Új privát üzeneted érkezett!

millye:nálunk a gyed igénylést postás is fel lehet adni,mert a csaj visszaküldi az eredeti anyakönyvi kivonatot postán,mert csak az eredeti jó.én felhívtam előtte és megdumáltuk4már a tgyás-t is így intéztem!
nem semmi a fiad,elég későn dőlt ki!
én megint 3xvoltam megigazítani a Bazsit éjjel,majd 6-kor a légzésfigyelő riasztott!annyira megijedtem!kicsi fim teljesen lemászott róla és az ágy végében volt teljesen keresztben és vigyorgott a lábának!
kérdezted,hogy apa mit dolgozik:asztalos,mint zetibebi férje!
lenne megint kérdésem hozzád:nekem is hulllik a hajam ezerrel,de én nem szoptatok,tehát nem attól4tudsz ajánlani valami bogyeszt nekem?

nekem azt mondta a védőnő,hogy mivel a Bazsi már forgolódik tegyük le z ágyat alulra,mert sose lehet tudni,hogy mikor kapaszkodik fel a szélére.szerintem ez azért még korai lenne,nem?

bogi:te aztán korán keltél ma!

tök jó,ma sem kell főznöm!megyünk ünnepi kajára anyósékhoz!

olyan jó nektek,hogy megint fogtok talizni!szerintem is ritka szuper csapat jött itt össze!már el sem tudom képzelni nélkületek4olyan mintha ezer éve barátok lennénk,hiszen mindent megbeszélhetünk itt!így az ember nem érzi magát egyedül,és nekünk aztán van közös témánk :wink:
apának is elmesélem mindig,hogy miről folyik a duma napközben,már lassan ő is tudja,hogy ki kinek a babája!

Bazsaládé már alukál én is elmegyek még pihizni egyet,aztán útra kelünk4apa csak délután csatlakozik hozzánk,mert szegény dolgozik!

Kép
nilabali
 
 


jesszus!laptető!

Kép
nilabali
 
 


Nilabali köszi a segítséget! Nem necces feladni az eredeti anyakönyvi kivonatot? Nem szívesen adom fel... :roll: de nincs sok kedvem bemenni személyesen... :?
Na igen ez a légzésfigyelős riasztás nem semmi... nekem kétszer volt eddig benne részem... :roll: mondjuk a fiam nem lemászott róla... a mai napig nem tudom miért riasztott... :? Hajhullásra bemásolok neked egy ismertetőt mert ki kell választania rád legjobban jellemző tünetet és azt a bogyót kell alkalmazni:

• Acidum fluoricum
Törékeny, kócos haj. A betegnek feltûnõen gyakran kell fésülködnie. A hajhullás lázas állapot után indul, vagy megelõzõen erõsen viszket a fejbõr. A haj nagy foltokban hullik, ami visszanõ, az száraz, fakó és törékeny.

• Acidum nitricum
Diffúz hajhullás, mely a fejtetõn a legkifejezettebb. A fejbõr érzékeny, gyakran láthatók kiütések. A beteg lehet erõsen lesoványodott, gyakran gyötrik erõs fejfájások, nem ritka közöttük a szellemi fogyatékos.

• Acidum phosphoricum
Korán õszülõ, ritkuló haj. A panaszok hátterében gyakori a bánat és/vagy kimerülés.

• Aloe
A haj kopasz foltokat okozva csomókban hullik. Többnyire a szempilla is hullik. Gyakori homloktáji fejfájás párhuzamos megjelenése vagy erõsödése.

• Ammonium muriaticum
Nagyfokú korpásodással és erõs viszketéssel járó hajhullás.

• Antimonium crudum
Erõs fejfájás és kínzó fejbõrviszketés jellemzik.

• Anantherium
Elsõsorban a szakáll és a szemöldök szõrzete hullik.

• Arsenicum album
A fejbõr olyan érzékeny lehet, hogy a beteg alig tud fésülködni. A haj érintése is fájdalmas lehet. A fejbõr szárazon korpás, esetleg pörkös is lehet, ez ráterjedhet a homlokra is, durva és piszkos benyomást keltve. Korán õszül.
A hajhullás a homloktájon vagy annak közelében a legerõteljesebb, többnyire foltos jellegû.

• Barium carbonicum
Fõleg a fejtetõn jelentkezõ kopaszodás. A fejbõrön gyakoriak a száraz kiütések és a váladékozó pörkök. Fiataloknál a fejbõr rendkívül érzékeny az érintésre.

• Borax
A hajszálak kemények, rigidek és durvák, végük összetapad, összegubancolódik szinte kifésülhetetlenül.

• Calcium carbonicum
A haj száraz, a fejbõr érzékeny, izzadékony, a beteg úgy érzi, mintha hideg lenne. Gyakoriak a sárga vagy fehér pörkök a fejbõrön. Elsõsorban fésüléskor hullik a haj.

• Cantharis
A haj itt is fésülködéskor hullik, fõleg szoptatás vagy fogság alatt. A fejbõr erõsen korpásodik.

• Carbo vegetabilis
Súlyos betegséget vagy szülést követõen jelentkezõ, csomókban fellépõ hajhullás. A fejbõr érzékeny az érintésre és viszket az ágy melegétõl.

• China
A fejbõr szélsõségesen verejtékezik.

• Graphit
Töredezett, matt, fénytelen haj, gyakori gyermeknél a tejótvar, késõbb ekcéma a fejbõrön. A hajhullás legerõteljesebb a koponyatetõn és a halántékon, gyakran foltokban jelentkezik. Gyakran hullik a szakáll és a szemöldök is.

• Helleborus
Többnyire a szemöldök és a fanszõrzet hullik.

• Hypericum
Fejsérülést követõ fejfájás és hajhullás esetén ajánlott.

• Kalium carbonicum
A hajhullás gyakran lázas megbetegedés után lép fel. A haj nagyon száraz, korpásodik. A halántéki terület haja, a szemöldök és a szakáll szõrzete hullik elsõsorban.

• Lycopodium
A haj korán õszül. A fejbõr gyakran ég, viszket és korpásodik. A hajhullás többnyire hasi megbetegedés vagy szülés után kezdõdik.

• Mancinella
Akut betegségek után hirtelen kezdõdõ hajhullások szere.

• Natrium muriaticum
A haj érintésre hullik, fõleg a hajas fejbõr elülsõ részén, a halántékon és gyakran hullik a szakáll szõrzete is. Nõknél szoptatás után indulhat a folyamat. A fejbõr igen érzékeny. Az arcbõr olyan fényes lehet, mintha zsíros lenne.

• Petroleum
Gyakoriak a hajas fejbõr, a tarkó és a fülkörnyék nedvezõ kiütései. A korpásodás és az azt kísérõ viszketés erõteljes.

• Phosphorus
Korpás, erõsen viszketõ hajas fejbõr. A haj gyakran vörös színû. A hajhullás tömeges, csomós, jellegzetesen kerek, kopasz, sima bõrû foltok keletkeznek, elõfordulhat alopecia totalis is.

• Selenium
A beteg nem tûri, hogy hozzáérjenek a hajához. A fejbõr fájdalmas, a betegnek olyan érzése van, mintha húznák a haját. Különösen fésülködéskor esnek ki a hajszálak. Nem csak a haj hullik, a szemöldök, a szakáll és a fanszõrzet is.

• Sepia
Típusos a menopauzában, erõs, krónikus fejfájással egyidejûleg jelentkezõ hajhullás. Fésülködéskor érzékeny a hajszálak töve. Gyakoriak a homlokon és a hajhatáron megjelenõ gennyes pattanások.

• Silicea
Korai, erõteljes kopaszodás. Gyakori a test más szõrzeteinek egyidejû ritkulása is. A fejbõrön nedves, szivárgó, pörkösödõ kiütések jelenhetnek meg.

• Staphysagria
Csecsemõkön tejótvaros, késõbb erõsen korpásodó fejbõr jellemzi. Fõként occipitalisan és a fül körül hullik a haj. Gyakoriak a bûzösen nedvezõ kiütések a hajas fejbõrön.

• Sulfur
A fejbõr izzadékony, különösen ágymelegben kifejezetten viszket. A haj száraz tapintatú, merev és hideg. A hajhullás különösen hajmosáskor erõteljes.

• Thuja
Pikkelyszerû korpásodás, gyorsan zsírosodó, végein mégis töredezõ hajszálak jellemzik.

• Vinca minor
Bûzös, nedvezõ kiütések gyakoriak a hajas fejbõrön, a hajszálak ettõl összeragadnak. A beteg szinte szakadatlanul vakarja a fejbõrét. A kihullott szálak helyére õsz haj nõ vissza.

Bocsi kicsit sok lettem..

:oops: :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 

 
 

Sziasztok!

Gyors bekukk! :D
Azt hiszem Bencusomat nagyon megviseli a rota, éjszaka nem volt gond, 6-kor kelt, evett, utána visszaaludt, negyed9-ig! De most nagyon nyügi, fáj a pocija! :cry:

Julcsi, Millye, konkrét terveink még nincsenek, kedd az már tuti! :D Most gondolkodunk, hogy menjünk-e, és hova, mert ma nagyon nyügi a kisfiam! :(

Bogi, Füge már féltékenykedik, ha elveszik az anyukáját! Múlthéten barinőmnél ugyanez volt, Bencus olyan hisztit levágott amikor a Armival foglalkoztam, és Armi is ugyanezt csinálta amikor a barinőm Bencussal foglalkozott! :D

Kaandi, de szuper lenne, ha jönnétek a talira! :lol:

Millye, jó sokáig bulizott Andris este! :shock:
Az én férjem pecabotot nem vihet a szigetre, idén még nem is volt horgászni, nincs engedélye! :oops: Nélkülem meg nem akar menni! :? Pedig én mindig küldöm! Régen bezzeg nem is tudott volna meglenni egy hétig se horgászat nélkül! Lám mit tesz, hogy lett egy kisfia! :D Én is úgy szeretnék már horgászni! :roll:

Anyakönyvi kivonat: nekünk is az eredetit kellett postáznunk Tiszaújvárosba, mert ott intézik az ilyen hivatalos ügyeket, férjem melóhelyén, de vissza is postázták egy héten belül! Nekünk az apanapok igényléséhez kérték!

Nilabali, a légzésfigyelő nálunk is elég sokszor beriaszt, Bencus is mindig lemászik az érzékelőről! :?
zsu83
 
 


milye:köszike!elég nehéz választani,de a talán a sulfurt kipróbálom!

Zsu:kitartás a nyűgi Bencushoz!én ma is küldöm a nyugimanót!

Bazsa aludt két órát,most kelt fel,kaja,teregetés és kenguruval megyünk anyóshoz!most először fogunk kenguruzni4anyóség20percre laknak,kiváncsi leszek Bazsika hogyan bírja majd,ja és persze én is!hazafelé már babakocsi,mert újat próbálunk Bazsaládénak!

Kép
nilabali
 
 


Millye: eredeti kell sajnos,mert kidekorálják a hátoldálát!!!!sajnos vagy elviszed személyesen vagy rizikó h visszaküldie az OEP.... :cry:

Kép
kaandi
 
 


Sajnálom az éjszaka nyűgös babócákat! :(

Kaandi, Stelly, és még aki el tud jönni:
nekem rendben van! Várlak titeket hozzám akkor valamikor jövő héten, amikor jó nektek. Sétálós fagyizásban is benne vagyok utána, vagy előtte. :D
No meg akkor már tényleg csinálok egy kis török fincsiséget, azt is meghammoghatjuk egy kis almateával vagy ilyesmi... :wink:

Zetibebi:bocsi közben észrevettem, hogy rosszul írtam, magyarul ujgur és nem uygur.Köszi, hogy utánanéztél, így egyszerűbb. Tegnap mutatott egy videót párom és ez már így a hírekkel együtt sokkolt (hogy mi folyik Kínában), jól kisírtam magam. :(
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára elif 2009.07.11 12:50-kor.

Kép
Kép
elif
 
 


Fügivel és apával voltunk a visegrádi palotajátékon, Fügi kenguruban, tök jól elvolt, nézelödött. Belógtunk a játékokra is, dörgött az ágyú, tapsolás, hangoskodás,kicsikém meg nagy szemekkel nézett és mosolygott. Tök jó hogy idáig mindenhol ilyen jól elvoltunk, úgy látszik olyan mint az anyja, csavargás ezerrel. még ha csak boltba is, de menni kell, mert egy idő után hülye leszeki tthon.

millye: na Andris ténleg éjszaka bagoly! Köszi a dícsérő
szavakat! Még csak kétszer riasztott? Az tök jó, nekünk elég sokat, aztán hetekig semmi.

nilababa: neked sem volt akkor túl jó éjszakád! A légzésfigyelő minket is szokott szivatni...

zsu: sajnálom hogy Bencust megviselte a Rota. Hátha pár nap és jobb lesz.

Kép
budabo
 
 


elif, jól van na, részemről oké a dolog!! török finomság,hmmm fincsi lehet, gondolom diétás a javából!!! :lol: :lol:
aztán majd kicsit ha rend ill nyugalmasabb körülmény lesz nálunk, lehet szó róla ismét!!! :lol: :lol: remélem hamarosan,mert már eléggé zavar :x

Kép
kaandi
 
 


bogi,de jó lehetett a kirándulás! irigykedem nagyon!

Kép
kaandi
 
 


Begyulladt a mellem... :( Valószínű azért mert a fiam nem evett eleget és gondolom a tegnapi főtt kukorica is adott a tejtermelésnek... remélem sikerül kimasszírozni, de úgy fáj hogy csak na :?

Zsu83 Remélem Bencus már jobban van... végül is elmentetek valahova? A Chamomilla sem hat? Van hasmenése? Kéne valami bogyó rá... nincs láza? Ááá pedig gondoltam addig elpecáznának... :roll: én is szeretnék pecázni, de most a fiam az első :D

Nilabali a Sepia is jó! Ha nem lenne jó a Sulfur akkor azt is érdemes kipróbálni! :roll: Na majd meséld el, hogy milyen volt a kenguruzás! :D

Kaandi találtam egy papírt amit akkor adtak amikor a családi pótlékot intéztem és az van ráírva hogy 2008 január 1-től már elég ha a másolatokat küldöd be... akkor most nem értem.. de lehet inkább felhívom őket... :?

Elif de remélem, hogy a keddi talira is jössz! :roll:

Budabo a visegrádi palotajátékra én is szívesen elmennék, de a férjem ma is és holnap is dolgozik.. :( Örülök, hogy Füge ennyire élvezte! :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


igen,a családi pótlékhoz jók a másolatok a papírjaidról,de én úgy tudom,h a tgysáshoz és a gyedhez nem jó! De jobb ha tényleg felhívod őket!!

kaját mindig elfelejtem: tejfölös gombaleves, baconba tekert csirkemáj, petri krumpli,csali :lol:

Kép
kaandi
 
 


Kaandi köszi! :D Majd akkor hétfőn felhívom őket.
Ja tényleg... a kaját én sem írtam:

Kaja: tejszínes pulykamell hagymás burgonya és czacziki (Köszi Kreiszi az ötletet)

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Bogi:
kizárták a társakat? :?
Na akkor engem is kizárhatok,én aztán mindig mindenbe belekotyogok...és néha sok is vagyok!!! :lol:
Tényleg ha sok vagyok néha szóljatok :wink:

Nyügi babákhoz sok sok kitartást kívánok,enyém épp alszik ez a mai első alvása...nem akar nagyon enni se(felhasználja a tartalékot) és aludni se csak forgolodni.... :D

Millye :sajnálom a cickód nagyon...remélem helyre jön!

Na én elköszönök lányok megyek pakolni holnap utazunk madzsarba :D már alig várjuk!!!!!
Pusza legyetek jók!
3hét Hallyday :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


van egy jó dán kajás receptem kell valakinek?
tejszines krumpli frikadellával...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Zsancy és kedden nem tudsz jönni a talira? :D Jó lenne ha úgy tudnád szervezni! :D MI az a frikadella? :? :roll: Engem érdekel a recept! A talin meg gondolkozz! :wink:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


zsancy: jöhet a recept. Igen képzeld kizárták és mondta Ildikó hogy nagyon bunkók voltak, de nem babanet volt hanem egy másik fórum.

kaandi: na a kirándulás után Fügém kicsit felpörgött, 40 percembe telt elaltatni, műsorozott az ágyban

millye:szegény cickók, gyorsan hozd helyre, Andris egyen rendesen :wink:

zsu: Csaviztok ti is?

fügém: http://www.youtube.com/watch?v=FCeVLaVQb9A

Kép
budabo
 
 


Budabo Megpróbálom kimasszírozni... A fiam 1 óra óta alszik... :shock: na ná ha meg lefejem akkor tuti akkor fog felkelni... :roll: Képzeld Bogi, a férjem előbb jött haza a munkából és azt kérdezte, hogy holnap ráérek e mert elmegyünk Visegrádra a palotajátékokra... én meg mondtam neki, hogy ma ti is ott voltatok... pedig nem is beszéltünk össze... tök furi, hogy neki honnan jött ez az ötlet... :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


visszafele egy kávé nálunk?

Kép
budabo
 
 


millye: na leraktam fügét a kezemből, szóval vissza fele ha 11-es főúton jöttök megállhatnátok egy üditőre,kávéra, ha akarod Andrist megeteted..stb

Kép
budabo
 
 


Millye nem is rossz ötlet! :D Megbeszélem a férjemmel! Ha nem zavarunk... de jó :D A videón Füge mindent csinál csak aludnia ne kelljen... mintha a fiamat látnám :D de most egy szavam sincs mert három és fél órája alszik :shock: :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye: beszéljétek meg, és nyilván nem zavartok különben nem mondanám. 1.5 órát aludt Füge.

Kép
budabo
 
 


Budabo Köszi a meghívást! Sokan voltak Visegrádon? Jó programok vannak? :roll: Ti nem voltatok sokáig... Füge miatt?

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


millye: nagyon nagyon nagoyn sokan. Nehéz parkolni, de elvileg vannak parkolók csak nincs rendesen kitáblázva. Mi kenguruztunk így könnyebb volt közlekedni. Tömeg volt, de minket nemnagyon zavart. Maga a "játék" elég hangos, deFügi nem ilyedt meg, van fedett lelátó és sima. Jó műsor van, nekem tetszett, bár nem sokáig maradtunk benn. Amúgy a palota utcájában kirakodó vásár van és ott lehet nézelődni, kajálni. Ha nagylányod jön akkor esetleg a bob lehet még egy jó program.

Kép
budabo
 
 


Budabo köszi! Szerintem jön a lányom is,de nem biztos... majd eldönti... majd elkérhetem a telefonszámodat, hogy rád csörögjek? Vagy a közösben fent van? :roll:

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Nilabali, nyugimanó megérkezett! :)

Bogi, tök jó lehetett Visegrádon! Mi hétfőn úgy néz ki megyünk kirándulni Vácrátótra az arborétumba! :D Én is nagy csavargós vagyok! :D
Füge videó nagyon király, nagyon huncut a kiscsaj! :lol:

Ma a Corába mentünk csak, nem tudtam Bencus hogy viseli a mai napot, de úgy néz ki megjavult! :)

Millye, gondolom vettél be homeóst mellgyulladásra! Remélem már jobb lett! :roll:
Adtam Bencusnak Chamomillát, szerintem hatott! :wink:
Szerencsére láza, hasmenése nincsen! Mondtam a férjemnek, hogy a Te férjed is nagy pecás, lenne témájuk, de ő meg olyan kis szégyenlős! :oops: :?

Zsancy, jó utat Nektek! Ha tudsz gyere el a talira, olyan jó lenne! :D
zsu83
 
 


millye: felrakom a közösbe a számot.

zsu: ja kis huncut. Megfőztem neki a főzeléket - két napig ízlett neki - ma üvöltött...nem értem én a babákat. Remélem Bencus mostmár nyugisabb lesz.

Kép
budabo
 
 


Köszönjük a tali meghívást...ha megyek csak úgy tudnék menni hogy apával....(nincs jogsim :cry: )
Recept!!!
Frikadella(dán fasirt)
Husgombochoz:
-Fél kg darált hus(lehet marha-disznó keverve)
-1aprora vágott hagyma
-2tojás
-só,bors
-tej amennyit felvesz
liszt
Husgomboc:
-Darált hust tálba helyezem,letapicskolom a tetejét hogy egyenes legyen,és egy kerestet rajzolok rá,egyik részét kiveszem és a lyukat feltöltöm lisztel,utána visszahelyezem a kivett darálthust,és jól összekeverem.Bele helyezem a hagymát,2tójást,só bors izlés szerint,jól összekeverem,mikor ez megvan annyi tejel felöntöm hogy pépes legyen MAX 2dl-er!!Serpenyöbe vajat melegitek és kapál segitségével kis gombocokat a serpenyöbe helyezem,addig sütöm mig a kilseje ennyhén aranybarna nem lesz.A vajat mindig potlom!!Krumplival tálalom!
Tanácsok: Ha nem vagyunk benne biztosak hogy átsült elsönek csak egy gomboccal promálkozunk és akkor látni fogjuk mikor lesz jó:)

Tejszines krumplihoz:
-Fél kg krumpli
-bors
-só
-hagyma
-tejszin (főző)
Krumpli elkészitése:
Krumplit megpucolom,megmosom és közepes vastagságura szeletelem,hagymát felszeletelem.Krumplit magas falu tepsire helyezem,sózom borsozom(durvára darált)ráhelyezem a hagymát és annyi tejszinnel felöntöm hogy éppen ellepje.160fokon,1órát sütöm(ha a tejszin barnulni kezd a höfokot vegyük visszább)Zsirszegény tejszint használjunk mert tul tömény lesz az ize.

Kávélikör
-30dkg porcukor
-4 dl vodka (legjobb a whisky)
-6 dl tejszin
-4 db tojássárgája
-4 evökanál kávé (vaniliás capuchino por)
Elkészítés: A hozzávalokat egy nagy tálba rakjuk és jól összeturmixoljuk...üvegbe töltjük és a hütöben tároljuk.KB másfél hétig tárolhatjuk a tejszin véget.Nagyon finom!

Tejszines csirkemáj
Fél kg csirkemáj+sziv
-fej vöröshagyma
-3reszelt fokhagyma
-csipet majoranna
-1evökanál mustár
-Babérlevél
-bors

Habaráshoz:
-2dl főzőtejszin
-1evőkanál liszt
-1mokkáskanál pirospaprika
-1kiskanál ételizesitő

Elkészítés:
Csirkemájat apro kocskákra vágom és a szivet is.Vöröshagymát apró kocskára vágom,és 3-om evökanál olajjal megdinsztelem.Tűzről lehuzot edénybe helyezem a csirkemájat...és visza a tűzre párolni,mikor már nem véres rakok rá egy csipet majorannát,mustárt,babérlevelet izlés szerint,reszelt fokhagymát,és borsot...összekeverem,és lassú tűzön fözöm.Kis tálba elkészitem a habarást.2dl tejszin,1evökanál liszt,mokkáskanál pirospaprika,1kiskanál ételizesitö és jol összekeverem,mikor ez kész ráöntöm a májra,és elsö rottyanásig fözöm,csötésztával tálalom

Ennyi lettem volna...

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Bogi, mi almaleveztünk ma, ízlett Bencusnak, holnap már cumisüvegből adom, tea helyett, legalább abba nincs cukor!
Hétfőtől pedig almapürét kap pár kanállal!

Zsancy, akkor gyere Apával! :)
zsu83
 
 


kaandi: hát igen, fogyókúra az nálunk felejtős lesz... :D

Bogi: Fügét nem lehet szó nélkül hagyn. :D Hogy micsoda egy huncut kis gyönyörűség. :lol: És nagyon ügyi, mi az effajta össze-vissza kúszás forgolódástól még fényévekre vagyunk...

Zsu: Efe cumiját ma több körben bekente párom almalével, neki is nagyon tetszett, már előre tartotta a száját. :D Lehet hamarosan adok neki kanállal is, meglátom még... De az 5 hót szerintem még kivárom.

Millye: én próbálkozom menni... de mondju a jelen felállás szerint, csak akkor van esélyem ha Andi vagy Gabi elvisznek. :roll:

Kép
Kép
elif
 
 


Zsu83 Örülök, hogy Bencus már nem nyűgi.. remélem este is szépen fog aludni! Most este veszek be bogyót a gyulladásra... remélem hamar rendbe jön mert most még nagyon fáj... előbb a fiam könnyített rajta, de nagyon érzékeny lett... Majd feloldódik a férjed hidd el! :D Ti szerettek Arborétumba járni ugye? Jó is az! Jó a levegő, szép a környezet! :D

Budabo ok. köszi! :D Remélem ma este nem fog a fiam éjjeli baglyot játszani...

Zsancy apát is hozd! :D A mi férjeink is jönnek! :D

Elif na ne mááááááááár! Beszélj Kandival, hogy jöjjön és ne dolgozzon annyit... neki is kell egy kis kikapcsolódás... vagy Babanyul ő is jöhetne annyira el van tűnve... Jó lenne ha el tudna jönni! :D

Kép

Kép

Kép
millye
 
 


Szép estét!

Olvastalak ám Benneteket, de csak most jutottam ide írni. Látom ám, hogy a hétvégéinken 4-5 törzstag van csak általában. Azért most én is jöttem. :)

Bogi: Fügebaba cukimuki a videón! :D És milyen boldog! Olyan jó ezt látni. :wink:
Ja, és az esküvődön gyönyörű voltál, de most is az vagy. :wink:

Millye: Huhh! Andris nem semmi! fél 12-kor? :shock: De akkor ő még estefelé alszik egyet, nem?

Zsuzsi: Örülök ám, hogy Te is jössz kedden! :D

Zsu: Miért volt nyűgös Bencus?

Efécske hogy volt ma?

Jaja Zsancy, Ti is gyertek! És Ti is, Kaandi! :D Olyan jó lenne mindőtöket megismerni!

Olyan jó napunk volt! Marci jól aludt éjjel, egyszer kelt, egész hamar visszaaludt. Délelőtt Anyósom és sógornőmék jöttek, a Kicsink már akkor nagyon jó kedvében volt, folyton visítozott, vigyorgott. Délutánra jól kialudta magát, és voltunk babuszin. Nagyon jól sikerült! Egy fikarcnyi ijedtség, félelem, semmi nem volt Marciban, már az bemutatkozásnál érdeklődően nézett körbe, és örömében rikoltozott. A vízben örömmel, érdeklődve nézett, vigyorgott, rugkapált, olyan boldog volt! :D A fél óra pont elég, mert a végén már picit vacogott. Nagyon ügyesen csinálta a feladatokat is, minden félelem nélkül. A hely tiszta, szép rendezett, az edző nagyon profi és itt van a kerületben, nagyon közel. Szóval fogunk járni!
Utána hazajöttünk és mindannyian aludtunk, olyan jólesett... :D
Délután (kb egy hónap kihagyás után) újra elkezdett forogni (ezek szerint nem csak a kiságyában tud :lol: ), folymatosan nyomkodja felfelé a popóját és gyakorol, ez és az uszi olyan sok élménnyel töltötték fel, hogy este úgy kellett lekaratézni aludni. De végül mi nyertünk. :lol: Hátha reggelig fel sem kel... (Ugye amíg élünk, remélünk. :lol: )

Jó éjt mindenkinek!

Julcsi

KépKép
julcsi-79
 
 


Fügi is micsoda akrobata :D Hát ahogy nézem a videókat egyre inkább rájövök hogy Oli elég kis lusta :roll: feleennyire sem fürge mint ezek a tornászlányok. Tiiipikus férfi :wink:

Zsancy köszi a recepteket, tök jól hangzanak :)
Néztem a képeid között a cumifát, nem szokták "lelegelni" róla a cumikat? Nálunk egy ilyen fa egy éjszaka alat üres lenne... :lol: Pedig tök jó ötlet!

Millye drukkolok Andrisnak hogy meggyógyítsa a tejbárt! Volt ilyen nekem is régen.
De jó, holnap taliztok Bogival? Remélem lesz fotó! :wink:

Zsu örülök hogy Bencus jobban van! Férjed Tiszaújvárosban dolgozik? Az tök közel van hozzánk :shock: :lol: Na jó, viszonylag közel :)

Oli tegnap nagyon furát csinált, este mindig 8-9 között alszik el, van hogy csak 9 után, tegnap fél hétkor kinyúlt, de úúúgy...a babakocsiban aludt, gondoltam felviszem hogy hátha felébred és kap vacsit mert még azt is kihagyta, hát nem ébredt fel :shock: Aztán félálomban olyan hangokat adott ki mintha végterméket gyártana, leszedtem a pelust (persze üres volt) és akkor kapott vacsit. Így aludt este fél7től reggel5ig, persze hozta a 2-3 óránkénti ébredéseit :? A két leghosszabb részlet három órás volt, a többi kétórás vagy kevesebb. Én elvesztettem az ősbizalmam csajok...ez a gyerök...de nem baj, mostmár legalább este magától alszik el, nem kell tutujgatni, az is valami. Meg nappal még 3x is el tudom rázni a babakocsival.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Csajok most jöttünk meg apával. Voltunk Rómain sétálni, vacsizni,
Stelly menj nyugodtan minden okés, csak szúnyogok vannak. Kicsit még utána is kocsikáztunk...nagyon jó volt. Keresztlányaim közölték hogy menjünk máskor is mert tök jólelvoltak Fügével és tetszett nekik hogy mi nem vagyunk itt. Füge jól el volt, evett szépen és beájult.

zsancy: köszi a receptet.gyere atalira, apa is!

zsu: örülök hogy ízlett Bencusnak, az alma husi is fog. Ma Füge megevett egy egész almát lereszelve, nem is kellett neki tápszer, de bezzeg főzeléket nem volt hajlandó.

elif: az huncut baba...annyira ne sajnáld hogy messze vagytok még. Annyira kis "ördög" tud lenni, nagyon kíváncsi leszek hanő milyen lesz.

Kaandi: ne dogozzzzzzzzzzzzz hozd elifet is magaddal és gyertek!!!

julcsi: aranyos vagy.Örülök hogy neked is jó napod volt. Lehet hogy Marcit is jól ki kell fárasztani ill. ő fárassza magát és nemlesz gond az éjszakai alvással. :wink:

millye: na holnap ha jöttök csörizz, azért írok egy pü-t hogy merre is lakunk. És remélem Andris alszik!!

Kép
budabo
 
 


zetibebi: :wink: azért 20 perc után annyira nem volt vicces...De sebaj. Remélem fog alakulni az alvásotok :cry:

Kép
budabo
 
 


Bogi már meg is volt az első alvásrészlet, másfél órát húzott és felsírt. Szerencsére mostmár megszokta hogy csak hátsimit kap, nem veszem fel. A franc se bírná már hónapok óta állandóan kapkodni...azért a ringatásról a hátsimire való átállás az szép volt...nem volt zökkenőmentes...de megérte. :roll: Most kavarok neki egy chamomillát, bár már próbáltam és nem segített de legalább megnyugtatom vele magam hogy nem azon múlik. Placebónak kapja.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Hú tényleg, ezt már tök rég akartam kérdezni csak mindig elfelejtem, császárosok hogy néz ki a hegetek? Az enyém piros még mindig, illetve olyan sötétrózsaszínes. Állítólag a színe visszaáll, hát nem tom, nekem az előző színe sem állt vissza. Bár végülis tök mindegy...

Holnap oooltári fotókat fogok csinálni, Oli nagyon csinos lesz, van inge, Zéti szerintem csak pólóban lesz, mert ő tuti nem jön a templomba (tudjátok holnap keresztelünk), lesz nagy gyereksereg 5 hóstól 7 éves korig összesen hét fiú és két lány :D Már előre látom hogy Zétinek az összes foga látszani fog úgy fog vigyorogni :D
Apa elvitt soppingterápiára, tök jó volt :wink: Próbáltam elvonatkoztatni attól, hogy a sarkamban nyomul a babakocsival és jól észrevehetően sóhajtozik :? (Utálja a ruhaboltokat.)

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Zétivera - Keresztelőről képeket kérünk mjad természetesen :) Ruhaboltokat én is útálom, de a próbafülkéket még jobban. Meg egyáltalán vásárolni :? igazi nő vok :lol: Végül vettél vmit?

Julcsi - babauszi: :lol: gratula h ilyen jól sikerült. Annyira szeretnék én is, de errefelé sajna nincs :( Köszi h gondoltál rám a nyűgi napokon. Igazából hiába van itthon a párom, olyan mintha nem lenne, mert folyton van vmi elfoglaltsága (pl interjúk :))

Zsancy - jó utat nektek hazafelé. Apa miért is ne jöhetne a talira? (vagyis inkább mehetne, mert h nekem asszem megint nem jön össze :()

Millye - cickók? ++++++++++++++++++++++++++++++++ Andriskám, egyél rendesen :)

Nilabali - mi is letettük az ágyat tegnap! Képzeljétek: tegnap előtt hajnali 3:15-kor (mély nyomot hagyott bennem, ezért emlékszem ennyire az időpontra), mocorgást hallottam, gondoltam, megnézem Marcit. Kinyitom a szemem, körbenézek a szobában. Egyszer csak egy vigyorgó-félhold-szempárral találom szembe magam. Marcikám annyira felnyomta magát, h totál ki volt a feje az ágyból. Na az első gondolatom az volt, h másnap lejjebb tesszük az ágyat.

Zsu - jó, h Bencus "megjavult". Nekünk is szerdán volt a rota, de érdekes, h sokkal jobban van most, mint az első után volt. kopp-kopp :)

Szülakvikiv - biztos h az eredeti kell, hátuljára irkálnak majd és azért. Én is a jövő héten intézem. Remélem, nem marad el a folytonosság és rendesen kapom majd azt a kis pénzecskét.

Marci rossz szokást vett fel, újra felkel éjszaka és visszaaltatni is csak hosszas ringatás után tudom :( Honnan ez a rossz alvóka, mikor mind a párom, mind én nagyon jó alvók vagyunk :shock:

Kaja ma: milánóit csináltam, meg hurit sütöttem ki. Holnap: húsleves, sajttorta, krumplipüré és pali.

Mindenkinek szép vasárnapot! :)

KépKép
hugic
 
 


Ezek a kifejezések, csali, huri meg pali :lol:

Hugic igen vettem egy inget a keresztelőre :) (méret titok, nem borzolom tovább a közhangulatot :P )

Megvolt a második ébredés, kerek egy órát aludt most.
Még jó hogy eszembe jutott megnézni a kiskutacsot mert frankón be volt horpadva, úgyhogy volt egy kis tejcsi meg ringatás. A chamomillát persze elfelejtettem, de sebaj, lesz még rá alkalmam ma éjjel, kábé egy óra múlva :?
Inkább le sem fekszek, 24-et nézek, marhajó a hatodik évad (is). Van olyan jó mint az előzőek. Jack megint nagyon nyomul, tőle megszokottan :lol:

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Most egy bónusz Zéti ébredés, jeee. Tele lesz velem az oldal reggelre :D Inkább írnom kéne blogot.

Vera
Kép
Kép
zetibebi
 
 


Nem tudok aludni!!! :?
Pedig mindenki alszik nálunk!!!Mindig stresszelek útazások előtt,de nem baj..igy tuti enyém lesz a fürdő sokáig :wink:
Köszönjük lányok,még meglátjuk hogy lesz a keddi nap....meg apjukkal is meg kéne beszélnem hogy akkor ne csináljon programot aznapra.Hol is lenne a tali?

Zeti:
Mi is beszéltük apával,hogy a cumifa otthon nem túl nyerő ötlet(sajnos) :cry: Pedig szerintem nagyon tutin kitalálták.Több éve hordják ide a gyerekek a cumit....szerintem mi is majd kivisszük ida...megspékelve magyar zászlóval :wink: Itt nem lopnak az emberek...apa egyszer fent felejtette a vonaton a táskáját,igaz egy hónap útán meg lett,de minden benne volt.Kézpénz,napgép...amit eltudsz képzelni,itt a tömb előtt hagyák a babakocsikat is estére...és senki nem nyúl hozzájuk.(eső esetén letakarják persze)miénk is a tömb aljába van...és senki nem nyúl hozzá..
Remélem az alvás problémátok helyrejön.
NA a pasik aztán tudnak sóhajtozni...ilyen kor kell őket elküldeni a műszaki osztályra,ott tuti jól érzik magukat.
Na kezdek magammal valamit!!!
Puszika

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


Jaj és a lényeg!!!
Hugic ez komoly?Ne már!!!Azta....na nekem leeset az állam megyek összeszedem!
(nagyon ügyesek vagytok,gondolom te meg sokkot kaptál,én lehet meg ijedtem volna...)

LADMON!!!!!APA MEDDIG FEJTI A KÓDOKAT!!!!A NASA-T MÉG NEM TÖRTE FEL VAGY A FBI-T? :lol:
Gyere mert hiányzol!!!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
zsancy
 
 


zetibebi: képeket!!!

zsancy: a Margitszigeten, kedden.

Kép
budabo
 
 


zsancy:tali,tatán?olyan jó lenne!írhatnál egy telcsiszámot,ha van kedved talizni!
már biztos elindultatok4remélem azért bekukkantasz amíg itthon lesztek!

zetibebi:képeket a keresztelőről!

millye:cicik,hogy vannak?Andriska elaludt időben?

julcsi:édes lehetett Marcibogyesz az usziban!

bogi:de jó,hogy elmentetek kettesben!gondolom isteni volt!

zsu:örülök,hogy odaért a nyugimanó!merre csaviztok ma?

hugic:nem tudom,hogy honnan van az erőtök?hogyan bírod sok felkelést a kisfiadhoz?én tuti fejreálltam volna már!

tegnap Bazsaládé kajasztrájkot tartott!teljes pánikban voltam,amikor képes volt 30milit enni egy kajára és öklendezve tolta ki a cumit a szájából és ordított amikor vissza akartam rakni
neki!szerintem a fog kínozza,mert rendesen rágja a száját és a nyelvével piszkálja az ínyét!

csajok!mennyire válik be a borostyánlánc?nem nagyon szeretnék zsibbasztót kenegetni az ínyére!

mi tegnap estig anyóséknál voltunk,Bazsi tündér volt,készült néhány jó ép,majd hozom őket!holnap el sem kell mennünk csajozni,mert a csaj jön ide!fényképezek majd sokat!

mindenkinek szép napot!
ja,Bazsi ma kap először almát!

Kép
nilabali
 
 


nilababa: jó volt!! a nyaklánc majd elválik, most jobb alul meg van duzzadva az ínye és kicsit vérzett is, egy pötyben. Zsibbasztót mért nem akarsz használni????? Káros,gáz van vele v miért nem?én minden este szoktam neki!

Kép
budabo
 
 


ja és akaja miatt ne parázz, ha elkezded majd adni neki a gyümit akkor nem lesz gond ha egy tápszer kimarad, mert akkor már nem kell a hülye 3 órákra figyelni ennyire

Kép
budabo
 
 


Hugic: én hajnal 2-kor ébredtem nyavalygásra és popót láttam az égbe tolva... közel már a fejenállás. :lol: (De így hajnalban ez sem volt túl szórakoztató.)

Julcsi: tegnap szuper gyerkőc volt tökmag, nemúgy ma éjjel :(, ébredt 2-kor, 4-kor, 5-kor és végül 6:30-kor kajcsiztunk... Nem vagyok kipihent... :(
Jó volt olvasni a babauszis élményeket, éljen a jövő úszóbajnoka. :D

Millye: elfelejtettem írni a cukrot a rizsbe: én sose voltam oda rizsért, de kinn törökben némely étteremben olyan rizst adtak, hogy azt magában is öröm volt enni. Kipróbáltam én mindent itthon, párom tanácsa szerint tyúkhúsleves kockával csináltam sokáig. Mígnem pár hete találtam egy furi pilav (rizs) receptet, ami nem volt nagy szám, csak épp só és hatodannyi cukor volt benne. Na mondom kipróbálom, ezen ne múljon, és jeeeeee... Azóta nem tudok annyi rizst főzni hogy elég legyen, és magában tömöm magamba, én akire eddig tukmálni kellett. :D
Nagyon szuperül kihozza az ízét.
(Én mosom, kicsit áztatom, lecsepegtetem, vajon pirítom pergősre, kb. 1,5 szer annyí vízzel felönt, só cukor, forral kavar, aztán nem kavar csak forral még egy kicsit alacsony hőn lefedve, elzár, vár, behammol.) :)

Kép
Kép
elif
 
 


És érdemes volt pszichológiát meg pedagógiát tanulni. :D Efe mindig keserves, vígasztalhatatlan sírásban tört ki, mikor az apja tüsszentett (jó hangosan tud), nagyon megijedt tőle. Na kitaláltam, hogy mikor én tüsszentek, akkor utána mondogatom neki, hogy happci happci játékosan. Megszokta, mit jelent a szó, és hogy anya ilyenkor bohóckodik neki, szóval jó értelmet társított a tüsszentéshez. Ha apa tüsszent már előre szokott jelezni (vagy ha nem már az sem gond) és elkezdem mondogatni neki a happcit, így már szopi közben sem sír fel, vagy ha félálomban van. Nálunk ez eddig nagy gond volt. :D Úgy örülök a fejemnek, hogy rájöttem a megoldásra. :)
A kutyaugatással, meg szirénázással is ezt csináltam, vau-vau, meg nííínóó. Bejött. :)
Csak azt remélem kinn majd az ezánra (imára hívás teli torokból :( ablak mellett lévő hangszóróból napi 5-ször, éjjel is) is sikerül valamit kitalálni... :roll:

Kép
Kép
elif
 
 


Sziasztok!

Éjszaka jól telt megint! fél 7kor kelt Bencus, evett és szunyált fél 9-ig! Ma megint kicsit nyügi, meg álmos, de aludni nehezen akar, tuti, hogy a rota, múltkor is ugyanez volt 3-4 napig!

Elif, szerintem is várd ki az 5 hót, most mi is csak almával próbálkozunk augusztusig, aztán majd megyünk védőnőhöz féléves státuszfelmérésre, és akkor megbeszélem vele a továbbiakat! Olyan bénának érzem magam, hogy mit hogy adjak neki! :roll:
Örülnék, ha tudnál jönni a talira! :D

Millye, remélem már nem fáj a melled! :roll: Andris hánykor aludt el?
Most kitalálta Apa, hogy Ő addig elmegy egy-két dolgot elintézni amíg mi Szigetelünk, bár mondtam neki, hogy tök fölösleges, mert szerintem egy-másfél órát maradunk, utána jövünk haza! Na de mindegy, ha nem akar, akkor nem erőltetem neki, hogy jöjjön! :)
Szeretjük az Arborétumokat, meg kirándulni is imádunk! És Bencus is szereti a fákat nézegetni nagyon, Apa szokott is viccelni, hogy természettudós lesz ebből a gyerekből! :D

Julcsi, Bencus a rotától nyügi, fáj tőle a pocija! :(
Szuper, hogy ilyen jó napotok volt tegnap! :lol: Éjszaka hogy telt?

Zétivera, nem ott dolgozik, csak az adminisztrációs ügyeket ott intézik nekik!

Bogi, örülök, hogy jól éreztétek Magatokat tegnap! Nekünk is kéne már egy kettesben eltöltött este, de nem merem rábízni senkire Bencust, mert tuti, hogy megetetik valamivel! :?

Hugic, az ágyat már mi is lejjebb raktuk, mert Bencus is nagyon kinyomja magát!

Nilabali, ma anyumhoz megyünk! :)
zsu83
 
 


elif: mi van a keddel? Tudsz vmi fuvart intézni? A cukros rizst én is kipróbálom. Ugyes vagy a hapcival. Nálunk is füge elsírja magát és én is szoktam egyből mondani neki hogy haaaaapci, ahogy te írod játékosan, meg "ugatni" is szoktam neki :lol:
Mai menü: pulykanyakleves a'la ladmon, rántott husi apától, sült krumpli, és lusta rétes. Ja és ubi sali. Kovi ubit akartam, de elfelejtettünk venni. Kicsiny falumban a zöldséges vasárnap sztrájkol. :cry:

Kép
budabo
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?