Új privát üzeneted érkezett!

Kép Kép

KépKép
Kép
scooper
 
 


[quote="bibiesbrumi"] írta:bibiesbrumi
[quote="scooper"]a írta:scooperndi, ha érdekelné, nem hagyta volna rá... csak hát neki is ezer "dolga" van, és sose én voltam a kedvenc gyereke...
várok még egy-két napot, hogy mit intéznek, aztán borogatok csak, de akkor nagyon :D
vicger: köszi, aranyos vagy :D de azért sokat nyomott az a "pár" kiló. de majd csak leadjuk. Még egy-két kormányülés meg szavazás, és tuti :D kitalálnak nekünk még adókat meg megvonásokat......


Scooper: án az elsővel 30-at híztam ... és 15 maradt rajtam ... de nem érzem magam csúnyának !!!

Istennők vagyunk, nemsokára életet adunk a babánknak :):):)


bár már ott tartanánk...nem tudom, hogy fogom kibírni :D

KépKép
Kép
scooper
 
 


[quote="vicger"][ írta:vicgerb]scooper, pont kérdezni akartam, hogy milyen minőségben rokon a rokon, de akkor gyanítom első ágú felmenő.... ssssssz elég gáz.... na nem Neked, hanem neki, már bocsi..
Tényleg ülj ennél a könyvelők gyöngyénél amíg el nem készíti a szükséges papírokat!
S nagy valószínűséggel én gondolkodnék majd egy másik munkahely keresésén a gyed vége felé. Mert így ez tök necces.

Bibi, bakker olyan éhes lettem, hogy megvadulok :D Ráadásul alsó szomszéd megint most sütött valamit, jönnek fel a kajaszagok.. muszáj valamit burkolni :oops: :oops:


egyél egy kis pattogatott kukoricát ;)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 

 
 

Andi!

Lényeg, hogy ne éhezz....mert az aceton se jó ám a vizeletben, nekem az előzőeknél töbször is volt. nyugodtan falj fel egy guriga sajtot, vagy egyél meg egy tál sült husikát.....de ne éhezz....
Vagy pl. túróba tegyél meggyet, vagy őszibarit és egy kis édesítőt és az simán elmegy uzsira és laktat is.

Kép
arvaerika
 
 


scooper, értem.... nem eccerű....

Valóban Istennők vagyunk, hiszen életet adni nem egy hétköznapi dolog! Abban pedig biztos vagyok, hogy menni fog, csak bízz magadban, s a testedben, na meg a Nagyfőnökre, s minden okés lesz! :)

Bibi azt tegnap ettem :) a gyomorsavra tökéletes, s tegnap rendesen felment :evil: most gépsonkás szenyót vacsiztam paprikával :) Lehet, hogy megint szenvedni fogok a gyomorsavtól, de majd ráérek akkor szentségelni :)

vicger
 
 


Erika, megadtad a végső lökést a túró holnapi beszerzéséhez! :)

Holnaptól megint 90 napos, most Párom is beszáll. Vacsira mondjuk túrós sárgabarack tökéletes lesz :) Ebédre pedig tökfőzi lesz pörkölttel.

vicger
 
 


lehet hogy hülyeség.... de nem koraiak még a jóslófájások? vannak összehúzódásaim, és ha ez nem jósló, akkor most elkezdek pánikolni :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

KépKép
Kép
scooper
 
 


scooper, a méh egész várandósság alatt gyakorol, összehúzódik. Csak ebből a gyakorlásból az elején még /jó esetben/ nem érzünk semmit.
ezeket a jósló összehúzódásokat braxton-hicks féle összehúzódásoknak is nevezik, s már a 27. héttől lehet érezni.
Vegyél egy meleg vizes zuhanyt, vagy ha nem vagy nyitva, akkor fürdőt, s elmúlnak majd. Vagy esetleg egy kis séta...
no para :) van még időd :)

vicger
 
 


Scooper, szerintem is egy jó langyos / meleg zuhi és minél több nyugalom. Lehet, hogy megint felbosszantottad magad a könyvelőn, de nem ér annyit az egész.

Andi, sajnálom az éhségrohamot, ma egyébként nem tudom mi volt a levegőben, de én is egész nap éhes voltam.

Kriszti, de jó, hogy férjurad is beszáll a diétába, így azért sokkal könnyebb lesz együtt.

Milyen az a túrós sárgabarack tökéletes? :)

Kata, nagyon szép a kiságy meg a babakocsi is :)

Andi, köszi a belinkelteket (szülésfelkészítő stb. ). Olyan jól össze van foglalva minden.

Floranan, gyere azért néha :wink:
Vendég
 


Boboka, hát túró összetörve, krémesítve mondjuk egy kis tejföllel és beledarabolok pár kajszit :) :) :) /lehet, hogy egy kis cukrot is adok hozzá, de ez már ugye bűnözés :oops: /

Könnyebb... lehet. Bár az ő ötlete a tökfőzi, én magamtól biztos nem rontom el a frankó húsnapot tökfőzelékkel :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Az teljesen jó lett volna zöldségnapra is :) Igaz, akkor pörkölt nélkül :D

vicger
 
 


Visszaolvastam... de nem hiszem, hogy reagálni tudok... rengeteget írtatok....

Üdv Scooper... :) szép poci... 20 kg ... mi az?! Én is ott tartok... de nem érdekel.... a babáért minden... :D :D :D

Anna pánikroham... :evil: :evil: :evil:

Mabe... én is meleg-imádó vagyok.... (mondtam enyém apának, hogy a héten vegyen már ki legalább egy nap szabit... és menjünk el strandolni... aszonta benne van! :) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ma voltunk pecázni... kb fél órát feküdtem fél oldalasan a napon... és a fél oldalam leégett... elég nevetséges.... (szerencsére nem fáj! ) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szülés engem is elkezdett foglalkoztatni... éjjel még álmodtam is a szülésről... Erika nekem tetszik amit beillesztettél.... :) és Andi a barátnőd "elmondása" is tetszik! :)

És a pocakok nagyon szépek! :)


Bocs, hogy nem reagálok másra.... Jó éjt!
vikiviktor
 
 


Húúúú, csajok, nagy munkán vagyok túl :roll: :roll: :roll:

Fél három óta a gép előtt ülök, csak vacsizni és fürdetni álltam fel, de végre KÉSZ !!! ... szó szerint laposra ültem a popókámat :shock: :shock: :shock:

Életre keltettem a CLARKS - cipős topicomat a Babaszobán, akit érdekel kukkantson be ide ;)

http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=358325

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Helló csajok!

Jegyzeteltem, de az mikor volt már, vagy 2 napja. :lol: :lol:
Taranee, szupi a nagymamid, örülök én is!
Kata gratula tesódnak, meglestem a képet, szép hajas baba. :) A bútorotok nagyon klassz és az ára is tuti.
Üdv Scooper és ne idegeskedj! Tudom én dumálok és könnyű mondani, de nekem a ruhavásárlást tiltották meg. :)
Kriszta baromi jó képek, a kutya is gyönyörű és gyerkőcök is. A legédesebb kép amikor alszik. Férjemnek olvastam az úgy ennék valami hideget kezdetű mondatot. Mit szólt be? : szopogass jégkockát, hát úgy röhögtem. Aztán mondtam, hogy Te is ezt írtad.
Andi előtted is le a kalappal, nem bírnám, bár az éhezést jól szoktam tűrni. Lehet diéta helyett nem ennék.
Süti én kipurcantam volna. Már nem tudok sokat mászkálni, de ha belegondolok, hogy csak nehezebb lesz és még semmink sincs.... :D
Brumi, Te nagyon hamar belejöttél, a gyrosodtól kedvet kaptam, azóta agyalok rajta. Lehet a héten valamelyik nap az lesz a menü.
Dorka, nekem a szülésznő azt mondta, ha már 5 percesek akkor kell indulni. Előtte még lehet pakolni, zuhanyozni...
Többiektől bocsi, más nem jut eszembe.
A doki leírása nekem is nagyon tetszett. Szüléshez, szoptatáshoz még én is szűz vagyok, hogy Süti szavaival éljek, de valahogy semmitől nem félek. Legalábbis még. Ezt az egészet annyira természetesnek érzem, élem meg, hogy majd az is jön magától. Pontosabban elképzeléseim vannak, mégpedig, hogy minden tuti lesz és tökéletesen rendben. Azt is próbálom megbeszélni vele, hogy a 18-a okés. Peppino, farfekvés? Miért ijesztgetnek csaszival? Kiakadtam, még simán megfordulhat. Én kicsi fiam keresztben van mégsem aggódok. Köldökömnél a feje és jobb olalamon a lábai. Így éreztem és az uh-on be is bizonyosodott. Nagyon császár ellenes vagyok és ha mégis kell, biztos nehezen fogom megélni... Fájdalomcsillapítót sem tervezek, de majd meglátjuk. A fájdalomküszöböm szerencsére nem olyan alacsony. Bár ha azt nézzük, hogy most minden fáj.... :D :D
Tegnap nem tudtam lábra állni. A térdeim felmondták a szolgálatot, főleg a bal. Volt már ilyen december-január környékén, akkor felírtak gyógyszert, krémet és bringát. De akkor derült ki babócám így a bringáról le lettem tiltva. Szép lassan mondhatni magától rendbejött. Fájdogált időnként és kész. De most már éjszaka is az elviselhetetlen fájdalom és reggel már nem bírta el a súlyom. Ez van. Maszírozó gép, izület program. Kezdő lökésnek megfelelt, aztán vettem krémet. Lehet-e használni? Csaj mást adott, de akkor látta, hogy abban is van olyan ami nem oké, erre adta ezt. Ebben is benne van, hogy nem ajánlott. De este bekentem és határozottan jobb lett. Ma is be kéne. De nem vagyok jó viszonyban a krémekkel. :) Ma meg a hasam fájt, húzódott mit tudom én milyen érzés volt. Egyszer mitha az egész méhem megindult volna lefelé, hát az nem volt túl nyugtató érzés. Most meg a hátam akar beszakadni.
Holnap ki sem akarok kelni az ágyból. Remélem jobb lesz minden. Főzni sem kell, mert maradt máról krumplileves (imádom), legfeljebb tésztát, párom diós-lekvárost szokott enni.
Csak így tovább jöhetnek az ebéd tippek, receptek formájában.
A kollégámat hívtam, hogy nem vagyok jobban, így nem megyek, holnap még főnököt hívom és kész. :)
Mára viszont elég volt, megyek fürödni és az ágyba.
Mindenkinek jó éjt!
bex13
 
 


Jó reggelt!

Kép

Szép napot mindenkinek!

Köszi a mosással kapcsolatos tanácsokat. Akkor lassan nekiállok mosni, vasalni. Nemsokára készen lesznek a polcok a szekrény másik felébe, és akkor be is tudok rendesen pakolni.

Mára még van egy kis takarítanivalóm. A fürdő és a konyha még kimaradt a múlt heti buliból, úgyhogy nekiállok szép nyugisan. Se férjem, se lányom, úgyhogy a saját tempómban szép bálnásan megcsinálgatom. :lol:

Andi: Igazad van, most nőnek igazán a babák, csak a hétvégén éppen olyan passzban voltam, hogy nem bírtam már el a pocim. Fel is ajánlottam páromnak, hogy vegye át csak egy órára, addig pihenek. A diéta miatt nem irigyellek, de tuti menni fog!!

Kata: Nekünk is faktum bútorunk van. Igaz már 10 éves, de nagyon jól bírja a strapát, és jól is néznek ki. A babakocsi meg nagyon tetszik. Ha nem kaptunk volna, én is zöldet választottam volna. Így most van egy talán bézs-szürke kockás. Nem rossz, majd lefotózom, legalább nem kellett rá költeni.

Már megvettük a matracot a kiságyba, a kiskádat állvánnyal /nem tudok hajolgatni a derekam miatt/, a pelenkázólapot. Kezdünk jól állni.

Scooper: Menj borogass bátran! De magadat ne idegesítsd fel! Amúgy a használt dolgok miatt ne aggódj. Nekünk is rengeteg mindenünk használt. Ruhákat meg itt a neten a tesz-veszen vettem csomagban, az is használt. De ha jól emlékszem mások is vásároltak már a neten használt gyerekruhákat. Ki lehet fogni egész jó áron csomagokat, érdemes böngészni. Fel a fejjel!

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee
 
 


Szép napot mindenkinek!


Kép
Vendég
 


Szép jó reggelt!


Bibi
nagyon klasszak ezek a kis cipőcskék! Áruk van még így is... 8) De hiába na, ha az ember jó minőségű cipőt/ruhát/akármit akar, akkor perkálhatja a lóvét... Csak kár, hogy a gyerekek olyan hamar kinövik a cipőket :twisted:
De a gyerekekért ugye mindent :)

Erről jut eszembe, van egy reklám a tv-n, valami nagyon undorító! Egy cukrot reklámoz, amiben állítólag valami vitaminos nyaflaty van, s a szöveg hozzá az, hogy a gyerekek legjobban az édességet szeretik, s ha a szülő IGAZÁN szereti a gyerekét, akkor mindent megad neki, amit csak kér, és ilyen cukrot vesz. Hát az anyjuk tudjátok mije! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: legszívesebben feljelenteném valami reklámellenőrző hivatalnál. Van ilyen egyébként?

Bex, nagyon sajnálom a térded!!!! Remélem a krémezés és a masszázs helyre teszi!

Jégkocka: végül is nem jégkockát szopogattam, hanem csináltam limonádét, bevágtam a fagyóba, megvártam míg kásás lett, s szépen elfogyasztottam jégkásaként :D :D :D :D :D :D

lekváros diós tészta... nyammmmmmmmmmmmmmmmmm


Taranee
nagyon ügyes vagy! Én a hétre tervezem a kamaszok szobáját szétdönteni.. egyelőre az erőt várom, hogy legyen velem :lol: :lol:

Ma éjjel, illetve tegnap úgy aludtam, mint akit fejbe lőttek. Tök jó volt :D Végre :)
Most mosom a baldachint, kis takarót s egyéb járulékos elemeket, aztán lehet, hogy majd felteszem a kiságyra, mert így olyan csontvázas Luca ágya csupaszon... :roll: max kimosom majd még egyszer 8)

vicger
 
 


Madárfüttyös jó reggelt!

Bex,sajnálom a térded.Ha csak a pihenéstől javul,nem kérdés,hogy nem mész többet dolgozni.Aludd ki magad ma végre :)

Kriszti,igen,van ilyen cukorka,és nagyon fini.A nagyfiam és én is nagyon szeretjük.Sparban szoktam venni.

Brumi,én sem ismerem ezeket a cipőket,de nagyon szuperek!

Scooper,borogass,de magatokra vigyázz!

Alvásom 4-es.El is aludtam reggel.
Rutinos diltázók!: Elaludtam a 7 órás reggelimet.Az nagy gáz?Vagy most mindent toljak el másfél órával?

Kép
v.andi
 
 


Andi, gondoltam h cukor van :D de vajon reklámfelügyelethatóságoskókonfittyom van e ? :D

vicger
 
 


ARANYNAPNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK!!!

Kép

Kép Kép
manósziget
 
 


Aranynap,én is csatlakozom:
Isten éltessen sokáig!!

Kép

Kép
v.andi
 
 


Lányok én olyan carul voltam tegnap este. Még Mírát se tudtam megfürdetni, mert olyan keményedésem volt, hogy levegőt nem kaptam rendesen és mozogni is alig tudtam. Lehet sok volt az elmúlt pár nap pakolása-takarítása-vasalása? Azért kicsit megijedtem, de szerencsére a magneb6 hatott..
Ráadásul úgy néz ki nekem olyan a belső szerkezetem, hogy a gyomromban szeretnek lenni a babók, mert öcsike is ezt a pozíciót vette fel pár napja, így megkezdődtek nálam a fulladások, szuszogások. :S Az tuti, hogy meg nem fordult, mert simán lehet érezni, hogy lent kaparászik a kis kezével, fent meg néha lerugja a bordámat a helyéről. :S

Bibi, tényleg jók a Clarks cipik, mi is ceretjük. :) Jók még az Assok is.

Fogyisoknak őszinte részvétem. :(

Kép Kép
manósziget
 
 


Manó,szerintem a tegnapi nap összességében nem volt jó hatással itt szinte senkire.Valami lehetett a levegőben,mert mi,akik tényleg nem egy panaszkodós csapat vagyunk,tegnap nagyon nyűgösek voltunk.

Én is észrevettem,hogy a pakolásra már nem úgy reagálok,ahogy eddig.Most már szigorúan kell a segítség.Enyim gyerek is a bordáim alatt lábtempózik,és estére nekem is "elfogy" a levegőm.

Ezeket a cipőket is dicsérik.Szakértők?
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... type=cipok

Kép
v.andi
 
 


Aranynap!

Boldog szülinapot!

Andi!

Ha elolódott areggeli, szép fokozatosan igazodj hozzá, pl. tízórai 10.30. ebéd, 13.15. uzsi 15.50 stb. Bár én nem vagyok ilyen szigorú, nálam is előfordulnak csúszások...

Scooper!

Hát neked sem túl éles s kép a babóról (az enyém sem) de a lényeg, hogy rendben van minden.

Manó: LASSÍTS...

Clarks: én is imádom, én turiban szoktam beszerezni....

Lányok, a reflexeim olyan mértékben kifinomultak, hogy olyan vagyok, mint a nyúl hajnalonta. Ha arra ébredek, hogy kezdődik egy lábgörcs(egyre több), szinte a mp ezredrésze alatt felugrok és feszítek vissza!!!! :lol:
Pedig egy valag mg-t szedek (állítólag ezt csak a 36. hétig lehet szedni) De utána mi lesz a lábgörcsökkel????????

Kép
arvaerika
 
 


Erika,köszönöm.Én sem vagyok szigorú,de most az alvás jobban esett,mint a kelés evés miatt.

Nem irigyellek a lábgörcs miatt.Nagyon friss lehetsz reggelente,ha így kipattansz az ágyból. :lol:

Kép
v.andi
 
 


Andi!

Jók ezek a puhatalpó cipőcskék nagyon.... de csak otthonra. Nekem minden gyerkőc mezítlábazik(télen is). Most a játszón meg még a papucsot sem tűrik el....Éppen néztem, hogy a sok szép ruhácskát, amit Fanninak vettem, nem is használjuk, mert többnyire játszótéren vagyunk, oda meg nem mehet szoknyába...nem azért mert sajnálom, hanem mert kényelmetlen neki. Mindig elindulunk szépen felöltözve, aztán hazafele meg bugyi, poló, mezítláb lesz belőle, meg két hóóót koszos gyerek.... :lol:

Kép
arvaerika
 
 


Andi, egy barátnőm vett ilyet a kisfiának és nagyon dícsérte. Szép is és kényelmes is állítólag.

Erika lábgörcs miatt kezet foghatunk. Már 2x nekem is majdnem volt, ott én is mint a villám ugrottam ki az ágyból, de a legelsőt azt sajna nem sikerült a múlt héten megállítani. :S Áááá, ne tudjátok meg... a combom belső részét kapta el és azt hittem ott pusztulok bele. Akkor kezdtem el a magneb6-ot szedni...

Kép Kép
manósziget
 
 


Sziasztok!

Én éjfél körül kerültem ágyba, és Lilla csak 9kor ébredt, addig aludtunk :)

Andi: én erre direkt rákérdeztem múlt héten a belgyón: mi soha nem kelünk olyan korán, az egyik terhes cukros barátnőmnek anno azt mondták, húzza fel az órát, és egyen 7kor ... szóval, én is megkérdeztem, hogy mennyire fixek az időpontok

Azt mondta a dokim: nézze maga nem cukorbeteg csak egy csökkent glükóztoleranciája van (az éhgyomri normális értékű) ... a LÉNYEG: egyszerre keveset, és összvissz ne legyen több 160 CH-nál ... szó szerint azt is mondta: ha van, hogy csak 3szor eszem, akkor sem lesz gond, de próbáljam a 4-5 szöri étkezést preferálni

Mi most reggeliztünk, a köv. étkezés az ebéd lesz délben ... nem jó sűrűbben enni, mint 2.5-3 óra ...

DE: MINDEN ESET MÁS ÉS MÁS !!! szerintem kérdezz rá te is a dokidnál erre ... ilyen dolgokban nem jó tanácsot adni egymásnak, mert nem tudjuk, nekem miért mondták ezt, és esetleg neked miért mondanak mást ...

Kriszti: ezek a cipők csúcsminőségűek, az új áruk az üzletekben kb 14.000 ft körül van ... nálam is vannak vadiújak, a legdrágább 7900,- .... azért,ha egy jobb pár cipőt akarsz venni, az ilyen minőség itthon is 9-10000 ft körül kezdődik ... nálam azért ilyen az áruk, mert tényleg alig használtak ... sok helyen lehet Clarks cipiket venni a neten, csak meg kell nézni, miért mit adnak ... :)
KB gy éve foglalkozom a kiscipőkkel ebben a formában, és azt tapasztalom: aki egyszer vesz egy ilyet, az utána keresi ... de élőben kell látni, mert akkor láátszik a különbség a többi cipőhöz képest ... :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Jó reggelt!

Aranynapnak boldog szülinapot!
Andi aludnék én de egy buzi légy felébresztett fél 7-kor és nem tudtam visszaaludni.
Erika, jól nézhet ki a 2 gyerkőc játszótér után:) aranyosak maszatosan, homokosan. A lábgörcs miatt nem irigykedem, én szedem a mg-t, de időnként nekem is van, bár nem vészes.
Manó, pihenj Te is!
Kriszta a jégkása se rossz, hamar feltaláltad magad. :D :D
bex13
 
 


Húú, én már 50 alá mentem a hátralévő napokkal... :D:D

Kriszti!

Én általában azokat a topikokat, ahol már sok baba megszületett, nem szoktam olvasni (lehet, hogy majd a mienkkel is így lesz? :D:D:D) mert borzasztóan tud idegeseíteni pl. az ennyit evett, ennyit gyarapodott kérdéskör. Komolyan, mintha ez lenne a legfontosabb, hogy aztán mindenki idegeseítsen mindenkit, és rögtön arra gondoljon, hogy az enyém nem eszik annyit, nem gyarapszik annyit biztos nincs elég tejem... Megy a mennyit kéne enni egy nap, és keringenek a számok, amit én nem tudom, honnan szednek szopizós babáknál (Mabe, te gondolom szintén nem hallottál ilyet a szopis tanfolyamon), mert náluk csak minimum gyarapodás van megadva, és az is nagy határok között mozoghat. És nincs két gyerek, aki ugyanúgy fejlődne, az én 5 éves lányom csak két kilóval kevesebb, mint a 7 éves fiam... (És a fent említett babák többsége nem koraszülött, ahol tényleg kell figyelni arra, hogy megfelelő mennyiséghez jusson, és a gyarapodására is fokozotttan kell figyelni.)

Peppino!

Azért még van ideje irányba fordulni!
És talán jobb korábban császárra készülni és természetesen szülni, mint fordítva. Nekem a császárban a legrosszabb az volt, hogy hirtelen jött, már sokujjnyi tágulásnál kellett sürgösséggel, altatásban csinálni. Szóval készülni abszolút nem tudtam rá. Persze minden szülés végződhet így, de én addigra szültem már hüvelyi úton, és a terhesség alatt sem merült fel, mert fejfekvéses volt egészen korántól (azt persze nem tudhattuk, hogy kétszer a nyakán és egyszer a vállán van a köldökzsinór).
Szóval ne ijedj meg a császártól, készülj rá, olvasss utána, hogy mi segíthet könnyebben felépülni belőle, kérdezz utána, nálatok a kórházban hogy csinálják, mikor kaphatod meg a babát, stb. Aztán együtt örülünk, ha mégsem lesz rá szükség, mert a babóca addigra befordul!! :):)

Scooper!

Be kell valljam, ha nekem egy dokim is azt a pofátlanságot merte volna mondani, hogy neki 100 eFt kevés lesz a szülésért, azonnal otthagytam volna. Mit képzel magáról?? Engem az ilyen mondatok nagyon fel tudnak idegesíteni, hisz mit képzel az ilyen ember? Hány ember van az országban, aki nemhogy egy napjááért, vagy pár órájáért, de egész hónapra nem kap ennyi pénzt!
Nem azt mondom, hogy nem kérhet pénzt, de azért némi empátiát és mértékletességet tudjon már gyakorolni!

Boboka!

Ha nem csinálnak a dokidnál vérvételt, akkor mielőtt ide-oda rohangáltatnának, kérdezd meg hol kell és hogyan elvégeztetni!
Az én nőgyógyászom nem csináltat laborvizsgálatokat, nálunk ezért úgy megy, hogy a körzetileg illetékes nőgyógyászatra kell bemennem beutalókért (háziorvos és védőnő sem tud adni, illetve a háziorvos bizonyos dolgokra igen, de nem minden, a terhességgel összefüggő dologra). És azzal a beutalóval tudok a vizsgálatokra elmenni (helyileg ugyanott van, csak azért kell ált. kétszer mennem, mert ugye labor reggel van, beutalót viszont akkor még nem tudok kérni, mert a nőgyógyászaton csak később kezdenek).

V.andi!

Tojássárgája nyersen és nyáron nem terhesen sem! Nagyon kell vele vigyázni, ha nyersen akarod használni (pl. a tiramisuba úgy kell), akkor szalmonellamenteset kell venni.

Lehet, hogy nem leszek népszerű :D:D, de azért én azt modnanám midnenkinek, hogy a kilókkal vigyázzatok!! 13-15 kg fölötti hízás már nem a terhességgel kapcsolatos (hacsak valaki nagyon nem vizesedik) és bizony ott fog maradni. És általában nem másokat zavar, hanem pont az anyukát, ha a szülés után semmilyen rucit nem tud felvenni, itt is egy kis többlet, ott is. És szerintem könnyebb nem meghízni, mint leadni a felesleges kilókat, az bizony kemény munka tud lenni, és egyáltalán nem biztos, hogy a szoptatás majd segít, mert sokaknak épp akkor még nagyobb étvágya lesz, amit amúgy is le kell küzdeni.
Nem vagyok ám egy fanatikus "ne hízzunk", de nekem 10 éve nem sikerült visszanyernem a korábbi súlyomat. Előbb terhesség, szoptatás, terhesség, szoptatás... És egyik alatt sem szabadna fogyózni (ettől függetlenül volt olyan, amikor már nagyon azavrt a dolog, hogy szoptatá alatt fogyóztam (nem az első hónapokban, de egyik gyerekem se hagyta 1 évnél hamarabb abba, a legkisebb 2 éves koráig szopizott)).

Astrid

Kép
astrid
 
 


Szép napot!

Aranynap: Boldog szülinapot!
http://www.youtube.com/watch?v=hi3pbtrqy70

(ez vicces, a gyerekeim imádják :wink: )

Én olyan vagyok, mint akit agyonvertek, nem alszom több hete, rohadt sav éjjel nem hagy :cry:

Vasárnap jól kilubickolták magukat gyerkőceim, igaz még csak medencében, talán ma megpróbáljuk a Balcsit is.

Szülés: Én mindig olyan boldogan várom, hogy igaz az, amit a cikkben leírtak, pláne volt élsportolóként osztom a magyarázatot is.
Amikor a fájások jönnek befelé fordulok, elképzelem a kismanót(im) és segítek neki. Elmagyarázom, hogy ne féljen, nekem is olyan kellemetlen, de nem sokára vége. Megnyugszik, érzem a lelki köldökzsinóron, és én is. A fájdalom, már nem is olyan erős.
Nem érdekel a testem, olyankor nincs helye az önsajnálatnak, mert aki abba belemerül, csak szenved és nem halad. Én a szülés folyamatát azzal tudtam segíteni, felgyorsítani, hogy elképzeltem még a méhszájam is, ahogy minden fájásnál egyre jobban és jobban nyílik...a három szülésemből a leghosszabb ideig az egy óra 25 perces tartott, az első megvolt egy órán belül, a harmadik 20 perc. (csak azt az időt tekintem igazi vajjúdásnak, ami ténylegesen kellemetlen, fáj, de a kontrakciók, amik csak kellemetlenül feszítettek persze jóval előbb jöttek, tehát nincs villámszülés, csak az első szakasza kellemesebb az aktív vajjúdásnál).

Pocak: Párom megkérem kattintsa le, szerintem elég kicsi maga az idejéhez is, pláne mikor megtudják nem is egy lakosa van :cry:
Az UH- viszont még mindig azt mutatja, hogy megfelelnek a koruknak, igaz nekem nem érik el még az 1200g-ot sem, de állítólag ez normális kettőnél. Én nem tudom mi a normális, ahány gép, annyi érték, ahány orvos, annyi fajta mérés...
No para...az első 3 gyerkőcömmel nem voltak ilyen flancos gépek, örültem, ha láttam valami foltot belőlük. :lol:
Amúgy rekord lesz mindenképp a testemtől, mert a legnagyobb babám is 2920g volt, már most majdnem kiadják az egyet :lol:

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


[quote="v.andi"]M írta:v.andianó,szerintem a tegnapi nap összességében nem volt jó hatással itt szinte senkire.Valami lehetett a levegőben,mert mi,akik tényleg nem egy panaszkodós csapat vagyunk,tegnap nagyon nyűgösek voltunk.

Én is észrevettem,hogy a pakolásra már nem úgy reagálok,ahogy eddig.Most már szigorúan kell a segítség.Enyim gyerek is a bordáim alatt lábtempózik,és estére nekem is "elfogy" a levegőm.

Ezeket a cipőket is dicsérik.Szakértők?
http://www.liliputi.hu/index.php?m=main ... type=cipok


Ezek nagyon jók otthonra, mert olyan, mintha mezítláb lenne a baba ... a Clarks egyébként azért "más" mert a cipőikben nincs harántemelő ... a legújabb vélemények szerint nem jó a Siesta típusú, keménytalpú, bokát túl erősen tartó, alapból harántemelős talpú cipő járni tanulni, mert ebben "ellustul" a lábboltozat, és sokkal valószínűbb, hogy később lúdtalpas lesz, mert a talpa ebben az időszakban nem volt edzésben ... amúgy minden járni tanuló kicsi talpa olyan, mintha lúdtalpas lenne, ebből alakul ki a járással az egészséges lábboltozat ... azért kell, amennyit csak lehet mezítláb hagyni, lehetőleg terepen :) ... viszont egy burkolt padlós lakásban még nyáron is sokszor hideg a padló ahhoz, hogy mezítláb legyen ... erre jó a csúszásgátlós zokni, vagy a liliputi kiscipő, ami egyébként ennek a cipőnek a mintájára készült:

pediped.com

ANDI: itt elég sok mindent lehet olvasni a mezítlábas járás - tanítás előnyeiről, Lillám is ilyenben tanult tavaly nyáron járni, aztán jött a Clarks őszre, éppen azért, mert nincs benne harántemelő !!! ....

és mert annyira hajlékony a talpa, hogy az hihetetlen :) ... ilyen még itthon azt hiszem a Superfit is, abban sincs ... aztán ebben a kérdésben is megoszlanak a vélemények, mindenki maga dönti el, mit tart a legjobbnak a babájának :) ... ÉS AMI FONTOS: a fenitek CSAK az egészségesen fejlődő talpú babákra érvényesek, akiknek valamilyen ortopédiai problémát diagnosztizálnak, azoknak spec cipő kell pl ha befelé fordul a sarok, akkor supináló talpú-sarkú cipő ... de az megint más kérdés ...

teszek képet Lilláról, tavaly nyárról:


Kép

Kép

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Aranynap: Boldog születésnapot Neked!!!!!

Diétához nem tudok hozzá szólni... de Andi szerintem is kérdezd a dokid, hogy nálad hogy-mit lehet... mert mindenki más... (bocs a beleugatásért.... ) :wink:

Bex... Manó... lábgörcsre igyatok meg egy magnézium pezsgő tabit naponta... szerintem hatásos... (nekem bejött... :wink: ) Nekem jobban bejött, mint a Magne B6... és ebben is van.... :wink:

Én még nem mostam babarucit.... nincs hova pakolnom addig asszem nem is fogok neki állni.... :? :? :? Remélem hamarosan lesz valami szekrény alkalmatosságunk is és akkor én is neki állhatok.... :wink:
vikiviktor
 
 


Cipő kérdéshez sem tudok hozzászólni.... :? :? :? Gyűjtöm általatok (tapasztalt kismamik...) a tapasztalatokat.... :) :) :)

Csunyeszka... tetszik a szüléshez való "viszonyod"... valahogy így próbálom én is elképzelni.... és "írányítani".... :wink:
vikiviktor
 
 


Aranynap boldog szülinapot !!!

Manó: remélem, már jobban vagy !!!!!! :)

Lábgörcs: nekem az utóbbi egy hétben minden hajnalban, a vádlikban van .... visszafeszítem, és forgatom a lábfejem, attól enyhül ... nagyon szar érzés, örüljön, akinek nincs :) ... én nem szedem a magne b6-ot, csak alkalmanként ...

FLORANAN hol vagy ????

Astrid: nagyon igazad van a súlynövekedéssel ... viszont: én pont annyira igyekeztem nem meghízni első terhességnél, mint most (igaz, akkor nem lettem cukros), de: mire kiderült most, hogy cukros vagyok, addigra még csak 10.5 kg plusznál jártam ... anno ilyen korú terhességnél már 23 kg körül ... és nem zabáltam akkor sem, csak most egészen másképp rakódott a plsuz, nem igazán tudom, mi a különbség oka ... anno az volt a baj:nem állt oda mellém senki (védőnő, orvos, bárki), aki azt mondja: diétáznod kellene, így és így ... hiába kérdeztem a dokit, védőnőt, csak általános, ködös válaszokat kaptam pl: védőnő: tartsak heti egy gyümölcsnapot ... még nem terhesen is nehezemre esik egész nap csak gyümit enni, ráadásul március volt: mégis mit kellett volna enni egész nap ??? ... szóval: Kriszti csinálta jól: 90 napos diéta, ésszel !!! :) ... csak aki 60 kiló körülről indul, azzal nem foglalkoznak a terhesgondozáskor ilyen kérdéskörben addig, amíg cukros nem lesz .... :shock:

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Nooo megrendeltem a kiságyat Dóra-babának.... :)

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... xazon=1167
vikiviktor
 
 


Erika,én is (mi is)nagyon mezítlábasok vagyunk.

Astrid,egyetértek a kilókkal,de kell egy "rossz" tapasztalat ahhoz,hogy az ember odafigyeljen saját magára,ha már a terhesgondozáson tényleg csak akkor szólnak,ha mondjuk magas a cukor.Danival én is 25 kilót híztam,47-ről kezdtem (fénykoromban :lol: )72-vel mentem szülni,és bizony majdnem 2 év alatt nyertem vissza az 50-52körüli versenysúlyom.Most ennél jóval többről indultam,és nem tartok csak 6kilónál.Oda figyeltem,és nem bánom.A diéta miatt gondolom már nem fog sok feljönni.

Csunyeszka,hol a poci fotó?Nem találom :roll: :)

Viki,még én sem mostam semmit.Nincs hova pakolni nálunk sem még.Remélem hamarosan kész lesz a babaszoba.

Kép
v.andi
 
 


sziasztok!

Szépek a bútorok, és a kocsi is! Mi kaptunk egy teljesen egyszerű rácsos ksiágyat, abba kell majd matracot venni. a babakocsival még mindig hadilábon állok, fogalmam sincs, milyen legyen!
babaholmikat egyenlőre egy használaton kívüli kis szekrénybe gyűjtögetem, mert még nem döntöttük el, hogy kell e pelenkázó komód, és abba pakolom a kiscsaj ruháit, vagy elég egy pelenkázó lap, és a mostani kis szekrény marad az övé.
van valakinek kiságyra tehető pelenkázó lapja? nem túl kicsi? nekem olyan keskenynek tűnik mindegyik, ami meg szélesebb, az olyan lapos, és nincs merev oldala sem!
én is nézegettem a hétvégén dekorációt, de olyan drágák, hogy elgondolkodtam, mi legyen. a matrica ami tetszett, nem volt túl nagy és 9000 ft. lehet csak néhány képet teszek ki a falra, és majd akkor dekoráljuk, ha nagyobb lesz, és jobban értékeli, most úgyis főleg csak magam miatt csinálnám.

KépKép
Kép
s.vera
 
 


[quote="vikiviktor"]N írta:vikiviktorooo megrendeltem a kiságyat Dóra-babának.... :)

http://www.neobaby.hu/index.php?&lap=xa ... xazon=1167


Viki: nagyon tetszik, nagyon szép, jól fog illeni a sárga szobátokba !!! .. és hát, az ára is szuper :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Pocifotó csak este tudok feltenni, azért nem látható :wink:
(kell egy fotós is)

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Köszi Bibi... igen nekünk is az ára volt most a döntő... meghát azért narancs.... :wink: :wink: :lol: :lol:

Most agyalok a pelenkázón... és egy nagyobb álló szekrényen.... amit szintén narancsból szeretnék... írom ki a méreteit... és számolok... (bútor készítő cégnél dolgoztam eddig.... :wink: szerencsére...) Számolok, hogyan tudnánk minél olcsóbban praktikus dolgot összehozni.... :wink: (Az a k@rva pénz.... :? :? :? ) :oops:
vikiviktor
 
 


Sziasztok,

Aranynap: boldog szülinapot!

Lábgörcs: nem csak mg hiány miatt lehet, hanem kalcium hiány miatt is. Amikor nekem volt, akkor ezt mondta a dokim. Az elejétől kezdve szedtem Ca-ot és amikor elkezdett görcsölni a vádlim és megkérdeztem a dokimtól, akkor azt mondta, hogy azért mert csak az egyiket (Mg-Ca) szedtem. És mivel ugyanahhoz a nem tudom mihez kapcsolódnak, ha csak az egyiket szedem a másikból lesz hiány és ez okozhatja. Akkor azt mondta, hogy hagyjam abba a Ca-ot és szedjek egy darabig Mg-ot, utána meg szólt, hogy a Mg mellé Ca is kell.

Nekem a kezeim fájnak napról-napra jobban - az újaim izületei .
Van olyan újam, amit már alig bírok kiegyenesíteni és ropog össze-vissza. A fogás is nehezen megy már vele :cry:

t-pk
 
 


Viki ezt a pezsitabit kipróbálom. Valahogy szimpatikusabban is hangzik, mint a bogyó. Azokat alapból nem szeretem.

Ja, és nyugi még én se mostam ki semmit, csak egy helyre gyűjtöttem mindent... de mág van egy doboz, amit kapni fogok.. majd augusztus eleje-közepe felé szeretném kimosni, vasalni a rucikat.

Vera és elképzelés babakocsi ügyben? Milyenre gondoltál? Én valszeg festeni fogok a szobába és dekorgumiból csinálok még képeket öcsinek, mivel az ő kiságya egy fa lambériás fal mellett lesz és hát azt nem kéne összemázolnom. Egyébként épp tegnap kezdtem el összegyűjtögetni az ötleteket. Már kezd körvonalazódni minden. :)

Kép Kép
manósziget
 
 


Kata, megjöttek már a pihenőszékek?

Kép Kép
manósziget
 
 


Krumplival is tök jól lehet dekorálni. Ehhez is csak minimális kézügyesség kell. ;)

Kép Kép
manósziget
 
 


Súlynövekedés: Azt hiszem teljesen más mindenkinél, és még normális korlátok közt van.
Most jönnek a kövek a fejemre!!!
Most, hogy kórházban voltam, tapasztaltam ilyet és olyant is egyaránt. Az egyik kismama 24 kilót hízott, de olyan vékonynak tűnt így is, pláne két babát cipelt és a 37. héten járt, de volt olyan is, akitől megijedtem...elnézését kérem utólag is, de az nem hiszem, hogy valakinek is előnyére fog válni akár terhesség során, akár utána, ha az egész testét felpuffasztja. Itt nem csak a nőt kell megőrizni magunkban, hanem az egészséget is.
Jönnek a szív és keringés, majd visszér, cukor stb...

Én elváltam...még így is, hogy azt hiszem a legkisebb jele sem maradt rajtam soha a szüléseknek...(bocs lányok, ez is velejárója a párkapcsolatnak a külsőség és ápoltság)
Tudom kényes és megdobáltok érte(sokan), de nem szabad a szeretett férjünkkel és partnerünkkel is megtenni, hogy 30 kilóval testesebben is sokáig elvárhatóak legyenek azok a bókok, amik előtte. Most még lehet ráfogni a terhességre, de majd eltelik 2-3-6 hónap és még mindig azt látja, hogy 7 hónapos terhesnek megfelelő nő van mellette, nos...

Csak erről senki nem mer beszélni, mert megosztja a közvéleményt...

Vannak, akik 25 kiló után is érzik a nőt magukban és szülés után minden energiájuk és motiváltságuk megmarad arra, hogy teljesen visszanyerjék alakjukat. Nekik minden elismerésem és fejhajtásom, mert tudom, nagyon nem könnyű!
(és vannak, akik boldogtalanul menekülnek a gyermekükbe vagy valami pótcselekvés felé, mert maguknak sem mernek vallomást tenni)

Pedig csak annyi lenne a 9 hónap feladata, hogy étkezzünk úgy, hogy mindenki jól járjon, elsősorban a baba, majd a csomagolást jelentő anyuka, apuka és ha vannak gyermekek, ők is!

Én Vicgerről tudom, hogy nagyon sokat tesz és tett ezért, és jó páran közületek!!!
Tényleg minden elismerésem, és örülök, hogy sok jó példával jártok elöl!
Egyébként itt köszönöm meg mindenkinek a hasznos és jó recepteket, amit eddig nem tettem, de sokszor volt alapja egy-egy étkezésnek :lol:

És elnézést az őszinteségemért, amit én gondolok lehet csak így, bár a párommal nagyon őszintén el tudunk ilyenekről beszélni és sokszor kérem ki a véleményét mindenről, ami női dolog, mert jobban rálát nálam.

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Csunyeszka... én értem mire gondolsz.... és egyet is értek veled... :)

Viszont én kicsit örülök, hogy híztam.... no nem szeretnék ilyen súlyban maradni.... de csont-sovány-gizda sem akarok lenni (ami korábban jellemző volt...) Én mindig azt kerestem hogyan tudnék egy ici-picit is hízni... mert nem éreztem jól magam soványan... nem volt energiám semmihez.... stb...
Most nem mondom, hogy ez a 80 kg nekem húúú de jó... de tudom, hogy lefog menni... ezt onnan tudom, hogy anno valamitől (orvosok szerint hormon túltengésem volt... :? :? :? ) egyik hónapról a másikra 48 kg-ról híztam 75-re... és kb 2 hónap alatt újból 50 voltam és nem fogyókúráztam!!!! És fogalmam sincs mitől ment le... és dokitól dokihoz jártam és ők sem tudták... semmilyen szervi bajom nem volt.... (tény... amit én is tudok, hogy nálam a stressz nagyon nagy fogyókúra.... :? :? :? )

Jaaa és ezt a 80 kg nem "zabálással" értem el... ez úgy feljött... :)

DE van ismerősöm nekem is a környezetemben.... akin nagyon csodálkozom, hogy nem tart diétát.... mert igazán rá férne... és nem csak azon kellene siránkoznia, hogy a férje elfordul tőle....
:? :? :? :wink: :wink: :wink: :wink:

Bocs a hosszúságért... asszem megyek ebédelni.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
vikiviktor
 
 


Nagyon sokat írtatok megint,de most sajna nincs sok időm reagálni,holnap meg nem lesz áram(szerelnek fél pécelen).

Aranynap ,boldog szülinapot!!!

Andi kitartás!!!!Nem örülök neki hogy lassan mindenki diétázik,hisz ha vendégségbe jöttök,nem tudlak majd megkínálni titeket sütivel!!!!! :( :(

sutimano76
 
 



Kép
v.andi
 
 


Sziasztok lányok!

Vagyok ám, csak egyszerűen képtelen vagyok regaálni, nem jön az ihlet... :? Köszi Bibi, Vicger, Boboka a hiányolást :)
Feszült is voltam az elmúlt napokban, úgy igazából, nem tudom, miért...
de olvasok lelkesen!!

Szia Scooper, nem "találkoztunk" még! Pocikép jó, az enyém is hasonlóan zebra, ne aggódj! Én már túl vagyok a kiboruláson...

Nekem tetszik a szülés-leírás, pont így gondolom... én nem félek tőle, fájni fog, de biztosan "jó" lesz! EDA-val úgy vagyok, hogy ha kell majd, oké, de nem mindenáron szeretném.
Azon inkább parázom (meg haragszom is picit), hogy lehet, h Apa nem lesz aug. 16-30. között :evil: :evil: De ahogy olvastam. máshol is kell a pénz, nem csak nálunk, úgyhogy mit tudunk csinálni... mondtam neki, hogy ha nem lesz itt, mikor jön a baba, kinyírom... bár elvileg lesz még 3 hete kb utána, de Murphy... most szuggerálom a szeptembert...

Aranynap BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap polcokat fúrtunk a fürdőszobában, kicsit színeseket az Ikea gyerekosztályról, tök vicces lett :)

Válogattam tegnap a kölcsön kapott babarucikat, rájöttem, h egész sok van!

A szeméremcsontom annyira fáj, h néha összerándulok... :evil: :evil: :evil:

Leszek még ma, próbálok írni is!!

Bocsi, akikre nem reagáltam, nem tudom, mi a grafomán ellentéte, de most az vagyok :oops:

floranan
 
 


Sziasztok!

Viki, nagyon szép a kiságy :) És télleg, az ára is nagyon barátságos :)


"...de az nem hiszem, hogy valakinek is előnyére fog válni akár terhesség során, akár utána, ha az egész testét felpuffasztja"


Csunyeszka, én nem faltam a terhesség alatt, mégis heti egy kiló jött fel az x. héttől, és tényleg úgy, hogy egészségesen étkeztem, és nem sokat.
Most, 29 hetesen kiderült, lehet, hogy a pajzsmirigy miatt lehetett, de már a java feljött, sok mindent nem tudok csinálni, csak továbbra is odafigyelni az étkezésekre, meg szedni a gyogyót.

Szóval szerintem nincs olyan nő a világon, aki direkt puffasztaná fel magát:):)

De ez szerintem alkati kérdés is, engem is baromira zavar, hogy egy dagadt tehén lett belőlem, de tudom azt, hogy lesz elég akaratom leadni.

Ha ezt meg egy férfi nem képes kivárni, akkor az a kapcsolat annyit is ér :roll:
(Ezzel nem azt mondom, hogy a gyermek születése utáni pár évben bálnának is kell maradni :lol: )

És bocsi, ez nem megkövezés akart lenni, de aki világ életében vékony testalkatú volt, az nem nagyon tudja megérteni a könnyen sok kilót felszedőket.

Én 5 éve 55-58 kiló voltam, nagyon imádtam, de sajna tisztában vagyok vele, hogy egy olyan 64-65-nél már nemigen leszek sosem soványabb, és akkor is kb. húsz kilót kellene leadnom (+ még ami majd rámjön még).

Aranynap, nagyon boldog szülinapot kívánok :)

Bibi, nagyon édesek a kiscipők :) Gratula a topikhoz :wink:
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?