Új privát üzeneted érkezett!

Bocika, Enikő: köszi :D

Boci: én egyszer passzíroztam a borsót, de befontam tőle a hajam, azóta nem... :oops:
Ja, és a sózáshoz akartam mondani, hogy picikét én is szoktam... :oops:

Manna: én a múltkor kipróbáltam, mekkora Kristóf ebéd kapacitása. (azért van fotós dokumentáció, mert apa mindig csak hüledezik, és nem nagyon akarja elhinni...)
Ez itten a kaja turmix előtt (olyan 400-450 körül van):
Kép

és ennyi maradt (160-as az üveg):
Kép

Szóval, én már semmin nem csodálkozom... Különben meg lemozogja, úgyhogy nem aggódom...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: na akkor Koboldnak is nagy a kapacitása!! Adagon én sem aggódom, mert ez a Kölök egész nap csak pörög!!!! :lol: :lol: Ja és nekem is olyan Teás dobozom van (meg sós és cukros) :lol: :lol:
Vendég

jurmine. itt 125gr-os a bebi kaja. Kinso annak a felet eszi meg! szoval en azt szeretnem ha kisebbre csinalnak!(azert van nagyobb is, amikor mar nagyobbak)

es valamilyen oknal fogva a magyar bebi kajak 24 oran belul figyasztandoak, az angolok 48. vajon miert?

manna. az ebredes oka meg ugye lehet a mozgasfejlodes es a fogzas is. es hat a cici mindig nyero a szamukra! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.07.18 21:39-kor.

KépKép
KépKép
mush589

nagyon edi bedi Kobi!!! :lol: :lol: :lol:

boci. en is egyedul furdettem

KépKép
KépKép
mush589

Manna:
[quote]e írta:gy kipihent, mosolygós anyut egész napra
.
Hát igen,megtartani a jókedvet,türelmet sokszor nehéz feladat,ennyi munka ,gyerek és át nem alvó éjszakák mellett.De csatlakoznék Mushoz,hogy én vagyok a gyerekért,és nem ő értem.Én akartam,választottam őt és nem ő engem.
Én örülök hogy 8 hónaposan még szinte csak szopik,és ezt csak úgy tudom fenntartani,hogy éjjel is szoptatok.múltkor majdnem elapadt a tejci,akkor nagyon kétségbeestem,és rájöttem,a saját kényelmemet nem tarthatom fontosabbnak a gyerekem igényeinél.
De mindenki más,én így vagyok ezzel.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

ÁÁÁ Írisz csak fél üveg kajákat eszik meg egy evésre,utána már elkezdi köpködni,köhécsel,öklendezik,aztán már nem erőltetem,kap cicit.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote="sarmon"] írta:sarmonn örülök hogy 8 hónaposan még szinte csak szopik,és ezt csak úgy tudom fenntartani,hogy éjjel is szoptatok.múltkor majdnem elapadt a tejci,akkor nagyon kétségbeestem,és rájöttem,a saját kényelmemet nem tarthatom fontosabbnak a gyerekem igényeinél.
De mindenki más,én így vagyok ezzel.

na igen. en amennyit kuzdottem a szoptatasert, biztos vagyok benne, hogy az ejszakai szopiknak nagy koze volt a sikerhez.

berni. en is nagyon kivancsi vagyok a ruhadra. nagyon szepseges menyasszony leszel!

eniko. sajnalom a veszekedest!

KépKép
KépKép
mush589

Hellóka

mush
nee ki? nem látom hogy ki kérte azokat.

manna
melyik nextbe és kb mekkora leértékelés volt? közben láttam más is kérdezte.

akkor én maradok a jó kis vatera kontra teszvesznél. ott is kapok jókat és olcsót:)))

hideg megrendelve és ide is ért.:((( hogy mért akartok ti hideget nyáron?????????

én is sok boldog hófordúlót kívánok

cili
vihar itten tessék
http://www.youtube.com/watch?v=gFahN_u5Ons

lécci a beszédet ne nézzétek mert a fiamat elragadta a héév:(((

úgy látom mindenhol megbolondulnak a férjek:(((

anyáám Iza még csak egy fél üveggel bír megenni :shock:

Nahh a tegnapi apa sztori:
kezdődött azzal hogy eljött egy másik barinőm (ő tényleg az) aki babát vár és onnantól kezdve a drága Rita olyan sértődöttet játszott hogy nagyon szarul éreztem ÉN magamat emiatt. Szóval ez ment végig. Akkor a balcsin meg a drága párom egész végig csak vele foglalkozott. Vele ment el fürdeni, kávézni meg egyszer nagyon sokáig el valahova. A fiát meg ott hagyta egyedül.
Hazafele meg ugyan úgy a párom vele foglalkozott és mikor a vonatra vártunk ami késett én elmentem üdítőért akkor rám csörög a drága párom hogy hazatudna ő meg a Rita gyereke menni kocsival és ő azzal megy. Én mondtam neki hogy menjen de belül majd szét robbantam hogy itt hagyna engem 5 gyerekkel egy terhessel plusz sok nehéz cuccal. De valahogy az élet akarta hogy ne az legyen mert végül nem jött össze az a kocsi elvitel dolog de én jó hangosan méltattam a dolgot a terhes barinőmnek és ő nekem adott igazat mert ő is látta hogy mit műveltek.

szóval tuti a szétmenés ez fix. És mondtam a páromnak írjon neki egy smst hogy ide ne nagyon jöjjön ő mert nem etetem se őt se a kölykét.

röviden ennyi. Én megleszek egyedül a gyerekeimmel és jövőre elkezdek keresni balcsi közelébe lakást.

és úgy látszik hogy a sors is mellettem van mert csak úgy elkezdtem nézelődni csere lakás után és lehet találtam egyet tök jó helyen!!!!

pár kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

és itt meg ebbe és így aludt el mikor bevittem a balcsiba. elringatta a sok hullámzás:)))
Kép

és még két videó ahogy beszél,csetint,puszitdob:)))
http://www.youtube.com/watch?v=7DKRnUcWwGs
http://www.youtube.com/watch?v=V6Xs-JZhGAk

harivera
Budapest XXI. kerület

Kép anya en annyira szeretlek Kép hajszerkezet

KépKép
KépKép
mush589

Kép
gabi neni, anya nem, de en szeretem a halaszlet! :wink:
Kép kisagy hadmuvelet
Kép jaj anya a bugyimat ne!!!! Kép gyanus nezes Kép poz

KépKép
KépKép
mush589

vera. nagyon cuki iza! tok jo, hogy elaludt a csonakban! sajnalom a paroddal valo dolgot. persze en meg mindig nem tudom mi tortent.
orsi irt privit azokrol a rucikrol.

gabi. koboldnak jo etvagya van! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

lanyok nem tudom van-e meg vki igy, de en mar nagyon szeretnem ha uton lenne a kisteso. csinaltam is egy tesztet, mert ugye nekem azota se jott meg, es vedekezes nelkul vasalunk, de negativ lett. :cry:

KépKép
KépKép
mush589

na latom senki sincs itt, megyek en is fejni, meg aludni. fogadok apa megint reggel 6-kor talal majd haza. :? csak az a bajom vele, hogy felebreszti a bebit is meg engem is.

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Mush: Ha téged nem zavar akkor nem kell változtatni semmin! Én csak azt hittem, hogy már fáradt vagy, és talán így könnyebb lesz. Nekem is azért jött be elsősorban az ilyen jellegű altatás mert fixen alszik 9-fél10től és így apával el tudunk menni egy vacsira, amíg valaki vigyáz rá (akinek valójában nem kell csinálni semmit :D ).

Sarmi: Persze hogy más. Egyszerűen én csak nem gondolom, hogy attól mert nem szopizunk éjszaka én a saját igényeimet az övé elé helyezném. Nem gondolom, hogy ettől ő van értem. Mindegy, jó hogy mások vagyunk, így szép :D !

Vera: A váci utcaiban 50 %-os leértékelés van.

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
mannababoca

Sziasztok,
Végre itt, erőm nincs csak fórum olvasásra, mindig nem tudom a priviket és az emaileket megválaszolni…
Még egy hét és megyünk haza pár napra, akkor egésznap az ágyban leszünk Marcival, ki sem mozdulunk.
Fárasztó ez a Balaton.

Jurmine,
Az igaz h nálunk se célirányos a tv, de egyszerűen főleg most h egy légtérben vagyunk kikerülhetetlen h ne pillantson rá a tv-re. Ja, távirányító nagy haver, már letisztítottam és oda is adtam neki. Inkább mint a mobiljaimat, amik még mindig halottak.
Akartam én croissant küldeni, de tudod éppen akkor sütötték, frissen, melegen, puhán hát gondoltam hideg lesz, kiszárad mire megérkezne, inkább megettem. 8)

Musi,
Ja tényleg, már emlékszem, csak most éppen én a valódi értelemben vettem a vasalást, ezért akadtam meg.

És ez így jó a next-nek ? mert tulajdonképpen nem egy valós árbevételt tudhat maga mögött, és még 28 napon belül ez a bevétel is csökken a visszavitelek által, hát ezért van itt recesszió kérem. De fiú ruhákat minek vettél ?

Berni,
Biztosan nagyon kis hangulatos, romantikus, szép napot sikerül összehoznotok. Jaj de kivi leszek a ruhádra.

Vihar: jött, tarolt, mi szobánk átmenetileg beázott egy pöti málör miatt.
Volt egy hatalmas villámlás, nagy csattanás, olyan ostorszerű, pattogós, félelmetes volt, akkor jöttünk be éppen apával autómentés után (lásd következő fejezet). Hát nekem a gatya majdnem megtelt én még ilyet életemben nem láttam. Majd hallottuk h Kőröshegyen volt ez a valami, ami tulajdonképpen 3 km-re van.
Szerencsére a jég elkerült minket, de a legnagyobb döb-döb h még vihar előtt apa valamiért kiment az utcára (ő autó ott áll, mert udvarban 3 vendég autó és enyém elfoglal minden helyet) szóval szól h menjek már ki mert be van törve a hátsó oldalablak (Marcié), hívtuk rendőrség de nem vették fel nem jöttek ki, mindegy befóliáztuk kb 5 cm-es darab van kiesve, a többi még bent van, reméljük felér így Pestre, nagyon kivi vagyok h a szervizben mit mondanak majd (ember vagy kő vagy mi okozhatta).

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Gabi,
Nagyon jók apa képek, hát tényleg nem ma kezdte a pecázást.

Zsuzsi,
Majd állítunk sátrakat, és megyünk busszal.

Ja valamelyik nap láttam tv-ben jurtaépítést, egy mondat ütötte meg a fülem, eu-szabványos jurták. H mi van ??????

Regi, Réka, boldog hófordulót csajok.

kubuspace

Boci,
Dejó dejó, apának holnap megmutatom a képet és ha ő is úgy dönt akkor az tök jó lenne ha a talira el tudnátok hozni.
Megpároltam én is az első pipit, meg burit, de nekem nagyon száraz lett, legközelebb már tudom h másképpen csináljam.

Anyósom mondja h ilyenkor már kell a babáknak egy pici zsiradék, ergo rakjak a pipihez egy pici vajat. Erről mi a véleményetek ??

Manna,
Délelőtti gyümiből van h 400-at benyom, de általában 250-350 között, ebéd 300 körül, és nem látszik rajta, tudnám hova megy ez a rengeteg kaja, mert kijönni sem jön ki. :shock:

Tekintettel a mai időjárásra örömmel szólítok fel mindenkit aki idáig a hőmérsékletre hivatkozással nem vasalt hogy mostantól szabad a pálya, VASALÁSRA FEL.

Orsi,
Hogy is van a barátnő kislányának a neve, mert az Izát, Zsuzsát még értem…

Enikő,
Mit kerestél Zöldi anyósánál ??

Nem lehet h valahova áthúztad a mappákat ? Sikerült megoldani ?

Mush,
Persze írd le mindig az éjszakákat, de tényleg csak zárójelben kérdezem h arra nem gondoltál h esetleg egy olyan rendszert is ki lehetne alakítani amiben egy késő esti etetés után reggelig alvás van mindenkinek saját ágyban ? Mi lesz ha 2-3 éves koráig így csinálja Kincső ?

Már megint bulizik apa ? És reggel 6-kor jön haza ? Hát ez nem szép.

kubuspace

Sarmi,
250 fő, atyám nem semmi.

Fejvédő: nem gáz ha teljesen körbe van kerítve az ágy, hogy lát ki a gyerek ? Nálam csak 50%-ban van fejvédőzve a kiságy,

Marcifürdés kimaradt, 5-kor elmentünk vacsizni, hazaséta után be az ágyba, mivel már az étteremben elaludt. És húzza a lóbőrt most is.

Holnap vagyis ma palacsinta parti lesz nálunk, granny bevállalta h nyom a vendégeknek és nekünk egy jó nagy adagot. Yeah.

Vannak alvós képek, rövidesen jövök velük. Ja villámlás, dörgés ellenére Marci békésen aludt a kertben, majd pedig a lakásban. No reaction.

Bölcsifog több mint negyede már látható, fogható érezhető. Kellene valami fájdalomcsillapító mert FÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ

Dugultam, jó éjt Mindenkinek

kubuspace

Manna:
[quote]N írta:em gondolom, hogy ettől ő van értem

Persze,nálatok ez azért más,mert ha Domit le bírtad szoktatni az éjszakai kelésekről,akkor valószínűleg nem is igényli ő már az éjszakai szoptatást.Ebben nagy szerencséd van!Lehet hogy ő nappal bevisz annyi kaját a szervezetébe,hogy éjszaka nem kell kelnie.De Írisz nappal nem sokat eszik,inkább szopizik,és szerintem ezért kell neki még éjszakai is ennie.
Vagy arra is gondoltam már ,hogy mivel nekem 3 felé kell szakadnom a gyerekek miatt,nem tudod egész nap kizárólag csak vele foglalkozni,lehet éjjel pótolja be a hozzám bújást,mert akkor ugyebár csak ő van.Nem tudom mennyire fogják még fel ezeket a dolgokat ekkora babák.

Kubu
[quote]e írta:gy pici vajat. Erről mi a véleményetek
??
Nem vajat,olajat!pl olajon párolni a zöldségeket,husit.

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Te Vera,azt magyarázd meg nekem,miért tartod még egyátalán a kapcsolatod ezzel a bizonyos barátnőddel,miért nem küldted még el a pi...ba!!!???Még a Balcsira is lement veletek?Milyen vastag bőr van ennek a képén???Jó hogy nem kezdenek már ott enyelegni előtted?Én nem hogy beszélni nem beszélnék vele,de még valőszínű meg is tépkedtem volna,tönkreteszi egy család életét,az ilyen egy büdös K...a!
Aztán még együtt lubickoltok a Tóban?Nem mondod!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Morgen Sarmi,
hát van abban valami amit írtál, mindenesetre megvárom Vera privijét, de azért döb-döb nekem is h a kedves barinő csak úgy csatlakozik a családhoz pl. balatoni pancsizáskor.

kubuspace

Jó reggelt!

Kubu: egészségedre!

Mush: bocsánatot kérek! Csak segíteni szerettem volna és félreértelmeztelek. Ha Neked jó így, akkor csináld így, nem szólok bele.
Itt is 2 napig jók a kaják, legalábbis én eddig csak olyat vettem.
Nagyon jók a képek!

Sarmi: kicsit fájt amit írtál, de biztos érzékeny vagyok. Már erre gondolok:"a saját kényelmemet nem tarthatom fontosabbnak a gyerekem igényeinél. "

Vera: le vagyok döbbenve párodon! Iza nagyon cuki!

KépKép
jurmine

Jurmi:
[quote]k írta:icsit fájt amit írtál, de biztos érzékeny vagyok. Már erre gondolok:"a saját kényelmemet nem tarthatom fontosabbnak a gyerekem igényeinél. "

De ez az én gyerekem igénye,lehet a te gyerkőcöd nem igényli,annak csak örülhetsz!
Én irigylek mindenkit,akinek átalussza a babája az éjszakát,az enyém nem,de ha nem akkor nem.Ha szopizni akar akkor szopiztatom.Múlt éjjel pl.egyszer kelt csak fel!Van ilyen is sok,de a többségben kel rendesen 3 óránkét,de olyan is van,mikor a másnapi szél előtt óránként ébred.
Nem akartalak megsérteni,én csak leírtam,hogy én hogyan gondolom.Ezer bocs puszik kíséretében!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Kisfiamnak lett fülbevalója... :) :?

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Helló Csajok!

Hát itt brutál vihar volt tegnap délután! Lehet, hogy túl sok katasztrófa filmet néztem, de mostanában rettenetesen bírok parázni tőlük... Szerencsére jég nem volt, de félelmetes felhők jöttek és iszonyatosan fújt a szél. A hatalmas cserkófánk, ami túltette már magát a levélhullatáson, mos frankón csapdosta a háztetőt, a kis fügefánk meg azt hittem kidől, de mindegyik élőlényünk túlélte, csak a kutyánk lett vizes (de hogy mi a francnak kell kiállni az esőbe...).

Apa meg mehet be délután dolgozni, mert áramszünet volt és a szünetmentesek meg nem bírták, leálltak a szerverek. :evil: Ki tudja, mire bírnak újra életet lehelni beléjük...

Kép

Kép

Kép
Kép
lbernuska

Ja és a hidegre való tekintettel a tetőtérben aludtunk, végre végetért az alagsori száműzetés. Zsófi kiságyába beletettem azt a gyapjútakarót, amin eddig az utazóágyban aludt és lássatok csodát, csak egyszer sírt fel, pár perc ringatás után aztán újra mély álomba zuhant. Reggel meg a sötétben azt hittem, hogy az arcára húzta a takarót, de nem, hanem olyan Kobi féle pózban aludt (most először), keresztben a 60 cm-es kiságyban a kb. 73 cm-es lányom. :-D

Vera!
Sajnálom, hogy már tuti vége férjeddel! Na, ezt az én gyomrom nem vette volna be, hogy együtt töltsek egy napot azzal a nővel, akivel megcsalt a férjem... Iza tök édi a fotókon! Főleg a csónakban alvós tetszik.

Enikő!
Sajnálom a veszekedést! Fotókat sikerült előbányászni valahogy??? Én sem mentem sosem a gépről a képeket, meg is őrülnék, ha eltűnnének...

Gabi!
Kobidnak nem semmi a kapacitása! :-D A borsó paszírozást eddig én is csak egyszer csináltam, hülye egy meló. Meg nem is nagyon jött be Zsófinak. De legközelebb én is héjastól adom neki. Remélem nem lesz pocifájás. Zabálnivaló az új fintor. :-D

Mush!
Kincső egyre csajosabb! Nagyon szép kislány!

Kubu!
Tied apának sikerült felérnie fóliás ablakkal Pöstre??? Palancsinta-party??? Ha már nagyon agyadra megy granny, küldd már el hozzánk, palacsintát itt is süthetne! (Nálunk anyósom a palacsinta felelős, kedvencem a gesztenyés-meggyes). Húúú, de ennék most...

Kép
Kép
lbernuska

jurmine.manna. nem akartam en senkit megbantani, (jurmine, nehogy mar bocsanatot kerj!) es halas is vagyok a tanacsert, csak ugy erzem, hogy ez nekunk meg nem megy. es ahogy sarmi is irigylem, hogy a ti babatok mas, es sokat alszik egyhuzamban. valoszinuleg az is a baj, hogy en vagyok gyenge. tegnap ejjel pl elaludt f10-kor cumi nelkul, 10-kor felebredt, cumi, aludt tovabb, aztan ejfelkor(epphogy lefekudtem, tuti erzeke van hozza), szinten cumivel hatsimivel visszaaludt, majd pedig f3-kor(amikor apa hazajott), es hat fel oran at enekeltem, simiztem, ringattam, de csak sirt, szoval megetettem, leszivta mindket cicit a hintaszekben 10 perc alatt, lefordult rola, visszatettem a kisagyba es aludt reggel 7-ig. szoval azert probalkozom en, csak hat hajnalban nekem nulla akaraterom van.

kubu. ejfelkorul altalaban ebred, de hiaba etetem meg, attol meg ugyanugy ebred hajnalban, legtobbszor. szoval van, hogy az ehseg, van hogy a foga, van hogy a mozgas miatt ebred. de aki olvasta a zoldi fele cikket az tudja, hogy ez normalis.
es most mar azert sokkal kevesebbet alszik velunk, mint a sajat agyaban. akkor szoktam atvinni, ha mar egy oraja probalom altatni sikertekenul, vagy ha mar nagyon sokszor ebredt es en nem birok felkelni, vagy pedig reggel, csak ugy osszebujni.
hatha ez lesz 2-3 eves koraig, akkor befonom a hajam, de szerintem, ha maskor nem is, amikor kisteso lesz ez valtozni fog.

KépKép
KépKép
mush589

mush: félre ne értsd, mi nem akartuk,hogy leszoktasd az éjjeli szopikról, Réka is kel szopizni éjjel.
most, hogy volt a kánikula, volt hogy 2 óránként.

csak az elaltatásra adtam tippet, mert sokszor írod,hogy fája hátad meg a melled a cicin elalvástól.

és képzeljétek 8 hónapja(a a terhesség utolsó hónapja is beleszámítva) most aludtam 8 órát egybe.
tegnap voltunk esküvőn, de csak a szertartásra voltunk hivatalosak, a templomi korábban kezdődött,még alvás idő alatt ezért oda nem mentünk, csak apa.
szegény carrá ázott,a polgárira véget ért a vihar Réka is felébredt, így oda már mi is mentünk.
a fotós megtalálta,hát alányom nem rögtön pózba vágta magát:D:D

amikor véget ért, mondtam apának, hogy menjünk el vacsizni, keressünk a környéken vmi hangulatos helyet.
Pilisszentivánon, találtunk is egyet.
Egy tó partján van,(horgásztó is),isteni ettünk, tökéletes volt a kiszolgálás, volt baba pelenkázó helység, szép kilátás.
Megbeszéltük apával, hogy itt fogjuk tartani az esküvőnket.

vittük a nagyszülőket is, anyósom halászlevet evett, és én is megkóstoltam hát lányok isteni finom volt,nem volt 6 napos állott pocsolyaszaga.

gabi: abba halászlébe lesznek belsőségek is?
mert én nagyon szeretem az ikrát is meg a tejet is,tudom egyszerre a két dolog nem megy.
de mond meg apának ha lehet inkább lány halat fogjon, kérdezze meg a halacskától, hogy fiú-é vagy lány?
ha pasihal dobja vissza:D
az ikrát jobban szeretem:D

KépKép

Kép
orsimorsi

kubu. ezt nem csak a next, hanem minden mas bolt is igy csinalja. amiket ide feltettem nem nextesek.fiu ruhakat ajandekba vettem, de azokat nem tettem fel, amit valasztottunk. :wink:

KépKép
KépKép
mush589

ja lényeget nem írtam szóval letettem a lányt aludni fél 10-kor és reggel 7-ig nyomta egyhuzamban.
ha kijövünk a telekre, itt mindig sokat alszik, de ennyit még sosem:)

apa közölte velem reggel,na akkor most kialudtad magad....mintha be lehetne pótolni 8 hónap kialvatlanságot.:D:D:D

KépKép

Kép
orsimorsi

és természetesen a fotós, adott egy névjegyet, hogy szívesen csinálna Rékáról képeket, csak hívjuk fel és egyeztessünk időpontot....gondolom jó pénzért....:P :P :P :P

KépKép

Kép
orsimorsi

http://www.csalicsarda.hu/
na itt lesz az esküvőnk....

KépKép

Kép
orsimorsi

Mush: Dehogy haragudolok.... :D Érdekes, hogy mindenki másképp gondolja és ez a szép benne!

Nyilván minden mindennel összefügg, szerintem alapvetően két típus van: a megengedőbb, aki sokszor szoptat, aki nem hagyja sírni, néha vagy gyakran vele alszik, aki alapvetően hagyja szabadon lebegni a babót, azt eszik, úgy eszik, nem korlátozza a kis akaratát, nem próbálja meg már az elején "nevelni". (Amit ilyen kis korban még biztos nem is lehet.)

És van aki már az elejétől külön ágy, ha lehet külön szoba, legyen el egyedül, nincs kézben egész nap, nem alszom vele, nincs akkor szopi, amikor ő akarja..stb.

Nagyjából szerintem ezen a két tengelyen helyezkedik el minden anyu és apu, ki erre ki arra orientálódva.

Ha magamat kellene belőnöm, akkor 70% második típus, 30% első típus. Alapvetően nem értek egyet azzal, hogy "jó neked mert a te babád átalussza az éjszakát". Szerintem erre nagyon kevés baba képes magától. A maradék pedig nem magától tudja, hanem a szülők "nevelése" iránymutatása, terelgetése alapján, amelynek ugyanolyan mértékben része a következetesség, mint a gyengédség. Ez rengeteg meló. Ugyanilyen lesz később az ezt szabad ezt nem szabad kérdés. Rengeteg olyan szülőt látok, aki nagyon sok mindent megenged a gyereknek, így az szegény saját magából csinál hülyét a legtöbbször. Valószínűleg ezért vagyok ezen a százalékon.

Mellesleg én pont azért vagyok ilyen az elejétől, mert nem szeretném azt amit Mush írt, hogy majd megváltozik, ha jön a kistesó.

Ha a babónak akkor jelennek meg a korlátozások, amikor megjelenik a kisteső, akaratlanul összeköti majd a két dolgot és szerintem ez nem szerencsés.

Látok olyan eseteket magam körül, ahol minden a baba körül forgott, majd természetes módon amikor anyu nem bírta az új babát meg a nagyobbat is ellátni, egyszerűen megjelentek az ezt nem lehet, most nem alszunk együtt, most el kell aludnod nélkülem verziók és pont akkor amikor a nagyobban a legnagyobb szüksége van a közelségre.

Na bocsi ha hosszú voltam, de olyan szép, hogy mindenki másképp gondolja és csinálja! Így leszünk ennyi félék!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
mannababoca

a zsirafos polo kell valakinek? egy-masfel es 3-4 evesre valo van, mindketto 3 font.

zsebi. neked a 4 darab egyszinu polo kellett, ugye? Kép mert ez csak 5 font, nem 6! :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mush589 2009.07.19 11:10-kor.

KépKép
KépKép
mush589

Ámen! :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote]F írta:elmerül a kérdés, hogy a béiételeket mért csak 160, meg 190g-ra csinálják, ha a bébik simán tobbet esznek egyszerre!???? Szemétség!!!

Zsörmi!
Mert gondolnak az egy üvegnyit 2 napig evő Hannákra, és mégis csak jobb egy új üveget megnyitni és pótolni belőle a nagyevőknek, mint kidobni harmadnap minden maradékot.

Kép
zölddisznó

Én éjszakákat illetően Musi- és Sarmi-pátri vagyok.

Kép
zölddisznó

[quote]M írta:i lesz ha 2-3 éves koráig így csinálja Kincső ?

Kubu! Erra pont akkora az esély, mint arra, hogy most beszoktatja kiságyba, végigalussza az éjszakát, reggel kávét főz anyának ;) ... aztán pl egy évesen úgy dönt, hogy vissza az egész és 2-3 évesen ugyanitt tart.
Pl Hanna 3-6. hónap végéig "magától" este 10-től délelőtt 10-ig aludt kiságyában, úgy hogy letettem és jóccakát. Előtte (hétfőn még igen, kedden már nem) mellettem vinnyogva fel-felébredve-szopizva...detto mint most.
Részben ezért nem látom értelmét most visszaSuttogózni a helyére, mert én jobbnak látom, ha nem én döntök, hanem a természet.
De hozzá kell tennem, hogy ez engem nem fáraszt, van lehetőségem délelőtt 10-ig ágyban maradni vele, és meggyőződésem, hogy mivel kb. kétszer annyi lett a tejem az éjszakai szopik miatt "pótolhatatlan kincs" vagyok számára!!! :)
Ha már nem szoptatnék (szinte kizárólag), valószínű teljesen máshogy látnám az éjszakai "macerát".

Éééééééééééééééééééééééééés -10 kg! Jó ez a dinnye-sör kúra :)

Kép
zölddisznó

Sziasztok!

Mushi! Igen, ez kellett!

Vihar végül ideért, de csak egy-két dörgés, villámlás, meg kb 15 perc eső volt (mondjuk nagy vihart nem szerettem volna). De a levegő legalább lehűlt egy kicsit.

Éjszakák: szerencsére nálunk magától alakult ki az alvás, ma pl este 9-reggel 9-ig aludt Manó egyhuzamban. És még akkor sem szopizott rögtön. Napközben viszont rengeteget eszik, szerintem ő is simán bevágna annyi főzeléket, mint Gabi Koboldja, én mostanában még a kb 200g főzi után gyümit adok, így elég. Egyébként legtöbbször én is saját főztömet adom neki, főleg most, hogy ilyen sokféle zöldség-gyümölcs van a piacon.

zsebi_baba

Berni! Én imádom a vihart!

Kép
zölddisznó

zoldi. hatalmas gratula a -10kghoz.!!!
Kincso pozos kepen latsz vmi erdekeset?

KépKép
KépKép
mush589

Zöldi,

mondjuk egy reggeli kávétfőzők önkéntes nevelésében szívesen benne lennék :-)
Az tuti h ha jön ketteske teljes erőmből azon leszek (nem mintha most nem azt csináltam volna) hogy legyen tejem és sok és h érezhessem a kisembert h tényleg én táplálom (éjjel-nappal, bármikor) és nem a tápszeres zacsiké a főszerep.

-10 kg huh nagyon irígy.

kubuspace

Musi! Köszi!

Hihi, jééé, egy ÉN!

IrigyKubu! Sördinnye. Ajánlom. Mondjuk ma inkább velőspacsal forraltborral ;)

Tejelésnek én is nagyon örülök, és örök hálám a nagyszakállúnak, a tesómnak és a stressztelen életem megteremtőjének, az én drága jó uramnak, hogy nincs más dolgom, csak tejelni.

Kép
zölddisznó

Ezt még együttalvók és ciciltetők megnyugvására:
http://kismamavagyok.blog.hu/2008/08/26/modszerek

Kép
zölddisznó

Itt vagyok, ragyogok!!! :P

Boldog hófordulót az ünnepelt babuciknak! Hihetetlen, hogy van, aki már 8 hónapos!!!

Tegnap telken voltunk, szuper volt. Huni pancsolt a gombás medencében, aludt az udvar közepére terített pléden, játszott, vigyorgott! A viharjóslás miatt nem maradtunk éjszakára, bár itt "csak" eső volt, meg jó kis villámlás-dörgicsélés.
Kép Kép
Ma délelőtt takarítás, főzés (joghurtos őszibarack-krémleves, rántott csirkemell-cukkini-karfiol, petrezselymes krumpli, tartármártás). Délután megyünk sétálni, apa meg Huni most alszanak.

Új produkcióink vannak! Huni tegnapelőtt felült, azóta ezt a tevékenységet sűrűn végzi. És mászik ezerrel! Ma kijött a nappaliból, át a küszöbön, be a Zalán szobájába. Mikor megérkezett, fülig ért a szája! És mai új, hogy megállt az asztal mellett!
Egy felvétel a jövő nagy reménységéről:
http://www.yv.hu/p=b142b40d0b2b31f0fa185e847a623674

Cipő: mi nem hordunk és egy darabig nem is fogunk. Az ortopéd professzor, aki Zalánt műtötte, azt mondta, hogy szigorúan csak akkor adjak a gyerekre cipőt, ha elindul. De akkor nagyon jót! Így hát szót fogadok!

Tejtermék: a HIPP-nek van 7 hónapos kortól való gyümölcsduett túrókrémmel nevű kajcsija, ezt már ettünk egyszer, ízlett neki. Egyébként mást még nem adtam, nem is tervezem. Mivel Hunor ekcémás volt pici korában, nem kockáztatok, óvatosabb vagyok vele, mint Zalánnal voltam. Aztán majd később egy kis reszelt sajt a főzelékbe, kis natúr joghurt gyümölccsel.

Apa: enyém apa is szokott pattogni, de ritkán. Én azt gondolom, én fizikailag nem bírok többet: meló, gyerekek, főzök minden nap, mosás, vasalás, másik vasalás ( :oops: ). Nem panaszkodom, én választottam, és ahogy Andy írta egyszer, én tényleg egy nagyon pozitív beállítottságú, vidám nő vagyok. Így könnyebb élni! :lol: Egyébként apa nagyon sokat segít és amit a gyerekekkel művel, az is példaértékű szerintem!

Na megyek, majd jövök még ma. Jövő héten 7 napból 6 nap dolgozom, főnök ma elment nyaralni, enyém lett az ostor! :wink: Na ez csak vicc, alapból nem ilyen típusú vezető vagyok.
Puszi mindenkinek: Laura

Kép
Kép
szeles4

Zöldi: -10? Hű, de heppi lennék tőle :oops: :lol: Az a baj, hogy ha nem eszem naponta húst, rendesen rosszul érzem magam... :twisted: :oops: :lol:

Orsi: elméletileg lesz benne belsőség, hogy mennyi, és milyen halból, azt még nem tudom :)
Viszont tutira nem lesz pocsolyaíze, mert azt mi is utáljuk, másrészt, apa nem horgászik pocsolyatavakban. Az alaplé meg főleg folyóvízi halakból lesz.

Laura: nem irigyellek a jövő hétért...
Sikerült "elmenteni" az egyik gombapancsit Eszterkének?
Hát, meghaltam a videón :lol: ! Annyira tutin nyomja! Berni: van már zenészetek az esküvőre? :wink: :lol:

Kubu: ma palacsintát sütöttem :oops: :D

Cili: barátnőm Londonban van (aszittem, hogy jövő hét végén megy :oops:), jövő hét közepétől elérhető. Elküldjem az átmásolt HP-eket és azt az egyet majd a talin, ha sikerül az övét másolni, vagy legyen teljes a készlet?

Kép

Kép
gabilany79

Zöldi!!!Nagy gratula a sikeresen leadott kilókhoz,most már csak arra ügyelj,vissza ne másszanak! :wink:

bemásolt linkedet olvasva:

[quote]a írta: saját kiságyában alszik ell, a fölsíráskor magammellé veszem a mi ágyunkba, és vígaszcicivel altatom vissza... és pár percen belül már békésen szuszog, ekkor általában visszahelyezm őt a saját ágyába... de sokszor csak köztünk képes megnyugodni és újra elaludni...

Annyira igaz ez ránk,mintha én írtam volna.Nálunk szóról szóra így történik!!!

[quote]V írta:alahol mélyen a zsigereimben érzem, nem lesz ez mindig így, bizonyára hamarosan egyedül akar majd aludni...

Szerencsére ez így is van!!!Saját nagyobb két gyerekemből merítve!
És aztán a hozzászólások is nagyon jók,én ugyanezen az elven nevelem mind 3 gyermekem.

a legjobb illatkreáció még mindig a nyaktájéki finom babaszag jó mélyen belélegezve! :)))

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

[quote]Z írta:öldi!!!Nagy gratula a sikeresen leadott kilókhoz,most már csak arra ügyelj,vissza ne másszanak!

Köszi, de mégegyszer ennyinek le kéne másznia, nemhogy vissza! :twisted:

Kép
zölddisznó

Laura,Hunor egy őstehetség zongorázás terén! :lol: :wink:

Gabi
[quote]A írta:z a baj, hogy ha nem eszem naponta húst, rendesen rosszul érzem magam...
nem is a hús az,ami hízlal!!!

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?