Új privát üzeneted érkezett!

Laptetőn a jóhír! :lol:

Kép
mozza
 
 


Mozza!
Éljen!Akkor csak túl van rajta!!!Köv oltásnál szerintem adj be neki kúpot az oltás után kicsivel,úgy látszik h Lili fogékonyabb ezekre!Meg állítólag a 3.havi oltásnál jobban előfordul h belázasodnak....

Maumau!
huu,magán ovi...na ezt tuti nem tudjuk megfizetni :( Marad az állami...már ha felveszik vhova...lehet már most feliratkozom :roll: :wink:

annus11
 
 


Mozza: 3. kerületben keresünk ovit. Bölcsibe hordtuk Őt a 2. kerületbe is, de az macerás volt. Ha van valami ötlet szívesen veszem, akár priviben is. Köszi. Magánovi is lehet.

Annus: Ez nem bébiangol, amiről Én beszélek. És már elmúlt Patrik 3 éves, és még egyáltalán nem beszél angolul. Most kezdene csak tanulni. kb. iskolás lenne mire az eredmény jelentkezik. Ja és abban teljesen igazad van, hogy magyarul tudjon jól beszélni. Patrik szerencsére gyönyörűen beszél magyarul, még az "r" betű sem jelent Neki problémát már legalább fél éve. Szerintem már jöhet egy másik nyelv :D

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 

 
 

Sziasztok! Nem voltam jó ideig, de még mindig nincs netünk a vihar miatt, szóval most is csak írni tudok. Bocsi!

Sajnálom, hogy Lili rosszul volt, de nagyon örülök, hogy már jobb! :)

Boldog névnapot Liliknek, Nóriknak és Izának!

Mi jól vagyunk, Danó is szeret mosolyogni, játszani színes-tükrös-zörgős micsodákkal. :)

Samunk nagyon édes változatlanul, ma az esti imánál ő is mondta, hogy Ámen. :)

A képeket nézegettem, még mindig mindenki nagyon szép, kisebbek, nagyobbak, anyukák egyaránt!

Jaj, Mozza, csak addig jutottam, hogy kezdeni akarsz vmit a hajaddal, de olyan szép!!! Mi lett a döntés?

Blogra teszek mosolygós képet.

Annus, végülis mama-babás kép kel, vagy csak babás vagy milyen??? Mert most azért már kldenék, talán...

Megyek, mert még sok a munka...

Jó éjt!!!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok lányok!

Nyelv témában: az én férjem is anyanyelvi szinten beszél angolul, de fel sem merül, hogy ezen a nyelven beszéljen hozzá. Enyhén szóllva nem vagyok hungarista, de még így is: mi egy magyar család vagyunk, ezen a nyelven tudjuk azokat a finom kis érzelmi árnyalatokat, hangsúlyokat átadni, amik biztosítják a finomhangolást a nyelv szeretetében, élvezetes használatában. Aztán, ha Csanád már szépen beszél magyarul, majd jöhet az angol később. Nem tudom, hogy oviban, vagy suliban, vagy az apja majd tanítgatja, de biztos, hogy csak később!! És mi lesz, ha véletlen nem fog tudni anyanyelvi szinten, csak felsőfokon? Semmi, na bumm. Sokkal fontosabb, hogy természetes, laza, és egységes ("egy nyelvet beszélünk") legyen a kommunikáció a családban. Legalábbis nekem.

Mozza, talán Te tudsz nekem infót adi! Én örülnék ha Csanád bekerülne majd állami bölcsibe (nem elsősorban a pénz miatt, hanem szeretném, ha megtudná milyen az élet egy jó kis vegyes bandában, nem akarom, hogy csak "elit környezetben" nőjön fel).
Hogyan kell oda jelentkezni? Mi alapján döntenek arról, hogy kik kerülnek be, ha nagy a túljelentkezés? Mit lehet akár már most megtenni, hogy nagyobb legyen az esélyünk?
Örülök, hogy Lili jobban van!

Boldog névnapot Lilinek, Liliennek és Izusnak!

Zili, mi az az eclapsia meg diszpepszia???

Adraci, mi 9-kor fürdetünk, f10-kor szopi aztán 10-től alvás. Erre még csak most álltunk át... Az a tervem, hogy majd 2-3 hetenként fél órával próbáljuk ezeket előrehozni... Eddig bevált, este 11:30-ról indultunk, és akkor is aludt 5-6-ig meg most is...

Na jó, ennyi elég is volt belőlem! Puszi!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi, eclampsia= görcs(itt lázgörcs), dispepsia meg emésztési zavar, sokszor hasmenésben nyilvánul meg.
zili
 
 


Szofi: Nem Engem kérdeztél ugyan, de azért válaszolok. Patriknál mi nagyon megszívtuk a bölcsivel. A bölcsik nincsenek körzetesítve, magyarul abba jelentkezel amelyikbe szeretnél. Nézz körül, keress egy szimpi bölcsit és minél előbb jelentkezz be. Általában feliratkozási sorrendben veszik fel a gyerekeket, kivéve akinek van hátszele. Abban a bölcsiben, ahova Patrik járt, már 2011-re is vannak jeletkezők. Már Én is gondolkodom, hogy Nórit felirassam-e. Annak idején Patrikkal csúnyán lemaradtam arról a bölcsiről, ahova szerettük volna járatni. Nagyon kevés a bölcsődei férőhely, úgyhogy résen kell lenni. Remélem segítettem :)

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Zili, Sissy köszi az infőt!
Sissy, honnan tudjam, hogy melyik a szimpi bölcsi...?Ti hogy kerestetek...???

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Szofi! Gondold el, hogy neked mi fontos egy bölcsinél (sokat vigyék levegőzni a gyereket, hogyan foglalkozzanak a babával, milyen felszereltsége legyen a bölcsinek, stb), és nézegess körül. Ahol olyat látsz, ami tetszik, jelentkezzetek. De mivel mi féléves korában Samunak a következő évre nem, csak az azutánira kaptunk helyet (most szeptembertől, de nem fog menni, mert ha én nem dolgozom, akor nem mehet - jól tudom???), ezért mindenképp érdemes mihamarabb hozzálátni a kereséshez, és olyan helyen is jelentkezi, ami nem felel meg mindenelvárásnak, hogy legyen vmi helye egyáltalán. Aztán ha olyan helyre is felveszik, amelyik szimpi, akkor sem baj, ha máshol is jelenkeztetek, lesz egy boldog anyuka, akinek ezért fér majd be a gyereke a keretbe, mert ti nem oda mentek. :)

Szép vasárnapot mindenkinek!

Tényleg tettem a blogra képet. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Sziasztok!

Köszönöm lányok a sok dícséretet, dagad a mellem rendesen tőlük :)

Kaja téma megint: nem értem a lányomat, ha egész nap nem tud nyugisan aludni akkor este sem eszik, tegnap evett még rendesen 2-kor aztán 6-kor már ordított de nem evett, 7-kor nagy nehezen megevett 80-at, aztán hazajöttünk anyóstól, és itthon pancsi után sem evett csak 20-at és így aludt el és reggel 6-kor már én simogattam, hogy kelljen enni, megevett 100-at és ennyi, szóval most nem tudom mi legyen, nem eszik megint rendesen, pedig elviekben úgy van, hogy este éhesebbek, na ez nálunk megdőlt :), és éhesen is átalussza az éjszakát. :)

Hű most aztán kíváncsi vagyok, hogy mennyit hízik ezzel a módival :)
Szerintetek mit csináljak vele?

Ugyanis ha időre etetem pl 3,5 óránként, akkor is ugyanannyit eszik, mintha nem várnám ki ezeket az időközöket, csak persze akkor még kevesebbet eszik 1-1 alkalommal :), nem lehet átvágni a csajt, :)

Férjem szerint ő már szüléskor megmondta, hogy ez a lány minket át fog vágni, már akkor furcsán álltak a szemei :)

Mondjuk tegnap kivételesen 3x kakilt, és lehet hogy tegnapra ment át a tejcsibe a sok sárgabarack amit megettem :)

Jajj elővettem a medela mellszívómat, az tuti, ha csak az lett volna, már réges-régen nem fejnék :), borzasztó :)

Szép napot!

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sissy!
Igen,tudom h Patrik már nem bébi angolt tanulna :wink: Ezt csak úgy mondtam tesóm a legkisebbet ilyenre vitte!Amúgy állítólag nagyon élvezte :lol:
Én nem mondom h rossz ha hamar kezdi a nyelvet...még azt se állítom ha lesz lehetőség akkor nem fogom beiratni angol csoportba...csak vhogy nem látom szükségét :wink: Lásd Szofi magyarázatát!

Aztán majd lehet én leszek az első aki angol csoportba iratja :lol: :lol: :lol:

Edua!
Fogalmam nincsen......nekem sosincs gondom a kajával...leginkább az a baj h ha túl sokat eszik.......És olyan mintha rájött volna a dolgokra...ha kaja közben büfiztetjük,akkor visít mindig,de ha elég volt neki akkor nem visított,most már akkor is visít....meg sokszor kiharcolja h áttegyem másik cicire...a végét nem szívja ki rendesen....pedig eddig kiszívta :roll: Próbálom ott tartani annál a cicinél,de van h hátravágja magát h nem kell.....a másikból persze eszik...szóval ilyenek vannak nálunk.

na most hívnak :wink:

annus11
 
 


annus én azt veszem észre, hogy nem érdekli a kaja, csak eszik, mert muszály :), Éduánál is ez van :)

Különben meg jól elvan, nem sírós, alszik ha hagyják :), mosolyog viháncol :)

ja meg kaja közben is dumál :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Ildi, szerintem nem kell aggódni! Nem lehet gond, ha
1. jókedvű, viháncol
2. nem fogy!
Szerintem amíg ezek fennállnak, addig azt csinálsz, amit akarsz! Én megpróbálnám a gyerekre bízni magam, ő csak tudja, hogy mikor éhes és mennyire!? - Nem hittem, hogy egyszer ezt mondom... 8) :lol:

Húúú, na felbuzdultam, néztem bölcsiket, de csak cím alapján... Honlapja nincsen az önkormányzatiaknak... Na mindegy, ha szeptemberben kinyitnak, akkor levizuáljuk őket személyesen is... Mozza, esetleg anyukád nem tudja, hogy melyik lenne a XI. kerben a legjobb? Kuckó, Pöttöm, Szemünk Fénye, Mogyoróskert vagy a BME alapítványi?

Mi 10-től 6-ig aludtunk, aztán a gyermekem 2,5 óra különbséggel bezabbantott 140 és 180 gr-ot... :shock: :shock: :shock:

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Hali!
na, nekünk kemény éjszakánk volt....azért a tegnapi láz kicsit kizökkentette Lilit a napirendből....keltünk éjjel 2kor, 6kor....tök nehezen aludt vissza mind2szer....hulla vagyok....és ma barátnéimmal talizom végre egy órácskát....nehéz ébren maradni....de már annyiszor lemondtam.....muszáj, mert besavanyodom, ha nem mozdulok soha ki.....

Sissy, Szofi!Megkérdezem anyumat, hogy melyik kerületben melyik intézményvezetővel van jóban és tudnának e segíteni, tanácsot adni...majd írok pivit...
Na, rohanok, még rengeteg dolgom van és össze kéne kapnom magam, ha nem akarok játszós ruciban tejfoltos polóban menni a csajtalimra....

Ja, kérdés: :oops:
Rólatok nem szakad a víz szopi közben.....én vagy 1 kilót leizzadok....rettenet....1 nap vagy 6szor tusolok/öltözöm.... :evil: :evil: :evil: Pedig sosem voltam az az izzadós típus...ált. mindig fáztam....

Kép
mozza
 
 


Dóri!
Megnéztem Danót!Nagyon aranyos!!!!
Képet küldhetsz csak a gyerkőcről is,de a többiek babával együtt küldtek,pontosabban az összes gyerkőccel együtt!

Holnap összedobok vmit...van 1-2 kép már...bár közel sincs 40...na de hátha a többiek is kedvet kapnak!Tehát várom a képeket!!!!!!


Mozza!
Én már pelenkázás közben is megizzadok!!!!Nálam is többször bejátszik a zuhany napközben mert elájulok magamtól :lol: :lol:

Ma reggel Iza olyat dumált az apjához!!!Vigyorgot,gőgicsélt...és nem tudtam levideózni...mire elővettema telót akkorra elhallgatott...csak leste h mi van a kezemben....pedig ilyen dumája eddig nem volt!!!! :roll:

annus11
 
 


mozza tutira valamilyen hormontól van az izzadás, mert én is fejés közben is izzadok :)

Annus édi lehetett Iza :)

tegnap este úgy sírt Lara, hogy közben azt mondta, hogy hülye :)
duma közben meg azt mondja, hogy haggiiiii :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


[quote="annus11"]
F Próbálom ott tartani annál a cicinél,de van h hátravágja magát h nem kell.....

Annus! Nálunk is ezt csinálja a Hanna. Fogja és ellöki magát a cicitől,de én nem teszem át, inkább visszarakom ugyanarra.
Kész küzdelem sokszor nálunk a szopi :?

Hát tegnap a lagzit még nem nagyon bírta. Az esketésen még elvolt, alukált. De a buliban már nyüszögött, hangos volt neki a zene. Így fél 8-kor anyósomék elvitték magukhoz.
Ez van,majd a következő lagziban már jobb lesz,reméljük :D

Most meg mennénk ki lassan Kocsra, Falunapra. De kisasszony nem akar kelni és enni :)

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Annus: majd meglátjuk :lol: :lol: :lol:

Mozza: Izzadás, naná! De ha már nem szoptatsz a régi leszel újra :D Köszi az infókat előre is.

Szofi: Elsősorban a közeli bölcsiket nézd meg, hiszen nap mint nap oda kell vinni. Utána kocsikázz el oda: milyen az udvara, lehet-e parkolni (nem vicc!). Aztán 2-3-mal beszélj meg személyes talit, és nézz körbe belül is és mindent kérdezz meg a vezetőnénitől. Általában ha a vezetőnéni szimpi, akkor jó a bölcsi. 1-2 gondozónővel is érdemes találkozni, hiszen azok lesznek minden nap a gyerekkel.

Na Én mentem nyaralni. Puszi mindenkinek

Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Annus! Megkaptad a mi képünket?

KépKép


KépKép
susycat
Kocs
 
 
 
 


Annus, ma próbálok képet küldeni, várjmegvárjmeg!! Én is be akarok csanival kerülni!

Mozza, előre is kösz, nagyon nagyon nagyon. Én nem izzadok, de marha melegem van közben meg utána!!

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


hello csajok,


sza* éjszaka; Mackófejnek fájt a pocakja. "-kor is kelt enni, meg 6-kor is. :? Én is ki vagyok fáradva, meg fáj a hátam is a gyerekcipeléstől. Nektek nem? Ezért ma apa nem engedi, hogy felvegyem, ő fogja.

Én akkor izzadok le, de nagyon, amikor a babahordozót cipelem és bekötöm a kocsiba (még nem megy 1 perc alatt...)

Mozza, te olaszul is tudsz? :shock: ) dejóóó!
még a nyelvtanuláshoz körbekérdeztem: ismerőseink magyar-spanyol szülők, ők azt a módszert választották, hogy anyával csak magyarul, apával csak spanyolul beszéltek a gyerekek kezdetektől fogva, mert szerintük fontos, hogy egy konkrét személyhez legyen kötve az adott nyelv. (ma 4 nyelven beszélnek, még angolul és oroszul :shock: )

Ez a bölcsi-ovi kérdés télleg elég húzós már most. :?
Bölcsiben szerencsére van ismerősünk, meg a férjem az egyetemen tanít és az egyetemnek van ovija és bölcsije is az ott tanítók gyerekei számára. Nekünk ez megfelelne, de a kis létszámú magánovi is szimpatikus. Én már arra is gondoltam, hogy nyitni kéne egy magánovit -nálunk biztosan nagy igény lenne rá, mert nem nagyon van. És én mondjuk ott dolgoznék... Na szép álom! 8)

Kép

Kép
adraci
 
 


Samu is végigaludta a templomi és a polgári esküvőt is, bezzeg Mátéval még a kórust is meg kellett járni, na meg az egész templom környékét.
Vacsi alatt dettó. Samu aludt és szopizni felkelt, Máté meg elszaladgált, volt kivel játszani. De azért másfél táncra nekünk is futotta. A tortát még megvártuk, aztán 11-kor mentünk haza. Autóban már mindkettő szunyált- otthon meg folytatták.

Adraci!
Nekem is fáj a hátam, igaz, nem vészesen, csak az éjjel is éreztem. Majd hozzászokunk fokozatosan! Legalábbis Máténál úgy volt.

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Elmaradt: Nézelődés apával (Samu) / tánc anyával (Máté)
Kép Kép

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Hahó!

Boldog névnapot az összes kislánynak!

Anita, Gréti szövege :lol:

Ildi, Edua csodaszép! Persze a pöttömöd is!

Tegnap sűrű programunk volt: de sógornőmék látogattak, aztán kimentünk Visegrádra a palotajátékokat megnézni. Volt "partizánszopi" a Lapidárium bejáratnál, aztán haza. Itthon meg este bográcsozás...
De most megint vendégem van, úgyhogy majd később!!!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17
 
 


Zsuzsi!

Képet megkaptam!!Én se teszem át a másikra...Mondom neki h még szívja picit...ezt pár napja csinálja amúgy...reggelente nagyon folyik a tejem...lehet az is baj,mert akkor szinte egyáltalán nem kell szívnia..pedig direkt lazítok rajta,de úgy látszik nem számít....


Szofi!
Megvárlak :wink: csak holnap fogok hozzá!Addig aki befut befut,aki nem az t majd utólag teszem be!

Esküvői mulatozáshoz gratula!!!!Ilyen pici babákkal bevállalni már amúgy is nagy bátorság :wink: A köv lagzin remélem Iza is már ropja a táncot :wink:

Köszönjük a köszöntést,csináltam képet is!Majd megmutizom,csak töltőn vannak az elemek.....

annus11
 
 


Sziasztok!
Tegnap voltunk kerti partyn.Jó volt,csakHanna 6kor éhes lett.Gondoltam megetetem és indulunk haza locsizni.Mert de kisasszony bömbölt,mert kád helyett kocsiba raktuk.A 4 perces autó utat végig ordította itthon meg kihányt mindent a sok sírástól.
Pedig olyan jól telt a délután,tetszett neki a sok új arc.Viszont apukámat a munkája miatt kb 1 hétig nem látta.De tegnap igen,hát amit Hanna művelt neki,én még nem hallottam így dumálni.
Most alszik,Apa meg Grétike bográcsolnak.Én meg takarítok,közben meg majd elalszom.Hulla vok.Majd remélem holnap tudok visszaolvasni is.
Szép napot!

KépKép

KépKép

Kép
frankoneanita
 
 


sziasztok,
sajna még mindíg nem tudtam visszaolvasni.

Örülök, hogy Lili jobban van. mi kedden megyünk oltásra. a férjem keresztszülei gyerekorvosok, azt ajánlották hogy az oltás után és este adjunk fél-fél kúpot.

Izusnak és Lilinek boldogságos névnapot :)

voltunk mi is lagziban tegnap. Álmos végig aludta :) estére leadtuk apuméknak, ott is szunya volt , olyan jóóó gyerek.

most megyünk grill partyra, mindíg van vmi :)

tegnapi kép:

Kép

szép napot.

Esztó
Kép
sz.eszter
 
 


Sziasztok!

Úgy irigyellek Titeket, hogy esküvőre stb. mentek :)
Bogitól még boltba is kaland elmenni, hogy ne üvöltse végig az egészet.
Megrendeltem most a Chicco kengurut, remélem, abban ellesz majd.

Esztó,
nagyon csini vagy!! Meg persze Álmi is :wink:

Moncsi,
Ti is szépek vagytok! Samu meg akkor szintén jó baba :) :)

Adri,
nekem is elégg szokott fájni a hátam, derekam. Főleg, hogy Bogi kb. 30 percet van el pihiszékben/kiságyban, utána cipelni kell, hogy nézelődhessen :? Remélem kinövi ezt hamarosan!

Ha esetleg még vki szeretne Chicco kengurut, itt tök jó árban van (persze megrendeltem máshonnan, mire láttam, h itt is van - igaz, nem sokkal drágábban):
http://bookline.hu/search/categories.ac ... bihordozok

Akik használnak játszócumit: a babák nem szopiznak rosszabbul tőle? Esti elalváshoz is kell nekik, vagy csak nappalra kapják?
Azért kérdem, mert ódzkodok tőle, de Bogi ma is eddig fent volt, tiszta nyűgi volt, már ölben is - cumit betettem a szájába és 2 perc alatt elaludt. Félek, hogyha hozzászokik, máshogy el sem lesz, meg el sem fog tudni aludni magától :(

emese1979
 
 


Emese, én úgy tudom, a játszócumi nem okoz cumizavart, csak az etetőcumi. Az sem mindenkinél, pl nálunk se a nagyobb fiamnál, sem a kisebbnél nem vot gond, hogy szoptatás helyett néha üvegből is kaptak kaját.
A játszócumi- okosan használva a fogakat sem piszkálja. Nekünk a gyerekorvos ajánlotta több okból is. A szopóreflex olyan erős, hogy miután jóllakik a cickón, akkor is kellene neki egy kis szájmozgás még, bölcsőhalál megelőzésében is szerepe lehet a cumizással járó monoton mozgásnak.Ha csak a bébi megnyugtatása a cél, nyugodtan add oda, de ne minden sírás elcsendesítésére.. Pici babák, ha elég volt a cumiszopás, kilökik a szájukból, ne tedd vissza. Kb 4-5 hónapos korukra leszoknak róla, ha nem tömködik állandóan a szájukba.

Persze vannak ellenvélemények is- mint mindenben, van aki az ujjszopást favorizálja. Te vagy az anyja, te dönts:)

Sajna nálunk nem voltunk következetesek, tömködtük bele minden este, hogy szépen elaludjon, elszalasztottuk a 4-5 hós leszokást, azóta 2,5 éves, követeli, 1 a szájában, 2 a kezében. Szerencsére csak elalvásnál itthon :oops: :oops: :oops:

Az az igazság, hogy ugye a terhesség utolsó 10 hetét kórházban töltöttem, akkor szokott rá a több cumira- anyapótlék jobb híjján, azt mondta a gy. orvos, ne is vegyük el tőle mostanában, mer' mámeg itt a tesó:)))
Le fog szokni. Senki sem jár iskolába cumival a szájában, ezzel nyugtatom magam

Kép
Kép
zili
 
 


sziasztok

Emese, sztem nyugodtan adhatod neki a cumit ha attol megnyugszik.En adnam Boronak de egybol messzire kopi.....
pedig o szopizik is es cumisuvegezik is. DE! teljesen jol szopizik az elejetol fogva. nincsen vele semmi gond, nalunk nem zavart be semmi.En nem hiszek ezert ebben a cumizavarban.

Eszto, nagyon szepek vagytok egyutt Almival :wink:
Nagyon sokat nott! hany centi mar?

Adraci, en kis letszamu maganovira hajtok.. remelem talalunk majd vmi szimpatikusat.

ez az ovi kerdes engem egyre jobban erdekel amugy.
egyelore nemtudom h helyileg hol, sztem a 2 kerulet lesz, mert parom ott dolgozik es hat ugye en is megyek majd dolgozni akkor mar.. szoval sztem nekunk total nem a lakohelyunkhoz kozeli lesz a megoldas. meg hat lehet kesobb amugyis elkoltozunk.. ugyhogy inkabb a munkahelyhez legyen kozel,az egy fix :roll:

Netti
Kép
maumau
 
 


Emese!
Szerintem is adhatod neki!!!Iza kb 2 hetes korától kapja,ő is néha ezzel nyugszik meg.Van h ezzel alszik el,de van h olyan messzire köpi...meg tolja ki a nyelvével...ezzel párhuzamban elkezdte nyalogatni a kezét is...és rendesen szopizik,semmi gond ezzel!!!!!Hidd el le fog róla szokni,nem egy betegség ez amitől félni kell :wink:

Maumau!
Na nálunk pont fordítva van...vhol itt kell keresni ovit,mert az uram Soroksárra jár ki 6ra...szóval ő max csak érte tudna menni...nekem alapból olyan meló kell h a gyereket be tudjam adni elötte az oviba....
Bölcsin nem is gondolkozik még senki?Va aki hamarabb vissza akar menni dolgozni mint 3év?

Eszti!
Örülök h jól telt nektek is az esküvő!!!!Álmos csodás lurkó!Aztán nehogy később megforduljon :lol: Mondjuk úgy 15 év múlva :lol: :lol: Én már most eldöntöttem h Iza30 éves koráig szobafogságban lesz 8) de lehet emelem 40re.... :roll: :lol: :lol: :lol:

annus11
 
 


Annus!
Ha-ha. :lol: :lol: :lol: :lol:
Már az én fejemben is megfordult, mi lesz, ha nagyobbak lesznek. Pl. most azért nem alszok, mert szopizik, akkor meg azért mert amíg nincs otthon, addig ki tud nyugodtan lenni ...

KépKép

KépKép

KépKép
gerbomoncsi
Andocs
 
 


Annus :D szobafogsag :D
en is igy allok a kerdeshez :oops: :D
es persze osztalykirandulasra se mehet es sehova mashova ahol nem vagyok ott :D:D
szeretni fog a gyerek :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Helló!

Annus, én írtam, hogy szeretném, ha Csani járna bölcsibe, 1,5-2 éves korától. Inkább 2. Mi több, inkább államiba, maximum alapítványiba.

Adraci, Maumau, Mozza, Ti miért akarjátok a magánovit? Mert a kis létszámban jobban figyelnek rájuk?

Emese, szerintem nyugodtan add neki a cumit! Éjszakára nekünk az elalváshoz nem kell, de nappal rengeteget segít. Arra igyekszünk odafigyelni, hogy a cumi a probléma utolsó megoldás legyen, és ne az első...

Na jó, Isten hírivel...

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Köszi csajok a cumis hozzászólásokat!
Megpróbálkozom majd akkor vele náhány napot, aztán meglátom, változik-e vmi.
Sokszor egész nap fent van, nem tud elaludni (csak ha ölben ringatom vagy cicin, de ezekhez nem szoktatom nyílván hozzá), ma már sehogy se volt jó, a cumival meg rögötn elaludt szegény, gondolom annyira fáradt volt. :)

Szerintetek az normális hogy a gyerek van, hogy napokig semmit nem alszik nap közben (ma van a 4 ilyen napunk, mondjuk pénteken délután aludt 2 órát kb, ma cumival fél órát).

bölcsi:
Bogi is fog járni, sajnos a gyes huszonixezer ft-jával mi éhenhalnánk :( Én is azért másfél-2 évig itthon szeretnék lenni vele, de meglátjuk, a hitel mellett mennyire bírjuk majd anyagilag. Anyum nyugdíjas, így azért ha bölcsis lesz, akkor ő el tudja majd hozni hamarabb stb.

Sissy,
a 3. kerületben tudok magánovit, ahol angolt is tanítanak, kevés gyerek is van. Az ovi a Testvérhegyen van, anyumék szomszédjában :)
http://www.szinekvilaga.hu/ovi.html

Dóri,
Neked szerettem volna írni, hogy Danó is egy kis tünemény, akárcsak a bátyókája :) :)

emese1979
 
 


sziasztok

emese, szerintem nem normális, de ott van panndi Fruzsija ő sem alszik sokat :)

nekem minden kaja után alszik fél-1 órán belül, rajtam ritkán alszik el, de kendőben és a kiságyban is elalszik, van, hogy cumival, ez gyakoribb, van, hogy nélküle, de nálunk nincs cici, ezért sokkal többet kell neki :)

én is jövő szept-től bölcsibe akarom adni, megyek vissza dolgozni, Édua 2 éves korától volt bölcsis, csak jót tett neki :)

annus én mégsem küldök képet, még nem találtam meg az igazit

Dóri szépek a fiúk :)

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


egyébként tényleg igaz az a gyerekre, hogy mihelyst kiismernéd, akkor változtat :)

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Hali!

Majd jövök még, csak gyors kérdés:
Annus!
A prifilodban szereplő MSNes mailcímedre jó küldtem képet. Az jó??????

Kép
mozza
 
 


Mozza!

Igen,jó!!!majd megnézem!De bizti megkaptam! :wink:


Emese!
Nálunk is úgy van h miután kajált kb fél óra és alszik....a 2.kajánál van kis éneklés,játék,de utána is alszik még.Meg az utolsó kaja előtt van még többet fenn.Tehát összesen kb 6-7 órát lehet fenn.


Volt itt anyós,hozott Izusnak nyári rucikat! :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Nekünk iszonyú éjszakánk, és napunk volt ma! Éjjel fent volt a nagylegény 2 óránként, ma meg szinte semmit sem aludt. Ez még hagyján lett volna, de abszolút nem kellett neki az ANYATEJ! Üvegből sem fogadta el a lefejt tejet! Bezzeg a tápszert megette! :cry:
Tök fájdalmasan sírt. Remélem, hogy csak az éhségtől,és nem valami más baja van!
Bízom benne, hogy holnapra kialussza!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Trixi :(
És mért nem kellett neki?még mindig a menszi?

Anita,Mozza!
Megkaptam a képeket!!!

annus11
 
 


Nem, az már nem zavarhat be! :(
Így nem tudom...

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Emese, én Marcim sem alszik valami sokat nap közben... Max 1-2 óra, de van, amikor annyit sem. Nem tudom hogyan kéne alvásra kényszeríteni... :? Cumija nincs, mert 1x amikor adtam, nekem úgy tűnt, mintha ideges lenne, hogy nem jön belőle kaja. Mert még cumisüveg sem volt a szájában. Szerintetek lehet ezért nem tudja mit kell a játszócumival csinálni?

Szofi, a magánovi előnye lehet szeritem a kis létszám, jobban odafigyelnek, az ott dolgozók képzettebbek, több az alternatíva a korai fejlesztésre, egyszóval szerintem jobban sajátjuknak érzik a gyereket, mint az állami bölcsiben/oviban, ahol gyakran több gyerek van egy csoportban, mint amennyi lehetne... Persze bizonyosan van jó állami intézmény is. Én pl. imádtam bölcsibe és oviba járni!

Én kb. 2 évig szeretnék itthon lenni Marcival. Pedig most olyan király állások vannak meghirdetve. Persze a munkahelyemet is nagyon szeretem.

Trixi :(

Kép

Kép
adraci
 
 


Sziasztok!

Annus, akkor igyekszem vmi képet ma küldeni neked még, ha sikerül, sikerül, ha nme, nem... :(

Megyek, mert hiányolnak.

Még mindig csak lopni tudom a netet, bocs, nem tudok rendesen olvasni.

Cumi: ha szivesen használja a baba, semmi baj nem lesz belőle. Samu már szinte semennyire nem igényli, sokszor nem fogadja el, szóval idővel leszoknak róla. :)

Jó éjszakát!

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Helló, most ment el az utcsó vendég... Nem hiszem, hogy nekiállok képletölteni....

Adraci, hát az biztos, hogy utána fogok járni, hogy hova jár a babócám bölcsibe! Mondjuk a 11. ker nagyon jó környék, így attól nem félek, hogy a gyerekek, a gondozók vagy a többi szülő nagyon gáz lenne... Meg tényleg úgy vagyok vele:
1. ez az élet! Nem csak gazdag gyerekek vannak, akik magánbölcsibe/oviba járnak havi 70-100-ért, hanem igazán színes a világ, van sokféle gyerek!
2. Én már annyit fizettem az államnak! Most szeretnék ebből profitálni! Nem az, hogy kifizetem azt a rahedli adót meg tbt meg kutyagumit, és utána még a magánbölcsire is költsek, mert megengedhetjük - ez a középosztály szívása, elég uncsi...

Trixi, sajnálom:(

Emese, nekünk 1 hete kezdett rohamosan javulni az egyedül eltöltött percek száma, szerintem biztos lassan nálatok is beindul!

Puszi

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


Érdekes cikk a babák alvásáról:
http://www.lll.hu/node/187
(tény, h Bogi ha learakom, ha 20-30 percen belül nem ébred meg, akkor alszik sokat :)

emese1979
 
 


Szofi,
én már attól is boldog vagyok, hogyha 30 percet elvan a kiságyában Esztó képeit nézegetve (persze ált. a macsával leveri a képet, és akkor sír hogy gáz van :)
De legyen igazad, várom, mint a messiást!!

Szofi,
jó sokáig maradtak a vendégeitek! :)

amúgy ez is nagyon érdekes és tanulságos sztm, a babák alvásáról:
http://alvas.kismamablog.hu/elalvas-csak-cicin#more-22

emese1979
 
 


Sziasztok !
Bocs hogy eddig nem jöttem de idáig mindig volt valami ! Kezdem az elején . Elösször nem fogadta el a kisasszony a cicit Aztán mire megint rendbe jött volna addigra olyan lett a tejem mint a víz ! :cry: :twisted: Így a kis asszony mostmár csak tápszert eszik ! Na most itt nem állt meg a balsors nem aludt 24 óra alatt 7órát aludt össze visza így én és az anyósom is már állva elaludtunk ! ( na azt már nem is mondom ha kinyitottuk a szánkat hogy beszéljünk az így hangzott : pl 1 Képzeld jövőhéten kedden lesz csütörtök : :lol:
pl 2 Nem hoztam tököt tesóméknak mindig van fos a fóliába ha kell majd hozatok frisset . :P )
Na mindegy szoval kop-kop most ez a második nap hogy nincs semmi gáz ! Remélem minden rendben lessz !
Remélem ti is jól vagytok meg a babók is !Ja azt majdnem elfelejtettem hogy nem megyünk vissza írbe maradunk itt egyenlőre !
Sziasztok ! ha tudok majd jövök !

KépKép
anyettka
 
 



Helló, Anyettka! :) Jó, hogy jöttél! Várunk máskor is!

Na, megpróbálok vmi képet csiholni. :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: