Új privát üzeneted érkezett!

nem ér a súlyról beszélni....:((( én kötelező hízókúrán vagyok...:(....

KépKép
dorkamartini
 
 


Asszem én alszom egy kicsit.... pedig el kellene mennem csekkeket feladni... de nincs kedvem.... :? :? :? :? :? :? :? úgy érzem ki vagyok purcanva... pedig nem is csináltam jóformán semmit.... :? :? :? :? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
vikiviktor
 
 


Egyetértek Csunyeszkával, hogy oda kell figyelni a súlyunkra. De ez is, mint oly sok más alkati kérdés. Szerintem nálam az is jó példa, hogy a két terhesség alatt hónapról hónapra ugyanannyit híztam/ok. Igaz Míránál is majd 20 kiló pluszom lett a végére, de akkor se és most se habzsolok. Persze több mindent megengedek magamnak. Azt is tudom, hogy anno -10 kg-val jöttem ki a kórházból... a maradék 10-ért meg igencsak meg kellett szenvedni... de az nem volt baj, mert szeretek mozogni és a napi 1-2 óra torna nagyon jót tett a lelkemnek mindig. tudom most 2 gyerek mellett ez nehezebb lesz, de sztem ha vki nagyon akarja akkor bármire képes... hisz nők vagyunk. ;)
De sajna nagyon sok nő nem fogja fel, hogy attól hogy szülünk 1-2 vagy több gyereket még nők maradunk elsősorban ... és sztem erre gondolt Csunyeszka is. Sokunknál ilyenkor túlságosan előtérbe kerül a gyerek és annak ellátása és háttérbe szorítjuk saját magunk érdekeit. Hiszen ki akar mindig kövér, löttyedt lenni? Sztem senki, csak sok a lusta nő. Szerintetek véletlen, hogy viszonylag sok házasság ér véget úgy, hogy még kicsi a gyerek? Nagyon sok az elhanyagolt anyuka, aki egy csöppet se ad magára. És ez nem elsősorban pénz kérdése... hanem az akaraté!!!

Én még Míra előtt eldöntöttem, hogy ha lesznek gyerekeim, akkor sem fogok toprongyosan járni, nem fogom elhanyagolni se magamat se a férjemet, hiszen én még szeretnék vele boldogan jó pár évet leélni. És itt a hangsúly a boldogon van!! És nekem ne mondja senki, hogy egy lepusztult igénytelen ember mellett lehet boldogan élni. Hisz mi is elvárunk párunktól egy szintet, akkor mi se adjuk alább.

És sztem ezt lehetne még hosszan ragozni tovább...

Kép Kép
manósziget
 
 

 
 

[quote="boboka"]S írta:bobokaziasztok!

Viki, nagyon szép a kiságy :) És télleg, az ára is nagyon barátságos :)


"...de az nem hiszem, hogy valakinek is előnyére fog válni akár terhesség során, akár utána, ha az egész testét felpuffasztja"


Csunyeszka, én nem faltam a terhesség alatt, mégis heti egy kiló jött fel az x. héttől, és tényleg úgy, hogy egészségesen étkeztem, és nem sokat.
Most, 29 hetesen kiderült, lehet, hogy a pajzsmirigy miatt lehetett, de már a java feljött, sok mindent nem tudok csinálni, csak továbbra is odafigyelni az étkezésekre, meg szedni a gyogyót.

Szóval szerintem nincs olyan nő a világon, aki direkt puffasztaná fel magát:):)

De ez szerintem alkati kérdés is, engem is baromira zavar, hogy egy dagadt tehén lett belőlem, de tudom azt, hogy lesz elég akaratom leadni.

Ha ezt meg egy férfi nem képes kivárni, akkor az a kapcsolat annyit is ér :roll:
(Ezzel nem azt mondom, hogy a gyermek születése utáni pár évben bálnának is kell maradni :lol: )

És bocsi, ez nem megkövezés akart lenni, de aki világ életében vékony testalkatú volt, az nem nagyon tudja megérteni a könnyen sok kilót felszedőket.

Én 5 éve 55-58 kiló voltam, nagyon imádtam, de sajna tisztában vagyok vele, hogy egy olyan 64-65-nél már nemigen leszek sosem soványabb, és akkor is kb. húsz kilót kellene leadnom (+ még ami majd rámjön még).

Aranynap, nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Bibi, nagyon édesek a kiscipők :) Gratula a topikhoz :wink:



Boboka: szívemből szóltál: aki világ életében vékony volt, és a terhessége után a régi ruhájában jön ki a kórházból, az nem érti ezt a problémát ... nekem is van ilyen barátnőm, és tisztességgel szoptatott 2 gyereket, ilyen alkat, ez van ...

Aztán van az a kategoria, mint mi ... 5 éve én is 58 kg voltam: kőkemény munkával tudtam tartani ezt a súlyt, alig ettem (napi 1100 kcal körül, és heti 3-5 nap step aerobicra jártam ... ennek ellenére voltak időszakok, amikor picit lazítottam és akkor feljött rögtön 3-5 kg ... így lettem terhes 63 kgval, egy 2 hetes olaszországi út után, ahol azért pizzát tésztával ettünk, és fagyiztunk :):):) ... 92 kgval mentem szülni, nem kívánom senkinek azt az érzést, amit a tükörbe nézve folyamatosan, az egész terhesség alatt éreztem ... és a legrosszabb az volt: nem tudtam, hol szálltak el a kilók ennyire ??? ... tavaly nyárra fogyókúra nélkül beállt a súlyom 74.5 kilóra, akkor még aktívan, éjjel-nappal szopizott Lilla ... karácsonykor sajnos feljött 3 kiló, így lettem terhes ... és bár nem érzem igazán jól magam a bőrömben, jobb lenne, sokkal jobb 10-15 kilóval kevesebben, azért én NŐNEK érzem magam, így nagybetűsen ... és tudom, le fog menni a felesleg ... 65 kilóval elégedett leszek, ha így alakul a dolog, a kórházból kb 76-78 kilóval fogok kijönni ... simán leadom azt a pár kilót !!! :)

Bocsi, ha hosszú voltam, akit érint, annak kapaszkodó: 30 kiló plusszal sem kell bálnának maradni, még ha a második terhességet 15 plusszal indítod, akkor sem ... aki meg vékony, az lapozzon tovább :lol: ... és örüljön a szerencséjének, hogy nincs ilyen problémája (lehet van más, amit pedig én nem kívánnék magamnak ... ) :wink:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Viki, ha mégis eljutsz a postára, add már fel az enyéimet is, ne kelljen nekem is elmennem. ;) :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Dorka, hogy álltok a beszerzésekkel? Babakocsi, kiságy, kád...?

Kép Kép
manósziget
 
 


babakocsit megkaptuk ,ágy meg bútor ikeás.... a babakocsi meg a többi még stagnál.....most anyumék mondták írjam össze mi kell még és ők szeretnék azt nekünk...... -csak én nem tom..... kicsit elegem van a macerás bútorbeszerzésekből..... a kisruhákat venném agyba főbe:)))) mert az édes szép és megvan..... de amikor gondolkozni kell, hogy akkor ha ez ide fér akkor az amoda befér e.... na ezekből elegem van..... fáradt vagyok......
alig merem leírni..... fél 12 ig aludtunk....ma is.. és most is iszonyat álmos vagyok.....
mondjuk éjszaka gyomorsav szórakoztatott rendesen..... na de akkor is.....
mintha altató lenne a levegőben....

KépKép
dorkamartini
 
 


Viki, én is küldöm az enyim csekkeket, ok? :lol:

Bibi, majd együtt fogyizunk amikor már lehet :lol:

Csajok, tegnap volt szó a mosásról.

Régebben volt aki írta, hogy öblítőt nem használt a babaruhákhoz, azt hiszem Kriszti pedig írta tegnap, hogy sensitive öblítőt használt.

Tehát a babarucik mosása: egy darabig külön a mi ruháinktól, ugyanazzal a mosószerrel mint a mi ruháinkat, de öblítő nélkül? Vagy öblítővel?

Bocsi, hogy értetlenkedek :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Dorka, én is fél 12 után keltem ma, és még most is sztrájkolok :)

Igaz, hogy háromnegyed hatkor felkeltem és fél nyolcig ténykedtem a lakásban, de utána vissza szundiztam 8)
Vendég
 


jesszus iszonyat nyűgi vagyok...:))))) eszek is egy túrórudit gyorsan:)


jah... a keményedésre...- nekem bejön ha párommal rosszalkodunk:)...akkor olyan pihe puhi lesz hogy csak na...:)......-na meg persze a magnézium pezsi..az sem rosssz

és nem a kocsi stagnál hanem a kád:) - olyan kicsi az a fürdőszoba!!!!

KépKép
dorkamartini
 
 


Sziasztok!

Hízás... háááát, igen, érdekes, h én most "csak" 10 kiló körül járok, mert amúgy, ha ránézek egy sütire feljön egy...

Mondjuk én dundin kezdtem, nem is fogtam magam vissza nagyon... sajnos alkati kérdés, de a lényeg, nem elhanyagolni magunkat Istennőim!!!!! :wink: A férjek/apák/pasik meg meg fogják érteni azt a pár hónapot, főleg, ha látják, hogy erőfeszítés is van az ügyért!

Csütörtökön bemehetek ultrahangra dokihoz a kórházba, juhéé!! Bekunyiztam megnézetni azt a béltágulatot!! :D

floranan
 
 


Kényes téma ez a súlydolog.Tényleg alkati kérdés,de az sem mindegy életünknek melyik szakaszában leszünk várandósak.
Azt én is nagyon fontosnak tartom,hogy plusz X kilóval is figyeljünk oda magunkra,és a baba születése után sem szabad sem magunkat,sem apácskát elhanyagolni.Én anno beleestem ebbe a hibába.Utólag könnyű okosnak lenni :wink: 10 év után el is váltam.

Boboka,én öblítem,csak sokkal kevesebb öblítővel.A sensitive öblítők is jók,illetve vannak kifejezetten baba mosószerek,bár szerintem az már túlzás

Kép
v.andi
 
 


[quote="boboka"]V írta:bobokaiki, én is küldöm az enyim csekkeket, ok? :lol:

Bibi, majd együtt fogyizunk amikor már lehet :lol:

Csajok, tegnap volt szó a mosásról.

Régebben volt aki írta, hogy öblítőt nem használt a babaruhákhoz, azt hiszem Kriszti pedig írta tegnap, hogy sensitive öblítőt használt.

Tehát a babarucik mosása: egy darabig külön a mi ruháinktól, ugyanazzal a mosószerrel mint a mi ruháinkat, de öblítő nélkül? Vagy öblítővel?

Bocsi, hogy értetlenkedek :lol: :lol: :lol: :lol:


Okés;) ... Én írtam, hogy nem öblítem (mert a mosószert így jobban kiviszi az öblítő program, és én is legalább fél évig vasalok a fertőtlenítés miatt ... és azzal mosom, amivel a mienket, nekünk eddig ezzel nem volt gond :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Boboka, én is egy darabig külön mostam ugyanazzal a mosóporral és csak egy leheletnyi öblítőt tettem bele. Jaaa és én vasalok mindent. :oops:

Kép Kép
manósziget
 
 


Andi, azt már megbeszéltük tegnap apikával, hogy ha nem muszáj, ha Niki nem lesz rá érzékeny, akkor nem veszünk külön babamosószert, szerintem is túlzás lenne, kivéve, ha téllleg szükség lenne rá.
Most már körvonalazódik ez a babaruha mosás dolog :lol:

Olyan érdekes, hogy az elején minden kis apró cseprő dologból mekkora kérdést tud csinálni egy kismami, aztán mikor már a mindennapi rutin részévé válik már észre sem vesszük :lol:

Floranan, drukk az uh-hoz, tutira minden rendben van Csokikával :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.07.14 18:45-kor.
Vendég
 


Nos, ilyen voltam Lillával szülés előtt 2 héttel, +30 kiló :):):)

Kép


Én inkább boldognak és kiegyensúlyozottnak látom magam, mint egy ronda tehénnek :lol: :lol: :lol: ... de lehet, én látom rosszul ;) ... tudjátok: fő az önbizalom !!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!


Most nincs erőm még külön ablakot sem nyitni, s nem is reagálnék személy szerint, csak általánosságban:

hízás: igen persze oda kell figyelni. De ha feljött több, mint amennyit szerettünk volna, akkor sem kell kétségbe esni. Szopi után-alatt bővel le lehet adni, na akkor sem magától fog leugrani, hanem tényleg meg kell nézni, hogy mit eszünk mivel és mikor. Egyébként totál egyszerű és éhezni sem kell, ezáltal méreganyagok sem ürülnek a tejcsibe, sőt a sok zöldség miatt totál energia bomba lesz a tejcsi :D :D :D /nekem ettől volt mellgyulladásom, mert annyira feldobta a tejhozamot, hogy nem győzte Ati :D/ Egyébként biztos van olyan, akinek maga szoptatás is olvasztja a kilókat, egy csajt ismerek, mint az ujjam, lassan elfogy, még mindig szopik a kisfia, 1 éves elmúlt. Nálam sajnos ellenkezőleg mennek a dolgok. Az első 6 hétben főleg nagyon gáz lehet a helyzet, mert az édességet iszonyú módon kívántam.
Ettől függetlenül azért plusz 4-5 kilónál, sőt azt mondom még 7-10 kiló többletnél sincsen semmi tragédia, mert nem az anorexiás paraméterek a szépek és egészségesek /tapasztalat/ Persze a szépség aztán a legszubjektívebb dolog a világon, s van akinek a ropi csajok jönnek be. Az én Párom velem kerek perec közölte, hogy ha 60 alá megy a súlyom, s zörögnek a csontjaim /tehát ha megint előjön belőlem az anós picsku/ akkor fog elválni :D Mondjuk ez a veszély nem fenyeget :lol: :lol: :lol:

A mai diéta folytatásom kezdése eltolódott holnapra, mert nagyanyósom egy tányér palacsintával lepett meg bennünket :oops: :oops:

Viszont azt nem tudom, hogy ez a napok óta tartó szédülés normális e... mert nagyon zavar. S ha 10 percnél tovább állok, pláne úgy, hogy valami van is a kezemben, akár egy kiló cukor, szabályosan rosszul leszek...Mellé hányinger...
szerintetek ez normális????
Asszem felhívom a régi védőnőmet....

vicger
 
 


Nem is látszik meg a +30! :shock:

Kép Kép
manósziget
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, meg olvasok is, csak valahogy nem jött az írás. :oops: Ez a súlykérdés engem is megihletett, de ígérem nagyon rövid leszek, legalábbis próbálok:

Előre bocsátom, hogy sosem voltam sem nagyon vékony, sem túlsúlyos, könnyen feljönnének a kilók, ha elengedném magam, de mindig is sportoltam, mindig is tettem azért, hogy kordában tudjam ezeket tartani, és azt hiszem nem is volt ezzel gond. Ezzel együtt azt gondolom, hogy a boldogság nem túlsúly vagy vékonyság kérdése, sőt még az ápoltság sem. Ismerek olyan túlsúlyos nőket, akik ezerszer kiegyensúlyozottabbak, boldogabbak és ÁPOLTABBAK, mint némely vékony nőtársuk, és ismerek olyan formás lányt, aki iszonyat csapzott, ápolatlan stb. Szerintem mindenki legyen olyan, ahogy jól érzi magát (természetesen fontos az egészség, tehát ennek határai), és emelett nagyon fontos az ápoltság.
Nem hiszem, hogy valakinek kizárólag azért romlott meg a kapcsolata, mert túlsúlyos volt, persze lehet ez is egy ok a többi között, de ha ennyi elég, akkor az a kapcsolat pont ennyit is ért.
Szóval én nem bántanám azokat, akik esetleg +25, +30 kg-val zárnak egy terhességet, és azokat sem, akik a szülés után 3-6 hónappal még nem nyerték vissza az alakjukat. Félre ne értsétek, nem azt mondom, hogy nem kell odafigyelni magunkra, nem kell nőnek maradni, DE, DE, NAGYON FONTOS, csak hangsúlyozom a NŐISÉG, A NŐIESSÉG szerintem nem elsősorban a kg számától függ. A genetikáról és egyebekről pedig ne is beszéljünk.

Remélem, senkit sem bántottam meg, hisz az a jó, hogy más-más véleménnyel bírunk (milyen unalmas lenne, ha csupa egyformán gondolkodó ember lenne a Földön), és ezt meg tudjuk osztani egymással, beszélgethetünk róla, véleményt cserélhetünk, még akár meg is győzhetjük egymást. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Bibi szerintem is sugárzóan szép kismami vagy ! :) :)

Cipők: persze hogy tisztában vagyok az árakkal és a minőségbeli különbségekkel, csak mindig morgok miattuk :) :) :) :) Ettől függetlenül fizetek, mint a meszes.... :)
Csak az bosszant, hogy nincsenek arányban az árak a fizetésekkel.... s mi még nem is panaszkodhatunk, pedig nem a felső középosztályba sorolom magunkat, mert minden fillérnek meg van a helye...
Csak szeret minket a JóIsten, s amire kell, arra mindig ad :D :D :D :D

Igaz, magamnak inkább nem veszek, de a srácoknak és Atesznak igen :)

vicger
 
 


Bibi: szerintem tök jó ez a kép, nincs ezzel semmi baj, én egy boldog és szép kismamit látok. :)

Aranynap: nagyon boldog születésnapot! :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Dorka: ezt még nem próbáltam a keményedésre, de jól hangzik. Kösz. :wink:

Úgy látszik, egyformán jár a fejünk, mert tegnap és ma én is gőzerővel babaruhákat mostam. :) Most van egy hatalmas kosár, ami vasalásra vár. :roll:

Ja, és vettünk babakocsit, meg kádat. :) Nagyon belehúztam. :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


[quote="manósziget"]N írta:manószigetem is látszik meg a +30! :shock:



ja, mert a belső szépség kisugárzik :lol: :lol: :lol: :lol: ...

viccet félretéve: pedig ott volt ... és alig bírtam menni ... folyamatosan jött fel, kb 3 kilót híztam havonta ... tehát nem pikk-pakk, hanem szinte észrevétlenül ...

itt van még egy kép, picit oldalról:

Kép

Amiben nagyon egyetértek Manóval: a jól ápoltság mindig, de főleg akkor, ha az emberen van "pár" kiló plusz nagyon fontos !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Milyen babakocsit vettetek?

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="madar"][ írta:madarb]Dorka: ezt még nem próbáltam a keményedésre, de jól hangzik. Kösz. :wink:

Úgy látszik, egyformán jár a fejünk, mert tegnap és ma én is gőzerővel babaruhákat mostam. :) Most van egy hatalmas kosár, ami vasalásra vár. :roll:

Ja, és vettünk babakocsit, meg kádat. :) Nagyon belehúztam. :wink:


Madar, szia :) már pont kezdtelek hiányolni :) ... kérünk képeket a szerzeményekről !!!

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


[quote="vicger"]S írta:vicgerziasztok!


Most nincs erőm még külön ablakot sem nyitni, s nem is reagálnék személy szerint, csak általánosságban:

hízás: igen persze oda kell figyelni. De ha feljött több, mint amennyit szerettünk volna, akkor sem kell kétségbe esni. Szopi után-alatt bővel le lehet adni, na akkor sem magától fog leugrani, hanem tényleg meg kell nézni, hogy mit eszünk mivel és mikor. Egyébként totál egyszerű és éhezni sem kell, ezáltal méreganyagok sem ürülnek a tejcsibe, sőt a sok zöldség miatt totál energia bomba lesz a tejcsi :D :D :D /nekem ettől volt mellgyulladásom, mert annyira feldobta a tejhozamot, hogy nem győzte Ati :D/ Egyébként biztos van olyan, akinek maga szoptatás is olvasztja a kilókat, egy csajt ismerek, mint az ujjam, lassan elfogy, még mindig szopik a kisfia, 1 éves elmúlt. Nálam sajnos ellenkezőleg mennek a dolgok. Az első 6 hétben főleg nagyon gáz lehet a helyzet, mert az édességet iszonyú módon kívántam.
Ettől függetlenül azért plusz 4-5 kilónál, sőt azt mondom még 7-10 kiló többletnél sincsen semmi tragédia, mert nem az anorexiás paraméterek a szépek és egészségesek /tapasztalat/ Persze a szépség aztán a legszubjektívebb dolog a világon, s van akinek a ropi csajok jönnek be. Az én Párom velem kerek perec közölte, hogy ha 60 alá megy a súlyom, s zörögnek a csontjaim /tehát ha megint előjön belőlem az anós picsku/ akkor fog elválni :D Mondjuk ez a veszély nem fenyeget :lol: :lol: :lol:

A mai diéta folytatásom kezdése eltolódott holnapra, mert nagyanyósom egy tányér palacsintával lepett meg bennünket :oops: :oops:

Viszont azt nem tudom, hogy ez a napok óta tartó szédülés normális e... mert nagyon zavar. S ha 10 percnél tovább állok, pláne úgy, hogy valami van is a kezemben, akár egy kiló cukor, szabályosan rosszul leszek...Mellé hányinger...
szerintetek ez normális????
Asszem felhívom a régi védőnőmet....



Kriszti: PALACSINTA ... na ez az, amiért most ölni tudnék :shock: :shock: :shock: .... kb most kezdem érezni, hogy hiányzik a tészta, meg a palacsinta, eddig jól elvoltam nélküle :)

Remélem, nincs komolyabb gond, csak a szokásos 3. trimeszteri tünetek !!! ... vérnyomásod rendben van ???

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Majd este teszek fel róla képet. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Aranynap boldog szülinapot!!!!!!!!

Bocsánat, hogy csak most esett le a tantusz.... :oops: :oops: :oops:

madar, bizony képeket kérünk :)

Valaki kérdezte a pelenkázót a kiságyra, most nem tudom ki volt :oops: bocsánat. Szóval nem kicsi rá a peremes, direkt oda találták ki. Igaz 9-12 hónaposan már nem biztos hogy célszerű ott pelusozni a csemetét. Nálunk Vicánál volt hasonló megoldás, de akkor még nem lehetett kapni ilyen merev aljú és peremes pelenkázót, így egy nagy rajztáblán volt a pelenkázó szivacs, de szerettem, jó volt nagyon.
Külön pelenkázóban az a jó, hogy tényleg bármeddig jó, tehát másféle évesen is lehet rendeltetésszerűen használni, pláne ha a csemete is hagyja magát :lol: :lol: :lol: s nem mellesleg lehet bele pakolni, mert általában vagy polcos, vagy fiókos.
Szóval ha van hozzá hely, és forrás, akkor én a külön pelenkázót preferálnám, mert praktikusabb

Szex keményedésre: nálam pont fordítva van, frankón keményedek utána, de még másnap is... Apa ügyes :oops: :oops: :lol: :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vicger 2009.07.13 13:41-kor.

vicger
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak annyit jöttünk-mentünk, hogy nem volt időm jönni. Szombaton barátoknál voltunk. Van egy 5 hónapos kislányuk, hát csak olvadoztam tőle, annyira helyes. És kölcsönös volt a szimpátia! :lol:

Vasárnap meg egész nap Anyóséknál voltunk, Andris fürdött és sárkányt eregetett a kertben.

Nekem annyira, de annyira feszülgetett a hasam, hogy csak na! Nem keményedés, hanem olyan igazi vérbőség. Máté pedig annyira kényelmetlenül helyezkedett egész nap, hogy már néha fájt. Én is küzdök a savval, főleg kora hajnalban. :x

Aranynapnak én is boldog születésnapot kívánok!

Hízás-fogyás-ápoltság: Én világ életemben a vékonyabb kategoriába tartoztam, bár 9 éves koromtól folyamatosan sportoltam, így nem is kellett figyelnem arra mikor-mit eszek. Andrissal 58 kilósan estem teherbe, arra híztam 34 hét alatt 8 kilót, ami nagyjából le is ment. Bár a szoptatás engem sem fogyasztott, sőt! Aztán mikor elkapott egy hosszabb, majd egy éves depis időszak, akkor sajnos jöttek föl a kilók, sportolni nem volt erőm, összekapni is csak nagyon nehezen sikerült magam. Akkoriban nem érdekelt a súlyom, a bőröm-hajam állapota, a ruházatom. :cry: Én majdnem teljes egészében Andris terhessége és születése körüli negatív tapasztalatoknak, félelmeknek, szomorúságnak és sok feldolgozatlan esemény hatásának tudom be az akkori állapotomat. Ezért vagyok most extrán kihegyezve a koraszülés témájára. Nem akarom, hogy megismétlődjön, hogy megint át kelljen élnünk, amit akkor. Tudom az eszemmel, hogy pozitívan kell gondolkodni, de sajnos a félsz azért ott bújkál bennem. Nem akarok újra beleesni abba az állapotba. :oops: Annyival vagyok "jobb" helyzetben, hogy ha gond lesz, már van akihez tudok fordulni, és még időben.

Bocs, ha hosszú voltam, de nekem ez a visszatérő témám, főleg, ahogy közeledik a mágikus 34 hét. :wink: Utána már nyugodtabb leszek, hisz minden nappal egy nagyobb és felkészültebb gyerkőcöt kell erre a világra segítenem.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Manó: nem válaszoltam, bocsánat, Concord (neo). Már lefotóztam, csak majd este töltöm le a képeket, mert mindjárt megyünk a domonyvölgyi strandra a barátnőmmel megúsztatni a gyerekeket. :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Az tete... néztem én is és majdnem olyan is lett, de aztán rájöttem (szerencsére még időben), hogy szinte semmi bevásárlórésze nincs. Nekem meg arra nagy szükségem van, mivel gyalogosan oldjuk meg a napi bevásárlásokat és hát ahhoz pakolni kell. De sztem ezt leszámítva a legtökéletesebb babakocsi.

Kép Kép
manósziget
 
 


Rita, ne félj, mi nem fogjuk hagyni, hogy depis legyél. ;) De most nem is lesz rá semmi okod, hidd el.

Kép Kép
manósziget
 
 


[quote="madar"][ írta:madarb]Manó: nem válaszoltam, bocsánat, Concord (neo). Már lefotóztam, csak majd este töltöm le a képeket, mert mindjárt megyünk a domonyvölgyi strandra a barátnőmmel megúsztatni a gyerekeket. :)


Akartam kérdezni, hová érdemes menni strandolni egy kétévessel szerinted ?

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi vérnyomásilag nem tudom hogy állok, majd elkérem nagyanyósét, s talán okosabb leszek. Bár szerintem inkább alacsony, mint magas. Vagy a magas is jár szédüléses tünettel?
A palacsinta miatt bocsi :oops:

Rita, teljesen normális, hogy ki vagy hegyezve a témára! Sokkal jobb, ha beszélsz róla, mintha magadban őrlődnél, vagy félnél, idegeskednél, szóval tessék klaviatúrát ragadni, s kiírni magadból mindent!!!! Aztán majd mi jól megnyugtatunk ;)

vicger
 
 


Kösz. :) Igen, igazad van, nekünk is ez az egyetlen bajunk volt vele, viszont emlékeim szerint Julcsival meg volt nagyobb , és azt meg jól nem használtuk ki, megvoltam nélküle, mert én meg mindent autóval oldottam meg, mert ha egyszer elindulok ... :wink: . Van hozzá egy nagyon jó pakolós táska, azt nagyon jól rá lehet aplikálni, szerintem az nekem elég lesz :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Eperszörpös jégkását fogok gyártani :) :) :)

vicger
 
 


Bibi: ez a strand egész jó, nem túl nagy és nem túl pici, van kulturált öltöző, WC, homokos a part, így régebben sokszor fürdés alig volt, viszont várépítés és dagonyázás nagyon :) folyamatosan és lassan mélyül a víz, szóval szerintem korrekt és mi innen cc. 15 perc alatt ott vagyunk (autóval). Ha gondolod, a jövő héten megnézhetjük együtt, én el tudlak vinni Benneteket, vagy plussz autósülésem is, csak gyertek. :)
Ma, holnap sok dolgom van, csütörtöktől meg Balaton, de hétfőtől vagyok. Mit szólsz?

KépKép
KépKép
madar
 
 


Bibi: bocs, nem "vagy plussz autósülésem", hanem "van" :lol: :wink:

KépKép
KépKép
madar
 
 


[quote="vicger"]E írta:vicgerperszörpös jégkását fogok gyártani :) :) :)

Nyami, nem rossz! :P Mi a fini hideg dinnyének ugrunk neki amint felkelt Míra. ;) Utána meg, mivel Viki nem jelentkezett a csekkekért a postát kell célba vennünk. :S

Kép Kép
manósziget
 
 


Teljesen lökött vagyok, és persze a mának mindjárt vége, szóval, holnap és holnapután van sok dolgom ... na, azt hiszem nekem sem ártana egy hidegfürdő :)

KépKép
KépKép
madar
 
 


Pelenkázó kiságyra: nekünk Andrissal merev, alul "pöckös" oldalt peremes volt és Mátéval is az lesz most. Nem fér a szobában még egy bútor. Én szerettem, nem volt vele gond. Amikor meg mocorogni akar, azt mindenhol megteszi. A saját ruhánkat így is ki kell költöztetni majd a ruhásszekrényből, hogy Máté ruhái beférjenek. Szóval, venni kell egy szekrényt magunknak a nappaliba. :roll: Egyébként a mostanában kapható pelenkázókomódok sem szélesebbek, és azokhoz oldalról kell/ lehet odaállni, nem szemből. Keresztszülőknek van egy gyönyörű komódjuk, de a pelenkázó rajta pontosan akkora, mint a mi rátehetőnk. Persze ha van hely és pénz arra az igazi hagyományos nagy felületű komódra, én is azt választanám. :oops:

Viki: Nagyon szép az ágy!

Nem tudom már ki tett fel képet a CAM babakocsiról: Nekünk is ilyen van, csak 4 kerekű. Nagyon szeretem, szerintem jó választás volt. :lol:

Fájások: Nekem Andrissal este 6kor elment a magzatvíz, nem szivárgott, hanem konkrétan ömlött. Még jó, hogy otthon voltunk. :oops: Akkor egy deka fájásom nem volt. Bementünk a kórházba, ott már 5 percesek voltak, majd 3 órai NSTzés után (mikor szállítottak át a SOTEra) már 2-3 percesek. Azok egyáltalán nem voltak fájdalmasak, csak kellemetlenek. Én kaptam oxitocint, mert 2 ujjnyinál tovább nem tágultam. :roll: Akkor gyorsult fel egy kicsit a dolog. Hajnali kettőkor lett meg Andris, nem nyúlt nagyon hosszúra az egész. Elég nehéz volt, de szerintem csak azért, mert se ő, sem én nem voltunk még felkészülve se lelkileg, se testileg. :oops: Nem is tudott beforogni rendesen, így hatalmas hematóma lett a fején és olyan csúcsos volt, mint a régi egyiptomiak. :oops: Én EDA-t nem kaptam (most se szeretnék, én is írtózom a gondolatától). Így, bár ez már a második szülésem lesz, nekem is kérdés, hogy mikor kell indulni. :wink: A magzatvíz elfolyása olyan magától értetődő volt.

Kép

Kép
hgrita
 
 


Ó, nekem eszem ágában sincs azokat bántani, akinek sok kiló kúszik fel terhesség alatt. Csak arra akartam figyelmeztetni mindenkit, hogy ez bizony nem kell, hanem egy része valószínű fent is fog maradni.
Én is így jártam az első terhességemnél, és utólag nagyon jó lett volna, ha valaki közben figyelmeztet, nem riogatással...
Nálam elsősorban nem a párkapcsolatban okoz ez gondot (most ünnepeltük a 11. házassági évfordulónkat), hanem saját magammal, az én önbizalmammal van összefüggésben. Még nem is feltétlenül abban, hogy mások hogy ítélnek meg (pont egy hete kaptam egymás után kétszer is azt a bókot, két különböző embertől, hogy "de szép vagy", pedig azért ezt talán nem lehet rólam mondani :D:D, de épp jól éreztem magam a bőrömben, valószínű ez látszott).
Nem nagyon vékony akarok lenni (tudom, ha már az ideális súlyomon belül vagyok, akár a felső határon, akkor jól érzem magamat), de bizony egy bizonyos súly után én nem érzem jól magamat. Mert bizonyos rucikat nem vehetek fel (nem akarom mutogatni magamat, de bizony az se jó, ha egy picit szűkebb pólót nem vehetek fel, mert látszanak a derekamon a hurkák), de ne is akarjak bizonyos boltokban vásárolni. Mert nem akarom, hogy egy 3 hónapos gyerek mellett megkérdezzék, hogy megint gyereket várok-e. Stb...
Nyílván azoknak, aki soványan vagy ducibban jól érzik magukat (bár ez utóbbi elég sok egészségügyi kockázatot is rejt magában), azoknak ez nem gond, de ha valaki tudja magáról, hogy bizony neki számít, hogy ő hány kiló, az figyeljen.
Egy kisbaba mellett ez egyáltalán nem lesz könnyebb, sőt!

Astrid

Kép
astrid
 
 


[quote="madar"]B írta:madaribi: ez a strand egész jó, nem túl nagy és nem túl pici, van kulturált öltöző, WC, homokos a part, így régebben sokszor fürdés alig volt, viszont várépítés és dagonyázás nagyon :) folyamatosan és lassan mélyül a víz, szóval szerintem korrekt és mi innen cc. 15 perc alatt ott vagyunk (autóval). Ha gondolod, a jövő héten megnézhetjük együtt, én el tudlak vinni Benneteket, vagy plussz autósülésem is, csak gyertek. :)
Ma, holnap sok dolgom van, csütörtöktől meg Balaton, de hétfőtől vagyok. Mit szólsz?


Jaj, ez nagyon jóóóóól hangzik :) ... viszont mi most hétvégén is akarunk strandolni menni, mindenképpen megyünk valahová, zóval, lehet, már szombaton teszteljük :) ... egyedül nem biztos, hogy elindulok vele, mert ,már bazi nagya pocóm, és nem bírok utána huzamosabb ideig szaladni, meg a vízbe sem akarok bemenni ... szóval: strandot inkább apikával, mert kell a segítség :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Sziasztok!
Nem tudom, mi volt velem tegnap, de valószínűleg tényleg felhúzhattam magam. Egész este hasmenésem volt, és nem használt a meleg fürdő :S Borogatás se ... De alvás úgy néz ki segített :)

vikiviktor: köszi :) azért én soknak érzem... nehéz cipelni, fájnak a lábaim rendesen :S strand: mennék én is, de lehet azt ilyenkor? úgy értem, hideg víz nem árthat? nálunk irsán a strandon termál van meg hideg, de a termált nem úgy fertőtlenítik, ahogy a hideget, mert az gyógy.
Meg hát fürdőruha az én habtestemre????? :roll: :roll: :roll:

bex13: Miért tiltottak le a ruhavásárlásról?

erika: sajnos nem tudott a doki jobb képet csinálni, mert noncsi nem akart nyugton maradni, nem igazán szereti az uh-t. Lábgörcsök nekem is vannak, bár mgb6 szokott segíteni, de most kifogytam belőle. Tényleg csak a 36. hétig lehet szedni? Miért?

astrid: gratula a napokhoz! :)
Sajnos vannak ilyen gyökér orvosok, persze vannak normálisak is, de nekem teljesen jó lesz az ügyeletes orvos is. Az se lesz velem kevesebbet, mint ha fogadott lenne. Igaz, többet se.

csunyeszka: én egyetértek veled. Énn párom amúgy is alergiás a plusz kilóimra, bár mondtam neki, hogy ha nem tetszik, nem kell nézni :D De sokat felszedtem, ez tény és való, még a terhességem előtt 10 kilót, és én is láttam magamon, hogy ez nem lesz jó. Nem is éreztem jól magam, de mire elhatároztam magam a fogyi mellett, összejött a baba. De szülés után igyekszem majd összeszedni magam hamar, nemcsak magam miatt, de párom miatt is. Szegénykém mindig mondja, hogy ő így is szeret, és persze hogy szeret, még jó hogy, de azért látom rajta, hogy hiányzik neki a vékonyabb énebb. És nem csak külsőségek miatt, hanem mert viselkedésem is más a plusszok miatt. :S

floranan: nem borultam ki :lol:

Egy kérdés..... Van köztetek olyan, akinek problémája van a szexxel? Mármint nem gond, hanem... Nálunk az van, hogy én fokozottan kívánom, de mióta látványosan van hasam, apát alig lehet rávenni. Hiába mondom neki, hogy nem árt a babának, őt nagyon zavarja, hogy ott van. Pedig mondtam neki, hogy nem fogja megfogni :D:D:D:D De viccet félretéve, szerintetek mit tehetnék ez ellen? Vagy törődjek inkább bele?

KépKép
Kép
scooper
 
 


Noo felébredtem... :)

Nem vittem sehova a csekkeket... mert aludtam.... inkább a lustább verziót választottam.... :wink: :wink: :wink: :wink: Nálunk pár éve mobilposta működik... úgyhogy kiraktam a táblát... (ezzel jeleztem a postásnak, hogy ügyet akarok intézni.... ő pedig jött és elvitte a pénzem.... :wink: :wink: :wink: :? :? :?

Az eredeti tervem az volt, hogy elmegyek a városba autóval postára.... de lusta vagyok naaa.... :wink: :wink: :wink:

Eperszörpös jégkását fogok gyártani én is akarok!!!! :P :P :P :P Naaa meg palacsintát is akarok.... :) :) :)

Én valami pudingot is kívánok... asszem csinálok is... jó kis kajszibarackkal... nyammmm.... :P :P :P
vikiviktor
 
 


Scooper,örülök,hogy az alvás használt.
Apácskát pedig hagyni kell.Neki is van lelkel,és ha ő úgy érzi,hogy nem,akkor nem kell erőltetni,illetve van más módja is annak,hogy mindenki elégedett legyen :oops: :wink: :lol:

Kép
v.andi
 
 


Ma voltam uh-n, mert múlt hétfőn a dokim azt mondta, hogy kisebb a baba. (81 BPD)Na, erre ma (rá egy hétre)egy másik doki, másik gép: Hú, jó nagy a baba (88 BPD), poci 92, combi 63. És megint para, mert a lapény állítólag vastag (6 cm). Állítólag cukrosoknál lehet ilyen. Én eddig úgy tudtam, hogy a magzatvíz lehet több, azt szokták nézni, de erről a vastagságos izéról még nem hallottam. Utánanéztem és ha a baba rendben van, akkor nem kell foglalkozni vele.

Súly:

Én is világéletemben sportoltam és fontosnak tartom a külsőt. De ahogy többen is írtátok, a legfontosbb, hogy mi nőnek érezzük magunkat a bőrünkben. a pasik frászt tudnak kapni a nyavalygós nőktől, akik állandóan panaszkodnak magukra. Jaj, ugye milyen kövér vagyok...jaj, látod itt ezt a narancsbőrt. Ők globálisan néznek minket és nem részletekben. És elég lehangoló lehet számukra, ha még szex közben is felhívjuk a figyelmet a hiányosságainkra. Mert van ilyen ismerősöm, pedig jó nő lehetne, de tudom, hogy a hisztis nyafogása miatt a férje el-eljárogat csajokhoz.
A másik, amin ki vagyok akadva, hogy tizenéves csitri csajok(akiknek igazán nincs mire fogni a pluszkilókat) mennyire nem adnak magukra...és itt most nem az illatokra, vagy márkás cuccokra gondolok. hanem löttyedtek, rossz tartásúak.stb. Tisztelet a kivételnek....


Bibi!

Én a kép alapján egy sugárzó nőcit látok.....

Most olvasok két könyvet, eszméletlen jó, akit egy kicsit is érdekel a pszichológia, párkapcsolatok, anyaság nagyon ajánlom. Könyvtárban is megvan.

1.
Dr. Lux Elvira: Anyának születtem?
2.
Mesterkurzus sorozat: A párkapcsolatok iskolája(Csernus Imre, F.Várkonyi Zsuzsa, Kánya Kata, Lux Elvira, Popper Péter, Sas István, Sz. Mikus Edit, Szendi Gábor, Szőllőssy-Csoma Enikő, Vekerdy Tamás)

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok!

Jelentem kivégeztem a nagytakarítást!! :lol:

Innentől kezdve már csak az apróságok lesznek.

Aranynap én is csatlakozom az előttem szólókhoz, Isten éltessen!

Hízásos téma: Úgy látszik ez mindenkit érint valahol. Én mindig kerekebb voltam az átlagnál. Szóval a suliban én voltam a kövér, szemüveges, szeplős, akit mindig lehetett csúfolni. :cry: / Azért túléltem/
Mikor Annával várandós lettem majdnem 90-ig felmentem, pedig nem híztam csak 10-11 kg körül. Aztán mikor kétéves lett, besokalltam és elkezdtem fogyizni. Tornáztam, akupunktúrára jártam, diétáztam és egy jó év alatt beálltam olyan 62-65 közé. Nekem már ez is álomsúly volt. Azóta nagyjából tartom.
Ezért félek most egy kicsit, nehogy 10-nél több jöjjön föl, mert tudom mit szenvedtem. És tényleg csak magam miatt!!

Megpróbálok feltenni képet a babakocsiról, amit kaptunk, meg a gyerekek szobájáról. Már nagyjából készen van.

Segítsetek: Azt írja, hogy a kép mérete túl nagy, nem tudom feltenni. Hogyan lehet kicsinyíteni?

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


[quote="v.andi"]S írta:v.andicooper,örülök,hogy az alvás használt.
Apácskát pedig hagyni kell.Neki is van lelkel,és ha ő úgy érzi,hogy nem,akkor nem kell erőltetni,illetve van más módja is annak,hogy mindenki elégedett legyen :oops: :wink: :lol:


:D:D:D:D:D:D

KépKép
Kép
scooper
 
 


Scooper, sajna nálunk is hasonló a helyzet. Apika nagyon fél, hogy megint kinyílok és fekvésre leszek kényszerítve. Így maradnak az egyéb alternatív megoldások. ;) A semmitől ez is jobb. LEsz még időnk bepótolni a dolgokat. 8)

Kép Kép
manósziget
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?