örökmozgó asszonykájára. Mellesleg én is nagyon szenvedtem ettől a helyzettől. Aztán a 12. héttel mintha elfújták volna ezt a fáradékonyságot és minden a régi volt (azt leszámítva, hogy most meg már a hasam mérete miatt nem olyan könnyű a mozgás :lol: ). De a férjem inkább kímél és félt, minthogy csesztessen, hiszen terhes vagyok és az Ő gyerekét várom...! Mondjuk az is igaz, hogy eléggé energikus vagyok, ritka az, hogy elfeküdjek csak úgy pihenni-ha pihenünk, mindketten pihenünk. A konyhai feladatokat én csinálom, takarítani viszont mindig segít. Hát nálunk így megy. Szerintem próbáld Neki elmagyarázni, hogy nem jókedvedből vagy ilyen és hogy ha egyszer úgy érzed, hogy eddig és nem tovább, akkor értse meg és kész!
Bírom egyébként az ilyen hímsoviniszta dumát, hogy "neked nincs más dolgod" meg hasonlók...szerintem ezeket egy menstruációs görcs legyilkolná, nemhogy kibírjanak 9 hónapot terhesen, utána meg egy szülést...!!! Áááááááááááááááááá...!

Én ma nem főzök, anyukámékhoz megyünk ebédelni :D

Jó étvágyat az ebédhez és szép vasárnapot Mindenkinek!!!
Vendég
 


Hajnalocska!

Megpróbálom röviden összefoglalni, amit mondani szeretnék.

Nyavajgás: én enm nevezném annak. valóban fáradékonyabbak a kismamaák bizonyos helyzetekben, ilyenkor igenis pihenni kell, legalább pár percig. Párodnak meg nyugodtan elmondhatod, hogy kell a mosógépet programozni, hova kell bele a mosópor, hova az öblítő. A ruhát kiteregetni meg kiszedni Ő is tudja.
Hozzád hasonló paraméterekkel rendelkezek (163cm, 87kg), az a különbség, hogy fiatal koromban versenyszerűen sportoltam és utána is kisebb-nagyobb rendszerességgel mozogtam. Teljesen igaza van Zsritnek , valóban most is kellenne mozogni. Vannak jó kismamatornás DVD-k is, de ha eddig sem sokat mozogtál, a napi 2X fél óra gyaloglás (na jó, séta) és a vénatorna is megteszi. Szerintem azért is fontos a jó kondi, mert így szülés után a babócát is könnyebb ellátnod.

Szülési fájdalmak: igen fáj, mindenkinek másképp, ahogy Pattogó is írta. A megfelelő testhelyzet nekem sokat segített. Első szülésemnél nem tudtam feküdni, mert úgy elviselhetetlen volt, a másodiknál pedig végig feküdtem, mert úgy volt jó. Nem szeretem a bizonytalan dolgokat, így másodszorra már megbeszéltem magammal, hogy 48 óránál tovább nem fog tartani, annyit kell kibírnom (persze annyi ideig azért nem tartott :) ). Fájásoknál figyeltem a levegővétel ritmusát és számoltam közben, így rájöttem, hogy minden fájásnak vége van belátható időn belül (ebből már látható, hogy sokkal elviselhetőbb egy epegörcsnél :) ). A tolófájások meg nem is igazán fájások már, én inkább késztetésnek éreztem.

Remélem nagyon szép élmény lesz számodra a szülés!

Kép Kép Kép
datolya
 
 


Judy! Boldog Szülinapot!!!!!!

Nyavajgásról annyit, hogy nem vagyunk egyformák. Ki hogy bírja. Nekem azért kell a pihi, Eszti meg egy energiabomba és jól bírja.
A mozgás tényleg kell. Na ja, sose voltam nagy mozgó, de a jóga nem úgy fáraszt le. Én se voltam múlt héten a kánikula miatt. Pedig légkondis autónk van, csak a jógán izzadtam volna mint egy ló! És mi lesz a héten????
Pedig csüt vár a nőgyógyász!
Pénteken hívtam, mert ahogy jobban megnéztem a vérkép eredményét, a fehérja magas volt(12). Az volt erre a kérdése: Nem allergiás? Miközben tiszta ideg voltam, mert a neten a magas fehérjére gyulladás jött le.

ÁTLÉPTEM A 100 NAPOT!!! 99 :)

Most nézegetem a szopipárnát. Nagyon jól jönne most is, mikor már semerre se jó forogni és mi lesz később???

Na jó, nem nyüglődök többet. Azt hiszem visszintesbe helyezem magam. (egy kisebb kupac babaruha meg vasalásra vár :oops: :oops: )

Sztercsi
Vendég
 


Sziasztok!

Köszi Lányok az aggódást, jól vagyunk, csak Anyu elég komolyan vette a fekvést és konkrétan csak wcre kelhettem föl. :roll: :lol:

Voltam dokinál is pénteken, és nem nyíltam ki, szóval mostmár azért nem ANNYIRA szigorú a fekvés, úgyhogy jövök sűrűbben. :wink:

Kopee
Irigyellek a Nataniel miatt. :oops: :oops: :lol:

Betty
Gratula a nunishoz!

Eszti
Gyönyörű a lánykád! :wink:
Vendég
 


Sziasztok!

Én az előbb végeztem a takaírtással!Jó kis vasárnap délutáni program,mi? :lol: De párom elment melóba,és én ilyenkor szeretek takarítani,ha ő nincs itthon,nem téblábol körülöttem! :lol: :wink:

Monica!
De jó,hogy adtál jelet magadról! :lol: :lol: :lol: :lol:
Örülök,hogy jól vagy és "ott" is minden rendben! :wink:
Látod,meghozta gyümölcsét anyukád szigora! :lol:
Amúgy pároddal mindennap beszéltek telefonon?Vagy MSN-eztek?

Sztercsi!
Gratula a 100 nap alatthoz! :lol: Már nekem se kell sok hozzá! :wink:
Írod,hogy jógán leizzadtál volna. :shock: :shock: Ott le lehet izzadni??????Mert ha megyünk nyaralni,a wellness csomagban benne van egy ingyenes jóga óra,és én még a páromét is ki akarom használni.(Azt mondta őt az nem izgatja.Vajon miért? :lol: Férfiak....) De eddig azt hiittem,hogy a jóga az nagyon lassú mozgásfolyamat.Vagy nem és butus vagyok????? :shock:

Hajnalocska!
Jó ötletek szüléshez:Szerintem felejtsd el,ki mit mond!
Én meghallgatom őket,de egyik fülemen be,a másikon meg ki! :roll:
Erre testileg (szerintem) úgyse tudsz felkészülni!Ezt majd hozza magától a pillanat. :wink:
Engem is sokan traktáltak "rémtörténetekkel",már nem foglalkozom velük!
Nyavajgás:Hát nem szép dolog párodtól és elhiszem,hogy rosszul esik! :cry: Még ha régebben nem is voltál könnyen sértődős,azért egy kismama sokkal érzékenyebb! :roll: Én alaból is érzékeny típus vagyok,könnyű megbántani,de most még jobban! :roll: Ezt páromnak is mondtam,és hogy ne lepődjön meg rajtam! :?
Szerintem a Te párod is félt titeket,csak férfiúi hiúságból nem mondogatja. :roll: Bár igazából ezt éreztetnie kéne. :?
Én is elég fáradékony vagyok mostanság!és én még tornázni se tornázhatok semmit!A doktornőm még a kismamatornát se engedélyezte a veszélyeztetett terhességem miatt! :? :roll:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Most,hogy Sztercsi mondta a 100 napot, nekem már csak 88 nap van :shock: :shock: Azér be vagyok sz*va rendesen. :roll: :lol:

Sziszkó
Telón beszélünk minden nap, de eszméletlenül hiányzik. :( :( :( És ráadásul tartanom kell magam Char előtt, mert ő is nagyon apás, és az első 3 éjszaka mindig fölsírt. :( :( :(
Vendég
 


Kép

Kép
Vendég
 


Elmentek sógornőmék. :D Teljes siker. Tele ették magukat és minden elfogyott. :D

zsrit: Megélni és nem túlélni számomra annyit jelent, hogy az első szülésemnél ahogy írtam valahogy olyan negatív dologként éltem át a fájásokat. Nem vártam a következőt, vártam, hogy vége legyen az adott fájásnak, nem akartam, hogy többet fájjon, stb. Beléptem a hisztis vajúdásba. Legyen vége, nem akarom stb. Ez a lehető legrosszabb hozzáállás. Laránál más volt. Fájás közben igyekeztem nem arra gondolni, hogy legyen már vége, hanem másra gondoltam. "Laza száj, laza méhszáj". Ezt a mondatot egy otthonszülős oktató írásban olvastam. Állítólag használ. Nálam bejött, iszonyú ütemben tágultam ( bár azért az oxitocyn és a második szülés miatt is lehetséges volt.) :) Próbáltam arra gondolni fájás közben, hogy nyílik a méhszájam. Amikor elmúlt a fájás, nem az órát néztem rögtön, számolgatva, hogy mennyit kell még kínlódnom, hanem próbáltam semmire sem gondolni. Volt hogy annyira sikerült kikapcsolni, hogy a 2 perces fájásszünetben elaludtam annyira, ha apa nincs a hátam mögött akkor leborultam volna a labdáról.. :lol: Fájásszünetben így olyan, mintha nem is fájt volna eddíg. Így minden új fájást sikerült úgy megélnem, mintha az első lett volna. nem tudom érted-e amit írtam.
Mindegy. Sok szülés rémtörténet van, de szerintem azért, mert nem agyban készültek fel. Nem kell karótnyelni, és úgy csinálni mindent ahogy a könyvel írják, meg a másik kismama. Sok ember adhat tanácsot, hogy mit és hogyan kell, illik csinálni. Az én legjobb tanácsom az, hogy ne halgass senkire sem. Ha ott az idő akkor ne félj a saját érzéseidre, ösztöneidre hallgatni. Apus tudja, vajúdás alatt ne szóljon hozzám, mert harapok. Ne kérdezzenek, nem válaszolok. Ha jólesik nyögök, ha jólesik lihegek, ha jólesik hallgatok, ha jólesik beszélek. Ki kell próbálni sok féle helyzetet, hogy hogy jó. De lehet elsőre megtalálod ami jó. De a legfontosabb, hogy tudd, hogy csak te tudod befolyásolni a dolgokat és senki más. Ha bízol a dokidban, a szülésznőben,abban aki bennt van veled akkor hiba nem lesz. :)
Amúgy meg abban a pillanatban ahogy jönnek a tolófájások, már nem is úgy fáj ahogy addíg, és ahogy kicsusszant a baba megszűnik minden fájdalom. És ez az egyetlen szerintem mindentéren igaz dolog amit írnak a könyvek és mesél más. :)

Na visszaolvasok. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 


Hajnalocska én itt szoktam szüléses filmeket nézni....itt aztán van császártól kezdve sima szülésig minden....nagyon jó......

írd be a youtubon a keresőbe hogy "birth" és be fog jönni egy csomó film........igaz külföldiek meg nagyrészt otthon szülések vannak........

ja az én szülésem kiabálós volt :oops: :oops: :oops: :oops:

ja nekem már "csak" 72 napom van vissza....papiron..... :)

a rémtörténeteket amivel próbálják ijesztgetni a kismamákat ne szabad meghallgatni...itt be ott ki...... :wink:


Judy utólag is Nagyon Sok Boldog Születésnapot!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Pattogó, jó volt olvasni az "ahogy kicsusszant a baba megszűnik minden fájdalom" mondatodat! :wink:

Ma találkoztam a nagymamámmal és meglepett milyen "naprakészen" áll hozzá a terhességhez, szüléshez meg egyebekhez, plusz mesélt a saját szüléseiről (!!!), ami meg szerintem egyáltalán nem vall egy nagymamára, de tök jó volt hallani! (rémeket nem mesélt, pedig apukám és nagynéném is 4 kiló feletti volt :roll: )

Kaptam a nővéremtől olyan isssteni őszibarackot, amilyen finomat még nem is ettem idén hmmm már be is nyomtam 3-mat, pedig nem kicsik :shock: csajaimat épp csak pár percre láttam, mert tesóm anyósáéktól jöttek haza pont a délutáni alvásra, de azért Lilikét én tettem le aludni, akármennyire is mondogatják, hogy ne cipeljem a lépcsőn, ha egyszer a nénjével akar menni, akkor a nénjével megy és kész :D amúgy meg nem is nehéz, 11 kiló, de valahogy egy gyerek súlya ha felveszik, szerintem tök jól eloszlik, én legalábbis valahogy úgy tudom a csípőcsontomra ültetni és vinni, hogy a hasamat egyáltalán nem terheli...

Holnap Győrbe megyünk a férjemmel, kedden meg megyek ki anyáékhoz az ikrek 3 zsák ruhácskáját válogatni Sophienak!!! Szerintetek mennyire vagyok besózva??? :lol: :lol: :lol: Majd fotózok is Nektek!!!

Ja, a férjem már becézi is a lányát :D elnevezte Toffifee-nek :lol: most már így hívja :lol: :lol: :lol: a kis punás meg csak úgy rugdos, ha meghallja az apja hangját :D

Ja, akartam kérdezni, köldök-ügyben hogy álltok??? Az enyém már kezd lesimulni, marha érdekes :D ilyennek soha nem láttam még, de remélem kifordulni nem fog, mert akkor leragasztom :lol: :lol: :lol:

Na lépek fürödni, hajat mosni :arrow: :arrow: :arrow:

Jó éjt Csajok!!!
Vendég
 


Óóóóó Judynak BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Hú, Nita nem semmi ez a 72!!! Nekem is már csak 85, pedig mintha most léptem volna át a 100-at :roll: :roll: :roll:

Na tényleg lépek :arrow: :arrow: :arrow:
Vendég
 


Sziasztok!

Kicsike, úgy tervezem hogy augusztus végéig dolgozom. A meleget mázlimra jól bírom és igyekszem nem túl sokat dolgozni. Július utolsó hetén és augusztus első hetén lesz a leállás a cégnél, mindkét héten szabin leszek. Az első héten megyünk Sopronba és a Fertő-tóhoz nyaralni, már alig várom. :) Utána még három hetet dolgozom (abból egy hét ugye rövid lesz augusztus 20 miatt). Ennyi már kibírok. Ráadásul a melóban is nagyon jó fejek, a főnökasszonyom állandóan hamarabb küld már haza.

Ti hogy tudok ennyit enni? Én csak féladagokat tudok leszuszakolni, mert már úgy érzem, hogy szétdurranok… :o

Vihar itt is volt tegnap. Kb. 4-re ért ide, addigra becsuktam az ablakokat és leültem egy könyvvel olvasgatni. Mivel a DigiTV nem bírja a vihart és elmegy az adás. Plusz áramingadozás is volt. A kevesem lent volt Dunaújvárosban és pont a vihar kellős közepén jött meg. Mondta hogy az 51-esen végig tépte a fákat a szél és csak nagyon óvatosan lehetett jönni, mert potyogtak az útra az ágak és a levelek. De jól lehűlt a levegő. Már kellett.

Hajnalocska, én ezért nem vagyok hajlandó megnézni egy videót sem a szülésről. A fenének hiányzik az, hogy már előre beparáztassanak. Annyi pont elég, hogy tudom, hogy azért fáj a vajúdás, mert akkor tágul ki a méhszáj és hogy a baba feje nyomja. Maga a szülés viszont alig 5 perc, nem igaz, hogy nem lehet kibírni. És hogy az EDA előnye, hogy az ember lánya nem fárad ki a fájásokban és van ereje még a szülésre.
A párodat és a mamát meg vád pofán. Én mountain bike-oztam és futottam a terhesség előtt, tehát mondhatom hogy elég fitt voltam. Most viszont már egy kiadósabb séta alatt is le kell ülnöm, mert elfáradok. A szívnek sokkal több a munkája, kb. az eddigi vér másfélszeresét kell keringetnie, hogy bőven jusson a babának, ez viszont fárasztó. Mintha folyamatosan nem 70-80 lenne a pulzusod, hanem 120 körüli, mintha mindig kocognál. Két óra mire felporszívózok és felmosok. Pláne ilyen melegben. Vannak dolgok, amik ráérnek, a többit meg apránként csinálom meg. A párom pedig segít. Ő nagyon édes, kicsit lusta, de jön és csinálja, bármit kérek.

A jóga elég nyugis kis mozgás, szóval nem lehet igazán leizzadni alatt, hacsak nem szaunában tartják. De sok jógaállást nem lehet terhesen csinálni és néhány oktató nem is vállalja, hogy terhesnek tart órát. Majd kérdezz rá. De a légzőgyakorlatokra érdemes figyelni.

Mondom a páromnak, hogy már csak 85 nap van hátra, erre előveszi a centit, hogy vágja… A lökött. :lol:

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Hajnalocska,
úúúúú, Anyós + 3 nővére???? :oops: :shock: (durva lehet harmadmagával - bocsi :oops: - inkább kerüld őket a tanácsaikkal :oops: )
Privit köszönöm - tényleg nem jött át, de sebaj! Datolyáé megjött, köszönöm, Lányok! :P
Megnyugtatásképp szívesen leírom Vackor születését, priviben, ha kéred! :wink:

Paris-Eszti,
köldök téren ugyanez a helyzet :P

Holnap 4D, már nagyon várjuk, családilag megyünk :wink:
majd jövök a képekkel! :D

tillidian
 
 


ZANIKO!SÜNCIBOGLYA!!!!!!
NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKTEK!!!!!!!


Kép :-) :-) :-)


Till!
Megy a drukk a 4D-re!!!!! :lol: :lol: :lol:
Majd írj pár szót,hogy meg voltál e velük elégedve! :wink:

Most megyek,de délután jövök hosszabban!

Szép napot Kismamik! 8)

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Köszi Sziszkó!
Most egy hétig a Balatonnál leszünk,vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
zanikó
 
 


Sziszkó, Bobóbaba, Tilli, Pattogó, Sztercsi, Nita, Mrsparis köszönöm szépen a köszöntéseket! :lol:
Remélem, nem hagytam ki senkit!!! :oops: :oops:
De tényleg Mindenkinek köszönöm, nagyon aranyosak vagytok!
Én megkaptam a legszebb ajándékot: Törpivel egyben vagyunk! Remélem így is marad még vagy 10 héten át! :wink:

Zanikó, Sünci most ti vagytok soron: BOLDOG SZÜLINAPOT NEKTEK! :D :D

Na, visszaolvasok alaposabban... :lol:
Vendég
 


Lányok, nálunk is dög volt már szombaton a lakásban: 28 fok. :shock: :shock: Csakis egy helyben lehetett úgy-ahogy kibírni, ventilátorral. :roll: Áldottam a vihart, ami mire hozzánk ért, kicsit kifulladt, de azért jól lehűlt a levegő. :D

Sziszkó, örülök, hogy beindult a teszveszes sikerszériátok! :wink:
Holnapra jó vásárlást nektek, és érezzétek jól magatokat, a nyíregyházi vadaspark nagyon jó hely! :D

Datolya!
A kaja kiizzadása tetszett. :lol: Én is már csak ebben reménykedek. Azt hiszem, már kongatom a + 10 kg-t. :oops: :oops: :shock:

Ginuska, jó utat nektek! 8)

Pattogó!
Nem semmi vagy, ennyit sütni-főzni!!! :shock:
Tetszettek a képek Laráról! Tényleg nagyon szép kiscsaj, még tombolás közben is! :wink:

Anyabébi, Kenéz nagyon cuki! :D Nyugi van még ideje befordulni, és meg is teszi majd neked ezt a szívességet! :lol:

Tilli, nekem Domi elég régóta koponyvégűben van. Azt hiszem 22 hetesen mondta először a doki, és azóta folyamatosan denevért játszik. :wink: Persze ugyanúgy vissza is lehet fordulni, de nálam ugye nincs jelentősége. :?
Viszont akinél van, mindenkinek drukk, hogy buksival akarjon kijönni! :wink:

Hajnalocska, az én férjem inkább egyre több mindent kivesz a kezemből, minthogy megdorgáljon nyavalygásért. Még éjjel is mikor a piskörútról visszatérve nyögök egyet, ahogy az ágyra érkezek, azonnal megkérdezi, hogy mi a baj, fáj valamid? :D Igaz, nem is nagyon szoktam panaszkodni, szerencsére még a meleget is viszonylag jól viselem. :D

A szüléstörténetekből mindenki csak annyit halljon meg, ami a hasznára válik. Engem ezek sose rettentettek el, és borzasztóan sajnálom, hogy soha nem adatik meg, hogy természetes úton szüljek. Se most, se később. Úgyhogy aki nagyon fél, mindig arra gondoljon, hogy legalább megpróbálhatja. :wink:

Mozgás: eddig keményen 1 alkalommal csináltam végig a Kállai Ildikó-féle kismamatornát. Nem rossz különben, kis lájtos, olyan kis vérkeringés-serkentő. De most nem is az izomnövesztés a cél. 8) Megfogadtam, ha már otthon leszek táppénzen, és nem lesz 6 millió fok, sűrűbben rá fogom szánni magam. :roll: :oops:

Monica, de jó, hogy jelentkeztél! Látod, hogy megérte a sok fekvés, örülök, hogy jól vagytok! :D

Ó, Eszti, én meg pont azt várom, hogy kiforduljon a köldököm, mert akkor látnám a legjobban, hogy bővül a Törpi-kuckó, vagyis Domi rendesen nő. Vagy totál hülye vagyok?? :?: :?:

Tilli, drukk a 4D-hez!

Mi ma este megyünk dokibácsihoz. Már alig várom, hogy megint láthassam a kis szerelmünket! :lol:
Szép napot mindenkinek! 8)
Vendég
 


Judy, Zaniko, Sünci, boldog szülinapot Nektek!

Monica, örülök nagyon, h minden OK Veletek, rossz lehet a férjed nélkül, de a lényeg, h utána extrán élvezhessétek a családi idillt.

Till, mi is ma megyünk 4D-re, majd próbálok applikálni képet :D
de előtte ágyneműt húzok, vasalok, megyek anyumhoz macskát etetni, ilyenek...

teszvesz: még eddig nem vásároltam, csak eladunk. A heverőnket, h beférjen a babaágy :shock:

Még mindig nem állunk sehogy a bababútorokkal, jártunk szombaton egy nagyon klassz helyen: http://www.bababutorbolt.hu
álomszép dolgok vannak, méregdrágán.

Sziszkó, nekem a nyíregyházi bolt nem jött be. Ha babakocsit akartok, akkor nagyon jó, mert abból óriási választék van.

A nyaralóknak továbbra is kellemes időt, csütörtökre megint 37 fokot mondanak. hááá, ezt már nem lehet kibírni!!!

:evil:

Kép
screen
 
 


Sziasztok!

Hazaértünk a Balcsiról. A rádióban meglepve hallottam, hogy Veszprém megye volt az egyik, ahol a legnagyobb károk keletkeztek. :shock: Pedig mi ott voltunk és a verandáról végignézve a vihart nem tűnt olyan súlyosnak.

Szüléstörténet: előttem szólókhoz csatlakozom. Testileg legfeljebb annnyira tudsz felkészülni, hogy nem hagyod el magad és nem tunyulsz el, hanem kicsit tartod magad elhízás és mozgás terén. A lelki felkészülésen van a hangsúly. Amikor pedig odakerül az ember, minden el fog törpülni, nem fog azon agyalni, hogy mit is tanult/hallott itt vagy ott. Ösztönösen tudni fogja a test mit kell tennie. Lelkileg kell ráhangolódni, és igenis készülni arra, hogy ez bizony kissé fájni fog, de a vége a lényeg és azt pedig ki lehet bírni. Ne hagyd, hogy terrorizáljanak a rémtörénetekkel. Az a hülyeség, hogy "bezzeg az én időmben" mindig csak jöttünk-mentünk, dolgoztunk, stb (szóval sosem pihiztünk a várandósság alatt) ne hidd el, mert az idő megszépít mindent, ráadásul ugyebár alap emberi tulajdonság, hogy szeretjük magunkat sokkal hősiesebbnek, erősebbnek feltüntetni a külvilág számára, mint amik vagyunk valójában. :oops: :roll: SZóval anyós és kedves riogató rokonyok kapják be! :twisted:

Nyafogás: Én nem nyafizok, legfelebb néha mondom, hogy itt feszülül, ott feszül. Nálam már inkább azzal tesz a férjem a sírba, hogy ha szólok neki valamiért, hogy jöjjön és segítsen akkor állandóan azzal a kérdéssel b...gat, hogy "mi a baj?" Mi lenne, csak segítséget kérek! :evil: Szólok, ha baj van, addig meg ne aggódja túl a helyzetet! Azzal dühít fel, amikor látom a rémült képét. De amúgy meg nem segít a háztartásban, szépen visszatette rám ezt a kellemes faladatot -viszont amikor hazajön a gyerekkel van így addig én is tudok haladni a nap közben elmaradt dolgaimmal. :wink:

Kép
Kép
tündér09
 
 


Lányok!!!gyors leszek, mert a kisfiamat bármelyik pillanatban visszahozhatja a nagybátyja. Ma van Iliasz neve napja és tegnap kapott ajándékba egy távirányítós quadot. Ezzel játszanak...vagy csak a nagybátyja játszik és ő nézi?? Ki tudja mennyire élvezi...
szóval: Hogy van mindenki?? Nekem is beletelt vagy fél órába elolvasni Benneteket és nem is tudtam olyan tüzetesen, mert állandóan rohanok. Pedig sajnos apuék elmentek szombat este-de nagyon jó volt hogy itt voltak még ha csak egy hétre is. Kicsit feltöltődtem-rengeteget segítettek Iliasszal. Apu állandóan rohangált utána és engem betessékelt az árnyékba. Mellesleg itt 37 fokok vannak már több mint egy hete. Szóval kibírhatatlan a meleg.Tartalmas volt az egy hét, ha tudok, rakok fel majd képeket a gmailünkre később. Az elválás mindíg nagyon nagyon rossz, főleg, hogy most már Iliasz is szomorkodik-mi lesz majd jövőre, amikor még nagyobb lesz!!!
Tegnap éjjel semmit nem aludtam, mert Iliasz állandóan felsírt. Nem kapott levegőt az orrán és nagyon idegesítette-gondolom én. Az anyósom tegnap megetette két jégkrémmel is és szerintem az tett be neki. Ráment a kis torkocskájára. Szóval televolt a nózija és nem tudott aludni emiatt..így én sem s most elég kómás vagyok!!!
Szerencsére láza nem volt,így nem aggódom annyira!
Kopee: ne haragudj, hogy nem reagáltam az előzőekben: hogy van a kisfiad?? Remélem meggyógyult már!!!
Természetes, hogy néha néha bekukkantottam akkor is amikor itt voltak apuék, mert szeretek veletek beszélgetni, titeket olvasni és mindenek felett érdekel mi van Veletek!!!!!
Monica: nagyon örülök, hogy jelentkeztél és még jobban annak, hogy minden ok veletek!!! Olyan furcsa, hogy Te napjában többször is jelentkeztél és most napokig semmi hírünk nem volt felőled. Köszi, hogy beszineztél a tabliban-annyira jó látni, hogy már nekünk is van szinünk!!!!! :D :D :D
Judy, Zanikó, Sünci: NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK én is nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hajnalocska: a férjemmel nekem is ugyanez a helyzet, sajnos. Tudom, hogy a terhesség természetes állapot, de azért vigyáznunk kell magunkra. Nyilván hatalmas pocakkal és ebben a nagy melegben lehetetlen úgy mozogni, s annyi mindent csinálni mint azelőtt-s persze a régi megszokott tempóban. Nekem állandóan légszomjom van és néha rosszul vagyok (émelygek) miután megiszom a sandoz calciumot. Nem tudom miért, de ilyenkor semmilyen házimunkára nem tudom rávenni magam, pedig én is nagyon pörgős voltam és nagyon szeretem a rendet magam körül.
Tudom, hogy nehéz, de ne törődj velük (akik nem értenek meg), a legfontosabb, hogy a kicsid érdekében amikor csak nem érzed jól magad, vagy fáradt vagy, pihenj csak le!! a házimunka meg megvár!!!
lányok, majd még jövök,
puszilok mindenkit
Betty

KépKép
KépKép
betty76
 
 


Screen, Betty, nektek is köszönöm! :D

Screen, várjuk a képeket! :D
Vendég
 


Sziasztok :D

Nagyon köszönöm Lányok télleg a sok aggódást. :oops: :)

Én ma éjszaka alig aludtam, Noel egyfolytában ki akarta rúgni a ház oldalát. :lol: :lol: Felkapcsoltam a kisvillanyt és olyan kidudordásokat művelt a hasam,hogy röhögnöm kellett. :lol: :lol:

Úúú de önző vagyok, csak magammal voltam elfoglalva :oops: :oops:

Judy utólag is Boldog szülinapot kívánok!!

Mia, Anikó boldog szülinapot!!

Pattogó
Teljesen egyetértek Veled a vajúdással és a szüléssel kapcsolatban.

És én még a szülés témához annyit szólnék hozzá, hogy nem szeretem mikor mások akarják megmondani nekem, hogy mit hogyan tűrök, vagy nekem mi fáj és mennyire. Ugye azt meséltem, hogy nekem a vajúdás az borzasztó élmény volt, és ezért sem bánom, hogy császárral kell szülnöm a másodikat is. De Anyutól megkaptam, hogy érdekes több millióan kibírják, biztos csak én hisztizek stb.,stb. :evil: Had döntsem már el, hogy én hogy érzek.

Nita
"ja az én szülésem kiabálós volt"
Enyém is. :oops: :oops: Meg káromkodós. :oops: :lol: Jó volt, mert magyarul ordítottam meg káromkodtam, így senki se értette rajtam és Apán kívül. :lol: :lol:

Eszti
"csípőcsontomra ültetni és vinni, hogy a hasamat egyáltalán nem terheli... "
az én csípőcsontom már eltűnt egy domb alatt. :roll: :lol: :lol:

Rucifotókat kéreek :lol: :lol: :lol:

Az én köldököm még egész jó állapotban van. :roll:

Tilli
"durva lehet harmadmagával"
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ezen jót röhögtem :oops: :lol:

Én is szeretnék Vackor szüléstörténetet. :oops: :wink:

Anikó
Jó nyaralást,vigyázz magatokra! :wink:

Judy
"Remélem így is marad még vagy 10 héten át!"
Ámen. :wink:

Screen
Kéepekett!! :wink: :lol:

Betty
Boldog névnapot Iliásznak!! :wink:

Nekem is nagyon rossz volt,hogy nem jöhetek alig bírtam ki nélkületek. :oops: :lol:
Vendég
 


jah és holnap megyek a cukros löttyre. :? :?
Vendég
 


Sziasztok!

Vasárnap a kedvesem segítségével sütöttem ismét muffint (ha már múltkor eszembe jutott, most majd nem tudok leállni) és fonott kalácsot. Illetve a fonások eltűntek mikor megkelt, de kalácsnak kalács lett. :D A kedvesem egész szívesen segített, mert édességről volt szó. Miközben kevertem a muffin tésztát, ő bepakolta a kenyérsütő gépbe a kalács hozzávalóit. Majd kiolajozta a muffin formákat. Aztán az elkészült muffinra és kalácsra kijelentette, hogy milyen finomat sütött. Mármint Ő... :lol:

De a csúcs, hogy én felmentem kicsit netezni, ő lent DVD-zett és közben majdnem az összes muffint elpusztította. :D Persze főleg neki sütöttem, de olyan bűntudatos képpel pislogott rám, a muffinos tányér mögül, amin már csak 4-5 darab árválkodott... :lol:

Mi lesz velem, ha megszületik a kis Nünüke. Kapok a fentiből egy mini változatot? :D :lol:

Kép
Kép
vcsibe
 
 


monica26 írta:jah és holnap megyek a cukros löttyre. :? :?

Hova mész?

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Siasztok lányok.Időbe telt mire vissza olvastam mindent. :D

Anyabébi nagyon szépek az UH képek gratula. :D :D

Hajnalocska ne foglalkozz senkivel ki mit mond.Nem vagyunk egyformák mindenki mást bír.Nekem is kb.másfélszer annyi időbe telik minden munkám mint terhesség előtt aztán ,lihegek mint a kiskutyák,kis pihi aztán hajrá folytatom tovább.Nekem is szokott fájni a derekam nagyon ha egész nap nem pihenek és még mindig nem vagyok egészen hozzászokva ehez az új helyzethez.Férjem szokott segíteni a házimunkában,igaz van amit nem bíznék rá :D
Emiatt ne idegesitsd magad.
Még jó ,hogy mi nem anyóssal lakunk. :D :D :D
Az is elég ha néha le osztja az észt a telefonban ha felhívom.
Mint pl.tegnap is:miért nem szóltunk neki is mikor mentünk kiságyat venni?Kérdeztem tőle,hogy talán te szeretted volna megvenni?Mire ő:hát nem de legalább ott lett volna és látja ő is,és vigyem el legközelebb egy bababoltba körülnézni. :twisted: :twisted:
De miért is kellene elvinnem ha nem vesz semmit?
A mi pénzünk és arra költjük amire akarjuk,és olyan baba dolgokat veszünk ami nekünk tetszik.
Szóval kissé felhúztam magam én is.

Pattogó ezt olyan szépen leírtad,leginkább az utolsó mondat........."és megszűnik minden fájdalom"
Lehet,hogy én vagyok túl érzelgős de bekönnyeztek a szemeim. :roll:

Vcsibe én sem tudok normálisan enni kb.másfél hete.semmi nem tetszik a húsokat nem kivánom inkább a zöldségek de az is minimális.Lehet,hogy a melegtől?De a cappuccinós puding jöhet minden nap.

Judy utólag nagyon boldog szülinapot.Bocsi de hétvégén nem volta.

Zanikó,és Sünci nektek pedig most kívánok nagyon boldog szülinapot. :D :D

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Vcsibe igen nagy a valószínűsége,hogy lesz a párodból egy kissebb változatotok is :D :D
Én is ezt mondtam:Te jó Isten két pasi :!: :!:
Majd a második csajszi lesz és akkor egyenuralom lesz a házban :D

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ most nézem 100-napom van elvileg!!!!!!!!!
Nagyon gyorsan megy az idő.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


kicsike1 írta:De a cappuccinós puding jöhet minden nap.

Akkor hajrá!!! Én így vagyok a dinnyével... Jut eszembe... szólok a kedvesemnek, hogy hazafelé vegyen... :lol:

Amúgy meg hajaj... Ebből a sáskából még egy... jaj nekem... :D (olyan vékony és annyit eszik...)

Kép
Kép
vcsibe
 
 


Sziasztok!

Nem semmi mennyiséget írtatok :)

Bevallom őszintén én még nem nagyon vagyok hajlandó a szülés gondolatával sem foglalkozni ;)

Végre kellemes idő van, fújdogál a szellő :)

Nektek szokott bekeményedni a hasatok? Olyankor mit csináltok? Nekem az egyik pillanatban teljesen puha, utána meg kő kemény.
pocok001
 
 


Csibe
Hát most a Kútvölgyibe :roll:

Kicsike
TeAnyós se semmi :evil:
Vendég
 


Sziszkó! A jóga nem izzasztó, csak másnap van izomlázad. Azért írtam, mert a terem szellőzése 0,0 és amikor voltam, akkor izzadtam, pedig akkor nem is volt kánikula.

Annyit nevettem a férjemen. Bevackoltam magam a szobába, ajó becsuk, hadd aludjon a nappaliban a kanapén. Hatalmas csattogás. Kirontok, mi esett le, erre azt látom, hasal a kanapén egyik kezében légycsapó a másikban újság. Nem tudott a legyektől aludni és nagyon harcias lett. Fel le mozgott a dinnye hasam a nevetéstől :lol: :lol: :lol:

Megyek, éhes a drága. Még jövök és befejezem a mondandómat, mert sokat írtatok ám!
Vendég
 


Judy!
Köszi szépen! :lol:
Majd hozok Nektek fényképet az állatkerti "túráról"! :lol: :wink:
Írj,hogy mi volt a dokinál! :lol:

Screen!
Drukk ezerrel a 4D-re!Képet hozz ám! :lol: :lol: :lol: :wink:
Naon szépek azok a bababútorok,de az árak tényleg az egekben vannak! :shock:

Betty!
Örülök,hogy jól érezted magad apukádékkal! :lol: :lol: :lol: :lol:
Legalább egy kicsit "levette a válladról" a pici fiadat! :)
És ehettél sok-sok mákos gubát! :P Fini!Bár én a diósat jobban csípem! :P :oops: :lol: :lol:

Monica!
"Nekem is nagyon rossz volt,hogy nem jöhetek alig bírtam ki nélkületek."
nekünk is hiányoztál! :lol:
És köszönjük a táblit! :wink:

Csibe!
"Mi lesz velem, ha megszületik a kis Nünüke. Kapok a fentiből egy mini változatot?" :lol: :lol: :lol:
Ezen jót mosolyogtam! :wink: :wink: :wink: :wink: :lol:
Nálunk párom nem annyira édesszájú,inkább én! :oops: :oops: :wink: :lol:
Szégyenlem is magam miatta! :oops: :oops:

Kicsike!
Nekem is már "csak" 100 napom van hátra! :lol: :lol: :wink: :wink:
Olyan hamar eltelik ez a maradék 3 hónap,csak figyeld meg! :roll: :lol:
Anyós..... :? No komment! :evil: :evil: :evil:
De ha már itt tartunk,ezt most mindenkitől kérdezem,Nálatok hogy van ez a pénz dolog?Kaptok szülőktől,tesóktól bármilyen rokontól?
Vagy inkább ajándékot kaptok?
És az igaz,hogy a babakocsit általában a baba keresztszülei veszik meg?Ez lehet,hogy butaság,de én már ezt többektől hallottam! :roll:
Persze sógornőmtől (Martin leendő keresztanyja) még nem! :?
Mi biztos kapunk valamennyit anyósoméktól,de hogy mennyit nem kötötték még az orrunkra. :? :roll:
Az én szüleim azt mondták,hogy adnak 50 ezret és a babaágyat meg mindent,ami abba kell(matrac,ágyneműk,kispléd,játék az ágy fölé) vegyük meg belőle.Párommal azt beszéltük,hogy még sok is lesz az 50 ezer erre.Max beleveszzük a légzésfigyelőt!
Ja,igen!Még ezt akartam mondani.A Tesz-Veszen megvettük a légzésfigyelőt 11550 ft-ért.Ma már el is hoztuk!Még van rá 1 év garancia,tök jó állapotban van! :lol:
És van már mellszívóm is meg a kis tökösnek kacsás játszószőnyege! :lol: :lol: :lol: Ja és egy 3 db-os macis ágyneműszett is! :D :D :D :D

Na most megyek,kicsit "rendbekapom" magam! Pedikűr,manikűr stb.... :oops: :lol: :lol:

Sziszkó

Kép
sziszkó29
 
 


Zaniko, Sünci: Nagyon boldog születésnapot!!! :D :D :D
Monica: Örülök neki, hogy jelentkeztél, és hogy minden oké veletek! :D
Till, Screen: Képeket kérünk! :)
Betty: Iliásznak nagyon-nagyon boldog névnapot!!! :D
bobóbaba
 
 


Judy, Datolya, Zanikó, Sünciboglya
Kép





(engemt senki nem köszöntött itt meg :cry: :cry: :cry: :cry: )
Vendég
 


Betty Iliásznak névnapja alkalmából nagyon sok boldogságot és egy nagy puszit küldök :D :D


Sziszkó felénk az a szokás,hogy a lányoknak a keresztszülők veszik a fülbevalót ,a fiuknak pedig fogalmamsincs :D
Arról,hogy a babakocsit a keresztszülők veszik nem hallottam.
Nekünk például apósomék szerintem semmit nemfognak segíteni csak a szája jár apósom feleségének.Azért írom így mert a férjemnek nem édesanyja.Ő már sajnos nincs. :(
Nem is ismertem.
A szüleimtől és a Hugoméktól biztosan kapunk segítséget,de úgy gondoljuk,hogy kérni senkitől nem kérünk amit adnak elfogadjuk.Igazságtalan lenne ha egyiktől nem kapunk a másiktól viszont kérünk segítséget.Ezért mondom ha kapunk mindent elfogadunk de kérni senkitől semmit.
Ha minden jól megy pont a hét végén jönnek hozzánk a szüleim. :D
Olyan jó látni őket mert elég ritkán találkozunk sajnos köztünk van 260km.,és a tesómék is velük laknak.
Szóval így ennyit a segítségről.A lagzinkat is ketten csináltuk a férjemmel. :D
De nem baj legalább tudjuk,hogy mindenért mi dolgoztunk meg. :D
Ha teljesen őszinte szeretnék lenni akkor,bevallom,hogy néha nekünk is jólesne a segítség mert könnyebb lenne sokkal.Vagy csak közelebb lennének egy kicsit a szüleim.Nem az anyagiak miatt,hanem mert néha jól esne az is ,hogy valaki elém teszi a kész kaját vagy valami....
Bocsi a panaszokért ,de ezek az átkozott hormonok sokszor megríkatnak és sokkal érzékenyebb vagyok.

Kép
url=http://picibaba.hu]Kép[/url
kicsike1
 
 


Kép

Ekkorák vagyunk :roll:
Vendég
 


Hello kismamik!

Alig győztelek visszaolvasni benneteket Balcsi után :-)

Nagyon gyorsan eltelt ez a négy nap, de szuper volt. Még az is, hogy egy másfél éves babás és egy 8 hónapos várandós családdal együtt voltunk...szóval volt mihez-kihez alkalmazkodni. De legalább tanultam sok mindent, amit én biztosan másként fogok csinnálni...vagy nem 8)

Minden reggel és este nagy és ráérős evéseket csaptunk, ebéd pedig nekem a strandon sajtos-tejfölös lángos standard-en...megunhatatlan...

Ja és voltunk a híres Kistücsök étteremben, ahol kipróbáltam a kovi-ubi krémlevest jégbehűtve....hát, mit mondjak...aki szereti, annak a kánaán és én szeretem... :roll: De hogy fokozzam a hangulatot, volt még sült paprika krémleves is (apa választása), szintén zseniális. És házi krémes málnahabbal. Na jó, közte volt egy kis vörösboros kacsasült bébi cukkinivel és krumplipürével.. Degeszre ettem magam...és emellett csütörtök óta nem voltam wc-n, kissé szorulásom van. De valószínűleg ezt az idegen környezet és a három család egy házban még fokozta is...

A kertben lévő medencében picit pancsiztam, de a Balcsiba csak combig mentem bele, mert rengetegen voltak a strandon és nem volt túl bizalomgerjesztő a víz színe...

Szombat délután megjött ugyan a vihar, de nagyon jól esett a hűvös levegő, tegnap már újra meleg volt.

Képzeljétek, ma hívtak a terhesambulanciáról, hogy a dokibácsim meggyógyult, jövő héten újra vár :D És akkor mindjárt 4D-t is kérünk, hogy lássuk újra Kristóf-bébi pofiját.

Tesz-Vesz: ma kaptam meg a regisztrációs kódomat postán, én is légzésfigyelőre vadászom majd.

Kép
kkia
 
 


Monica ez nagyon jó volt...apival jót nevettünk....."Jó volt, mert magyarul ordítottam meg káromkodtam, így senki se értette rajtam és Apán kívül."

Zanikó,és Sünci nektek nagyon boldog szülinapot

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek
 
 


Szép estét mindenkinek! :)

Monica: nincs a tábliban a korom pedig én beírtam :) 32 vagyok :(

Sziszkó: Én nem számítok semmire senkitől, mert max. a párom apukájáéktól kapunk ezt-azt a többiek sza@-nak rá. A tesómékkal vettünk egy utazóágyat igaz nagggggyon olcsón és a felét ők fizették.

Cukor: 60': 6.4
120': 6

Twins: Te jó ég!!! Mekkora a pocid! Szép nagyon :lol: !
Neked is Boldog szülinapot!?

Párom:
Szét tudnám verni néha. Nyúlok a porszívóért, ugrik hogy majd ő felporszívóz. Mondom neki ha eddig nem akartál akkor már ne vedd ki a kezemből és különben sem vagyok BÉNA!!!

Mondjuk azt kedvelem amikor megyek a boltba és a parasztok látják hogy terhes vagyok de azt a rohadt kocsit egyik sem húzná odébb. Könyörgöm, nem tudom behúzni a hasam !!!


Sünciboglya
: Hova tűntél????
anyabebi
 
 


úúristen Andi ne haragudj :shock: :oops: :?

Nagyon sok boldog szülinapot kívánok neked is!!!

Sziszkó
"nekünk is hiányoztál!"
akkor jó :P :lol: :wink:

"Nálatok hogy van ez a pénz dolog?"
hát nálunk úgy volt, hogy nagycsaládosan mentünk vásárolni, és akkor mindenki a pénzkeretüktől függően vett valamit a listáról.Charnál is így volt és szerintem így mindenki jól járt. :D

"És az igaz,hogy a babakocsit általában a baba keresztszülei veszik meg?"
hát én ilyet még nem hallottam. :roll: és szerintem ha maguktól nem ajánlják fel, akkor elég nagy pofátlanság lenne kérni, mert azért a babakocsi nem egy olcsó mulatság. :roll:
(mondjuk minket ez nem is nagyon érint mert nem lesz megkeresztelve)

Andi
nagyon szép az ikerlak :wink:

Kkia
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat! :wink: Csorog is nyálam a felsorolásodtól. :twisted: :lol:

Nita
"Monica ez nagyon jó volt...apival jót nevettünk..."
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :oops:
Vendég
 


Anyabébi
pótoltam a korodat :wink:

"Mondjuk azt kedvelem amikor megyek a boltba és a parasztok látják hogy terhes vagyok de azt a rohadt kocsit egyik sem húzná odébb. Könyörgöm, nem tudom behúzni a hasam !!!"

ettől én is kész vagyok :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég
 


sziasztok! Bocsanat, ezer eve nem voltam a topic-ban, nem is tudok mar visszaolvasni mert olyan sokat irtatok!

twinsmomma: gyonyoru a pocakod! Nagyon tuti a foto!!! :D

sünciboglya
 
 


Monica!Jaj de jó, hogy jelentkeztél. Örülök, hogy minden ok.

Köldök: Én meg annak örülök, hogy végre látom. A petefészekciszta műtétemnél(10 éve volt már) a köldökömön ment be a kamera, így középről 3 vágás van és a köldököm visszament a gödörbe. Na persze a piercing helyét ne hagyjuk ki, szóval nem festek vmi jól. De ezek a dolgok elenyéészőek, Eszti ne is törödj vele! A hasunk n agyobb lesz mint a kifordult köldökünk!!! :lol: :lol:
Zanikóés Sünci Nagyon Boldog Szülinapot!!!

Kkia! Ezek a krémlevesek...koviubis...kár volt elolvasnom. A környezetem rakott el most ubit és mindenki elcseszte. Sós lett, összefonnyadt, érdekes mellékize let.. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Twins!!! Mekkora lett a pocakod. De még mindíg tündéri. Fogadjunk szinte semmit sem híztál???? MIKOR VOLT A SZÜLINAPOD??????????????????????????????????????????

Vcsibe! Tetszik a férjed centivágós ötlete :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Twinsmomma:Jaj most vettem eszre a pacis kepet! Nagyon szepen koszonom a koszontest!
Neked is boldog szulinapot kivanok. (Elnezest, annyira bena vagyok, a sajatomat sem unneplem ezert maradt le reszemrol!)

joejt!


most megint nem leszek egy ideig, de boldog pocakosodast kivanok mindenkinek!!!!! :D

sünciboglya
 
 


A szülésről!

Nekem szerencsém volt, én könnyen szültem, persze nem fájdalom nélkül. Jártam szülésfelkészítőre, terhestornára persze nem ért egyik sem semmit. Legalábbis szerintem, most már nem is járok.
2002.09.24-re keddre voltam kiirva, de nem történt semmi. Voltam a a dokinál aznap megnézett aztán hazajöttem. Csütörtökön újra doki. Ilyenkor már 2 naponta rádnéznek. Amikor hazajöttünk délután rózsaszínes valami volt a bugyimban, én leginkább a postásgumihoz tudnám hasonlítani (amivel a postások a leveleket összegumizzák :)), ez volt a nyákdugó egy része (a többi asszem szülés előtt a kórházban pottyant ki). Csütörtök éjszaka nem aludtam túl jól mert feszülgetett a hasam, sokat felkeltem pisilni meg ténferegtem. Péntek reggel az uram elment dolgozni de mondta ne aznap szüljek mert a fradinak valami szezonzáró meccse lesz este. :oops:
Egész nap vagyogattam aztán délután 3 körül vettem észre hogy fájogatok olyan 10 percenként. Felhívtam a dokit mondta hogy aznap ügyel este 6-7 között menjünk be megnéz. Fél 7-kor
beértünk a kórházba, az orvos megvizsgált és mondta hogy hozassam fel a cuccom mert akkor maradok. Néztem nagyot :roll: .
Megkaptam az ágyam aztán jelenésem volt a szülőszobán, mondta a szülésznő, hogy a beöntés majd rendszerezi a fájásaimat (mert nem volt rendszeres). Asszem fél 8 körül beöntés, fo@ás. Kezdett fájogatni bírható. 9-kor burkot repesztettek aztán fél 10 körül kezdett erősödni de akkorra már igen éreztem. MEGÉLNI!!! Ez a nagy igazság. Ha belesimulsz a fájásba azzal magadnak segítesz. Nem akart tágulni aztán 11-re bő 3 ujjnyi lettem, a szülésznő nézett mert azt gondolta reggel 8 előtt ebből gyerek nem lesz. Szétkapták az ágyat, a doki még simított a méhszájon :twisted:
Nem tudom mikor jöttek a tolófájások, gyorsan történt minden de Barni 23:50-kor megszületett és elmúlt minden fájdalom. :)

Én azt gondolom könnyen és gyorsan szültem. Kívánok mindannyiunknak hasonló gyors, könnyű szülést. :)
anyabebi
 
 


Hoztam nektek egy képet a jóllakott ovodásról... :lol: :lol: :lol: Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: