Sziasztok!
Tegnap volt egy gyors bekukk, ebéd után mentünk Szombathelyre a tesómékhoz (ikertesóm). A gyerekeket nála hagytuk, mi meg Albinnal (férjem) elmentünk vásárolgatni. A Tesco-ba és is végignéztem a gyerek ruhákat, szerintem, ha tudnám biztosra, hogy i lesz, vettem volna neki vmit. Pedig igazából nekünk nincs is szükségünk ruhára.
Babácska! Boldog szülinapot a fiadnak!!!
Ronci! tegnap már nem ültem úgye vissza a gép elé, s nem tudtam válaszolni neked. Nem tudom, hogy milyen dödölle receptet néztél, én így csináltam. Kb. 1 kg krumplit felvágtam, s sós vízben megfőztem puhára. Vizet csak annyit kell rá rakni, hogy ép, hogy ellepje. Mikor jól megfőtt, nem kell leönteni róla a vizet, hanem úgy kell összenyomni. Majd rétesliszttel kell összekeverni, kb. 40dkg-mal. Ha hígnak találod, még önthetsz hozzá lisztet, addig míg kemény nem lesz. Olajon megpirítasz egy vöröshagymát. Egy kistányéron szoktam kiszaggatni. A tálra kenek ebből az olajos hagymából, rárakok egy adag krumpliból, kb 2-3 cm laposra nyomom, ezt is lekenem hagymával, s kanállal kis darabokat szaggatok egy tepsibe. Majd a többi krumplit is. Ezt sütöm meg sütőben. Kb. 200 fokon 40-45 perc.
De lehet serpenyőben is kisütni. Tejföllel szoktuk enni, meg uborkával.
Én is akartam kérdezni már, hogy ti hogy álltok anyósotokkal.
Eleinte mikor összejöttem a férjemmel, nem nagyon foglalkoztam vele. Elbeszélgettük, segítettem neki főzni, mikor náluk voltam. Ők faluban laknak, Kámban, itt van a Jeli arborétum, ha mond ez vkinek vmit. Mindegy, szóval ő nem is újságolta senkinek, hogy nagymama lesz. Nem mintha ez nagy baj lenne, de őz az egyszem fiacskájuk, ő lett volna az első unokájuk, s nem mondták senkinek a faluba.
Aztán megszületett Levente, úgy jöttek be a kórházba, mintha ők szarták volna a spanyol viaszt, bocs a kifejezésért, de olyan nyálasak voltak, hogy csak na. Még otthonra is vettek egy kiságyat, hogy ott tudjunk aludni. Ez a kiságy már 5 éve ott áll az Albin szobájába, s Levente aludt bent 2-szer, de lehet, hogy sokat is mondok.
Ahányszor jöttek hozzánk látogatóba, ez kb. 2 hetente 2 óra volt, mindig úgy időzítettem, hogy Levente akkor aludjon. Legtöbbször sikerült. Vagy elvonultam szoptatni, s távol voltam 1 órát, míg el nem aludt.
Aztán meglett Réka is. De soha egyik gyerekkel sem játszottak, beszélgettek velük, nem puszilgatták, ajándékot soha nem hoztak.
Aztán mikor decemberben volt a vetélésem, sajnos anyóst kellett megkérni, hogy jöjjön segíteni, hogy nyugodtan tudjak pihenni. Az én anyukám dolgozott, s ezért nem tudott jönni.
Aztán akkor fordult a kocka, onnantól kezdve játszik a gyerekekkel, mesél neki. Sőt Réka jobban szereti anyóst, mint anyámat.Pedig ritkán látja.
Barbi! Lehet, hogy idővel neked is meg fog változni, csak idő kérdése.
Én is észrevettem, hogy szintus eltűnt. Talán ők is nyaralnak.
Jővő héttől mondja a kánikulát, úgyhogy, szerintem mi itt bent hűsölünk a lakásban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nmarya 2010.02.19 20:10-kor.