Új privát üzeneted érkezett!

Most beszéltem tesómmal,azt mondja mondta neki a genetikus nő,hogy ő még időben ment mert már fizetős :cry:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!
Voltam UH-n ma.Ébren volt,de a nyakában volt a lába..
:( :?
De mondta az orvos,hogy rendben van minden, 3350 gramm.
Körbe néztem a szülészeten,igaz a szülőszobába nem jutottam be,mert telt ház volt,de egy 2 ágyas szobába be mentem!!Nagyon barátságos. :)
Láttam a babákat is!! :D Nagyon édesek!!! Már nekem is meglehetne! :)

susytunder!
A meleggel kapcsolatban: Kibírhatatlan!!
Legalábbis én a jóslóim meg a lábdagadásom mellett nem nagyon bírom. :)
HOLNAPTÓL VIGYÁZAT!!!! MÁSODFOKÚ HŐSÉGRIADÓ LESZ!!!!! :x
baba0727
 
 


Sziasztok Lányok! Holnapra vagyok kiírva. Délután megyek be a kórházba a csomagommal együtt. Remélem nem jövök haza csak ha már kint lesz a baba is. :lol: Fruzsa! Régen jelentkeztél. Csak nem előztél ki úgy, mint Tündi? :D Mindenkinek kitartást! :wink:
cunci
 
 

 
 

Ja! Mindenkit szépen megkérek, hogy ha van egy kis ideje, gondoljon rám holnap. :oops: Köszönöm! :D
cunci
 
 


Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat. Elszomorít, hogy megint fizetni kell a vizsgálatért, az viszont biztató, hogy nem rögtön nekem esnek, hanem számolgatnak el kell-e végezni a beavatkozást.
Még abban segítsetek, hogy délelött vagy délután van a rendelés, mert a napokra én is így emlkeztem csak az időpontra már nem egészen. A jövő héten kell mennem amikor 9 hetes terhes leszek.

Cunci gondolok rád holnap.

Üdvözlet mindenkiek Bogáta

Kép
bogata74
 
 


megérte leírni a "sérelmemmet", mert annyi pozitív reakciót írtatok, hogy feltöltekeztem belőle, nagyon aranyosak vagytok!!! Köszönöm mindegyikőtöknek!!! :)

de azért azon nagyon kiakadtam, hogy csak itt fél nap alatt vagyunk vagy hárman négyen, akiknek a pici babáját még nem is látta az anyós, ( illetve nálunk ez jövő idő, de nem fognak feljönni ). számomra egyszerűen felfoghatatlan, hogy bárki is közömbös legyen a családja iránt, hogy azért, mert a gyereke felnőtt már ne érdekelje, vagy alig mutasson érdeklődést...a mi családunk nem minta család, nálunk aztán kemény harcok voltak, izzott a levegő, de a közöny, a nem foglalkozom a másikkal...ez valahogy elképzelhetetlen. Ennek a gerincét a drága nagymamám adta meg, aki egyfajta Donna Corleone volt, nem volt könnyű természet ( kivéve velem és a dédivel, Jettával, velünk nem tudott szigorú lenni ) de szeretetből volt szigorú, féltésből, és a családból ( 6 testvére, sógorok sógornők, lánya unokája......) mindig nála kötött ki amint baj volt, és mindig meg is oldotta.

Én nem tudok elképzelni a családnál nagyobb biztonságot és összetrató erőt a mai világban, mikor minden más olyan gyorsan változik , olyan bizonytalan, és olyan kiszolgáltatottak vagyunk...

de azt gondolom aki itt fórumozik a kisbabájával gyermekeivel kapcsolatban, azokból majdan sem lesz ilyen közönyös anyós...hiszen ez a gyerek iránti közönyt is jelenti...mert engem nem szeret, hát istenem, nem vagyunk egy hullámhosszon...oké, na de a saját véreit?????

na jó, hát ez még kijött...

Kép
Kép
tengdi
 
 


1989-ben született Jetta és a Bajcsyban!! :D akkor nem számított annyira fiatalnak 20 évesen szülni. De nagyon jól jött ki, szerintem sok tekintetben ügyesebb anyuka voltam. Nem volt még annyi könyv, netről nem beszélve, és sokkal jobban kellett a megérzéseimre hallgatni, amik kitűnően működtek....nem voltam olyan aggodalmaskodó, mint most.
Mondjuk az ő testi és lelki sebeit , fájdalmait is nagyon nehezen viseltem, ebben megegyezik. a két gyermek.
De különben sokkal lazább voltam, bár ők is nagyon mások, Jetta majdhogynem hiperaktív volt, Máté pont az ellenkezője. Jetta a fiúknak is nekiment, tartottak is tőle, :D meg tudta védeni magát. Máté nagyon félénk, barátkozó, de a játszótéren megengedi, hogy elvegyék a játékait, sőt, még ő nyújtja oda...nem igazán ezen a világon jár, képes a falnak is nekimenni, olyannyira elvarázsolt, látszik, hogy nem is itt van, valójában időnként. Az aktivitást hírből sem ismeri, nem motorozik, nem hintázik nem futkos, ő sétál mellettünk, ha nagy ritkán kicsit beindul, akkor Mr Bean-es mozgással produkál valami futásfélét, de hamar feladja. Nincs problémája, egyszerűen kis lusta, s kis ügyetlen, de nem tudom csak lassabban fejlődik, s idővel behozza, vagy ilyen marad.
Minden hangos zajtól megriad, a hirtelen mozgás az agresszió meg egyensen megrémiszti...ő elolvasgat, vagy meséltet, eltologatja akis autóit, ölelgeti a kis plüsseit és szerepjátékozik velük....

persze én emiatt még inkább azt érzem, hogy óvnom, védenem kell, ugyanakkor már most aggódom, nehogy majd csúfolják tornaórán...meg hogy milyen lányos....már most ilyesmiken parázok én hülye...
na ezek miatt is volt kész röhej épp Mátéra azt mondani anyósomnak, hogy uidegrendszeri problémája van...

ugyanakkor a humorérzéke és kézügyessége elképesztően fejlett, 9 hónaposan a fogkrémes kupakot le fel csavarta, hosszú ideje felismeri a színeket, egy évesen majdnem szabályos köröket rajzolt, első perctől úgy fogja a kanalat, villát, mint mi, nem marokra....azt hiszem ő ilyen kis elszállt művészlélek (lesz). Engem ez nem is zavar, én olyannak fogadom el amilyen, és nem is próbálok almafából körtefát nevelni, egyszerűen csak féltem ebben a mai világban...ami ki tudja milyen lesz mire ők nagyobbak lesznek meg kamaszok....

Kép
Kép
tengdi
 
 


na Cunci ezt kifogtad! Épp egy hőségriadós napon!!!! brrrr én most is amiatt bombázlak titeket, mert nem tudok aludni, s így most időm van, álmos sem vagyok, és semmi és senki nem zavar....

Bogáta miért kell a genetikai vizsgálat? pusztán a betöltött 35 év miatt, vagy egyéb oka is van? ha a 35-öt betöltötted akkor a magzatvíz már ingyenes de az még odébb van....mondjuk ebben sokat nem segíthetek, mert én sem Mátéval sem most Ábellel semmire nem mentem el, csak ami - mondjuk úgy - kötelező. afp, 12. heti 20. heti 30. heti uh.

Susytunder igen én lakom a harmatban, jelezd, ha erre jártok, s belefér egy kis játszótér bár gondolom a nagymama, ill Kristófnak már dédi nem örülne, ha nem nála töltenétek az időt...de ha mégis úgy alakul....akkor szólj...szívesen találkozom veletek...

Kép
Kép
tengdi
 
 


Gabi! Neked a 3 nagyobb gyermek teljesen különböző alkat, vagy hasonló, vagy vegyesen oszlik el? Nóriról majd 2 év múlva megkérdezem. :)

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Kihagytam most pár napot, mert minden napom rohandálással telik. Épp fürdő felújítás előtt vagyunk és vásárolunk egyfolytában.
Cunci drukkolok!
A meleget szerencsére jól bírom, kicsit nyomott vagyok, de semmi más problémám nincs.
És a kisbabák, hogy bírják ezt a hőséget?

Kép

Kép
esztke
 
 


Cunci!


Sajnos nem előztelek be...pedig már nagyon mennék. Egyszerűen ebben a melegben meg a türelmetlen várakozásban nem volt erőm írni, bár azért igyekeztem olvasgatni az írásaitokat, meg nézegettem a képeket. De tényleg nagyon nehezen viselem már...éjjel már fáj mindenem, egyik oldalról másikra fordulás? Hát az katasztrofális...érzem a gravitációt rendesen. Jósló hol van hol kevésbé.
Ráadásul ma 1-re megyek a kórházba Nst-re....a legnagyobb melegben. Remélem bírni fogom. Cunci, te hányra mész? Csak mert összefuthatnánk? Persze ha még olvasod soraimat....Tündével nem beszéltem vasárnap óta, ha még bent van meglátogatom, de szerintem ha nem volt semmi gond ma reggel kitették a szűrét. Csak Tünde telefonszámát tudom, így csak neki tudok szólni, ha meg lesz a bébi, ő viszont egy darabig nem fog erre járni...úgyhogy majd valahogy értesítelek benneteket. :D

Szép napot...és a ki teheti, zárkózzon be és ki se dugja a fejét ma!

Kép
fruzsa7
 
 


Tengdi! de jó, hogy más is vélekedik így a család szentségéről. Én is azt vallom, hogy a családot mindenek felett össze kell tartani! Szerencsére nálunk nagyon gyerekcentrikus miindenki és rengeteg is a gyerek, anyukám nagy figyel mind a 11 unokájára és 5 dédunokájára:)

Ezek szerint a Te Mátéd pont szöges ellentéte az enyémnek. Én csmetém meg a mozgásban nagyon ügyes. Egy évesen már simán mászókázott, csúszdázott egyedül, átment a lengőhídon, motorozott. Most meg már bicajozik hol a három kerekűvel hol a rendes bicajjal. Állandóan jön megy, iszonyat sokat mozog lelőni sem lehet. Ő futva megy mindenhová:) NAgyon ritkán ül le játszani...a rajzolás, gyurmázás nem érdekli mert ugya ahhoz nyugton kell lennie:)
Viszont roppant önálló, vagyis próbál az lenni és iszonyatosan akaratos!
HA meg együtt van hasonló kaliberű gyerekekkel akkor elszabadul a pokol és totál túlpörgi magát. Neki jó ha oylan gyerekkel van együtt aki kicsit nyugisabb.
Szerintem is okos dolog ha úgy fogadod el amilyen. NEm vagyunk egyformák. Van aki atomfizikus lesz és van aki élsportoló vagy dokmunkás...és ez így van jól! Támogasd abban amiben ügyes és mire iskolába kerül még olyan sok minden változik. (én meg folyton azon aggódok, hogy tuti majd állandóan büntiben lesz és nem figyel majd oda.)

Bogáta! délután van rendelés, viszont a vizsgálatra reggel kell menni korán, de adnak időpontot ha tényleg szükséges!
katuska79
 
 


Az utlsó napos kismamiknak meg kitartás nem tart örökké még ha úgy is tűnik! Én csupán 10 nappal hordtam túl Petrát azt hitem megbolondulok a végére, főleg hogy akkor már be kellett feküdni a bajcsyba.
katuska79
 
 


Sziasztok! Egyelőre még itthon. :D Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és a drukkokat, nagyon aranyosak vagytok. Fruzsa! Kitartást! Ha akarod csinálok Neked helyet. :lol: Tündének ezúton Hatalmas Gratula!! :wink: Dia! Az én lánykám is pont olyan , mint Máté. Óvatos a mászókán,de legalább már felmászik rá. A kőrhintára 3 évesen lehetett felültetni,nagy nehezen. Hidd el,sokan örülnének egy kicsit nyugisabb gyermeknek. Amúgy a fekete-fehér kép tényleg szuper. Máté nagyon aranyos, ahogy alszik apán. :D
cunci
 
 


Fruzsa! Ment privi! :lol:
cunci
 
 


sziasztok!
Cunci
Drukkolok neked! szép és gyors szülést kivánok!

Tengdi
Én 1986.-ban szültem a fiamat, 18 évesen. Sokkal lazább voltam mint most! Most mindenen aggódok, parázom! :roll: Teljesen kétségbe tudok esni, ha Bogi sír és esetleg nem tudom megnyugtatni! rögtön valami hatalmas bajt, problémát sejtek! Páromat már az őrületbe kergetem! :oops: Szerencsére Bogi nagyon jó kislány, az én parás természetemet is elég jól tolerálja! :wink:
(Lehet, hogy a korom miatt aggódom ennyit, vagy azért mert Bogi lombikbaba, és bizony csak 4. nekifutásra sikerült!)

katuska
ti estefelé kimerészkedtek? Én megpróbálom 6után kivinni Bogit! Majd elnézünk felétek is! (persze csak akkor, ha kint lesztek!)
Kitartás mindenkinek ebben a nagy hőségben!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok

Bocsi az eltűnésemért de nem sok időm adatik a gép elött ülni. Valahogy Hanna iszonyú mozgékony lett. Pedig most 5 hónapos! Ez normális????
Volt is a héten egy balesetünk.nagyon nagyon nagy volt a riadalom! Hanna leesett az ágyról jó messzire tőle és én nagyon kiborúltam, mentünk a Heim Pálba, férjem hazajött a munkából. Röntgen és uh volt, ami semmi baljósat nem mutatott de én csak akkor nyugodtam meg! Nem szabad Hannát már egyedül hagyni egy percre sem!!! Etetni készültem azért hagytam az ágyon de kajcsi elött espumisant akartam neki fecskendővel beadni és kimentem a konyhába érte mert a sterilizálóba volt benne. Na gondoltam akkor már az össze tiszta eszközt elpakolom belőle, de éreztem hogy menni kéne, de nem mentem. Mikor végeztem HAnna már a földön volt és bennem megálltas az ütő! Hála istennek nem, lett baja! Visszasírom azt az időt mikor még nem ficánkolt! De borzasztó volt! Másnap meg oltás miatt kelett szenvednie bár én rosszabbul viselem mint ő. Nagyon rossz szenvedni látni! Ugyhogy ismét utána olvastam mire kell fokozottan odafigyelni a balesetek megelőzése végett.

A hőség iszonyatos itt. Szegény Hannát nagyon sajnálom mert bár csak egy kis pelusba van, mégsem viseli jól a panelba!

Na a jövőben is elég gázos lesz a bejelentkezésem mert édesanyámmal megbeszéltük hogy a "nagy gazdasági válság" miatt ezt a nagy laksát eladjuk és ő a nővéremmel egy kisebbe költözik. Ez azt jelenti hogy én a kicsikémmel és a férjemmel megyünk vissza az "imádott" anyósomékhoz, meg a két neveletlen macskához, mert sajna lassan haladunk a lakásunkkal amit csinálunk. Már most kész ideg vagyok ezek miatt, közbe persze figyelnem kell hogy Hanna semmiben se szenvedjen hiányt és az ideg nem apassza a tejemet! De a lakáseladást is én koordinálom persze ingatlanoson kereszetül (jó pénzért!), meg a veresre való visszaköltözést is át kell gondolni hogy mikor és hogyan. Nem is akarok belegondolni!

nem semmi mennyit kellet itt a topikban olvasnom hogy lemaradtam! Nagyon pörögtök. Mire a végére jutottam néhány dolog ki is "szitálódott" a fejemből. Ahogy Marcsit idézzel, a szitával. NA erre emlékszem!
Mindenkinek gratulálok a szépséges csemetékhez! Szépen fejlődik a bajcsis babaklánunk! :lol:
Dia
A prividet múltkor megkaptam de idő szűkében nem tudtam reagálni. De nem volt neked egyszerű az állatokkal. :shock:
Amikor néztem a képeket rólatok nagyon megfogott az a művészi hatású beállítás amelyben hárman vagytok a kissrácoddal. Szerintem szuperek vbagytok együtt, és a nagylány is nagyon helyes!
nem szeretnék senkit lehagyni a képek dicséretével, de MArcsi, Gabi, Andi és a többbiek nagyon szépen fejlődik minden pici apró csoda a meleg, szerető, óvó otthonában! Na a meleg most más téren szó szerint értendő! Gratulálok.

Cunci
Elöbb utóbb ki"csusszan" a kisbabóka. Olyan még nem volt hogy bent maradt volna!
Kitartást tényleg minden pocakos maminka. Ma olvastam hogy ebben a melegben a várandósoknak 5 liter vizet, folyadékot is meg kellene inni!

Én ilyen melegben ha kell ha nem adok Hannusnak egy kis vizet, pedig anyatejes, de mndenki azzal traktált hogy melegben adjak neki vizet és nekem elegem lett. El is kezdtem hinni hpogy ártok ha nem adok neki egy üvegecskével (125ml), persze a vizet a kis "finnyás" nem issza meg csak juharsziruppal(olvastam hogy az nem káros, mivel természetes édesítő, és nem tartalmaz semmi káros anyagot, így jobb mint a cukor, s bár baromi drága érte megéri, ha nem ártok vel). Msot éppen azon gondolkodom hogy adjak e neki (pusztulás ez a meleg!!!) alma-banánpürét! CSakmert elfejtettem tegnap megkérdezni a gyerekdokit (mindent elfelejtek tényleg) hogy ő mit javasol. A férjem azt mondja adjak de én anyatej párti vagyok ha már megadatott hogy van tejem és Hanna ugyebár még csak 5 hónapos múlt két napja!

Hát most szépen szaporítom a szót! Bocsi :oops: :oops:

Jaj miíg el nem felejtem! Köszi a múltkori babuszis ötleteket! Valszeg a kőbányait választjuk, a dokitól kélrtem is papírt hogy mehessünk mert az uygebár kell. csak azt nem tudom jó e a Huggies úszópelus vagy speckó naci kell oda!? Olvastam hogy 2500ft-ért lehet ott venni. csak azt fopgadják el?

Még egy kérdés: Nem gáz az hogy Hanna csak az egyik oldalát hajlandó forduláskor(hátról hasra) használni??? A másik oldalra egyáltalán nem fordul!!! Nem utal e ez a másik oldal gyengeségée amit esetleg kezelni kellene? AQmúgy hason utál lenni, de visszafordulni nem hajlandó! És elkezd hátrfelé kúszni! Téboly!!! Persze csuda jó dolog is megfigyelni a fejlődését de félelmetes is egyben hogy épp hogy csak kibújt belőlem és már mászik!!!

folyt köv majd később

Szép napot
viccvucc
 
 


Sziasztok LÁnyok!

Hogy vagytok ebben a nagy hőségben?
Azt szeretném kérdezni, hogy normális dolog-e ha Ricsi napközben van hogy 8 órát nem alszik..
Még csak 10 napos, nem enni és aludni kellene Neki?
Lehet a nagy meleget ő sem bírja?
Valamint tegnap valószinű elrontottam a gyomrom mert egész éjjel a wct jártam. Ma Ricsi is nagyon szenved szegény nagyon sírt alig birt elaludni pedig volt egy kis kaki.
Valószinű a tejen keresztül átment Neki is?
SEGÍTSETEK.....

Niki
nikike75
 
 


Marcsi

Én nagyon szeretnék elmenni a baba-mama dzsamborira! Már gondolkodom is mit készítsek. Főzni, sütni imádok! Majd kitalálom.
csak ugye közben lehetséges költözködés, lakásbelső építésztei munkálatok és Hanna, ja meg a férjem szülnapja 20-án. Hát kérdés ezek után mikorra időzitjük a talit! De nagyon örülnék ha megismerhetnélek Titeket (kismamik és apróságaik és persze a pocakos kismamikat is)! Uygis vizuális típus vagyok és mindenkinek társítottam egy arcot hogy jobban emlékezhessek ha írok nektek: Tisztára mint a piroska és a farkas meséje...hogy jobban láthassalak...! na a meleg megártott!

Amire most nagyon készülök aza jhét csütörtök esti mozi! Olyan vagyok mintegy gyerek, mert nagyon váűrom a Harry Pottert. De már csak egy hét. Készülök rá. Marcsi ugye te említetted hogy szeretd!? Ti mikor mentek és hova megnézni?

Üdv mindenkinek még1szer!

Hűsöljetek!!!!!!!!!!!!!!!!



Kép Hanna face
viccvucc
 
 


JAja

Most akkor mi van azzal az aberrált emberkével, emrt nem értettem. Lehet képet feltenni vagy nem! Bár már késő. :shock:
Nem értettem mi van vel.
Help
viccvucc
 
 


Sziasztok!
Meleg van, izzadok, mint egy ló, és egy mosogatás után is le kell feküdnöm. Anyámnál a tényleg csak 8 kiló barackbefőzés után majd leszakadt a hátam. hát ezért nem írtam, még csak a gépet sem volt erőm bekapcsolni, mert akkor ülni kell... nem tudom, hogy fogom kibírni a kövi 2 hónapot... :shock:

Ma este megyünk a nagyszülőkhöz nyaralni 4 napra. Beszereztem egy gyerekmedencét, szerintem abban fogok ázni végig :)

Baba! én is az apás szülésre szavazok, de kicsit más okból... eredetileg én sem akartam, hogy bent legyen, mert arra gondolok, ha ő nincs ott, csak "idegenek", akkor jobban tartom magam, viszont ha bent van, akkor van kinek "jobban nyafogni", és akkor könnyebben elhagyom magam. Viszont ő nagyon bent akar lenni! De van egy ismerősünk, akinek a babáját nem megfelelően látták el, és valszeg azért van neki maradandó sérülése, de ennél jobban nem akarok senkit se riogatni, szóval azóta azt mondtam a páromnak, hogy bent KELL lennie, és neki kell figyelni a fiúnkra, amikor megszületik, és a nyomában lenni, nem egyedül hagyni... hát ez az én parám :cry:
De azért választottam a BAjcsyt, mert tuti semmi hasonló nem fog előfordulni :!:

Niki és Tünde! gratula a fiúkhoz!!!! képeket küldjetek róluk! annyira kiváncsi vagyok már a fiúkra!
Erről a römiriszről, vagy kiről hálistennek lemaradtam, úgyhogy priviben is küldhettek.. :oops:

Tengdi! épp mostanában olvastam a fiúk fütyi problémáiról, és nagyon sajnálom Mátét, de remélem elég hamar átesett rajta, hogy talán akár el is tudja felejteni ezt a rossz élményt...
A képek tök jók, bár én apára figyeltem fel, hogy milyen sármos :oops: A lányod viszont tisztára olyan, mint te!
A gyereknevelés terén egyáltalán nincs tapasztalatom, de szerintem ne féltsd. Mármint ha eleve kicsit mimózalelkűbb, és még az oroszlán mami is midentől megvédi, akkor nem is fog erőszakosabb lenni, mert megteszi helyette más. Ezt most kisarkítottam, de remélem érted mire gondolok. Előbb-utóbb úgyis bele fog szokni a farkastörvényekbe, vagy a homokozóba, vagy a suliban...

Törpiri, Marcsi! tök édik a csajok!!!
Ha még van hely a kertetekben, akkor én is szívesen mennék. Viszek sütit (arra bezzeg van erőm sütni... :? pedig már több mint 10 kilót szedtem fel... ).

Cunci és akinek még aktuális a kövi 4 nap! megy a drukk!

Sziasztok! és nagyon vigyázzatok ebben a melegben!

Niki

Kép
Kép
nikilány
 
 


Ja! majd elfelejetettem! üdv az újaknak!
főleg Esztke! mi egyidősek vagyunk! :)

Kép
Kép
nikilány
 
 


Szia Viccvucc!
Örülök, hogy előkerültél!! :) Sajnálom, Hannus balesetét, de szerencse, hogy nem lett baj! Bizony ezek a picik, ha egyszer elkezdenek forogni, kúszni-mászni egy percre sem lehet őket egyedül hagyni! Fiam is ilyen volt, csak a kiságyában vagy a járókában mertem róla levenni a szemem! :wink:
Sajnálom, hogy vissza kell költöznötök anyósodékhoz! :( De ott legalább nincs olyan meleg mint a panelban! (tudom ez nem vígasztal!) A lakásotok amit szépítgettek, hol van? (tessék! ezt is elfelejtettem, pedig biztos említetted már!) A macskák meg.... háááát...! Én szeretem az állatokat! Mindig volt kutyánk, macskánk, de kint a kertben!
Hannus nagyon szép kislány, és milyen ki gombóc! Igazán helyes! :)
Nagyon jó lenne, ha el tudnál jönni a talira! Majd augusztus elején visszatérünk a témára, hátha akkor már mindenki jobba látja mikor ér rá!!??
Moziba mi is szeretnénk menni! Csütörtökön egyébként is anyukán vigyáz Bogira! Melyik moziba mentek? Vettetek már jegyet?
Esetleg elmehetnénk együtt, ha van kedvetek!?!
Az aberrált remélem többet nem jelentkezik!! Bár egy ilyen nyilt fórumba sok hülye is beeshet! De szerintem nyugodtan tegyünk fel képeket! (én legalábbis máskor is teszek fel. persze nem meztelen képet!)
kitartás a hőséghez!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Nikilány!
Természetesen Te is elférsz a kertben!! Téged is várunk! :wink:

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


sziasztok!
Iszonyatos ez a meleg!Nagyon nyűgös vagyok már!!Ez az utolsó 12 nap a leghosszabb.Alig várom már,hogy kint legyen a fiacskám!! :D

Nikilány!
az apásszülés témát megbeszéltem a férjemmel!Mondtam neki,hogy ott élesben eldönti majd!!Végül is a köldökzsinor elvágása a lényeg.
A nővérem találta most ki,hogy szívesen bent lenne velem! :?
De nem tudom...nem tartom jó ötletnek,de ő tudja.

NAGYON MELEG VAN!!!!!!!
Jajj,kijöhetne már a babó!!! Kép kicsi fiam

Kép rolcsi baba
baba0727
 
 


Viccvucc

Mi is csütörtökön megyünk a Harry Potter-ra a fiammal a sugárba...
Már foglaltunk is jegyet a net-en..jön anyukám és vigyáz Lilusra :wink:

Én nem adok neki vizet se...azt mondta nekünk a dr néni,hogy inkább többet szopizzon...a gyümölcsöt n emg csak 6 hónapos korában szeretném elkezdeni,de ajd ezt is meglátjuk mennyi tejcsi lesz még akkor :lol:

Törpiri
Kép
törpiri
Budapest X. kerület
 
 


sziasztok

cuncival találkoztam a Bajcsyban, az ügyeletes dokira várt és még ma megcsászározzák.

Drukk nekik.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Nikike75!

Szerintem ez a nagy hőség viseli meg Ricsit, attól nem tud aludni! Van amelyik baba aluszékonyabb, és van amelyik nem tud nyugodtan aludni a melegtől!
Az anyatejjel sok minden átmehet a babához. (úgy tudom)
Pl. ezért nem szabad k-betűs ételeket és hüvelyeseket enni, hasfájást, szélgörcsöt okozhatnak a picinek!

Jó éjszakát!

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Sziasztok!

Megy a szurkolás a soron következőknek!

Nikilány:
De jó, tényleg közel egyidősek vagyunk! Te kihez jársz?

Bár nekem még a pocakomban van a babóca, de már megfigyeltem, amikor meleg van sokkal kevesebbet ficánkol, amint jön az eső vagy egy kicsit hűvösebb az idő, akkor felélénkül.

Kép

Kép
esztke
 
 


többen írtátok a fekete fehér kép milyen művészfotó, valóban egy fotóművész készítette. Húgom fotós suliba járt és egy volt oszt. társát kérte fel, hogy az esküvőjükön fotózzon, aki azóta nagyon profi portréfotós lett.
Próbálom a kedvencem csatolni, szerintem fantasztikus, imádom ezt a régi stílust!!! [img]


http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 3.2129.jpg[/img]

Kép
Kép
tengdi
 
 


Kép

Kép
Kép
tengdi
 
 


na jó, hát ez meglehetősen mütyür, pedig nem kicsinyítettem, hagyom a dolgot, nem vagyok egy szgép zseni :D


hát viccvucc nagyon nem irigyellek, eleve a sok intézkedésért, ami vár rád, meg az anyóshoz való visszaköltözés brrrrr
mi Mátéval először 4, aztán 7 hónapos korában költöztünk, plusz jártunk pestre lakást nézni, és hát bizony a sok apróbb dolog elcsomagolása, előkészítése, az női dolog. Egy fférfi kpiceli a dobozt, de az aprólékos összekészítés inkább női meló...kevés férfi vállalja. És ez olyan de olyan sok időt elvett, nem tudtam átadni magam annak, hogy kiélvezzem Mátéval azokat ahónapokat...annyi minden más lefoglalt, és ez hiányérzet bennem.

szerintem abszolút normális, ha több idő is eltelik a két oldalra fordulás között, nálunk emlékeim szerint 3 hónaop elteltével fordult Máté a másik oldalára. Mindenkinek erősebb az egyik oldala, ez így teljesen rendjén van.

Nikike!

Mikor Mátét májusban szültem két hónap múlva jött az az iszonyat meleg, amihez képest a tegnapi kismiska volt...akkor nálunk hátul a kertben már délelőtt kiakadt 50 foknál a hőmérő...egyszerűen iszonyat volt ott lenn az amúgy is melegebb alföldön. És Máté is nagyon rosszul tűrte, pelenkával ültem a kiságy mellett és legyeztem, mert nem mertem még távolról sem ráirányítani a ventillátort...légkondi nem volt..húúú rémálmomban ne jöjjön elő. Ricsi meg még kisebb.

Kép
Kép
tengdi
 
 


Nikilány!
hát igen, nincs is panaszom a férjem külsejére :D az már sokkal inkább zavar, hogy akit megismert az egy 50kg-os karcsú, koránál cirka 8 évvel fiatalabbnak kinéző nő volt, most meg egy 72 kg-os egyre jobban felvizesedett bálna :lol:
úgyhogy ami nem megy le szülés után s szoptatás alatt magától, ( mert akkor semmiképp nem fogok fogyózni, )azzal lesz dolgom majd később. de lehet a 2 pici gyerek együtt "automatikusan" lefogyaszt. :wink:

pottert én is imádom!!! többször is olvastam, s fogom is még....teljesen beleéltem magam a világába....mondjuk amúgy is ezoterikus beállítottságú vagyok...

cuncit miért kell császározni? eleve is így volt, vagy valami közbejött? szorítok neki!!!

Kép
Kép
tengdi
 
 


én mostmár terhességnek érzem a terhességet. a meleg csak rátesz...pedig szavam sem lehet, semmi bajom, de aludni azt nem tudok, 3-4 fele sikerül, akkor tudnék 10-ig is, de máté 5-körül kel kakaózni, s már csak 1 másfél órát alszik vissza. s innentől kezdve eleve hullafáradtan kelek, fáraszt minden, hisz eleve fáradt vagyok....hajolgatni pedig, na az adja fel talán legjobban a leckét....

ma visszük mátét vissza a kontrollra, brrr

Kép
Kép
tengdi
 
 


Sziasztok!

Megpróbálok képet tölteni fiacskámról, remélem sikerül :-)

Szülés: Vasárnap éjjel fél 3 kor elment a magzatvíz, már éreztem jelét egész nap fájdogált a hasam és olyan rossz volt a közérzetem, hányinger stb. , szóval elment a magzatvíz, írány a kórház. Bent az ügyeletes doki Palczert azthiszem így kell írni :-) megvizsgált ugye már bő egy ujjnyi voltam, befekvés a sárga szülőszobába, ctg-re raktak, majd jöhetet a beöntés és társai. Fájásaim nem igazán voltak inkább csak menstruációs jellegű fájdalmak de egyáltalán nem erős, szóval várakozás. A jó hír az volt hogy miközben nem igazán fájt ugye mégis tágultam szóval nagyon jól elvoltunk :-) Aztán bő két ujjnyinál szóltak a dokimnak hogy induljon, meg is érkezett és jöhetett az oxicotin hogy legyenek is fájásaim, mert oké hogy tágulok de a fájások nyomják le a bébit a szülőcsatornába ez olyan fél 9 fele volt már reggel.
Megkaptam egyből kezdődtek a dolgok jó erős fájásokkal megindult a dolog itt már majdnem 4 ujjnyi voltam, felpörögtek az események és már nyomtunk is :-) Egy olyan 4 nyomásra meg is érkezett a kis Bulcsú :-)
Összegezve sikerült minden érzéstelenítés nélkül megszülni a drágát, ami nagyon fájt az olyan 2-3 óra volt kb. szóval teljesen kibírható volt, szerencsére. Úgyhogy elmondhatom hogy pozítiv élmény maradt a szülés. Igaz kellett gátat vágni és még fáj de már túl vagyunk rajta és hát Bulcsú kárpótol. A tejci hálistennek most kezdett el tegnap indulni, úgyhogy volt azért egy kis pánik de már azthiszem beindul, és Bulcsú is türelmes nagyon :-)

3130 gr, 53 cm ez lemaradt :-) Kép Kép Kép Kép

[/img]
tücsi85
 
 
 


Sziasztok

Tücsi
Had gratuláljak a kislegényhez! Nagyon szép lehetett a szülésetek! És igazán szép a kis Bulcsú! Örülök hogy a tejcsi is megindult! Boldog első napokat kívánok és sok sok tejcsit! GARTULÁLOK! Ügyesek voltatok!

Tengdi

Kitartást az utolsó hetekre (még van egy pár de ezek a hetek hamar elszállnak)! Fárasztó lehet két (pocaklakó is uygebár egynek számít :lol: )
Sajna mi is a második költözésünket fogjuk Hannával átélni, mert ugye bár egy hónapos volt kb mikor ide jöttünk pestre, de még nem tudunk a saját lakásunkba költözni így még az is ránk vár. Bár az már egyszerűbb lesz mert a cuccainkat egy lakásba és nem egy szobába kell bezsúfolni, ráadásul a lakásunk (üröm az örömbe), az anyósék házának tetején lesz, de két zárható ajtó és egy masszív lépcsőház választ el tőlük. Hát előre szólók nekik hogy nem vagyunk/leszünk átjáróház, csak mert ott lakunk "felettük". Elöbb utóbb túl leszünk ezen is. Csaka burkolási melók lassan mennek, de a lépcsőházunka (jó nagy) én már kifestettem, csak szőnyeg kell bele. Na nem is szaporítom a szót.
A "mütyür" kép, már amennyire látszik talán egy századeleji időket idésző kép lenne? Érdekes.
Köszi hogy reagáltál a egy oldali használattal kapcsolatban. Megnyugtató hogy ez normális, mert nem szeretném ha másik olodalára csökkenne az izommunkája! Bár amilyen mozgékony baba, ez kétlen,d e azért mégis!

Cuncinak nagyon szorítok! Tényleg! Miért kell császározni? remélem hogy nem lesz semmi gond vel és a babával!!!!! Gondolok Rátok Cunci!

Puszi mindenkinek!

Ja éppen azon gondolkodtam hogy a születési súlyok tekintetében talán (?) Hannám viszi a prímet a maga 4060gr-os szül súlyával! De cáfoljatok meg kérlek Titeket! Amúgy most már meg is duplázta a súlyát mert kedden 8 kg volt! Téboly! A kengurut is lassan "kihízzuk", pedig alig használtuk még de nem is nagyon tudnám a 9kg-nál nagyobb kis popóját a mellkasomon cigőlni!
:oops:

Pedig annyira élvezi a benne való ténfergéseket! Jobban mint a kocsikázást!


Szép napot
viccvucc
 
 


Baba

Nagyon édesek az uh képek! Tökéletesen kirajzolódik a kis arcocskája! Kitartás!!!

Éva
viccvucc
 
 


Sziaszok!

Marcsi, Tendi: köszi a választ.
Ma már én is a nagy melegre gondolok, hgy azért nem aludt.
Tegnap este bekapcsoltuk a klimát nem telt el 5 perc és kiütve aludt:)
Ma is megy reggel óta jó hüsi van és most is alszik 11 óta.
Talán ez megoldás lesz.

Niki
nikike75
 
 


Tücsi:
Nagyon gratulálok! Gyönyörű a Kisfiatok! És tényleg csodás lehetett a szülés! Próbálom én is megbeszélni a lányommal, hogy gyorsan és kevés fájdalommal jöjjön ki! :lol:

Cunciról tud valaki valamit?

Képzeljétek, most fedezte fel az egyik babás ismerősöm, hogy az Újhegyi ltp-en van zenebölcsi, hallottatok róla? A Piros iskolában van, szerda délelőttönként. Ők nagyon szeretik, tervezem én is, hogy megyünk majd, de még van pár hónapunk. Ti jártok ilyesmire?

Kép

Kép
esztke
 
 


viccvucc!
Köszönöm!

Nem tudom,ti hogy vagytok vele,de én nagyon nehezen viselem ezt az utolsó pár napot és ez a meleg is rátesz egy lapáttal! :?
Már nagyon szeretném ha kint lenne a fiacskám!
Teljesen dili vagyok!Reggel még iszonyatosan jó kedvem volt,most meg már 2 órája sírhatnékom van.Az előbb el is sírtam magam!De fogalmam sincs,hogy miért!!!Remélem ez nem ilyen szülés elötti depi,mert az nem jó!Annyira sírós kedvem van. :cry:

Kép
baba0727
 
 


Baba!

Fel a fejjel! Nekem is elég furi a napom, nagyon ingerlékeny vagyok, de szerintem ez inkább az időjárásnak köszönhető. HA sírhatnékod van, ne tartsd vissza, sírd ki magad rendesen és jobb lesz. A könny-könnyít!!!!!! :wink: Ténylge nagyon édes a kisfiad! Már nemsokára meg is ölelheted!!!!

Kép

Kép
esztke
 
 


Esztke!
Köszönöm a biztató szavakat!!
Én már örülnék annak ha nem az időjárás miatt lenne ez a hangulatváltozás!! :)
Köszönöm,bárcsak itt lenne már....
Már csak a félelmemet kell leküzdeni a szülésről.Mondjuk konkrétan nem is félek,csak nem tudom milyen lesz.És nem is a szülésre vonatkozik ez hanem a beöntésre meg arra,hogy megindul-e rendesen a szülés....A tolástól nem félek,mert az hamar megvan,hanem inkább az előtte lezajló dolgoktól.De ez kimondottan nem is félelem,mármint olyan érzés,hogy az ismeretlentől való tartás...
De mindenki azt mondja nem kell tőle tartani,mert még csak 20 vagyok és ezért nem lesz semmi gond se velem se a babóval. :roll:
De majd kiderül.
baba0727
 
 


Sziasztok!

Ne haragudjatok, de képtelen vagyok több tíz oldalt végigolvasni, mindenesetre minden azóta született babához szeretettel gratulálok!!
Én ma voltam a kh-ban missed ab-on :(
Szeretném megkérdezni, tud-e valaki valamit Dr. Palczer M-ról??

Előre is köszönöm!
Judit

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Sziasztok!

Már megint nagyon sok minden történt azóta, hogy nem voltam! :D Pörögnek az események!

Tengdi, ne haragudj, én sem írtam neked semmit a képekre. Pedig megnéztem és akartam is reagálni, de amikor írok annyi minden van a fejemben és rendszerint a fele lemarad! De nagyon jók a képek, nagyon szépek vagytok!!!! :lol:

Baba, lehet, hogy ez már szülés előtti depi, de szerintem e miatt ne aggódj! Én egész terhességem alatt ilyen érzékeny, sírós, depis voltam. Attól féltem, hogy a gyerek is teljesen átveszi majd, de szerencsére nem! Van aki rosszul van, van aki vizesedik meg egyéb fizikai problémákkal küzd, nekem ilyen lelki gondokat okoztak a hormonok! És a szülés előrejelzéseként meg örökké sírhatnékom volt. Szerintem ne tartsd vissza, nekem legalábbis segített! :lol:

Nikike, nekem ugyanez volt Emmával, csak ő a viharos, esős lehüléseket nem bírja. A villámlástól, dörgéstől már akkor kivan amikor még kilóméterekre van tőlünk!!! Kb. 2 hete voltak ilyen idők, hogy minden délután, este vihar volt nálunk. Na, az alatt a pár nap alatt nem aludtunk semmit! Mi se meg ő se! És nálunk is volt, hogy egész nap fönnt volt! Biztos, hogy nagyon megérzik az időjárást szegénykéim! Jobban megviseli őket mint minket! Már előre félek a hétvégi viharoktól!!!! :(

Judit, nekem Palczert doki volt a fogadott orvosom. Már régebbről ismertem és kb. a 6. héttől folyamatosan ő kezelt. Nála is szültem. Nekem bejött a stílusa. Velem nagyon rendes volt, lelkiismeretes. Mit szeretnél tudni róla?

Crissy

Kép

Kép
crissy
 
 


Crissy, nekem is nagyon bejött, velem még orvos ilyen emberséges és kedves nem volt. Arra lennék kíváncsi, szakmailag is jó-e?

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Bocs, kihagytam:szóval velem ORVOS még nem volt ilyen emberséges

Péter Tamás 11 éves
Adél Nóra 5 éves
Balázs László 3 éves

Kép
judit_78
 
 


Judit nagyon sajnálom a vetélést:( Én is ismerem Parczelt, előző és a mostani szülés megindulásomnál ő vizsgált, és tényleg nagyon szimpatikus,normális orvos. Bár szakmailag jobban nem ismerem, de mint ember nekem szimpatikus.

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 


Sziasztok!

Tücsi!
Fogadd szívből jövő gratulációmat! :) Bulcsú igazán szép kisfiú és gyönyörű nevet választottatok neki! Sok tejcsit és boldog napokat kívánok Nektek!

baba!
Nagyon klasszak az uh képek! Nagyon helyes pofija van Rolinak! :wink:
A beöntés nem fájdalmas, inkább csak kicsit kellemetlen érzés! De így legalább nemszülés közben jön ki a ...! Meg is borotválnak előtte,hacsak Te otthon meg nem borotválkozol! :wink: Ez majd akkor kellemetlen amikor visszanő, mert eléggé viszket! :?
Mindegyik szülésznő kedves és szakmailag is toppon vannak! Nagyon jó kezekben leszel!
puszi

MARCSI

Kép

Kép
marcsi68
 
 


Kedves Mindenki!

A Babanet nevében szeretettel várunk Titeket a 2009. július 25-i Találkozón, a Millenáris parkban.

Kérdésekkel bombázzatok nyugodtan, kajaügyileg is egyezkedhetünk ebben a topikban.

Gyertek, gyertek!

Dia
dia
Budapest
 
 
 


Én kaptam beöntést, de csak keveset mert előtte való napokban sokat jártam wc-re.
Borotválás szintén csak kicsi volt mert én itthon leszedtem, meg a gátvédelem miatt.


Hoztam nektek képeket

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: